Gennemgang af Haderslevbanens historie fra fra klk.dk Historie

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gennemgang af Haderslevbanens historie fra fra klk.dk Historie"

Transkript

1 Gennemgang af Haderslevbanens historie fra fra klk.dk Historie Den 12 km lange jernbanestrækning mellem Vojens og Haderslev har levet en omtumlet tilværelse. Politisk har der altid (næsten) været blæst om den. Fra banens start i 1866 under tysk og prøjsisk ledelse til DSB-tiden efter genforeningen, for endelig at være underlagt Banebanmark. Forhåbentlig vil banen i nær fremtid kunne leve videre som kommunal bane med veterantogsdrift. Efterfølgende Historiske oversigt er inddelt i 4 epoker der har været essentielle for banen : D. 1. maj blev der sluttet overenskomst mellem den danske regering og entrepenør-konsortiet Peto, Brassey og Betts om bygning af jernbaner i Hertugdømmet Slesvig. Dette konsortium betingede sig, at linieføringen for hovedbanen blev placeret vest for købstæderne for at begrænse anlægsudgifterne. Købstæderne i Haderslev, Aabenraa og Tønder blev i stedet knyttes til hovedbanen ved sidebaner til henholdsvis Vojens (Haderslev), Rødekro (Aabenraa) og Tinglev (Tønder). 1864: Efter krigen og fredsafslutningen i Wien, overgik hertugdømmet Slesvig til Preussisk administration. Samme år åbnedes jernbanestrækningen fra Flensborg over Padborg, Tinglev og Rødekro til Vojens. 1866: D. 2. maj åbnedes banen fra Vojens til Haderslev af Nordschleswigsche Eisenbahn Aktien Gesellschaft (NEAG), der var et datterselskab af Altona-Kiel Eisenbahn Aktiengesellschaft (AKEG). I Haderslev fik banen endestation ved siden af bryggeriet Fuglsang i den vestlige del af byen, nærmest at betragte som udenfor byen. Stationens placering og den manglende forbindelse til byens havn, gjorde at banen kun fik en meget begrænset betydning for Haderslevs forsatte udvikling. 1883: D. 1. januar overtager Königliche Preussische Eisenbahn Verwaltung (KPEW) AKEG og dets datterselskaber. Mellemstationerne i Styding og Hammelev blev betegnet som stationer af 4. klasse. (laveste klasse) 1899: D. 3. marts åbnedes smalsporsbanen Alt Hadersleben (statsbanegården) Haders-leben Kreisbahnhof (Amtsbanegården) Christiansfeld, som den første af en lang række lokale kredsbaner (amtsbaner) som i årene efter århundredeskiftet skulle komme til at forbinde Haderslev med sit opland i alle retninger. På strækningen mellem statsbanegården og havnen, via amtsbanegården var jernbane-sporet firestrenget, og det var dermed muligt at føre de normalsporede godsvogne helt ned til havneområdet. Trafikken blev besørget af lokomotiver fra kredsbanerne Kleinbahn des Kreises Hadersleben (KH) D. 4. august åbnedes den konkurrerende smalsporede jernbanestrækning Hadersleben Kreisbahnhof-Woyens, som forbindelse mellem amtsbanen i Haderslev og amtsbanen Vojens- Rødding. Denne banelinies forløb gik dog syd om Haderslev Dam. 1905:

2 D. 1. juli åbnedes smalsporsstrækningen fra Haderslev til Skodborg. Fra denne dag udgik Christiansfeldbanens tog fra amtsbanegården, og trafikken mellem de to banegårde i Haderslev blev nu besørget af Skodborgbanens tog. (stadigvæk ingen statsbanetog til amtsbanegården) : Genforeningen D. 17. juli blev jernbanerne i Sønderjylland overtaget af DSB, som en følge af Genfor-eningen. Herunder overgik jernbanen mellem Vojens og Haderslev til dansk jernbane-drift ved de danske statsbaner (DSB). Statsbanegården i Haderslev fortsatte hos DSB under betegnelsen Haderslev og kredsbanegården fortsatte som Haderslev Amtsbanegård. Det danske Postvæsen indsatte postbureauvogne i 5 dobbeltture mellem Vojens og Haderslev fra 1.juli. Men allerede fra d. 10. nov. samme år blev dette dog indskrænket til 2 dobbeltture. Efter Genforeningen blev Styding hos DSB benævnt som trinbræt uden sidespor. Amtsbanerne KH overgik også til dansk administration gældende fra d. 20. maj og benævntes herefter Haderslev Amts Jernbaner (HAJ) 1921: En sparekommission anbefalede d. 17.okt. at postbureautogene på Haderslevbanen blev erstattet af post uden ledsagelse, gældende fra kort efter julen : Hammelev opnår status af jernbanestation, med fuld ekspedition af passagerer og gods. Postvæsenet inddrog efter ovennævnte anbefaling de knap 2 år gamle bureautog på strækningen fra 12. april samme år. 1928: Statsbanegården skiftede navn til Haderslev Statsbanestation 1933: D. 31. januar ophører driften på smalsporsstrækningen Haderslev Amtsbanegård - Skodborg, og der kørte herefter ingen persontog mellem de to banegårde i Haderslev. 1934: DSB begyndte at videreføre alle sine persontog fra statsbanegården og frem til amtsbanegården, som lå mere centralt i byen. Denne skulle herefter også fungere som station for DSB. Samtidigt flyttedes maskindepotet til en tidligere amtsbanebygning på amtsbanegården. Statsbanestationen skiftede igen navn. Nu til Haderslev Vestbanegård, men samtidigt indskrænkede man betjeningen af stationen. 1935: Haderslev statsbanestation blev ombygges. Den oprindelige remise blev nedrevet og perronsporets østende blev forlænget i en kurve mod nord og forbundet med forbindelsessporet til amtsbanegården, så det blev muligt at køre direkte derfra til Vojens. Samtidig blev der anlagt et krydsningsspor med en meget smal mellemperron. 1939: Haderslev Amtsbaners sidste strækning blev nedlagt, og DSB var herefter alene om at betjene amtsbanegården med persontog.

3 1942 Postvæsenet indførte togpost på Haderslevbanen i et særligt rum i togenes rejsegodsvogne. 1943: Efter nedlæggelsen af de sidste amtsbaner, var betegnelsen Haderslev amtsbane-gård ikke længere et tidssvarende navn, og denne skiftede navn til Haderslev Bystation. Samtidigt skifter statsbanegården navn igen, nu til Haderslev H : D. 7. januar bliver persontoget til Haderslev som blev fremført af damplokomotivet O 335 angrebet af allierede fly lige udenfor byen. Herved blev togets fyrbøder dræbt, og andre af togets personale skadet. 1950: For bl.a. at undgå to jernbaneoverskæringer i Haderslev, bl.a. den stærkt trafikerede overskæring i Nørregade der på det tidspunkt var hovedvej 10, flyttede DSB sin jernbanestation fra amtsbanegården og hen til den tidl. tyske Friedrichsschule i Nørregade, bygget i 1831, der havde stået tom siden Oprindeligt havde man forestillet sig en bystation på østsiden af Nørregade, men man valgte i den sidste ende nævnte løsning, vest for Nørregade. Her etableredes jernbanestation, som overtog navnet Haderslev Bystation Amtsbanegården fortsatte herefter udelukkende som rutebilstation. 1951: Der opførtes en ny remise på Haderslev Vest, til erstatning for maskindepotet på Amtsbanegården, der blev nedlagt. Denne remise eksisterer stadigvæk, nu uden sporforbindelse ved Elmevej i vestbanegårdens vestlige ende. Kørslen med damplokomotiver litra O i persontog ophørte og persontogene bliver fra køreplanskiftet i foråret 1951 fremført af motorvogne. 1953: Hammelev Station blev nedrykket til Trinbræt, uden sidespor. 1954: Læssesporet ved Hammelev genoprettet efter lokale protester. 1957: De sidste O-maskiner anvendt til kørsel med godstog til Haderslev forsvinder. 1961: D. 1. november indviedes Haderslevs nye rutebilstation ved Nørregade som erstatning for den tidligere rutebilstation ved den gamle amtsbanegård på Jomfrustien. 1962: Den gamle og nu forladte amtsbanegård blev revet ned. 1963: Læssesporet ved Hammelev nedlægges endeligt. 1966: Den gamle stationsbygning i Vojens blev revet ned, alt imens den nye stationsbygning var under opførelse umiddelbart nord herfor.

4 1967: Statsbanegården skifter navn igen, og vender tilbage til benævnelsen Haderslev Vestbanegård, men mister samtidigt billetsalget. Den nye station i Vojens tages i brug. Denne er opført i statsbanernes typiske byggestil for 1960érne, som det også ses andre steder i landet som f.eks. Rødekro, Nykøbing Fl. og Kalundborg. Vojens station bliver desuden fjernstyringscentral for strækningen mod Padborg og Vamdrup Haderslevbanen var dog ikke omfattet af denne fjernstyring. Men i de følgende år fornyedes banens spor med nye langskinnespor, i en tro på at jernbanen og trafikken til Haderslev stadigvæk havde en fremtid for både person- og godstog. Beslutningen om at indstille persontrafikken på en lang række jyske og sjællandske strækninger som f.eks. Åbenråbanen og Tønder-Tinglevbanen, vedtaget i 1968 og udmøntet ved køreplansskiftet i maj 1971, omfattede IKKE persontogene mellem Vojens og Haderslev. 1972: Kolding Lokomotivklub (KLK) kørte for første gang med eget veterantog fremført af damplokomotivet DSB F 694 mellem Haderslev og Vojens. Siden hen har KLK kørt med sit veterantog mellem Haderslev og Vojens adskillige gange, både med F 694 og senere også med diesellokomotiverne VNJ 11 og HHJ Dl : Fra og med d. 2. januar 1974 indstillede DSB persontrafikken mellem Vojens og Haderslev midlertidigt pga. oliekrisen, og erstattede togene med rutebiler. Ved samme anledning nedlagdes Styding og Hammelev som jernbanestandsningssteder. 1978: Den midlertidigt nedlagte persontrafik blev aldrig genoptaget igen og nedlagdes endeligt og formelt ved køreplansskiftet i maj. Herefter betragtedes Haderslevbanen som godsbane hos DSB, og køreplanen flyttedes i den fælles DSB-plan fra jernbane-afsnittet til rutebilafsnittet. 1984: Øst for Hammelev forlagdes banen over et kort afsnit, pga. anlæggelsen af den sønderjyske motorvej. 1985: Stationsbygningen ved Haderslev Vestbanegård blev nedrevet, og området øst for bryggeriet Fuglsang blev herefter indrettet til fragtcentral for lastbiler. 1988: I DSB s fremtidsplan Plan 2000 fremlagde man planer om en genetablering af persontrafikken på jernbanen mellem Haderslev og Åbenrå via Vojens og Rødekro. Planerne som forudsatte lokale medfinansiering blev dog aldrig realiseret. 1990: I forbindelse med navngivningen af IC-3 togsættet Hans Gram med Vojens som fadderby, blev der kørt med toget mellem Vojens og Haderslev. 1992: DSB frasolgte en del af arealet ved Haderslev Vestbanegård til bryggeriet Fuglsang, og indskrænkede samtidigt sporarealet. Bl.a. fjernedes sporet til remisen og ved perronen. Tilbage var et gennemgående jernbanespor, et omløbsspor og to stikspor.

5 1998: DSB agtede at indstille de sidste godstransporter til Haderslev, som ikke længere kan leve op til kravet om mindst 10 vogne pr. godstræk. Et forsøg på at anvende en Køf-traktor faldt heller ikke heldigt ud og Haderslevbanens fremtid hen mod årtusindskiftet syntes usikker. 2000: D. 3 december kørte Lokomotivklubben KLK med sit veterantog, bestilt af Sparbank Vest imellem Vojens og Haderslev, med udsigt til banens snarlige lukning. En forvarsel var måske den allerede overasfalterede overkørsel ved Bredgade, som i dagens anled-ning måtte reetableres med håndkraft 2001: Banestyrelsen lukkede strækningen fra 1.januar. Sporet blev dog liggende indtil videre. Lokomotivklubben KLK fik imod betaling af baneafgift til Banestyrelsen, lov til at benytte jernbanen til veterantogskørsel. Første gang i maj måned, og senere 4 lørdage i august, hvor damplokomotivet DSB F 694 atter er på banen i Haderslev. Dog må der ikke længere køres ned til havnen. En planlagt kørsel i efterårsferien, måtte aflyses i sidste øjeblik, da Vojens Station var under sporombygning, og man bl.a. anvendte Haderslevbanens udkørsel til hensætning af spormateriel. Julekørslen bliver dog gennemført planlagt, og i KLK s eget regi, og i samarbejde med turistbureauet i Haderslev. Lokomotivklubben fortsatte sit engagement på Haderslevbanen også i 2002 med kørsel på lørdage i august måned foruden kørsel i efterårsferien og før jul. 2003: Et læserbrev i JydskeVestkysten foreslog at omdanne banelegemet til cykelsti fra Haderslev til Hammelev. Forslaget bliver umiddelbart positivt modtaget blandt politikerne i Haderslev. I kommunens Trafikplan for den indre by er der i tænkt 3. fase opstillet et forslag om at omdanne banelegemet fra havnen via Nørregade til Simmerstedvej til cykelsti. Disse planer synes dog indtil videre at have lange udsigter. Lokomotivklubbens fortsætter sine kørsler. Nu på søndage i juli-august, foruden i efterårsferien og til jul. Klubben indleder et arbejde frem mod en fast etablering af veterantog på Haderslev-banen, og har kontakter til kommunerne i Haderslev og Vojens. 2004: Fortsat KLK engagement på Haderslevbanen. Med kørsel i juli/august og i forbindelse med Hertug hans, efterårsferie og før jul. Konkret samarbejde med Slesvigske Vognsamling som nu er hjemmehørende i den tidl. klædefabrik (Schaumann), bl.a. om etablering af perron ved dette museums parkeringsplads. Haderslev H (Vest) blev derfor igen standsningssted for persontog. Nu blot med adgang fra nordsiden ved Simmerstedvej. I slutningen af året lukker Banedanmark strækningen for enhver trafik, og kun på dispensation kan Lokomotivklubben KLK gennemføre sit planlagte juletog i december Herefter er banen atter lukket for enhver trafik.

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Aabenraa Veteranbane Historie Aabenraa Veteranbane blev hjemmehørende i Aabenraa 16. august 1999 og opstod på resterne af Tønder-Tinglev

Læs mere

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 138 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato J.nr. : : 7. juni 2005 004-000154 (1) Trafikudvalget har i brev

Læs mere

OMB C 16 Odense Middelfart Bogense banen

OMB C 16 Odense Middelfart Bogense banen OMB C 16 Odense Middelfart Bogense banen Personvognen OMB C 16 adskiller sig fra veterantogets øvrige vogne ved at være bygget på vognfabrikken Arløf i Malmø som byggede denne og andre vogne til privatbanen

Læs mere

Bestil på www.jernbaneklub.dk

Bestil på www.jernbaneklub.dk Færgerne mellem Kalundborg og Samsø (Århus) Forfatter: Preben Jensen Format A4 i stift bind med 246 sider med mange billeder i sort/hvid og farver og mange illustrationer Forlaget: Nautilus (juni 2015)

Læs mere

AMAGERBANEN 2. DEL LOKALHISTORIE I TÅRNBY BANEN UNDER BESÆTTELSEN, FRIHEDSKAMPEN &BEFRIELSEN

AMAGERBANEN 2. DEL LOKALHISTORIE I TÅRNBY BANEN UNDER BESÆTTELSEN, FRIHEDSKAMPEN &BEFRIELSEN TÅRNBY KOMMUNES LOKALHISTORISKE TIDSSKRIFT NUMMER 7 AUGUST2007 LOKALHISTORIE I TÅRNBY AMAGERBANEN 2. DEL BANEN UNDER BESÆTTELSEN, FRIHEDSKAMPEN &BEFRIELSEN FORSIDEILLUSTRATION: Efter Amagerbanens ophør

Læs mere

Screening af havneforbindelser og restbaner, driftsoplæg og kravspecifikationer. Fredericia havn. Driftsoplæg. Generelt

Screening af havneforbindelser og restbaner, driftsoplæg og kravspecifikationer. Fredericia havn. Driftsoplæg. Generelt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Telefon direkte 7226 7018 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Screening af havneforbindelser og restbaner, driftsoplæg og kravspecifikationer

Læs mere

Nyt godsspor til Esbjerg Havn. Debatoplæg til idéfase

Nyt godsspor til Esbjerg Havn. Debatoplæg til idéfase Nyt godsspor til Havn Debatoplæg til idéfase Deltag i debatten For at sikre at alle relevante og lokale forhold i projektet belyses, opfordrer Banedanmark alle borgere, interesseorganisationer, virksomheder,

Læs mere

OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015.

OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015. OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015. ÆNDRET LINJEFØRING ØGET FREKVENS Rute 43, Vejle Billund Lufthavn Billund. Nuværende frekvens: 17/8/7 (hverdage/lørdage/søndage)

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Med DJK på tur til Harzen...

Med DJK på tur til Harzen... 6/2002 33 Togkrydsning i Ilfeld. DJKs særtog til højre møder den lille motorvogn på vej mod Stiege. Med DJK på tur til Harzen... I dagene 12. 15. september arrangerede DJK Rejser igen en udlandstur. I

Læs mere

Analyse udført for Region Syddanmark

Analyse udført for Region Syddanmark Analyse udført for Region Syddanmark Opgavebeskrivelse 1. Højkvalitetsforbindelse mellem Aarhus og Hamborg De økonomiske fordele ved en højkvalitetsforbindelse på den østjyske længdebane til Hamborg kalkuleres,

Læs mere

Rutebilvirksomheden begynder

Rutebilvirksomheden begynder Rutebilvirksomheden begynder Bilruter på ønskesedlen Den 1. juli 1932 påbegyndte DSB de første ruter i Sønderjylland. Det var ruterne Sønderborg- Broager-Skelde og Sønderborg-Broager-Gråsten. Forud var

Læs mere

Jernbanegods - Hvorfor er det så svært? Debatoplæg

Jernbanegods - Hvorfor er det så svært? Debatoplæg Jernbanegods - Hvorfor er det så svært? Debatoplæg Lasse Toylsbjerg-Petersen, oktober 2013 Der er masser af gods i Danmark på lastbiler Der kommer masser af gods ind over grænserne til Danmark Antallet

Læs mere

Danmarks længste godsbane (1966-1999)

Danmarks længste godsbane (1966-1999) Danmarks længste godsbane (1966-1999) Forudsætninger (1966) Den 21. januar 1966, altså allerede inden godsbanen var en realitet, blev der givet tilladelse til befordring af vogne med op til 18 tons akseltryk

Læs mere

ISSN: JERNBANE-BLADET. Medlemsorgan. Landsforeningen Danmarks-Jernbaner. Nr.: 58: APRIL MAJ JUNI::2017:

ISSN: JERNBANE-BLADET. Medlemsorgan. Landsforeningen Danmarks-Jernbaner. Nr.: 58: APRIL MAJ JUNI::2017: ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET Medlemsorgan Landsforeningen Danmarks-Jernbaner. Nr.: 58: APRIL MAJ JUNI::2017: JERNBANE-BLADET Nr. 58 APRIL MAJ JUNI 2017 27/2-2017 Fylder L.D.J. 33 år.. Forside.ME. Tog

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

Liste over jernbanelitteratur

Liste over jernbanelitteratur Liste over jernbanelitteratur Vort eget bibliotek på Østerlundhus har mange bøger og videoer/dvd'er, der endnu ikke er registreret. Så hvis du ønsker at låne, kontakt da Hans Jørgen Jacobsen. Forfatter

Læs mere

ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET. Medlemsorga. I andsforeningen Danmarks-Jernbaner. NR:37. 2012. JANUAR FEBRUAR MARTS 27/2-2012 F lder L.D.J.

ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET. Medlemsorga. I andsforeningen Danmarks-Jernbaner. NR:37. 2012. JANUAR FEBRUAR MARTS 27/2-2012 F lder L.D.J. ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET Medlemsorga I andsforeningen Danmarks-Jernbaner NR:37. 2012. JANUAR FEBRUAR MARTS 27/2-2012 F lder L.D.J.28 ÅR 0 G t:"s < ' 4 \\ ' 2 : 14 j E JERNBANE-BLADET Nr. 37 2012

Læs mere

Kundens betydning for en stor godsoperatør - udfordringer og løsninger

Kundens betydning for en stor godsoperatør - udfordringer og løsninger Kundens betydning for en stor godsoperatør - udfordringer og løsninger DB Schenker Scandinavia DB Schenker Scandinavia Thomas Vestergaard Head of Sales København, 13 maj 2014 DB Schenker s udvikling 2000-2014

Læs mere

JØRGEN CHRISTENSEN, MEDLEM AF SPORJYLLAND.DK, TISETVEJ 24, SOLBJERG

JØRGEN CHRISTENSEN, MEDLEM AF SPORJYLLAND.DK, TISETVEJ 24, SOLBJERG DEBATINDLÆG 28.01.2016 KL. 06:00 Aarhus H anno 2025 Et tænkt fremtidsscenarium: en forretningsrejse for Pedersen og unge Jensen, der tager toget fra det nye Aarhus H til et møde i København. Det foregår

Læs mere

Natursti Funder-Brande

Natursti Funder-Brande Natursti Funder-Brande Den gamle banestrækning mellem Funder og Brande er nu natursti for gående, cyklende og ridende. Strækningen er på 29km, hvor der er rige muligheder for at opleve en del af landskabet

Læs mere

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter Bestyrelsesmøde, den 28. januar 2011 Dagsordenspunkt nr.: 02/11, bilag nr. 10 J. nr.: 70-19-01-10 H. C. Bonde Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 af finansieringsmuligheder r af berørte

Læs mere

Holbæk havnebane. Nykøbing Sjælland havnebane. Jesper Mann. www.hrmann.dk

Holbæk havnebane. Nykøbing Sjælland havnebane. Jesper Mann. www.hrmann.dk Holbæk havnebane Nykøbing Sjælland havnebane www.hrmann.dk Holbæk havnebane og Nykøbing Sjælland havnebane Copyright, fotograferne og forlaget www.hrmann.dk, 2015. ISBN, print 978-87-996166-2-6 Trykkeri:

Læs mere

Vejrup Sognearkiv -da toget kom til Vejrup i 1916.

Vejrup Sognearkiv -da toget kom til Vejrup i 1916. Vejrup Sognearkiv -da toget kom til Vejrup i 1916. I år er det 100 år siden toget kom til Vejrup helt nøjagtigt åbnede Grindstedbanen den 1. december, 1916. Hvor stor en begivenhed det har været, kan vi

Læs mere

D-maskinegruppen gennem 25 år

D-maskinegruppen gennem 25 år 20 2/2003 D-maskinegruppen gennem 25 år Den 8. februar 2003 er det 25 år siden, at DJK oprettede D-maskinegruppen. I denne anledning er D-maskinegruppen emnet for dette nummers fælles tema. Gruppen har

Læs mere

Ny jernbane mellem København og Ringsted

Ny jernbane mellem København og Ringsted Aftale mellem regeringen (Venstre og De Konservative), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance om: En moderne jernbane 22. oktober 2009 1

Læs mere

TRANSPORT STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2010:13 15. juli 2010. Jernbanenet og transport med tog 2009. Jernbanenettet

TRANSPORT STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2010:13 15. juli 2010. Jernbanenet og transport med tog 2009. Jernbanenettet STATISTISKE EFTERRETNINGER TRANSPORT 2010:13 15. juli 2010 Jernbanenet og transport med tog 2009 Resumé: I 2009 var persontransportarbejdet med tog 6,4 mia. personkm. Det er 1 pct. mindre end året før.

Læs mere

ISSN: JERNBANE-BLADET. Medlemsorgan. Landsforeningen Danmarks-Jernbaner. Når: 56:0KTOBER NOVEMBER DECEMBER 2016:

ISSN: JERNBANE-BLADET. Medlemsorgan. Landsforeningen Danmarks-Jernbaner. Når: 56:0KTOBER NOVEMBER DECEMBER 2016: ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET Medlemsorgan Landsforeningen Danmarks-Jernbaner. Når: 56:0KTOBER NOVEMBER DECEMBER 2016: JERNBANE-BLADET Nr. 56: OKTOBER NOVEMBER DECEMBER. 2016: Forside.ME Tog NYKØBING

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk TEN-T. Et nætværk som formidler

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Banen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk

Læs mere

H.H.I - Foreningen for dem med særlige behov K L E M Å. Maj 2015

H.H.I - Foreningen for dem med særlige behov K L E M Å. Maj 2015 H.H.I - Foreningen for dem med særlige behov K L E M Å 2 Maj 2015 Annonce HHI Bestyrelse - Foreningen for dem med særlige behov Formand Mogens Jensen Sønderbro 28 a, stuen, 6100 Haderslev E-mail: mrwj@vip.cybercity.dk

Læs mere

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg Forbedring af banen på sydfyn April 2003 Forbedring af banen Odense-Svendborg FORBEDRING AF BANEN ODENSE-SVENDBORG Fruens Bøge Odense Odense Sygehus Hjallelse Højby 28 Årslev Pederstrup Ringe Rudme 66

Læs mere

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til Notat om nedlæggelse af overkørsel nr. 199 på jernbanen Kibæk-Skjern. Herning den 05-08-2015/ngoga Nedlæggelse af overkørsel 199 konflikter med naturbeskyttelseslovens 26 a om nedlæggelse af gennemgående

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

Er fremtidens. infrastruktur

Er fremtidens. infrastruktur Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 407 Offentligt Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende i Jylland? UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) foretræde for Folketingets Trafikudvalg 26. Marts 2009 1

Læs mere

Svenske Jernbaner 1 Nättraby-Alnaryd-Almeboda Järnväg

Svenske Jernbaner 1 Nättraby-Alnaryd-Almeboda Järnväg Svenske Jernbaner 1 Nättraby-Alnaryd-Almeboda Järnväg Når man før krigen skulle her fra København over til sommerhuset i Blåningsmåla, var det er mere kompliceret historie end i dag, hvor man enten tager

Læs mere

Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Hvor er vi lige nu?

Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Hvor er vi lige nu? Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Fra Christiansborgs side er der tænkt valg. Men inden et valg: Hvor er vi lige nu? Togfondens del 1 er

Læs mere

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift Banedanmark - AML 13.04.2015 AML Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift AML Fortegnelse over største tilladte - akselafstand - akseltryk/aksellast - metervægt - læsseprofil på

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken

Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken Det var statsbanernes stigende behov for sten og grus, der efter første verdenskrig dannede grundlag for etableringen af Skærvefabrikken i Mogenstrup.

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 1 NU er foråret kommet og de kolde aftner ser ud til at være slut, men derfor fortsætter klub livet i VMJK. Der er kørt køreplans kørsel nogle gange, for at se hvordan det

Læs mere

138 | Haderslev - Vojens - Jels - Vejen | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK

138 | Haderslev - Vojens - Jels - Vejen | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK KØREPLAN GYLDIG FRA 30. JUNI 2019 Trafikoplysning: 7010 4410 138 Haderslev - Vojens - Jels - Vejen Busselskab Haderslev Busstation Ribe Landevej v Bøgely Ribe Landevej v Skallebækvej vest Hammelev, Ribevej

Læs mere

Kirkebøger. Der er nu mulighed for at studere kirkebøger fra Bornholm i Byforeningen.

Kirkebøger. Der er nu mulighed for at studere kirkebøger fra Bornholm i Byforeningen. Program for perioden jan. 2007 aug. 2007. Tirsdag den 6. februar. Besøg på det lokalhistoriske arkiv i Hasle. Kørsel fra Kærnehuset kl. 19.00 Tirsdag den 6. marts kl. 19.00. Foredrag om Blanchs Hotel.

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER Denne midterste jyske tværbane startede som en sidebane til den østjyske længdebane fra Skanderborg til Silkeborg. Den var drevet af DSB (der dengang hed De jydsk-fynske Statsbaner). I tidligere fremstillinger

Læs mere

LGB - BOSF. Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF. Udgivet den: 18.september Erstatter alle tidligere LGB-BOSF. Side: 1

LGB - BOSF. Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF. Udgivet den: 18.september Erstatter alle tidligere LGB-BOSF. Side: 1 Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF Udgivet den: 18.september 2016. Erstatter alle tidligere LGB-BOSF Side: 1 01 Ansvar. Ukendskab til regler og bestemmelser i disse forskrifter, fritager ikke for

Læs mere

Hirtshalsbanen. Tema Infrastruktur. Emne Jernbaner. Kulturmiljø nr. 6. Den geografiske afgrænsning af Hirtshalsbanens kulturmiljø omfatter:

Hirtshalsbanen. Tema Infrastruktur. Emne Jernbaner. Kulturmiljø nr. 6. Den geografiske afgrænsning af Hirtshalsbanens kulturmiljø omfatter: Hirtshalsbanen Kulturmiljø nr. 6 Tema Infrastruktur Emne Jernbaner Sted/Topografi Banestrækningen Hjørring-Vellingshøj-Vidstrup-Tornby-Horne-Hirtshals. Hirtshalsbanen er den eneste eksisterende lokalbanestrækning

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt HILLERØD KOMMUNE UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Nedlæggelse 31. marts 1961?

Nedlæggelse 31. marts 1961? Det næste tiltag var en forbedring af banens køreplan. Ved omlægning af køreplanen kunne man spare en dobbelttur Brenderup-Middelfart og alligevel opretholde gode forbindelser til DSB. Til gengæld fik

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780333 Fax 7262 6790 rjas@tbst.dk www.tbst.dk Notat Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Trafik- og Byggestyrelsen udarbejder jernbanedata,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1, 2015

Nyhedsbrev nr. 1, 2015 Så er vinteren slut hos MY veterantog. Vi er i fuld gang med at planlægge årets ture og sørge for, at materiellet er køreklart. Så blev det tid til at udsende vores første nyhedsbrev i 2015. Vi regner

Læs mere

Talepunkter til indlæg ved Udviklingsråd Sønderjyllands infrastrukturkonference mandag den 15. december 2008 i Flensborg

Talepunkter til indlæg ved Udviklingsråd Sønderjyllands infrastrukturkonference mandag den 15. december 2008 i Flensborg Talepunkter til indlæg ved Udviklingsråd Sønderjyllands infrastrukturkonference mandag den 15. december 2008 i Flensborg Fremtidens infrastruktur politiske mål og prioriteringer Tak for invitationen. Jeg

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Notat Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. kvartal 2014 Sekretariat & jura 1.

Læs mere

Struer Jernbaneklub. Januar 2010. Ohj køf 65 fanget i sneen foran remisen (foto JK)

Struer Jernbaneklub. Januar 2010. Ohj køf 65 fanget i sneen foran remisen (foto JK) Struer Jernbaneklub Januar 2010 Ohj køf 65 fanget i sneen foran remisen (foto JK) Formand: Egon Petersen EWP 97 40 74 33 Kasserer: Erik Linaa EL 42 40 16 16 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen KH 30 33 91

Læs mere

Statslig trafikplan

Statslig trafikplan Statslig trafikplan 2017-2032 Banebranchen 19. maj 2017 Indhold i trafikplan 2017-2032 - Opdatering af sidste plan - Formål: fælles vidensramme - Beskriver forventet udvikling 2017-2032: - Gennemgang af

Læs mere

Struer Jernbaneklub. September 2009. BDno 848-8 på vej til Struer, med sine mange farver.

Struer Jernbaneklub. September 2009. BDno 848-8 på vej til Struer, med sine mange farver. Struer Jernbaneklub September 2009 BDno 848-8 på vej til Struer, med sine mange farver. Formand: Egon Petersen EWP 97 40 74 33 Kasserer: Erik Linaa EL 42 40 16 16 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen KH 30

Læs mere

Flyer | Vejle - Jelling | Sæson~2019 | Sydjyllands Veterantog

Flyer | Vejle - Jelling | Sæson~2019 | Sydjyllands Veterantog Alle søndage i juli måned Den 7., 14., 21. og 28. juli. Vejle afg.: Jelling ank.: Jelling afg.: Vejle ank.: 11.10 11.36 12.17 12.39 14.10 14.36 15.17 15.39 Billetter købes i toget. Billetter, retur: Voksne,

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om elektrificering af strækningen Lunderskov-Esbjerg samt åbning af station i Esbjerg øst

Forslag til folketingsbeslutning om elektrificering af strækningen Lunderskov-Esbjerg samt åbning af station i Esbjerg øst 2010/1 BSF 9 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 28. oktober 2010 af Per Clausen (EL), Line Barfod (EL), Johanne Schmidt-Nielsen (EL) og Frank

Læs mere

ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET. Medlemsorgan. Landsforeningen Danmarks-Jernbaner #.1. I.4 NR:51 :JULI AUGUST SEPTEMBER 2015

ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET. Medlemsorgan. Landsforeningen Danmarks-Jernbaner #.1. I.4 NR:51 :JULI AUGUST SEPTEMBER 2015 ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET Medlemsorgan Landsforeningen Danmarks-Jernbaner #.1. I.4 9 IL NR:51 :JULI AUGUST SEPTEMBER 2015 0G b - y».,. JERNBANE-BLADET Nr. 51: JULI AUGUST SEPTEMBER 2015 Forside.NORDISK

Læs mere

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov Langeskov station - Beslutningsgrundlag for perronplacering Ny station i Langeskov Langeskov station Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Langeskov Station Indhold

Læs mere

Genåbning af Tønder-Niebüll banen

Genåbning af Tønder-Niebüll banen Genåbning af Tønder-Niebüll banen Af Afdelingsleder, cand.scient.oecon Carsten Vædele Madsen, Institut for Transportstudier 1. Baggrund I dette indlæg redegøres for resultaterne af et dansk-tysk udredningsarbejde

Læs mere

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 2 9 10 11 14 15 16 17 18 19 20 21 24 25 31 32 33 34 35 36 41 42 46 47 48 49 50 51 53 54 55 56 57 29.05.2019 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad udgives

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland

Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland Gældende fra 1. november 2008 Denne vejledning forklarer om vilkårene for at bruge Sydtrafiks handicapkørsel og opdateres en gang årligt i forbindelse

Læs mere

Rangering ved Saftstationen

Rangering ved Saftstationen I roebanens spor Rangering ved Saftstationen Roebanerne Lidt forhistorie om roeproduktion Produktionen af roesukker startede i Danmark i 1873, men allerede året før forsøgte man en produktion i nærheden

Læs mere

Indsigelser til fremlagt høringssvar for miljøredegørelse for udbygningen af banestrækningen Vamdrup Vojens: Vamdrup den 29. juni 2011 Mit navn er Svend Erik Brodersen, og jeg er bosiddende i Vamdrup.

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER København-Helsingør startede som en enkelt bureaulinie, men da Kystbanen åbnede blev det to linier med fælles endestationer (i København dog to forskellige, (Kystbanen kørte til 1917 normalt til Østerport

Læs mere

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland.

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland. Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Ved ansøgning om puljemidler fra Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder skal den

Læs mere

H.H.I - Foreningen for dem med særlige behov K L E M Å. Maj 2014

H.H.I - Foreningen for dem med særlige behov K L E M Å. Maj 2014 H.H.I - Foreningen for dem med særlige behov K L E M Å 2 Maj 2014 Nyt i Haderslev H.I.F.: H.H.I.F. SHOP H.H.I.F. Tilmeld dig gratis på: www.hh-if-shop.dk Og spar penge allerede i dag... HHI Bestyrelse

Læs mere

Oplæg til Syddansk banestrategi

Oplæg til Syddansk banestrategi Oplæg til Syddansk banestrategi Perspektiver, muligheder og udfordringer Anders Hunæus Kaas Trafikdage d. 25. august 2015 Baggrund/mål Forventninger til banen afhænger af Bred politisk ambition om at sikre

Læs mere

Dampklokken nr. 1 nyt fra Sydjyllands Veterantog april 2017

Dampklokken nr. 1 nyt fra Sydjyllands Veterantog april 2017 nyt fra Sydjyllands Veterantog april 2017 Foto fra SJVT.dk Dampklokken udgives af Sydjyllands Veterantog og udsendes til de aktive tilknyttet remisen i Lunderskov. nyt fra Sydjyllands Veterantog april

Læs mere

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll Udviklingen er synlig for enhver. Den hektiske aktivitet, der var for bare 10 år siden på mange af landets større

Læs mere

Jernbanen Rødby Nysted Da fremtiden stod for døren eller da Errindlev ikke fik sin jernbane. Aksel Poulsen

Jernbanen Rødby Nysted Da fremtiden stod for døren eller da Errindlev ikke fik sin jernbane. Aksel Poulsen Jernbanen Rødby Nysted Da fremtiden stod for døren eller da Errindlev ikke fik sin jernbane. Aksel Poulsen Optimismen har altid været til stede på Sydøstlolland og det var den da også omkring 1920. På

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Totalt ansvar og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green Cargo (S)

Læs mere

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn Dato 12. marts 2015 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon Dokument 15/03755-1 Side 1/7 Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn 1. Sammenfatning Vejdirektoratet

Læs mere

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Støj København-Ringsted projektet 21. september 2008 3 Støj Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj for på strækningerne Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Kværkeby-Ringsted Station og et vendesporsanlæg

Læs mere

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Juli 2017

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Juli 2017 Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Juli 2017 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K 1. Nuværende indsættelsesplan Den 25. juni 2017 trådte

Læs mere

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg Togfonden DK Ved kontorchef Lasse Winterberg 28,5 mia. kr. til historisk modernisering af jernbanen Regeringen indgik d. 14. januar en aftale med Dansk Folkeparti og Enhedslisten om Togfonden DK. Togfonden

Læs mere

Samrådsspørgsmål AS, AT, AU, AV, AW og AX

Samrådsspørgsmål AS, AT, AU, AV, AW og AX Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 505 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål AS, AT, AU, AV, AW og AX Side 1 af 15 Samrådsspørgsmål AS Ministeren bedes redegøre

Læs mere

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev 29.09.2017 Side 1 af 5 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev HCLJ611-2017-265 Ulykke Kollision Togkørsel Dato: 18.08.2017 Tidspunkt: 14:53 Sted: Tinglev - Kliplev Infrastrukturforvalter:

Læs mere

DANSK FRAGT- OG BANEMÆRKEKLUB

DANSK FRAGT- OG BANEMÆRKEKLUB Rutebilstationen Holland og den tidlige trafik i Nykøbing F. Af Kristian Klitgaard, Jens Birch og Jens S. Nielsen. Ruter: Rundt på Falster og Østlolland. Årstal: ca. 1929-1962/63. Rutebilstationen Holland.

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Køreplan. ved. Carsten

Køreplan. ved. Carsten Køreplan ved Carsten Skitse De Fiktive Smalspors Baner (DFSB) Strækningsplan Østerby Melby Skoven Trinbræt Møllen Trinbræt Skovby Kystbyen Sandet Tivoli Trinbræt Stranden Vesterby Afstand Strækning I Stationsstrækning

Læs mere

Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg?

Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg? Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg? Gennemgang af det trafikale oplæg - og hvad med efter 2030? Anders H. Kaas 18. november 2014 Agenda Før 2030 Hvordan kan man udnytte den eksisterende infrastruktur

Læs mere

banedanmark Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr Trafikale regler

banedanmark Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr Trafikale regler banedanmark Trafikale regler 22.01.2018 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr. 05.02.2018 ATC-instruks De første køretøjer med indbygget mobilt ETCS-anlæg og DK-STM er nu

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen. -Fagnotat, juni 2011. Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen

Trafikale gener i anlægsfasen. -Fagnotat, juni 2011. Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Trafikale gener i anlægsfasen -Fagnotat, juni 2011 Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Juni 2011 ISBN 978-87-7126-027-4 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15

Læs mere

Tjek om dit kort skal ændres. & zone. Nye takster og nyt zonesystem

Tjek om dit kort skal ændres. & zone. Nye takster og nyt zonesystem Tjek om dit kort skal ændres Takst & zone Nye takster og nyt zonesystem Nye zoner & nye takster Den 15. januar ændrer Sydtrafik sit zonesystem. Mange zoner ændrer størrelse, og i nogle områder bliver der

Læs mere

Fra: Edvard Madsen [mailto:edv@nrdc.dk] Sendt: 30. september 2012 22:00 Til: Banedanmark Post Emne: Grindsted Banen Hej Grindsted Gokart Klub takker for opfordringen til at komme med forslag til hvad banearealet

Læs mere

Internationale tog: 10.12.2017 - 08.12.2018 (DSB)

Internationale tog: 10.12.2017 - 08.12.2018 (DSB) Internationale tog 10.12.2017-08.12.2018 På dsb.dk/europa kan du købe rejser til mange destinationer i Europa. Her finder du også yderligere information om køb af internationale rejser. Hos DSB Kundecenter

Læs mere

ISSN: JERNBANE-BLADET. Medlemsorgan. Landsforeningen Danmarks-Jernbaner NR:54: APRIL MAJ JUNI 2016:

ISSN: JERNBANE-BLADET. Medlemsorgan. Landsforeningen Danmarks-Jernbaner NR:54: APRIL MAJ JUNI 2016: ISSN: 0907-3043 JERNBANE-BLADET Medlemsorgan Landsforeningen Danmarks-Jernbaner NR:54: APRIL MAJ JUNI 2016: JERNBANE-BLADET Nr. 54. APRIL MAJ JUNI. 2016: Forside.GODS TOG RINGSTED STATION. side 2 og 3

Læs mere

Primære ruter: 16, 26, 36, 601, 602, 604, 37, 363, 364, 366, 367. Tønder Busstation & Toftlund Busstation

Primære ruter: 16, 26, 36, 601, 602, 604, 37, 363, 364, 366, 367. Tønder Busstation & Toftlund Busstation Pakke 542, Tønder Generelle oplysninger: Kontraktform: A Kontraktstart: 2. juni 2011 1 Kontraktløbetid: 4 år Antal vognløb / busser: 15 Primære ruter: 1, 2, 3, 01, 02, 04, 37, 33, 34, 3, 37 Antal køreplantimer/år:

Læs mere

HJØRRING KOMMUNES KULTURMILJØER

HJØRRING KOMMUNES KULTURMILJØER Hirtshals HJØRRING KOMMUNES KULTURMILJØER Kystkultur Klostre og hovedgårde Bosætning på landet Bymiljøer Markante fortidsminder Jernbaner Rekreative anlæg HJØRRING KOMMUNES KULTURMILJØER Materialet er

Læs mere

8 udbudspakker til fremtidens jernbane

8 udbudspakker til fremtidens jernbane 8 8 udbudspakker til fremtidens jernbane 8 udbudspakker til fremtidens jernbane Udgiver Brancheforeningen Dansk Tog Tekst og layout Dansk Tog Foto Patrik Engstöm/Stefan Nilsson/Lars E/SJ/Arriva Tryk

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Togstøj ved stationer Orientering nr. 50 2. udgave PFi/JEL/ilk Juni 2015 Resumé Formålet med denne orientering er at informere om beregninger af togstøj, hvor reduceret

Læs mere

PORTEN. Infrastrukturudvikling i Jyllandskorridoren

PORTEN. Infrastrukturudvikling i Jyllandskorridoren PORTEN T I L E U R O P A Infrastrukturudvikling i Jyllandskorridoren Mål og ønsker ud fra et sønderjysk perspektiv 2 Indhold Forord... 3 Vision for UdviklingsRåd Sønderjylland (URS)... 4 Mål og ønsker

Læs mere

Bekendtgørelse om infrastrukturafgifter m.v. for statens jernbanenet 1)

Bekendtgørelse om infrastrukturafgifter m.v. for statens jernbanenet 1) Bekendtgørelse om infrastrukturafgifter m.v. for statens jernbanenet 1) I medfør af 9, stk. 6, og 11 i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249 af 11. november 2010, og efter bemyndigelse i henhold

Læs mere

Linjeføringen af Timeplanen i Østjylland (2 linjer) Togfondens forslag (fig 17)

Linjeføringen af Timeplanen i Østjylland (2 linjer) Togfondens forslag (fig 17) Linjeføringen af Timeplanen i Østjylland (2 linjer) Togfondens forslag (fig 17) Ny jernbanestrækning Hørning - Lyngby Togtiden vil blive væsentlig forbedret Sparet tid i forhold til Aarhus H: (23-7)min.

Læs mere