Teknologipagtspulje vurderinger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknologipagtspulje vurderinger:"

Transkript

1 Teknologipagtspulje vurderinger: Bjerringbro Gymnasium... 2 Herningsholm Erhvervsskole... 3 Egaa Gymnasium... 4 Risskov Gymnasium... 5 Odder Gynmasium... 6 UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern... 8 Mercantec (strukturfond) Uddannelsescenter Holstebro (strukturfond) Uddannelsescenter Holstebro Asmildkloster Landbrugsskole Learnmark Horsens Bygholm Landbrugsskole Sound Hub Danmark... 19

2 2 af projekter Teknologipagtpulje Udbredelse af Girls Day in Science og mødet mellem gymnasier og teknologiambassadører i Tektanken Bjerringbro Gymnasium ,10 % Godkendelse Indstillet beløb Projektperiode 1. januar december 2020 Tarm Gymnasium, Silkeborg Gymnasium, Silkeborg Gymnasium, Risskov Gymnasium, Tradium Randers, Naturvidenskabernes Hus og Naturvidenskabernes Hus. Derudover er der 140 virksomheder engageret i Tektanken. Ansøgningen er første fase af et projekt i to faser. Fase 1 forløber over 2 år, , og fase 2 forløber i perioden , og overlapper med fase 1. Fase 1 sætter fokus på to områder: 1) Piger og STEM gennem udbredelse af Gilrs' Day in Science, samt 2) udrulning af Tektankens afprøvede skole-virksomhedssamarbejde i gymnasiet. Dette sker blandt andet gennem caseforløb med virksomheder. Projektet ønsker at inspirere flere til at vælge STEM-uddannelserne. Dette sker gennem skole-virksomhedssamarbejde for elever på regionens gymnasiale uddannelser, og ved at sikre at flere piger (og en større andel) vælger STEM-uddannelser ved at møde inspirerende rollemodeller. n er elever på de gymnasiale uddannelser i Region Midtjylland samt piger fra 7-9 klasse i grundskolen. Projektet vil som led i Teknologipagtens initiativer og med fokus på Region Midtjyllands erhvervsmæssige styrkepositioner øge elevers interesse og motivation for STEM-fagene samt inspirere til STEMstudievalg gennem to gennemafprøvede aktiviteter i TEKtanken. Projektet sker gennem følgende: 1) Girls' Day in Science 2) Skole-virksomhedssamarbejde i gymnasiet gennem TEKtanken Mål 1: Flere piger deltager i Girls' Day in Science og møder rollemodeller/teknologiambassadører. Mål 2: Flere unge møder teknologiambassadører i skole-virksomhedssamarbejde i gymnasiet. Projektet forankres gennem jævnlige møder i regeringens Teknologipagtråd, gennem naturvidenskabernes rolle som ambassadør for den midtjyske teknologipagt og gennem Tektanken-portalen, hvor samarbejde mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner synliggøres. Ansøgningen indstilles til godkendelse på baggrund af de allerede gode erfaringer, der er i Girls' Day in Science og Tektanken. Derudover vurderes det, at en udbredelse af Girls' Day in science i Region Midtjylland vil være med til at nå målet om flere unge kvinder i 2025 vælger en STEM-uddannelse. Derudover har Tektanken allerede 140 virksomheder engageret til skole-virksomhedssamarbejde, og hvis dette kunne skalleres på regionalt niveau ville teknologipagtens mål om flere skole-virksomhedssamarbejder nås.

3 3 af projekter Teknologipagtpulje Flere piger og kvinder til STEM-erhvervsuddannelserne via aktiviteter, introduktion og netværk. Herningsholm Erhvervsskole Indstillet beløb kr kr. 35 % Godkendelse kr. Projektperiode Herningsholm erhvervsskole. Herningsholm Erhvervsskole ønsker at arbejde med en tredelt indsats målrettet piger og kvinder med henblik på at tiltrække og uddanne flere kvinder til efterfølgende beskæftigelse inden for regionens styrkepositioner. Den tredelte indsats skal spænde over to initiativer målretter piger i grundskolerne, hvor tiltrækning til fortrinsvist STEMerhvervsuddannelserne er omdrejningspunkt. Det tredje trin er målrettet kvinder på STEM-erhvervsuddannelserne på Herningsholm erhvervsskole, hvor fastholdelse af de kvindelige elever på disse erhvervsuddannelsernes grund- og hovedforløb er omdrejningspunkt. At støtte op omkring Regions Midtjyllands ambitioner om at flere piger skal vælge en STEM-uddannelse inden for regionens styrkepositioner. Med nærværende projekt ønsker Herningsholm Erhvervsskole at iværksætte en indsats, der har til formål, at flere piger vælger og gennemfører en STEM-erhvervsuddannelse. n udgøres af henholdsvis piger på mellemtrinet i grundskoler i Herning Kommune og Ikast-Brande Kommune og kvinder på grund- og hovedforløb på STEM-erhvervsuddannelserne på Herningsholm Erhvervsskole. Projektet har tre trin, der skal få flere piger til at vælge en STEMerhvervsuddannelse. 1) Indsatser rettet mod piger på mellemtrinet, der skal interesserer sig for STEM 2) Indsatser rettet mod piger i 8. klasse der skal interessere sig for STEM 3) Indsatser der skal sikre at de piger der har valgt en STEM-erhvervsuddannelse også gennemfører. Mål 1: Interessen for STEM øges blandt piger på mellemtrinet på grundskolerne. Mål 2: En større andel piger søger optagelse og optages på en erhvervsuddannelse på Herningsholm Erhvervsskole. Mål 3: En større andel kvinder gennemfører en STEM-erhvervsuddannelse på Herningsholm Erhvervsskole. Via undervisningsministeriets læringskonsulenter for erhvervsuddannelserne sikres udbredelse af kendskabet til projektet. Regionsrådet har modtaget to ansøgninger under teknologipagttemaet "Piger og STEM". Da det er et faktum, at meget få kvinder vælger en STEM-erhvervsuddannelse vurderer administrationen, at Herningsholms ansøgning bør imødekommes. Godkendelsen bør dog gøres betinget af følgende betingelser: 1) Arbejdet koordineres med Bjerringbro Gymnasiums indsats vedrørende Girls Day In Science 2) Erfaringerne fra projektet skal deles med andre midtjyske erhvervsskoler.

4 4 af projekter Teknologipagt Modellering og Computational Thinking i Gymnaisefag Egaa Gymnasium kr kr kr. 25,26 % Godkendelse Indstillet beløb Projektperiode November 2018 juni 2020 Følgende gymnasier har udtrykt interesse i at deltage: Aarhus Tech, Egaa Gymnasium, Herning Gymnasium, Aarhus Katedralskole, Favrskov gymnasium, Viborg Gymnasium og HF, HHX Holstebro, Odder Gymnasium, Langkær Gymnasium, Vesthimmerland Gymnasium, Paderup Gymnasium, Skive Gymnasium, Randers Stattskole og Struer Gymnasium. Endvidere samarbejdes der med Aarhus Universitet og VIA University College. Der stilles stigende krav til unge og voksne i en digitaliseret verden. Derfor er det vigtigt at begreber som informatik, computational thinking og teknologiforstålese kommer ind på regionens ungdomsuddannelser. Region Midtjylland støttede i 2017 et pilotprojekt, der med stor succes afprøvede en særlig tilgang til at undervise i computational thinking: Kunsten at løse faglige problemer ved hjælp af digital teknologi. Forprojektgruppen for den midtjyske teknologipagt anbefalede en videreførelse af projektet. Denne ansøgning er en videreførelse af pilotprojektet. Gennem projektet ønsker deltagerne at besvare spørgsmålet: Hvordan underviser man den gruppe elever, der fokuserer på andet end STEM-fagene, i problemløsning, modellering og kodning på en sådan måde, at de får lyst til nu og i fremtiden at kombinere deres kreativitet og faglige viden med computational thinking. n er undervisere og elever på de gymnasiale uddannelser i Region Midtjylland. Dette projekt skal demonstrere at viden om digitalisering i form af computational thinking kan integreres i en bred vifte af de nuværende fag i gymnasiet, samt demonstrere, at denne udvikling giver nye muligheder for undervisere og øget faglig motivation hos eleverne. Endvidere er det et mål at etablere et regionalt videns-og kompetenecenter på tværs af ungdomsuddannelser, Aarhus universitet og læreruddannelses på VIA. Målet med centeret er at gøre Region Midtjylland til den førende region inden for undervisning i computational thinking. Mål 1: Gennemførelse af efteruddannelse og vurdering af lærernes udbytte. Mål 2: Opsamling af projekterfaringer og forankring af projektet Projektet forankres blandt andet gennem midtvejs og afslutningsseminarer. Kommunikation i fagligt relevante tidsskrifter herunder Gymnasieskolen. Derudover vil projektet fremlægge sine erfaringer på nationale konferencer og seminarer. Ansøgningen indstilles til godkendelse på baggrund af de anderkendte erfaringer, der blev gjort gennem pilotprojektet i Endvidere lægges der vægt på, at forprojektgruppen for den midtjyske teknologipagt anbefalede en videreførelse af pilotprojektet. Derudover vurderes det, at de mange gymnasier, der er med i projektet samt deltagelse af VIA og AU vil sikre at erfaringerne kommer hele regionen til gode.

5 5 af projekter Teknologipagtpulje Digital myndiggørelse et pilotprojekt til efteruddannelse af lærere på de gymnasiale ungdomsuddannelser i Region Midt Risskov Gymnasium Indstillet beløb kr kr. 25,86 % Godkendelse kr. Projektperiode Foråret 2019 Følgende skoler deltager i projektet: Aarhus Katedralskole, Aarhus Statsgymnasium, Skanderborg Gymnasium og Risskov Gymnasium. Endvidere er der indgået en aftale med Aarhus Universitet. De gymnasiale ungdomsuddannelser skal gøre eleverne til kritiske, konstruktive og nysgerrige brugere og skabere af digital teknologi. Samtidig er der stort fokus på at få flere unge til at vælge STEMuddannelserne. Forudsætningen for at dette opnås er kvalificerede undervisere. Dette projekt vil derfor etablere kursusforløb med specifik træning heri for regionens gymnasielærere. Kursusforløbet skal både indeholde teori- og begrebsdannelse og have en tæt forankring i den enkeltes undervisningspraksis. Formålet med projektet er at sikre kompetenceudviklingen og kapacitetsopbygningen hos regionens gymnasielærere i forhold til såvel teknologi som digitalisering. Der etableres et fælles sprog hos lærerne om, hvad teknologi og digitalisering er. Projektet skal indeholde både teori og praksis. Formålet med pilotprojektet er at indsamle erfaringer, der kan skræddersys til et stort anlagt kompetenceudviklingsprojekt, som efter planen skal løbe i årene n er underviserne på de deltagende erhvervsuddannelser. Derudover er det eleverne på erhvervsuddannelserne, der skal opnå digitale kompetencer, så de er klædt på til en digital fremtid. n for projektet er stx-undervisere på de deltagende skoler. I en efterfølgende videreførelse ville undervisere fra de gymnasiale uddannelser også kunne deltage. Mål 1: Mellem 15 og 20 lærer fra de deltagende skoler skal gennemføre projektet. Hver lærer skal have tilrettelagt, gennemført og evalueret et undervisningsforløb. Endvidere evalueres der på forløbet. Projektet ønskes videreført i et større projekt, der retter sig mod 60-70% af gymnasielærerne i regionen. Digital forståelse er afgørende for at de midtjyske elever kan begå sig i en digital verden. Administrationen indstiller projektet til godkendelse under forudsætning af, at der videndeles med det andet informatikprojekt.

6 6 - af projekter Teknologipagtpulje Engineering i gymnasiet Indstillet beløb Odder Gymnasium kr kr kr. 25,06 % Godkendelse kr. Projektperiode Odder Gymnasium, Silkeborg Gymnasium, Egaa STX, VIA UC og Engineering the future. Gymnasielærere og undervisere fra partnerne vil blive uddannet i engineeringmetoden samt udvikle og afprøve konkrete undervisningsforløb med udgangspunkt i engineeringdidaktikken. Sideløbende vil didaktik, forløb og lærernes kompetenceløft blive evalueret mhp. at videreudvikle og tilpasse engineeringmetoden til gymnasiet. Endelig vil projektets undervisningsforløb blive delt med andre gymnasier og gymnasielærere, samt brugt i en ny fase til at opskalere pilotprojektet til et længerevarende initiativ. Engineering er en anvendelsesorienteret og problemløsende tilgang, som tager udgangspunkt i at løse et konkret problem eller behov, og hvor undersøgelse, idegenerering, konkretisering, konstruktion og forbedring danner grundlag for løsningen på problemet. At undersøge undervisningsmetoden engineering og dens potentiale, samt udvikle best practice for implementering i gymnasiets naturvidenskabelige undervisning. Gymnasieskoler og gymnasielærere for på sigt at lave bedre naturvidenskabelig undervisning til gymnasieeleverne. Målet er at afprøve og udvikle undervisningsmetoden engineering i gymnasiets naturvidenskabelige undervisning og derigennem at løfte læreres og elevers kompetencer. Konkret struktureres projektet omkring fire workshops for naturvidenskabslærere fra de deltagende gymnasier. Hver workshop er af en dags varighed og afholdes af uddannelseskonsulenter fra VIA UC, Engineer the future og ASTRA. I perioderne mellem de fire workshops udvikler og afprøver lærerne undervisningsforløbene med sparring fra VIA UC, og med input fra et studiebesøg på et teknisk gymnasium i Region Midtjylland samt et studiebesøg på en grundskole, der har deltaget i Engineering i skolen-projektet. Mål 1: Uddanne lærerne i engineering metoden og udvikle deres faglige netværk på tværs af gymnasierne. Mål 2: Udvikle og afprøve en gymnasierettet engineering didaktik mhp. implementering. Mål 3: Udvikle og afprøve konkrete undervisningsforløb med det formål at løfte elevernes naturvidenskabelige og teknologiske interesse samt udvikle deres innovations- og karrierekompetencer Mål 4: Udbrede de udviklede engineering-undervisningsforløb blandt andre gymnasier og lærere, samt lærerkollegaer internt på de deltagende gymnasier. Mål 5: Evaluere og indsamle erfaringer til senere opskalering af projektet, herunder at tilrettelægge et optimalt efteruddannelsesforløb i engineering for gymnasielærere.

7 7 Denne ansøgning skal danne grundlag for en anden fase, hvor man ønsker at opskalere pilotprojektet til et længerevarende, landsdækkende initiativ, der også vil dække de tekniske gymnasier. Engineeringmetoden er allerede evaluereret som positivt og virkningsfuldt bl.a. gennem Engineering i skolen-projektet, men også på flere tekniske gymnasier. En videreførelse fra grundskolen og op til gymnasieniveau vurderes til at have en positiv effekt ift. at inspirere eleverne og senere få dem til at vælge en naturvidenskabelig uddannelse. Projektet virker veldokumenteret og gennemtænkt. Partnerskabet virker solidt og forskellige kompetencer er bredt repræsenteret. Partnerskabet har en vis geografisk spredning i regionen. Der foreligger allerede en plan for videreførelse af pilotprojektet. Projektet indstilles til godkendelse.

8 8 af projekter Teknologipagtpulje Indstillet beløb Udvikling og udbredelse af besøgsordningen Book en ekspert til ungdomsuddannelserne UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern kr kr kr. 30,35 % Godkendelse kr. Projektperiode Hovedansøgeren er Rinkøbing-Skjern HTX, der samarbejder med Engineer the future (ETF), der består af 50 virksomheder, ingeniøruddannelserne samt Dansk Industri og IDA. AF midtjyske virksomheder har Siemens, Vestas og Gamesa allerede tilkendegivet at de stiller sig til rådighed for projektet. Formålet er at give unge på ungdomsuddannelserne i Region Midtjylland relevante, praksisnære og personlige oplevelser med STEMrollemodeller for regionens virksomheder, så flere på sigt ønsker en STEM-uddannelse. I dag er Book en ekspert-besøgsordningen et tilbud til grundskoler, hvor teknologieksperter tager på klassebesøg med faglige fortællinger, konkrete elevaktiviteter og evt. historier fra eget job og uddannelsesliv. Der søges om at udvikle og udbrede ordningen til regions ungdomsuddannelser, der efterspørger et besøgstilbud, der understøtter lærernes mål for undervisning i tekniske og naturvidenskabelige fag, i matematik og i relation til karrierekompetencer. Formålet er at motivere og inspirere flere unge på ungdomsuddannelserne i Region Midtjylland til at overveje og vælge en videregående uddannelse inden for STEM-området. Det vil vi gøre ved brug af eksperter fra STEM-området, der kan fungere som rollemodeller, og som derved kan inspirere og motivere de unge. Hertil kommer, at besøg fra en ekspert kan bidrage til de unges almendannelse inden for naturvidenskab og teknologi og skabe større engagement i den daglige undervisning. Tre primære målgrupper: Unge på ungdomsuddannelserne, lærere og virksomheder. - Opstart af projektpartnerskabet - Udvikling og pilottest af kursuskoncept for nye STEM-eksperter til besøg i ungdomsuddannelserne - Udbredelse af book en ekspert-besøgsordningen (kurser for nye STEM-eksperter og afholdelse af besøg på ungdomsuddannelserne) - Evaluering. Overordnet set skal flere unge vælge en STEM-uddannelse i Region Midtjylland. Derfor har projektet følgende to målsætninger. Mål 1: Udvikle Book en ekspert-tilbud til ungdomsuddannelserne i Region Midtjylland. Mål 2: Book en ekspert til ungdomsuddannelser udbredes i Region Midtjylland. Forankringen af Book en ekspert-besøgsordningen til ungdomsuddannelser vil blive integreret i Engineer the futures eksisterende ordning til grundskolen, som allerede kører. Dermed vil undervisere i Region Midtjylland som de første i landet kunne booke eksperter til begge uddannelsesområder.

9 9 Book en ekspert er nationalt anderkendt projekt der retter sig mod at få grundskoleelever til at møde rollemodeller i virksomheder. Det er administrationens vurdering, at en udvikling og videreførelse af ordningen til regionens ungdomsuddannelser, vil være med til sikre at flere unge i regionen vælger en STEM-uddannelse. Herudover er der gode muligheder for at skalleringen kan gøre Region Midtjylland til den førende region inden for skole-virksomhedssamarbejde i Danmark. Administrationen vurderer derfor at projektet bør indstilles til godkendelse.

10 10 af projekter Teknologipagtpulje Indstillet beløb STEM-Vejen til erhvervskompetence og beskæftigelse Mercantec Del af strukturfondsprojekt kr. Del af strukturfondsprojekt Del af strukturfondsprojekt Godkendelse afhænger af Erhvervsstyrelsens vurdering, og om det andet ansøgte strukturfondsprojekt får tilsagn kr. Projektperiode 1. januar december 2021 Dette er en del af en national strukturfondsansøgning. Fra Region Midtjylland deltager følgende skoler: Tradium, Learnmark og Mercantec. Der er en række tværgående aktører på nationalt niveau der er en del af ansøgningen: Professionshøjskolen København, DCUM, Fremstillingsindustrien og Dansk arbejdsgiverforening. Den overordnede strukturfondsansøgning sigter mod at få flere til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse samt opkvalificering af arbejdsstyrken inden for STEM. Der søges støtte til en intensivering af den del af projektet der handler om at få flere til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse inden for regionens styrkepositioner, samt at øge kvaliteten inden for STEM på erhvervsuddannelserne i samarbejde med virksomhederne. Den del af projektet der søges om støtte til gennem uddannelsespuljen retter sig mod at få flere unge til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse. Dette sker gennem aktiviteter, der blandt andet omhandler praktikpladsgaranti og indsatser rettet mod at få flere piger til at vælge STEM-erhvervsuddannelser. n for projektet er grundskoleelever på mellemtrinet og elever på regionens grundskoler. Overordnet set vil projektet inden for uddannelsespuljens rammer: - Øge interesseren for STEM-erhvervsuddannelser - Udvikle STEM-undervisningen på erhvervsskolerne i samarbejde med virksomhederne, så undervisningen i højre lever op til virksomhedernes krav - Styrke optaget af piger på erhvervsuddannelserne - Sikre at der etableres flere praktikpladser Mål 1: Øget overgang til EUD Mål 2: Styrke undervisningens indhold på erhvervsuddannelserne Mål 3: Oprette flere praktikpladser Projektet forankres i en national styregruppe bestående af erhvervsskoler fra fire ud af fem regioner. Det er vigtigt at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Derfor har regionsrådet også tidligere støttet projektet "Flere unge i erhvervsuddannelse", hvor Mercantec er partner med 10 millioner fra regionsrådets uddannelsespulje. Administrationen har derfor sammenlignet indsatsen "Flere unge i erhvervsuddannelse" med det projekt, der søges om støtte til, og vurderer, at der er en del overlap i aktiviteterne. Administrationen vil opfordre Mercantec til at undersøge, hvordan de gode erfaringer fra "flere unge i erhvervsuddannelse" kan videreføres i et nyt projekt, når projektet nærmer sig afslutningen. Administrationen afventer Erhvervsstyrelsens behandling af ansøgningen og indstiller til medfinansiering, hvis ansøgningen får tilsagn.

11 11 af projekter Åben pulje Indstillet beløb STEM i erhvervsuddannelser Uddannelsescenter Holstebro Del af strukturfondsprojekt 3 mio. kr. Del af strukturfondsprojekt Del af strukturfondsprojekt Godkendelse afhænger af Erhvervsstyrelsens vurdering, og om det andet ansøgte strukturfondsprojekt får tilsagn. 3 mio. kr. Projektperiode Dette er en del af en national strukturfondsansøgning. Fra Region Midtjylland deltager følgende skoler: Aarhus Tech, Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern og Uddannelsescenter Holstebro. Herudover deltager følgende aktører: Udvikling Fyn, Center for Erhvervsrettede uddannelser, Lolland-Falster, EUC Sjælland, Køge Handelsskole, SoSu Nykøbing. Den overordnede strukturfondsansøgning sigter mod at få flere til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse samt opkvalificering af arbejdsstyrken inden for STEM. Der søges støtte til en intensivering af den del af projektet der handler om at få flere til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse og styrke elevernes kompetencer indenfor STEM-området. I projektet skal elevernes digitale kompetencer styrkes via udvikling af brancherettede undervisningsmoduler. Endvidere skal der fokuseres på, hvordan et digitalt samarbejde mellem virksomheder og erhvervsskoler kan være med til at fastholde flere elever. Den del af projektet, der søges om støtte til, har til formål at få flere elever til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse og styrke elevernes kompetencer inden for STEM området. Fokus i projektet er at styrke de digitale og tekniske kompetencer. Dette vil gøre uddannelser mere attraktive og tiltrække flere elever. Elever på erhvervsuddannelser og elever i folkeskolen. Den del af projektet, der søges om støtte til indenfor uddannelsespuljen, omhandler en styrkelse af elevernes digitale og tekniske kompetencer. Der vil blandt gennemføres følgende aktiviteter: Der skal udvikles et koncept for samarbejde med virksomheder om digitalt at følge elevernes kompetenceudvikling og hvor der er fokus på både de faglige kompetencer og de bløde kompetencer. Der skal ske en styrkelse af elevernes STEM kompetencer, så de vil kunne bidrage til virksomhedernes fortsatte udvikling. Opkvalificeringen vil ske gennem daglig benyttelse af de digitale medier og gennem faglige kurser i digitale løsningsmodeller Der skal udvikles og gennemføres fleksible undervisningsmoduler i udvalgte brancher med henblik på at styrke elevernes digitale og tekniske kompetencer. Der skal etableres nye typer brobygningsforløb via udvikling af aktiviteter mellem folkeskole og erhvervsliv, der viser potentialet i erhvervsuddannelser. Mål 1: Styrke elevernes digitale færdigheder Mål 2: Brancherelaterede digitale og tekniske færdigheder på GF2 og HF Mål 3: Digitalt samarbejde mellem virksomheder og erhvervsskoler Mål 4: Benytte udviklede undervisningsmoduler til Brobygning

12 12 Projektet forankres i en tværgående koordinationsgruppe Det er vigtigt at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og projektet er med til at understøtte regionens uddannelsespolitik. Administrationen afventer Erhvervsstyrelsens behandling af ansøgningen og indstiller til medfinansiering, hvis ansøgningen får tilsagn.

13 13 af projekter Teknologipagtpulje STEM - Iværksætterkultur på EUX, HHX og HTX Uddannelsescenter Holstebro kr kr kr. 28 % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Uddannelsescenter Holstebro, VIA UC Holstebro, lokale virksomheder Ansøgningen består af to delprojekter: 1) Boomerang: et samarbejdsprojekt mellem HTX, HHX, Nupark, Ingeniøruddannelsen på VIA UC og lokale virksomheder, hvor gymnasieeleverne skal løse konkrete problemstillinger for virksomhederne og være med til at udvikle nye produkter. 2) Trioen: et samarbejdsprojekt mellem EUX-praktikvirksomheder og teknikfagslærere fra hhv. HTX og erhvervsuddannelserne om udvikling af teknikfagsundervisningen på EUX med særlig fokus på produkt- og procesudviklingsopgaver til EUX-eleverne. Begge projekter vil tage udgangspunkt i engineering-metoden. Projektets samlet formål er at træne HHX-, HTX- og EUX-eleverne dels i at samarbejde med elever fra andre uddannelser end deres egen og dels at samarbejde med lokale virksomheder om konkrete udfordringer i virksomhederne. Dette skal lede til nytænkning og udvikling af entreprenørielle kompetencer hos eleverne. På længere sigt ønsker projektet at inspirere eleverne til at blive iværksættere og gerne i Holstebro Kommune for at skabe vækst i området. Boomerang: HHX- og HTX-elever Trioen: Teknikfagslærere og på længere sigt EUX-elever Boomerang: To gang forløb på tre måneder i hhv. efteråret 2019 og efteråret Eleverne deltager i et konkurrenceforløb, hvor det gælder om at få den bedste løsning på en lokal virksomheds problemstilling. Fem hold går videre til et talentudviklingsforløb hos Nupark. Endelig skal de fem hold pitche foran et panel af virksomhedsledere, fagfolk og repræsentanter fra skolen. De øvrige elever arbejder med lignende problemstillinger fra lokale virksomheder i undervisningen. Forløbet forberedes af en projektgruppe bestående af undervisere fra UCH, Nupark og de lokale virksomheder. Trioen: Projektet ønsker at bringe de tre (deraf navnet Trioen) forskellige fagprofessionelle omkring teknikfaget på EUX en til at spille bedre sammen og dermed øge elevernes læring. På første hovedforløb vil det være teknikfagslærere fra dels HTX og dels fra erhvervsuddannelsen, som skal spille bedre sammen. På andet og tredje hovedforløb inddrages elevernes praktikvirksomheder og fuldender dermed trioen. Iværksætteri skal være et gennemgående tema i uddannelsesforløbet og indgå i teknikfagsopgaver og -projekter. Ved at underviserne bringes sammen vil de i højere forstå projekterne fra hinandens vinkler og afstemme undervisningsmateriale. Dette vil skabe en mere helhedsorienteret undervisning.

14 14 Boomerang: Mål 1: Projektet er planlagt og klar til præsentation for eleverne i hhv og 2020 Mål 2: Projektet er gennemført og evalueret for anden og tredje årgang på HTX i hhv. efteråret 2019 og Mål 3: Eleverne har fået et fundament for at blive en del af STEMiværksætterkulturen i Region Midtjylland. Trioen: Projektet er planlagt og undervisningsforløb til H1, H2 og H3 er klar til at blive præsenteret for eleverne. Teknikfagsforløbene er gennemført og evalueret på de tre hovedforløb Mål 3: Eleverne har fået et fundament for at blive en del af STEMiværksætterkulturen i Region Midtjylland. Mål 4: Teknikfagsundervisningen på EUX er beskrevet på et velkvalificeret grundlag. I efteråret 2020 vil underviserne foretage en evaluering af projektet og justere forløbene med det formål at gøre klar til full scale udrulning i foråret Projektet bliver en del af VIAs forskningsprogram for entreprenørskabsundervisning, som har fokus på at kvalificere undervisere i innovation og entreprenørskab. VIA skal således være med til at evaluere projektet. Regionsrådet er nødt til at prioritere midlerne for denne rundes uddannelsespulje. Administrationen anbefaler derfor, at Uddannelsescenter Holstebro i samarbejde med andre relevante aktører søger Uddannelsespuljen næste år, hvor iværksætteri vil være et tema under teknologipagten.

15 15 af projekter Teknologipagtpulje STEM i landbrug- og fødevareproduktionen Asmildkloster Landbrugsskole kr kr kr. 25 % Afslag Indstillet beløb - Projektperiode Asmildkloster Landbrugsskole Projektet ønsker dels at opkvalificere skolens undervisere inden for STEMkompetencer med fokus på aktionslæring, dels at nytænke et innovationsfag på både grundforløb og hovedforløb inden for STEM til eleverne. At flere fremtidige fødevareproducenter opnår STEM-kompetencer, således at de kan bidrage til en bæredygtig udvikling inden for landbrugssektoren. Elever på EUD/EUX-uddannelsen indenfor "Jordbrug, fødevarer og oplevelser" (grundforløb og hovedforløb), samt undervisere inden for landbrug. Projektet består af seks delelementer: 1. Opkvalificering af undervisere 2. Udvikling af tilbud til grundskoleelever med fokus på STEM i landbrugs- og fødevareproduktion 3. Forløb til EUD/EUX-grundforløb 4. Et innovation- og iværksætterifag på EUD/EUX-hovedforløb 5. Et fælles oplæg i samarbejde på med med relevante aktører inden for erhvervet for samtlige elever på skolen omkring erhvervets/ fagets udfordringer. 6. Implementering i undervisning At flere landmænd får øget deres STEM-kompetencer via ovenstående aktiviteter. Skolen ønsker at videreformidle og sprede projektets resultater på det fælles årsmøde mellem danske landbrugsskoler og grønne uddannelser. Regionsrådet er nødt til at prioritere midlerne for denne rundes uddannelsespulje. Administrationen anbefaler derfor, at Asmildkloster Landbrugsskole i samarbejde med andre relevante aktører søger Uddannelsespuljen næste år, hvor styrkepositionerne vil være et tema under teknologipagten.

16 16 af projekter Teknologipagtpulje Flere STEM-uddannede til regionens styrkepositioner Learnmark Horsens kr kr kr. 25,6 % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Lead partner: Learnmark Horsens Deltagere: Aarhus Business College, Fonden for Entreprenørskab, Skanderborg Gymnasium, Tørring Gymnasium, Global First, Cesso.dk, Tradium (Randers Erhvervsskole), College 360 (Erhvervsskole Silkeborg), Jordbrugets Uddannelsescenter, virksomheder. Projektet ønsker at skabe øget synlighed om regionens STEM-virksomheder og de mange spændende jobs, som de tilbyder. Projektet bygger videre på Innovation i praksis, som afsluttes december Projektet har 7 indsatser: 1. Local Heroes: Etableringen af et regionalt ambassadørkorps, som skal inspirere de unge til at vælge en STEM-uddannelse. Indsatsen bygger videre på Local Heroes Event ved Aarhus Business College. Ambassadørkorpset skal både bestå af STEM-studerende og mennesker, der arbejder med STEM-opgaver. Der er fokus på at finde unge ildsjæle, som allerede har gjort sig bemærket. Projektet skal dække byer udover Aarhus der iblandt Horsens. 2. Iværksætterkultur på STX: Fonden for Entreprenørskab ønsker at få flere STX-elever til at deltage i company programme. Projektet går ud på at tilpasse company programme til de naturvidenskabelige fag på STX-gymnasier, samt at forberede underviserne på CP-forløb. 3. Virksomhedssamarbejder med særligt fokus på piger: Skanderborg og Tørring Gymnasium vil samarbejde med regionale STEMvirksomheder om at udvikle undervisningsforløb med konkrete cases og problemstillinger fra virksomhederne. 4. Global First og innovationsdøgn: I projektet vil elever skulle designe, udvikle og bygge en robot og herefter deltage i den internationale Global First Robotmesse, hvor de møder og skal samarbejde med elever fra andre lande. Endvidere skal undervisere klædes på til at undervise og hjælpe eleverne i det internationale samarbejde. Innovationsdøgn: En dags camp, hvor elever fra HTX og HHX får præsenteret problemstillinger fra virksomheder. Eleverne skal sidst på dagen præsentere deres løsninger på problemstillingerne. 5. STEMatch i Region Midtjylland: Et forløb, hvor man ønsker at matche ungdomsuddannelser med virksomheder i regionen i en tre trins proces. Ti forløb i fem kommuner i skoleåret 2019/2020 via. Cesso.dk s netværk. 6. Bæredygtig viden til fremtidens STEM-uddannede: I projektet vil fokus være på kompetenceudvikling af undervisere, samt at udvikle nye undervisningsforløb. Det hele vil være med et særligt fokus på to mobile teknologicentre. Der vil blive udviklet min. 12 læringsforløb. 7. Fremtidens teknologiværksted: Projektet er et netværk for elever på enten HTX, HHX, EUX og EUD, som mødes og får skabt faglige

17 17 forbindelser omkring teknik og naturvidenskab. Ønsket er, at dette netværk vil komme eleverne til gavn senere i livet ifm. Iværksætteri og partnerskaber. At inspirere flere unge til at vælge en STEM-uddannelse. Dette formål ønskes opnået gennem 7 delprojekter. Afhængig af indsats er målgruppen både elever og undervisere i regionen. Se ovenfor. Mål 1: Eleverne opnår viden og erfaringer med STEM-uddannelser og jobmuligheder, samt udvikler STEM-kompetencer Mål 2: Underviserne opnår erfaring med at tilrettelægge og gennemføre uddannelsesforløb i samarbejde med STEM-virksomheder. Det fremgår ikke tydeligt, hvordan de mange projekter skal forankres og videreføres efter endt projekt. Dog fremgår det i ansøgningen, at projektpartnerne forpligter sig på at sprede erfaringen med projekterne via forskellige kanaler f.eks. en afsluttende konference, nyhedsbreve, rapporter, og i netværk. Regionsrådet er nødt til at prioritere midlerne for denne rundes uddannelsespulje. Administrationen anbefaler derfor, at Learnmark i samarbejde med andre relevante aktører søger Uddannelsespuljen næste år, hvor styrkepositionerne vil være et tema under teknologipagten.

18 18 af projekter Teknologipagtpulje STEM på grundforløb i landbrug Bygholm Landbrugsskole kr kr kr. 25 % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Bygholm Landbrugsskole og INSERO Education Projektet skal udvikle forståelsen og brugen af STEM i landbrugsuddannelsens grundforløb på grundskolens udskolingstrin. Projektet vil levere analyser af eksisterende metoder og praksis ift. STEM, definere udviklings- og efteruddannelsesbehov samt anvise og afprøve konkrete STEMbaserede forløb. Undervisere og den pædagogiske ledelse på Bygholm Landbrugsskole ønsker sammen med INSERO Education at udvikle en forståelse og brug af STEM i landbrugsuddannelsens grundforløb. Projektet ønsker at bygge videre på den indsats, som Horsens Kommune har gjort på folkeskoleniveau. Undervisere og den pædagogiske ledelse på Bygholm Landbrugsskole. Projektet ønsker at gennemføre analyser af STEM-praksis i overgangen mellem grunduddannelse (folkeskolen) og erhvervsuddannelserne. Herefter ønsker man at design og gennemføre en afprøvning af eksemplariske STEM-didaktiske metoder. Mål 1: Implementering af STEM i erhvervsuddannelser (specifikt landbrugsuddannelsen). Mål 2: At flere unge vælger en erhvervsuddannelse, som også giver dem STEM-kompetencer Mål 3: At flere undervisere på landbrugsuddannelsen kompetenceudvikles i forhold til at undervise i STEM relateret til landbruget. Bygholm Landbrugsskole ønsker at bruge erfaringerne fra projektet fremover i undervisningen og er forankret i det igangværende udviklingsprojekt på skolen. INSERO Education arbejder for at udbrede STEM-balanceret undervisning i erhvervsuddannelser. Regionsrådet er dog nødt til at prioritere midlerne for denne rundes uddannelsespulje. Administrationen anbefaler derfor, at Bygholm Landbrugsskole i samarbejde med andre relevante aktører søger Uddannelsespuljen næste år, hvor styrkepositionerne vil være et tema under teknologipagten.

19 19 af projekter Teknologipagtpulje Udvikling og spredning af LYD-kit til undervisning Sound Hub Danmark A/S kr kr kr. 29 % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Struer Statsgymnasium, Lydens by (sekretariatet), Struer Kommune (skole- og dagtilbudsområdet), Lydkunstfestivalen Struer Tracks, Bang og Olufsen, Harman Lifestyle Division Projektet søger støtte til udvikling, afprøvning og validering af en undervisningsplatform til gymnasieskoler baseret på et byggesæt, der kan realisere lydprodukter. Projektet bygger videre på gennemførte aktiviteter og erfaringer i Lydens By Struer. Undervisningsplatformen skal rumme let tilgængelige og afprøvede værktøjer (i ansøgningen kaldet byggesæt) til naturvidenskabelige undervisningsforløb med udgangspunkt i lyd. Disse byggesæt består af hardware, software og cloud moduler, som kan kombineres til produkter, services, forsøgsopstillinger, mm., hvor lyd indgår som et væsentligt element og med tilhørende undervisningsmateriale såsom byggevejledninger og referencer til relevant teori og didaktik. Gymnasieskoler og gymnasielærere for på sigt at lave bedre naturvidenskabelig undervisning til gymnasieeleverne. Projektet skal kører i to faser: 1) Udvikling og afprøvning af en basisudgave og 2) udvikling og afprøvning af en feature udgave. Herefter vil man udvælge et ambassadørkorps, som skal hjælpe til at udbrede undervisningsplatformen. Mål 1: Udvikling og afprøvning af en basisudgave af byggesættet Mål 2: Udvikling og afprøvning af en feature udgave af byggesættet Mål 3: Rekruttering til og uddannelse af et ambassadørkorps Mål 4: Udbredelse af undervisningsplatformen med byggesæt Det fremgår, at man ønsker at udbrede den undervisningsplatform med byggesæt, som projektet ønsker at udvikle, og at erfaringer opsamles i Sound Hub Danmark, som efter projektets afslutning vil afholde kurser og workshops om platformen. Regionsrådet er nødt til at prioritere midlerne for denne rundes uddannelsespulje. Administrationen anbefaler derfor, at der i samarbejde med andre relevante aktører søger uddannelsespuljen næste år, hvor styrkepositionerne vil være et tema under teknologipagten. Endvidere gøres Sound Hub Danmark A/S opmærksom på, at regionsrådet kun kan give støtte til regionens ungdomsuddannelser.

20 20 af projekter Teknologipagtpulje Free Maker KUU Aarhus ved Kompetencehuset Aarhus kr kr kr. 25 % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Kompetencehuset Aarhus Man ønsker at opbygge en non-profit/social-økonomisk virksomhed, hvor krav, forventninger og arbejdsgang skal afspejle virkeligheden og dagligdagen i en traditionel virksomhed. Free Maker, som virksomheden skal hedde, har som kerneydelse en teknologibaseret produktion. Free Makers kunder skal være frivillige foreninger og organisationer fra regionen. Projektet "Free Maker" handler om at give studerende på den Kombinerede Ungdomsuddannelse KUU og kommende FGU-elever erhvervstræning via et skole-praktikforløb, der tager højde for målgruppens sociale, psykiske, fysiske og faglige udfordringer. Elever på KUU på under 25 år. I Free Maker skal der løbende være plads til elever i praktik i 4-8 uger. Free Maker skal have en professionel fastansat ledelse bestående af en direktør, en kreativ leder og en værkstedsleder. Forankring og videreførelse Vurdering og indstilling Mål 1: At skabe et skole-praktiksted som efterligner et virkelighedsnært virksomhedsmiljø Mål 2: At mindske frafaldet på KUU Mål 3: At opbygge en struktur og erfaring med simulerede virksomhedsmiljøer, der kan videreføres i og understøttes af FGU (med opstart aug. 2019). Mål 4: At udbygge beskæftigelsesområdet i det simulerede virksomhedsmiljø til andre fagområder. KUU Aarhus vil sprede erfaringer fra projektet til andre landsdeles KUUtilbud via et seminar, samt generelt i deres netværk. Endvidere vil de udarbejde en rapport om resultaterne, erfaringer og fremtidsperspektiver. KUU er ikke en ungdomsuddannelse og regionen kan dermed ikke støtte projektet i henhold til uddannelsespuljen formål. KUU er en kommunal opgave, som skal forberede de unge til at tage en ungdomsuddannelse. Det vil sige at de unge ikke får en egentlig kompetencegivende uddannelse, men et kompetencebevis. På denne baggrund indstilles projektet til afslag.

Midtjysk STEM-barometer

Midtjysk STEM-barometer Midtjysk STEM-barometer Foto: Engineering i skolen - Jesper Balleby #MidtTekPagt Midtjysk STEM-barometer Region Midtjylland, Regional Udvikling 8800 Viborg Maj 2019 Kontakt per.egedal.iskov@ru.rm.dk Indledning

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje af projekter Uddannelsespulje 01. At mestre valget Karrierelæring i ungdomsuddannelserne Århus Statsgymnasium Samlet budget 2.500.000 kr. Ansøgt beløb 1.878.000 kr. Egenfinansiering 623.000 kr. Egenfinansieringsgrad

Læs mere

Åben pulje vurderinger:

Åben pulje vurderinger: Åben pulje vurderinger: Randers Social- og Sundhedsskole... 2 Aarhus Business College: CT... 3 Aarhus Business College: VR... 5 Mercantec: Udsyn... 6 Mercantec: Sund læring... 7 UddannelsesCenter Ringkøbing

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270 Indstilling: Indstilles til tilskud x Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia Projektets navn Innovation, iværksætteri

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Hvem står bag? n Teknologipagtens sekretariat er forankret i Fonden For Entreprenørskab. 8-OKT-18

Hvem står bag? n Teknologipagtens sekretariat er forankret i Fonden For Entreprenørskab. 8-OKT-18 Hvem står bag? n Bag teknologipagten står Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Undervisningsministeriet samt Uddannelses- og Forskningsministeriet. n Teknologipagtens sekretariat er forankret

Læs mere

Midtjysk teknologipagt

Midtjysk teknologipagt Midtjysk teknologipagt Per Egedal Iskov, Udviklingskonsulent Region Midtjylland 25.01.2018, Astra Koordinatormøde Randers Twitter #MidtTekPagt www.regionmidtjylland.dk Om mig Udviklingskonsulent Region

Læs mere

Uddannelse i Region Midtjylland

Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelse i Region Midtjylland - uddannelsespolitik som led i vækst og udvikling Pia Fabrin, 12. august 2015 www.regionmidtjylland.dk Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelsessystemet i Region Midtjylland

Læs mere

Teknologipagtpulje - vurderinger

Teknologipagtpulje - vurderinger Teknologipagtpulje - vurderinger 1. Teknologipagtspulje vurderinger... 1 2. Bygholm Landbrugsskole, STEM i landbrugsfaglig erhvervsud- Dannelse... 2 3. Mercantec, Innovation i Klima og Energi på Byggetek...

Læs mere

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne 2011-2013 Mellem, Via University College, og Region Midtjylland Indledning: Vores fremtidige konkurrenceevne styrkes af, at vi gennem vores uddannelsessystem

Læs mere

VEST

VEST 1 - Kapacitet og ansøgertal 2017 Kapacitet og ansøgertal 2017 Fordelingsudvalg Ansøger pr. 15. marts 2017 Kapacitet 2017 Over-/underskud kapacitet Gym. HF Pre-IB Gym. HF Pre-IB Gym. HF Pre-IB Vest 1271

Læs mere

1486 ansøgere ansøgere ansøgere. Grenaa Gymnasium. Randers Gymnasium. Paderup Gymnasium Rønde Gymnasium. Favrskov Gymnasium.

1486 ansøgere ansøgere ansøgere. Grenaa Gymnasium. Randers Gymnasium. Paderup Gymnasium Rønde Gymnasium. Favrskov Gymnasium. Datagrundlaget Samlet set viser data, at der ikke mangler STX-kapacitet i centrum af Aarhus. Det kan samtidig konstateres, at der ud over STX og HF ikke findes andre uddannelser ud over grundskoleniveau

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544 Indstilling: Indstilles til tilskud Indstilles med forbehold Indstilles til afslag X Projektdata: Ansøgers navn Roskilde Tekniske Skole Projektets navn

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje 01. Tryg17 Social & Sundhedsskolen i Herning Samlet budget 244.000 kr. Ansøgt beløb 183.000 kr. Egenfinansiering 61.000 kr. Egenfinansierings 25 % -grad Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Januar

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan

Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan 2012 13 1 Forord v. Mogens Kragh Andersen, formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale Konkrete initiativer i 2012 13 Fortsat fokus på 95% målsætningen

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010. Sag nr. 5. Emne: Uddannelsesprojekter. 4 bilag

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010. Sag nr. 5. Emne: Uddannelsesprojekter. 4 bilag REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010 Sag nr. 5 Emne: Uddannelsesprojekter 4 bilag Koncern Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Telefon 4820 5000 Direkte 4820

Læs mere

Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009.

Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009. Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009. Regionsrådet udmøntede for første gang Uddannelsespuljemidler i 2007. Dengang blev 22 projekter med vidt forskelligt indhold aktører igangsat.

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

1 Videnpolitik

1 Videnpolitik 1 Videnpolitik 2019-2022 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige Visionen konkretiseres gennem Planog Udviklingsstrategien og politikkerne. Herved sikres, at der er en rød tråd fra

Læs mere

Til godkendelse i Regionsrådet 12. december 2011

Til godkendelse i Regionsrådet 12. december 2011 UDKAST Til godkendelse i Regionsrådet 12. december 2011 Syddansk uddannelsesaftales handlingsplan 2012-13 Aftalens parter Region Syddanmark Kommunerne i Syddanmark Ungdommens Uddannelsesvejledning Produktionsskolerne

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia, Center for Erhvervsrettet uddannelse

Læs mere

Iværksætteri i uddannelsessystemet

Iværksætteri i uddannelsessystemet Iværksætteri i uddannelsessystemet Udvalget vedr. Regional Udvikling den 7. oktober 2015 v/ruth Strøm Iværksætteri Rationalet Øget produktivitet Flere job Innovation Bringer nye produkter, services og

Læs mere

Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse

Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse Projektleder Steen Würtz Projekt Smartskills.nu VEU-centre i Region Midtjylland VEU-Center MidtØst VEU-Center Østjylland VEU-Center MIDTVEST Skive Lemvig

Læs mere

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder.

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder. UDKAST Handlingsplan 2012-2013 - Videregående uddannelser Indledning Kompetenceparat 2020 er en langsigtet satsning med det formål at hæve kompetenceniveauet markant i regionen frem mod 2020, gennem en

Læs mere

Kompetencer til en teknologisk og digital fremtid

Kompetencer til en teknologisk og digital fremtid Kompetencer til en teknologisk og digital fremtid Behov for tekniske og digitale kompetencer Avanceret teknologi og digitale løsninger bliver i stigende grad en del af vores samfund og afgørende for erhvervslivets

Læs mere

HF projekt for KS lærere i Globale Gymnasier

HF projekt for KS lærere i Globale Gymnasier HF projekt for KS lærere i Globale Gymnasier Deltagende skoler (8 i alt): Kalundborg Gymnasium, Københavns åbne Gymnasium, Ikast Brande Gymnasium, Struer Statsgymnasium, Langkær Gymnasium, Rosborg Gymnasium,

Læs mere

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Regionsrådet godkendte på sit møde den 29. november 2016 Udkast til Uddannelsesplanens fokusområder 2017-2018. Herunder blev det bl.a. vedtaget

Læs mere

Implementering af dele af Uddannelsesstrategien fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser

Implementering af dele af Uddannelsesstrategien fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser Bilag 1 Implementering af dele af Uddannelsesstrategien 2012 - fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser I Uddannelsesstrategien 2012-2013 blev der peget

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft. Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet,

Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft. Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet, Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet, bba@edu.au.dk Indhold Hvad er forståelse af teknologi? FVU-digital, digital-didaktisk dømmekraft Hvad

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Hornbæk Skole Randers Kommune

Hornbæk Skole Randers Kommune Hornbæk Skole Randers Kommune Udfordring 1: Folkeskolen for alle børn I Randers Kommune er vi udfordret af, at der på distriktsskolerne ikke eksisterer deltagelsesmuligheder for alle børn, idet der fortsat

Læs mere

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse STRATEGI 2015-16 Strategi 2015 2016 PEJLEMÆRKER OG MÅL Indholdsfortegnelse Forord 2 1.0 Strategiske pejlemærker 3 2.0 Strategiske mål 7 3.0 Proces for ZBC Strategi 11 Forord Det handler om stolthed, begejstring,

Læs mere

Innovation i praksis Young Entreprise. Gymnasiedage 25. september 2012

Innovation i praksis Young Entreprise. Gymnasiedage 25. september 2012 Innovation i praksis Young Entreprise Gymnasiedage 25. september 2012 Marianne Øster YE sekretariatsleder og underviser på hhx Steen Christensen rektor hhx og htx Mercantec, Viborg Innovation i praksis

Læs mere

Registrering af ansøgninger om forsøg på eud

Registrering af ansøgninger om forsøg på eud Registrering af ansøgninger om forsøg på eud Nr. Ansøger 1. Niels Brock Praktik i egen virksomhed 2. Skanderborg Odder Center for Uddannelse Spredning af dansk og matematik i grundforløbene 3. Nordjyllands

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011

Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011 UDKAST Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011 Syddansk uddannelsesaftales handlingsplan 2012-13 Aftalens parter Region Syddanmark Kommunerne i Syddanmark Ungdommens Uddannelsesvejledning Produktionsskolerne

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner

Bilag. Region Midtjylland. Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner Region Midtjylland Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 29 Oversigt over projektansøgninger

Læs mere

MENTORPROJEKTERNE AARHUS UNIVERSITET ASTRID SØNDERGAARD LÆRKE FÆRCH USSING 11. MARTS 2015

MENTORPROJEKTERNE AARHUS UNIVERSITET ASTRID SØNDERGAARD LÆRKE FÆRCH USSING 11. MARTS 2015 MENTORPROJEKTERNE PRÆSENTATION Astrid Søndergaard forhenværende projektleder for Udvalgt til Uni Lærke Færch Ussing projektleder for SubUniversity SubUniversity koordineres i samarbejde mellem de tre fakulteter:

Læs mere

VIDENCENTER FOR SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE

VIDENCENTER FOR SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE PLUS NATURFAGSMARATON KLOGE HÆNDER KOMPETENCEUDVIKLING GIRLS DAY IN SCIENCE VIDENCENTER FOR SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE Tektankens hovedformål er, at børn og unge skal inspireres til at tage en uddannelse

Læs mere

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Flere unge skal have en erhvervsuddannelse hvordan bidrager erhvervsskolereformen til dette. Oplæg ved Vicedirektør Hanne Muchitsch, Aalborg

Læs mere

At lære mere betyder for elever og ansatte på Struer Statsgymnasium:

At lære mere betyder for elever og ansatte på Struer Statsgymnasium: Lær mere Learn More! Strategiplan 2016-18 Strategiplanen er besluttet af skolens bestyrelse den 31.03.2016. Formål Formålet med strategien for Struer Statsgymnasium er at fastlægge rammer og overordnet

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Sjælland indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. Køge 25. juni 2018 København den 3. juli 2018 Bestyrelsesformand

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

Bilag: Erhvervsuddannelserne

Bilag: Erhvervsuddannelserne Bilag: Erhvervsuddannelserne Dette bilag viser hvordan tilmeldingen til erhvervsuddannelserne fordeler sig på erhvervsuddannelsesinstitutionerne for 2014 og 2015. Bilaget indeholder 26 tabeller. Tabel

Læs mere

1. Tilbuds-beskrivelse

1. Tilbuds-beskrivelse Bilag 1. Ungesporet forbedring af og øget sammenhæng mellem udskoling og ungdomsuddannelser så flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Introduktion. 1. Tilbuds-beskrivelse Gladsaxe Kommune og Gentofte

Læs mere

Entreprenørskab fra ABC til ph.d.

Entreprenørskab fra ABC til ph.d. Introduktion til Entreprenørskab fra ABC til ph.d. Kortlægning af entreprenørskabsundervisning i det danske uddannelsessystem 2009/ 2010 Med udgivelsen af Entreprenørskab fra ABC til ph.d. er det første

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse:

Aktivitetsbeskrivelse: Aktivitetsbeskrivelse: Talentforløb Ungdomsuddannelserne i Region Sjælland 1. Aktivitetens sammenhæng til Kompetenceparat 2020 målsætninger Ud af komfort-zonen kompetenceløft på alle niveauer Kompetenceudvikling

Læs mere

Den midtjyske teknologipagt

Den midtjyske teknologipagt Den midtjyske teknologipagt Per Egedal Iskov, udviklingskonsulent 29.11.2017 Nyborg Twitter: #MidtTekPagt www.regionmidtjylland.dk Mig Udviklingskonsulent Region Midtjylland siden juni 2017 Uddannelse

Læs mere

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Verden, arbejdsmarked og samfund forandrer sig, og det gør kravene til skole og uddannelse også.. Over hele verden er der således fokus på

Læs mere

Danmark skal længere med digital læring

Danmark skal længere med digital læring Danmark skal længere med digital læring v/ Jakob Harder, vicedirektør i Styrelsen for It og Læring Oplæg på DI s konference Education 4.0 - Kompetencer skaber vi digitalt Side 1 Digital læring i Danmark

Læs mere

FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB

FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB Introduktion Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise har med støtte fra Velux Fonden igangsat et toårigt projekt, der vil hjælpe med at inkludere og fastholde socialt udsatte

Læs mere

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 Side 1 Bestyrelsens vurdering af målopfyldelse af de enkelte mål. Basisramme 2017: 1. Flere elever

Læs mere

Folketingets Uddannelsesudvalg

Folketingets Uddannelsesudvalg Folketingets Uddannelsesudvalg Departementschefens sekretariat Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Svar på spørgsmål 54

Læs mere

UU Skive Ungdommens Uddannelsesvejledning

UU Skive Ungdommens Uddannelsesvejledning Erhvervsuddannelser og unge i Skive Kommune Fra august 2015 træder den nye EUD-reform i kraft. Derfor kan det være interessant at kigge på en status inden start. UU Skive har tal på alle unge under 25

Læs mere

UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER FAKTA OM UDDANNELSE I ODENSE 1. Unge skal bevidst vælge ungdomsuddannelse, der fører til beskæftigelse 2.

Læs mere

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune 1. Projekttitel Iværksætter i praksis lokal- og specialproducerede fødevarer 2. Ansøgt beløb fra Erhvervspuljen 94.000 3. Ansøger Virksomhedens/foreningens/organisationens

Læs mere

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. ESB benchmarkrapport. Svarprocent: 42% (7203/17203)

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. ESB benchmarkrapport. Svarprocent: 42% (7203/17203) VTU 2017 - Udvikling af praktiksamarbejde ESB benchmarkrapport Svarprocent: 42% (7203/17203) Indhold Introduktion I Sammenfatning af undersøgelsens resultater II Elevernes præstation, Samarbejde og Information

Læs mere

Digital handel: 1 ansøgning Databaseret service og forretningsudvikling: 1 ansøgning

Digital handel: 1 ansøgning Databaseret service og forretningsudvikling: 1 ansøgning Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K (Sendt pr. e-mail til euteko@stukuvm.dk) Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelsers

Læs mere

Igangværende projekter i regi af Regionsrådets Uddannelsespulje

Igangværende projekter i regi af Regionsrådets Uddannelsespulje Igangværende projekter i regi af Regionsrådets Uddannelsespulje Projektnavn Projektholder Tildelt støtte Erhvervsuddannelser Læring og elevinddragelse (2014) SOSU STV 643.000,00 STORM (2014) Frederikshavn

Læs mere

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019?

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Målsætninger for unges uddannelse har været et politisk omdrejningspunkt i mange år ambitionen er, at alle unge i Danmark

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse

4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse 4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse Indledning I det følgende skitseres planerne for kompetenceplatformens organisering i Region Midtjylland. Kompetenceplatformen er et initiativ, som skal

Læs mere

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODTOG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER KORT OG GODT Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

EUD 10. Norddjurs. September 2014

EUD 10. Norddjurs. September 2014 September 2014 EUD 10 Norddjurs Billeder og illustrationer: Colourbox.dk Et samarbejde mellem 10. Klasse-Center Djursland, Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen Formål,

Læs mere

Danmarks største professionshøjskole

Danmarks største professionshøjskole Danmarks største professionshøjskole VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner og det forpligter Vias værdier er: originalitet VIA udvikler uddannelser og løsninger, som

Læs mere

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Notat Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Ansøgningsfrist: Den 12. september 2019, kl. 12.00 1. Formål Initiativet

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen Afslutningskonference 24. november 2014 Mogens Kragh Andersen Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 1 Disposition for velkomst Hvordan arbejdes der med uddannelse regionalt under Syddansk

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Virksomhedernes tilfredshed er uændret

Virksomhedernes tilfredshed er uændret Virksomhedernes tilfredshed er uændret - Virksomhedstilfredshedsmåling 2017 Praktikvirksomhedernes tilfredshed skal øges frem mod 2020. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev

Læs mere

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Skolerapport. Svarprocent: 84% (32/38)

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Skolerapport. Svarprocent: 84% (32/38) VTU 2017 - Udvikling af praktiksamarbejde Skolerapport Social- og Sundhedsskolen Fyn Svarprocent: 84% (32/38) Indhold Introduktion I Sammenfatning af undersøgelsens resultater II Elevernes præstation,

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Rådet for fremtidens kompetencer

Rådet for fremtidens kompetencer Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Rådet for fremtidens kompetencer Nærværende notat beskriver sammensætningen af

Læs mere

Nedenfor ses en oversigt over de institutionsfordelte kvoter for hver uddannelse.

Nedenfor ses en oversigt over de institutionsfordelte kvoter for hver uddannelse. Bilag 1: Oversigt over institutionsfordelte kvoter i 2020 Nedenfor ses en oversigt over de institutionsfordelte kvoter for hver uddannelse. 25. oktober 2019 Sagsnr.: 19/12665 1) Beklædningshåndværker EUC

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

VTU Udvikling af praktiksamarbejde SOPU. Skolerapport. Svarprocent: 67% (107/159)

VTU Udvikling af praktiksamarbejde SOPU. Skolerapport. Svarprocent: 67% (107/159) VTU 2017 - Udvikling af praktiksamarbejde Skolerapport SOPU Svarprocent: 67% (107/159) Indhold Introduktion I Sammenfatning af undersøgelsens resultater II Elevernes præstation, Samarbejde og Information

Læs mere

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår.

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og IBC Birkemosevej 1 6000 Kolding www.ibc.dk 2. Aftaleperiode og opsigelse Rammeaftalen gælder for

Læs mere

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce Præsentation af FastholdelsesTaskforce Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i

Læs mere

IBC har i perioden 1/10 1/ gennemført den lovpligtige ETU. Følgende er resultaterne af ETU for Hovedforløbet.

IBC har i perioden 1/10 1/ gennemført den lovpligtige ETU. Følgende er resultaterne af ETU for Hovedforløbet. IBC har i perioden 1/10 1/12 2016 gennemført den lovpligtige ETU. Følgende er resultaterne af ETU for Hovedforløbet. IBC har 519 besvarelser. Samlet antal besvarelser udgør 7.557 Spørgeramme IBC Alle skoler*

Læs mere

Formål og hensigt EUD10 Djursland

Formål og hensigt EUD10 Djursland EUD 10 Djursland Formål og hensigt EUD10 Djursland er et samarbejde mellem Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen. Forløbet vil på en konstruktiv, målrettet og nytænkende

Læs mere

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser Notatets formål er at beskrive de pædagogiske visioner, mål og indsatser, der er tabletprojektets omdrejningspunkt. Notatet beskriver således fra en pædagogisk synsvinkel om, hvorfor Verninge skole har

Læs mere

VELKOMMEN! Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse

VELKOMMEN! Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse VELKOMMEN! Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse Direktør Kirsten Holmgaard Mercantec Velkomst Program 13.00 Velkomst ved direktør Kirsten Holmgaard, Mercantec 13.10 Behov for flere faglærte,

Læs mere

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. Alle skoler. Benchmarkrapport. Svarprocent: 46% (6310/13721)

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. Alle skoler. Benchmarkrapport. Svarprocent: 46% (6310/13721) VTU 2016 - Udvikling af praktiksamarbejde Benchmarkrapport Alle skoler Svarprocent: 46% (10/131) Indhold Introduktion I Sammenfatning af undersøgelsens resultater II Elevernes præstation, Samarbejde og

Læs mere

ELEVER DER HAR MATEMATIK PÅ A- ELLER B-NIVEAU

ELEVER DER HAR MATEMATIK PÅ A- ELLER B-NIVEAU ELEVER DER HAR MATEMATIK PÅ A- ELLER B-NIVEAU 101108 Akademisk Studenterkursus Studenterkursus 76 101115 Rysensteen Gymnasium 756 101117 Sankt Annæ Gymnasium 377 101118 Christianshavns Gymnasium 542 101120

Læs mere

Mogens Kragh Andersen. Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 22-01-12

Mogens Kragh Andersen. Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 22-01-12 Mogens Kragh Andersen Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 1 22-01-12 Region Syddanmarks Uddannelsesstrategi Regionsrådet har vedtaget Region Syddanmarks uddannelsesstrategi 2012-15,

Læs mere

UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan

UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan 2014-15 1 Forord v. Mogens Kragh Andersen, formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 2 Syddansk Uddannelsesaftale Hvad er Syddansk Uddannelsesaftale?

Læs mere

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI AALBORG HANDELSSKOLE Strategi 2019-2024 fastlægger retningen for de kommende fem år. Udviklingen går imidlertid stærkt, og meget kan ske i løbet af en femårsperiode. Skolens bestyrelse vil derfor i samarbejde

Læs mere

Science. strategi. for Esbjerg Kommune

Science. strategi. for Esbjerg Kommune Science strategi for Esbjerg Kommune ENERGI MILJØ INNOVATION NATURVIDENSKAB Forord Med sciencestrategien vil Esbjerg Kommune skabe de bedste rammer for læring gennem hele livet. Vi ønsker især at have

Læs mere

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. SOSU Nykøbing F. Skolerapport. Svarprocent: 66% (33/50)

VTU Udvikling af praktiksamarbejde. SOSU Nykøbing F. Skolerapport. Svarprocent: 66% (33/50) VTU 2017 - Udvikling af praktiksamarbejde Skolerapport SOSU Nykøbing F. Svarprocent: 66% (33/50) Indhold Introduktion I Sammenfatning af undersøgelsens resultater II Elevernes præstation, Samarbejde og

Læs mere

Ansøgningen uploades via Fondens online ansøgningsformular sammen med budget og evt. andet materiale.

Ansøgningen uploades via Fondens online ansøgningsformular sammen med budget og evt. andet materiale. Ansøgningsskema Ansøgning til projektmidler for Grundskoleområdet forår 2018 Innovation og entreprenørskab i skolens fag 1 Grundlæggende Innovation og entreprenørskab skal, i henhold til skolereformen,

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Udgifter til markedsføring på ungdomsuddannelserne

Udgifter til markedsføring på ungdomsuddannelserne NOTAT Udgifter til markedsføring på ungdomsne 2011-2016 Danske er har udarbejdet en analyse, der viser ungdomsnes markedsføringsudgifter. Analysen er foretaget på baggrund af regnskabstal fra Undervisningsministeriets

Læs mere