Pas på huslejen og bevar den gode service. Handleplan for AKB, København

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pas på huslejen og bevar den gode service. Handleplan for AKB, København"

Transkript

1 Pas på huslejen og bevar den gode service Handleplan for AKB, København

2 Handleplan for AKB, København Hvorfor en handleplan? I AKB, København vil vi passe på huslejen og bevare den gode service - for alle skal have råd til et godt hjem. Vi er i en positiv udvikling og ønsker også i fremtiden at følge med tiden. Alle skal fortsat opleve god service, vi vil holde huslejen nede og vores medarbejdere skal trives. Formålet med denne handleplan er at fremtidssikre AKB, København, så vi kan blive ved med at leve op til egne og eksterne krav. Vi bruger de nye krav fra regeringen som anledning til at se på, hvordan vi gør tingene nu, og hvordan vi kan gøre det bedre fremover. Hvordan er vi kommet frem til løsningerne? Med afsæt i 360 analyser af selskabets drift, har vi drøftet udviklingsmuligheder, så vi holder huslejen nede og stadig oplever en nærværende og fleksibel service. Afdelingsbestyrelserne har været samlet til tre temaaftener og en strategidag. På det grundlag, og med input fra driftspersonalet, har vi udarbejdet denne handleplan med fem tiltag, som hver især indebærer flere konkrete handlinger, der giver besparelser både på den korte og den lange bane. Handleplanen tager udgangspunkt i AKB, Københavns vedtægter, målsætningsprogram og politikker. Tiltagene i handleplanen imødekommer både krav om besparelser og ønsker om øget bæredygtighed, et blomstrende socialt liv i afdelingerne, et godt arbejdsmiljø samt forståelse for lokale forhold. Desuden lever den op til de samarbejder, vi har indgået med Københavns Kommune, KAB, BL med flere. BL og regeringen har ingået en aftale om, at den almene sektor skal spare 8,2 % på driftomkostningerne frem mod Det svarer til 1,5 mia. kroner for hele sektoren, og 22,7 mio. for AKB, København Temaaften 1-3 Handleplan Analyse Implementering Hvad sker der efterfølgende? Nogle af de beskrevne handlinger kan sættes i søen med det samme, imens andre har behov for yderligere analyse for at finde den bedste måde at få dem ført ud i livet. Alle handlinger tilpasses de lokale forhold under den fælles ramme, som tegnes i handleplanen. I 2020 udløber AKB, Københavns nuværende målsætningsprogram og handleplanen giver et solidt grundlag for at lave vores nye målsætningsprogram. Lokale servicefællesskaber er geografisk placerede driftsenheder. I et lokalt servicefællesskab, vil der være et eller flere driftsteams. Hvert team vil være tilknyttet en eller flere afdelinger. Teamet vil kunne dække hinanden ved ferie og sygdom.

3 Tiltag 1 Lokale servicefællesskaber I AKB, København hænger god service og en god arbejdsplads sammen. Hvis vi skal have den bedst mulige service, er det vigtigt, at vi har gode arbejdspladser, der holder på og tiltrækker dygtige medarbejdere. Styrken ligger i fællesskabet, hvor vi kan udnytte det at være mange. Så vi, selv om der skal passes på huslejen, kan opleve en nærværende, fleksibel og effektiv service. Derfor vil vi styrke brugen af medarbejdernes ressourcer og faglige kunnen, samt udnytte materiellet i driften og skabe gode fysiske rammer for medarbejderne. Det vil vi gøre ved at øge driftssamarbejdet på tværs af afdelinger gennem lokale servicefællesskaber. Samarbejdet vil understøtte bæredygtig drift. Alle beboere skal opleve god service fra driftspersonalet, der har indgående kendskab til ejendommen. Alle afdelingsbestyrelser skal senest i løbet af 2018 have kortlagt egne behov for lokalt driftssamarbejde og have truffet beslutning om, hvilken model for lokalt servicefællesskab, der giver den bedste beboerservice og den største fleksibilitet i driften til den lavest mulige husleje. Ved oprettelsen af servicefællesskaber vil der blive kigget på behovet for kontorer. Ingen medarbejdere skal stå alene, derfor skal alt driftspersonale indgå i et team. Den bedst egnede model for lokalt servicefællesskab skal udvikles på en sådan måde, at de faglige kompetencer for medarbejderne i servicefællesskabet bruges optimalt, til gavn for den lokale beboerservice og medarbejdernes arbejdsmiljø. Alle lokale servicefællesskaber skal dele maskinpark i det omfang det kan betale sig, under hensyntagen til den lokale beboerservice og muligheden for driftsbesparelser. Det skal ske igennem løbende indfasning, når eksisterende materiel skal udskiftes eller nyt tilkøbes. Lokale servicefællesskaber er at styrke samarbejdet mellem nærtliggende afdelinger, eller hvor der er faglige sammenfald mellem afdelinger af samme type f.eks. plejeboliger. I et lokalt servicefællesskab kan der være et eller flere driftsteams. Hvert team vil være tilknyttet en eller flere afdelinger. Teamet vil kunne dække hinanden ved ferie og sygdom. Servicefællesskaberne vil fortsat sikre, at driftspersonalet er kendte ansigter i afdelingerne.

4 Tiltag 2 Service ved hoveddøren Servicen i AKB, København skal være nærværende, fleksibel, imødekommende og let tilgængelig. Den personlige kontakt er vigtig. Det skal derfor være muligt at kontakte driftspersonalet, når du møder dem, og når det passer dig. Derfor vil vi indføre service ved hoveddøren. Det betyder, at du ikke længere behøver at komme ned på ejendomskontoret i åbningstiden for at bestille service. Service ved hoveddøren understøttes af KAB s it-platforme, herunder beboer-appen. Med øget samarbejde mellem driften i afdelingerne, vil vi opleve nærværende og tilgængelig service, som gør hverdagen nemmere for den enkelte beboer. Alle beboere skal opleve god, nærværende, fleksibel og effektiv service, der kan bestilles uafhængigt af tid og sted. Alle afdelinger skal implementere Service ved hoveddøren inden udgangen af Efter implementering skal der evalueres på omfanget af åbningstider på ejendomskontorerne. Alt relevant driftspersonale skal bruge KAB s beboer-app. Alle afdelinger skal tilbyde beboerne KAB s beboer-app som en del af servicetilbuddet. Alle henvendelser skal besvares/kvitteres for indenfor én hverdag, og der tilknyttes en primær kontaktperson, som følger sagen til ende. Service ved hoveddøren er frit valg af måden service bestilles på. Du kan vælge mellem telefonisk kontakt, mail, personlig kontakt eller via app på smartphonen. Driften kommer til din hoveddør, hvis der er behov for at afklare problemets omfang.

5 Tiltag 3 Fællesindkøb AKB, København ønsker at udnytte de lokale servicefællesskabers og KAB-fællesskabets størrelse optimalt gennem fællesindkøb. Alene i AKB, København blev der i 2015 indkøbt for ca. 194 mio. kr. Ved at pulje indkøb får vi mulighed for at opnå mængderabatter. Samtidigt vil en fælles indkøbspraksis sikre, at vores ønsker til bæredygtighed og etik bliver ført ud i livet. Derfor vil vi bruge KAB s indkøbsportal til at styrke indkøbsprocessen i de lokale servicefællesskaber, ligesom vi vil skabe større gennemsigtighed i priserne på eksterne service- og håndværksydelser. Det er vigtigt, at der følges op på, om priserne i indkøbsordningen er konkurrencedygtige. Alle indkøb skal overholde politisk vedtagne krav til indkøb angående bæredygtighed, etik og kvalitet. De lokale servicefællesskaber skal i videst muligt omfang benytte KAB s fælles indkøbsportal, dog således at hvis servicefælleskabet kan købe ind til lavere priser og mindst samme kvalitet som indkøbsportalen, kan servicefællesskabet vælge det mest fordelagtige alternativ. I så fald er servicefællesskabet forpligtet til at underrette indkøbsportalen om det mere fordelagtige tilbud. En vigtig funktion for KAB s fælles indkøbsportal er at indsamle og formidle gode og dårlige erfaringer fra de lokale servicefællesskaber, så det bliver lettere for de lokale indkøbsansvarlige at identificere de bedst egnede leverandører og håndværkere, herunder også at sikre at overenskomstmæssige forhold respekteres. Der skal være en indkøbsansvarlig i alle lokale servicefællesskaber. Kvaliteten af fællesindkøb forudsætter, at indkøbsportalen understøtter de lokale indkøbsbehov, og at der holdes styr på, om der opnås de ønskede rabatter. Derfor er det afgørende at driftspersonalet, der har direkte kontakt med hverdagens behov, involveres i indkøbsprocessen.

6 Tiltag 4 Styrket renovation AKB, København ønsker at fremme brugen af nye og mere miljøvenlige affaldssystemer, som også medvirker til et forbedret arbejdsmiljø og en minimeret driftsudgift. Vi skal være med til at passe på miljøet, men vi skal også passe på huslejen. Styrket affaldsrenovation kan ikke kun bidrage til miljøet, men også til at reducere udgifterne til renovation i den enkelte afdeling. Den daglige håndtering af renovation er en vane, som det kræver en særlig indsats at ændre, men vi tror på, at vi selv må gå forrest. Vi tager ansvar for, at vi gennem de rette affaldsløsninger både bidrager til øget genanvendelse og frigiver ressourcer i afdelingerne. Alle beboere skal have adgang til let og tilgængelig sortering af affald. Alle afdelinger med affaldsskakte skal med budget 2019 tage stilling til en plan for nedlæggelse af skakte. Inden udgangen af 2018 skal muligheden for at etablere nedgravede affaldssystemer afdækkes for alle afdelinger. Ved renovering og udskiftning af køkkener, skal der indtænkes affaldssortering. Affaldsskakte er en bekvem måde at komme af med sit affald på, men al erfaring viser, at det er en dyr løsning, som samtidigt minimerer sorteringen drastisk. Det er dyrt, fordi skakte ofte stopper til, så de skal renses, og personalet skal bruge meget tid på opgaven. Affaldsskakte har ofte dårlige arbejdsforhold til følge.

7 Tiltag 5 Økonomisk planlægning Som boligselskab er AKB, København forpligtet til at planlægge vedligeholdelsen af ejendommene, så både nuværende og kommende beboere kan bo i en velholdt og økonomisk sund afdeling. God planlægning af vedligeholdelse og henlæggelser er økonomisk bæredygtigt, da man forebygger økonomisk tunge poster og sparer på renten ved store lån. Vi vil øge fokus på henlæggelser, men det er ikke ensbetydende med, at alle udgifter til akutte opgaver afskaffes. Vi lægger vægt på, at der skabes en sund balance mellem langtidsbudgetter og årlige driftsbudgetter. Henlæggelsesniveau og vedligeholdelsesplaner skal være i balance og realistiske, så ingen beboer oplever unødige udsving i huslejen. I 2018 skal alle afdelinger have gennemgået vedligeholdelsesplanen og henlæggelsesniveauet. Retningslinjerne for brugen af og forholdet mellem konto 115 og 116 skal tydeliggøres og en ensrettet praksis skal implementeres i hele AKB, København i Det er bedre at forebygge fremfor at behandle sygdom. Det samme gør sig gældende for vedligeholdelsen af ejendomme. Vi har allerede fokus på planlægningen med langtidsplaner og henlæggelser. Dette arbejde skal fortsat styrkes, og der skal sikres en ensartet praksis i selskabet.

8 Implementeringsprincipper Alle tiltag skal implementeres i alle afdelinger med udgangen af Der kan være særlige lokale forhold, som betyder, at bestemte tiltag ikke kan implementeres. Den lokale drift har sammen med afdelingsbestyrelsen ansvaret for at fremlægge forholdene for organisationsbestyrelsen, hvis man ønsker at søge om dispensation. Implementering af alle tiltag skal ske med størst muligt hensyn til medarbejderne i AKB, København. Medarbejderstyrken tilpasses løbende i forhold til faglige behov og udvikling i organiseringen af driften. Eventuel reduktion af behovet for medarbejdere vil så vidt muligt ske ved naturlig afgang. Hvis en afdeling har tiltag, der giver bedre drift og besparelser, og som ikke er omfattet af handleplanen, skal handleplanen ikke stå i vejen for implementering af disse. Organisationsbestyrelsen vil løbende følge op på, om de enkelte afdelinger, og selskabet som helhed, efterlever handleplanen. Læs mere på: AKB-KBH.dk blog.akb-kbh.dk Følg os på: facebook.com/akb.kbh instagram.com/akbkoebenhavn

Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt

Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt affaldssystem Forslag til afdelingsmøde i Voldparken den

Læs mere

CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER

CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER Der er næsten garanti for besparelsesmuligheder og digitaliseringsgevinster, når KAB tilbyder sine boligorganisationer en 360 -analyse af, hvor

Læs mere

EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT WORKSHOP BOLIGKONFERENCEN 2015

EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT WORKSHOP BOLIGKONFERENCEN 2015 EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT WORKSHOP BOLIGKONFERENCEN 2015 Effektiv drift betaler sig PROGRAM Hvad er vores udgangspunkt? Hvordan kan man effektivisere? Hvad med nærværet? Case gruppearbejde og

Læs mere

AKB, Københavns bæredygtighedsprofil

AKB, Københavns bæredygtighedsprofil AKB, Københavns bæredygtighedsprofil Vi ønsker ikke alene at have bæredygtige boliger, vi ønsker at understøtte vores beboers mulighed for et bæredygtigt liv. Vedvarende energi Synligt ressourceforbrug

Læs mere

Samdrift i Urbanplanen

Samdrift i Urbanplanen Samdrift i Urbanplanen Morten Boje Administrerende direktør Boligforeningen 3B Samdrift i Urbanplanen Samdrift i 3B Urbanplanen Processen mod fremdrift Organisering af samdriften Gevinster Refleksioner

Læs mere

Dagsorden. Organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 20. juni 2017, kl KAB, mødelokale 2, Studiestræde 38-2.

Dagsorden. Organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 20. juni 2017, kl KAB, mødelokale 2, Studiestræde 38-2. Tirsdag den 20. juni 2017, kl. 16.30 KAB, mødelokale 2, Studiestræde 38-2. sal, København K Bestyrelsen Bjørn Petersen, Mikkel Warming, Daniel A. Mangold, Helle Marianne Rasmussen, Henning Andersen, Jette

Læs mere

Dialog om effektivisering

Dialog om effektivisering Dialog om effektivisering September 2017, BL 4. kreds Lars Otto, lao@tbst.dk, 4187 1846 Signe Fosgaard, sif@tbst.dk, 4171 7841 Stor forskel på udgifter for ens afdelinger Afdeling 1 9.000 kroner per bolig

Læs mere

ERFA-møde den 24. maj 2018 Effektiviseringer igennem driftsfællesskaber

ERFA-møde den 24. maj 2018 Effektiviseringer igennem driftsfællesskaber ERFA-møde den 24. maj 2018 Effektiviseringer igennem driftsfællesskaber 92% (eller ca. 12.050) af alle familie-, ældre- og ungdomsboliger i fsb er omfattet af driftsfællesskab eller anden samdrift. Alle

Læs mere

Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020

Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020 . 08-11-2016 KAB-konferencen 2016 lørdag den 29. oktober 2016 Pas på huslejen Hvorfor skal vi passe på huslejen? Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020

Læs mere

Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo

Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo Fredensborg Boligselskab Målsætningsprogram 2014-2018 Udgiver: Fredensborg Boligselskab, juni 2014 www.fbbs.dk Redaktion: Annette

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 6. tirsdag den 9. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 6. tirsdag den 9. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 6 tirsdag den 9. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Strategiplan Aalborg Renovation

Strategiplan Aalborg Renovation Strategiplan 2020-2023 Aalborg Renovation Udgiver: Aalborg Renovation Udgivelse: April 2019 Sagsnr.: 2019-014444 Dok.nr.: Titel: Strategiplan Aalborg Renovation 2020-2023 Foto: Tekst: Side 2 af 9 1. Kort

Læs mere

Handlingsplan for affaldsplanarbejdet i 2015

Handlingsplan for affaldsplanarbejdet i 2015 Handlingsplan for affaldsplanarbejdet i Gladsaxe Kommunes Affaldsplan -2024 forventes godkendt i første halvår af. I affaldsplanen lægges der op til at Miljøudvalget hvert år godkender en Handlingsplan

Læs mere

EFFEKTIV DRIFT. Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1

EFFEKTIV DRIFT. Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1 EFFEKTIV DRIFT Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1 INDHOLD Indledning... 3 Baggrund... 3 Organisering.... 4 Organisationsbestyrelsen Afdelingsmødet Afdelingsbestyrelsen Driftspersonalet Driftschefen

Læs mere

I FREMTIDENS DRIFT I DRIFTSOMRÅDEMØDER I JAN I

I FREMTIDENS DRIFT I DRIFTSOMRÅDEMØDER I JAN I I SIDE 1 I I SIDE 2 I Drifts- og servicedirektør Jesper Bremholm Ingeniør PostNord Danmark Fredensborg Hvorfor 3B? I SIDE 3 I Fremtidens drift i 3B Emner for aftenens arrangement: Organiseringen af fremtidens

Læs mere

TASK FORCE BEDRE OG BILLIGERE DRIFT ET SAMARBEJDE MELLEM BESTYRELSER OG BOLIGKONTORET DANMARK

TASK FORCE BEDRE OG BILLIGERE DRIFT ET SAMARBEJDE MELLEM BESTYRELSER OG BOLIGKONTORET DANMARK TASK FORCE På vej til din boligorganisation fra Boligkontoret Danmark BEDRE OG BILLIGERE DRIFT ET SAMARBEJDE MELLEM BESTYRELSER OG BOLIGKONTORET DANMARK Task force er på vej til din boligorganisation Boligkontorets

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 11. torsdag den 11. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 11. torsdag den 11. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 11 torsdag den 11. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsordenen 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

I FREMTIDENS DRIFT I DRIFTSOMRÅDEMØDER I JAN I

I FREMTIDENS DRIFT I DRIFTSOMRÅDEMØDER I JAN I I SIDE 1 I I SIDE 2 I Drifts- og servicedirektør Jesper Bremholm Ingeniør PostNord Danmark Fredensborg Hvorfor 3B? I SIDE 3 I Fremtidens drift i 3B Emner for aftenens arrangement: Organiseringen af fremtidens

Læs mere

Fra markvandring til budget

Fra markvandring til budget I denne præsentation fortæller vi hvordan afdelingens budget hænger sammen med markvandringen. Markvandring Markvandringen er det første skridt afdelingen tager, når næste års budget skal påbegyndes. HVAD

Læs mere

I FREMTIDENS DRIFT I ÅBENT HUS I NOV I

I FREMTIDENS DRIFT I ÅBENT HUS I NOV I I SIDE 1 I I SIDE 2 I Proces implementering 1. januar 2018 Dato Hvem Bemærkninger 10. oktober Forretningsudvalget Accept af ny organisering af driften 4.-23. oktober Driftschefer MUS 24. oktober Driftschefer

Læs mere

Pas på huslejen gennem mere effektiv drift. Margrete Pump, kundedirektør

Pas på huslejen gennem mere effektiv drift. Margrete Pump, kundedirektør . Pas på huslejen gennem mere effektiv drift Margrete Pump, kundedirektør Program - med cirka tidspunkter 17.00 Velkommen og lidt om det videre program v/kundechef Marie-Louise Bruun 17.10 Hvorfor har

Læs mere

Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune

Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune Afholdt den 7. december 2017 kl. 10.00-12.00 Deltagere fra Københavns Kommune Uffe Andreasen, enhedschef, Teknik- og Miljøforvaltningen Line Lolk, fuldmægtig,

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab Målsætningsprogram for 2017 2021 Herlev Boligselskab Herlev Boligselskab www.herlev boligselskab.dk v/kab Vester Voldgade 17 1552 København V Målsætningsprogram 2016 2020 1 Indledning Herlev Boligselskab

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Optimeringsanalyse. Hvordan man sparer 1 mio. kr. på en måned

Optimeringsanalyse. Hvordan man sparer 1 mio. kr. på en måned Optimeringsanalyse Jesper Loose Smith direktør Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe ca. 5.000 bolig i Gladsaxe Kommune ca. hver 6 borger i kommunen Mellemstort med egen administration (43 afdelinger) 20

Læs mere

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER BEBOERE ANBEFALER BOLIG- SELSKABET SJÆLLAND SOM

Læs mere

BL og Driftsnet den 25. marts Tema om bygningsdrift

BL og Driftsnet den 25. marts Tema om bygningsdrift BL og Driftsnet den 25. marts 2019 - Tema om bygningsdrift fsb blev oprettet i 1933 Første afdeling er Nordhavnsgården, på Østerbro, bygget i 1934 (295 lejemål) Seneste afdeling er Skyttehusene, i Ørestad,

Læs mere

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Efter en udfordrende og spændende etablering af det nye administrationsfællesskab i BO-VEST er det nu tid til at udstikke en fælles kurs for det fremtidige

Læs mere

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE Kredsmøde 3. kreds 15. juni 2017 Dagsorden Effektivisering i den almene sektor Baggrund og indhold i aftalen Status på effektivisering Ledelsesrollen

Læs mere

Beboerne kan til enhver tid gå ind på www.kab-bolig.dk og se AKB København s serviceramme samme sted, som man finder husordener m.v.

Beboerne kan til enhver tid gå ind på www.kab-bolig.dk og se AKB København s serviceramme samme sted, som man finder husordener m.v. Beboerne kan til enhver tid gå ind på www.kab-bolig.dk og se AKB København s serviceramme samme sted, som man finder husordener m.v. Boligorganisation Boligselskabet AKB, København Boligafdeling: AKB Lundtoftegade

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 21. august 2017, kl KAB, mødelokale 2, Studiestræde sal, København K

Organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 21. august 2017, kl KAB, mødelokale 2, Studiestræde sal, København K Organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 21. august 2017, kl. 16.30 KAB, mødelokale 2, Studiestræde 38-2. sal, København K Bestyrelsen Bjørn Petersen, Mikkel Warming, Daniel A. Mangold, Helle Marianne Rasmussen,

Læs mere

Indkøbspolitik. Udkast

Indkøbspolitik. Udkast Indkøbspolitik Udkast INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper Udbud Leverandører 3 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver

Læs mere

Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne Afdelingens økonomi Er det nødvendigt for jer at vide, hvordan ejendommens økonomi hænger sammen? Det korte svar er ja. Eftersom det er jeres pligt at sørge

Læs mere

SAB repræsentantskabsmøde 25. januar 2018 Kandidatoversigt

SAB repræsentantskabsmøde 25. januar 2018 Kandidatoversigt SAB repræsentantskabsmøde 25. januar 2018 Kandidatoversigt Valg af formand 2018-2020 John B. Sørensen Jeg er 57 år, uddannet kommunal sagsbehandler og arbejder til daglig som faglig konsulent i HK Kommunal

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Administrationsaftale med KAB (B)

Administrationsaftale med KAB (B) Administrationsaftale med KAB (B) Til - Organisationsbestyrelsen den 27. marts 2018 Dato og ansvarlig - 27. marts 2018 / Steffen Morild / Morten Boje FORTROLIG INDTIL OFFENTLIGGØRELSE Organisationsbestyrelsen

Læs mere

Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne Aftaler med 3. part - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører Denne retningslinje beskriver, hvordan det foregår, når afdelingen indgår en

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 3. Onsdag 3. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 3. Onsdag 3. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 3 Onsdag 3. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens

Læs mere

Boligforeningen ØsterBO

Boligforeningen ØsterBO Boligforeningen ØsterBO Omstrukturering af driften For en mere effektiv drift V/ Helle Friis Jensen, Driftschef, Boligforeningen ØsterBO D. 28.09.15 Boligforeningen ØsterBO Hvem er vi? 3200 Lejemål Heraf

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Effektiv eller billig

Effektiv eller billig Præsentation FA09 er en forretningsfører / administrator for 17 boligorganisationer kommunale udlejningsejendomme og kollegier. Vi vægter boligorganisationens mulighed for selvstændighed meget højt hvilket

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM SAB s vision er at realisere brugbare, bekvemmelige og betalelige boliger til familien og singlen. I SAB tager vi fælles ansvar for, at det er en kvalitet at bo sammen. Repræsentantskabet 2014 Vester Voldgade

Læs mere

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart Lokal case v. FAB BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart FAB Fyns Almennyttige Boligselskab, etableret i 1946 FAB har 95 boligafdelinger med 8.950 boliger 136 411 554 Ca. 110 ansatte: 45 administration,

Læs mere

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Parterne aftaler herved Målrettet at arbejde for at opfylde aftalens indhold. Aftaleholderen er ansvarlig for at levere det aftalte indhold samt at opfylde de vedtagne

Læs mere

Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016

Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016 Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af forretningsorden for afdelingsmødet 2. Valg af: a. Dirigent b. Stemmeudvalg c. Referent 3. Fremlæggelse af beretning

Læs mere

Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger

Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger Årets tilsynstema: TILSYNSTEMA 2017 Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger I forbindelse med vedtagelsen af lovforslag om effektivisering af den almene sektor i 2016 meddelte Trafik-,

Læs mere

Digitale tendenser I SIDE 2 I

Digitale tendenser I SIDE 2 I I SIDE 1 I Digitale tendenser I SIDE 2 I Digitale tendenser I SIDE 3 I Digitale tendenser I SIDE 4 I Digitale tendenser I SIDE 5 I Digitale tendenser 160.000.000 140.000.000 120.000.000 Moore s lov: computerkraft

Læs mere

DRs Personalepolitik. På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis.

DRs Personalepolitik. På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis. DRs Personalepolitik På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis. DR HR Oktober 2008 Værdi for DRs personalepolitik Ansvar Social og professionel

Læs mere

BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT

BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT BOLIGSOCIAL DRIFT (for ansatte og ledere i driften) BÆREDYGTIG BOLIGSOCIAL DRIFT FRA SKRALD TIL RESSOURCE FRA SERVICE TIL MEDSKABELSE BOLIGDRIFT OG KOMMUNIKATION HJÆLP

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 9. onsdag den 4. maj 2016

Afdelingsmøde Afdeling 9. onsdag den 4. maj 2016 Afdelingsmøde Afdeling 9 onsdag den 4. maj 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering fra afdelingens

Læs mere

EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT

EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT KONFERENCE 28. SEPTEMBER 2015 BOLIGKONTORET DANMARK KLAUS KRAMSHØJ, SENIORKONSULENT IDA RAVNHOLDT POULSEN, PROJEKTLEDER En innovativ vej til effektiv drift Udlændinge-,

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 4. mandag den 22. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 4. mandag den 22. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 4 mandag den 22. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent - Tina Holm 4. Valg af Stemmeudvalg Vibeke, Torben Hesselvang, Ole

Læs mere

Indgåede kald. Bilag 1. Servicemål for borgerhenvendelser til Aalborg Renovation

Indgåede kald. Bilag 1. Servicemål for borgerhenvendelser til Aalborg Renovation Bilag 1 Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: 252496 Initialer: RNS Aalborg Renovation Over Bækken 2 Postboks 463 91 Aalborg Servicemål for borgerhenvendelser til Aalborg Renovation Dette notat er

Læs mere

Vedligeholdelse og fraflytning. Fælleskursus 12. september 2019

Vedligeholdelse og fraflytning. Fælleskursus 12. september 2019 Vedligeholdelse og fraflytning Fælleskursus 12. september 2019 Overskrifter - Fordeling af ansvar - Driftskontiene i budgettet - Den langsigtede vedligeholdelsesplan - Øvrige henlæggelseskonti - Istandsættelse

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 2. onsdag den 11. maj 2016

Afdelingsmøde Afdeling 2. onsdag den 11. maj 2016 Afdelingsmøde Afdeling 2 onsdag den 11. maj 2016 Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Orientering om ventilation ved Ventek 6. Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Region Hovedstaden R egion Ho veds taden Musa Ornata. Botanisk Have København

Region Hovedstaden R egion Ho veds taden Musa Ornata. Botanisk Have København Arbejdsmiljøpolitik Maj 2008 Arbejdsmiljøpolitik for Musa Ornata. Botanisk Have København Arbejdsmiljøpolitik i s arbejdsmiljøpolitik beskriver regionens fælles holdninger, værdier og handlinger på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 27. Mandag den 29. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 27. Mandag den 29. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 27 Mandag den 29. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

RETNINGSLINJER OG KODEKS

RETNINGSLINJER OG KODEKS RETNINGSLINJER OG KODEKS FOR VALG TIL EKSTERNE POSTER I KAB OG KAB-FÆLLESSKABET PRINCIPPER FOR HÅNDTERING AF EKSTERNE TILLIDSHVERV VEDTAGET PÅ EKSTRAORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 26. JUNI 2019 Som

Læs mere

Møde kontaktforum Velkommen til Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter

Møde kontaktforum Velkommen til Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter Møde kontaktforum 20-9-2012 Velkommen til Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter Præsentation af centret Et 108 botilbud med 27 pladser Givet tilsagn om ved pladsledighed, at være villig til at modtage borgere

Læs mere

Digitalisering af arbejdstidsplanlægning

Digitalisering af arbejdstidsplanlægning Digitalisering af arbejdstidsplanlægning Baggrund Rudersdal Kommune ønskede en planlægning af arbejdstiden, der er tilpasset borgernes behov. Det betyder bl.a., at medarbejderne er på arbejde på de tidspunkter,

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 7. Mandag den 13. juni 2016

Afdelingsmøde Afdeling 7. Mandag den 13. juni 2016 Afdelingsmøde Afdeling 7 Mandag den 13. juni 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering fra afdelingens

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Din afdeling er en del af boligorganisationen: Boligselskabet AKB, København. Se hjemmesiden her: www.oebro95.dk

Din afdeling er en del af boligorganisationen: Boligselskabet AKB, København. Se hjemmesiden her: www.oebro95.dk Kære beboer Velkommen til boligafdelingen Øbro95. Vi har samlet de informationer til dig i dette velkomstbrev, som det er relevant for dig at vide, når du flytter ind. Herunder også, hvad det vil sige

Læs mere

100 år er ingen alder

100 år er ingen alder Strategi 2015-2018 100 år er ingen alder 100 år er ingen alder AAB nærmer sig de 100 år, men det er ingen alder. Kompetente medarbejdere og beboervalgte, har skabt en udviklingsorienteret og værdibaseret

Læs mere

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. September 2007 Indhold side Hvad er fremtidssikring? 4 Introduktion til handleplanen 6 Afdelingens vision 7 Handleplanen:

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Sådan kan I gribe det an

Sådan kan I gribe det an Indendørs affaldssortering Sådan kan I gribe det an Ideer til ambassadørrollen 1 Hilsen fra Københavns Kommune Kære boligafdeling Københavns Kommune har et mål om at få københavnerne til at sortere mere

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 BESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING I bestyrelsens mundtlige beretning vil jeg kort omtale den skriftlige beretning samt behandle de ting, der er sket siden den skriftlige

Læs mere

Hjørring Kommunes Værdiramme for samspillet mellem ansatte og frivillige

Hjørring Kommunes Værdiramme for samspillet mellem ansatte og frivillige Hjørring Kommunes Værdiramme for samspillet mellem ansatte og frivillige 1 Indledning I Hjørring Kommune har vi udarbejdet en fælles værdiramme for samarbejdet mellem medarbejdere og frivillige. Værdirammen

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Referat, Boligselskabet AKB, Taastrup, Møde den 7. december 2017, Udsendt den 14. december 2017

Referat, Boligselskabet AKB, Taastrup, Møde den 7. december 2017, Udsendt den 14. december 2017 Referat, Boligselskabet AKB, Taastrup, Møde den 7. december 2017, Udsendt den 14. december 2017 Bestyrelsesmøde nr. 11/december 2017 Torsdag den 7. december 2017, kl. kl. 17:00 Beboerhuset/Cafeen Afbud

Læs mere

I VAB VIL VI... STRATEGI & VISION

I VAB VIL VI... STRATEGI & VISION I VAB 2020 STRATEGI & VISION I VAB Være et attraktivt og eftertragtet boligselskab....med en god og sund boligmasse i trygge rammer. Forskellige boligstørrelser, indretninger og pris vil sikre, at der

Læs mere

Fælles Husorden. Kære beboer; hjerteligt velkommen! For Hasseris Boligselskab

Fælles Husorden. Kære beboer; hjerteligt velkommen! For Hasseris Boligselskab Fælles Husorden For Hasseris Boligselskab Kære beboer; hjerteligt velkommen! Tak, fordi du har valgt at bo i Hasseris Boligselskab. Vi håber, at du og din husstand må finde sig godt til rette hos os. Det

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 19. onsdag den 4. maj 2016

Afdelingsmøde Afdeling 19. onsdag den 4. maj 2016 Afdelingsmøde Afdeling 19 onsdag den 4. maj 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering fra afdelingens

Læs mere

DE ALMENE BOLIGER OG FN S VERDENSMÅL

DE ALMENE BOLIGER OG FN S VERDENSMÅL DE ALMENE BOLIGER OG FN S VERDENSMÅL Fra Verden til de almene boliger FNs verdensmål Regeringens handlingsplan https://www.verden smaalene.dk/fakta/ verdensmaalene Kommunernes munernes udmøntning BLs ARBEJDE

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2018-2021 Målsætningsprogrammet er delt op i de værdier, som Bomidtvest driver virksomhed efter, samt en række målsætninger, som skal gøre det attraktivt at være lejer og ansat i Bomidtvest.

Læs mere

Bilag: Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget Brugerfinansierede udgifter. Aalborg Renovation

Bilag: Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget Brugerfinansierede udgifter. Aalborg Renovation Driftsønske nr. 1 Aalborg Renovation Sikkerhedskultur på arbejdspladsen 2022 2023 400 300 I 2018 er der registreret 37 arbejdsrelaterede ulykker for medarbejdere i Aalborg Renovation. I 1. kvartal af 2019

Læs mere

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet Her er der mulighed for at få svar på følgende spørgsmål: 1. Hvem omfatter de nye bevillingsmodeller?

Læs mere

Forslag til behandling på afdelingsmøde i Dybbølhus

Forslag til behandling på afdelingsmøde i Dybbølhus 4. april 2016 Forslag til behandling på afdelingsmøde i Dybbølhus Mandag den 11. april 2016 kl. 19.00 Ernst Kapers Vej 18, kld. FORSLAG 1 Forslag om affaldssortering og gårdrenovering Bestyrelsen har gennem

Læs mere

Effektiv drift. En effektiviseringscase. Comwell, Roskilde 27. Maj 2015. Karin Fiskers, Domea 2015 Projektchef

Effektiv drift. En effektiviseringscase. Comwell, Roskilde 27. Maj 2015. Karin Fiskers, Domea 2015 Projektchef Effektiv drift En effektiviseringscase Comwell, Roskilde 27. Maj 2015 Karin Fiskers, Domea 2015 Projektchef Ambition - Forretningsmål Administration gns. 20 procent billigere Dertil besparelser i driften

Læs mere

Indkøbspolitik for Hillerød kommune. Gældende fra januar 2010. Side 1

Indkøbspolitik for Hillerød kommune. Gældende fra januar 2010. Side 1 Indkøbspolitik for Hillerød kommune Gældende fra januar 2010 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Formål... 3 2. Overordnede målsætninger og indsatsområder... 3 3. Omfang og afgrænsning... 3 4. Rammebetingelser

Læs mere

Fremtidens mål for SAB. 10 november - Arbejdermuseet

Fremtidens mål for SAB. 10 november - Arbejdermuseet . Koden til internettet er: Stauning Fremtidens mål for SAB 10 november - Arbejdermuseet Konsulenter: Anette Kristensen og Christian Berg Larsen cbl@modusplus.dk Tlf: 22263238 Program 10.00 Velkomst ved

Læs mere

Kommentarer fra administrationen

Kommentarer fra administrationen vedr. eventuelt udbud på visiteret indkøb af dagligvarer Høringssvar Område Vest Vi har følgende kommentarer til model 1: Set ud fra et borgerperspektiv er vores holdning, at der ved dette udbud vil kunne

Læs mere

Indstilling Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune 1. Resume

Indstilling Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. september 2011 Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1.

Læs mere

Afdelingsmøde - Afdeling 1. mandag d. 25. april 2016

Afdelingsmøde - Afdeling 1. mandag d. 25. april 2016 Afdelingsmøde - Afdeling 1 mandag d. 25. april 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering fra afdelingens

Læs mere

Indkøbs- og udbudspolitik

Indkøbs- og udbudspolitik Indkøbs- og udbudspolitik 1 2 Forord Indkøbs- og udbudspolitikken fastlægger de overordnede rammer for indkøb og udbud i Randers Kommune. Politikken gælder dermed for hele Randers Kommune. Den er rettet

Læs mere

Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune

Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune - som følge af udarbejdet plejeboligkapacitetsanalyse. Indhold 1. Indledning.... 3 2. Værdier bag forslag til strategi for plejeboliger

Læs mere

BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT BOLIGORGANISATION. (for boligorganisation og beboervalgte) VISION OG MÅL 2018 BOLIGSTRATEGISK HANDLEPLAN

BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT BOLIGORGANISATION. (for boligorganisation og beboervalgte) VISION OG MÅL 2018 BOLIGSTRATEGISK HANDLEPLAN BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT BOLIGORGANISATION (for boligorganisation og beboervalgte) VISION OG MÅL 2018 BOLIGSTRATEGISK HANDLEPLAN BLAD MED DEBAT & HOLDNINGER TVÆRKULTUREL INTEGRATION LAV EN

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 17. Onsdag den 17. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 17. Onsdag den 17. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 17 Onsdag den 17. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 7. Onsdag den 26. april 2017

Afdelingsmøde Afdeling 7. Onsdag den 26. april 2017 Afdelingsmøde Afdeling 7 Onsdag den 26. april 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

Serviceaftale. Afd. 4. Aftale mellem de afdelinger der er tilknyttet Fællesdriften i Strandparken. Ver. Juli 2014

Serviceaftale. Afd. 4. Aftale mellem de afdelinger der er tilknyttet Fællesdriften i Strandparken. Ver. Juli 2014 Serviceaftale Afd. 4 Aftale mellem de afdelinger der er tilknyttet Fællesdriften i Strandparken. Ver. Juli 2014 Boligselskabet Strandparken Røjelskær 15, 2. Sal, 2840 Holte Telefon: 39 25 10 00_ E-mail:

Læs mere

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven III Opførelsesår: 1960 54 boliger, rækkehuse Ole Rømers Vej Opførelsesår: 1990 9 boliger, rækkehuse Poppelhaven Opførelsesår:

Læs mere