Fælles årsmøde for jordbrugets uddannelser 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles årsmøde for jordbrugets uddannelser 2018"

Transkript

1 Fælles årsmøde for jordbrugets uddannelser 2018 Velkommen til årsmødet for jordbrugets uddannelser, der i år holdes på Bygholm Landbrugsskole d august. På Bygholm Landbrugsskole glæder vi os til at være sammen med jer alle i to dage. Vi har sammen med det fælles formandskab og Danske Landbrugsskolers sekretariat sammensat et fagligt program med fokus på pædagogik, digitalisering, fremtidens arbejdsmarked, rekruttering og de kommende generationer af unge. Programmet vil være en spændende blanding af workshops, inspirationsoplæg og hands-on oplevelser, der tager udgangspunkt i Bygholm Landbrugsskole og det nære erhvervsliv. Vi er alle klar over de udfordringer vi står overfor, og derfor vil alle oplægsholdere og alle aktiviteter forsøge at reflektere, inspirere og udvikle, så vi sammen kan løse og løfte de kommende udfordringer samtidigt med at vi bliver underholdt, inspireret og hygger os og får smagt på nogle lækre lokale råvarer. God fornøjelse TILMELDING Tilmeldingen til årsmødet skal ske på dette link: Tilmelding til Fælles Årsmøde ,- for medlemmer af Danske Landbrugsskoler 1900,- for medlemmer af Skoleudvalget OBS! I tilmeldingsskemaet vil I blive bedt om at tilmelde jer workshops, faglige møder, frokost og middag.

2 Program torsdag d. 23. august 2018 Kl Indtjekning få dit navneskilt, vandflaske og nøgler Kig ind til en kop kaffe og en bid brød Kl Kl Kl Kl Velkomst v. Kaj Aage Højgaard, forstander Bygholm Landbrugsskole Velkomsttale v. Peter L. Moesgaard, formand Skoleudvalget Dyr, Planter og Natur Åbningstale v. Undervisningsminister (LA) Merete Riisager GENYZ: Formålsgenerationerne Y & Z Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan arbejder du sammen med dem? v. Emilia Van Hauen, Kultursociolog, trendrådgiver og forfatter. Detaljerede beskrivelser af inspirationsoplæg og underholdning på side 4 Kl Kl Kl Europea v. Bestyrelsen for Europea Danmark Frokost Første Workshoprunde Se detaljerede beskrivelser af de 7 workshops på s. 5-6 Kl Kl Pause Anden Workshoprunde Se detaljerede beskrivelser af de 7 workshops på s. 7-8 Kl Kl Pause Inspirationsrunde Se detaljerede beskrivelser af de 4 aktiviteter på s. 9 Kl Kl Aperitif Middag og fest inkl. festtale Nis Hjort, Bestyrelsesformand Bygholm Landbrugsskole Underholdning v. Rune Klan, Tryllekunstner og komiker Kl Natmad - Baren lukker kl

3 Program fredag d. 24. august 2018 Kl Kl Kl Kl Morgenløbetur (for de friske ) Flaghejsning Morgenmad Fremtiden for landbrug & fødevarer v. Lone Andersen, Viceformand L&F Kl Faglige møder Se detaljerede beskrivelser af de faglige møder og lokaleoversigt på s. 10 Kl Fælles ledermøde inkl. U-ledere Skoleudvalget og forstandere for landbrugsskolerne samt u-ledere Kl Kl Kl Pause 5 min ved formandskabet i Danske Landbrugsskoler Inspirationsoplæg: I alliance om uddannelse v. Horsens Borgmester Peter Sørensen & Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked Horsens Kommune Kl Farvel og tak for denne gang + sandwich to-go Bygholm Landbrugsskole siger tak for denne gang Vi ses på Roskilde Tekniske Skole i 2019!

4 Inspirationsoplæg og underholdning Rune Klan, tryllekunstner og komiker Rune Klan vil fortrylle os med et show under festmiddagen. Rune Klan har blandet verdensklasse tryllekunst med comedy i mange år og måske kan han fremtrylle en minister med nogle ekstra millioner og et par hundrede ekstra elever, underholdende bliver det i hvert fald. Emilia Van Hauen, Sociolog, forfatter og trendforsker Emilia Van Hauen vil i foredraget informere og underholde med at fortælle os om generation Y & Z, hvem de er, hvad der driver dem og hvordan vi skal arbejde sammen med dem. I 2025 vil 75% af arbejdsstyrken udgøres af Generation Y (født ). De er drevet af formål, frihed og lyst til at forbedre verden, har et tolerant forhold til køn, lever ideelt set som digitale nomader og det vigtigste for dem er at have en livs-karriere. Generation Z (født ) findes inden for 10 år i alle jobfunktioner og 50% af deres jobs er ikke engang opfundet endnu! Men de er allerede nu i gang med at skabe deres egne platforme socialt, økonomisk og jobmæssigt. Emilia vil i foredraget gøre os klogere på hvad motiverer dem, deres værdier, konflikter og længsler. Vi vil også få klarlagt nogle myter og fakta om de unge generationer og deres krav og hvad du skal vide om dem samt hvilke forskelle der er på de to generationer. Merete Riisager, Undervisningsminister, LA Merete Riisager har været undervisningsminister siden november 2016, hvor hun blandt andet har arbejdet for mere frihed og større lokalt råderum til landets uddannelsesinstitutioner. Erhvervsuddannelserne står højt på ministerens dagsorden, og til efteråret kommer regeringen med et udspil til, hvordan vi får endnu flere til at søge og gennemføre en erhvervsuddannelse. I sin tale vil ministeren blandt andet fortælle om regeringens ambitioner på eud-området. Lone Andersen, Viceformand L&F Lone Andersen vil fortælle os om L&F visioner for fødevarer og landbrug de kommende år, strategi for uddannelsespolitik og kommende indsatsområder. Peter Sørensen, Horsens Borgmester & Tanja Nyborg, Direktør for uddannelse og arbejdsmarked Horsens Kommune I Horsens Kommune har man sat sig for, at uddannelsesniveauet skal løftes flere skal i uddannelse og flere skal gennemføre en uddannelse og i særlig grad en erhvervsuddannelse. Disse målsætninger er genkendelige i mange af landets kommuner. Horsens Kommune vil i dette oplæg fortælle, hvordan man med HORSENS ALLIANCEN har skabt en ny samarbejdsplatform, hvor erhvervsliv, faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner og kommune sammen løfter denne opgave.

5 Workshops 1. runde Workshop 1: Bedømmelseskriterier, bedømmelsesgrundlag og afsluttende prøver v. Pædagogiske konsulenter Sandra Hansen Karner & Ghita Bjerregaard, STUK Workshoppen vil have fokus på bedømmelseskriterier, bedømmelsesgrundlag og afsluttende prøver (ikke grundfag). Hvordan bedømmer vi? Hvordan ser vi tegn på læring? Hvordan gør vi det tydeligt for eleverne, hvad der forventes af dem? Hvornår er et mål nået? Sandra og Ghita vil præsentere ministeriets tanker og give plads til dialog samt erfaringsudveksling. Workshop 2: STEAM Kører også i 2. runde v. Anders Thrysøe Pagh og Kasper Rander, udvikler læringsmaterialer mv. undervisning inden for de naturfaglige og teknologiske fagområder ved Insero Horsens Engineering Lab. Den hurtige udvikling på det teknologiske område giver mange muligheder, men skaber også mange udfordringer ikke mindst i forbindelse med undervisning. Hvordan sikrer man, at der opbygges generelle kompetencer til at bringe nye teknologiske muligheder med ind i den daglige undervisning - og efterfølgende ud i den daglige, professionelle praksis? Udviklingshastigheden gør, at elever og studerende ikke kun bør præsenteres for branchespecifikke teknologier, men også mere didaktisk rettede teknologier og arbejdsmetoder. STEAM tanken og engineering-arbejdsmetoden danner et godt grundlag for både at udvikle elevernes forståelse for, og anvendelse af, ny teknologi. I engineeringprocessen trænes man til at blive en kompetent problemløser, når praktiske problemer opstår i både digitale og fysiske miljøer. Workshoppen indeholder oplæg om den teoretiske og didaktiske baggrund for STEAM og engineering-begreberne, samt en hands-on session med eksempler på anvendelse af digital teknologi til praktisk problemløsning. Workshop 3: Ressourcebaseret vejledning v. Marianne Tholstrup, konsulent i videreuddannelsen ved University College Lillebælt En del unge og voksne har brug for at udvikle robusthed for at kunne klare sig i uddannelsesverdenen og i livet bredt. Som vejledere og lærere har vi derfor behov for redskaber, der kan understøtte dette. I workshoppen giver Marianne sit bud på, hvordan vi kan arbejde med udvikling af robusthed, og der vil blive givet ideer til redskaber, som kan tages i anvendelse.

6 Workshop 4: At vælge en landbrugsuddannelse - Det fælles narrativ Kører også i 2. runde v. Charlotte Engelgreen, Cand. Merc. i Markedsføring Charlotte lavede en rekrutterings- & elevanalyse for Danske Landbrugsskoler i foråret, som bl.a. bekræftede, at landbrugsuddannelsen for mange unge er 'det svære valg'. De fleste af deres klassekammerater vælger gymnasiet, og landbruget har stadig ry for at være træsko og halmballer. Charlotte vil i workshoppen arbejde med hvordan vi som skole, undervisere og vejledere ruster vores elever til at være ambassadører for uddannelsen? Charlotte vil også arbejde med at skabe og styrke narrativer, retorik og implementering af disse. Stærke ambassadører og skarpt kommunikerende lærere/vejleder er skolernes stærkere værktøj i rekrutteringskampen. Workshop 5: Evalueringsmetoder v. Nanna Fricke, Lektor, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet Workshoppen handler om evaluering af elevers læring i undervisningen. Nanna kommer omkring spørgsmål som f.eks., hvad er evaluering af læring? Hvilke redskaber kan tages i anvendelse til evaluering i undervisningen? Hvilke udfordringer kan der være ved evaluering af elevers læring? I vil som deltagere gå fra workshoppen med et skærpet blik for den store kompleksitet, der er i at evaluere læring, ligesom I gerne skal have opnået et nyt og skærpet blik på evaluering af jeres egne elever i undervisningen. Workshop 6: Hvad er god klasseledelse, og hvordan arbejder man i praksis med klasseledelse for at øge elevernes motivation? v. Dorte Ågård, Seniorrådgiver, ph.d., Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet Lærere kan påvirke elevernes motivation positivt, og klasseledelse er et vigtigt område at arbejde med for at øge motivationen. Oplægget præsenterer, hvad vi fra forskning ved om, hvilken form for klasseledelse, der skaber den bedste elevmotivation, og giver nogle praktiske eksempler, som lærere kan afprøve i deres egen undervisning.

7 Workshops 2. runde Workshop 7: Europea sådan gør vi eksempler som inspiration til udbytte af internationale aktiviteter. v. Anders Højlund, formand for Europea Danmark m.fl. Mød kolleger der rejste med JORU hvad gav det dem? Styrk EUROPEA Danmarks mulighed for at styrke din skole kom med din ide til næste projekt! Lær af andres erfaringer del din viden styrk dit internationale netværk. Workshop 8: Når faglig formidling og læring lykkes v. Lene Overgaard Bruun, SEGES Forlag På workshoppen vil Lene Overgaard Bruun gerne kigge ind i de fysiske lærebøger og det digitale lag og få en dialog i gang blandt deltagerne omkring hvordan de tilrettelægger undervisningen og hvordan kan undervisningsmaterialerne bedst understøtte deres arbejde og elevernes læring. Workshop 9: Det papirløse grundforløb og hvordan udvikles elevernes læring med IT v. Rolf Thostrup Poulsen, underviser og grundforløbskoordinater Asmildkloster Der er på alle skoler fokus på at gøre grundforløbet og uddannelserne mere papirløse og integrere IT i undervisningen. Der kan dog identificeres en række udfordringer, fx: Har eleverne de tilstrækkelige IT-kompetencer? Har skolen den nødvendige hard- & software? Har underviserne tilstrækkeligt kendskab og kompetencer? Vælger eleverne de tilbud vi har der kan afhjælpe problemerne? Workshoppen vil fokusere på at erfaringsudveksle, suppleret af deltagelse fra Microsoft og/eller Uddata+ og vi vil forsøge at skabe en række forslag, der kan fungere i det daglige arbejde. Workshop 10: Indretning af innovative læringsrum v. Anne N. Vestergaard, indretningskonsulent Højer Møbler A/S I denne workshop sættes der fokus på, hvorfor du skal arbejde med læringsrummets indretning og hvordan du ved hjælp af en indretning i 3. frihedsgrad kan opnå højere motivation hos dine elever, støtte elever med særlige behov samt give dig som underviser bedre mulighed for at igangsætte varierende aktiviteter.

8 Workshop 11: Landmand.dk v. Carl Aggerbo, SEGES Digital, Salg & Service Carl Aggerbo vil præsentere en helt ny Business Interellence funktion på Landmand.dk, som vi kalder Landmand.dk Dashboard. Denne funktion åbner både muligheden for på landbrugsskolerne at undervise eleverne omkring strategiske nøgletal og handlingsplaner. Carl vil også præsentere aktuelle og kommende funktioner i de mange SEGES Software programmer som FarmTracking, Summax, DMS, mv. Workshop 12: STEAM - kører også i 1. runde v. Anders Thrysøe Pagh og Kasper Rander, udvikler læringsmaterialer mv. undervisning inden for de naturfaglige og teknologiske fagområder ved Insero Horsens Engineering Lab. Den hurtige udvikling på det teknologiske område giver mange muligheder, men skaber også mange udfordringer ikke mindst i forbindelse med undervisning. Hvordan sikrer man, at der opbygges generelle kompetencer til at bringe nye teknologiske muligheder med ind i den daglige undervisning - og efterfølgende ud i den daglige, professionelle praksis? Udviklingshastigheden gør, at elever og studerende ikke kun bør præsenteres for branchespecifikke teknologier, men også mere didaktisk rettede teknologier og arbejdsmetoder. STEAM tanken og engineering-arbejdsmetoden danner et godt grundlag for både at udvikle elevernes forståelse for, og anvendelse af, ny teknologi. I engineeringprocessen trænes man til at blive en kompetent problemløser, når praktiske problemer opstår i både digitale og fysiske miljøer. Workshoppen indeholder oplæg om den teoretiske og didaktiske baggrund for STEAM og engineering-begreberne, samt en hands-on session med eksempler på anvendelse af digital teknologi til praktisk problemløsning. Workshop 13: At vælge en landbrugsuddannelse - Det fælles narrativ Kører også i runde 1 v. Cand. Merc. i Markedsføring Charlotte Engelgreen Charlotte lavede en rekrutterings- & elevanalyse for Danske Landbrugsskoler i foråret, som bl.a. bekræftede, at landbrugsuddannelsen for mange unge er 'det svære valg'. De fleste af deres klassekammerater vælger gymnasiet, og landbruget har stadig ry for at være træsko og halmballer. Charlotte vil i workshoppen arbejde med hvordan vi som skole, undervisere og vejledere ruster vores elever til at være ambassadører for uddannelsen? Charlotte vil også arbejde med at skabe og styrke narrativer, retorik og implementering af disse. Stærke ambassadører og skarpt kommunikerende lærere/vejleder er skolernes stærkere værktøj i rekrutteringskampen.

9 3. Inspirationsrunde Hands On 1. Aktivitet - Virksomhedsbesøg på Aarstiderne, Barrit Aarstiderne genskaber den tætte forbindelse mellem dyrkningen af jorden og glæden ved måltider, fulde af gode råvarer, sundhed, smagsoplevelser og nærvær. Omtanke, kvalitet, kreativitet, udvikling, vækst, gennemsigtighed og økologi er hverdagskost. Gå ikke glip af et spændende besøg, hvor du vil høre historien bag måltidskasserne og meget mere, og så ligger Aarstiderne næsten nabo til Bygholm. 2. Aktivitet Workshop vedr. robotter, kunstig intelligens og jordbearbejdning På en af Bygholms elevmarker præsenterer Agrointelli Robotti med en rækkerenser monteret med Weedmap kamera, der optager ukrudtsintensitet på marken. Der vil blive sat fokus på det lavpraktiske og mekaniske, f.eks. skærtyper til forskellige rækkerensningsopgaver. Agrointelli gennemgår hvordan Robotter bringer værdi til landmænd og grøntsagsproducenter, både via det autonome, men også i forhold til muligheden for anvendelse af kunstig intelligens og kamerateknologi til plantegenkendelse. Dertil kommer en gennemgang af forskellige forskningsprojekter som indikator for, hvad fremtiden kommer til at bringe på området. Agrointelli repræsenteres af Agrointellis COO Henrik Lynge Jakobsen og Agrows ejer Kristian Møller, der driver et salgsagentur med hovedvægt på Agrointellis produkter på det danske marked. 3. Aktivitet Virksomhedsbesøg på Danish Crown Danish Crown ejer et af nord Europas største og mest moderne svineslagterier og det er placeret i Horsens blot et stenkast fra Bygholm. Slagteriet er bygget med en besøgsgang, der går tværs igennem hele produktionen, og det er dermed muligt at følge alle processer fra de levende dyr bliver slagtet, til flæskestegen forlader fabrikken 24 timer senere. Snyd ikke dig selv for et spændende besøg inden for murene hos Danish Crown i Horsens, som er et godt eksempel på det, vi kan i Danmark, når det kommer til forædling. 4. Aktivitet Yding Grønt Yding Grønts leverer gode, sunde og friske salatprodukter af høj kvalitet til detail- og cateringkunder. I dag står der Yding Grønt på hver anden pakke salat i butikkerne og det skyldes ikke mindst det store udvalg og sortiment i salater og urter. Yding Grønt er især fokuseret på smagssammensætninger, høje kvalitetsoplevelser, nye anvendelsesmuligheder, gavnlige indholdsstoffer, emballage samt nye opskrifter. Besøget er interessant for alle, men specielt for dig med grønne fingre. Og for at det ikke skal være løgn, så ligger Yding Grønt næsten nabo til Bygholm.

10 Faglige Møder Fredag d. 24. august 2018 Skovbrug v/skovskolen Gartner v/rts Anlægsgartner/Greenkeeper v/ju Dyrepasser v/hansenberg og Roskilde Tekniske Skole Kvæg v/bygholm Landbrugsskole Svin v/bygholm Landbrugsskole Planter v/bygholm Landbrugsskole Økonomi v/bygholm Landbrugsskole Ledelse v/bygholm Landbrugsskole Teknik v/bygholm Landbrugsskole Dansk v/bygholm Landbrugsskole Samfundsfag v/ Bygholm Landbrugsskole

Fælles årsmøde for jordbrugets uddannelser 2017 få dit årlige skud grøn inspiration!

Fælles årsmøde for jordbrugets uddannelser 2017 få dit årlige skud grøn inspiration! 24.-25. august 2017 i Viborg Fælles årsmøde for jordbrugets uddannelser 2017 få dit årlige skud grøn inspiration! 1 Velkommen til årsmøde for jordbrugets uddannelser Igen i år er det en glæde, at byde

Læs mere

Fælles årsmøde jordbrugets uddannelser 2016

Fælles årsmøde jordbrugets uddannelser 2016 Fælles årsmøde jordbrugets uddannelser 2016 Dalum Landbrugsskole og Kold College Torsdag d. 25. august kl. 09.30 fredag d. 26. august kl. 13.00 Det er en glæde igen i år, at byde velkommen til det fælles

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Fælles årsmøde jordbrugets uddannelser 2015

Fælles årsmøde jordbrugets uddannelser 2015 Fælles årsmøde jordbrugets uddannelser 2015 Gråsten Landbrugsskole d. 27. august kl. 09.30 28. august kl. 13.00 Det er en glæde igen i år, at byde velkommen til det fælles årsmøde for undervisere og ledere

Læs mere

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODTOG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER KORT OG GODT Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kompetencer til en teknologisk og digital fremtid

Kompetencer til en teknologisk og digital fremtid Kompetencer til en teknologisk og digital fremtid Behov for tekniske og digitale kompetencer Avanceret teknologi og digitale løsninger bliver i stigende grad en del af vores samfund og afgørende for erhvervslivets

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21.

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21. Vingstedkurset 2013 Danmarks Specialpædagogiske Forening Specialpædagogik i praksis Fællesskabende didaktikker i læringsrummet Vejle Center Hotel 20. 21. november 2013 www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

Arbejdslivskonference Arbejdsmarked 4.0

Arbejdslivskonference Arbejdsmarked 4.0 Arbejdslivskonference 2017 Arbejdsmarked 4.0 FORMIDLING. LÆRING. EFFEKT. Arbejdsmarked 4.0 Nogle kalder det industri 4.0, digitalisering eller disruption (forstyrrelser). I LO har man valgt at kalde arbejdsmarkedets

Læs mere

Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler

Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler KONFERENCE - om Low Arousal principper og praksis TORSDAG D. 25. APRIL 2019 KL. 9:00-15:30 Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler v. Psykolog Bo Hejlskov Elvén Bo Hejlskov Elvén 25.

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE 18. 19. MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE- SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe.

Læs mere

IT og digitalisering i folkeskolen

IT og digitalisering i folkeskolen 08:00 100% Aabenraa Kommune Forord Udfordringer Det skal vi lykkes med Tre strategiske spor Rammer Veje ind i digitaliseringen IT og digitalisering i folkeskolen Godkendt af Aabenraa Kommunes Byråd den

Læs mere

Guide til netværk i fagene med faglige vejledere

Guide til netværk i fagene med faglige vejledere Guide til netværk i fagene med faglige vejledere I denne guide sættes fokus på, hvordan skolens faglige vejledere kan medvirke til at arbejde med implementering af forenklede Fælles Mål, bidrage til den

Læs mere

Innovation og motivation i AT som mind-set i stx praksis for lærere, ledelse og elever

Innovation og motivation i AT som mind-set i stx praksis for lærere, ledelse og elever 1 Mange har talt om innovation i gymnasiet hvad gør vi i praksis? Innovation og motivation i AT som mind-set i stx praksis for lærere, ledelse og elever Regeringen kan blot fyre folket og vælge et andet

Læs mere

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen Danmarks Læringsfestival 25.-26. marts 2014, Bella Center, København Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen En ny tradition er skabt Mød mulighederne Når Danmarks Læringsfestival den 25. og

Læs mere

Forældresamarbejde i pædagogisk dagtilbud

Forældresamarbejde i pædagogisk dagtilbud DAGPLEJEN KOLDING Forældresamarbejde i pædagogisk dagtilbud ucsyd.dk Kære dagplejer Vi glæder os til at se dig og dine kolleger på AMUuddannelsen: Forældresamarbejde i pædagogisk dagtilbud nr. 44296. Formål

Læs mere

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling Fremtidens velfærdsmedarbejder - når viden bliver til handling En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere FREDAG DEN 29. MAJ 2015 KL. 9.30 15.00 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN

Læs mere

Dansk Trivselsforum 2018

Dansk Trivselsforum 2018 6. september 2018, Odeon, Odense Dansk Trivselsforum 2018 Elevoptimisme og trivsel i skolen Elevoptimisme og trivsel i skolen du skal tro på dig selv, det r det eneste der skal til. For hvis din selvtillid

Læs mere

Produktionsskoleforeningens Årsmøde Afholdes den 19. og 20. april 2018 på Vingsted hotel & konferencecenter

Produktionsskoleforeningens Årsmøde Afholdes den 19. og 20. april 2018 på Vingsted hotel & konferencecenter Produktionsskoleforeningens Årsmøde 2018 Afholdes den 19. og 20. april 2018 på Vingsted hotel & konferencecenter Årsmøde 2018 I det forløbne år har produktionsskolerne været på den politiske dagsorden

Læs mere

Tvang, snyd eller indre glød

Tvang, snyd eller indre glød Årsmøde d. 21. og 22. maj 2015 Tvang, snyd eller indre glød Vi er intet, hvis ikke andre vil med Vejle Centerhotel Villy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle I år har vi ledt efter det fælles som udviklingskonsulenter

Læs mere

Tværgående Enhed for Læring Sagsbehandler: Karsten Bjerg Düring og Marianne Hyltoft Sagsnr P Dato:

Tværgående Enhed for Læring Sagsbehandler: Karsten Bjerg Düring og Marianne Hyltoft Sagsnr P Dato: Tværgående Enhed for Læring Sagsbehandler: Karsten Bjerg Düring og Marianne Hyltoft Sagsnr. 17.00.00-P20-14-17 Dato:7.6.2017 Det 21. århundredes kompetencer og STEAM-strategi Det 21. århundredes samfund

Læs mere

ArbejdslivsTopmøde Psykisk arbejdsmiljø i praksis

ArbejdslivsTopmøde Psykisk arbejdsmiljø i praksis ArbejdslivsTopmøde 2019 Psykisk arbejdsmiljø i praksis arbejdsmiljø ArbejdslivsTopmøde 2019 Psykisk arbejdsmiljø i praksis Hvorfor er psykisk arbejdsmiljø sat højt på dagsordenen i 2019? 2019 er arbejdmiljørepræsentanternes

Læs mere

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Motivation, innovation, Lean og læring 4.-6. februar 2016 i Nyborg DSB kursuscenter Fyrvej 1 5800 Nyborg Torsdag den 4. Februar 09.00: Registrering, kaffe/the

Læs mere

For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM

For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM 10. klasse på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier For dig der vil have et år til at blive afklaret med valget af ungdomsuddannelse, hvad enten du

Læs mere

Landskonference 2008 program

Landskonference 2008 program Landskonference 2008 program Kvalitet i dagplejen 2008 Dagplejens fremtid, relationsorienteret pædagogik i dagplejen, 0-3 åriges sproglige udvikling, børn med særlige behov og forældresamarbejdet er hovedtemaerne

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

Hvem står bag? n Teknologipagtens sekretariat er forankret i Fonden For Entreprenørskab. 8-OKT-18

Hvem står bag? n Teknologipagtens sekretariat er forankret i Fonden For Entreprenørskab. 8-OKT-18 Hvem står bag? n Bag teknologipagten står Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Undervisningsministeriet samt Uddannelses- og Forskningsministeriet. n Teknologipagtens sekretariat er forankret

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Erhvervsskolernes videncentre. omsætter ny viden, teknologier og metoder til praksis

Erhvervsskolernes videncentre. omsætter ny viden, teknologier og metoder til praksis Erhvervsskolernes videncentre omsætter ny viden, teknologier og metoder til praksis Program for workshoppen 1) Oplæg om videncentrenes arbejde og rolle i uddannelseskæden 2) Oplæg om videncentrenes betydning

Læs mere

LILLESKOLETRÆF Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer,

LILLESKOLETRÆF Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer, INVITATION LILLESKOLETRÆF 2018 Velkommen til Lilleskoletræf 2018. Hvad er det for et samfund, vi laver lilleskole i og lilleskole til? Hvad er det for fællesskaber og offentligheder, der omgiver vores

Læs mere

Fagligt Træf 2007. Nyborg Strand 13.-14. september 2007

Fagligt Træf 2007. Nyborg Strand 13.-14. september 2007 Fagligt Træf 1 TEMA Fagligt Tekst indsættes Træf Invitation til Fagligt Træf 2007 Nyborg Strand 13.-14. september 2007 Faglig inspiration til forflytningsvejledere, forflytningsansvarlige og undervisere

Læs mere

Børn og unge. vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND

Børn og unge. vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND Børn og unge vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND Børn og unge vi vil det bedste BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN HOLDER ÅRSMØDE D. 12. 13. NOVEMBER PÅ NYBORG

Læs mere

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde?

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde? Du inviteres til konference om kvalitet i sygeplejerskeuddannelsen, som sætter fokus på de udfordringer, sygeplejerskeuddannelsen står overfor i forhold til sundhedsvæsenets udvikling og forandring. Konferencen

Læs mere

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 Auditorium O100, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M Fra denne konference kan du tage ny viden med hjem om, hvorfor og hvordan danske forskere

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Kvalitet i dansk og matematik Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Om projektet Kvalitet i dansk og matematik (KiDM) er et nyt stort forskningsprojekt, som vil afprøve, om en undersøgende didaktisk

Læs mere

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Randers Kommune Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Fra åbenmundede bureaukrater til primadonnaer. Årets lederkonference har temaet Kommunikation og ledelse. Temaet er valgt, fordi vi

Læs mere

Ung Frivillig Weekend

Ung Frivillig Weekend 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend

Læs mere

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab 2 Politisk seminar 30.-31. okt. 2007 COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf. 8959 5959 Formål med seminaret Partnerskab om Folkeskolen er nu ved at

Læs mere

Brug for alle unges afslutningskonference

Brug for alle unges afslutningskonference Brug for alle unges afslutningskonference Konference med fokus på forankring af erfaringerne fra vejledningsindsatserne i Brug for alle unge 21. november 2018 Park Inn by Radisson Copenhagen Airport, Engvej

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Kooperationens årsmøde 2018 Tirsdag den 12. juni 2018, kl

Kooperationens årsmøde 2018 Tirsdag den 12. juni 2018, kl Årsmøde 2018 Kooperationens årsmøde 2018 Tirsdag den 12. juni 2018, kl. 10.00 09.30 Registrering og morgenkaffe 10.00 Velkomst 10.15 Fremtidens fællesskaber i et teknologisk perspektiv v/ IT-guru Preben

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Science. strategi. for Esbjerg Kommune

Science. strategi. for Esbjerg Kommune Science strategi for Esbjerg Kommune ENERGI MILJØ INNOVATION NATURVIDENSKAB Forord Med sciencestrategien vil Esbjerg Kommune skabe de bedste rammer for læring gennem hele livet. Vi ønsker især at have

Læs mere

Erhvervsrettet. 1o. klasse

Erhvervsrettet. 1o. klasse Erhvervsrettet 1o. klasse EUD10 Brochure.indd 1 27-01-2017 09:42:40 Bliv afklaret EUD1o er... Pilen kan pege i mange retninger, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. EUD10 er en erhvervsrettet

Læs mere

Kommunernes Skolebiblioteksforening

Kommunernes Skolebiblioteksforening Kommunernes Skolebiblioteksforening Årsmøde 2014 Årets temaer er Skolebiblioteket skolens vindue ud og ind Fremti dens skole Torsdag den 8. maj Fængslet, Fussi ngsvej 8 8700 Horsens P r o g r a m Kl. 9.00

Læs mere

Praktikvejlederkonference

Praktikvejlederkonference FORBUND Social- og sundhedshjælperuddannelsen Social- og sundhedsassistentuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse Praktikvejlederkonference 2017 Hvordan kan du arbejde med relationskompetencer

Læs mere

Udgivet af: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 2011

Udgivet af: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 2011 BACHELORUDDANNELSEN I UDDANNELSESVIDENSKAB 2011/2012 De første 180 studerende startede på Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab i 2010. KONTAKT Uddannelseskontoret i København Tuborgvej 164, 2400

Læs mere

CENTER FOR UNGDOMSFORSKNINGS ÅRLIGE NETVÆRKSKONFERENCE 2019

CENTER FOR UNGDOMSFORSKNINGS ÅRLIGE NETVÆRKSKONFERENCE 2019 CENTER FOR UNGDOMSFORSKNINGS ÅRLIGE NETVÆRKSKONFERENCE 2019 Et indblik i CeFUs aktuelle forskning om unges mestringskompetence, uddannelseslyst, motivation og deres relation til de fagprofessionelle Center

Læs mere

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES-

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- PARATE KL S UDDANNELSESTRÆF 2015 2 Konference Hvor

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Tillægsdagsorden Mødedato: Tirsdag den 25. november 2014 Mødetidspunkt: 12:00 Sluttidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M5/rådhuset Søren Gytz Olesen, Ove Kent Jørgensen, Niels Dueholm, Anders

Læs mere

Erhvervsrettet. 1o. klasse

Erhvervsrettet. 1o. klasse Erhvervsrettet 1o. klasse Bliv afklaret Pilen kan pege i mange retninger, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. EUD10 er en erhvervsrettet 10. klasse, som sætter dig og dine muligheder

Læs mere

FSUS konference d. 28. og 29. oktober 2019 Konferencen afholdes på Comwell Roskilde Vestre Kirkevej Roskilde

FSUS konference d. 28. og 29. oktober 2019 Konferencen afholdes på Comwell Roskilde Vestre Kirkevej Roskilde Fagligt selskab for undervisende sygeplejersker FSUS konference d. 28. og 29. oktober 2019 Konferencen afholdes på Comwell Roskilde Vestre Kirkevej 12 4000 Roskilde Hvor bevæger sygeplejen og sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker Konference Klasserumsledelse 2013 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København Kurser.dk viden flytter mennesker Program 09.30-10.00 Morgenbuffet og registrering 10.00-10.10 Velkomst 10.10-10.55 Organisationen

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Erhvervsrettet. 1o. klasse

Erhvervsrettet. 1o. klasse Erhvervsrettet 1o. klasse Bliv afklaret EUD1o er... Pilen kan pege i mange retninger, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. EUD10 er en erhvervsrettet 10. klasse, som sætter dig og dine

Læs mere

Program for FALS årskonference 11.marts og 12. marts 2019 Fuglsangcenteret Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Tlf

Program for FALS årskonference 11.marts og 12. marts 2019 Fuglsangcenteret Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Tlf Program for FALS årskonference 11.marts og 12. marts 2019 Fuglsangcenteret Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Tlf. 76 20 21 00 Tema I hvor høj grad holder de klassiske Dyder i fremtidens ledelse? Dag

Læs mere

Aktiviteter i Learning Lab

Aktiviteter i Learning Lab Aktiviteter i Learning Lab Efteråret 2012 1 Lær nyt i Learning Lab Learning Lab i Skolegade er rigtig godt i gang efter en lang sommerferie, og vi har igen en masse spændende aktiviteter på tapetet i løbet

Læs mere

Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen. At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015

Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen. At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015 Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015 1 Velkommen til skolebestyrelseskonference Få inspiration til arbejdet i skolebestyrelsen

Læs mere

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Program 13.00 13.10 Velkomst og status på reformen v/ Nanna Højlund, formand PASS 13.10 14.15 Form

Læs mere

Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark

Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark Oplæg v/ Charlotte Wegener og Karin Villumsen Dansk Center for Undervisningsmiljø Finland den 27. og 28. september 2007 Undervisningsmiljø: Elevernes

Læs mere

Årskursus 2015 Organisationspsykologisk Selskab

Årskursus 2015 Organisationspsykologisk Selskab Årskursus 2015 Organisationspsykologisk Selskab På kanten af organisationspsykologien Perspektiver på organisationspsykologiske praksisser og genstandsfelt 5. - 7. februar 2015 i Nyborg DSB kursuscenter

Læs mere

SSP seminar Konventum, Helsingør marts

SSP seminar Konventum, Helsingør marts SSP seminar 2017 Konventum, Helsingør 30.-31. marts 1 Viden om de unge i Gladsaxe, opsøgende arbejde og gadeplan Hvis vi skal give de unge i Gladsaxe de bedste betingelser, er det vigtigt vi deler vores

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016 Formål Digitaliseringsstrategiens formål er at beskrive sammenhængen mellem teknik og læring, mellem digitale læremidler og læringsformer

Læs mere

Invitation til konference om fremtidens it for selvejende institutioner

Invitation til konference om fremtidens it for selvejende institutioner ARRANGEMENTDETALJER TID OG STED: Onsdag den 23. januar 2013 Syddansk Erhvervsskole Pedersmindevej 1 5230 Odense SØ TILMELDING: Gå direkte til tilmeldingsblanketten her Tilmelding senest den 18. januar

Læs mere

Digital Prototyping Forum 2014 Differentiering via innovation. Den 8. oktober 2014 i Horsens Den 9. oktober 2014 i Roskilde

Digital Prototyping Forum 2014 Differentiering via innovation. Den 8. oktober 2014 i Horsens Den 9. oktober 2014 i Roskilde Digital Prototyping Forum 2014 Differentiering via innovation Den 8. oktober 2014 i Horsens Den 9. oktober 2014 i Roskilde Velkommen til Digital Prototyping Forum 2014 - Mød Preben Mejer, Autodesk og eksperterne

Læs mere

FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL. Program: MED-konference 22. september 2014

FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL. Program: MED-konference 22. september 2014 MED-konference FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL Program: Tid: Mandag den 22. september 2014 kl. 8.00 15.30 Sted: MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning Målgruppe: MED-repræsentanter

Læs mere

TAL, SKRIV, LEG OG LÆS

TAL, SKRIV, LEG OG LÆS TAL, SKRIV, LEG OG LÆS Temadag om børns tidlige sprog- og skriftsproglige udvikling Målgrupper: Temadagen henvender sig primært til pædagoger i børnehaver og indskoling, børnehaveklasselærere og lærere

Læs mere

Konference. 25. oktober It virker!

Konference. 25. oktober It virker! Konference 25. oktober 2018 It virker! It virker! Virker it? I Danmark har vi i de senere år investeret milliarder i it i folkeskolen. Nu rejser flere spørgsmålet, om de mange penge overhovedet har haft

Læs mere

Landskonference Kvalitet i dagplejen

Landskonference Kvalitet i dagplejen F O A f a g o g a r b e j d e Landskonference 2009 Kvalitet i dagplejen 1 Landskonference 2009 Kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogik, etik i dagplejen, arbejdet med udsatte børn og forældresamarbejde

Læs mere

Pædagogisk psykologi

Pædagogisk psykologi PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2019 Campus Aarhus D. 29.-30. august, 2019 Aarhus Universitet 8000 Aarhus VELKOMMEN TIL DPU Kære nye studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til pædagogisk psykologi

Læs mere

Kompetenceudvikling gennem eksperimenter

Kompetenceudvikling gennem eksperimenter Kompetenceudvikling gennem eksperimenter På kanten af kernefagligheden 12. April 2016 Konsulent Anders Sandborg Nielsen Lektor Anne-Mette Krifa Institut for Ledelse og Forvaltning Institut for ledelse

Læs mere

Konference d. 20. marts FOTO: DUF & Michael Schlosser

Konference d. 20. marts FOTO: DUF & Michael Schlosser SÅDAN SER FREMTIDENS POLTIKERE UD Hvem er de unge, som engagerer sig i politik, hvordan formes de som politikere, og hvem er det egentlig, de repræsenterer? Konference d. 20. marts 2013 FOTO: DUF & Michael

Læs mere

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen 9.00-9.20 9.20-9.30 9.30-9.45 Registrering og morgenkaffe Velkomst V/ Helle Gammelgaard Den flippede grundskole V/ Anders Schunk Hvilke muligheder og fordele er der ved at bruge Flipped Classroom i grundskolen?

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Syddansk Universitet Institut for filosofi, Pædagogik og Religionsstudier 2011 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer

Læs mere

Praktikvejlederkonference

Praktikvejlederkonference FORBUND Social- og sundhedshjælperuddannelsen Social- og sundhedsassistentuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse Praktikvejlederkonference 2018 Hvordan fremmes elevernes præstation i praktikken?

Læs mere

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde ArbejdslivsTopmøde 2018 Styrket indflydelse og samarbejde Fra Arbejdslivskonference til ArbejdslivsTopmøde Vores - for mange velkendte - arbejdslivskonference, skifter både form, indhold og sågar navn.

Læs mere

Danmark skal længere med digital læring

Danmark skal længere med digital læring Danmark skal længere med digital læring v/ Jakob Harder, vicedirektør i Styrelsen for It og Læring Oplæg på DI s konference Education 4.0 - Kompetencer skaber vi digitalt Side 1 Digital læring i Danmark

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Sjælland indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. Køge 25. juni 2018 København den 3. juli 2018 Bestyrelsesformand

Læs mere

TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE

TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE Campus Furesø TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE Vælg mellem almen 10. klasse, Bæredygtighed og handel (EUX) og Velfærdsteknologi og innovation (EUD) 10. KLASSE I FURESØ ALMEN

Læs mere

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet?

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet? Frekvenstabeller Tabel 1: Fordeling på uddannelsesområder Bygge og Anlæg 232 26,1 Merkantil 226 25,5 Produktion og udvikling 155 17,5 Sundhed, omsorg og pædagogik 275 31,0 Tabel 2: Hvor mange år har du

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Udvikling gennem relationer

Udvikling gennem relationer Finn Thorbjørn Hansen Julie Nørgaard Jonas Norgaard Mortensen Niels Christian Hvidt Per Schultz Jørgensen Udvikling gennem relationer 4. 5. maj 2017 National konference Udvikling gennem relationer Relationer

Læs mere

INVITATION TIL KONFERENCE ERHVERVSSKOLE 5.0

INVITATION TIL KONFERENCE ERHVERVSSKOLE 5.0 INVITATION TIL KONFERENCE ERHVERVSSKOLE 5.0 12. OG 13. OKTOBER 2017 KONFERENCE DEN DIGITALE ERHVERVSSKOLE 5.0 Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Uddannelsesforbundet, HL og PRAXIS holder konference om

Læs mere

Børn & unge Godkendt den

Børn & unge Godkendt den Børn & unge Godkendt den 26.6.2018 Børn & unge Strategien er udarbejdet af Byrådet. Strategien har særlig relevans for afdelingen Dagtilbud & Skole, der har børns læring, uddannelsesparathed og trivsel

Læs mere

Fremtidens UDFORDRINGER

Fremtidens UDFORDRINGER HUB NORTH - 2ND ANNOUNCEMENT Fremtidens UDFORDRINGER skal loses nu! Hub North inviterer til målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Du kan sikre dig en plads ved at

Læs mere

LOMA-Lokal Mad - Nymarkskolen -

LOMA-Lokal Mad - Nymarkskolen - + University College Lillebælt Maddannelses Lab Svendborg Kommune Børn&Unge Ålborg Universitet MENU LOMA-Lokal Mad - Nymarkskolen - Præsentation d. 30. april 2012. MEP, Christel Schaldemose besøger Nymarkskolen.

Læs mere

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 29.09.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE Vi elsker det,

Læs mere

DIGITAL TRIVSEL UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11.

DIGITAL TRIVSEL UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11. UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11.2013 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL

Læs mere

Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse. Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018

Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse. Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018 Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018 Intro og bro Formål Temadagen vil stille skarpt på, hvordan den enkelte skole kan arbejde systematisk og kvalitetsudvikle

Læs mere

ANSVAR indhold anerkendelse

ANSVAR indhold anerkendelse MERE END ET GODT JOB ANSVAR indhold anerkendelse Pædagogisk assistentuddannelse Børne- og Kulturchefforeningens Årsmøde 11.-13. november 2009 En investering i arbejdsglæde, der betaler sig www.godtjob.dk

Læs mere

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 Mobilselvskab 87% NU! Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster 30 min Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster De sociale medier er her, der og alle vegne. De

Læs mere

Generalforsamling i IDA København. Ingeniørhuset, 13. marts 2017.

Generalforsamling i IDA København. Ingeniørhuset, 13. marts 2017. Generalforsamling i IDA København Ingeniørhuset, 13. marts 2017. 10 måneder med fart på Hvor er IDA i dag? Vi er nået langt som forening 1. Større og stærkere forening 2. Flere og endnu bedre tilbud til

Læs mere