BLOX. Hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye ideer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BLOX. Hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye ideer"

Transkript

1 BLOX Hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye ideer

2

3 BLOX

4 2

5 3

6 4

7 5 Byliv og sublime oplevelser Med sin spektakulære placering og glasfacade giver BLOX de besøgende udsigt over havneløbet. BLOX er en ny destination i hjertet af København. I BLOX finder man Dansk Arkitektur Center, der i nye rammer skaber arkitekturoplevelser og viden om vores fælles byer for et bredt publikum. I BLOX vil der være skiftende udstillinger om design, arkitektur og byudvikling. BLOX ligger for enden af Vester Voldgade mellem Den Sorte Diamant og Langebro. Med sin placering ved vandet trækker BLOX København ned til havnefronten og skaber nyt byliv i et af hovedstadens ældste områder. Her får byen en åben og inviterende ramme om hverdagslivet med nye rekreative byrum, offentlig legeplads, lejeboliger, café, restaurant, fitnesscenter, boghandel og broer. BLOX er samtidig hjemsted for BLOXHUB, et tværfagligt innovationsmiljø for bæredygtig byudvikling med 500 åbne kontorpladser for alle dem, der udvikler vores byer. Gennem målrettede aktiviteter skaber BLOXHUB frugtbare møder mellem virksomheder, organisationer og forskere og hjælper med at udbrede de bæredygtige løsninger, der gør byer gode at leve i. BLOX er med andre ord et hus, hvor der arbejdes, leves, opleves og forskes. Et hus, der rummer både den professionelle fordybelse og det folkelige hverdagsliv. BLOX tilbyder lokalområdet et nyt mødested midt i byen, hvor mennesker i alle aldre kan mødes, drikke en kop kaffe, spise og se en udstilling, lege og dyrke motion.

8 6 For Realdania er BLOX meget mere end en bygning. BLOX er et tilbud til hele Danmark og København og ikke mindst de mange udenlandske gæster, der kommer til byen hvert år. Det handler om at skabe byliv og få mennesker til at mødes om de mange interessante oplevelser, som BLOX tilbyder. Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania

9 Kig fra Frederiksholms Kanal mod BLOX. Området er omdannet med fokus på gående, cyklister og rekreative aktiviteter ved pladserne omkring BLOX. BLOX er placeret helt ned til havnefronten. Det er husets grundide, at det ikke må være en bygning for de få, men skal være en bygning for de mange. BLOX giver mulighed for unikke oplevelser i et område, der tidligere var et vindblæst og utilgængeligt byrum. Hverdagslivet og den aktive brug af byens rum er netop det, København er verdensberømt for: uformelle møder, leg og bevægelse i byens rum. Den attraktive placering ved havnefronten forpligter. Med nyanlagte pladser og broer binder BLOX byen sammen på nye måder og skaber forbindelser mellem dele af byen, der før var adskilte. Biltrafikken på Christians Brygge strømmer hele døgnet gennem bygningen, og den ny cykel- og gangbro Lille Langebro krydser havnekanalen. Gående kan frit passere rundt om og under BLOX, der dermed skaber trygge passager, hvor der før kun var travl trafik. BLOX har et helhedsorienteret fokus på bæredygtighed. BLOX skaber liv og tilbud til borgere og besøgende på et ellers lidt glemt sted i byen. BLOX kan udnyttes døgnet rundt, ikke bare i dagtimerne. Og så er bygningen på en række områder også miljømæssigt bæredygtig, blandt andet takket være solceller på taget, isolerende glasfacader og tilkobling til det nyeste fjernkølingssystem i København.

10 Lejligheder De to øverste etager er et lille fællesskab med 22 lejeboliger. De ligger afskærmet fra trafikstøj og er udstyret med tagterrasser. Størrelsen af boligerne varierer mellem ca. 100 og knap 200 m 2. BLOXHUB Sammen med nabohusene i Fæstningens Materialgård er BLOX base for innovationshubben BLOXHUB, hvor virksomheder, organisationer og forskere kommer til at arbejde med forskellige aspekter af bæredygtig byudvikling. BLOXHUB har ca m 2 kontorareal. Bag etableringen af BLOXHUB står Realdania, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune. DAC Dansk Arkitektur Center (DAC) ligger centralt i bygningen. Som Danmarks nationale arkitekturcenter er DAC en kulturattraktion med plads til store udstillingsoplevelser af internationalt format. DAC er et naturligt mødested i byen og i branchen og tiltrækker et bredt dansk og internationalt publikum. DACs areal er m 2, som dækker både udstillings- og kontorfaciliteter. Restaurant Restauranten i BLOX er placeret ud mod Bryghuspladsen for enden af Frederiksholms Kanal. Restauranten er åben for alle. Her kan man sidde inde eller ude, hvis vejret er til det. Pladsen ligger i læ bag bygningerne. Her er der masser af sol om eftermiddagen og om aftenen, og der er udsigt langs kanalen og ind mod byen.

11 Udearealer Arealerne omkring BLOX er omdannet til mere end m 2 bypladser, passager, rekreative områder og legearealer. En række åbne og udadvendte aktivitetsområder, der kan danne ramme om kulturelle begivenheder. Langs havneløbet, fra udstillingsbygningen og frem til Langebro, er der etableret en havnepromenade, og ved træbryggen ud mod havnen kan mindre både lægge til. Parkering Under bygningen ligger et fuldautomatisk offentligt p-anlæg med plads til 350 biler. Parkeringskælderen er tre etager dyb og kan håndtere 180 biler i timen. Der er ind- og udkørsel til anlægget via en rampe placeret langs med Fæstningens Materialgård ud mod Vester Voldgade. Lille Langebro Cykel- og gangbroen med navnet Lille Langebro forbinder to bydele. Broen strækker sig smukt fra det urbane Vester Voldgade og lander i et nyt byrum ved Langebrogade og hen mod Langebro, tæt på det gamle voldområde. Broen bidrager til at udvikle de rekreative kvaliteter og tilgængeligheden i den centrale del af Københavns Havn som en del af Det Grønne Cykelrutenet og Havneringen. Broen forventes at åbne i efteråret Fitness BLOX huser et fitnesscenter fordelt på to etager i bygningens nordøstlige hjørne. Fra centret er der udsigt over havnen, og det er tanken, at der senere kan dyrkes sport som f.eks. crossfit på udearealerne langs havnen.

12 Med BLOX vil vi styrke arbejdet med og forståelsen for arkitektur og byudvikling som helt centrale samfundsdagsordner. Det skal ske gennem brede udstillinger i Dansk Arkitektur Center (DAC) og arbejdet i innovationshubben BLOXHUB, hvor mange forskellige aktører mødes om at forstå og løse de udfordringer, verdens byer står overfor. Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania

13 11 DACs nye topmoderne udstillingsfaciliteter skal skabe arkitekturformidling til et meget stort publikum. Kombineret med BLOXHUB, der er rettet mod de mange faglige netværk, får BLOX dermed både dybde og bredde i sin formidling. Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania

14 Biler, cyklister og gående kan passere gennem BLOX, der ikke vender ryggen til trafikken, men omfavner den. Her ses BLOX fra den nordvendte facade som vender mod Den Sorte Diamant. BLOX BLOX er en m 2 ny bygning og destination på havnefronten i København mellem Langebro og Den Sorte Diamant, som rummer Det Kongelige Bibliotek. Finansieret og opført af Realdania. BLOX rummer Dansk Arkitektur Center, det tværfaglige innovationsmiljø for global, bæredygtig byudvikling BLOXHUB, en restaurant med udeservering, parkeringsanlæg, legeplads, fitnesscenter og 22 lejeboliger. BLOX er tegnet af den hollandske tegnestue OMA og åbner i maj Realdania Realdania er en filantropisk forening med ca medlemmer. Foreningen arbejder for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø, forstået som de fysiske rammer for vores hverdag. Realdania er til for både nuværende og kommende generationer og ønsker at fremme bæredygtighed samt ny viden og innovation. Realdania har siden år 2000 støttet mere end projekter med i alt mere end 17 mia. kr. Alle, der ejer fast ejendom, kan blive medlem.

15 Fun facts om BLOX 13

16 timer Der er brugt mere end én million arbejdstimer på at opføre BLOX. Aktører fra blandt andet Danmark, Polen, Tyskland, Storbritannien, Rumænien, Island, Italien, Holland og Portugal har været involveret i byggeriet. Samme vægt som Eiffeltårnet Bygningens samlede vægt er ca tons. Det omfatter tons beton og tons stål/ armeringsstål eller den samme mængde jern og stål, som blev brugt til at bygge Eiffeltårnet. Resten af bygningens vægt udgøres af glas, installationer, ledninger, gulve og møbler.

17 15 BLOX rundt på 30 sekunder Det ville tage verdens hurtigste sprinter, Usain Bolt, ca. 30 sekunder at løbe rundt om bygningens meter store grundplan. Fællesskab på toppen På bygningens to øverste etager findes 22 boliger, der ligger med egne og fælles taghaver omkring det store ovenlysvindue til DACs udstilling. Det samlede boligareal er m 2, og lejlighederne varierer i størrelse fra ca. 100 til 200 m 2. Den gennemsnitlige størrelse på en bolig i Danmark er 112 m 2.

18 børneværelser Legearealet er m 2. Det svarer til 100 børneværelser på hver 12 m olympiske svømmebassiner Der er udgravet m 3 jord, der vejer tons. Det svarer til al den jord, der kan ligge i 33 olympiske svømmebassiner. Eller vægten af elefanter. Stod elefanterne på række, ville de nå fra BLOX og hele vejen over Fyn til Fredericia lastbillæs jord er blevet kørt til Køge og genanvendt til udbygningen af Køge Havn.

19 17 Gråbrødretorv og Frue Plads Byrum og legearealer er ca m 2. Det er næsten dobbelt så meget som Gråbrødretorv i Indre By, der er ca m 2. Bryghuspladsen har næsten samme areal og dimensioner som Frue Plads (mellem Vor Frue Kirke og Københavns Universitet), ca m 2. På størrelse med Amalienborg BLOX er i alt ca m 2. Det svarer til Amalienborgs samlede areal ( m 2 ) eller fire fodboldbaner. Næsten det samme som naboen Den Sorte Diamant.

20 18 Strømproduktion til 23 husstande BLOX er et lavenergihus udstyret med blandt andet et solcelleanlæg på taget, der producerer strøm svarende til 23 husstandes gennemsnitlige årlige elforbrug m 3 regnvand Kloakkerne i København bliver sparet for m 3 regnvand om året, hvilket svarer til 55 husstandes årlige udledning af spildevand. Regnvandet fra BLOX bliver nemlig skilt fra på taget og pladserne uden om BLOX og ledt direkte i havnen.

21 cykelhjul om dagen Lille Langebro aflaster Langebro. På en almindelig hverdag krydses Langebro af op mod cyklister, som ofte føler sig utrygge i den tætte trafik. Det er forventningen, at op mod fodgængere og cyklister vil bruge den nye broforbindelse hver dag. 2 km biler under jorden Det fuldautomatiske parkeringsanlæg under BLOX har plads til 350 biler. Her står bilerne tæt og effektivt beskyttet. Det giver også mere plads til bylivet i gadeplan.

22 20

23 21 Banebrydende arkitektur De indre og ydre glasfacader i BLOX skaber gennemsigtighed og spejlinger i hele huset. BLOX er tegnet af den hollandske tegnestue OMA (Office for Metropolitan Architecture), der er en af verdens mest toneangivende og prisvindende tegnestuer. OMA blev tidligt kendt for sin evne til at arbejde med komplekse byggerier med mange blandede funktioner. BLOX er med sine mange forskellige brugere og funktioner som en lille by i byen. Bygningens arkitektur forbinder byens rum med bygningens indre liv og forbinder dele af byen, der før var adskilt af tung trafik. Arkitekturen binder funktioner, faglige miljøer og oplevelser sammen i et nyt, ekstraordinært mødested. Det er afspejlet i bygningen, der er sammensat af en række bokse, som er placeret forskudt af hinanden, så de skaber et terrasselandskab. Boksene markerer også de forskellige funktioner i huset og giver et varieret udtryk. BLOX forholder sig til byen på sin egen måde, både i størrelse og materialer. Det grønne glas i facaden refererer til de karakteristiske irrede københavnske kobbertårne og spejler himmel og vand, der er havnebyens særkende. BLOX passer ind i omgivelserne ved at holde sig i samme højde og størrelse som Chr. IV s Bryghus og de omkringliggende boligkarreer og samtidig respektere de væsentlige sigtelinjer i området. Et gennemgående træk ved arkitekturen i BLOX er gennemsigtighed. Når man opholder sig inde i bygningen, er der indkig til de mange forskellige rum og forskudte planer i bygningen gennem de indre glasfacader. Fra det store centrale udstillingsrum kan man se trafikken bevæge sig lydløst gennem bygningen og havnens rum. Samtidig er der frit udsyn til både kontorer og fitnesscenter inde i bygningen. Det skaber en følelse af at være i et aktivt hus, hvor der altid er liv, mennesker og overraskende oplevelser, uanset hvor man befinder sig.

24 I BLOX møder beton, glas og stål hinanden. Passagen under BLOX for gående, der enten vil besøge DAC eller passere sikkert under vejen. Blandingen af rå og forfinede materialer leder tankerne hen på stedets historie som industrihavn. En af de største udfordringer har været den vanskelige byggegrund. Der er vand på to sider og en tungt trafikeret vej, der benyttes af bilister hver dag, og som ikke måtte lukkes under byggeprocessen. På trods af at byggegrunden er en af de mest attraktive og centralt beliggende grunde i byen, gjorde den tætte trafik stedet til et af de mest mennesketomme. BLOX er skubbet helt ned til havnefronten, skabt i billedet af kanalbyen Venedig, hvor byens huse er i direkte kontakt med vandet. En træbrygge sikrer, at gående kan passere rundt om bygningen langs vandet. Herved skabes der en stor byplads med læ og sol mellem Fæstningens Materialgård og BLOX. Oplevelsen af BLOX er som at træde ind i et levende byrum. Bylivet og byrummet trækkes ind i bygningen. DACs Passage, der er passagen under BLOX, er både et offentligt rum med udstillinger og begivenheder og en sikker smutvej i byen, hvor man undgår den tunge trafik.

25 Arkitekturen er tilpasset de omkringliggende bygninger, og bygningens legeplads og boldbur inviterer kvarterets børn indenfor.

26 24

27 25

28 26

29 27 Binder byen sammen på nye måder BLOX er med sit hverdagsliv i form af restauranter, legepladser og byrum en del af det nye kvarter ved Frederiksholms Kanal. København og ikke mindst Københavns Havn har på få årtier gennemgået en historisk omfattende forvandling. Fra aktiv industrihavn med forurenet vand, som byen vendte ryggen mod, til en levende blå park med rent vand, som man kan svømme i, og som omfavner byen. BLOX er en del af historien om byen, der rykker ned til vandet. Som det også ses med Musikkens Hus i Aalborg og Dokk1 i Aarhus, er mere indbydende og aktive havneområder en vigtig del af fremtidens danske byer. De centrale havneområder bliver aktiveret og gjort tilgængelige for byens borgere som rum, hvor vi kan bo, arbejde og opleve. BLOX er en attraktion, der tilbyder ophold og oplevelser ved vandet og sikrer sammenhæng med Københavns Kulturkvarter med de mange kulturinstitutioner, der allerede ligger i området. BLOX aktiverer den sidste del af Københavns indre bys havnefront og giver løbere, cyklister og gående mulighed for at komme hele vejen rundt om havnen i et langt promenadeforløb. Den nye, åbne plads mellem Fæstningens Materialgård og BLOX, cykel- og gangbroen Lille Langebro over til Amager og den markante opgradering af Frederiksholms Kanal, der nu er mere egnet for bløde trafikanter, har givet hele området et markant løft. Foruden Lille Langebro vil den nyetablerede gangbro over Frederiksholms Kanal til Søren Kierkegaards Plads og Den Sorte Diamant skabe nyt liv i det, der tidligere var

30 Facadens grønne farve er en reference til Københavns traditionelle irrede kobbertage og bygninger. et øde område, kun få hundrede meter fra Rådhuspladsen. Lille Langebro er formet som en enkel, kurvet linje, der forbinder det urbane Vester Voldgade med et nyt byrum ved Langebrogade og hen mod Langebro, tæt på det gamle voldområde. Broen indgår i Det Grønne Cykelrutenet og Havneringen. Lille Langebro ligger, hvor den oprindelige Langebro lå fra slutningen af 1600-tallet og indtil begyndelsen af 1900-tallet. Den åbner en rekreativ, grøn og historisk forbindelse, der strækker sig fra Ørstedsparken via Vester Voldgade til Christianshavns Voldanlæg og videre ud til Holmen. Broen går i land lige syd for BLOX og bidrager aktivt til bylivet i området omkring BLOX. Lille Langebro Lille Langebro er etableret i samarbejde mellem Realdania og Københavns Kommune. Broen er en gave fra Realdania til København. Realdania By & Byg står for projektering og opførelse af broen. Herefter bliver ejerskabet overdraget til Københavns Kommune. Broen forventes færdig i efteråret 2018.

31 Gå- og cykelbroen Lille Langebro forbinder Amager med Vestervold og Indre By. Placeringen ved havnefronten indskriver BLOX i historien om byen, der rykker ned til vandet, der er blevet en blå park.

32 30

33 31 Et af verdens førende arkitekturcentre Bygningen læner sig ud over vandet og giver de besøgende mulighed for at opleve både himmel og hav. Dansk Arkitektur Center (DAC) får med sine nye udstillingsfaciliteter i hjertet af BLOX markant bedre rammer til formidling af arkitektur, byggeri, design og byudvikling. DAC sætter med sine tidssvarende og højteknologiske udstillingslokaler nye standarder for engagerende og nytænkende formidling, der kan måle sig med verdens førende arkitekturcentre. Arkitekturcenteret forventer årligt omkring besøgende til sine udstillinger, heraf et stort antal udenlandske gæster. DAC får udstillingsrum, hvor der er plads til store oplevelser for både børn og voksne. Familier kan sammen bygge en by i LEGO eller deltage i andre former for kreativ læring. Caféen serverer kaffe eller frokost fra sin store tagterrasse med havneudsigt, og DACs butik sælger bøger og designobjekter. De topmoderne konferencefaciliteter og den store sal bliver rammen om netværk, debatter og foredrag. DAC i BLOX bliver et naturligt mødested i byen og i branchen, som vil tiltrække et bredt dansk og internationalt publikum. Indgangen til DAC sker gennem husets hovedindgang, DACs Passage.

34 Udstillingerne og aktiviteterne i DAC er en bred invitation til Københavns borgere og turister om at komme indenfor i arkitekturens verden. Vi vil arbejde for at fremme indsigten i udviklingen af byens rum og udfolde, hvad kvalitet og innovation i de fysiske omgivelser betyder for vores hverdag og livskvalitet og for en bæredygtig samfundsudvikling. DAC skal blive en internationalt dagsordensættende destination for formidling af arkitektur, byggeri, byudvikling og design. Kent Martinussen, adm. direktør i DAC

35 Med nye, multifunktionelle udstillingsrum får DAC mulighed for at give publikum oplevelser i verdensklasse. 33 Loftet i det centrale udstillingsrum er som et teaterloft, hvorfra man kan styre lys, lyd og flytte store volumener rundt ved hjælp af et skinnesystem. Dansk Arkitektur Center Dansk Arkitektur Center er Danmarks nationale center for udvikling og formidling af viden om arkitektur, byggeri og byudvikling. Dansk Arkitektur Centers formål er at skabe bred interesse for arkitektur, by- og landskabsudvikling samt at være platform for netværksskabende aktiviteter, debat og videndeling, der baner vej for innovation og bæredygtig udvikling på tværs af byggebranchen.

36

37 Bygningens største udstillingsrum gøres klar til de første udstillinger. Ideen med at have både BLOXHUB og DAC under samme tag er at lade formidling og vidensudvikling gå hånd i hånd. Det vil starte en inspirerende samtale. Med BLOXHUB nedbrydes faggrænser, og dermed skabes de bedste muligheder for, at nye ideer kan opstå til gavn for vores byer. Anne Skovbro, filantropidirektør (CPO) i Realdania Overalt i BLOX er der kig ud til byen, vandet eller himlen.

38 36

39 37 Byens havn i konstant udvikling Langebro som svingbro og placeret, hvor også den nuværende version af Langebro har sin plads over havneløbet. Den eksisterede fra 1903 til ca Historien om Bryghusgrunden, hvor BLOX er opført, er historien om en hovedstad i konstant udvikling, ikke mindst den travle industrihavn. Bryghusgrunden ligger på Frederiksholm, en central del af København, som er adskilt fra Slotsholmen af Frederiksholms Kanal. Frederiksholm eksisterede ikke før 1660 erne og blev til gennem gradvise opfyldninger i havnen. Det oprindelige byggeri fra 1772 var bryggeriet Kongens Bryghus, som den dag i dag lægger navn til den nærliggende Bryghusgade og Bryghusbroen. Den frembrusende industrielle udvikling gjorde, at Bryghuset i 1870 erne fremstod som et egentligt industrielt kompleks. Under Christian IV opførtes mange volde og fæstningsanlæg rundt om den indre del af København, blandt andet Vestvolden, der blev fjernet i 1873 og dermed gjorde Vester Voldgade til en af byens vigtigste og travleste færdselsårer. Få år senere, i 1906, blev Det Kongelige Bibliotek opført. Bryghuset var nu temmelig forfaldent, og man stoppede produktionen her i 1923.

40 Den nuværende Langebro, med to broklapper, bygges ved siden af dens forgænger i starten af 1950 erne. Bemærk, at jernbanen var placeret syd for den nuværende bro på en lav svingbro. En af de første Langebroer, placeret mellem Vester Voldgade og Langebrogade. Forskellige træbroer lå i perioden på denne placering. Langebro blev moderniseret i Den gamle svingbro blev erstattet af en midlertidig bro, der fungerede frem til opførelsen af den nuværende Langebro i Broen blev desuden flyttet fra udgangen af Vester Voldgade til Vester Boulevard, den nuværende H.C. Andersens Boulevard. I 1941 blev den første arkitektkonkurrence for nybyggeri på Bryghusgrunden udskrevet. Man stillede som krav, at bebyggelsen skulle ske på en måde, der ville være grundens beliggenhed værdig og ligesom i dag gerne med funktioner, der kunne have almen interesse for byen og være til gavn for en stor del af befolkningen. Et byggeri blev dog aldrig realiseret, da dommerkomitéen ikke mente, at nogen af projekterne formåede at løse den stillede opgave. I oktober 1960 brændte de tilbageværende bygninger på Bryghusgrunden. I de følgende 50 år fungerede området som både midlertidig legeplads og parkeringsplads. I 1994 fik Ørestadsselskabet overdraget Bryghusgrunden, og i 2005 købte Realdanias datterselskab Realdania By & Byg grunden. Tanken var at skabe et nyt hus og en plads af høj arkitektonisk kvalitet for at styrke området og være med til at binde byen og havnen sammen. I 2006 blev den overordnede vision for byggeriet formuleret. Arkitekten blev valgt ved en internationalt udbudt interviewkonkurrence. Fem blev inviteret til samtale, og blandt disse blev den hollandske tegnestue OMA valgt. Første spadestik blev taget i maj 2013.

41 En af Langebros mange placeringer. Denne version lå foran beboelsesejendommen Ny Christiansborg fra 1930 til 1950'erne. Bryghusgade. Bagerst i billedet ses lidt af Chr. IVs Bryghus. Til højre ses bebyggelsen på Bryghusgrunden.

42 Juli 2013 November 2013 Februar 2015 Juni 2015 September 2016 Februar 2017

43 April 2014 September 2014 December 2015 April 2016 Juli 2017 Januar 2018

44 42

45 43 Fremtidens bæredygtige byer Fæstningens Materialgård og BLOX danner tilsammen ramme om et nyt erhvervsnetværk BLOXHUB. Et af hovedmålene med BLOX er at fremme bæredygtig byudvikling i bred forstand. BLOX danner derfor ramme om både bredt formidlende aktiviteter rettet mod et stort publikum af interesserede og mere målrettede professionelle netværk. BLOXHUB er som en del af BLOX et tværfagligt innovationsmiljø for global, bæredygtig byudvikling stiftet i juni 2016 af Realdania, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune. BLOXHUB, der holder til på 2. og 3. sal af BLOX og i nabobygningen Fæstningens Materialgård fra 1740,er et tværfagligt kontorfællesskab med 550 åbne kontorpladser, for alle dem, der arbejder med byudvikling. I Fæstningens Materialgård trives et sprudlende startup- og researchmiljø, og i selve BLOXbygningen råder hubbens medlemmer blandt andet over en virtual reality-biograf, et videostudie, forskellige typer af værksteder, indsamling af bydata og en lounge, hvor man kan arbejde, holde møder og deltage i både faglige, aktuelle debatter og sociale arrangementer. BLOXHUB blev etableret som et direkte svar på den voksende urbanisering og de voksende behov for at klimasikre og skabe bæredygtige byer. Hvis de store udfordringer skal løses, kræver det et tværfagligt miljø, hvor forskellige fagligheder arbejder sammen. BLOXHUB skaber frugtbare møder mellem virksomheder, organisationer og forskere og hjælper med at forretningsmodne og udbrede de løsninger, der gør fremtidens byer gode at leve i. BLOXHUB ventes at få international betydning i forhold til den globale udvikling af gode bæredygtige løsninger for byudvikling, blandt andet gennem et stærkt globalt netværk. Via partnerskaber med Udenrigsministeriet og andre væsentlige globale aktører vil BLOXHUB matche medlemmer med relevante udenlandske bygherrer og potentielle samarbejdspartnere. Mere end 150 danske og udenlandske aktører inden for byudvikling er medlemmer af BLOXHUB.

46 44 I dag bor halvdelen af jordens ca. 7 milliarder mennesker i byer. Ifølge FNs prognoser vil vi i 2050 være 10 milliarder mennesker på jorden, og to tredjedele vil bo i byer. På 33 år skal vi altså bygge by til ca. 3,5 milliarder mennesker. Det er lige så mange mennesker, som der i dag bor i byer. Enten er det en katastrofe, eller også er det en stor mulighed for at fremme en bæredygtig udvikling. Vi tror på det sidste, og det skal BLOXHUB bidrage til. Torben Klitgaard, direktør, BLOXHUB

47 Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania, og Frank Jensen, overborgmester i København, i debat ved et BLOXHUBarrangement. For Realdania har det været interessant at være med til at stifte BLOXHUB som et tværfagligt innovationsmiljø for både store virksomheder, startups og forskergrupper. BLOXHUB er en forening, som vi håber vil vokse, så flere kan engagere sig og skabe et fællesskab om at løse nogle meget store samfundsudfordringer. Det er vigtigt for os, at både staten og Københavns Kommune er gået med i projektet, så forankringen er meget bred. Anne Skovbro, filantropidirektør (CPO) i Realdania BLOXHUB BLOXHUB er et tværfagligt innovationsmiljø med 550 åbne kontorpladser for alle dem, der udvikler vores byer. Gennem skræddersyede aktiviteter skaber BLOXHUB frugtbare møder mellem virksomheder, organisationer og forskere og hjælper med at udbrede de bæredygtige løsninger, der gør byer gode at leve i. BLOXHUB er stiftet i juni 2016 af Realdania, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune.

48 46

49 47 Sammen om BLOX BLOX ved havnefronten. Med opførelsen af BLOX er der skabt et nyt tyngdepunkt i byen. Et nyt kvarter er opstået, hvor professionelle netværk trives side om side med byens hverdagsliv. I indsatsen for at sikre bredt ejerskab til BLOX og input til de mange funktioner har en omfattende borgerdialog og en lang række nabomøder været en naturlig del af projektets udvikling. BLOX Showroom i Fæstningens Materialgård har givet alle interesserede mulighed for at følge projektets udvikling. Showroomet har været besøgt af mere end mennesker siden åbningen i september Gehl Architects, der er verdensberømte for deres arbejde med at skabe liv mellem husene og menneskevenlige byer, har gennemført flere grundige byrumsanalyser. Analyserne er blevet brugt til at sikre, at det bliver attraktivt at opholde og bevæge sig rundt i området. Flere elementer bidrager til at gøre BLOX til en naturlig del af byens liv: DACs café, et fitnesscenter og en restaurant med udeservering. Og ikke mindst en legeplads, der både er for kvarterets børn og samtidig har faciliteter, som de lokale daginstitutioner kan benytte. Legepladserne er udviklet i et samarbejde mellem arkitekter, de nærliggende børneinstitutioner i Vartov samt Den Classenske Legatskole. Den store plads mellem Fæstningens Materialgård og BLOX er velegnet til ophold for både lokale og gæster. Gangbroen over til Søren Kierkegaards Plads giver

50 en markant forbedring i det naturlige flow af mennesker, der bevæger sig i området. BLOX afslutter det pladsforløb, der blev skabt, da man opførte Den Sorte Diamant, og skaber grundlag for mange forskellige typer ophold, markeder, sport og andre rekreative aktiviteter. For gående giver havnepromenaden mulighed for at gå langs vandet rundt om BLOX. Lille Langebro bidrager til bevægelse på tværs af havnen, så Havneringen kan udvikle sig til en lige så populær løberute som ruten omkring Søerne. De 22 lejligheder, der ligger på de to øverste etager, sikrer, at der er liv hele døgnet i og omkring BLOX. Det underjordiske parkeringsanlæg fjerner ikke kun biler fra de omkringliggende veje og pladser, men skaber et naturligt flow af mennesker i og omkring bygningen. De oplyste glasfacader betyder, at man om aftenen vil kunne se de mange aktiviteter, der fylder huset hele døgnet. Med BLOX får Søren Kierkegaards Plads en væg, så man får en bedre fornemmelse af en samlet plads, hvor livet kan udfolde sig.

51 49 Siden vi introducerede projektet BLOX i 2007, har det været vigtigt for os at involvere så mange aktører som muligt. Når man bygger midt i byen, er der mange at tage hensyn til. Vi har prioriteret dialog og har til eksempel haft mere end besøgende i vores showroom. Legepladsen på BLOX er udviklet i samarbejde med de lokale børneinstitutioner og den lokale skole. Dialogen, møderne, diskussionerne etc. har resulteret, i at BLOX er blevet et meget bedre projekt. Vi vil fortsætte dialogen, for at sikre os at BLOX bliver en ny og velbesøgt destination i København. For så mange som muligt. Peter Fangel Poulsen, projektchef i Realdania By & Byg

52 50

53 51 Tidslinje Københavns Havns største kran løfter et brodæk på plads over Frederiksholms Kanal. BLOX i baggrunden. Udsnit af legeplads på Bryghuspladsen.

54 2005 Grunden købes Realdanias datterselskab Realdania By & Byg køber Bryghusgrunden i 2005 med henblik på at skabe et nyt hus og en plads af exceptionel arkitektonisk kvalitet, som kan styrke området og være med til at binde byen og havnen sammen. I mange år ventede Bryghusgrunden på et projekt, der kunne forbinde byen og havnen.

55 2006 Idéfasen Den overordnede vision for byggeriet formuleres, og der gennemføres både en byrumsanalyse og en byhistorisk analyse. Arkitekten udvælges gennem en internationalt udbudt interviewkonkurrence, hvor fem tegnestuer inviteres til samtale om deres ideer til og forståelse af opgaven. Blandt disse bliver hollandske OMA valgt. Ideoplægget udarbejdes. Bryghusgrunden blev primært brugt som parkeringsplads. I dag er alle parkeringspladser rykket ned under BLOX.

56 Byggeprogrammet formuleres Byggeprogrammet bliver formuleret. Byggeprogrammet er en mere detaljeret beskrivelse af bygherrens krav og ønsker til det færdige byggeri. Der lægges et program for forundersøgelse af grunden mht. miljø, geoteknik og arkæologi. Dispositionsforslaget bliver udarbejdet. I dispositionsforslaget skabes de første tegninger og modeller af byggeriet. Forslaget beskriver byggeriets overordnede linjer, som f.eks. hvilken form huset får, hvor mange kvadratmeter der skal afsættes til husets forskellige funktioner, og hvilke typer materialer der tænkes anvendt. De lokales interesse for projektet har fra første spadestik været stor. Inddragelse af byens borgere har været afgørende for projektet.

57 For- og hovedprojekt Projektforslaget udarbejdes. Det indeholder et mere detaljeret forslag til husets udformning, og tegninger og modeller af projektet lægges principielt fast. Projektforslaget bearbejdes til et forprojekt, der danner grundlag for ansøgning om byggetilladelse hos myndighederne. Hovedprojektet udarbejdes. Det beskriver byggeriet meget detaljeret. Projektet sendes i udbud med det formål at indhente priser og indgå aftale med de udførende entreprenører. Fra de første skitser til det endelige hus er der sket meget. Her et tidligt volumenstudie af OMA

58 Første spadestik Første spadestik bliver taget en solrig dag den 13. maj 2013 af Københavns Kommune, Realdania, Realdania By & Byg, DAC og OMA foran Fæstningens Materialgård, på det sted, hvor BLOX står i dag. Peter Fangel Poulsen fra Realdania By & Byg og Kent Martinussen fra DAC fører an. Første spadestik. Fra venstre: Ayfer Baykal (borgmester), Jesper Nygård (daværende bestyrelsesformand for Realdania, nuværende adm. direktør), Kent Martinussen (adm. direktør for DAC), Flemming Borreskov (daværende adm. direktør Realdania), Peter Fangel Poulsen (projektchef i Realdania By & Byg) og Ellen van Loon (partner OMA).

59 2018 Indvielse Byggeriet indvies maj 2018 af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og fejres efterfølgende med en folkefest for alle interesserede. Til åbningen præsenteres DACs åbningsudstilling, og bygningens mange andre aktiviteter er tilgængelige for offentligheden. Fitnesscenter, restauranter, legepladser og de mange andre ting, der gør BLOX til et nyt omdrejningspunkt for byens liv. Det færdige hus som en væsentlig del af fremtidens København.

60 58

61 59

62 Fakta om BLOX BLOX er meget mere end en bygning; det er en ny destination på havnefronten i København mellem Langebro og Den Sorte Diamant. BLOX er finansieret og opført af foreningen Realdania. Bygningen danner rammen om blandt andet Dansk Arkitektur Centers udstillinger og aktiviteter samt om BLOXHUB et tværfagligt innovationsmiljø for bæredygtig byudvikling. BLOX er en bygning, der er omgivet af pladser, en gangbro over Frederiksholms Kanal og den kommende Lille Langebro (cykel- og gangbro) mellem BLOX og Christianshavn. I centrum ligger Dansk Arkitektur Center, som byder på udstillinger, ture, events, designshop og café samt konferencefaciliteter og undervisning. BLOX danner også rammen om BLOXHUB, et tværfagligt innovationsmiljø for bæredygtig byudvikling. Restaurant med udeservering, legeplads, fitnesscenter og 22 lejeboliger øverst i bygningen. Fuldautomatisk, underjordisk parkeringsanlæg med plads til 350 biler. Lavenergihus udstyret med blandt andet solceller og HOFORs fjernkølingsanlæg. Grunden var tidligere tæt bebygget og husede blandt andet Kongens Bryghus. Bebyggelsen på grunden brændte i 1960 og blev, frem til Realdania By & Bygs køb af grunden i 2005, brugt af kommunen til legeplads og til midlertidig parkering ved en privat operatør. Københavns Kommune og Realdania har samarbejdet om at udvikle hele området omkring BLOX. Det første spadestik blev taget i maj 2013 og BLOX bliver indviet i maj Lille Langebro bliver indviet i efteråret BLOX er hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye ideer. BLOX i tal Det samlede areal er på m 2, hvoraf de m 2 er over jorden. Der er 5 etager under jorden og 5 etager over jorden. Bygningens grundplan er 74 m 75 m. Højden er 25 meter over terræn og flugter med de omkringliggende bygninger. De rekreative uderum og legearealer dækker m 2. De har tegnet og bygget BLOX Realdanias datterselskab Realdania By & Byg har været bygherre på BLOX og ejer bygningen. BLOX er tegnet af den verdensberømte hollandske tegnestue OMA Office for Metropolitan Architecture. COWI og Arup har været ingeniører på BLOX. Züblin er hovedentreprenør på BLOX og har haft et stort antal kompetente underentreprenører til at bistå med arbejdet. Lödige har leveret det fuldautomatiske parkeringsanlæg. Metallbau Früh har leveret facaderne. Gehl Architects har udført adskillige byrumsanalyser, som har været værdifulde for udviklingen af BLOX som ny destination i byen. Totalentreprenør på Lille Langebro er et joint venture mellem Mobilis Danmark og Hollandia Infra. Lille Langebro er tegnet af et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering med arkitekterne WilkinsonEyre og Urban Agency. Mere information på KOLOFON Udgivet af Realdania Jarmers Plads København V Danmark Tekst Kristoffer Weiss Fotografi Alle fotos i bogen er taget af fotograf Rasmus Hjortshøj, Coast Studio: Bortset fra: S. 7: Rendering af BLOX og Frederiksholms Kanal: OMA Office for Metropolitan Architecture S. 8 9: Oversigtsillustration: OMA Office for Metropolitan Architecture S. 29: Rendering af Lille Langebro: BuroHappold S : Gamle fotos af Københavns Havn og byen: Ukendt fotograf S : Luftfotos af BLOX anlægsproces: Dragør Luftfoto ApS S : BLOXHUB-arrangement: BLOXHUB S. 51: BLOX og nordens største pram: Michael Levin S : Bryghusgrunden: BLOX S. 54: Nabo-arrangement: Heine Pedersen S. 55: Volumenstudie: OMA Office for Metropolitan Architecture S. 56: Første spadestik: Rune Evensen Layout Studio Atlant Korrektur Dorte Silver og Thomas Mogensen Tryk Dystan & Rosenberg ISBN Realdania 2018

63

64

BLOX. Hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye ideer

BLOX. Hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye ideer BLOX Hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye ideer BLOX 2 3 4 5 Byliv og sublime oplevelser Med sin spektakulære placering og glasfacade giver BLOX de besøgende udsigt over havneløbet. BLOX

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København.

I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København. I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget

Læs mere

Pressemeddelelse. Realdania og Københavns Kommune samarbejder om at skabe nyt liv og nye forbindelser på langs og på tværs af Københavns Inderhavn

Pressemeddelelse. Realdania og Københavns Kommune samarbejder om at skabe nyt liv og nye forbindelser på langs og på tværs af Københavns Inderhavn Pressemeddelelse Realdania og Københavns Kommune samarbejder om at skabe nyt liv og nye forbindelser på langs og på tværs af Københavns Inderhavn Realdania og Københavns Kommune er i dialog om en yderligere

Læs mere

Vision for Bryghusprojektet

Vision for Bryghusprojektet Bryghus projektet Vision for Bryghusprojektet Med Bryghusprojektet skabes et nyt og ekstraordinært omdrejningspunkt for livet i byen. Bryghusprojektet bliver centrum for en række nye broforbindelser, der

Læs mere

Forord. Realdania By & Byg August Lille Langebro, der forbinder Vester Voldgade og Christianshavn i København, blev indviet i sommeren 2019.

Forord. Realdania By & Byg August Lille Langebro, der forbinder Vester Voldgade og Christianshavn i København, blev indviet i sommeren 2019. Lille Langebro Lille Langebro 2 3 4 5 Forord Lille Langebro, der forbinder Vester Voldgade og Christianshavn i København, blev indviet i sommeren 2019. I disse år er Københavns Havn under forvandling fra

Læs mere

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Program kl. 19.00 Velkommen v/ Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg kl. 19.05 til 19.35 Oplæg fra Realdania og Teknik- og Miljøforvaltningen kl.

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Referat fra borgermøde om ny bro over havnen 21. januar 2015 kl på Den Sorte Diamant. Ny bro over havnen

Referat fra borgermøde om ny bro over havnen 21. januar 2015 kl på Den Sorte Diamant. Ny bro over havnen Ny bro over havnen 1. DEL Oplæg fra Teknik- og Miljøforvaltningen og Realdania. Spørgsmål og svar. 2. DEL Gruppediskussioner Deltagere: ca. 60 1. DEL Om den nye bro over havnen Lokaludvalgsformand, Bent

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

1167 København grundlægges.

1167 København grundlægges. BILAG 1 - TIDSLINJE BRYGHUSGRUNDEN - BY- OG BYGNINGSMÆSSIG UDVIKLING 4. april 2006 Dette bilag indeholder en tidslinje med de vigtigste begivenheder for Bryghusgrunden og dens nærmeste omgivelser. Begivenheder

Læs mere

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Læs mere på www.multimediehuset.dk Århus Kommune Hvad og hvor? Samspil mellem by, bygning og havn Omdannelsen af De Bynære Havnearealer er et af de største udviklingsprojekter

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

VIDENSHUS. Sønderborg Havn

VIDENSHUS. Sønderborg Havn VIDENSHUS Sønderborg Havn En masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry Introduktion: Sønderborg Havneselskab og Rambøll er gået sammen om at udvikle et projekt for et Videnshus på Sønderborg

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

International konkurrence om nytænkende byudvikling i hjertet af Køge

International konkurrence om nytænkende byudvikling i hjertet af Køge International konkurrence om nytænkende byudvikling i hjertet af Køge Et af Danmarks største byudviklingsprojekter indledes i dag med en international konkurrence for tværfaglige teams om at udvikle det

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

BETONARBEJDER PÅ BLOX DANSK BETONDAG 2017 BLOX. OMA Stedebouw NL (Rem Koolhaas) Ove Arup, Cowi, VLA, Sweco. Züblin har 2 kontrakter:

BETONARBEJDER PÅ BLOX DANSK BETONDAG 2017 BLOX. OMA Stedebouw NL (Rem Koolhaas) Ove Arup, Cowi, VLA, Sweco. Züblin har 2 kontrakter: BETONARBEJDER PÅ BLOX DANSK BETONDAG 2017 BLOX Bygherre: Realdania Byg A/S Rådgiver: OMA Stedebouw NL (Rem Koolhaas) Ove Arup, Cowi, VLA, Sweco Züblin har 2 kontrakter: - EW Enabling Works Byggegrube -

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Udvikling af levende byer

Udvikling af levende byer Udvikling af levende byer Estate Media konference den 25. marts 2015 om udvikling af byområder Chefkonsulent Claus Ravn, Realdania By, cra@realdaniaby.dk Hvem er Realdania By Vores byudviklingsprojekter

Læs mere

HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN

HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN BOLIGER I KULTURHAVN GILLELEJE UDVIKLES OG OPFØRES AF GILLELEJE BYEN PÅ TOPPEN Bolig A, B, C, D, E og F Gilleleje ligger på Gilberg Hoved, som

Læs mere

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur.

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Der er 5 spændende ture at vælge imellem. D. 10.6. kl. 12.30-18 Tur til Helsingørs Kulturværft m. Guidet rundvisning Pris: 100 kr. Der dækker turen, entre,

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

DIALOG OG DELTAGELSE SOM STRATEGISK VÆRKTØJ I BYUDVIKLING

DIALOG OG DELTAGELSE SOM STRATEGISK VÆRKTØJ I BYUDVIKLING DIALOG OG DELTAGELSE SOM STRATEGISK VÆRKTØJ I BYUDVIKLING OPLÆG VED TEKNOLOGIRÅDETS KONFERENCE BORGERINDDRAGELSE OG NÆRDEMOKRATI Teamleder Peder Lind Pedersen, Realdania By Nyborg, 4. september 2014 Dialog

Læs mere

PARKERING OG BYKVALITET INSPIRATION TIL VÆRDISKABENDE PARKERINGSLØSNINGER

PARKERING OG BYKVALITET INSPIRATION TIL VÆRDISKABENDE PARKERINGSLØSNINGER PARKERING OG BYKVALITET INSPIRATION TIL VÆRDISKABENDE PARKERINGSLØSNINGER 1 2 Vurdér den samlede økonomi og værdiskabelse for hele projektet og skab optimale rammer for opførelse, ejerskab og drift Tænk

Læs mere

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE FAMILIEBOLIGER MED PLADS TIL BÅDE ARBEJDE, FAMILIELIV OG FÆLLESSKAB Som beboer i de Kreative Familieboliger får man en unik mulighed

Læs mere

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Byens Netværk 14.01.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Hvordan bygger man ægte CO2 neutralt? Det får vi svar på i Vassingerød, hvor høreapparatproducenten Widex nu

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

ENTRÉ AKTIVTITETER Langs den lokale gade kan der etableres mindre entrézoner med aftensol, god klimatisk beskyttelse og plads for ophold.

ENTRÉ AKTIVTITETER Langs den lokale gade kan der etableres mindre entrézoner med aftensol, god klimatisk beskyttelse og plads for ophold. ID É K ATAL O G Bryghusgrunden Liv OPHOLD OG ANKOMST MED TAXA Langs Vester Voldgade er der gode muligheder for at skabe fine opholdspladser ved indgangespartier der har sol om dagen. Her kan man etablere

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S = butikslejemål i attraktivt multibrugerhus 2300 København S 1 Velbesøgt adresse med attraktive naboer Islands Brygge er en adresse med både udsyn og fremsyn. Midt i København, direkte til vandet, summer

Læs mere

Københavns nye eventyrlige plads

Københavns nye eventyrlige plads Københavns nye eventyrlige plads Plads til store armbevægelser Kvæsthusprojektet strækker sig over 500 meter fra Nyhavn til spidsen af Kvæsthusmolen. Her kommer Københavns nye eventyrlige plads. Med over

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS LEJEBOLIGER PÅ 2-3 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ.DK LYSE BOLIGER I NORDISK STIL ATTRAKTIV BELIGGENHED MIDT I BYEN Havnehusene byder

Læs mere

Odense Havn. En levende bydel ved vandet

Odense Havn. En levende bydel ved vandet Odense Havn Odense Havn En levende bydel ved vandet ODENSE HAVN Odenses 200 år gamle industrihavn er ved at blive omdannet til et attraktivt havneområde med boliger, erhverv, kultur, cafeer og rekreation.

Læs mere

Københavns nye eventyrlige plads. Dansk

Københavns nye eventyrlige plads. Dansk Københavns nye eventyrlige plads Dansk Plads til store armbevægelser Kvæsthusprojektet strækker sig over 500 meter fra Nyhavn til spidsen af Kvæsthusmolen. Her kommer Københavns nye eventyrlige plads.

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Baggrund Bindslevs Plads var tidligere byens markedsplads, hvor der foregik livlig handel. I dag arbejder områdets

Læs mere

BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER. er afgørende for det gode projekt

BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER. er afgørende for det gode projekt BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER PARKERING er afgørende for det gode projekt Parkeringsanlægget skal tænkes intelligent ind fra starten, når man udvikler ejendomme. Men det sker ikke altid.

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som virksomhed i World Trade Center Ballerup

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som lejer i World Trade Center Ballerup bliver

Læs mere

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/ Banegårdspladsen: Vision og Omsætning Midtbyrådsmøde, 02/03-2018 FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS - BRØNDERSLEV Dagsorden Velkomst v. Karsten Frederiksen (pkt. 1-3: 08.00 08.15) Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Ny Roskilde Idrætspark

Ny Roskilde Idrætspark Ny Roskilde Idrætspark Superliga stadion i Roskilde? Idrættens Analyseinstitut, Royal Arena 11. april 2018 v/amir Nuspahic, FB Gruppen A/S Agenda: Indledning Kort om FB Gruppen og hvad vi står for Ny Roskilde

Læs mere

Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019

Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019 Velkommen til: Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019 Program Velkomst ved adm. direktør Anne Skovbro 18.05: Oplæg fra By & Havn: Status på byggeprojekter ved salgschef Anne Aage Status på infrastruktur ved

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

Pressemeddelelse. Den 12. oktober 2012

Pressemeddelelse. Den 12. oktober 2012 Pressemeddelelse Den 12. oktober 2012 Aarhus Kommune Dokk1 Husets navn er Dokk1 Dokk1. Det er navnet for det nye Hovedbibliotek og Borgerservice, som Aarhus Kommune sammen med Realdania er i fuld gang

Læs mere

39 Ejerlejligheder i København NV

39 Ejerlejligheder i København NV 39 Ejerlejligheder i København NV Nord, vest, hjemme bedst men 3D-visualiseringer. Der tages forbehold for ændringer og fejl, samt farveangivelser af materialer. Forbeholdet er også gældende for medvirkende

Læs mere

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 København: Grønne uderum som urbane uderum Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 Oversigt 1. Hvor er København? 2. Visioner og mål 3. Urbane tendenser - hvad siger københavnerne?

Læs mere

MERRY KARREÉN TINGVEJ 6A-B, 2300 KBH S

MERRY KARREÉN TINGVEJ 6A-B, 2300 KBH S M E R R Y TINGVEJ A-B, 2300 KBH S 2 3 0 0 M E R R Y 21 LEJEBOLIGER CENTRALT PÅ AMAGER 21 nye lejeboliger beliggende centralt på Amagerbro. Boligerne er placeret i et dynamisk og urbant miljø nær København

Læs mere

Udviklingsprojekt GINNERUPARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG TORVEKARRÉEN, HORSENS ARKITEKT DATO SAGS-NR

Udviklingsprojekt GINNERUPARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG TORVEKARRÉEN, HORSENS ARKITEKT DATO SAGS-NR ARKITEKT Udviklingsprojekt To r v e k a r r é e n H o r s e n s RÅDHUSGADE 10 DK 8700 HORSENS FON. 7562 0500 FAX. 7562 4955 WWW..DK INFO@.DK Fakta om oplægget: Formål. Projektet der er placeret centralt

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

I 30. MAJ 2018 I ALMENNET NETVÆRKSMØDE I 3B PROJEKTER I URBAN

I 30. MAJ 2018 I ALMENNET NETVÆRKSMØDE I 3B PROJEKTER I URBAN I SIDE 24 I 3B PROJEKTER I URBAN I SIDE 25 I U2 renovering (Urbanplanen version 2) Projekt - Renovering af facader, tag, boliger, altaner og friarealer. Vision - Løft af de fysiske rammer, således Urbanplanen

Læs mere

Unik beliggenhed midt i København

Unik beliggenhed midt i København Unik beliggenhed midt i København MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Store muligheder Butik/café med et uovertruffent omsætningspotentiale. I Frederiksstadens smukke

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

I 2018 åbnede BLOX på havnefronten i København, tegnet af den hollandske tegnestue OMA og finansieret af den filantropiske forening Realdania. Bygningen er et programmatisk mix af funktioner, der tilsammen

Læs mere

MÅNEDENS INTERVIEW FRA NEWS ØRESUND: BREDERE SAMFUNDSANSVAR OG FÆRRE STORE BYGGE PROJEKTER FOR REALDANIA JENNY ANDERSSON

MÅNEDENS INTERVIEW FRA NEWS ØRESUND: BREDERE SAMFUNDSANSVAR OG FÆRRE STORE BYGGE PROJEKTER FOR REALDANIA JENNY ANDERSSON MÅNEDENS INTERVIEW FRA NEWS ØRESUND: Reportage: JENNY ANDERSSON BREDERE SAMFUNDSANSVAR OG FÆRRE STORE BYGGE PROJEKTER FOR REALDANIA Royal Arena, Den Blå Planet og Kulturhavn Kronborg er nogle af de danske

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

Ny Østergade. Standardrapport

Ny Østergade. Standardrapport Ny Østergade Standardrapport 1. Angiv dit postnummer Svar 1070 1101 1101 1101 1101 1101 1101 1101 1104 1110 1110 1110 1110 1111 1111 1123 1265 1358 2000 2100 2100 Procent Antal Under 20 år 0% 0 20-29 år

Læs mere

KIRKEBJERG BYDELSCENTER. projektmappe 27 09 2013 IKKE GÆLDENDE

KIRKEBJERG BYDELSCENTER. projektmappe 27 09 2013 IKKE GÆLDENDE KIRKEBJERG BYDELSCENTER projektmappe 27 09 2013 IKKE GÆLDENDE 1 KIRKEBJERG BYCENTER BELIGGENHED Med sin unikke placering er der mulighed for en fantastisk eksponering til de omkring 33.000 bilister, der

Læs mere

Køge vender ansigtet mod vandet

Køge vender ansigtet mod vandet Artikel i PORTUS online magazine juli 2013 Køge vender ansigtet mod vandet Realdania By og Køge Kommune er i partnerskab om at udvikle centralt beliggende havne- og industriarealer til en levende og bæredygtig

Læs mere

Generalforsamling 2010

Generalforsamling 2010 Generalforsamling 2010 Byens Netværk 24.03.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Boblerne sprudler allerede i glassene i caféen med den smukke havneudsigt hos Dansk Arkitektur Center, når vi for 15. gang

Læs mere

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/meeting

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/meeting KONFERENCER & MØDER 26 INFORMATION ARIKITEKTUR I BLOX Dansk Arkitektur Center ligger i hjertet af København i første parket til Københavns Havn og i gåafstand til byens mange seværdigheder. Dansk Arkitektur

Læs mere

Matrikulære Mesterværker i Byomdannelsen

Matrikulære Mesterværker i Byomdannelsen Matrikulære Mesterværker i Byomdannelsen Havnevandring på Aalborg Havnefront den 24. august 2018 1 2 Det nørdede Hovedbudskab I kraft af ejendomsdannelse og udformning via Ejerlejlighedsloven er der på

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere