Beretning 19/ Årsmøde Udviklingsrådet Helle Øst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning 19/ Årsmøde Udviklingsrådet Helle Øst"

Transkript

1 Beretning 19/ Årsmøde Udviklingsrådet Helle Øst I Udviklingsrådet Helle Øst har vi i 2017 haft mange forskellige opgaver. Vores dagsorden har favnet vidt med mange punkter og emner. Overordnet set har vi haft følgende mødeaktivitet: 10 stk. Rådsmøder + vindmøllermøder 1 stk. Årsmøde 1 stk. Forårsmøde (om landbysklynger) 1 stk. Efterårsmøde (om turisme bl.aa med Turistchef Colin John Seymour som gerne vil ud og besøge udviklingsrådene.) Som Formand har jeg deltaget i: 4 stk. FUR (Marlene har været vikar en enkelt gang på Tirpitz) 1 stk. Årets landsby 1 stk. Kommuneplan møde (Tistrup) Mange møder om fordeling af Grøn Ordning vedr. vindmøllerne i Ulvemose - Bækhede Reception for Hanne Jespersen Flere Møder om Mælkefestival 1, 5. april, Vi fik også nedsat en erhvervsgruppe der holdt møder: Mange interne møder 1 ERFA ture til iværksætterhusene i henholdsvis Egtved, Rødding og Varde (PowerTower) Velkomst til nye rådsmedlemmer 2018 I 2017 fik Udviklingsrådet 4 nye rådsmedlemmer: Jørgen Madsen fra Borgerforeningen i Fåborg afløste Villy Pilgård Mikkel Ottosen fra Starup Borgerforening fik en vakant plads efter Jens Peder Christensen, Starup-Tofterup

2 Hans Ove Lavridsen fra Agerbæk Borgerforening fik en vakant plads for Agerbæk Malene Schober fra Fåborg Borgerforening afløste Bent Andreasen Bent Andreasen havde været vores kassere. Her blev det Jørgen Madsen som overtog denne post. Et travlt udviklingsråd Det interne samarbejde i Udviklingsrådet Noget af det vigtigst i Udviklingsrådet virke er det godt og forstående samarbejde med vores lokalsamfundet. Det er de interesser vi skal varetage, der hvor det giver mening. Og det giver mening alle de steder, hvor en opgave løses bedst ved at samarbejde på tværs. Derfor dyrker vi netværk og samarbejde med en lang række aktører, der har indvirkning på vores lokalsamfund. Her kan nævnes Samarbejde med borgerforeninger Samarbejde med erhvervslivet lokalt Samarbejde med lokalpolitikere Samarbejde med FUR Samarbejde med Byrådet Samarbejde med Økonomi og Erhvervsudvalget Samarbejde med UR Helle Vest Samarbejde med embedsfolk Det er ikke alle, der endnu har set idéen i at samarbejde med vores udviklingsråd. Vi møder til tider afvisning og mindre forståelse. Vi forsøger derfor, så godt vi kan, at kommunikerer vores arbejde og engagement ud. Her er vi klar over, at der er plads til forberedelser. Vi ser dog, at der er væsentlig opblødning på vej og flere ser Udviklingsrådet som en god sparringspartner der kan gøre en forskel for lokalsamfundet.

3 Udviklingsrådene i Varde kommune har lige haft 10 års fødselsdag. Derfor har der været en omfattende evaluering af Udviklingsrådenes virke. Den har overordnet vist at 2/3-dele af de adspurgte finde konstruktionen med Udviklingsrådene god eller meget god. Vi ser her, at der en rigtig god platform at bygge videre på for fremtiden. Arbejdet i Udviklingsrådet Udviklingsrådet har i 2017 haft rigtig mange emner og punkter på dagsordenen. De kan deles op i 4 grupper. Vi starter som regel vores Udviklingsrådsmøder med en omgang erfaringsudveksling. Her får vi fortalt om, hvad der foregår rundt i vores byer af tiltag og aktiviteter. Ellers er de andre grupper af emner vi har med at gøre 1) sager, 2) projekter og 3) idéudvikling. Vi er jo et Udviklingsråd, derfor ligger det i navnet, at vi skal rådgive og arbejde med udvikling. Da vi hedder Udviklingsrådet Helle Øst, så ligger det også implicit i opgaven, at vi skal arbejde med udviklingen for hele Helle Øst området. Derfor har vi også i hele 2017 forsøgt at få mere idéudvikling på dagsordenen. Men det er svært at få tid til fordi, der til stadighed kommer mange sager dumpende ind, som vedrører hele Helle Øst området, som vi bør varetage. SAGER: Skolestrukturen Skoler og dagtilbud for alle I løbet af 2016 var det debatten om den ny skolestruktur i Varde kommune, som næsten tog al opmærksomhed i Udviklingsrådets arbejde. Vi havde mange møder og afgav et høringssvar. I slutningen af maj 2017 blev den nye skolestruktur Skoler og dagtilbud for alle vedtaget. At vi har velfungerende skoler, er nærmest forudsætning for positiv udvikling af vores lokalsamfund. Heldigvis bestod vores skoler denne gang. Men pga. faldende elevtal, så er det forsat et spørgsmål, om de kan overleve i fremtiden.

4 Mest pres på overlevelsen er der på Starup Skole og overbygningen i Agerbæk. Derfor er det Udviklingsrådets opgave at følge børnetallene nøje. Vi må således være på forkant og lave projekter og udviklingsidéer, som kan stimulere bosætningen i vores område. Bosætning er et kerneområde for positiv lokaludvikling og for fortsat at kunne bevare vores skoler. Her er et godt samarbejde mellem skoler, lokalsamfund, foreninger og udviklingsråd vigtigt. Synliggørelse og profilering af vores skoler hører med til dagsordenen. Det er i høj grad vigtigt at skolen her optræder som en integreret del det daglige liv i lokalsamfundet. Den må ikke stå alene som et parallelsamfund i vores byer. Fordeling af midlerne fra Energinets, Grøn Ordning I foråret 2017 blev de 10 nye kæmpe vindmøller i Ulvemose og Bækhede plantage sat i drift. Her fik Udviklingsrådene Varde By, Helle Vest og Helle Øst opgaven med at fordele de ca. 3. millioner kr., som var i puljen Grøn Ordning. Grøn Ordning virkede som en slags kompensationspulje til de lokalsamfund, som skulle huse møllerne. Man arbejdede her med, at lokalsamfund inden for en afstand af 3 km kunne for del i Grøn Ordning. Det startede ud med et informationsmøde med fremlæggelse af ansøgningskriterier i Næsbjerghus den 29. marts Herefter skete der det at regeringen vedtog at nedlægge Grøn Ordning. Derfor blev ansøgningsfristen væsentlig nedkortet. Alle projektansøgninger skulle pludselig være indsendt og færdigbehandlet af kommunen i september måned. Det gav sved på panden, da alting nu skulle hastes igennem. Det var formændene for de 3 førnævnte Udviklingsråd, - Varde By, Helle Vest og Helle Øst, som stod for udvælgelserne af de indkomne projektansøgninger. Der kom ansøgninger ind for ca. 4 millioner, så der skulle vælge 1 million fra. Det blev nogle yderst vanskelige forhandlinger pga. pres, urigtige oplysninger, uklare baghåndsaftaler og indblanding fra vores bagland. Her var man absolut ikke tilfreds med den fordeling som vi var kommet frem til i formandsgruppen. Det blev til højlydte diskussioner og ca. 100 lange mailkorrespondancer.

5 Her kom samarbejdet mellem Udviklingsrådet og vores lokalsamfund på en prøve. Til sidst lykkedes det dog gennem mange dialogmøder og forhandlinger at finde en acceptabel løsning. Her fik projekter i Årre ca. 1,1 million kr. tildelt. Det blev en prøve som vi alle lærte meget af i Udviklingsrådet. En lære som vi vil tage med os fremadrettet. Efterfølgende havde vi en diskussion om, hvilken rolle Udviklingsrådet skal spille fremover. Er det Udviklingsrådets opgave at fordele midler af denne art eller er det politikerne og Varde kommune. Det er stadig et åbent spørgsmål, som er med i Udviklingsrådenes fremtidige evaluering? Vi kom også ind i en diskussion med de andre Udviklingsråd om beslutningsprocedure, forretningsorden. og referatskrivning. Fanger bordet når et tal eller en fordeling først er skrevet til protokols? Eller kan den genforhandles og omgøres kort tid efter? Det er vi stadig ikke helt enige om Fremadrettet skal vi dog ikke uddele flere midler fra Grøn Ordning, da denne pulje som nævnt er nedlagt. Ny vindmølleprojekt i Vrenderup Mose Nu vi er i gang med at snakke om vindmøller, så er der kommet en ny sag om 5 stk. 150 meter høje vindmøller i Vrenderup Mose. Fremadrettet skal vi dog ikke uddele flere midler fra Grøn Ordning ved opsætning af vindmøller, da denne pulje som nævnt er nedlagt. Nu har vi kun glæden af at huse dem! Der er mange frustrationer forbundet ved at blive naboer til sådan et vindmølleprojekt. Der dukker mange spørgsmål op til, hvordan vindmøllerne vil få indflydelse på dagligdagen mht. støj, slagskygger og udsynet til faldende boligpriser. Der er mange ubekendte spørgsmål, som giver anledning utryghed og dårlig stemning. Hvad gør vi nu? Det er her, at Udviklingsrådet kan invitere til informationsmøde for at afhjælpe uvisheden. Derfor kommer det snarest på dagsorden, i hvilken form vi kan holde møde med de implicerede parter for at få afklaring.

6 Elmaster tværs gennem Varde kommune Helt aktuel har vi i øjeblikket sagen om Energinet, der ønsker at opsætte elmaster gennem vores område i Varde Kommune. Det er en koldspand vand i hovedet på vores lokalsamfund og det enorme arbejde vi gør for udvikling og forskønnelse af vores område. Der er i aften, imens vi er samlet her til Årsmøde, et informationsmøde i Varde Fritidscenter om projektet. Egentlig burde vi alle støtte op om mødet der med vores deltagelse, men vi har et par repræsentanter med til mødet, som vil aflægge referat. Fra Udviklingsrådets side vil vi afgive et høringssvar, som vil blive fremvist senere her i aften. Vi vil også forsøge at lave nogle kordinerede tiltag med de implicerede parter. Her tænkes på de borgere som kommer til at blive berørt samt Årre Borgerforening, andre Udviklingsråd og Varde Kommune. Andre sager Jeg har nu nævnt eksempler på nogle af de mere tunge sager, som vi har og vil behandle i Udviklingsrådet. Men vi også mange andre mindre sager, som det fremgår af vores dagsorden, som altid er offentlig tilgængelig på vores hjemmeside Her kan nævnes: Forslag til ændring af skoledistriktsgrænser i Helle Grindstedbanen Gennemgang af ny kommuneplan, hvor der har været følgende temaer bæredygtig energiplanlægning, Erhverv, turisme, byudvikling, Grønt Danmarkskort, Naturpolitik og Friluftstrategi. Forslag til Varde kommunes 2018-budget Hyldest af de frivillige i Varde Kommune Årets Landsby 2017 Det er alt sammen sager, som er med til at tage tid fra at lave egentlig udviklingsarbejde, men vi har dog nået at søsætte nogle projekter og udviklingsidéer i løbet af 2017

7 Først noget om Projekter PowerTower Helle Hvis vi skal tiltrække bosætning og bevare vores skoler og institutioner, så er det Udviklingsrådet tese, at det er vigtigt med et velfungerende erhvervsliv. Det er grunden til, at vi i sommeren 2017 begyndte, at se på mulighederne for at starte vores egen iværksætterhus. Vi inviterede nogle erhvervsfolk til et møde for at få råd og opbakning. Herefter fik vi lavet en Erhvervsgruppe med Marlene Schober, som fik titlen Erhvervsminister. Med i gruppen var også Jørn S. Pedersen og Claus Jeppesen. Vi var på nogle ERFA ture til iværksætterhuse i Rødding, Egtved og PowerTower i Varde. Her havde vi også Peder Foldager med samt de andre initiativtagere fra Helle Erhvervscenter og Aktivitetshotel Her fandt vi ud af, at vi var for små til at drive et iværksætterhus selv i Helle Øst! Derfor inviterede vi Udviklingsrådet Helle Vest med. Og sammen med folkene fra ProVarde, - Iværksætterchef Friedericke Bruhn og Erhvervschef Lars Buch, fik vi sat rammerne for opstarten af PowerTower Helle. En del af rammen er, at vores PowerTower Helle er decentral på placering. Vi er ikke bundet af lokaler et bestemt sted. Det som er vigtigst er, at vi lokalt kan tilbyde iværksætter-sparring, kursus og uddannelse. Dvs., at vi her lokalt i Helle Øst kan få Fridericke Bruhn og andre fagpersoner til at holde kursus og øje med vores de iværksættere som vi har lokalt. Vi har dog sagt, at vi bruger Helle Hallen til iværksættere, som ønsker at være i et kontorfællesskab. Men kommer der en håndværker eller en automekaniker, så kan vedkommende selvfølgelig ikke være til huse i Helle Hallen. Hvis man ønsker at være i en anden by med egnede lokaler, så står PowerTower Helle ikke i vejen for det. -Tvært imod! Man kan her indgå i sparring og netværk med PowerTower Helle på lige fod med alle andre. Startskuddet blev under Mælkefestivalen, hvor vi havde en flot stand i samarbejde med ProVarde og FUR.

8 Siden har vi haft 4 henvendelser på iværksættere, som ville starte virksomhed. Alle er kommet via formidling fra Fridericke Bruhn ved PowerTower Varde. En af dem var Batiste og Co. som flyttede ind i Helle Hallen pr. 1. januar. Desværre blev det en kort visit. Efter kun 2 måneder, mente Batiste og Co ikke, at de fik kontoret udnyttet nok. Fair nok for det. Så havde vi 3 unge fyrer som ville starte med møbelproduktion. De fandt nogle lokaler i Starup. Desværre blev de ikke enige om lejeaftalen og de flyttede til Esbjerg. Der var også en forespørgsel fra en håndværker virksomhed. Det har vi ikke hørt mere til. Efterskolen. Vi fik også i oktober 2017 forespørgslen på lokaler til en ny Efterskole. Her foreslog vi det gamle rådhus i Årre. Siden har der været fremvisning og et møde på Årre kro om projektet med over 100 deltagere. Selv borgmesteren var mødt op. Om det lykkes at få Efterskolen etableret i Årre er stadig uvis. De har også andre lokaler i sigte bl.a. Tippen i Ansager. Men chancerne er stadig gode og vi afventer spændt. Sådan er stillingen endt uafgjort. Vi startede med 0 iværksættere og endt med 0 iværksættere. Det skal ses sådan, at vi kun lige er gået i gang. Og vi har bestemt, at det skal være et 3-årigt projektperiode. Vi har nu gjort en masse erfaringer med opstart af et iværksætterhus. Vi vil arbejde videre for at få projektet til at lykkes. Helt afgørende er det, at vi kan få et godt samarbejde med det lokale erhvervsliv og borgerforeninger. Vi skulle gerne have deres opbakning og støtte til at drifte vores PowerTower Helle fremadrettet. Sådan, at vi kan få det udviklet rundt i alle vores byer. Vi har her talt om, at vi godt kunne bruge en Landsbychef her i Helle. En som tog sig af at koordinerer tiltag og fremme den lokal udvikling. Lige som man i Ølgod har en Erhvervsudviklingschef og i Varde en Handelstandschef. I forbindelse med iværksætteriet har vi også talt om behovet for kapital. Der er måske mulighed for, at vi kan oprette en lokal kapitalfond sammen med LOKAL LIV, som er en kapitalfond med udspring i Ølgod. Der har været en indledende

9 kontakt med folk fra LOKAL LIV, som har udtrykt sig positivt om et muligt samarbejde med Helle Øst. Det bliver en opgave for Udviklingsrådet at finde løsninger for det. Helle Erhvervscenter og Aktivitetshotel Helle Hallen er hele vores flagskib for kultur og fritid. Den er under pres fra den udvikling, som foregår på det område. Over alt har vi set andre byer, der har fået lignende centre. Senest har Varde Fritidscenter ansøgt om en stor udvidelse med overnatningsmuligheder. I Agerbæk bygges der nu en nu multisal, som vil tage nogle af aktiviteterne med skolebørn fra væk fra Helle Hallen. Samle set så skal der investeres og nytænkes i Helle Hallen, såfremt at den forsat skal fremstå som et attraktivt kultur- og fritidscenter. Derfor har Udviklingsrådet støttet op om idéen med at etablerer Helle Erhvervscenter og Aktivitetshotel. Vi har deltaget i en Road tour rundt i 6 lokalsamfund for at promoverer projektet. Her fik vi på møderne mulighed for at fortælle de fremmødte om vores egen projekt Power Tower Helle. Vi håber, at projektet vil lykkes for initiativtagerne og Udviklingsrådet vil fortsat følge projektet med stor interesse. Mælkefestivalen Kort vil jeg nævne Mælkefestivalen som Udviklingsrådet har være med til at opfostre. UDVIKLINGSIDÈER Nu har jeg fortalt om sager og projekter Nu kommer vi så til det, vi egentlig skulle arbejde mest med i Udviklingsrådet, - nemlig Udviklingsidéer. Desværre fylder gruppen med sager så meget på dagsordenen, at tiden til udviklingsidéer tit bliver fortrængt.

10 Vi har dog på det senest haft 2 møder helt forbeholdt arbejdet med udviklingsidéer. Det handler om at finde de emner og projekter, hvor det giver god mening at samarbejde på tværs. Et såkaldt klyngesamarbejde. For at finde frem til emner, hvor der er et potentiale for et klyngesamarbejde, har vi i Udviklingsrådet læst alle Udviklingsplaner igennem for vores byer og nabobyer. Alle emner, som bliver nævnt i disse Udviklingsplaner, har vi sammenholdt på en digital opslagstavle som finde her. Her kan man let overskue, hvis flere byer i deres udviklingsplaner nævner den samme idé samstemmende. Her vil det selvfølgelig være en åbenlyst at starte et klyngesamarbejde, frem for at hver by selv opfinder den dybe tallerken igen. På vores 2 møder om udviklingsidéer, er vi i Udviklingsrådet kommet frem til, at det kunne være en idé at lave en prøve på et klyngesamarbejde om indlandsturisme. Det går godt i tråd med det som Varde Kommune arbejder med som Danmarks næststørste turistkommune. Der er helt sikkert nogle uopdyrkede potentialer i det i vores område. Vigtigt er, at vi får så mange lokalsamfund med fra vores område i en fremtidig turistklynge. Også dem fra nabobyerne. Turisterne ser ikke nogen sognegrænser når de er på tur. Derfor kan sognegrænser ikke bruges til noget når vi snakker turistklynge. I Udviklingsrådet vil vi fremadrettet indkalde alle relevante aktører, der har indflydelse på turistområdet. Det er folk der arbejder med hotel, restauration, overnatning, oplevelser, natur, ProVarde osv. Vi håber, at det er tiltag, som kan sætte gang i udviklingen i Helle Øst og sætte vores område på landkortet.

11 Til slut "Politisk Netværksgruppe Helle" For at alting kan lykkes, så er det vigtigt med politisk opbakning. Vi har lige her i efteråret haft kommunalvalg. Her blev det politiske landskab ændret i vores del af kommunen. Vi har være forkælet med at have 4 lokalpolitikere her i Helle Øst til pluslig kun at have 2. Derfor har vi lavet Politisk Netværksgruppe Helle. Her har vi sammen med UR Helle Vest inviteret alle, der er politisk engageret i Helle. Det er både dem, der blev valgt og dem som var opstillet samt formændene fra de politiske foreninger. Ved vores første møde var vi samlet godt 20 personer til at tale om udvikling i Helle. Her har vi fået et godt netværk, som vi kan spare med, når vi skal have udviklingsplaner, klyngesamarbejder og projekter gennemført. Ud fra denne beretning, så mener jeg, at vores Udviklingsråd er i god kondition. Jeg ser, at de handlinger vi har foretaget, som vi vil arbejde videre med, vil stimulerer positive den udvikling for fremtiden i Helle Øst Vrenderup, Helle Øst den 19/ Claus Jeppesen Formand for Udviklingsrådet Helle Øst

Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst

Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst Indledning Det har været et travlt år for Udviklingsrådet Helle Øst. Der har været mange emner på dagsordenen. Vi har selv afholdt mange møder

Læs mere

Udviklingsrådet Helle Øst

Udviklingsrådet Helle Øst Udviklingsrådet Helle Øst Referat fra udviklingsrådets årsmøde d. 19. april 2017 i Helle Hallen. 15 personer deltog i mødet. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Aflæggelse af beretning om rådets

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Dagsorden FORSLAG Årsmøde. Dato: 29. april 2015 kl. XX.00 Sted: Helle Hallen Referent: Mødedeltagere (udsendt til): Anders Schmidt, Peter Fornitz, Jens Peter Christensen, Lars Bo,

Læs mere

Årsberetning 2019 Udviklingsrådet Helle Øst

Årsberetning 2019 Udviklingsrådet Helle Øst Årsberetning 2019 Udviklingsrådet Helle Øst Det handler om bosætning - Det handler om bosætningsudvikling - Uanset hvad vi frivillige arbejder med borgerforeningerne og i udviklingsrådet, så handler det

Læs mere

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Program forårsmøde 2017 Velkomst v/ borgmester Erik Buhl - Vi begynder med en sang Dagsorden for mødet Rigets tilstand v/ borgmester Erik Buhl Hovedtema:

Læs mere

Opstart af Væksthuset PowerTower Helle 9. august 2017

Opstart af Væksthuset PowerTower Helle 9. august 2017 Opstart af Væksthuset PowerTower Helle 9. august 2017 Opstart af Væksthuset "PowerTower Helle" Gennem sommeren 2017 har Erhvervsgruppen tilegnet sig viden og erfaring om opstart af et væksthus "PowerTower

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Bjarne Tarp valgt 3. Aflæggelse af beretning om udviklingsrådets virke i det forløbne

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Referat Udviklingsrådets Årsmøde Dato: 29. marts 2012, kl. 19.00 Sted: Helle Hallen Dagsorden ifg. Vedtægter: Beslutning: 1. Valg af dirigent og referent 2. Aflæggelse af årsberetning

Læs mere

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene Mælkefestival Ølgod BY Night Land og BY Branding af Ølgod -TV Syd og medier Arbejdet med udviklingsplaner Struktur eks. Helle Øst og Helle Vest Udviklingsplaner Iværksætterhus Kulturhus Hallen Byskovcenter

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 14. september 2011, kl. 19.00 Sted: Årre, Årre Kro Deltagere: Fraværende: Troels Sandager, Lene Conradsen, Jesper Christiansen, Hans Peter Nielsen Birthe Skovbjerg Ingrid Sand Jens

Læs mere

28/9-16 Bestyrelsesmøde Helle Øst Udviklingsråd

28/9-16 Bestyrelsesmøde Helle Øst Udviklingsråd 28/9-16 Bestyrelsesmøde Helle Øst Udviklingsråd Referat af bestyrelsesmødet Mødet er afholdt sammen med Udviklingsrådet Helle Vest. Næsbjerghus kl. 19.00, onsdag den 28. september 2016 Har du bemærkninger

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Onsdag den 29. marts 2017 kl. 19.30 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Gert Lindberg valgt 3. Aflæggelse

Læs mere

Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro

Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro RubanFORUM Indledning Det er i dag med stor glæde, at bestyrelsen kan meddele generalforsamlingen at produktionen

Læs mere

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Mandag den 11.12.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Ansager Musik Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg

Læs mere

Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd

Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd Torsdag den 24.05.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Nymindegab Kro, Vesterhavsvej 327, 6830 Nørre Nebel Mødedeltagere: Anne Marie Slaikjær, Blåvandshuk Bjarne Buhl,

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 4. Februar 2010 kl. 19.30 Sted: Årre, Årre kro Deltagere: Fraværende: Bruno Hansen, Jesper Christiansen, Jens Christian Sørensen Connie Ibsen, Niels Jacob Jensen Jens Peter Christensen,

Læs mere

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl. 20.00 I Helle-Hallen Inden generalforsamlingen fra kl 19-20 var der foredrag og debat med Landdistrikskonsulent Carsten Blomberg

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

Tirsdag den 27. marts 2019 kl

Tirsdag den 27. marts 2019 kl Tirsdag den 27. marts 2019 kl. 19.00 på Øse Efterskole Sønderskovvej 130 Øse, 6800 Varde Dagsorden: / Referat 10 personer fremmødt. 1. Valg af dirigent: Finn Hansen valgt 2. Valg af referent: Bjarne Tarp

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Mandag den 7.8.2017 kl. 16.00 ca. 21.00 på Tirpitz, Tane Hedevej, 6857 Oksbøl Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg Karin Nielsen,

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde

Referat fra Bestyrelsesmøde Referat fra Bestyrelsesmøde Tid: Den 20-10-2015 Sted.: Christian Kl.: 19.00 Status.: Referat Til møderne er indkaldt (Funktion). 05-05-2015 16-6-2015 Gert 12-08-2015 Kim 20-10-2015 Christian 22-01-2015

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 12.06.2014 kl. 17.00 20.45 på Ansager Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Direktør for Plan, Kultur og Teknik Bent Peter Larsen deltog i mødet fra kl.

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Side 1 af 5 Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Vi vil gerne invitere jer til det årets første naturparkrådsmøde. Vi mødes ved Varde Rådhus, Bytoften 2, 6800 Varde i den lille kantine kl.

Læs mere

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg - kort fortalt Denne folder informerer om LAG Nyborg og vilkårene for at søge projektstøtte herfra. (LAG står iøvrigt for: Lokal AktionsGruppe).

Læs mere

GreenLand. Projekt grønt landdistrikt. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt. Version 1.6. 2.

GreenLand. Projekt grønt landdistrikt. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt. Version 1.6. 2. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt GreenLand Projekt grønt landdistrikt Version 1.6 2. marts 2008 Udarbejdet af sogne- og borgerforeningerne i: Lyne, Foersum, Sdr.

Læs mere

Binder bånd imellem Land & By

Binder bånd imellem Land & By Binder bånd imellem Land & By Forårsmøde med Byråd Projekt Udvikling Konsolidering Daglig drift Rubans tilstand Forårsmøde med Byråd Hjemmesider i drift Forårsmøde med Byråd 20 kørende Ruban hjemmesider!

Læs mere

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017 Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Idom-Råsted Borgeforening den 14/6-2017 Baggrund: Der er i Råsted opstået en pludselig modstand blandt et ukendt antal borgere, mod Vindteams vindmølleprojekt i Blæsbjerg.

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

27 Ruban hjemmesider

27 Ruban hjemmesider 10 Byer + Agerbæk 27 Ruban hjemmesider Nymindegab Vejers Lydum Nr. Nebel Stausø Henne Vrøgum Oksbøl Outrup 1 FUR Blåvand 6 sråd + Ølgod Ho 2 Foreningsråd 4 Foreninger 1 Firma 3 Ruban Lunde Billum Kvong

Læs mere

Kalundborg Kommune - Vision og udvikling

Kalundborg Kommune - Vision og udvikling http://www.kalundborg.dk/vision_og_udvikling.aspx?printerfriendly=2 Side 1 af 2 Forside» Vision og udvikling Vision og udvikling Udfordringer og potentialer Statistikken taler sit tydelige sprog. Som i

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Mandag den 23.10.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Lindvig Ferie- og kursuscenter / Danhostel Nymindegab, Vesterhavsvej 150, Nymindegab Mødedeltagere: Lissa Skjellerup,

Læs mere

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018.

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Bestyrelsen ser det som en af sine primære opgave, at holde en god kontakt til Lemvig kommunes embedsmænd og politikker. Vi forsøger at være tovholdere

Læs mere

LAG Varde. LAG Vardes arbejde med mål og effekter.

LAG Varde. LAG Vardes arbejde med mål og effekter. LAG Varde LAG Vardes arbejde med mål og effekter. Lokalsamfundskonsulent/LAG-koordinator List historik: Ansat 1. august 2006 til etablering af Udviklingsråd i Varde Kommune. Varde Kommune er med sine 1.256

Læs mere

UDVIKLINGSRÅD HELLE VEST (Nordenskov, Øse, Næsbjerg, Roust og Rousthøje)

UDVIKLINGSRÅD HELLE VEST (Nordenskov, Øse, Næsbjerg, Roust og Rousthøje) UDVIKLINGSRÅD HELLE VEST (Nordenskov, Øse, Næsbjerg, Roust og Rousthøje) Generalforsamling onsdag den 2. marts, 2011 afholdes på Nordenskov Kro Formanden Peder Foldager bød velkommen til Udviklingsrådet

Læs mere

Beretning. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN.

Beretning. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN. Som noget nyt har vi i år, gjort opmærksom på årsmødet ved at sende en elektronisk meddelelse

Læs mere

Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune.

Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. Vedtægter for den selvejende institution ProVarde 1 Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. 2 Formål Institutionens formål er at fremme

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl Punkt-indhold Referat Ansvarlig

Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl Punkt-indhold Referat Ansvarlig Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl 19.00 Deltagende klubber: Ølgod, Grindsted, Vesterhede, Bøvl, Fanø, Næsbjerg, Skovlund, Tistrup, Sig/Thorstrup, Oksbøl, Esbjerg, Janderup, Tjæreborg, Årre,

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018 REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018 VEJFORENINGEN FOR POPPEL ALLE OG BAKKEVEJ Afholdt mandag den 16. april 2018, kl. 20-22, Hareskov Bibliotek. Referent: Peter Viuf Bestyrelsen repræsenteret: Til stede:

Læs mere

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Varde Kommune har i forbindelse med den offentlige høring af forslag til lokalplan 06.10.L01 for et område omkring Helle Hallen modtaget bemærkninger

Læs mere

HØRINGSSVAR: Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene

HØRINGSSVAR: Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene Til Plan og Vækst Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde planogby@varde.dk Helle Øst, den 18. december 2018 HØRINGSSVAR: Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene Indledningsvis, -så glæder Udviklingsrådet

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Årsberetning 2010. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2010. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2010. Før vi blev en forening: Der var været 4 forestillinger i 2010, før vi blev en forening. Vi var et forretningsudvalg, der bestod af Halla, Henrik, Gitte, Nicki, Mads og Mark. Jimmy deltog,

Læs mere

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen Dagsorden Vindmølleplanen - en bunden opgave v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen v/ Udvalgsformand Peter Sigtenbjerggaard Vi kan ikke planlægge vindmøller alle

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø

Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø Referat Kultur og Fritidsudvalget Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø Indholdsfortegnelse: Pkt. Tekst Side Bemærkninger til dagsordenen 48 Bemærkninger

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

HØRINGSSVAR: Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene

HØRINGSSVAR: Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene Til Plan og Vækst Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde planogby@varde.dk Helle Øst, den 18. december 2018 HØRINGSSVAR: Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene Indledningsvis, -så glæder Udviklingsrådet

Læs mere

Udvalget for Plan og Teknik

Udvalget for Plan og Teknik Udvalget for Plan og Teknik Tilpasning af Teknik og Miljø Teknik og Miljø blev i foråret 2015 organiseret efter kommunens tre fokusområder på det tekniske område: Visionen Vi i Naturen, et stærkt erhvervsliv

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 2.5.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Hodde Kro, Vejlevej 4, Hodde, 6862 Tistrup. Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg Karin

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution ProVarde. Vedtægter for den selvejende institution ProVarde. 1 Navn og hjemsted.

Vedtægter for den selvejende institution ProVarde. Vedtægter for den selvejende institution ProVarde. 1 Navn og hjemsted. FORSLAG Vedtægter for den selvejende institution ProVarde 1 Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. 2 Formål Institutionens formål er

Læs mere

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER Udviklingsrådenes Byrådets Byrådets Koordinering synlighed ( Erfa. gruppe for Sogneforeninger Udvikler lokalsamfundet sogneråd på lokalplan I forhold til

Læs mere

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg Nordenskov den 28. oktober 2012 Referat af : Regeringsmøde nr. 3 i Fællesvirke Sted: Nordenskov Skole NUIF lokalet Dato: 22. oktober 2012, kl.19.00 21.30 Deltagere: Tonni Lander, Leif Arnbjerg, Kim Andersen

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 23.11.2016 kl. 17.00 21.00 på Hotel Arnbjerg, Arnbjerg Allé 2, 6800 Varde Mødedeltagere: Bjarne Buhl, Blaabjerg Ole Diget Jensen, Blåvandshuk Gert Lindberg,

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 1. Valg af dirigent. Freddy Christensen blev valgt til dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forgangne år. Formand Kenn P. Korsager

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd

Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd Torsdag den 15.11.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Varde Garten, Kræmmerpassagen, 6800 Varde Mødet indledtes kl. 16.30 med en rundvisning i Varde Garten Mødedeltagere:

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole

Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole 1. Velkomst Mogens Gade Mogens Gade kvitterede i sin velkomst for de modtagne udviklingsplaner og for det store arbejde som er lagt i arbejdet

Læs mere

Ansøgningsvejledning

Ansøgningsvejledning September 2016 Ansøgningsvejledning Landdistrikter landet over står midt i den største omstilling i nyere tid. Befolkningstilvæksten til de større byer er accelereret, og det har efterladt især de mindre

Læs mere

2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen

2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen 2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen Dagsorden: Lisbeth bød velkommen og foreslog at vi sang: Når jeg ser et rødt flag smælde. 1. Valg

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Referat Dato: 31.5.2018 Tid: kl. 17.00 20.30 Sted: Skals børnehuse Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen (formand) Vestervang: Johan I. Bjerremand Vestervang:

Læs mere

Samarbejde og lokal forankring

Samarbejde og lokal forankring Lydum Mølle Samarbejde og lokal forankring Lydum Mølle var tæt på at gå til, da det smukke, historiske kulturmiljø blev opdaget af et hold særdeles energiske ildsjæle med en god idé: De ville omdanne den

Læs mere

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Erfaringer og udfordringer Kreds Nordjylland: Svært at TR og AMiR ikke kommer på GF. I 2009 havde vi engageret en korleder. Tidligere var det KB medlemmer,

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d

Frivilligrådets beretning til årsmødet d Kontakt mellem Mennesker Att. Frivilligrådet Toldbodvej 5 5700 Svendborg Tlf. 6220 1130 Formand Karen Strandhave Tlf. 62 26 11 50 (privat) Tlf. 72 53 65 34 (arbejde) e.mail:strandhave@post.tele.dk Frivilligrådets

Læs mere

Nye grundejere: Vi byder velkommen til Torben & Sandie, som er flyttet ind i Nr. 94, og tillykke med den lille.

Nye grundejere: Vi byder velkommen til Torben & Sandie, som er flyttet ind i Nr. 94, og tillykke med den lille. Generalforsamling Tunehaverne 2 24. februar 2009. Tune skole. Bestyrelsens beretning: Nye grundejere: Vi byder velkommen til Torben & Sandie, som er flyttet ind i Nr. 94, og tillykke med den lille. Reparation

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde

Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde Fælles Forandring vejen til et bedre brug af det åbne land Hobro Erhvervsnetværk 26. April 2019 Hvad er problemet? Pres på vores landdistrikter

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

Evaluering af udviklingsrådene i Varde Kommune 2017

Evaluering af udviklingsrådene i Varde Kommune 2017 Evaluering af ene i Varde Kommune 2017 - Udtræk af undersøgelsen Udarbejdet af chefkonsulent Jørgen Nielbæk, Lokalsamfundskonsulent Lisbeth Linding og praktikant Marie Feddersen Thyssen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling i Højby Skytteforening. Højby, den 31. januar 2017

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling i Højby Skytteforening. Højby, den 31. januar 2017 Højby, den 31. januar 2017 Konsulentens klumme Jeg kan lige nå det altså at få skrevet en klumme i januar. Der har været tryk på, og så fik jeg også holdt lidt ferie først på måneden. Jeg håber, at alle

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 20. oktober 2014 kl

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 20. oktober 2014 kl Tilstede: 7 borgere ud over bestyrelsen (den kommende) Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Referat fra fælles afdelingsbestyrelsesmøde på Stubbæk Forsamlingshus, torsdag den 14. november 2013 kl. 19.00. Tilmeldt var fra Padborg Boligforening (Padbo) 31 medlemmer af afdelingsbestyrelser og organisationsbestyrelsen,

Læs mere

Borgerinddragende aktivitet

Borgerinddragende aktivitet Borgerinddragende aktiviteter Status pr. 10. november 2016 på baggrund af tilbagemeldinger fra de ni Udviklingsråd i Varde Kommune Hvert udviklingsråd samt Fælles Udviklingsrådet (FUR) har modtaget 30.000

Læs mere

Beretning og fremtid. Gentofte Kommune. entofte Kommune Gen. tofte Kommune Gento. mune Gentofte Kom

Beretning og fremtid. Gentofte Kommune. entofte Kommune Gen. tofte Kommune Gento. mune Gentofte Kom PMF AFDELING 1 Beretning og fremtid te Kommune Gentofte une Gentofte Kommu ofte Kommune Gentof mune Gentofte Komm tofte Kommune Gento mmune Gentofte Kom Gentofte Kommune G mmune Gentofte Kom entofte Kommune

Læs mere

Nr. 38 Jørgen R. Jensen (i det følgende kaldet formanden) bød velkommen til de 50 fremmødte, repræsenterende 42 grunde.

Nr. 38 Jørgen R. Jensen (i det følgende kaldet formanden) bød velkommen til de 50 fremmødte, repræsenterende 42 grunde. Referat Dato 16. oktober 2016 Sted Helberskov Forsamlingshus, "Thulstedhus" - Als Oddevej 2 Referent Nr. 174 Dagmar Rahbek/Martin Weier Christiansen. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag

Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag Sagsfremstilling Der er på nuværende tidspunkt 53 ønsker til nye cykelstier i Varde Kommune (bilag1). I forskellige

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Canadian American Friendship Society of Denmark Møde Generalforsamling Dato 26. marts 2009 Sted Deltagere HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 30 fremmødte, heraf 18 stemmeberettigede

Læs mere

Foreningen Glamsbjerg - Beretning 2011 Fremlagt den 13. februar 2012 på Generalforsamlingen

Foreningen Glamsbjerg - Beretning 2011 Fremlagt den 13. februar 2012 på Generalforsamlingen Foreningen Glamsbjerg - Beretning 2011 Fremlagt den 13. februar 2012 på Generalforsamlingen Jeg vil traditionen tro begynde med at orientere om medlemstallet i Foreningen Glamsbjerg: Medlemstallet er på

Læs mere

Referat plenummøde 18. marts 2019 kl. 17:00 Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej, 9460

Referat plenummøde 18. marts 2019 kl. 17:00 Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej, 9460 Erhvervscenter Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Lars Haagensen Direkte 7257 7454 22-03-2019 Sagsnr.: 01.02.03-G01-7-18 Referat plenummøde 18. marts 2019 kl. 17:00

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 15.09.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 på Hotel Hjedding, Ølgod Bemærk: Der er aftalt rundtur til Skulpturudstillingen. Mødetid kl. 16.00. Mødested: Kulturhuset,

Læs mere

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30.

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30. Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 19.august 2014 Mødested/lokale Personalerummet Mødetidspunkt kl. 16.30 Forventet sluttidspunkt kl. 19.00 Deltagere Evt. afbud bedes meddelt til Kontoret Direkte telefonnr.

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 23.2.2016 kl. 17.00 ca. 21.00 på Restaurant Stausø, Klintingvej 204, Stausø, 6854 Henne Mødedeltagere: Ole Diget Jensen, Blåvandshuk UR Benny Eskildsen,

Læs mere

Referat fra møde den 25/6-15 kl 17.00 18.30 vedr. messe

Referat fra møde den 25/6-15 kl 17.00 18.30 vedr. messe Referat fra møde den 25/6-15 kl 17.00 18.30 vedr. messe Deltagere: Finn Anders Claus Povl Verner Peter: Casper: Claus: Martin: Peder F: Udv.råd Helle Vest og Næsbjerg Borgerforening. Agerbæk Erhvervsforening

Læs mere

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 06.02.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Agerbæk Hotel, Storegade 2, 6753 Agerbæk Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg Claus

Læs mere

Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/ kl Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg

Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/ kl Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/6-2012 kl. 19.00 Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg Til møderne er indkaldt:(funktion). 03-04-2012 07-06-2012 Formand Peder Foldager På valg 20124 Næstformand

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet.

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet. Referat af ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2015 Tirsdag d. 14. april kl 20.00, Tinghuset, Algade 8 i Store Heddinge Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

UNDERSTØT BORGERNES INITIATIV

UNDERSTØT BORGERNES INITIATIV UNDERSTØT BORGERNES INITIATIV Holbæk Kommune vil være borgernes samarbejdspartner, fordi samarbejde styrker både medborgerskab, fælleskab og skaber bedre løsninger og dermed en bedre kommune. Vi skal

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Dagsorden smødet Dato: 28. Januar 2009 Sted: Agerbæk Hotel Kl. 19.00 Deltagere (udsendt til): Fraværende: Bruno Hansen Connie Ibsen - Henning Nielsen Kristen Lønne - Lars Barslund - Michael Kvist - Mogens

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Årsberetning 2013 for Byggeforeningen af 1933

Årsberetning 2013 for Byggeforeningen af 1933 Årsberetning 2013 for Byggeforeningen af 1933 Indledning og formål Formålet med årsberetningen er at orientere byggeforeningens interessenter om foreningens aktiviteter i forhold til foreningens formål.

Læs mere