RIBE KUNSTMUSEUM ARBEJDSPLANER Museets mission og vision

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RIBE KUNSTMUSEUM ARBEJDSPLANER 2011-2014. Museets mission og vision"

Transkript

1 RIBE KUNSTMUSEUM ARBEJDSPLANER Museets mission og vision Ribe Kunstmuseums ansvarsområde er i vedtægterne defineret som dansk kunst i perioden Denne periode afspejles i samlingen, der rummer hovedværker fra hele perioden. Der er tale om en usædvanlig homogen og repræsentativ samling af dansk kunst fra perioden, som kan danne et naturligt grundlag for formidling af kulturarven i den vestlige del af landet. Museet ønsker med samlingen som udgangspunkt at formidle dansk kunst og kultur både for den sydvestjyske befolkning og for de mange turister, som hvert år besøger Ribe. Turisterne kommer fra både ind- og udland. Også mange lejrskoleelever besøger byen. Museets besøgende er således meget forskellige. Det er et overordnet mål at få kontakt til og skabe formidling for alle grupper. Børn, førskolealder: Der skal være tæt kontakt til kommunens institutioner, så de naturligt tænker museet ind i deres dagligdag. Børnenes Kunstklub ( er et vigtigt redskab, som søges optimeret og udvidet til også at omfatte tilbud til større børn. Børn, folke- og friskoler: Lokalt søges tæt samarbejde med kommunens institutioner via Esbjerg Kommunes pædagogiske udviklingskonsulenter. Desuden skal der fokuseres på formidlingsmateriale målrettet de mange lejrskoleklasser fra hele landet. Efterskoler og højskoler: I det geografiske nærområde findes flere efterskoler. Der skal være løbende kontakt til disse, og museet skal kunne levere relevant formidling både i- og udenfor huset til disse grupper. Det samme gælder højskoler, hvoraf der er 3 i nærområdet. Ofte vil der være tale om formidling på højskolen i form af forelæsninger forud for elevernes besøg på museet. I samarbejde med kommunens gymnasiale uddannelsesinstitutioner søges udarbejdet undervisningsmateriale med udgangspunkt i samlingen. Det samme gælder University College Syddanmark. Der skal søges kontakt til og skabes formidling for nye brugergrupper såsom fysisk og psykisk udviklingshæmmede, ældre borgere, demensramte og psykisk syge. Det samme gælder grupper af borgere, for hvem et museumsbesøg er en fremmed verden, og som derfor skal have ekstra opmærksomhed fra institutionen, for at de kan føle sig godt tilpas og få en god oplevelse. Social inklusion er et nøgleord også hvad angår personalesiden. Der skal være plads til i medarbejderstaben at have personer, som er i et udredningsforløb, er ledig eller har behov for en beskyttet stilling. Gruppen af turister fra ind- og udland kræver god formidling både i form af kvalificerede guidede ture i samlingen, formidling i skriftlig form og af tværæstetisk art. Museet skal foruden på dansk kunne formidle på engelsk og tysk. Et mål er også at kunne magte formidling i skriftlig form på italiensk, fransk og japansk.

2 Museet skal være en aktiv medspiller i turismeerhvervet og være med til at opkvalificere området og udvikle strategier, som hele byens turismeerhverv kan få glæde af. Forskningsprojekter skal være af tværinstitutionel art, hvorfor der foruden til naturlige samarbejdspartnere i museumsverdenen skal være tæt kontakt til universitetsmiljøet også i udlandet. Ribe Kunstmuseum skal foruden at spille en naturlig rolle i det danske museumsvæsen som et af de ældste museer med en vigtig samling også som dannelses- og vidensinstitution være en markant medspiller i uddannelsestilbuddene i denne del af landet og fungere som et kulturelt fyrtårn i forhold til turismen i regionen. Museets arbejde med visionen Da museet er nyrenoveret og samlingen er fuldt registreret og i god konserveringsstand, vil alle kræfter kunne samles om at føre visionen ud i livet, herunder at skabe kontakt til og formidling for de i visionen nævnte fokusgrupper. Der tilstræbes en udvidelse af den akademiske medarbejderstab til dækning af dette arbejdsområde. Kontakten til uddannelsesinstitutioner på alle niveauer skal intensiveres. Museet skal være udfarende og opsøgende i relation til disse. Inspiration og erfaring deles med andre museer, ligesom der holdes tæt kontakt til Musko. Personalet opkvalificeres og uddannes til at klare opgaven på relevante seminarer og kurser. I udvikling af kulturturismen, skal museet spille en stor rolle lokalt i regionen. Med base i Ribe Fælles Markedsføring vil museet være en aktiv og kvalificerende medspiller. En medarbejder med særlig viden om dette søges ansat evt. i samarbejde med kommunens øvrige museumsvæsen. Der søges om udviklingsmidler hertil bl.a. i Esbjerg kommune. Både hvad angår forskning og formidling er der skabt tæt kontakt til andre museer med lignende samlinger. Flere særudstillings- og formidlingsprojekter er planlagt at skulle gennemføres i samarbejde med andre museer. Der er for den kommende periode indgået et forpligtende samarbejde om forsknings- og formidlingsprojekter med bl.a. Fuglsang kunstmuseum og Syddansk Universitet. Indsamling status Museets samling rummer 1297 artefakter i form af malerier, skulpturer og værker på papir. Grundstenen blev lagt i 1891, og samlingen er siden da vokset støt med indkøb støttet af lokale donatorer, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet som den største donator. Hovedvægten i samlingen ligger i malerisamlingen. Perioden strækker sig fra Perioden efter 1950 er dog mindre vægtig. Fra 1750 til 1940 er samlingen yderst repræsentativ for dansk kunst og af høj standard. I de senere år er der på baggrund af et forskningsprojekt, gennemført i 2007,

3 fokuseret på kvindelige kunstneres værker fra 1800-tallet og på billedets funktion som illustration. Der er enkelte værker, som falder udenfor, både hvad tidsperiode og kvalitet angår. Disse værker er kommet ind i samlingen på tidspunkter, hvor der ikke har været kunstfaglige rådgivere på banen, og der derfor er tale om, at der har været lokale interessefaktorer på spil. Disse værker afspejler dog museets udviklingshistorie og kan derfor være af interesse i denne sammenhæng. Faglige hensyn og nødvendige prioriteringer Der er to perioder, som med fordel kan udbygges: sidste halvdel af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Derfor vil yderligere indkøb til samlingen være koncentreret om disse. De andre perioder er allerede fint repræsenterede, og der vil derfor kun blive foretaget indkøb/indsamling af værker, som er absolut vægtige og repræsentative for den enkelte kunstner og for perioden. Ribe Kunstmuseums fysiske rammer er nu optimale, men arealmæssigt begrænsede, hvorfor yderligere indkøb bør indskrænkes til absolut vigtige værker, både i relation til Ribe Samlingen og til de øvrige samlinger i landet. Koordinering vedr. indsamling Der vil altid blive foretaget overvejelser i forhold til andre museers samlinger forud for indkøb, ligesom en dialog med kolleger om indkøb er en naturlig ting. Efterhånden, som flere samlinger er offentliggjort på KID, er det blevet nemmere at skabe overblik. Der fokuseres i indsamlingspolitikken på at samlinger bør supplere og komplementere hinanden. Dette gælder ikke alene lokalt og regionalt, men også på nationalt plan. Strategi og satsningsområder Indsatsområderne vil ligge i de førnævnte tidsperioder afhængig af, hvad der kommer på markedet. I forbindelse med formidlingsprojekter i form af særudstillinger kan der dukke værker op af interesse for samlingen, hvorfor der vil blive holdt særligt øje med evt. muligheder for indkøb i disse forbindelser. Der fokuseres især på perioden , , kvindelige kunstnere i 1800-tallet og billedet som illustration. Indsamlingsstrategi og overordnet vision Indsamlingsstrategien går ud på at udbygge samlingen med henblik på formidling af perioden for alle brugergrupper som defineret i visionen og som grundlag for forskningen.

4 KONSERVERING OG BEVARING Overordnet status I forbindelse med restaureringen af Ribe Kunstmuseum er hele skulptursamlingen blevet gennemgået af skulpturkonservator Rebecca Hast. Der er udarbejdet en grundig registrering, tilstandsrapporter og kvalitetsvurdering af de enkelte værker foruden konservering af de mest bevaringsværdige værker, så de nu er udstillingsegnede. Der er desuden foretaget en undersøgelse af, hvorvidt der er lignende værker i andre samlinger i landet. Papirsamlingen er generelt i rimelig god stand. Også malerisamlingen er blevet gennemgået i restaureringsperioden (juni 2009 ultimo nov. 2010). Heraf er 106 værker blevet konserveret, og der er udarbejdet en prioriteringsplan for konservering af resten af samlingen. Museets magasiner og bygningsmæssige tilstand Museet benytter Sydvestjyske Museers nybyggede magasin i Ribe til den del af skulptursamlingen, som ikke er udstillet. Forholdene her er optimale. Malerisamlingen og samlingen af værker på papir opbevares i Ribe Kunstmuseums eget malerimagasin i bygningen i Sct. Nicolaj Gade. Forholdene er efter endt restaurering særdeles velegnede. Magasinet et sikret i højeste klasse, klimastyret og udstyret med magasinvogne og gitterevægge. Koordinering med andre museer vedr. konservering Ribe Kunstmuseum er medlem af Fælleskonserveringen og benytter desuden konserveringsværkstedet i Ølgod til visse typer af konserveringsarbejder. Begge konserveringsværksteder har været rådgivere i forbindelse med restaureringsprojektet, ligesom der har været og stadig er tæt kontakt til bevaringsafdelingen på SMK. Strategidel og satsningsområder. Skulptursamlingen er blevet gennemgået med henblik også på en kvalitetsvurdering. På den baggrund vil museet kunne indstille flere værker til kassation. Da der også er skabt et godt overblik over den øvrige samling, vil man i den kommende periode kunne foretage en lignende vurdering af denne del af samlingen, hvis de økonomiske ressourcer rækker hertil.

5 Planer vedr. konservering og bevaring ift andre hovedopgaver. Da der i den foregående periode er brugt mange ressourcer på registrering og konservering af samlingen, vil der i den kommende periode i højere grad kunne fokuseres på formidlingsdelen af museets virke. Dog vil der fortsat blive konserveret værker i henhold til prioriteringslisten. REGISTRERING Status og aktuelle udfordringer Museets samling er gennemregistreret og fotograferet. Alt er indført i Regin og offentliggjort på KID. Desuden er alt registreret i Access. Museets leder er ansvarlig for registreringen og desuden er 2 medarbejdere uddannet i at benytte Regin. Status på handleplan Alt er registreret i Regin og overført til KID Særlig indsatsområde Selvom alt er indført i Regin, er der stadig brug for en gennemgang af data for at sikre, de er korrekt overført. Desuden er der behov for at gennemgå værkernes titler og oversættelserne af disse til engelsk og tysk. FORSKNING Status og aktuelle udfordringer I gennemførtes i Ribe Kunstmuseums regi et forskningsprojekt: Vilhelm Kyhns tegne- og maleskole for kvinder. Projektet mundede ud i en særudstilling Anne Ancher & Co., som blev vist i Ribe, på Johannes Larsen Museet og på Sophienholm. Efterfølgende indsamles fortsat materiale og viden om disse kvindelige kunstnere. I perioden har alle kræfter været samlet om restaureringen af museumsbygningen, nyindretning og tilbageflytning. I den kommende periode vil der så kunne fokuseres på forsknings- og formidlingsdelen af museets virke.

6 Årlige satsningsområder Er lyset for de lærde blot? Formidling for udviklingshæmmede unge og yngre et forsøg på inklusion. Med projektet ønsker museet i løbende dialog med fem samarbejdspartnere og inden for et - netop i forlængelse heraf - givent rammekoncept at udvikle og implementere en vifte af formidlingstilbud af primært digital art beregnet på en yderst marginaliseret gruppe i såvel lokalsamfund som det øvrige Danmark, nemlig udviklingshæmmede unge og yngre voksne. Samarbejdspartnere: NVIE (UCV); Center for Oligofreni-psykiatri (AUH); Landsforeningen LEV; bostedet RABU; bostedet Ribelund (begge i Ribe). De danske prærafaelitter. Et internationalt forankret forskningsprojekt om britisk indflydelse på det symbolistisk-narrative maleri i Danmark i perioden 1870 til 1920 Museet planlægger et frikøb af museets sinspektør med henblik på afvikling af et forskningsprojekt i England i efteråret 2011, hvis hensigt det er at kortlægge den i vidt omfang hidtil upåagtede britiske indflydelse på en række danske fin-de-siècle-kunstnere, hvoraf den væsentligste vil være Agnes Slott-Møller, hvis værker i et ikke ubetydeligt antal kan ses i Ribe ganske vist ikke på museet, men på det navnkundige Hotel Dagmar. Der er indgået mundtlig aftale om vejledning hos relevante engelske forskere, dels på University of Bristol, Department of Art History, dels på Ashmolean Museet i Oxford, der huser den største samling af prærafaelitter i verden, og som agter at stille studieplads til rådighed. Begge instanser har vist overordentlig stor interesse for projektet. I guldalderens skygge - maleren Thorald Brendstrup ( ) Ribe Kunstmuseum ejer en stor og betydelig samling af dansk 1800-tals kunst, og Brendstrup hører med såvel værker i samlinger som med enkelte lokale motiver til museets naturlige, men endnu uopdyrkede interessefelt. I et fællesmuseualt forskningsprojekt (Ribe og Fuglsang Kunstmuseum) ønskes klarlagt, hvilken betydning Brendstrup spiller i den danske kunsthistorie, hvor han står i skyggen af kanoniserede guldaldermalere. Disse har alle nu været genstand for dybereliggende forskningsbaseret arbejde, Skovgaard senest her i efteråret 2010, men denne opmærksomhed har aldrig været Brendstrup til del. Kunstnerens forankring i de samarbejdende museers samling og deres lokale geografi, gør det oplagt at markere 200-året for hans fødsel med en faglig forskningsindsats. Forskningsprojektet vil sætte fokus på Brendstrups placering blandt tidens øvrige billedkunstnere, såvel i ind- som udland. Foruden Brendstrups virke i Danmark og i udlandet vil forskningsprojektet inddrage mentalitetshistoriske perspektiver, idet også åndshistoriske, politiske og samfundsmæssige forhold vil blive inddraget. Foruden de værker, der findes i danske museer og samlinger, vil forskningsprojektet også inddrage de bevarede korrespondancer, der findes i hhv. Det Kgl. Bibliotek og Den Hirschsprungske Samling.

7 : Den universelle hjemstavn. Et samfinansieret ph.d. projekt. Ribe Kunstmuseum ønsker i samarbejde med Fuglsang Kunstmuseum og Sydddansk Universitet at undersøge hjemstavnens betydning for billedkunsten i perioden Formålet er at nuancere og udvide rammerne for forståelsen af det regionales betydning i dansk modernisme. Undersøgelsen skal lægge vægt på hjemstavnens rolle og kunstnernes tematisering af det lokale tilhørsforhold. Det er ønsket fra museernes side at lade kunstnernes motiver være udgangspunkt for en diskussion af genstandsfelter som bl.a. kunstnervirke og regional/global identitet og moderne landskabsmaleri som refleksion af tidens hjemstavnstanker. Da periodens hjemstavnsdiskurs finder sit mest tydelige udtryk i litteraturen, lægges der op til at projektet tænkes som et tværfagligt studie af dansk litteratur og billedkunst i perioden. Hjemstavnens kulturelle betydning er ikke udelukkende et dansk fænomen, hvorfor det ønskes belyst, hvordan dansk hjemstavnsmaleri forholder til internationale strømninger. De to museer har indledt et samarbejde med Syddansk Universitet, hvor man fra Humaniora har meddelt, at man er villig til at stille vejleder til rådighed og være værtsinstitution for projektet : Arbejdstitel: Kærlighedens forvandling Kærlighedens forvandlende og fornyende kraft har altid været et yndet motiv, men siden lanceringen af den romantiske kærlighed i slutningen af 1700-tallet har den i særlig grad optaget kunstnerne frem til begyndelsen af det 20. århundrede med Første Verdenskrigs rædsler og aftenlandets undergang som et i hvert fald midlertidigt punktum. Inden for både skulptur, maleri og grafik findes også på dansk grund et righoldigt materiale, som kan supplere og nuancere Ribe Kunstmuseums og Fuglsang Kunstmuseums i forvejen ganske markante værker inden for denne tematik, ligesom en vis præsentation af tidens litterære behandling af emnet kan forekomme relevant. Museets forskningsstrategi i relation til den overordnede vision og strategi for øvrige hovedopgaver: Den skitserede forskningsplan tager afsæt i museets definerede forsknings- og formidlingsområde. Projektet Er lyset for de lærde blot er direkte affødt af visionen om, at museet skal formidle for alle. Men også i de andre projekter skal denne dimension tænkes ind som et naturligt element. Alle projekter er samarbejdsprojekter både mellem museer, men også mellem uddannelsesinstitutioner i ind- og udland og må derfor betragtes som institutionelt tværgående og i flere tilfælde også som tværæstetiske.

8 FORMIDLING Status og aktuelle udfordringer Qua et forskningsprojekt, med tilhørende udgivelse og udstillingsrække i 2007, har museet arbejdet indgående med de kvindelige kunstnere i 1800-tallet, nærmere betegnet Kyhns elever. Også motivet Mor og barn i dansk kunst har været genstand for en undersøgelse mundende ud i en udgivelse og særudstilling. I samarbejde med Skovgaard Museet og Vestsjællands Kunstmuseum og på baggrund af Lotte Thranes grundige arbejde med Lorenz Frølich har Ribe Kunstmuseum vist en særudstilling Myte og Landskab med værker af Frølich. Museet har således i de senere år arbejdet med og formidlet flere aspekter af samlingen. Et arbejde som intensiveres i den kommende periode. Samlingens og bygningens historie har været genstand for en undersøgelse forud for restaureringen. Undersøgelserne er blevet formidlet i foredrag og to udgivelser fra 2008: Ribe Samlingen og Fabrikanten og hans slot. Hvordan løfter museet sin formidlingsopgave: Ribe Kunstmuseum formidler samlingen på flere forskellige måder. Lokalt: Det faglige personale er ofte ude af huset for at holde foredrag, fortælletimer, undervise og i det hele taget være synlige som fagpersoner i mange offentlige sammenhænge. I huset er der mange særarrangementer for forskellige grupper af befolkningen.ribe Kunstforening og Kulturklub Ribe (Erhvervsklub), er flittige brugere af huset. Også i undervisningssammenhænge er det faglige personale ofte ude af huset, ligesom museet tit bliver anvendt som eksternt undervisningsrum for kommunens folkeskoler og lejrskoleklasser fra hele landet. De lokale medier bruges aktivt i formidlingen for det lokale publikum. Nationalt: Samlingen har i restaureringsperioden (sep okt. 2010) været udstillet på Den Hirschsprungske Samling i København. Dette samarbejde har været yderst gavnligt for Ribe Kunstmuseum. Det har affødt faglig sparring ikke mindst på formidlingsområdet, noget som helt sikkert vil række langt ud over udstillingsperioden. Der er indgået samarbejdsaftale med Kastrupgaardsamlingen, Den Hirschsprungske Samling, Fuglsang Kunstmuseum og Randers Kunstmuseum vedr. samarbejde om formidling i form af særudstillinger og bogudgivelser i den kommende periode. Internationalt: Der er indgået aftale med Ashmolean Museum (Oxford) om at stille studieplads til rådighed og aktivt bidrage til det i Strategi-delen (2013) anførte forsknings- og udstillingsprojekt: De

9 danske prærafaelitter, ligesom der tages kontakt til Munch-museet i Oslo vedr. udstillingssamarbejde i Startegidel: 2011: Peter Brandes: Transformationer : 15. april 4. september I Ribe Samlingen findes to hovedværker af J.A. Jerichau i form af RKMm0684 og RKMm0702 (Figurkomposition u.å. og Korsnedtagelsen fra 1913). Disse værker har hidtil været en upåagtet del af samlingen, men er ikke desto mindre at betragte som værende blandt samlingens vigtigste værker. Billedkunstneren Peter Brandes har i mange år været dybt optaget af Jerichaus værker og har ladet sig inspirere af dem i flere sammenhænge. Korsnedtagelsesmotivet er desuden tilstedeværende i tympanon over Ribe Domkirkes såkaldte Kathoveddør. Dette meget tidlige romanske billedudtryk er ligeledes en stor inspirationskilde for Brandes. Derfor er det faldet naturligt at bede Brandes i en særudstilling forholde sig til disse billedudtryk og gennem sine værker medvirke til formidlingen af en flig af Ribe Samlingens mange endnu uformidlede værker. I forbindelse med ustillingen, som laves i samarbejde med Kastrupgårdsamlingen, udgives et katalog med tekster af Ettore Rocca, ph.d. gæsteforsker ved Søren Kirkegaardcentret og professor Duncan Macmillan fra University of Edinburgh. Genvisit fra Den Hirschsprungske Samling : 12.nov april Mens Ribe Kunstmuseum blev restaureret blev 65 af samlingens hovedværker formidlet på en udstilling Til Låns. Mesterværker fra Ribe Kunstmuseum på Den Hirschsprungske Samling. De to samlingers tilblivelseshistorie er meget forskellige: samlingen på Hirschsprung er grundlagt af et enkelt menneske, mens Ribes samling er blevet til på et mere folkeligt grundlag, idet museet de første 90 år af dets historie blev drevet af lokale, uden faglig ledelse. Dog var der gennem alle årene tilknyttet kunstfaglige rådgivere, heriblandt Hirschsprungs mangeårige direktør E. H. Brunniche, som således har sat sit præg på begge samlinger. Dette får vi lejlighed til at studere nærmere, når Hirschsprung i vinteren udlåner en lang række værker til udstillingen Genvisit i Ribe. 2012: I første kvartal vises fortsat udstillingen af værker fra Den Hirschsprungske Samling sammen med og i dialog med Ribes faste samling. Maleren Thorald Brendstrup I skyggen af de kanoniserede guldaldermalere som f.eks. Lundbye, Købke og Skovgaard står den knap så kendte Thorald Brendstrup, hvis værker imidlertid i et ikke helt ubetydeligt antal findes på både Fuglsang og Ribe Kunstmuseum. I betragtning af kunstnerens indiskutable kvaliteter og den overraskende mangelfulde belysning

10 heraf forekommer det 200 år efter hans fødsel oplagt at forene de to institutioners kræfter i en koordineret forskningsindsats med et utvetydigt biografisk-kunsthistorisk sigte og med en særudstilling som en udløber heraf. Udstillingen vises i Ribe i sommeren I 2012 er det 800 år siden, at den højt elskede dronning Dagmar, Valdemar Sejrs første hustru, døde i barselsseng på kongeslottet Riberhus. Det markerer kunstmuseet med udstillingen Dagmar danskernes dronning, hvor fortidens heltinde genopstår i en tværæstetisk mosaik af billeder og tekst, drama og musik. Museet samarbejder i dette projekt med bl.a. Ribe Domkirkes musikere, Syddansk Musikkonservatorium og med forskere indenfor historie, litteratur- og musikvidenskab. Udstillingen vises i efteråret/vinteren : Randers Kunstmuseum, Fuglsang Kunstmuseum og Ribe Kunstmuseum planlægger i et samarbejdsprojekt om formidling af V. Kyhn. I Ribe findes adskillige værker af denne maler, som endnu ikke har været genstand for forskning og formidling i nævneværdig grad. Udstillingen vises i Ribe i foråret De danske prærafaelitter. På baggrund af et internationalt forankret forskningsprojekt om britisk indflydelse på det symbolistisk-narrative maleri i Danmark i perioden 1870 til 1920, vises en udstilling med fokus på Agnes Slott-Møller, hvis værker i et ikke ubetydeligt antal kan ses i Ribe. Udstillingen bliver til i et samarbejde med Ashmolean Museet i Oxford. Synskultur i 1800-tallet er en arbejdstitel på et samarbejdsprojekt mellem Fuglsang Kunstmuseum og Ribe Kunstmuseum. Gennem det 19. århundrede undergår maleriet hvad synskultur angår en betydelig forandring, og det er denne synets udviklingshistorie, som danner basis for udstillingen. I samarbejde med en eller flere forskningsinstitutioner og under inddragelse af flere forskellige litterære genrers forvaltning af synet (epik, lyrik og drama) ønsker museerne i fællesskab at bidrage til en afdækning af et i dansk kunsthistorisk kontekst noget forsømt område. Udstillingen bliver en formidling af et forudgående forskningsprojekt, ligeledes i et samarbejde mellem de to museer. Udstillingen vises i Ribe i efteråret/vinteren : Den universelle hjemstavn er titlen på et forskningsprojekt, som Ribe Kunstmuseum er hjemsted for i et samarbejde med Syddansk Universitet og Fuglsang Kunstmuseum. Ph.d. projektet er en undersøgelse af hjemstavnens betydning i en større omverdensorienteret optik. Det er hensigten at belyse et hidtil overset kapitel i dansk kunsthistorie og at aktualisere,

11 hvordan kunsten i afspejler en verden i forandring. Forskningen tænkes formidlet dels i en bogudgivelse, seminarer og forelæsninger dels i flere udstillinger, hvoraf den første vises i Ribe i foråret Med arbejdstitlen Kærlighedens forvandling påtænker Fuglsang Kunstmuseum og Ribe Kunstmuseum at vise denne særudstilling i 2014 i forlængelse af en undersøgelse af det yndede motiv, som siden lanceringen af den romantiske kærlighed i slutningen af 1700-tallet har optaget kunstnerne. Udstillingen ledsages af et fyldigt katalog med bidrag fra relevante forskere. Formidlingsstrategien i forhold til øvrige hovedopgaver. Formidlingen tager i hele perioden sit udgangspunkt i samlingen og i det definerede indsamlingsområde: dansk kunst Eftersom museet både hvad angår bygning, konservering og registrering er godt med, kan der i den kommende periode fokuseres på forskning og formidling. Strategien er et udtryk for dette og er desuden et udtryk for partnerskaber og samarbejdsaftaler indgået mellem Ribe Kunstmuseum og andre institutioner, heriblandt især Fuglsang Kunstmuseum, hvis rammer, samling og arbejdsopgaver er sammenlignelige med Ribes, hvorfor det giver god mening at forene kræfterne. I forbindelse med alle særudstillinger tænkes ind, at der skal formidles for alle brugergrupper. Udarbejdelsen af denne formidling sker ligeledes i samarbejde museerne imellem.

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

nmlkji nmlkj 43102 FFM Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst info@faaborgmuseum.dk Grønnegade 75 5600 Faaborg Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 43102 FFM Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst info@faaborgmuseum.dk Grønnegade 75 5600 Faaborg Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 139230 Formularens ID: 494 Sendt til: info@faaborgmuseum.dk Sendt: 04-02-2011 11:32 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER 1. MUSEETS NAVN OG EJERFORHOLD, ART OG STATUS 1.1. Ribe Kunstmuseum er en statsanerkendt, selvejende institution. 2. FORMÅL OG ANSVARSOMRÅDE 2.1. Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring,

Læs mere

Vision og strategiplan

Vision og strategiplan Vision og strategiplan 2018-2023 Indhold 1 Indledning... 3 2 Mission for Museum Thy... 4 3 Vision... 5 4 Indsatsområder... 6 4.1 Synlighed... 6 4.2 Fortælling, levendegørelse, oplevelser... 7 4.3 Samarbejde,

Læs mere

2017 Budget Min. 2 samarbejdsaftaler. Min. 3. Redegørelse i årsrapport for aktiviteter i

2017 Budget Min. 2 samarbejdsaftaler. Min. 3. Redegørelse i årsrapport for aktiviteter i SMK, rammeaftale 2018-21 Bilag 3: Resultatmål, operationelle mål og nøgletal Opgave Resultatmål Operationelt mål/nøgletal Tilgængeliggørelse og formidling af kulturarven 2016 Resultat 2017 Budget 2018

Læs mere

nmlkji nmlkj 22701 NMK Nivaagaards Malerisamling museum@nivaagaard.dk Gl. Strandvej 2 2990 Nivå Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 22701 NMK Nivaagaards Malerisamling museum@nivaagaard.dk Gl. Strandvej 2 2990 Nivå Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117116 Formularens ID: 494 Sendt til: museum@nivaagaard.dk Sendt: 15-12-2010 15:51 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj?

Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj? Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj? Gitte Ørskou Formand for Statens Kunstfonds Bestyrelse Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst

Læs mere

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museer Museerne i Danmark rummer enestående samlinger af kunst-, kultur- og naturarv. Museer aktualiserer denne viden og gør den tilgængelig og vedkommende.

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

vision 2020 for VejleMuseerne

vision 2020 for VejleMuseerne vision 2020 for VejleMuseerne Det vi gør Vi skaber ny viden om kunst- og kulturarven, bevarer den og formidler den for at skabe identitet og selvforståelse. Det vi vil Vi vil være et museum, der er førende

Læs mere

Vision. afsæt i samling og museet.

Vision. afsæt i samling og museet. Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117126 Formularens ID: 494 Sendt til: post@stormp-museet.dk Sendt: 15-12-2010 17:04 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. UDKAST 10. januar 2007 VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske

Læs mere

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Roskilde, september 2010 Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Projektansvarlig: Museumsinspektør Tine Seligmann (tine@samtidskunst.dk

Læs mere

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 NATIONALMUSEET Drifts- og Administrationsafdelingen Sekretariatet J.nr.: 2010-006657 28. juni 2011 Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 Indledning Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum.

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

nmlkji nmlkj BKR Bornholms Kunstmuseum Otto Bruuns Plads Gudhjem Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj BKR Bornholms Kunstmuseum Otto Bruuns Plads Gudhjem Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 120377 Formularens ID: 494 Sendt til: lkm@bornholms-kunstmuseum.dk Sendt: 11-01-2011 12:49 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser

Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser Om kunstmuseer og den igangværende sammenlægning mellem Vestsjællands Kunstmuseum og

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

nmlkji nmlkj 10109 SFM Statens Forsvarshistoriske Museum sfhm@sfhm.dk Frederiksholms Kanal 29 1220 København K Museernes arbejdsplaner

nmlkji nmlkj 10109 SFM Statens Forsvarshistoriske Museum sfhm@sfhm.dk Frederiksholms Kanal 29 1220 København K Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 161487 Formularens ID: 494 Sendt til: sfhm@sfhm.dk Sendt: 20-06-2011 17:55 ------------------------ MUSEERNES 4-ÅRIGE

Læs mere

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Projektbeskrivelse Museerne ved Vadehavet har netop afsluttet en gennemgang de bevaringsværdige bygninger i området, der blandt andet havde

Læs mere

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Horsens Kunstmuseum Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Introduktion Horsens Kunstmuseum - et museum for nyere kunst Horsens Kunstmuseum fokuserer på den moderne kunst. Udgangspunktet

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

Udvalgte findings, indledende fokusgrupper

Udvalgte findings, indledende fokusgrupper Udvalgte findings, indledende fokusgrupper Skovgaard Museets brugerundersøgelse 2012-13 Metodisk setup og gennemførelse Undersøgelsen gennemføres som to faser (før og efter udstillingen VIborgere), med

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

MUSEET FOR SAMTIDSKUNST

MUSEET FOR SAMTIDSKUNST HANDLING// OPLEVELSE//DELTAGELSE// FORDYBELSE// REFLEKSION// FORMIDLING// MUSEET FOR SAMTIDSKUNST DEN LEVENDE KUNSTS MUSEUM VISIONSSTRATEGI 2013-2015 0. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Mission og vision 2. Formålsparagraf

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde.

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde. GENERELLE BETRAGTNINGER VEDRØRENDE MUSEUMSSAMARBEJDET PÅ DJURSLAND Ved Brita Mosdal og Jakob Vedsted, februar 2008 Museet for Syddjurs og Djurslands Museum er enige i, at det er en god ide, at indlede

Læs mere

Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum

Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse: a) At museet hurtigst muligt reviderer og opdaterer sine vedtægter, så de afspejler gældende lovgivning,

Læs mere

Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer. Kommunikationsarbejde: Vision og mission:

Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer. Kommunikationsarbejde: Vision og mission: Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer Kommunikationsarbejde: Vision og mission: 1) Hvordan bruger du museets vision og mission/strategi i dit daglige arbejde? 2) Hvem er det relevant

Læs mere

Oversigt over statsstøttede kunstmuseer***

Oversigt over statsstøttede kunstmuseer*** Oversigt over statsstøttede kunstmuseer*** Offentlige tilskud (EU, stat, amtskommune og Ikke offentlige tilskud Museum kommune) Af samlede (fonde, sponsorater mm.) Kr. indtægter Kr. Arken 2008 32.698.308

Læs mere

Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler

Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler AF: ELSEBETH SØRENSEN, UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND, CENTER FOR UNDERVISNINGSMIDLER

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 Børns læsning Levende lokalområder Digital dannelse og digital formidling Bibliotekernes fysiske rum 1 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 FIRE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Turisme

Handlingsplan Handlingsplan Turisme Turisme 1 Rebild i øjenhøjde Vision Rebild 365 Rebild Kommune ligger i hjertet af Himmerland og er beriget med skove, søer og kilder. Med Rold Skov som nærmeste nabo er skoven og naturen en unik del af

Læs mere

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN Af Hans Peter Svendler, direktør, Realdania, og Steen Hvass, direktør, Kulturarvsstyrelsen Realdania og Kulturarvsstyrelsen har igennem

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007. VEJLEDNING KU LTU RSTYRELSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

- : Specialmuseer er svære at placere i skemaet. De, der formidler, bør være dem, der også forsker og samler ind.

- : Specialmuseer er svære at placere i skemaet. De, der formidler, bør være dem, der også forsker og samler ind. Temamøde d. 11. juni 2010. Kvalitet og bæredygtighed. Per Kr. Madsens gruppe, kulturhistoriske og naturhistoriske museer. Referat fra gruppedrøftelsen. Stikord fra indledende bemærkninger ved Per Kristian

Læs mere

Temapolitik om Kulturarven

Temapolitik om Kulturarven Temapolitik om Kulturarven Rudersdal Kommunes kulturpolitiske værdier Rudersdal Kommunes kulturpolitik udtrykker sig overordnet i 7 kulturpolitiske værdier Mangfoldighed Kvalitet Kompetencer Mod og synlighed

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021

BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021 BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021 Indledning I foråret 2017 samledes bestyrelsen og senere alle medarbejderne ved Billund Kommunes Museer til et visionsseminar, Her vi arbejdede grundigt

Læs mere

Museets dækningsområde er fra 1. januar 2007 det sønderjyske område, omfattende kommunerne; Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder.

Museets dækningsområde er fra 1. januar 2007 det sønderjyske område, omfattende kommunerne; Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder. VEDTÆGTER FOR MUSEUM SØNDERJYLLAND Navn, ejerforhold, art, status og adresse 1. Museum Sønderjylland (herefter benævnt "museet") er en selvejende institution, som er statsanerkendt efter kapitel 6, 13

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Indsamlings- og dokumentationsarbejdet på Østsjællands Museum sker i øvrigt i henhold til ICOMs museumsetiske regler.

Indsamlings- og dokumentationsarbejdet på Østsjællands Museum sker i øvrigt i henhold til ICOMs museumsetiske regler. Nærværende indsamlings- og dokumentationspolitik danner rammen for det indsamlings- og dokumentationsarbejde, som Østsjællands Museum udfører indenfor rammerne af sin museale virksomhed. Indsamlings- og

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Den selvejende institutions navn er Museum Lolland-Falster (i nærværende vedtægt kaldet museet). 1.2 Museets

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Ribe Kunstmuseum

Kvalitetsvurdering af. Ribe Kunstmuseum Kvalitetsvurdering af Ribe Kunstmuseum 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion til Kulturstyrelsens kvalitetsvurdering 2 Vurderingsgrundlag 2 Opfølgning 3 Ribe Kunstmuseum 3 Nøgletal for museet 3 Kulturstyrelsens

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til:

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 af museumsloven Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune Side 1 af Vedtægter Randers Kuns

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune   Side 1 af Vedtægter Randers Kuns Side 1 af 5 Vedtægter Randers Kunstmuseums vedtægter 1. Navn og ejerforhold, art og status Vedtægter for RANDERS KUNSTMUSEUM Museum for Dansk Kunst 1.1.1. Randers Kunstmuseum, Museum for Dansk Kunst, er

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10. VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgning til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Ansøgning om projekttilskud til Digital dannelse af Furesøs unge digitale borgere.

Ansøgning om projekttilskud til Digital dannelse af Furesøs unge digitale borgere. PROJEKTBESKRIVELSE Baggrunden for projektet I vinteren 2017 vil Furesø Bibliotek og Borgerservice sætte fokus på temaet spor. Dette sker i forbindelse med vores årlige læsefestival, som handler om at samle

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver

Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver Opfølgning på besøg hos de lokalhistoriske arkiver Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver Indledning: Lokalhistoriske arkiver er det lokale samfunds fælles hukommelse arkiverne indsamler og

Læs mere

Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed

Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed - M E D H E N B L I K P Å A T Ø G E B O R G E R N E S M U L I G H E D E R F O R B E N Y T T E L S E A F S A M L I N G E R N E Masterafhandling af Heidi

Læs mere

RICHES Renewal, innovation & Change: Heritage and European Society (Fornyelse, Innovation og Forandring: Arv og europæisk samfund)

RICHES Renewal, innovation & Change: Heritage and European Society (Fornyelse, Innovation og Forandring: Arv og europæisk samfund) Dette projekt har modtaget midler fra den Europæiske Unions syvende Ramme-program, for forskning, teknologisk udvikling og demonsration, under tilskudsaftale nr 612789 RICHES Renewal, innovation & Change:

Læs mere

J.F. WILLUMSENS MUSEUM

J.F. WILLUMSENS MUSEUM J.F. WILLUMSENS MUSEUM SAMLING ARKIV MUSEETS KERNEOPGAVER OG VISION De 5 søjler i museumsloven Indsamling Registrering Bevaring Forskning Formidling Vision J.F. Willumsens Museum skal være kendt i offentligheden

Læs mere

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA NUUK Seminar om bygningsbevaring 5. og 6. oktober 2010 Bygningsfredning og BK 2015 Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA 5. og 6. okt. 2010 Seminar om bygningsbevaring i Nuuk SIDE 1 5. oktober 2010 Bygningsfredning

Læs mere

STRATEGI. Digital formidling på Statens Museum for Kunst

STRATEGI. Digital formidling på Statens Museum for Kunst 22. februar 2010 STRATEGI Digital formidling på Statens Museum for Kunst Statens Museum for Kunst satser over en fem-årig periode på at bringe museet helt i front med digital kunstformidling. Satsningen

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Museumspolitiske synspunkter 2014

Museumspolitiske synspunkter 2014 Museumspolitiske synspunkter 2014 Deltagere Fra Kunst på på ODM s byens årsmøde hegn, Marmorkirken på Nyborg Strand et remix i 2010. af C.W. Eckersberg og Cornelis Cornelisz van Haarlem Foto: Thorkild

Læs mere

Kulturafdelingen, 18. august 2015.

Kulturafdelingen, 18. august 2015. Kulturafdelingen, 18. august 2015. Kulturafdelingen fremsender supplerende oplysninger vedr. dele af udtalelserne fra MED udvalget på Museum Horsens vedr. museumsanalyse og forslag til museumspolitik.

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Masterkurser i Friluftsliv

Masterkurser i Friluftsliv det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Masterkurser i Friluftsliv Forskningsbaseret efteruddannelse Derfor master Det er en naturlig, akademisk forlængelse af min hidtidige erfaring.

Læs mere

Bygningskultur Seminar om Kulturarv i planstrategien d. 7. april på Gram slot. side maj 2011

Bygningskultur Seminar om Kulturarv i planstrategien d. 7. april på Gram slot. side maj 2011 Seminar om Kulturarv i planstrategien d. 7. april på Gram slot side 1 Bygningskultur 2015 er en satsning på at kvalificere arbejdet med den danske bygningsarv ud fra 2 overordnede spor: En systematisk

Læs mere

Virksomhedsplan Ballerup Museum

Virksomhedsplan Ballerup Museum Virksomhedsplan Ballerup Museum 2018-22 1 Virksomhedsplan for Ballerup Museum 2018-22 Virksomhedsplanen udstikker den overordnede ramme og er retningsgivende for museets arbejde for en 4-årig periode.

Læs mere

Mission. nmlkji. nmlkj 62101 MKH. Museet på Koldinghus. museum@koldinghus.dk. Markdanersgade 11. 6000 Kolding. Museernes arbejdsplaner

Mission. nmlkji. nmlkj 62101 MKH. Museet på Koldinghus. museum@koldinghus.dk. Markdanersgade 11. 6000 Kolding. Museernes arbejdsplaner Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117152 Formularens ID: 494 Sendt til: museum@koldinghus.dk Sendt: 15-12-2010 21:59 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM

UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM 2018-2020 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DRIFTSAFTALENS PARTER... 3 2. FORMÅL OG BAGGRUND... 4 3. PROFIL OG MÅL... 4 4. MUSEETS OPGAVER

Læs mere

Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland

Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Bliv en levende del af din lokalhistorie Titel: Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Udgivet af: Museum Vestsjælland Udgave: 1. udgave, 1. oplag sep. 2014 Copyright:

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU &9(+)8à()197)) &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Odense Bys Museer er organisatorisk opdelt i tværgående afdelinger: Y Publikum & Kommunikation Y Viden & Formidling Y Samlinger & Teknik Odense Bys Museer

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012 Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune Frederiksværk d. 30.03.2012 Ansøgning vedr. sommerudstilling i Gjethuset: Sommerens store udstilling i Gjethuset,

Læs mere

Museum Vestjylland Levende Historie fremtidens museumslandskab set fra Vestjylland Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen

Museum Vestjylland Levende Historie fremtidens museumslandskab set fra Vestjylland Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen Museum Vestjylland Levende Historie fremtidens museumslandskab set fra Vestjylland Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen Der arbejdes netop nu på at tegne konturerne af et nyt museumslandskab i Danmark. Fra

Læs mere

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER Faaborg Museums vedtægter er i udarbejdet i henhold til enhver tid gældende love og bekendtgørelser om statsanerkendte museer, der modtager driftstilskud fra Kulturministeriet.

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

MÅL MISSION VÆRDIER SDMK

MÅL MISSION VÆRDIER SDMK MÅL MISSION VÆRDIER SDMK MISSION Syddansk Musikkonservatorium har til opgave på kunstnerisk og, hvor det er relevant, videnskabeligt grundlag at give uddannelse i musik og musikpædagogik og tilgrænsende

Læs mere

AFRAPPORTERING: Brugersamarbejde Konklusioner fra brugersamarbejdet

AFRAPPORTERING: Brugersamarbejde Konklusioner fra brugersamarbejdet AFRAPPORTERING: Thorvaldsens Museum har i perioden september 2011 til marts 2012 gennemført projektet Bruger-talks skal lære museet om formidling af Regin, hvor to nye former for digital formidling af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018

VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018 VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status. Bornholms Kunstmuseum med adresse Otto Bruuns Plads 1, Rø, 3760 Gudhjem, er et statsanerkendt kunstmuseum,

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner Bekendtgørelse nr. 1120 af 19. december 2001 Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner I medfør af 7, stk. 1, i Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 554 af 31.

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Referat fra Gruppe 1 /v Mette Slyngborg, Sydvestjyske Museer

Referat fra Gruppe 1 /v Mette Slyngborg, Sydvestjyske Museer Referat fra Gruppe 1 /v Mette Slyngborg, Sydvestjyske Museer Ideer til temaer og/ eller udstillinger : Kønsidealer (fx kærlighedsvalg/opfattelse af køn/ myter om køn) Hvor kommer kønnet fra? (Biologi kultur)

Læs mere