Klassens generelle årsplan for b. Status

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klassens generelle årsplan for b. Status"

Transkript

1 Klassens generelle årsplan for b. Klassetrin/årgangsteam: 6.b. Skoleår: Lærere: PP, BP Status I hvilket omfang nåede du sidste års udvalgte kompetencemål? (faglige mål) De blev bedre til at arbejde mere selvstændigt. De blev bedre til at lytte til hinanden og lærerne. De holdt deres læseniveau. Deres naturlige nysgerrighed blev bevaret. Deres tekstforståelse er blevet bedre. Lysten til at skrive blev ved nogle bedre. I hvilket omfang nåede du sidste års udvalgte dannelsesmål? (sociale mål) Eleverne blev bedre til at respektere og forstå hinanden og deres forskelligheder. De blev bedre til at prøve at løse tingene selv. De blev bedre til at sige fra på en ordentlig måde. De blev bedre til at få evt. vikar. De hårde ord blandt børnene er svundet ind. Deres accept af hinandens forskelligheder er blevet bedre. Evalueringsmetoder og dokumentationsformer: Jeg havde samtaler med eleverne, hvor vi snakkede om deres fremgang, og hvad der skulle/skal arbejdes med. Dette gjorde, at de blev mere bevidste om, hvad der skulle arbejde med og hvorfor. Vi lavede stikprøver i form af diktater. Hvordan ser det ud med

2 stavningen. Her kunne jeg se, hvad bogstaver og andet eleverne evt. havde svært ved. Så kunne/kan jeg forme det mere grammatiske arbejde efter det. De læste et stykke tekst, som de skulle genfortælle. Dette viste mig, om de forstod, hvad de læste. Breve og forældrekontakt. Fantastisk. Det er et vigtig redskab. Forældre vil gerne vide, hvordan det går med børnene. LM og ugeplan. Minuddannelse og elevplan. Mål for Kompetencer Udvalgte kompetencemål/faglige (de af klassens udvalgte fokuspunkter i indeværende skoleår). Læsning (frilæsning og højtlæsning). Lysten til at skrive (fantasien bliver pirret). Skrivning Selvstændighed. Klasseundervisning og gruppearbejde= selvregulering. It. Lysten til at lære forskellige regnemåder, problemløsninger. Samarbejde lærerne imellem. Samarbejde elev og lærer imellem. Få forskellig form for bevægelse ind i timerne. FARAO-læsning. Mere medbestemmelse med henblik på emner. Operationelle mål: (hvad skal udvikles for at målene kan nås) Motivation. Struktur. Tryghed. Forældresamarbejde Synlige mål. Forudsigelse.

3 Dialog. Medindflydelse. Hvordan arbejdes med udvikling af ovenstående mål (for at målene nås)? I de forskelligartede undervisningssituationer. Evalueringssamtaler med eleverne. Gennem samtaler og teammøder= vidensdeling. Minuddannelse Frilæsning og højtlæsning. Diktat. Skrivning hver uge. (ugehistorier) Gøre brug af hinandens kompetencer (CO-learning) Forældresamarbejde. Læsemakker og arbejdsgrupper. (CO-learning) LM. Toningsdage. Lærersamarbejde. Tegn/indikatorer: (hvad forventes at kunne registreres efter en periode) Ro i klassesituationer. Ansvarlighed og selvstændighed=selvregulering. Mere lyst til at læse forskellige historier. Lysten til at gå i gang med at skrive historier. Glæde ved skole=interesse. Lysten til at knække de matematiske koder. Evalueringsmetode: (hvilke metoder anvendes til evaluering) Teammøder. Evalueringssamtaler med eleverne og hinanden. Observationer. minuddannelse Eventuelt logbog. Forældrene. LM.

4 Ugeplan. Nationale test. Dokumentation (Hvad er der brug for, for at kunne dokumentere tegnene og evaluere om målene er nået) Minuddannelse. Logbøger. Stikprøver. LM. Nationale test. Samtaler med elev. Samtaler med forældrene. Dannelse (Elevernes alsidige personlige udvikling) Udvalgte dannelsesmål (sociale mål): Lytte til hinanden. Skabe trygge rammer. Ingen er fejlfrie. Ansvarlighed. Selvstændighed. Omgangstonen. Sætte klare grænser. Forældresamarbejde. Forskellighed. Vikar (her menes børnenes opførsel). Selvregulering. Stærke sammen fra red barnet. Udvalgte (kompetence) mål (de af teamet udvalgte fokuspunkter i indeværende skoleår). Forskellige undervisningssituationer. Selvstændighed og ansvarlighed. Trygge rammer. Samarbejde lærerne imellem. Forældrene.

5 Samarbejde eleverne imellem. Samarbejde elev-lærer imellem. Toningsdage. LM National trivselstest. Operationelle mål: (hvad skal udvikles for at målene kan nås) Gøre brug af hinanden og vores forskellige kompetencer, samarbejde. Trygge rammer. Samarbejde med forældrene. Samarbejde med dussen. Samtaler med eleverne. Hvordan arbejdes med udvikling af ovenstående mål (for at målene nås)? Løbende samtaler. Teammøder. Forældrene. Ved at bakke hinanden op. Stærke sammen fra red barnet. Toningsdage. Forudsigelighed. Minuddannelse. Skrive hjem til forældrene, hvis børnene er syge, og fortælle at de er savnet. Tegn/indikatorer: (hvad forventes at kunne registreres efter en periode) Tryghed i de fleste situationer. Ansvarlighed og selvstændighed. Respekt over for hinanden og forskelligheder. At det er okay at være anderledes. Åbenhed og ærlighed. Føle man høre til.

6 Evalueringsmetode: (hvilke metoder anvendes til evaluering) Teammøder. Evalueringssamtaler. Eplaner. Observationer. Forældresamtaler og samarbejde. Dokumentation (Hvad er der brug for, for at kunne dokumentere tegnene og evaluere om målene er nået) Minuddannelse. Nedskrivning af aftaler. Teammøder. Samtaler. Eventuelt logbøger. National test. Minuddannelse: I minuddannelse vil man løbende kunne se og finde målene for de forskellige fag og børnenes alsidige udvikling. Her er det vigtigt, at børnene selv er med inde over målsætningen. Alle lærere skal skrive mindst to forløb med mål pr. fag i en klasse, hvor eleverne ligeledes er med til at opstille mål og evaluere. MÅL - At forældre og børn vil blive aktive og mere bevidste vedrørende skolen og børnenes egne læringsprocesser. - At styrke samarbejdet mellem skole og hjem. Periode: Løbende hele året. Hvem i teamet er ansvarlig: klassens lærere. Nationale test: Nationale test er et pædagogisk værktøj, som kan hjælpe os i vores videre planlægning med den videre tilrettelæggelse af undervisningen og mål, men den kan ikke stå som en test alene. Vi kan se og tage nogle specifikke emner og eventuelle problemstillinger ud, og arbejde/udvikle dem og dermed gøre dem mere synlige for børnene.

7 Der vil være to obligatoriske test i 6. klasse og en frivillig. Dansk og matematik er obligatorisk og engelsk vil være frivillig. Prøverne vil være at finde i Marts/april. MÅL. - At give os et indblik (til dels) i den enkelte elevs niveau. - Et pædagogiske redskab til den videre planlægning af undervisningen. Periode: marts/april. Hvem i teamet er ansvarlig: BG/BL= dansk, LJ/FL= matematik, PP= engelsk. Toning: Toningsdage kan være fagdage eller andet, som kan være interessant. Det kan foregå på tværs af årgangene, klassen alene eller årgangen alene. Vi har delt det ind således, at vi i mellemgruppen har ti toningsdage fordelt på hele skoleåret. 5 af disse toningsdage vil ligge i uge 14. Her er nedsat et udvalg, som står for den videre planlægning. Alle i teamet er dog ligeledes ansvarlige. De sidste fem dage vil være at finde løbende. Det kunne omhandle sundhed, det sociale, faglige mål, minuddannelse, naturen osv. Her er der ligeledes nedsat forskellige udvalg til at lave den overordnede planlægning. Datoerne vil komme i løbet af året. Med henhold til toningsdage er det vigtigt, at man i samarbejde med andre lærere og elever og måske forældrene har et klart billede af de mål, som vi arbejder hen i mod. Det skal stå klart for os og børnene, hvad der er for en tonet viden, som vores elever skal have, inden vi går i gang. Hvad er det vi vil? Hvad ønsker vi og hvorfor? MÅL - At eleverne oplever større fordybelse. - At eleverne oplever mere indsigt og indflydelse. - At eleverne bliver bedre til at samarbejde på tværs. - At eleverne oplever mere lyst og iver. Periode: 5 dage løbende og 5 dage i uge 14. Hvem i teamet er ansvarlige: Alle lærerne i mellemgruppen. (dog er der overordnede planlægningsgrupper)

8 It: I 6 klasse vil vores fokuspunkter være på arbejdet med de forskellige læringsplatforme for eksempel Gyldendalslæringsportaler inden for engelsk, dansk N/T, kristendom og matematik. Dette vil være vores hovedpunkt fagligt. Altså hvordan læser vi opgaverne? Hvad skal vi? Hvor skal vi søge information? Vi vil ligeledes have fokus på at forholde sig kritisk til det man finder på nettet. Vi vil ligeledes arbejde med grammatip.com og smartmat, som er et hjælpe redskab til matematik. I matematik vil vi ligeledes arbejde videre med kendskabet til Geogebra. De elever der er virkelige gode til IT, hvordan motiverer vi dem? Her giver YJA dem nogle ekstra hjælpeopgaver, og de er ligeledes hjælperne i klassen for de andre, så de får brugt deres kompetencer og IT sprog. Socialt arbejder vi med elevernes færden på de sociale medier. Vi tager fat på selve adfærden: YJA kommer op og snakker lidt med børnene om, hvad er god opførsel. Vi tager ligeledes fat på digital mobning. Hvad kendetegner digital mobning, og hvordan håndterer vi det. Må man tage billeder af andre uden deres accept? MÅL: - At skabe gode IT kundskaber for eleverne. - At skabe god IT-etik for eleverne. - At bygge videre på deres viden og lyst til at arbejde med IT. Periode: Løbende hele året. Hvem i teamet er ansvarlige: YJA og PP. Målpil : Et af fokuspunkterne fra målpil er læsning. Hvorfor er læsning et fokuspunkt? Det er det fordi, at når man læser bliver hjernen stimuleret. Du bliver bedre til sprog og forståelse. I takt med eleverne læser og får stimuleret hjernen, får mere viden og opbygger et større ordforråd, vil børnenes hukommelse ligeledes blive forbedret. Børnene lærer at huske facts, baggrunde og situationer, som de kan sætte i forbindelse med andre ting. Jo flere ord og viden børnene får kendskab til, jo flere ord vil børnene lære at bruge. Deres ordforråd får et boost. Vi vil arbejde med det i den daglige undervisning og i læsebånd og i toning og faglig læsekursus. Ligeledes er åben dialog et af fokuspunkterne, og hvor meget længere vi kan og vil komme med dialog på en ordentlig og sober måde. Det vil være til gavn for alle både elever, forældre og lærere. I Aalborg kommune har man udviklet dialog-spillet, hvor man sætter forskellige situationer eller problemstillinger op. De giver forskellige svarmuligheder og måder til at reagere på, og gør det dermed mere synligt for alle. Til først kommende forældremøde vil vi prøve dette spil sammen.

9 MÅL: - At eleverne bliver bedre og hurtigere læsere og bevidste om egne læsestrategier. - At eleverne får lyst til at være i læsningens forunderlige og fantastiske univers. - At vi har åben dialog og dermed styrker samarbejdet mellem forældrene, lærerne og børnene og på tværs af det hele på en sober måde. Periode: løbende hele året. Hvem i teamet er ansvarlige: PP og resten af lærerne. Elevsamtaler: Elevsamtaler med eleverne vil blive taget løbende hen over året. Vi vil have fokus på udviklingen både socialt og fagligt. Det, vi aftaler, vil blive skrevet ind i minuddannelse som mål i samarbejde med eleverne. Disse samtaler skal finde sted to gange om året eller mere, hvis brug for det ved enkelte elever. Vigtig med højt informationsniveau mellem forældre, børn og skole. MÅL: - At eleverne bliver bevidste om deres egen læring og rolle i dagligdagen. - At eleverne selv er med til at opsætte mål som en motivationsfaktor. - At forældrene bliver mere bevidste om deres børns læring og trivsel. Periode. Mindst to gange på et år. Efterår og forår. Hvem i teamet er ansvarlige: PP og BP Hvordan og hvornår udsendes Ugeplaner og LM: Ugeplanerne lægges ud på forældreintra senest fredag. Om mandagen får eleverne udleveret deres LM. MÅL: - At styrke samarbejder mellem skole og hjem til gavn for børnene, forældre og lærerne. Periode: hver fredag, hvis skolefri så den dag som er tættest på. Hvem i teamet er ansvarlige: PP (men hvis ferie eller andet, så er det de andre lærere i klassen). Hvordan kan klassens lærere og pædagoger kontaktes: Klassens lærere og pædagoger kan kontaktes over intra indtil videre.

10 MÅL- - At styrke samarbejdet mellem skole og hjem til fælles gavnlighed. Periode: Alle skolehverdage, dog ikke i ferie eller weekender. Hvem i teamet er ansvarlige: Alle lærere, som har klassen. Kontaktperson fra skolebestyrelsen: Malene Blond Skal inviteres med på det første forældremøde. Ligeledes kan forældre invitere kontaktpersonen fra skolebestyrelse til møder, hvis man finder det nødvendigt. MÅL. - At styrke forældrenes samarbejde med skolebestyrelse og gøre give dem et bedre indblik i skolebestyrelsens arbejde. Periode: Løbende hele året. Hvem er ansvarlige: Forældrene selv. Elevrådsrepræsentanter 6.b. Ian og Johannes. Suppl. Julie og David. MÅL. - At eleverne oplever indflydelse på skolen som organisation. Periode: hele året Hvem i teamet er ansvarlige: Eleverne selv, AH, MX og PP. Andre aktiviteter såsom overnatning: Vi overnatter på skolen den 17 august, når vi kommer tilbage efter sommerferien. Det er en velkommen tilbage overnatning og en ryste-sammen tur. MÅL. - At eleverne oplever et større sammenhold og mere tryghed. - At man ser og oplever hinandens forskelligheder. Periode: august. Hvem i teamet er ansvarlige: PP og YJA.

11 Andre aktiviteter temauger/toningsdage: Evt. emner/temaer: MÅL: Første rettighedsuge uge 43 Anden rettighedsuge uge 15 Toningsuge uge 14 Jubilæumsuge og toningsdage uge At børnene arbejder på tværs af klasserne og årgangene og dermed styrker fællesskabet. - At børnene kommer ud over de mere trygge rammer og lærer at arbejde procesorienteret i enkelte situationer. Periode: uge Hvem i teamet er ansvarlige: Alle lærerne på mellemgruppen og selve udvalget, som arbejder med disse uger. Andre aktiviteter som foreningsdage, motionsdag og idrætsdag i skovdalen. Foreningsdage er et samarbejde med de forskellige idrætsforeninger i Aalborg Øst. Her kan de prøve kræfter med forskellige aktiviteter og måske få lysten til at dyrke mere idræt. Foreningsdagene består af to halve dage, hvor børnene prøver aktiviteterne og en turneringsdag, hvor børnene har valgt sig ind på en ting, som de så møder Tornhøj og Mellervang. Motionsdag er altid den sidste dag før efterårsferien. Her løber, ruller vi eller andet. Børnene bevæger sig enten ved at gå eller løbe eller andet, men de kommer ud og væk fra den gængse dagligdag, som er en positiv oplevelse. Idrætsdag er i skovdalen i juni. Her kæmper årgangene mod hinanden i atletik. Det er en god dag, hvor børnene prøver kræfter med de forskellige former for atletik, som de har været kort inde at berøre i idræt. Der er noget for alle børn. Der vil næsten altid være mindst en ting, som børnene er gode til og får succes i. MÅL: - Periode: foreningsdage i uge 34, motionsdag d. 12. oktober, idrætsdag d.14. juni. Hvem i teamet er ansvarlig: overordnet SI og AH, resten af lærerne er medansvarlige. Andre aktiviteter som rusmiddelsuge. Rus-middel-ugen er et samarbejde med klubben og er bestemt på et kommunalt plan. Her kommer klubpersonalet, som er specielt uddannet i netop dette tiltag og snakker med børnene om, hvad rygning, stoffer og

12 alkohol kan gøre ved kroppen, og gøre børnene bevidste om de skadelige virkninger, de forskellige former rusmidler kan have. Børnene skal vælge noget ud, som de gerne vil vide mere om, og lave et projekt, som de viser for forældrene. Det foregår i uge 40 tirsdag, onsdag og torsdag. Tirsdag og onsdag er efter almindeligt skema, men torsdag møder børnene først til kl og får først fri igen kl Torsdag aften kan forældrene så komme op og se børnenes materialer. MÅL: - At børnene får viden om hvad et rusmiddel er. - At børnene får viden om de skeadelige virkninger disse rusmidler har på deres kroppe. Periode: uge 40 tirsdag, onsdag og torsdag. Hvem i teamet er ansvarlig: Klubben og PP, BP, TH og YJA. Skole-/hjemsamarbejde: Forældremøder: Den 12. september kl Skole-/hjemsamtaler: Den 7. september kl Den 3. april kl Arrangementer: Overnatning den august. Skolefest den 11. april. Årskalender August: September: Oktober: Overnatning på skolen den august. Foreningsdage august. Foreningsdag turnering den 31. august. 40 jubilæumsdag for skolen den 31. august. Børnene møder fra kl Aalborg Øst dagene den 1. september. FN-internationale læsedag den 7. september. Alle elever fotograferes den 10. september. Forældremøde 6.klasserne den 12. september. Rusmiddeluge uge 40 tirsdag torsdag. Motionsdag den 12. oktober. Efterårsferie uge rettighedsuge den oktober.

13 November: December: Januar Skole/hjem samtale den 7. november. FN-børnerettighedsdag den 20. november. Juleklippedag 30. november. Juleafslutning den 21. december. Børnene møder fra kl /fællessamling. Juleferie fra d. 22. december til og med mandag den 1. januar. Februar Vinterferie uge 8. Marts Trivselsdag den 1. marts. April Toningsuge uge 14. Skole/hjem samtaler 3. april. 2.rettighedsuge uge 15. Skolefest d. 11. april. Påskeferie fra den 13. april til og med mandag den 22. april. Maj Juni Fællessamling den 16. maj kl kl. sidste skoledag den 29. maj. Idrætsdag d. 14.juni. Overnatning Sommerferie afslutning den 28. juni. Børnene møder fra kl Sommerferie fra den 29. juni. Lavet af PP og BP.

6. årgang årsplan/aktivitetskalender

6. årgang årsplan/aktivitetskalender 6. årgang årsplan/aktivitetskalender 2017-2018 2017 Uge Dato Aktivitet 32 Tor. 10. aug. Første skoledag. (4.-9. møder kl. 8-15) 33 34 35. 36 Lør. 2. sept. Man. 4 sept. Aalborg Øst dagene (første lørdag

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for 6.A

Årsplan/aktivitetskalender for 6.A Årsplan/aktivitetskalender for 6.A 2018-2019 2018 Uge Dato Aktivitet 33 Ons. 15. aug. Første skoledag kl. 8.00-13.15 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45 34 23.-24. aug. FORENINGSDAGE 4. - 6 kl. (halve

Læs mere

5. årgang årsplan/aktivitetskalender

5. årgang årsplan/aktivitetskalender 5. årgang årsplan/aktivitetskalender 2017-2018 2017 Uge Dato Aktivitet 32 To. 10. aug. Første skoledag 4-6 klasserne 8.00-15.00 33 34 Foreningsdage i uge 34 SI 35 On 30 aug. Forældremøde 5 årgang kl. 17.00-19.00

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for 5.b

Årsplan/aktivitetskalender for 5.b Årsplan/aktivitetskalender for 5.b 2018-2019 2018 Uge Dato Aktivitet Ons. 15. aug. Første skoledag alle møder fra kl. 8.00-13.15 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45 Alle 34 23.-24. aug. Foreningsdage

Læs mere

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 7. årgang

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 7. årgang Teamets årsplan/aktivitetskalender for 7. årgang 2017-2018 2017 Uge Dato Aktivitet 32 To. 10. aug. Første skoledag. Alle møder 8-15 33 34 35 To.24.aug. Fælles forældremøde 7.-9.årg. Kl. 17-19 36 37 Lø.

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for mellemtrin

Årsplan/aktivitetskalender for mellemtrin Årsplan/aktivitetskalender for mellemtrin 2018-2019 2018 Uge Dato Aktivitet 33 34 Ons. 15. aug. Første skoledag alle møder fra kl. 8.00-13.15 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45 Alle 23.-24. aug.

Læs mere

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 4. årgang

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 4. årgang 2017 Teamets årsplan/aktivitetskalender for 4. årgang 2017-2018 Uge Dato Aktivitet Første skoledag. (0. møder kl. 9-12.) (1.-3. møder kl. 8-12.) (4.-9. møder kl. 8-32 To. 10. aug. 15) 33 34 Uge 34 On.

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for 1.a

Årsplan/aktivitetskalender for 1.a 2018 Årsplan/aktivitetskalender for 1.a 2018-2019 Uge Dato Aktivitet 33 On. 15.aug. Første skoledag.0 kl. møder kl. 9-12, 1.-3. kl. møder 8-12 og 4.-9. kl. 8-15 34 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45

Læs mere

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 3 årgang

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 3 årgang 2017 Teamets årsplan/aktivitetskalender for 3 årgang 2017-2018 Uge Dato Aktivitet 32 To. 10. aug. Første skoledag.(1.-3. møder kl. 8-12.) 33 34 Ti. 22. aug. Toning: Rundvisning i Aalborg. 35 On. 30. aug.

Læs mere

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 3 årgang

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 3 årgang 2017 Teamets årsplan/aktivitetskalender for 3 årgang 2017-2018 Uge Dato Aktivitet 32 To. 10. aug. Første skoledag.(1.-3. møder kl. 8-12.) 33 34 Ti. 22. aug. Toning: Rundvisning i Aalborg. 35 On. 30. aug.

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for 1.B klasse

Årsplan/aktivitetskalender for 1.B klasse 2018 Årsplan/aktivitetskalender for 1.B klasse 2018-2019 Uge Dato Aktivitet 33 On. 15.aug. Første skoledag.0 kl. møder kl. 9-12, 1.-3. kl. møder 8-12 og 4.-9. kl. 8-15 34 Fr. 17. aug. Fællessamling kl.

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for 9.c

Årsplan/aktivitetskalender for 9.c 2018 Årsplan/aktivitetskalender for 9.c 2018-2019 Uge Dato Aktivitet 33 On. 15.aug. Første skoledag kl. 8-15 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45 Alle 34 Hele ugen RL 6. ferieuge/på ferie 24. aug.

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for 3.B

Årsplan/aktivitetskalender for 3.B Årsplan/aktivitetskalender for 3.B 2018-2019 Ug e Dato Aktivitet 33 On. 15.aug. Første skoledag.0 kl. møder kl. 9-12, 1.-3. kl. møder 8-12 og 4.-9. kl. 8-15 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45 Alle

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for8.b

Årsplan/aktivitetskalender for8.b 2018 Årsplan/aktivitetskalender for8.b 2018-2019 Uge Dato Aktivitet 33 On. 15.aug. Første skoledag.0 kl. møder kl. 9-12, 1.-3. kl. møder 8-12 og 4.-9. kl. 8-15 34 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45

Læs mere

40 41 Emneuge i indskolingen motion og kend hinanden.

40 41 Emneuge i indskolingen motion og kend hinanden. Årsplan for 3. Klasse 2012-2013 2012 Uge Dato Aktivitet 33 Ti. 14. aug. Første skoledag kl. (8.00) 9.00-11.30 Fr. 17. aug.?? Skolefotografering kl. 8.15-12.45?? 34 35 Ons. 29 Forældremøde i 3. klasse 36

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for 4.B

Årsplan/aktivitetskalender for 4.B 2018 Årsplan/aktivitetskalender for 4.B 2018-2019 Uge Dato Aktivitet 33 On. 15.aug. Første skoledag. 4.-6. kl. møder kl..8-13.15 34 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45 Alle 23.-24. aug. FORENINGSDAGE

Læs mere

Årsplan for 3.klasse

Årsplan for 3.klasse Årsplan for 3.klasse 2012-2013 2012 Uge Dato Aktivitet 33 Ti. 14. aug. Første skoledag kl. (8.00) 9.00-11.30 34 Fr. 24. aug. Skolefotografering kl. 8.15 12.45 35 Ons. 29 Forældremøde i 3. klasse 36 37

Læs mere

Aktivitetskalender for børnehaveklassen

Aktivitetskalender for børnehaveklassen Aktivitetskalender for børnehaveklassen 2017-2018 Uge Dato Aktivitet 32 7. - 9. aug. To. 10.aug. Første skoledag.0.(9-12) 1.-3.(8-12) 4.-9.(8-15) 33 Legeøen uge 33 - Rim og remser Sommerfugle emne 34 To.

Læs mere

Årsplan for Indskolingen og Børnehaveklassen 2014-2015

Årsplan for Indskolingen og Børnehaveklassen 2014-2015 Årsplan for Indskolingen og Børnehaveklassen 2014-2015 2014 Uge Dato Aktivitet Første skoledag. Alle møder kl. 9.00. 33 Ma. 11. aug. Indskoling får fri kl. 11.30 34 Fr. 22. aug. Skolefotografering Fr.

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 2. årgang

Teamets årsplan/aktivitetskalender for 2. årgang Teamets årsplan/aktivitetskalender for 2. årgang 2018-2019 2018 Uge Dato Aktivitet Andet 33 d. 15/8 Første skoledag. (1.-3. møder kl. 8-12.) DUS 12-17. 17/8 Fællessamling i hallen 8.15-8.45 34 24/8 Kulturdag

Læs mere

Skolereformens 3 mål Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

Skolereformens 3 mål Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Skolereformens 3 mål 1. Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Vi skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. 3. Tilliden til og trivslen i

Læs mere

Skolereformens 3 mål Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

Skolereformens 3 mål Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Skolereformens 3 mål 1. Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Vi skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. 3. Tilliden til og trivslen i

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Årsplan for 6.klasse 2014-2015

Årsplan for 6.klasse 2014-2015 2014 Årsplan for 6.klasse 2014-2015 Uge Dato Aktivitet P-fag 33 Ma. 11. aug. Første skoledag kl. 9.00 15.00 Basisperiode 1 34 To. 21.aug. Forældremøde i 6.kl. 35. To. 28. aug. Ryste-sammen-tur 4.- 6.kl.

Læs mere

Nr. 2. Skole-hjem samarbejdet RO.

Nr. 2. Skole-hjem samarbejdet RO. Nr. 2 Skole-hjem samarbejdet RO. Skole-hjem samarbejdet bygger på gensidig respekt mellem skolen og hjemmet gennem en åben og fordomsfri dialog, så børnene oplever, at de voksne samarbejder om at give

Læs mere

Årsplan for 6.klasse 2013-2014. 2013 Uge Dato Aktivitet P-fag

Årsplan for 6.klasse 2013-2014. 2013 Uge Dato Aktivitet P-fag Årsplan for 6.klasse 2013-2014 2013 Uge Dato Aktivitet P-fag 33 34 Ma. 12. aug. Første skoledag kl. 9.00-11.30 Basisperiode 1 35 On. 28. aug. Rystesammentur til Hjerl Hede for MG 36 Uge 36 Alle børn cykler

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for 0. årgang

Årsplan/aktivitetskalender for 0. årgang 2018 Årsplan/aktivitetskalender for 0. årgang 2018-2019 Uge Dato Aktivitet Ons. 15.aug. Første skoledag 0 klasse møder kl. 9-12, Fre. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45 Alle Uge 34 Emne: Mig og min familie

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole På Østerbro Lilleskole har vi en bred evalueringskultur som udføres i vekselvirkning mellem den skriftlige og mundtlige dialog. Evaluering

Læs mere

Kerteminde Byskoles trivselspolitik

Kerteminde Byskoles trivselspolitik Kerteminde Byskoles trivselspolitik 1. Baggrund Kerteminde Byskoles trivselspolitik bygger på folkeskoleloven og loven om undervisningsmiljø samt Kerteminde Kommunes Børne-og ungepolitik. Folkeskoleloven:

Læs mere

Årsplan for 4. klasse

Årsplan for 4. klasse Årsplan for 4. klasse 2012-2013 2012 UGE DATO AKTIVITET P-FAG 33 Ti. 14. aug. Første skoledag kl. (8.00) 9.00-11.30 Basisperiode 1 i fagene: 34 Fr. 17. aug. Skolefotografering kl. 8.15-12.45 35 Ti. 28.aug.

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Årsplan for 4.klasse Uge Dato Aktivitet P-fag

Årsplan for 4.klasse Uge Dato Aktivitet P-fag Årsplan for 4.klasse 2013-2014 2013 Uge Dato Aktivitet 33 34 Ma. 12. aug. Første skoledag kl. 9.00-11.30 Basisperiode 1 35 36 37 On. 21. aug. On. 28. aug. On. 4.sept. Rystesammendag for MG Forældremøde

Læs mere

Årsplan for 2. klasse

Årsplan for 2. klasse Årsplan for 2. klasse 2012-2013 2012 Uge Dato Aktivitet 33 Ti. 14. aug. Første skoledag kl. (8.00) 9.00-11.30 34 Fr. 24. aug. Skolefotografering kl. 8.15-12.45 (kun ulige klasser) 35 Ti. 28. aug. Forældremøde

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Hjallerup Skole. Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup Skole. Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup Skole Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Hjallerup udgør sammen med Klokkerholm og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Årsplan for 1. klasse 2016/2017

Årsplan for 1. klasse 2016/2017 Årsplan for 1. klasse 2016/2017 Formålet med danskundervisningen er ifølge Fælles Mål at: Fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil.

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil. Nørre Nebel Skole - skolestartsgruppen - Januar 2012 Afdelingens profil. I afdelingens profil vil vi beskrive, hvad vi helt specifikt gør i Skolestarten, for at hjælpe og støtte udviklingen af elevernes

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI

Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI MÅLET MED VORES TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole ønsker at fremme arbejdet med trivsel. Derfor har den lovpligtige antimobbestrategi ændret

Læs mere

ALSØNDERUPMODELLEN. Den 29. april 2014

ALSØNDERUPMODELLEN. Den 29. april 2014 ALSØNDERUPMODELLEN Den 29. april 2014 PROGRAM Præsentation af elevernes opfattelse: Hvad er god læring? Input fra forældremødet i efteråret: Hvad er vigtigt at tage med i overvejelserne? Ledelsen præsenterer

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejde

Principper for skolehjemsamarbejde Principper for skolehjemsamarbejde Kommende børnehaveklasse Principper for skolehjemsamarbejde Forældremøde i november måned (året før). - information og gensidige forventninger (forældre/skole og fritidsordning).

Læs mere

0. årgang på Auning Skole

0. årgang på Auning Skole Skoleåret 2018/19 0. årgang på Auning Skole Velkommen på 0. årgang På Auning Skole har vi ambitioner om at lave en skole, der rummer fremtidens komplekse krav. Vores opgave er at følge med den tid, børnene

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål (http://ffm.emu.dk/) Lærere Årsplanen er tilgængelig i personale-

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Årsplan for 4.klasse 2014-2015

Årsplan for 4.klasse 2014-2015 2014 Årsplan for 4.klasse 2014-2015 Uge Dato Aktivitet 33 Ma. 11. aug. Første skoledag kl. 9.00 15.00 Basisperiode 1 34 Fr.22.aug. Skolefotografering (0.kl., 1.kl., 3.kl., 5.kl., 7.kl. og 9.kl.) 35 Ti.

Læs mere

Faglighed, der giver eleven en basisviden, som kan danne grundlag for videre læring

Faglighed, der giver eleven en basisviden, som kan danne grundlag for videre læring Side 1 af 8 Sammenlignelig brugerinformation Kjellerup Skole Profil og undervisning Pædagogiske principper Skolens målsætning Kjellerup Skole - På vej... På Kjellerup Skole anerkender vi, at tryghed for

Læs mere

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Folkeskolereformudvalget i Roskilde kommune har lavet følgende anbefalinger til målsætninger, som SFO en forholder sig til: Alle elever skal udfordres i

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1 Distrikt Hjallerup I august 2016 træder de nye skoledistrikter i Brønderslev Kommune officielt

Læs mere

Aktivitetsplan for indskolingen Uge Dato Aktivitet DUS Første skoledag 8-12

Aktivitetsplan for indskolingen Uge Dato Aktivitet DUS Første skoledag 8-12 Aktivitetsplan for indskolingen 2018-2019 2018 Uge Dato Aktivitet DUS 33 15.8 Første skoledag 8-12 34 35 29.8 Forældremøde 0. klasse 30.8 36 4.9 Forældremøde 2. klasse 3-7.09 udeliv 6. 9 Madpakkens dag

Læs mere

Informationsmøde om skolereform. Tirsdag den 20. maj 2014

Informationsmøde om skolereform. Tirsdag den 20. maj 2014 Informationsmøde om skolereform Tirsdag den 20. maj 2014 Lærernes arbejdstid Faste arbejdstider på skolen. Tilstedeværelse 209 dage om året 40 timer om ugen Arbejdspladser til lærerne Alle lærere får egen

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014 FOLKESKOLEREFORM Orienteringsaften 9. april 2014 3 overordnede mål 1. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Mindske betydningen af social baggrund. 3. Tillid og trivsel skal styrkes

Læs mere

Helhedsskole på Issø-skolen.

Helhedsskole på Issø-skolen. Helhedsskole på Issø-skolen. Beskrivelsen af Helhedsskole på Issø-skolen tager afsæt i: Formål for Skole og Dagtilbud frem mod 2014 Rammebetingelser for arbejdet med mål og indholdsbeskrivelser af SFO

Læs mere

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune Indhold Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper for undervisningens organisering... 2 Principper for skolens arbejde med elevernes udvikling

Læs mere

Årsplan for 9. klasse 2014-2015

Årsplan for 9. klasse 2014-2015 2014 Årsplan for 9. klasse 2014-2015 Uge Dato Aktivitet Første skoledag. Alle møder kl. 9.00. 33 Ma. 11. aug. Indskoling får fri kl. 11.30 og 4.-9. kl. får fri kl. 15. 34 Uge 34 Fr. 22. aug. Skolefotografering

Læs mere

Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde.

Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. FAGLIG INKLUSION SOCIAL INKLUSION FYSISK INKLUSION 2 En god skole er derfor en fællesopgave, der løses i et tæt og

Læs mere

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Strategien er udviklet i samarbejde med skolens børn, lærere, ledelse og skolebestyrelse. Trivsel og fællesskab Glade børn lærer bedst. Sådan siger børnene

Læs mere

Årsplan for 5.klasse 2014-2015

Årsplan for 5.klasse 2014-2015 2014 Årsplan for 5.klasse 2014-2015 Uge Dato Aktivitet 33 Ma. 11. aug. Første skoledag kl. 9.00 15.00 Basisperiode 1 To. 14.aug. Forældremøde i 5.kl. 34 To. 21.aug. Fr.22.aug. Skolefotografering (0.kl.,

Læs mere

INDSKOLINGEN UTTERSLEV SKOLE. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin.

INDSKOLINGEN UTTERSLEV SKOLE. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin. Utterslev Skole Skoleholdervej 20 2400 København NV mail@utterslevskole.kk.dk 33 66 92 00 INDSKOLINGEN 1. udgave 1. oplag 2014-06-19 Redaktion: Anne Jul,

Læs mere

Skole-hjemsamarbejde på Blågård Skole

Skole-hjemsamarbejde på Blågård Skole Skole-hjemsamarbejde på Blågård Skole Det skal være sjovt at gå i skole! Blågård Skole Hans Tavsens Gade 4 2200 København N Tlf. 38 77 34 34 mail@blg.kk.dk www.blg.kk.dk Forældrenetværket Brug Folkeskolen

Læs mere

Aktivitetsplan for indskolingen Uge Dato Aktivitet DUS Første skoledag 8-12

Aktivitetsplan for indskolingen Uge Dato Aktivitet DUS Første skoledag 8-12 Aktivitetsplan for indskolingen 2018-2019 2018 Uge Dato Aktivitet DUS 33 15.8 Første skoledag 8-12 34 35 29.8 Forældremøde 0. klasse 30.8 36 4.9 Forældremøde 2. klasse 3-7.09 udeliv 6. 9 Madpakkens dag

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Skolestart marts Grønvangskolen

Skolestart marts Grønvangskolen Skolestart marts 2013 Grønvangskolen Velkommen i ALFA indskolingen 1. Velkommen Præsentation 2. Overlevering fra børnehaven Kompetenceprofiler Placering på stamspor 3. Konkretisering af indskolingsmodel

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

Årsplan for 9. klasse

Årsplan for 9. klasse Årsplan for 9. klasse 2012-2013 2012 Uge Dato Aktivitet 33 Ti. 14. aug. Første skoledag kl. (8.00) 9.00-11.30 34 35 Fre.24.aug Skolefoto 8,15-12,45 Man.d.27.aug. Fælles forældremøde i udskolingen kl.19,00-21,00.

Læs mere

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt Kommende begivenheder Juli 2014 Sommerferie til mandag d. 11.8.2014. kl. 8.00. Nærmere program for dagen følger i uge 32. Gram Skole Slotsvej 6, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33

Læs mere

Afdelingsprofiler. Lind Skole

Afdelingsprofiler. Lind Skole Afdelingsprofiler Yngste trin Afdelingsprofil - yngste trin Hvad kendetegner vores afdeling? Hvilke traditioner har vi i afdelingen? Fælles flexdag I løbet af foråret afholder Yngste trin fælles Flexdag

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder Indholdsfortegnelse Værdigrundlagets opbygning Den sociale kompetence Faglighed Forskellighed Samarbejde Læsø Skoles indsatsområder Værdigrundlagets opbygning Skolens værdigrundlag er det pædagogiske fundament

Læs mere

Årsplan for dansk 2. a

Årsplan for dansk 2. a Arbejdsområder og materialer: Årsplan for dansk 2. a Læsning: I anden klasse bruger vi systemet Den første læsning 2, som er en fortsættelse af danskbogs-systemet fra første klasse. Der arbejdes fortsat

Læs mere

ENDELIGT FORSLAG TIL BESKRIVELSE AF Helhedsskole på Issø-skolen.

ENDELIGT FORSLAG TIL BESKRIVELSE AF Helhedsskole på Issø-skolen. ENDELIGT FORSLAG TIL BESKRIVELSE AF Helhedsskole på Issø-skolen. Studiegruppen har taget udgangspunkt i følgende: Formål for Skole og Dagtilbud frem mod 2014 Rammebetingelser for arbejdet med mål og indholdsbeskrivelser

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

Skolestart. Grønvangskolen - årgang 2007

Skolestart. Grønvangskolen - årgang 2007 Skolestart Grønvangskolen - årgang 2007 Dagsorden 1. Velkommen på Grønvangskolen 3. Generel information om rullende skolestart 3. Overgang fra institution til skole Information om rullende start / Indskrivning

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er, at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

Selvevaluering 2013. I år har vi valgt at fokusere på følgende metoder:

Selvevaluering 2013. I år har vi valgt at fokusere på følgende metoder: Selvevaluering 2013 Introduktion til selvevalueringen Vi forstår evaluering som en systematisk, fremadskuende proces, der har til hensigt at indsamle de oplysninger, der kan forbedre vores pædagogiske

Læs mere

Folkeskolereformen. Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30

Folkeskolereformen. Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30 Folkeskolereformen Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30 1 Program for aftenen Velkomst og program Folkeskolereformen overordnet set Folkeskolereformen på BRS Arbejdsprocessen med folkeskolereformen

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER

RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER Formål: Formålet med skole-hjem-samarbejdet er at sikre, at man som forældre får et indblik, hvordan ens barn/børn fungerer, lærer, trives og udvikler

Læs mere

Kirsebærhavens Skole

Kirsebærhavens Skole Kirsebærhavens Skole Mit barn skal i skole Information til kommende forældre www.kir.kk.dk Kirsebærhavens Skole din lokale folkeskole På Kirsebærhavens Skole arbejder vi målrettet med: TRYGHED En skole

Læs mere

KATTEGATSKOLEN Folkeskolereformen - sådan gør vi!

KATTEGATSKOLEN Folkeskolereformen - sådan gør vi! 2014 Folkeskolereformen - sådan gør vi! Mål for reformen: alle elever skal lære så meget de kan betydningen af social arv skal mindskes tilliden til og trivslen i skolen skal stige Vi bliver målt på: Resultaterne

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Pædagogiske vision. Vi ønsker at udfordre børnene. Vi vil stimulere og støtte børnenes læring, dvs. deres tilegnelse af kundskaber, færdigheder og musisk/kreative

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar. Skolens navn: Sjørslev Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Skolens målsætning: Kvalitetsrapport Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole Jette Hansen Skoleleder Herningvej Skole Tryg skolestart Gode legepladser Forpligtende forældresamarbejde En sikker skolevej Sammenhæng i skolestarten

Læs mere