pkt. Beskrivelse Konklusion 1. Valg af ordstyrer og referent: CBA/KUF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "pkt. Beskrivelse Konklusion 1. Valg af ordstyrer og referent: CBA/KUF"

Transkript

1 Side 1 af 6 Referat fra møde i samarbejdsudvalget (SU) Tilstedeværende: Fraværende: Dato: Bo Jørgensen John Larsen Johnny Jensen Nadja Halby Bennike Tidspunkt: Jens Rasmussen Poul Anchersen Søren Englund Dato for referat: Carina Andersen Stig Holm Piet Larsen Bjarne Lundgreen-Larsen Referent: Kathrine Utzon-Frank Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse af referat fra sidste møde inkl. status på aktionspunkter 3. Orientering fra direktionen, herunder spørgsmål og kommentarer 4. General orientering fra medarbejderne 5. Arbejdsmiljø 6. Øvrige dagsordens punkter 7. Eventuelt 8. Næste møde pkt. Beskrivelse Konklusion 1. Valg af ordstyrer og referent: CBA/KUF 2. Godkendelse af referat fra sidste møde inkl. status på aktionspunkter: Referat er godkendt. PAN: P-striber på P2 da en del lader til at have problemer med skråparkering. Der kommer tydeligere optegning af striber generelt, når vejret er til det og der er blevet lagt slidlag ca. i april. Tilbud indhentet/pan JLA: Der skal laves ny lokalaftale for turistafd. i forbindelse med den nye overenskomst. DI opfordrer til, at den nye overenskomst skal foreligge på tryk, inden der foretages noget, herunder udarbejdelse af ny lokalaftale.

2 Side 2 af 6 3. Orientering fra direktion og ledelse, herunder spørgsmål og kommentarer: PAN (SEN): Ideteam møde forskellige forslag til ændringer i uniformen. Vi afholder møde med Scandiwear efter ferien. Se desuden under evt. Ny el-bil. Bruges flittigt. El-biler er fremtiden. Vi skal høste nogle erfaringer og vores mål er fuld integration som andre TP-biler og 8 km/kwh. Fokus på frekvens/afstand mellem busserne på 4A formål = bedre kvalitetsmålinger. Mål 4% klumpning i løbet af efteråret. Stor tilfredshed med møde med chauffører. Flere af denne slags fremover. Movia udbud A16. Roskilde ca. 50 busser, vi byder og er i dialog med flere busproducenter. Meget fokus på EL-busser. Asfalt afsluttet flot resultat. Striber kommer efter sommerferien er blevet udskudt lidt pga. ændringer i projektplanen fra NCC s side. Udbuddet afgøres primo februar 2018 med opstart april 2019 JJE: Økonomifunktionen bliver styrket. Der ansættes en ny medarbejder til aflastning af Lis og Marianne. Ansættelsessamtalerne er i gang og der er en forventet opstartsdato Vil medføre omrokering på kontorerne. PLA: Tillykke med valget til Bjarne. Ledelsens oplæg til lokalaftale er under udarbejdelse. Kommer efter ferien. Togbuskørslen kører rigtig godt denne sommer, med ros fra kunder for vores busser og venlige chauffører. Chaufførerne virker glade for at kører der, og det er primært de samme der kører der, hvilket giver sikker og rutineret kørsel. Tilbagemeldingen er, at man kan regne med vores chauffører. Sommerferien er på højeste blus i øjeblikket, både hos chaufførerne men også hos driftsledelsen. Det forløber rigtig fint også der. For andet kvt. i år præsterede vi en sygeprocent på 1,9, hvilket udløser en pæn bonusudbetaling til mange. Flotteste sygeprocent i mange år. Giver luft til afspadsering. Vi afventer stadig nye planer på 4A fra Movia i forbindelse med den planlagte ruteændring i Sydhavnen på grund af kommende metrobyggeri. Omlægningen træder planmæssigt i kraft i slutningen af året. Der kommer også omlægning omkring Skt. Kelds Plads. Ikke samtidigt. Hold dig opdateret via opslag.

3 Side 3 af 6 Der er mange skader på vores busser, hvor chaufførerne kører med for høj fart og manglende overblik, hvilket giver det, vi kalder dummeskader, som kunne være undgået hvis man havde tænkt sig lidt bedre om. Tre chauffører har den seneste tid fået advarsler for groft uforsvarlig kørsel. Vores cykelhold er ved at tage form. Der er fundet sponsorer og nu er ved at få designet noget fint tøj. Der vil være en egenbetaling for tøjet. Vi opfordrer dem, der kunne tænke sig at deltage i hyggelige cykelture og motionsløb (Sjælsø Rundt f.eks.), til at melde sig til. 3F, r2p og Autoparts sponserer. Vi er i gang med at nytænke vores instruktion, både af nye chauffører, men også øko-coach delen har vi gjort os nogle tanker om. Bjarne har tidligere været instruktør, men da han nu er TR, skal der findes en ny. Der skal fokuseres mere på øko-delen. Vi gør det bestemt ikke dårligt, men der er potentiale for forbedringer. Det er på alle linjer. NHB: Er på barsel. CBA: Ting fra AMR jf. Eventuelt. Hvordan er samarbejdet ml. Turistafd. og udkørslen ifm. lokalbanen-togkørsel. (Styregr. togkørsel) Et issue har været samarbejde mellem udk. og turist. Umiddelbart har tilbagemeldingen været, at det er gået bedre. I det store hele, har der ikke været problemer. Turistafdelingen ønsker at køre mere togbus på Kystbanestrækningen. De mener ikke, at det var aftalen, som det foregår nu. Ruteafdelingen vil meget gerne have flere chauffører. Husker turistledelsen at melde ind til Allan/Brian, når der er ledige chauffører? Der afholdes nyt møde, hvor det drøftes, hvordan bemandingen skal fordeles, hvor relevante mennesker fra de forskellige afdelinger deltager. Er alle lært op i at bruge radioen? JLA: Er på ferie. General orientering fra medarbejderne: Bo: Se ovenstående om togbuskørsel og samarbejdet med udkørsel. Opfattelsen blandt turistchaufførerne er, at turistbusserne nedprioriteres af værkstedet. De samme ting fejlmeldes flere gange. Kun de vigtigste ting laves. Nogle gange skyldes det manglende reservedel, men det fremgår ikke af systemet. Hvis man kunne se det, kunne det måske afhjælpe frustrationen. Nogle gange står fejl som stadigt åbne i systemet, selvom de er udbedret. Turistchaufførernes opfattelse er, at samarbejdet kunne fungere bedre. Evt. er sprogbarrieren et problem. Man er altid velkommen til at spørge på værkstedet, hvis man undrer sig over, at en fejl ikke er udbedret.

4 Side 4 af 6 Kan turistchaufførerne få kreditkort i stedet for debitkort? Debitkort virker ikke i p-automater i udlandet. De har allerede et kreditkort. Bjarne: Opsigelse af turnusser Det giver en del ulmen rundt omkring, fordi chaufførerne ikke ved hvorfor, og hvad det kommer til at betyde. Kan vi fremadrettet blive bedre til at melde ud? Saldo ved afregning De vil have en saldo, når de putter penge i automaten. Linjerepræsentanter På 4A, Amager, Hvidovre og servicebusserne, evt. delvagterne. Som kan samle op og formidle mellem TR, ledelsen og chaufførerne og deltage på div. møder. Stig: Stænkklapper (ikke monteret endnu) Fra AMR: Flytning af askebæger på NØR. Det kommer i det nye system. Der står i OK, at chaufførerne har ret til det. Bjarne ser nærmere på det. De fleste er netop monteret på de nye busser iflg. værkstedet. Er blevet gjort løbende. Men der har også været problemer med, at de falder af. NSO er ved at undersøge, om monteringen er forkert, eller om fejlen ligger hos Evobus. Jonny er vicevært på pauselokalerne, så den skal tages med ham. Han har en forklaring på det. Internt radiokursus ned til udk., så chaufførerne kan forstå, hvad der bliver sagt. Gælder både hvordan de (udk.) taler, og hvad der siges. Den tages med på tavlemøde. Jens: Kommunikation med værkstedet. De skal stå klar på værkstedet, når de kommer med en bus fx ved egenkontrol. Det sker næsten hver gang, der er egenkontrol. Der laves toiletopslag og skrives i nyhedsbrev, at man skal huske at videregive information til afløsere. NSO har taget den med mekanikerne.

5 Side 5 af 6 Piet undersøger, om man kan arrangere, at der altid er en reservevogn stående klar? 5. Arbejdsmiljø: Orientering fra AMG: Ulykker/Nær ved ulykker: Stenkast(20 unge):chauf. Stoppet Arbejdspladsvurdering eller Årlig arb. Miljø drøftelse: Ingen denne gang. 7. Eventuelt: Foreslået på Ide-Team-møde d : Det ville desuden være rart, hvis man kunne får sommer- og vinterbukser (evt. skibukser). For turistchaufførerne er bukserne meget kolde, når man eksempelvis kører på skiture. Tages på møde med SW jf. ovenstående Kunne man få nogle trøjer/veste, som ikke indeholder uld? På en varm sommerdag, fx i havnen, bliver det meget varmt med uldtrøjer. Tages på møde med SW jf. ovenstående Er det muligt at bruge mere end 500 point til køb af nye sko? Sendt til Scandiwear 30/ Uniformsbukserne bliver hurtigt slidt og er desuden af dårlig kvalitet. De bliver hurtigt slidt på numsen, syningen i fødderne og ved lynlåsen går op, problemer med knapperne. Ift. rute kommer der noget med i den nye lokalaftale vedr. point til køb af sko. Svar SW: Lynlåsen er udskiftet af leverandøren, så den burde være god nu. Hvis syningen ved fødderne går op afleveres de til SW for rep. SW har ikke hørt om problemer med knappen før. Men også her vil buksen blive rep. ved aflevering til SW. Kan man få nogen i en kraftigere kvalitet? Tages på møde med SW jf. ovenstående Fra mødet: Al ind- og udkørsel skal foregå via Jernholmen. Adgang via porten mod Hammerholmen er forbeholdt Chr. Hansen. Der tages kontakt til Chr. Hansen med besked om, at de skal lukke lågen efter brug. Der opsættes også et skilt ved porten.

6 8. Næste møde: November CBA indkalder Side 6 af 6

pkt. Beskrivelse Konklusion 1. Valg af ordstyrer og referent: Nadja

pkt. Beskrivelse Konklusion 1. Valg af ordstyrer og referent: Nadja Side 1 af 5 Referat fra møde i samarbejdsudvalget (SU) Tilstedeværende: Fraværende: Dato: Bo Jørgensen Johnny Jensen 16.01.2017 Nadja Halby Bennike Jens Rasmussen Tidspunkt: John Larsen 9.30-11.00 Peter

Læs mere

Referat af møde i Centerrådet for CSB den

Referat af møde i Centerrådet for CSB den Referat af møde i Centerrådet for CSB den 23.8.2011 Tilstede: Referent: Steen Stavngaard, Jesper Storskov, Natascha Soelberg, Lis Jensen, Steffen Ingemann Hansen, Camilla Mia Holm-Jensen, Michael Johannesen,

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde LUI Fodbold Onsdag den 19. april 2017

Referat af Bestyrelsesmøde LUI Fodbold Onsdag den 19. april 2017 Referat af Bestyrelsesmøde LUI Fodbold Onsdag den 19. april 2017 Tilstede: Nina, Michael, Mette H, June, Margit, Christoffer + Birgitte fra DBU Fraværende: Mette S, Brian, Henrik, Lars 1. Bemærkninger

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Stationsudvalgsmøde på Syd

Stationsudvalgsmøde på Syd Stationsudvalgsmøde Dato 9. december 2014 Mødekategori: Stationsudvalgsmøde på Syd Mødested: Aulaen Jegstrupvej 5 DK-8361 Hasselager Tlf.: 72409900 Fax: 72409901 www.busselskabet.dk Mødedato: 9. december

Læs mere

Bestyrelsesmøde, den Referat

Bestyrelsesmøde, den Referat Bestyrelsesmøde, den 15.04.2019 Referat Tid/sted Mandag, den 15.04.2019 Kl. 18.00 i klubhuset Deltagere Gerhard Bertelsen Formand John Larssen John Senger Bjarne P. Wulf Claus P. Christensen Tove A. Zanchetta

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

EGONS TURIST OG MINIBUSSER. Egons-avisen uge 33. For indkomne foreslag, deadline fredage kl. 10

EGONS TURIST OG MINIBUSSER. Egons-avisen uge 33. For indkomne foreslag, deadline fredage kl. 10 EGONS TURIST OG MINIBUSSER 18.08.2017 Egons-avisen uge 33 For indkomne foreslag, deadline fredage kl. 10 SKOLESTART Først stor ros til jer minibuschauffører, der i den sidste uge har kørt skolekørsel.

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Afbud: Lis, Bente og Mie. Niels-Jørgen kommer lidt senere Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 12. juni 2017, kl. 19 i blok U på skolen i Vejby 1. Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere:

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere: Referat bestyrelsesmøde d. 13/11 2018 kl. 17.00 Deltagere: Anne Rasmussen (leder) John G. Pedersen (formand) Henrik Wiingreen (næstformand/stifter) Maria Koordt (bestyrelsesmedlem) Christina S. Jensen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Børneby Glesborg tirsdag d. 11. nov. 2014 kl. 18.00 20.30 i Glesborg Bh.

Bestyrelsesmøde i Børneby Glesborg tirsdag d. 11. nov. 2014 kl. 18.00 20.30 i Glesborg Bh. Bestyrelsesmøde i Børneby Glesborg tirsdag d. 11. nov. 2014 kl. 18.00 20.30 i Glesborg Bh. Deltagere: Birgitte R., Inger, Gitte, Kresten, Hanne, Maren, Mette, Lisa, Christina, Birgitte, Puppi, Karin, Helle,

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk den. 9. april 2013. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk den. 9. april 2013. 1. Der indkaldes herved til Holbæk den. 9. april 2013. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 9. april 2013 kl. 19.00 Referat. Fraværende med afbud; Nana Schiøtt Hansen Ole Frank Jørgensen Vita Fischer Afholdes

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Referat af Kontaktpersonmøde

Referat af Kontaktpersonmøde Referat af Kontaktpersonmøde 24-5-17 Referatet er lavet som stikordsreferat hvis du har brug for supplerende orientering/information, kan du søge den hos din kontaktperson. 1. Kontaktpersonens rolle og

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 1

Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 1 Sted: Festsalen, Treschowsgade 2 Dato: Den 19. januar 2015, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: 48 beboere samt bestyrelsen ved 44 lejemål

Læs mere

Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl

Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl. 10.00-13.00 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst Torsdag den 28. august 2014 Kl. 10.00 14.00 Ansager plejecenter Deltagere: Inger Nørby, Ida Kristensen, Mona Termansen, Anne Elisabeth, Søren Kruse, Dorte Poulsen,

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Referat af. Fra 1/10 lukker fællesmailen. Derefter skal man kontakte. - Starter d. 1/ Beløbet ligger på 1800, hvor der

Referat af. Fra 1/10 lukker fællesmailen. Derefter skal man kontakte. - Starter d. 1/ Beløbet ligger på 1800, hvor der Referat af a. Valg af ordstyrer og referent b. Velkommen til nye beboere c. Info fra ledelsen og personalet Nedlukning af fællesmail Fra 1/10 lukker fællesmailen. Derefter skal man kontakte de enkelte

Læs mere

Lokalforeningsmøde nr

Lokalforeningsmøde nr Lokalforeningsmøde nr. 1-2013. Sted: Ok. Vesthavnsvej 31, 7000 Fredericia Havn Dato: 29.09.2013 Start Tid. 12.00 Deltagere: DFF: Pernille og Anders, Frieser Øst: Stig og Lene, Frieser Sjælland Kevin og

Læs mere

Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl i mødelokale 4, Bytoften

Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl i mødelokale 4, Bytoften Dato 11. april Dok.nr. 54872/13 Sagsnr. 13/960 Ref. Kathrine Kielgast Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl. 13.00 i mødelokale 4, Bytoften Deltagere: Bent Peter

Læs mere

Offentligt Referat Bestyrelsesmøde nr. 5 13. september 2010

Offentligt Referat Bestyrelsesmøde nr. 5 13. september 2010 Offentligt Referat Bestyrelsesmøde nr. 5 13. september 2010 Til stede: Afbud: Erik Wodstrup (EW), Anne Kathrine Henriksen (AK), Henrik Andersen (HA), Frank B. Hansen (FH), Jonas Jensen (JJ), Gitte Nørgaard

Læs mere

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København DAGSORDEN: 1. Ordstyrer: Birgit Referent: Mette Deltagere: Hanne N, Hanne M, Bitten, Marianne, Marlene,

Læs mere

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt,

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Onsdag d.10.4,2013 Mødested: Patienthotellet, Kl.9-15 Mødelokalet på 7. Lille Mikkelsgade 2 8800 Viborg. Referent: Ann-.Birgitte Ordstyrer: Liselotte Tilstede:

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 30.05.2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe = arbejdsmiljøudvalg fremover. Indkaldte mødedeltagere: Jørgen

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Stationsudvalgsmøde på Syd

Stationsudvalgsmøde på Syd Stationsudvalgsmøde Dato 24. marts 2015 Mødekategori: Stationsudvalgsmøde på Syd Mødested: Aulaen Jegstrupvej 5 DK-8361 Hasselager Tlf.: 72409900 Fax: 72409901 www.busselskabet.dk Mødedato: 24. marts 2015

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde 25. november 2015 På afd. Terslev

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde 25. november 2015 På afd. Terslev Dagsorden Skolebestyrelsesmøde 25. november 2015 På afd. Terslev 18.00 21.00 Deltagere: Claus Elleman, Frank Poll, Bent Zachariassen, John Olesen, Sigurd Brønnum, Nellie Bradsted, Juliane Rosendahl, Karin

Læs mere

hjemmesiden og i vedtægter). Hvem er vi og hvad vil gerne bidrage med? forventninger? Kort præsentation/ runde.

hjemmesiden og i vedtægter). Hvem er vi og hvad vil gerne bidrage med? forventninger? Kort præsentation/ runde. Netværkshuset, Ericavej 149. 2820 Gentofte DFH - frivillig afdeling Gentofte. d. 11. 4. 2017/efr/lkr Referat af koordinationsmøde i Netværkshuset søndag d. 2. April 2017, kl. 9.00 til 14.00. Tilstede:

Læs mere

Referat. Menighedsrådsmøde Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1.

Referat. Menighedsrådsmøde  Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1. Holbæk den. 12. marts 2013, side 1 af 6 Referat af Menighedsrådsmøde Tirsdag den 12. marts 2013 kl. 19.00 Afholdes i Sortebrødreklostret Klosterstræde 7, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud; Flemming

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 27. august 2015 Møde nr. 81 Vedtagelser

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 27. august 2015 Møde nr. 81 Vedtagelser MØDETIDSPUNKT Torsdag den 27. august 2015 kl. 18.30 STED: MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: I skolens mødelokale på kontoret. Fotografen kommer og tager et fællesbillede kl. 18.30!!

Læs mere

Stationsudvalgsmøde på Syd

Stationsudvalgsmøde på Syd Stationsudvalgsmøde Dato 16. januar 2018 Mødekategori: Stationsudvalgsmøde på Syd Mødested: Aulaen Jegstrupvej 5 DK-8361 Hasselager Tlf.: 72409900 Fax: 72409901 www.busselskabet.dk Mødedato: 16. januar

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat fra Eden gruppemøde 14/1 2015

Referat fra Eden gruppemøde 14/1 2015 Referat fra Eden gruppemøde 14/1 2015 Til stede: Egon, Syrenen Hans Aage, Rosen Tove, SSA Rosen Connie, SSA Violen Tina, SSA Syrenen Charlotte, SSA aften Liselotte, Sygeplejerske Lars, Leder Dagsorden:

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015.

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. Mødet starter kl. 9.00 Mødet afsluttes kl. 12.30, hvor der vil være frokost. Møde deltager: Birger Lyngholm Thomsen Leif Risgaard

Læs mere

Samarbejdsudvalg. Punkt 1: Orientering fra værkstedet. Dato: 28. august 2014. Mødedeltagere:

Samarbejdsudvalg. Punkt 1: Orientering fra værkstedet. Dato: 28. august 2014. Mødedeltagere: Dato: 28. august 2014 Mødedeltagere: Bjarne, Frank, Johnny, Christian, Lars, Morten & Hans Henrik Fraværende: Emne Punkt 1: Orientering fra værkstedet Beslutning Martin fortalte at de årlige syn af vognparken

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere:

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere: Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Onsdag 5. juni kl. 8.30-11.30 Deltagere: Ilse Irene Rasmussen, Johnny Nielsen, Bente Juulsgård, Irene Winther, Lotte Helbo Kristiansen, Nana Skjødt, Birgit

Læs mere

Tema: Årsmødet 2016.

Tema: Årsmødet 2016. Odense d. 14.02 2016 Referat fra bestyrelsesmøde for Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN tirsdag d. 2. februar 2015 kl. 18.00-21.00 hos Vivi Krigslund, Ejersmindevej 27, 5250 Odense SV Tema: Årsmødet

Læs mere

Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole

Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole Den 13.1. 2015 kl.18.30-21.00 Mødested Skovboskolen, mødelokale K2 Note Der vil være brød, pålæg mv. Dirigent: Linda Andersen Referent: Pia Fürst Pkt.

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 1

Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 1 Sted: Salen, Treschowsgade 2 Dato: Den 25. januar 2016, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 51 beboere samt bestyrelsen

Læs mere

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov 1 Dato 8.marts 3. marts 2010 Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov Mødet fandt sted på Bov Kro. Fremmødte beboere: 22 beboere Endvidere deltog fra administrationen Jens Chr.

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 5 REFERAT Den 9. juli 2015 Tidspunkt : Onsdag den 1. juli kl. 17 med efterfølgende middag Sted : Peter Bangsvej 30, Frederiksberg Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret 1 Trekløveret Ølsted d. 15. september 2009 Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr.4/2009 den 10. september 2009 kl. 18.30 I Møderum 1 2 Deltagere: Formand Flemming Skovgaard (Allan) Medlemmer Anne Kelner

Læs mere

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Dagsorden og referat Dato: 10. januar 2013 Tidspunkt: kl. 18.00 Hos: Susanne Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Agenda 1. Godkendelse af dagsorden og sidste

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon:

Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon: Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon: 43 35 26 30 REFERAT AF BRUGER- OG PÅRØRENDERÅDSMØDE MANDAG DEN 26. JUNI 2017. Tilstede: Christina Vedelsparre, Formand Anny Pedersen, beboer Gerda

Læs mere

1. Krav i arbejdet med relaterede emner (forudsætninger, informationer, karrieremuligheder, indflydelse)

1. Krav i arbejdet med relaterede emner (forudsætninger, informationer, karrieremuligheder, indflydelse) Handlingsplan i forbindelse med Arbejdspladsvurdering på VIA UC Psykomotorikuddannelsen, Forløb: Sikkerheds og Samarbejdsgruppen (SSG) på Psykomotorikuddannelsen drøftede resultaterne af APV-spørgeskema

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl Bratten Grundejerforening

Referat. Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl Bratten Grundejerforening Referat Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl. 19.00 Bratten Grundejerforening Antal deltagere ca. 95 1. Valg af dirigent Forslag Jens A. Jensen valgt. Indkaldelse godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Referat - NPS bestyrelsesmøde kl

Referat - NPS bestyrelsesmøde kl Referat - NPS bestyrelsesmøde 17.11.16 kl. 17-19.00 Sted: Personaleværelset på Nørrebro Park Skole. B = beslutning O = orientering D = drøftelse Punkter Motivering Referat Til stede Blerina Avdija 8a Emil

Læs mere

Offentligt Referat Bestyrelsesmøde nr. 2 23. maj 2011

Offentligt Referat Bestyrelsesmøde nr. 2 23. maj 2011 Offentligt Referat Bestyrelsesmøde nr. 2 23. maj 2011 Til stede: Frank B. Hansen (FH), Anders Zitawi (AZ), Henrik Andersen (HA), Anne Kathrine Henriksen (AK), Michael Olsen (MO), Tina Milton (TM), Peter

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 5.februar 2015 kl Bestyrelsesmedlemmer: Kim, Lone, Michelle, Jonas B., Jens og Gitte.

Bestyrelsesmøde d. 5.februar 2015 kl Bestyrelsesmedlemmer: Kim, Lone, Michelle, Jonas B., Jens og Gitte. Ringsted Lilleskole Fordi vores børn er vigtige Bestyrelsesmøde d. 5.februar 2015 kl. 17.15-21.00 Referat: Fremmødte: Bestyrelsesmedlemmer: Kim, Lone, Michelle, Jonas B., Jens og Gitte. Skoleleder: Konrad.

Læs mere

Pårørenderådsmøde Brande Åcenter. Tirsdag d. 22. maj 2018 kl

Pårørenderådsmøde Brande Åcenter. Tirsdag d. 22. maj 2018 kl Pårørenderådsmøde Brande Åcenter Tirsdag d. 22. maj 2018 kl. 17.15 Bettina kommer senere Inge Har meldt afbud. Godkendelse af dagsorden Ekstra Punkt: vedr. Lån af busser Ekstra Punkt: Den gode historie

Læs mere

Bestyrelsesmøde onsdag, den 27. november 2013 på Dalbos kontor, Gråstenvej 8, Felsted.

Bestyrelsesmøde onsdag, den 27. november 2013 på Dalbos kontor, Gråstenvej 8, Felsted. DALBO a.m.b.a. 157 Bestyrelsesmøde onsdag, den 27. november 2013 på Dalbos kontor, Gråstenvej 8, Felsted. Til stede fra bestyrelsen: Egon Soll Lars Johansen Monika Löck Eivin Struck Poul Erik Jørgensen

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Referat: Dato: 30-09-2019 Kl.: 17.00-19.30 Fraværende: Helle, Lise-Lotte, Mads Inviterede: Suppleant er indkaldt, men har desværre ikke mulighed for at deltage Mødeleder: Referent: Trine Emne og ansvarlig

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. august 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere

Opsamling fra sidste møde vedr. Kost- og servicesektoren og Social- og sundhedssektoren tages under punkt 10.

Opsamling fra sidste møde vedr. Kost- og servicesektoren og Social- og sundhedssektoren tages under punkt 10. Til stede: Afbud: Malene Grønvaldt, Elin Gundorf, Laila Andersen. Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Lene Vester. Pkt 2. Pkt 3. Valg af referent: Jane Buchholzer. Godkendelse af dagsorden: Opsamling fra

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dato: Onsdag den 3. februar 2016 Tid: 19:30-21:00 Sted: Kim (nr. 24) Afbud: Agenda & referat

Bestyrelsesmøde. Dato: Onsdag den 3. februar 2016 Tid: 19:30-21:00 Sted: Kim (nr. 24) Afbud: Agenda & referat Bestyrelsesmøde Dato: Onsdag den 3. februar 2016 Tid: 19:30-21:00 Sted: Kim (nr. 24) Afbud: Agenda & referat 1. Valg af referent - Kim 2. Status for igangværende opgaver a. Slidte låger Der er kommet et

Læs mere

REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU

REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU Møde Tid og sted Deltagere Afbud Referent TEU Tirsdag den 9.1.2018 kl.17.30 i Rødovre Højnæsvej 61, bagindgangen 2610 Rødovre Tarik Setta (TS) Ole Knudsen-Nielsen(OKN)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Tilstede: Henrik, Britta, Heidi, Per, Jenny, Christian og Anja 1. Referat fra sidste møde Godkendt 2. Nye punkter til dagsordenen Bemærkninger til udsendte

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2 9. januar 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Oda Petersen og Jens Kierkegaard.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2 9. januar 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Oda Petersen og Jens Kierkegaard. Referat Mødelokale 2 Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 22. maj 2017 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand). Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige: Susanne Gade Clausen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den

Referat fra bestyrelsesmøde den Referat fra bestyrelsesmøde den 12.09.2017 Tilstede fra bestyrelse: Troels, Nis, Lene, Lone, Pernille, Thomas, Tommy, Anne og Carina Fraværende fra bestyrelsen: Lars og Mia Dagsorden: 1. Dagens sang 2.

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 10. DECEMBER 2015, KL. 17:00 18:30

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 10. DECEMBER 2015, KL. 17:00 18:30 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 10. DECEMBER 2015, KL. 17:00 18:30 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (formand) Lise Brix Pape (næstformand) Naja Sandal Legaard Rouat (forældrerepræsentant) Mai-Britt

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2006 i Langhårsklubben Fredag den 16. juni 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup, HB Svend

Læs mere

Formøde, den 7. december 2011

Formøde, den 7. december 2011 Formøde, den 7. december 2011 Deltagere fra bestyrelsen: Ove Pedersen, Christian Svejgaard, Rasmus Rosenkvist, Sven Lyster, Joan Lindholdt, Tine Christensen, Dan R. Petersen, Peter Steffensen, Mads- Peter

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde

Referat bestyrelsesmøde Referat bestyrelsesmøde Mødeleder: Ole Referent: Ann Donark-Jensen Dato: 18/02-2019 Varighed: Start kl. 19.00 Slut kl. Tilstedeværende: Ejnar, Asmus, Alex, Ole, John og Ann Fraværende: Louise Dagsordenspunkt:

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

Landsbestyrelsen 2015 Bestyrelsesmøde d. 13.09.2015

Landsbestyrelsen 2015 Bestyrelsesmøde d. 13.09.2015 1. Formelt Tilstedeværende: Valg af ordstyrer: Valg af referent: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat fra sidst David Alexander Gryesten, Monica Kujabi, Morten Wørmer, Caroline Arnbjerg, Stine

Læs mere

Fårup Skole & Børneby skole, SFO og børnehave

Fårup Skole & Børneby skole, SFO og børnehave Fårup Skole & Børneby skole, SFO og børnehave Dagsordren Fællesbestyrelsesmøde Fårup Skole og Børnehave Dato: 15. januar 2018 kl. 18.30 20.30 Deltagere: Forældrerep. Anita, Claus, Heidi, Janne, Lars, Rosa

Læs mere

19:05-19:35. Neel Neel Alle Neel 19:35-20:05 JD MG JD. H ø v e F r i s k o l e B e s t y r e l s e s m ø d e r S i d e

19:05-19:35. Neel Neel Alle Neel 19:35-20:05 JD MG JD. H ø v e F r i s k o l e B e s t y r e l s e s m ø d e r S i d e Referat Møde nr. 9-2013 Bestyrelsesmøde Mandag 17. juni 2013 kl. 19.00 22.00 Indkaldt: forældrebestyrelsen, skolelederen, lærerrepræsentanten. Tilstede: Peter, Jesper, Susanne, Jonas,, Marianne, Fraværende:

Læs mere

Dagsorden og Referat fra Bestyrelsesmøde

Dagsorden og Referat fra Bestyrelsesmøde Dagsorden og Referat fra Bestyrelsesmøde Dato, tid og sted: Referent Mødeleder/ordstyrer Deltagere Til stede ja/nej Vuggestuen Margrethevej, onsdag den 22. februar 2017 Mads Bilø Formand og LDD repræsentant,

Læs mere

Mødereferat 30. april 2015 / side 1 af 5 Referat af SMP møde Holdt den 7. april 2015 Tilstede Fra sekretariatet Fra tværmødekredsen Fraværende

Mødereferat 30. april 2015 / side 1 af 5 Referat af SMP møde Holdt den 7. april 2015 Tilstede Fra sekretariatet Fra tværmødekredsen Fraværende 30. april 2015 / side 1 af 5 Referat af SMP møde Holdt den 7. april 2015 Tilstede Fra sekretariatet Fra tværmødekredsen Fraværende Atradius Aros Bornholms Brand FTF-A GF Forsikring Gjensidige Forsikring

Læs mere

Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov.

Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov. Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse 16. juni 2015 Til stede: Vibe, Flemming, Nanna, Tine, Josephine, Katrin, Sanne, Lasse Jacob er på orlov. 1) Formalia 2) Siden sidst 3) Efterårets program/opfølgning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 09/04 2015

Referat af bestyrelsesmøde d. 09/04 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 09/04 2015 Tilstede: Anders, Rasmus, Petur, Thomas, Annika, Mattias, Lykke, Hanne, Fønss, Carsten, (Niels). Referent: Annika Munch Kristensen 1. Valg af referent Annika blev

Læs mere

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 9. juli 2007 REFERAT MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerkub DATO: 18 juni 2007 kl. 19:00 STED: Boligkontoret Danmark, Lundsgade 9, 2100 KBH Ø DELTAGERE: Bjarne Nigaard Michael

Læs mere

REFERAT bestyrelsesmøde 12. August 2014

REFERAT bestyrelsesmøde 12. August 2014 REFERAT bestyrelsesmøde 12. August 2014 Deltagere: Malene Nielsen, Nadja Jensen, Anne Fritzner, Jakob Agergaard, Michael Lindberg, Nikolaj Clausen, Kasper Brix og Jakob Færch Afbud: Charlotte Olsen 1.

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl. 17.30 i afdelingen lokaler Fraværende: DAGSORDEN: 41. Valg af dirigent. 2 42. Valg af referent. 2 43. Godkendelse

Læs mere

Mødereferat. Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl. 19.00

Mødereferat. Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl. 19.00 Deltagere: Marianne Olsen Mia Bent Franz Andersen Jock Skov Pedersen Carina De Fine Licht Marlene Engelmand Olsen Mødereferat Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl.

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen

Forældrebestyrelsesmøde dagplejen Forældrebestyrelsesmøde dagplejen 28.02.19 Deltagere Referent Fraværende Punk t Dagsorden og referat 1 Nyansættelser Der har d. 25.2.19 været afholdt ansættelsessamtaler til stillingen i Blistrup. Vi har

Læs mere

Dagsorden MØDE. Dato 24. marts 2014. Mødedato: 18. marts 2014. Mødetidspunkt: Kl. 10.00-12.30. Forventet sluttidspunkt:

Dagsorden MØDE. Dato 24. marts 2014. Mødedato: 18. marts 2014. Mødetidspunkt: Kl. 10.00-12.30. Forventet sluttidspunkt: MØDE Dato 24. marts 2014 Mødekategori: Mødested: Stationsudvalgsmøde på Syd Aulaen Mødedato: 18. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 10.00-12.30 Forventet sluttidspunkt: Udfærdiget af Godkendt af Mødeindkalder:

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 1. feb 2019 kl hos Anja, Næstvedvej 19, 4180 Sorø

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 1. feb 2019 kl hos Anja, Næstvedvej 19, 4180 Sorø Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 1. feb 2019 kl. 11-15 hos Anja, Næstvedvej 19, 4180 Sorø Til stede: Bodil Bjørg Korsgaard (kredsformand),, Cecilie Risør, Malene Sparre, Amanda Sejr (stud.),

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2018

Nyhedsbrev Marts 2018 Nyhedsbrev Marts 2018 Siden sidst Antal roede kilometer i februar 2018 overgår februar måned sidste år. Totalt ligger vi på 10.411 km og er dermed nu allerede på linie med sidste års total opgjort efter

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den 22.08.2017 kl. 19.00 22.00 i Børnehuset Fuglebakken Referat 1. Formalia: Tilstede/fraværende. o Fraværende: Jan Møller, Morten og Heidi Referent:

Læs mere

Dagsorden og referat afd. 21

Dagsorden og referat afd. 21 Dagsorden og referat afd. 21 Emne: Bestyrelsesmøde Data om mødet Dato: 19.10.2015 Tid: 20-22 Sted: 322 Mødedeltagere: Peder, Jonas, Lisbeth, Radoor, Gitte, Niklas, Camilla og Sofie Fraværende: Vibeke Referent:

Læs mere

Emne: Møde nr. 6-2013. Dato: 02-09-2013. Sted: Vernon Pedersen VP

Emne: Møde nr. 6-2013. Dato: 02-09-2013. Sted: Vernon Pedersen VP Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 6-2013 Dato: 02-09-2013 Sted: Vernon Pedersen VP Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Susanne Wærling SW Bent Schwartzbach BS Louise Munchaus Adsbøl LA Preben

Læs mere

DAGSORDEN/REFERAT NR. 10. Bestyrelsesmøde: Mandag d. 6. september 2010 kl. 1900 hos Steen Foged.

DAGSORDEN/REFERAT NR. 10. Bestyrelsesmøde: Mandag d. 6. september 2010 kl. 1900 hos Steen Foged. DAGSORDEN/REFERAT NR. 10 Bestyrelsesmøde: Mandag d. 6. september 2010 kl. 1900 hos Steen Foged. Deltagere: Lars Toft, John Jensen, Rico Busk, Jacob Haaber, Morten Lauritzen, Morten Hou Christensen og Steen

Læs mere

Referat fra Med-møde d. 27 november 2017

Referat fra Med-møde d. 27 november 2017 Referat fra Med-møde d. 27 november 2017 Indkaldelse sendt til: Maibritt Krogh, Nanna Thomsen, Helle Støvring Gundersen, Ulla Johansen, Birthe Nørholt, Inger Brøndum, Birgitte W. Blom og Helle Pedersen.

Læs mere

Udvalgsmøde den 15. november 2018, Nørremarksvej 225, 6800 Varde. OBS! Kl (Spis aftensmad hjemmefra). I DGI Sydvest krocket-udvalg.

Udvalgsmøde den 15. november 2018, Nørremarksvej 225, 6800 Varde. OBS! Kl (Spis aftensmad hjemmefra). I DGI Sydvest krocket-udvalg. Udvalgsmøde den 15. november 2018, Nørremarksvej 225, 6800 Varde. OBS! Kl 18.00 (Spis aftensmad hjemmefra). I DGI Sydvest krocket-udvalg. Deltagere: Christian Jacobsen (CJ), Aase Jacobsen (AaJ), Steen

Læs mere

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE Svanevej 22 2400 København NV Tlf. 36 17 72 00 www.dui.dk Referat 13. Hovedbestyrelsesmøde Dato: Lørdag 19/8-17 Tid: Kl. 10.40 12.23 Sted: Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE

Læs mere

Indkaldelse til Seniorsektionen

Indkaldelse til Seniorsektionen Ref.: HEM Dok.nr.: 4918234 Sag.nr.: 2018-SL211NJ-17135 26-03-2019 Indkaldelse til Seniorsektionen Dato: 1. april 2019 Tid: Kl. 9 12.00 Sted: Indkaldte: Afbud: Socialpædagogerne Nordjylland, mødelokalet

Læs mere

4. Aktuelle emner: 4.1 Udkast til indsatsområder skal der arbejdes videre med Punktet udsættes til et senere møde.

4. Aktuelle emner: 4.1 Udkast til indsatsområder skal der arbejdes videre med Punktet udsættes til et senere møde. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 7. juni 2017 Sted: Sydhavnsvej 13, 1., 7700 Thisted Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Pia R. Pedersen, Helle

Læs mere

Dagsorden og referat Møde i ITS Samarbejdsudvalg 20/ AAU It Services

Dagsorden og referat Møde i ITS Samarbejdsudvalg 20/ AAU It Services Dato: 10/02-2016 Mødedeltagere: Afbud: Tid: 09.00-11.00 Sted: SLV 300 lokale 0.1.92 Forbered: Læs udsendte bilag Referent: Jesper Togsverd Larsen () Per Hejgaard () (Fmd.) Birthe Riis Kennedy (BRK) (Næstfmd.)

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Grundejerforeningen Ørnebjerg

Grundejerforeningen Ørnebjerg Grundejerforeningen Ørnebjerg Indkaldelse til ordinær Generalforsamling onsdag d. 23. maj 2018 i Kantinen på Toftehøjskolen, Frederiksborgvej 4 Kl. 19.30: 1. Valg af Dirigent. Generalforsamling starter.

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

Referat - Bestyrelsesmøde

Referat - Bestyrelsesmøde Referat - Bestyrelsesmøde Dato: Mandag den 18. juni 2018, kl. 18.30-20.30 Sted: Deltagere: Samt: Afbud: Fraværende: Boligkontoret Thorkild, Martin, Line, Rasmus og Karin Tina (SWE) Dagsorden 1. Beretninger

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 48

AAB Silkeborg Afdeling 48 AAB Silkeborg Afdeling 48 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 4. september 2018 Deltagere: Antal beboere: 63 Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Joan Nielsen Allan Oldenburg Jf. Administration:

Læs mere