KRUDTUGLEHYTTEN 2017/18

Relaterede dokumenter
Velkommen til Alfehøjen

Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d.

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Annemariegården!

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Trivselsbørnehavens Pædagogisk Læreplan 2017

Nyhedsbrev Juni Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Farsø Skole 2014 AKT+ 690 elever 64 lærere 20 pædagoger

Velkommen i børnehaven

Klar Parat Skolestart

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

Nyhedsbrev juni Fælles. Vuggestue

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave.

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Jeg kan. materiale. Fra børnehave til tidlig SFO

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Den gode overgang. Fra Oasen til skolen

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

KLAR PARAT SNART SKOLE KLAR

Læreplaner for vuggestuen Østergade


Rårup Børnehus - Stærekassen

BANDHOLM BØRNEHUS 2011

Klar Parat Skolestart

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

Læreplan for Børnehaven Augusta Børnehaven Augusta Primulavej Augustenborg

Velkommen til Børnehuset Oasen.

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst.

Velkommen til Troldestuen

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne.

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

PARAT TIL SKOLESTART? SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD. Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig?

Vuggestuens lærerplaner

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup

Vallø Børnehus Skole snart klar parat skema

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

TIL FORÆLDRE MED STORE BØRNEHAVEBØRN. Et godt sidste år i børnehaven

Tønder Distriktsskole -et bevidst valg med dit barn i centrum- Klar til skole! Vi glæder os til at se dig!

Læreplaner 2013 Sydmors Børnehus

Fælles forældremøde for kommende SFO skolebørn i Frederikssund syd. d kl

KLAR TIL SKOLE! FØRSKOLEGRUPPEN BREMDAL SKOLE & SFO SKOLEPARATHEDSFOLDER

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave

I ABC Til forældre 1

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Signe s Signe dagpleje

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Velkommen, Vannakam, Vælkomin, Merhaba, Ahlan wa. sahlan, Ayubowan, Hosgeldin, Bienvenue. til Børnehaven Rytterparken

PRAKTISK PJECE ALSVEJ

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1

Åbningstider: Mandag fredag 6:

BLÅBJERG FRISKOLE OG BØRNEHAVE

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ

Velkommen til Kirsebærhuset.

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Sproggrupperne Bastebjerg Karslunde Telefon Velkommen til Sproggrupperne

Personale i Børnehaven Tryllefløjten

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Rårup Børnehus - Stærekassen

Her er vores hverdag

Generel læreplan 2015 Ådalen

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Transkript:

Praktiske oplysninger: For at jeres barn skal få mest muligt ud af det sidste år i børnehaven er det vigtigt at vi har et godt samarbejde med jer forældre. SPØRG ENDELIG KRUDTUGLEHYTTEN 2017/18 Husk at holde jer orienteret på tabulex her kan se vores nyhedsbrev m.m. Hold øje med tavlen ved krudtuglehyttens dør, hvor der står hvad vi laver og hvornår. Det er også her vi skriver om eventuelle ændringer i vores planer. KRUDTUGLE- HYTTEN: LEG & LÆRING Vores planlagte pædagogiske aktiviteter foregår oftest om formiddagen mellem 9.00 og 12.30. For at holde jer orienteret om jeres barns dag veksler vi imellem at skrive på tavlen på stuen, sætte fotos i stuens logbog og dele billeder med jer via Børnehusets tabulex eller stuens facebook-gruppe. PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB SPROG KROP & BEVÆGELSE NATUR KULTURELLE UDTRYKSFORMER I forbindelse med jeres barns fødselsdag er det vigtigt at vi får aftalt i god tid, hvornår den skal afholdes. Hvis vi bliver inviteret hjem til fødselsdag er det alle Krudtuglerne der kommer og fejrer fødselsdagsbarnet. Vær opmærksom på der kan være børn der ikke spiser svinekød spørg Vi tager ikke til fødselsdag hjemme om fredagen, men fejrer gerne dagen på stuen. SNART PARAT SKOLESTART

Velkommen til Krudtuglehytten 2017/2018: Hvem er vi? Vi er 2 pædagoger fast på stuen. Linda fungerer som stuepædagog og er ansat 37 timer ugentligt. Lonnie er souschef og er ansat 37 timer ugentligt hvoraf nogle af timerne (primært eftermiddag) er administrative. At børnene får en god oplevelse af bevægelse som en integreret del af hverdagen. At børnene får kendskab til kroppens grundlæggende funktioner. At børnene bliver opmærksomme på egne evner -og udvikler positiv og realistisk kropsbevidsthed. At bevæge sig. FREDAG: Fredag holder vi fri. Her er der mulighed for at medbringe egne cykler. Vi maler kopier spiller på stuens ipad samt leger og hygger. Lonnie Linda Krudtuglehyttens pædagogiske principper: På Krudtuglehytten arbejder vi målrettet med børnenes skoleparathed. Børnenes sociale evner har afgørende betydning for deres kommende skoleliv. Det betyder, at en af Krudtuglehyttens vigtigste værdier er fællesskab. Børnene udvikler sig i samspil med hinanden og vores mål er at sende alle børn i skole, med en god blanding af positive forventninger, selvstændig robusthed og en fortsat evne til at være i et lærende fællesskab.

ONSDAG: Tur dag: Vi tager på forskellige Oplevelsesture. Vi oplever og sanser naturen, øver trafik, har kulturelle oplevelser, og orienterer os i lokalområdet. På turene får vi en masse fælles oplevelser. De fælles oplevelser er en vigtig grundsten i vores relationer til hinanden og dermed også til fællesskabet på stuen. Giv jeres barn mulighed for at deltage i så mange ture som muligt. At skabe fællesskab i gruppen. At få kendskab til de skiftende årstider. At børnene øver sig på at være i trafikken. På det faglige område arbejder vi ud fra gruppens og det enkelte barns behov og niveau. Vi arbejder både med bogstaver og tal, men niveau og metode kan ændre sig fra år til år og fra barn til barn. Målet er at give barnet en begyndende interesse for skolearbejdet. Vores erfaringer fra de sidste år med Krudtugler er at børnene er meget glade for og interesserede i både tal og bogstaver. Derudover arbejder vi selvfølgelig ud fra Børnehusets læreplan (se vores hjemmeside) og skolearbejdet bliver dermed integreret i andre relevante emner. TORSDAG: Bevægelse: vi går i Vesthallen, bruger legepladsen eller egen stue. Vi arbejder med: Grov og fin motorik via sanglege, boldspil, brug af redskaber, regellege, motorikbane osv. Til frokost spiser vi med kniv og gaffel. Udover god dannelse, trænes finmotorikken. Forskning har vist at børns skriveegenskaber forbedres væsentligt, når de jævnligt spiser med kniv og gaffel. Vi drikker med sugerør fordi det er SJOVT og fordi det er GOD mundmotorisk træning. GIV jeres barn flade rugbrødsmadder, da det er lettere at spise med kniv og gaffel. Slagelse kommunes skoleparatheds-politik: I april 2009 blev der besluttet ny procedure for børns skolestart i Slagelse kommune. Der er fra politisk side et ønske om at alle børn skal starte i skole det år de fylder 6 år. Det betyder, som udgangspunkt, at børn ikke skal/kan udsætte skolestart med et år. Forældre der er i tvivl om deres barns skolestart kan fremover søge om skoleudsættelse på den skole som deres barn tilhører via distriktet. Der kan forekomme ændringer i disse procedurer før det bliver aktuelt for jeres barn og vi vil sørge for at holde jer orienteret.

Særligt på Krudtuglehytten: Krus med egne tusser, viskelæder, saks og blyant. Personlig opgavemappe med skoleting, kopiark og tegnepapir. Dukseordning: børnene skiftes til at være ansvarlige for borddækning og oprydning efter frokost. Frugt: børnene får ikke skåret frugt ud og de sørger, stort set, selv for vand og frugt om eftermiddagen. Drikkedunk: vi har drikkedunk på stuen, som vi selv fylder og medbringer på ture. Smiley ordning: alt efter behov, benytter vi os af en positiv smiley ordning der skal støtte børnene i at have orden i deres garderobe. Krudtugler sover ikke til middag Når vi arbejder med denne praktiske vinkel på skoleparathed er det fordi børnene udvikler den nødvendige skole-robusthed ved at mærke og tro på egne evner til at kunne klare praktiske ting selv. VIS jeres barn tillid og lad dem gøre de ting selv, de godt kan. Krudtugler øver sig bl.a. på: At klare alle toiletbesøg selv. At sige farvel til mor og far om morgenen. (Vinke selv) At tage ALT sit tøj på selv inklusiv lyne jakke og trække bukserne ud over støvlerne. Udvikle interesse for tal, tegn, bogstaver og symboler. Lære at bruge sproget konstruktivt i relationer. Udvikle fundamentet for påbegyndelse af læseundervisning. TIRSDAG: Vi leger skole: vi øver opmærksomhed, blyantsgreb og kollektive beskeder. Vi har mapper med ark der indeholder både tal og bogstavs opgaver. Børnene har deres eget krus med blyant, tusser osv. som de selv skal holde styr på. At børnene får en begyndende interesse og forståelse for tal og bogstaver. Børnene øver sig i at følge et struktureret forløb. Børnene øver sig i at holde orden på egne sager.

Ugentlig struktur på stuen Krudtuglehytten har en fast ugentlig rytme. Når børnene kender stuens rammer og ugentlige struktur giver vi dem frihed til at udforske og være til stede i deres eget barneliv. Den faste og genkendelige struktur på stuen er dermed et pædagogisk redskab der sikrer rum for at lege og lære. MANDAG: Vi taler om dag dato måned årstal og årstid. Vi tæller børnene regner ud hvor mange vi mangler og hvem vi mangler. Det kræver tålmodighed for både børn og voksne at lære ting der er svært. Vores pædagogiske OG praktiske metode er GOD TID. God tid til at øve sig god tid til at blive frustreret og god tid til at opdage og mærken glæden når ting bliver nemmere. Når vi gør for børnene hvad de godt kan selv, viser vi ikke børnene tillid og i værste fald mister barnet troen på sig selv. Det er et svigt der har betydning for barnets evne og lyst til udvikling og læring (Lola Jensen) Vi synger har rim og remser - mundmotoriske aktiviteter vi klapper stavelser og laver bogstavlyde. Vi arbejder med rimebog lydposer dialogisk læsning og læser mange bøger. Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt (Pippi)

Tanker om Krudtuglehytten Theo: vi skulle gå rigtig langt til krudtugleovernatningen, men jeg havde gode ben den dag!! Luna: Jeg var helt vild med at sove i børnehaven Patrick til Linda: Hvorfor har du valgt at være pædagog? Linda: Fordi jeg rigtig godt kan li børn Patrick: okay.. Sofie til Lonnie og Linda: Er I to voksne??? Amélie: Når man får massage, bliver man gode venner Silje til Lonnie: Jeg tror du kommer til at savne mig rigtig, rigtig meget! Forældre: Jeres struktur har været helt perfekt for vores søn. Det har samtidig tunet os ind på det med at starte i skole møde til tiden og generelt holde sig orienteret. Det er jo ikke sjovt at komme for sent til en tur han gerne ville have været med på Forældre: Vi har sat pris på jeres åbenhed og tydelighed. Det er rart som forældre, at man ved præcis hvad I tænker om vores barns udvikling og skolestart og ikke mindst hvad der er vores ansvar som forældre.