UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET"

Transkript

1 UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

2 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER FAKTA OM UDDANNELSE I ODENSE 1. Unge skal bevidst vælge ungdomsuddannelse, der fører til beskæftigelse 2. Odense har brug for dimittender, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet 3. Beskæftigelse kan være vejen til uddannelse 4. Opkvalificering og efteruddannelse til virksomhedernes behov I Odense har mere end 90 % af de unge mellem 15 og 24 år enten gennemført en ungdomsuddannelse eller er i færd med at tage en ungdomsuddannelse. Odense er en stor uddannelsesby. I 2015 fuldførte mere end en videregående uddannelse på en uddannelsesinstitution i Odense. Uddannelse styrker tilknytningen til arbejdsmarkedet. 3 ud af 4 med en kompetencegivende uddannelse er i job. 11 % af de unge mellem 18 og 29 år er hverken i uddannelse eller job. En stor del af disse har ikke en kompetencegivende uddannelse. DET SIGER AKTØRERNE Unge har brug for praksisbilleder, der viser jobmuligheder, når de træffer uddannelsesvalg. Virksomhedernes behov skal være i centrum, når vi efteruddanner. 2

3 FORORD Odense Byråd godkendte i januar 2016 Beskæftigelsesog Socialudvalgets beskæftigelsespolitik Odense i job. Politikken sætter en tydelig retning for arbejdet med at få borgerne i uddannelse og job. Beskæftigelses og Socialudvalgets uddannelsesstrategi knytter sig direkte til beskæftigelsespolitikken. Strategien skal realisere beskæftigelsespolitikkens hovedmålsætning om at sænke ledigheden i Odense ved at få flere i uddannelse og job. Jeg ønsker, at Beskæftigelses og Socialudvalgets uddannelsesstrategi tænkes sammen med en bred uddannelsespolitik for Odense Kommune. Odense har behov for en veluddannet arbejdsstyrke. At være veluddannet betyder, at man besidder de kompetencer, som virksomhederne efterspørger. Uddannelse skal føre til beskæftigelse, og må ikke begrænses til at være uddannelse for uddannelsens skyld. Beskæftigelses og Socialudvalgets uddannelsesstrategi er blevet til i et tæt samspil med uddannelsesinstitutioner, virksomheder og andre relevante aktører. Strategien er således skabt i fællesskab og på baggrund af en bred vifte af indsigter - og det er også sådan, at den skal leve og realiseres. Det er den fælles indsats, som skal sikre at uddannelse fører til beskæftigelse. Det overordnede mål med Beskæftigelses og Socialudvalgets uddannelsesstrategi er at sikre, at uddannelse fører til beskæftigelse. Uddannelse er midlet, målet er beskæftigelse. Strategien skal få flere borgere til at tage en erhvervskompetencegivende uddannelse. Derudover skal strategien bidrage til, at ledige opkvalificeres, omskoles og videreuddannes til virksomhedernes behov, så borgerne kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Venlig hilsen Steen Møller Rådmand 3

4 1. UNGE SKAL BEVIDST VÆLGE UNGDOMSUDDANNELSE, DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE Valg af ungdomsuddannelse er et valg, der skal foretages tidligt i de unges liv. Der er behov for, at de unge træffer et bevidst valg. Et valg, hvor ungdomsuddannelsen ses som et middel på vej imod målet, som i sidste ende er et job. Med et bevidst valg af ungdomsuddannelse menes, at der skal være fokus på, at uddannelse er vejen til beskæftigelse. De unge skal guides, så de ikke vælger uddannelse ud fra, hvad deres venner gerne vil eller ud fra miljøet på uddannelsen. Unge skal i stedet fokusere på, hvad de gerne vil opnå i samspil med deres evner. Det fremtidige job skal være styrende for uddannelsesvalget. Igennem partnerskabstænkning vil vi sammen med virksomheder og uddannelsesinstitutioner hjælpe unge med at træffe et bevidst uddannelsesvalg. Partnerskabstænkningen sikrer, at de unge får vejledning med en praksisnær tilgang til de forskellige brancher. Det er vigtigt at vejlede og informere unge om de mange jobmuligheder, der findes. I den sammenhæng vil vi sammen synliggøre, at der er mange uddannelsesveje, der fører til beskæftigelse. HVAD VIL VI GØRE SAMMEN? Unge skal ikke bare påbegynde, men også gennemføre ordinære uddannelser, der giver dem de nødvendige kompetencer til at komme i beskæftigelse. For unge med særlige faglige, sociale eller helbredsmæssig behov skal der være hjælp og støtte til at opnå en uddannelse. Det kan f.eks. mentorstøtte eller supplerende indsatser såsom angsthåndtering eller misbrugsbehandling. For nogle af disse unge er et alternativt uddannelsesforløb en mulighed - f.eks. erhvervsgrunduddannelse (EGU) eller kombineret ungdomsuddannelse (KUU). Vejlede unge om at træffe et bevidst uddannelsesvalg, hvor uddannelse er midlet, og målet er job Synliggøre igennem praksisnær branchevejledning, at der er både teoretiske og praktiske uddannelsesveje til samme job Tilbyde støtte og supplerende indsatser til unge med særlige faglige, sociale eller helbredsmæssig behov 4 DEN GRØNNE BOKS Den Grønne Boks er en interaktiv oplevelsesboks, der skal udbrede større viden om erhvervsuddannelse i Odense. Boksen er et samarbejde mellem Odense Kommune og de fire fynske erhvervsskoler - Kold College, Syddansk Erhvervsskole, Tietgen Business og Social- og Sundhedsskolen Fyn. Boksen giver indsigt i både uddannelserne og fremtidsmulighederne, når valget falder på en erhvervsuddannelse.

5 2. ODENSE HAR BRUG FOR DIMITTENDER, DER ER EFTERSPURGT AF ARBEJDSMARKEDET Det er afgørende for væksten i Odense, at virksomhederne kan ansætte ud fra en veluddannet arbejdsstyrke. Odense er en stor uddannelsesby, der hvert år uddanner mange dimittender med uddannelse af høj kvalitet. Når dimittender forlader uddannelsesinstitutionerne, er det afgørende, at de er parate til at arbejde i en virksomhed. Vores ambition er, at uddannelserne i Odense matcher det kompetencebehov, der er i virksomhederne. Det bør ikke være nødvendigt med mere uddannelse til nyuddannede før første job. Det er en bremse for væksten. Det kan for nogle betyde debut på offentlig forsørgelse frem for på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. For at uddanne dimittender, der er efterspurgt af arbejdsmarkedet, vil vi fremme samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder og Odense Kommune. Der skal være større samspil om tilrettelæggelsen af uddannelserne samt større samspil i uddannelsesforløb f.eks. ved veksling mellem undervisning og praktik. Der skal være en stærk kobling mellem uddannelse og beskæftigelse. Et middel er flere erhvervspraktikker i uddannelsesforløb samt flere studierelevante job. Både studierelevante job og erhvervspraktikker på uddannelserne er med til at give de studerende en god forudsætning for at få fodfæste på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Eksempelvis har Odense Kommune indgået et samarbejde med SDU Erhverv om at skabe yderligere 400 relevante studiejob til universitetsstuderende frem mod Et andet vigtigt redskab er flere praktik- og lærepladser på erhvervsuddannelserne. HVAD VIL VI GØRE SAMMEN? Etablere partnerskaber der skaber kobling mellem indhold i uddannelserne og virksomhedernes kompetencebehov Fremme brugen af studierelevante job og erhvervspraktikker i uddannelsesforløb Skabe flere praktik- og lærepladser til erhvervsuddannelserne 5 ARBEJDSKRAFT TIL ROBOTKLYNGEN Udvikling Fyn og Odense Robotics vurderer, at mere end 70 % af robotvirksomhederne i Odense har problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Teknologiudviklingen i IT- og Robotindustrien er meget hurtig, og derfor er tæt samspil mellem uddannelser og virksomheder afgørende for, at nyuddannede lærer de rette teknologier.

6 3. BESKÆFTIGELSE KAN VÆRE VEJEN TIL UDDANNELSE Unge starter uddannelse på forskellige tidspunkter i deres liv. Når en ung ikke starter uddannelse lige efter grundskole eller gymnasium, må det ikke være ensbetydende med, at den unge kommer på offentlig forsørgelse. For nogle unge er et arbejde det første skridt mod uddannelse. På en arbejdsplads er man en del af et arbejdsfælleskab, hvilket kan medvirke til at modne og paratgøre de unge, der endnu ikke er påbegyndt en uddannelse. Mødet med et reelt arbejde skaber indblik i arbejdsmarkedet, og beskæftigelse kan på den måde være indgangen til at starte på en uddannelse. De unge, som ikke umiddelbart ønsker at starte uddannelse, bør vejledes i mulighederne for ordinær beskæftigelse samt informeres om fremtidige uddannelsesmuligheder. Beskæftigelse er i nogle tilfælde et udmærket alternativ til en kommunal indsats, uden at dette fjerner fokus fra borgernes fremadrettede uddannelsesvalg. For borgere, der allerede er på offentlig forsørgelse, er der behov for samarbejde mellem virk- somheder og uddannelsesinstitutioner omkring flere brobygningsforløb og snusepraktikker i virksomheder. Tilgangen er, at de unge skal ud på arbejdsmarkedet og blive klogere på de karrieremuligheder, som forskellige uddannelser giver. På den måde kan mødet med arbejdsmarkedet være vejen til uddannelse på længere sigt. HVAD VIL VI GØRE SAMMEN? Understøtte at ordinær beskæftigelse er at foretrække frem for offentlig forsørgelse for unge, der ikke er klar til at træffe uddannelsesvalg Etablere flere brobygningsforløb og snusepraktikker for unge 6 SNUSEPRAKTIK I snusepraktikkerne afprøver unge forskellige uddannelses- og erhvervsretninger. Det understøtter unges kendskab til og motivation for uddannelse og skaber afklaring om valg af uddannelse og beskæftigelse. VIRKSOMHEDSPRAKTIK Virksomhedspraktikker har forskellige formål. Det kan være, at stifte bekendtskab med arbejdsmarkedet og afklare uddannelsesvalg. Det kan være at styrke sociale og personlige kompetencer eller fastholdelse i uddannelsesrelevant beskæftigelse indtil studiestart. DUSØRPRAKTIK I dusørpraktik får unge løn fremfor offentlig forsørgelse. Dusørpraktikker giver øget selvtillid, tro på egne evner og forståelse for arbejdsmarkedet. Det har en positiv virkning for muligheden for at tage en uddannelse og komme i beskæftigelse.

7 4. OPKVALIFICERING OG EFTERUDDANNELSE TIL VIRKSOMHEDERNES BEHOV Der er et stort antal borgere i Odense uden, med for lidt eller forældet uddannelse. Deres kompetencer efterspørges kun i begrænset omfang på arbejdsmarkedet. Vi skal kende virksomhedernes behov, og samtidig skal vi tro på vores ledige borgeres potentiale. Vi skal sammen og hver især turde at tænke kreativt. I Odense vil vi i samarbejde med virksomhederne opkvalificere og efteruddanne til beskæftigelse ud fra virksomhedernes behov. Ressourcerne skal prioriteres, så de bruges der, hvor de gør den største forskel og giver flest borgere mulighed for at kompetenceudvikle sig til beskæftigelse. Byggeri-, industri- og transportbranchen er vækstområder i Odense, hvor opkvalificering og efteruddannelse skal prioriteres for at modvirke flaskehalsproblemer. Vi skal derfor indgå forpligtende samarbejder, hvor der er fokus på målet om at få flere i ordinær beskæftigelse. Efteruddannelse og opkvalificering er et middel for at nå dette mål. Det kan eksempelvis være i voksenlærlingeforløb. Vi vil sikre, at arbejdskraft med de rette kvalifikationer kan udfylde den plads på arbejdsmarkedet, der bliver ledig, når virksomhederne selv løfter sine medarbejderes kompetenceniveau. FYNBOER DER GNISTRER Odense Kommune og AMU har i samarbejde målrettet svejseuddannelser til konkrete opgaver i fynske industrivirksomheder via initiativet Fynboer der gnistrer. Målet er at efteruddanne ledige borgere til ordinært job med virksomhederne som aktive medspillere. For at lykkes med at opkvalificere og efteruddanne til virksomhedernes behov er det afgørende, at der er et godt samarbejde mellem kommunen, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Vi vil indgå i fleksible partnerskaber med både virksomheder og uddannelsesinstitutioner med henblik på at bringe ledige hurtigst muligt i beskæftigelse. HVAD VIL VI GØRE SAMMEN? Uddannelse og opkvalificering af ledige skal hægtes op på et virksomhedsbehov Forpligtende samarbejder hvor uddannelse målrettes virksomheder med forventning om efterfølgende ansættelse 7 På den måde afhjælpes en specifik mangel på kompetencer i virksomhederne, mens ledige borgere får opkvalificering målrettet beskæftigelse.

8 IMPLEMENTERING OG OPFØLGNING Implementeringen af uddannelsesstrategien sker i praksis i udarbejdelsen af handleplaner. Handleplanerne bliver lavet i tæt samspil mellem medarbejdere, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og andre relevante aktører. Det skal sikre, at strategien får det rette afsæt, og at der skabes handlinger, der gør en forskel ift. strategiens fokusområder. HVAD VIL VI SAMMEN GØRE? MÅL OG INDSATSHIERARKI EFFEKTMÅL: FLERE I JOB OG UDDANNELSE 3. BESKÆFTIGELSE KAN VÆRE VEJEN TIL UDDANNELSE HVAD VIL VI SAMMEN GØRE? HVAD VIL VI SAMMEN GØRE? HVAD VIL VI SAMMEN GØRE? I forbindelse med handleplanerne operationaliseres initiativer og målsætninger på en sådan måde, at det er muligt løbende både at følge og justere handlinger, der ikke lever op til strategiens målsætninger. Kvartalsvist gives en status til Beskæftigelses- og Socialudvalget med fokus på, hvilke initiativer der er igangsat, eventuelle justeringer samt i hvilken grad strategiens målsætninger opfyldes. Vejlede unge om at træffe et bevidst uddannelsesvalg, hvor uddannelse er midlet, og målet er job Synliggøre igennem praksisnær branchevejledning at der er både teoretiske og praktiske uddannelsesveje til samme job Tilbyde støtte og supplerende indsatser til unge med særlige faglige, sociale eller helbredsmæssig behov Etablere partnerskaber der skaber kobling mellem indhold i uddannelserne og virksomhedernes kompetencebehov Fremme brugen af studierelevante job og erhvervspraktikker i uddannelsesforløb Skabe flere praktik- og lærepladser til erhvervsuddannelserne HANDLEPLANER OG HANDLINGER Understøtte at ordinær beskæftigelse er at foretrække frem for offentlig forsørgelse for unge, der ikke er klar til at træffe uddannelsesvalg Etablere flere brobygningsforløb og snusepraktikker for unge Uddannelse og opkvalificering af ledige skal hægtes op på et virksomhedsbehov Forpligtende samarbejder hvor uddannelse målrettes virksomheder med forventning om efterfølgende ansættelse HVIS DU VIL VIDE MERE: BSF@ODENSE.DK,

9 9

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

Bilag Afrapportering på strategier og beskæftigelsesplan 2017 og 2018

Bilag Afrapportering på strategier og beskæftigelsesplan 2017 og 2018 Bilag Afrapportering på strategier og beskæftigelsesplan 2017 og 2018 Til brug for BSU 20. marts 2018 Dette notat giver en kort afrapportering på hver af de tre strategier der hører under Beskæftigelsespolitikken:

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Bilag Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018

Bilag Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018 Bilag Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018 Til brug for BSU 21. august 2018 Dette notat giver en kort afrapportering på hver af de tre strategier der hører under Beskæftigelsespolitikken:

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 INDLEDNING Fyn har potentiale til mere. Beskæftigelsen er stigende i Danmark, men udviklingen på Fyn er ikke så positiv som i resten af landet. De fynske

Læs mere

Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018

Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018 Bilag Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018 Til brug for BSU 27. november 2018 Dette notat giver en kort afrapportering på hver af de tre strategier der hører under Beskæftigelsespolitikken:

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses alt for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere

Læs mere

Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice. - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet

Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice. - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: give virksomhederne

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET FORORD Odense Byråd godkendte i januar 2016 Beskæftigelses- og Socialudvalgets beskæftigelsespolitik Odense i job. Politikken sætter

Læs mere

Bilag Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018

Bilag Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018 Bilag Afrapportering på strategier under Beskæftigelsespolitikken, 2018 Til brug for BSU 5. februar 2019 Dette notat giver en kort afrapportering på hver af de tre strategier der hører under Beskæftigelsespolitikken:

Læs mere

INTEGRATIONSSTRATEGI

INTEGRATIONSSTRATEGI INTEGRATIONSSTRATEGI 2017 2018 ODENSE HAR BRUGFOR ALLE - OGSÅ PÅ ARBEJDSMARKEDET BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER 1. EN GOD START I ODENSE FOR ALLE 2. ALLE ER ER EN DEL AF ARBEJDSFÆLLESSKABET

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

Aalborg som Danmarks bedste uddannelsesby. hvad gør Aalborg?

Aalborg som Danmarks bedste uddannelsesby. hvad gør Aalborg? Aalborg som Danmarks bedste uddannelsesby hvad gør Aalborg? NVF FORÅRSMØDE MARTS 2015 Uddannelsesstrategien 2012-14 Vision Aalborg skal være Danmarks bedste uddannelsesby Uddannelsesmiljøet skal være attraktivt

Læs mere

STRATEGI FOR MØDET MED BORGEREN

STRATEGI FOR MØDET MED BORGEREN STRATEGI FOR MØDET MED BORGEREN BORGEREN I CENTRUM BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER FAKTA 1. Hvor mødes vi? 2. Hvordan mødes vi? 3. Hvordan taler vi sammen? 4. Hvordan skaber

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Forord af rådmanden skrives efter drøftelse af udkast til strategien i Beskæftigelses og Socialudvalget.

Læs mere

ODENSE I JOB BESKÆFTIGELSES- OG SOCIALUDVALGETS BESKÆFTIGELSESPOLITIK

ODENSE I JOB BESKÆFTIGELSES- OG SOCIALUDVALGETS BESKÆFTIGELSESPOLITIK ODENSE I JOB BESKÆFTIGELSES- OG SOCIALUDVALGETS BESKÆFTIGELSESPOLITIK 2 I BESKÆFTIGELSESPOLITIK FORORD Vi har nu sat det sidste pennestrøg på beskæftigelsespolitikken for Odense Kommune. Politikken skal

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland

UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland Vækstforum UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland Beskæftigelsesregion Midtjylland Dato 16. november 2012 Sag Anledning Forretningsudvalget for

Læs mere

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 1 INDLEDNING Der ses en positiv udvikling på arbejdsmarkedet i Danmark i disse år, det gælder også på Fyn. Men kommunerne står stadig overfor en lang række

Læs mere

INTEGRATIONSSTRATEGI

INTEGRATIONSSTRATEGI INTEGRATIONSSTRATEGI 2017 2018 ODENSE HAR BRUG FOR ALLE - OGSÅ PÅ ARBEJDSMARKEDET BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER 1. EN GOD START I ODENSE FOR ALLE 2. ALLE ER EN DEL AF ARBEJDSFÆLLESSKABET

Læs mere

ODENSE I JOB BESKÆFTIGELSES- OG SOCIALUDVALGETS BESKÆFTIGELSESPOLITIK

ODENSE I JOB BESKÆFTIGELSES- OG SOCIALUDVALGETS BESKÆFTIGELSESPOLITIK ODENSE I JOB BESKÆFTIGELSES- OG SOCIALUDVALGETS BESKÆFTIGELSESPOLITIK 2 I BESKÆFTIGELSESPOLITIK FORORD Vi har nu sat det sidste pennestrøg på beskæftigelsespolitikken for Odense Kommune. Politikken skal

Læs mere

Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK. Foto: IBC. Foto: IBC. Foto: Fredericia Kommune. Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen

Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK. Foto: IBC. Foto: IBC. Foto: Fredericia Kommune. Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen 2017 2021 Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK Foto: Fredericia Kommune Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen 2 FORORD I 2016 oprettede Fredericia Byråd uddannelsesudvalget med det formål at udvikle

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2019-2022 Forord I Greve Kommune er det en forudsætning for vores fælles velfærd, at vi har et velfungerende og rummeligt arbejdsmarked, hvor alle bidrager med de ressourcer, de har.

Læs mere

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Fyn strategiseminar november 2018

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Fyn strategiseminar november 2018 RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse RAR Fyn strategiseminar november 2018 Ledige Virksomheder Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant

Læs mere

DIN FREMTID ER VORES FREMTID. Uddannelsespolitik for Odense

DIN FREMTID ER VORES FREMTID. Uddannelsespolitik for Odense DIN FREMTID ER VORES FREMTID Uddannelsespolitik for Odense INDHOLD Forord... 3 Vision og mål... 4 Mål: Uddannelse til livet... 6 Mål: Uddannelse til job... 8 Mål: Uddannelse til muligheder...12 Mål: Uddannelse

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

DIN FREMTID ER VORES FREMTID

DIN FREMTID ER VORES FREMTID DIN FREMTID ER VORES FREMTID Uddannelsespolitik for Odense UDKAST INDHOLD Forord... 3 Vision og mål... 4 Mål: Uddannelse til livet... 6 Mål: Uddannelse til job... 8 Mål: Uddannelse til muligheder...12

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

Strategi for Beskæftigelse. Lemvig Kommune

Strategi for Beskæftigelse. Lemvig Kommune Strategi for Beskæftigelse Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V)

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) ungeaftale sådan får vi FLEST UNGE I UDDANNELSE April 2015 Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) 2015 UNGEAFTALE

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI BESKÆFTIGELSESUDVALGET

UDVALGSSTRATEGI BESKÆFTIGELSESUDVALGET 3. UDKAST UDVALGSSTRATEGI 2019-22 BESKÆFTIGELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Ole K. Larsen Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre,

Læs mere

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Sydjylland strategiseminar november 2018

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Sydjylland strategiseminar november 2018 RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse RAR Sydjylland strategiseminar november 2018 Ledige Virksomheder Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne

Læs mere

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelsesplan 2016 Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelse til alle unge Indledning Der er brug for kvalificeret arbejdskraft på fremtidens arbejdsmarked for at sikre vækst og velfærd. Samtidig

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune 2019 2022 Strategiens afsæt Udviklingen på arbejdsmarkedet går stærkt i disse år, ledigheden er faldende og flere bliver en del af arbejdsmarkedet.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Gladsaxe Kommune Beskæftigelsesplan 2017 - vejen til uddannelse, job og vækst www.gladsaxe.dk Vision og mission Gladsaxe Byråd har i Kommunestrategi 2014-2018 formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe

Læs mere

GARANTISKOLEN. Samarbejdsaftale

GARANTISKOLEN. Samarbejdsaftale GARANTISKOLEN Samarbejdsaftale GARANTISKOLEN Garantiskolen er en fælles, forpligtende indsats for at ingen unge står uden uddannelsestilbud, hvis den unge vil gøre sit bedste og er åben for nye muligheder.

Læs mere

Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion

Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland Hvorfor virksomhedskontakt? Synliggøre job

Læs mere

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Ungepakke August 2012 Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Siden sommeren 2008 har Danmark været ramt af en omfattende økonomisk krise. Mange unge har mistet deres job under krisen.

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- UDVALG

BESKÆFTIGELSES- UDVALG BESKÆFTIGELSES- UDVALG BES-UDVALG INDLEDNING Ved udvalgsformand Ole K. Larsen Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro.

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Indeks. 2009=100 Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Baggrunden for en uddannelsesstrategi. Udviklingen på arbejdsmarkedet med bortfald af arbejdspladser, specielt i industrien, og nye

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen mere motiverende. Danske Skoleelever (DSE) er en partipolitisk

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Øget kendskab til erhvervsuddannelser og arbejdsmarkedet i grundskolen.

Øget kendskab til erhvervsuddannelser og arbejdsmarkedet i grundskolen. Øget kendskab til erhvervsuddannelser og arbejdsmarkedet i grundskolen. Unges kendskab til muligheder i erhvervsuddannelser er begrænsede. Der er derfor behov for at styrke indsatsen mod at øge kendskabet

Læs mere

Vi vækster på viden I den nye politik er visionen: Målsætninger:

Vi vækster på viden I den nye politik er visionen: Målsætninger: Vi vækster på viden I den nye politik er visionen: Videnpolitikken arbejder for, at Ringkøbing-Skjern har en kompetent arbejdsstyrke, som er i stand til at bidrage til kommunens og virksomhedernes fortsatte

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget

Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget 2020-23 1 Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget 2020-23 Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg vil fortsat arbejde for en sammenhængende, effektiv og meningsfuld

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

1 Videnpolitik

1 Videnpolitik 1 Videnpolitik 2019-2022 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige Visionen konkretiseres gennem Planog Udviklingsstrategien og politikkerne. Herved sikres, at der er en rød tråd fra

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Beskæftigelsespolitiske fokusområder

Beskæftigelsespolitiske fokusområder NOTAT KKR SYDDANMARK Beskæftigelsespolitiske fokusområder KKR Syddanmarks overordnede beskæftigelsespolitiske fokus er Vækst og Arbejdspladser. Dette fokus skal sætte retning for den kommunale interessevaretagelse,

Læs mere

Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan

Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan 2016 Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan 2016 Baggrund Arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer går på tværs af kommunegrænserne. Formændene for Arbejdsmarkeds-/Beskæftigelsesudvalgene

Læs mere

Den uddannelsespolitiske strategi

Den uddannelsespolitiske strategi Den uddannelsespolitiske strategi 20.02 2017 Uddannelsesudvalget Et stående udvalg, der er nedsat den 1. januar 2016 Fredericia Byråd ønsker at bygger bro mellem uddannelser og erhvervsliv og understøtter

Læs mere

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger.

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger. Beskæftigelses og vækstpolitik Forord Beskæftigelses- og vækstpolitikken er en del af Middelfart Kommunes kommunalplan: Middelfartplanen. Med Middelfartplanen ønsker vi at skabe et samlet dokument, spændende

Læs mere

Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 Anna Marie Illum

Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 Anna Marie Illum Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 Anna Marie Illum 1 Kravene til indsatsen sættes af den globale dagsorden 2 Ungdommen som et selvstændigt politik og indsatsområde En helhedsorienteret

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved

Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved 15. september 2016 Beskæftigelsesudvalget i Næstved Kommune har besluttet at gennemføre en strategiproces, som skal føre frem til formulering af

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019: Politiske mål strategier og retninger for Svendborgs beskæftigelsesindsats i 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Svendborg Kommune Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Arbejdsmarkedskontor Syd

Arbejdsmarkedskontor Syd Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant og fleksibelt AMU-udbud Èn indgang til vejledning/tilmelding/godtgørelse Omstilling på arbejdsmarkedet RAR-model udarbejdeskoordination

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Bilag 1. Handleplan for implementering

Bilag 1. Handleplan for implementering Bilag 1 Handleplan for implementering af jobcenteranalysens anbefalinger 2017 Baggrund for handleplan Beskæftigelses- og Integrationsudvalget blev på mødet 02.05.2017, punkt 24, præsenteret for Jobcenteranalysen,

Læs mere

Campus Bornholms VEU Strategi

Campus Bornholms VEU Strategi Campus Bornholms VEU Strategi 2019-2021 Bornholm skal være den bedst uddannede landsdel i Danmark i forhold til erhvervslivets krav til arbejdsstyrkens kvalifikationer. På Campus Bornholm forpligter vi

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag A3 Kravspecifikation for Brobygning til uddannelse 2017 - Brobygning til hovedindgangen Sundhed, omsorg og pædagogik på erhvervsuddannelsesinstitution, der udbyder grundforløb på hovedområdet Sundhed,

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE Dok. nr. 340-2014-138447 PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde med fokus

Læs mere

NY UDDANNELSESPOLITIK

NY UDDANNELSESPOLITIK NY UDDANNELSESPOLITIK Samlet rapport for undersøgelser i borgerog virksomhedspanelet 1. kvartal 2017. 29. Marts 2017 OM UNDERSØGELSERNE Undersøgelserne omhandler Odenses borgere og virksomheders syn på

Læs mere

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland. RAR Sjælland Strategi- og handlingsplan

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland. RAR Sjælland Strategi- og handlingsplan Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland RAR Sjælland Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Februar 2019 Indhold: Forord Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer i Region Sjælland Opkvalificering,

Læs mere

Et stærkt samarbejde. mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune. Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde

Et stærkt samarbejde. mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune. Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde Et stærkt samarbejde mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde Forord Mange virksomheder i Horsens Kommune oplever mangel

Læs mere

Uddannelses- strategi

Uddannelses- strategi Uddannelsesstrategi 2 I hænderne holder du et vigtigt redskab til at bygge Næstveds fremtid Fremtiden skal bygges med teknologi, med værktøj, med fingerfærdighed og med kloge hoveder. Fremtiden skal bygges

Læs mere

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet 2015 Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet Baggrund Flere af de fynske byggerier er nu i gang. Den positive udvikling på de store byggepladser og bygge- og anlægsbranchen generelt

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Denne skrivelse har til formål at give et overblik over de nye visitationsgrupper og visitationsprocessen, som skal foretages i kommunerne.

Denne skrivelse har til formål at give et overblik over de nye visitationsgrupper og visitationsprocessen, som skal foretages i kommunerne. ORIENTERINGSSKRIVELSE Visitation - uddannelseshjælpsmodtagere 30. september 2013 Denne skrivelse har til formål at give et overblik over de nye visitationsgrupper og visitationsprocessen, som skal foretages

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Sjælland indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. Køge 25. juni 2018 København den 3. juli 2018 Bestyrelsesformand

Læs mere

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT Workshop på lederseminar for VEU-Centrene region Midtjylland RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 27. november 2012 Ulla Nistrup 1 Program for workshoppen Introduktion til workshop 30 min.

Læs mere

Ungepolitikken. - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv

Ungepolitikken. - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv Ungepolitikken - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: møde de unge, der hvor de. Både fysisk på f.eks. uddannelsesinstitutionerne og menneskeligt,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan RAR Hovedstaden 2. udkast RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 2. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 7. oktober 2016 Forslag til initiativer, der skal bidrage til øget voksen- og efteruddannelse Diskussionsoplæg til politisk

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder.

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder. UDKAST Handlingsplan 2012-2013 - Videregående uddannelser Indledning Kompetenceparat 2020 er en langsigtet satsning med det formål at hæve kompetenceniveauet markant i regionen frem mod 2020, gennem en

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger Uddrag af rapporten Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet - Værdier, interesser og holdninger Hvem vælger hvad? Unge, der vælger EUD, ser uddannelsen som middel til at komme ud på arbejdsmarkedet

Læs mere

Vækst på et arbejdsmarked for alle Arbejdsmarkedspolitik i Norddjurs Kommune 2015

Vækst på et arbejdsmarked for alle Arbejdsmarkedspolitik i Norddjurs Kommune 2015 Vækst på et arbejdsmarked for alle Arbejdsmarkedspolitik i Norddjurs Kommune 2015 Norddjurs Kommune Godkendt i kommunalbestyrelsen den 24.02.2015 Indhold Indledning - arbejdsmarkedspolitikkens tilblivelse...

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt

Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt 1. Aftalens parter Denne aftale er den første af sin art i Odense. Aftalens parter

Læs mere

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber.

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Vejle, 4. april 2017 1 PROGRAM Velkomst og introduktion Flere veje til kvalificeret

Læs mere

Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune

Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato November 2017 Sagsid 17/14431 Sagsbehandler Sofie Valbjørn Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune A. Titel på

Læs mere