Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA"

Transkript

1 2 FOA MEDIER OG PRESSE Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA Som praktikant i FOA kommer du til at arbejde med forskellige medieplatforme: fagblad, fagbladetfoa.dk, web-tv og sociale medier. Desuden har du mulighed for at lære, hvordan en presseafdeling arbejder. På fagbladet bliver du indført i magasinjournalistikkens verden. Her får du tid til grundig research og til at møde kilderne ude på arbejdspladserne. Du kommer til at arbejde med alle journalistiske genrer fra nyheden, reportagen, portrættet m.m. På nyhedsredaktionen bliver du trænet i de hurtige nyheder til fagbladetfoa.dk og vores nyhedsbrev, der har over modtagere. Sociale medier er en integreret del af arbejdet med nyheder. Og brænder du for levende billeder, kan du også formidle dine historier som web-tv. Du kan være i praktik 12 eller 18 måneder. Sådan kan et praktikforløb ud Nyhedsredaktion i 3 måneder Fagbladredaktionen i 3-9 måneder, herunder projekter med undersøgende journalistik Web-tv i 3 måneder Presseafdelingen i 3 måneder Du bliver en del af et redaktionelt miljø med 30 medarbejdere. Vi er journalister, tv-journalister, webformidlere og grafikere. Vi er opdelt i teams, men samarbejder på kryds og tværs og har fælles efterkritik. Vi forventer I den første tid lægger vi vægt på vinkling, research og sprog. Efterhånden, som du får indblik i stofområderne og lærer, hvordan et stort fagforbund fungerer, forventer vi, at du selv finder historierne. Vi forudsætter, at du er engageret i velfærdsdebatten, men ikke at du har en stor forhåndsviden om FOAs mange faggrupper det skal vi nok hjælpe med. FOA er fagforbund for medlemmer, som hovedsageligt arbejder med offentlig velfærd. Medlemmerne er for eksempel sosu-assistenter, pædagogmedhjælpere, køkkenmedarbejdere, brandmænd, dagplejere og skolepedeller. Praktikantvejledning og feedback Du får løbende feedback på ideer og artikler. Du kommer til at sidde på kontor med praktikantvejlederen en stor del af tiden, og derudover kan du altid gå til dine øvrige kolleger, hvis du har brug for en snak om, hvordan du kommer videre. Hver måned er der statusmøde med praktikantvejlederen, hvor vi taler om, hvordan det går om du trives på redaktionen, og hvordan du udvikler dig fagligt. Desuden går vi i dybden med for eksempel sprog, vinkling, interviewteknik, researchmetoder m.m. Fakta Du er velkommen til at høre mere hos Chefredaktør Gitte Hejberg Direkte: Mobil: gith@foa.dk Praktikantvejleder Merete Nielsen Direkte: Mobil: men@foa.dk

2 MEDIER OG PRESSE FOA 3 Thisted er smukkere, end man tror Rasmus Handberg praktikant februar 2015-august 2016 Jeg blev fra første dag kastet ud i at dække overenskomstforhandlinger. Det handlede om medlemmernes løn- og arbejdsforhold. En helt ny verden for mig, som jeg ikke anede meget om. Men så var jeg ligesom i gang. Og det var tilmed spændende. De første fire måneder skrev jeg webnyheder i nyhedsredaktionen. Ikke kun om overenskomstforhandlinger men alle slags historier, der vedkommer nogle af eller måske alle FOAs medlemmer. Det gik hurtigt op for mig, at FOA-folk er en mangfoldig skare, som arbejder i stort set alle velfærdssamfundets hjørner. Det er lige fra pasning af små børn til pleje af demente, rengøring og madlavning på offentlige og private institutioner samt pedeller, brandmænd og ambulancefolks arbejdsopgaver. Det giver en stor journalistisk plads at arbejde med gode historier på. Opstøver egne historier Hos Fagbladet FOA har jeg rige muligheder for at opstøve egne historier. Jeg havde kun været her i to måneder, da jeg på eget initiativ søgte aktindsigt hos Arbejdstilsynet og pludselig sad med rapporter på i alt mere end sider, der afslørede et elendigt psykisk arbejdsmiljø på landets sygehuse. Og pludselig havde jeg lavet den artikel, der er blevet delt absolut mest i FOAs Facebook-historie. Mange af mine artikler bliver citeret i andre medier. Jeg får tildelt et stort ansvar, og mulighederne er talrige. I løbet af sommeren styrede jeg for eksempel FOAs Facebookprofil. Kommer rundt i landet Stort set alle mine idéer så længe de holder vand kan lade sig gøre. I mit arbejde er der god balance mellem undersøgende journalistik og rørende personfortællinger. I øjeblikket skriver jeg et større tema om depression til fagbladet. I den forbindelse interviewede jeg en kvinde i Korsør, der fortalte om sine mange selvmordstanker. I det hele taget kommer jeg land og rige rundt på plejehjem og børnehaver og møder medlemmerne i øjenhøjde. Før min tid hos FOA vidste jeg slet ikke, hvor smukt der er i Thisted. Efter nytår skal jeg lave web-tv. Det har jeg aldrig prøvet før, men vores tv-folk er friske på at lære mig op. Inden jeg stopper til sommer, skal jeg også forbi vores presseafdeling og i endnu højere grad sørge for at sætte FOA-dagsorden i de landsdækkende medier. På den måde lærer jeg det meste, og jeg ved også, hvordan en stor politisk organisation hænger sammen. Endelig skal jeg huske at fortælle, at mine kolleger er meget søde. De er altid klar med gode råd og søde smil, og i kælderen går jeg til spinning.

3 4 FOA MEDIER OG PRESSE I tvivl? FOA giver dig mulighederne Sophie Bæk Holland, praktikant august 2013 til august 2014 På panikdagen gik jeg efter Fagbladet FOA, og det har jeg ikke fortrudt en eneste gang. På nyhedsredaktionen har jeg banket netnyheder af: korte, længere, voxpop og guides. Jeg har dækket høringer på Christiansborg, lavet tvindslag og deltaget på FOAs kongres med lange arbejdsdage, gode kolleger og øl. En del af teamet fra dag et Helt fra begyndelsen har jeg været en del af teamet. Jeg bliver taget med på råd, og det forventes, at jeg finder mine ege historier. Hjælpen er altid lige ved hånden, og mine ideer bliver altid taget seriøst. Kommer hele vejen rundt På blad-redaktionen dykkede jeg ned i større historier og længere formater. Jeg har blandt andet beskæftiget mig med handikappedes sexliv og medarbejdernes håndtering af emnet. Jeg ideudviklede videre på emnet, lavede et tv-indslag og solgte historien videre til eksterne medier. Med hjælp fra konsulenter i FOA fik jeg færden af en historie om udlicitering på rengøringsområdet. Her lærte jeg metoderne til undersøgende journalistik: søgte aktindsigt, fik bunker af information fra anonyme kilder og tog sammen med en fotograf ud med et kamera uden at give mig til kende. Derudover har jeg prøvet kræfter med portrætstof, reportager og billedhistorier. God følelse i kroppen Jeg har 4 måneder tilbage af min praktiktid, men der er stadig masser af nye ting, jeg skal have afprøvet. Jeg skal redigere andres net- og bladhistorier og slutter af i presseafdelingen, hvor jeg skal skrive pressemeddelser, udvikle kampagner, afsætte historier til andre medier og lave opsøgende pressearbejde. Når jeg tager på arbejde, er det hver dag med en god følelse i kroppen. Der bliver sagt godmorgen, og folk interesserer sig for hinanden. Den store mangfoldighed blandt kollegaerne gør det kun sjovere at drikke øl sammen. Sidst, men ikke mindst. Katinens lave priser gør, at du kan leve som en konge for din praktikløn, og maden smager himmelsk.

4 MEDIER OG PRESSE FOA 5 Et boost til den journalistiske selvtillid Kristoffer Sutton, praktikant februar Inden hornet lød på panikdagen, var jeg sikker på, at jeg skulle lave radio i min praktik det skulle jeg ikke, og jeg kæmpede mig forbi en fortvivlet medstuderende i køen til samtale med Fagbladet FOA. Hvad der synes overstået på et par minutter i panikdagens panik, har betydet meget for, hvad jeg regner med at beskæftige mig med fremover. Når jeg om fire måneder er færdig hos FOA, har jeg afprøvet forskellige journalistiske discipliner. Fra hurtige nyheder på foa. dk, otte-siders temaer i fagbladet til debatindlæg i presseafdelingen. Hos FOA får man det bedste fra flere medieverdener. Man har indflydelse på, hvilke historier der skal bringes, og man føler sig som en vigtig del af redaktionen. Der bliver lyttet, selv om man bare er praktikant. Samtidig er der mange medieplatforme, som man får lov at prøve af, som hvis man var på et større medie. Jeg har lavet nyheder, magasin, web-tv og endda ageret fotograf på et par historier. Der er lagt en plan for, hvad praktikanten skal igennem, men der er også et stort frirum til selv at bestemme, hvordan forløbet skal skrues sammen alt efter, hvilke interesser man har. I nyhedsforløbet har jeg beskæftiget mig med mange forskellige emner, og jeg har fået en masse viden om arbejdsmarkedet, som jeg kan tage med videre. Jeg har leveret nyheder, der skulle på samme dag efter en konference, men som regel er der mere fokus på kvaliteten af historien frem for at få noget på nyhedssiden. Da jeg skrev for fagbladet, fik jeg lov til at researche mig langt ned i emner, der interesserer mig og komme ud og møde cases på deres arbejdsplads. Rart sted at være Redaktionen er fyldt med eksperter. Man finder hurtigt ud af, hvem man skal gå til med spørgsmål om forskellige emner og kollegerne tager sig gerne tid til at sætte praktikanten ind i sagerne. Man får løbende feedback, som gør, at man hurtigt udvikler sig og får mere viden og selvtillid. Man lærer hurtigt de rare kolleger på redaktionen og i andre afdelinger at kende. Der er en god stemning, og de sociale arrangementer fejler absolut intet. Jeg kan varmt anbefale FOA som dit praktiksted hvis ikke på grund af de ovennævnte grunde, så på grund af kantinen og gratis massage.

5 6 FOA MEDIER OG PRESSE Allerede bedre til at vinkle Da jeg for fire måneder siden satte mig til tasterne hos FOA, var det med en yderst sparsom viden om, hvad en sosu-hjælper egentlig laver, og hvordan denne titel adskiller sig fra en sosu-assistent? Og hvilken uddannelse har en pædagogmedhjælper? Og i det hele taget: Hvilke faggrupper er det lige, FOA repræsenterer? Det har vist sig, at størrelsen af min viden på dette område ikke var det afgørende. Det afgørende var, at jeg havde en åben og interesseret tilgang til det. Så er min viden kommet ret hurtigt. Jeg er blevet set som en ligeværdig del af redaktionen. Mine ideer, tanker og holdninger tæller lige så meget som andres. Og sidst, der var personalemøde, havde jeg meldt mig til at stå for den månedlige feedbackfremlæggelse sammen med en kollega. En rigtig lærerig oplevelse. Jeg er efter fire måneder hos FOA allerede blevet mere selvsikker og selvstændig som journalist. Den grundige feedback, jeg har fået på mine artikler, har gjort mig skarpere til selv at se mine fejl, bedre til at vinkle, og så er mit sprog strammet væsentligt op. Niels Rosdahl Jensen, juni 2012 Jeg har været vidt omkring. Jeg har lavet nyheder til foa.dk, researchet derudaf i en tophistorie om arbejdsløshed, interviewet en sosuassistent på opgave hos et ældre ægtepar, været med en pædagogmedhjælper til børnemusikfestival, besøgt to dagplejere, der gennem mindfulness og vægtstop havde fået mere overskud i deres hverdag og været en tur på Christiansborg til en præsentation af ny forskning. FOA er et rigtig godt sted at være i praktik. Jeg kan kun anbefale at komme forbi til åbent hus og møde de dygtige og engagerede journalister og andre medarbejdere, der leverer stof til læsere i form af fagblad, pressemeddelelser, nyhedsbreve og meget andet. At finde historier, der vedrører FOAs medlemmer, sætter indimellem nogle begrænsninger, men det er en afsindig god øvelse og har virkelig udviklet min sans for at se en historie. Jeg har fået lov at klø på med en del historier, jeg helt selv har fundet.

6 MEDIER OG PRESSE FOA 7 Fagbladet FOA har rustet mig godt Stine Mørkeberg, praktikant i FOA Medier Jeg kunne næppe have fundet en praktikplads, hvor jeg kom bedre rundt om forskellige måder at arbejde journalistisk på, end i FOAs medie- og presseafdeling. I løbet af mit praktikår har jeg lavet større temaer til Fagbladet FOA, hurtige nyheder til foa.dk og politiske debatindlæg og pressemeddelelser til landsdækkende og lokale nyhedsmedier. De mange forskellige slags udfordringer har gjort praktikken spændende at stå op til hver morgen. På fagbladet krydsede jeg fingre for at finde den gode case, mens jeg researchede mig dybere ind i temaer som mobning på jobbet og konflikthåndtering i ældreplejen. lavede jeg kampagne for bevarelse af efterlønnen. Førstehjælp ved hånden Vejledning og hjælp har hele tiden været ved hånden, uanset om det handlede om at gøre en indledning mere appetitlig eller forstå, hvad en overenskomst er. Ud over den daglige feedback har jeg fået meget ud af praktiksamtalerne, som min vejleder og jeg har holdt efter behov. Her har der været god tid til grundig feedback og tips ud fra et indsatsområde, jeg selv valgte for eksempel interviewteknik eller rubrikker. Efter et års praktik på Fagbladet FOA føler jeg mig godt rustet til at søge mange forskellige typer af journalistiske jobs. Har stor indflydelse I perioden på foa.dk prøvede jeg at få en egen vinkel på dagens store nyhed om velfærd eller arbejdsliv i hus hurtigst muligt. Som praktikant er man i høj grad selv med til at sætte sit præg på, hvordan nyhedskonceptet på foa.dk skal udvikle sig, og man kan dagligt følge læsertallet. I FOAs presseafdeling var ikke to dage ens. Den ene dag skrev jeg debatindlæg til altinget.dk om sundhed, den næste afsatte jeg en ny undersøgelse fra FOAs analyseafdeling til et dagblad, og den tredje Men FOA er ikke bare et spændende sted at lære det er også et godt sted at være. Der har altid været plads til en god grinepause med en kollega, hvis jeg har været ved at gå død i min research. Jeg har haft mulighed for selv at prioritere mine opgaver, og selvom der har været nok at lave, har jeg ikke været stresset. For holdningen er, at holder du fri i fritiden, så møder du ind med ny energi næste morgen. Jeg kan varmt anbefale FOA som praktiksted for andre journaliststuderende.

Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA

Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA 2 FOA Fagbladet FOA Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA Som praktikant i FOA kommer du til at arbejde med gennemarbejdet magasinjournalistik i Fagbladet FOA. Her får du tid til grundig research og

Læs mere

Boost din kommunikation

Boost din kommunikation v Boost din kommunikation Tag magten over din virksomheds kommunikation med et kursus hos JJ Kommunikation. Undervisningen er målrettet alle typer virksomheder, der vil være mere aktive i den eksterne

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende

Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling og

Læs mere

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade?

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? ELEV Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Får jeg den rigtige løn? Meld dig ind i FOA Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? Pædagogisk assistentelev Social- og sundhedshjælperelev

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Sådan finder du dit nye job

Sådan finder du dit nye job A-KASSE Sådan finder du dit nye job Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016 Indhold Hvad er det rigtige job for dig? 3 Brug dit netværk 5 Brug de sociale medier 7 FOA Job 8 Jobannoncer i medierne 9 FOA JobMatch

Læs mere

Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende

Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling og

Læs mere

Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND

Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND Den overordnede målsætning er, at den enkelte online-praktikant udvikler sig mest muligt indenfor rammerne af sit eget

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

Elev hos Vestforsyning...

Elev hos Vestforsyning... Det har været et godt elevforløb. Jeg har fået lov til at komme omkring alle typer af opgaver, og jeg er blevet kastet ud i lidt af hvert. Fagligt har jeg fået meget ud af det, og medarbejderne har været

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ. på din arbejdsplads

Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ. på din arbejdsplads Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ på din arbejdsplads www.detdumærker.dk OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan man har det på sin arbejdsplads. Klik ind på www.detdumærker.dk

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Hvad kan du bruge Arbejdstilsynet til?

Hvad kan du bruge Arbejdstilsynet til? F O A f a g o g a r b e j d e Hvad kan du bruge Arbejdstilsynet til? Denne Kort & Godt pjece henvender sig til dig som medlem af FOA. Pjecen informerer om: n Hvad Arbejdstilsynet kan. n Hvilken rolle,

Læs mere

Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende

Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling

Læs mere

Uddannelsesplan. Personlige oplysninger

Uddannelsesplan. Personlige oplysninger Uddannelsesplan Dette er en individuel uddannelsesplan, som i løbet af dit praktikforløb skal evalueres, justeres og diskuteres mellem dig og dine ansvarlige mentorer/den praktikantansvarlige. Den generelle

Læs mere

Mål: At være det uomgængelige midtpunkt for al betydende nyhedsformidling og meningsdannelse

Mål: At være det uomgængelige midtpunkt for al betydende nyhedsformidling og meningsdannelse Uddannelsesplan Århus Stiftstidende K/S (Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis og Århus Onsdag) Målsætning Århus Stiftstidende er byens første avis grundlagt 3. januar 1794 og den position agter vi hver

Læs mere

Majbritt Lunds kursuskatalog

Majbritt Lunds kursuskatalog Majbritt Lunds kursuskatalog Her finder du kurser i: PR Skriv, så det bliver læst Skriv til nettet Det gode medlemsblad Stil de gode spørgsmål Hvad er et godt referat? Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

Styrkeprofil iflok. Din arbejdsplads som helhed. Udarbejdet for Din Arbejdsplads. af iflok marts 2013

Styrkeprofil iflok. Din arbejdsplads som helhed. Udarbejdet for Din Arbejdsplads. af iflok marts 2013 Styrkeprofil iflok Din arbejdsplads som helhed Udarbejdet for Din Arbejdsplads af iflok marts 213 Målet er at vise og bringe fokus på det, I er rigtig gode til på Din Arbejdsplads En sådan feedback giver

Læs mere

Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND

Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND Den overordnede målsætning er, at den enkelte praktikant inden for tv- og web-nyhedsjournalistik udvikler sig mest muligt indenfor rammerne

Læs mere

Hvem er jeg? Inger Lise Eriksen-Jensen. Virksomhedskonsulent

Hvem er jeg? Inger Lise Eriksen-Jensen. Virksomhedskonsulent Hvem er jeg? Inger Lise Eriksen-Jensen Virksomhedskonsulent - med praksiserfaring i psykisk arbejdsmiljø siden 1989 - med praksiserfaring som selvstændig siden 2005 - har særlige kompetencer indenfor mobning

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads er udgivet af Forbundet af Offentligt

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres fag, arbejdsforhold og løn

Det siger FOAs medlemmer om deres fag, arbejdsforhold og løn FOA, Analysesektionen 8. november 2007 Det siger FOAs medlemmer om deres fag, arbejdsforhold og løn Dette notat er udarbejdet på baggrund af svarene i en medlemsundersøgelse, som FOA har gennemført via

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet.

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet. Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet. Udenrigsministeriet ønsker fortsat at være et attraktivt og efterstræbt uddannelsessted for studerende i praktik fra de tre journalistuddannelser.

Læs mere

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning?

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning? KONCERN OG ENHEDSSPØRGSMÅL I MTU 2014 Sygehus Lillebælt Trivsel Meget tilfreds Tilfreds tilfreds utilfreds Utilfreds Meget utilfreds Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning?

Læs mere

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET o Magasinet Arbejdsmiljø lderntet indhold eller funktionalitet. Bladnummer: 09 Årgang: 2006 arbejdsliv i udvikling MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET 23 medarbejdere på Medicinsk afdeling på Silkeborg

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Fra stress til trivsel

Fra stress til trivsel Jeanett Bonnichsen Fra stress til trivsel i den pædagogiske verden Jeanett Bonnichsen Fra stress til trivsel i den pædagogiske verden 1. udgave, 1. oplag, 2008 2008 Dafolo Forlag og forfatteren Forsideillustration:

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken. Praktikperiode: 2. praktik.

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken. Praktikperiode: 2. praktik. Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 2. praktik. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Positivt. Der blev taget godt imod

Læs mere

Plejehjemsliv 2012 - med frisørens øjne. Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for

Plejehjemsliv 2012 - med frisørens øjne. Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for ofte om dårligt arbejdsmiljø, stort sygefravær eller sjusk med medicinbehandlingen. Her får vi en tilstandsrapport

Læs mere

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 2016-2017 5 FACTS OM NAVIGATOR * Uddannelsen varer 42 uger fra august 2016 til juni 2017 * Eleverne bor på Navigator

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen

FOA din partner på arbejdspladsen F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2007 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 205.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Sådan kan du arbejde med. psykisk arbejdsmiljø. på din arbejdsplads. r. d k. t d u m æ r ke. www.barhandel.dk

Sådan kan du arbejde med. psykisk arbejdsmiljø. på din arbejdsplads. r. d k. t d u m æ r ke. www.barhandel.dk Sådan kan du arbejde med psykisk arbejdsmiljø på din arbejdsplads ww www.barhandel.dk w.de t d u m æ r ke r. d k Om psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan man har det på sin arbejdsplads.

Læs mere

Medbestemmelse. Et MED-udvalg i vækst. om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere

Medbestemmelse. Et MED-udvalg i vækst. om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere Medbestemmelse F O A F A G O G A R B E J D E Et MED-udvalg i vækst om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere Et MED-udvalg i vækst er udgivet af FOA Fag og Arbejde i oktober 2005. Politisk ansvarlig:

Læs mere

Årets sundeste virksomhed 2009

Årets sundeste virksomhed 2009 Årets sundeste virksomhed 2009 Spørgeskemaet udgør medarbejdernes besvarelse til konkurrencen "Årets sundeste virksomhed 2009". Prisen "Årets sundeste virksomhed 2009" overrækkes af minister for sundhed

Læs mere

Nyheder. TV 2/Fyn vil i løbet af 2014 lave endnu flere nyheder på vores egen kanal. Det vil også give nye muligheder for vores praktikanter.

Nyheder. TV 2/Fyn vil i løbet af 2014 lave endnu flere nyheder på vores egen kanal. Det vil også give nye muligheder for vores praktikanter. TV 2/Fyn har ry for at være et rigtig godt praktiksted. Det har vi, fordi vores praktikanter får lov at arbejde. De får lov at lære. De får udviklet sig som journalister og de får ikke lov at gemme sig.

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikanten med i strategiske overvejelser

Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikanten med i strategiske overvejelser Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikperioden er 6 måneder - med mulighed for at forlænge til 12 måneder. Hovedudfordringen for journalistpraktikanten i Egmont

Læs mere

5 TRIN TIL FORBEDRING AF DIT FOKUS

5 TRIN TIL FORBEDRING AF DIT FOKUS 5 TRIN TIL FORBEDRING AF DIT FOKUS Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden 5 trin til forbedring af dit fokus. Jeg går ud fra, at du har downloadet denne guide, fordi du har et ønske om at

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T T E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud FOA er til for dig Forbundet af Offentligt Ansatte FOA er et fagligt fællesskab, hvor

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

XXXXXXX XXXXXX XX. Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere XXXXX XXXXXX. Vejledning for praktiksteder

XXXXXXX XXXXXX XX. Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere XXXXX XXXXXX. Vejledning for praktiksteder XXXXXXX XXXXX XXXXX XXXXXX XX XXXXXMEDIEHØJSKOLENXXXXXXXX Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere Vejledning for praktiksteder XXXXXX Kære praktiksted Som leder af professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV Hvilke fordele er der ved medlemsskab Som pædagogisk assistentelev

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne 12 måneder Læs praktikantens egen beskrivelse af praktikstedet nederst i dokumentet. Arbejdsgiverne er en arbejdsgiver- og brancheforening

Læs mere

V = spørgsmål til de skolepraktikelever der kun har været i en eller flere virksomheder, i seneste

V = spørgsmål til de skolepraktikelever der kun har været i en eller flere virksomheder, i seneste Forklaring til opbygning af spørgeramme til SKP-elever: Koderne V, S og B V = spørgsmål til de skolepraktikelever der kun har været i en eller flere virksomheder, i seneste praktikperiode S = spørgsmål

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelser i Social Omsorg Hedensted Kommune.

Tilfredshedsundersøgelser i Social Omsorg Hedensted Kommune. Tilfredshedsundersøgelser i Social Omsorg. Der laves eksterne tilsyn hvert år og det er Hjortshøj Care, der foretager disse. Nedenstående ses et uddrag fra Årsberetningen for kommunale tilsynsbesøg på

Læs mere

Klik nu på pilen nederst i højre hjørne for at komme hen til de første spørgsmål.

Klik nu på pilen nederst i højre hjørne for at komme hen til de første spørgsmål. Kære skolepraktikant, På ARHUS TECH vil vi gerne vide, hvor tilfreds du er med skolepraktikken, og hvad du forventer af dig selv. Derfor vil vi bede dig besvare dette spørgeskema. Hver side i spørgeskemaet

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Nedsæt tempoet, når I gør rent

Nedsæt tempoet, når I gør rent KOST-SERVICE Nedsæt tempoet, når I gør rent Et TR-/AMR-værktøj til dig og din arbejdsplads Helbred og arbejde i højt tempo Personer, som arbejder med rengøring, er på benene stort set hele dagen. Samtidig

Læs mere

Uddannelsesplan DR. DR Danmark. DR Oplysning

Uddannelsesplan DR. DR Danmark. DR Oplysning DR DR er Danmarks store medievirksomhed med omkring 3.000 medarbejdere chefer, journalister, programmedarbejdere, teknik, service-og administrationsmedarbejdere. Vi er en flermediel medievirksomhed, der

Læs mere

Kvindedaghøjskolen. Kursuskatalog

Kvindedaghøjskolen. Kursuskatalog Kvindedaghøjskolen Kursuskatalog 2009 Valget er mit / unge mødre Et kursus for yngre kvinder og unge mødre På dette kursus arbejder du med selvværd og selvtillid som et gennemgående tema, med udgangspunkt

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007 FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen juni 2007 1 FOA Analysesektionen 17. juni 2007 FOAs samlede undersøgelser og breve om kvalitetsreformen Indledning om baggrunden for undersøgelserne op til

Læs mere

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Formål Kortene kan bruges til at starte en fælles drøftelse om hinandens arbejdsområder og udviklingsønsker, gennem at give indblik i, hvad der optager ens kollegaer

Læs mere

Undersøgelse af arbejdstid 2015

Undersøgelse af arbejdstid 2015 Undersøgelse af arbejdstid 2015 HL s undersøgelse er gennemført som en totalundersøgelse blandt samtlige foreningens lærermedlemmer i perioden 28. januar til 3. marts 2015. I alt 811 har gennemført, hvilket

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Ensomhed i ældreplejen

Ensomhed i ældreplejen 17. december 2015 Ensomhed i ældreplejen 3 ud af 4 medlemmer af FOA ansat i hjemmeplejen eller på plejehjem møder dagligt eller ugentligt ensomme ældre i forbindelse med deres arbejde, og en tredjedel

Læs mere

Magasin Projekt. redesign.indd 1 11-11-2010 08:51:53

Magasin Projekt. redesign.indd 1 11-11-2010 08:51:53 Magasin Projekt redesign.indd 1 11-11-2010 08:51:53 Negativ stress eksisterer i særlig grad blandt de yngre kvinder 18 AD-spiranten redesign.indd 18 11-11-2010 08:51:55 Brænd op i reklamebranchen Hver

Læs mere

Medarbejder i Glostrup Kommune

Medarbejder i Glostrup Kommune Medarbejder i Glostrup Kommune FORNØJELSE Engagement Trivsel FORNYELSE Udvikling Indflydelse FAGLIGHED Kvalitet Kompetence FÆLLESSKAB Samarbejde Sammenhold Fælles forventninger til et godt medarbejderskab

Læs mere

Interviewguide for sexarbejdere

Interviewguide for sexarbejdere Interviewguide for sexarbejdere Der er rigtig mange, som gerne vil i kontakt med sexarbejdere. Det oplever vi I SIO særligt meget fordi vi modtager mange forespørgsler på om vi kan videreformidle kontakten.

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er helt specielle mennesker.

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT TILLYKKE NY TILLIDSVALGT KÆRE TILLIDSVALGT (TV) Først og fremmest vil vi ønske dig velkommen i din nye rolle som frontfigur for kollegerne på din arbejdsplads og ikke mindst, som aktiv medspiller i HK

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

Spørgeskema til borgere

Spørgeskema til borgere Spørgeskema til borgere Progressionsspørgsmål i BeskæftigelsesIndikatorProjektet Dato Navn Cpr-nummer Introduktionstekst Dette spørgeskema indgår i en landsdækkende undersøgelse, der løber over tre år.

Læs mere

Kom godt i gang med arbejdsglæden. 2 timer

Kom godt i gang med arbejdsglæden. 2 timer Kom godt i gang med arbejdsglæden 2 timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi styrker arbejdsglæden hos os. Undervejs kommer der eksempler, øvelser og værktøjer til inspiration. Tre punkter

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar.

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Mit første besøg i afdelingen var godt, jeg fandt

Læs mere

Har du tid nok til dine arbejdsområder? Altid Ofte Sommetider Sjældent Aldrig/næsten aldrig 0 10 13 8 2

Har du tid nok til dine arbejdsområder? Altid Ofte Sommetider Sjældent Aldrig/næsten aldrig 0 10 13 8 2 Spørgeskema vedr det psykiske arbejdsmiljø Skemaer i alt: 34 Kommer du bagud med dit arbejde? 3 7 18 5 0 Har du tid nok til dine arbejdsområder? 0 10 13 8 2 Er det nødvendigt at arbejde meget hurtigt?

Læs mere

På vej til dit næste job

På vej til dit næste job A-KASSE På vej til dit næste job Gode råd til jobsøgning FEBRUAR 2018 Indhold Sådan finder du jobbet 3 Sådan søger du jobbet 4 Før du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver

Læs mere

Praktikantaftale (ny ordning)

Praktikantaftale (ny ordning) Praktikantaftale (ny ordning) Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår for journalistpraktikanter for de i 1

Læs mere

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as...

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as... Spørgeramme 01 Side 1 af 1 1-0-01 Arbejdets organisering og indhold De følgende spørgsmål handler om indhold og organisering af dine arbejdsopgaver Spørgeramme 01 Anonym Trivselsundersøgelse i Odense Kommune

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

Bliv SOSU og gør en forskel

Bliv SOSU og gør en forskel Bliv SOSU og gør en forskel For mig findes der ikke noget mere bekræftende end at se den glæde jeg frembringer hos den enkelte borger. Og jeg gør jo bare mit arbejde. Og nogle gange lidt mere Hver eneste

Læs mere

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse Efteruddannelse Master i journalistik forskningsbaseret efteruddannelse Lektor Lise Lyngbye, Studieleder for Master i Journalistik Styrk dit spirende talent 3 Arbejder du med kommunikation eller formidling?

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere