svarer til god økonomi, stor miljøfordel, godt serviceniveau og godt arbejdsmiljø.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "svarer til god økonomi, stor miljøfordel, godt serviceniveau og godt arbejdsmiljø."

Transkript

1 1 INDLEDNING Side 1 2 ANALYSEN På baggrund af temadagen med kommunalbestyrelsen den 15. november d.å. har Grontmij Carl Bro (GMCB) udarbejdet nedenstående analyse af udvalgte scenarier for dagrenovationsordningen. De blå markeringer i skemaet viser, hvor Kommunalbestyrelsen kunne opnå enighed om organiseringen. Emnerne vedr. de blå markeringer er som udgangspunkt ikke detailanalyseret vedr. service og arbejdsmiljø. De orange viser hvor der ikke blev opnået enighed, de orange emner er derfor detailanalyseret vedr. alle parametrene økonomi, miljø, service og arbejdsmiljø. De grønne markeringer er selve analysen af scenarierne. I afsnit 2 nedenfor er fremgangsmåden for analysen beskrevet og i afsnit 3 er analyseret de emner Kommunalbestyrelsen ønsker analyseret ud over scenarierne. Efterfølgende har kommunen bedt om en analyse af supplerende ydelser, dette er foretaget i et separat notat. Der udarbejdes 3 scenarier, som det fremgår af skemaet nedenfor. 2.1 Fremgangsmåde For hvert scenario belyses konsekvenserne for økonomi, miljø, service og arbejdsmiljø og vurderingen baseres på en sammenligning mellem de 3 scenarier for at afdække, hvilket scenario der scorer højest på de valgte parametre: Økonomi, miljø, service og arbejdsmiljø. I forbindelse med analysen er følgende kategorisering valgt: Dårlig Middel God Af hensynet til overblikket er valgt følgende signatur: svarer til god økonomi, stor miljøfordel, godt serviceniveau og godt arbejdsmiljø. svarer til middel omkostning, middel miljøfordel, middel serviceniveau, middel arbejdsmiljø. svarer til dårlig økonomi, mindste miljøfordel, dårligt serviceniveau og dårligt arbejdsmiljø. Det vil sige, at jo flere stjerner et initiativ får, desto bedre er initiativet Ved analyserne tages højde for det ønskede niveau for de 3 parametre, som fremkom på temadagen med Kommunalbestyrelsen den 15. november:

2 2.1.1 Miljø Miljø 35 % Service 45 % Økonomi: 20 %. Side Service Økonomi Ved en miljømæssig vurdering af forskellige affaldssystemer er der en lang række faktorer, der har betydning, herunder opsamlingsmateriel, indsamlingsmetode og frekvens, udstødning fra renovationsbiler og affaldsbehandlingen. I forbindelse med miljøanalysen ses på: Udledninger fra kørslen med affald Udledninger i fm. affaldsbehandlingen - forbrænding Graden af udledning for de 3 valgte scenarier sammenlignes og kategoriseringen: Dårlig, middel eller god vurderes ved at sammenholde miljøresultatet for de 3 scenarier. Arbejdsmiljø Ved en vurdering af arbejdsmiljøet vurderes, om det er lettere eller sværere at overholde AT-reglerne. Centrale emner for en vurdering er fx håndtering af spand på hjul og kærre, hygiejneforhold etc. Det kan være forskelligt, hvad borgerne opfatter som en god service. I forbindelse med analysen af serviceniveauet ses på: Valgmulighed af beholdere, afhentningsfrekvens og mulighed for den enkelte husstand for at påvirke renovationsgebyret. Det vurderes om servicen kan betegnes som dårlig, middel eller god. I denne analyse er det vurderet som en god service, hvis der er flere valgmuligheder, dette er imidlertid ikke entydigt, nogle borgere synes måske det er bedre service, hvis ordningen er mere enkel, det er ikke muligt at analysere på begge synspunkter. Kun ved en brugerundersøgelse er det muligt, at give et mere præcist billede af, hvad borgerne i Nordfyns Kommune opfatter som en god service. Anslåede omkostninger, dvs. hvad vil det koste at gennemføre den foreslåede organisering af dagrenovationsordningen. Der fokuseres på forskellen i udgiften til behandling (forbrænding), transport og beholder. Udgifter til opstart og information er ens for alle scenarier - er ikke medtaget. Økonomien i det enkelte scenario vurderes og sammenholdes med økonomien for de øvrige scenarier, herunder om økonomien vurderes at være dårlig, middel eller god i en sammenligning.

3 2.2 Forudsætninger for økonomi- og miljøanalyserne Side 3 I forbindelse med økonomi- og miljøanalyserne er følgende lagt til grund: Vedr. scenario 1 er fordelingen mellem sække- og beholdere fastlagt som den er i dag. Ved scenario 2 og 3 er sække konverteret til beholdere ved en anslået fordeling (ligelig fordeling) mellem de forskellige beholdertyper Ved alle scenarier er taget udgangspunkt i samme tømmefrekvens (7/14 dage) som den er p.t. Affaldsmængden i ordningen tager udgangspunkt i den affaldsmængde der p.t. er i ordningerne i de tre gamle kommuner, hvor mængden af dagrenovation i ordningen er lavest i kommuner med vægtbaseret indsamling. Med hensyn til pris pr. afhentning af dagrenovationen er der taget udgangspunkt i de erfaringstal Nordfyns Kommune har samt suppleret med erfaringer fra N. Rangstrup, som har vægtbaseret indsamling. Ved miljøanalysen er udledning og miljøpåvirkning ved affaldsbehandling (forbrænding) og transport analyseret. Miljøeffekterne opgøres som drivhuseffekt, forsuring, næringssaltbelastning og toksiske effekter. Desuden medtages generering af restprodukter fra eksempelvis forbrænding. Miljødelen relaterer sig udelukkende til driftsdelen af scenarierne dvs. at der ikke er foretaget livscyklusvurdering af produktion af materiel som f.eks. plastspande, sække og renovationsbiler.

4 Side 4 Nordfyns Kommune scenarier for dagrenovationsordning Scenario 1 Scenario 2 Scenario 3 Tømningsfrekvens Helår: Frit valg 1 : 7- eller 14-dages tømning (mulighed for ugetømning sommer) Sommerhuse: Frit valg 7- eller 14-dages tømning (vintertømning som tilvalg) Helår: Frit valg 1: 7- eller 14-dages tømning (mulighed for ugetømning sommer) Sommerhuse: Frit valg 7- eller 14-dages tømning (vintertømning som tilvalg) Helår: Frit valg 1: 7- eller 14-dages tømning (mulighed for ugetømning sommer) Sommerhuse: Frit valg 7- eller 14-dages tømning (vintertømning som tilvalg) Afhentningssted Helår: Ved standplads, maks. 25 m Sommerhuse: Standplads, maks. 25 m Helår: Ved standplads, maks. 25 m Sommerhuse: Standplads, maks. 25 m Helår: Ved standplads, maks. 25 m Sommerhuse: Standplads, maks. 25 m Beholdertype Helår: Valgfri beholder, sæk Helår: Beholder Helår: Beholder Afregningssystem Volumen beholdertype og -størrelse (3 størrelser) (desuden kan vælges store beholdere over 240 l) Volumen beholderstørrelse (3 størrelser) (desuden kan vælges store beholdere over 240 l) Vægtbaseret Øvrige ydelser Papir ved husstand Glas ved husstand Dåser ved husstand Igloer bibeholdes Batteri på låg (Spandevaskning: Tilvalg) Papir ved husstand Glas ved husstand Dåser ved husstand Igloer bibeholdes Batteri på låg (Spandevaskning: Tilvalg) Papir ved husstand Glas ved husstand Dåser ved husstand Igloer bibeholdes Batteri på låg (Spandevaskning: Tilvalg) Miljø (vægt: 35 %) Scenario 1 opnår den laveste miljøscore på grund af ugetømning af sække. Dette skyldes dels oftere kørsel (primært ugetømning af plastrsæk) og en højere affaldsmængde i dagrenovationen sammenlignet med scenario 3. Scenario 2 opnår den mellemste miljøscore på grund af primært 14 dages tømning af beholder, der køres sjældnere end vedr. scenario 1. Ved dette scenario er som ved scenario 1 en højere affaldsmængde i dagrenovationen sammenlignet med scenario 3. Scenario 3 opnår den bedste miljøscore 2 på grund af primært 14 dages tømning af beholder, der køres sjældnere end vedr. scenario 1. Ved dette scenario er der desuden regnet med en lavere affaldsmængde i dagrenovationen sammenlignet med scenario 1 og 2.

5 Side 5 Vurdering; Økonomi (vægt 20 %) Scenario 1 opnår den dårligste økonomi. Dette skyldes primært, at det er dyrere at indkøbe og afhente 1 sæk end en beholder. Scenario 2 opnår den bedste økonomi og dermed den laveste pris. Dette skyldes at dette scenario udelukkende indeholder opsamling i beholdere og at indsamlingen ikke er vægtbaseret. Scenario 3 opnår den mellemste økonomi, hvilket primært skyldes at den vægtbaserede indsamlingsmetode er dyrere end ikke-vægtbaseret tømning af beholder (der er regnet med ca. 2,5 kr. mere pr. tømning ca. 25 % mere end ikke-vægtbaseret) Service (vægt 45 %) Tømningsfrekvens: Enighed Afhentningssted: Enighed Tømningsfrekvens: Enighed Afhentningssted: Enighed Tømningsfrekvens: Enighed Afhentningssted: Enighed Beholdertype: Der kan vælges forskellige beholdertyper og størrelser, hvilket sandsynligvis af borgerne vil blive opfattes som en god service. Beholdertype: Der kan vælges forskellig beholderstørrelse, hvilket sandsynligvis af borgerne vil blive vurderet som en middel service. Beholdertype: Der kan vælges forskellig beholderstørrelse, hvilket sandsynligvis af borgerne vil blive vurderet som en middel service. Vurdering Vurdering Afregningssystem: Der kan vælges forskellig afhentningsfrekvens. Det vil sandsynligvis opleves som en god service, at der er flere muligheder for at tilpasse indsamlingen af dagrenovationen til husstandens behov og for at nedsætte gebyret. Borgere der ikke har denne mulighed vil ikke opleve denne fordel. Afregningssystem: Der kan vælges forskellig afhentningsfrekvens. Det vil sandsynligvis opleves som en god service, at der er flere muligheder for at tilpasse indsamlingen af dagrenovationen til husstandens behov og for at nedsætte gebyret. Borgere der ikke har denne mulighed vil ikke opleve denne fordel. Afregningssystem: Miljøprojekt : Holdningen til vægtbaseret gebyrdifferentiering afhænger først og fremmest af, om gebyrdifferentiering opleves som en retfærdig måde at beregne gebyret på. Herudover har det en positiv betydning, om man kan se egen fordel i vægtbaseret gebyrdifferentiering, og om man har kendskab til gebyrdifferentiering. Hvis det forventes, at vægtbaseret gebyrdifferentiering giver anledning til mere ulovligt bortskaffet affald, så påvirker dette holdningen til gebyrdifferentiering i negativ retning.

6 Side 6 Øvrige ydelser: Enighed Øvrige ydelser: Enighed Øvrige ydelser: Enighed Arbejdsmiljø Beholdertype: Valg af sæk kan give et dårligere arbejdsmiljø pga. at der er løft forbundet med afhentningen fra stativ til kærre. Desuden er der en risiko for indånding af fx støv og mikroorganismer fra affaldet i den åbne sæk. Beholdertype: Håndtering af en beholder på hjul vurderes som den mest optimale håndtering af dagrenovation, idet der ikke indgår løft og der ikke er risiko for indånding af fx støv og mikroorganismer. Beholdertype: Håndtering af en beholder på hjul vurderes som den mest optimale håndtering af dagrenovation, idet der ikke indgår løft og der ikke er risiko for indånding af fx støv og mikroorganismer. 1 Betaling følger størrelse/service 2 En bedre miljøscore er under forudsætning af, at den reducerede mængde dagrenovation i stedet går til genanvendelse og ikke smides i naturen, på rastepladser eller afbrændes 2.3 Konklusion vedr. analyse af de 3 scenarier Ved en sammentælling af stjerner for de enkelte scenarier ser resultatet således ud: Scenario 1: 10 stjerner Scenario 2: 13 stjerner Scenario 3: 12 stjerner Scoren for miljø og arbejdsmiljø lægges sammen Det er altså scenario 2 der opnår den bedste score i analysen af økonomi, miljø, service og arbejdsmiljø. Ved en vægtning af de enkelte parametre i henhold til den vægtning kommunalbestyrelsen nåede frem til på temadagen fås: Højeste score: Scenario 2 Mellemste score: Scenario 3 Laveste score: Scenario 1

7 Side 7 Resultatet af analysen og Kommunalbestyrelsens prioritering er således, at det er scenario 2 der har vundet. 2.4 Analyse af miljøbelastning ved produktion af plastbeholder og sække Der foreligger ikke p.t. en samlet miljøvurdering af produktionen af henholdsvis plastbeholdere og sække. Vi har kigget i litteraturen og spurgt hos firmaet 2-0-LCA (Livscyklusanalyse-konsulenter) om dette. Ved en analyse af miljøbelastningen af plastbeholdere og sække skal inddrages bl.a. følgende parametre: Produktion af den relevante plasttype Miljøbelastningen ved brugen af henholdsvis beholdere og sække, herunder: o Afbrænding af plastsække o Levetid af beholder Før en analyse sættes i gang skal forholdet mellem miljøbelastningen fra transporten af dagrenovationen til forbrænding og miljøbelastningen ved beholder/sæk vurderes, i den forbindelse kan miljøbelastningen fra transporten have en væsentlig konsekvens for miljøet, men kørselsmønster og valgte system spiller en rolle ved vurderingen. Kommunen kan overveje om en nærmere analyse skal foretages. 2.5 Analyse af prisforskelle ved beholder-/sækkeplacering I forbindelse med afholdelse af temadag med kommunalbestyrelsen den 15. november d.å. blev det besluttet, at Grontmij Carl Bro (GMCB) skulle udarbejde en analyse af prisforskelle ved beholder-/sækkeplacering. Dette afsnit indeholder oplysninger om gældende overenskomst på området samt et eksempel på afgivne enhedspriser pr. tømning ved en differentieret beholder-/sækkeplacering på/ved matriklen. Efterfølgende er der foretaget en konklusion i forhold til sandsynlig prisforskel ved en differentieret beholder-/sækkeplacering i Nordfyns Kommune Gældende aflønningsforhold Den gældende overenskomst på området vedrørende indsamling af affald er indgået mellem parterne 3F og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik.

8 Side 8 Ifølge gældende overenskomst bliver skraldemænd aflønnet med et ugentligt fast grundbeløb samt et akkordtillæg pr. afhentet enhed. Det faste grundbeløb vil normalt udgøre ca. 50 % af den optjente bruttoløn. Ifølge de fastsatte akkordtillæg aflønnes skraldemændene med ca. 2 kr. mindre pr. enhed, såfremt de skal foretage afhentning og levering af beholder i skel kontra på standpladsen. Omvendt skal skraldemanden ifølge overenskomsten præstere ca. 70 % flere afhentning pr. uge. Der er ikke fastlagt et differentieret akkordtillæg for afhentning af en sæk i skel contra afhentning på standpladsen. Det fastlagte akkordtillæg for afhentning af sække gælder for afhentning på standpladsen og er på tilsvarende niveau, som afhentning og aflevering af beholder i skel Afgivne enhedspriser I forbindelse med gennemførelse af udbudsforretningen vedr. indsamling af dagrenovation i Haderslev Kommune, blev det besluttet, at tilbudsgiverne skulle afgive enhedspriser for henholdsvis afhentning og tømning af sække/beholdere placeret på standplads på matriklen (ifølge kommunens regulativ skal opsamlingsmateriel placeres let tilgængeligt for afhentning, dvs. Haderslev kommunen har ikke fastlagt en maks. afstand) sække/beholdere placeret ved skel / max. 5 meter fra skel Udbudsforretningen blev gennemført i foråret 2007 med tilbudsfrist den 21. maj I alt to tilbudsgivere afgav tilbud på den udbudte entreprise. I nedenstående tabel er relevante enhedspriser oplyst:

9 Opsamlingsmateriel Samtlige priser er ekskl. moms Side 9 Tilbudsgiver A Afhent. på Afhent. ved Difference standplads skel/ max. 5 m. fra skel Afhent. på standplads Tilbudsgiver B Afhent. ved skel/ max. 5 m. fra skel Difference (kr./tømnin (kr./tømnin (kr./tømnin (kr./tømnin (kr./tømning) g) g) g) g) 110 liters sæk 12,35 10,63 1,72 12,25 12,00 0, liters beholder 240 liters beholder 360 liters beholder 110 liters sække v. fritidshuse (kr./tømning) 13,80 11,88 1,92 14,75 14,50 0,25 14,40 12,48 1,92 16,50 16,00 0,50 15,10 13,18 1,92 20,75 19,75 1,00 14,25 12,33 1,92 12,35 12,00 0, Konklusion De to tilbudsgivere har begge afgivet reducerede enhedspriser for afhentning af dagrenovation i skel/max. 5 meter fra skel. Størrelsen af reduktionen er dog forskellig. Forskellen på pris-reduktionen skyldes, at de enkelte afgivne enhedspriser ikke nødvendigvis afspejler det korrekte prisleje pr. aktivitet, da tilbudsgiveren ofte vil vælge at fastsætte enhedspriserne ud fra strategiske overvejelser. Det fremgår af ovenstående tabel, at prisdifferencen på enhedspriser ved indsamling i skel/max. 5 meter fra skel contra indsamling på standpladsen er max. 2 kr./tømning (ekskl. moms). CMCB har et par gange tidligere gennemført udbudsforretninger, hvor tilbudsgivere har skullet afgive enhedspriser for afhentning på standplads contra skel, og erfaringer fra tidligere har på tilsvarende vis vist, at prisdifferencen maksimalt udgør 2 kr. pr. tømning ekskl. moms.

10 Side 10 Ud fra kendskab til den gældende overenskomst på området kan det konstateres, at tilbudsgiveren vil opnå en besparelse på ca. 2 kr. pr. tømning (akkordaflønning) ved afhentning af beholder i skel. Derudover vil entreprenøren pr. indsamlingskøretøj kunne udføre op til ca. 70 % flere tømninger af beholdere pr. uge, hvilket tillige vil medføre en reduktion i entreprenørens omkostninger pr. tømning. Omvendt opnår entreprenøren kun en besparelse pr. tømning ved anvendelse af beholdere, da tilsvarende aflønningssystem ikke er gældende ved afhentning af sække. Sammenholdes CMCB`s erfaringer fra gennemførte udbudsforretninger med kendskab til mulige besparelser for entreprenøren, vurderes det sandsynligt, at prisdifferencen i Nordfyns Kommune maksimal vil udgøre 2,50 kr. pr tømning ved afhentning af beholder i skel ekskl. moms. Dette giver en årlig beregnet reduktion i tømningsprisen pr. husstand ved afhentning af beholder i skel contra på standplads - på henholdsvis: ca. 160 kr./år ved uge-tømning inkl. moms ca. 80 kr./år ved 14-dags tømning inkl. moms 2.6 Undersøge om det er muligt at have vægtbaseret indsamlingssystem med sække og kærre Der er taget kontakt til 3 transportører: Meldgård Miljø, Marius Pedersen og Nord-Ren, som er nogen af de største aktører på markedet. De 3 transportører vurderer alle, at det er muligt at have vægtbaseret indsamlingssystem med sække og kærre, men har ikke selv udført sådan en opgave, desuden er det tvivlsomt om nogen har denne erfaring. Hvis man skal have vægtbaseret indsamling med sæk og kærre oplyser de adspurgte, at man skal være opmærksom på følgende: Måden vejningen kan håndteres på kan være at benytte en HMK-vægt, som nulstilles med kærrens vægt, således at sækken og kærren vejes sammen på bilen. Systemet fordrer, at der køres med én sæk ad gangen på kærren praksis viser, at skraldemændene ofte kører med flere. Der vil derfor være risiko for fejl i husstandsregistreringen. Registreringen af husstanden er mere vanskelig men der kan evt. indtastes adresse manuelt, hvilket dog vurderes at være alt for tidskrævende. En anden mulighed er at påklistre en label på sækken med en stregkode, der vil dog være støre risiko for beskadigelse af label end af chip i container. En fordel er at der ikke er en spand der skal køres tilbage til standplads. Det vurderes mere besværligt og tidskrævende hvorfor det nok mest er en løsning for enkelte husstande frem for en hel kommune.

11 2.6.1 Konklusion Side 11 Såfremt vægtbaseret indsamling ønskes etableret med sæk og kærre bør omstændighederne herved kortlægges nærmere, særligt i forhold til registrering af sæk og vejning.

For hvert scenario belyses konsekvenserne for økonomi, miljø, service og arbejdsmiljø

For hvert scenario belyses konsekvenserne for økonomi, miljø, service og arbejdsmiljø 1 INDLEDNING Side 1 2 ANALYSEN På baggrund af temadagen med kommunalbestyrelsen den 15. november d.å. har Grontmij Carl Bro (GMCB) udarbejdet nedenstående analyse af udvalgte scenarier for dagrenovationsordningen.

Læs mere

I nærværende notat er der redegjort for ovenstående.

I nærværende notat er der redegjort for ovenstående. Notat Dusager 12 8200 Århus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Nordfyns Kommune, Affaldsplan harmonisering Analyse vedr. supplerende ordninger 12. december

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 HVIDOVRE KOMMUNE SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1

Læs mere

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning Indholdsfortegnelse BILAG 1 TILBUDSLISTE 1. Hovedtilbudsliste 2. Orientering 3. Indsamling af restaffald og bioaffald 4. Indsamling af papir, glas, batterier og elektronik 5. Indsamling af plast og metal

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Den enkelte grundejer kan selv vælge beholderstørrelse (140 liter eller 240 liter) samt tømningshyppighed som i den nuværende situation.

Den enkelte grundejer kan selv vælge beholderstørrelse (140 liter eller 240 liter) samt tømningshyppighed som i den nuværende situation. Notat Dato: 11. marts 2013 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesplan for udfasning af sækkestativer Resumé Det foreslås at igangsætte proces med køb af spande i EU-licitation med henblik på udfasning

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere

Affaldstakster 2019 En-familie boliger

Affaldstakster 2019 En-familie boliger Affaldstakster 2019 En-familie boliger Villaer, række- og parcelhuse AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for en-famillieboliger (villaer, parcelog

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indsamling af genanvendelige materialer. Gladsaxe Kommune. Notat af 05. januar Indledning

Indholdsfortegnelse. Indsamling af genanvendelige materialer. Gladsaxe Kommune. Notat af 05. januar Indledning Gladsaxe Kommune Indsamling af genanvendelige materialer Notat af 05 januar 2012 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

Affaldstakster 2019 En-familie boliger

Affaldstakster 2019 En-familie boliger Affaldstakster 2019 En-familie boliger Villaer, række- og parcelhuse AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for en-famillieboliger (villaer, parcel-

Læs mere

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1 NYBORG SYD

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1 NYBORG SYD Til Nyborg Forsyning & service A/S Dokumenttype Bilag 2 - Tilbudsliste Dato November 2016 NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1 NYBORG SYD NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1 NYBORG SYD Revision

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse SOMMERHUSE Affaldsprisen er sammensat af to gebyrer. Grundgebyret fastsættes som udgangspunkt ud fra ejendommens BBR-oplysninger. Hvis sommer huset benyttes hele året, betales grundgebyr som en almindelig

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Reno Djurs den helt korte Kommunalt fællesskab (I/S) 2 interessenter (Norddjurs og Syddjurs); oprindeligt

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller organisk affald

Læs mere

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Borgeren har mulighed for at gå op eller ned i beholder størrelse:

Læs mere

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner NOTAT Den 14. marts 2019 Maria Kyndi Gravesen (MKG) Godkendt af Bent Sørensen (BSO) Sagsnr. 18-00919 Merbevilling til implementering af ny affaldsordning Baggrund Den 5. maj 2015 vedtog Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Sortering af dagrenovation Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Affaldssortering Sortering af dagrenovation i madaffald og restaffald blev opstartet januar 1997. Hos alle de husstande i gl. Grindsted

Læs mere

Indledning. Byrådet. Baggrund for ny affaldsordning i Roskilde Kommune

Indledning. Byrådet. Baggrund for ny affaldsordning i Roskilde Kommune Byrådet Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 2208095 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Baggrund for ny affaldsordning i Roskilde Kommune 28. oktober 2015 Dette notat er opdateret

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S DRAGØR KOMMUNE NOTAT OM BIOAFFALD NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076097-001 VERSION UDGIVELSESDATO

Læs mere

KØB AF AFFALDSBEHOLDERE TILBUDSLISTE

KØB AF AFFALDSBEHOLDERE TILBUDSLISTE KØB AF AFFALDSBEHOLDERE TILBUDSLISTE JUNI 2013 Køb af affaldsbeholdere Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Generelt... 3 1.1 Vejledning... 3 1.2 Oplysninger... 4 1.2.1 Oplysninger i relation til

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse Gebyrblad Gebyrer, der i ændrer sig i forhold til 2016, er neden for angivet med rød skrift. 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (ekskl. moms) 2016 Genanvendelse nvendelse 1 Haveaffald 140 140

Læs mere

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for kommunale virksomheder og institutioner i

Læs mere

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen NOTAT Dato: 27. juni 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner Om oversigten Dette notat giver et kort overblik over nuværende og planlagte

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 4. december 2012 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager I dag indsamles glasflasker, emballageglas, plastflasker og øl- og sodavandsdåser

Læs mere

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Notat Dato 4. juni 2012 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Baggrund Skraldemændene fra Miljø Team A/S har gennem længere tid ønsket at anvendelse af sækkestativer

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2017-20 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2016 2017 AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms I løbet af 2017 bliver gebyrstrukturen på affaldsområdet ændret med implementeringen af den

Læs mere

Svendborg uden affald 2022

Svendborg uden affald 2022 Svendborg uden affald 2022 Svendborg Kommune skal ændre på ordningerne for husholdningsaffald for at øge mængden af affald som genanvendes. Det nationale mål er, at der skal genanvendes minimum 50% af

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2015 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2015 2 Boligbidrag 2015 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2015 6 Ekstra tømninger 2015 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2015 7 Vask af beholdere

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2014 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2014 2 Boligbidrag 2014 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2014 6 Ekstra tømninger 2014 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2014 7 Vask af beholdere

Læs mere

Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S

Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S Brugerundersøgelser Reno Djurs I/S Rekvireret af: Reno Djurs I/S Udfærdiget af: JHN Processor v. cob Høg Nyborg og Bjarke Bøgeskov Jespersen November-december 202 JHN PROCESSOR I Spinderigade E I 700 Vejle

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Teknik- og miljøforvaltningen Forsyningsafdelingen

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Teknik- og miljøforvaltningen Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Teknik- og miljøforvaltningen Forsyningsafdelingen Takster og serviceniveau NOTAT Dato: 27.03.2006 Af: Anette Lykke Otto/Pia Vendelholt Christensen 1. Indledning Principperne i et takstsystem

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald TM Veje og Grønne områder Affald og Genbrug Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 199548 Brevid. 1258412 Ref. ANSE Dir. tlf. 4631 3788 Anettesej@roskilde.dk Budgetindstilling 2012 for renovationsområdet

Læs mere

Spørgsmål/svar til Indsamling af dagrenovation, returpapir, og batterier/småt EL-skrot på Bornholm.

Spørgsmål/svar til Indsamling af dagrenovation, returpapir, og batterier/småt EL-skrot på Bornholm. Spørgsmål/svar til Indsamling af dagrenovation, returpapir, og batterier/småt EL-skrot på Bornholm. Kontrakten gælder for en 1-årig periode Hvad er årsagen til at perioden er så kort? Den korte kontraktperiode

Læs mere

Analyse af restaffald. Domus Vista Park 3

Analyse af restaffald. Domus Vista Park 3 Analyse af restaffald Domus Vista Park 3 juli og november 2012 Affald & Genbrug Bygge, Plan & Miljø Frederiksberg Kommune Undersøgelse af affaldsforhold i Domus Vista Park 3 Frederiksberg Kommune prioriterer

Læs mere

Gebyrer Gebyrblad 2018 (2. behandling 19. september 2017) Incl. moms 1.000, ,00. Excl. moms

Gebyrer Gebyrblad 2018 (2. behandling 19. september 2017) Incl. moms 1.000, ,00. Excl. moms Gebyrer 208 Helårs Beskrivelse Placering Frekvens Volumen Genbrugspladsgebyr.000,00.250,00 Restaffald Skel 4 dages tømning 40 l. 424,00 530,00 Restaffald Skel 4 dages tømning 90 l. 58,40 648,00 Restaffald

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140 Gebyrblad 2014 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2014 2013 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrene er gældende fra 1. januar 2019 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Helårsboliger 1.00. Benyttelse af genbrugspladser 1.110,39 888,31

Læs mere

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for kommunale virksomheder og institutioner i

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE 1 HOLDEPLADS/ ARBEJDSOMRÅDE 2 ADGANGSVEJ Holdepladsen er der, hvor skraldebilen er parkeret på vejen. Der skal være

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Gebyrer Gebyrblad 2017 (2. behandling 27. september 2016) Excl. moms. Incl. moms 1.000, ,00

Gebyrer Gebyrblad 2017 (2. behandling 27. september 2016) Excl. moms. Incl. moms 1.000, ,00 Gebyrer 2017 Helårs Beskrivelse Placering Frekvens Volumen Genbrugspladsgebyr 1.000,00 1.250,00 Restaffald Skel 140 l. 424,00 530,00 Restaffald Skel 190 l. 518,40 648,00 Restaffald Skel 240 l. 656,80 821,00

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2017

Natur og Miljøudvalget 2017 Affald Genbrug FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 406,50 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller

Læs mere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Den 12. juli 2012 Init. CBP/BEB Sagsnr. 12-01061 Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Baggrund Ishøj og Vallensbæk Kommuner

Læs mere

For ydelser under TBL-B Tillægsydelser og i TBL-C Beholderværksted, afregnes der med Ordregiver efter faktisk udførte ydelser.

For ydelser under TBL-B Tillægsydelser og i TBL-C Beholderværksted, afregnes der med Ordregiver efter faktisk udførte ydelser. Bilag 2: Tilbudsliste Vejledning til tilbudsliste Tilbudsgiver skal, for at tilbud er konditionsmæssigt, udfylde samtlige punkter i tilbudslisterne omfattende TBLA, TBLB og TBLC, samt udfylde og vedlægge

Læs mere

Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer

Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer NOTAT Dato: 27. februar 2019 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer 1 Baggrund og resultat Reno Djurs udbød den 21.

Læs mere

Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 2020

Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 2020 11. Marts 018 Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 00 I Europa vokser mængden af affald med stor hast. Over 1,8 milliarder tons affald bliver hvert år 'produceret' i EU, og mindre end en tredjedel

Læs mere

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015 Albertslund Kommunes nye affaldsordninger Høringsmateriale 16. december 2014 1. februar 2015 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2017 Gebyrer 2018 Grundgebyr fordelt

Læs mere

D2012-9935 6.0. Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder

D2012-9935 6.0. Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder D2012-9935 6.0 Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder Indhold Forord...3 Økonomi...3 AT forhold...3 Beskrivelse af indsamlingen i

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2019-22 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2018 2019 Kr. inkl. moms RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 28-08-2009 Sag nr.: ØU 201 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling

749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 22. december 2016 side 1 af 5 749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé Kommunen har i sin affaldsplan

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning Bilag 2 Baggrund for koncept for gebyropkrævning Indledning Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet beskriver hvordan alle gebyrer på affaldsområdet bliver fastsat. Konceptet er udarbejdet

Læs mere

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model for ændret affaldsbehandling i Horsens I forbindelse med udarbejdelse af affaldsplan for Horsens Kommune

Læs mere

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Undertegnede tilbyder at indsamle og transportere affald for Fanø Kommune på det i Udbudsbetingelser, Kravspecifikation og Udkast til kontrakt angivne

Læs mere

Plads til 2 ugers affald

Plads til 2 ugers affald Plads til 2 ugers affald vælg den rigtige beholder Mindre slid på vejene Bedre for økonomien Bedre for miljøet Plads til 2 ugers affald Her kan du se, hvilke affaldsbeholdere du kan vælge mellem til din

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Hvidbog over behandling af afgivne høringssvar afgivet i høring om regulativ for husholdningsaffald ( )

Hvidbog over behandling af afgivne høringssvar afgivet i høring om regulativ for husholdningsaffald ( ) Bilag til behandling af regulativ for husholdningsaffald sagnr. 16/15422 Hvidbog over behandling af afgivne høringssvar afgivet i høring om regulativ for husholdningsaffald (1.12.2016 5.1.2017) Interessent

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms

PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms Langeland Forsyning A/S Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Tlf. 6351 6800 CVR nr. 32565093 Email: post@langeland-forsyning.dk PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms Langeland Affald ApS CVR 32567134

Læs mere

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune.

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune. AFFALDS Indholdsfortegnelse.. Indledning... 2 Almindelige beholdere... 3 2- og 4- hjulede beholder - Enfamiliehus.... 3 2- og 4- hjulede beholder - Etageejendomme... 3 2- og 4- hjulede beholder - Sommerhus

Læs mere

Uddrag fra Regulativ for husholdningsaffald. 9 Ordning for dagrenovation

Uddrag fra Regulativ for husholdningsaffald. 9 Ordning for dagrenovation Uddrag fra Regulativ for husholdningsaffald 9 Ordning for dagrenovation 1 9 Ordning for dagrenovation Uddrag fra Regulativ for husholdningsaffald 9.1 Hvad er dagrenovation Dagrenovation er affald, der

Læs mere

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 PROGRAM 1. Velkomst - rammerne for det fælles affaldsprojekt 2. Erfaringer fra forsøg med affaldssortering 3. Anbefaling til et nyt indsamlingssystem

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

N O T A T. Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning

N O T A T. Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning N O T A T Til: Fors A/S Fra: Bird & Bird Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning 1. INDLEDNING Fors A/S har anmodet Bird & Bird om en kort udbudsretlig

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 TORSDAG DEN 14. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 14. februar 2008 Side: 2 Fraværende: Børge Nielsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 96-83.664

Klagenævnet for Udbud 96-83.664 Klagenævnet for Udbud 96-83.664 (Carsten Haubek, Jens Fejø og Henrik Pinholt) 16. oktober 1996 K E N D E L S E Danske Vognmænd (selv) mod Stevns Kommune (advokat Jesper Lett) Den 10. maj 1996 udbød indklagede,

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD Til Nyborg Forsyning & Service A/S Dokumenttype Spørgsmål og svar Dato December 2016 NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD Revision

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift 08-07-2015 Sagsnr. 2015-0161277 Dokumentnr. 2015-0161277-4 Sagsbehandler Ilonka Domela Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 96-91.919

Klagenævnet for Udbud 96-91.919 Klagenævnet for Udbud 96-91.919 (Carsten Haubek, Tage M. Iversen, Wayne Jensen) 13. september 1996 K E N D E L S E Arbejdsgiverforeningen for Handel, Transport og Service (advokat Helle Havgaard) mod Tårnby

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2015 Gebyrer 2016 Grundgebyr fordelt

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Mandag den 4. november Mødetid: 17:00-17:30

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Mandag den 4. november Mødetid: 17:00-17:30 Referat Dato: Mandag den Mødetid: 17:00-17:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER Katalog over de nye affaldsordninger, der skal hjælpe dig med at beslutte hvilken affaldsordning dit boligområde skal vælge www.albertslund.dk/byen NY AFFALDSORDNING I DIT

Læs mere

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen.

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen. Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2018 (kr. inkl. moms) Husholdningsaffald fra haveboliger 110 liter sæk 1.050 140 liter beholder 1.100 190 liter beholder 1.230 240 liter beholder 1.410 Containere

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

NOTAT. bioaffald. Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier

NOTAT. bioaffald. Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 22. september 2016 2016-004730-6 Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier Baggrund Det nationale genanvendelsesmål på 50% af

Læs mere

INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD

INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD PROJEKTNUMMER 31.3030.23 INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD SWECO DANMARK A/S BETINA HYLLEBERG SKJØTH Sweco Sweco Kokbjerg 5 DK 6000 Kolding, Telefon +45 82 28 14 00 Fax +45

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Renovation

Budgetopfølgning 2 Renovation Budgetopfølgning 2 Pr. 31. maj Det brugerfinansierede område Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2 mio. kr. Mindreforbrug = - Merforbrug = + Over- /underskud Afv. øvrig drift I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget

Læs mere