UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM"

Transkript

1 - CAL UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 26. maj 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af vicepræsident Michael B. Elmer og de sagkyndige medlemmer, direktør Aksel Gybel og industriel designer Karin Schou Andersen V CAH A/S (advokat Kolja Staunstrup) mod Klub Salt ApS Kenneth Christelis (advokat Henrik Baastrand) Indledning og påstande Under anbringende af at have eneret til at anvende kendetegnene SALT og lignende kendetegn for bar- og restaurationsvirksomhed m.v. har CAH A/S nedlagt påstand om, at: 1. Klub Zalt ApS (i det følgende: Selskabet) forbydes at gøre brug af selskabsnavnet Klub Salt ApS.

2 Selskabet og Kenneth Christelis forbydes at anvende kendetegnene Salt og at gøre brug af domænerne klubsalt.dk og clubsalt.dk, alt i forbindelse med drift og/eller markedsføring af diskotek, natklub, bar eller anden dermed beslægtet aktivitet, og Kenneth Christelis skal afregistrere disse domæner hos DK Hostmaster A/S. 3. Københavns Byrets Fogedafdelings forbud af 30. juni 2009, som stadfæstet ved Østre Landsrets kendelse af 11. august 2009, stadfæstes. 4. Selskabet forbydes at gøre brug af selskabsnavnet Klub Zalt ApS og skal sørge for, at dette selskabsnavn afregistreres hos CVR. 5. Selskabet og Kenneth Christelis forbydes at anvende kendetegnene Zalt og at gøre brug af domænet klubzalt.dk, alt i forbindelse med drift og/eller markedsføring af diskotek, natklub, bar eller anden dermed beslægtet aktivitet, og Kenneth Christelis skal afregistrere dette domæne hos DK Hostmaster A/S. 6. Selskabet skal betale kr. med rente fra den 12. oktober Selskabet og Kenneth Christelis har taget bekræftende til genmæle over for påstand 1-3 og påstået frifindelse over for påstand 4-6, over for påstand 6 subsidiært mod betaling af et mindre beløb. SALT CAH A/S, der siden den 24. juni 2005 har haft registreret binavnene RESTAURANT SALT A/S, SALT RESTAURANT A/S og SALT BAR - RESTAURANT A/S, ejer Copenhagen Admiral Hotel og den dertil knyttede SALT RESTAURANT og SALT BAR, der blev etableret i januar CAH A/S har med virkning fra den 20. april 2009 for klasse 43: Hotelvirksomhed, bar- og restaurationsvirksomhed, udbringning af mad og drikke, udlejning af mødelokaler fået varemærkeregistreret ordmærket SALT og følgende figurmærke: CAH A/S har i 2008 anvendt 1,135 mio. kr. på tryksager og anden markedsføring af SALT.

3 - 3 - Zalt Selskabet blev stiftet den 1. februar 2009 under navnet Klub Salt ApS. Sit nuværende navn Klub Zalt ApS har Selskabet haft siden den 12. august Selskabet driver natklubben Klub Zalt (tidligere: Klub Salt), hvis kendetegn gengives således på selskabets hjemmeside: Kenneth Christelis har til dels gennem sit personligt drevne selskab, Inzider Club, hos DK Hostmaster registreret domænenavnene klubsalt.dk, clubsalt.dk og klubzalt.dk, ligesom han har startet facebook-gruppen Klub Salt. Fogedforbuddet Københavns Byrets Fogedafdeling har ved kendelse af 30. juni 2009, stadfæstet af Østre Landsret den 11. august 2009, mod en sikkerhedsstillelse på kr. nedlagt følgende forbud: 1. [Selskabet] forbydes at gøre brug af selskabsnavnet Klub Salt ApS. 2. [Selskabet] skal afregistrere selskabsnavnet Klub Salt APS hos CVR. 3. [Selskabet] forbydes at anvende betegnelsen SALT i forbindelse med drift og/eller markedsføring af diskotek, natklub, bar eller anden dermed beslægtet aktivitet. 4. [Kenneth Christelis] forbydes at gøre brug af domænerne og i forbindelse med drift og/eller markedsføring af diskotek, natklub, bar eller anden dermed beslægtet aktivitet. 5. [Kenneth Christelis] skal afregistrere domænerne og hos DK Hostmaster A/S. Forløbet efter fogedforbuddet Efter fogedforbuddet har Selskabet fortsat sin markedsføring under navnet Klub Salt bl.a. via invitation.

4 - 4 - CAH A/S advokat anmodede flere gange forgæves Selskabets advokat om at modtage dokumentation for Selskabets efterlevelse af forbuddet. På CAH A/S begæring blev kendelsen tvangsfuldbyrdet den 5. august 2009, hvor der blev beslaglagt diverse skilte og bannere fra Klub Salts facade. Den 6. august 2009 ændrede Kenneth Christelis navnet på facebook-gruppen Klub Salt til Klub Zalt. Der er i sagen fremlagt et betydeligt antal eksempler på Klub Zalts markedsføring via facebook-invitation i perioden fra august 2009 til februar Selskabets navn blev i CVR ændret til Klub Zalt ApS den 12. august 2008, dvs. dagen efter at Østre Landsret havde stadfæstet Københavns Byrets Fogedafdelings forbud af 30. juni 2009, hvorved Selskabet bl.a. var blevet pålagt at lade selskabsnavnet Klub Salt ApS afregistrere i CVR. Forklaringer Søren Anker-Ladefoged, der er direktør i Basalco A/S, der driver CAH A/S, har for Københavns Byrets Fogedafdeling bl.a. forklaret, at SALT Bar og Restaurant i januar 2003 efter et halvt års ombygning blev etableret på adressen Toldbodgade i København til afløsning for natklubben Nautilus, der havde ligget på stedet i 25 år. Baren og restauranten er indrettet af et af verdens førende designfirmaer inden for indretning af barer og restauranter, Conran & Partners i London. Ombygningsarbejderne kostede mio. kr., hvoraf de 4-5 mio. kr. gik til ombygningen af baren. Det tog ca. et år at udarbejde konceptet. Baren har sit eget design af uniformer og brevpapir. Barens og restaurantens navn skulle på én gang være internationalt, markant og egnet til markedsføring. 50 % af restaurantens gæster kommer ifølge en undersøgelse udefra og er således ikke gæster på hotellet. Der er plads til 150 stående og 70 siddende gæster i baren SALT, der også har plads til dans. Den største omsætning i baren er fredag og lørdag aften. Baren er hip og trendy og bruges som mødested, samtidig med, at den tiltrækker endnu flere gæster udefra. Klientellet er bredt, både unge og ældre. Således holder Venstres Ungdom årligt møde i baren, ligesom baren lægger hus til organisationen Fredagsbar, ligesom SALT Bar afholder særarrangementer f.eks. i forbindelse med jul, nytårsaften og store sportsarrangementer.

5 - 5 - SALT Restaurant og Bar har flere gange været ude for forveksling med Klub Zalt. Restaurantchefen har oplyst, at han i de seneste uger har fået mails af folk, der søgte ansættelse hos SALT og samtidig havde spørgsmål til Salt Nightclubbing. Flere af Hotel Admirals gæster har også spurgt, om de har fået en filial på Vesterbrogade. Der må ikke være tvivl om, at når folk aftaler at mødes på SALT, så er det hos er SALT Bar og Restaurant. Han kan ikke opgøre, om der er lidt et tab ved Selskabets brug af mærket, men når kunderne kommer i tvivl om brandet, så er der lidt en skade. Vidnet har supplerende forklaret, at SALT Bar og Restaurant omsætter for knap 60 mio. kr. ekskl. moms om året, hvoraf ca. 6 mio. kr. vedrører SALT Bar. Kenny Wong har for Københavns Byrets Fogedafdeling bl.a. forklaret, at han er medejer af Selskabet og står for markedsføringen af Klub Zalt, der markedsfører sig lovligt på facebook. Man kan først blive medlem, når man har fået en fra Klub Salt som bekræftelse på optagelse i klubben. Klubben har ca medlemmer. Et medlem kan via sms bede om at komme på gæsteliste. Klubbens målgruppe er medlemmer mellem år. Der er tale om lukkede fester, hvorfor klubben ikke er interesseret i ældre medlemmer. Vidnet har supplerende forklaret, at navnet blev ændret til Klub Zalt efter fogedforbuddet. De valgte at skrive navnet med Z, da ingen andre anvendte det navn. Klub Zalt drives af fire personer. I sommeren 2009 var tre af medejerne i udlandet, hvorfor det var svært at træffe beslutninger på klubbens vegne. Konceptet for natklubben er, at man kun kan deltage i festerne, hvis man er medlem. Det er promotere, der headhunter medlemmer, og bestemmer, hvem der skal være medlem af klubben. Klub Zalt er åben hver lørdag fra kl Markedsføringen sker fortrinsvis gennem promotere og på facebook. Klub Zalt har sin egen facebook gruppe. Chili magasinet for juli 2009 blev trykt længe inden fogedsagen. Omsætningen i Klub Zalt var i 2009 ca mio. kr. Klub Zalts lokaler lejes ud ca. 2 gange om måneden. Gæsterne kan ved disse arrangementer have en anden alder end ved Klub Zalts egne arrangementer. Kenneth Christelis er ikke medejer af Klub Zalt ApS og har heller aldrig været det, men var indtil for ca. 1 måned siden ansat i Klub Zalt. I den forbindelse købte han domænenav-

6 - 6 - nene, som er nævnt i påstand 2 og 5, og han har fortsat har rettighederne. Domænenavnene anvendes af Klub Zalt. Parternes synspunkter CAH A/S har gjort gældende, at CAH A/S ved ibrugtagning i 2003 har stiftet eneret til ordmærket SALT for restaurations- og barvirksomhed, der yderligere er blevet registreret i CAH A/S, der siden 2003 har anvendt betydelige ressourcer på markedsføring af bl.a. SALT BAR, har herved fået eneret til at anvende kendetegnene SALT for bar- og restaurationsvirksomhed, længe før Selskabet i februar 2009 registrerede selskabsnavnet Klub Salt ApS og senere i august 2009 Klub Zalt ApS. Selskabet, der ved at tage bekræftende til genmæle over for påstand 1-3 har erkendt, at deres brug af kendetegnene Klub Salt og Klub Salt ApS krænker CAH A/S varemærkerettigheder, kan ikke ved at ændre bogstavet S til et Z slippe uden om CAH A/S varemærkerettigheder. Zalt og Salt fremtræder såvel visuelt som auditivt ganske ensartet. Selskabets drift af natklub under kendetegnene Klub Zalt og selskabsnavnet Klub Zalt ApS udgør derfor en krænkelse af CAH A/S rettigheder efter varemærkelovens 4, anpartsselskabslovens 2 og markedsføringslovens 1 og 18, idet navnene ikke blot ligner hinanden, men tillige anvendes for ydelser af samme art, således at risikoen for forveksling er ganske nærliggende, ligesom der også er sket forveksling i praksis. Der er vel ikke fuldstændig identitet mellem parternes ydelser, men det er heller ikke nødvendigt, idet det er tilstrækkeligt, at der som her er tale om ydelser af samme eller lignende art. Der kan ikke drages nogen skarp grænse mellem virksomhed som bar og virksomhed som natklub. Selskabet var opmærksom på SALT Restaurant-Bar, da det i foråret 2009 påbegyndte sin drift under det erkendt krænkende navn Klub Salt og Klub Salt ApS. Da Selskabet efter landsrettens kendelse ændrede kendetegnene navn til Klub Zalt og Klub Zalt ApS, måtte det stå Selskabets ledelse klart, at CAH A/S ikke ville acceptere, at Selskabet i stedet anvendte navnet ZALT, idet CAH A/S advokat allerede i en af 18. marts 2009 havde meddelt Selskabet dette.

7 - 7 - Ved fra den 7. juli 2009 til den 5. august 2009 fortsat at have drevet natklub under navnet Klub Salt, har Selskabet overtrådt fogedforbuddet af 30. juni 2009, hvilket fortsatte indtil CAH A/S ved en udkørende fogedforretning fjernede skiltene. Der erhvervsmæssige anvendelse af domænenavnene klubsalt.dk, clubsalt.dk og klubzalt.dk udgør ligeledes en krænkelse af CAH A/S rettigheder. Selskabet skal derfor betale vederlag og erstatning, der kan fastsættes til en licensafgift på 5-10 % af den oplyste omsætning på mio., i alt kr. Klub Zalt ApS har gjort gældende, at SALT er et almindeligt begreb, som ingen kan erhverve eneret til at anvende. Det bestrides, at CAH A/S varemærke er velkendt. Desuden blev CAH A/S varemærker først registreret den 11. august 2009, dvs. efter sagens opståen, således at registreringen ikke har betydning. Der er ikke forvekslelighed mellem Klub Zalt og SALT BAR, som både stavemæssigt og visuelt adskiller sig fra hinanden, og det må være disse mærker der skal sammenlignes. Der er heller ikke varelighed mellem SALT Bar og Klub Zalt, idet der ikke er tale om samme ydelser, og idet parterne henvender sig til forskellige kundesegmenter. Klub Zalt er en privat natklub, der kun er for medlemmer, som udvælges specielt, således at ikke alle og enhver kan blive medlem. Medlemmerne er således kun mellem 18 og 24 år, og natklubben har kun åbent lørdag aften. At lokalerne ind i mellem lejes ud til andre, har ikke noget med Klub Zalt at gøre. SALT Bar har åbent alle hverdage og appellerer til et noget ældre publikum, mellem 30 og 50 år, der befinder sig i den bedre middelklasse. Navnet Klub Zalt er fundet tilfældigt, og Klub Zalt ApS har ikke haft til hensigt at snylte på CAH A/S navn, hvilket heller ikke er dokumenteret af CAH A/S. Skulle retten finde, at Klub Zalt ApS har krænket CAH A/S rettigheder, gøres det subsidiært gældende, at CAH A/S ikke har dokumenteret at have lidt et tab, og at erstatningen skal ansættes til et væsentligt lavere beløb end påstået. Sø- og Handelsrettens afgørelse Ved at tage bekræftende til genmæle over for påstandene 1-3 har de sagsøgte tiltrådt, at deres registrering og anvendelse af selskabsnavnet Klub Salt ApS og domænenavnene klubsalt.dk og clubsalt.dk for natklubben Klub Salt indebærer en krænkelse af de rettigheder til

8 - 8 - ordmærket SALT, som CAH A/S har opnået ved i 2003 at tage mærket i brug for restaurations- og barvirksomhed og ved med virkning fra den 20. april 2009 yderligere at have registreret mærket for nærmere angivne former for virksomhed i klasse 43. Det er ubestridt, at Selskabet nu har navnet Klub Zalt ApS og fortsat driver natklubben, nu under kendetegnene Klub Zalt og Zalt night clubbing, ligesom Kenneth Christelis har registreret domænenavnet klubzalt.dk og stillet dette til Selskabets rådighed. Den eneste forskel på disse kendetegn og de mærker, som de sagsøgte har erkendt at have krænket, er, at SALT nu staves ZALT, altså med et Z i stedet for et S. Uanset at CAH A/S restauration og bar, henholdsvis Selskabets natklub muligt henvender sig til forskellige kundesegmenter, driver begge barvirksomhed, og det må på denne baggrund lægges til grund, at de sagsøgte anvender deres kendetegn for samme eller i høj grad lignende virksomhed som CAH A/S. Uanset at de sagsøgte har ændret stavemåden fra Salt med S til Zalt med Z, findes brugen af disse mærker for samme eller lignende virksomhed at medføre risiko for forveksling, herunder at det antages, at der er en forbindelse mellem mærkerne og virksomhederne. De sagsøgtes registrering og anvendelse af kendetegnene Klub Zalt ApS, Klub Zalt, Zalt night clubbing og klubzalt.dk for barvirksomhed indebærer således en krænkelse af CAH A/S varemærkerettigheder. Retten tager herefter påstandene 1-5 til følge. Selskabet findes at have krænket CAH A/S rettigheder ved forsæt eller uagtsomhed og skal derfor betale CAH A/S vederlag og erstatning for yderligere skade ved krænkelsen. Efter et samlet skøn fastsætter retten vederlag og erstatning til et samlet beløb på kr. Selskabet skal i endvidere sagsomkostninger, herunder i forbindelse med fogedsagen, betale CAH A/S kr. med tillæg af kr. til godtgørelse af retsafgift og 7.413,50 kr. til positivt afholdte udgifter. Kenneth Christelis skal i sagsomkostninger, herunder for fogedretten, betale kr. til CAH A/S. T H I K E N D E S F O R R E T 1. Klub Zalt ApS forbydes at gøre brug af selskabsnavnet Klub Salt ApS.

9 Klub Zalt ApS og Kenneth Christelis forbydes at anvende kendetegnene Salt og at gøre brug af domænerne klubsalt.dk og clubsalt.dk, alt i forbindelse med drift og/eller markedsføring af diskotek, natklub, bar eller anden dermed beslægtet aktivitet, og Kenneth Christelis skal afregistrere disse domæner hos DK Hostmaster A/S. 3. Københavns Byrets Fogedafdelings forbud af 30. juni 2009, som stadfæstet ved Østre Landsrets kendelse af 11. august 2009, stadfæstes. 4. Klub Zalt ApS forbydes at gøre brug af selskabsnavnet Klub Zalt ApS og skal sørge for, at dette selskabsnavn afregistreres hos CVR. 5. Klub Zalt ApS og Kenneth Christelis forbydes at anvende kendetegnene Zalt og at gøre brug af domænet klubzalt.dk, alt i forbindelse med drift og/eller markedsføring af diskotek, natklub, bar eller anden dermed beslægtet aktivitet, og Kenneth Christelis skal afregistrere dette domæne hos DK Hostmaster A/S. 6. Klub Zalt ApS skal til CAH A/S betale kr. med rente fra den 12. oktober 2009 og ,50 kr. i sagsomkostninger. 7. Kenneth Christelis skal betale kr. i sagsomkostninger til CAH A/S. Aksel Gybel Michael B. Elmer Karin Schou Andersen (Retsformand) (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes P.j.v. Sø- og Handelsretten, den 26. maj 2010

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM Afsagt den 21. januar 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, direktør Peter G.

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 4. december 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Thorkild Juul Jensen og Jan

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B265600D - BFM UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 29. september 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Gerd Sinding (kst.)). 10. afd. nr. B-2656-15:

Læs mere

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, John Tyrrestrup og Bjarne

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2740005 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 1. oktober 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.)). 10.

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M Afsagt den 29. maj 2009 af Sø og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer og de sagkyndige medlemmer, Jens Zimmer Christensen

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 7. marts 2008 blev af retten i sagen V 146 06 Novartis Medical Nutrition (Sweden) AB (Advokat Susanne Mark) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Advokat

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 10. februar 2010 V-51-09 Cembrit A/S (advokat Louise Unmack) mod Eternit-Specialisten v/ Kim Rønne Nielsen Indledning Denne sag vedrører spørgsmålet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0041 Klager: Applus Danmark A/S Korsdalsvej 111 2610 Rødovre v/advokat H. Bo Andersen Indklagede: Ulrich Dalsgaard Hejle Gustav Adolphs Vej 5 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne foreningen X klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne foreningen X klaget over indklagede. København, den 28. april 2014 J.nr. 2012-2520/JSC 6. advokkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advok A på vegne foreningen X klaget over indklagede. Sagens tema: Advok A har på vegne foreningen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 Sag 228/2013 (1. afdeling) Danske Familierestauranter A/S og Jensen s Bøfhus A/S (advokat Lasse A. Søndergaard Christensen for begge) mod Sæby Fiskehal

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0130 Klager: Vestbyg A/S Malervej 7a 6710 Esbjerg V v/advokat Holger Refslund Indklagede: Vestegnens Byggefirma Frydendalsvej 7 2665 Vallensbæk Strand v/advokat

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1450 Klager: American Dreamcars ApS Mosevangen 12 6640 Lunderskov v/advokat Verner Holm Indklagede: Esben Larsen Øster Voldgade 22 7000 Fredericia v/advokat Jan Wittenborn Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 597 Klager: Meiniche I/S Jens Baggesens Vej 3-5 7500 Holstebro v/advokat Klaus Berning Indklagede: Bilbørs ApS Ved Stampedammen 27 2970 Hørsholm v/jakob Dalhoff Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

DOM. SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen. (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) Bredenoord A/S. (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen)

DOM. SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen. (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) Bredenoord A/S. (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen) - MSL UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 24. oktober 2012 V-52-11 SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) mod Bredenoord A/S (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0222 Klager: Telenor A/S Frederikskaj 8 1780 København V Indklagede: Lars Andersen c/o Uglemose vej 11 4671 Strøby Parternes påstande: Klagerens påstand Principalt:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 962 Klager: The Milk ApS Nyhavn 6, 3. th. 1051 København K v/cand.jur. Lone Prehn Indklagede: In2media Sankt Peders Stræde 30 C, 2 1453 København K Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 386 Klager: Vaillant A/S Drejergangen 3 A 2690 Karlslunde v/advokat Stefan Reinel Indklagede: Thomas Frederiksen Hindholm alle 27 2770 Kastrup Parternes påstande: Klagerens principale påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 415 og 416 Klager: Ren Ejendomsservice ApS Trepkasgade 5 2100 København Ø v/advokat Claudia Jørgensen Indklagede: MK Rengoering & Ejendomsservice Julius Blomsgade 19, kld. tv. 2200 København N Parternes

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - IDI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 27. november 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Torben Svanberg og Henrik Gundelach

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011 Sag 303/2007 (2. afdeling) Prestige Tool-Plast ved Jens Fenger Eriksen (selv) mod Bent Reipur (advokat Bjørn von Ryberg, beskikket) I tidligere instans er

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0063 Klager: Zentropa Administration ApS Filmbyen 22 2650 Hvidovre Indklagede: Hongjin Pte Ltd 14 Robinson Roas #13-00 Far East Finance Bulding 04585 Singapore Singapore

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 623 og 624 Klager: Hewlett-Packard Development Company, L.P., a Texas Limited Parternership 20555 State Highway 249 Houston, Texas 77070 USA v/michael Munch Østergaard, Budde, Schou & Ostenfeld

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 395 Klager: Nettolinsen ApS Grønjordskoll 3604 2300 København S Indklagede: Linseshop ApS Ålhøj 18 2970 Hørsholm v/ advokat Lars Odd Pettersen Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 813 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/ advokat Louise Unmack Rygaard Indklagede: Tryg Auto Hovedvejen 92 2600 Glostrup v/ advokat Peter Schäfer Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-224 Klager: Restaurationen ApS v/ Bo Jacobsen Møntergade 19 1116 København K Indklagede: Dano Consulting v/ Michael Andersen Næsbyholmvej 10, 3. th. 2700 Brønshøj Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. under konkurs v/kurator, advokat Boris Frederiksen (advokat Boris Frederiksen) mod

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. under konkurs v/kurator, advokat Boris Frederiksen (advokat Boris Frederiksen) mod B1749001- MJE UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 21. oktober 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Michael Kistrup, Carsten

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-324 Klager: Hotel Bornholm ApS V/ Flemming Stig Jensen Pilegårdsvejen 1 Dueodde 3730 Nexø Indklagede: Feriebureauet Bornholm ApS V/ Jens Larsen Kongelyset 47 4200 Slagelse Parternes påstande:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013 Sag 197/2012 (1. afdeling) Homeenter AB (advokat Jane Frederikke Land) mod Noma af 2003 ApS (advokat Johan Løje) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-077 Klager: DiskontoBanken A/S Axeltorv 4 4700 Næstved v/advokat Bastian Rankløve Indklagede: Din Bank A/S Krumtappen 2 2500 Valby v/advokat Johan Løje Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 852 Klager: JS Erhvervs Consult ApS Tunøvej 5 7000 Fredericia Indklagede: Hagen Strand ApS Hagenvej 105C 7080 Børkop Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-163/164 Klager: Scandinavian Airlines System v/advokat Jeppe Skadshauge Bredgade 38 1260 København K Indklagede: Callnet ApS Strandmarksvej 63 2650 Hvidovre Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - JGC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 12. oktober 2010 V-87-08 Dansk Supermarked A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) mod Net2 Maleren v/frederik Tuemand (advokat Claus Bonnez)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0014 Klager: Skagen Cykeludlejning v/ Bente Jørgensen Fiskergangen 8 9990 Skagen v/advokat Carsten Jacobsen Indklagede: Fa Alfred Pedersen Vestre Strandvej 4 9990

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2010-0250 Klager: Kristian von Hornsleth ApS c/o Iversen & Co. ApS Bredgade 25 H 2 1260 København K v/advokat Stig Gøtzshe Indklagede: Als Offset ApS. Industrivej 4 6440 Augustenborg Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0152 Klager: Pajo-Bolte A/S Lupinvej 1 9500 Hobro v/advokat Jens Saabo Indklagede: EliteWeb web-bureau ApS Lillebæltsvej 11 6715 Esbjerg N Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0069 Klager: Samsonite IP Holdings S.à.r.l. 13-15 avenue de la Liberté L-1931 Luxembourg Luxembourg v/advokat Lone Prehn Indklagede: Helm Nørregade 31-33 7500 Holstebro

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014 Sag 249/2012 (1. afdeling) SR-Design A/S under konkurs (advokat Andreas Kærsgaard Mylin) mod A og B (advokat Helge S. Poulsen for begge) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014 Sag 85/2013 (2. afdeling) A, Glerup Teknik ApS, Glerup Polen ApS og GIPO Sp. z.o.o. (advokat Hanne Weywardt for alle) mod JW Industri A/S (advokat Arne

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012 Sag 241/2010 (1. afdeling) Guccio Gucci S.p.A. (advokat Jeppe Brogaard Clausen) mod Handelsselskabet Rudi & Harald Nielsen A/S (advokat Frank Bøggild)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0545 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Danmark v/ advokat Stig Ekmann Indklagede: Yusuf Bekrem Brøndbyvestervej 52, 2. tv. 2605 Brøndby

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 979 Klager: JS Erhvervs Consult ApS Tunøvej 5 7000 Fredericia Indklagede: Ole Jakobsen Agerstien 2 5591 Gelsted Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0204 og 2012-0238 Klager: Allan Juul Jakobsen Munkensdam 3 6000 Kolding v/advokat Michael Baruah Indklagede: Kolding Bedemandsforretning v/søren Erik Andersen Dyrehavegårdsvej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 304 Klager: Hunters House, Jagt & Fiskeri A/S H.C. Ørstedsvej 7 B 1879 Frederiksberg C Adv. Nils-Erik Norsker Indklagede: Michael Jakobsen Hardballshoppen Bredgade 52 4653 Karise Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0115 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/advokat Stig H. Ekmann Indklagede: Faleh Hassan Møllebjergvej 13 4330 Hvalsø Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 786 Klager: Metro Cash & Carry International GmbH (klager 1) Metrostrasse 8 D-40235, Düsseldorff Tyskland Metro Cash & Carry Danmark ApS (klager 2) Ejby Industrivej 111 2600 Glostrup v/advokat Eigil

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0173 Klager: Sektor Media ApS Bregnerød Byvej 17 3520 Farum v/advokat Steen Fosvig Indklagede: Mikael Lindholm Solrød strandvej 61 2680 Solrød Strand Parternes påstande: Klagerens påstande

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 Sag 72/2016 Advokat Dan Terkildsen (selv) mod Processelskabet af 28. august 2009 ApS (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0231 Klager: Autohuset Hillerød A/S Lodbrogsvej 5 3400 Hillerød Indklagede: Autohuset Tofte og Rasmussen ApS Falkevej 14 3400 Hillerød Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015 Sag 112/2015 Evonik Degussa GmbH (advokat Lars Karnøe) mod Protectos A/S og Keld Axelsen (advokat Karsten Cronwald for begge) I tidligere instans er

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0178 Klager: Verdo A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV Indklagede: Ecoteck A/S Kirkegårdsvej 1C Hørby 9500 Hobro Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0122 Klager: Intersport Group Denmark A/S Hvilehøjvej 20 5220 Odense SØ v/ advokat Jens Frølich Indklagede: So Morris 3671 Gregory Lane 40299 Louisville USA Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0253 og 2013-0254 Klager: Motel One GmbH Theatinerstrasse 16 80333 München Tyskland Indklagede: LAB Ejendomme ApS (LABJ Consulting ApS) Lynggårdsvej 28 F 8600 Silkeborg

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 571 Klager: Bøger ApS (Nethandelsportalen ApS) Ved Stampedammen 27 2970 Hørsholm Indklagede: Kirsten Bugge Henriksen Jens Kofodsgade 4 1268 København Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1096 Klager: Danske Bank A/S v/advokat Peter Gustav Olson Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Viet Nam Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0113 Klager: Redoffice A/S Søren Frichs Vej 3 8000 Århus v/advokat Søren Hedegaard Frederiksen Indklagede: Global Internet Development Mbx 1391 London Road SS92SA

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0111 Klager: Vi Køber Guld v/matthew James Alexander Tapsell c/o Postboks 2641 Øster Allé 1 2100 København Ø v/advokat Claus Hastrup Knudsen Indklagede: Nyfortuna

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG. Den 15. juni 2005 blev af retten i sagen

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG. Den 15. juni 2005 blev af retten i sagen V002000A - LBH UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 15. juni 2005 blev af retten i sagen V-20-04 1) Spirits International N.V. (Advokat Christian Akhøj) 2) Spirits Product International Intellectual

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010 Sag 131/2007 (2. afdeling) Digital Marketing Support ApS og Anani Voulé (advokat Michael Elkiær Andersen for begge) mod Ministeriet for Videnskab, Teknologi

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-197 Klager: Brochure Service ApS Frederikssundsvej 274 A 2700 Brønshøj v/advokat Preben Kønig Indklagede: E-com ApS Kærvej 28, 1. sal 2970 Hørsholm Parternes påstande: Klagerens principale

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1094 Klager: Ida Løfbergs Fond v/advokat Peter-Ulrik Plesner Indklagede: Det Ny Familie Teater v/maria Garde Vordingborggade 3, 1.tv. 2100 København Ø Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0079 Klager: Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø v/ advokat Jakob Heebøl Indklagede: Paul Bagley 3 Ladbroke Close RG5 4DX Reading United Kigdom Parternes påstande:

Læs mere

DOM. Afsagt den 2. juli 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand)

DOM. Afsagt den 2. juli 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) EVH UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 2. juli 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Aksel Gybel og John

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 885 Klager: Populair A/S Egegårdsvej 57 2610 Rødovre v/ advokat Niels Schiersing Indklagede: Marlene Mark Frederiksberg Allé 13 A, 3.tv 1621 København V Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E afsagt den 21. august 2018 Sag BS 6892/2018-HJR A (advokat Bjarke Madsen) mod B (advokat Mads Roikjer) og sag BS 6900/2018-HJR A (advokat Bjarke Madsen) mod C (advokat

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - JEN UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 8. juli 2011 kl. 10.00 V-92-10 The Travelers Indemnity Company (advokat Susie P. Arnesen) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Kammeradvokaten)

Læs mere

Artikel trykt i Bestyrelseshåndbogen. artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Artikel trykt i Bestyrelseshåndbogen. artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Bestyrelseshåndbogen Artikel trykt i Bestyrelseshåndbogen. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: , og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: , og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0578, 2018-0580 og 2018-0581 Klager: Ullum & Vind Media Kronborg 17 A 1. 3000 Helsingør Danmark Indklagede: Flexnet IVS Sankt Hans Gade 18 4000 Roskilde Danmark

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 23. maj 2013 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Karen Hald og Søren Schou Frandsen (kst.)). 10. afd. nr. B-2304-12: Skanska Øresund

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 229 Klager: Rent-A-Wreck of Scandinavia as Dronningens gate 6 0152 Oslo Postboks 522 Skøyen 0214 Oslo Norge v/advokat Karsten Kielland Indklagede: Normas Hjemmeservice v/bo Barht Kirkevej 4 4572

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0063 Klager: Advokat Christian Kirk Zøllner / Strafferetsadvokater.dk Nørre Voldgade 8 1358 København K Indklagede: Blinkenberg Advokatfirma / Blinkenberg, Strafferetsadvokater

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-135 og 136 Klager: Aalborg Flag og Sport ApS Poseidonvej 82 9210 Aalborg SØ v/advokat Mads Balsby Wilkens Indklagede: Aalborg Flagfabrik ApS Gørtlervej 3 9000 Aalborg v/advokat Stig Jørgensen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1656

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1656 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1656 Klager: Yellow Advertising A/S Vognmagergade 7 1120 København K v/advokat Per Sølling Indklagede: Die Arensbach Vestre Kongevej 23 8260 Viby J v/advokat Lars Karnøe

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0094 Klager: Skandinavisk Motor Co. A/S Park Allé 355 2605 Brøndby Indklagede: OH Biler Viborg A/S Ølandsvej 7 8800 Viborg v/advokat Morten Vandborg Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 382 og 383 Klager: Statsaut. ejendomsmægler Jørn Friis Hansen v/advokat Kirsten Bak Kocksvej 7 3600 Frederikssund Indklagede: Statsaut. ejendomsmægler John Bjerre Christensen HusCentret Jellingevej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0015 Klager: SCANINVEST ApS Løkkevej 14 5500 Middelfart og Car To Lease GmbH Scandinavien Park 11 24983 Handewitt Tyskland Indklagede: CTL Cars to lease AB Korgvideregränd

Læs mere

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse.

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse. DOM Afsagt den 27. oktober 2015 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Birgitte Grønborg Juul og Jacob Schall Holberg (kst.) med domsmænd). 13. afd. nr. S-994-15: Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 Sag 103/2012 Hvam Maskinstation ved Peter Ardahl Jørgensen (advokat Torben F. Pedersen) mod

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1168, 1169 og 1244 Klager: De Gule Sider A/S Rødovrevej 241 2610 Rødovre v/cand.merc.jur. Niels Lund-Johansen Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Vietnam

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG B1375002- CNI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 30. november 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne M. Lerche, Henrik Bitsch

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-142 Klager: ROCK IT v/randahl Fink Isaksen Kingosvej 6 7100 Vejle Indklagede: Janne Oreskov Rosenhavestræde 5 4000 Roskilde Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1622 Klager: PixelPrint.dk (PixelPartner) Vester Allé 7, 2. 8000 Århus C Indklagede: CJC Invest ApS Kvorupvej 155 9490 Pandrup v/advokat Lars Munch Andersen Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-190 Klager: ebay, Inc. v/advokat Niels M. Andersen Bech-Bruun Dragsted Langelinie Allé 35 2100 København Ø Indklagede: Enhanced Business Apprehensible Yielding Blochs Vænge 5 2960 Rungsted

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0349 Klager: 3C Retail A/S Østre Stationsvej 1 5000 Odense C v/marianne Lind-Winther, Ebrand Services ApS Indklagede: Simon Toft Kildetoften 3 2680 Solrød Strand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 343 og 344 Klager: VVS Grossisten Børkop ApS Industrivej 61 7080 Børkop Indklagede: Profil Web Design ApS Søvej 5 3100 Hornbæk Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0081 Klager: Bayerische Motoren Werke AG Petuelring 130 80788 München Tyskland v/ advokat Kasper Frahm Indklagede: [A] Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 252, 253, 254 og 255 Klager: Nykredit A/S Kalvebod Brygge 1-3 1780 København V Indklagede: Reach.dk ApS Østergade 60, 5. 1100 København K v/advokat Lars Stoltze Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0100 Klager: Kids Delux ApS Pilevej 2A 8370 Hadsten v/ advokat Søren Wolder Indklagede: Sugee v/ Tue Topholm Vesterbrogade 124b, 3. th. 1620 København V Parternes

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018 Sag 254/2017 (2. afdeling) Skatteministeriet (advokat Bodil Søes Petersen) mod A og B (advokat Christian Dahlager for begge) Biintervenient til støtte

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E B026700B - JO UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E Afsagt den 7. juli 2016 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og John Larsen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B207200B - JBS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 14. oktober 2016 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Michael de Thurah (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-191 Klager: Net-Bog-Klubben v/knud Pedersen Nikolajsgade 22 1068 København K Indklagede: Netboghandlen v/kasper Drews Rådhus Allé 12 3650 Ølstykke Parternes påstande: Klagerens principale påstand

Læs mere

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne D O M afsagt den af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne (advokat Henrik Christian Strand, Aarhus) mod under konkurs (kammeradvokaten

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-199 og 200 Klager: Google, Inc. v/advokat Per Håkon Schmidt Esplanaden 34 1263 København K Indklagede: E4 Group Åhavevej 7 8260 Viby J Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 327 og 328 Klager: De Forenede Trailerfabrikker A/S Godthåbsvej 5 7100 Vejle v/advokat Jens Møller Indklagede: Autocity ApS Judy Skjærlund Østergade 2 4863 Eskildstrup Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014 Sag 58/2014 Tivoli A/S (advokat Jens Jakob Bugge) mod Pressalit Group A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. oktober 2009

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. oktober 2009 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. oktober 2009 Sag 173/2008 HE-House A/S og HE-Biler ved Henning Mærsk-Møller (begge ved advokat Mads Berendt) mod Skandinavisk Motor Co. A/S (advokat Peter Schradieck)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-209 Klager: OY Sine Brychoff AB v/ Advokatfirmaet Sandel, Løje & Wallberg Advokat Knud Wallberg Indklagede: Spanggaard v/ Michael Schou Spanggaardvej 12 8800 Viborg v/ Advokatfirmaet Mazanti-Andersen,

Læs mere