Inspirationshæfte CIRKUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspirationshæfte CIRKUS"

Transkript

1 Inspirationshæfte CIRKUS

2 Til inspiration Dette lille inspirationshæfte indeholder gode råd til, hvordan du kan lave en cirkusforestilling med din klasse. Det er ikke en a-z gennemgang af et forløb, men det rummer gode råd til, hvordan du med simple midler kan lave et bedre forløb. Pluk det du kan bruge og hav det frem for alt sjovt med at arbejde med cirkus. Ofte skabes det bedste cirkus i kaos, og du vil sikkert også opleve kaos i dit forløb. Men når lyset tændes til forestillingen, skal dine artister nok være klar, og stoltheden hos dem når det hele er overstået, vil gøre det hele værd. God fornøjelse! Forfattet af Mikkel Knudsen, Cirkusmuseet Copyright: Cirkusmuseet

3 Formål Cirkus er et fantastisk emne at arbejde med, uanset hvilket klassetrin du beskæftiger dig med. Det er imidlertid vigtigt, at du gør dig bevidst om, hvad der skal være fokus på i jeres cirkusforløb, og dermed hvad udbyttet skal være. Det kan f.eks. handle om følgende: - Forbedre sammenholdet i klassen. - Styrke elevernes evner og mod til at arbejde kreativt og ikke mindst samarbejde. - Udfordre elevernes mod til at turde stå frem. - Udfordre elevernes fysisk. Det kan både handle om koordination, styrke, balance etc. - Lade eleverne opleve nye sider af hinanden og finde den enkelte elevs styrker. - Give eleverne stolthed og en succesoplevelse. - Skabe viden om cirkuskunsten og -kulturen. Åbne elevernes øjne for andre levemåder og kreative processer. - Lade eleverne finde deres egne udtryk. Dette er blot nogle af de åbenlyse vinkler, man kan bruge i arbejdet med cirkus. Hvad du vil have fokus på kan betyde meget for hvordan, I skal gribe forløbet an. Husk imidlertid, at du når længst ved at give eleverne ejerskab til forløbet og ved at lade deres ambitioner være styrende. Definér formålet med forløbet.

4 Karakterer Cirkusartister skaber deres egne karakterer i manegen. Det vil ikke blot være en god øvelse, men også en hjælp for eleverne, hvis de får lov til det samme. Lad dem først og fremmest finde på et godt artistnavn, hvilket alle cirkusartister har. På Cirkusmuseet har vi f.eks. Leif og Pia, der blev til LeePeeVille, Bernhard, der blev til Bernardi, Eyvind, der blev til Bob Ripa osv. Understøt gerne med kostumer. Kostumet behøves ikke være et stort skrud, men alt fra en hat til handsker kan fungere. Karakteren kan hjælpe børnene til at turde andre ting end normalt. Lad dem gerne finde på sjove baggrunds historier for deres karakter eller lad dem lave præsentationer af deres numre. Det kan f.eks. være noget a la: The Dupletskis er 6. generations cirkusartister, og de kommer fra den kolde tundra i Rusland, hvor de i århundreder har øvet jongleringens svære kunst. Nu vil de for første og eneste gang kun for deres øjne vise deres utrolige tørklædejonglering. Så sæt dem på stolekanten og hold godt øje, for det kommer til at gå stærkt. Lad eleverne skabe deres egen karakter.

5 Musik Musik er velegnet til at skabe stemninger og vække følelser, men man kan med fordel bruge musik, som eleverne kan relatere til i stedet for bruge gammelt cirkusmusik. Musikken har altid skulle hjælpe med at understøtte artistens nummer, og artisterne har i høj grad brugt musik, der var oppe i tiden og kun i begrænset omfang benyttet klassiske cirkusnumre. En række numre er gode til at skabe den festlige stemning, der hører en cirkusforestilling til, hvad end det er til en introduktion, et enkelt nummer eller finalen. F.eks. kan følgende anbefales (klik på linksene for at hør sangen på YouTube): From now on (fra The Greatest Showman) Uptown funk (Bruno Mars) Can t stop the feeling (Justin Timberlake) Gangnam Style Let it go fra Frozen f.eks. til rolig akrobatik Booty swing f.eks. til diabolo Radioactive til jonglering Happy (Pharrell) Mission Impossible Ønsker du alligevel at bruge mere traditionel cirkusmusik kan følgende anbefales: Baby Elephant Walk Entry of the Gladiators (Thunder and Blazes) Brug musik eleverne kan relatere til.

6 Cirkusdisciplinerne I kan vælge at arbejde med klassiske cirkusdiscipliner så som jonglering, akrobatik, tryl og klovnerier, som blver beskrevt på de næste sider. Du kan imidlertid også tage udgangspunkt i tendenser i tiden og lade eleverne bruge og arbejde med nogle af de talenter, som de allerede besidder eller leger med. Det kan også gøre forløbet med inkluderende. F.eks. har vi lavet en forestilling, hvor to drenge med asperges kom ind og løste rubiksterningen på tid, hvilket fungerede fantastisk, og hvor de fik bragt deres særlige evner i spil. Elementer som kan gøre sig i en cirkusforestilling er f.eks. at lave rytmen til sangen When I m gone, hvor eleverne kan bruge kopper og deres krop. I kan også arbejde med The Bottle Challenge eller hvad med at lade eleverne lave Floss dansen, hvilket har en enorm god visuel effekt og samtidigt er god træning af koordinationen. Bare rolig, der er stor sandsynlighed for at eleverne allerede mestrer den, mens det nok er lidt vanskeligerer for en voksen. Lad eleverne være kreative og tag udgangspunkt i deres interesser og talenter.

7 Jonglering og balance Jonglering kan dække over balancenumre med tallerkener på pind, diabolo, bolde, ringe, kegler m.m. Har I udstyr på skolen, er det kun godt, men I kan også arbejde med jonglering med rekvisitter, som I har lige ved hånden. I kan f.eks. jonglere med gennemsigtige affaldsposer (de falder langsomt), tørklæder af tyl eller lignende. I kan lave balancenumre ved noget så simpelt som at balancere bøger på hovedet. Se hvor mange I kan stable eller kombiner det f.eks. med at stå på et ben på en ølkasse. I kan også bruge påfuglefjer til at balancere med, de vil samtidig bidrage visuelt til jeres forestilling. Det er således kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke jonglerings og balancenumre I kan lave. Mange hverdagsting kan bruges som rekvisitter.

8 Sprechstallmeisteren Du kan vælge selv at påtage dig rollen som sprechstallmeister, men der vil hvile et stort ansvar på dine skuldre. Numrene kan falde til jorden eller blive store succeser med den rette præsentation. Skab historier, overdriv og brug fantasien. Giver du rollen til nogle af eleverne, der kan sagtens være flere, er det vigtigt, at de føler ejerskab til den. Lad være med at lave diktat, hvor de blot gengiver dine ord, men inspirer dem til at lave deres egen præsentation. En præsentation må meget gerne have et visuelt islæt, så kommer de ind mens de danser, kan de slå en vejrmølle, drible med en bold eller lign. vil det kun være et positivt islæt. Sprechstallmeisteren eller -meisternes fornemmeste opgave er at opbygge forventninger hos publikum og sikre, at der bliver klappet af artisterne. I kan f.eks. lade jer inspirere af Rasmus Bjerg i Cirkus Summarum (der i øvrigt har tyvstjålet fra Gøglerkongen Professor Tribini). Husk for mange af eleverne kan det være stærkt grænseoverskridende at tale foran et publikum. Der kan således være god læring i at fremføre en tekst som sprechstallmeister, men hav god tålmodighed med eleverne. Lad ordene være elevernes egne.

9 Klovnen Klovnenumre kommer næsten altid på programmet, men de kan være svære at få til at fungere. Det er altid lettere, hvis man kan skabe kontrater mellem noget formelt og autoritært og noget uskyldigt og uregerligt. Lad klovnenummeret (det retteligt hedder en klovneentré) ende positivt og lad klovnene få en autoritet ned med nakken eller lad dem lykkes på egne præmisser. Det kan være lettere, hvis eleverne tager rollen som augustklovne (den fjollede og barnagtige klovn), mens en voksen tager rolle som den hvide klovn, der optræder som den formelle autoritære figur. I så fald vil eleverne have noget at spille op imod, men det kræver selvfølglig mod også fra din side. Lav f.eks. en ramme, der hedder, at de er på danseskole og lad dem fjolle som i kejserens efterfølger, når du viser dem dansetrinene. Nummeret kan f.eks. forløses ved at augustklovnene danser ind i en fodbold, og det viser sig, at de er meget bedre fodboldspillere end dansere (eller andet som eleverne kan være gode til). Lad klovnene spille op imod en autoritet.

10 Akrobatik og tryl Det er taknemmeligt at arbejde med akrobatik. Det kræver ingen indkøb, da man allerhøjest får brug for en rullemadras. Derudover kan hele klassen deltage. Men det kræver også nogle forudsætninger at arbejde med akrobatik, da der kan komme skader. I vores forløb på Cirkusmuseet, kan du få inspiration til akrobatiske øvelser, og hvordan de bliver udført mest hensigtsmæssigt. Uanset hvad vil du nok opleve elever, der vil beklage sig, men udført korrekt handler det blot om, at de får brugt deres krop på måder, de ikke er vant til. Kunsten i et godt tryllenummer er, at få publikum overbevist om, at de er vidner til stor magi. Mange numre er nemme at udføre rent teknisk, men de kræver den rette indpakning for at komme til at fungere som tryllenumre. På museet kan du købe tryllenumre, men i enkelte forløb arbejder vi også med, hvordan det bliver til tryllekunst. Vær sikker på at I laver akrobatik forsvarligt.

11 Sceneskræk Husk på at det for mange kan være meget grænseoverskridende at optræde for andre. Det kan være en fordel at snakke frit om, at det er i orden at være nervøs, men en dyb vejrtrækning hjælper. Derudover er cirkus kendtegnet ved, at du gerne må lave fejl i manegen. Du må blot ikke give op, men skal bare prøve igen. Faktisk laver artisterne ofte fejl med vilje for at skabe opmærksomhed og for at bygge op til højdepunkterne i deres numre. Nervøsiteten kan komme til udtryk på mange måder hos eleverne. De kan blive pjattede, de kan blive stædige, de kan blive angste. Hav tålmodighed med dem, og støt de, der har behov for det. I vil komme til at opleve, at nogle elever til jeres forestilling vil præstere bedre end under træningen og nogle vil gå i sort og ikke kunne, hvad de måske har lavet til perfektion 5 minutter inden forestillingen. Det er en væsentlig erfaring at få for eleverne Vægt at det er helt i orden at lave fejl.

12 Cirkusmuseet Et forløb på Cirkusmuseet er en god start på et cirkusforløb. Vi har en række forskellige tilbud med forskelligt fokus, hvad end I vil arbejde primært fysisk med disciplinerne eller også have baggrundsviden om emnet. Se på vores hjemmeside, hvilke forløb, vi kan tilbyde og kontakt os, hvis du er i tvivl om, hvilket du skal vælge. Det er professionelle artister, der varetager den artistfaglige formidling på muset, mens vi har en række dedikerede formidlere, der tager sig af formidlingen i vores udstilling. Cirkus er særdeles givende og vær ikke bange for at kaste dig ud i et cirkusprojekt, uanset hvilket klassetrin du arbejder med. Som sagt kan fokus vægtes forskelligt, og der vil være en passende vinkel til alle aldersgrupper. Vi håber, at dette lille hæfte kan virke som inspiration, og vi glæder os til at se jer på Cirkusmuseet. Kontakt: info@cirkusmuseet.dk tlf

Vi skal lave cirkus. Lærervejledning

Vi skal lave cirkus. Lærervejledning Vi skal lave cirkus Lærervejledning Lærervejledning Vi skal lave cirkus Vi skal lave cirkus er et undervisningsforløb, som er ideelt, hvis I selv skal i gang med at udforske mulighederne med cirkus. Forløbet

Læs mere

Vi skal lave cirkus. Elevernes faktaark

Vi skal lave cirkus. Elevernes faktaark Vi skal lave cirkus Elevernes faktaark Tryllekunstner Hvad laver tryllekunstneren? Tryllekunstneren får publikum til at tro, at han har magiske evner ved for eksempel at trylle ting væk eller frem. Det

Læs mere

Valg af fælles onsdagsaktiviteter

Valg af fælles onsdagsaktiviteter Valg af fælles onsdagsaktiviteter Kære forældre. Så er det igen tiden til, at dit barn skal vælge onsdagsaktiviteter for en periode. Perioden er denne gang fra den 1. september til den 17. november 2010.

Læs mere

Farv denne skønne løve i alle de. cirkusfarver du kan finde på! Tryllesøstrene. Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj

Farv denne skønne løve i alle de. cirkusfarver du kan finde på! Tryllesøstrene. Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj Manden på ethjulet cykel skifter køretøj til en lille cykel Skrevet af Ardeshir og Noah Manden på den ethjulede cykel skiftede køretøj til en tohjulet lille

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

Psykiatrifonden og DGI. Boost trivslen i foreningslivet. Øvelseshæfte til trænere. dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk

Psykiatrifonden og DGI. Boost trivslen i foreningslivet. Øvelseshæfte til trænere. dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk Psykiatrifonden og DGI Boost trivslen i foreningslivet Øvelseshæfte til trænere dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk 2 ww.dgi.dk Boost trivslen i foreningslivet, Øvelseshæfte til trænere Udgivet af: DGI

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Familien Kaputskis cirkus

Familien Kaputskis cirkus BilagKFU_120306_pkt.04_20 Familien Kaputskis cirkus Cirkusmuseet Familien Kaputskis cirkus Cirkusmuseet 2011 Tryk: HvidovreRådhusTrykkeri 2011 Ide, tekst og layout: Museumsinspektør Mikkel Knudsen Fotos

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

FOrside. Hej. skal vi lære?

FOrside. Hej. skal vi lære? FOrside Hej skal vi lære? sjove skum- Bogstaver Klar til skolestart? Børneulykkesfonden, DGI og bobles vil i samarbejde med børnefysioterapeut Louise Hærvig give inspiration til at lære med kroppen og

Læs mere

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE Vi har på Aalborg Friskole torsdag og fredag d. 19.04 & 20.04 haft 2 spændende Temadage i musikkens og oplevelsernes tegn. Alle klasser er blevet opdelt på tværs og fordelt ud i forskellige workshops.

Læs mere

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Under udvikling af GymLab 1 ud af 13 Indhold Spring over gulv... 3 Sving... 4 Hop... 5 Løb... 6 Gang... 7 Gulvarbejde - bevægelse på gulv... 8 Fodled... 9 Håndredskaber...

Læs mere

Undervisningsningsplan 8-9 klasse

Undervisningsningsplan 8-9 klasse Plan for uge 1. Undervisningsningsplan 8-9 klasse Eleverne udformer en koreografi på 30-50 sek. og fremviser denne Stimulere elevernes evne til fordybelse, at tage ansvar for egen læring samt udvikling

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er til for at hjælpe dig til at finde indre balance,

Læs mere

Inspirations pixi. Tween Sing

Inspirations pixi. Tween Sing Inspirations pixi Tween Sing Du sidder med en pixibog der indeholder inspiration til Tween Sing aktiviteter målrettet børn, der går i 3.-6. klasse. Tween Sing kan bruges som en del af en eksisterende klub

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke På de følgende sider kan du læse lidt om det nye idrætsmærke, som idrætskoordinatorerne i samarbejde med Hillerød Kommune og Mats Mejdevi

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Alle kan lave musik I kontakt med din egen musikalitet. Inspirationshæfte

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Alle kan lave musik I kontakt med din egen musikalitet. Inspirationshæfte Alle kan lave musik I kontakt med din egen musikalitet Inspirationshæfte Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Indledning...

Læs mere

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Vi har lavet en mere detaljeret undervisningsplan / målsætning for, hvad vi gerne

Læs mere

oktober 2009 Af Kirsten Krogh-Jespersen og lærerteam klasse på Fjerritslev skole

oktober 2009 Af Kirsten Krogh-Jespersen og lærerteam klasse på Fjerritslev skole Man kan lære af hinanden og man kan få venner Af Kirsten Krogh-Jespersen og lærerteam 4.-7. klasse på Fjerritslev skole Af forskellige grunde dannede lærerne på 4. og på 7. klassetrin team i skoleåret

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fællesmål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

dig selv og dine klassekammerater

dig selv og dine klassekammerater Tro på dig selv og dine klassekammerater Øvelser til 4. 6. klasse 6 1 Hvad vil det sige at tro på sig selv? Særlig tre temaer i klassefællesskabet er interessante, når vi skal beskæftige os med elevernes

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Musikstafetten med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL

Musikstafetten med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL Jens Vejmand med fagter!!! Se også øve-video Tekst: Jeppe Aakjær, 1905 Melodi: Carl Nielsen, 1907 1. Hvem sidder der bag skærmen (hænder holdes op som skærm på hver side

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Teaterleg & drama Vi skal lave teater. Ud fra kendte eventyr skal I bruge fantasien til at skrive eventyr om til jeres egne teaterstykker, som I skal opføre for andre

Læs mere

GPS, kommunikation. conference.aarhus@radissonblu.com radissonblu.com/hotel-aarhus. fra Kr. 605,- + moms

GPS, kommunikation. conference.aarhus@radissonblu.com radissonblu.com/hotel-aarhus. fra Kr. 605,- + moms GPS, kommunikation Mål Målet med dagen er, at give deltagerne en god oplevelse med fokus på samarbejde, kommunikation hvor alle uanset fysisk form har mulighed for at deltage. GPS, kommunikation Gruppen

Læs mere

Lærer Kitti Sommer Kjær

Lærer Kitti Sommer Kjær Sjov med lærerne i uge 4 Uge 4 på Buerup skole Denne uge på Buerup skole er ikke en almindelig uge, for de har nemlig en cirkusuge. To af journalisterne på Buerup skole, har interviewet fem af lærerne.

Læs mere

Om Klovneri. Klovne cirkus skole Undervisning "cirkus alle børn" Optræden Klovn- komik-krop, tryl, jonglering. Små numre, stor kunst.

Om Klovneri. Klovne cirkus skole Undervisning cirkus alle børn Optræden Klovn- komik-krop, tryl, jonglering. Små numre, stor kunst. Om Klovneri Klovne cirkus skole Undervisning "cirkus alle børn" Optræden Klovn- komik-krop, tryl, jonglering. Små numre, stor kunst. Jeg medbringer flot Scene baggrund, 5 kufferter med kvalitets udstyr.

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse.

Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse. Foto: Jens Hemmel Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse. Et danseprojekt med otte kommuner og 39 børnehaver på Sjælland i efteråret 2010 og foråret 2011.

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

AEROBIC FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du kan også gå til aktiviteter, som minder lidt om aerobic f.eks. zumba, som er motion med rytme og dans.

AEROBIC FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du kan også gå til aktiviteter, som minder lidt om aerobic f.eks. zumba, som er motion med rytme og dans. AEROBIC AEROBIC Aerobic er en træningsform, som handler om at få pulsen op og sved på panden. Du laver små bevægelsesserier til musik, som gentages flere gange, så du kan mærke, at hele kroppen arbejder.

Læs mere

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Om lovsang og tilbedelse Mål: At forklare børn, hvorfor og hvordan vi giver Gud ære igennem lovsang. At motivere børn til at deltage aktivt i lovsang og tilbedelse også når hele menigheden samles til at

Læs mere

DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ MELLEMTRINET

DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ MELLEMTRINET DE 7 K ER: Læringsdimensioner i, OG PÅ MELLEMTRINET En uge sammen med en professionel danser fra teatret Aaben Dans, hvor fokus er på at skabe og medskabe og finde glæde i den man er. Danseforløbet trækker

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Mette Friderichsen, tale-/hørekonsulent og redaktør. Efter fortælling af Kurt Nielsen lærer ved Hjortholmskolen, en specialskole i Tølløse

Mette Friderichsen, tale-/hørekonsulent og redaktør. Efter fortælling af Kurt Nielsen lærer ved Hjortholmskolen, en specialskole i Tølløse Mette Friderichsen, tale-/hørekonsulent og redaktør. Efter fortælling af Kurt Nielsen lærer ved Hjortholmskolen, en specialskole i Tølløse Cirkus Kaos Forestilling fredag d. 11.11. kl. 13.00 På Hjortholmskolen

Læs mere

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Program 2017-2018 Alle aktiviteter foregår på skolen i Sydhavnen, Støberigade 1, 2450 København SV Hockey og leg for 0 2 klasse Ansvarlig Instruktør : Morten Reynhard

Læs mere

Træningsmateriale - Hækkeløb

Træningsmateriale - Hækkeløb Træningsmateriale - Hækkeløb Indhold Forord... 2 Generelt om hækkeløb... 3 Lektion 1 første bens arbejde... 5 Lektion 2 andet bens arbejde... 7 Lektion 3 hækrytmen... 8 Lektion 4 hækkeløb... 9 Træningsøvelser

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Gud hjælper mig -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud hjælper mig -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud hjælper mig -2 Gud hjælper mig, når jeg beder om et under. Mål: Der fortælles, at Gud har omsorg for os og kender vores problemer. Der er ingen grænser for, hvad Gud kan gøre. Vi må kaste vores bekymringer

Læs mere

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde underviser i puls, styrke og kondition på mellemtrinnet og i springgymnastik i 6.klasse. Undervisningen er med høj intensitet. Det handler om at

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Forenings-SFO Snedsted Skole

Forenings-SFO Snedsted Skole Forenings-SFO Snedsted Skole - Et nyt tiltag i Thisted Kommune Kære forældre Den første periode med Forenings-SFO er ved at være slut, og vi kan se tilbage på et rigtig godt forløb, som takket være de

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

På Vej I Skole forberedelse til skole

På Vej I Skole forberedelse til skole På Vej I Skole forberedelse til skole - en vejledning til kommende forældre på Filstedvejens skole. by freepik.com Kære forældre! Vi har i et samarbejde med Vejgaard Østre Skole og distriktets børnehaver

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Børnene må høre, at Jesus ikke holder nogen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Jesus ønsker

Læs mere

Fritidsinstitutionen i Rådmandsgade

Fritidsinstitutionen i Rådmandsgade Sådan gør du tilmelding: Hvis I ønsker at tilmelde jeres børn til en af aktiviteterne, så foregår det på KBH barn. Vi åbner for tilmeldinger i slut uge 40. Forventninger til børn og forældre: Vi forventer

Læs mere

OVERSIGT PERIODE 1 UNG MAD EKSTRA DANSK LYSTFISKER

OVERSIGT PERIODE 1 UNG MAD EKSTRA DANSK LYSTFISKER OVERSIGT Periode 1 Ung mad Ekstra dansk Lystfisker Periode 2 Musik Ekstra matematik Krudt og kugler Periode 3 Ekstra engelsk Fodbold Kunst Periode 4 Superdøgn London Østrig Periode 5 Ung mad Det grønne

Læs mere

Ud med passivitet ind med leg og bevægelse

Ud med passivitet ind med leg og bevægelse Tidsskrift for kreativitet, spontaneitet og læring Copyright 2010 2010, Vol. 2, side 143-147 Malene Høegh Bendtsen Ud med passivitet ind med leg og bevægelse Malene Høegh Bendtsen (MHB), designer Klatretræet...et

Læs mere

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i

Læs mere

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Lærere: Edmund Davis. Udendørs aktiviteter: Hvis vejret tillader det, vil alle gymnastiktimerne primært foregå udendørs i den næste periode, frem

Læs mere

Hvordan: Rummet deles op i tre dele, hvor det midterste er ukendt land -område afgrænset af 6 tæppefliser på

Hvordan: Rummet deles op i tre dele, hvor det midterste er ukendt land -område afgrænset af 6 tæppefliser på OPGAVEBANKO Hvordan: Rummet deles op i tre dele, hvor det midterste er ukendt land -område afgrænset af 6 tæppefliser på hver side. Størrelsen af dette område skal ikke være alt for stort, og afstanden

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe Opgaveark Dansk, 3.-5.- klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og om at gøre eleverne dygtigere til at målrette deres emnevalg

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

Rigtig god læselyst! Kærlig hilsen. Rikke Nørregård Carlsen. Brug bolden 2. Motion er ikke kun et spørgsmål om sundhed.

Rigtig god læselyst! Kærlig hilsen. Rikke Nørregård Carlsen. Brug bolden 2. Motion er ikke kun et spørgsmål om sundhed. Brug bolden 1 Brug bolden 2 I denne e-bog har jeg samlet 7 supernemme tips til, hvordan du kan bruge den store træningsbold. Du skulle gerne blive inspireret til at bruge bolden i hverdagen og til at få

Læs mere

Kære forældre. Rigtig god fornøjelse!

Kære forældre. Rigtig god fornøjelse! Kære forældre Dette er tænkt som en introduktion til forestillingen, som I kan læse højt for jeres børn. Den fortæller lidt om, hvordan forestillingen er lavet og om selve historien om Ivan Olsen. Introduktionen

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF

ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF Den Gule Linie Målet og Vejen Tekniktræning og talentudvikling i ØFC ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF 1918 Egedal Teknikmærke Egedal Teknikmærke er et begyndermærke, der i sin grundstruktur svarer til DBU s Bronzemærke,

Læs mere

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen - Kompendium Scenen er min! Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen I følgende dokument har vi skrevet de bedste, sjoveste og dårligste

Læs mere

Årsberetning Ulvsborgens Venner 2017

Årsberetning Ulvsborgens Venner 2017 Årsberetning Ulvsborgens Venner 2017 Jeg tror bare jeg indfører en fast indledning på årsberetningen: Det forgangne år blev et år fuld af forandringer! Nye måder at gribe tingene an på og nye tiltag, ny

Læs mere

Ud med passivitet ind med leg og bevægelse

Ud med passivitet ind med leg og bevægelse Ud med passivitet ind med leg og bevægelse Malene Høegh Bendtsen (MHB), designer Klatretræet...et sanseligt og kropsligt læringsredskab. Undersøgelser viser, at piger kan koncentrere sig 23 min og drenge

Læs mere

Talentfulde fodboldpiger

Talentfulde fodboldpiger Talentfulde fodboldpiger Årgang 2001 >>Sin egen bedste stjernespiller

Læs mere

Børnekulturdag. 19. november ÅBENT HUS FRA KL Læs mere på

Børnekulturdag. 19. november ÅBENT HUS FRA KL Læs mere på ÅBENT HUS FRA KL. 10-16 Læs mere på www.horsens.dk/kamæleon Børnekulturdagen er et samarbejde mellem Horsens Kommunes Kultur- og Eventafdeling, Billedskolen, Musikskolen, Komediehuset og Levende Musik

Læs mere

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset?

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset? SUSET Når det drejer sig om højder, har vi tit grænser, der skal overvindes. Overvinder vi disse grænser, kan vi få et sug i maven, fordi vi gør noget, som vi ikke troede, vi turde. Også selv om det ikke

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper. Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus:

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 Undervisningen i faget Musik bygger på Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres og

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 25. april 2013 Fredagsbrev nr. 737 Næste uger: 26. april 29+30+01 01. maj 02. maj St. bededag VH fri Lærer - oprydning 2 t. 4.kl.-Audebo Pumpest-NR Mærkedag: 26. april 02. maj

Læs mere

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle boldspil med få regler - deltage i lege og leglignende opvarmningsformer

Læs mere

Årsplan Idræt 2-5. Uge Forløb/Undervisningen Fokuspunkter Materialer Uge Udendørslege To mand frem for en enke Ståtrold Stafet

Årsplan Idræt 2-5. Uge Forløb/Undervisningen Fokuspunkter Materialer Uge Udendørslege To mand frem for en enke Ståtrold Stafet Årsplan Idræt 2-5 Nogle af de store fokuspunkter i løbet af året bliver, samarbejde, fairplay, træning af motorik og teknikker. Ydermere vil der være fokus på sundhed gennem idræt. Undervisningen vil tage

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Det var sjovt at være med, fordi vi hyggede os, og det var spændende, fordi der var rigtige professionelle med.

Det var sjovt at være med, fordi vi hyggede os, og det var spændende, fordi der var rigtige professionelle med. Hvad synes du om at være med i operaprojektet? Det har været sjovt, fordi vi fik lov til at arbejde med professionelle, og vi fik også nogle oplevelser for livet, og dirigenten og instruktøren var så søde.

Læs mere

HippHopp. Uge 27: Sund og stærk. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Sund og stærk side 1

HippHopp. Uge 27: Sund og stærk. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Sund og stærk side 1 Uge 27: Sund og stærk Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp uge_27_guidevejl_sund og stærk.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe #26 Opgaveark Dansk, 3.-5. klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og at gøre eleverne dygtigere til at målrette emnevalget

Læs mere

BEVÆGELSE BØRN I. tilmelding åben UGE 8 HUSUM. facebook.com/duiosterbro 1. HALVÅR 2018 OPSTART. Følg os på facebook

BEVÆGELSE BØRN I. tilmelding åben UGE 8 HUSUM. facebook.com/duiosterbro 1. HALVÅR 2018 OPSTART. Følg os på facebook BØRN I BEVÆGELSE 1. HALVÅR 2018 OPSTART UGE 8 tilmelding åben HUSUM Følg os på facebook facebook.com/duiosterbro Børn i bevægelse arrangeres af DUI-LEG og VIRKE på Østerbro BØRN I BEVÆGELSE Børn i Bevægelse

Læs mere

VÆRKSTEDSKATALOG DRONNINGGÅRDSKOLENS SFO

VÆRKSTEDSKATALOG DRONNINGGÅRDSKOLENS SFO VÆRKSTEDSKATALOG DRONNINGGÅRDSKOLENS SFO Kære forældre og børn Dette katalog fortæller jer, hvilke aktiviteter, vi tilbyder i Dronninggårdskolens SFO hen over året. Vi tilstræber, at vi kan tilbyde 5 6

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål. Nr.9155 Alder: 4-6 år - Tid: 8 min. Nr.9152 Find dit dyr af et af 3 dyr. Spillerne deles i tre hold. Hvert hold får et dyrenavn. Hvert hold leder en efter Bowling række bag en kegle i passende afstand

Læs mere

Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag glæd jer til at læse alle informationerne

Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag glæd jer til at læse alle informationerne Program Store atletikdag, skole OL! 5. Klasser Torsdag den 26. april 2018 kl. 8.30-15.00 Bagsværd Stadion, Bagsværd Hovedgade 86-90, 2880 Bagsværd Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

Kapitel 2. Fjolletrolde

Kapitel 2. Fjolletrolde Kapitel 2. Fjolletrolde Efter at Rod, Kvist og de andre trolde havde vrikket, sunget og fløjtet i et stykke tid, spurgte en af troldene fra rundkredsen. Hvad laver I egentlig her? Vi er kommet for at fjolle

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs PRÆSENTATIONSTEKNIK Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs vigtigste råd Print dem ud, så du har de vigtigste råd ved hånden, når du har behov

Læs mere

Brug af GoAnimate som understøttende og inspirerende redskab i forbindelse med skriveprocessen

Brug af GoAnimate som understøttende og inspirerende redskab i forbindelse med skriveprocessen Brug af GoAnimate som understøttende og inspirerende redskab i forbindelse med skriveprocessen FRA FÆLLES MÅL Fælles mål 5.-6. klasse Dansk Færdighedsmål Eleven kan bruge it- og tænkeredskaber til at få

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

I akrobatik arbejder vi sammen, og her er det særlig vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Børn kan ofte mere og er ofte langt stærkere, end vi

I akrobatik arbejder vi sammen, og her er det særlig vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Børn kan ofte mere og er ofte langt stærkere, end vi 44 I akrobatik arbejder vi sammen, og her er det særlig vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Børn kan ofte mere og er ofte langt stærkere, end vi forestiller os og måske også end de selv forestiller

Læs mere