FOREDRAG FAGLIG OG PERSONLIG UDVIKLING NETVÆRK SAMVÆR INSPIRATIONS- KURSUS FOR IDRÆTSLÆRERE TEMA PÅ KURSET:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOREDRAG FAGLIG OG PERSONLIG UDVIKLING NETVÆRK SAMVÆR INSPIRATIONS- KURSUS FOR IDRÆTSLÆRERE TEMA PÅ KURSET:"

Transkript

1 INSPIRATIONS- KURSUS FOR IDRÆTSLÆRERE den september 2018 på Idrætshøjskolen Viborg FOREDRAG FAGLIG OG PERSONLIG UDVIKLING NETVÆRK SAMVÆR TEMA PÅ KURSET: IDRÆTSFORSKRÆKKEDE? - HVORDAN FÅR VI DEM MED? Inspirationskurset er fuld fart, alsidig idrætsinspiration, ny viden og konkrete og håndgribelige undervisningsforløb. I år kan du vælge et tema for dine valghold, så du får et forløb ud af det - men det er ikke et krav. Kurset er baseret på tidligere kursisters ønsker og evalueringer, og alle indholdsområder i idrætsfaget er dækket, så du får inspiration til flere forløb inden for de valgte indholdsområder. Bliv bedre rustet til at varetage en varieret idrætsundervisning og - hvis du ønsker det - bliv dækket ind i forhold til prøven i idræt. Har du endnu ikke oplevet Inspirationskursus for idrætslærere, så gør dig selv, dine elever og din skole den tjeneste at vælge det nu!

2 TEMA: Idrætsforskrækkede? I år kan du indtænke et forløb i dine valghold ved at vælge 3 valghold under samme TEMA. På den måde dækker du 3 forskellige indholdsområder på dine 3 moduler. Du SKAL ikke vælge de tre tema-valghold, men du KAN. Temaet er Idrætsforskrækkede? - Hvordan får vi dem med?. De tre valghold, der indgår i temaet er: Boldspil og boldbasis: Parasport - tilpasset bevægelse Kropsbasis: Tons & tummel med motorik Dans og udtryk: Kreative danseprocesser - se efter fingeraftrykket ved valgholdene. TEMA * Dette valghold hører under temaet Idrætsforskrækkelse. Du kan godt vælge det uden at vælge de øvrige valghold under temaet. Inspirationskursus for idrætslærere er i år planlagt af: Vivi Lund Møller, Jelling Friskole Majbritt Ellegaard, Himmerlands Ungdomsskole Thor Mårtensson, Den frie Lærerskole Anders Hansen, Sdr. Nærå Friskole Andreas Packroff, Køng Idrætsfriskole Kurset er opstået af de frie skoler, men er for idrætslærere på friskoler og efterskoler såvel som folkeskoler samt diverse ungdomsuddannelser. Kurset er målrettet den almene idrætslærer med en bred og heterogen gruppe af elever.

3 PROGRAM Onsdag den 19. september Kl Ankomst & indkvartering (1) Kl Frivilligt modul: Valghold A: Yoga ved instruktør Ann Sofie Bækgaard Kl Ankomst & indkvartering (2) Kl Kl Velkomst og aftensmad Inklusion i idræt? Foredrag ved Kristina Stampe, lærer og bevægelsespædagog, EPOS Efterskole FOREDRAG: Inklusion i idræt? Kl Kl Kl Fællesaktivitet Aftenkaffe Frivillig natvolley i hallen den 20. september Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Morgensvømning Morgenmad Morgensamling MODUL 1: Valghold B, C, D Frokost MODUL 2: Valghold E, F, G, H Aftensmad Sangtime v. Jesper Gade Andersen, musiklærer, Fænøsund Friskole Musik, dans og samvær Natmad Fredag den 21. september Kl Kl Kl Kl Kl Kl Morgensvømning Morgenmad Morgensamlingg MODUL 3: Valghold I, J, K Samling og evaluering Frokost derefter afrejse Sonja sidder henne i hjørnet med ryggen til og nægter at være med, fordi de andre børn larmer for meget. Martin sidder i kørestol, og kan ikke selv få fat i bolden og er derfor ikke deltagende. Det halve af klassen løber skrigende rundt, imens du prøver at få de forsigtige elever ude på sidenlinjen til at deltage. Selv stikbold er en svær disciplin, hvis du gerne vil inkludere alle i legen i nutidens skole. Kan man, gennem dialog og samarbejde, få elever og forældre til at være medspillere, i kampen for en mere inkluderende idrætsundervisning? Vi vil gennem teori om diagnoser, historier og fælles debat, forsøge at se verden ud fra børn med udviklingsforstyrrelser og handicaps synspunkt. Bevægelsesglæde skal være for alle, derfor er det vigtigt at vi gør det til et fælles projekt. Foredragsholder Kristina Stampe, lærer og bevægelsespædagog, EPOS Efterskole. Tilmelding på

4 Onsdag Valghold A er et frivilligt modul, som tilvælges ved tilmelding. Vælger du Valghold A: Yoga, så starter dit kursus allerede kl onsdag den 19. september. Valghold A: Yoga - også for børn og unge (frivilligt modul) På denne workshop giver Ann Sofie Bækgaard inspiration til, hvad yoga er, og hvordan du kan bruge yoga i din undervisning (evt. også i din specialundervisning med ADHD-børn o.l.) og ikke mindst i din egen hverdag som lærer. Yoga er mange ting og kan være både leg, sved, håndstand, yogasøvn, styrke, smidighed, fokus, ro og meget mere. På workshoppen får du indblik i 3 forskellige retninger og metoder til yoga: Animal Yoga Eventyr Yoga Yin Yang Flow Yoga Forvent at blive forkælet og udfordret både fysisk og psykisk. Målgruppe: Fra indskoling til udskoling. Der er inspiration til både små og store. Medbring: Notesbog og behageligt tøj, du kan bevæge dig i. Hav gerne noget ekstra varmt tøj på/med. Medbring også gerne et tæppe. Instruktør: Ann Sofie Bækgaard, coach, personlig træner og cand. mag. Danselærer og yogalærer og har de sidste 10 år arbejdet 100% med træning og bevægelse. Ann Sofie er også Master Trainer i FemininFitness, FrækFitness, TeenDance og Aerobic/Step, og har en baggrund inden for gymnastik og ballet. TEMA Valghold B: Parasport - tilpasset bevægelse Kort teoretisk gennemgang af funktionsnedsættelse og tilknyttede idrætstilbud. Derefter afprøvning af idrætterne tilpasset kursusdeltagernes niveau. Opvarmning med fluesmækker og balloner. Fysisk funktionsnedsættelse: Kørestolsfodbold Kørestolsrugby Kørestolsbasket Blinde Idræt: Atletik Goalball Udviklingshæmmede: Tilpasset Hockey Tilpasset Boccia Målgruppe: Personer med funktionsnedsættelse. Medbring: I må gerne møde op omklædt til idræt i hallen. Instruktør: Alex Skærlund. Alex er ansat i Parasport Danmark som Idrætsmedarbejder. Arbejder primært som underviser, har 24 års erfaring med undervisning af idrætsudøvere med fysisk funktionsnedsættelse. OBS: Indkvartering på dobbeltværelse er inkl. sengetøj og håndklæder. Ved indkvartering på sovesal eller camping medbringes sengetøj og håndklæder.

5 Valghold C: Parkour og Freerunning Lær at bruge din krop og arbejd med din mentale styrke. Valgholdet udvikler dine faglige forudsætninger, så du kan undervise parkour-udøvere på mange forskellige niveauer - både indenfor og udenfor. Vi arbejder med gymnastikredskaber og lærer, hvordan man kan undervise i basale Parkour-færdigheder. Kurset vil indeholde: - Parkour-relateret opvarmning og lege - Gennemgang af, hvordan du underviser i de basale Parkour-færdigheder - Forskellige opstillinger med standard gymnastikredskaber - Hvordan du laver niveau-opdelt undervisning - Arbejde med at overvinde mentale udfordringer - Sikkerhed og modtagning i forbindelse med Parkour og Freerunning Målgruppe: Indskoling, mellemtrin og udskoling. Medbring: Inden-og udendørssko - og udendørstøj ved godt vejr. Instruktør: Kenn har undervist i Parkour i 7 år. Underviser på DGI s Parkourinstruktøruddannelse og andre Parkour-kurser. Underviser til daglig i Ramløse Gymnastikforening. Valghold D: Børne- og unge-fitness/crossfit Fitness for børn og unge: Funktionel træning og styrketræning i idrætsundervisningen. Med udgangspunkt i funktionel træning (crossfit) arbejder vi med forskellige tilgange til Fitness som begreb og praktisk indhold i idrætsundervisningen. Praktisk træning og teoretiske redskaber Du møder både praktisk træning og teori, samt oplæg og gruppearbejde. Praktikken og teorien giver dig redskaber, der kan tilpasses og omsættes i forhold til den enkelte deltagers aldersmålgruppe. Der arbejdes med en legende tilgang, men også en mere konkurrerende, præstationsfremmende eller æstetisk vinkel. Således kan indholdet anvendes og målrettes til flere forskellige klassetrin. Målgruppe: Indskoling, mellemtrin og udskoling. Medbring: Træningstøj (evt. en overtrækstrøje til de stillesiddende dele af undervisningen) og en vandflaske. Instruktør: Stephen Rasmussen. Stephen er højskolelærer og linjeansvarlig på linjen Fitness & Sundhed på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Desuden er han instruktør og træner i Fitness World, og uddanner instruktører til kædens centre. Stephen er uddannet idrætslærer og er militær fysisk træner på niveau 2, og har mange års både praktisk og teoretisk erfaring.

6 Valghold E: Vandaktivitet, leg og svømning På dette kursus vil du blive introduceret for en masse vandaktiviteter og lege, som du vil kunne bruge i din daglige svømmeundervisning. Der vil være fokus på vandtilvænning, samarbejde og spil. Derudover vil svømmestilene crawl, bryst-og rygsvømning blive gennemgået. Er der tid til det, tager vi startspring og vendinger med. De tekniske øvelser vil blive progressivt opbygget og afprøvet. Et praktisk modul Du skal være forberedt på, at hele modulet er praktisk og foregår i vandet, så husk badetøj og svømmebriller. Hvis deltagerne på holdet er interesseret i finpudsning af egen svømmestil, kan dette også blive en mulighed. Kl i svømmehallen. Kl opsamling af dagens praksis. Målgruppe: Mellemtrin til 10. klasse. Medbring: Svømmetøj og briller. Instruktør: Majbritt Jensen. Majbritt er lærer på Midtjysk Efterskole, daglig underviser på skolens vandsportslinje Valghold F: Mountainbike På kurset lærer du om køreteknik og din rolle som instruktør. Vi kommer blandt andet omkring: Lege og opvarmningsøvelser Basal køreteknik (grundposition, svingteknik, bremseteknik, nedkørsler, opkørsler) Formidlingsværktøjer og organisering Sikkerhed og ansvar Målgruppe: Udskoling. Medbring: Cykelhjelm, tøj og sko, der egner sig til MTB, drikkedunk. Instruktør: Niels Taarsted. Niels er erfaren og begejstret MTB-rytter, og har i en længere årrække også været træner og instruktør på alle niveauer - for individuelle ryttere, klubber og institutioner. Niels er MTB-træner i DCU og MTB-instrukør i DGI. Niels har egen MTB-kursusvirksomhed, NYT I ÅR - sammensæt et forløb: Vil du have et forløb ud af dit kursus? Så kig efter fingeraftrykket ved valgholdene.

7 Valghold G: Tons og tummel med motorik Vi vil komme til at arbejde med bolde, kegler, tennisbolde, tøndebånd, ærteposer, skamler, bænke, legoklodser og forskellige redskabsbaner. Tons og tummel er alternativ bevægelse; det gælder ikke om at komme først, det gælder om at gøre det rigtigt. At bryde bevægelsesmønstre og finde nye. Aktiviteterne kan bruges i idrætsundervisningen, som icebreakers i den almindelige undervisning og i SFO en: Arbejd målrettet med leg, strategispil og den gode slåskamp. Der vil være en blanding af snak og praktiske øvelser. Målgruppe: Indskoling og mellemtrin (+SFO). TEMA Medbring: Tøj til at bevæge sig i indendørs (helst bare tæer) + skriveredskaber - der bliver mulighed for at skrive noter og tegne modeller af. Instruktør: Hanne Sohn. Hanne har arbejdet med motorik og bevægelse i mere end 25 år. Hun er gymnastikinstruktør på børne-og juniorhold i DGI og underviser i motorik og idræt i skolen ved Jelling Friskole. Valghold H: Rytmisk gymnastik På dette valghold arbejder vi - KORT SAGT - med sekvenser og øvelser, der danner grundlag for en lille koreografi, du kan tage med sig hjem og evt. arbejde videre på. Der lægges vægt på nydelse, dybde, teknik og sammensætning - og så handler det om at se individualiteter i fællesskabet. Målet er at få alle til at turde være sig selv. Som deltager lærer du at hvile i de simple bevægelser, mærke efter og lade sig forføre af bevægelsernes og kroppens mange muligheder. Det handler om at gøre sig fri af egne forventninger og jagten på andres anerkendelse og istedet være i nuet og gribe de spontane øvelser og gøre dem til sine egne. Målgruppe: Valgholdet er for alle, der ønsker at få ny inspiration til rytmisk gymnastik med sig hjem. Medbring: Sportstøj. Instruktør: Ane Lambæk Christensen. Til daglig underviser Ane på Idrætshøjskolen Viborg, hvor hun har både højskoleelever, Gym College og Eliteholdet. Ane har tidligere undervist adskillige rep-hold og har en fortid som gymnast på både rep-hold, Ollerups Elitehold og DGI s verdenshold.

8 Fredag Valghold I: Floorball i undervisningen Floorball er en forholdsvis ny sport med stor fremgang i Danmark. Sporten har bl.a. succes, fordi den er ret let at gå til. Fodboldspillere har let ved at fange det taktiske, og man får i øvrigt også ofte fat i nogle af de børn, der aldrig rigtig blev fanget af fodbold mm. Floorball er en sport med højt aktivitetsniveau, og det forventes, at man deltager aktivt i øvelserne. Undersøgende øvelser og udfordrende elementer Gennem en masse øvelser vil der blive vist muligheder for at arbejde med spillet på mange forskellige måder og niveauer. Øvelserne vil bære præg af både undersøgende, personligt udfordrende og konkurrerende elementer. Kurset vil blive bygget op af tekniske aktiviteter og handlebaner, skudøvelser og lege, taktiske øvelser samt det færdige spil både på lille og stor bane under de vilkår, rammerne sætter. Målgruppe: Øvelserne vil kunne bruges på alle klassetrin med små justeringer. Medbring: Drikkedunk, indendørssko og sportstøj. Instruktør: Jakob Mols Græsborg. Jakob er lærer på Himmerlands Ungdomsskole, samt træner og spiller for Haubro Tigers Floorball. Fredag TEMA Valghold J: Kreative danseprocesser Kreative danseprocesser går ud på selv at lære, hvad bevægelse/ dans kan i en social, selvudviklende og lærerig sammenhæng. Men det handler også om at give denne erfaring videre, så dans bliver sjovt og fælles-skabende, mens man - helt uden at opdage det - udvikler sig på både teknik, mod og kunnen. ALLE KAN DANSE! - DET HANDLER BLOT OM AT TURDE Så det skal vi arbejde med: At få de unge mennesker til at danse, uden de opdager det, så det bliver en succesoplevelse, der åbner deres øjne for, at de faktisk godt kan. Du vil, som deltager på dette valghold, udvikle din egen kunnen og kreative tænkning, samt få et stort repertoir af undervisningsmaterialer med dig hjem. Målgruppe: Der vil ved alle øvelser startes med de små, forsigtige skridt - og så sker der en progression i øvelser og niveau. Medbring: Sportstøj, indendørssko, blok og skriveredskaber. Instruktør: Majbritt Nonbo Ellegaard. Majbritt er 30 år, efterskolelærer, underviser i dans, gymnastik, idræt, teater, DGI-træneruddannelse og dansk. Startede i gymnastikverdenen og bevægede sig over i dansen for 7 år siden. Det bedste ved at undervise er, skriver Majbritt, er at mærke ens elever rykke grænser og udvikle sig!

9 Fredag Valghold K: Orienteringsløb i skolen Få inspiration til at planlægge og gennemføre forskellige typer orienteringsløb i idrætsundervisningen. Nye og old school o-løb uden gps Vi øver os på forskellige typer o-løb til forskellige målgrupper. Der er tale om old school o-løb, hvor vi ikke bruger gps og andre moderne hjælpemidler. Nogle af o-løbene vil du umiddelbart kunne iværksætte, mens andre kræver lidt mere forberedelse. Der kræves ingen særlige forudsætninger for deltagelse - kun glæden ved at bevæge sig med kort i naturen. Valgholdet er for dig, der vil have inspiration til nye og anderledes måder at løbe orienteringsløb på i idrætsundervisningen. Målgruppe: Kurset har et bredt sigte, og indeholder både o-løb for indskoling, mellemtrin og udskoling. Medbring: Medbring tøj, du kan bevæge dig i ude i naturen, og gerne en rygsæk til eventuelt skiftetøj. En drikkedunk vil også være godt. Instruktør: Thor Mårtensson. Thor er idrætslærer på Den Frie Lærerskole. Thor har undervist i 9 år på Steinerskolen i Odense og 4 år på Ryslinge Efterskole med Adventure-idræt som linjefag. De sidste 4 år har han været beskæftiget med at uddanne idrætslærere på Den Frie Lærerskole i Ollerup. Thor har altid prioriteret o-løb højt i idrætsundervisningen. Ses vi i Viborg? Praktisk: Dato: september 2018 Sted: Kurset afholdes på Idrætshøjskolen Viborg Vinkelvej 32, 8800 Viborg Pris: kr./1.325 kr. (studerende) Overnatning sker på dobbeltværelser på Idrætshøjskolen. Ved tilmelding vælger du i alt 3 valghold: - Ét valghold i hvert modul + evt. det frivillige modul A. Tilmelding hurtigst muligt, og senest den 15. august 2018 på Friskolernes Hus Middelfartvej Asperup T: M: kurser@friskoler.dk

Inspirationskursus for idrætslærere

Inspirationskursus for idrætslærere Inspirationskursus for idrætslærere 20.-22. september 2017 Gymnastik- og Idrætshøjskolen Viborg 40 års jubilæum I 2017 har Dansk Friskoleforenings Inspirationskursus for idrætslærere intet mindre end 40

Læs mere

Inspirationskursus for idrætslærere. Til idrætslærere på frie skoler og andre interesserede

Inspirationskursus for idrætslærere. Til idrætslærere på frie skoler og andre interesserede Til idrætslærere på frie skoler og andre interesserede Inspirationskursus for idrætslærere 6. - 8. september 05 Gymnastik- og Idrætshøjskolen, Viborg Inspirationskursus for idrætslærere Kursets indhold

Læs mere

INSPIRATIONSKURSUS SAMMENSÆT DIT EGET KURSUS: FOREDRAG: VALGFRIT MODUL: for idrætslærere. Vælg mellem i alt 12 forskellige valgfag!

INSPIRATIONSKURSUS SAMMENSÆT DIT EGET KURSUS: FOREDRAG: VALGFRIT MODUL: for idrætslærere. Vælg mellem i alt 12 forskellige valgfag! INSPIRATIONSKURSUS for idrætslærere 18.-20. september 2019, Viborg SAMMENSÆT DIT EGET KURSUS: Vælg mellem i alt 12 forskellige valgfag! FOREDRAG: Idræt og teknologi ved Lars Elbæk Foredrag Fællesaktivitet

Læs mere

Fagformål: boldbasis, redskabsaktiviteter, løb spring og kast. Læringen i bevægelse handler også om de kropslige og sociale oplevelser i idrætslige

Fagformål: boldbasis, redskabsaktiviteter, løb spring og kast. Læringen i bevægelse handler også om de kropslige og sociale oplevelser i idrætslige Fagformål: Idrætsundervisningen skal indeholde læreprocesser, der knytter sig til tre forskellige dimensioner i faget: læring i bevægelse, læring om bevægelse og læring gennem bevægelse. Dimensionerne

Læs mere

Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018

Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018 Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018 Fagformål: Idrætsundervisningen skal indeholde læreprocesser, der knytter sig til tre forskellige dimensioner i faget: læring i bevægelse, læring om bevægelse og læring

Læs mere

Inspirationskursus for idrætslærere

Inspirationskursus for idrætslærere Inspirationskursus for idrætslærere 14.-16. september 2016 Gymnastik- og Idrætshøjskolen Viborg Inspiration, netværksdannelse og personlig udvikling 14.-16. september Kurset er opstået på initiativ 2016

Læs mere

IDRÆT 2. KLASSE. Lærer: Vivi Sandberg/Søren Jørgensen. Forord til idræt i 2. Klasse:

IDRÆT 2. KLASSE. Lærer: Vivi Sandberg/Søren Jørgensen. Forord til idræt i 2. Klasse: 2018-2019 Lærer: Vivi Sandberg/Søren Jørgensen Forord til idræt i 2. Klasse: Hovedvægten af idrætsundervisningen lægges på at bevæge sig alsidigt og indgå i forskellige idrætsaktiviteter. Undervisningen

Læs mere

Kursus A Parkour. Underviser: Signe Skov Christensen, lektor på Falkoner Gymnasium Kursusleder: Louise Moll Hjort

Kursus A Parkour. Underviser: Signe Skov Christensen, lektor på Falkoner Gymnasium Kursusleder: Louise Moll Hjort Kursus A Parkour Parkour er ikke længere nyt, og de fleste har hørt om fænomenet eller stiftet bekendtskab med det. Målet med dette kursus er at give deltagerne redskaber til at se mulighederne og udvikle

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis)

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis) Lærer: Line Lund Forord til faget i klassen Vi arbejder i idrætsundervisningen med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idræts Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige færdigheder

Læs mere

#GIVlivet. Politiforberedende kursus. Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt

#GIVlivet. Politiforberedende kursus. Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt #GIVlivet Politiforberedende kursus Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt Drømmer du om en karriere hos politiet? På det politiforberedende kursus bliver du forberedt til optagelsesprøverne... Politiforberedende

Læs mere

- Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis)

- Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis) 2018-2019 IDRÆT 3. KLASSE Lærer: Jakob Lassen (JL) Forord til idræt i 3. klasse I idrætsundervisningen arbejder vi med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idrætsaktiviteter. Eleverne skal

Læs mere

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December - Januar 17/18 Institution Herning HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt c Mette

Læs mere

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 2017-18 Lærer: Jakob Lassen (JL) Forord til faget: I idrætsundervisningen arbejder vi med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idrætsaktiviteter. Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 2015-16 Lærer: Sussi Sønnichsen Forord til idræt i 1. klasse Hovedvægten af idrætsundervisningen lægges på at bevæge sig alsidigt og indgå i forskellige idrætsaktiviteter. Undervisningen vil især omfatte:

Læs mere

Jeg glæder mig til endnu et sjovt, udfordrende, aktivt og svedigt år sammen med 2. klasse til idræt.

Jeg glæder mig til endnu et sjovt, udfordrende, aktivt og svedigt år sammen med 2. klasse til idræt. Lærer: Sussi Sønnichsen Forord til idræt i 2. klasse Hovedvægten af idrætsundervisningen lægges på at bevæge sig alsidigt og indgå i forskellige idrætsaktiviteter. Undervisningen vil have følgende kompetencemål:

Læs mere

Spring, rytme og dans på højt niveau. Centre of Movement. - en uge med bevægelse og oplevelse

Spring, rytme og dans på højt niveau. Centre of Movement. - en uge med bevægelse og oplevelse Spring, rytme og dans på højt niveau Centre of Movement - en uge med bevægelse og oplevelse 30. juli - 5. august 2017 2 Gymnastik og dans på højt niveau WHAT? En uge hvor dygtige gymnaster og instruktører

Læs mere

ÅRSPLAN IDRÆT. 9. klasse 2019/20. Undervisningsmateriale. Årsplan

ÅRSPLAN IDRÆT. 9. klasse 2019/20. Undervisningsmateriale. Årsplan ÅRSPLAN IDRÆT 9. klasse 2019/20 Underviser Jakob Busch Andersen Idræt 1 + 2 Mail Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk Undervisningsmateriale Clioonline Årsplan Idræt er opbygget efter en række kerneområder:

Læs mere

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning DGI Midtjylland Svømning Voksen i Vand Workshop 6. januar 2019 Kom til Herning og bliv inspireret i alt fra Aqua Fitness til crawltræning og svømning for voksne. www.dgi.dk/201906753003 2 Voksen i vand

Læs mere

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker i forlængelse af deres Fritidsstrategi at skabe ny inspiration til hallernes og foreningernes idrætstilbud. På den baggrund har

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt: Idrætsundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 9. klasse, og er opdelt i 4 trinforløb. 1. trinforløb for 1. og

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

4. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

4. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 42015-16 Lærer: Søren Jørgensen Forord til faget i klassen I faget vil eleverne arbejde idrætsformer, som er anderledes end det de deltager i inden for idrætsklubberne. Det grundlæggende i hele idrætsundervisningen

Læs mere

28. februar Aqua Fitness Workshop Inspiration, ideer og ny viden. Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub

28. februar Aqua Fitness Workshop Inspiration, ideer og ny viden. Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub 28. februar 2015 Aqua Fitness Workshop 2015 Inspiration, ideer og ny viden Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub Kom og få indspark til din undervisning Deltag i Aqua Fitness Workshop 2015 og få inspiration,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) maj-juni, 14-15 VIA UC, Læreruddannelsen og hf i Nr. Nissum

Læs mere

Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder.

Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder. Årsplan for idræt i 9.klasse 2017/2018 Idrætslærere: Laith LES og Anne Mette AMH Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder.

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C

Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C Ministeriet for Børn og Undervisning Kontor for Gymnasiale Uddannelser 2013 Vejledning/Råd og vink hf-bekendtgørelsen 2013 Idræt C 1 Vejledning/Råd og

Læs mere

DHF s trænerlinje foråret 2018 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 11. maj 13. maj 2018

DHF s trænerlinje foråret 2018 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 11. maj 13. maj 2018 TRÆNERKURSUS DHF s trænerlinje foråret 2018 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 11. maj 13. maj 2018 Instruktører: Simon Sørensen, Niels Christian Pedersen, Bjørn Sommer og Jesper

Læs mere

DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter. Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub.

DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter. Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub. DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP 2014 Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub. Aqua Baby workshop Inspirationsevent målrettet trænere/instruktører,

Læs mere

Årsplan idræt 8. klasse Solhverv 2015-2016. Sted Ansvarlig Teori/Tema

Årsplan idræt 8. klasse Solhverv 2015-2016. Sted Ansvarlig Teori/Tema Uge Emne Sted Ansvarlig Teori/Tema 33 Intro til faget faglige og praktiske forventninger Intro til atletik indledende øvelser. Løbe runden om Solhverv, Marie-høns, Hospitals-tagfat, Løb med ærteposer.

Læs mere

På vej mod idrætsprøve

På vej mod idrætsprøve På vej mod idrætsprøve Styrk din idrætsundervisning og gør dig selv og dine elever prøveklar Med afgangsprøven i idræt er det for mange idrætslærere blevet nødvendigt at nytænke deres undervisning, så

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

RANTZAUSMINDE SKOLE. Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole. Eks. Idræt.et fag med holdninger!

RANTZAUSMINDE SKOLE. Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole. Eks. Idræt.et fag med holdninger! RANTZAUSMINDE SKOLE Velkomst: Denne folder er blevet til i et samarbejde mellem, skolen, elever og forældre. Idræt i skoleregi er mere et procesorienteret end et produktorienteret forløb, hvor den enkelte

Læs mere

alle drenge fra 6-13 år til drengelejr

alle drenge fra 6-13 år til drengelejr Drengelejr 2009 Drengeudvalget i DGI Sydvest indbyder alle drenge fra 6-13 år til drengelejr Hvad er drengelejr? 24 timer, hvor du laver gymnastik og prøver en masse andre forskellige ting. På lejren skal

Læs mere

Ny skolereform & RgF

Ny skolereform & RgF Ny skolereform & RgF Min vej Lærer på Mellerup Efterskole Timelærer i folkeskolen Undervist i rytmisk gymnastik, springgymnastik og parkour i foreningsregi Ansat i RgF PD Idræt -øjenåbner. Krop, bevægelse

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Idræt er skolens bevægelsesfag - og det er vigtigt for ALLE.

Idræt er skolens bevægelsesfag - og det er vigtigt for ALLE. Idræt er skolens bevægelsesfag - og det er vigtigt for ALLE. indholdsfortegnelse - hvorfor er idræt godt for dit barn - Idrætsundervisningen på SVMF - idræt i indskolet (0.-3. Klasse) - Idræt i mellemtrinnet

Læs mere

Undervisningen er baseret på fælles mål, hvilket vil sige, at fagformålene for faget idræt er som beskrevet herunder:

Undervisningen er baseret på fælles mål, hvilket vil sige, at fagformålene for faget idræt er som beskrevet herunder: Idræt på Gram Efterskole: Undervisningen er baseret på fælles mål, hvilket vil sige, at fagformålene for faget idræt er som beskrevet herunder: Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idræts- lige,

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

DEL 4 TILPASNINGER TIL KOMPETENCEOMRÅDER

DEL 4 TILPASNINGER TIL KOMPETENCEOMRÅDER DEL 4 TILPASNINGER TIL TILPASNINGER TIL 71 Dette afsnit giver eksempler på overordnede, generelle tilpasninger til seks kompetenceområder: Løb, spring og kast, Kropsbasis, Boldbasis, Dans og udtryk, Redskabsaktiviteter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) maj-juni, 10-11 VIA UC, Læreruddannelsen og hf i Nr. Nissum

Læs mere

14/ kl i Rosendal idrætsforum. Gymnastikkens inspirationsdag. For instruktører og hjælpere på hold fra 6 år og opefter.

14/ kl i Rosendal idrætsforum. Gymnastikkens inspirationsdag. For instruktører og hjælpere på hold fra 6 år og opefter. 14/9 2019 kl. 9-19 i Rosendal idrætsforum Gymnastikkens inspirationsdag For instruktører og hjælpere på hold fra 6 år og opefter. 2 Kom og bliv klædt på til sæsonstart med en hel dag fuld af inspiration

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil

Idræts- og bevægelsesprofil Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Indhold... 2 Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Brændgårdskolen...

Læs mere

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne?

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne? 1. Bidrager Fælles Mål (2014) positivt til dine idrætstimer? Ja, i høj grad 60 12,4% Ja, i nogen grad 198 40,8% Ja, lidt 163 33,6% Nej, mine timer påvirkes ikke af Fælles Mål 50 10,3% Nej, mine idrætstimer

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer Undervisningen følger trin- og slutmål som beskrevet i Undervisningsministeriets faghæfte: Forenklede Fælles Mål

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

DHF s nye trænerlinje foråret 2017 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 26. maj 28. maj 2017

DHF s nye trænerlinje foråret 2017 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 26. maj 28. maj 2017 TRÆNERKURSUS DHF s nye trænerlinje foråret 2017 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 26. maj 28. maj 2017 Instruktører: Martin Hjortshøj, Jesper Fredin, Søren Fisker & Niels Christian

Læs mere

ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT

ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT Forløbets varighed: 4 undervisningsgange af 2 x 45 min. Formål: - at inddrage nycirkus som kropslig kunstart i idrætsundervisningen - at eleven bliver præsenteret

Læs mere

VI GØR IDRÆTSTIMERNE SJOVERE BÅDE FOR DIG OG DINE ELEVER!

VI GØR IDRÆTSTIMERNE SJOVERE BÅDE FOR DIG OG DINE ELEVER! N O T N I M D! A T E B A T M Æ E S K S E L O K S Å P ton n i m d i ba e s i v r e nd u t a t g reri æ l g o ovt j s, t m t ne e d r ø Vi g 26506_BDFL_badmitonskole.indd 1 01-09-2017 11:26:44 2 VI GØR IDRÆTSTIMERNE

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 Instruktører: Mads Hjortshøj, Niels Christian Pedersen, Martin Hjortshøj & Nicolej

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag

Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag Kursusbeskrivelse Er de forenklede fællesmål en hjælp eller forhindring til at give historie- og samfundsfaget mening? Eller ligger sandheden et

Læs mere

OrienteringsPatruljen

OrienteringsPatruljen OrienteringsPatruljen Sæt fokus på børn og unges kendskab til naturen og orienteringsløb Skab et sundt og aktivt friluftsliv Prøv : - Orienteringsløb - Lege i naturen - Adventureaktiviteter - Kurser og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014/15 Institution Herning HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt B Gunnur Ósk Bjarnadóttir

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 4.- 6.klasse Spillet i centrum Håndbold i skolen - alle børn i spil 1 KÆRE FORENINGER, FORENINGSLEDERE OG TRÆNERE, KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Undervisningen afsluttes medio maj 2013 Institution VUC Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Idræt

Læs mere

Skolesport. Mod til bevægelse

Skolesport. Mod til bevægelse Skolesport Mod til bevægelse Skolesport giver mod til bevægelse Trivsel og bevægelsesglæde er nøgleord i projekt Skolesport. Målet er at fremme bevægelseskompetencer og give mod til mere bevægelse hos

Læs mere

18 UGERS POLITI- FORBEREDENDE KURSUS

18 UGERS POLITI- FORBEREDENDE KURSUS 18 UGERS POLITI- FORBEREDENDE KURSUS Drømmer du om en karriere hos politiet? På det politiforberedende kursus bliver du forberedt til optagelsesprøverne... KONTAKT POLITIFORBEREDENDE KURSUS ØG DIN UDVIKLING

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2013/14 Institution Herning HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt B Charlotte Birkmose

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

Politiforberedende kursus. #GIVlivet

Politiforberedende kursus. #GIVlivet Politiforberedende kursus #GIVlivet Drømmer du om en karriere hos politiet? På det politiforberedende kursus bliver du forberedt til optagelsesprøverne... POLITIFORBEREDENDE KURSUS På Gymnastik- og Idrætshøjskolen

Læs mere

#GIVlivet. Politiforberedende kursus Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt

#GIVlivet. Politiforberedende kursus Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt #GIVlivet Politiforberedende kursus Bliv forberedt fysisk, fagligt og mentalt Drømmer du om en karriere hos politiet? På det politiforberedende kursus bliver du forberedt til optagelsesprøverne... Politiforberedende

Læs mere

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.:

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.: Puls og styrke Dag: Mandag Kl.: 18.30-20.00 i bevægelseshuset. Holdet er både for mænd og kvinder. Her er drøn på. Vi giver den gas, laver aerobicserier, går på steppen med høj puls, hopper og laver effektive

Læs mere

Få styr på TEKNOLOGIENS BETYDNING FOR MENNESKER

Få styr på TEKNOLOGIENS BETYDNING FOR MENNESKER Få styr på TEKNOLOGIENS BETYDNING FOR MENNESKER Kursusbeskrivelse Fra skoleåret 2016-17 skal man i naturfagene på 7. 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder. Samtidig indføres

Læs mere

Idræt Fælles Mål 2019

Idræt Fælles Mål 2019 Idræt Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 5. klassetrin 6 Efter 7. klassetrin 7 Efter 9. klassetrin 8 Fælles

Læs mere

RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole

RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole Eks. Idræt.et fag med holdninger! Velkomst: Denne folder er blevet til i et samarbejde mellem, skolen, elever og

Læs mere

Tidsramme lektioner. Kompetenceområde Alsidig idrætsudøvelse Idrætskultur og relationer

Tidsramme lektioner. Kompetenceområde Alsidig idrætsudøvelse Idrætskultur og relationer Roller og bold Klassetrin Tidsramme 10-12 lektioner Overskrift Quidditch - en konkurrent til fodbold Tema Idræt og samfund Kompetenceområde Alsidig idrætsudøvelse Idrætskultur og relationer Kompetencemål

Læs mere

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole.

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole. FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE Læs mere på www.haarslevefterskole.dk IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSLEV EFTERSKOLES

Læs mere

INDLEDNING INDLEDNING

INDLEDNING INDLEDNING 9 INDLEDNING Alle elever har brug for at være sammen med andre elever i idrætsundervisningen. Men vi oplever, at inklusion i idrætsundervisningen er en udfordring for mange lærere. De efterlyser gode råd

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2017 DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne ligger

Læs mere

Kompetenceområde Efter 2. klassetrin Efter 5. klassetrin Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin

Kompetenceområde Efter 2. klassetrin Efter 5. klassetrin Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Idræt Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 5. klassetrin Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Alsidig Eleven kan deltage aktivt i basale, alsidige bevægelser i leg, sammensatte bevægelser

Læs mere

DBU Øvelsesgeneratoren DBU Stationstræning på tværs DBU Den rød-hvide fodboldtråd - spillerudviklingsmodel inklusiv niveaudeling i børnefodbold

DBU Øvelsesgeneratoren DBU Stationstræning på tværs DBU Den rød-hvide fodboldtråd - spillerudviklingsmodel inklusiv niveaudeling i børnefodbold Kender du DBU Sjællands inspirationskurser? Er du børne- og ungdomstræner, så har du i denne weekend mulighed for at få kendskab til vores kursusudbud, og du har også mulighed for at deltage aktivt i kurserne.

Læs mere

INFORMATION FRA SKOLE & BESTYRELSE. Idrætsundervisning

INFORMATION FRA SKOLE & BESTYRELSE. Idrætsundervisning INFORMATION FRA SKOLE & BESTYRELSE Idrætsundervisning OM IDRÆTSUNDERVISNING IDRÆTSUNDERVISNINGEN PÅ JUELSMINDE SKOLE Idræt i skolen er ikke kun færdige spil og idrætsgrene. Formålet med faget idræt er

Læs mere

Idræt på Langmarkskolen

Idræt på Langmarkskolen Idræt på Langmarkskolen BØRN OG UNGE Idræt er skolens vigtigste bevægelsesfag og det forpligter Indholdsfortegnelse - Hvorfor er idræt godt for dit barn? Side 1 - Idrætsundervisningen på Langmarkskolen

Læs mere

Moduler på DGFs ungekonvent 2011

Moduler på DGFs ungekonvent 2011 Moduler på DGFs ungekonvent 2011 Fælles opvarmning lørdag Lasse Sønnichsen og Mathias Ried Larsen Den gode opvisning Parkour 1 Lasse Sønnichsen og Mathias Ried Larsen Tema i opvisningen Parkour 2 Lasse

Læs mere

Uddannelsesprogram. Træner niveau 1. Træner niveau 1

Uddannelsesprogram. Træner niveau 1. Træner niveau 1 Uddannelsesprogram 2013 1 DIF og DRF Træneruddannelse TRÆNER NIVEAU 1 Målgruppe Træner 1 uddannelsen henvender sig til ridesports interesserede personer, som ønsker at opkvalificere deres kompetencer indenfor

Læs mere

Forenings-SFO Tingstrup Skole

Forenings-SFO Tingstrup Skole Forenings-SFO Tingstrup Skole - Et nyt tiltag i Thisted Kommune Tillykke! - Jeres SFO bliver snart til en forenings-sfo Forenings-SFOen er et udvidet samarbejde mellem SFOer og folkeoplysende foreninger.

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT

ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT Forløbets varighed: 4 undervisningsgange af 2 x 45 min. Formål: - at inddrage nycirkus som kropslig kunstart i idrætsundervisningen - at eleven bliver præsenteret

Læs mere

Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20

Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20 Alle hold starter op i uge 36. Gymnastikopvisningen er d. 28 marts kl. 14.00 Alle aktiviteterne foregår i Egehuset i Jegerup Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20 Floorball for børn/unge.

Læs mere

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017 Sportsweekend 5 Egmont Højskolen Villavej 25, 8300 Odder 1.-3. september 2017 du er inviteret! Sportsweekend Sportsweekend er weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret,

Læs mere

Holdnavn Alder Stestrup Fritidsgård Trænere Holdbeskrivelse

Holdnavn Alder Stestrup Fritidsgård Trænere Holdbeskrivelse Minispring 0. 2. klasse Hallen kl. 17:00-18:15 Kitt og Henriette Sacha Laila Tlf. 22874776 På dette hold skal vi lære at springe de mest grundlæggende ting indenfor springgymnastik. Vi skal bl.a. lære

Læs mere

Parkour I Parkour I Lasse Sønnichsen og Mathias Ried-Larsen

Parkour I Parkour I Lasse Sønnichsen og Mathias Ried-Larsen Parkour I Parkour i gymnastiksalen 1. I dette modul vil der være fokus på følgende: Teori om hvad parkour er, hvorfor det er godt at bruge når man træner spring og gymnastik, hvilke pædagogiske overvejelser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Christina Riise,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Peter Balmer Hansen,

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Peter Balmer Broholm

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG amerikansk fodbold 2018/2019 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Program 2018-2019 Alle aktiviteter foregår på skolen i Sydhavnen, Støberigade 1, 2450 København SV Yoga for 0-2 klasse Ansvarlig Instruktør : Sofie Hermansen Tidspunkt

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere