Projektansøgning til SATSspuljen til styrkelse af den kommunale alkoholbehandling af dobbeltbelastede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektansøgning til SATSspuljen til styrkelse af den kommunale alkoholbehandling af dobbeltbelastede"

Transkript

1 Projektansøgning til SATSspuljen til styrkelse af den kommunale alkoholbehandling af dobbeltbelastede Københavns Kommune søger Satspuljemidler til alkoholbehandling for dobbeltbelastede borgere. Projektet indeholder dels alkoholbehandling for målgruppen af dobbeltbelastede men indeholder også en metodeudviklingsdel af mere generel værdi i behandlingen af målgruppen. Metodeudvikling består i afprøvning af et særlig brobyggerkorps og et håndholdt for- og efterbehandlingsforløb. Det ambulante klientel på alkoholenhederne i Københavns Kommune er undersøgt til, at ca. 50 % af brugerne har en veldefineret psykiatrisk lidelse ved siden af deres alkoholmisbrug. Det drejer sig først og fremmest om depressioner, angst, ADHD, sidemisbrug, Post Traumatisk Stres Disorder (PTSD) og personlighedsforstyrrelser. Imidlertid bygger data kun på de brugere, hvor det er lykkedes at fastholde brugerne i behandling i tilstrækkelig lang tid til at kunne gennemføre screeningen. Der er imidlertid et ukendt antal af brugere, hvis alkoholmisbrug er så destruktivt, at det ikke lykkes at fastholde dem i behandling i tilstrækkelig tid til at man kan gennemføre den psykiatriske screening og påbegynde behandling af den evt. tilstedeværende psykiske lidelse. Disse brugere kan have behov for en nem og smidig tilgang til et døgnbehandlingstilbud, hvor der kan komme ro på de ofte kaotiske sociale forhold, samtidig med at der foretages en afgiftning og derefter en psykiatrisk screening og opstart af behandling mhp. overgang til videre ambulant behandling. Formål: Målgruppe: Øge og forstærke Københavns Kommunes indsats over for alkohol med dobbeltbelastning o Angst, depression o Personlighedsforstyrrelser o ADHD o PTSD o Borgere der foruden misbrug, findes mistænkt for en sværere psykisk lidelse aktiv scizofreni, psykose, aktiv bipolær sygdom, demens, henvises til Regionalt psykiatrisk tilbud. (Samarbejde med psykiatrien). Borgere fra Københavns Kommune, der ønsker at være afholdende og hvor der er mistanke om at de har en udiagnosticeret psykiatrisk lidelse, eller at de tidligere er diagnosticeret, men ikke følger en behandling.

2 Borgere der gentagende gange er blevet opstartet i trin 1 behandling (ambulant), men ikke har været i stand til at følge/gennemføre behandlingen. Borgerne til projektet rekrutteres fra Alkoholenhederne, Modtageenhederne eller Voksenenhederne i Københavns Kommune. Borgere, der er velmedicineret (psykiatrisk lidelse, stofmisbrug) med stort alkoholforbrug og psykisk skrøbelige. Mål: Antal i behandling: o År = 10 borgere o 2. År = 15 borgere o 3. År = 15 borgere o 4. År = 15 borgere Som følge af kapacitetsopbygningen i Københavns Kommune forventes det, at den ambulante del af behandlingen fra år 2. kan rumme 30 borgere årligt. Succeskriterier/effektmål: o 25 % af målgruppen, der kommer i behandling, skal gennemføre hele forløbet (målt ved fremmøderegistrering og optælling). o 20 % af dem, der gennemfører hele forløbet, er alkoholfrie ved udskrivning. o 15 % af dem, der fuldfører, har halveret deres belastningsgrad (målt ved ASI). o 50 % af brugerne er tilfredse med tilbuddet, målt ved spørgeskemaundersøgelse. Faser i behandlingen

3 Ande n psykiatrisk Behandling tilbud. Døgnbehandling med yderligere udredning Indslusning/ kontakt til b orgeren Udredning / afklaring Ambulant dagbehandling med yderligere udredn ing Ambulant efterbehandling håndholdt behandling/ støtteperson /socialhandleplan For at fastholde denne svære målgruppe vil vi lave en særligt håndholdt behandling som betyder, at en støtteperson vil følge borgeren til behandlingen og andre aftaler for eksempel med jobcentret gennem hele behandlingsforløbet (for- og efterbehandling). Det må yderligere forventes, at en stor del af målgruppen efter endt behandling vil fortsætte i ambulant (trin 1) alkoholbehandling. Fase 1: I 2012 vil døgnbehandling primært foregå i privat regi. Brobygger: En person som har indblik i målgruppe, f.eks. erfaring som SKP og pædagogudannet. For en række af borgerne i målgruppen er det vanskeligt at gå fra et tilbud til et andet fx fra det ambulante tilbud over til døgnafrusningen. De giver op undervejs. For disse borgere vil det være nødvendigt, at der er en person, der følgerne dem fra det ene tilbud til det næste. Det vil derfor være hensigtsmæssigt, at der er et kendt ansigt, som kan støtte borgeren gennem hele forløbet. Dette vil være brobyggerens opgave. Personen skal endvidere oplyse/undervise samarbejdspartnere om projektet og stå til rådighed når frontmedarbejdere står med en borgere, der kunne høre under målgruppen. Udredning/afklaring: Diagnosticering for alkoholmisbrug og mistanke om uafklarede psykiatrisk lidelse. Den indledende diagnose vil blive stillet på en af Københavns Kommunes alkoholenheder, hvor efter der i samarbejde med Rådgivningscenter København, som har visitationskompetencen til dag- og døgnbehandling, vil blive truffet afgørelse om det videre forløb. Konkret afklares det, hvorvidt borgeren hører til projektets målgruppe og om borgeren er motiveret til at indgå i behandlingsforløbet. Om nødvendigt sendes borgeren til afrusning/stabilisering på f.eks. Netværket, Forchhammersvej eller på psykiatrisk skadestue. Døgnbehandling med yderligere udredning: Køb af pladser på f.eks. Ringgården se bilag 1.

4 Fase 2: Det forventes, at nogle borgere efter det indledende forløb vil være tilstrækkeligt stabile til at kunne fortsætte behandling og udredning i intensivt ambulant dagbehandling: Forbehandling indeholder motivationsbehandling, medicinsk behandling og screening. Dagbehandlingen består af gruppebehandling/terapi og/eller individuelbehandling/terapi. Behandlingen er baseret på de kognitive metoder og er kombineret med sundhedsfaglig medicinsk behandling. Som udgangspunkt er alle metoderne evidensbaseret. Et af fokuspunkterne i dagbehandlingen vil være tilbagefaldsforebyggelse, risikohåndtering og finde nye mestringsstrategier. For at sikre kvaliteten fra start i den ambulante behandling vil projektet ved projektstart købe den ambulante dagbehandlingsydelse hos Cenaps Danmark, se bilag 2. Center for Misbrugsbehandling (se bilag 3) forventes i løbet af projektperioden at overtage varetagelsen af dagbehandlingen eventuelt i samarbejde med Cenaps. Ambulant efterbehandling: Den ambulante efterbehandling vil vare i 3-6 måneder og vil fokusere på at hjælpe borgeren videre i deres liv inden for en række områder. Fra 2013 forventes Københavns Kommune at have opbygget de interne kompetencer der skal sikre den langsigtede udvikling og kvalificering af indsatsen over for borgere med dobbeltdiagnose problematikker. For at sikre kvaliteten fra start vil efterbehandlingen ved projektstart være en ydelse som købes hos Cenaps Danmark. Center for Misbrugsbehandling forventes i løbet af 2013 at overtage varetagelsen af dag- og efterbehandlingen eventuelt i samarbejde med Cenaps. Procesoversigt: Elementer og faser i en samlet behandlingsplan er illustreret herunder: Hvorfra kommer borgerne Indledende udredning og ambulant forbehandling Inklusiv døgnbehandling Ambulant efterbehandling Alkoholenheden Modtageenhederne visiterende myndighed Voksenenhederne Private og andre offentlige Afhængig af belastningsgrad vil nogle direkte skulle gå videre til intensiv døgnbehandling, mens andre vil kunne indgå i et ambulant behandlingsforløb (Hver dag fra i tolv uger). Der vil være en del af disse ugers varighed afhængig af belastningsgrad målt via ASI Beskrivelse af forløbet vedlagt via Ringgården ugers varighed Håndholdt behandling Tilbagefaldsforebyggende behandling Rehabiliterende tilbageførelsesplan:

5 alkoholambulatorier Brobyggerkorps borgere, som sandsynligvis efter et forløb vil have behov for et mere intensivt behandlingsforløb i døgnregi. Der skal udarbejdes en social handleplan, der tager højde for, hvad der skal ske efter endt behandling, fx bolig, aktiviteter, beskæftigelse mv. Handleplanen skal godkendes af myndighedscenteret. Udarbejdelse af ASI Status for handleplan hver 3. måned. Håndholdt behandling Boform Hverdagsaktiviteter (Kofoeds Skole, KKUC) BIF Uddannelse Frivillighedsaktiviteter Samværs- og aktivitetstilbud SMART (selvhjælpsgrupper /frivillighedskoordinatorer) Opsøgende medarbejdere i egne hjem (Cenaps, SKP) Tilbagefaldsplan og opfølgning af social handleplan Økonomi Pladspris kan varetages af Center for Misbrugsbehandling, Cenaps Danmark eller Ringgården. Ved projektstart vil behandlingen primært varetages af private udbydere. Fra 1/1/2013 forventes 30 borgere at være i dagbehandling/ambulant behandling og 15 borgere i døgnbehandling. Center for Misbrugsbehandling vil i videst muligt omfang overtage den ambulante dagbehandling fra Cenaps når personale og kompetencer er på plads i centret. Indeholdt i udgiftsposten ambulant dagbehandling ligger fra 1/1/2013 lønninger til yderligere to Behandlere/brobyggere samt en halvtids Psykiater (2 behandlere/brobyggere til kr./år og ½ Psykiater til kr./år), som bliver ansat i takt med at centret overtager dagbehandlingen. Omkostninger Brobygger Døgnbehandling Ambulant dagbehandling (inkl. 2 behandlere/brobygger og ½ psykiater) Øvrige udgifter (transport, uddannelse, pr. mv.)

6 Overhead (administration, revision mv.) Subtotal Total hele forløbet Organisering Projektejer: Rådgivningscenter København, Københavns Kommune Kontaktperson: Christian Solholt Hørsholmsgade 20A 2200 København N Tlf.: Mail: GS29@sof.kk.dk Der nedsættes en følgegruppe med relevante nøglepersoner. Bilag 1 Vedrørende ansøgning til SATSpuljen til styrkelse af den kommunale alkoholbehandling af dobbeltbelastede. Som det fremgår af vejledningen til det pågældende opslag til SATSpuljen er Kompetencecenter for Dobbeltfokuseret Afhængighedsbehandling Ringgården omtalt som eksempel på et kvalificeret privat behandlingssted, som den enkelte kommune kan vælge at entrere med i denne henseende. Vi har derfor

7 valgt at beskrive behandlingen og institutionen, således at dette kan støtte den enkelte kommune i ansøgningsproceduren, da fristen jo ikke er så lang. Ansøgningen sendes til: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Center for Primær Sundhed, Holbergsgade 6, 1057 København K senest 1. marts. Kan også sendes per mail til: Sine Mutanu Jungersted smj@sum.dk BAGGRUND Organiseringen af den offentligt betalte alkoholbehandling er i de senere år gået i retning af en styrkelse af den kommunale ambulante behandling. Det er der god mening i, idet ambulant behandling bør udgøre den primære indsats for alkoholafhængige ud fra princippet om mindst mulig indgriben og betragtninger om cost-effectiveness. Der er derfor også kommet større opmærksomhed på de kompetencer, der skal være til stede i det kommunale ambulante system i forhold til at behandle borgere med komplekse problemer, de såkaldt dobbeltbelastede. Det er denne del af alkoholklientellet, der har været omdrejningspunktet for modelprojektet SODA (Samarbejde Om Dobbeltbelastede Alkoholmisbrugere), som Ringgården har gennemført med støtte fra Sundhedsstyrelsen siden I projektet har Ringgården samarbejdet med 14 kommuners ambulatoriemedarbejdere og ledelse om, at øge mulighederne for at rumme og fastholde større dele af de dobbeltbelastede alkoholklienter i koordinerede og effektive (enten rent ambulante eller ambulant-døgn-ambulante) behandlingsforløb. Det er her blevet understreget, at en restgruppe med svær dobbeltproblematik og massive sociale, fysiske og belastningsmæssige problemer ganske enkelt ikke vil kunne profitere af et isoleret ambulant (dag-)tilbud med de krav, dette stiller til klientens samarbejde og stabilitet. I en kommune af f.eks. Koldings størrelse (ca indbyggere), må der lavt sat - forventes at være mindst 900 borgere med en kombination af alkoholafhængighed og psykisk lidelse som f.eks. personlighedsforstyrrelse, angst, depression eller ADHD i en sådan grad, at isoleret ambulant behandling ofte ikke er tilstrækkelig til at give et effektivt forløb og resultat. RINGGÅRDEN Gennem snart 40 år har Ringgården som døgnbehandlingscenter været orienteret mod et landsdækkende samarbejde med den offentlige alkoholbehandling i ambulant regi. Erfaringerne fra dette samarbejde er gode og positive set fra vores side, og har i de senere år omfattet omkring 150 forløb per år med klienter (35-40% kvinder) henvist fra størstedelen af de eksisterende kommunale misbrugscentre. Hertil kommer, at institutionen på eget initiativ har udført en lang række forsknings- og metodeudviklingsprojekter til gavn for hele alkoholområdet og med høj grad af omsætning til praksis. Indenrigs- og Sundhedsministeriet har med en særlig bevilling i foreløbig 2011 og 2012 afsat midler til fastholdelse af Ringgården som et offentligt støttet kompetencecenter. Herudover har

8 Folketinget via SATSpuljen afsat midler til døgnpladser målrettet de dobbeltbelastede alkoholmisbrugere, der ikke kan profitere af ambulant kommunal behandling. Ringgården ønsker i denne forbindelse at indgå i det offentlige behandlingstilbud som specialværft for klienter, der ligger i snitfladen mellem alkoholbehandling og psykiatri. Dvs. som en specialiseret behandlingsenhed for de klienter, der ses i det orange udsnit af figur 1. Den dobbeltbelastede del af det grønne udsnit (anslået forholdsmæssigt 1/5 af klientellet) kan principielt rummes og fastholdes i ambulant regi ligeså godt som de rent alkoholafhængige klienter - under forudsætning af et dobbelt behandlingsfokus. Det lilla udsnit er så svært belastet, at det reelt ikke er muligt at behandle uden for psykiatrien. Figur 1. Diagram over målgrupper i behandlingssystemet 1 Dobbelt diagnose/psykose (psykiatrien) 6% Kompliceret dobbelt belastning (Ringgården målgr.) 19% Dobbelt belastning (ambulant målgr.) 19% Ren afhængighed (ambulant målgr.) 56% BEHANDLING PRIS, FOKUS, METODER, FORLØB, MÅLSÆTNING Behandlingskapaciteten på Ringgården ligger aktuelt på døgnpladser, hvilket omsættes i tre behandlingsgrupper med ca. 8 klienter i hver, svarende til at der behandles ca. 150 klienter årligt (i snit 8 12 ugers indlæggelse). Dertil knyttes to faste terapeuter, der følger klienterne gennem hele forløbet, samt andre behandlere, psykiater, psykologer og socialrådgivere efter behov. Prisen per behandlingsdøgn udgør i 2012: kroner. Behandlingen baserer sig på en overordnet model med fokus på tre hovedområder: 1. afhængighed (kognitiv terapi, struktureret tilbagefaldsforebyggelse, familieterapi), 2. relationskompetence (personlighedsguidet terapi, tilknytningsteori) og 3. selvregulering (mindfulness og elementer fra dialektisk adfærdsterapi, mentaliseringsbaseret terapi). 1 Amtsrådsforeningen 2005; Rounsaville m.fl. 1998

9 Der arbejdes i et veltilrettelagt miljø, hvor klienten har daglig fast basis i en terapigruppe på ca 8 klienter og 1-2 terapeuter (i alt cirka 14 timer per uge). Dertil kommer faste værksteder indeholdende krop og bevægelse, cirkeltræning, mindfulness, NADA samt 1 gang ugentlig 2 timers intensiv psykoedukation i emner knyttet til behandlingens indhold og formål (f.eks. afhængighedens psykologi, følelser og følelsesregulering, medicinske og psykiatriske aspekter ved alkoholmisbrug m.v.). Alle klienter vurderes og udredes ved psykiatrisk lægekonsulent. Efter behov udredes særlige aspekter ved klinisk psykolog, som også varetager individuelle forløb ved behov (f.eks. ved ptsd, borderline problematik, m.v.) Alle klienter gennemgår personlighedstest i forløbets første fase med henblik på at optimere kontaktstrategi og dermed øge chancen for gennemførelse med godt og relevant samarbejde med klienten. RINGGÅRDENS MÅLGRUPPER Inklusion: Klienter med alkoholafhængighed i kombination med dobbeltbelastning, som hyppigt drejer sig om personlighedsforstyrrelser og/eller symptomlidelser som depression, angst, adhd, ptsd m.v. Klienter med svær og/eller langvarig alkoholafhængighed. Klienter med sidemisbrug af cannabis, benzodiazepiner og smertestillende medikamenter. Klienter med sporadisk sidemisbrug af narkotika. Klienter med kognitive forstyrrelser forårsaget af misbrug eller andre årsager. Eksklusion: Klienter med psykotiske lidelser kan kun undtagelsesvis rummes (forudsætter at der ikke er produktive psykotiske symptomer). Svært aggressive/udadreagerende eller primær paranoide klienter. Psykisk udviklingshæmning i mere udtalt grad. MÅLSÆTNING Det primære sigte med behandlingen er bearbejdning af de psykologiske styringsfaktorer bag afhængighedsadfærden. For at dette skal kunne lade sig gøre holdes fokus på de elementer af støj/interferens, som kommer af den psykiske side af dobbeltbelastningen. Eksempelvis ved at etablere bæredygtig alliance og samsyn med klienten om de problemer i dobbeltbelastningen, som der i fællesskab mellem behandler og klient skal tages højde for, hvis et godt resultat skal opnås. Ligeledes iværksættes medicinsk behandling efter psykiatrisk vurdering af behov, således at f.eks. depressive symptomer, angst eller adhd-symptomer kan reduceres, så klienten bliver i stand til at arbejde psykoterapeutisk. Stikordene i denne forbindelse er: identifikation af problemfelter, udredning af baggrunde, caseformulering, kontaktstrategi, alliance, stabilisering (mentalt og misbrugsmæssigt). Dette arbejde har udgangspunkt i projekt ALF, som er en overordnet personlighedsguidet tilgang til behandling for afhængighed en metode, som er formuleret og udviklet på Ringgården og i stigende grad indgår i repertoiret på misbrugscentre landet over. SUPPLERENDE STØTTEYDELSER TIL AMBULANT SAMARBEJDSPARTNER Langt de fleste klienter på Ringgården er henvist af en ambulant behandler, der har vurderet det nødvendigt med en mere intensiv behandlingsfase. For alle klienter gælder, at der lægges op til, at

10 døgnforløbet ses som en intensiv fase, der er et led i den allerede igangsatte ambulante behandling, som forudsættes fortsat efter døgnforløbet. Derfor sker behandlingen på Ringgården fra starten med den ambulante kollega i tankerne. Dels tages der højde for de vanskeligheder og problemer, som den ambulante kollega allerede har formuleret, at der bør arbejdes med i døgn. Dels samles der undervejs i døgnforløbet erfaringer og data om klienten, som skrives sammen i en fortættet form til brug for den ambulante behandlers videre arbejde med klienten. Dette foreligger i en statusrapport, der foreligger umiddelbart efter udskrivningen. Af denne vil fremgå: caseformulering, udpegning af behandlingsmæssige fokusområder, personlighedstest og bedømmelse, lægefaglig psykiatrisk vurdering, forslag til behandlingsplan for fortsat ambulant dobbeltfokuseret behandling. Endvidere afholdes et eller flere overleveringsmøder, hvor indholdet og dets aspekter kan drøftes mellem klient, døgnbehandler og ambulant behandler. SAMARBEJDE OG KÆDEDANNELSE Med de bevilgede SATSpuljemidler til styrkelse af den kommunale indsats i forhold til dobbeltbelastede alkoholmisbrugere er et principielt samarbejde som vist nedenfor indenfor det muliges rækkevidde. Det vil sige en samarbejdsmodel, hvor døgnbehandling indgår som en ydelse/funktion, der rekvireres fra ambulant side for at få løst udpegede behandlingsopgaver. I denne kædedannelse ses den ambulante første fase at have som opgave at udrede, visitere og forberede klienten til en døgnfase med høj grad af struktur og intensitet (estimeret svarende til ca 130 sessioner ved 12 ugers forløb), og hvor der afleveres en behandlingsstafet til det videre ambulante arbejde med fortsat dobbeltfokus på både afhængighed og den psykiske comorbiditet. Klientens samlede forløb kan således fra starten tilrettelægges til at bestå af en kæde af ambulantdøgn-ambulant fase med henblik på at have såvel intensitet og stabiliering samt implementering i eget levemiljø med på paletten. Figur 2. Model for behandlingssystem med integreret døgn- og kompetenceenhed. Ambulant behandling indledes. Udredning; afklaring af behandlingsbehov DB NEJ DB JA Ambulant mono-fokuseret behandling Ambulant dobbelt-fokuseret behandling Dobbelt-fokuseret døgnforløb på Ringgården ( værft ) Ambulant dobbelt-fokuseret behandling fortsættes Behandling slut Udredningsopgaver; behandlingsvurdering; konsulentydelser Dobbelt diagnose (psykotisk) Psykiatrien?

11 Ringgårdens kompetencecenterfunktion kan også spille en rolle for etablering af kædedannelsen både generelt i forhold til at få lavet relevante samarbejdsformer ambulant behandling og døgnbehandling imellem, men også specifikt i forhold til den enkelte klients forløb. Eksempelvis vil der kunne ydes støtte til udredning og bedømmelse af en klients vanskeligheder og muligheder i forhold til at kunne profitere af døgnbehandling. Ligeledes vil der kunne støttes med hensyn til vejledning og uddannelse af behandlere, som skal have klienter i et dobbeltfokuseret ambulant forløb efter døgnindlæggelse. Per Nielsen, centerleder og Steffen Røjskjær, souschef Tillæg: I Sundhedsstyrelsens rådgivningsmateriale: Kvalitet i alkoholbehandling anføres følgende: Døgnbehandling er imidlertid et nødvendigt led, hvis der samlet set skal kunne ydes effektiv behandling til særligt vanskeligt stillede klienter, som ofte skal have starthjælp i døgnregi for at komme i gang med mere langsigtet ambulant behandling (herunder også dagbehandling). Døgnbehandling bør indgå som en specialfunktion under det samlede alkoholbehandlingssystem, der anvendes når det ambulante system har brug for særlige opgaveløsninger som en art værftsmodel, hvor særlige behandlingsopgaver/klienter varetages af døgninstitutionen (reparationsværftet), medens ambulant behandling tager sig af hovedstrømmen af klienter. De særligt vanskeligt stillede alkoholmisbrugere er kendetegnet ved kombinationer af følgende: klienter med svær og/eller langvarig alkoholafhængighed klienter med dobbelt belastning eller dobbelt diagnose (personlighedsforstyrrelse, symptomlidelser eller sindslidelser af alvorligere karakter) sociale problemer (arbejds- og boligmæssigt) manglende social stabilitet ressourcesvagt socialt netværk

12 børnefamilier hvor en/begge forældre har svært ved at komme i behandling (typisk grundet dobbelt belastning) eller hvor det er vanskeligt at bedømme forældreevnen og børnenes funktion og trivsel under ambulant behandling Da en betydelig del af de særligt vanskeligt stillede misbrugere mere præcist hører til i den tidligere beskrevne kategori af dobbelt belastede klienter, er det væsentligt, at døgninstitutioner på alkoholområdet råder over de særlige behandlingsmiljøer og -metoder, der kan håndtere denne opgave med god effekt. Det vil sige miljøer med rammer, personale og kompetence til, at klienternes forstyrrelser i en vis udstrækning kan udspille sig og rummes i behandlingsforløbet. Døgnbaserede og dobbeltfokuserede behandlingsmetoder med baggrund i psykoterapeutisk og psykiatrisk specialvider betyder - sammen med psykiatrisk kompetence (og i visse tilfælde psykofarmakologisk støtte) - en klar forbedring af situationen for dobbeltbelastede klienter (Sundhedsstyrelsen 2008 Kvalitet i alkoholbehandling et rådgivningsmateriale (kap. 7, side 28-29) NB! Se også vedhæftede folder: Hjælp til kommunerne i forhold til dobbeltbelastede klienter Bilag 2 CENAPS tilbud om alkoholbehandling til dobbeltbelastede Ambulant forbehandling/udredning Det primære fokus i forbehandlingen i CENAPS er misbruget og målet er at klienterne får kendskab til samt lærer at håndtere deres højrisikosituationer i forhold til tilbagefald på en hensigtsmæssig måde. Derudover indeholder behandlingen træning i almindelig daglig livsførelse ADL (sociale færdigheder og motion/sundhed). Her tilegner klienterne sig nye kompetencer, som er med til at forbedre deres forudsætninger for at leve et liv fri af stoffer og alkohol. Vi tilstræber en helhedsorienteret behandling, som tilgodeser alle aspekter af den enkeltes situation. Alle elementerne spiller sammen og støtter op om den enkeltes forandringsproces. Behandlingen har til formål at motivere den enkelte klient til ædruelighed og standse den selvnedgørende proces, der leder til misbrug. Klienterne kommer med meget forskellig alder og baggrund. Vores oplevelse er, at det er vanskeligt for klienterne at opretholde en regelmæssig og struktureret dagligdag, hvilket er en væsentlig forudsætning for at kunne passe et arbejde eller en uddannelse efter endt behandling. Vi ved også, at struktur og stabilitet er helsebringende i den forstand, at en kaotisk livsførelse forstærker psykisk

13 ustabilitet. Desuden ser vi, at mange ikke har de fornødne kompetencer, som er nødvendige for at indgå i sociale sammenhænge med en gruppe/familie. Indlæringen af disse kompetencer foregår i vid udstrækning som adfærdstræning i miljøet, hvor personalet spiller en stor og aktiv rolle. Personalet bruger i vid udstrækning dialogen som indgang og redskab til reguleringen af klienternes adfærd. Eksempler på fokusområder: Personlig hygiejne (fx tøjskift og -vask, badning, håndvask, klipning og barbering) Generel hygiejne (fx i forbindelse med madlavning og rengøring) Deltagelse i fællesskabet omkring kostplanlægning, indkøb og madlavning At kunne begå sig i dagligdagen Hensyntagen til andre i gruppen Regelmæssig rengøring og oprydning Rettidig mødekultur - struktur (fx at stå op, spisetider, mødetider) En væsentlig del af behandlingen har fokus på social færdighedstræning, både i de formelle og de uformelle samværsformer. Den sociale færdighedstræning indebærer i høj grad at være i stand til at reflektere over sig selv i relation til andre mennesker. Livet som misbruger er oftest ensbetydende med et dårligt fysisk helbred, og derfor anser vi sundhed og motion for at være en vigtig faktor i behandlingen. Sundhed i form af motion og god varieret kost har også direkte betydning for den enkeltes psykiske velbefindende og kan aktivt benyttes til at give den enkelte et øget selvværd, øget positivt stemningsleje og øge evnen til at mestre negative emotionelle tilstande. Denne første fase består således af 12 ugers dagsforløb. Klienten deltager i et dagligt program fra mandag til fredag kl , som inkluderer: En morgensession med afspænding og ventilation ud fra stress- og funktionsniveau. En session med gennemgang af en individuel opgave i gruppen. 1 times workshop om afhængighed og relaterede emner. Ansvar for indkøb til frokost og for oprydning, samt andre daglige pligter, hvilket støtter evnen til fælles ansvar og følelsen af fællesskab. Motion og kropsbevidsthedstræning en gang om ugen. NADA akupunktur 2 gange ugentlig. Herudover indgår individuelle samtaler med CENAPS terapeuter, socialrådgiver og psykiater. Efterbehandling

14 Efterbehandlingen er et behandlingsforløb på 6 måneder, som indeholder både gruppebehandling tilbagefaldsforbyggende rådgivning og individuel terapi. Vi er de seneste år blevet opmærksomme på et stort behov for supplerende individuel terapi. Der er kommet større viden og fokus på senfølger efter traumer, og det har traditionelt ikke været en del af den gængse misbrugsbehandling. Vi har i mange tilfælde kunnet se en sammenhæng mellem klienters tendens til tilbagefald og høj belastning på grund af en traumatisk fortid og er vokset op under dysfunktionelle familiære forhold. Alkohol og stoffer har fungeret som en flugt fra symptomerne og været et kunstigt forsøg på at regulere beredskabet i nervesystemet, som enten er for højt eller for lavt, i forhold til et normalt funktionsniveau. Klienter med dobbeltbelastninger såsom; angst, depression, personlighedsforstyrrelser, eller andre diagnoser har typisk et stort udbytte af kombinationen gruppebehandling og individuel terapi. Den individuelle terapiform der primært anvendes i CENAPS efterbehandling er SE-terapi. SE-terapi, Somatic Experience (se hjemmesiden er en terapiform til behandling af senfølger efter chok og traumer. CENAPS Danmark har benyttet sig af denne terapiform de seneste 4 år. Metoden er udviklet i USA af dr. Peter A. Levine, Ph. D, psykolog og biofysiolog. CENAPS er blevet opfordret af et antal rådgivningscentre til at implementere SE-terapi som en fast del af behandlingen. Vi har derfor udarbejdet en model, hvor vi har prioriteret at lægge vægt på SE-terapien, som en integreret del af efterbehandlingen. Gruppebehandling Gruppebehandlingen foregår primært i eftermiddag/aftentimerne, to dage om ugen og inkluderer: Session med afspænding og reaktionsrunde i begyndelsen af hvert møde. Problemløsende gruppeterapi Tilbagefaldsforebyggende rådgivning Workshops om temaer relateret til afhængig livsstil og helbredelse, herunder medafhængighed, netværk, familiesystemer, kommunikation, følelseshåndtering mv. NADA akupunktur 2 gange ugentlig. Individuel terapi Den individuelle terapi i efterbehandlingen er medvirkende til at reducere risikoen for tilbagefald. Formålet med terapien er at hjælpe klienten at opnå forøget evne til selvregulering i forhold til følelser, stress og

15 ubehagelige kropsfornemmelser, som kan føre til tilbagefald. Vi tilbyder også psykoterapi og psykomotorisk behandling som alternativ til SE-terapi. Klienterne gennemgår et forløb på 15 individuelle timer med ca. 2 ugers mellemrum. Klienterne følges tæt af CENAPS socialrådgiver og psykiater igennem efterbehandlingsforløbet, således at den sociale handleplan videreudvikles og implementeres i praksis, på grundlag af et holdbart fundament. Pris: kr. pr. måned i 6 måneder. Tilbud om Pårørendebehandling CENAPS har tilbud om pårørendebehandling til pårørende til indskrevne klienter, som indeholder undervisning i blandt andet: Afhængighed Familieroller Medafhængighed Følelses- og stress håndtering Vi tilbyder pårørendebehandling 4 gange årligt. Et forløb består af 2 dages intensiv undervisning over en weekend og derefter tilbud om 12 ugentlige møder i pårørendegruppe à 3 timers varighed. Formålet med pårørendebehandlingen er at understøtte forståelsen hos de pårørende for den afhængiges proces og deres egen rolle som pårørende. Pris: inkluderet i ovenstående. Supplerende tilbud Dobbeltbelastede klienter har ofte behov for yderligere støtte. På baggrund af en individuel vurdering kan den yderligere støtte sammensættes af følgende to tilbud:

16 Udgående behandlingstilbud CENAPS tilbyder udgående individuel misbrugsbehandling med udgangspunkt i borgerens eget hjem. Behandlingstilbuddet kan fungere selvstændigt, eller i kombination med anden behandling. Den udgående behandling kan iværksættes på alle tidspunkter af et behandlingsforløb; lige fra motivationsfasen, til et efterbehandlingsværn og som individuel støtte i udfordrende forandringsprocesser og højrisikoperioder herimellem. Målet er at kunne reducere tilbagefaldsraten, samt at tilbyde individuel støtte til klienter således at de profiterer yderligere af andre behandlingsforløb. Metoden er en opprioritering af den individuelt tilrettelagte behandling, med fokus på relationsarbejde. Det at klienten mødes, ses og høres i eget nærmiljø, gør at en direkte og målrettet støtte kan iværksættes umiddelbart. Praksis er således; et individuelt tilrettelagt forløb, der foregår med udgangspunkt i klientens egen bolig med flere besøg om ugen af en behandler fra CENAPS, afklarende, støttende og motiverende samtaler, screening og vurdering af behandlingsbehov, støtte og hjælp til relevante praktiske foranstaltninger, psykoog stofedukation, samt terapeutiske samtaler. Endvidere kan den udgående behandler fungere som koordinator og deltage ved møder og aftaler med relevante samarbejdspartnere, såsom jobcenter, kriminalforsorg, misbrugscenter mv. Prisen er som udgangspunkt pr. måned, der kan dog ved yderligere behandlingsbehov tilrettelægges individuel behandlingsplan i samarbejde med misbrugskonsulent/sagsbehandler til divergerende pris. Bofællesskab I januar 2012 åbnede CENAPS et bofællesskab til de stoffrie klienter, som følger behandling i CENAPS og har behov for den støtte, som et bofællesskab indebærer. Bofællesskabet er blevet godkendt af Københavns Kommune. Vi disponerer over en stor og lys lejlighed i Sølvgade, hvor der er 6 møblerede værelser, 2 badeværelse og et fælleskøkken. Beliggenheden er meget central og tæt på grønne områder og parker. Billeder fra lejligheden kan ses på CENAPS hjemmeside Pris kr. pr. måned

17 Bilag 3 Præsentation Københavns Kommunes alkoholbehandling, Center for Misbrugsbehandling (CfM). CfM har varetager Københavns Kommunes tilbud inden for alkoholbehandling. CfMs tilbud: Medicinsk behandling til at understøtte afholdenhed Akutbehandling med ambulant afrusning og følgende behandling for eventuelle abstinenser. Psykiatrisk afklaring og behandling af angst, depression og ADHD Individuel samtaleterapi Gruppeterapi Parsamtaler Pårørendesamtaler med eller uden børn Familieterapi Alkoholbehandlingen udføres af et tværfagligt social- og sundhedsfagligt team sammensat af lægesekretærer, psykiatere, læger, socialrådgivere, en pædagog og sygeplejersker; alle med stor erfaring inden for området og mange med en terapeutisk efteruddannelse. Center for Misbrugsbehandling udbyder udelukkede behandling der hviler på et videnskabeligt grundlag. Den ambulante behandling vare typisk fra 6 til 12 måneder. Behandlingen foregår på en af de fire alkoholbehandlingsenheder Alkoholenhed Amager, Hans Bogbinders Allé 3 indgang 7, 2. sal Alkoholenhed Nord, Ørnevej 18, 1. sal Alkoholenhed Rådhuspladsen 77 (på hjørnet af Farvergade og Rådhuspladsen) Alkoholenhed Valby, Gl. Køge Landevej 1-3, Toftegårds Plads

Status på døgnbehandling 2013

Status på døgnbehandling 2013 Status på døgnbehandling 2013 Centerleder Per Nielsen, ph.d. aut. psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi Ringgården - Kompetencecenter for dobbeltfokuseret afhængighedsbehandling Alkoholbehandling:

Læs mere

Ansøgningsskema for satspuljeprojekt

Ansøgningsskema for satspuljeprojekt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Ansøgningsskema for satspuljeprojekt Satspuljen til styrkelse af den kommunale alkoholbehandling af dobbeltbelastede

Læs mere

samarbejde mellem ambulant alkoholbehandling og specialiseret døgnbehandling

samarbejde mellem ambulant alkoholbehandling og specialiseret døgnbehandling Projekt SODA samarbejde mellem ambulant alkoholbehandling og specialiseret døgnbehandling Per Nielsen, centerleder, ph.d. og Steffen Røjskjær udviklingsleder, cand.phil. Ringgården, Kompetencecenter for

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Indledning:...3. Kapitel 1: Belægning i 2009:...4

Indholdsfortegnelse: Indledning:...3. Kapitel 1: Belægning i 2009:...4 Indholdsfortegnelse: Indledning:...3 Kapitel 1: Belægning i 2009:...4 Kapitel 2: Gennemførte forløb på Pensionatet:...4 Kapitel 2.2: Afbrudte forløb på Pensionatet:...5 Kapitel 2.3: Formålet med indskrivningen

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol og/eller

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol- og/eller

Læs mere

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Rusmiddelcenter Lolland YDELSESKATALOG FOR RUSMIDDELCENTER LOLLAND Indhold Alkoholbehandling...

Læs mere

Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune

Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune Alkoholbehandlingen Alkoholenheden er et gratis ambulant tilbud til brugere og familier med alkoholproblemer. Alkoholenheden

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen Sundhedsloven:

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

Misbrug og psykisk sygdom -udredning og behandling

Misbrug og psykisk sygdom -udredning og behandling Misbrug og psykisk sygdom -udredning og behandling PsykInfo Køge 30.01.2013 Ledende overlæge Michael Bech-Hansen Psykiatrien Øst Region Sjælland Hvad taler vi om? vores sprogbrug Dobbelt-diagnoser = to

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 1. Lovgrundlag Sundhedslovens 141 kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere Stk.

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: TN Dato: 02. 01. 2013 Sagsid.: Version nr.: 1. Revision af kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Læs mere

angst og social fobi

angst og social fobi Danske Regioner 29-10-2012 Angst og social fobi voksne (DF41 og DF40) Samlet tidsforbrug: 15 timer Pakkeforløb for angst og social fobi DANSKE REGIONER 2012 / 1 Forord I psykiatrien har vi kunnet konstatere

Læs mere

ALKOHOL TEMAMØDE. Mandag d. 26. september 2011

ALKOHOL TEMAMØDE. Mandag d. 26. september 2011 ALKOHOL TEMAMØDE Mandag d. 26. september 2011 CMU Bjørn Hogreffe, Centerleder Svenstrupgård Forsorgshjem Misbrugsafsnittet Behandling Brobyggerselskabet & Bo- og gadeteam ALKOHOL TEMAMØDE en lille præcisering

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141 Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141 Målgruppe Målgruppen for behandling af alkoholmisbrug er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af alkohol bosat

Læs mere

ORDEN I KAOS. Dialektisk adfærdsterapi (DAT)

ORDEN I KAOS. Dialektisk adfærdsterapi (DAT) 8 si brochure orden i kaos:layout 1 29/01/13 13.17 Page 2 ORDEN I KAOS Dialektisk adfærdsterapi (DAT) DAT er en kognitiv adfærdsterapeutisk behandlingsmetode til kaotiske og selvdestruktive klienter med

Læs mere

ORDEN I KAOS. Dialektisk adfærdsterapi (DAT)

ORDEN I KAOS. Dialektisk adfærdsterapi (DAT) 3 fl brochure orden i kaos juni 2014FINAL:Layout 1 24/06/14 09.55 Page 3 ORDEN I KAOS Dialektisk adfærdsterapi (DAT) DAT er en kognitiv adfærdsterapeutisk behandlingsmetode til kaotiske og selvdestruktive

Læs mere

VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE

VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE Rådgivning om behandling til borgere med alkoholproblemer Hvad kan vi tilbyde dig, der har et overforbrug eller misbrug af alkohol? I alkoholbehandlingen

Læs mere

Kvalitetsstandard, Kvalitetsstandard, 141, alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard, Kvalitetsstandard, 141, alkoholmisbrug Kvalitetsstandard, Kvalitetsstandard, 141, alkoholmisbrug Overskrift Lovgrundlag Indhold Sundhedslovens 141: Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere. Stk. 2. Alkoholbehandling

Læs mere

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner 21-06-2012

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner 21-06-2012 Danske Regioner 21-06-2012 Reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion (DF43.1 DF43.2) Samlet tidsforbrug: 27 timer Pakkeforløb for reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Forord I psykiatrien

Læs mere

Slagelse Alkoholenheden En vej til forandring. - At gå fra individperspektiv til familieperspektiv

Slagelse Alkoholenheden En vej til forandring. - At gå fra individperspektiv til familieperspektiv Slagelse Alkoholenheden En vej til forandring - At gå fra individperspektiv til familieperspektiv Tanker og erfaringer fra et team v/ Ulla Hjermind og Lisbet Kimer Illustrationer Pia Thaulov Side 1 Slagelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101 Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101 Målgruppe Målgruppen for stofmisbrugsbehandling er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af euforiserende og afhængighedsskabende

Læs mere

Titel: Statusnotat vedr. Alkohol- og Stofrådgivningen - marts 2012

Titel: Statusnotat vedr. Alkohol- og Stofrådgivningen - marts 2012 Notat Sagsnr.: 2012/0004850 Dato: 2. april 2012 Titel: Statusnotat vedr. Alkohol- og Stofrådgivningen - marts 2012 Sagsbehandler: Stein Nygård 1. Baggrund Udvalget for Voksne og Sundhed tog på mødet den

Læs mere

Rådgivning, vejledning og behandling af børn og unge under 18 år sker i samarbejde med forvaltningen Børn & Skole.

Rådgivning, vejledning og behandling af børn og unge under 18 år sker i samarbejde med forvaltningen Børn & Skole. Kvalitetsstandard for tilbud i Rådgivningscenter Tønder Misbrug. Social- og sundhedsfaglig misbrugsbehandling efter serviceloven 101 og sundhedslovens 141 og 142 Beskrivelsen indeholder kvalitetsstandarden

Læs mere

Bilag 1a til kontrakt vedrørende ambulant behandling i voksenpsykiatrien

Bilag 1a til kontrakt vedrørende ambulant behandling i voksenpsykiatrien Økonomi- og Planlægningsafdelingen BILAG 1A Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 38 64 00 01 Direkte 38 64 00 72 Fax 38 64 00 07 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Ref.: Micalla

Læs mere

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner Danske Regioner 29-10-2012 Reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion voksne (DF43.1 DF43.2) Samlet tidsforbrug: 27 timer Pakkeforløb for reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Forord

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune skal tilbyde gratis alkoholbehandling til alle greveborgere

Læs mere

Udkast til. Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrugere Sundhedsloven 141

Udkast til. Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrugere Sundhedsloven 141 Udkast til Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrugere Sundhedsloven 141 Kvalitetsstandard for Behandling til alkoholmisbrugere Sundhedsloven 141 Lovgrundlag for ydelsen: Sundhedslovens 141 141

Læs mere

Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen

Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen - Integreret behandlingstilbud til mennesker med dobbeltdiagnoser Psykiatrisk Center Ballerup og Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter Autisme 2% Mental

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: Dato: 26. 01. 2011 Sagsid.: std Version nr.: 7 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Område Behandling for alkoholmisbrug

Læs mere

Samarbejdsaftalens rammebeløb er baseret på nuværende lovgivning. Borgere i 110 tilbud eller personer i afgiftningsregi, er uden for denne aftale.

Samarbejdsaftalens rammebeløb er baseret på nuværende lovgivning. Borgere i 110 tilbud eller personer i afgiftningsregi, er uden for denne aftale. Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune gældende i 2015 Baggrund og formål Frederikssund Kommune

Læs mere

Shared care Psykiatri og kommunale misbrugscentre. Patienter med dobbeltdiagnoser: Psykisk lidelse og rusmiddelmisbrug

Shared care Psykiatri og kommunale misbrugscentre. Patienter med dobbeltdiagnoser: Psykisk lidelse og rusmiddelmisbrug STOFMISBRUG 2020 KABS KONFERENCE 19-20 MARTS 2013. Shared care Psykiatri og kommunale misbrugscentre Patienter med dobbeltdiagnoser: Psykisk lidelse og rusmiddelmisbrug Konst. Klinikchef Mette Brandt-

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug I Roskilde Kommune arbejder vi for en tidlig hjælp til borgere med begyndende misbrug, en tværgående misbrugsbehandling med synlige resultater samt

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på rusmiddelområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 4 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

personlighedsforstyrrelser

personlighedsforstyrrelser Danske Regioner 29-10-2012 Personlighedsforstyrrelser voksne (DF60.3, DF60.6) Samlet tidsforbrug: 27 timer Pakkeforløb for personlighedsforstyrrelser Forord I psykiatrien har vi kunnet konstatere en række

Læs mere

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD NOTAT Titel Fra: Til: Resumé: Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD Servicestyrelsen, fungerende chef i Handicapenheden Bente Meunier ADHD

Læs mere

Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri

Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri Katrine Schepelern Johansen, Leder af Kompetencecenter for Dobbeltdiagnose, Region Hovedstadens Psykiatri Dobbeltdiagnoseområdet før og nu For 10

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for alkoholmisbrug er udarbejdet i henhold til Lov om Social Service, jævnfør 139 i

Læs mere

Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling

Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling Velkommen til Kolding Kommunes Alkoholbehandling Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen, Alkoholbehandlingen Rådgivning om behandling til borgere med alkoholproblemer Hvad kan vi tilbyde dig, der

Læs mere

Takstkatalog 2019 Stofmisbrugsbehandling

Takstkatalog 2019 Stofmisbrugsbehandling KKUC Takstkatalog 2019 Stofmisbrugsbehandling Helhedsorienteret rusmiddelbehandling KKUC København Vingårdstræde 18 1070 København K Tel 3336 6510 Mail kkuc@kkuc.dk KKUC Taastrup Taastrup Hovedgade 79,

Læs mere

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER FOR MISBRUGSBEHANDLING - ALKOHOLBEHANDLING - BEHANDLING AF VOKSNE BØRN AF ALKOHOLIKERE - LÆGELIG BEHANDLING AF STOFMISBRUG - SOCIAL BEHANDLING AF STOFMISBRUG

Læs mere

periodisk depression

periodisk depression Danske Regioner 29-10-2012 Periodisk depression voksne (DF33) Samlet tidsforbrug: 18 timer Pakkeforløb for periodisk depression Forord I psykiatrien har vi kunnet konstatere en række store udfordringer

Læs mere

Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem

Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem En vejledning for medarbejdere på Lindegårdshusene: Hvem gør hvad hvornår? Sammenhængende behandling for borgere

Læs mere

Kvalitetstandard. Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142

Kvalitetstandard. Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Kvalitetstandard Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Udkast 27. juni 2019 Ambulant behandling af stofmisbrug Serviceloven 101 samt Sundhedsloven 142 Formål

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010 Kvalitetsstandarder Viljen til forandring august 2010 Motivationsforløb for unge med et problematisk forbrug af euforiserende stoffer At motivere den unge til at arbejde med sit forbrug At formidle viden

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141 Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141 Målgruppe Målgruppen for behandling af alkoholmisbrug er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af alkohol, bosat

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a Målgruppe Målgruppen for stofmisbrugsbehandling er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af euforiserende

Læs mere

Blå Kors Behandlingscenter. Kompetencer på behandling af dobbeltbelastede.

Blå Kors Behandlingscenter. Kompetencer på behandling af dobbeltbelastede. BILAG 4 Blå Kors Behandlingscenter. Kompetencer på behandling af dobbeltbelastede. Blå Kors Behandlingscenter har en mangeårig erfaring med målrettet at arbejde med den dobbeltfokuserede døgnbehandling.

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

Projekt Bedre Udredning

Projekt Bedre Udredning Projekt Bedre Udredning Et eksempel på psykiatrisk udredning af personer med psykiske lidelser og misbrug Center for Misbrugsbehandling Aarhus kommune Århus Kommune Center for Misbrugsbehandling Socialforvaltningen

Læs mere

Organisering... 3. De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3. Målgruppe for tilbuddene... 4. Mål og værdier...

Organisering... 3. De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3. Målgruppe for tilbuddene... 4. Mål og værdier... Kvalitetsstandard Behandling af stofmisbrug 2013-2014 Indholdsfortegnelse. Organisering... 3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3 Målgruppe for tilbuddene... 4 Mål og værdier...

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3 Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3 Lovgrundlag Det er kommunens pligt efter Lov om Social Service 101, at tilbyde behandling af stofmisbrug hos voksne borgere.

Læs mere

KABS Takstkatalog 2016

KABS Takstkatalog 2016 KABS Takstkatalog 2016 1 Takster 2016 Social behandling Pris pr. dag (kr.) Udredning 476 Hvidovre/Gentofte basis 100 Hvidovre/Gentofte udvidet 200 Hvidovre/Gentofte intensiv 487 City basis 275 City udvidet

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri Psykoterapeutisk Center Stolpegård. Information om Ambulatorium for Spiseforstyrrelser

Region Hovedstadens Psykiatri Psykoterapeutisk Center Stolpegård. Information om Ambulatorium for Spiseforstyrrelser Region Hovedstadens Psykiatri Psykoterapeutisk Center Stolpegård Information om Ambulatorium for Spiseforstyrrelser Hvem henvender behandlingen sig til? Ambulatorium for Spiseforstyrrelser behandler voksne

Læs mere

Gribskov Misbrugsbehandling Ydelseskatalog August 2014

Gribskov Misbrugsbehandling Ydelseskatalog August 2014 Gribskov Misbrugsbehandling Ydelseskatalog August 2014 Oversigt over ydelser Figuren nedenfor giver et samlet overblik over de ydelser, som leveres af Gribskov Kommunes misbrugsbehandling. 1 Råd og vejledning

Læs mere

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Behandling af stofmisbrug - social behandling Lovgrundlag Hvilke former for social behandling kan Ishøj Kommune tilbyde

Læs mere

Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik

Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik 2012-2015 J. nr. 16.20.00P22 1 Forord ved Borgmesteren Her kommer tekst fra borgmesteren J. nr. 16.20.00P22 2 Indhold 1. Rusmiddelpolitik for Gladsaxe Kommune...

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Lovgrundlag Behandlingsgaranti Lov om social service 101 og Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for

Læs mere

Kvaliteten af dansk stofmisbrugsbehandling

Kvaliteten af dansk stofmisbrugsbehandling Kvaliteten af dansk stofmisbrugsbehandling Undersøgelsen Behandlingsgarantien Klienternes ønsker Behandlingen Indhold Intensitet Hvad er behandling Skønnet antal stofmisbrugere i Danmark Undersøgelsen

Læs mere

Personlighedsguidet alkoholbehandling af dobbeltbelastede borgere

Personlighedsguidet alkoholbehandling af dobbeltbelastede borgere Session B5 Personlighedsguidet alkoholbehandling af dobbeltbelastede borgere Steffen Røjskjær, cand.phil Per Nielsen, psykolog Ringgården Kompetencecenter for dobbeltfokuseret afhængighedsbehandling Giv

Læs mere

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen.

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Socialudvalget Orientering om ansvarsfordeling for psykiatri, alkohol- og misbrugsbehandling mellem kommuner og regioner På socialudvalgsmødet d. 18. maj 2016 blev Socialforvaltningen

Læs mere

Stolpegård P S Y K O T E R A P E U T I S K C E N T E R

Stolpegård P S Y K O T E R A P E U T I S K C E N T E R 2 0 0 6 P S Y K O T E R A P E U T I S K C E N T E R Stolpegård BEHANDLING AF: ANGST DEPRESSION SPISEFORSTYRRELSER PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSER PSYKISKE VANSKELIGHEDER, DER KNYTTER SIG TIL STRESS OG TRAUMER.

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune. Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune. Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling 1 Forord Kvalitetsstandarder for misbrugsområdet handler om den hjælp,

Læs mere

Pakkeforløb Regionsfunktionsniveau og højt specialiseret niveau

Pakkeforløb Regionsfunktionsniveau og højt specialiseret niveau Aarhus Universitetshospital, Risskov Afdeling Q Afdeling for Depression og Angst Skovagervej 2 DK-8240 Risskov Tel. +45 784 72100 www.regionmidtjylland.dk Pakkeforløb Regionsfunktionsniveau og højt specialiseret

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik 2012-2015 J. nr. 16.20.00P22 1 Forord Alkohol- og stofmisbrug har store menneskelige omkostninger for den enkelte borger med et misbrug og for dennes pårørende. Et alkohol-

Læs mere

Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling jf. Serviceloven 101og 101a

Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling jf. Serviceloven 101og 101a Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling jf. Serviceloven 101og 101a 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere efter Serviceloven 101. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 14. november 2017 Side 1 af 7 1. Kvalitetsstandardens formål og indhold Kvalitetsstandarden omfatter indsatsen

Læs mere

Resume af forløbsprogram for depression

Resume af forløbsprogram for depression Resume af forløbsprogram for depression Forløbsprogram for depression indeholder en række anbefalinger. I det følgende beskrives centrale anbefalinger. Derefter opsummeres kommunernes ansvar- og opgaver.

Læs mere

Pakkeforløb for spiseforstyrrelser

Pakkeforløb for spiseforstyrrelser Danske Regioner 29-10-2012 Spiseforstyrrelser voksne (DF50.0, DF50.1, DF50.2, DF50.3, DF509) Samlet tidsforbrug: 30 timer Pakkeforløb for spiseforstyrrelser Forord I psykiatrien har vi kunnet konstatere

Læs mere

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Odense Kommune Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Januar 2019 Hvad kan jeg bruge kvalitetsstandarden til? Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Baggrund og formål Frederikssund Kommune ønsker at misbrugsbehandlingen,

Læs mere

EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI

EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI Fremtidens Psykiatri en helhedsorienteret plan EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI Psykisk trivsel er vigtigt for den enkelte og de pårørende, men også for sammenhængskraften i samfundet.

Læs mere

DET ER ALDRIG FOR SENT! Alkoholbehandling og forebyggelse med det enkelte menneske i centrum

DET ER ALDRIG FOR SENT! Alkoholbehandling og forebyggelse med det enkelte menneske i centrum DET ER ALDRIG FOR SENT! Alkoholbehandling og forebyggelse med det enkelte menneske i centrum ALKOHOLBEHANDLING OG FOREBYGGELSE Cirka 140.000 mennesker i Danmark er afhængige af alkohol*, og det har typisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i medfør af 139 i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Hvordan tilrettelægges indsatsen for borgere med komplekse belastninger udover alkoholmisbrug?

Hvordan tilrettelægges indsatsen for borgere med komplekse belastninger udover alkoholmisbrug? Vingstedseminar d. 15. maj 2013 Hvordan tilrettelægges indsatsen for borgere med komplekse belastninger udover alkoholmisbrug? v/ Tine Horn souschef i Har haft alkoholproblemer siden han var 30 år gammel

Læs mere

1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6.

1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6. 1 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6. Behandlingsydelser... 4 7. Dokumentation... 6 8. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling i Norddjurs Kommune

Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling i Norddjurs Kommune Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling i Norddjurs Kommune OKTOBER 2013 1 Indledning Denne kvalitetsstandard omfatter en beskrivelse af Norddjurs Kommunes serviceniveau for det ambulante behandlingstilbud

Læs mere

Administrationsgrundla

Administrationsgrundla Godkendt i Udvalget for Voksne 25. august 2014 Administrationsgrundlag for socialpædagogisk støtte til voksne med særlige behov 1. Indhold i administrationsgrundlaget Dette administrationsgrundlag beskriver

Læs mere

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 2014 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling Udarbejdet af: Tone Dato: November 2014 Sagsid.: Version nr.: 1 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandling Ydelsens lovgrundlag Sundhedsloven 141. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

I denne folder kan du læse om behandlingen på Ringgården

I denne folder kan du læse om behandlingen på Ringgården I denne folder kan du læse om behandlingen på Ringgården 1. Hvis du skal i behandling for afhængighed af alkohol Samarbejde mellem ambulant behandling og døgnbehandling I Danmark har du ret til gratis

Læs mere

BEHANDLINGS- VEJLEDNING VED SOCIAL FOBI I COLLABRI

BEHANDLINGS- VEJLEDNING VED SOCIAL FOBI I COLLABRI BEHANDLINGS- VEJLEDNING VED SOCIAL FOBI I COLLABRI Behandlingsvejledning ved depression i Collabri Denne behandlingsvejledning vedr. social fobi i Collabri er udarbejdet med baggrund i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling i Aarhus Center for Alkoholbehandling er Aarhus Kommunes behandlingstilbud til borgere, som ønsker hjælp til at ændre alkoholvaner.

Læs mere

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Spørgeskema Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Bred afdækning af praksis i den sociale stofmisbrugsbehandling med udgangspunkt i de nationale

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Kirkens Korshærs Udviklings- og Behandlingscenter (KKUC), Københavns Kommune. Onsdag den 24. marts 2010 fra kl. 9.

Anmeldt tilsyn på Kirkens Korshærs Udviklings- og Behandlingscenter (KKUC), Københavns Kommune. Onsdag den 24. marts 2010 fra kl. 9. TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Kirkens Korshærs Udviklings- og Behandlingscenter (KKUC), Københavns Kommune Onsdag den 24. marts 2010 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. - en introduktion

Den koordinerende indsatsplan. - en introduktion Den koordinerende indsatsplan - en introduktion En god indsats kræver koordinering For borgere med både psykiske lidelser og et misbrug af alkohol og/eller stoffer (en dobbeltdiagnose) gælder, at regionen

Læs mere

Psykiatrisk Center København. Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium

Psykiatrisk Center København. Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium Psykiatrisk Center København Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium November 2017 Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium (IAA) Du er i forbindelse med din indlæggelse blevet henvist til

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [SUU, FT og folketingspolitikere, den 17. november kl 16.30, lokale ]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [SUU, FT og folketingspolitikere, den 17. november kl 16.30, lokale ] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Psykiatri og Lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPMAS Koordineret med: Sagsnr.: 1609792

Læs mere

Ad1) Hvor mange afslag til døgnbehandling giver rådgivningscenteret

Ad1) Hvor mange afslag til døgnbehandling giver rådgivningscenteret Henrik Appel Esbensen MB Rådhuset, 1599 Kbh. V Dato: 16.6.2010 Sagsnr.: 2010-86079 Dok.nr.: 2010-392372 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 8. juni 2010, hvor du stiller følgende spørgsmål

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere over 18 år

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere over 18 år Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere over 18 år Indhold Indledning...3 Lovgrundlag...4 Organisering...4 Det overordnede mål...4...5 Krav til borger...5 Brugerinddragelse...5 Visitationsproceduren...5

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG Indholdsfortegnelse Værdigrundlag... 3 Formål og indhold... 4 Individuelle behandlingsplaner og statusbeskrivelse... 5 Kvalitetsmål...6 Visitationsprocedure...6

Læs mere

Behandling af dobbeltdiagnose patienter i Region H. Struktur, pakkeforløb, koordinerende indsatsplaner

Behandling af dobbeltdiagnose patienter i Region H. Struktur, pakkeforløb, koordinerende indsatsplaner Behandling af dobbeltdiagnose patienter i Region H. Struktur, pakkeforløb, koordinerende indsatsplaner Klinikchef Anne Thalsgård Jørgensen Afdeling M, PC-SHH D. 13.11.2014 Strukturen for behandlingen af

Læs mere

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Psykisk rehabilitering Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Undervisning Projektet er baseret på undervisning om psykisk sårbarhed i en arbejdsmæssig sammenhæng, herunder årsager, symptomer, behandling og forebyggelse

Læs mere

Ydelseskatalog. Misbrugscenter Mariagerfjord

Ydelseskatalog. Misbrugscenter Mariagerfjord / Ydelseskatalog Misbrugscenter Mariagerfjord Indholdsfortegnelse Præsentation af Misbrugscenter Mariagerfjord.................................................... 3 Misbrugscentrets baggrund....................................................................................

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere

Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Svendborg Kommune har som en af de første kommuner i landet besluttet at udarbejde en politik for kommunens socialt udsatte borgere. Politikken er en overordnet retningsgivende

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for alkoholbehandling

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for alkoholbehandling KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for alkoholbehandling Baggrund og formål Ca. 140.000 personer i Danmark er alkoholafhængige, hvoraf hovedparten vurderes at ville have gavn

Læs mere

INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE

INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE INDSATSKATALOG FOR ALKOHOLOMRÅDET i NÆSTVED KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse. Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Næstved Kommune... 3 Ambulant alkoholbehandling... 6 Indsats 1: Informationssamtale....

Læs mere