Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1"

Transkript

1 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1 Use-Cases Syddjurs Kommune betragter den tværgående sundhedsplatform som en del af en større infrastruktur, hvor data flyder mellem forskellige elementer. Dette dokument indeholder en række use-cases som skal illustrere hvordan den tværgående sundhedsplatform er i samspil med resten af komponenterne i infrastrukturen. Første er lavet nogle use-cases, som fokuserer på flow af data. Flow af data som Syddjurs kommune forstiller sig har direkte eller indirekte indflydelse på funktionalitet i den tværgående sundhedsplatform. De viste use-cases skitserer blot hvilke flows der kan være, ikke hvordan de skal løses. Efterfølgende er der defineret nogle use-cases med fokus med anvendelse af den tværgående sundhedsplatform, på bruger niveau. Figur 1 Flows af data, i direkte og indirekte forbindelse med den tværgående sundhedsplatform. Hvert nummer er repræsenteret af en use-case.

2 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 2 Use-case 1 Use-Case 1. (Flow 1 i Figur 1) Flow 1 - Borger til XDS via Fagsystem At sikre, at måledata, der opsamles ved en borger ind i et fagsystem også er tilgængelig i XDS. Syddjurs Kommune har adgang til EOJ-fagsystemets måledata via det tilknyttede REST/JSON API, hvorfor måledata kan hentes i og afleveres til XDS. I nogle tilfælde vil opsamlingen af måledata foregå direkte til et fagsystem, op til flere gange daglig for borgere der opsamler måledata i hjemmet. Startbetingelser: Fagsystemerne skal kunne håndtere måledata fra borgeren og kunne aflevere dette til XDS i beskrevne standarder, så andre systemer kan anvende måledata. Beskrivelse: En borger opsamler data i eget hjem, enten alene eller sammen med medarbejdere fra kommunen. Opsamlingen af data sker enten automatisk via dataoverførsel fra måleenhed til lokalt opsamlingssted eller via manuel oprettelse i fagsystem, hvor måledata opsamles. Det er fagsystemet opgave at sende måledata videre til XDS. Undtagelser: I de tilfælde, hvor fagsystemer ikke kan levere relevant sundhedsrelateret måledata til XDS, indenfor HL7 standarden, vil måledata ikke komme ind i XDS. Slutbetingelser: Måledata opsamlet fra en borger til fagsystem, skal være tilgængelig i XDS, i et format, der overholder standarder på området. Måledata må ikke være mere end 24 timer undervejs. Tilføjelser eller kommentarer: Overførsel af data mellem et fagsystem (fx omsorgssystemet) og XDS sker ved anvendes af fagsystemets API. At denne forbindelse fungerer og måledata repræsenteres i angivne standarder er en forudsætning for at dette flow af måledata er en realitet.

3 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 3 Use-case 2 Use-Case 2. (Flow 2 i Figur 1) Flow 2 dataudvekling mellem fagsystem og den tværgående sundhedsplatform At sørge for en udvekling af data om borgere Syddjurs Kommune og leverandøren af den tværgående sundhedsplatform. Syddjurs Kommune mener at én synkronisering i døgnet vil være et minimum. Startbetingelser: Fagsystemet skal kunne aflevere vitale borger- og brugeroplysninger i et format, som den tværgående sundhedsplatform kan læse. Overleveringen af data vil ske via fagsystemet API. Beskrivelse: Kontekstdata, som fx borgernes stamdata, journalnotater ect. Data om borgere, som i dag findes i flere af kommunens fagsystemer ønskes genanvendt i den tværgående sundhedsplatform. Det er vigtigt for kommunen at der sker en kontinuerlig synkronisering af data om borgere, så både den tværgående sundhedsplatform har nyeste oplysninger, ligesom fagsystemerne skal anvende ændringer foretaget i den tværgående sundhedsplatform. Undtagelser: Det skal defineres klart hvilke data der skal udveksles direkte mellem de to typer platforme. Undtagelserne, vil være det data, som ikke skal eller kan synkroniseres mellem et fagsystem og den tværgående sundhedsplatform. Slutbetingelser: Data om borgere er nu tilgængelig i den tværgående sundhedsplatform, selvom data er skabt i en anden platform. Tilføjelser eller kommentarer: Denne Use-case forudsætter, at standarder og indhold er aftalt mellem Syddjurs Kommune, leverandører til fagsystemer og leverandøren til den nye tværgående sundhedsplatform og at der findes API som kan anvendes til det.

4 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 4 Use-case 3 Use-Case 3. (Flow 3 i Figur 1) Flow 3 Borger afleverer oplysninger direkte til XDS At sikre måledata, som borgeren har lavet uden at være tilknyttet et forløb eller behandling ved kommunen. Borgeren laver måledata på sig selv. En lokal opsamlingsenhed hos borgeren sender måledata til XDS. En lokal opsamlingsenhed af måledata kan være en tablet computer. Syddjurs kommune forventer et lille antal borgere, der vil benytte sig af denne mulighed, da det kræver egen-indkøb af måleenheder. Startbetingelser: At borgeren er i besiddelse af en lokal opsamlingsenhed og har kendskab til muligheden for at indsende egne måledata til kommunens XDS. Beskrivelse: Syddjurs Kommune vil gerne give borgere mulighed for, at måledata genereret via eget måleudstyr, kan blive gemt i XDS via en lokal opsamlingsenhed. Syddjurs Kommune ser, at flere og flere borgere går op i eget helbred og anskaffer sig måleudstyr privat. En borger som over tid og på egen hånd generer måledata skal kunne dele disse data med kommunen. Måledata vil, når og hvis borgeren bliver tilknyttet et forløb, kunne hentes fra XDS. Dermed sikres et historisk måledatamateriale, selvom borgeren er ny tilknyttet i kommune regi. Skal lige tjekkes. Borgerens data. Samtykke. Vi kan se. Data kan lige såvel komme fra global XDS. Undtagelser: Nogle borgere vil fravælge ordningen og nogle borgere indkøbe måleudstyr, der leverer måledata uden for standarderne. Slutbetingelser: Borgerne kan aflevere måledata til XDS i et format, det kan hentes af andre systemer. Tilføjelser eller kommentarer: Syddjurs Kommune forventer, at denne ydelse vil blive benyttet i ringe grad den første tid. Initialer: KAKG

5 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 5 Use-case 4 Use-Case 4. (Flow 4 i Figur 1) Flow 4 - Udveksling af måledata mellem XDS og den tværgående sundhedsplatform. At sikre at al måledata altid er tilgængelig for alle borgere og brugere i alle relevante systemer. Leverandøren af den tværgående sundhedsplatform i samarbejde med Syddjurs Kommune. Online forbindelse mellem applikation og XDS. Startbetingelser: At kommunikationen mellem XDS og den tværgående sundhedsplatform er defineret og opbygget. Beskrivelse: Syddjurs Kommune ønsker, at alt måledata opbevares i XDS altid. Derfor er det vigtigt, at måledata, som er afleveret til XDS fra andre systemer og enheder end den tværgående sundhedsplatform, kan hentes af den tværgående sundhedsplatform og visualiseres for brugeren. På samme vis skal måledata, der er afleveres direkte til den tværgående sundhedsplatform afleveres videre til XDS for at være tilgængelig for andre systemer. Undtagelser: Undtagelse omkring hyppig synkronisering af måledata vil være af teknisk karakter. F.eks. ved at der ikke er net forbindelse. Det kan være en fejlet synkronisering, hvorved det er vigtigt at få reetableret forbindelsen og synkroniseret måledata. Slutbetingelser: Måledata, der er generet på forskellige platforme er tilgængelig via XDS. Tilføjelser eller kommentarer: Klik her for at angive tekst.

6 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 6 Use case 5 Use-Case 5. (Flow 5 i Figur 1) Flow 5 den direkte interaktion mellem borger og den tværgående sundhedsplatform. At give borgeren adgang til en platform, hvor egne sundhedsrelaterede data er tilgængelige. Overførslen af sundhedsrelateret måledata skal foregå automatisk med flere daglige synkroniseringer. Det er vigtigt, at borgeren ikke skal foretage sig noget aktivt, for at måledata bliver tilgængelig i den tværgående sundhedsplatform. Det er forventeligt, at borgeren vil foretages et logon på den tværgående sundhedsplatform minimum én gang dagligt, selvom at den tværgående sundhedsplatform modtager data fra borgeren flere gange dagligt. Startbetingelser: Det skal være internet til rådighed i ved borgerens bopæl så borgeren kan tilgå sine måledata via en internetopkoblet enhed. Dertil er det forventeligt, at den tværgående sundhedsplatform skal anvende internet til at overfører data, fra lokal opsamlingsenhed til den tværgående sundhedsplatform. Beskrivelse: En borger, der opsamler måledata i eget hjem, og er tilknyttet et forløb i kommunal regi, skal have mulighed for at se egne måledata. Dermed bliver den tværgående sundhedsplatform samlingspunkt for den eller de kontakter en borger har med kommunen. Undtagelser: Nogle borgere vil ikke have adgang til internet i eget hjem, hvorfor det skal overvejes om de skal tilbydes adgang til den tværgående sundhedsplatform. Opsamling af måledata må foregå lokalt og vil først blive synkroniseret i forbindelse med udløb af en kortere måleperiode. Ved længere forløb skal alternative dataforbindelser overvejes. Slutbetingelser: Borger afleverer måledata i XDS uden at Syddjurs Kommune behøver at være involveret i det. Tilføjelser eller kommentarer: Internet dækning og oplæring af borger til anvendelse af den tværgående sundhedsplatform som måleenheder.

7 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 7 Use-Case 6 Use-Case 6. (Flow 6 i Figur 1) Startbetingelser: Beskrivelse: Undtagelser: Slutbetingelser: Flow 6 Sundhedsrelateret måledata for borgere, der har afleveret måledata til en XDS udenfor Syddjurs Kommune i Danmark For at få et bedre helhedsbillede af borgerens sundhedsrelaterede måledata fra tidligere forløb og sygdom. Et samarbejde mellem ejeren af XDS er udenfor Syddjurs Kommune, leverandøren af den tværgående sundhedsplatform samt Syddjurs Kommune I Syddjurs kommune er uafklaret i forhold til hvor meget dette vil blive anvendt grundet startbetingelserne. Det forudsættes at XDS er udenfor Syddjurs Kommune overholder standarder, som den tværgående sundhedsplatform kan hente. I Syddjurs Kommune opbygges en XDS, på samme vis forstilles det, at andre kommuner i Danmark ligeledes vil opbygge en XDS til sundhedsrelateret data. Dertil kunne landets regioner gøre deres måledata på patienterne på sygehusene tilgængeligt via en XDS. Hvis ikke andre kommuner eller regioner opbygger en XDS der overholder aftalte standarder på området, forventes den tværgående sundhedsplatform ikke at hente sundhedsrelateret måledata. Medarbejdere og borgere i Syddjurs Kommune kan, via den tværgående sundhedsplatform se sundhedsrelateret måledata om en borger, der er opsamlet i en anden kommune eller i en af landets regioner. Tilføjelser eller kommentarer: Klik her for at angive tekst.

8 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 8 Use-case 7 Use-Case 7. (Flow 7 i Figur 1) Startbetingelser: Beskrivelse: Undtagelser: Slutbetingelser: Flow 7 Sundhedsrelateret måledata for borgere, der har afleveret måledata til en XDS udenfor Danmark For at få et bedre helhedsbillede af borgerens sundhedsrelaterede måledata fra tidligere forløb og sygdom. Et nationalt samarbejde mellem regioner og stat om at etablere forbindelse til sundhedsrelateret data fra andre lande. Et fremtidsscenarie, hvor frekvensen vil være forholdsvis lav, da langt de fleste borgere i Danmark behandles indenfor landets grænser. Det forudsættes at det sundhedsrelaterede måledata er tilgængeligt i en standard, som den tværgående sundhedsplatform kan læse.. Et nationalt samarbejde på tværs af kommuner og regioner skal sikre, at man internt i Danmark understøtter de samme standarder for håndteringen af måledata. Dette samarbejde skal stile mod en fælles europæisk satsning på deling af sundhedsrelateret måledata. Hvis ikke et nationalt samarbejde sikre fælles internationale standarder for formater på sundhedsrelateret måledata, kan de ikke anvendes i den tværgående sundhedsplatform. Medarbejdere og borgere i Syddjurs Kommune kan, via den tværgående sundhedsplatform se sundhedsrelateret måledata om en borger, der er opsamlet i udlandet. Tilføjelser eller kommentarer: Dette er et fremtidsscenarie

9 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 9 Use-case 8 Use-Case 8 Borgerperspektivet Borgeren skal kunne se sine sundhedsrelaterede data i hjemmet Den tværgående sundhedsplatform, medarbejdere i Syddjurs Kommune og borgeren Borgeren vil antageligvis på daglig basis kigge på de opsamlede sundhedsrelaterede måledata. Startbetingelser: Borgeren har enhed til visning af platform, har adgangsoplysninger samt har modtaget introduktion til anvendelse af platformen. Dernæst skal sundhedsrelateret måledata, som borgeren har lavet i eget hjem være tilgængelig. Beskrivelse: Syddjurs Kommune ønsker at inddrage borgere i egen sundhed, hvorfor kommunen ønsker at tilbyde mulighed for opsamling af måledata i hjemmet ved borgeren. Borgeren skal selv kunne følge tendenser, historik og aktuelle målinger på egne data, både når man er tilknyttet et forløb og efter endt forløb ved Syddjurs Kommune. Undtagelser: Borgere der bor i områder, hvor der ikke kan opnås tilfredsstillende dækning til anvendelse af den tværgående sundhedsplatform, kan ikke anvende løsningen Slutbetingelser: Borgen har fået muligheden for at følge med i egne sundhedsrelaterede måledata Tilføjelser eller kommentarer: Syddjurs Kommune ønsker ikke at tvinge borgere til at anvende den tværgående sundhedsplatform. Det skal være et tilbud.

10 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 10 Use-case 9 Use-Case 9 Sundhedsfagligt perspektiv Medarbejderne kan danne sig et overblik over sundhedsrelateret måledata fra borgere. Den tværgående sundhedsplatform og sundhedsfaglige medarbejderne i Syddjurs Kommune. De sundhedsfaglige medarbejderne vil, når det giver mening se på borgerens sundhedsrelateret måledata. Det er forventeligt at de sundhedsfaglige medarbejderne vil se på måledata fra flere borgere på daglig basis. Startbetingelser: Medarbejderne har en enhed til visning af platform, har adgangsoplysninger samt har modtaget introduktion til anvendelse af platformen. Beskrivelse: Syddjurs Kommune ønsker at de sundhedsfaglige medarbejdere bliver adviseret, når der sker en udvikling i negativ retning for borgere, der måler sundhedsrelateret data i hjemmet. De sundhedsfaglige medarbejdere skal som udgangspunkt ikke direkte anvende den tværgående sundhedsplatform i det daglige arbejde, men derimod få relevante måledata i omsorgsjournalen. En udvalgt gruppe af medarbejdere har overvågnings- og support vagten overfor borgerne. Denne udvalgte medarbejdergruppe arbejder både i den tværgående sundhedsplatform og i kommunens omsorgssystem. Undtagelser: Borgeren har ikke givet samtykke. Slutbetingelser: Medarbejdere kan få et overblik over alle de sundhedsdata som der er tilgængelige om borgeren. Tilføjelser eller kommentarer: Ønsket om, at de sundhedsfaglige medarbejdere, som udgangspunkt skal arbejde i kommunens omsorgsjournalsystem, som i dag, afhænger af udvekslingen af måledata mellem den tværgående sundhedsplatform og API et fra omsorgssystemet.

Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform

Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform Kravliste. Høringsversion. Opdateret 21-10-2014 Indhold Indhold... 1 Typer af krav... 4 1. Sprog... 5 Krav [1.1]: Sprog... 5 Krav [1.2]: Sprog - Menusprog...

Læs mere

Syddjurs en case: Udbud, arkitektur og praksis. Indkøb af en tværgående Sundhedsplatform. Tirsdag den 13. januar 2015

Syddjurs en case: Udbud, arkitektur og praksis. Indkøb af en tværgående Sundhedsplatform. Tirsdag den 13. januar 2015 Syddjurs en case: Udbud, arkitektur og praksis Indkøb af en tværgående Sundhedsplatform Tirsdag den 13. januar 2015 1 Veltek2015 Hvem er vi? Karina Kusk Godiksen Projektleder og projektmedarbejder Ingeniør

Læs mere

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt Indhold 1 B3 Forretningsservices... 2 2 Forretningsservices der udstilles af Den Digitale Landevej... 2 3 Forretningsservices der udstilles af andre... 4 3.1 De nationale forretningsservices som tilbydes

Læs mere

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt Indhold 1 A1 Målbillede af arkitekturen... 2 2 Målbilledet... 2 3 Kort om komponenterne... 4 3.1 Sikkerhed... 4 3.2 Opfølgning... 4 3.3 Service udstilling... 4 3.4 Logistik og bestilling... 4 3.5 Stamkort...

Læs mere

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt Side 1 af 8 Indhold 1 B4 - Procesmodel/Workflows... 3 1.1 Bestilling... 4 1.2 Centralt opsamlingspunkt... 5 2 Signaturforklaring... 8 Side 2 af 8 Produkt Perspektiv

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

TELEMEDICINSK INFRASTRUKTUR I ET KOMMUNALT PERSPEKTIV

TELEMEDICINSK INFRASTRUKTUR I ET KOMMUNALT PERSPEKTIV TELEMEDICIN INFRASTRUKTUR KOMMUNALE BEHOV TELEMEDICINSK INFRASTRUKTUR I ET KOMMUNALT PERSPEKTIV 18. april 2016 Telemedicin Side 2 af 5 Baggrund Dette dokument er udarbejdet på baggrund af en workshop i

Læs mere

Tekniske krav til spiludbydere i forbindelse med opnåelse af tilladelse til at udbyde online spil i Danmark

Tekniske krav til spiludbydere i forbindelse med opnåelse af tilladelse til at udbyde online spil i Danmark Tekniske krav til spiludbydere i forbindelse med opnåelse af tilladelse til at udbyde online spil i Danmark Version 1.10 Versionshistorik Version Dato Opsummerende beskrivelse af ændringer 1.00 2010-10-5

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

Databeskyttelsespolitik

Databeskyttelsespolitik Databeskyttelsespolitik for Rasmus Gissel, tekstforfatter, oversætter og korrekturlæser 1. Indledning I denne databeskyttelsespolitik kan du læse følgende: hvordan, hvornår og hvorfor jeg indsamler persondata

Læs mere

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt Indhold 1 C2 Komponentopdelt applikationslandskab... 2 2 Serviceplatform... 3 3 Opsamling af data i borgers hjem... 4 3.1 LOP... 5 3.2 Centralt opsamlingspunkt ()... 7 3.2.1 XDS og converter... 8 3.2.2

Læs mere

REFERENCEARKITEKTUR FOR OPSAMLING AF HELBREDSDATA HOS BORGEREN

REFERENCEARKITEKTUR FOR OPSAMLING AF HELBREDSDATA HOS BORGEREN REFERENCEARKITEKTUR FOR OPSAMLING AF HELBREDSDATA HOS BORGEREN 2. Oktober 2013 Thor Schliemann OVERSIGT Noget om hvad en Referencearkitektur er Den konkrete Referencearkitektur for opsamling af helbredsdata

Læs mere

Sager på tværs. MOX giver sammenhængende processer på tværs af it-systemer

Sager på tværs. MOX giver sammenhængende processer på tværs af it-systemer Sager på tværs MOX giver sammenhængende processer på tværs af it-systemer 2 Sager på tværs Vil I gerne gøre det nemmere at sende dokumenter på tværs af jeres kommune? Så er MOX noget for jer! En kommune

Læs mere

Produktbeskrivelse for

Produktbeskrivelse for Produktbeskrivelse for Service til opfølgning på behandlingsrelationer NSP Opsamling Tjenesteudbyder Opfølgning Notifikation Side 1 af 7 Version Dato Ansvarlig Kommentarer 1.0 22-12-2011 JRI Final review

Læs mere

Nexus Mobil version 2

Nexus Mobil version 2 Nexus Mobil version 2 Personalevejledning Indhold Login og synkronisering... 2 Grundlæggende funktioner... 3 Navigationsbjælken... 3 Borgerbanner... 3 Borgersidens elementer... 4 Kørelisten... 4 Hente

Læs mere

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt:

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt: NOTAT 2016.12.13 SDS MOWI/ABRA Version 1.0 Notat vedr. principper for telemedicin 1. Indledning Der er igennem de seneste år gennemført en række storskalaprojekter vedr. telemedicin. Især projektet TeleCare

Læs mere

Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet

Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet Arbejdsgangene er beskrevet med udgangspunkt i den gældende Sambo aftale i Region Syddanmark. Samarbejdsaftalen skal medvirke til at sikre sammenhæng i borger/patientforløbene

Læs mere

Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform

Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform behovsbeskrivelse. Høringsversion. Opdateret 21-10-2014 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Baggrund og strategiske overvejelser for anskaffelse

Læs mere

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb SHARED CARE PLATFORMEN skaber et sammenhængende patientforløb Sammenhængende patientforløb kræver fælles it-løsninger Shared Care platformen er Region Syddanmarks it-løsning til sikring af, at den nødvendige

Læs mere

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014 Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel Marts 2014 1 Indledning Denne præsentation beskriver, på et overordnet plan, følgende områder i forhold til en fremtidig fordelingsmekanisme,

Læs mere

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt Indhold 1 A5 Vision, mål og strategier... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Mål... 3 1.3 Strategier... 4 1 Produkt Perspektiv Strategi Produkt A5 Vision, mål og strategier Dato 2016-09-27 Forfatter Version 0.9 Status

Læs mere

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger Gældende fra 27. juni 2017 Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger MDL ApS ( MDL vi, os, vores ) ved, hvor vigtig fortrolighed er i forhold til vores kunder, og vi bestræber os på

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

NemRolle. KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik. Beskrivelse af funktioner og anvendelse

NemRolle. KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik. Beskrivelse af funktioner og anvendelse NemRolle KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik Beskrivelse af funktioner og anvendelse NemRolle KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik NemRolle er en samlet, komplet løsning til administration

Læs mere

Use cases... 2. IT Kontrakter... 2. Generelt Oprette IT Kontrakt... 2. Generelt Oprette IT Kontrakt - Kontrakttype... 3

Use cases... 2. IT Kontrakter... 2. Generelt Oprette IT Kontrakt... 2. Generelt Oprette IT Kontrakt - Kontrakttype... 3 USE CASES INDHOLDSFORTEGNELSE Use cases... 2 IT Kontrakter... 2 Generelt Oprette IT Kontrakt... 2 Generelt Oprette IT Kontrakt - Kontrakttype... 3 Generelt Oprette IT Kontrakt - Leverandøroplysninger...

Læs mere

MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder

MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder Indhold Baggrund... 1 Indhold i løsningen... 1 Kobling af meddelelser i samme forløb... 1 Teknisk anvendelse i EPJ/PAS og EOJ

Læs mere

Løsningsforslaget er på et overordnet niveau beskrevet i dette notat, som forelægges porteføljestyregruppen d. 24. oktober 2016.

Løsningsforslaget er på et overordnet niveau beskrevet i dette notat, som forelægges porteføljestyregruppen d. 24. oktober 2016. Bilag 6 til pkt. 5 Ref.: MOWI/ABRA 14. oktober 2016 Notat vedr. model for lokal telemedicinsk infrastruktur Indledning På baggrund af drøftelser i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af

Læs mere

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul Version 1.0 Indhold UMS SharePoint Portal... 1 Ny opgave... 2 Rediger opgave... 4 Office dokumenter... 5 Kursisters besvarelser... 6 Sådan ser kursister opgaven...

Læs mere

REFERENCEARKITEKTUR FOR OPSAMLING AF HELBREDSDATA HOS BORGEREN. Pia Jespersen Thor Schliemann

REFERENCEARKITEKTUR FOR OPSAMLING AF HELBREDSDATA HOS BORGEREN. Pia Jespersen Thor Schliemann REFERENCEARKITEKTUR FOR OPSAMLING AF HELBREDSDATA HOS BORGEREN Pia Jespersen Thor Schliemann OVERSIGT Noget om hvad en Referencearkitektur er Den konkrete Referencearkitektur for opsamling af helbredsdata

Læs mere

Introduktion til UNI-Login for udbydere

Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Styrelsen for It og Læring Læsevejledning Følgende ikoner benyttes i vejledningen Link til yderligere information Indhold

Læs mere

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi DECEMBER 2016 Vejledning til kommunens snitfladestrategi Dette notat introducerer arbejdet med kommunens snitfladestrategi. Snitfladestrategien beskriver kommunens strategiske beslutninger vedr. snitflader

Læs mere

Automatisk Vandingssystem

Automatisk Vandingssystem Automatisk Vandingssystem Projektdokumentation Aarhus Universitet Gruppe 6-3. Semester - F15 vejleder: Michael Alrøe dato: 28-05-2015 Lærke Isabella Nørregård Hansen - 201205713 - IKT Kasper Sejer Kristensen

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

Digital Sundhed Program for infrastruktur og sikkerhed

Digital Sundhed Program for infrastruktur og sikkerhed Digital Sundhed Program for infrastruktur og sikkerhed Produktbeskrivelse for CPR tjenester på National Service Platform (NSP) Produkt-ID Navn Initiativ Init2011-002 CPR tjenester på NSP NSP Version Dato

Læs mere

Tekniske krav til spiludbydere i forbindelse med opnåelse af tilladelse til at udbyde online spil i Danmark. Version 1.11

Tekniske krav til spiludbydere i forbindelse med opnåelse af tilladelse til at udbyde online spil i Danmark. Version 1.11 Tekniske krav til spiludbydere i forbindelse med opnåelse af tilladelse til at udbyde online spil i Danmark Version 1.11 1 Versionshistorik Version Dato Opsummerende beskrivelse af ændringer 1.00 2010-10-5

Læs mere

Guideline. EAN-systemet

Guideline. EAN-systemet Guideline Hammershusgade 17 DK-2100 København Ø Tel: 39 27 85 27 Fax: 39 27 85 10 www.ean.dk for anvendelsen af EAN-systemet til entydig identifikation af målepunkter i EL-forsyningssektoren samt EAN-13

Læs mere

Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin

Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin Introduktion til FUT udbuddet og projektet 6/9-2017 Fælles Udbud af Telemedicin Kommuner og Regioner i Danmark Indhold Hvorfor er FUT igangsat? Baggrund

Læs mere

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet V 1.1 Juli 2017 DF Indhold Introduktion... 3 Sådan logger du på systemet som vejleder... 3 Oversigten... 5 Rediger en elevs oplysninger... 6 Opret

Læs mere

SAPA. Kommunenetværk. KMJ, d. 24. november 2013

SAPA. Kommunenetværk. KMJ, d. 24. november 2013 SAPA Kommunenetværk KMJ, d. 24. november 2013 P R O J E K T S T A T U S 1. Integrationer til sagsbærende it-systemer 2. Kravspecifikation for SAPA 3. Interessenterne 4. Tidsplan 2 1. Se data fra sagssystemer

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

Automatisk Vandingssystem

Automatisk Vandingssystem Automatisk Vandingssystem Projektdokumentation Aarhus Universitet Gruppe 6-3. Semester - F15 vejleder: Michael Alrøe dato: 28-05-2015 Lærke Isabella Nørregård Hansen - 201205713 - IKT Kasper Sejer Kristensen

Læs mere

WHITEPAPER DokumentBroker

WHITEPAPER DokumentBroker WHITEPAPER DokumentBroker Copyright 2013 DokumentBrokeren er en selvstændig arkitekturkomponent, som uafhængigt af forretningsapplikation og kontorpakke, genererer dokumenter af forskellige typer og formater,

Læs mere

Outlook integration via Exchange server

Outlook integration via Exchange server Outlook integration via Exchange server Affect IT tilbyder synkronisering af skemaer fra WebUntis til Exchange. Vi understøtter ligeledes Office365. Idet begivenhederne indlæses direkte i Exchange, vil

Læs mere

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM Lasso for Microsoft Dynamics CRM Brugerguide Opdateret d. 21.07.2017 BRUGERVEJLEDNING TIL LASSO I MICROSOFT DYNAMICS CRM Denne vejledning beskriver anvendelsen af Lasso i Microsoft Dynamics CRM. Har du

Læs mere

Vejledning til udførelse af WISEflow opgaver på instituttet

Vejledning til udførelse af WISEflow opgaver på instituttet Table of Contents Tilknyt bedømmer... 2 Tildel bedømmere... 6 Upload eksamensopgave...16 Opret deltagerrækkefølgen på mundtlige flows...19 FLOWcombine tilknytning af bedømmere, bedømmerfordeling, opret

Læs mere

Scope dokument for Advisservice

Scope dokument for Advisservice 18. marts 2013 AHI Scope dokument for Advisservice Indhold 1. Advisservice... 2 2. Advis håndtering i KMD Sag... 2 3. Hændelse og Advis... 3 4. Advis løsningsmodel... 4 5. Abonnementsopsætning... 5 6.

Læs mere

Betjenings vejledning

Betjenings vejledning Betjenings vejledning Clinical GPS A Global database with Clinical Decision Support working like a GPS Replaces guideline documents and local rules in the hospital Tjek på medicin Version 1.1 KN 2017.06.21

Læs mere

Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin. P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne

Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin. P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne Visionen Alle regioner har udbredt opsamling af telemedicinske data baseret på OpenTele og kan dele disse

Læs mere

Telemedicin i stor skala er Danmark klar?

Telemedicin i stor skala er Danmark klar? Telemedicin i stor skala er Danmark klar? Erfaringer og perspektiver fra TeleCare Nord Direktør Dorte Stigaard dorte.stigaard@rn.dk Telemedicinske løsninger i sundhedsvæsenet EKG TELEFON I/SINE PP J VIDEO

Læs mere

Anvendelsesvejledning for entydig identifikation af målesteder i naturgas distribution ved hjælp af EAN-systemet.

Anvendelsesvejledning for entydig identifikation af målesteder i naturgas distribution ved hjælp af EAN-systemet. Anvendelsesvejledning for entydig identifikation af målesteder i naturgas distribution ved hjælp af EAN-systemet. Version: 1.0, maj 2003 Indholdsfortegnelse: 1. Baggrund... 2 2. Mål... 2 3. Definition

Læs mere

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2 Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION 2 34 Brugermanual august-2013 vers. 1.2 1 intro! På de følgende sider vil du finde en lille og hurtig gennemgang af Midttrafik Trafikadministration. Med Midttrafik Trafikadministration

Læs mere

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken DDB Basispakken består af ydelser, der bygger videre på DanBib og bibliotek.dk infrastrukturkomplekset og skaber

Læs mere

Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in

Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in (samt mulighed for FMK tilgang via SOSI STS) 15.marts 2017 /chg Baggrund Private aktører på sundhedsområdet som apoteker,

Læs mere

Borgerportal Care Vejen Kommune. Vejledning. November

Borgerportal Care Vejen Kommune. Vejledning. November Borgerportal Care Vejen Kommune Vejledning November 2016 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Anmod om adgang 4 Hvem kan få adgang...4 Sådan anmoder du om adgang...4 3. Log ind 6 Det kan du se...6 Vælg borger...7

Læs mere

Ansvar og opgaver i Omsorgssystemet vedrørende Sam:Bo og elektronisk korrespondance September 2012 Version 6

Ansvar og opgaver i Omsorgssystemet vedrørende Sam:Bo og elektronisk korrespondance September 2012 Version 6 Ansvar og opgaver i Omsorgssystemet vedrørende Sam:Bo og elektronisk korrespondance September 2012 Version 6 Visitatorer Hjemmepleje, sygepleje, terapeuter Ansvar Gør således Særlig OBS på Diverse Borger

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 6 SÅDAN

Læs mere

Tillid og sikkerhed om data

Tillid og sikkerhed om data INDSATSOMRÅDE 4 Tillid og sikkerhed om data 58 Sundhedsvæsenet har i dag et generelt højt niveau af informationssikkerhed. Men med den hastige udvikling i digitale løsninger og datamængder og med et skærpet

Læs mere

Marts Komme/gå 1.0

Marts Komme/gå 1.0 Marts 2019 Komme/gå 1.0 Indhold Omfang... 3 Administration... 3 Henteansvarlig... 3 Sovetider... 3 Fysiske placeringer... 4 Gå med en anden hjem... 4 På tur... 4 Opsætning til fysisk enhed... 4 Statistik...

Læs mere

It-principper. Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune

It-principper. Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune It-principper Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune Indledning It-principperne er grundstenene for it-arkitekturen i Sønderborg Kommune. Principperne skal bidrage til, at vi

Læs mere

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk Netprøver.dk Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk 2. februar 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 2 Nødprocedure

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Support - af videomødet. 20. juni 2019

Support - af videomødet. 20. juni 2019 Support - af videomødet 20. juni 2019 Agenda Hvordan organiserer vi supporten af videokonsultation / videomøde? 2 Baggrund Region Sjælland vil styrke de digitale veje til et nært sundhedstilbud for alle

Læs mere

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA 26. marts 2014 NOTAT SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration Dette notat beskriver SAPAs specifikke forretningsmæssige behov i forhold til integration med relevante ESDH-/fagsystemer,

Læs mere

Care Borgerportal Esbjerg Kommune. Vejledning. 9. februar 2012 1

Care Borgerportal Esbjerg Kommune. Vejledning. 9. februar 2012 1 Care Borgerportal Esbjerg Kommune Vejledning 9. februar 2012 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Anmod om adgang 4 Hvem kan få adgang... 4 Sådan søger du om adgang... 4 3. Log ind 7 Det kan du se... 7 Vælg borger...

Læs mere

SUNDHEDSSCREENING, KOMMUNIKATION & PLANLÆGNING

SUNDHEDSSCREENING, KOMMUNIKATION & PLANLÆGNING , KOMMUNIKATION & PLANLÆGNING INDHOLD INTRODUKTION KORT OM LIFE-MANAGER DIALOG OG SPØRGSMÅL INTRODUKTION FRA MEDARBEJDER TIL BORGERRETTET FOREBYGGELSE KORT OM LIFE-MANAGER FRIVILLIGE FAMILIE, VENNER &

Læs mere

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem

Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem Underbilag 2.24 Kommunernes it-miljø Kommunernes Ydelsessystem Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Sagsbehandling Klientmiljø... 3 2.1 Operativsystem... 3 2.2 Browser... 5 2.3 Runtime Miljøer... 6

Læs mere

DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar

DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar 9. Januar 2013 MEH/MHC DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar Dok 75938-12_v2, Sag 10/3365 1/7 1. Generelt 1.1 I hvilket omfang yder Energinet.dk support til elleverandørerne? Forretningskonceptet

Læs mere

Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg

Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg Arbejdsgangene er beskrevet med udgangspunkt i den gældende Sambo aftale i Region Syddanmark. Samarbejdsaftalen skal medvirke til at sikre sammenhæng i borger/patientforløbene

Læs mere

EG Clinea Patientportal

EG Clinea Patientportal EG Clinea Patientportal side 1 af 14 Indledning EG Healthcare's Patientportal understøtter visning på såvel PC/MAC, tablet som mobil. Der er en begrænsning i forhold til oplysningsskemaer, som på nuværende

Læs mere

Auditbeskrivelser for GLM

Auditbeskrivelser for GLM 3-3-1 V01 3-3-1 V02 3-3-1 V03 3-3-1 V04 Er der for processerne synlige forbindelser for information mellem dem (også til støtteprocesser)? Punktet er opfyldt, hvis vejen for information mellem adskilte

Læs mere

Cash Flow Forecast 1

Cash Flow Forecast 1 Cash Flow Forecast 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til Cash Flow Forecast... 3 Formål... 3 Du kan... 3 Det skal du bruge for at få adgang til værktøjet... 3 Cash Flow Forecast egenskaber... 3 Tilføjelser...

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018

Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018 Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database November 2018 Ydelsesbeskrivelse Dynamisk Database Dato 20. november 2018 Sagsbehandler Raza Muhammed Mail raz@vd.dk

Læs mere

Principper for systemet De grundlæggende principper for opbygningen af DHUV-kravspecifikationen, og dermed et fremtidigt DHUV-system, er følgende:

Principper for systemet De grundlæggende principper for opbygningen af DHUV-kravspecifikationen, og dermed et fremtidigt DHUV-system, er følgende: Februar 2011 Funktionsbeskrivelse af DHUV-SYSTEMET Indledning Dette notat beskriver kort funktionaliteten i et DHUV (Digitalisering Handicap og Udsatte Voksne) - system, som det vil fremgå af projektets

Læs mere

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Politik for informationssikkerhed i Plandent IT

Politik for informationssikkerhed i Plandent IT 9. maj 2018 Version 0.8. Politik for informationssikkerhed i Plandent IT Indhold Formål med politik for informationssikkerhed... 3 Roller og ansvar... 3 Politik for manuel håndtering af følsomme kundedata...

Læs mere

Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer

Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer Indhold Baggrund... 1 Løsningsforslag 1: Omkuvertering i VANS... 2 Teknisk Beskrivelse... 2 Forudsætninger...

Læs mere

DOKUMENTBROKER Koncept

DOKUMENTBROKER Koncept DOKUMENTBROKER Koncept Copyright 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Hvad er DokumentBrokeren?...1 1.1 Formål...1 1.2 Fordele...1 1.3 Baggrund...2 2 Komponenter...3 2.1 Dataflet...4 2.2 Platform og teknologi...4

Læs mere

Digital transformation af en sektor

Digital transformation af en sektor Digital transformation af en sektor / Digitaliseringschef Mette Harbo Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen r 1. november 2018 Indhold De 4 hjørnesten for vellykket digitalisering Strategi

Læs mere

Ejerfortegnelse Løsningsarkitektur Bilag C Processer Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012 2015

Ejerfortegnelse Løsningsarkitektur Bilag C Processer Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012 2015 Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltningg og genbrug af ejendomsdataa under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet Ejerfortegnelsen Løsningsarkitektur

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 1. februar 2019 CIU I forbindelse med Digitaliseringsstyrelsens udbud af Næste generation Digital Post løsningen (NgDP) er der udviklet en ny model for udveksling af digitale postmeddelelser,

Læs mere

OpenTele3 forprojekt

OpenTele3 forprojekt OpenTele3 forprojekt Proof of Concept og konkretisering Michael Christensen Koordinator for Softwaregruppen i 4S Chef Softwarearkitekt ved Health IT, Alexandra Instituttet Forprojekt: Overordnede mål Input

Læs mere

Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål

Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål Bilag 5 Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål 1. Drift Leverandøren skal levere driftsafvikling af webstatistikløsningen (systemet) i produktionsmiljøet, herunder sikre korrekt eksekvering

Læs mere

GEONIS Spildevand. fact sheet. Planlæg, dokumentér og vedligehold

GEONIS Spildevand. fact sheet. Planlæg, dokumentér og vedligehold JUNE 2015 Planlæg, dokumentér og vedligehold understøtter alle krav for planlægning, dokumentation og vedligeholdelse af et spildevandssystem. Data model Data modellen fra GEONIS spildevands løsning supportere

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Halsnæs

cpos Online Quickguide Version Halsnæs cpos Online Quickguide Version 1.1.7 Halsnæs https://halsnaes.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

FKO Quick Guide. Kom godt i gang med FKO Sprogvurdering

FKO Quick Guide. Kom godt i gang med FKO Sprogvurdering FKO Quick Guide Kom godt i gang med FKO Sprogvurdering Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.: 72 42 37 00 www.socialstyrelsen.dk Udgivet 04-07-2013 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde om og med patienten

Tværsektorielt samarbejde om og med patienten Tværsektorielt samarbejde om og med patienten TeleCare Nord - storskala Alle nordjyske KOL-patienter, der er meget besværet af KOL, og som kan have gavn af projektets løsning skal have den tilbudt. Uanset:

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

Brunata App Brugervejledning

Brunata App Brugervejledning Side 1 Indhold 1. Hvad er Brunata App?... 2 2. Hvem har adgang til Brunata App?... 2 3. Aktivering... 2 4. Log ind... 3 5. Glemt adgangskode... 3 6. Forbrugsoverblik... 3 7. Forbrugssammenligning... 4

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4

Læs mere

Kravsspecifikation til Nationalpark App

Kravsspecifikation til Nationalpark App Kravsspecifikation til Nationalpark App Kravsspecifikation til Nationalpark App...1 1. Introduktion og platform...1 2. Ikke funktionelle specifikationer...2 3. Brugeroplevelse...2 4. Indholdsleverandører...2

Læs mere

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013 Serviceplatformen informationsmateriale Leverandørmøde 7. februar 2013 1 Om Serviceplatformen Dette informationsmateriale beskriver kort Den fælleskommunale Serviceplatform: formålet med Serviceplatformen,

Læs mere

1. Formål Overbliksillustration National og regional infrastruktur og services Nationale systemer og infrastruktur...

1. Formål Overbliksillustration National og regional infrastruktur og services Nationale systemer og infrastruktur... Side 1/6 OpenTele Oversigt over nationale services og infrastruktur, og standarder i relation til TeleCareNord / KIH Datamonitoreringsplatform og KIH Databasen Dokumentejer Version Dato HGR 0.1 23042013

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Odense

cpos Online Quickguide Version Odense cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Odense https://odense.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Licensaftale for EDOC

Licensaftale for EDOC Licensbetingelser for produktet EDOC Leveret af DOKON.dk ApS DOKON.dk ApS - www.dokon.dk - contact@dokon.dk 1 LICENSBETINGELSER FOR DOKON.DK APS PRODUKTET EDOC 3 DEFINITIONER: 3 1 KUNDENS IBRUGTAGNING

Læs mere

Overførsler til udlandet

Overførsler til udlandet Danske Bank, Statens Betalinger Overførsler til udlandet Juli 2010 Side 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Krav til STP-betalinger indenfor EU:... 3 3 Krav til STP-betalinger udenfor EU:... 3 4 BIC (SWIFT)...

Læs mere

En opgradering af solvarmedata.dk er på vej

En opgradering af solvarmedata.dk er på vej ERFA-møde i Solvarmegruppen Fjernvarmens Hus, Kolding 17. september 2015 En opgradering af solvarmedata.dk er på vej Niels From ogdaniel Trier www.planenergi.dk 1 Overblik Projektet Forbedringer af hjemmesiden/databasen

Læs mere