Høringssvar fra EnviNa om mulige strukturer for en revideret Natur- og Miljølovgivning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar fra EnviNa om mulige strukturer for en revideret Natur- og Miljølovgivning."

Transkript

1 Til Miljøministeriet Odense, den Høringssvar fra EnviNa om mulige strukturer for en revideret Natur- og Miljølovgivning. Fredag d. 17. januar holdt EnviNa et møde, med det formål at drøfte et høringssvar til Miljøministeriets brev af 12. december 2013 om ny lovstruktur på ministeriets ressortområde. Vi havde besøg af Bo Christiansen og Christian Østrup fra Miljøministeriet, der gennemgik ministeriets tanker omkring lov-revisionen. Vi inddelte os efterfølgende i tre arbejdsgrupper. Den ene af grupperne tog udgangspunkt i, at der bliver flere love på området. De to andre grupper forholdt sig til, hvis der bliver én samlet lovgivning. Herunder er input fra de tre grupper. Input ene er organiseret med et skema med fordele og ulemper ved den valgte løsning, generelle kommentarer, samt en tegning, der viser gruppens vision for den kommende lovstruktur. Samlet er der på tværs af grupperne enighed om, at der bør være en tværgående forskrift, der rummer de administrative bestemmelser som f.eks. tilsyn, håndhævelse, klage, straf o.lign. Endvidere er der enighed om, at der bør være færre hovedlove, der samler lovgivningen i nogle større lovgrupper. Endelig blev det på mødet fremført, at kompleksiteten i lovgivningen er et vilkår, der ikke ændres grundlæggende ved at ændre strukturen. Kompleksiteten kan måske håndteres ved at øge søgbarheden på f.eks. Retsinfo, så det også er muligt at søge på f.eks. forskrifter vedr. vandforsyning eller autoværksteder eller et andet emne. Med andre ord at tænke lovene som en database, der kan søges i. Herefter kom der en tanke frem om, at man kan lave en objekt-orienteret lovgivning, hvor lovgivningen består af objekter, der kan kombineres i forhold til et givent emne parallelt med objekt orienteret programmering inden for IT. Fordelen er, at en given bestemmelse kun skal skrives ét sted (et objekt). Herunder følger input fra de tre grupper:

2 Fordele og ulemper ved at have flere love på Natur og Miljø området. Fordele Nemmere at implementere EUlovgivning måske i én til én lovgivning, der afspejler EUlovgivningen. Man beholder fagligheden i de enkelte love. F.eks. virksomhedslov, vandforsyningslov, vandløbslov osv. Forandringen er mindre. Dermed er det nemmere for myndigheden. Den enkelte lov er nemmere at administrere efter. Man kan lave en fælles lov, der fastsætter administrative regler. Håndhævelse, klage, straf mm. Den etablerede domspraksis kan i hovedtræk fortsætte. Ulemper Der vil fortsat være snitflader mellem de forskellige fag-love, der kan skabe love, der er ude af sync. modstridende regler. Der er ikke et overordnet mål med natur- og miljølovgivningen. Flere love fremmer silotænkningen. Gruppen var enig om, at det vil være en stor fordel at have en samlet administrativ forskrift som fundament. Forskriften skulle rumme fælles regler om f.eks. håndhævelse, tilsyn, klage, straf, miljøerstatning osv. Fag-specifikke love, der udgår fra den fælles forskrift som blomster på en eng. Gruppen ser gerne lidt færre love, end i dag, med fokus på at samle nært beslægtede emner i samme fag-lov.

3 Tegning, der viser tankerne om flere love på Natur og Miljø området. Jordbunden er de fælles forskrifter, og ud herfra gror de forskellige fag-love. Her er vist fem overordnede områder, men der vil være flere. Vi forestiller os specielt en biodiversitetslov, der samler alt omkring natur, samt en vandlov, der samler vandets kredsløb under én lovgivning. Endelig er VVM, SMV og Plan vist som en blomst, men kan lige så vel indgå i den fælles grobund. Blomsternes kronblade er de forskellige bekendtgørelser, der udstedes i medfør af hver faglov.

4 Fordele og ulemper ved én samlet Natur- og Miljølov - 1 Fordele ved én natur- og miljølov Det forventes at give mere synergi/sammenhæng både fagligt og funktionsmæssigt = lovforenkling Det vil give overskuelighed over lovområdet der vil skulle tænkes i et hovedformål, som vil virke som fællesnævner for hele natur- og miljøområdet Fordel at få samlet og ensartet om håndhævelse, klagevejledning mm (samle fælles funktioner fra de nuværende love). Alle ved, at der er én lov Der er ingen modstrid mellem lovene - det vil kunne styrke tværfagligheden og være med til at mindske den siloopdelte struktur, der findes i dag på natur- og miljøområdet Bedre integrering af EU-lovgivning Ulemper ved én natur- og miljølov Det er et meget omfattende arbejde at skulle få stykke én samlet lov sammen mere realistisk at skabe et overblik over eksisterende lovgivning. Bedre med en matrixløsning, som kan kobles på GIS mindre love er lettere at overskue (men med mindre love er der fare for at de ikke er integreret ordentligt indbyrdes). Uklarhed om lovens formål svært at finde en fællesnævner Loven vil få mange og kan dermed måske blive svær at overskue Man vil opleve lovændringer hyppigere. Lovændringerne vil berøre mange fagområder ad gangen fremover Det kan være svært at adskille fagområderne vi er ens, men meget forskellige Andre bemærkninger i gruppen: Det vil være nødvendigt at starte helt forfra og fra bunden med at stykke den nye lov sammen men derved vil alle de knopskydninger, der findes i dag blive integreret i en samlet helhed. Med en lov vil det medføre mere holistiske løsninger/afgørelser -> alle arbejder med den samme lov / med samme formål. Hvis samleloven blot laves ved at hvert kapitel udgør en af de nuværende love, så vil det næppe medføre den store gevinst.

5 En ny lovstruktur er forsøgt illustreret i en tegning af den menneskelige krop med centralnervesystemet i fokus. En back-bone-lov illustreret ved rygraden bærer og forbinder hele natur- og miljølovområdet. Diskos i rygraden skaber fleksibilitet, men blokerer hele systemet såfremt der kommer prolapser i backbone loven. De enkelte faglovsområder er illustreret ved skelettet og der er forbindelser ind til rygraden ved nervebanerne. Øjnene er klagenævn og domstole, det ene øre er EU-lovgivningen og det andet øre er inspiration fra andre lande. Landbruget og NGO er er illustreret ved håret. Hjernen samler, visualiserer og skaber overblik over hele området og samler alle input og paragraffer og skaber den sagsbehandlingspraksis som er på området. Hvis der f.eks. er problemer på det ene faglovsområde kan det i større eller mindre grad have indflydelse på resten af systemet. (Som eksempel kan f.eks. bruges vandplanerne som gør, at systemet i øjeblikket er halt.) Samles om håndhævelse, klageadgang, klagevejledning mv. i en hovedlov/backbone lov skal denne være stærk, således at systemet kan være både rørligt og fleksibelt og kunne modstå udefrakommende tryk mv. ellers vil hele natur- og miljølovområdet blive lammet.

6 Fordele og ulemper ved én samlet Natur- og Miljølov - 2 Fordele ved én natur- og miljølov Ét sted for alt Mulighed for at samle bekendtgørelser for hvert område eller aktivitet eller tiltag Fællesskab i formålene Ulemper ved én natur- og miljølov Uoverskuelig Omfattende Risiko for overfladiskhed i forsøget på at rumme det hele Generelt Uanset om der bliver en samlet lov eller et antal hovedlove, skal der en vis struktur til, således at visse områder (f.eks. jord, vand, luft, ressourcer) og/eller aktiviteter (f.eks. virksomheder) samles i blokke, samt at andre gennemgående - og i øjeblikket gentagne - tiltag (f.eks. håndhævelse, klager) sammenskrives i en tværgående blok. Det er denne struktur, der bliver afgørende for hvordan lovarbejdet virker, administreres og håndhæves. Én hovedlov, som nærmest kun er i overskrifter a la "de ti bud"/"grundloven". Skal være en slags vision/det vi gerne vil opnå - og hvor vi tager udgangspunkt i recipienten. Behovet for lovrevisioner vil således være meget begrænset. Under hovedloven kan være 5 underlove der peger op mod hovedloven. Underlovene tager udgangspunkt i recipienten og kan f.eks. opbygges som følger: -Vand (f.eks: overfladevand, badevand, grundvand, havvand...) -Natur (f.eks: naturbeskyttelse, fredede områder, biodiversitet, miljømålsloven, arealbeskyttelse) -Ressourcer (f.eks: Energi, råstoffer) -Luft (luftkvalitetskriterier) -Jord (jordkvalitetskriterier) Herunder en række bekendtgørelser for f.eks.: Landbrug, virksomheder osv.

7 Sejlet er der for at opfange vinde fra EU, dansk politik mm. Disse vinde vil typisk skulle fanges i de ti bud, der rummer den overordnede lovgivning og, meget vigtigt, formålet med lovene og den vision man arbejder hen mod. Ved roret står ministeren og topembedsmændene der styrer hvilken retning skibet sejler i. Vikingeskibet repræsenterer de tværgående love, der gælder bredt. De mindre både, der driver med, repræsenterer de fagspecifikke love. Disse både kan have lidt forskellige kurs, men der er snor til moderskibet, så retning og hastighed overordnet holdes. Årerne i bådene er vejledninger, der gør det muligt at styre. Venlig hilsen Hans Peter Birk Hansen Geolog, formand for EnviNa fomand@envina.dk arbejdstlf. (Odense Kommune, Landbrug og Grundvand):

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Jord Skov og Jagt Vandkredsløb Vand og spildevandsaktiviteter DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA notat Skanderborg, den 1. juli 2014 HSA m.fl. Vedr.: Systematisering af natur- og miljølovgivningen.

Læs mere

Det rigtige BILLEDE skaber fokus...

Det rigtige BILLEDE skaber fokus... Det rigtige BILLEDE skaber fokus... Designpricip: Billeder Billeder tiltrækker opmærksomhed, kan sige meget mere end store mængder af tekst, det har en større universel forståelse uden hensyntagen til

Læs mere

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved Københavns Universitet har med stor interesse læst Forslag til Lov om ændring af universitetsloven.

Læs mere

Modernisering af miljølovgivningen hvorfor og hvordan?

Modernisering af miljølovgivningen hvorfor og hvordan? Modernisering af miljølovgivningen hvorfor og hvordan? Helle Tegner Anker KU/Science Natur & Miljø 2014 Oversigt Behov for en miljølovreform Pejlemærker for en miljølovreform Modeller for en miljølovreform

Læs mere

KLAGEOVERSIGT Antal og fordeling af klager og afgørelser i 2018

KLAGEOVERSIGT Antal og fordeling af klager og afgørelser i 2018 Dato: 9. maj 2019 Sagsbehandler: Nina Larsen Saarnak (nis@dn.dk) og Emma S. Turkki (estr@dn.dk) KLAGEOVERSIGT Antal og fordeling af klager og afgørelser i 2018 Resumé: I 2018 har DN påklaget 175 afgørelser

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA notat Emne: Forenkling af Natur- og Miljølovgivningen Modtagere: Miljøministeriet Udarbejdet af: HSA m. fl. Dato: 31. januar 2014 DANVA finder Miljøministerens

Læs mere

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Jacob Brandt. Under medvirken af Mark Christian Walters. Miljøret. 9. udgave

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Jacob Brandt. Under medvirken af Mark Christian Walters. Miljøret. 9. udgave Jacob Brandt Under medvirken af Mark Christian Walters Miljøret 9. udgave Jacob Brandt Under medvirken af Mark Christian Walters Miljøret 9. udgave/1. oplag Karnov Group Denmark A/S, København 2018 ISBN

Læs mere

Bekendtgørelse om tilvejebringelse af Natura 2000-skovplanlægning 1)

Bekendtgørelse om tilvejebringelse af Natura 2000-skovplanlægning 1) BEK nr 76 af 21/01/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 28. november 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-200-00007 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Afgørelse - offentliggørelse af afgørelse vedrørende miljøvurdering af forslag til tillæg til Spildevandsplan

Afgørelse - offentliggørelse af afgørelse vedrørende miljøvurdering af forslag til tillæg til Spildevandsplan #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel MP Spildevand Sagsnr./Dok.nr. 2019-024936 / 2019-024936-7 Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby www.aalborg.dk Init.:

Læs mere

Holstebro Kommune - Kommunen Kirkestræde Holstebro. Att. Ruby Kristensen

Holstebro Kommune - Kommunen Kirkestræde Holstebro. Att. Ruby Kristensen Statsforvaltningen, Østergade 41, 6950 Ringkøbing Holstebro Kommune - Kommunen Kirkestræde 11 7500 Holstebro Att. Ruby Kristensen 017-544 Dato: 4-08-017 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Advokathuset

Læs mere

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering.

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. juli 2018 Sagsnr.: 18/6729 Kontakt: Tobias Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail: tbkn@aabenraa.dk Screeningsafgørelse

Læs mere

Analyserapport. inden sommerferien

Analyserapport. inden sommerferien 1/6 Analyserapport Denne analyserapport er den systemansvarliges analyse af kvalitetsstyringssystemet i Teknik og Miljø i Sønderborg Kommune. Rapporten danner grundlag for ledelsens evaluering. I 2012

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning

Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning Den 30. juni 2006 Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning (Ophævelse af adgang til at overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber)

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Side 1 af 8 Høring af ansøgning om godkendelse af etablering af dræn på matr.nr. 38 Edslev By, Kolt Hermed sendes udkast til godkendelse

Læs mere

Landbrug og Forskning J.nr Ref. irnma Den 24. november 2017

Landbrug og Forskning J.nr Ref. irnma Den 24. november 2017 Landbrug og Forskning J.nr. 2017-11639 Ref. irnma Den 24. november 2017 Afgørelse efter miljøvurderingslovens 10 om meddelelse af dispensation fra lukkeperioden i husdyrgødningsbekendtgørelsen for fast

Læs mere

Én indgang til data om natur og miljø

Én indgang til data om natur og miljø Én indgang til data om natur og miljø Én indgang til data om natur og miljø Danmarks Miljøportal er en platform til opsamling og opbevaring af natur- og miljødata, så disse data kan deles mellem myndigheder,

Læs mere

Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne

Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne - En netværksstyringsstrategi 2 3 Hvorfor netværksstyringsstrategi Vi lever i dag i et meget mere komplekst samfund end nogensinde før. Dette skyldes

Læs mere

Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for

Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for Miljøstyrelsen den 14. december 2015 Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for 2008-2015 Baggrund Nitratdirektivet 1 EU s medlemsstater

Læs mere

ÉN INDGANG TIL DATA OM NATUR OG MILJØ

ÉN INDGANG TIL DATA OM NATUR OG MILJØ ÉN INDGANG TIL DATA OM NATUR OG MILJØ ÉN INDGANG TIL DATA OM NATUR OG MILJØ Danmarks Miljøportal er en platform til opsamling og opbevaring af natur- og miljødata, så disse data kan deles mellem myndigheder,

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade København K

Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade København K 24. juli 2013 UHa Deres sagsnr.: MST-600-00023 Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade 29 1401 København K Høring af udkast til ny bekæmpelsesmiddelbekendtgørelse og ny bekendtgørelse med lister over

Læs mere

Til 1. a) Før nr. 1 indsættes som nyt nummer: 01. I 8 og 36, stk.1, ændres de kommunale organisationer til: KL. [Manglende konsekvensændring]

Til 1. a) Før nr. 1 indsættes som nyt nummer: 01. I 8 og 36, stk.1, ændres de kommunale organisationer til: KL. [Manglende konsekvensændring] Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) L 86 - Bilag 14 Offentligt Miljøministerens ændringsforslag til L 86 - forslag lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet, lov om vandløb, lov om sommerhuse

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 1398 af 22. oktober 2007 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

KLAGEOVERSIGT Antal og fordeling af klager og afgørelser i 2017

KLAGEOVERSIGT Antal og fordeling af klager og afgørelser i 2017 Dato: 21. marts 2018 Sagsbehandler: Nina Larsen Saarnak (nis@dn.dk) og Tone Neerup (tmn@dn.dk) KLAGEOVERSIGT Antal og fordeling af klager og afgørelser i 2017 Resumé: I 2017 har DN påklaget 156 afgørelser.

Læs mere

Skifergas. Miljøregulering og miljøaspekter i relation til efterforskning og indvinding af skifergas Miljøministeriets område

Skifergas. Miljøregulering og miljøaspekter i relation til efterforskning og indvinding af skifergas Miljøministeriets område Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 233 Offentligt Skifergas Miljøregulering og miljøaspekter i relation til efterforskning og indvinding af skifergas Miljøministeriets område

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

HØRING. Forslag til. Miljøministeriet

HØRING. Forslag til. Miljøministeriet By- og Landskabsstyrelsen J.nr. BLS-300-00016 17. september 2009 HØRING Forslag til Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse, lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love (Konsekvenser af lov om

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget L 38 - O

Miljø- og Planlægningsudvalget L 38 - O Miljø- og Planlægningsudvalget L 38 - O J.nr. SN Den 4. maj 2005 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 11 ad L 86 - Forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet, lov om vandløb,

Læs mere

Fremtidens vandforvaltning regionalt perspektiv

Fremtidens vandforvaltning regionalt perspektiv Fremtidens vandforvaltning regionalt perspektiv Morten Sørensen ATV møde 18. september 2013 Grundvand en ressource for mennesker og natur 2 Elementer i vandforvaltningen Kortlægning af grundvandsressourcen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om miljømål m.v. for internationale naturbeskyttelsesområder (Miljømålsloven) 1)

Bekendtgørelse af lov om miljømål m.v. for internationale naturbeskyttelsesområder (Miljømålsloven) 1) LBK nr 119 af 26/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning, j.nr. 029-00510

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 936 af 24. september 2009 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

1) Daghaverne beliggende på matrikel nr. 554 a Randers Markjorder, Gørrilds Alle 21, 8920 Randers NV. Hvor der skal fjernes skure.

1) Daghaverne beliggende på matrikel nr. 554 a Randers Markjorder, Gørrilds Alle 21, 8920 Randers NV. Hvor der skal fjernes skure. Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1687 jonna.ploug@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Ministeriet for Sundheds og Forebyggelse Holbergsgade København K Att. Mads Kirkegaard Den 15. januar 2015 Ref.: SNR Medlems nr.: Sagsnr.

Ministeriet for Sundheds og Forebyggelse Holbergsgade København K Att. Mads Kirkegaard Den 15. januar 2015 Ref.: SNR Medlems nr.: Sagsnr. Ministeriet for Sundheds og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Att. Mads Kirkegaard Den 15. januar 2015 Ref.: SNR Medlems nr.: Sagsnr.: Dansk Sygeplejeråds høringssvar vedrørende: Høring over

Læs mere

Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal København K

Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal København K Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K E-mail: jrje@sm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 I N F O @ H U M A N R I G H T S. D K M E

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan 2018-2025 11. marts 2019 1. Indledning

Læs mere

Bæredygtig vandindvinding (af grundvand) planlægger Henrik Nielsen, Naturstyrelsen

Bæredygtig vandindvinding (af grundvand) planlægger Henrik Nielsen, Naturstyrelsen Bæredygtig vandindvinding (af grundvand) planlægger Henrik Nielsen, Naturstyrelsen ATV-møde den 29. januar 2013 1 Krav til bæredygtighed Krav om begrænset påvirkning af vandindvindingen på omgivelser:

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 L 54 endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 4. december 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marie Louise Skibsted

Læs mere

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Justitsministeriet Lovafdelingen Sendt pr. mail til: lovkvalitetskontoret@jm.dk 18. august 2017 Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Dansk Erhverv konstaterer, at Justitsministeriet

Læs mere

2010/1 LSV 165 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj Forslag. til.

2010/1 LSV 165 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj Forslag. til. 2010/1 LSV 165 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Miljømin., j.nr. BLS-300-00022 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj 2011 Forslag til Lov

Læs mere

Vedrørende skemaets enkelte felter: (1) Titel: I feltet anføres den fulde titel på det dokument, der skal indlægges. (2) Filnavn:

Vedrørende skemaets enkelte felter: (1) Titel: I feltet anføres den fulde titel på det dokument, der skal indlægges. (2) Filnavn: Vejledning til skema om indrapportering af redaktionelle oplysninger/konsekvensrettelser ved produktion af forskrifter m.v. til Lovtidende og Retsinformation Denne vejledning er udarbejdet til hjælp ved

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune B Y G O G M I L J Ø Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: Oktober 2015 Opdateret marts 2019 Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89

Læs mere

Program (ECAP) for SMV kompetence opbyggende seminar. Finde de svar, der giver brugbare løsninger

Program (ECAP) for SMV kompetence opbyggende seminar. Finde de svar, der giver brugbare løsninger Environmental Compliance Assistance Program (ECAP) for SMV kompetence opbyggende seminar Finde de svar, der giver brugbare løsninger René Grøn European Commission DG Environment and Industry Miljømæssige

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om havstrategi 1 (Præcisering af gennemførelse af havstrategidirektivet)

Forslag til Lov om ændring af lov om havstrategi 1 (Præcisering af gennemførelse af havstrategidirektivet) Forslag til Lov om ændring af lov om havstrategi 1 (Præcisering af gennemførelse af havstrategidirektivet) 1 I lov nr. 522 af 26. maj 2010 om havstrategi, som ændret ved 24 i lov nr. 580 af 18. juni 2012,

Læs mere

NOTAT Viborg Kommune, Miljøforvaltningen 21. november Indsatsplaner for beskyttelse af drikkevandsressourcer

NOTAT Viborg Kommune, Miljøforvaltningen 21. november Indsatsplaner for beskyttelse af drikkevandsressourcer NOTAT Viborg Kommune, Miljøforvaltningen 21. november 2008 Indsatsplaner for beskyttelse af drikkevandsressourcer Indledning I vandindvindingsplaner og regionplaner blev der i årene op mod år 2000 udarbejdet

Læs mere

Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk

Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Undløse Vandværk, Jupiter id 00103518, anlægs id 321.20.0011.00, ombygger vandværkets åbne filtre

Læs mere

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 24-05-2017 Sagsnr.: 13/42997 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 7376 7358 E-mail: tha@aabenraa.dk Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering

Læs mere

Rammer for vand(område)planer

Rammer for vand(område)planer Rammer for vand(område)planer Susanne Vangsgård, DANVA 04.6.2015 DANVA temadag DANVA Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg T: 7021 0055 E:danva@danva.dk www.danva.dk Dagsorden Introduktion til forældre og børn

Læs mere

1. Odense Kommunes afgørelse

1. Odense Kommunes afgørelse STENBOGÅRD ApS Volderslevvej 147 Volderslev 5260 Odense S By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Landbrug og Grundvand Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

Forventninger og forhåbninger. bliver det lettere at være en lille virksomhed?

Forventninger og forhåbninger. bliver det lettere at være en lille virksomhed? Forventninger og forhåbninger bliver det lettere at være en lille virksomhed? Lidt miljøhistorie. Bagsværd Jernhandel A/S er en familieejet og drevet virksomhed, som blev etableret af min farfar, Oliver

Læs mere

Notat vedrørende baggrund, vilkår og sagsforløb

Notat vedrørende baggrund, vilkår og sagsforløb Miljø og Byggesag Miljø Sagsnr. 49344 Brevid. 2355671 Ref. MAAS Dir. tlf. 46 31 37 79 Mariaas@roskilde.dk Notat vedrørende baggrund, vilkår og sagsforløb 7. september 2016 Baggrund for at der meddeles

Læs mere

Ankestyrelsens brev til borgerens advokat Vedr. sagsnr Din henvendelse vedrørende Middelfart Kommune

Ankestyrelsens brev til borgerens advokat Vedr. sagsnr Din henvendelse vedrørende Middelfart Kommune Ankestyrelsens brev til borgerens advokat 2014-187674 Dato: 16-10-2017 Vedr. sagsnr. 100072 Din henvendelse vedrørende Middelfart Kommune Du har den 15. december 2014, som advokat for moderen til en dreng,

Læs mere

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027 Peder-Bent Krogh Top Stilledalsvej 3 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende

Læs mere

Afgørelse - klage over Energistyrelsens miljøvurdering af en plan for nye udbud af olie- og gaslicenser i Nordsøen

Afgørelse - klage over Energistyrelsens miljøvurdering af en plan for nye udbud af olie- og gaslicenser i Nordsøen Bruch Kultur e.v. Neutrebbiner Str. 11 15320 Neuhardenberg Deutschland Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Start for hold O: november 2013 Start for hold P: november 2014. jura uddan. For erfarne miljøsagsbehandlere og ledere. Miljø

Start for hold O: november 2013 Start for hold P: november 2014. jura uddan. For erfarne miljøsagsbehandlere og ledere. Miljø Start for hold O: november 2013 Start for hold P: november 2014 KL s Miljø jura uddan nelse For erfarne miljøsagsbehandlere og ledere KL s Miljø jura uddan nelse For erfarne miljøsagsbehandlere og ledere

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...].

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...]. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...]. Energiklagenævnet har ved brev

Læs mere

Hvorslev Byggefirma A/S Energivej Ulstrup / G

Hvorslev Byggefirma A/S Energivej Ulstrup / G Hvorslev Byggefirma A/S Energivej 10 8860 Ulstrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1687 jonna.ploug@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

15. januar 2018 Udvalget for Tværgående Politik

15. januar 2018 Udvalget for Tværgående Politik 15. januar 2018 Udvalget for Tværgående Politik Afsæt For i bedst mulig grad at kunne møde fremtidens udfordringer og få fuld effekt af arbejdet med Kerneopgaverne, er der behov for en politisk arbejdsform,

Læs mere

Præsentation af Danmarks Miljøportal v/ Kaja A. Hansen

Præsentation af Danmarks Miljøportal v/ Kaja A. Hansen Præsentation af Danmarks Miljøportal v/ Kaja A. Hansen Hvad er Danmarks Miljøportal? Et partnerskab mellem Miljøministeriet Kommunernes Landsforening Danske Regioner Etableret for at sikre amternes miljødata

Læs mere

Skovrejsning på Skovvej 9, 4130 Viby Sj. er ikke omfattet af krav om miljøvurdering (VVM)

Skovrejsning på Skovvej 9, 4130 Viby Sj. er ikke omfattet af krav om miljøvurdering (VVM) HedeDanmark Christian Ritz-Andersen Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Skovrejsning på Skovvej 9, 4130 Viby Sj. er ikke omfattet

Læs mere

Kalundborg Kommune kan til enhver tid ændre afgørelsen, hvis vandanalyser eller andre forhold kan begrunde det.

Kalundborg Kommune kan til enhver tid ændre afgørelsen, hvis vandanalyser eller andre forhold kan begrunde det. Returadresse:, FØLLENSLEV VANDVÆRK Havnsøvej 21 4591 Føllenslev Afgørelse om kontrolprogram for Føllenslev Vandværk DATO 1. maj 2018 SAGSNR. 326-2017-47274 Kontrolprogrammet er gældende for perioden 2018-2022,

Læs mere

Vandforsyningsplan Visionen: Velsmagende vand til alle, fra en decentral indvinding med høj grad af kvalitet og forsyningssikkerhed.

Vandforsyningsplan Visionen: Velsmagende vand til alle, fra en decentral indvinding med høj grad af kvalitet og forsyningssikkerhed. Vandforsyningsplan 2016-2024 Visionen: Velsmagende vand til alle, fra en decentral indvinding med høj grad af kvalitet og forsyningssikkerhed. Decentral struktur Den decentrale indvindings- og forsyningsstruktur

Læs mere

Flytning af råstofopgave fra kommuner til regioner

Flytning af råstofopgave fra kommuner til regioner Flytning af råstofopgave fra kommuner til regioner overdragelse og fremtidigt samarbejde 20. og 21. maj 2014 Natur- og miljøkonference Odense Disposition Baggrund Resultat af forhandlinger Clean cut 1.juli

Læs mere

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282564 apr55@helsingor.dk www.helsingor.dk

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej

Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej Jesper Højberg Hoffmann Hestlundvej 1 Bøllund 7323 Give Sendt på mail: jesperhoffmann2@gmail.com 31-05-2017 Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej 1, 7323 Give Vejle Kommune

Læs mere

UDFORMNING AF POLITIKKER, REGLER, PROCEDURER ELLER GODE RÅD SÅDAN GØR DU

UDFORMNING AF POLITIKKER, REGLER, PROCEDURER ELLER GODE RÅD SÅDAN GØR DU UDFORMNING AF POLITIKKER, REGLER, PROCEDURER ELLER GODE RÅD SÅDAN GØR DU HVORFOR? På Aalborg Universitet ønsker vi, at vores interne politikker, regler og procedurer skal være enkle og meningsfulde. De

Læs mere

Screening af systemdokumentationen. 11/8 2009 Skanderborg Kommune

Screening af systemdokumentationen. 11/8 2009 Skanderborg Kommune Screening af systemdokumentationen 11/8 2009 Skanderborg Kommune Auditteam: Ledende auditor Kim Hammersholt Hansen Underskrift: Formål: Vurdering af overensstemmelse og implementering af systemet i forhold

Læs mere

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2 Skole og Kulturforvaltningen mdp Dagsorden for Fællesmøde mellem Kultur og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl. 16.30 i Sollentuna 1 og 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr.

Læs mere

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej Verner Sørensen Kodallundvej 6 8763 Rask Mølle Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: 79755659 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-11-14 3.7.2014

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om randzoner

Bekendtgørelse af lov om randzoner LBK nr 894 af 15/07/2014 Udskriftsdato: 17. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-40-000041 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Status på kommunernes brug af miljøbeskyttelseslovens regler til grundvandsbeskyttelse. Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Status på kommunernes brug af miljøbeskyttelseslovens regler til grundvandsbeskyttelse. Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune Status på kommunernes brug af miljøbeskyttelseslovens regler til grundvandsbeskyttelse Oversigt Status Resultater spørgerunde Udfordringer Status på indsatsplanarbejdet i HVOR BRUGES MBL 24 OG 26A? 26a

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Uhemarkvej 2, 7323 Give

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Uhemarkvej 2, 7323 Give Egon Leif Christensen Uhemarkvej 2 Uhe 7323 Give Sendt på mail: A.christensen@lego.com 08-06-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Uhemarkvej 2, 7323 Give Vejle Kommune giver dig hermed tilladelse

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan 2012-2023 Indledning og baggrund Dette bilag er en sammenfattende miljøredegørelse, som indgår ved Regionsrådets beslutning om endelig vedtagelse af Råstofplan

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Skatteudvalget 2008-09 L 199 Bilag 5 Offentligt 5 Folketinget Skatteudvalget Christiansborg 1240 København K Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Hermed følger TEKNIQ Installatørernes

Læs mere

Analyserapport 2012 De systemansvarliges årsrapport over kvalitetsstyring på natur- og miljøområdet Frederikssund Kommune

Analyserapport 2012 De systemansvarliges årsrapport over kvalitetsstyring på natur- og miljøområdet Frederikssund Kommune Analyserapport 2012 De systemansvarliges årsrapport over kvalitetsstyring på natur- og miljøområdet Frederikssund Kommune ANALYSERAPPORT 2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Formål/Indledning...3

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse til vandhul

Lovliggørende landzonetilladelse til vandhul 07. maj 2019 Sagsnr. S2018-9936 Dok. nr. D2019-11385 Journalnr. 29642 Lovliggørende landzonetilladelse til vandhul Samsø Kommune har i anden forbindelse observeret et nyt vandhul, etableret på ejendommen

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Vidensdeling gennem EnviNa. Hans Peter Birk Hansen Formand for EnviNa

Vidensdeling gennem EnviNa. Hans Peter Birk Hansen Formand for EnviNa Vidensdeling gennem EnviNa Hans Peter Birk Hansen Formand for EnviNa Hvad er EnviNa En forening for offentlige ansatte, der arbejder inden for NATUR, MILJØ, TEKNIK og PLAN området. EnviNa optager dermed

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 11-05-2017

Læs mere

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047 Jørgen Aaskov Jørgensen Åbylundvej 6 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Fornyet indvindingstilladelse efter

Læs mere

DET ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG (ØSU): DE OVERORDNEDE ØKONOMISKE RETNINGSLINJER. 24. februar 2003. Af Anita Vium - Direkte telefon: 33 55 77 24

DET ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG (ØSU): DE OVERORDNEDE ØKONOMISKE RETNINGSLINJER. 24. februar 2003. Af Anita Vium - Direkte telefon: 33 55 77 24 24. februar 2003 Af Anita Vium - Direkte telefon: 33 55 77 24 DET ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG (ØSU): Resumé: DE OVERORDNEDE ØKONOMISKE RETNINGSLINJER I en ny strømlining af de forskellige økonomiske processer

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt MINISTEREN Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget Folketinget Dato J. nr. 28. september 2017 2016-5643

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forpligtende kommunale samarbejder

Bekendtgørelse af lov om forpligtende kommunale samarbejder LBK nr 423 af 30/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-1256 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. Struer Kommune Teknisk Forvaltning Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. 10.10.2000 Formål 1. Formålet med denne forskrift er at sikre en forsvarlig opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Læs mere

INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding. 18. november 2014

INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding. 18. november 2014 INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding Tilladelse i henhold til Vandforsyningslovens 26 og Miljøbeskyttelseslovens 19 til midlertidig grundvandssænkning med oppumpning og efterfølgende

Læs mere

Til høringen havde Grønlands Råd for Menneskerettigheder og Institut for Menneskerettigheder valgt at fokusere på temaet retssikkerhed.

Til høringen havde Grønlands Råd for Menneskerettigheder og Institut for Menneskerettigheder valgt at fokusere på temaet retssikkerhed. UPR-FOLKEHØRING I NUUK 2015 OM RETSSIKKERHED 2 2. M A J 2 0 1 5 Grønlands Råd for Menneskerettigheder afholdt i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder og Naalakkersuisut (den grønlandske regering)

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om information til Folketinget vedrørende implementering af EU-direktiver, forordninger og administrative forskrifter

Forslag til folketingsbeslutning om information til Folketinget vedrørende implementering af EU-direktiver, forordninger og administrative forskrifter Beslutningsforslag nr. B 52 Folketinget 2014-15 Fremsat den 19. december 2014 af Eva Kjer Hansen (V), Pia Adelsteen (DF), Mette Bock (LA) og Lars Barfoed (KF) Forslag til folketingsbeslutning om information

Læs mere

Tillæg til eksisterende markvandingstilladelse på Rolighedsvej 22, 7182 Bredsten

Tillæg til eksisterende markvandingstilladelse på Rolighedsvej 22, 7182 Bredsten Poul Erik Plougstrup Rolighedsvej 22 7182 Bredsten 02-07-2018 Tillæg til eksisterende markvandingstilladelse på Rolighedsvej 22, 7182 Bredsten Vejle Kommune har 5. marts 2018 givet dig tilladelse til indvinding

Læs mere

Midtjyske Grusgrave ApS

Midtjyske Grusgrave ApS TEKNIK OG MILJØ Midtjyske Grusgrave ApS Mørupvej 37 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: lucia.aagaard@herning.dk Tlf. 9628 8047 Sagsbehandler: Lucia

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 2015/1 LSF 39 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen Fremsat den 29. oktober 2015 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere