Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Århus [bestående af Århus kommune] for perioden 1. januar 2000 til 31.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Århus [bestående af Århus kommune] for perioden 1. januar 2000 til 31."

Transkript

1 M I N I S T E R I E T Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Århus [bestående af Århus kommune] for perioden 1. januar 2000 til 31. december 2003 Kapitel 1 Kulturpolitikkens grundprincipper Kulturpolitikken har igennem de seneste årtier bygget på fire grundlæggende principper: ytringsfrihed, kulturelt demokrati, kvalitet og decentralisering. Disse principper er og skal fortsat være centrale i kulturpolitikken, som i stort omfang er en balanceakt mellem disse principper. Ytringsfrihed er en fundamental menneskeret, og den er et fundamentalt princip for opretholdelsen og udviklingen af vores samfund. Kulturelt demokrati er et udtryk for respekt for kulturel mangfoldighed og retten til forskellighed. Kvalitet betyder f.eks., at vi foretager en kvalitetsbedømmelse, når der forelægges ansøgninger om tilskud til forskellige projekter. Bedømmelseskriterier og - procedurer er som hovedregel politisk fastsat ved lov, i aftaler eller i retningslinier fra kulturministeren, mens den konkrete tilskudstildeling sker efter armslængdeprincippet, så kvalitetsbedømmelsen sker gennem uafhængige institutioner såsom udvalgene i Statens Kunstfond, Musikrådet og Teaterrådet. Formålet med decentralisering har for det første været at forfølge en gennemgående kulturpolitisk målsætning om at demokratisere kulturen. For det andet at fremme nærhedsprincippet, som indebærer, at en række kulturpolitiske beslutninger træffes så tæt på de berørte borgere som muligt. J. N R kt., AKL Fejl! Ukendt argument for parameter.

2 -2- Kulturpolitikkens overordnede mål Målet for den nationale kulturpolitik er at sikre, udvikle og udbrede kulturlivet over hele landet. Dette sker dels ved at staten påtager sig ansvaret for statslige kulturinstitutioner, som har national betydning, dels ved at staten fastlægger rammer for kommuner og amters indsats, som tilskynder til regional og lokal opfyldelse af den overordnede målsætning Formålet med de regionale kulturaftaler Formålet med de regionale kulturaftaler er: 1) at understøtte amtskommuners og kommuners engagement på kulturområdet, 2) at give større dispositionsfrihed på det regionale niveau og sætte fokus på mål og resultater i en regional kulturpolitik i stedet for detailstyring gennem øremærkede tilskud til enkeltaktiviteter, 3) at sikre en bedre udnyttelse af ressourcerne gennem regional koordinering og arbejdsdeling, 4) at fremme og videreudvikle de professionelle kulturelle institutioner, produktionsmiljøer og aktiviteter i regionen med vægt på kvalitet og 5) hvor aftalen omfatter flere kommunale enheder - at styrke samarbejdet på tværs af kommune- og amtsgrænser. De regionale kulturaftaler giver den enkelte kulturregion større dispositionsfrihed på aftaleområdet samtidig med, at aftalerne samlet set skal medvirke til at fastholde og udbygge den kulturpolitiske dialog og værdidebat på tværs af kommunegrænser og med Kulturministeriet og ministeriets råd og nævn. Kapitel 2 Regionens kulturpolitiske værdier og mål Visionen bag den kulturpolitiske strategi: Århus skal være et kulturelt hovedcenter i Danmark - en by, hvor man møder det ypperste inden for kunst og kultur. Byen skal boble af talenternes initiativ

3 -3- og virkelyst og fungere som en kulturel rugekasse for hele landet. Den kulturelle ytringsfrihed skal sammen med evnen til nytænkning og omstilling være en realitet i den lokale kulturpolitik. Kulturpolitiske hovedmålsætninger: Kulturel og kunstnerisk kvalitet i kulturinstitutionerne og de kulturelle produktions- og formidlingsmiljøer prioriteres højt. Århus skal profileres som kulturby gennem satsning på kulturelle flagskibe, især indenfor musik og billedkunst. Der satses på de professionelle, kulturelle vækstmiljøer gennem en aktiv kommunal kulturpolitik, kombineret med frie kulturmidler i kulturbudgettet. Århus skal markeres nationalt og internationalt gennem et samspil mellem kultur-, erhvervs- og turistpolitikken. Der sikres et bredt og varieret udbud af kulturtilbud til borgerne blandt andet gennem et samarbejde mellem kulturinstitutionerne indbyrdes og kommunen. Børn og unge i Århus skal kunne modtage, deltage i og være skabende inden for alle områder af kulturen. Den kunstneriske ytringsfrihed sikres, dels gennem institutionernes selvstyre, dels gennem anvendelse af kulturelle fagråd ved vurderingen af kunstnerisk kvalitet (armslængdeprincippet). Hovedmålsætninger og strategi for kulturpolitikken i Århus Den kulturelle udviklingsplan for de kommende 4 år tager afsæt i flagskibs-, basis- og vækststrategierne. Der sættes navnlig fokus på billedkunst og musik, og på disse områder tages der sigte på en styrkelse af hele den kulturelle fødekæde. På billedkunstområdet lægges der især vægt på byggeriet af et nyt Aarhus Kunstmuseum og på sikring af de nødvendige driftsmidler hertil samt på etablering af et billedkunstnerisk kraftcentrum i Århus Kunstbygning. Det Jyske Kunstakademis fortsatte eksistens søges sikret. På musikområdet fokuseres der på etableringen af yderligere to regionale rytmiske spillesteder samt på sikring af Århus Sommeropera. Byrådet har besluttet, at der på længere sigt bør ske en udvidelse af Aarhus Symfoniorkester til fuld symfonisk størrelse.

4 -4- Kulturpuljen øges med henblik på bedre vilkår for vækstlaget, og en række af byens basisinstitutioner sikres et forsvarligt økonomisk grundlag. Endelig lægges der op til, at børnekultur bliver et særligt kulturpolitisk fokusområde i den kommende 4-års periode, og at der etableres et børnekulturhus som ramme om et børnekulturelt netværksarbejde. Konkrete mål og markeringer for perioden Der henvises til de konkrete mål i kapitel 5 og 6. Byens øvrige kulturinstitutioner og initiativer udgør derudover et vigtigt element i det kulturelle miljø i en stor kultur- og uddannelsesby som Århus. Dette gælder i særlig grad de videregående kulturelle uddannelser som for eksempel Det Jyske Musikkonservatorium, Skuespillerskolen ved Århus Teater, de kulturelle fagområder ved Århus Universitet, Arkitektskolen og Det Jyske Kunstakademi. Uddannelserne er en statsopgave, men er ikke desto mindre meget vigtige i en bys kulturelle fødekæde. Det er derfor en vigtig kommunalpolitisk opgave at påvirke statens politik, således at deres forbliven i Århus sikres. Regionens kulturpolitiske værdier og mål afspejles i de aftaler, som regionen indgår med sine kulturinstitutioner. Samarbejdsorganisation Kulturregion Århus består af Århus kommune. I løbet af aftalens løbetid forventer kulturregion Århus at etablere et mere formaliseret samarbejde med Århus Amt. Når dette samarbejde realiseres, vil den regionale kulturaftale blive genforhandlet med henblik på at indlemme Århus Amt helt eller delvist i aftalen. Kapitel 3 Den kulturelle rammebevilling Til medfinansiering af de i kapitel 5 nævnte opgaver og målsætninger modtager Kulturregion Århus i aftaleperioden fra Kulturministeriet en årlig kulturel rammebevilling. Det forudsættes, at den kulturelle rammebevilling modsvares af regional egenfinansiering i mindst det omfang, som fremgår af bilag 1.

5 -5- Rammebevillingens størrelse er beregnet ud fra Kulturministeriets forventede tilskud til de omfattede aktiviteter i aftaleperioden på grundlag af de love og tilskudsregler, der er gældende ved aftaleindgåelsen. Beregningen fremgår af bilag 2. Den kulturelle rammebevilling har følgende størrelse i medio 2000-prisniveau: 2000: kr. 2001: kr. 2002: kr. 2003: kr. Bevillingerne for vil blive reguleret ved hjælp af det til en hver tid af Finansministeriet udmeldte prisindeks til brug ved regulering af de berørte tilskudsbevillinger. Bevillingen udbetales forud i månedsvise rater. Der er tale om en samlet rammebevilling til kulturformål, dog er bevillingen til Århus Symfoniorkester øremærket. Den øvrige del af rammebevillingen i aftalen omfatter ikke beløb øremærket til bestemte opgaver. Rammebevillingen skal disponeres på en sådan måde, at de opgaver og mål, som er opstillet i kapitel 5, kan gennemføres. Hvis der med virkning for aftaleperioden sker ændringer i Kulturministeriets lovgivning, som indebærer en ændring af de statslige tilskud på områder, der er omfattet af aftalen, vil rammebevillingen blive reguleret tilsvarende. Se bestemmelserne i kapitel 7. I de tilfælde, hvor Finansministeriet og Kulturministeriet i forbindelse med de årlige forhandlinger om rammerne for finanslovforslaget gennemfører generelle - som regel procentuelle - besparelser i kulturbudgettet, vil der ske en reduktion af den kulturelle rammebevilling. Reduktionen beregnes forholdsvist til besparelsen i de finanslovsbevillinger, som modsvarer rammebevillingen. Finansministeriet foretager i løbet af et finansår opfølgning af udgiftspolitikken. Denne opfølgning kan resultere i at der gennemføres dispositionsbegrænsninger. Der vil normalt være tale om generelle procentvise besparelser af visse typer udgifter. I de tilfælde, hvor Finansministeriet gennemfører dispositionsbegrænsninger, kan der ske en begrænsning af den kulturelle rammebevil-

6 -6- ling. Begrænsningen beregnes forholdsvist til begrænsningen af de finanslovsbevillinger, som modsvarer rammebevillingen. Hvis Kulturministeriet foretager en reduktion af rammebevillingen, har regionen mulighed for at reducere sin egenfinansiering proportionalt hermed. Det er hensigten at sikre, at aftaleregionerne ikke stilles hverken værre eller bedre end områder, der ikke har en regional kulturaftale. Dette gælder både i udgangspunktet ved aftaleindgåelsen og i løbet af aftaleperioden når der sker ændringer i den statslige finansiering på områder, som er omfattet af aftaler. Hvis regionen i aftaleperioden reducerer den regionale egenfinansiering i forhold til, hvad der er angivet i bilag 1, vil den kulturelle rammebevilling ligeledes blive reduceret. Se kapitel 7. Reduktionen af den kulturelle rammebevilling vil ske med samme procentsats, som den regionale egenfinansiering nedsættes med. Med mindre andet fremgår af aftalen, vil der i aftaleperioden ikke blive givet yderligere tilskud fra Kulturministeriet til de aktiviteter, der er omfattet af aftalen. I nogle tilfælde er dele af bevillinger, der administreres af Kulturministeriets råd, nævn og styrelser, lagt ind i rammebevillingen. I disse tilfælde kan det ikke forventes, at ministeriets råd, nævn og styrelser vil bevilge yderligere tilskud til den pågældende type aktiviteter i kulturregionen i aftaleperioden. Tilskudspuljer, som ikke indgår i den kulturelle rammebevilling, og nye puljer, som oprettes i aftaleperioden, vil frit kunne søges til aktiviteter i kulturregionen. Anlægsprojekter og -bevillinger er ikke omfattet af aftalen. Projektbevillinger Til særlige projekter, som styringsmæssigt er forankret i Kulturregion Århus ydes tilskud af de kulturelle tipsmidler. Fordelingen på projekter fremgår af bilag 3. Tildeling af tipsmidler, forudsætter Finansudvalgets tilslutning i de enkelte år.

7 -7- Tilskuddene udgør i aftaleperioden årligt: 2000: kr. 2001: kr. 2002: kr. 2003: kr. Tilskuddene udbetales månedsvis forud med rater på en tolvtedel af årets tilskud. Tilskuddene ydes som faste kronebeløb, der ikke vil være omfattet af eventuelle besparelser i aftaleperioden og ikke vil blive pristalsreguleret. Kulturregionens bidrag til finansieringen af projekterne fremgår af bilag 3. Kapitel 4 Faglig rådgivning Kulturministeriets råd og nævn har været inddraget i forbindelse med aftaleindgåelsen. De kan, som for resten af landet, være rådgivende for regionerne i forbindelse med spørgsmål af kulturfaglig karakter. Kunstneriske Fagråd Der nedsættes et tværkulturelt kunstnerisk fagråd (Kulturelt Fagråd) samt et Billedkunstnerisk Udvalg som en parallel til det eksisterende Rytmiske Udvalg. Kulturelt Fagråd Sammensætningen afspejler de vigtigste kunstområder samt børnekulturområdet. Rådet består af en repræsentant for hvert af følgende områder: Rytmisk musik Klassisk musik Teater Dans/performance Billedkunst Multimedier Børnekultur Rådets medlemmer udpeges blandt fagkyndige eksperter inden for de pågældende kulturområder for en periode på 4 år. Rådmanden for Magistratens 4. Afdeling udpeger rådet efter indstilling fra de relevante kulturmiljøer.

8 -8- Det kulturelle fagråds opgaver og kompetence er: Indstilling til de bevilgende instanser om fordeling af midlerne i Kulturpuljen i overensstemmelse med gældende retningslinier. Kunstfaglig rådgivning i sager, hvor der ydes støtte af Aktivitetspuljen. Udtalelse om valg af evalueringsmodel og -procedure for kulturinstitutionerne i Århus, herunder om hvilke institutioner, evalueringen skal omfatte. Evaluering af kulturinstitutioner gennem rådets enkeltpersoner og fremsendt som en samlet udtalelse fra fagrådet. De statslige nævn og råd forudsættes som hidtil også at blive anmodet om at evaluere kulturinstitutionerne ud fra et landsperspektiv, men på grundlag af samme evalueringsmodel, som anvendes lokalt. Rådgivning af Rådmanden/Forvaltningen efter anmodning gennem rådets enkeltpersoner eller det samlede råd. Rytmisk Udvalg Rytmisk Udvalg opretholdes som et specifikt fagråd til varetagelse af de specielle opgaver omkring de rytmiske støtteordninger. Rytmisk Udvalg består af 3 fagkyndige personer, der udpeges af Rådmanden for Magistratens 4. Afdeling for en 3-årig periode, medlemmerne udskiftes løbende ét om året. Medlemmerne udpeges på grundlag af råd fra det rytmiske musikmiljø og skal tilsammen dække de forskellige rytmiske musikgenrer. Billedkunstnerisk Udvalg Der nedsættes et Billedkunstnerisk Udvalg bestående af 3 fagkyndige medlemmer, der udpeges af Rådmanden for Magistratens 4. Afdeling for en 3-årig periode. Medlemmerne udskiftes løbende svarende til proceduren for Rytmisk Udvalg. Udvalgets opgaver er at foretage indstilling til Rådmanden for Magistratens 4. Afdeling om fordeling af kunstnerstipendier tildeling af kunstnerværksteder Udvalget rådgiver efter anmodning forvaltning og rådmand i billedkunstneriske anliggender.

9 -9- Kapitel 5 Opgaver og mål på de enkelte kulturområder, som er omfattet af den regionale kulturaftale 5.1. Musik Opgaver og mål Kulturministeriet lægger vægt på, at Kulturregion Århus i aftaleperioden: Aktivt søger at fremme forholdene for musiklivet i regionen Er særligt opmærksomme på initiativer indenfor musiklivet, der forbedrer børn og unges adgang til musikoplevelser Viderefører Aarhus Symfoniorkester som landsdelsorkester i henhold til bestemmelserne i musiklovens 4 Overførte tilskud Kulturregion Århus overtager i år 2000 statens forpligtelser vedrørende: Aarhus Symfoniorkester Følgende statslige tilskud overføres i år 2000 til den kulturelle rammebevilling: Statens driftstilskud til Aarhus Symfoniorkester ( ) Tilskud til Aarhus Symfoniorkester i henhold til musiklovens 7 ( ) I forlængelse af ovenstående skal følgende bemærkes: Med virkning fra 2001 ønsker Kulturministeriet at indgå en resultataftale med Aarhus Symfoniorkester, på linie med de øvrige landsdelsorkestre. De lokale tilskudsydere skal deltage i forhandlingerne af en sådan aftale. Orkestrets tilskudssituation efter 2001 vil først afklares endeligt gennem forhandlingerne af den kommende resultataftale. Aftalen med Kulturregion Århus kan genforhandles, hvis der indenfor aftaleperioden gennemføres væsentlige ændringer af musikloven. Regionens opgaver og målbare delmål Musik og opera

10 -10- Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Opera (primært amternes og statens ansvar) er byens flagskibe inden for klassisk musik og opera. Århus Sommeropera og Århus Musikskole er vigtige basisinstitutioner. Som koncert- og operahus er Musikhuset et kulturelt flagskib. Byrådet har vedtaget, at der bør ske en udvidelse af Århus Symfoniorkester til fuld symfonisk bemanding med den nødvendige kommunale medfinansiering. Der gennemføres en reorganisation af Aarhus Symfoniorkester med henblik på effektuering af en tidssvarende organisationsmodel fra og med Der anvendes endvidere midler af vækstpuljen til Den Jyske operas særforestillinger fra og med Teater Opgaver og mål Kulturministeriet lægger vægt på, at Kulturregion Århus i aftaleperioden: - Aktivt søger at fremme forholdene for teaterlivet i regionen. - Udviser den nødvendige fleksibilitet i forhold til opgavevaretagelsen på teaterområdet under hensyntagen til teaterlovens generelle intentioner om kvalitet og professionalisme - Er særligt opmærksomme på initiativer inden for teaterlivet, der forbedrer børn og unges adgang til teateroplevelser - Specielt i forhold til små storbyteatre i Kulturregion Århus bør den gældende praksis med flerårige aftaler, som sikrer forsvarlige økonomiske- og repertoirmæssige planlægningsmuligheder, bibeholdes. Overførte tilskud Kulturregion Århus overtager i aftaleperioden statens forpligtelser vedrørende: Tilskud til driften af små storbyteatre i kommunen Refusion af kommuners og amtskommuners udgifter til køb af forestillinger af børneteater og opsøgende teater Tilskud til Århus Sommeropera Følgende statslige tilskud overføres i aftaleperioden til den kulturelle rammebevilling: Små storbyteatre ( )

11 -11- Børneteater og opsøgende teater ( ) Tilskud til Århus Sommeropera ( ) Hvis der i aftaleperioden oprettes nye teatre i kulturregionen, vil regionen ikke blive kompenseret herfor. Aftalen med Kulturregion Århus kan genforhandles, hvis der indenfor aftaleperioden gennemføres væsentlige ændringer i teaterloven. Regionens opgaver og målbare delmål Teater og dans Århus Teater er byens flagskib på teaterområdet, men er Amtets ansvar. Gruppe 38 er et flagskib på børneteaterområdet. Svalegangen og Filuren er vigtige basisinstitutioner. Svalegangen og Gruppe 38 kompenseres for tabet af forsøgsmidler fra kulturregionsforsøget med en årlig forhøjelse af driftstilskuddene, så det nuværende aktivitets- og bevillingsniveau fastholdes. Gellerupscenen omdannes til en professionel teaterpædagogisk kulturinstitution, der primært arbejder med lokalområdets børn og unge ud fra et integrationsmæssigt sigte. Scenen indgår også i et snævert samarbejde med det kommende Børnekulturhus og Dramacentrum med hele kommunen som arbejdsområde. MBT-Danseteater er basisinstitution på danseområdet. Der vil være store udviklingsperspektiver i etablering af en ny scene for dans, som er knyttet til mere end ét af byens dansekompagnier, og der arbejdes videre med en model, som på længere sigt kan muliggøre etablering af en sådan fælles dansescene Museer Opgaver og mål 1. Kulturministeriet lægger vægt på, at Kulturregion Århus varetager driften af museumsvæsenet i Århus i overensstemmelse med museumslovens generelle principper om det landsdækkende museumsvæsen. 2. Kulturministeriet lægger vægt på, at der fortsat er en kreds af større museer med landsdækkende virksomhed i Århus, og at deres høje faglige ambitionsniveau opretholdes og videreføres i aftaleperioden. Det drejer sig speci-

12 -12- elt om Moesgaard Museum og Den Gamle By, hvor der er indgået individuelle aftaler eller etableret individuel praksis om driften mellem staten og Kulturregion Århus. Der foreligger endvidere en særlig aftale mellem staten og Århus Kommune om driften af Århus Kunstmuseum i forbindelse med nybyggeri. 3. Kulturministeriet lægger vægt på, at Kulturregion Århus sikrer, at relevante institutioner udfører arkæologiske opgaver i området efter museumslovens bestemmelser. 4. Kulturministeriet lægger vægt på, at Kulturregion Århus tager skridt til, at museer, der hidtil har modtaget statstilskud i henhold til museumsloven, træffer foranstaltninger til formidling af deres samlinger til børn. 5. Kulturministeriet lægger vægt på, at Statens Museumsnævn som led i sit arbejde med kvalitetsvurdering af de statsanerkendte museer kan vurdere regionens museer. Overførte tilskud Kulturregion Århus overtager i aftaleperioden statens opgaver vedrørende driften af de statsanerkendte museer i kommunen, som staten hidtil har været med til at finansiere i henhold til museumsloven. Det gælder dog ikke Naturhistorisk Museum, hvor Kulturministeriet overtager Århus Kommunes tilskudsforpligtelse på grund af dette museums særlige forskningsmæssige og landsdækkende opgaver. Følgende statslige tilskud overføres i aftaleperioden til den kulturelle rammebevilling: Tilskud til museer med almindelig tilskudsordning ( ) Tilskud til museer med særlige tilskudsordninger ( ) Kulturregion Århus tilskud til Naturhistorisk Museum kr. bortfalder i aftaleperioden, og Kulturministeriets tilskud til museet forhøjes tilsvarende. Beløbet modregnes i den kulturelle rammebevilling. Kulturrregion Århus vil dog fortsat dække sin del af udgifterne til pensionsydelser ved Naturhistorisk Museum i aftaleperioden. Rammerne for administrationen i henhold til museumsloven Administrationen følger de til enhver tid gældende bestemmelser i museumsloven. Såfremt der vil blive gennemført ændringer i museumsloven, herunder

13 -13- skærpede kvalitetskrav, vil disse også medmindre andet bestemmes - gælde for museer omfattet af denne aftale. Ved en revision af museumsloven er der tilvejebragt hjemmel til, at man i forbindelse med indgåelsen af regionale kulturaftaler kan fravige følgende bestemmelser i museumsloven: 11, stk. 1, nr. 3, 1.pkt., nr. 4, og 8, 11,stk. 3, 12 og 13,stk. 1 om reglerne for opnåelse, bevarelse og fastsættelse af tilskud til statsanerkendte museer. Der udbetales ingen statstilskud til museerne i Kulturregion Århus i aftaleperioden. De statslige tilskud til de statsanerkendte museer i kulturregionen overføres i aftaleperioden til den kulturelle rammebevilling. Kulturregion Århus kan af rammebevillingen yde støtte til museerne i kulturregionen og fastsætte vilkårene herfor inden for rammerne af denne aftale. Kulturregion Århus kan således beslutte, at der skal gælde andre vilkår end fastsat i de nævnte lovbestemmelser. Der finder ikke i aftaleperioden formelle statsanerkendelser sted af museer i Kulturregion Århus, men ansøgninger om statsanerkendelser kan fagligt behandles af Statens Museumsnævn med henblik på eventuel statsanerkendelse efter aftaleperiodens udløb. Museer i Kulturregion Århus vil fortsat på lige fod med andre kunne søge om andel af Museumsnævnets midler. Andre forhold Såfremt Steno Museet i aftaleperioden opfylder kravene til statsanerkendelse efter museumslovens regler, og der på finansloven er bevillingsmæssig mulighed for statstilskud til museet, vil den kulturelle rammebevilling blive forøget med et beløb svarende til statstilskuddet efter museumslovens regler. Såfremt Kulturregion Århus kan dokumentere, at det lokale driftstilskud til Århus Bymuseum er forøget, således at det efter museumslovens almindelige regler vil udløse øget statstilskud, vil den kulturelle rammebevilling blive forøget tilsvarende inden for rammerne af finanslovens årlige bevilling til de statsanerkendte museer.

14 -14- Der påregnes ikke tilført yderligere midler til 13 området de kommende år. Såfremt der i aftaleperioden tilføres flere midler til området, vil de statsanerkendte museer i regionen på lige fod med andre kunne søge om andel af disse midler. Regionens opgaver og målbare delmål Museer Moesgård Museum, Den Gamle By og Aarhus Kunstmuseum er byens flagskibe på museumsområdet, mens Århus Bymuseum og Naturhistorisk Museum (statens ansvar) er basisinstitutioner. Det ny Aarhus Kunstmuseum gøres til det vestlige Danmarks hovedcenter for billedkunst gennem kommunale, amtskommunale og statslige bidrag til såvel opførelse som drift. Der sigtes på et samlet offentligt driftstilskudsniveau på 25,5 mill. kr. årligt fra år 2002 (inklusiv tilskud til forrentning og afdrag på byggelån). Der satses på en styrkelse af Den Gamle By s aktiviteter for børn og unge samt en styrkelse af museets forskningsmæssige indsats. Århus Bymuseums udbygning sikres gennem en udmøntning af anlægsreserven i Der afsættes et samlet anlægsbeløb på 12 millioner kroner. Til sikring af Brandværnsmuseets samlinger og aktiviteter for børn og unge forhøjes det årlige driftstilskud. Steno Museet søges i løbet af aftaleperioden sikret status som statsanerkendt museum, jævnfør museumsloven Andet Opgaver og mål Århus Festuge: Kulturregion Århus, vil hvert år i aftalens løbetid gennemføre Århus Festuge. Århus Festuge er et flagskib for byen. Regionens driftstilskud forhøjes, således at der sker en forøgelse af det nuværende bevillingsniveau. Følgende statslige tilskud overføres i den anledning i aftaleperioden til den kulturelle rammebevilling:

15 -15- Støtte til teatervirksomhed ( ) Endvidere ydes hvert år et tilskud af de kulturelle tipsmidler jævnfør bilag 3. Evalueringsmodel for kulturinstitutioner: På baggrund af blandt andet erfaringerne med evaluering af en række kulturelle institutioner og formål i Århus Kommune, der blev afsluttet i 1998, gennemføres et metodeudviklingsarbejde med henblik på udarbejdelse af en evalueringsmodel, som kan anvendes inden for områderne teater, dans og musik. Udviklingsarbejdet gennemføres i samarbejde mellem Århus Kommune, Kulturministeriet, Teaterrådet og Statens Musikråd. Der vil efter aftale mellem disse parter kunne tilknyttes et konsulentfirma til opgavens gennemførelse. Formålet med udvikling af en evalueringsmodel er at finde en fælles referenceramme for vurdering af kulturelle institutioner og formål inden for teater-, danse- og musikområdet, som skal kunne anvendes af såvel lokalt udpegede evaluatorer eller lokale kunstneriske fagråd som af Teaterrådet og Statens Musikråd. Det er intentionen, at modellen skal kunne anvendes i hele landet. Evalueringsmodellen skal rumme både kvalitative og kvantitative målekriterier og skal være udformet således, at den umiddelbart vil være velegnet som grundlag for udarbejdelse af kontrakter med og efterfølgende resultatvurdering af kulturinstitutioner inden for områderne, teater, dans og musik. Til projektet med udvikling af evalueringsmodellen ydes et fast tilskud fra de kulturelle tipsmidler. Der vil ikke kunne søges yderligere tilskud fra Kulturministeriets bevillinger til projektet med udvikling af en evalueringsmodel. Kapitel 6 Opgaver og mål på kulturområder uden for den regionale kulturaftale Rytmisk musik Den rytmiske musik i Århus skal styrkes.

16 -16- Det regionale rytmiske spillested Vox Hall er med sin programprofil flagskib inden for den rytmiske musik. Som rytmisk koncertsted er Train ligeledes et flagskib. Musikcafeen og det rytmiske basisensemble Klüvers Big Band er basisinstitutioner. De rytmiske spillesteder Musikcafeen og Train søges sikret status som regionale spillesteder. Spillestedsordningen kompenseres for tabet af forsøgsmidler fra kulturregionsforsøget gennem en forhøjelse af tilskudsrammen, så aktivitetsniveauet kan fastholdes og styrkes. Klüvers Big Bands aktiviteter og økonomi skal styrkes. Der satses i perioden på at gennemføre projekt Musikby Århus på centralværkstedsarealerne i det centrale Århus. Billedkunst Det ny Aarhus Kunstmuseum er et vigtigt flagskib på kunstområdet, mens en omlagt og styrket udstillingsvirksomhed i Århus Kunstbygning udgør en ny basisinstitution. Det Jyske Kunstakademi søges som et vigtigt element i fødekæden på billedkunstområdet opretholdt gennem en årlig driftstilskudsforøgelse. Forudsætningen vil være, at der sker en faglig og økonomisk reorganisering af akademiet, lige som akademiet skal indgå i et forpligtende samarbejde med såvel Århus Universitet som Arkitektskolen. Århus Kunstbygning gøres til et lokalt kraftcenter for billedkunst gennem en samling af udstillingsvirksomheden og en udbygning af Kunstbygningen med ca. 500 m2. Kunstnerværkstederne i Højbjerg etableres som et nyt center for billedkunstnere. Der satses på en visionær udvikling på billedkunstområdet og i forlængelse heraf gennemføres hvert tredje eller fjerde år en billedkunstfestival i Århus - gerne i samarbejde med hele Østjylland.

17 -17- Film og medier Der satses over en 2-årig forsøgsperiode på etablering af en Filmby i Århus. Arbejdet varetages af foreningen Filmby Århus med støtte fra kommunen, amtet, filmproducentforeningen, Statens Filmfond og Danmarks Radio. Den Østjyske Filmfond søges udvidet til at omfatte de øvrige vestdanske amter samt større bykommuner. Mediehusets værksteder danner ramme om vækstlaget inden for film- og videoproduktion i Århus og er dermed en betydningsfuld faktor i den samlede satsning på film. Udviklings- og fokusområder Der sker en omlægning og beløbsmæssig udbygning af Kulturpuljen, der henlægges under det nyoprettede Kulturelt Fagråd. Forøgelsen af puljen tager navnlig sigte på en styrkelse af de kunst- og kulturmiljøer, der rummer et vækstpotentiale. Gennem de frie midler søges også litteratur- og poesiområdet styrket, blandt andet gennem støtte til arrangementsvirksomhed. Kulturhus Århus arrangementsbudget kompenseres for de mistede forsøgsmidler med henblik på gennemførelse af samarbejdsprojekter med talentmassen i byens kulturmiljø. Der oprettes et børnekulturhus med tilknyttet børnekulturpulje samt dramacentrum og billedskole Kulturinstitutioner, der får faste driftstilskud, forpligtes i de kommende 4-årige kontrakter med kommunen til at indpasse aktiviteter for børn og unge i deres årlige virksomhedsplaner. Kapitel 7 Genforhandling, justering og opsigelse af den regionale kulturaftale Aftalen har virkning for perioden 1. januar 2000 til 31. december Genforhandling eller justering af aftalen kan finde sted ved væsentlige ændringer af det grundlag, hvorpå aftalen er indgået, og i øvrigt når parterne er enige herom.

18 -18- En sådan væsentlig ændring vil foreligge, hvis der efter aftaleindgåelsen sker ændringer i Kulturministeriets lovgivning eller i den regionale egenfinansiering, som indebærer, at rammebevillingen skal reguleres, se aftalens kapitel 3. I disse situationer vil der derfor skulle opnås enighed mellem parterne om reguleringen af bevillingen. Kan der ikke opnås enighed mellem parterne om reguleringen, kan de vælge at lade den eksisterende aftale fortsætte uændret. Hvis der heller ikke kan opnås enighed om en uændret fortsættelse af den eksisterende aftale, bortfalder aftalen for den resterende del af aftaleperioden. Hvis Århus Kommune ønsker det, kan der forhandles om opsigelse af aftalen eller en ændring af regionens sammensætning. Opsigelse af aftalen vil kunne ske med virkning fra det første fulde finansår efter opsigelsen har fundet sted. Kapitel 8 Evaluering og rapportering Evalueringen og rapporteringen er vigtige redskaber for at fremme den kulturpolitiske dialog og værdidebat mellem parterne, som kulturaftalen skal medvirke til at fastholde og udbygge. Kulturaftalens værdier og overordnede mål samt dens opgaver og delmål på de enkelte kulturområder skal danne fundamentet for evalueringen af regionens aktiviteter. Kulturregion Århus skal den 1. marts 2002 og den 1. marts 2003 gøre status over mål- og resultatopfyldelse med henblik på erfaringsudveksling samt skriftlig evaluering forud for indgåelse af en ny aftale. Evalueringen kan være intern og/eller ekstern. Det påhviler kulturregionen at sikre, at evalueringen har en sådan kvalitet, at den kan danne grundlag for forhandlinger om en eventuel ny aftale. Alle udgifter til evaluering og erfaringsopsamling afholdes af regionen. Kulturregion Århus skal for hvert af aftaleårene indsende regnskabsoplysninger for forbruget af den kulturelle rammebevilling og den dertil knyttede regionale egenfinansiering, se bilag 1 og 2. Regnskabsoplysningerne skal være Kulturministeriet i hænde senest den 1. juni det efterfølgende år. Regnskabet skal vise, hvor stort et tilskud de enkelte institutioner og aktiviteter, som staten hidtil har været med til at finansiere, har modtaget fra kulturregionen. For hver institution og aktivitet skal bruttoudgifter, indtægter og nettoudgifter fremgå.

19 -19- Hertil kommer, at regionens kulturinstitutioner skal indsende statistiske oplysninger samt årsregnskab m.v. til de statslige råd og nævn i samme omfang som kulturinstitutioner uden for aftaleområderne. Kulturregionen skal for projektbevillinger finansieret af de kulturelle tipsmidler jævnfør bilag 3 aflægge regnskab for bevillingens anvendelse svarende til den gældende praksis for tildelinger af tipsmidlerne. Kulturministeriet etablerer en administrativ følgegruppe bestående af en repræsentant for hver af de regionale administrationer, Kommunernes Landsforening og Amtsrådsforeningen, desuden vil Kulturministeriets råd og nævn og ministeriet selv være repræsenteret. Gruppen mødes to gange årligt eller efter behov for at diskutere spørgsmål af fælles interesse, herunder evalueringsprocessen. Kulturministeren vil to gange i løbet af aftaleperioden invitere politiske repræsentanter for aftaleregionerne til et møde med henblik på at drøfte erfaringerne med aftalerne, inden forhandling om nye aftaler påbegyndes. (dato) Århus Kommune Kulturministeren

20 -20- Bilagsoversigt: Bilag 1: Den regionale egenfinansiering Bilag 2: Den kulturelle rammebevilling Bilag 3: Projektbevillinger i Kulturregion Århus Bilag 4: Status for museumsvirksomhed i regionen ved aftaleindgåelsen

21 -21- BILAG 1 Kulturregion Århus egenfinansiering, Medio 2000-prisniveau Beløb i 1000 kr Musik Århus Symfoniorkester* Klüvers Big Band Vox Hall (Reg. spillested) Øvrige rytmiske spillesteder Musikcafeen og Train Støtteordning, rytmisk musik Århus Musikskole Musikalsk Grundkursus Musik, i alt Teater og dans Gruppe Filuren Gellerupscenen Svalegangen MBT Danseteater Tin Box, lokaletilskud Byens Åbne Scene Entré Scenen Den Jyske Opera Århus Sommeropera Danseværket Teaterteknik Børneforestillinger, refusion Diverse teaterbygninger Teater og dans, i alt * Museer Moesgård Museum Den Gamle By Århus Kunstmuseum

22 -22- Kvindemuseet Gl. Estrup Brandværnsmuseet Plakatmuseet Steno Museet Århus Bymuseum Pensioner Museer i alt * Billedkunst Kunstbygningen Kunstnernes Hus Det Jyske Kunstakademi Galleri Image Kunstforeningen af Kunstnernes Påskeudstilling Kunstnerstipendier Kunstindkøb Billedkunst, arrangementer Billedkunst, i alt Film og Medier Mediehuset Den østjyske Filmfond Skolebio og børnefilm Film og Medier, i alt Huse og beboerhuse Huset Beboerhuse Huse og beboerhuse, i alt Kulturelle Arrangementer Musikhuset Århus Festuge * Kulturhus Århus Tivoli-Friheden Garantipuljen Aktivitetspuljen Kulturpuljen Børnekulturhus og børnekulturelle akt

23 -23- Diverse tilskud Kulturelle arrangementer, i alt Kultur, i alt Heraf: Finansiering, der modsvarer den kulturelle rammebevilling Finansiering, der ikke er omfattet af den regionale kulturaftale * Beløbet modsvarer den kulturelle rammebevilling.

24 -24- BILAG 2 Beregning af og forudsætninger for den kulturelle rammebevilling Rammebevillingen er fastsat, så den svarer til størrelsen af de samlede tilskud, Kulturministeriet efter gældende lovgivning og praksis forventer at skulle udbetale i aftaleperioden til aktiviteter, som er omfattet af aftalen. Hertil kommer en andel af visse puljer, der administreres af Kulturministeriets råd, nævn og styrelse. Ved beregningen er der taget udgangspunkt i det tilskud, som ministeriet under de gældende tilskudsordninger forventer, at regionen ville få udbetalt under ordinære vilkår i år Beregningsgrundlaget for de enkelte dele af rammebevillingen fremgår af fodnoterne til oversigten nedenfor. Den kulturelle rammebevilling i aftalen er fastsat i prisniveau medio 2000 svarende til finanslovens prisberegning. I vil rammebevillingen blive reguleret på grundlag af det til en hver tid af Finansministeriet udmeldte prisindeks til brug ved regulering af de berørte tilskudsbevillinger. Rammebevillingen forudsætter Folketingets tilslutning i forbindelse med finanslovene for de pågældende finansår.

25 -25- Kulturregion Århus, Kulturel rammebevilling Medio 2000-prisniveau Udkast af Grundlag Rammebevilling 1000 kr Musikområdet Landsdelsorkestre 1) Teaterområdet Små storbyteatre Børneteaterrefusion 2) Århus Sommeropera 3) Museumsområdet Museumstilskud 12 4) Museumstilskud 13 5) Andet Århus Festuge 6) I alt ) I 2000 er landsdelsorkestret omfattet af aftalen. Fra 2001 indgås en trepartsaftale mellem Kulturministeriet, Kulturregionen og Århus Symfoniorkester, som herefter ikke er omfattet af aftalen. Tilskud ydet som i 1997 opregnet til 2000-priser. Tilskuddet består af almindeligt tilskud til orkestret, supplerende udvidelses tilskud og turnépuljemidler. 2) Beregnet som gns. refusion i 1993, 1994, 1995, 1998 og budget for 1999, alt i 99-priser 3) Tilskuddet optages på den kulturelle rammebevilling med accept fra Århus Amt. 4) Beregning fra Statens Museumsnævn på grundlag af museernes 1998-regnskaber. Maksimumtilskud ydes til 3 museer i regionen. Århus Bymuseum ydes kr. i ) Kulturministeriets beregning af puljefordeling ved FFL Til øgede driftsudgifter på Århus Kunstmuseum forhøjes bevillingen med 3,0 mio.kr. i 2001, 6,0 mio. kr. i 2002 og 7,0 mio. kr. i ) Yderligere projektstøtte ydes af de kulturelle tipsmidler. Generel bemærkning: Basisensembler og MGK er ikke taget med i beregningen, fordi de er omfattet af amtslig finansiering. Hvis de skal med, skal der forhandles med amtet. Amtet skal godkende, at ordningerne administreres af kulturregionen.

26 -26- Opregningsprocenter: For tilskud til landsdelsorkestre: 0% (1997); 1,5% (1998); 2,6% (1999); 2,5% (2000) For museumstilskud: 0% (1996), 0% (1997), 1,48% (1998), 1,4% (1999), 2,5% (2000) For små storbyteatre: 2,3% (1997), 2,0% (1998), 2,6% (1999), 2,5% (2000) For børneteaterrefusion:0,7% (1994); 3,5% (1995); 1,7% (1996); 2,6% (1997); 2,0% (1998); 2,6% (1999); 2,5% (2000)

27 -27- BILAG 3 Betingelser for projektbevillingerne. Udbetaling af projektbevillingerne forudsætter Finansudvalgets tilslutning hvert år. Projektbevillinger til Kulturregion Århus Givet i faste priser Bevilling i 1000 kr. Tilskud af kulturelle tipsmidler Regionens Egenfinansiering Projekt Udvikling af en evalueringsmodel Århus Festuge Projekter i alt

28 -28- BILAG 4 Status for museumsvirksomhed i regionen ved aftaleindgåelsen Kulturregion Århus I kulturregionen findes der ved aftalens indgåelse følgende statsanerkendte museer: Moesgård Museum *) Aarhus Kunstmuseum Den Gamle By Århus Bymuseum *) Kvindemuseet i Danmark De lokal-kulturhistoriske museers (markeret med *) ansvarsområder omfatter kulturhistorie for hele tidsperioden fra forhistorien til nutiden i Århus, Hinnerup, Hammel, Galten, Hørning, samt det arkæologiske ansvarsområde i Odder kommune. Nedenstående museer har (endvidere) følgende ansvarsområder: Moesgård Museum: Museet er specialmuseum for arkæologi og etnografi. I samarbejde med Aarhus Universitet løses en række større fællesopgaver, jf. overenskomst med Aarhus Universitet. Aarhus Kunstmuseum: Museets ansvarsområde omfatter indsamling og udstilling af dansk og udenlandsk kunst fra ca til i dag. Den Gamle By: Museets formål er at belyse udviklingen af den danske købstads borger- og næringsliv. Kvindemuseet: Museet er et landsdækkende kulturhistorisk specialmuseum, hvis formål er at indsamle, bevare, udforske og formidle genstande samt andre former for dokumentation og viden om kvinders liv og virke. Naturhistorisk Museum: Museet er ikke omfattet af den regionale kulturaftale.

29 -29- Museets formål er at fremme naturhistorisk forskning og sprede kendskab til videnskabens resultater på dette område. Dette tilgodeses bl.a. ved, at museet driver og støtter forskning, opretholder og videreudvikler de videnskabelige samlinger og offentligt tilgængelige udstillingssamlinger, samarbejder med andre museer, med de biologiske institutter ved Aarhus Universitet og med forskellige kategorier af skoler med henblik på museets anvendelse i naturhistorieundervisningen.

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 17. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 4888 /

Læs mere

Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus J.Nr.2004-12223-66 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale 3 1.1

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 1999 via Magistraten Tlf. nr.:8940

Læs mere

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. maj 2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Læs mere

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3:

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Uddybende beskrivelse af indsatsområder Bilag 1 Kulturaftalens

Læs mere

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse STRUKTURKOMMISSIONEN Sekretariatet Dato: J. nr.: Fil-navn: Kulturministeriet, mindre sektoranalyse Der er gode grunde til, at visse opgaver på Kulturministeriets område er lagt ud til amter og kommuner.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31.

Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31. Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31. december 2007 INDHOLD Kapitel 1: Kapitel 2: Kapitel 3: Kapitel 4: Kapitel

Læs mere

Bekendtgørelse om egnsteatre

Bekendtgørelse om egnsteatre Bekendtgørelse om egnsteatre I medfør af 15 a, stk. 9, 15 b, stk. 2, og 15 c, stk. 3, i lov om teater, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som senest ændret ved lov nr. 460 af 23. maj

Læs mere

2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag.

2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag. 2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturministeriet, j.nr. 2004-24647-22. Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 24. februar 2015 Side 1 af 8 Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner 2015/2016 1. Resume Det er et

Læs mere

M I I 5 I P k I I I. Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2014 til kulturaftalen mellem kulturministeren og Kulturregion Aarhus

M I I 5 I P k I I I. Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2014 til kulturaftalen mellem kulturministeren og Kulturregion Aarhus M I I 5 I P k I I I Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2014 til kulturaftalen mellem kulturministeren og Kulturregion Aarhus Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale 3 11

Læs mere

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet Ud INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet 2.1. Kulturregionen 2.2. Kulturregionens kulturpolitiske

Læs mere

Charlottenborg, nationalejendom (Anlægsbev.) Budgetspecifikation:

Charlottenborg, nationalejendom (Anlægsbev.) Budgetspecifikation: 21.21.47. 63 30. Musikformål 44. Tilskud til personer... -0,1 - - - - - - investeringstilskud... 0,1 - - - - - - 50. Scenekunstformål 22. Andre ordinære driftsomkostninger 0,3 - - - - - - 44. Tilskud til

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 28. oktober 2014 Kopi til De kunstfaglige råd: Musikudvalget, Billedkunstudvalget, Kunstrådet Kunstfaglige evalueringer

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E K U N S T R Å D E T Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E 2 0 0 4-2 0 0 8 K U N S T R Å D E T Det er kunstnerne, der skaber kunsten. Dermed giver de et særligt

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012 Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 3 Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Egnsteateraftale mellem

Egnsteateraftale mellem Egnsteateraftale mellem Carte Blanche, Egnsteater i Viborg (herefter teatret) Og Viborg Kommune (herefter kommunen) For perioden 01.01.2014 31.12.2017 Aftalen er indgået i henhold til Bekendtgørelse om

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. oktober 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018)

Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018) Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018) Dok. nr. 2744249 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale 3 1.1 Baggrund 1.2 Aftaleperiode

Læs mere

Vækstlag og agskibe - en kulturel handlingsplan for Århus Kommune Vækstlag...doku.indd , 08:21

Vækstlag og agskibe - en kulturel handlingsplan for Århus Kommune Vækstlag...doku.indd , 08:21 Vækstlag og agskibe - en kulturel handlingsplan for Århus Kommune 2000-2003 Fritids- og Kulturforvaltningen Århus Kommune 2001 Layout: Randi Schmidt Pjecen er sat med Trebuchet MS Trykt hos Kannike Tryk,

Læs mere

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag UDVIKLINGSAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester

Læs mere

31. musikdramatik - eller

31. musikdramatik - eller eller primært for p 2007. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2012 december 2015. 31. Aftaleperiode, aftaleformål og lovgrundlag Den Ny Opera og Esbjerg Kommune. Egnsteateraftale mellem det musikdramatiske

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 2013-2016 1 Aftalens formål: Formålet med denne aftale er med baggrund i samdriftsaftalen

Læs mere

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/6 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken

Læs mere

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet Ud INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet 2.1. Kulturregionen 2.2. Kulturregionens kulturpolitiske

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 07. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume Ved Kulturforliget Kulturen på skinner frem mod

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01.

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01. Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01.09 til 31.12.11 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem. Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution Det Hem lige Teater for perioden

Samarbejdsaftale mellem. Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution Det Hem lige Teater for perioden Samarbejdsaftale mellem Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution Det Hem lige Teater for perioden 1.6.2016-31.12.2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Aftalens rammer... 3 1.1. Aftaleparter... 3 1.2.

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/5 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 3 1.1. Kulturpolitikkens overordnede målsætninger

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. UDKAST 10. januar 2007 VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske

Læs mere

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april 2014 Side 1 af 5 Aarhus Kommune yder driftstilskud til de to dansescener: Det lille storbyteater Bora Bora Dans og visuelt teater Granhøj

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Små Storbyteatre. Sundheds- og Kulturudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Små Storbyteatre. Sundheds- og Kulturudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 4. Små Storbyteatre 2015-059705 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og kulturudvalget drøfter planerne for små storbyteatre i aftaleperioden 2017-20. Drøftelserne danner baggrund

Læs mere

Bekendtgørelse om egnsteatre

Bekendtgørelse om egnsteatre BEK nr 759 af 24/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2013-017151 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om egnsteatre

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om egnsteatre

Udkast til bekendtgørelse om egnsteatre Udkast til bekendtgørelse om egnsteatre I medfør af 15, stk. 5, 15 a, stk. 3, 15 b, stk. 5 og 15 d, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 526 af 4. juni 2012 som ændret ved lov nr. 458

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen)

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Egnsteateraftale 1.1.2017 31.12.2020 mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Og Den selvejende institution Teater Vestvolden Høvedstensvej 49 2650 Hvidovre

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om scenekunst

Bekendtgørelse af lov om scenekunst LBK nr 30 af 14/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 27. september 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2013-019456 Senere ændringer til forskriften LOV nr 458 af 14/05/2014

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål. Udpegning af nye medlemmer til. Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget. for perioden

Ofte stillede spørgsmål. Udpegning af nye medlemmer til. Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget. for perioden Ofte stillede spørgsmål Udpegning af nye medlemmer til Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget for perioden 2014-2017 Efterår 2013 1 Ofte stillede spørgsmål Hvorfor har Aarhus Kommune tre kunstfaglige

Læs mere

Strukturreform, spørgsmål vedr. kulturområdet

Strukturreform, spørgsmål vedr. kulturområdet Strukturreform, spørgsmål vedr. kulturområdet Spr. 1_KUM_S Det beskrives, at staten vil øge sit engagement i hele landets kulturliv og støtte synlige kulturelle fyrtårne, der har særlig kvalitet. På den

Læs mere

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Gældende for perioden 1/1 2019 31/12 2022 Indhold Samarbejdsaftale mellem Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune... 1 Kolding Kommunes forventninger...

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 30 af 14. januar 2014 fastsættes: Kapitel 1 Generelle bestemmelser

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturring Østjylland for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturring Østjylland for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012 bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbilagbbbbbh:\kultur- og Udviklingsudvalget\2008\Møde nr. 06 den 9. juni 2008\Punkt 04 Kulturaftale for Kulturring Østjylland.doc Bilag 1 til punkt 4 Regional kulturaftale mellem kulturministeren

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater 1. Aftaleparter Den selvejende institution Bornholms Teater (herefter kaldt teatret) Teaterstræde 2 3700 Rønne CVR: 28179669 og Bornholms Regionskommune (herefter

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006 Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006 Side 2 INDHOLD Side Indledning 3 Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 3 1.1

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 -2- INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og regionale kulturaftaler 1.1 Kulturpolitikkens

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden til

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden 01.01.09 til 31.12.12 J.Nr.2004-13826 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Generelle bestemmelser Formidlingstilskud til Aarhus Teater, Odense Teater, Aalborg Teater og Det Københavnske

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

Bilag 9: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bilag 9: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Bilag 9: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet LOV nr 1531 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 22-12-2010 Kulturministeriet Kapitel

Læs mere

Tillægsaftale til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland (2019)

Tillægsaftale til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland (2019) Sagsnr. 20.20.00-G01-2-18 Tillægsaftale for 2019 til Kulturaftalen Midt-og Vestjylland 2015-2018 Tillægsaftale 1.1. - 31.12. 2019 til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland

Læs mere

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde 20. maj 2015 EM 2015/xx Forslag til: Inatsisartutlov om kunstnerisk virksomhed Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Kunstnerisk virksomhed omfatter aktiviteter inden for følgende kunstområder: 1) Arkitektur.

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater 2017-20 1. Aftaleparter Randers EgnsTeater og Randers Kommune, Favrskov Kommune og Lemvig Kommune. 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Aarhus Kommune. Kulturevaluering Powered by Enalyzer Survey Solution

Aarhus Kommune. Kulturevaluering Powered by Enalyzer Survey Solution Aarhus Kommune Kulturevaluering 2013 24-06-2013 Powered by Enalyzer Survey Solution Gennemførselsstatistik Procent Antal Ikke svaret 14% 608 Vil ikke deltage 0% 0 Ufuldstændig 13% 577 Gennemført 73% 3246

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland Ringkøbing-Skjern Kommune Kultur- og Fritidsudvalget 10. november 2015 7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-2018 15-027162 Sagsfremstilling Forslag til ny kulturaftale mellem Kulturministeren

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 J. NR.2004-5099- 28 LIB -2- -3- INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og regionale

Læs mere

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder i 2014 Kulturudvalget gennemførte i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - museumsområdet - Levende musik i Viborg

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem. Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution / foreningen / den erhvervsdrivende fond INSTITUTIONENS NAVN

Samarbejdsaftale mellem. Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution / foreningen / den erhvervsdrivende fond INSTITUTIONENS NAVN Samarbejdsaftale mellem Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution / foreningen / den erhvervsdrivende fond INSTITUTIONENS NAVN for perioden xx.xx.20xx xx.xx.20xx (institutionens logo) 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Ib Christensen Henvendelse fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst vedrørende små storbyteatre i Aarhus Kommune. Baggrund:

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.2 KULTUR Randers Kommune - Visionsproces 2020 Kulturpolitikken i Randers Kommune Der er tre temaer i kulturpolitikken: 1. Børn og kultur Sikring af børns møde med den professionelle kunst og kultur 2.

Læs mere

Kulturpolitik Vision, målsætninger og indsatsområder Handlingsplan Magistratens 4. Afdeling

Kulturpolitik Vision, målsætninger og indsatsområder Handlingsplan Magistratens 4. Afdeling Kulturpolitik 2004-2007 Vision, målsætninger og indsatsområder Handlingsplan Magistratens 4. Afdeling Kulturpolitik 2004-2007 Indholdsfortegnelse 1. Kulturpolitikkens baggrund... 4 2. Kulturpolitik 2004-2007...

Læs mere

LOV nr 1531 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar Kulturministeriet

LOV nr 1531 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar Kulturministeriet LOV nr 1531 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-025153 Senere ændringer til forskriften LBK nr 79 af 14/01/2011

Læs mere

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020.

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020. Indstilling Til Aarhus Byråd Fra Magistraten for Kultur og Borgerservice Dato 13. oktober 2016 Kulturpolitik 2017-2020 Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM Egnsteateraftale vedr. Teatret OM 1. Aftaleparter Teatret OM (herefter kaldt teatret) og Ringkøbing-Skjern Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum Museet er en selvejende institution med hjemsted i Aarhus Kommune Museets

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser BEK nr 1261 af 13/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2012-014712 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om formidlingstilskud

Læs mere

Statens Kunstfond på 5 minutter

Statens Kunstfond på 5 minutter Statens Kunstfond på 5 minutter Indhold 1. Hvorfor har vi Statens Kunstfond? 2. Hvad er Statens Kunstfonds opgave? 3. Hvordan er Statens Kunstfonds organiseret? 4. Statens Kunstfonds andel af Kulturministeriets

Læs mere

Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Navn. Navn. 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord.

Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Navn. Navn. 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag Navn 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Navn 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Formål 2 Stk.1. Kunsthal Nord er

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d.

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d. MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER Godkendt d. 1 Denne aftale har til formål at beskrive vilkårene for drift og samarbejde

Læs mere