Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre tirsdag den 6. juni Kl. 19:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre tirsdag den 6. juni Kl. 19:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev"

Transkript

1 Referat tirsdag den 6. juni 2017 Kl. 19:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

2 Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden SSÆ - Orienteringssager - Juni SSÆ - Arv Grønnehave - regnskab SSÆ - Årsrapport for klippekortordningen SSÆ - Tilsyn af Frit Valg (personlig pleje og praktisk hjælp) - Rapport 2016 fra Revas Aps SSÆ - 2. ansøgningsrunde 2017 for tilskud til frivilligt socialt arbejde iht. Servicelovens SSÆ - Til orientering - KF - Frivillig Fredag SSÆ - Eventuelt...17

3 Side 1 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side 2 2. SSÆ - Orienteringssager - Juni Sagsnr.: 16/15870 Resumé: A. Status vedr. ventelister til plejeboliger Vedlagt oversigt på venteliste til plejeboliger for Lejre Kommune - opgjort 11. maj Den gennemsnitlige ventetid på en plejebolig er 65 dage. På garantien, er ventetiden 0 dage. B. Visiterede timer private og kommunale leverandører af hjemmepleje Oversigter maj 2017 er vedlagt. C. Økonomi på pleje og Frit Valg området Oversigt ultimo april 2017 er vedlagt. D. Referat fra Ældrerådet af 10. maj 2017 Vedlagt E. Referat fra Handicaprådet af 3. maj 2017 Vedlagt F. KLK analyse af aktiviteter og udgifter på det specialiserede voksensocialområde. Kommunernes Landsforenings Konsulentvirksomhed (KLK) er i gang med en analyse af det specialiserede voksensocialområde, som i særlig grad har været udfordret i forhold til økonomisk og faglig styring. Beslutningen om at igangsætte en analyse af udviklingen af aktiviteter og udgifter blev taget i forbindelse med budget KLK deltager i SSÆ-udvalgsmødet, hvor de giver en kort orientering om status på analysearbejdet. KLK giver Kommunalbestyrelsen den endelige afrapportering til budgetseminaret den 28. juni G. Lejre Kommune har søgt Sundheds- og Ældreministeriets pulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre I aftalen om finanslov for 2017 blev der afsat 425 mio. kr. til en kommunal ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af køkkener på landets plejecentre. Baggrunden for puljen er, at en række plejecentre i landet får måltiderne leveret fra centrale køkkener. Målet med puljen er derfor at bringe duften af mad ind på plejecentrene igen og selve madlavningen tættere på de ældre ved renovering, etablering eller genetablering af køkkener. Lejre Kommune har køkkener på alle plejecentre, og alt mad bliver tilberedt i køkkenerne. Formålet med at søge puljen er at forbedre køkkenerne og skabe forhold, så det i højere grad er muligt at inddrage beboerne i madlavningen. Lejre Kommunes kostpolitik lægger netop op til, at der bliver skabt fællesskaber omkring maden, madlavningen og måltider. Ved at inddrage beboerne bliver deres følelse af at høre til styrket og deres livskvalitet højnes. Lejre Kommune har ansøgt om kr. og Sundhed- og Ældreministeriet har bevilget midlerne med den betingelse, at vi får en godkendelse fra beboerne på plejecentrene.

5 Side 3 Puljen er blevet genopslået med ansøgningsfrist d.17. maj 2017 med et restbeløb på 130 mio. kr. Lejre Kommune søger et beløb på kr., da der fortsat er et ønske om at renovere køkkenerne yderligere på plejecentrene. Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : KLK deltog og gav en kort orientering om status på det igangværende analysearbejde på det specialiserede socialområde (pkt. F). Øvrige punkter taget til efterretning. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Bilag: 1. Venteliste til boliger 11. maj 2017.xlsx 2. Visiterede timer privat leverandør af hjemmepleje maj 2017.pdf 3. Visiterede timer kommunal leverandør hjemmepleje maj 2017.pdf 4. SSÆ ultimo april - Økonomi på pleje- og frit valgs området.pdf 5. Ældrerådet - Referat af pdf 6. Handicaprådet - Referat af 03. maj 2017

6 Side 4 3. SSÆ - Arv Grønnehave - regnskab 2016 Sagsnr.: 15/15752 Resumé: Grønnehave Plejecenter modtog i 2016 en arv fra en tidligere beboer på ca. 2 mio. kr. Kommunalbestyrelsen godkendte den 25. januar 2016 retningslinjer for administrationen af arven. Endvidere blev en bestyrelse godkendt. Der laves regnskaber for hvert år. Regnskabet følger budgetåret. Regnskab for 2016 forelægges hermed til orientering for udvalget. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at regnskab for 2016 tages til efterretning. Beslutningskompetence: Beslutning den : Taget til efterretning. Sagsfremstilling: Grønnehave Plejecenter er blevet betænkt i en tidligere beboers testamente, og har arvet ca. 2 mio. kr. Af testamentet fremgår det, at arven skal anvendes til glæde for beboerne, lejere og personale, og at arven skal administreres af lederen på Grønnehave Plejecenter i samarbejde med formanden for Socialudvalget i Kommunen. Kommunalbestyrelsen godkendte på deres møde den 25. januar 2016 retningslinjerne for administration af arven, og ifølge disse skal have forelagt årsregnskabet til orientering. Regnskab 2016 for arven kan sammenfattes på følgende måde: Saldo primo 2016 Kr Forbrug i 2016: Kr Indkøb af havemøbler (8.997 kr.) Arbejdsløn, Vej & Park (4.354 kr.) Indkøb af møbler til glassalen ( kr.) Opførsel af pavillon i gårdhaven ( kr.) Negativ rentetilskrivning Kr Saldo ultimo 2016 Kr Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at de foretagne disponeringer i 2016 er i overensstemmelse med arvens oprindelige formål samt de, af Kommunalbestyrelsen, fastlagte retningslinjer.

7 Side 5 Handicappolitik: Ikke relevant Økonomi og finansiering: Arven fremgår af Lejre Kommunes Årsrapport 2016, som blev forelagt for Kommunalbestyrelsen den 24. april Arven fremgår således i Note 8 Legater på side 58 i årsrapporten.

8 Side 6 4. SSÆ - Årsrapport for klippekortordningen 2016 Sagsnr.: 17/5944 Resumé: Lejre Kommune fik i 2015 tilsagn om tilskud til klippekortordningen fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold. Tidsrammen for implementering og anvendelse af ordningen var i perioden fra 2015 til udgangen af I 2017 blev det besluttet, at klippekortordningen skulle indgå som en del af kommunens bloktilskud. Årsrapporten er orientering til udvalget om ordningen. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at årsrapporten for klippekortordningen sendes i høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Beslutningskompetence: Beslutning den : Indstillingen tiltrådt. Sagsfremstilling: Lejre Kommune fik tilsagn om tilskud til klippekortordningen og modtog i kr. og i kr. Målgruppen var i første omgang borgere, der var bevilget omfattende personlig pleje. Den 25. juli 2016 blev målgruppen udvidet til også at omfatte borgere, der var bevilget moderat personlig pleje og tiden blev øget fra 30 min. en gang om ugen til 60 min. en gang om ugen. Udover at det i 2016 blev muligt at spare maksimalt 4 timer op hver 4. uge, er rammerne for ordningen uændret. Udvidelsen af målgruppen har næsten givet en fordobling af borgere, som benytter klippekortet. 1. december 2015 benyttede 33 borgere klippekortet, hvor der i december 2016 var 58 borgere, der benyttede klippekortet. Ca. 50 % har valgt at takke nej til tilbuddet om klippekort og begrunder det med, at de i forvejen havde en ressourcestærk ægtefælle eller pårørende, at de ikke var i stand til at benytte sig af klippekortet pga. for dårligt helbred eller at de skulle flytte i plejebolig eller til anden kommune. Tilbagemeldingerne fra de borgere, der benytter klippekortet og leverandøren er fortsat meget positive. Ordningen har opnået en bred variation af valgte aktiviteter, hvoraf fysisk aktivitet og samvær vægter højere end praktiske opgaver. Borgerne oplever større livskvalitet, ægtefæller oplever ordningens aktiviteter som et frirum med mulighed for at dyrke egne interesser og behov og leverandøren oplever større arbejdsglæde.

9 Side 7 Klippekortordningen medfører en mere personlig relation mellem borger og leverandør og kan medvirke til at mere ligeværdigt forhold, i tråd med Lejre Kommunes værdighedspolitik. Udtalelser: Årsrapporten vil være tilgængelig på Lejre Kommunes hjemmeside. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at årsrapporten givet et retvisende billede af indsatserne i klippekortordningen. Handicappolitik: Klippekortordningen tilgodeser de borgere, som har mest behov for ekstra indsatser. Økonomi og finansiering: Årsrapporten har ingen økonomiske konsekvenser. Klippekortordningen er fra 2017 finansieret som bloktilskud til Lejre Kommune. Bilag: 1. Årsrapport - Klippekortordningen 2016

10 Side 8 5. SSÆ - Tilsyn af Frit Valg (personlig pleje og praktisk hjælp) - Rapport 2016 fra Revas Aps Sagsnr.: 17/5882 Resumé: Revas Aps har i november og december 2016 gennemført uanmeldt tilsyn hos den kommunale leverandør, to private leverandører. I alt har det været uanmeldt tilsyn hos 34 borgere. Formålet med det uanmeldte tilsyn har været en undersøgelse af borgerens tilfredshed og kvaliteten af de leverede indsatser. Revas Aps konkluderer, at der er en generel tilfredshed med såvel praktisk som personlig hjælp. Hos alle leverandørerne konkluderer Revas Aps, at der er udfordringer med dokumentationen i forskellig grad. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at tilsynsrapporten sendes i høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Beslutningskompetence: Udvalget for Social, Sundhed og Ældre Beslutning den : Indstillingen tiltrådt. Sagsfremstilling: Lejre Kommune har ansvar for at føre tilsyn med de tilbud, der gives efter 83 (personlig pleje og praktisk hjælp), som er omfattet af reglerne om frit valg af leverandør efter 91. Lejre Kommune skal følge op på, at alle borgere, der er visiteret hertil, modtager den rette hjælp. I Lejre Kommune blev der i 2012 vedtaget en tilsynspolitik, som danner rammen for den kommunale myndigheds indsats med tilsyn. Her blev det blev besluttet at myndigheden løbende fører tilsyn hos den enkelte borgere på kontinuerlige revurderingsbesøg, minimum hver 2. år samt gennemfører brugertilfredshedsundersøgelser som minimum en gang i hver byrådsperiode. For at sikre objektivitet i tilsynene har Lejre Kommune i 2016 beslutte at få et eksternt firma til at kontrollere borgerens tilfredshed og kvaliteten af de leverede indsatser hos hjemmeboende borgere, der er bevilget personlig pleje og/eller praktisk hjælp. Lejre Kommune har én kommunal leverandør, der leverer både personlig pleje og praktisk hjælp samt tre private leverandører, hvoraf de to er godkendt til at levere personlig pleje og den sidste er godkendt til at levere praktisk hjælp. En af de private leverandører har aktuelt ingen borgere og derfor ikke medtaget i rapporten. Revas Aps har foretaget de uanmeldte tilsyn ud fra nedenstående:

11 Side 9 Uanmeldt tilsyn hos den kommunale leverandør, der er opdelt i 5 geografiske grupper og 2 private leverandører af personlig pleje og/eller praktisk hjælp. Besøg hos 34 borgere Skriftligt materiale, fx kvalitetsstandarder, dokumentation i omsorgssystemet, politikker, retningslinjer og procedurer. Forud for de uanmeldte tilsyn besøgte Revas Aps, leverandørerne for orientering om tilsynene. Borgerne blev forud for tilsynet adspurgt om deres deltagelse. Revas Aps har udarbejdet en rapport, der er opdelt i generelle og tværgående konklusioner, den oplevede og konstaterede kvalitet samt anbefaling af et par udviklingspunkter. Notater fra leverandørbesøgene var vedhæftet rapporten, da Lejre Kommune modtog den, men grundet direkte personhenførbare oplysninger i notaterne, er de ikke vedlagt denne sag. Revas konkluderer, at: Der generelt er overensstemmelse mellem de bevilgede og leverede indsatser og der er en tydelig sammenhæng til kvalitetsstandarderne. Medarbejderne har de fornødne, relevante kompetencer. Der er fokus på rehabilitering. De rehabiliterende aspekter i samarbejdet med borgeren er tænkt ind i arbejdets tilrettelæggelse og udførelse og borgerne giver udtryk for, at de inddrages og i videst mulig omfang gør det, de selv kan. Et generelt udviklingspunkt hos alle leverandører er den skriftlige dokumentation. De private leverandører mangler beskrivelser af hjælp og fremgangsmåde, daglige notater, der dokumenterer indsatsen og resultaterne af denne. Den kommunale leverandør har i forskellig grad udfordringer med dokumentationen. Generelt kan detaljeringsgraden i beskrivelsen af hjælpen og arbejdsbeskrivelsen med fordel prioriteres. Der forekommer ikke magtanvendelse hos de borgere, der aktuelt modtager hjælp. Medarbejderne er bekendte med regler og procedurer på området og der er jævnligt fagligt sparring omkring de dilemmaer og udfordringer, der kan opstå i samarbejdet med borgerne. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer ikke, at rapporten giver anledning til at iværksætte yderligere tiltag, dog vil udfordringerne med dokumentationen være et udviklingspunkt på kommende møder med leverandørerne. Handicappolitik: Er i overensstemmelse med handicappolitikken Økonomi og finansiering: Der er ingen økonomiske konsekvenser Bilag: 1. Revas Aps - Uanmeldt tilsyn Frit valg og Private leverandører 2016

12 Side SSÆ - 2. ansøgningsrunde 2017 for tilskud til frivilligt socialt arbejde iht. Servicelovens 18 Sagsnr.: 17/5873 Resumé: Kommunalbestyrelsen skal iht. Servicelovens 18 hvert år afsætte et beløb til støtte til frivilligt socialt arbejde med det formål, at styrke samarbejdet mellem kommunen og det frivillige sociale arbejde. Der er indkommet 10 ansøgninger til 2. ansøgningsrunde 2017 vedrørende tildeling af støtte iht. Serviceloven 18 Frivilligt Socialt Arbejde. Der skal i denne sag vurderes og godkendes fordeling af puljebeløb på kr. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at udvalget fordeler det resterende beløb på kr. fra budget 2017 blandt de indkomne ansøgere. Beslutningskompetence: Beslutning den : Udvalget besluttede at udmønte følgende midler: Ældre Sagen Lejre modtager kr. Døveforeningen Næstved modtager 600 kr. Østergaard Bruger og Støtteforening modtager kr. Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds modtager kr. Kræftens Bekæmpelse modtager kr. Lejre Lydavis modtager kr. Lejre Flygtningevenner modtager kr. Brugerforeningen af 2003 modtager 500 kr. Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen har den 26. marts 2007 godkendt Retningslinjer for samarbejdet med frivillige sociale foreninger og organisationer i Lejre Kommune. Retningslinjerne er revideret af den 2. marts 2009 og den 1. september Af Retningslinjerne fremgår det, at: Lejre Kommune primært ønsker at yde støtte til sundhedsfremmende og forebyggende aktiviteter. Der vil derfor blive lagt vægt på, at aktiviteten har et konkret sundhedsfremmende og forebyggende mål og indhold, som kan skabe eller fastholde fysisk og psykisk sundhed hos en gruppe af borgere, og/eller at aktiviteten har netværksskabende formål Lejre Kommune først og fremmest ønsker at støtte aktiviteter, der retter sig mod personer, der bor i Lejre Kommune Der i henhold til de af Lejre Kommune vedtagne retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde, ikke ydes støtte til udflugter eller aktiviteter, der udelukkende har et underholdningsmæssigt eller selskabeligt indhold

13 Side 11 Tilskud til transport kan ydes, hvis aktiviteten i øvrigt har et sundhedsfremmende eller forebyggende indhold Der endvidere ikke ydes generelle tilskud til kontorhold eller anskaffelser, men at der kan ydes støtte til administrative omkostninger (porto, papir, annoncer o.l.) i forhold til den konkrete aktivitet. Udvalget skal fordele det resterende beløb på kr. fra budget 2017 blandt de indkomne ansøgere. 1. Ældre Sagen Lejre søger om tilskud på i alt kr. Der søges om tilskud til transportgodtgørelse til demensaflastere og besøgsven. Ansøgningen er begrundet med at foreningen har fået 4 nye borgere der har ønsket en besøgsven og 2 nye borgere der får besøg af demensaflastere. Foreningen modtog tilskud på kr. i 1. ansøgningsrunde for Målgruppe: Ældre borgere i Lejre Kommune, Lejre området. Der er ca medlemmer i Lejre Kommune, Lejre området. Foreningen har tidligere modtaget støtte; i alt kr kr., kr., kr., kr., kr., kr., kr., kr., kr., kr. og kr. Ansøgningen er inden for rammerne for tildeling af tilskud i henhold til retningslinjerne. 2. Døveforeningen Næstved søger om tilskud på i alt kr. Der søges om støtte til PC-projekt, herunder indkøb af bærbar computer, transportabel projektor, lærred, software og til lokaleleje, samt kørsel for den frivillige ved besøg hos medlemmer der ikke har mulighed for fysisk at møde op. Målgruppe: Døve og hørehæmmede medlemmer. Der er 72 medlemmer, hvoraf 3 er fra Lejre Kommune. Foreningen har tidligere søgt til samme aktivitet, men ikke modtaget tilskud. Ud fra retningslinjerne vurderes ansøgningen delvist at være inden for rammerne, idet der ikke gives tilskud til bl.a. lokaleleje. 3. Østergaards Bruger- og Støtteforening søger om tilskud på i alt kr. Der søges om yderligere tilskud til afholdelse af juleaften 2017 på Østergaard på grund af stigende omkostninger til bl.a. musiker. Foreningen modtog tilskud på kr. i 1. ansøgningsrunde for Målgruppe: Alle borgere i Lejre Kommune. Der er ca. 720 medlemmer af foreningen i Lejre Kommune. Foreningen har tidligere modtaget støtte; i alt kr. til samme arrangement kr., kr., kr., kr., kr., kr. og kr. Ansøgningen er inden for rammerne for tildeling af tilskud i henhold til retningslinjerne.

14 Side Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds søger om tilskud på i alt kr. Der søges om et tilskudsbeløb til foreningens arrangementer. Målgruppe: Parkinson ramte og deres pårørende. Der er 31 medlemmer i Lejre Kommune. Foreningen har tidligere modtaget støtte; i alt kr kr., kr. og kr. Ud fra retningslinjerne vurderes ansøgningen ikke at være inden for rammerne, idet der ikke gives tilskud til aktiviteter der ikke er præciseret. 5. Kræftens bekæmpelse søger om tilskud på i alt kr. Der søges om tilskud til honorar til foredragsholder til et oplysende foredrag om bearbejdning af sorg, transport til foredragsholder samt annoncering/plakater. Målgruppe: Alle borgere i Lejre Kommune, men især kræftramte og deres pårørende. Der er ca medlemmer i Lejre Kommune. Foreningen har tidligere modtaget støtte; i alt kr kr. og kr. Ansøgningen er inden for rammerne for tildeling af tilskud i henhold til retningslinjerne. 6. Bedre Psykiatri søger om tilskud på i alt kr. Der søges om tilskud til honorar til mindfulness-instruktør og psykoterapeut. Endvidere søges om tilskud til annoncer, forplejning og kontorhold. Foreningen modtog tilskud på kr. i 1. ansøgningsrunde for Målgruppe: Pårørende til psykisk syge. Der er 60 pårørende fra Lejre Kommune. Foreningen har tidligere modtaget støtte til samme aktivitet på i alt kr kr., kr., kr., kr., og kr. og kr. Ud fra retningslinjerne vurderes ansøgningen delvist at være inden for rammerne, idet der ikke gives tilskud til annoncer, forplejning og kontorhold. 7. Lejre Lydavis søger om tilskud på i alt kr. Der søges om tilskud til køb diverse udstyr til fremstilling og forsendelse af lydavis. Målgruppe: De blinde og svagtseende i Lejre Kommune. Der er 9 personer (medlemmer), fordelt på 3 hold og 22 brugere i Lejre Kommune. Foreningen har tidligere modtaget støtte; i alt kr kr., kr., kr., kr. og kr. Ansøgningen er inden for rammerne for tildeling af tilskud i henhold til retningslinjerne. 8. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade LMS søger om tilskud på i alt kr.

15 Side 13 Der søges om tilskud til rådgivning (anonym) for personer berørt af spiseforstyrrelser og selvskade samt forplejning, synliggørelse, lokaleudgifter og administration. Foreningen er en landsdækkende forening og har ikke et tilbud lokalt, men rådgivningen kan fås på telefon, mail, sms, chat m.m. Målgruppe: Syge, pårørende og fagpersoner Der er ca. 150 berørte i Lejre Kommune. Foreningen har ikke tidligere modtaget støtte fra Lejre Kommune. Ud fra retningslinjerne vurderes ansøgningen delvist at være inden for rammerne, idet der ikke gives tilskud til forplejning, lokaleleje og administration. 9. Frivillignet Lejre Flygtningevenner søger om tilskud på i alt kr. Der søges om tilskud til 2 projekter; Samtale og madlavning og Fodbold- og håndholdsstævne i Hvalsø. Målgruppe: Alle flygtninge i Lejre Kommune. Der er ca. 80 frivillige i Lejre Kommune og ca. 300 flygtninge. Foreningen har tidligere modtaget støtte; i alt kr kr., kr., kr., kr., kr. og kr. Ansøgningen er inden for rammerne for tildeling af tilskud i henhold til retningslinjerne. 10. Brugerforeningen 2003 søger om tilskud på i alt 500 kr. Der søges om tilskud til billardmedlemskab i en lokal forening til træning af brugere i socialisering og finmotorik. Foreningen modtog tilskud på kr. i 1. ansøgningsrunde for Målgruppe: Brugere af Værestedet Huset Horseager. Der er 22 brugere i Lejre Kommune. Foreningen har tidligere modtaget støtte; i alt ,50 kr kr., kr., kr., kr., kr., ,50 kr., kr. og kr. Ansøgningen er inden for rammerne for tildeling af tilskud i henhold til retningslinjerne. Administrationens vurdering: Lejre Kommune ligger særlig vægt på lokale initiativer med et sundhedsfremmende og forebyggende indhold målrettet kommunens borgere. Administrationen følger nedenstående princip ved prioriteringen: Ansøgningerne behandles efter retningslinjerne, således at eventuelle ikke-støtteberettigede aktiviteter eller elementer i de enkelte ansøgninger sorteres fra. Ansøgninger med et underholdende/selskabeligt indhold vil ikke komme i betragtning. Denne praksis benyttes altid ved ansøgningsrunderne.

16 Side 14 Der er indkommet 10 ansøgninger for i alt kr. Handicappolitik: Ved tildeling af støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 er de anbefalede tilskud fordelt ud fra de vedtagne kriterier i kommunens retningslinjer. Økonomi og finansiering: Puljen for 2017 er på kr. og der resterer efter fordeling i 1. ansøgningsrunde et beløb på kr. til fordeling. Der er søgt om tilskud for i alt kr. Bilag: 1. Ældre Sagen Lejre - Ansøgning 2. Næstved Døveforening - Ansøgning 3. Østergaards Bruger- og Støtteforening - Ansøgning om tilskud til dækning af underskud på 2016 aktivitet 4. Parkinsonforeningen Sj. Østkreds - Forår 2017.pdf 5. Parkinsonforeningen Sj. Østkreds - Kredsvedtægter 21. november 2015.pdf 6. Parkinsonforeningen Sj. Østkreds - Ansøgning Lejre 2017.pdf 7. Kræftens Bekæmpelse - Udfyldt ansøgningsskema med underskrift.pdf 8. Kræftens Bekæmpelse - Beskrivelse af foredrag - vedlægges ansøgning.docx 9. Kræftens Bekæmpelse - Lokale vedtægter Kræftens Bekæmpelse Lejre Lokalforening unders.pdf 10. Bedre Psykiatri - Ansøgningsskema doc 11. Bedre Psykiatri - Vedtaegter-gaeldende-2015.pdf 12. Lejre Lydavis - Ansøgning Parkinsonforeningen Sj. Østkreds - SV: supplerende svar til Ansøgning Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade - LMS - Ansøgningsskema.pdf 15. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade - LMS - Uddybende aktivitetsog målgruppebeskrivelse.pdf 16. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade - LMS årsregnskab 2015.pdf 17. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade - LMS vedtægter 2013.pdf 18. Frivillige Flygtningevenner - Ansoegning doc

17 Side SSÆ - Til orientering - KF - Frivillig Fredag 2017 Sagsnr.: 17/3327 Resumé: På mødet den 30.januar 2016 besluttede Udvalget for Kultur & Fritid, at begivenheden Frivillig Fredag fortsat skal afholdes på den dag, hvor resten af landet afholder Frivillig Fredag. I 2017 er det fredag den 29. september. Udvalget forlægges i denne sag et forslag om, at Frivillig Fredag i år arrangeres af frivillige fra brugerrådet i Kirke Hyllingehallen for bl.a., at tilføje noget nyt til arrangementet og tiltrække flere og måske en bredere kreds af frivillige. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Udvalget tager forslaget til orientering. Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid Til orientering: samt Udvalget for Børn & Unge Beslutning den : Taget til efterretning. Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Indstillingerne godkendes. Sagsfremstilling: Frivillig Fredag afholdes den 29. september Det er Frivilligrådet, der koordinerer indsatsen nationalt omkring Frivillig Fredag. Årets tema er Vis værdien. Med dette tema opfordrer Frivilligrådet til, at dagen bruges som en anledning til at vise, hvordan frivilligheden bidrager med værdi både for samfundet og den enkelte. Administrationen har opstillet nogle rammer for arrangementet, på baggrund af Udvalget for Kultur & Fritids drøftelser på mødet den 30. januar 2016: Arrangementet skal være en hyldest af de frivilliges indsats i Lejre Kommune En større gruppe frivillige skal inviteres til at stå for arrangementet, Gruppen af frivillige får tildelt et budget til at gennemføre arrangementet evt. overskud tilfalder gruppen af frivillige Arrangementet skal være for alle frivillige i Lejre Kommune. Det skal sikres, at der også er adgang til arrangementet for frivillige med et handicap. Administrationen forventer at følgende krav bliver opfyldt af arrangørerne Arrangørerne står for al planlægning, tilrettelæggelse af program, booking af sted, forplejning, oplægsholder mv. Der skal være en oplægsholder med et relevant emne.

18 Side 16 Der skal være gratis adgang til alle dele af arrangementet. Arrangementet skal indeholde gratis forplejning. Arrangøren skal bidrage med input til invitation, pressemateriale mv. Administrationen har haft en dialog med brugerrådet for Kr. Hyllinge hallen, som er interesseret i at stå for arrangementet indenfor de nævnte rammer. Brugerrådet ønsker at bruge en evt. indtægt fra Frivillig Fredag arrangementet til projektet Kirke Hyllinge Aktivitetscenter. Hvis det viser sig at være en succes, at arrangementet Frivillig Fredag arrangeres af frivillige, foreslår administrationen, at opgaven udbydes blandt andre frivillige i kommunen på skift. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at forslaget om at lægge planlægning og afholdelse af arrangementet hos frivillige, kan være med til at tilføje noget nyt til arrangementet. Det kan medvirke til, at der tiltrækkes flere og måske en bredere kreds af frivillige samt underbygge nye fællesskaber og give erfaringer med det at være vært for hele kommunen. Beslutningen om at lade frivillige i Lejre Kommune stå for arrangementet, ligger godt i tråd med Vores Sted tankegangen. Administrationen vurderer, at brugerrådet i Kr. Hyllinge har gode forudsætninger for at stå for arrangementet, da de frivillige har erfaring med at arrangere større arrangementer. Handicappolitik: Det er nævnt som ramme for arrangementet, at arrangementet skal være for alle frivillige, herunder også frivillige med et handicap. Økonomi og finansiering: I forbindelse med budget 2016, blev der etableret en budgetpost på kr. til Frivillig Fredag. Beløbet står på bevillingen andre kulturelle opgaver, Beløbet er ikke disponeret i Beløbet skal dække alt omkring arrangementet, inkl. underholdning, forplejning, alt omkring stedet (opsætning, nedtagning), mv.

19 Side SSÆ - Eventuelt Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Der blev orienteret om, at notat omkring håndtering af knive på kommunens botilbud, aftalt på seneste udvalgsmøde, bliver forelagt for udvalget på august-mødet. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til øget livskvalitet for de svageste hjemmehjælpsmodtagere Klippekortmodellen 15.75.01.10

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18 i Lov om Social Service

Støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18 i Lov om Social Service RETNINGSLINJER September 2011 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18 i Lov om Social Service Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Guide. Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er)

Guide. Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er) Guide Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er) Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kriterier for tildeling... 3 Hvem kan søge?... 3 Målgruppe... 3 Hvad kan du søge tilskud til?...

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven

Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven Læs de nye retningslinjer for tilskud her inden du søger. Hvis du vil sende skemaet pr. e-mail, skal du først

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre

Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Ansøgningsfrist onsdag d. 17. maj 2017 kl. 12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens

Læs mere

Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde

Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde Aabenraa Kommune afsætter hvert år et beløb til det lokale frivillige sociale arbejde. Midlerne er afsat i henhold til 18 i lov om social service.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde.

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Retningslinjer for tildeling af 18 midler i Struer Kommune Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold

Læs mere

Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre

Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre Ansøgningsfrist den 3. marts 2017 kl. 12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens formål... 2 3. Puljens anvendelsesområde... 3 4. Ansøgerkreds... 3 5. Projektperiode...

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015 Referat mandag den 10. august 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - august...2 3. JA - Dialogtema: Sygedagpengereformens

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Protokol 06-02-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Curt Købsted Dorthe la Cour Henrik Brade Johansen

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Udvalget for Social, Sundhed & Ældre REFERAT

Udvalget for Social, Sundhed & Ældre REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Torsdag den 6. juni 2019 Start kl.: 19:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Mikael Ralf Larsen (F) (Formand) Leif V. Nielsen (A) (Medlem)

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Fordelingsudvalget gennemgik på mødet de følgende kriterier og generelle retningslinjer til at prioritere efter i 2018:

Fordelingsudvalget gennemgik på mødet de følgende kriterier og generelle retningslinjer til at prioritere efter i 2018: NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fordelingsudvalgets forslag til fordeling af 18 midler til frivilligt sociale

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18

Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18 Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18 18-puljen 18 i Lov om Social Service har til formål at sikre et samarbejde mellem kommunen og den frivillige sociale indsats,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Roskilde Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 15.396.000 kr. Tilskud

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI).

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). Ansøgninger april 2014-18 Ansøger 2014 Aktivitet Ansøgt beløb DH Hørsholm DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). 20.000 kr. Ja De 32 medlemsorganisationer i DH har tilsammen

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget 2012.12.05 og Kommunalbestyrelsen 2012.12.19 Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde 1. Indledning Hensigten med servicelovens 18

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 14. maj 2014 Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Kunstgræsbane i Hvalsø - Frigivelse af midler...2 3. KF - Eventuelt...5

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune Velkommen til Randers Kommunes informationssider om økonomisk støtte fra 18 midlerne til frivilligt socialt arbejde. Der er tale

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde

Frivilligt socialt arbejde Frivilligt socialt arbejde Esbjerg Kommune 2010 [VEJLEDNING TIL ANSØGNING AF 18 MIDLER] Vejledningen beskriver ansøgningsprocedure og kriterier for tildeling af støtte til frivilligt socialt arbejde i

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 3. juni 2013

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 3. juni 2013 Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 3. juni 2013 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Gitte Geertsen (F) Henning Nielsen (V) Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er:

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er: Sundhed og Omsorg Sagsnr. 277427 Brevid. 2326230 Ref. JLHA NOTAT: Tilsynsrapport for hjemmeplejen i Roskilde Kommune 2015 3. august 2016 Indhold 1. Baggrund... 1 2. Metode... 2 2.1 Uddybende mål i tilsynskategorierne...

Læs mere

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget Mødetidspunkt 06-11-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget 06-11-2018

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2013 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Ansøgninger oktober midler

Ansøgninger oktober midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger Dansk Præmatur Forening Ikke søgt om midler Dansk Præmatur Forening har bl.a. til formål: At støtte og rådgive forældre til for tidligt fødte børn, voksne der er født for

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. august 2011. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. august 2011. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 8. august 2011 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. Person - SSÆ - Orientering om formandsbeslutning

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Social- og Seniorudvalget Referat fra ordinært møde Møde den 25. oktober Onsdag 25.10.2017 kl. 15:15 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om Omsorgscentret Breelteparkens

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. juni 2015. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. juni 2015. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager - Juni...2 3. SSÆ - TEMA - Drøftelse af budskaberne

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2017 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Revideret og vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges om midler

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Midt den 4. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Mødested: Mødetidspunkt: 28. februar 2006, kl. 17:00

Mødested: Mødetidspunkt: 28. februar 2006, kl. 17:00 Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Kultur- og Socialudvalg Mødested: Byrådssalen Mødetidspunkt: 28. februar 2006, kl. 17:00 OBS OBS - bemærk ændret mødetidspunkt Medlemmer af pensionistforeningen

Læs mere

Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre

Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Ansøgningsfrist d.28. marts 2017 kl.12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens baggrund

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne for 2016 i Randers Kommune

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne for 2016 i Randers Kommune Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne for 2016 i Randers Kommune Velkommen til Randers Kommunes informationssider om økonomisk støtte fra 18-midlerne til frivilligt socialt arbejde. Der er

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Socialudvalget Referat åben Mødedato 04. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.35 Tilstede: Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af 8

Tilsynspolitik. Side 1 af 8 Tilsynspolitik 2019 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af socialpædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud

Læs mere

Møde 22. november 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 22. november 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Referat Møde 22. november 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 56 Godkendelse af referat fra møde den 4. oktober 2018 1 57 Budget og Regnskab 1 58 SAND Vestjylland 1 59 Dansk

Læs mere

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 17:00-17:55 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), John A. Bilenberg (C), Lars Prier (O), Merete

Læs mere

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2016 i Randers Kommune

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2016 i Randers Kommune Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2016 i Randers Kommune Velkommen til Randers Kommunes informationssider om økonomisk støtte fra 18 midlerne til frivilligt socialt arbejde. Der er tale

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET. den på Ribelund, Kastanie Alle 7, 6760 Ribe

REFERAT SOCIALUDVALGET. den på Ribelund, Kastanie Alle 7, 6760 Ribe REFERAT SOCIALUDVALGET den 04.05.2010 på Ribelund, Kastanie Alle 7, 6760 Ribe SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Besøg på Ribelund... 4 3 Arken. Genbehandling af ansøgning om 18 midler til

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen. Referat Mødelokale 2, Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Philip G. Nielsen Karen Hansen Steen S. Hansen (A) Bemærkning: Afbud: Karen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 18. marts 2019 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Henrik Zimino,

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet En guide til ansøgning af 79-midler Kriterier for fordeling af 79-puljen til frivilligt arbejde på ældreområdet I det følgende kan du læse mere om 79-midler,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper

Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper Tidligere retningslinjer Foreslåede retningslinjer Det nye er Forenkling i overskrifter, der

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Ældrerådet Dagsorden Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Pkt. Tekst Side 10 Godkendelse af referat fra møde den 30. januar 2018 1 11 Retningslinjer for udbetaling af diæter m.v.

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

Slagelse kommunes Frivilligpolitik

Slagelse kommunes Frivilligpolitik April 2011 Slagelse kommunes Frivilligpolitik Frivilligt Socialt Arbejde 1 1 Indholdsfortegnelse Frivilligpolitik for Slagelse kommune 2 Formål med Frivilligpolitikken 2 Mål for tildeling af midler til

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i 2016

Plan for opfølgning på politikker i 2016 Socialudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Sundhedspolitikken Integrationspolitkken Socialpolitikken Strategier: Frivilligt Socialt Arbejde Ældreområdet Handicapområdet Socialpsykiatrien Misbrugsområdet

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015. Sidst revideret marts 2018 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 Punkt 9. Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 2016-017582 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at at at foreninger

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 1, rådhuset Dato: Tirsdag den 28. juni 2016 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 15:30 Medlemmer: Olaf Krogh Madsen (L) Lars Sørensen (V) Inger K. Andersen

Læs mere

Årshjul for Sundheds- og Psykiatriudvalget 2014

Årshjul for Sundheds- og Psykiatriudvalget 2014 Årshjul for s- og Psykiatriudvalget 2014 13. januar 2014 Kl. 17.00 Godkendelse af forretningsorden Mødeplan 2014 Drøftelse med afsæt i den digitale informationsmappe Psykiatri og Orientering om kommende

Læs mere

Anretning af mad. Efter servicelovens 83, 83 a, 84 og 88. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang.

Anretning af mad. Efter servicelovens 83, 83 a, 84 og 88. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Anretning af mad Efter servicelovens 83, 83 a, 84 og 88 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014 Referat torsdag den 30. januar 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere