Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet. - omkring bad og hygiejne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet. - omkring bad og hygiejne"

Transkript

1 Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet - omkring bad og hygiejne Erfaringer fra udlandet har vist, at det er muligt at forbedre arbejdsmiljøet omkring bad og hygiejneprocessen for plejemodtageren, væsentligt. Vi er ikke kommet så langt i Danmark endnu, men i 2011 introducerede vi en landsdækkende undersøgelse for at gøre noget ved det. Det er vores oplevelse at arbejdsmiljøet omkring bade- og hygiejneprocessen af plejemodtagere kan forbedres betydeligt. Det er velkendt og godt dokumenteret gennem arbejdsmiljøforskningen, at de statiske belastninger udgør en stor risiko i forbindelse med muskel- og skeletsygdomme. Netop bade- og hygiejneprocessen med plejemodtageren er en stor belastning for plejepersonalet, da arbejdsstillingerne er dårlige. Fakta: Plejepersonalet tilbringer 21 % af deres 8-timers arbejdsdag i arbejdsstillinger der forårsager statisk overbelastning (Engels et al. 1994) Plejepersonalet der bruger en toiletstol i fast højde til at vaske og brusebade beboere, arbejder i mere end 69 % af tiden i en potentielt usund arbejdsstilling (Knibbe & Knibbe, 1994) 43 % af alle arbejdsbetingede skader anmeldte til Arbejdstilsynet (At) er muskel- og skeletsygdomme. 25 % af disse er ryg relaterede. (At. Årsopgørelse 2009) ArjoHuntleigh har i en række lande bidraget til forbedring af arbejdsmiljø, plejekvalitet og samtidig gjort det muligt at reducere tidsforbruget. Dermed blev der frigivet ressourcer til andre plejeopgaver. Nu vil vi gerne bringe vores gode internationale erfaringen til Danmark og for at sikre, at vi har udviklet den rigtige løsning til danske forhold, har vi valgt at gennemføre en række brugerundersøgelser. Løsningen, som ArjoHuntleigh tilbyder, er en kombination af et moderne og unikt hjælpemiddel sammen med en grundig uddannelse i at gennemføre bade- og hygiejneprocessen på en måde, som kraftigt reducerer den tid, hvor der arbejdes i uhensigtsmæssige arbejdsstillinger.

2 Det er vores erfaring, at man kun med en grundig undervisning kan ændre gamle vaner og samtidig få det bedste ud af det hjælpemiddel, man har til rådighed. Resultatet af brugerundersøgelsen er sammenkommet fra spørgeskemaer, som plejepersonalet har udfyldt efter hver bade- og hygiejneproces, hvor de har brugt hjælpemidlet, og er således et udtryk for plejepersonalets holdning. Her fremgår de foreløbige resultater ud fra 100 selvstændige afprøvninger på forskellige plejehjem i Danmark. Når brugerundersøgelse afsluttes, vil resultaterne blive offentliggjort. For en nærmere introduktion til brugerundersøgelsen kan du kontakte den konsulent, som dækker dit område. eller Kontakt ArjoHuntleigh s Kundeservice: Tlf.: Undersøgelsen fokuserer på følgende elementer: At en elektrisk højdejusterbar hygiejnestol kan give mulighed for at vask og hygiejne processerne kan gennemføres i hensigtsmæssige arbejdsstillinger. At anvendelsen af en elektrisk højdejusterbar hygiejnestol i vask og hygiejne processerne kan gennemføres med et reduceret ressourceforbrug og dermed frigøre ressourcer. At anvendelsen af en elektrisk højdejusterbar hygiejnestol kan forbedre hygiejnen, samt at vask og hygiejne af alle hudområder og hudfolder kan gennemføreres nemmere og mere effektivt At anvendelsen af en elektrisk højdejusterbar hygiejnestol betyder, at plejemodtageren oplever, at vask og hygiejnen kan gennemføres med værdighed og i samarbejde med plejepersonalet.

3 Arbejdsmiljø: Konklusionen på, hvorvidt Carendo forbedrer det eksisterende arbejdsmiljø omkring vask og hygiejne, må siges at udgøre en væsentlig forskel i forhold til den tidligere anvendte metode. 1. Hvordan oplever du dine muligheder for at udføre vask og hygiejne i korrekte arbejdsstillinger, når du anvender Carendo, i forhold til den måde du gør i dag?: 94 % af de adspurgte, mener at deres arbejdsstillinger er forbedret, når de anvender Carendo, i forhold til de hjælpemidler der hidtil er anvendt til de samme processer. 3. Optimal tilgængelighed til plejemodtageren under vask og hygiejne situationen er en forudsætning for, at man kan anvende korrekte arbejdsstillinger. Hvordan oplever du Carendo på dette områder i forhold til nuværende løsninger?: Rækkeafstanden og tilgængelighed er en forudsætning for gode arbejdsstillinger. 90 % svarer, at Carendo giver mindre rækkeafstand og bedre tilgængelighed, i forhold til tidligere anvendt metode.

4 Ressourceforbrug: Carendo er udviklet med det formål at gøre det muligt at gennemføre en række af- og påklædningsprocesser, mens plejemodtageren sidder i stolen. Dermed reduceres antallet af forflytninger, og den tid der anvendes til at gennemføre vaske og hygiejne processen kan samtidig reduceres. 2. Carendo giver mulighed for transport, afklædning, vask og påklædning i samme hjælpemiddel og dermed med få forflytninger. Hvordan oplever du denne løsning i forhold til jeres nuværende løsning?: 84 % af de adspurgte har svaret, at dette er tilfældet, hvilket betyder at 84 % af de processer, der gennemføres, kan gennemføres med mindre tidsforbrug end den nuværende løsning. 6. I hvor høj grad giver Carendo mulighed for at gennemføre vask og hygiejnen på en enklere måde og dermed mindre tidskrævende end den nuværende løsning?: 68 % svarer, at det er en mere enkel måde at udfører bade- og hygiejneprocessen på. Andelen kan forventes større ved implementering og supervision til alle personaler, der benytter Carendo. Ikke alle adspurgte har modtaget undervisning og supervision af personale fra ArjoHuntleigh. Metoden der benyttes i dag, med afklædning og vask i seng, er en årelang tradition, som nu skal udføres på en væsentlig anderledes måde. 7. I forhold til nuværende løsning: i hvor grad oplever du, at Carendo giver mulighed for at gennemføre vask- og hygiejne situationen helt eller delvist alene, uden at dette går ud over plejekvaliteten eller anvendelsen af korrekte arbejdsstillinger? : 76 % af de adspurgte har svaret, at Carendo giver mulighed for at gennemføre bade- og hygiejneprocesserne helt eller delvist alene uden det går ud over arbejdsmiljøet eller plejekvaliteten. Der vil med anvendelsen af Carendo altså kunne frigøres ressourcer både i forhold til at reducere tidsforbruget men også fordi det er muligt i højere grad at gennemføre vask- og hygiejne processerne helt eller delvist alene. Dermed kan der frigøres ressourcer til øvrige plejeopgaver.

5 Plejekvalitet: 11. Hvordan mener du, plejemodtageren oplever værdigheden i forbindelse med vask og hygiejne ved anvendelsen af Carendo i forhold til jeres nuværende løsning?: Borgerens værdighed i forhold til personlig pleje sættes i fokus, da Carendo giver mulighed for ligeværdig kontakt. 88 % oplever en større værdighed ved brug af Carendo. Dette afspejles i, at plejemodtageren kan vaske alle steder, samtidig med at der er øjenkontakt, og plejemodtageren kan følge med i, hvad der sker. 8. Hvordan giver Carendo mulighed for at udføre vask og hygiejne af alle områder og hudfolder i forhold til den nuværende løsning: 71 % oplever, at det er lettere at vaske plejemodtageren, og med et bedre resultat, hvis man tænker på hygiejnen. Carendo har indstillingsmuligheder, der giver mulighed for at komme til at vaske i alle hudfolder, f.eks. lysken, maveregionen samt brystpartiet og nedre hygiejne kan udføres med optimal tilgængelighed. Det samlede resultat af de foreløbigt afsluttede 100 afprøvninger: 13. Helhedsvurdering af Carendo i forhold til nuværende løsninger:

6 Foreløbig konstatering: Formålet med undersøgelsen har været at undersøge, om Carendo har potentialet til at forbedre det fysiske arbejdsmiljø, reducere ressourceanvendelsen i bade- og hygiejneprocessen samt forbedre plejekvaliteten. Carendo er en ny måde at udføre bade- og hygiejneprocessen på og det kræver uddannelse og supervision, før personalet bliver helt fortroligt med brugen af stolens funktioner. I starten må man derfor påregne længere tid til processen lift til stol afklædning vask påklædning og lift til kørestol, da indførelse af ny teknologi kræver en kulturændring. Supervision i implementeringsfasen er derfor en væsentlig parameter for at få det optimale udbytte af et hjælpemiddel. På en lang række delområder vurderes det at Carendo leverer væsentlig bedre kvalitet end den eksisterende løsning. Hvis man vil fortsætte med brugen af Carendo, vil der med fordel kunne arbejdes på at uddanne superbrugere, som kan superviserer det øvrige personale. De foreløbige resultater tyder klart på at målet opfyldes ved brug af Carendo. En stor tak til alle plejemodtagere og plejepersonaler, der har deltaget! Udtalelser fra personalet: Jeg kan nu varetage bad og hygiejne uden at have ondt i ryg, knæ eller skuldre, som jeg plejer ved bade situationen. Vi har en utrolig god kontakt til borgen da vi har øjne kontakt under badet Flere af vores beboere vil kun i bad hvis det kan blive på Carendo stolen Jeg oplever at borgeren bliver meget mere ren fordi jeg nemmere kan komme til Carendo en bliver lettere og lettere at bruge, for hver gang vi bruger den og derved opnår fuld funktion af denne" "Beboeren kan selv hjælpe lidt til. Carendo tog kortere tid end nuværende løsning og krævede kun en plejepersonale". "Flere muligheder for at udfører vask og hygiejne i korrekte arbejdsstillinger". "Vores arbejdsstillinger er klart den største fordel".

Konklusionen på brugerundersøgelsen blev: Carendo gør en forskel!

Konklusionen på brugerundersøgelsen blev: Carendo gør en forskel! Konklusionen på brugerundersøgelsen blev: Carendo gør en forskel! Vi vil gerne starte med endnu en gang at takke vores kunder for den store interesse, der har været for deltagelsen i brugerundersøgelsen.

Læs mere

Velfærdsteknologi et modefænomen eller et fremtidsperspektiv? Digitalisering af ældreplejen udviklings - og forsøgsprojekt Tårnby Kommune 2011

Velfærdsteknologi et modefænomen eller et fremtidsperspektiv? Digitalisering af ældreplejen udviklings - og forsøgsprojekt Tårnby Kommune 2011 Plejehjemmet Irlandsvej Projektansvarlig Susan Andreasen I samarbejde med ArjoHuntleigh Sundheds og Omsorgsafdelingen Forvaltningschef Kim A. Madsen Velfærdsteknologi et modefænomen eller et fremtidsperspektiv?

Læs mere

bruseleje with people in mind

bruseleje with people in mind Vi præsenterer det nye carevo bruseleje with people in mind Min værdighed Nu da jeg behøver hjælp til brusebad, kan jeg til tider vente hele ugen på bare at føle mig ren igen. Jeg er begyndt udvikle tryksår,

Læs mere

VI PRæSENtERER DEt NYE CareVO BRuSELEjE with people in mind

VI PRæSENtERER DEt NYE CareVO BRuSELEjE with people in mind Vi præsenterer det nye carevo bruseleje with people in mind Min værdighed Da jeg fik en hjerneblødning for tre år siden, mistede jeg al mobilitet i løbet af få måneder og nu behøver hjælp til alle aspekter

Læs mere

Velkommen - dokumentation for effekt og forbedret arbejdsmiljø?

Velkommen - dokumentation for effekt og forbedret arbejdsmiljø? Velkommen - dokumentation for effekt og forbedret arbejdsmiljø? Nicolai Wiese projektleder Diligent Jeg vil fortælle hvordan Viborg kommune sammen med Arjohuntleigh har lykkedes med at implementere velfærdsteknologi

Læs mere

BRUSE LØSNINGER SKAB ET SIKKERT, EFFEKTIVT OG VÆRDIGT PLEJEMILJØ

BRUSE LØSNINGER SKAB ET SIKKERT, EFFEKTIVT OG VÆRDIGT PLEJEMILJØ BRUSE LØSNINGER SKAB ET SIKKERT, EFFEKTIVT OG VÆRDIGT PLEJEMILJØ with people in mind REELLE BEHOV OG HVERDAGENS REALITET Hver eneste dag sætter bade og hygiejnerutiner plejemodtagernes og plejepersonalet

Læs mere

BRUSEBADS- LØSNINGER. with people in mind

BRUSEBADS- LØSNINGER. with people in mind BRUSEBADS- LØSNINGER til alle behov with people in mind Brusebadsløsninger 3 EN BEHAGELIG OPLEVELSE FOR BÅDE plejepersonale OG plejemodtager Hver eneste dag bliver brusebadning mere almindelig ved længervarende

Læs mere

Erfaringer fra Viborg kommune

Erfaringer fra Viborg kommune Erfaringer fra Viborg kommune Baggrund Introduktion til Diligent Bade og hygiejnesituationer Erfaringer fra Viborg Kommune Afrunding Teknologi i Viborg Kommune Hvorfor teknologi Strategiplan 2010 Velfærdsteknologi

Læs mere

Resume af business case for ABT-projekt om forflytning

Resume af business case for ABT-projekt om forflytning Resume af business case for ABT-projekt om forflytning April 2011 Resume af business case for ABT-projekt om forflytning Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.:

Læs mere

CONCERTO. with people in mind

CONCERTO. with people in mind CONCERTO Bruselejer with people in mind Concerto 3 Assisteret badning med ekstra omsorg Flere og flere plejeinstitutioner bruger brusebad til plejemodtagernes personlige hygiejne. Concerto-bruselejet

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske Enheden for Velfærdsteknologi og Borgercenter Handicap Socialforvaltningen, Københavns Kommune Afprøvet i februar 2017 hos Center

Læs mere

Kurser der skaber muligheder. Udvid dine kompetencer

Kurser der skaber muligheder. Udvid dine kompetencer Kurser der skaber muligheder Udvid dine kompetencer Indledning Etac udvikler og markedsfører hjælpemidler til personer med nedsat bevægelsesfrihed. Nøgleordene for vores produkter er funktion, form og

Læs mere

Odder Kommune Bilag 1.4 i sag vedr. Frit Leverandørvalg Doc.nr: 583690. Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004

Odder Kommune Bilag 1.4 i sag vedr. Frit Leverandørvalg Doc.nr: 583690. Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004 Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004 Kvalitetsstandard for personlig pleje 1.Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker ydelsen? 3.Hvad er formålet med 71 lov om social service

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg Mere velfærdsteknologi til flere aarhusianere For at flere aarhusianere skal have gavn af velfærdsteknologi

Læs mere

CARMINA. with people in mind

CARMINA. with people in mind CARMINA Bariatrisk bruse-/toiletstol with people in mind 2 Carmina En sikker brusebadsløsning til bariatrisk pleje Carmina-stolen er en ny løsning, der er konstrueret til at forbedre assisterede hygiejneopgaver

Læs mere

VEND DIG TIL MÆRKBARE FORBEDRINGER

VEND DIG TIL MÆRKBARE FORBEDRINGER VEND DIG TIL MÆRKBARE FORBEDRINGER Nyt banebrydende studie viser klare fordele ved forflytning med VENDLET FORBEDRET ARBEJDS- MILJØ FORBEDRET BORGER- KOMFORT FORBEDRET EFFEKTIVITET VEJEN TIL ET BEDRE ARBEJDSMILJØ

Læs mere

KURSER DER SKABER. muligheder UDVID DINE KOMPETENCER

KURSER DER SKABER. muligheder UDVID DINE KOMPETENCER KURSER DER SKABER muligheder UDVID DINE KOMPETENCER Indledning Etac udvikler og markedsfører hjælpemidler til personer med nedsat bevægelsesfrihed. Nøgleordene for vores produkter er funktion, form og

Læs mere

Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende

Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende Bilag 1: Arbejdstilsynets uddrag af vejledningen: Indretning af ældreboliger for fysik plejekrævende m.fl. Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende At-cirkulæreskrivelse nr. 3-1997

Læs mere

Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017

Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017 Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND.... 3 FORMÅL..4 METODE.5 "NÅR 1 MEDARBEJDER ER NOK" 6 DEN MEDARBEJDEROPLEVEDE KVALITET VED BRUG AF LOFTLIFTE.9 BORGERENS

Læs mere

Sådan får I en kropsvenlig salon - om indretning og ergonomi på frisørsaloner -

Sådan får I en kropsvenlig salon - om indretning og ergonomi på frisørsaloner - Sådan får I en kropsvenlig salon - om indretning og ergonomi på frisørsaloner - Indhold Sådan får I en kropsvenlig salon 3 Aflastning og variation 3 Fleksibel arbejdshøjde 3 Gode pladsforhold 4 Korte rækkeafstande

Læs mere

Medlemsarrangement - CareNet Hos firmaet Lewel Plus - Lunderskov 6. september 2011.

Medlemsarrangement - CareNet Hos firmaet Lewel Plus - Lunderskov 6. september 2011. Medlemsarrangement - CareNet Hos firmaet Lewel Plus - Lunderskov 6. september 2011. Oplæg ved Martin Holm om Lewel Plus, som i 14 år har leveret senge og møbler til det danske, islandske og færøske plejehjemsmarked.

Læs mere

VTV af Opus 5 multifunktionel seng

VTV af Opus 5 multifunktionel seng VTV af Opus 5 multifunktionel seng Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 Baggrund og målgruppe Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere, fordelt på otte afdelinger. Beboerne

Læs mere

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

VTV af Raizer løftestol

VTV af Raizer løftestol VTV af Raizer løftestol Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 Baggrund og målgruppe: Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere, fordelt på otte afdelinger. Beboerne har

Læs mere

SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL. Sikker og nem forflytning i hverdagen. Øger mobiliteten, støtten og værdigheden

SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL. Sikker og nem forflytning i hverdagen. Øger mobiliteten, støtten og værdigheden SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL Sikker og nem forflytning i hverdagen Øger mobiliteten, støtten og værdigheden Sara Stedy Hjælp til at bevæge sig i hverdagen Hos Arjo bestræber vi os på at forbedre hverdagen

Læs mere

Indhold. Indledning Baggrund for og formål med Projekt Loftlifte på plejehjem Baggrund for projektet... 3

Indhold. Indledning Baggrund for og formål med Projekt Loftlifte på plejehjem Baggrund for projektet... 3 1 Indhold Indledning... 3 Baggrund for og formål med Projekt Loftlifte på plejehjem... 3 Baggrund for projektet... 3 Projektets formål... 4 Evalueringens metodiske fundament... 6 Fakta-afsnit... 7 Evalueringens

Læs mere

Sara Stedy. Hjælp til at bevæge sig i hverdagen. Fleksibilitet uanset plejemod tagerens og borgerens evner

Sara Stedy. Hjælp til at bevæge sig i hverdagen. Fleksibilitet uanset plejemod tagerens og borgerens evner Sara Stedy Hos Arjo bestræber vi os på at forbedre hverdagen for de mennesker, der er ramt af nedsat mobilitet og aldersrelaterede helbredsudfordringer. Et af vores primære mål er at være med til at forbedre

Læs mere

Forbedret Livskvalitet

Forbedret Livskvalitet Forbedret Livskvalitet En Gruppe En Dynamik V I er en betydningsfuld producent I EU af medicinsk udstyr. Vores medarbejdere er dedikeret til at skabe de bedste levevilkår for mennesker, der modtager pleje

Læs mere

SARA PLUS. with people in mind

SARA PLUS. with people in mind SARA PLUS Det avancerede ståog løftehjælpemiddel with people in mind sikkerhed, mobilisering, træning... all-round fordele fra COMFORT CIRCLE SARA Plus-liften udgør sammen med SARA 3000- liften en avanceret

Læs mere

Rise IIIS/130. Forflytnings-, Bade-, Toilet- & Plejestol med elektrisk sædetilt og høj strop-ryg. Bedre arbejdsmiljø og højere brugerkomfort

Rise IIIS/130. Forflytnings-, Bade-, Toilet- & Plejestol med elektrisk sædetilt og høj strop-ryg. Bedre arbejdsmiljø og højere brugerkomfort Forflytnings-, Bade-, Toilet- & Plejestol med elektrisk sædetilt og høj strop-ryg Bedre arbejdsmiljø og højere brugerkomfort Brugerkomfort og arbejdsmiljø Forflytnings-, Bade-, Toilet- & Plejestol med

Læs mere

4. Opfølgning Er der ændringer i arbejdsfunktionen og arbejdsbelastninger for medarbejderne skal I foretage en ny vurdering.

4. Opfølgning Er der ændringer i arbejdsfunktionen og arbejdsbelastninger for medarbejderne skal I foretage en ny vurdering. Vurdering af arbejdsfunktioner og belastninger ved liftning Redskabet er Arbejdsmiljø Københavns anbefaling til vurdering af belastninger ved liftning. Ud fra vurderingen bliver det synligt hvilke tiltag

Læs mere

Business case for ABT-projekt om forflytning

Business case for ABT-projekt om forflytning Business case for ABT-projekt om forflytning April 2011 Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.: 72 42 37 00 E-mail: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk www.servicestyrelsen.dk

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for plejefamilier i Struer Kommune

Arbejdspladsvurdering for plejefamilier i Struer Kommune Arbejdspladsvurdering for plejefamilier i Struer Kommune Arbejdssted (navn og adresse): Udfyldt af (navn): Dato: Opfølgningsdato: Arbejdspladsvurderingen er et samarbejde mellem Børne- og Familiecentret

Læs mere

Vurdering af Sara Stedy

Vurdering af Sara Stedy KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Sara Stedy Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet Sara

Læs mere

Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2014

Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2014 Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i Kategori Produkt Målgruppe/effekt Anlægsbeløb 1 Låse/sikkerhedssystem. Der er tale om et anbefalet sikkerhedssystem, som fungerer elektronisk ved

Læs mere

Tag snakken bryd vanerne. Et dialogværktøj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladsen

Tag snakken bryd vanerne. Et dialogværktøj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladsen Tag snakken bryd vanerne Et dialogværktøj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladsen Materialet Om muskel- og skeletbesvær Om muskel- og skeletbesvær Forebyggelse af muskel- og

Læs mere

Vurdering af CareCube

Vurdering af CareCube KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af CareCube Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet teknologien

Læs mere

Forflytningshjælpemidler

Forflytningshjælpemidler Forflytningshjælpemidler til hospitaler, institutioner og hjemmepleje Loftlifte / Mobile lifte / Ståløftere / Gåborde / Bade- og toilethjælpemidler / Sejl / Åg Winncare Nordic ApS / Tlf. 70273720 / info@winncare.dk

Læs mere

Nyhedsbrev 4 april 2010. Erfaringer fra teknologiprojekt bør bruges i nyt projekt

Nyhedsbrev 4 april 2010. Erfaringer fra teknologiprojekt bør bruges i nyt projekt Nyhedsbrev 4 april 2010 Erfaringer fra teknologiprojekt bør bruges i nyt projekt Der var både gode erfaringer og konstruktiv kritik, da teknologiprojektet fandt sin afslutning efter over et års afprøvning

Læs mere

Robotstøvsuger på plejehjem og botilbud

Robotstøvsuger på plejehjem og botilbud Robotstøvsuger på plejehjem og botilbud Praktikernetværk - AAU 30.01.2012 Ved: Jakob Mulbjerg Gravers Forsøg i 2012 Pilot-projekt i Ældreområde Sydvest Medio April udvælgelse af 20 plejehjem og 13 botilbud

Læs mere

Løsninger til. with people in mind

Løsninger til. with people in mind Løsninger til ældrepleje with people in mind Indhold 3 Introduktion af ArjoHuntleigh 4 Et sikkert og behageligt miljø for plejemodtageren 5 Mobilitetsgalleriet 6 Udfordringer omkring hygiejnen 7 Vores

Læs mere

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Denne tjekliste er et praktisk værktøj til landmænd, der planlægger at indkøbe nye maskiner. Tjeklisten er fortrinsvist rettet mod lanmænd inden for kvægbruget,

Læs mere

Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet. Lemvig Kommune 2017

Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet. Lemvig Kommune 2017 Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet Lemvig Kommune 2017 1 Indledning Ældreområdet i Lemvig Kommune har en intention om, at velfærdsteknologiske hjælpemidler skal benyttes, hvor

Læs mere

Tag snakken bryd vanerne

Tag snakken bryd vanerne Tag snakken bryd vanerne Et dialogværktøj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladsen Konsulent Katja Arnoldi, Arbejdsmiljø København konsulent Jytte Tolstrup, BFA Velfærd og Off.

Læs mere

i væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne,

i væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne, Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.6.2 UDLÅNSHJÆLPEMIDLER Hvem kan få hjælp? Borgere med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne,

Læs mere

Tag snakken bryd vanerne. Et dialogværktøj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladsen

Tag snakken bryd vanerne. Et dialogværktøj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladsen Tag snakken bryd vanerne Et dialogværktøj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladsen Om muskel- og skeletbesvær Forebyggelse af muskel- og skeletbesvær er en vigtig værdi for vores

Læs mere

Robotstøvsugere. - rapport om velfærdsteknologi i anvendelse

Robotstøvsugere. - rapport om velfærdsteknologi i anvendelse - rapport om velfærdsteknologi i anvendelse Indholdsfortegnelse 1. Indledning Side 3 1.1. Metode Side 3 2. Velfærdsteknologi Side 4 2.1. Robotstøvsugere Side 4 3. Bedre udnyttelse af ressourcerne Side

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Bo- og Dagstilbuddet Musvågevej November 2015

Læs mere

Inspirationsbog. - forflyt med hjælpemidler. Aarhus Universitetshospital

Inspirationsbog. - forflyt med hjælpemidler. Aarhus Universitetshospital Inspirationsbog - forflyt med hjælpemidler Aarhus Universitetshospital KOMPETENT Gør den sikre forflytning Kære medarbejder på Aarhus Universitetshospital Denne lommebog fortæller kort og godt, hvordan

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2016

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2016 Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2016 Faktaoplysninger Leders navn: Pia Thøgersen Kontaktpersons uddannelse: Sygehjælper Beboer nummer: 1 Tilsynskonsulenter: Jette Larsen og Kirsten Thode Sete fællesområder

Læs mere

Birdie EVO. Komfort for både bruger og personale

Birdie EVO. Komfort for både bruger og personale Birdie EVO Komfort for både bruger og personale En stærk og sikker personløfter, der klarer hverdagens forflytninger med optimal hensyntagen til bruger og personale Sikre og gode forflytninger yder med

Læs mere

Forflytningsundervisning

Forflytningsundervisning Forflytningsundervisning Præsentation Steen og Peter Kursister 3 Baggrunden for undervisningen Ønske om at nedsætte antallet af arbejdsskader/nedslidning Øget medarbejder trivsel Øget patient sikkerhed

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE

KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE Forflytning i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indhold Bestil et af Arbejdsmiljø Københavns gratis tilbud på forflytningsområdet! 3 Kompetenceudvikling til arbejdspladsen

Læs mere

Lov om arbejdsmiljø og lov om røgfri miljøer

Lov om arbejdsmiljø og lov om røgfri miljøer Nyhedsbrev nr. 03/ 2011 Arbejdsmiljøklagenævnet har i marts måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel interesse. Afgørelserne vil kunne læses i deres helhed i Retsinformation, og afgørelserne

Læs mere

Køreplanen er tænkt som en hjælp og vejledning til dig som møde leder til at styre dialogen frem mod nogle konkrete aftaler.

Køreplanen er tænkt som en hjælp og vejledning til dig som møde leder til at styre dialogen frem mod nogle konkrete aftaler. KØREPLAN TIL DIALOG OM GOD FYSISK TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN Forberedelse 1. Vælg på forhånd, hvilket af de fem temaer der skal danne udgangspunkt for mødet. Vælg, om du vil holde et kort møde i plenum

Læs mere

FORFLYTNINGSTEKNIK. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

FORFLYTNINGSTEKNIK. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros branchevejledning FORFLYTNINGSTEKNIK i ambulance og sygetransport Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Denne branchevejledning er udarbejdet af brancheudvalget for brand- og redning under BAR

Læs mere

GODE ARBEJDSRUTINER I TEKSTIL- OG PAPIRBRANCHEN

GODE ARBEJDSRUTINER I TEKSTIL- OG PAPIRBRANCHEN FOREBYGGELSESPAKKE GODE ARBEJDSRUTINER I TEKSTIL- OG PAPIRBRANCHEN DREJEBOG Sådan gennemfører I forebyggelsespakken Indholdsfortegnelse Kort om forebyggelsespakken 3 Tidsplan og aktiviteter 4 Sådan gør

Læs mere

Forflytningspolitik. Bank-Mikkelsens Vej Vedtaget i MED gruppen

Forflytningspolitik. Bank-Mikkelsens Vej Vedtaget i MED gruppen Forflytningspolitik Bank-Mikkelsens Vej 20-28 Vedtaget i MED gruppen 27-05-2009 Indhold Begrundelse for at have en forflytningspolitik... 3 Overordnet målsætning... 3 Delmål... 3 Struktur... 4 Ansvarsfordeling

Læs mere

Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant

Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant, til en eller flere selv? Kan sidde sikkert på sengekant?, til alt - Guide til selv at sætte sig op på sengekant - Tag udgangspunkt i det naturlige

Læs mere

Specialfremstillede hjælpemidler

Specialfremstillede hjælpemidler www.hmn.dk Specialfremstillede hjælpemidler Alt kan lade sig gøre 1 www.hmn.dk Det sker ofte at man som terapeut står i en situation, hvor man bare har lyst til at give op. Man har prøvet alle de hjælpemidler

Læs mere

Vending i seng med Spiler+

Vending i seng med Spiler+ Vending i seng med Spiler+ Spiler+ er forflytningslagnet, som du anvender sammen med spilerdug, når det er hensigtsmæssigt at lade loftliften gøre arbejdet. Personen ligger fast på Spiler+ og spilerdug

Læs mere

GODE RUTINER AFLASTER KROPPEN

GODE RUTINER AFLASTER KROPPEN FOREBYGGELSESPAKKE GODE RUTINER AFLASTER KROPPEN Nærings- og nydelsesmiddelindustrien DREJEBOG Sådan gennemfører I forebyggelsespakken Indholdsfortegnelse Kort beskrivelse af pakken 3 Sådan gør man 5 Fase

Læs mere

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud BILAG 1 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud Forslaget indeholder

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune

Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune Birgitte Halle Projektleder Baggrund Aarhus Byråd 2010: At udnytte teknologiens muligheder for at alle borgere kan forblive i eget hjem så længe som muligt Skab

Læs mere

Forflytningspolitik. For ansatte på omsorgscentre og hjemmeplejedistrikter. Frederikssund kommune Sundhed og forebyggelse

Forflytningspolitik. For ansatte på omsorgscentre og hjemmeplejedistrikter. Frederikssund kommune Sundhed og forebyggelse Forflytningspolitik For ansatte på omsorgscentre og hjemmeplejedistrikter Frederikssund kommune Sundhed og forebyggelse Indhold Indledning...2 Mål...2 Struktur og organisering...3 Ansvarsfordeling...3

Læs mere

Vi kan mere, end du aner...

Vi kan mere, end du aner... Vi kan mere, end du aner... VI KAN MERE END DU ANER... Lokal forankring. Global rækkevidde. Logitrans blev grundlagt i 1940 i en lille smedje og har en lang og traditionsrig historie bag sig. I dag er

Læs mere

NOTAT. Velfærdsteknologi

NOTAT. Velfærdsteknologi NOTAT Velfærdsteknologi KL har taget initiativ til Center for Velfærdsteknologi, da det er et centralt indsatsområde for kommunerne. Det fælleskommunale velfærdsteknologiske program har følgende afsæt:

Læs mere

E-læring og samarbejde over nettet

E-læring og samarbejde over nettet E-læring og samarbejde over nettet Vi var ikke i tvivl, da vi for nogle år tilbage valgte at satse på e-læring og udvikling af nye lærings- og samarbejdsformer. Vi havde brug for en seriøs og kompetent

Læs mere

At den enkelte medarbejder undgår nedslidning. Både lederen og den enkelte medarbejder har ansvar for, at arbejdet bliver udført korrekt.

At den enkelte medarbejder undgår nedslidning. Både lederen og den enkelte medarbejder har ansvar for, at arbejdet bliver udført korrekt. Forflytning Med denne folder vil vi gerne introducere dig til forflytningsområdet, så du er klædt på til at arbejde med forflytninger ude ved borgerne. Middelfart Kommune har udarbejdet retningslinjer

Læs mere

xxx Kommune Forflytningshåndbog Du er din egen sikkerhedschef. HUSK DET!

xxx Kommune Forflytningshåndbog Du er din egen sikkerhedschef. HUSK DET! xxx Kommune Forflytningshåndbog Du er din egen sikkerhedschef. HUSK DET! SIDE 2 Generelt Forflytning i hjemmeplejen kan først foregå når du enten har været på forflytningskursus eller du er blevet oplært

Læs mere

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 DK Guldmann

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 DK Guldmann GH1 Q, GH1 F Lofthejsserien GH1 og GH Q Tid til omsorg Lofthejs til daglig pleje Lofthejssystemet er designet til at dække alle daglige løftebehov i private hjem, plejeboliger og institutioner. Lofthejssystemet

Læs mere

VTV af GDV sengeramme

VTV af GDV sengeramme VTV af GDV sengeramme Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 1 BAGGRUND OG FORMÅL Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere fordelt på otte afdelinger, hvor der bor mellem

Læs mere

BUSINESS CASE FOR ABT- PROJEKT OM FORFLYTNING

BUSINESS CASE FOR ABT- PROJEKT OM FORFLYTNING Til Servicestyrelsen Dokumenttype Business case Dato Maj 2011 BUSINESS CASE FOR ABT- PROJEKT OM FORFLYTNING BUSINESS CASE FOR ABT-PROJEKT OM FORFLYTNING Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

LEDSAGEORDNINGENS ARBEJDSMILJØHÅNDBOG Udarbejdet af Ledsageordningen

LEDSAGEORDNINGENS ARBEJDSMILJØHÅNDBOG Udarbejdet af Ledsageordningen 10.2. Vejledning i forflytningsteknik (Nedenstående er delvist materiale udarbejdet af BST, Århus kommune og hentet fra pjecen Forflytningsguide,udgivet af Branchearbejdsmiljørådet Social & Sundhed) Som

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Faktaoplysninger Leders navn: Ulla Rytved Kontaktpersons uddannelse: Social- og sundhedshjælper. Beboer nummer: 1 Tilsynskonsulenter: Kirsten Thode og Jette Larsen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2016

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2016 Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2016 Fakta oplysninger Leders navn: Mette Kruse Kontaktpersons uddannelse: Social- og sundhedsassistent Beboer nummer: 1 Tilsynskonsulenter: Rikke Steensgaard og Hanne

Læs mere

Arbejdsredskaber ved pleje af borger i eget hjem Hjemmeplejen.

Arbejdsredskaber ved pleje af borger i eget hjem Hjemmeplejen. Revideret 30.december 2016 af sagsbeh. ergo. Kristin Juhl, rev. maj 2018 af Tina Mouridtsen Arbejdsredskaber ved pleje af borger i eget hjem Hjemmeplejen. 1. december 2014 Det er leverandøren af personlig

Læs mere

CONTOURA 1080. with people in mind

CONTOURA 1080. with people in mind CONTOURA 1080 Elektrisk bariatrisk hospitalsseng with people in mind SIKKER, EFFEKTIV PLEJE TIL BARIATRISKE PLEJEMODTAGERE Contoura 1080-sengen er specielt designet til at opfylde behov for plejemodtagere,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2011 # 1

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2011 # 1 Faktaoplysninger Leders navn: Pia Ramsgård Kontaktpersons : social og sundhedsassistentelev Beboers navn: Nr 1 Tilsynskonsulenter: Ulla Sarup og Charlotte Fritz Hansen Sete fællesområder (de fysiske rammer

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP. Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP. Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Borgercenter Hjemmepleje Testet ved Center Midtbyen 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Statusmåling i uge 3-5, 2015

Statusmåling i uge 3-5, 2015 Side 1 af 12 Som et led i at kunne dokumentere udbredelsen af Forflytningsteknologi - fra 2 til 1, Vasketoiletter, Spiserobotter og Bedre brug af hjælpemidler fra 2014-2016 gennemførte Center for Velfærdsteknologi

Læs mere

M2 Multi-Tip Big. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion, der kan klare en brugervægt op til 200 kg.

M2 Multi-Tip Big. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion, der kan klare en brugervægt op til 200 kg. M2 Multi-Tip Big Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion, der kan klare en brugervægt op til 200 kg M2 Multi-Tip Big M2 Multi-Tip Big kan klare en brugervægt op til

Læs mere

Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune

Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune Skylle-tørretoiletter Vi har i Hillerød kommune ikke tal (kvantitativ undersøgelse) klar for 2016 dette med hensyn til udbredelse og økonomi. Toiletter med

Læs mere

Projekt Forflytning. Analyse før-/efter-måling Køge Kommune. Antal Besvarelser før-måling: 34 Antal Besvarelser efter-måling: 57

Projekt Forflytning. Analyse før-/efter-måling Køge Kommune. Antal Besvarelser før-måling: 34 Antal Besvarelser efter-måling: 57 Projekt Forflytning Analyse før-/efter-måling Køge Kommune Antal Besvarelser før-måling: 34 Antal Besvarelser efter-måling: 57 APV Hvor enig er du i følgende udsagn? Jeg oplever, at APV en er let at forstå

Læs mere

Bedre brug af hjælpemidler i hjemmet. Arbejdsstolen. Soveværelse. Køkken. Spisestue. Bryggers. Bad

Bedre brug af hjælpemidler i hjemmet. Arbejdsstolen. Soveværelse. Køkken. Spisestue. Bryggers. Bad Bedre brug af hjælpemidler i hjemmet Arbejdsstolen Køkken Spisestue Soveværelse Bryggers Bad Introduktion Hjælpemidler kan udgøre en enorm forskel i hverdagen for mennesker med funktionsnedsættelser, da

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Faktaoplysninger Leders navn: Mette Kruse Kontaktpersons uddannelse: Social-og sundhedsassistent Beboer nummer: 1 Tilsynskonsulenter: Kirsten Thode, Anne Rasmussen

Læs mere

Bariatriske. Løsninger til overvægtige plejemodtagere. with people in mind

Bariatriske. Løsninger til overvægtige plejemodtagere. with people in mind Bariatriske behov Løsninger til overvægtige plejemodtagere with people in mind 1 Indholdsfortegnelse 3... Optimale løsninger for pleje af bariatriske patienter. Nu! 4...Det unikke ArjoHuntleigh tilbud

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejecentre. Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter

Kvalitetsstandard Plejecentre. Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter Kvalitetsstandard 2019 - Plejecentre Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter Generelle informationer Hvad er en kvalitetsstandard? En

Læs mere

AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET

AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET E T S I L J T K E 1 Forord Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord udgiver en vejledning om automatiske maskiner. Den giver anvisning på, hvordan arbejdsmiljøet

Læs mere

Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey)

Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey) 16. juni 2016 Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey) 43 procent af FOAs medlemmer har haft en arbejdsskade inden for de seneste 10 år. Travlhed er blandt de primære årsager til medlemmerne arbejdsskader.

Læs mere

MANUAL Arbejdspladsvurdering den lille arbejdsplads

MANUAL Arbejdspladsvurdering den lille arbejdsplads MANUAL den lille arbejdsplads Materialesættet er specielt udarbejdet til brug for udarbejdelse af arbejdspladsvurdering på arbejdspladser med fra 1-15 medarbejdere. 93 Materialesættet består af: 1. Et

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Faktaoplysninger Leders navn: Pia Thøgersen Kontaktpersons uddannelse: Social- og sundhedsassistent Beboernummer: 1 Tilsynskonsulenter: Jette Larsen og Rikke Steengaard

Læs mere

VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER

VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER BORGER ORGANISATION TEKNOLOGI ØKONOMI Målgruppe Personale Funktion Implementering Behov Ønsker Motivation Funktionsevne

Læs mere

!!!!!!!!!!Udfordringer på en operationsafdeling. Tryksår, nerveskader, lejringer og løft

!!!!!!!!!!Udfordringer på en operationsafdeling. Tryksår, nerveskader, lejringer og løft Udfordringer på en operationsafdeling Tryksår, nerveskader, lejringer og løft Når en patient skal opereres, så er der mange fokus områder for personalet. Der er en masse teknisk udstyr der skal anvendes,

Læs mere

Gravides arbejdsmiljø i detailhandlen. Du kan vente dig i butikken

Gravides arbejdsmiljø i detailhandlen. Du kan vente dig i butikken Gravides arbejdsmiljø i detailhandlen Du kan vente dig i butikken 1 Tillykke med din graviditet! Når du er gravid, sker der utrolig mange ting i din krop. Derfor dukker der naturligvis en masse spørgsmål

Læs mere

Dit liv din hverdag Hverdagstræning Evaluering 2013 Resumé-udgave Brøndby kommune Ældre og Omsorg

Dit liv din hverdag Hverdagstræning Evaluering 2013 Resumé-udgave Brøndby kommune Ældre og Omsorg Dit liv din hverdag Hverdagstræning Evaluering 2013 Resumé-udgave Brøndby kommune Ældre og Omsorg Baggrund Denne udgave af evalueringsrapporten af hverdagstræning Dit liv din hverdag giver en kort fremstilling

Læs mere

3.1a Initiativbeskrivelse

3.1a Initiativbeskrivelse KL Social-, Børne- og Integrationsministeriet Økonomi- og Indenrigsministeriet Finansministeriet 3.1a Initiativbeskrivelse Hjælp til løft Målsætning Tunge løft, som fører til fysisk nedslidning af de ansatte,

Læs mere