Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger:

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 275. Til efterretning Til orientering Ansøgning af udviklingspuljen - Anden ansøgning til OctOpus budgetkontrol Slesvigske Musikhus - licitation Bidrag til servicestrategi - Erhvervs- og Kulturservice Endelig godkendelse af visionen for turismen i Aarøsund Borgerinddragelse og planstrategi Festivaler og byfester: støttepolitik Forslag til etablering af borgerservice på Vojens Bibliotek Tilskud til distriktsforeninger Eventuelt

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DICAOL / 06/17018 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Referat fra Kulturelt Samråd den 10. september Brev fra Ny Hansborg med opfordring til færdiggørelse af området. Svar til DB-partner fra Haderslev Kommune Fra Socialministeriet - pjecen Det Gode Hus - digitalt værktøj til brug for kultur- og aktivitetshuse i Danmark. Referat fra bestyrelsesmøde Haderslev Idrætsakademi den 4. september 2007 Årsberetning Regionskontor Sønderjylland Kulturpolitisk Konference i Tønder den 30. oktober 2007 Invitation til KL s Ungekonference den 3. december Referat fra bestyrelsesmøde den 4. september Haderslev Erhvervsråd Referat fra møde i styregruppen den 20. august Is Arena Referat fra bestyrelsesmøde den 21. august UCH Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Taget til efterretning Til orientering DICAOL / 06/17018 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Orientering vedrørende bestyrelsesarbejde

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 406 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Der vil blive gennemført et møde med Seniorrådet omkring høringer. Byplandage i Sønderborg med udflugt til Haderslev. Forslag om temadrøftelse med Idrætsrådet i december. En forløber for igangsættelse af arbejdet med en idrætspolitik. UCH holder åbent hus den 23. oktober Vojens Hallerne skal ud og leje ny ismaskine. Sagen skal behandles i Økonomiudvalget. Den 17. november er der idræts- og lederfest i Idrætscentret Ansøgning af udviklingspuljen - Anden ansøgning til OctOpus DIKILE / 07/21858 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Visionen for OctOpus-projektet er at tilbyde innovative og kvalificerede rammer for Haderslev s erhvervsfremmeaktører, uddannelsesaktører, nye virksomheder, udviklingsprojekter og vækstvirksomheder. D. 22. januar 2007 bevilligede Udvalget for Erhverv og Kultur kr. til skabelse af den endelige idegrundlag for projektet. Status for projekt pr. d er vedlagt i bilag 1. Med anbefaling fra UdviklingsCenter Haderslev søger styregruppen for OctOpus-projektet nu kr. til foranalysearbejdet, som skal afdække projektets relevans, forretningsmodel og kommercielle bæregrundlag samt til udarbejdelse af udbudsmateriale. Den samlede udgift til foranalysen samt udarbejdelse af udbudsmaterialet udgør jf. vedlagte budget kr. Ansøgningen fra styregruppen for OctOpus-projektet er vedlagt som bilag 2. Som det fremgår af ansøgningen fra OctOpus beder styregruppe ligeledes Udvalget for Erhverv og Kultur om opbakning til at udforme en ansøgning til Erhvervs- og Byggestyrelsen i kommunens navn. Til orientering er bilag 3 og 4 vedlagt. Disse bilag udgør nogle af de strategiske overvejelser, som er baggrunden for projektet. Erhvervs- og Kulturservice har vurderet ansøgningen på baggrund af de kriterier som Udvalget for Erhverv og Kultur har opstillet for ansøgninger til udviklingspuljen. Se bilag 5 Ved behandling af dette punkt deltager Conni Lyngroes fra OctOpus og Klaus Ahm fra Deloitte Corporate Finance. Der er afsat 30 minutter til punktet.

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 407 Økonomiske forhold Bevilges der kr. fra udviklingspuljen til OctOpus-projektet så resterer der efterfølgende kr. i udviklingspuljen. Se medsendte bilag. Procedure Sagen afgøres i Udvalget for Erhvervs og Kultur den 8. oktober 2007 Bilag Statusbeskrivelse for OctOpus pr (382974) Ansøgning 2 fra OctOpus (382979) OctOpus Samfundskatalysator bilag 3 (382989) Konkurrencen fra nærområdet. Bilag 4 (382993) Vurdering af ansøgning 2 fra OctOpus (383013) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller; at Udvalget for Erhverv og Kultur tager stilling til, om der skal bevilliges kr. til projektet fra udvalgets udviklingspulje at såfremt udvalget bevilliger kr. til projektet gives der ligeledes Styregruppen for OctOpus opbakning til udformning af en ansøgning til Erhvervs- og Byggestyrelsen i Haderslev Kommunes navn. Ansøgningen fremsendes til godkendelse i Udvalget for Erhverv og Kultur inden den sendes til Erhvervs- og Byggestyrelsen. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Godkendt. Pengene bevilges under forudsætning af, at Erhvervs- og Byggestyrelsen ligeledes bevilger penge til projektet.

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side budgetkontrol 2007 DIBITW / 07/19401 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Hermed forelægges årets anden og sidste budgetkontrol på Udvalget for Erhverv og Kulturs område. Budgetkontrollen tager udgangspunkt i budget og forbrug pr. 31. august 2007, og omfatter drift og refusion. Økonomiske forhold Totalt udviser budgetkontrollen på udvalgets område en nettotilførsel på 2,205 mio. kr. til driften. Beløbet er i hovedoverskrifter sammensat således: *Overførsel/flytning mellem udvalg *Tilbageførsel af bygningsvedligeholdelsesmidler *Tilbageførsel af pensionsmidler *Andet I alt -0,544 mio. kr. 1,026 mio. kr. 0,100 mio. kr. 1,623 mio. kr. 2,205 mio. kr. I punktet "andet" på 1,623 mio. kr. er der indeholdt en anmodning om en tillægsbevilling på 0,035 mio. kr. til dækning af udgifter til ejendomsskat vedr. Kulturhus Harmonien. Tillægsbevillingen søges finansieret af kassen. Budgetkontrollens afledte konsekvenser for budgetårene udgør - 0,023 mio. kr. Budgetkontrollens indvirkning på budget er fremsendt til Intern Service - Økonomi til indarbejdelse i borgmesterens tekniske ændringsforslag. For nærmere specifikation af de enkelte poster henvises til de vedlagte bilag, jf. nedenfor. Procedure Budgetkontrollen behandles på Økonomiudvalgets møde den 17. oktober 2007 og i Byrådet den 25. oktober Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen og Birthe Wolf Bilag A-Skabelon - EK (372990) B-Skabelon - bemærkninger EK (372992)

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 409 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kulturs 2. budgetkontrol 2007 godkendes og videresendes til Økonomiudvalg og Byråd. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Godkendes som indstillet Slesvigske Musikhus - licitation DIJMHA / 07/4802 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Den 28. september 2007 er der afholdt licitation over Slesvigske Musikhus. Erhvervs- og Kulturservice har i samarbejde med byggerådgiveren - Zeni arkitekter - opstillet konsekvenser af prisgivningen i forhold til budgettet, som beror på sagen. De samlede udgifter til projektet udgør ved antagelse af billigste bud i alt kr. alt incl. Det samlede rådighedsbeløb incl. fondsbidrag og foreløbige tilsagn til projektet udgør p.t kr. Hovedparten af udgifterne finansieres af indtægter i form af tilskud på kr. fra A.P. Møllers Fond, samt bidrag fra Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste på i alt kr. Nettoudgiften for Haderslev Kommune udgør herefter kr., hvoraf de kr. allerede er bevilget på Byrådsmødet den 22. februar 2007, pkt. 28, hvor der blev meddelt anlægsbevilling og rådighedsbeløb med kr. i Midlerne er anvendt til forprojektering af projektet. Idet der skal svares moms af fondstilskuddet fra A. P. Møllers Fond, er der foretaget en revurdering af anlægsøkonomien i forhold til behandlingen af sagen i Byrådet den 22. februar Licitationsresultatet betyder sammen med de øvrige omkostninger, der er forbundet med projektet, merudgifter på kr. i forhold til det oprindeligt fremsatte budget for projektet, hvilket primært skyldes ovennævnte momsudgift af fondstilskuddet.

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 410 Merudgiften på kr. tænkes finansieret af Haderslev Kommune og Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste. Merudgiften for Haderslev Kommune udgør kr., der søges finansieret som tillægsbevilling i denne sag. Økonomiske forhold Bevillingspåtegning: Til stednr Slesvigske Musikhus gives en anlægsbevilling på kr. Anlægsbevillingen til stednr Slesvigske Musikhus udgør herefter kr. Til stednr Slesvigske Musikhus meddeles rådighedsbeløb til udgifter med kr. i 2007 Til stednr Slesvigske Musikhus meddeles rådighedsbeløb til udgifter med kr. i Til stednr Slesvigske Musikhus meddeles rådighedsbeløb til indtægter på kr. i 2007 Til stednr Slesvigske Musikhus meddeles rådighedsbeløb til indtægter på kr. i Til stednr Visionspulje meddeles negativ rådighedsbeløb på kr. i Til Moms meddeles der tillægsbevilling med kr. i 2008 finansieret af det afsatte rådighedsbeløb på stednr i Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 8. oktober 2007, og videresendes til Økonomiudvalg og Byråd. Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og fritidschef Jørn Mejer Bilag Revideret budget 1. oktober 2007 (Licitation) (382498) Resultatskema Licitation den (381558) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at antagelse af billigste tilbud godkendes, at sagen fremsendes til Økonomiudvalget og Byrådet med anbefaling af, at de bevillingsmæssige konsekvenser som beskrevet med kursiv under afsnittet "Økonomiske forhold" godkendes.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 411 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Godkendt som indstillet. Der tilføjes en ny bevillingspåtegning. til stednr Slesvigske Musikhus gives anlægsbevilling på kr. Anlægsbevillingen udgør herefter i alt kr. til stednr Slesvigske Musikhus meddeles rådighedsbeløb til udgifter med kr. i 2007 til stednr Slesvigske Musikhus meddeles rådighedsbeløb til udgifter med kr. i til stednr Slesvigske Musikhus meddeles rådighedsbeløb til indtægter med kr. i til stednr Slesvigske Musikhus meddeles rådighedsbeløb til indtægter med kr. i til stednr Slesvigske Musikhus meddeles negativt rådighedsbeløb med kr. til Visionspulje i til Moms meddeles tillægsbevilling med kr. i Bidrag til servicestrategi - Erhvervs- og Kulturservice. DIKILE / 07/18416 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I henhold til 62 i lov om kommunernes styrelse skal Byrådet vedtage en strategi for udviklingen af kvalitet og effektivitet i den kommunale opgavevaretagelse senest inden forløbet af første år af funktionsperioden. Servicestrategien skal indeholde en oversigt over konkrete indsatsområder en konkret arbejdsplan med en forventet tids- og aktivitetsplan for de enkelte initiativers gennemførelse en angivelse af, på hvilke områder kommunen påtænker at anvende udbud eller andre former for markedsafprøvning en udbudspolitik Hvad angår første og andet dot i ovenstående skal hvert udvalg/serviceområde selvstændigt bidrage til servicestrategien.

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 412 Servicestrategien er gældende i en 2-årig periode og der skal foretages en opfølgning på servicestrategien medio Det betyder, at de opstillede mål og indsatsområder skal være målelige og realistiske inden for en 2-årig periode. For at opnå en ensartethed i serviceområdernes materiale, så har intern service udarbejdet en skabelon til formålet. Direktionen har den 26. juni 2007 godkendt kommissorium og tidsplan for udarbejdelsen af servicestrategien. I den sammenhæng gjorde direktionen opmærksom på, at servicestrategien skal udarbejdes i størst mulig sammenhæng med visionen og planstrategien. Erhvervs- og Kulturservice har nu udarbejdet et forslag til et bidrag til servicestrategien på området for Erhvervs- og Kulturudvalget. Forslaget er udarbejdet med udgangspunkt i visionen for Haderslev Kommune godkendt januar 2007, planstrategien for Haderslev Kommune, Udvalget for Erhverv og Kulturs eget visions notat samt musikskolebetyrelsens vision som ligeledes er godkendt af Udvalget for Erhverv og Kultur. Juridiske aspekter I henhold til 62 i lov om kommunernes styrelse skal Byrådet vedtage en strategi for udviklingen af kvalitet og effektivitet i den kommunale opgavevaretagelse senest inden forløbet af første år af funktionsperioden. Byrådet kan ikke delegere vedtagelsen af servicestrategien til et lavere udvalg eller den kommunale forvaltning. Procedure D. 8. oktober behandler Udvalget for Erhvervs- og Kultur det udarbejdede bidrag til servicestrategien inden for eget udvalgsområde. Senest d. 22. oktober fremsender Udvalget for Erhverv og Kultur deres bidrag til Intern Service, som efterfølgende koordinerer og sammenskriver den samlede servicestrategi for Haderslev Kommune. Den samlede servicestrategi forelægges til godkendelse i Økonomiudvalget den 21. november og endelig vedtagelse i Byrådet den 29. november 2007 Tovholder/informationsansvarlig Kim Ledel er tovholder på processen, hvad angår bidraget fra Erhvervs- og kulturservice. Udviklingsafdelingen under Intern Service er tovholder på den overordnede proces. Bilag Skabelon for Servicestrategi mål, aktiviteter, tid (374705)

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 413 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller; at Udvalget for Erhverv og Kultur drøfter og godkender udsendte bidrag til servicestrategi på udvalgets område. Udvalget bemyndiger administrationen til at færdigbearbejde bidraget på grundlag af udvalgets drøftelser, således at bidraget kan indgå i den samlede servicestrategi for Haderslev Kommune, som efterfølgende godkendes i Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Administrationen arbejder videre med servicestrategien på baggrund af udvalgets bemærkninger. Sagen genoptages på udvalgets møde den 22. oktober Endelig godkendelse af visionen for turismen i Aarøsund DIKILE / 07/4158 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Med anbefaling fra Udvalget for Erhverv og Kultur godkendte Byrådet den 28. juni 2007 en vision for turismen i Aarøsund med henblik på gennemførelse af en offentlighedsperiode og et borgermøde. Offentlighedsperioden er nu udløbet og der er indkommet tre høringssvar. Høringssvarerne er vedlagt som bilag. Endvidere har der været afholdt et borgermøde, hvor visionen var til drøftelse. Der er udarbejdet et referat fra borgermødet, som ligeledes er vedlagt som bilag. Høringssvarerne på visionen for turismen i Aarøsund udtrykker en positiv holdning til projektet. De indkomne høringssvar indeholder ikke elementer, som vil være i modstrid med visionen, derimod kan høringssvarerne ses som suppleringer til den skrevne vision. Høringssvar fra Vibeke Hyhne Winde sætter følgende i fokus: At der skal sættes fokus på det brede publikum af turister. At omdannelse og nybyggeri skal tage hensyn til dem som bor i nærområdet. At der skal være både "maskuline" og "feminine" aktiviteter i området. De feminine aktiviteter efterlyses i visionen. Her tænkes på legeplads, torvedag, butik med det fornødne osv.

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 414 At eksisterende fiskeskure og en gendannelse af nedrevne fiskeskure kan bruges til arbejdende værksteder for billedkunst smykkefremstilling, pileflet, smågallerier og små museer m.m. Fremmelse af naturstierne. Høringssvar fra Carsten Ørnsholt sætter følgende i fokus: Høringssvaret er positivt over for visionen. Hovedbudskabet i høringsvaret er, at der bør indgå skovrejsning i visionen, hvilket kan medvirke til yderligere oplevelser til turisterne. Der foreslås konkret rejsning af 2-3 løveskove med rige muligheder for publikums brug allerede fra anlæggets start. Det foreslås, at der laves stier med opholdsarealer og shelters og indretninger, der muliggør ophold i skoven også uden for den egentlige højsæson. Skovene foreslås at have en størrelse på ha hver. Én skov kunne rejse i nærheden af campingpladsen som i dag er omgivet af landbrugsjord. Endelig kunne der rejses et par skove nord og vest for byen, som et delvist grønt bælte. Høringssvar af Inge Gillesberg sætter følgende i fokus: Høringssvaret giver udtryk for, at det er slående at turisme-visionen mere går på byen Aarøsund en på det farvand, som binder fastlandet og Aarø sammen. I høringsvaret gives der udtryk for, at det er uhensigtsmæssigt, at områderne ikke er tænkt mere sammen, når der både har været arbejdet med visioner for turisme i Aarøsund og på Aarø. Referatet fra borgermødet d. 10. september På mødet blev der givet udtryk for følgende: Overordnet set var der en positiv stemning over for visionen. Enkelte var dog bekymret for om man risikerede at ødelægge det unikke ved Aarøsund-området og andre var bekymret for tankerne om et feriecenter. Det er vigtigt, at udviklingen sker med udgangspunkt i områdets værdier og uden at skade miljøet og stemningen i området. Kvaliteten skal være i højsædet. Visionen burde være at skabe et Martha s vineyard. Et område med mange kunstnere, forfattere, politikere m.v. Der skal være meget eksklusive forhold og mere ydmyge forhold. Flere butikker (fiskeforretning, større købmand m.m.) Golfbane enten på Aarø eller i Aarøsund. Fokus på arkitektur og begrænsning af trafikken.

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 415 Erhvervs- og Kulturservice tager høringsvarerne og bemærkningerne på borgermødet som udtryk for, at der er opbakning til den udarbejde visionen. Særligt to forhold i høringssvarerne har givet Erhvervs- og Kulturservice inspiration til at foretage tilføjelser i visionen. Erhvervs- og kulturservice mener for det første, at det vil være en god ide, at tilføje visionen nogle flere "feminine" aktiviteter, således at der er aktiviteter for hele familien. For det andet vurderer Erhvervs- og Kulturservice, at forslaget om skovrejsning i området kan være med til at styrke det gode friluftsliv hele året. Under delvision 4 vil Erhvervs- og Kulturservice foreslå, at det præciseres at det foreslåede centrum på havnen med plads til ophold og aktivitet bl.a. kan bruges til torvedag og marked. at omgivelserne og miljøet på havneområdet er oplagt til skabelse af et kunstnermiljø og arbejdende værksteder med smykkefremstilling, pileflet, smågallerier m.m. Under delvision 5, som handler om at gøre Aarøsund-området til en attraktion i kraft af det gode fritidsliv hele året, vil Erhvervs- og Kulturservice foreslå, at der tilføjes et element om skovrejsning i området. Skovrejsning med opholdsarealer, stier, shelters mm. vil kunne medvirke til at sikre det gode fritidsliv og tilføje Aarøsund-området endnu en kvalitet. Ud over de indkomne høringssvar har Erhvervs- og Kulturservice vedlagt Udviklingsplanen for Aarø ved denne sag til orientering. Økonomiske forhold Skal visionen blive til virkelighed i 2015, så skal investeringsniveauet i området være højt. Der vil både skulle investeres betragtelige private og kommunale midler. Private midler skal f.eks. finansiere etablering af feriecentre, udvidelse af lystbådehavn, øget hotelkapacitet m.m. For at få fremmet visionen vil det også kræve kommunale investeringer til bl.a. infrastruktur, stier, offentlige pladser og faciliteter m.m. Forhold som ikke er budgetteret i dag. Procedure Visionen behandles politisk; I Udvalget for Erhverv og Kultur den 8. oktober, Økonomiudvalget d. 17. oktober og i byrådet den 25. oktober. På baggrund af den vedtagne vision igangsættes idekonkurrence som skal visualisere visionen for turismen i Aarøsund. De inviterede firmaer skal afleveres deres ideforslag 9. januar Efterfølgende indstiller projektgruppen et vinderprojekt til politisk godkendelse. Den politiske godkendelse af vinderprojektet vil blive i februar 2008.

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 416 Tovholder/informationsansvarlig Kim Ledel Bilag Høringssvar - Vedr. vision for turismen i Aarøsund (381091) Høringssvar1 - Kulturarv Aarøsund (380712) Hørings svar Carsten Ørnsholt - Vision for turismen i Aarøsund. (380417) Referat fra Borgermøde i Aarøsund (381935) Udviklingsplan Aarø.zip 2007 (381910) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller: at visionen for turismen i Aarøsund godkendes med ovennævnte tilføjelser til delvision 4 og 5. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Godkendes som indstillet Borgerinddragelse og planstrategi DISOKK / 07/17502 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Erhvervs- og Kulturservice har på vegne af Byrådet og plangruppen arrangeret 7 borgermøder/arrangementer i forbindelse med offentliggørelse af Planstrategien, Kulturarvsstrategien og Visionen for Turismen i Aarøsund. Der har været afholdt følgende arrangementer: 5. september på Månen. Fremlæggelse af strategimateriale, ideer og forslag. 6. september på Ungdomsskolen. Arrangement med fokus på de unge. 8. september. Bustur i forbindelse med Kulturarvsstrategien. 10. september i Aarøsund medborgerhus. Vision for turismen i Aarøsund. 11. september på Kafka. Arrangement med fokus på kvinder. 12. september på Gram Slot. Kulturarvsstrategien og kommuneplanen. 13. september i Grams gamle kantine. Fremlæggelse af strategimateriale, ideer og forslag.

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 417 På borgermøderne har der været mellem 15 og 90 deltagere. Erhvervs- og Kulturservice planlægger en samlet evaluering af forløbet efter offentlighedsperiodens udløb den 26. september. Med denne sag ønsker Erhvervs- og Kulturservice at få en politisk tilbagemelding på forløbet. Den politiske tilbagemelding vil efterfølgende indgå i den samlede evaluering. Hvad har været godt? Hvad kunne være gjort anderledes? Har antallet af møder været passende? Har form og indhold på møderne været rigtige o.s.v.? Procedure Drøftes på mødet den 8. oktober 2007 Tovholder/informationsansvarlig Søren Kistorp Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller: at udvalget drøfter forløbet af offentlighedsperioden for strategiog visionsarbejdet. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Drøftet. Bemærkningerne indgår i den samlede behandling af planstrategien. Udvalget anmoder Byrådet om en temadrøftelse om "Samarbejde mellem borgerne og Byrådet" i januar Tidsplan for den endelige behandling af planstrategien er ændret således, at planstrategien behandles på følgende møder: Den 20. november Direktionen Den 26. november Udvalget for Erhverv og Kultur Den 12. december Økonomiudvalget Den 20. december Byrådet 283. Festivaler og byfester: støttepolitik DITHLA / 07/7652 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Udvalget for Erhverv og Kultur drøftede i mødet den 17. april 2007 Haderslev Kommunes engagement i byfester, festivaler, events m.v. Udvalget sendte herefter spørgsmålet om kommunal støtte til høring i Kulturelt Samråd og UdviklingsCenterHaderslev.

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 418 Der er nu modtaget svar fra de to instanser, og Erhvervs- og Kulturservice har på baggrund af disse udarbejdet forslag til retningslinjer for kommunal støtte til byfester, festivaler m.v. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 8. oktober 2007 Tovholder/informationsansvarlig Kultur og fritidschef Jørn Mejer Bilag Høringssvar fra Kulturelt samråd (371239) Høringssvar fra UdviklingscenterHaderslev (346594) Støttepolitik for festivaler, byfester m.m. (374213) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller at sagen drøftes at retningslinjer for støtte til festivaler, byfester m.m. godkendes. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Godkendt som indstillet Forslag til etablering af borgerservice på Vojens Bibliotek DIGIEJ / 06/16947 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I foråret 2006 nedsatte Direktionen en arbejdsgruppe, der kortlagde mulighederne for etablering af Borgerservice på Gram Bibliotek og Turistservice. Det førte pr. 1. januar 2007 til åbningen af borgerservice i Haderslev Bibliotekernes Gram afdeling. Erfaringerne det første halvår har sammen med erfaringerne fra Borgerservice på Vojens Rådhus dannet baggrund for nedsættelse af en ny arbejdsgruppe, der undersøger mulighederne af at videreføre erfaringerne til Vojens afdeling.

17 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 419 Arbejdsgruppen består af: Anne-Mette Michelsen, Borgerservice Bente Rethmeier, Borgerservice Hjørdis Ulv Jensen, Vojens afdeling Sonja Nielsen, Vojens afdeling Grethe Gyrup, Gram afdeling Per Månson, Haderslev Bibliotekerne Opgaver, der kan løses i en borgerservice i Vojens afdeling: Ved alle opgaver er der udelukkende tale om personlig betjening, da alle telefoniske henvendelser går til Borgerservice i Haderslev Rådhus. Der tages udgangspunkt i erfaringsmønstret fra Borgerservicen på det gamle Vojens Rådhus fra 1. halvår 2007, hvor der har været i gennemsnit 19 borgere om dagen med en bred vifte af spørgsmål, der meget ligner mønstret i Gram med personlige henvendelser. Borgerservice på Vojens tidligere rådhus har af sikkerhedshensyn været bemandet af 2 mand, der begge har haft fast arbejdsplads på Haderslev Rådhus. Behovet har reelt været 1 mand, hvorfor begge har taget papirarbejde fra Haderslev med ud. Udgangspunktet for opgaveløsningen er sager, hvor det er muligt at trække oplysninger fra nettet. Biblioteket vil få adgang til at se de billeder i fagsystemerne, der viser de enkelte borgeres data samt trække oplysninger af mere informativ karakter fra nettet. Der kan udføres lettere sagsbehandling: Bistand ved udfyldelse af blanketter, modtagelse og videreformidling af udfyldte blanketter og dokumenter og anden bistand. Inden videreformidling checkes blanketter for korrekt udfyldning og underskrift. Personalet skal kunne give den enkelte borger et her og nu-svar samt efter behov kunne hente ekspertise i Borgerservice på Rådhuset. Der oprettes en hotline til dette brug. Endvidere samarbejdes med Frontgruppen i Borgerservice. Indleverede blanketter og dokumenter scannes eller sendes til Borgerservice, der sagsbehandler. Hvis der er behov for mere specialiseret rådgivning eller egentlig sagsbehandling, kan borgeren enten sendes til Borgerservice eller en specialist kan tage ud i afdelingen efter konkret vurdering af behovet. Der udøves ingen myndighedsopgaver, hvorfor der fx ikke kan udstedes pas og kørekort. Nedenstående er oplistet de opgaver, der kan løses af en Borgerservice på Vojens afdeling baseret på opgaverne i Gram afdeling 1. halvår:

18 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 420 Pensionister Sygesikring Almindelig og udvidet helbredstillæg Personlige tillæg Varmetillæg Licensnedsættelse Ændringer i udbetaling af pension f.eks. p.g.a. ægtefælles dødsfald, nedgang/bortfald af indtægter ud over pensionen Pensionistbeviser Befordring til sygehus Bopælsattest Børnebriller Visse former for EU-blanketter Udstedelse af gule og blå sygesikringsbeviser Fodpleje konfliktregninger Befordring til speciallæge genoptræning og i forb. med hjælpemidler Udenlandske lægeregninger Billedlegitimation til unge Udfylde stamkort modtage foto lave indtægtsbilag modtage penge og videresende til Haderslev Boligstøtte Udlevering af ansøgningsskemaer vejledning i udfyldelse af ansøgningsskemaer og i nogle tilfælde hjælp til udfyldelse af skemaerne Folkeregister Hjælpemidler og høreomsorg Arbejdsmarked Vejlede modtage skemaer m.v. og videresende til Haderslev vedr. flytning vielser navneændringer. Rekvirering af fødselsattester. Udlevere hjælpe med at udfylde videresende ansøgningsskemaer formidle kontakt til Voksenservice. Hvis det drejer sig om høreomsorg henvise og oplyse om Center for hjælpemidler og kommunikation. Formidle kontakt til en sagsbehandler bestille tid til samtale. Hvis det er meget akut kan vi komme ud for at skulle lave en rekvisition til en busbillet eller til noget mad men altid efter aftale med

19 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 421 sagsbehandleren. Måske hjælpe med at udfylde et ansøgningsskema om enkeltydelse og hjælpe med at sørge for, at al dokumentation medsendes ansøgningsskemaet. Børnetilskud og bidrag Teknik og Miljø Skat Tilskud Modtagelse og videresendelse af ansøgning om børnefamilieydelse forhøjet og ekstra børnetilskud. Skema om børns indtægter i forb. med udbetaling af bidrag. Rottebekæmpelse henvise til Mortalin ring evt. og bestil rottemand. Henvendelser vedr. affaldsordninger henvis til forsyningsvirksomheden. Henvendelser vedr. belysning veje og stiers tilstand. Udlevering af ansøgning om byggetilladelser modtage retur og videresende. Udskrive årsopgørelser bestille kopi af skattekort, hjælpe med at ændre forskudsansættelser via borgerens skattemappe. Foreninger og visse sociale sammenslutninger 18-ansøgninger. Henvise til Voksenservice. Uddannelse: Der udarbejdes en uddannelsesplan for alle medarbejdere i Vojens afdeling. Derudover sikres faglig sparring med jævnlig opdatering af viden fra Borgerservice. Medarbejderne tilbydes desuden trænerkurser i borgerservice arrangeret af Centralbiblioteket i Vejle. Økonomiske forhold Der regnes med overførsel af et årsværk fra Borgerservice til Haderslev Bibliotekerne. Der skal foretages bygningsændringer i afdelingen og indkøbes nødvendigt inventar for skønsmæssigt kr. Inventar fra Borgerservice i Vojens genbruges i biblioteksafdelingen.

20 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 422 Indstilling På baggrund af erfaringerne med Borgerservice fra Haderslev Bibliotekernes Gram Afdeling har en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Borgerservice og Haderslev Bibliotekerne undersøgt mulighederne for at flytte Borgerservice i Vojens fra det tidligere rådhus til biblioteksafdelingen. Direktørerne for Erhvervs- og Kulturservice og Sundheds- og Borgerservice indstiller på baggrund af arbejdsgruppens anbefaling at: Der etableres Borgerservice ved Vojens afdeling pr. 1. januar 2008 og at der efter et år foretages en evaluering. Der overflyttes et årsværk fra Borgerservice til Haderslev Bibliotekerne. Inventar fra Borgerservice på det tidligere rådhus genbruges i biblioteksafdelingen. Der bevilges kr. til nødvendige bygningsændringer og inventarudskiftninger i biblioteksafdelingen. At sagen oversendes til politisk behandling. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Ingen Direktionen indstiller, at sagen videresendes til behandling i Økonomiudvalget for de forhold der vedrører Borgerservice. For de forhold der vedrører biblioteket videresendes sagen til politisk behandling via Udvalget for Erhverv & Kultur. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Godkendt.

21 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Tilskud til distriktsforeninger DIBETH / 07/15013 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Med virkning fra 1. januar 2007 er kommunerne forpligtet til at yde tilskud til private lokaler og lejrpladser for distriktsforeninger, der er hjemmehørende i kommunen. Kommunen skal endvidere anvise ledige offentlige lokaler, herunder idrætshaller, andre haller samt udendørsanlæg. Det kan besluttes at yde aktivitetstilskud til børn og unge. En distriktsforening er en forening med lokalforeninger i flere kommuner, som er medlemmer direkte eller gennem lokale sammenslutninger. Foreningen skal have almindelige foreningsmæssige aktivitetstilbud for lokalforeningens medlemmer. Det skal af foreningens vedtægt fremgå, i hvilken kommune foreningen er hjemmehørende. Denne kommune er dermed administrationskommune for foreningen. Kommunalbestyrelserne i de berørte kommuner træffer aftale med kommunalbestyrelsen i administrationskommunen om anvisning af lokaler og udendørsanlæg, om lokaletilskud, om eventuelt tilskud til foreningsarbejdet og om fastsættelse af regler om afregning af tilskud, herunder tilbagebetaling af tilskud. Distriktsforeningerne KFUM og KFUK i Distrikt Syd og Indre Missions Unge i Sønderjylland har anmodet om at blive godkendt som hjemmehørende i Haderslev Kommune og har lokalforeninger i samtlige de 4 sønderjyske kommuner. Distriktsforeningen DGI Sønderjylland, der er hjemmehørende i Aabenraa, har lokalforening i bl.a. Haderslev Kommune, og der skal derfor indgås aftale med Aabenraa Kommune om ydelse af tilskud og anvisning af lokaler. Erhvervs- og Kulturservice har afholdt møder med de øvrige sønderjyske kommuner om indgåelse af aftaler om anvisning af lokaler og ydelse af tilskud mv. Det anbefales: at distriktsforeninger ligestilles med de øvrige foreninger i kommunen m.h.t. anvisning af udendørsanlæg og lokaler. at der ydes lokaletilskud i h.t. Folkeoplysningslovens minimumstakster, d.v.s., at der ydes et tilskud på 65% af de afholdte udgifter til medlemmer under 25 år og en max. timepris på kr. 210,05 for haller bortset fra ridehaller og kr. 105,00 for almindelige lokaler (2007-takster). at der ikke ydes tilskud til aktiviteter.

22 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 424 at administrationskommunen udbetaler lokaletilskud til distriktsforeningen og afregner efterfølgende med den kommune, hvor aktiviteten har fundet sted. Undtaget er dog fælleshold i DGI, hvor udgiftsfordelingen mellem de Sønderjyske kommuner sker i forhold til indbyggertal. Hvis en aktivitet finder sted uden for de Sønderjyske kommuner, sker udgiftsfordelingen i forhold til indbyggertal. Økonomiske forhold Amtskommunernes tilskud til de hidtidige amtsforeninger er i forbindelse med strukturreformen overført til kommunernes bloktilskud pr Juridiske aspekter Regler om tilskud til og anvisning af lokaler og udendørsanlæg til distriktsforeninger findes i Folkeoplysningsloven, jfr. lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni Procedure Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 25. september 2007 og i Udvalget for Erhverv og Kultur den 8. oktober Tovholder/informationsansvarlig Bent Therkildsen Bilag Tilskud lokaleudgifter distriktsforeninger (377139) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller at ovenstående anbefalinger fremsendes til videre behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur med henblik på indgåelse af aftaler med de berørte kommuner, at KFUM og KFUK i Distrikt Syd og Indre Missions Unge i Sønderjylland godkendes som hjemmehørende i Haderslev Kommune. Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Afbud: Preben Holmberg, John Lauridsen, Morten Jørgensen, Jens Thestrup Schmidt og Karsten Boe. Fraværende: Kai Bjørnskov Folkeoplysningsudvalget fremsender nedenstående indstilling med anbefaling til Udvalget for Erhverv og Kultur med henblik på indgåelse af aftaler med de berørte kommuner:

23 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 425 at distriktsforeninger ligestilles med de øvrige foreninger i kommunen med hensyn til anvisning af udendørsanlæg og lokaler, at der ydes lokaletilskud i henhold til Folkeoplysningslovens minimumstakster, dvs., at der ydes et tilskud på 65 % af de afholdte udgifter til medlemmer under 25 år og en max. timepris på 210,05 kr. for haller bortset fra ridehaller og 105 kr. for almindelige lokaler (2007-takster), at der ikke ydes tilskud til aktiviteter, at administrationskommunen udbetaler lokaletilskud til driftsforeningen og afregner efterfølgende med den kommune, hvor aktiviteten har fundet sted. Undtaget er dog fælleshold i DGI, hvor udgiftsfordelingen mellem de Sønderjyske kommuner sker i forhold til indbyggertal. Hvis en aktivitet finder sted uden for de Sønderjyske kommuner, sker udgiftsfordelingen i forhold til indbyggertal, at KFUM og KFUK i Distrikt Syd og Indre Missions Unge i Sønderjylland godkendes som hjemmehørende i Haderslev Kommune. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Godkendt som indstillet Eventuelt DICAOL / 06/17018 ÅBEN SAG Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Underskudsgarantien på kr. på koncerten "The Wall" vil blive udløst. Der kommer en samlet evaluering af koncerten på et af de følgende udvalgsmøder.

24 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 426 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Holger Eskildsen Holger Mikkelsen Uwe Jessen

25 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 427

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: kl. 20:00 Afbud: Preben Holmberg, John Lauridsen, Morten Jørgensen, Jens Thestrup

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. december 2010 Mødested: Hammelev Hallen, Cafeteria Arrangementet med hædring af unge ledere, starter kl. 18.30. Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 18-11-2009 Mødested: Bispen, lokale 12, 1. sal Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Børge Koch, Bent Steenberg, Birgit Sørensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-11-2007 Mødested: Mødelokale 1 Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: John Lauridsen og Connie Andersen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. april 2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-03-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Kim Quist Fraværende: Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget, 25-03-2008

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 22-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 17:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 22-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Torsdag den 16-08-2007 Mødested: 101, Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Hanne Hovmøller, Anne-Grethe Schmidt, Frede Rasmussen,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:35 Afbud: Fraværende: Ella Skjellerup var fraværende under punkterne

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing og Allan Emiliussen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Marianne Ørsted Bonde Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 08-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl.

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Astrid Refshauge,

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-10-2010 Mødested: Fælles kørsel fra Hansborg kl. 16:30 eller Vojens Speedwaycenter kl. 17:00 Tinglykke 9 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. august 2006 Mødested: Materielgården, Håndværkervej 40, Tønder Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde 16.20 Fraværende: Preben Linnet Bo Jessen og Niels

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-10-2007 Mødested: Specialskolen Dragen Solsikkevej 4 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Ella Skjellerup forlod mødet kl.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Holger Eskildsen og Kim Qvist

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-11-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur,

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT

Integrationsrådet REFERAT REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Mandag den 21. marts 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Princess May Gildhoff Fraværende: Mohammad Hadid, Wyssam Nouf

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-12-2008 Mødested: 101 - Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen Fraværende:

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT

Integrationsrådet REFERAT REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Mandag den 24. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Jesper Andreasen, Sahat Safari Fraværende: Wyssam Nouf, Mohammad

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 11. december 2017 Mødetidspunkt: 16:30 Mødelokale: 215, Mødelokale Medlemmer: Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants Nielsen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Formand og næstformand

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere