Releasenote ADA 3.3.3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Releasenote ADA 3.3.3"

Transkript

1 Releasenote ADA ADA er Rigsarkivets værktøj til test af arkiveringsversioner, som er udarbejdet efter reglerne i bekendtgørelse nr af 20. august 2010 om arkiveringsversioner. Den nye ADA version afløser tidligere ADA version Denne releasenote giver en kort introduktion til følgende ændringer, som vi har implementeret i ADA version I overskriftsform lyder de: Forbedret performance Dannelse og sletning af underliggende databaser (ny funktion) Genoptagelse af tidligere kørte tests (ny funktion) Nyt logsystem (forbedret stabilitet + forbedret dokumentation) Ny alternativ fejllog Ny tabelviewer, herunder: visualisering af relationer mellem tabeller (ny funktion) forbedret muligheder for SQL-forespørgler (ny funktion) Mindre ændringer i brugergrænsefladen Dokumentrelationer (udgået funktion) Nye deltests og ændringer i deltests Systemkrav På de følgende sider kan du læse om ændringerne. Rapportering af fejl i programmet vil være med til at forbedre kvaliteten af efterfølgende versioner, og I er derfor meget velkomne til at kontakte os, når I falder over fejl eller andre uhensigtsmæssigheder (ada-meldinger@sa.dk). I er naturligvis også velkomne til at komme med forslag til videreudvikling, herunder ønsker til brugergrænseflade, ny funktionalitet osv. Rigsarkivet fraskiver sig ethvert ansvar for fejl, som skulle opstå i forbindelse med anvendelsen af programmet. Bemærk: ADA kræver fulde administratorrettigheder og bør køres som administrator for at give korrekte testresultater (Højreklik på ikonet og vælg kør som administrator ) På vegne af Rigsarkivet - Phillip Tømmerholt 27. marts 2017.

2 Forbedret performance Indlæsningen af filer og test af struktur inkl. MD5 er lavet om, så der er markante forbedringer. Dokumenttesten og dokumentindextesten er blevet lavet om, og målinger vi har foretaget indikerer, at testene er blevet 3-5 gange hurtigere. Der testes stadig for det samme, så der er tale om reel performanceforbedring. Vi vil meget gerne høre om omverdenen oplever samme forbedret performance. Dannelse og sletning af underliggende databaser ADA har altid under test af en arkiveringsversion dannet en række databasefiler, som bliver brugt i selve testen af arkiveringsversionen. Således ligger data duplikeret fra arkiveringsversionen, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko for sensitive data. Under Værktøjer er det nu mere klart for brugeren, at disse databasefiler dannes. ADA gemmer som default databasefiler under AppData, men nu er der en funktion, hvor man kan angive en sti til, hvor disse filer skal placeres. Det er samtidigt muligt at slette alle disse filer for en eller flere arkiveringsversioner via samme faneblad: Bemærk at denne funktion kun er tilgængelig inden man kører en test. Genoptagelse af tidligere test Når en test påbegyndes vil ADA tjekke om der allerede foreligger en database fra en tidligere kørsel. Brugeren vil blive spurgt om der ønskes at fortsætte eller om der skal køres en helt ny test. Hvis der tidligere er kørt en fuld test, vil alle fejlmeddelelser fra sidste kørsel blive genskabt i testloggen, og det er muligt via tabelviewer at tilgå de indlæste data. Hvis ADA er gået ned midt i en kørsel vil ADA rydde resultaterne fra den givne test og genoptage testen efter den sidste vellykkede test. Hvis ADA således er blevet afbrudt midt i tabeltesten, vil en genoptagelse rydde resultaterne fra tabeltesten og starte kørslen derfra allerede afviklede tests som lå før tabeltesten, som f.eks. strukturtesten vil blive registreret, men ikke kørt igen. NOTE. Ved genoptagelse bevares alle forudindstillede valg. Har man for eksempel fravalgt MD5-test, vil denne også være fravalgt ved genoptagelse. Det er et udviklingsønske at man fremover kan ændre indstillinger og kunne slå flere tests til, men dette er endnu ikke implementeret i ADA

3 Nyt logsystem Alle fejlmeddelelser, som ADA kan komme med, er nu bundet op på det, som vi kalder for det nye logsystem. Dette betyder, at enhver fejlmeddelelse i testloggen begynder med et element i skarp parentes, hvori et unikt id indgår. Et eksempel kunne være, hvis tableindex.xml i en arkiveringsversion ikke er validt i henhold til skema, så vil der i testloggen komme følgende fejl: [4.C.1_8] tableindex.xml er ikke validt. ( + beskrivelse af specifik parsingfejl) Det unikke løbenummer [4.C.1_8] henviser til dokumentet: Hvad udgør en ADA-test Dokumentation af hvad ADA (version 3.3.3) tester for. I omtalte dokument, som er tilgængeligt på vores hjemmeside er bekendtgørelse 1007 brudt ned i en række testområder med tilhørende deltests. Eksempelvis lyder bekendtgørelsens punkt 4.C.1: Alle indeksfile skal overholde deres tilhørende skema, jf. bilag 8.. Derfor er der en række deltests inden for testområdet 4.C.1 som tester wellformedness og validitet for de enkelte indeksfiler, hvoraf [4.C.1_8] som allerede nævnt tester for om tableindex.xml er validt. Med implementeringen af denne nye testlog er der derfor en større overensstemmelse mellem fejlmeddelelse og hjemmel i bekendtgørelse. Fejlmeddelelser vil i testloggen være markeret med rød skrift som ovennævnte eksempel. Der vil også være fejlmeddelelser i skarp parentes, som er markeret med grå skrift. Disse er blot hints og opmærksomhedspunkter, som ikke nødvendigvis betyder, at der er fejl i pågældende arkiveringsversion. Se eksempelvis: [6.C_9] Der findes 5 egenproducerede forespørgsler i arkiveringsversionen. [6.C.9] er blot en oplysning om, at der er sagsbehandlerdefinerede SQL-forespørgsler, som er navngivet med præfikset AV i tableindex.xml. Endeligt vil exceptions håndteres som en fejlmeddelelse i samme stil som de definerede deltests. Exceptions vil have klamancen [0.1] efterfulgt af en exception test omkring uventet fejl + eventuelt yderligere information: [0.1] Uventet fejl. ( + eventuel beskrivelse af fejl) Hvis man støder på denne fejl er der tale om en fejl i ADA, og ikke nødvendigvis i arkiveringsversionen. Fejl som disse eller andre uhensigtsmæssigheder kan meldes til ada-meldinger@sa.dk.

4 Ny alternativ fejllog Trykker man på Progress log, så får man en anden præsentationsform for testen: Denne præsentationsform er en direkte afspejling af det, der er defineret i Hvad udgør en ADA-test - Dokumentation af testfunktioner i ADA (version 3.3.3). I træstrukturens første niveau, kaldet Alle test er en opsamling af alle tests. Hvis man med musen trykker på Alle test vil der komme en opsamling af alle eventuelle fejl og hints i arkiveringsversionen: Der er tre kolonner: Første kolonne angiver med et lille muse-ikon om man kan se flere informationer om den pågældende fejl. Er der et museikon, kan man på rækken højreklikke med musen og få vist informationer om gældende test (se næste billeder). Anden kolonne angiver hvilken type, der er tale om. Er det et hint/info vil dette være angivet. Er der tale om en reel fejl i arkiveringsversionen, så vil denne have teksten Error og hele rækken vil være markeret rød. Det er muligt ved tryk på kolonneheader Type at sortere på fejltype. Tredje kolonne angiver testnummer og beskrivelse af testresultatet.

5 Flere informationer: Højreklik med musen på rækken med 5.E_7 og man får vist flere informationer om gældende test Trykker man på List results får en man en boks med did er for de 8 dokumenter, der indeholder private tags: Ved at trykke på kolonnen i den nye pop-up og genvejstaste CTRL-A markeres alle værdier i kolonnen. Disse kan kopieres (CTRL-C) så man kan få listen ud i eksempelvis i tekstdokument. Bemærk at denne informationsmulighed pt. kun er på ganske få tests.

6 Træstrukturen i Progress Log 1. niveau indeholder en opsamling af Alle test. 2. niveau afspejler de tre bilag i bekendtgørelsen (Bilag 4, 5 og 6) 3. niveau afspejler de testområder der er henvist til i Hvad udgør en ADA-test Dokumentation af hvad ADA (version 3.3.3) tester for. 4. niveau afspejler den enkelte deltest. På forrige billede er 3. niveau markeret. Denne hedder 4.C.2 fileindex.xml, hvilket kan ses af den blå markering i selve træstrukturen samt i øverste grå bjælke i boksen til højre. I boksen til højre og under navnet på testområdet er der en grå boks med titlen Description. Når man stiller sig på testområde, 3. niveau, så vil bekendtgørelsens bestemmelser stå under Description. I det valgte tilfælde vil de to bestemmelser under 4.C.2 være beskrevet. Stiller man sig på 4. niveau er man helt nede på den enkelte deltest. Her vil beskrivelsen af testen være at finde i Description -boksen.

7 Bemærk, at der også i Progress Log er et lampesystem, som ligner lampesystemet i statusboksen. Da der er en fejl i en opmærkning af en fils MD5-sum er denne fundet via deltesten 4.C.2_3, så er lampen for denne markeret rød. Dette arves op igennem de enkelte niveauer til 4.C.2 fileindex.xml og videre op til 4 Datastrukturer og slutteligt til 1. niveau. Lamperne kan dog ikke kun være røde og grønne som i statusboksen. Der er en del forskellige farver i spil. Trykker man på knappen med? vil der komme en forklaring på farvekoderne: Failed: Running: Unexpected result? Not run Skipped Finished Containing info Check not recognized Der er detekteret fejl i arkiveringsversionen. Testen kører stadig. [0.1] uventet fejl. Kontakt ada-meldinger@sa.dk ved disse. Tests der er fravalgt fra testens start, og som ikke skal køres. Tests der er blevet sprunget over pga. andre fejl tidligere i testen. For eksempel kan der ikke køres en nøgletest, hvis tableindex.xml ikke er wellformed. Testen er kørt, og der er ikke fundet fejl i arkiveringsversionen. Der er et hint/info fra denne test. Ikke en fejl. Dette er tests, som endnu ikke er indført i ADA, men som er formuleret i Hvad udgør en ADA-test - Dokumentation af testfunktioner i ADA (version 3.3.3).

8 Ny tabelviewer Tabelvieweren er udskiftet med en ny version, der blandt andet kan lave en visuel repræsentation af tabellerne og deres relationer: Det er muligt via menuen yderst til højre at ændre på visualisering, såsom om kolonnenavne skal med, navne på fremmednøgler og lignende. I tabelvieweren er der også ændret i visualiseringen af tabeller, og der er implementeret farvekoder i feltet, hvor man kan foretage SQL-forespørgsler: Hvis brugeren trykker på den lille trekant/pil ned (se næste billede) kommer der nu en drop down - liste, hvor det er muligt at se: 1) De 10 seneste forespørgsler, som man har foretaget. 2) De sagsbehandlerdefinerede forespørgsler, som arkivaren har formuleret skal være i arkiveringsversionen navngivet med præfikset AV 3) De forespørgsler man har gemt som favoritter. Man gemmer en forespørgsel som favorit ved at trykke på stjernen for en kørt forespørgsel.

9 Ved at trykke med musen på den enkelte forespørgsel vil resultatet af forespørgslen komme op i tabelvieweren. Mindre ændringer i brugergrænsefladen Dokumentviewer Når brugeren åbner vieweren for kontekstdokumentationen, vil denne åbnes automatisk. Tidligere måtte man via en stifinder selv finde frem til relevante arkiveringsversion og mappen contextdocumentation. Det samme gælder for dokumentvieweren, hvor startpunkt nu er det første medie for den aktuelle arkiveringsversion. Aktive drev via stifinder Finder man en arkiveringsversion via ADAs stifinder, vil aktive drev automatisk slås til. AVID-nummer Når en test af arkiveringsversion påbegyndes, så låses inputboksen, så der ikke er nogen tvivl om at testresultaterne stammer fra kørsel af pågældende arkiveringsversion. Ligeledes fremkommer AVIDnummer nu i titellinje og fremgår også i procesnavn, så man kan lukke den korrekte version via jobliste. Nedlukning af ADA Når der lukkes ned for ADA, kommer der en pop-up boks, som spørger om man er sikker. Opdater fileindex.xml Der er kommet en ny funktion til opdatering af fileindex.xml. Har man foretaget rettelser i en arkiveringsversion og vil opdatere fileindex.xml er der nu en lidt mere finkornet funktion. Man kan stadig som tidligere ved tryk på Skab ny fileindex.xml slette fileindex.xml og danne en helt ny. Denne funktion kan dog tage lang tid, hvis der er dokumenter i arkiveringsversionen. Derfor er der kommet en ny funktion: Ved tryk på Opdater fileindex.xml under fanebladet værktøjer vil ADA fileindex.xml slette alle opmærkninger, der ikke er dokumenter, og beregne og indsætte opmærkninger for de af arkiveringsversionen filer, der ikke er dokumenter. Ny Brugervejledning Under fanebladet Hjælp er der nu kommet en opdateret og mere fyldig brugervejledning til programmet. Dokumentrelationer Fanen med dokumentrelationer er fjernet, da denne kun virkede på ganske få arkiveringsversioner. Vi henviser til den nye tableviewer i stedet.

10 Nye deltest og ændringer i deltests Der er generelt ændret i måden ADA indlæser tabeller og dokumenter. Herudover er der ændret og tilpasset i en række deltests. Denne releasenote vil ikke præsentere alle detaljer for alle deltests, men vi henviser til Hvad udgør en ADA-test Dokumentation af hvad ADA (version 3.3.3) tester for, som afspejler status på hver enkelt test. Vi vil dog gerne fremhæve de nye implementerede deltests, hvor ADA i højere grad tester for om arkiveringsversioner lever op til bekendtgørelsen. Nye implementerede deltests er eksempelvis: 4.C.4_1 Der testes for, at mindst 1 af dokumentkategorierne i <documentcategory> contextdocumentationindex.xml er markeret som true for hvert dokument 4.C.6_2 Hvis arkiveringsversionen har opmærket ekstension.gml i ofn samt gml i aft testes der for, om opmærkningen i gmlxsd er udført korrekt. 4.C.6_3 Der testes for om en docid opmærket i elementet <pid> har en overordnet reference til en docid opmærket i <did> 4.C.6_4 Der testes for om alle led i indlejrede filers filer, har en endelig og afsluttende reference til en <did> 4.E_2 Der testes for, om der findes dokumentsamlingsmapper, der er tomme 4.E _10 Der testes for om nogen af dokumentsamlingsmapperne, indeholder mere end dokumentmapper 4.E_14 Der testes for, om der findes dokumentmapper, der er tomme 4.F_2 Der testes for, om der findes uvedkommende objekter i mappen Schemas, samt de 2 undermapper 4.G_1 Der testes for om der findes andre mapper eller filer i Documents, udover dokumentsamlingsmapper 4.G_11 Der testes for om nogen af dokumentsamlingsmapperne, indeholder mere end dokumentmapper 4.G_13 Der testes for om dokumenternes ID er er unikke inden for Documents. 6.C_28 Der undersøges om navne på database, tabeller, kolonner, nøgler og views er forskellige fra SQL:1999 reserverede ord. 6.A_1 Der testes for, om det angivne arkiveringsversions ID i archiveindex.xml er identisk med den aktuelle arkiveringsversion der testes. Systemkrav Programmet er testet under: Windows 7 Enterprise, Processor: Intel(R) Core (TM) i5 CPU 660@ 3.33GHz 3.47 GHz (2 kerner). Installeret hukommelse 12,0 GB. ADA kræver, at Microsoft.Net Framework 4.5 er installeret. Udover en række Open Source-moduler indeholder ADA moduler, som er underlagt licensregler, og programmet må derfor kun distribueres af Rigsarkivet. Følgende Open Source-moduler benyttes i ADA: MediaInfo fra underlagt GNU Library or Lesser General Public License (LGPL) Følgende moduler er underlagt licensregler: LeadTools Raster Image version

Brugervejledning til ADA

Brugervejledning til ADA Brugervejledning til ADA ADA version 3.3.3 ADA er et program, der af Rigsarkivet er udviklet til at teste, om en given arkiveringsversion lever op til bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 1007 af 20. august

Læs mere

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk.

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk. . Generelt I det følgende beskrives det, hvordan du sikkerhedskopierer dine kortdata. Sikkerhedskopifunktionen kopierer alle data i kortmodulet for alle høstår for den aktuelle database. Sikkerhedskopien

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af:

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: GeoGIS2020 Installation Udkast Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: 2015.08.31 Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: 1. GENERELT Side 2 af 16 Side 3 af 16 2. DOWNLOAD OG INSTALLATION

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

Kort og godt om test af arkiveringsversioner

Kort og godt om test af arkiveringsversioner Kort og godt om test af arkiveringsversioner Data og dokumenter fra den offentlige forvaltnings it-systemer, som skal bevares for eftertiden, skal afleveres til arkiv i form af arkiveringsversioner. Arkiveringsversioner

Læs mere

Dannelse af PDF dokumenter

Dannelse af PDF dokumenter Dannelse af PDF dokumenter Indhold Dannelse af PDF-dokumenter i Phd Planner... 2 Valg af vedhæftninger i PDF dokumentet... 2 Valg af skabelon for PDF dokumentet... 3 Når PDF filen er dannet... 5 Gem PDF

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data.

Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data. Backup Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data. Start med at oprette en backup-mappe til dine Untis-filer vha. stifinder i Windows. I menuen

Læs mere

Organisér dine referencer

Organisér dine referencer Organisér dine referencer Indhold Ved import af referencer... 2 Opret en Folder... 3 Opret en undermappe... 4 Fjern/søg efter dubletter... 5 Fjern dubletter/søg efter dubletter i specifik Folder... 5 Vedhæfte

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

Klippekorts Styring i Qmanager

Klippekorts Styring i Qmanager Indholdsfortegnelse Opsætning (NOVAQ Administrator)... 2 Licensnøgle... 2 Rettighedsopsætning (Default opsætning)... 2 Hvem kan administrere en kundes klippekortkonto... 2 Hvem kan administrere en kundes

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Udbedring af fejlsituationer ved anvendelse af BridgeMate

Udbedring af fejlsituationer ved anvendelse af BridgeMate Udbedring af fejlsituationer ved anvendelse af BridgeMate Indhold: Kort om BridgeCentral og BridgeMate funktionen Resumé PC en går i dvale eller lukker ned under en session Serveren mister strøm Et bord

Læs mere

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5 EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero version 5 En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word - sådan deler du referencer November

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

Manual for installation og brug af Regsupreme

Manual for installation og brug af Regsupreme Manual for installation og brug af Regsupreme af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. NB. Du kan aktivere links, ved at klikke på den tynde streg, så bliver du ført ud på de aktuelle

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning 1. Lokalt installeret afleveringsprogram til stedprøver... 2 2. Systemkrav... 3 3. Netværksopsætning... 4 4. Installation

Læs mere

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 DEN 28. JUNI 2012 INDHOLD Brugernavn og adgangskode til Eksamensdatabasen Opsætning af kørsel Hvornår indberettes der til EXDB Offentliggørelse af karakterer Beskeder

Læs mere

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 Kunde: Forfatter: Thomas W. Yde Systemtech A/S Side: 1 af 17 1 Indholdsfortegnelse 2 GENERELT OMKRING FORUDSÆTNINGEN OG OPDATERINGS FORLØBET... 3 2.1 FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport:

Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport: Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport: Denne vejledning beskriver det nye uddatamodul til Vagtplan (VP Rapport). Løsningen skal erstatte det eksisterende Ressourcestyringsmodul og danner samtidig

Læs mere

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient.

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Side 1 af 18 Navision Stat 5.0 ØKO/CPS 24.08.2008 Den nye grænseflade Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Overblik Introduktion Følgende

Læs mere

TTS-Link Brugermanual

TTS-Link Brugermanual TTS-Link Brugermanual til enkel og effektiv dyreregistrering Juni 2016 Elektronisk registrering med XRS Stavantenne og XR3000/EW7 Vejecomputer Up- og download af besætningsdata til Dyreregistreringen Eksport

Læs mere

Installationsguide til Oracle Database XE 10.2 og APEX 3.1.1

Installationsguide til Oracle Database XE 10.2 og APEX 3.1.1 Installationsguide til Oracle Database XE 10.2 og APEX 3.1.1 Oracle Database Express Edition (XE) er Oracles lille gratis database tilsvarende Microsofts SQL Server Express Edition. Oracle Database XE

Læs mere

Jobliste overblik

Jobliste overblik Kompakt Jobliste. Du kan starte Jobliste på mange måder. Du kan højreklikke på start knappen eller på proceslinjen, og vælge Jobliste i menuen, der kommer til syne. Du kan også åbne Jobliste med genvejstaster

Læs mere

Hvad udgør en ADA-test? Dokumentation af hvad ADA (version 3.3.3) tester for.

Hvad udgør en ADA-test? Dokumentation af hvad ADA (version 3.3.3) tester for. Hvad udgør en ADA-test? Dokumentation af hvad ADA (version 3.3.3) tester for. Indholdsfortegnelse Hvad tester ADA for?... 3 Oversigt over testområder... 3 Generel opbygning af testområderne... 8 Testområde

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

Easy Guide i GallupPC

Easy Guide i GallupPC Easy Guide i GallupPC Version. 6.00.00 Gallup A/S Masnedøgade 22-26 DK 2100 København Ø Telefon 39 27 27 27 Fax 39 27 50 80 Indhold SÅDAN KOMMER DU I GANG MED AT ANVENDE GALLUPPC... 2 TILFØJELSE AF UNDERSØGELSER

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde:

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde: GENERERING AF WORD-DOKUMENTER I MILJØMODULER Ved behandlingen af miljøsager i GeoEnviron kan I lave dokumenter (til enkeltpersoner), der skrives i Word med udvalgte data fra GeoEnviron. Disse data bliver

Læs mere

Guide til PlaNet v1.11. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.11. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.11 Original skrevet af: Sidst opdateret 20-08- 2015 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

WELLPLOT ARCGIS BRUGERMANUAL 9.3.1 I G I S A P S 2 0 1 1

WELLPLOT ARCGIS BRUGERMANUAL 9.3.1 I G I S A P S 2 0 1 1 WELLPLOT ARCGIS BRUGERMANUAL 9.3.1 I G I S A P S 2 0 1 1 W e l l P l o t A r c G I S BRUGERMANUAL 9.3.1 Udarbejdet for: Titel: Dokumenttype: I GIS ApS WellPlot ArcGIS Brugermanual 9.3.1 Software manual

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.12 Original skrevet af: Sidst opdateret 15-11-2016 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter

Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter Brugervejledning for Microstation til OpenSceneGraph konverter - sidste rettelse: 10/06/2005 side 1 Indholdsfortegnelse Kort oversigt over dgn2osg... 3 Systemkrav... 3 Funktionalitet...4 Geometri...4 Materialer...

Læs mere

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab I det følgende bliver du vejledt i, hvordan du indlæser en licensfil efter installation af Mamut Stellar version 7, samt hvordan du kommer hurtigt i gang

Læs mere

Brugervejledning til databrowseren

Brugervejledning til databrowseren Brugervejledning til databrowseren Indholdsfortegnelse Indledning...2 Hvordan tilgås browseren og api et...2 Databrowseren...2 Søgning...2 Visning...4 Features i listevisningen...4 Detaljeret visning...5

Læs mere

Brugervejledning til registrant

Brugervejledning til registrant Brugervejledning til registrant Når man logger på kommer man ind på en side der ser ud som nedenfor. På siden optræder alle de metadatabeskrivelser som man har rettigheder over. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

Mamut Stellar Banking

Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking understøtter betalinger på en overskuelig måde, og det er muligt at fratrække evt kreditnotaer fra en Saldobetaling før den gennemføres. Dermed får man automatisk

Læs mere

Samspillet mellem databaser og kort styres af GeoCAD programmet GeoDB.

Samspillet mellem databaser og kort styres af GeoCAD programmet GeoDB. GeoCad modul GeoDB I GeoCAD er det muligt at koble relationsdatabase til GeoEDIT. Her igennem er det muligt at lagre forskellige oplysninger i databasen og koble disse oplysninger til objekter i kortet.

Læs mere

Brugermanual SOFIA 2.1 Til brugere på læsesalen. Rigsarkivets program til visning af digitale arkivalier august 2015

Brugermanual SOFIA 2.1 Til brugere på læsesalen. Rigsarkivets program til visning af digitale arkivalier august 2015 Brugermanual SOFIA 2.1 Til brugere på læsesalen Rigsarkivets program til visning af digitale arkivalier august 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 Log in 4 2. SOFIAS OPBYGNING 5 2.1 Menupunkter

Læs mere

Når brugeren selv laver en søgning så dannes der også en liste med de bilag, der er udsøgt.

Når brugeren selv laver en søgning så dannes der også en liste med de bilag, der er udsøgt. Bilagskontrol Løsningen giver mulighed for at udsøge bilag til stikprøvekontrol. Udsøgningen kan foretages manuelt af brugerne eller der kan oprettes en stikprøveplan og så vil systemet automatisk danne

Læs mere

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen 1 af 10 NYHEDER I VERSION 28.2F...2 FORLØBET MELLEM JUL OG NYTÅR... 2 FEJLEN I VERSION 28.2E... 2 KONTROL AF INDSTILLINGER ET PÅBEGYNDT ARBEJDE... 2 BETATESTERE SØGES ER DET DIG?... 3 NYHEDER I VERSION

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem Resumé: Beskrivelse af program (DRFLive) til dynamisk visning af resulter fra DRF Stævnesystem Forfatter: Claus Hulstrøm Dato: 15. januar 2010

Læs mere

Manual opdateret Oktober 2015 Copyright ABC Softwork Aps. Materialet må ikke gengives eller kopieres uden tilladelse. Download din gratis 30 dages

Manual opdateret Oktober 2015 Copyright ABC Softwork Aps. Materialet må ikke gengives eller kopieres uden tilladelse. Download din gratis 30 dages Manual opdateret Oktober 2015 Copyright ABC Softwork Aps. Materialet må ikke gengives eller kopieres uden tilladelse. Download din gratis 30 dages prøve på: http://abcsoftwork.com/free_trial 1 Velkommen

Læs mere

Brugervejledning MT Højgaards Projektweb

Brugervejledning MT Højgaards Projektweb Brugervejledning MT Højgaards Projektweb Indhold Generelt om Projektweb 3 Oprette og få adgang til en projektwebplads 3 Finde rundt på projektwebpladsen 4 Tilføje filer til projektwebpladsen 5 Arbejde

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Organisér og del dine referencer

Organisér og del dine referencer Organisér og del dine referencer Indhold Ved import af referencer... 2 Opret en Folder... 3 Opret en undermappe... 4 Fjern/søg efter dubletter... 5 Fjern dubletter/søg efter dubletter i specifik Folder...

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Importér skemadata fra Lectio 1 af 16 Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Vælg Konverter skemadata Klik på Eksporter skemadata Importér skemadata fra Lectio 2 af 16 Vælg

Læs mere

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Maj 2017 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

Fagkompasset den nye visualisering af Fælles Mål. Indhold

Fagkompasset den nye visualisering af Fælles Mål. Indhold Fagkompasset den nye visualisering af Fælles Mål I denne manual finder du to gennemgange af det nye element: Fagkompasset, der er udviklet for at tage de første skridt hen mod en lempet tilgang ift. bindingerne

Læs mere

ViTre pakkens Profilstyring. ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler.

ViTre pakkens Profilstyring. ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler. ViTre pakkens Profilstyring ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler. Indledning Mulighederne i ViTre pakken er mange, når først indstillingsprofilen er oprettet. Ved at oprette og

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 6 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 6 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 7

Læs mere

Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn. Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning)

Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn. Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning) Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning) Indhold Tilsyn... 3 Om det pædagogiske tilsyn... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Skabeloner... 5 Opret skabelon... 6 Navngiv

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

Tips & Tricks nr. 76 Eksamensdatabasen LUDUS og LUDUS Web

Tips & Tricks nr. 76 Eksamensdatabasen LUDUS og LUDUS Web LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 76 Eksamensdatabasen LUDUS og LUDUS

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Indhold Hovedskærmens opbygning... 2 Tastaturgenveje... 3 Hovedskærmbilleder... 4 Stamdata generelt... 5 Kalender... 6 Opret/rediger kalender... 7 Specifik kalender pr.

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Funktions opdatering 4.5.01 ASPECT4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, T=Opgave, W=Releaseønske)

Funktions opdatering 4.5.01 ASPECT4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, T=Opgave, W=Releaseønske) ASPEC4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, =Opgave, =Releaseønske) 00001289 Dags dato som standardværdi Standardværdierne for datofelter i en rekvisition kan sættes til dynamiske datoer, således at rekvisitionsfeltet

Læs mere

Hjem & Afdelinger. Ligegyldigt hvor du befinder dig i systemet, vil denne MENU boks altid være synlig til venstre.

Hjem & Afdelinger. Ligegyldigt hvor du befinder dig i systemet, vil denne MENU boks altid være synlig til venstre. Hjem & Afdelinger I denne menu kan du oprette et nyt projekt, kopiérer et eksisterende projekt, søge i kandidatdatabasen, åbne kalenderen, se statestikker, uploade fotos eller dokumenter til fil arkivet

Læs mere

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund Brugermanual 2015-01-01 ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund T +45 40 84 44 41 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk Web: www.easy-mapping.dk CVR 28 69 77 67 Side

Læs mere

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport.

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. For at installere SyreN ph Rapport, indsæt BioCover USB stik i computer. Nedenstående program forefindes på USB: Ved at klikke på SyreN ph Rapport mappen åbnes mappen

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning OIOXMLfakturaprint version 1.1 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion...3 Krav til systemet...3 Installation...3 Konfiguration...6 Folderindstillinger...8

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Velkommen til Electro Energy s Prisprogram

Velkommen til Electro Energy s Prisprogram Velkommen til Electro Energy s Prisprogram Denne guide hjælper dig igennem installationen fra download via vores hjemmeside til du kan køre programmet og søge i vores varenumre. Programmet er designet

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE Til ProjectWEB udbudsportal brugere Dato Oktober, 2017 Version 01 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Offentlig adgang... 3 3. Faser og perioder...

Læs mere

Integration med Microsoft SharePoint

Integration med Microsoft SharePoint Integration med Microsoft SharePoint Kom godt i gang med opsætning af integrationen Integration med SharePoint Kom godt fra start I TimeLog Project er der mulighed for at integrere til Microsoft SharePoint,

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Drejebog til tractorpulling.dk

Drejebog til tractorpulling.dk Drejebog til tractorpulling.dk Generelt På hjemmesiden benyttes følgende som standard: - Skrifttype: Verdana - Skriftstørrelse: 12px / 9pt. 4. oktober 2011 Moskjær Marketing Falkevej 4 DK-6920 Videbæk

Læs mere

Vedr.: Brugervejledning til TV-inspektion File Uploader

Vedr.: Brugervejledning til TV-inspektion File Uploader NOTAT Dato: 04.03.2013 Projektnavn: Aarhus Vand Projekt nr.: 1102430 Udarbejdet af: Tine Falling Kokholm Kvalitetssikring: Mads Uggerby Modtager: Bruger af TVUploader Side: 1 af 8 Vedr.: Brugervejledning

Læs mere

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database Kursusbeskrivelse Oprettelse af en Access-database Som eksempel på en Access-database oprettes en simpelt system til administration af kurser. Access-databasen skal indeholde: et instruktørkartotek et

Læs mere

Kom i gang med... Kapitel 14 Arbejde med Galleri. OpenOffice.org

Kom i gang med... Kapitel 14 Arbejde med Galleri. OpenOffice.org Kom i gang med... Kapitel 14 Arbejde med Galleri OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere og/eller

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

Matador. Hvert hus koster: 2000 Et hotel koster: 2000 + 4 huse Pantsætningsværdien er 2000 kr.

Matador. Hvert hus koster: 2000 Et hotel koster: 2000 + 4 huse Pantsætningsværdien er 2000 kr. Matador Problembeskrivelse Matador består af en spilleplade med 40 felter, biler (som udgør spillebrikker), to terninger, huse, hoteller, lykkekort, pengesedler og skødekort. Hvert felt har et nummer og

Læs mere

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse IGU i VITAS I VITAS skal du registrere en aftale om integrationsgrunduddannelse, såfremt din virksomhed ønsker at indgå en aftale med en borger (udlænding). Du registrerer i VITAS din aftale samt undervisningsplan

Læs mere

Vejledning i download af programmet IHS Insight TM

Vejledning i download af programmet IHS Insight TM Vejledning i download af programmet IHS Insight TM Dobbeltklik på linket i mailen. Vælg det ønskede sprog på drop-down menuen og tryk OK. Vælg Næste for at starte installationen af programmet IHS Insight

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere