VELKOMMEN TIL FORSKER- OG VIDENPARKEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN TIL FORSKER- OG VIDENPARKEN"

Transkript

1 Campus Odense

2

3 VELKOMMEN TIL FORSKER- OG VIDENPARKEN Du lever af ny viden og nye ideer. Du lever af at være på forkant. Du lever af medarbejdere, der er motiverede og inspirerede til at tænke nyt hver dag. Forsker- og videnparken på Odense Campus er en bydel for dig, der vil være tættest muligt på den nyeste viden, de største talenter og de stærkeste forskere. Og som ønsker at arbejde i inspirerende omgivelser, der i alle detaljer er designet til at skabe trivsel og motiverede medarbejdere. Forsker- og videnparken udvikles af Freja Ejendomme A/S og forventes at være fuldt udbygget i løbet af år.

4 I HJERTET AF DANMARK I HJERTET AF FREMTIDEN Forsker- og videnparken bliver etableret på Odense Campus, der er Danmarks mest ambitiøse udviklingsområde for forskning, uddannelse og erhverv. Over de næste 10 år bliver der investeret mere end 15 milliarder kroner i at skabe et innovationsmiljø i europæisk topklasse med et af Danmarks nye supersygehuse, en af Danmarks største forskerparker og et endnu stærkere Syddansk Universitet. Som virksomhed i Forsker- og videnparken får du en unik mulighed for at være med til at opbygge et innovationsnetværk med nogle af Danmarks førende forsknings- og sundhedsinstitutioner. Og du bliver en del af et dynamisk område, hvor der til daglig færdes mere end forskere og studerende foruden de arbejdspladser, der etableres i Forsker- og videnparken. Med beliggenheden lige nord for Syddansk Universitet er du bare fem minutter fra Odense C, to minutter fra motorvejen og strategisk placeret lige i hjertet af Danmark. JYLLAND

5 ODENSE CAMPUS Bilka Niels Bohrs Allé Forsker- og vidensparken videnparken byggefelt Munkebjergvej SDU byggefelt Syddanske Forskerparker SDU byggefelt Nyt sundhedsvidenskabeligt fakultet byggefelt Nyt OUH byggefelt SJÆLLAND ODENSE FYN

6 I HJERTET HOS DINE MEDARBEJDERE Bebyggelsesplanen for Forsker- og videnparken bygger på den nyeste viden om, hvordan man skaber et godt og inspirerende arbejdsliv. Bebyggelsen opføres efter bære dygtighedsprincipper, både for klimaets skyld, men også fordi man arbejder bedre, når man er omgivet af naturlige materialer og grønne omgivelser. Uderummene mellem husene bliver indrettet til grønne oaser og pladser med byliv og cafeer, hvor man kan mødes om arbejdet, og alle de andre ting, der giver livet værdi. Udover arbejdspladser etableres også boliger, der er med til at gøre Forsker- og videnparken til et levende og inspirerende sted at gå på arbejde. Overalt er der direkte adgang til det fynske landskab med løberuter, vandrestier og masser af naturoplevelser. Som virksomhed i Forsker- og videnparken er du sikker på, at dine medarbejdere har de optimale rammer for at yde deres bedste. BÆREDYGTIG HELHEDSPLANLÆGNING Odense Campus udvikles ud fra en Grøn-Blå Rekreativ Plan, der sikrer de unikke landskabelige kvaliteter og skaber nye rekreative muligheder for løb, friluftsport osv. Målet med den Grøn-Blå Rekreative Plan er at udvikle Odense Campus som et område, der både er en integreret del af Odense by og samtidig har de helt særlige naturoplevelser, der kendetegner landskabet på Fyn. Anker Boye, Borgmester i Odense.

7 GRØN OG FREMTIDSSIKRET Forsker- og videnparken bliver på alle måder en bæredygtig bebyggelse. Alle bygninger skal leve op til de fremmeste energikrav og målet er, at Forsker- og videnparken kan blive helt energineutral i DE BEDSTE ARKITEKTER Bebyggelsesplanen for Forsker- og videnparken er skabt af arkitektfirmaet C.F. Møller, SLA Landskab og Alectia. C.F. Møller er bl.a. kendt for Århus Universitet, der er optaget i den danske arkitekturkanon som et enestående eksempel på et forsknings- og udviklingsmiljø, der sætter nye standarder. Det er erfaringerne fra dette og mange andre banebrydende byggerier, der ligger bag bebyggelsesplanen

8 I HJERTET AF WELFARE TECH REGION I Forsker- og videnparken er du midt i Europas mest ambitiøse satsning på sundheds- og velfærdsteknologier. Region Syddanmark, Odense Kommune og en række virksomheder er partnere i projektet Welfare Tech Region, der vil forvandle Region Syddanmark til et levende laboratorium for udviklingen af fremtidens velfærdsløsninger. Den offentlige sektor i regionen er meget åben for samarbejde med private virksomheder, hvilket giver nogle helt særlige muligheder for virksomheder, der ønsker at indgå i udviklings samarbejder, der inddrager offentlige organisationer, borgere eller patienter. WELFARE TECH REGION Welfare Tech Region er en ambitiøs regional og kommunal satsning på at gøre Odense og Region Syddanmark til det internationale kraftcenter for udvikling, udbredelse og implementering af velfærdsteknologier, der kan fremtidssikre velfærdssamfundet i Danmark og globalt. Odense bliver et naturligt centrum for denne satsning pga. det kommende universitetshospital og Syddansk Universitets spidskompetencer indenfor robotteknologi og velfærdsforskning. Projektet Welfare Tech Region er støttet af EU og har et budget på 75 mio. kr. for de første tre år. Velfærdsteknologier kan blive en dansk eksportsucces på linie med vindmølleeventyret og vi står rigtig stærkt i Odense og Region Syddanmark, hvor vi så absolut er med i forreste linie. Lars Kolind, Bestyrelsesformand for Welfare Tech Region.

9 ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL Det nye OUH er et af Danmarks nye superhospitaler. Hospitalet opføres over de næste 10 år og bygges fysisk sammen med Syddansk Universitet, sådan at forskning og uddannelse kobles tæt sammen. Hospitalet får en stærk teknologisk profil og vil blandt andet være førende indenfor anvendelse af robotteknologi og IT i sundhedsvæsenet. Samtidig vil hospitalet i kraft af naboskabet til ikke bare det sundhedsvidenskabelige fakultet, men også til ingeniører, samfundsvidenskab og humaniora kunne opdyrke helt nye løsninger i samspil med disse faggrupper. Vi ser frem til naboskabet med Universitetet og Forsker- og videnparken med stor forventning. Potentialet i at koble behandling, forskning, under visning og forretningsudvikling er for os at se helt unikt. Carl Holst, Odense Universitetshospital og sundhedsinnovationscenter. SYDDANSK UNIVERSITET Syddansk Universitet har i dag mere end forskere og studerende samlet på campus i Odense. Universitetet udvider med et nyt sundhedsvidenskabeligt fakultet, der anlægges parallelt med det nye OUH, sådan at Syddansk Universitet fremover har alle fakulteter samlet på campus. Som universitet er vi dybt optagede af, at den viden vi skaber bliver brugt til at skabe værdi i samfundet. Derfor byder vi vores nye naboer mere end velkommen, og håber at kunne opdyrke mange givtige samarbejder på tværs mellem forskning, erhverv og uddannelse. Jens Oddershede, Rektor Syddansk Universitet.

10 FYN : FACTS OG FORDELE Fyn er det strategiske valg. Det gælder for virksomheden og for familien. På Fyn er din virksomhed midt i Danmark med gode infrastrukturelle bånd til resten af landet og god adgang til talenter og veluddannet arbejdskraft. På Fyn har din familie alle muligheder for at få hverdagen til at hænge sammen. Det hyggelige storbyliv i Odense, de charmerende lokalmiljøer og den smukke natur er ideelle rammer om et godt familieliv med gode skoler og alle de rigtige tilbud til familien.

11 VIRKSOMHED PÅ FYN Central placering med 150 km til Århus og 160 km til København. Stærk offentlig opbakning til tilflyttende videnvirksomheder. Kommunal og regional satsning på velfærdsteknologi og på samarbejder med private virksomheder. Veluddannet arbejdskraft lokalt og indenfor pendlerafstand. FAMILIE PÅ FYN Storbyliv i menneskelig skala. Fantastisk natur. Gode fritidsmuligheder uanset om du er til sejlsport, golf, friluftsliv eller kultur. Charmerende lokalmiljøer.

12 KØB AF BYGGERET Grundsalget i Forsker- og videnparken er startet. Det forventes at byggegrundene udbydes i fire etaper over de næste år. Første fase omfatter m2 centralt beliggende umiddel bart øst for Campusvej med mulighed for både erhverv, hotel, boliger og kollegium. For planstatus, planbestemmelser og de enkelte byggefelters rummelighed se Forsker- og videnparkens website. ETAPE 4 ETAPE 3 PARKERING Parkering er koncentreret i kanten af Forsker- og videnparken, sådan at trafikken begrænses på gader og byrum i bebyggelsens kerne. Rand parkeringen betyder, at der er god adgang til parkering fra alle bygge felter samtidig med at der friholdes plads mellem husene til at arbejdslivet kan sprede sig udenfor. NY LETBANE OG MOTORVEJSTILKOBLING Som led i udviklingen af Odense Campus planlægger Odense Kommune at udvikle infrastrukturen med en ny letbanelinie, der kobler området til Odense C og banegården på fem minutter. Der er også planlagt en ny vejforbindelse, der kobler området direkte på motorvej E20.

13 ETAPE 1 ETAPE 2 Niels Bohrs Allé Campusvej Campusvej

14 Agni offictur rem quatibus, ut asimaio santore rrupta voloritate eos dolorpos as ratum faccus, odi ab id eum hicias eatis autecum expliqui odicidem. Nam et esendebis ut voloritate consendent vel int es ut explatur? Ab ipsam FOR YDERLIGERE INFORMATION OM Forsker- fugit, animaiore og videnparken parchiliatur er aboreium, en ad untur? FORSKER- OG VIDENPARKEN bydel Pa sanient for dig, arior der sus vil dolorum være tættest int dis con nost et muligt evelendes på den sum nyeste none et viden, laccuptae de et optaecaturis magnimus. talenter A/S og de stærkeste Freja Ejendomme største forskere. Sonja Vendelsø Bore, ut inventur, tempe cuscias voloresequi id Projektleder eium quatus deribeation cus entis debit earchit Forsker- Tlf aborror 16 ibusam, og videnparken et ut offic torio bliver berferum quo etableret blanis dollorehene på Campus delendi Odense, del et estiae. Nequamus er Danmarks nihitam facepta mest ambitiøse tiusant inciis aut placiet der Carsten Rasmussen udviklingsområde eos a sunt qui dolorum for forskning, re nonsequ isquam, eum Udviklingsdirektør uddannelse dolorumque og nulluptatem erhverv. ad Tlf cr@freja.biz Med experrum beliggenheden doluptatur, secto lige etur nord aliquo exeribearum Syddansk quibus Universitet voluptae quam er du sed quatus dolo for bare omnitatis fem as minutter aute officate fra Odense vollit ma voluptaspedi Salg: Colliers C, beatur, to Hans minutter iusdae Vestergaard fra ne laces motorvejen A/S molore, og solum etur magnatiam corerferrum, strategisk placeret lige consequi i hjertet coreritae voluptatis vellore verore, Peter Mahony af Danmark. Partner og direktør Tlf : pm@colliers.dk FOR YDERLIGERE INFORMATION OM FORSKER- OG VIDENPARKEN FREJA EJENDOMME A/S FOR YDERLIGERE INFORMATION OM Sonja FORSKER- Vendelsø OG VIDENPARKEN Projektleder FREJA Tlf EJENDOMME A/S sv@freja.biz Sonja Vendelsø Carsten Rasmussen Projektleder, arkitekt Udviklingsdirektør Tlf. Tlf Mail: sv@freja.biz cr@freja.biz Carsten Rasmussen Udviklingsdirektør COLLIERS INTERNATIONAL DEN- Tlf. MARK Mail: cr@freja.biz Peter Mahony Statsaut. ejendomsmægler, valuar Mail: pm@colliers.dk Tlf.:

CAMPUS ODENSE EN BYDEL FULD AF VIDEN

CAMPUS ODENSE EN BYDEL FULD AF VIDEN Campus Odense CAMPUS ODENSE EN BYDEL FULD AF VIDEN Cortex Park er en bydel for dig, der vil være tættest muligt på den nyeste viden, de største talenter og de stærkeste forskere. Cortex Park er en del

Læs mere

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Cortex Park salgsprospekt 2014 Fyn er utvivlsomt det strategisk mest udbytterige valg i forbindelse med den nye Forsker & Videnpark. Det gælder

Læs mere

Campus Odense. I hjertet af Danmark I hjertet af fremtiden

Campus Odense. I hjertet af Danmark I hjertet af fremtiden Campus Odense Campus Odense I hjertet af Danmark I hjertet af fremtiden CAMPUS ODENSE Campus Odense er Danmarks mest ambitiøse udviklingsområde for forskning, uddannelse og erhverv. Over de næste 10 år

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense Cortex Park Cortex Park salgsprospekt 2017 SALGSPROSPEKT Cortex Park 5230 Odense Skarpe hjerner, innovative samarbejder og succesfulde iværksættere. Odenses nye eventyr

Læs mere

Cortex Park 5230 Odense

Cortex Park 5230 Odense Cortex Park Cortex Park salgsprospekt 2016 SALGSPROSPEKT Cortex Park 5230 Odense Skarpe hjerner, innovative samarbejder og succesfulde iværksættere. Odenses nye eventyr begynder i Cortex Park. Cortex Park

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark I MIDTEN AF DANMARK E20 Erhvervspark VELKOMMEN TIL E 20 ERHVERVSPARK E20 Erhvervspark udvikles til de fremsynede virksomheder, som vil eksponeres optimalt og lever af at være tættest på de største talenter,

Læs mere

Odense fra stor dansk by - til dansk storby

Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense hovedby og vækstdriver Odense er Danmarks 3. største by og der bor ca. 194.000 indbyggere i kommunen Odense dækker et areal på 306 km2 Odense har ca.

Læs mere

Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital

Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital SIDE 1 Velkommen på Nyt OUH Nyt OUH er Region Syddanmarks nye universitetshospital, som med tiden, erstatter det eksisterende Odense Universitetshospital.

Læs mere

Dansk Endokrinologisk Selskab DES Årsmøde 16.-17. januar 2015 Radisson Blu H.C.Andersen Hotel Odense

Dansk Endokrinologisk Selskab DES Årsmøde 16.-17. januar 2015 Radisson Blu H.C.Andersen Hotel Odense Dansk Endokrinologisk Selskab DES Årsmøde 16.-17. januar 2015 Radisson Blu H.C.Andersen Hotel Odense Radisson Blu H.C. Andersen Hotel Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense er et af de største og mest

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet

Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet Ændring af kommuneplanområde 4 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro

Læs mere

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Photo: Stiig Hougesen Byudvikling i Roskilde Kommune Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Bygger på kommunens styrker og planstrategi Beliggenhed i smukt landskab Balanceret bystruktur Centralt

Læs mere

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt Kommuneplan 2013-2025 Erhvervsudvikling Kort fortalt 1 Cortex Park er et af Odenses nye byomdannelsesområder. Et område med et stærkt idéskabende miljø og plads til videnserhverv tæt på Odense centrum,

Læs mere

Billedskærervej Odense M

Billedskærervej Odense M Billedskærervej 15 TIL LEJE Nybygget kontor-/ IT-hus i Odenses nye vækstcentrum Fælles kantine, loungeområder og mødelokaler Huset forsynes med forskellige services udtænkt via en tænketank BoligGruppen

Læs mere

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Offentlig-privat samarbejde Offentlig-privat samarbejde er en grundsten for Syddansk Vækstforums erhvervsfremmetiltag

Læs mere

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER 1 BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca. 6200

Læs mere

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation v Afdelingschef Dorthe Kusk 1 Møde i Innovationsudvalget den 17. februar 2014 Vision I 2020 er Syddanmark internationalt førende inden for

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 5 Syddansk Universitet med friarealer Ændring af kommuneplanområde 4 Rosengård Holluf Pile Tornbjergvej - Fraugde Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster

Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster Niels Bohr ville have frydet sig, hvis han havde været gæst ved denne begivenhed. Ikke fordi bygningen kommer til at bære hans navn, for han var

Læs mere

Odenses gode historie

Odenses gode historie Odenses gode historie Kursus Byens vand Odense 14-01-2010 v/susanne Gerdes Byplan, Odense Kommune Lidt forhistorie før 2 BG Nøden tvang os politisk workshop 2006 - Odense Kommune og Vandselskabet havde

Læs mere

Stillings- og personprofil. UNIVERSITETSDIREKTØR Syddansk Universitet

Stillings- og personprofil. UNIVERSITETSDIREKTØR Syddansk Universitet Stillings- og personprofil UNIVERSITETSDIREKTØR Syddansk Universitet Sommeren 2014 Opdragsgiver Syddansk Universitet Adresse Syddansk Universitet Campusvej 55 5230 Odense M Telefon: 65 50 10 00 www.sdu.dk

Læs mere

Perspektiverne i erhvervsudviklingen - hvor er mulighederne og hvordan bliver du en medspiller? Direktør Henrik Kagenow, 6.

Perspektiverne i erhvervsudviklingen - hvor er mulighederne og hvordan bliver du en medspiller? Direktør Henrik Kagenow, 6. Perspektiverne i erhvervsudviklingen - hvor er mulighederne og hvordan bliver du en medspiller? Direktør Henrik Kagenow, 6. oktober 2011 Hvem er Welfare Tech Region? Welfare Tech Region er erhvervslivets

Læs mere

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner?

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Byregion Fyn Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Hvad betyder det egentlig, når vi på Fyn er begyndt at tale om en byregion? Definition af en byergion Et forsøg på en definition af en byregion De store

Læs mere

Odense fra stor dansk by til dansk storby

Odense fra stor dansk by til dansk storby Odense fra stor dansk by til dansk storby Odense Letbane 10. oktober 2011 Odense fra stor dansk by til dansk storby - Vækst, tiltrækning og transformation - Sammenhængende kollektiv trafik - Byliv og bæredygtighed

Læs mere

I Odense Kommunes samlede Bystrategi for byens transformation ses det grønne som en af de vigtigste faktorer

I Odense Kommunes samlede Bystrategi for byens transformation ses det grønne som en af de vigtigste faktorer JANNIK NYROP CHEF FOR BYSTRATEGISK STAB I ODENSE KOMMUNE I Odense Kommunes samlede Bystrategi for byens transformation ses det grønne som en af de vigtigste faktorer Den grønne struktur trækkes fra det

Læs mere

CASE NYBYG FACADESKÆRME. Stærk arkitektur med højstyrkebeton

CASE NYBYG FACADESKÆRME. Stærk arkitektur med højstyrkebeton CASE NYBYG FACADESKÆRME Stærk arkitektur med højstyrkebeton MED HULLER I FACADEN Fakultetsbygning til Syddansk Universitet Syddansk Universitet har med deres nye fakultetsbygning skabt et stykke markant

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

VOLLSMOSE VOLLSMOSE INFRASTRUKTUR SEGREGERING ISOLATION ADSKILT INTROVERT BARRIERER MASSIV LUKKET EKSKLUSION BEGRÆNSNING STAGNATION MONOFUNKTIONEL

VOLLSMOSE VOLLSMOSE INFRASTRUKTUR SEGREGERING ISOLATION ADSKILT INTROVERT BARRIERER MASSIV LUKKET EKSKLUSION BEGRÆNSNING STAGNATION MONOFUNKTIONEL ODENSE VOLLSMOSE VOLLSMOSE ODENSE INFRASTRUKTUR SEGREGERING ISOLATION ADSKILT INTROVERT BARRIERER MASSIV LUKKET EKSKLUSION BEGRÆNSNING STAGNATION MONOFUNKTIONEL Odense Vollsmose MULTIFUNKTIONEL UDVIKLING

Læs mere

Nyt OUH - Odense Kommune

Nyt OUH - Odense Kommune Nyt OUH - Odense Kommune Præsentation af Kontorchef Charlotte Moosdorf Industrimiljø Vand I Byer d. 8. september 2011 Miljøpolitikkens vision Den bæredygtige by Klimaby i europæisk særklasse Danmarks grønneste

Læs mere

[TITLE WITH CAPITAL LETTERS] CAMPUS I BYMIDTEN HVILKE STRATEGIER HAR AARHUS UNIVERSITET FOR AT INTEGRERE BYENS FUNKTIONER PÅ CAMPUS?

[TITLE WITH CAPITAL LETTERS] CAMPUS I BYMIDTEN HVILKE STRATEGIER HAR AARHUS UNIVERSITET FOR AT INTEGRERE BYENS FUNKTIONER PÅ CAMPUS? [TITLE WITH CAPITAL LETTERS] CAMPUS I BYMIDTEN HVILKE STRATEGIER HAR FOR AT INTEGRERE BYENS FUNKTIONER PÅ CAMPUS? Aarhus Universitet og byen Arkitekt C.F. Møllers og landskabsarkitekt C. Th. Sørensens

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

FÆLLES BUDSKABSMODEL FOR REGION MIDTJYLLAND

FÆLLES BUDSKABSMODEL FOR REGION MIDTJYLLAND FÆLLES BUDSKABSMODEL FOR REGION MIDTJYLLAND RM på tværs af de decentrale enheder og fag Sundhed Psykiatri og Social Regional Udvikling Stabsfunktioner BUDSKABSTEMAER via analysen > Indholdsrigt job > Modig

Læs mere

INVESTER I ODENSE MARTS

INVESTER I ODENSE MARTS INVESTER I ODENSE MARTS INVESTERINGSOVERSIGT PROJEKTER ER FINANSIERET FINANSIERINGSBEHOV FINANSIERINGSFORM TIDSPERSPEKTIV 1 Thomas B. Thriges Gade Byggemodning og anlæg Ca. 510 mio. kr. Ca. 200 mio. kr.

Læs mere

CORTEX TOWER MULIGHEDSSTUDIE /

CORTEX TOWER MULIGHEDSSTUDIE / CORTEX TOWER MULIGHEDSSTUDIE / 03.12.15 HOTELPROSPEKT - CORTEX TOWER Mulighedsstudiet CORTEX TOWER beskriver og visualiserer den unikke mulighed for etablering af hotel i Cortex Park. Cortex Park er en

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

Landskabsarkitektur. Tag en uddannelse i landskabsarkitektur og vær med til at forme fremtidens byer og landskaber

Landskabsarkitektur. Tag en uddannelse i landskabsarkitektur og vær med til at forme fremtidens byer og landskaber det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Landskabsarkitektur Tag en uddannelse i landskabsarkitektur og vær med til at forme fremtidens byer og landskaber Landskabsarkitektur 1 2

Læs mere

På denne måde giver den strategiske opmærksomhed på translationel forskning SUND en fokuseret interaktion med omgivelserne og samfundet.

På denne måde giver den strategiske opmærksomhed på translationel forskning SUND en fokuseret interaktion med omgivelserne og samfundet. Translationel forskning - et vigtigt fokus i SUNDs forskningsstrategi Syddansk Universitets og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (SUND) naturlige samspil med omverdenen samt kvaliteten af forskningsmiljøerne

Læs mere

Odense Letbane binder byen sammen

Odense Letbane binder byen sammen Odense Letbane Odense Letbane binder byen sammen ODENSE LETBANE Odense er i en rivende udvikling og letbanen er et centralt element i infrastrukturen i fremtidens Odense. Binder byen sammen Odense Kommune

Læs mere

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge!

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Foråret 2013 består af 4 obligatoriske og 1 frivilligt seminar. Tilmelding sker på hjemmesiden.

Læs mere

Kravspecifikation, byrumsanalyse og masterplan Campus Slagelse 2013. Kravspecifikation. Byrumsanalyse og masterplan for Campus Slagelse

Kravspecifikation, byrumsanalyse og masterplan Campus Slagelse 2013. Kravspecifikation. Byrumsanalyse og masterplan for Campus Slagelse Kravspecifikation Byrumsanalyse og masterplan for Campus Slagelse 7. oktober 2013 Side 1 af 7 Udviklingssekretariat www.slagelse.dk 20. september 2013 Sagsid.: 330-2013-57751 Kontaktperson: Linda Choe

Læs mere

- Es gilt das gesprochene Wort. -

- Es gilt das gesprochene Wort. - - Es gilt das gesprochene Wort. - Kære Aase Nyegaard, Kære Jørgen Mads Clausen, Mine kære damer og herrer, tak for invitationen til denne spændende dag i velfærdsteknologiens tegn. Med Danfoss Universe

Læs mere

Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet.

Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet. 21. maj 2010 Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet. Syddansk Universitet Syddansk Universitet er et 40 årigt

Læs mere

Introduktion til designet for 100året

Introduktion til designet for 100året Introduktion til designet for 100året Version 1.0 Januar 2015 Side 1 Logoelementer + Logoet består af to elementer: Den runde roset og det store navnetræk "100året" i to linjer. Side 2 Primær logo til

Læs mere

RAMBØLL DANMARK. Viden der bringer mennesker videre. Local partner Global knowledge

RAMBØLL DANMARK. Viden der bringer mennesker videre. Local partner Global knowledge RAMBØLL DANMARK Viden der bringer mennesker videre Local partner Global knowledge YDELSER Rambølls ydelser inkluderer: byggeri & design infrastruktur & transport miljø & natur energi & klima industri &

Læs mere

Sådan skaber vi vækst og udvikling

Sådan skaber vi vækst og udvikling Sådan skaber vi vækst og udvikling Hvordan kan en videnby skabe velfærdsinnovation? Welfare Tech Netværksevent Rektor Henrik Dam Syddansk Universitet SDU s engagement i vækstdagsordenen Legitimitet og

Læs mere

Sundhedsfyrtårn for Odense

Sundhedsfyrtårn for Odense Campus-området Sundhedsfyrtårn for Odense Odense og Skejby får flest af regeringens penge til nye sygehuse. Ekspertudvalget indstiller til regeringen, at der skal afsættes 6,3 mia. kr. til at bygge et

Læs mere

18. september 2015 SKC. Bestyrelsesmøde den 28. september 2015 Indstilling. Dagsordenens punkt 8.2. Sag:

18. september 2015 SKC. Bestyrelsesmøde den 28. september 2015 Indstilling. Dagsordenens punkt 8.2. Sag: 18. september 2015 SKC Bestyrelsesmøde den 28. september 2015 Indstilling. Dagsordenens punkt 8.2 Sag: Forslag til Helhedsplan for SDU, Campus Odense. Bilag: 1. Præsentation af Helhedsplan for SDU, Campus

Læs mere

Vision og politikker i Odense Kommune fra ord til handling. Oplæg for letbane-folket Tirsdag den 17. august 2010

Vision og politikker i Odense Kommune fra ord til handling. Oplæg for letbane-folket Tirsdag den 17. august 2010 Vision og politikker i Odense Kommune fra ord til handling Oplæg for letbane-folket Tirsdag den 17. august 2010 Fælles politikkoncept i Odense Kommune Vision: (Hvor skal vi hen? Meget langt sigte) - Fælles

Læs mere

Strategi 2020 Syddansk Universitet

Strategi 2020 Syddansk Universitet Strategi 2020 Syddansk Universitet Forord 3 PÅ VEJ MOD 2020 I 2012 påbegyndte SDU arbejdet med at udvikle en samlet strategi, som kan favne hele universitetet. Resultatet er nærværende strategi, som skal

Læs mere

EFTERÅRETS ARRANGEMENTER PÅ FYN

EFTERÅRETS ARRANGEMENTER PÅ FYN Fynske Planlæggere 2015 AA - ØSTIFTERNE DDL FYN IDA FYN DL FYN FAB FYN TL FYN www.fynskeplanlaeggere.dk EFTERÅRETS ARRANGEMENTER PÅ FYN Akademisk Arkitektforening - Østifterne. Den Danske Landinspektørforening,

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Byggeri med visioner

Byggeri med visioner Byggeri med visioner Nøgletal 2005-2006 Kroner Resultat Egenkapital Balancesum* Soliditetsgrad 2005 29.480.813 41.965.182 351.857.585 11,9 % 2006 64.594.083 120.541.377 557.160.152 21,6 % *Balancesumsbegrebet

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

FRA STOR BY TIL STORBY TRINE SKAMMELSEN, CHEF FOR BYSTRATEGISK STAB BORGMESTERFORVALTNINGEN, ODENSE KOMMUNE

FRA STOR BY TIL STORBY TRINE SKAMMELSEN, CHEF FOR BYSTRATEGISK STAB BORGMESTERFORVALTNINGEN, ODENSE KOMMUNE FRA STOR BY TIL STORBY TRINE SKAMMELSEN, CHEF FOR BYSTRATEGISK STAB BORGMESTERFORVALTNINGEN, ODENSE KOMMUNE TORNEROSESØVN? http://www.lpo.dk/ny-profilfilm/ 4 TEMAER 1. Bytransformation og fremtidsplaner

Læs mere

NYOPFØRTE BOLIGER MED UDSIGT OG KOMFORT

NYOPFØRTE BOLIGER MED UDSIGT OG KOMFORT M a r g r e t h e h ø j p a r k e n 3 0 a r k i t e k t t e g n e d e l e j l i g h e d e r i u n i k t m i l j ø Læs mere på www.margrethehoejparken.dk NYOPFØRTE BOLIGER MED UDSIGT OG KOMFORT Til dig,

Læs mere

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst SDU i Kolding har fokus på entreprenørskab, ledelse og udvikling af små og mellemstore virksomheder og vi er klar til at samarbejde

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

Klima og miljøprofil i sygehusbyggerierne hvad gør vi? Projektdirektør Niels Mortensen, Nyt OUH, Region Syddanmark 18. Januar 2012, Børsen

Klima og miljøprofil i sygehusbyggerierne hvad gør vi? Projektdirektør Niels Mortensen, Nyt OUH, Region Syddanmark 18. Januar 2012, Børsen Klima og miljøprofil i sygehusbyggerierne hvad gør vi? Projektdirektør Niels Mortensen, Nyt OUH, Region Syddanmark 18. Januar 2012, Børsen Opdraget, opgavens omfang: Universitetshospital, somatik Kvalitetsfondsprojekt

Læs mere

Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde til boligformål på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder.

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Byggefelt 1.6 GARTNERBYEN 27 TOWN HOUSES

Byggefelt 1.6 GARTNERBYEN 27 TOWN HOUSES Byggefelt 1.6 GARTNERBYEN 27 TOWN HOUSES D. 30.08.2019 GARTNERBYEN DUFTRANKEVEJ - 5200 ODENSE 1 GARTNERBYEN Tæt på Odense City og alligevel i et roligt og historiemættet kvarter, finder du Gartnerbyen,

Læs mere

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder v/ Christian Brix, projektleder, Væksthus Hovedstadsregionen 05-10-2016 2 Et Væksthus i hver region 5 væksthuse

Læs mere

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 www.sdu.dk/strategi2020 Jens Oddershede Rektor 7. november 2012 SDU s Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 INTRO - Hvorfor en fælles fortælling

Læs mere

INVESTER I ODENSE MARTS 2014

INVESTER I ODENSE MARTS 2014 INVESTER I ODENSE MARTS 2014 ODENSE Fra stor dansk by til dansk storby I 2013 blev Odense kåret til den suverænt bedste erhvervsby blandt de største byer i Danmark. Men Odense vil mere: Frem til 2020 investeres

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

Godsbanearealerne et nyt byområde

Godsbanearealerne et nyt byområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. april 2016 Godsbanearealerne et nyt byområde Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved

Læs mere

15. NORDISKE SYMPOSIUM OM BØRNESPROG SYDDANSK UNIVERSITET MAJ

15. NORDISKE SYMPOSIUM OM BØRNESPROG SYDDANSK UNIVERSITET MAJ 15. NORDISKE SYMPOSIUM OM BØRNESPROG SYDDANSK UNIVERSITET 23.-24. MAJ 2018 www.nordisksymposium.sdu.dk 15. NORDISKE SYMPOSIUM OM BØRNESPROG SYDDANSK UNIVERSITET, 23.-24. MAJ 2018 BØRNS SPROG PÅ BLOKKEN

Læs mere

REKTORSEKRETARIATET. Stillings- og profilbeskrivelse HR-chef Syddansk Universitet

REKTORSEKRETARIATET. Stillings- og profilbeskrivelse HR-chef Syddansk Universitet REKTORSEKRETARIATET Stillings- og profilbeskrivelse HR-chef Syddansk Universitet 1 Oplysninger Stilling Adresse / tjenestested Refererer til HR-chef Syddansk Universitet (SDU) Campusvej 55 5230 Odense

Læs mere

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE 1 / PROJEKTBAGGRUND HISTORISK BAGGRUND Helt frem til det 20. århundrede fungerede området som landbrugsjord beliggende lige udenfor Købstaden Odense. Omkring 1920 blev

Læs mere

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi ROBOCLUSTER Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi Veje til innovation Aalborg 6 Oktober Nationalt innovationsnetværk Samler de danske robotkompetencer

Læs mere

Helhedsplan for Syddansk Universitet

Helhedsplan for Syddansk Universitet Helhedsplan for Syddansk Universitet DEL 1 Prognoser og strategi for alle campusområder 2015-2025 December 2015 Indhold Forord s. 3 Introduktion s. 4 Arealer og persontal s. 6 Prognoser s. 7 Overordnet

Læs mere

MEGAPROJEKTER PÅ AALBORG UNIVERSITET GLOBALE PROBLEMER LØSES BEDST I MEGAPROJEKTER

MEGAPROJEKTER PÅ AALBORG UNIVERSITET GLOBALE PROBLEMER LØSES BEDST I MEGAPROJEKTER MEGAPROJEKTER PÅ AALBORG UNIVERSITET GLOBALE PROBLEMER LØSES BEDST I MEGAPROJEKTER Det er ikke nogen hemmelighed, at tidens globale problemer som formuleret i FN s 17 verdensmål er indbyrdes afhængige.

Læs mere

OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder.

OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder. OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder. OPI guidelines OPI-Lab er et laboratorium for offentlig-privat innovation

Læs mere

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO BYENS PLACERING - situations diagram KYSTVEJEN - en unik strækning VEJEN TIL STRØBY EGEDE - Storyboard Tryggevælde Å Strand hotellet Kystvejen 1 Kystvejen 2 Entré til byen

Læs mere

Agro Food PArk. - for fremtidens landbrug og fødevarer

Agro Food PArk. - for fremtidens landbrug og fødevarer Agro Food PArk - for fremtidens landbrug og fødevarer Med indvielsen af Agro Food Park 13 bliver de første fysiske elementer i visionen om Agro Food Park foldet ud. Det er en stor glæde at se, men vi er

Læs mere

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET I Give udvikler vi kunsten til nye højder og udfolder kunsten i byrummet, i børnehøjde og blandt byens erhvervsliv. Kunst danner os som mennesker, øger vores livskvalitet

Læs mere

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder EU som løftestang for vækst i Danmark - arrangementet i billeder Godt 130 deltog i DAcoB og EU-repræsentationens debatarrangement om EU som løftestang for vækst i Danmark. Debatpanellet bestod af uddannelses-

Læs mere

Byggefelt 1.6 GARTNERHAVEN ODENSE TOWN HOUSES BYGNING 7

Byggefelt 1.6 GARTNERHAVEN ODENSE TOWN HOUSES BYGNING 7 Byggefelt 1.6 GARTNERHAVEN ODENSE TOWN HOUSES D. 2 3. 0 9. 2 0 1 9 BYGNING 7 GARTNERHAVEN ODENSE DUFTRANKEVEJ - 5200 ODENSE 1 GARTNERBYEN Tæt på Odense City og alligevel i et roligt og historiemættet kvarter,

Læs mere

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland AARHUS LETBANE Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland Region Midtjylland, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg og Odder Kommuner samt Midttrafik Plan for en sammenhængende

Læs mere

Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital

Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 8.30 16.25 i Medicinerhusets Auditorium Tilmelding (bindende) til k.kusk@rn.dk

Læs mere

IKKE SÅ FIRKANTET BOLIGSELSKABET VISUEL IDENTITET 18 INSPIRATION IMAGECONSULT

IKKE SÅ FIRKANTET BOLIGSELSKABET VISUEL IDENTITET 18 INSPIRATION IMAGECONSULT IKKE SÅ FIRKANTET BOLIGSELSKABET VISUEL IDENTITET 18 INSPIRATION BOLIGSELSKABET VISUEL IDENTITET 19 INSPIRATION BOLIGSELSKABET VISUEL IDENTITET 20 INSPIRATION BOLIGSELSKABET VISUEL IDENTITET 21 INSPIRATION

Læs mere

TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG

TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG 2 PRAKTISERENDE LÆGE I ESBJERG Der er gode muligheder for at slå sig ned som praktiserende læge i Esbjerg Kommune. I Esbjerg by findes mange af byens

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser VELKOMMEN TIL HESTESKOEN Hesteskoen er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opføres, som en 5-11 etagers bebyggelse i de skønneste naturomgivelser. Byggeriet

Læs mere

MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE. mytownhouse.dk

MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE. mytownhouse.dk MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE LÆKRE TOWN HOUSES KLAR TIL SALG I GARTNERBYEN EN HELT NY, SPÆNDENDE OG SPIRENDE BYDEL I ODENSE Tæt på city og alligevel i et roligt og historiemættet kvarter

Læs mere

Køge vender ansigtet mod vandet

Køge vender ansigtet mod vandet Artikel i PORTUS online magazine juli 2013 Køge vender ansigtet mod vandet Realdania By og Køge Kommune er i partnerskab om at udvikle centralt beliggende havne- og industriarealer til en levende og bæredygtig

Læs mere

MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE. mytownhouse.dk

MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE. mytownhouse.dk MODERNE TOWN HOUSES I ODENSES GRØNNE HJERTE mytownhouse.dk 2 mytownhouse.dk LÆKRE TOWN HOUSES KLAR TIL SALG I GARTNERBYEN EN HELT NY, SPÆNDENDE OG SPIRENDE BYDEL I ODENSE Tæt på city og alligevel i et

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Region Hovedstaden Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Det gode liv I Region Hovedstaden arbejder vi for at skabe vækst, for vækst og livskvalitet

Læs mere

Institut for Regional Sundhedsforskning. Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL

Institut for Regional Sundhedsforskning. Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL Institut for Regional Sundhedsforskning Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL 2008-2011 2. udgave juni 2012 Indholdsfortegnelse Vision... 3 Forskning Forskningspublikationer...

Læs mere

SALGS- OG UDLEJNINGSPROJEKT

SALGS- OG UDLEJNINGSPROJEKT SALGS- OG UDLEJNINGSPROJEKT BYGHERRE GREVEPARKEN Sønder Tranders Bygade 6 - DK-9260 Gistrup tlf.: + 45 42 36 41 90 - Christian Greve e-mail: greveparken@greveparken.dk - www.greveparken.dk EJENDOMSMÆGLER

Læs mere

Papirlinie og identifikation

Papirlinie og identifikation Papirlinie og identifikation 2 12 14 6 2 10 pkt. størrelse / 1 pkt. linieafstand Vejnavn 8 10 pkt. størrelse / 1 pkt. linieafstand 10/1 Obit vendae endusci litaque des aut volum que ipsunt resectur? Poriaspedis

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere