Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab november 2010 på Dalum Landbrugsskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab november 2010 på Dalum Landbrugsskole"

Transkript

1 Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. Uden for dagsorden informerede Michael Thelander fra DOF Storstrøm kort om Nils Aarsøs tragiske død på Galapagos i sommeren Der blev holdt et øjebliks stilhed for Nils. 1. Valg af dirigenter og referenter Andreas Petersen fra DOF København, Bjørn Blangsted fra DOF Nordsjælland og Per Janfelt fra DOF Sønderjylland blev valgt som dirigenter. Som referenter udpegedes ansatte fra Fuglenes Hus. Andreas Petersen startede med at konstatere, at repræsentantskabsmødet var lovligt indkaldt, ligesom forsamlingen var beslutningsdygtig. Beklageligvis havde nogle af dagsordenens bilag ikke nået modtagerne rettidigt, men forsamlingen accepterede forsinkelsen, dog med beklagelse. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Godkendelse af referat fra sidste møde Referatet godkendt. 4. Hovedbestyrelsens halvårsberetning Næstformændene Egon Østergaard og Niels Riis berettede om DOF s og naturens aktuelle tilstand. DOF er inde i en positiv udvikling og har nu for første gang i foreningens historie over medlemmer. Af dem har valgt at betale et naturbeskyttelsesbidrag oven i kontingentet, hvilket vi naturligvis er meget glade for, da det medvirker til at DOF styrker arbejdet med sine mærkesager. På grund af den positive udvikling i foreningens aktiviteter har hovedbestyrelsen besluttet at udvide Naturbutikken med henblik på øget salg af især beklædning samt at inddrage de sidste dele af Fuglenes Hus til foreningens administration. Samlet set et projekt til omkring 3 mio. kr.

2 DOF har fortsat interesse i at købe en ejendom i Skagen til foreningens fuglestation, men det lykkedes ikke i Der tages dog skridt på dette repræsentantskabsmøde til, at det bliver lettere at foretage et køb i løbet af 2011 (Se referat af dagsordenens punkt 7, red.). Siden sidste repræsentantskabsmøde er Fuglepigerne blevet nedlagt, men de har efterladt sig varige spor i foreningen. Af andre aktuelle organisatoriske emner kan nævnes, at en medie task force arbejder på større ændringer af DOF s medieprofil fra næste år, og at en anden arbejdsgruppe i øjeblikket er ved at udvikle en strategi for at opretholde en høj andel af foreningsaktive blandt vores medlemmer. Praksis omkring uddeling af DOF s hæderspris er blevet ændret, så der nu kun er 1 prismodtager pr. år. Ifølge finanslovsaftalen 2011 kommer hver dansker kun til at betale kr. 4,- pr. år til naturen. Dette er nedslående. Dog er der også enkelte positive nyheder. Der kommer øget naturpleje for 10 mio. kr., øget fokus på vildtskader for 5 mio. kr. og 3 natur registreres bedre for 36 mio. kr. I Christian Hjorths leder i Fugle og Natur beskrev han de ni spildte år for dansk natur. HB står i øjeblikket i et vadested. Christian Hjorth stopper som formand til næste år, og i den forbindelse tages der afsked med ham på repræsentantskabsmødet 7. maj Derudover bliver der holdt en reception for ham den 13. maj 2011 i Fuglenes Hus, hvor alle, der gerne vil sige farvel og tak til Christian, er velkomne. Egon Østergaard er kandidat til formandsposten. DOF har en række spændende projekter på vej både i Danmark og i udlandet. Alt afhænger dog af, om finansieringen falder på plads. Hverdagen i DOF er i øvrigt meget præget af klager, ikke mindst på husdyrområdet. 22 af DOF s sager er afgjort indtil videre. DOF har fået medhold i samtlige tilfælde. Over 100 nye klagesager er på vej. For at stoppe de grønne organisationer har regeringen fremsat lovforslag om et klagegebyr fra 2011 på 3000 kr. Det vil naturligvis belaste DOF s økonomi, men vi er indstillet på at kæmpe videre, både mod de ulovlige tilladelser til udvidelse af dyrehold og mod regeringens overgreb.

3 Det dyreetiske Råd har i oktober fremsat en interessant udtalelse om udsætninger af skydefugle: Flertallet mener samtidig, at opdræt og udsætning af fuglevildt af principielle natur- og dyreetiske grunde bør forbydes, med mindre udsætningen har til hensigt at støtte vigende bestande og ikke umiddelbart følges op af jagt. Det Dyreetiske Råd mener, at der børe være et fortsat fokus på at minimere antallet af anskydninger, uanset at anskydninger ikke helt kan undgås, hvis man vil acceptere jagt. DOF synes, at det er interessant læsning og ser frem til at afgive høringssvar på rådets udtalelser. Internationalt har hovedbestyrelsen aflagt et meget lærerigt besøg i Bruxelles. Og det netop afholdte topmøde i Nagoya virker lovende: I 2020 skal 10 % af havene være beskyttet samt 17% af landjorden. Men tør vi tro på det? Niels Riis afsluttede beretningen ved at gøre lokalafdelingerne opmærksom på, at der forestår en vigtig opgave med at afgive høringssvar på vand- og naturplanerne. Endelig glædede han sig over, at Aage V. Jensens Fonde i 2010 har købt Fiil Sø i Vestjylland samt Gyldensteen Strand på Fyn. Det er godt, at private kræfter arbejder for naturens sag, når det står så sløjt til med statens og kommunernes indsats. Thorkild Lund, DOF Nordjylland, bemærkede, at beslutningen om den nye tilgang til hæder burde have været truffet i repræsentantskabet. Egon Østergaard svarede, at grunden til at man har valgt den nye tilgang er, at der skal være et større fokus én person i stedet for flere. Erik Kramshøj, DOF København spurgte til, om DOF har nogen fornemmelse af, at medlemsfremgangen skyldes, at vi tager medlemmer fra andre grønne foreninger? Egon Østergaard svarede, at han snarere tror, at det er nogle af de positive tiltag vi selv sætter i værk, der gør forskellen. Stinne Aastrup, DOF Nordvestjylland, bemærkede, at OBS natur også har stort potentiale for DOF.

4 Rene Christensen, DOF Storstrøm spurgte til, hvordan fordelingen af medlemsfremgangen ser ud rent geografisk? Jan Ejlsted svarede, at fordelingen er jævn over hele landet. Marco Brodde bemærkede, at det er en bevidst strategi, at hvervning ikke længere er et fyord, således at også lokalafdelingerne ser det som en opgave at hverve nye medlemmer til foreningen. Forsamlingen tog halvårsberetningen til efterretning. 5. Beretning fra udvalg og grupper Rapportgruppen: Peter J. Pedersen, DOF Vestjylland, bemærkede, at han gerne så, at der var større tilslutning til denne gruppe fra lokalafdelingerne. DOFbasen: David Collinge, DOF København, påpegede, at det er et problem, at man kun kan være online for at taste sine observationer og efterspørger en mulighed for at taste uden netadgang. Derudover spurgte han til, om der er mulighed for at man kan få et program, så man kan afgrænse områder på kortet og derefter få at vide, hvilke fugle, der er i det pågældende område? Peter Lange, DOF Østjylland svarede David Collinge, at behovet for at indkredse bestemte områder er noget der allerede arbejdes med. Det tager bare tid, da det drejer sig om lokaliteter. Morten Møller Hansen, DOF København spurgte til om flaskehalsproblemet havde udsigt til at blive løst? Niels Riis svarede, at der ikke er økonomi til det i øjeblikket, men at kommende projekter måske vil muliggøre en løsning. Hans Pinstrup, DOF Sydøstjylland spurgte til om der findes en vejledning til at at uploade billeder til DOFbasen. Jan Ejlsted lovede at vende tilbage med en vejledning. Der var ikke indsendt beretninger fra: Storkegruppen, Fuglestationsudvalget og Rovfuglegruppen.

5 6. Supplerende valg til Feltornitologisk Udvalg og Sjældenhedsudvalget Valget af de foreslåede kandidater til SU og FELTUD blev tiltrådt af repræsentantskabet. 7. Skagen Fuglestation Erik Kramshøj orienterede om status for fuglestationens virksomhed siden starten sidste år. Aktivitetsniveauet er noget lavere i indeværende år. Egon Østergaard orienterede om status for planerne om at opkøbe sommerhus i Skagen som base for DOF s fuglestation. Trods glædelige tilsagn om økonomisk støttebidrag fra et flertal af lokalafdelingerne, nåede foreningen ikke at rejse det nødvendige beløb inden huset blev solgt til anden side. Egon Østergaard opfordrede til at lokalafdelingerne opretholder deres tilsagn om støtte samt at Odgaard-arven og rejsegarantipuljen hensættes til formålet, så DOF kan slå til, når en ny velegnet ejendom er tilgængelig. Peter Borg, DOF København, spurgte til, om der var afsat midler til driftsbudget og om der var sikret tilsagn fra medlemmer om at påtage sig den løbende vedligeholdelse. Bjarne Golles, DOF Østjylland, var principielt imod at rejsegarantifondens midler skulle anvendes til formålet. Thorkild Lund, DOF Nordjylland, spurgte om DOF har undersøgt mulighederne for at overtage Det grå fyr og opfordrede repræsentantskabet til at holde fast på hensigten om at etablere fuglestation i Skagen. I størrelsesordenen 1,5 mio. kr. Punktet rummede et afstemningstema, idet det blev indstillet, at hovedbestyrelsen ved køb af ejendom til Skagen Fuglestation kan indfri Odgaard-arvens restbeholdning og lade denne indgå i finansiering af et køb. Det blev endvidere indstillet, at DOF s rejsegarantiordning nedlægges og at midlerne reserveres til køb af ejendom i Skagen. Beslutningen er endelig for rejsegarantiens vedkommende, mens formålsbestemmelsen for begge forholds vedkommende er gældende for 1 år og herefter skal fornyes. Afstemning: Forslaget om at anvendelse af Odgaard-arven og rejsegarantipuljen til køb af fuglestation i Skagen blev tiltrådt ved håndsoprækning med stort flertal.

6 8. Status for frivillighedsgruppen Luise Stender og Lars Holm Hansen præsenterede på vegne af Frivillighedsgruppen de foreløbige resultater af gruppens arbejde. Gruppen har til formål at udarbejde en strategi for at styrke de DOF-aktive, dvs. foreningens frivillige indsats. Gruppen har som udgangspunkt undersøgt, hvad der foreligger af litteratur omkring dét at arbejde med frivillige, og der er efterfølgende blevet afholdt en række møder. Tina Møller fra Fuglenes Hus har undersøgt antallet af aktive i DOF, og der er 1218 (9% af DOF s medlemmer). Endvidere har Ole Brauer fra DOF Nordsjælland lagt 2 ugers arbejde i Fuglenes Hus, og han har samlet en del statistisk materiale. Der opereres med fire ben i frivilligstrategien: 1. Ny i DOF hvordan engagerer vi nye medlemmer i DOF som aktive? Gruppen har arbejdet med fuglekurser tilrettelagt efter, på hvilket niveau man befinder sig, f.eks. 1, 2 eller 3. Dette skal hjælpe nye medlemmer i DOF videre med interessen og forhåbentlig inspirere til, at man bliver aktiv. 2. Græsrødder hvordan sikrer vi, at vi holder på vores eksisterende aktive? For bedre at kunne servicere græsrødderne skal der udarbejdes et idékatalog og andre støttematerialer, ligesom man har overvejet en mentorordning. 3. Marketing - hvordan kommunikerer vi med de aktive, hvordan søger vi aktive, hvordan holder vi administrativt styr på dem? Fra centralt hold skal der ydes administrativ støtte, ligesom der skal annonceres efter aktive osv. Der skal være adgang til alle medlemmers kontaktinformationer og online sociale netværk skal benyttes i kommunikationen med de aktive. 4. Uddannelse - hvordan sikrer vi, at vores aktive bliver stadigt dygtigere? Der skal udarbejdes kursusprogrammer for de aktive det kan være alt indenfor ledelse og motivation, fuglefaglige emner, PR og økonomi. Bjørn Blangsted Henriksen, DOF Nordsjælland spurgte ind til kurserne og om, hvorvidt de skal betales for? Han ræsonnerede at hvis de var betalingsbetinget, ville de muligvis fremstå med større værdi. Det blev endvidere fremført, at hvis der forelå materialer, der umiddelbart er til rådighed, ville det være en kolossal fordel, frem for altid at skulle opfinde nyt.

7 Frivilliggruppen påpegede endvidere, at man skal overveje, hvorvidt en lønnet koordinator vil være ønskelig? Det blev endvidere oplyst, at frivillige i DOF fremefter skal hedde aktive. Vi er jo alle frivillige i DOF, men det er langt fra alle der er aktive. Lars Holm Hansen, DOF Vestjylland, redegjorde for fordelingen af de ca aktive medlemmer der i denne opgørelse inkluderer indtastere i DOFbasen (dem der indtaster mere end 1000 indtastninger om året) Jan Ejlsted påpegede at, hvis man satte antallet af indtastninger ned til 500 årlige indtastninger, ville det udløse ca. 300 flere aktive. Bjørn Blangsted Henriksen, DOF Nordsjælland, spurgte, hvad næste skridt er for aktivgruppen er, og svaret var, at det forventes at resultatet af arbejdet kommer i efteråret Arbejdet skal munde ud i et praktisk arbejdsredskab. Der skal tages stilling til de anbefalinger, som gruppen kommer med, og der foretages en prioritering. Egon Østergaard, DOF s næstformand, påpegede, at man skal tænke denne indsats ind i den næste strategi og at det er et helt centralt punkt. Dog kan mange ting sættes i værk med det samme. Stinne Aastrup sagde, at det skal være let at være DOF ambassadør. Arbejdet med de frivillige er grundlaget for foreningens arbejde. Hun støttede kraftigt op om arbejdet og argumenterede for fortsat at prioritere indsatsen. Stinne efterlyste endvidere opdaterede udstillingsmaterialer, der kunne turnere i landet. Mette Lauritsen, DOF Vestsjælland, sagde, at man kan nogle gange kan tvivle på, om man er god nok som aktiv, og at uddannelse en god ting, der kan afhjælpe denne følelse. 9. Status for landbrugskampagnen Henrik Wejdling orienterede om status for DOF s landbrugskampagne, herunder udformningen af foreningens landbrugspolitik og dialogen med Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

8 Bjørn Blangsted, DOF Nordsjælland, efterlyste støtte til lokalafdelingernes opbakning til kampagnen i fx Grønne Råd mv. og udtrykte håb om, at landbrugskampagnen blev mere synlig. Jan Ejlsted svarede, at der bliver udsendt materialer snarest. 10. DOF Travels fremtid Niels Erik Norsker fremlagde dette punkt og startede med at redegøre for, hvordan DOF Travel kom til verden. Det er gået fra at være DOF Københavns rejsebureau og til i princippet at være hele foreningens. Hovedbestyrelsen etablerede en arbejdsgruppe og har ført drøftelser med DOF København og DOF Travel. Øvelsen lød på, hvordan der kan udvikles nye produkter, der er appellerende for flere medlemmer, og hvordan DOF fra centralt hold kan hjælpe med det administrative. Det blev til en række gode møder og diskussioner men ledte samtidig til en erkendelse af, at en sådan proces ikke er nem, og ikke uden videre lader sig udvikle. Pt. kommer inputs fra turlederne selv, og disse afhænger af, hvad den enkelte turleder selv har lyst til at lave. Dette er ikke nødvendigvis det, vores medlemmer efterspørger, hvorfor kortere, blødere og knap så eksotiske ture mangler. Da recessionen indfandt sig, faldt arbejdet en smule til jorden. Og i dag står DOF i en situation, hvor vi må finde ud, hvad der skal ske, så DOF Travel, udover at være hele foreningens rejsebureau, samtidig er attraktiv for turlederne. Bjørn Blangsted Henriksen spurgte ind til, i hvor høj grad, turene er planlagt efter indtjeningsmulighederne, hvortil Niels Erik Norsker replicerede, at det er klart, at DOF Travel har sparet midler op igennem årene. Per Janfelt ønskede at vide, hvad problemet - helt nøgternt består i, og Niels Erik Norsker svarede, at det består i at komme videre. Også kapaciteten i DOF Travel har været et problem. Martin Holm, Fuglenes Hus, efterlyser, at man bruger DOF Travel strategisk og f.eks. arrangerer tilbagevendende medlemsture til DOFs projekter i udlandet, som f.eks. Flores (Indonesien) og Ghana i Vestafrika. Det kunne være med til at forankre projekterne blandt medlemmerne og derigennem øge fundraisingmulighederne.

9 Hans Pinstrup, DOF Sydøstjylland, undrede sig over, at man overhovedet diskuterer en lokalafdelings aktiviteter på et repræsentantmøde, og Jan Ejlsted svarede, at vi er forpligtet til at forholde os til DOF Travel i henhold til foreningens vedtagne strategi. Hans Meltofte bemærkede, at situationen ikke er nem. DOF Travel genererer overskud, fordi der ikke benyttes lønnet arbejdet. Hvis man centraliserer dette, vil der opstå udgifter. John Frisenvænge, DOF København, påpegede, at storturene i princippet er som småturene, og det er derfor der bruges frivillige ekskursionsledere. David Collinge, DOF København, bemærkede, at DOF København er ansvarlig for DOF Travel, og man afholder nu tre årlige møder med DOF Travel for at sikre sig indsigt. Henriette Tøttrup, DOF Nordvestjylland, mente, at DOF Travel skal appellere bredere. De er for dyre og burde lave ture til under kr. Alex Rosendal, DOF København, oplyste, at det ikke drejer sig om så mange penge kr. går til DOF København en stor del går til international fuglebeskyttelse. DOF Travel sidder ikke på pengene. Niels Erik Norsker påpegede, at det ikke er et spørgsmål om DOF København mod resten af verden. Det skal selvfølgelig ikke gå ud over DOF København økonomisk, selvom vi gør DOF Travel landsdækkende. Herefter gik man over til afstemningen. Der skulle stemmes om, hvorvidt udpegningen af storturskoordinatorer hvert andet år, skulle overgå fra repræsentantskabet til hovedbestyrelsen. Syv stemte imod forslaget, mens resten stemte for og forslaget blev dermed vedtaget. 11. Status for medlems/medie taskforcen Ole Friis Larsen redegjorde for den af hovedbestyrelsen nedsatte medie task forces arbejde med DOF s medier og medlemmer.

10 Det anbefales, at udarbejde en strategi for ungdomsindsatsen, der deles op i en familiestrategi og en egentlig ungdomsstrategi. Nye medier (Twitter, Youtube, Facebook, Flickr etc.) skal afprøves. Der er allerede blevet eksperimenteret med f.eks. en dagbog fra efterårets Raptor Camp på Malta, der blev mangfoldiggjort via hjemmesiden og Twitter. Der skal i det hele taget udvikles nye webaktiviteter, der gør brug af nye teknologier. DOF s hjemmeside står derfor overfor en omfattende revidering og relancering. Fugleåret og DOFcall kan potentielt blive en del af kernemedlemskabet (ligesom tidsskriftet er det). Alternativt kan Fugleåret gives som påskønnelse til alle aktive frivillige samt de mest aktive indtastere i DOFbasen. Der lægges endvidere op til, at Fugle i Felten overgår til at blive et online blad, dvs. at papirudgaven foreslås faset ud, over en periode på et år (i hvilke der både eksisterer en papirog en digitaludgave). Det er så meningen, at man får et personligt log in, hvis man er kernemedlem, således at man stadig skal betale for at kunne læse Fugle i Felten på nettet. Hans Pinstrup, DOF Sydøstjylland, var betænkelig ved at digitalisere Fugle i Felten pga. at mange ældre ikke er online. Ole Friis Larsen svarede, at det er klart, at tiltaget rammer nogen, det kan ikke simpelthen undgås. Bjarne Golles, DOF Østjylland, mente, at vi skal følge med udviklingen og spurgte, om der var foretaget en vurdering af folks læsevaner. Og hvorfor er det lige Fugle i Felten? Han argumenterede for at have både en papirudgave og en onlineudgave ikke enten/eller, men både/og. Ole Friis Larsen svarede, at Fugle I Felten netop er egnet til en digital platform, da kunderne ønsker informationerne hurtigt frem og tilgængelige overalt. Lennart Pedersen undrede sig over, hvorfor DOFcall gruppen ikke er blevet kontaktet. DOFcall står overfor at skulle over på et nyt system, og da det let kan blive dyrt, er det så rentabelt, at

11 gøre det gratis? Svaret lød, at task forcen ikke har brugt meget tid på DOFcall, man har blot vurderet, at der skal ses på det. Kirsten Marie Haugstrup, HB: Hvis vi vil have de resultater vi har i dag, skal vi bare gøre mere af det samme men hvad med potentielle nye medlemmer? Hvad vil de have? Bjørn Blangsted Henriksen, DOF Nordsjælland: Når først en bog er i produktion, koster det ikke meget at køre ekstra eksemplarer, og en værdifuld tryksag som Fugleåret kunne derfor, for et overkommeligt beløb, fremstilles som incitament/gave til en udvalgt medlemsskare. Angående hvilket af tidsskrifterne der skal digitaliseres så han dog hellere tidsskriftet digitalt end Fugle I Felten. Magnus Bang Hansen, DOF Vestsjælland: Digital vs. analog vi bliver ved med at diskutere det samme, lad os nu få undersøgt hvilke kanaler 60+ segmentet bruger. Udviklingen går mod, at flere ældre går på nettet, da flere og flere ældre kan se meningen med det. Peter Lange, DOF Østjylland: DOF skal være parate til at se på fremtiden, og ikke blive ved med at tage hensyn til de ældre medlemmer. Han bifaldt i øvrigt også at gøre Fugleåret til et aktivt tilvalg for kernemedlemmer. Ole Friis Larsen: Task forcens anbefalinger går ikke nødvendigvis ti år frem, vi vil måske blive nødt til at se på det igen om fem år. Endvidere er dette er kun ideer til overvejelse. Det skal endeligt forelægges på repræsentantskabsmødet foråret 2011 og indeholde et budget. Stinne Aastrup: Fugle i Felten skal gøres digitalt, da det vil være med til at trække nye medlemmer til. Endvidere skal der mere materiale for børn på hjemmesiden. Henrik Kalckar, DOF Fyn, mente, at task forcens arbejde er en god og rigtig strategi og pointerede, at Fugle i Felten og Netfugl måske kunne samarbejde. Der udtryktes afslutningsvis opbakning fra repræsentantskabet til, at task forcen fortsætter sit arbejde.

12 Andreas Petersen, DOF-København, spurgte til evaluering af DOFTs nye redaktionelle linje. Ole Friis Larsen svarede at det lå udenfor medlems/medie taskforcens opgave. Hans Meltofte ville godt tage punktet op på et kommende repræsentantskabsmøde. 12. Budget I, 2011 Direktør Jan Ejlsted fremlagde budgettet for DOF forventer en omsætning på ca. 34 mio. kr. og et underskud på kr. Underskuddet er bevidst, idet DOF har haft overskud de senere år og således har penge på kistebunden. Disse penge skal ud at arbejde aktivt for fuglesagen. Der var enkelte opklarende spørgsmål til budgettet. Alex Rosendal, DOF København, syntes, at der var afsat for få penge til Ghana-projektet. Jan Ejlsted svarede, at det var muligt at gennemføre de planlagte aktiviteter inden for den afsatte budgetramme. Budgetforslaget blev vedtaget af samtlige deltagere på repræsentantskabsmødet. 13. Implementering af strategi Direktør Jan Ejlsted orienterede om, at implementeringen af DOF s strategi forløber planmæssigt og at DOF allerede på nuværende tidspunkt har opfyldt hovedparten af målene i strategien. Repræsentantskabet tog orienteringen til efterretning. 14. De to næste repræsentantskabsmøder Forårsrepræsentantskabsmødet afholdes i Sønderjylland maj Efterårs repræsentantskabsmødet afholdes på Dalum Landbrugsskole november Eventuelt Alex Rosendal, DOF-København, spørgsmål til de nye retningslinjer for refusion af kørsler til møderne som REP-FU havde udsendt sammen med indkaldelsen til mødet. Jan Ejlsted svarede

13 at REP-FU ville kigge på dem en gang til.

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening 15. 16. november 2014 - på Dalum Landbrugsskole Lokalafdelingsformand Henrik Kalckar Hansen bød velkommen til DOF Fyn. Fugleturen for søndag

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2012 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2012 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab 7. og 8. maj på Skærbæk Fritidscenter

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab 7. og 8. maj på Skærbæk Fritidscenter Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet Gert Fahlberg Fra DOF Sønderjylland bød velkommen til lokalafdelingens område. 1. Valg af dirigenter og referenter Susanne Primdahl fra DOF Nordvestjylland,

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2009 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2009 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2011 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2011 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af Repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF, Jan Ejlsted (JE), deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab april 2010 på Musholm Bugt Feriecenter

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab april 2010 på Musholm Bugt Feriecenter Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2009 på Feriecenter Slettestrand

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2009 på Feriecenter Slettestrand Deltagere: Deltagerlisten udsendt sammen med referatet. Thorkild Lund, formand for DOF Nordjylland bød velkommen og fortalte bl.a. om søndagsturen til Vejlerne. 1. Valg af dirigent og referent John Hansen,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2007 på Beder Gartnerskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2007 på Beder Gartnerskole Deltagere: Deltagerlisten udsendt sammen med referatet. 1. Valg af dirigent og referent Forslagene blev godkendt, dirigenter blev: Stefan Stürup, København. Sten Nielsen, Vejle. Oluf Lou, Bornholm. Som

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab Den november 2013 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab Den november 2013 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med indkaldelsen På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter og referenter

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 30. maj 2016, på Folkehjem i Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 30. maj 2016, på Folkehjem i Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 30. maj 2016, på Folkehjem i Aabenraa. Tilstede: Der deltog 31 repræsentanter af i alt 38 mulige. Fra administrationen deltog Carsten Boisen, og Hans

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2008 på Dalum Landbrugsskole.

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2008 på Dalum Landbrugsskole. Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. Pkt 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag 8. juni 2018 kl Fuglenes Hus

Hovedbestyrelsesmøde fredag 8. juni 2018 kl Fuglenes Hus Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Nils-Erik Norsker (NEN), Stefan Stürup (SS), Lene Smith (LS), Hans Meltofte (HM), Henrik Wejdling (HW), Ole Friis Larsen (OFL), Peter Bonne Eriksen (PBE),

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

KFK Generalforsamling 2014. Referat

KFK Generalforsamling 2014. Referat 1 KFK Generalforsamling 2014. Referat Tilstede fra bestyrelsen: Henry Pedersen Torben Lund Jensen Per Knudsen Dan Saugstrup Ole Bruun Thomas Stark Afbud fra bestyrelsen: Jens Behrens Antal stemmeberettigede:

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2007 på Dalum Landbrugsskole.

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2007 på Dalum Landbrugsskole. Deltagere: Deltagerlisten forefindes i DOF s sekretariat og kan efter ønske rekvireres. 1. Valg af dirigent og referent Som dirigenter foreslog repræsentantskabets forretningsudvalg Lars Holm Hansen, DOF

Læs mere

Generalforsamling i Vejgård Hallen den 30. november 2009

Generalforsamling i Vejgård Hallen den 30. november 2009 Aalborg den 2.december 2009 Generalforsamling i Vejgård Hallen den 30. november 2009 Dagsorden: Hovedpunkter, ellers se bilag 1. Valg af dirigent 2. Vedtagelse af forretningsorden 3. Beretning om foreningens

Læs mere

Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen.

Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen. REFERAT Generalforsamling IDA København 19. marts 2014, kl. 18.00 Ingeniørhuset, København 20. marts 2014 Fremmødte: 36 Velkomst Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen. 1. Valg af dirigent Ellen

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl. 19.30 21.30 Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev. Dagsorden: Pkt. 1 Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Jens Jens

Læs mere

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS)

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) 26. april 2013 kl. 15.00 18.20 på Dyssekilde Deltagere: Leif, Thorkild, Catalina, Ib, Elsebeth, Leif, Henny, MaiBritt, Leanne, Claudio, Birgitte,

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2006 på Dalum Landbrugsskole.

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2006 på Dalum Landbrugsskole. Deltagere: Deltagerlisten udsendt sammen med referatet. 1. Valg af dirigent og referent Forslagene blev godkendt, dirigenter blev: Magnus Bang Hansen, Vestsjælland Sten Nielsen, Vejle Andreas Petersen,

Læs mere

År 2012, mandag den 29. oktober kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Dybendal i Adventskirkens lokaler, Sallingvej 90, 2720 Vanløse.

År 2012, mandag den 29. oktober kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Dybendal i Adventskirkens lokaler, Sallingvej 90, 2720 Vanløse. År 2012, mandag den 29. oktober kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Dybendal i Adventskirkens lokaler, Sallingvej 90, 2720 Vanløse. For generalforsamlingen forelå følgende dagsorden: 1.

Læs mere

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år 3. Aflæggelse af regnskab for året 2004 4. Indkomne

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat Dagsorden: Generalforsamling BK Esset Dato: 03. april 2017 Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk Tid: kl. 18,00 Deltagere: 38 medlemmer Pos Dagsorden Referat 1. Velkommen og valg af dirigent.

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Der var mødt 63 medlemmer af repræsentantskabet inkl. medlemmer af hovedbestyrelsen op til mødet ud af 121 medlemmer. _ Fra hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 3. marts 2015 kl. 19.00 22.00 i Kostalden på Rødovregaard, Kirkesvinget 1

Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 3. marts 2015 kl. 19.00 22.00 i Kostalden på Rødovregaard, Kirkesvinget 1 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 3. marts 2015 kl. 19.00 22.00 i Kostalden på Rødovregaard, Kirkesvinget 1 Dagsorden og referat: 1. Valg af dirigent og stemmetællere. Bestyrelsen foreslår

Læs mere

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 6

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 6 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 27. september 2007 Referent: Hanne Normann Hansen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den

Læs mere

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen.

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen. Trolle Advokatfirma Advokatpartnerselskab Vesterballevej 25, 2. Snoghøj 7000 Fredericia Advokat Jens Brusgaard j.nr. 13-024651F-SNP År 2019 den, 27. marts, kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro.

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. -51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesreferat for perioden 2008-2012 Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. Der var afbud fra: Mona Dahl (Kreds 9) Conni

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Referat. Danske Insolvensadvokater holdt den 8. maj 2012, kl , ordinær generalforsamling på Bernstorffs Slot i Gentofte.

Referat. Danske Insolvensadvokater holdt den 8. maj 2012, kl , ordinær generalforsamling på Bernstorffs Slot i Gentofte. Referat Danske Insolvensadvokater holdt den 8. maj 2012, kl. 17.00, ordinær generalforsamling på Bernstorffs Slot i Gentofte. Dagsordenen var som følger: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3.

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012

Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012 Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012 År 2012, mandag den 16. januar kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården i kantinen i Niels Steensens Gymnasium, Sankt Kjelds

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Tilstede: Der deltog 22 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover deltog

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

Grundejerforeningen DAMGAARDEN. Referat af 10. ordinære generalforsamling den 31. marts 1998

Grundejerforeningen DAMGAARDEN. Referat af 10. ordinære generalforsamling den 31. marts 1998 Grundejerforeningen DAMGAARDEN Referat af 10. ordinære generalforsamling den 31. marts 1998 April 1998 Referat af: 10. ordinære generalforsamling i Grundejerforeningen DAMGÅRDEN Tirsdag d. 31. marts 1998

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012

Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012 _/) _/)_/) _/)_/) _/) SYDKYSTENS SEJLKLUB Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012 Til generalforsamlingen var fremmødt 39 medlemmer. Formand Erik Skov Rasmussen bød velkommen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i NeMo. Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00. Kløvervænget 18B, 5000 Odense C.

Referat af ordinær generalforsamling i NeMo. Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00. Kløvervænget 18B, 5000 Odense C. Referat af ordinær generalforsamling i NeMo Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00 Kløvervænget 18B, 5000 Odense C. Deltagere: Der var mødt 11 stemmeberettigede medlemmer op. Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl Referat fra HK Trafik og Jernbane Jernbanekredsens ordinære generalforsamling Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl. 16.00 Sted: Mødecenter Odense Buchwalds gade 48 5000 Odense C Dagsorden: 1. Åbning

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 2013

Referat fra Generalforsamling 2013 Referat fra Generalforsamling 2013 Hovedstadens Jernbane-Idræt Sekretær: Claus A. Pedersen. hi.sekretaer@gmail.com Tid: 26. februar 2013. Sted: Klublokalerne, Gl. Ellebjerg station. Fremmødte: 20 fremmødte

Læs mere

Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14

Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14 Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14 Sted: Klubhuset, Snekkersten Havn Dagsorden jf udsendt indkaldelse. 1. Valg af dirigent. 2. Aflæggelse af bestyrelsens beretning

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening

Aalborg Kommunale Kunstforening Aalborg kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Mandag den 30 april 2018 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Kassereren aflægger regnskab 4. Indkomne

Læs mere

Referat. fra. Efter bestyrelsens forslag blev advokat Kristian Dalsgaard valgt som dirigent.

Referat. fra. Efter bestyrelsens forslag blev advokat Kristian Dalsgaard valgt som dirigent. Referat fra ordinær generalforsamling i Danske Insolvensadvokater afholdt den 26. maj 2014 kl. 17.00 hos Advokatfirmaet Bruun & Hjejle, Nørregade 21, 1165 København K. Dagsordenen var som følger: 1. Valg

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab. den april 2012 på Hotel Hvide Hus i Køge.

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab. den april 2012 på Hotel Hvide Hus i Køge. Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den 28-29. april 2012 på Hotel Hvide Hus i Køge. Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af Repræsentantskabets

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Tilstede: Der deltog 24 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Dansk Pæon Selskab. Generalforsamling. Den 23. februar 2013 kl. 15.30. Det Biovidenskabelige Fakultet. Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg C

Dansk Pæon Selskab. Generalforsamling. Den 23. februar 2013 kl. 15.30. Det Biovidenskabelige Fakultet. Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg C Dansk Pæon Selskab Generalforsamling Den 23. februar 2013 kl. 15.30 Det Biovidenskabelige Fakultet Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg C Der var incl. bestyrelsen 24 personer til stede (15 året før).

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

DCF Forretningsorden

DCF Forretningsorden FORSLAG: FORRETNINGSORDEN OG ORGANISATONSMAGT DCF Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen. - Forretningsudvalget. - Sekretariatslederen

Læs mere

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Generalforsamling 13. marts 2018 Sted: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 51, 8000 Aarhus C Tid: 19.00-22.00 Referat Dagsorden: Velkomst Formanden, Arne Rindom, bød velkommen

Læs mere

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 MØDEREFERAT Mødedato og tid 31. August 2010 Sted Arlafoods Kruså Mejeri Mødedeltagere Fra Ole O. Madsen Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Rundvisning på Kruså

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 22. marts 2016.

Referat af ordinær generalforsamling den 22. marts 2016. Referat af ordinær generalforsamling den 22. marts 2016. 1. Valg af dirigent. Martin Magnussen enstemmigt valgt. Han kunne konstatere generalforsamlingen rettidig indkaldt. 2. To stemmetæller valgt. Lotte

Læs mere

REFERAT Viborg Afdeling 15. marts 2016

REFERAT Viborg Afdeling 15. marts 2016 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT Viborg Afdeling 15. marts 2016 9. marts 2016 kl. 18.30-21.30 Restaurant Latinerly, Sct. Mathiasgade

Læs mere

Vedtægter for ADHD-foreningen

Vedtægter for ADHD-foreningen Vedtægter for ADHD-foreningen Præambel ADHD-foreningen arbejder for mennesker, der har udtalte vanskeligheder inden for områderne opmærksomhed og/eller aktivitetskontrol; ofte kombineret med problemer

Læs mere

Referat af introduktionsmøde for dialogforaenes formænd og næstformænd Der var 3 afbud, så i alt 19 formænd og næstformænd deltog.

Referat af introduktionsmøde for dialogforaenes formænd og næstformænd Der var 3 afbud, så i alt 19 formænd og næstformænd deltog. DR Byen 28. marts 2009 Referat af introduktionsmøde for dialogforaenes formænd og næstformænd Der var 3 afbud, så i alt 19 formænd og næstformænd deltog. Deltagere: Dialogforum: Sjælland: Per Rasmussen

Læs mere

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro.

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Pkt. 1. Erik Lund og Astrid Vestergaard blev valgt som stemmetællere. Edith Nikolajsen og Gunhild Svanevik blev

Læs mere

Referat af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs Generalforsamling den 29. marts 2011

Referat af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs Generalforsamling den 29. marts 2011 Referat af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs Generalforsamling den 29. marts 2011 Dagsordenen for den ordinære generalforsamling var 1) Præsidentens beretning for det forløbne år og igangværende

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 5078303 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17170 24-06-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 24. juni 2019 Tid: 09.00 13.00 incl. frokost Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Peter, Lotte,

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4

Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4 Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4 Tilstede: Formand Hans Helge Andersen, næstformand Lotte Vestergaard,

Læs mere

Referat generalforsamling 5. februar 2014

Referat generalforsamling 5. februar 2014 Referat generalforsamling 5. februar 2014 Referat fra: Ordinær generalforsamling i Odense Kajakklub onsdag d. 5/2 2014 Ved generalforsamlingens start var der 87 fremmødte. Dagsorden ifølge vedtægternes

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl. 18.00 i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Til mødet deltog 28 repræsentantskabsmedlemmer samt fra

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00 Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder Endelig dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland.

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. marts 2015 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1709 Mobil 3035 9491 Dato 18. marts 2015 Deltagere: Per

Læs mere

Referat af afd. 8 s afdelingsmøde den 6. september 2012 kl. 19.00

Referat af afd. 8 s afdelingsmøde den 6. september 2012 kl. 19.00 Referat af afd. 8 s afdelingsmøde den 6. september 2012 kl. 19.00 Deltagere: 85 beboere (74 husstande) incl. bestyrelsen. Afdelingsbestyrelsen: Knud Erik Karstensen, Lilli Jensen, Bjarne Jensen, Christian

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

MØDEREFERAT-Generalforsamling

MØDEREFERAT-Generalforsamling MØDEREFERAT-Generalforsamling 10. marts 2011 MØDEEMNE: Møde nr. 4. Generalforsamling STED OG DATO: Nørrevang, torsdag d. 10-03-2011, kl. 19:00 DELTAGERE: Formand: Kim Skelmose (KS), nr. 69 : ks@tri-consult.dk

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Distriktsforeningen af menighedsråd i København

Referat af ordinær generalforsamling i Distriktsforeningen af menighedsråd i København Referat af ordinær generalforsamling i Distriktsforeningen af menighedsråd i København Afholdt mandag den 10. marts 2014 kl. 19.00 i Skt. Andreas Kirkes kirkesal i Gothersgade 148, København K 1. Formand

Læs mere

Bent Sørensen blev valgt som dirigent og Christina Reenberg som referent.

Bent Sørensen blev valgt som dirigent og Christina Reenberg som referent. Den 27. april 2010 Referat fra generalforsamlingen 2010 Fredag den 23. april 2010 kl. 16.00 til 17.30 Sted: Sorø Storekro, Ad 1. Valg af dirigent og referent Bent Sørensen blev valgt som dirigent og Christina

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

ETF S REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2019 "REP-PIXI"

ETF S REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2019 REP-PIXI ETF S REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2019 "REP-PIXI" 1 Forord Et repræsentantskabsmøde er på mange måder en meget formel ting. Netop derfor kan det være svært at finde rundt i det hele. Hvordan hænger tingene indbyrdes

Læs mere

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den 26. og 27. april 2014 i Maribo

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den 26. og 27. april 2014 i Maribo Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den 26. og 27. april 2014 i Maribo Lokalafdelingsformand Michael Thelander bød velkommen til lokalafdelingen og Lolland. Morten Møller Hansen

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet Med

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 13.12.2017 kl. 14.30 Afbud: Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Velkomst til Jette Suppleant

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling

Referat af Ordinær Generalforsamling Referat af Ordinær Generalforsamling Afholdt d. 23. april 2007, i Helsinge Kulturhus, Lille Sal Mødet startede kl. 19:00, og til stede var: ialt 39 husstande, 38 stemmeberettigede: 1, 4, 5, 9, 12, 13,

Læs mere

Referat af Studenterrådet Absalons årsmøde i Vordingborg den 12. januar 2018.

Referat af Studenterrådet Absalons årsmøde i Vordingborg den 12. januar 2018. Referat af Studenterrådet Absalons årsmøde i Vordingborg den 12. januar 2018. 1. Velkomst v/fællesformanden og kort præsentation af fremmødte med faste officielle tillidshverv. Anders Bjerre Jørgensen

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2010.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2010.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 For dem som modtager referatet via brev følger vedlagt giro-indbetalingskort til kontingentet for 2010. For dem som modtager referatet

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Sociologforening

Generalforsamling i Dansk Sociologforening Generalforsamling i Dansk Sociologforening Mandag d. 23. februar 2015 Kl. 19:45-21:30 på Københavns Universitet, Sociologisk Institut, Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5, 1353 København

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S

GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S DSV A/S, Hovedgaden 630, 2640 Hedehusene, telefon 43 20 30 40, CVR nr. 58233528, www.dsv.com. Global Transport and Logistics Vi leverer dagligt transport- og logistikløsninger

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

Lise Stender, Inge Häuser og Palle Christensen havde meldt afbud. 1. Godkendelse af dagsorden samt referat fra sidste møde.

Lise Stender, Inge Häuser og Palle Christensen havde meldt afbud. 1. Godkendelse af dagsorden samt referat fra sidste møde. 46 Referat fra bestyrelsesmøde i Vivabolig den 14. januar 2013 Start kl. 17.00, slut kl. 20.00. Tilstede var Frede Skrubbeltrang, Christian Vestergaard, Tina Holm, Eigil Stausholm, Kirsten Sørensen, Pia

Læs mere

Generalforsamling i. Ballerup Tennisklub. søndag d. 18. februar 2001 kl 10. i klubhuset i Damgårdsparken

Generalforsamling i. Ballerup Tennisklub. søndag d. 18. februar 2001 kl 10. i klubhuset i Damgårdsparken Generalforsamling i Ballerup Tennisklub søndag d. 18. februar 2001 kl 10 i klubhuset i Damgårdsparken Dagsorden: 1. Valg af dirigent Michael Thielsen blev valgt. Ifølge lovene skal generalforsamlingen

Læs mere

Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 30. januar 2018

Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 30. januar 2018 Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 30. januar 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Beretning for det forløbne år, bl.a. vedr. udviklinger

Læs mere

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...!

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Oplæg v/ Elise Lund Larsen, TV2 Fiktion. Foreningen er vært ved et

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

TRACTION AVANT DANMARK. Referat af generalforsamlingen 2006, afholdt søndag d. 3/9 på Sommertæffet i Skærbæk.

TRACTION AVANT DANMARK. Referat af generalforsamlingen 2006, afholdt søndag d. 3/9 på Sommertæffet i Skærbæk. TRACTION AVANT DANMARK Referat af generalforsamlingen 2006, afholdt søndag d. 3/9 på Sommertæffet i Skærbæk. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Klubbens regnskab 4. Fastsættelse

Læs mere

Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte. .Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent. Ole Dalsgaard Jensen blev valgt.

Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte. .Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent. Ole Dalsgaard Jensen blev valgt. REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG D. 24. MAJ 2015, KULTURZONEN Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte..dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent Ole Dalsgaard Jensen blev valgt. Han takkede for

Læs mere

Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen

Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen 1. KALAALLIT RØDE KORSIAT OG RØDE KORS BEVÆGELSEN Foreningen Kalaallit Røde Korsiat er en selvstændig organisation under Røde Kors i Danmark. Kalaallit

Læs mere

Socialdemokratiet i Fredensborg

Socialdemokratiet i Fredensborg Den 15. januar kl. 20.00 22.00, Medborgerhuset Egedal Deltagere:, Lasse, Peter, Lisemose, Jan, Jacob, Annett, Christian, Dorte B., Hans Erik, Kirsten, og Merete (referent) Desuden deltog Vivian Johnsen

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk Referat fra Generalforsamlingen den. 25. februar 2016 SLETTEN FRITIDSFISKERLAUG Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl. 18.00 i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen,

Læs mere