Hovedbevægelser på finanslovforslaget for 2019 i forhold til finansloven for 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovedbevægelser på finanslovforslaget for 2019 i forhold til finansloven for 2018"

Transkript

1 Finansudvalget L 241 Bilag 1 Offentligt Hovedbevægelser på finanslovforslaget for 2019 i forhold til finansloven for 2018 August 2018

2 Side 2 af 35 FFL19 sammenlignet med FL18 I denne oversigt gennemgås hovedbevægelserne på finanslovforslaget for finansåret 2019 sammenlignet med finansloven for 2018 inden for hvert ministerområde samt for fællesparagrafferne 35 og 36. Hovedbevægelserne gennemgås i punktform med henblik på en kortfattet beskrivelse af de største ændringer i forhold til finansloven for For hvert punkt henvises til den relevante hovedkonto på finanslovforslaget for Oversigten medtager de hovedkonti på finanslovforslaget for 2019, der ændres med mere end 20 pct. samtidig med, at ændringen udgør mindst 20,0 mio. kr. i forhold til 2018 (B-året). Under hvert ministerområde er hovedelementerne på finanslovforslaget opdelt i følgende kategorier: Nye initiativer Reserver Budgetforbedringer Denne redegørelse for hovedbevægelserne på finanslovforslaget for 2019 skal ses i sammenhæng med Betænkning over finanslovforslaget for 2019 i forhold til finansloven for 2018, der indeholder en mere detaljeret oversigt over ændringer fra finansloven for 2018 til finanslovforslaget for 2019.

3 Side 3 af 35 Indholdsfortegnelse 5. Statsministeriet Udenrigsministeriet Finansministeriet Erhvervsministeriet Skatteministeriet Økonomi- og Indenrigsministeriet Justitsministeriet Forsvarsministeriet Udlændinge- og Integrationsministeriet Børne- og Socialministeriet Sundheds- og Ældreministeriet Beskæftigelsesministeriet Uddannelses- og Forskningsministeriet Undervisningsministeriet Kulturministeriet Kirkeministeriet Miljø- og Fødevareministeriet Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Generelle reserver Pensionsvæsenet... 35

4 Side 4 af Statsministeriet Ingen større bevægelser.

5 Side 5 af Udenrigsministeriet Merudgiften på 363 mio. kr. skyldes en opprioritering af indsatser i Afrika, hvor der i 2019 planlægges større bevillinger til Etiopien, Niger, Somalia, Uganda og Mali. Desuden afsættes midler til regionale indsatser bl.a. med fokus på ligestilling, frihandel, samt vækst og beskæftigelse ( ). Mindreudgiften på 280 mio. kr. skyldes overvejende tilsagnsbudgetteringen, hvor der i 2019 planlægges færre bevillinger end i I 2019 planlægges et større bidrag under Syrien og nabolande, samt mindre bevillinger til Bangladesh og Myanmar ( ). Mindreudgiften på 265 mio. kr. skyldes overvejende tilsagnsbudgetteringen, og at der ikke planlægges nye bevillinger til Tyrkietfaciliteten i 2019, hvortil der i 2018 var afsat 300 mio. kr. I modsat retning trækker en opjustering på 35 mio. kr. til migration og udsendelse ( ). Kontoen er ny og er budgetteret med 425 mio. kr. med henblik på at samle uddannelsesindsatser på en hovedkonto. Bidrag til Global Partnership for Education er overført fra Verdensbankgruppen og der planlægges en ny bevilling til Education Cannot Wait, samt øvrige multilateral uddannelsesindsatser på kontoen ( ). Mindreudgiften på 188 mio. kr. skyldes primært flytningen af Global Partnership for Education fra denne hovedkonto til den nyoprettede Uddannelse ( ). Merudgiften på 334,2 mio. kr. skyldes primært en større bevilling til Den Afrikanske Udviklingsfond i 2019 som udgør sidste del af Danmarks bidrag til den 14. genopfyldning ( ). Merudgiften på 447 mio. kr. skyldes primært tilsagnsbudgetteringen, samt et forøget bevilling til Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) på samlet 250 mio. kr. og en forøgelse af bevillingen til Danida Business Finance til 500 mio. kr. ( ). Merudgiften på 68,2 mio. kr. skyldes bevillingsprofilen for Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet af maj 2017 ( ).

6 Side 6 af Finansministeriet Mindreudgiften på 47,0 mio. kr. skyldes at der i forbindelse med Aftale om satspuljen blev aftalt at etablere Den Sociale Investeringsfond. Der er overført 50,0 mio. kr. i 2018 til fonden mens 2,0 mio. kr. er videreført til 2019 til drift af sekretariatet. I forbindelse med etableringen af fonden etableres der et sekretariat, hvor staten bidrager med 2,0 mio. kr. årligt i perioden I forbindelse med ØA19 er det blevet besluttet, at det kommunale bloktilskud nedjusteres med 2,0 mio. kr. og det regionale med 1,0 mio. kr. i samme periode til finansiering af yderligere sekretariatsbetjening, således at fonden samlet set vil have 5,0 mio. kr. årligt til sekretariatsbetjening i perioden ( ). Mindreudgiften på 150,0 mio. kr. skyldes, at der ikke er afsat yderligere midler til flytning af statslige arbejdspladser i 2019 ( ). Merudgiften på 54,8 mio. kr. skyldes, hovedsageligt merudgifter til udviklingen af infrastrukturprojekterne i Digitaliseringsstyrelsen ( ). Merudgiften på 32,1 mio. kr. skyldes, at overenskomstparterne ved OK18 er blevet enige om at ophæve aftalerne om Kompetencefonden ( ) og Fonden til udvikling af statens arbejdspladser (FUSA) ( ) og i stedet oprette Den Statslige Kompetencefond ( ). De konti der lukkes bidrager med finansieringen til den nye Kompetencefond, men der har været behov for at afsætte yderligere 32,1 mio. kr. i 2019 ( ). Mindreudgiften på 58,7 mio. kr. skyldes en forventning om, at staten skal yde et lavere tilskud til overskudsmodtagerne end i Det hænger sammen med, at Danske Spil A/S forventes at skulle binde et lavere beløb af deres overskud på egenkapitalen. Desuden medvirker den ændrede udlodningsmodel fra 2019 jf. den politiske stemmeaftale om ændring af udlodningsmodellen mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti af januar 2017 til, at staten skal bidrage med en reduceret kompensation ( ). Merindtægten på 953,4 mio. kr. skyldes ændrede skøn for udbytteindtægter fra de statslige selskaber. Opjusteringen sker hovedsageligt pga. forventninger om større udbytter fra Ørsted A/S og Statens Ejendomssalg A/S (Freja) ( ).

7 Side 7 af Erhvervsministeriet Nye initiativer Merudgiften på 27,1 mio. kr. skyldes primært, at Fonden for entreprenørskab skal varetage sekretariatsbetjeningen af Teknologipagten, jf. Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om initiativer for Danmarks digitale vækst af februar Desuden afsættes der bevilling til etablering af programmet SMV:Digital, som skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheder udnytter de forretningsmæssige muligheder inden for digital omstilling og e-handel, jf. Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om initiativer for Danmarks digitale vækst af februar 2018 ( ). Kontoen er ny. Merudgiften på 22,6 mio. kr. skyldes etableringen af det offentlige-private partnerskab, Digital Hub Denmark, jf. Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om initiativer for Danmarks digitale vækst af februar Af kontoen afholdes udgifter til aktiviteter, der understøtter Digital Hub Denmarks formål samt til drift af sekretariatet ( ). Kontoen er ny. Merudgiften på 345,8 mio. kr. skyldes primært oprettelse af Pulje under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til initiativer, aktiviteter, projekter mv., der understøtter erhvervsfremmebestyrelsens strategi for den decentrale erhvervsfremmeindsats. Derudover er der oprettet en pulje til lokale og tværgående turismeprojekter samt et øremærket tilskud til Copenhagen Capacity. Kontoen er oprettet som følge af Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om forenkling af erhvervsfremmesystemet af maj 2018 ( ). Merudgiften på 62,8 mio. kr. skyldes etableringen af en ny matchfinansieringsordning, jf. Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om forenkling af erhvervsfremmesystemet af maj Ordningen skal sikre, at den tidlige indsats for videnbaserede iværksættervirksomheder kobles tættere til de eksisterende mere markedsnære statslige indsatser i Vækstfonden ( ). Merudgiften på 61,4 mio. kr. skyldes primært nye øremærkede bevillinger til Wonderful Copenhagen, Dansk Kyst- og naturturisme samt Dansk Erhvervs- og Mødeturisme, jf. Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om forenkling af erhvervsfremmesystemet af maj 2018 ( ). Reserver Mindreudgiften på 605,9 mio. kr. skyldes primært, at der afsættes en DUT-reserve på -600,0 mio. kr. årligt som følge af Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om forenkling af erhvervsfremmesystemet. Reserven afspejler, at regionernes opgaver inden for erhvervsfremme og turisme overgår til andre aktører ( ).

8 Side 8 af 35 Mindreindtægten på 300,0 mio. kr. vedr. udbytte fra Nordsøfonden svarer til den skønnede indtægt for 2019 på finansloven for Det forventede fald i udbyttebetalingen skyldes, at Nordsøfonden skal foretage væsentlige investeringer ( ). Mindreudgiften på 30,5 mio. kr. til Markedsmodningsfonden skyldes, at bevillingen udløber i 2019 ( ). Merindtægten på 67,0 mio. kr. til Den Nordiske Investeringsbank skyldes, at der er foretaget nye skøn for indtægterne på kontoen baseret på det historiske indtægtsniveau ( ).

9 Side 9 af Skatteministeriet Reserver Mindreudgiften på 521,3 mio. kr. skyldes hovedsageligt, at en række reserver er udmøntet til understøttelsen af den nye skatteforvaltning ( ). Merudgiften til Departementet på 70,8 mio. kr. skyldes en styrket understøttelse af den nye skatteforvaltning ( ). Merudgiften til Skatteankestyrelsen på 124,7 mio. kr. skyldes øget sagsbehandling af klagesager i forbindelse med udsendelsen af nye ejendomsvurderinger ( ). Kontoen er ny og oprettet som følge af etableringen af Vurderingsstyrelsen i en ny skatteforvaltning. Merudgiften på 76,9 mio. kr. skyldes øget sagsbehandling som følge af nye ejendomsvurderinger ( ). Kontoen er ny og oprettet som følge af etableringen af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen i en ny skatteforvaltning. Merudgiften til Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på 608,0 mio. kr. skyldes hovedsageligt udvikling af et nyt ejendomsvurderingssystem, et nyt inddrivelsessystem, et nyt toldsystem og drift af Legacy-systemer ( ). Merindtægten fra gebyrer, retsafgifter mv. på 360,6 mio. kr. skyldes, at der er foretaget ekstraordinære afskrivninger i Dertil kommer, at der er foretaget en rebudgettering af kontoen som følge af opdaterede indtægtsskøn ( ).

10 Side 10 af Økonomi- og Indenrigsministeriet Mindreindtægten på 172,6 mio. kr. skyldes, at virkningen af kommunernes selvbudgettering for 2019 vil blive budgetteret i forbindelse med de afsluttende ændringsforslag på baggrund af kommunernes budgetlægning for 2019 ( ).

11 Side 11 af Justitsministeriet Reserver Mindreudgiften på 81,9 mio. kr. i 2019 følger primært af dels udmøntningen af DUT-reserven til regulering af det kommunale bloktilskud vedrørende retfærdighedsudspillet, databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen, dels udmøntningen af reserven til styrket ydre grænsekontrol i 2019 på Politiet og den lokale anklagemyndighed mv. Kontoen indeholder imidlertid endvidere en merudgift som følge af en opjustering af de koncerninterne reserver ( ).

12 Side 12 af Forsvarsministeriet Nye initiativer Kontoen er ny. Kontoen er oprettet til afholdelse af udgifter på 20,2 mio. kr. i forbindelse med oprydning i Grønland efter tidligere amerikansk militær tilstedeværelse, jf. aftale mellem miljø- og fødevareministeren og formanden for Naalakkersuisut af 11. januar 2018 ( ). Kontoen er ny. Kontoen er oprettet til afholdelse af udgifter på 121,5 mio. kr. til Arktisk Kommando. Bevillingen er overført fra Forsvarsstaben ( ). Reserver Merudgiften på 241,2 mio. kr. skyldes en nulstilling af de negative budgetreguleringer vedrørende henholdsvis FEs indsats mod terror og kampflyanskaffelse, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om forsvarsområdet af januar 2018 ( ). Mindreudgiften på 392,6 mio. kr. skyldes primært overførsel af bevilling til den nyoprettede hovedkonto Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Arbejdsskadeerstatninger mv. ( ) Kontoen er ny. Kontoen omfatter udgifter på 461,0 mio. kr. til afholdelse af arbejdsskadeerstatninger. Bevillingen er overført fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Funktionel Virksomhed. Herudover har der været en justering i prognosen for udbetaling af arbejdsskadeerstatninger, herunder til posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) ( ). Merudgiften på 994,4 mio. kr. skyldes indbudgetteringen af anskaffelse af nye kampfly og tilførsel af midler, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om forsvarsområdet af januar 2018, samt bevillingstekniske reguleringer vedrørende tidligere finansår ( ). Merudgiften på 75,3 mio. kr. skyldes indbudgetteringen af anskaffelse af nye kampfly og tilførsel af midler, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om forsvarsområdet af januar 2018 ( ).

13 Side 13 af Udlændinge- og Integrationsministeriet Reserver Merudgiften på 35,0 mio. kr. skyldes, at reserven er blevet udmøntet som led i Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi for 2018 af juni 2018 ( ). Merudgiften på 31,3 mio. kr. skyldes indfasning af reserve vedrørende personer på tålt ophold mv. samt at Udlændinge- og Integrationsministeriet forventes at overtage en række ikkefamilieretlige opgaver i 2019 ( ). Mindreudgiften på 127,8 mio. kr. skyldes et forventet lavere aktivitetsniveau i asylindkvarteringssystemet ( ). Mindreudgiften på 215,5 mio. kr. skyldes et forventet lavere aktivitetsniveau i asylindkvarteringssystemet ( ). Mindreudgiften på 73,9 mio. kr. skyldes et forventet lavere aktivitetsniveau i asylindkvarteringssystemet ( ). Mindreudgiften på 22,1 mio. kr. skyldes bevillingsprofilen for integrations- og beskæftigelsesambassadører, jf. satspuljeaftalen for 2018 ( ). Mindreudgiften på 31,6 mio. kr. skyldes bevillingsprofilen for etablering af en bande task force, jf. satspuljeaftalen for 2018 ( ). Mindreudgiften på 178,5 mio. kr. skyldes primært et forventet lavere aktivitetsniveau ( ). Mindreudgiften på 573,9 mio. kr. skyldes primært et forventet lavere aktivitetsniveau samt bortfald af den midlertidige, to-årige forhøjelse af grundtilskuddet ( ). Mindreudgiften på 37,2 mio. kr. skyldes et forventet lavere aktivitetsniveau for antallet af flygtninge, der overgår til kommunerne ( ). Mindreudgiften på 112,1 mio. kr. skyldes primært et forventet lavere aktivitetsniveau ( ). Mindreudgiften på 61,9 mio. kr. skyldes, at ordningen ophører i 2019 ( ).

14 Side 14 af Børne- og Socialministeriet Nye initiativer Merudgiften på 25,0 mio. kr. skyldes den bevillingsprofil, som fremgår af Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om bedre fordeling i dagtilbud af maj 2018 ( ). Merudgiften på 76,0 mio. kr. skyldes den bevillingsprofil, som fremgår af Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om bedre fordeling i dagtilbud af maj 2018 ( ). Reserver Mindreudgiften på 40,0 mio. kr. skyldes primært udmøntning af reserven til regulering af det kommunale bloktilskud, herunder udmøntning af Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre om Stærke dagtilbud af juni 2017 samt ny reserve til udspil om fordeling af børn i dagtilbud, jf. parallelsamfundsudspil ( ). Merudgiften og indtægten på 21,6 mio. kr. skyldes sagsbehandling af og gebyrindtægter for prøvelse af ægteskabsbetingelserne for par, hvor mindst en af parterne ikke har enten dansk indfødsret, statsborgerskab i et af de andre nordiske lande, tidsubegrænset opholdstilladelse eller ret til tidsubegrænset ophold i Danmark efter EU-reglerne ( ). Merudgiften på 24,8 mio. kr. skyldes den bevillingsprofil, som fremgår af Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om Stærke dagtilbud af juni 2017 ( ). Mindreudgiften skyldes den bevillingsprofil, som fremgår af Aftale mellem den daværende SRSFregering, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om reform af førtidspension og fleksjob af 30. juni 2012 og Aftale mellem regeringen (V), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om udmøntning af satspuljen for 2017 af november 2016 ( ). Mindreudgiften på 32,6 mio. kr. skyldes den bevillingsprofil, som fremgår af Aftale mellem regeringen (V), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om udmøntning af satspuljen for 2017 af november 2016 ( ).

15 Side 15 af Sundheds- og Ældreministeriet Reserver Mindreudgiften på 295,3 mio. kr. skyldes DUT-regulering af kommuner og regioner som led i udmøntningen af Sundheds- og Ældreministeriets lov- og cirkulæreprogram for 2017/18, overførsel af midler til andre konti på ministerområdet fra Sundhedspulje til højt prioriterede indsatser på sundhedsområdet, nulstilling af Negativ budgetregulering vedr. afskaffelse af NAT-screening, justering af Negativ budgetregulering vedr. justering af adgangen til befordring på sundhedsområdet, overførsel af midler til det regionale og kommunale bloktilskud, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om udmøntning af satspuljen for 2018 af 20. november 2017 og Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om finansloven for 2018 ( ). Mindreudgiften på 103,9 mio. kr. på styrket indsats mod overbelægning skyldes ophør af midlertidig bevilling vedrørende en styrkelse af den kommunale forebyggelsesindsats med særligt fokus på ældre medicinske patienter og udsatte grupper, jf. "Mere borger, mindre patient et stærkt fælles sundhedsvæsen" af 3. maj 2013 ( ). Mindreudgiften på 40,0 mio. kr. på understøttelse af en honoraromlægning i almen praksis i en treårig overgangsperiode , der bl.a. kan sikre bedre lægedækning, skyldes overførsel af midler til det regionale bloktilskud, jf. akt. 148 af 21. juni 2018 ( ). Mindreudgiften på 31,3 mio. kr. på pulje til oprettelse af hospicer skyldes overførsel til det kommunale og regionale bloktilskud til drift af hospicepladser, jf. akt. 148 af 21. juni 2018 ( ). Merudgiften på 28,8 mio. kr. på Tilskud til MedCoM, Sundhedsportalen og Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS) samt Center for Forebyggelse i Praksis skyldes tilførsel af midler fra det regionale bloktilskud til at understøtte den tekniske og organisatoriske udvikling, implementering, udbredelse og drift af forløbsplaner i almen praksis i regi af MedCom samt overførsel fra det kommunale og regionale bloktilskud til medfinansiering af sundhedsdatanettet, Videoknudepunktet og databasen til Klinisk Integreret Hjemmemonitorering i regi af MedCom, jf. akt. 148 af 21. juni 2018 ( ). Mindreudgiften på 390,3 mio. kr. på Livskvalitet og selvbestemmelse for de svageste ældre skyldes overførsel af midler til det kommunale bloktilskud til livskvalitet og selvbestemmelse for de svageste ældre, jf. akt. 148 af 21. juni 2018 ( ). Mindreudgiften på 30,0 mio. kr. på Styrket rehabiliteringsindsats for de svageste ældre skyldes ophør af midlertidig bevilling til afprøvning af virksomme metoder og tilgange i rehabiliteringsindsatser over for de svageste ældre, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet,

16 Side 16 af 35 Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om udmøntning af satspuljen for 2018 af 15. november 2017 ( ). Merudgiften på 21,5 mio. kr. på Forsøgsordning med befordring af mennesker med en demensdiagnose skyldes bevillingsprofilen til en forsøgsordning med befordring af mennesker med en demensdiagnose, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om udmøntning af satspuljen for 2018 af 15. november 2017 ( ). Mindreudgiften på 25,0 mio. kr. på Forsøg med styrket frit valg på ældreområdet skyldes overførsel af midler til Sundhedsstyrelsen samt Pulje til forsøg med frit valg på ældreområdet til forsøg med styrket frit valg på ældreområdet, jf. akt. 145 af 21. juni ( ). Mindreudgiften på 27,2 mio. kr. på Nedbringelse af ventetid til genoptræning skyldes ophør af midlertidig bevilling til nedbringelse af ventetid til genoptræning i kommunerne, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om udmøntning af satspuljen for 2016 af 30. oktober 2015 ( ). Merudgiften på 397,0 mio. kr. på Fremtidens sygehusstruktur skyldes bevillingsprofilen for Kvalitetsfondens investeringer i en moderne sygehusstruktur, der indbudgetteres årligt på baggrund af aftalen om regionernes økonomi og et opdateret skøn for midlernes afløb ( ).

17 Side 17 af Beskæftigelsesministeriet Reserver Merudgiften på 48,9 mio. kr. skyldes, at reserverne på finansloven for 2018 er nulstillet og udmøntet på bloktilskudsaktstykket for På forslag til finanslov for 2019 er bevillingen forhøjet som følge af forskudt ikrafttræden for visse målgrupper i initiativet om forenkling af den økonomiske styring af beskæftigelsesindsatsen, jf. Aftale med regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om Erhvervs og Iværksætterinitiativer af november De kommunaløkonomiske konsekvenser forhandles med de kommunale parter ( ). Merudgiften på 21,7 mio. kr. skyldes en forventet stigning i aktiviteten fra helårspersoner i 2018 til helårspersoner i Merudgiften kan henføres til indfasningen af Aftale mellem den daværende SRSF-regering, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om en reform af førtidspension og fleksjob af juni 2012 ( ). Mindreudgiften på 5.222,5 mio. kr. skyldes, at det ikke længere er muligt at udtræde af efterlønsordningen og få tidligere indbetalt efterlønsbidrag udbetalt kontant og skattefrit som følge af Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om flere år på arbejdsmarkedet af juni 2017 ( ). Merudgiften på 116,2 mio. kr. skyldes primært, at kontoen er under indfasning og at der afholdes udgifter der tidligere blev afholdt på Ledighedsydelse. Der forventes en stigning i aktiviteten fra helårspersoner i 2018 til helårspersoner i Merudgiften kan henføres til indfasningen af Aftale mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om reform af refusionssystemet og tilpasninger i udligningssystemet af februar 2015 ( ). Mindreudgiften på 1.060,6 mio. kr. skyldes Aftale om Erhvervs- og Iværksætterinitiativer om initiativet om forenkling af den økonomiske styring af beskæftigelsesindsatsen, der afskaffer refusion på kontoen pr. 1. januar På grund af forskudt ikrafttræden er der dog refusion vedrørende dagpengemodtagere indtil 1. juli 2019 ( ). Mindreudgiften på 264,8 mio. kr. skyldes Aftale om Erhvervs- og Iværksætterinitiativer om initiativet om forenkling af den økonomiske styring af beskæftigelsesindsatsen, der afskaffer refusion på kontoen pr. 1. januar På grund af forskudt ikrafttræden er der dog refusion vedrørende sygedagpengemodtagere indtil 1. juli 2019 ( ). Mindreudgiften på 306,8 mio. kr. skyldes, at ordningen udfases i Således udbetales der kun jobpræmier for 4 måneder i 2019 ( ).

18 Side 18 af 35 Mindreudgiften på 42,6 mio. kr. skyldes en faldende bevillingsprofil jf. Aftale mellem regeringen (V), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om udmøntning af satspuljen for 2017 af november 2016 ( ). Merudgiften på 29,1 mio. kr. skyldes en rebudgettering af den særlige jobrotationsordning fra en puljestyret reservationsbevilling til en aktivitetsstyret lovbunden bevilling som ny underkonto 20 til , jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om finansiering af indsatser for at forebygge og nedbryde parallelsamfund og aftale om Landsbyggefondens ramme til fysiske forandringer af de udsatte boligområder mv. i perioden fra maj Merudgiften er sammensat af en udgift på 61,7 mio. kr. for underkonto 10. Ordinær jobrotation og 56,9 mio. kr. for underkonto 20. Jobrotation til særlige grupper. Adskilt er begge konti budgetteret med en forventet mindreudgift i 2019 grundet et forventet fald i antal helårspersoner på samlet set 447 helårspersoner ( ). Mindreudgiften på 122,5 mio. kr. skyldes, at der ikke længere budgetteres på kontoen efter en rebudgettering af den særlige jobrotationsordning fra en puljestyret reservationsbevilling til en aktivitetsstyret lovbunden bevilling som ny underkonto 20 til , jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om finansiering af indsatser for at forebygge og nedbryde parallelsamfund og aftale om Landsbyggefondens ramme til fysiske forandringer af de udsatte boligområder mv. i perioden fra maj På kontoen optages tilbageløb fra tilsagn afgivet før 1. januar Der er adgang til, at der kan overføres op til 1 mio. kr. i 2019 til administration af endnu ikke afsluttede projekter ( ). Mindreudgiften på 128,9 mio. kr. skyldes et forventet fald i antallet af ledighedsydelsesmodtagere hørende til fra ca fuldtidspersoner i 2018 til ca fuldtidspersoner i 2019 som følge af indfasningen af Aftale mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om reform af refusionssystemet og tilpasninger i udligningssystemet af februar Aftalen medfører, at udgifterne til ledighedsydelse fremadrettet primært afholdes på Ledighedsydelse ( ). Merudgiften på 359,7 mio. kr. skyldes primært en forventet stigning i aktiviteten fra helårspersoner i 2018 til helårspersoner i Merudgiften kan henføres til indfasningen af Aftale mellem den daværende SRSF-regering, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om en reform af førtidspension og fleksjob af juni 2012 samt Aftale mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om reform af refusionssystemet og tilpasninger i udligningssystemet af februar 2015 ( ). Merudgiften på 343,5 mio. kr. skyldes en forventet stigning i aktiviteten fra ca helårspersoner i 2018 til ca helårspersoner i Merudgiften kan henføres til indfasningen af Aftale mellem den daværende SRSF-regering, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative

19 Side 19 af 35 Folkeparti om en reform af førtidspension og fleksjob af juni 2012 samt Aftale mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om reform af refusionssystemet og tilpasninger i udligningssystemet af februar 2015 ( ). Mindreudgiften på 20,0 mio. kr. skyldes et fald i prognosen for antallet af personer omfattet af integrationsprogrammet ( ). Merudgiften på 26,8 mio. kr. skyldes en niveaujustering på baggrund af de seneste års regnskaber ( ). Merindtægten på 55,0 mio. kr. skyldes en niveaujustering på baggrund af de seneste års regnskaber ( ). Merudgiften på 2.418,8 mio. kr. skyldes en forventet stigning i antallet af helårspersoner fra ca helårspersoner i 2018 til ca helårspersoner i Merudgiften skal ses i sammenhæng med en samlet forventet stigning i antallet af førtidspensionister på grund af stigende pensionsalder jf. Aftale mellem den daværende VK-regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om senere tilbagetrækning af maj Stigningen i det samlet antal førtidspensionister kommer til udtryk på denne konto, da førtidspension tilkendt 1. juli 2014 eller senere budgetteres på denne konto, jf. Aftale mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om reform af refusionssystemet og tilpasninger i udligningssystemet af februar Afgangen de første år forventes at være yderst begrænset i den tidlige indfasningsperiode samtidig med at der forventes stigende antal tilkendelser. ( ). Merindtægten på 1.939,7 mio. kr. skyldes en stigende aktivitet på ordningen, og deraf et stigende medfinansieringsbehov ( ).

20 Side 20 af Uddannelses- og Forskningsministeriet Nye initiativer Mindreudgiften på 43,1 mio. kr. skyldes nedlæggelse af kontoen som følge af etablering af Studievalg Danmark ( ). Merudgiften på 47,6 mio. kr. skyldes etablering af Studievalg Danmark ( ). Mindreudgiften på 173,4 mio. kr. skyldes primært udfasning af innovationsmiljøer og nedlæggelse af Innovationsagentordningen, jf. Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om forenkling af erhvervsfremmesystemet af maj 2018 ( ). Merudgiften på 206,9 mio. kr. skyldes tilskud til Danmarks Grundforskningsfond til understøttelse af regeringens forsknings- og innovationspolitiske strategi Danmark klar til fremtiden ( ). Reserver Mindreudgiften på 55,7 mio. kr. skyldes primært udmøntning af reserver og rebudgettering af reserve til dekommissioneringsopgaver ( ). Merudgiften på 23,8 mio. kr. skyldes primært indbudgettering af midler til administration af forskningsinitiativer ( ). Merudgiften på 1.303,6 mio. kr. skyldes primært omlægning i forbindelse med implementeringen af nyt bevillingssystem, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om et nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser af november 2017 ( ). Mindreudgiften på 1.648,5 mio. kr. skyldes primært omlægning i forbindelse med implementeringen af nyt bevillingssystem, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om et nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser af november 2017 ( ). Merudgiften på 423,8 mio. kr. skyldes primært omlægning i forbindelse med implementeringen af nyt bevillingssystem, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om et nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser af november 2017 ( ). Merudgiften på 45,4 mio. kr. skyldes primært omlægning i forbindelse med implementeringen af nyt bevillingssystem, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten,

21 Side 21 af 35 Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om et nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser af november 2017 ( ). Merudgiften på 143,8 mio. kr. skyldes primært en højere forventet genudlånsrente ( ). Merudgiften på 33,2 mio. kr. skyldes indbudgettering af Trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse ( ) af oktober 2017 ( ).

22 Side 22 af Undervisningsministeriet Nye initiativer Mindreudgiften på 303,7 mio. kr. skyldes primært oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU), hvormed aktiviteten på produktionsskoler fra sommeren 2019 overgår til FGU jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet om bedre veje til uddannelse og job af oktober 2017 ( ). Mindreudgiften på 91,1 mio. kr. skyldes oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU), hvormed aktiviteten på produktionsskoler fra sommeren 2019 overgår til FGU jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet om bedre veje til uddannelse og job af oktober 2017 ( ). Mindreudgiften på 21,4 mio. kr. skyldes oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU), hvormed aktiviteten på erhvervsgrunduddannelsen fra sommeren 2019 overgår til FGU jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet om bedre veje til uddannelse og job af oktober 2017 ( ). Mindreudgiften på 146,2 mio. kr. skyldes primært oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU), som overtager aktiviteten fra den kombinerede ungdomsuddannelse fra sommeren 2019 jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet om bedre veje til uddannelse og job af oktober 2017 ( ). Merudgiften på 634,0 mio. kr. skyldes, at der med oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) afsættes bevilling til undervisningsudgifter jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet om bedre veje til uddannelse og job af oktober 2017 ( ). Merudgiften på 107,4 mio. kr. skyldes, at der med oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) afsættes bevilling til grundtilskud ved FGU jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet om bedre veje til uddannelse og job af oktober 2017 ( ). Merudgiften på 322,5 mio. kr. skyldes, at der med oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) afsættes bevilling til skoleydelse ved FGU jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet om bedre veje til uddannelse og job af oktober 2017 ( ). Merudgiften på 70,5 mio. kr. skyldes, at der med oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) afsættes bevilling til implementering mv. af FGU jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet om bedre veje til uddannelse og job af oktober 2017 ( ).

23 Side 23 af 35 Reserver Mindreudgiften på 40,6 mio. kr. skyldes en række modsatrettede bevægelser, herunder nedjustering af den afsatte reserve til momskompensation til institutioner som følge af afskaffelse af fradrag for moms på baggrund af institutionernes faktiske udgifter, negativ budgetregulering med henblik på nedjustering af pris- og lønregulering som følge af OK18 samt en opjustering som følge af ny reserve til forventede kommunale udgifter i forbindelse med og Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om delaftale på undervisningsområdet om at bekæmpe parallelsamfund af maj 2018 ( ). Mindreudgiften på 24,1 mio. kr. og mindreindtægten på 22,6 mio. kr. skyldes en reduktion af det indbudgetterede forbrug af opsparing som følge af Aftale mellem den daværende SR-regering og KL om kommunernes økonomi for 2015 af juni 2014 og Aftale mellem regeringen (V), KL og Danske Regioner om den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi af maj Nettobevægelsen er neutral ( ). Merudgiften på 20,5 mio. kr. skyldes afsættelse af et 4-årigt forsøgsprogram om styrket teknologiforståelse i folkeskolen som følge af Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om initiativer for Danmarks digitale vækst af februar 2018 ( ). Mindreudgiften på 49,5 mio. kr. skyldes bevillingsprofilen for puljen til fremme af erhvervsuddannelsernes kvalitet, herunder flytning af bevilling i forbindelse med finansiering af Lov om ændring af erhvervsuddannelser og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (Lov nr af 26. december 2017) ( ). Mindreudgiften på 165,0 mio. kr. skyldes udløb af en midlertidig bevilling til tilskud til erhvervsuddannelserne som følge af Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om finansloven for 2018 af december 2017 ( ). Merudgiften på 36,1 mio. kr. skyldes udgiftsprofilen på en række initiativer indbudgetteret som følge af Aftale mellem regeringen (V), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om styrkede gymnasiale uddannelser af juni 2016 ( ). Merudgiften på 20,4 mio. kr. skyldes den forudsatte udgiftsprofil, der blev aftalt med Aftale om mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse ( ) af oktober 2017 ( ). Mindreudgiften på 720,2 mio. kr. og mindreindtægten på 720,2 mio. kr. skyldes, at administrationen af VEU-godtgørelsen flyttes til AUB pr. 1. januar Dermed ophører udgifts- og indtægtsbevillingen på med udgangen af Dette følger af Aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse ( ) af oktober 2017 ( ).

24 Side 24 af Kulturministeriet Mindreudgiften på 77,9 mio. kr. skyldes ophør af kulturregionernes kulturaftale for Bevillingen i 2019 vil blive hævet i forbindelse med indgåelse af nye kulturaftaler for 2019, hvilket vil ske i 2. halvår af 2019 ( ). Merudgiften på 23,0 mio. kr. skyldes primært en merbevilling i 2019 på 19,3 mio. kr. som medfinansiering til flytning af statslige arbejdspladser ( ). Mindreindtægten på 41,2 mio. kr. skyldes udløb af Filmaftale mellem den daværende SRregering, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Filmaftalen fra 2019 og frem indarbejdes på ændringsforslagene til finansloven for 2019 ( ). Merudgiften på 82,5 mio. kr. og merindtægten på 81,2 mio. kr. skyldes primært projektet om restaurering og nybyggeri på Nyborg Slot og projektet om restaurering af Amaliehaven ( ). Mindreudgiften og mindreindtægten på 51,3 mio. kr. skyldes udløb af medieforliget for mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Medieaftalen for indarbejdes på 21. Kulturministeriet i forbindelse med ændringsforslagene til finansloven for 2019 ( ). Mindreudgiften og mindreindtægten på 46,8 mio. kr. vedrørende Public Service-Puljen skyldes udløb af medieforliget for mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Medieaftalen for indarbejdes på 21. Kulturministeriet i forbindelse med ændringsforslagene til finansloven for 2019 ( ).

25 Side 25 af Kirkeministeriet Ingen større bevægelser.

26 Side 26 af Miljø- og Fødevareministeriet Nye initiativer Merudgiften skyldes primært, at der er afsat i alt 16,5 mio. kr. i 2019 til etableringen af et vildsvinehegn som ét af initiativerne i Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om styrket indsats mod afrikansk svinepest i Danmark af marts Derudover er der på kontoen afsat i alt 51,7 mio. kr. i 2019 til anlæg af de to naturgenopretningsprojekter Søborg Sø og Ekkodalen. ( ). Merindtægten på 68,9 mio. kr. skyldes indtægtsbevilling i form af salg af diverse ejendomme til at finansiere de to naturgenopretningsprojekter, samt en indtægtsbevilling til medfinansiering af vildsvinehegnet fra erhvervet. ( ). Reserver Merudgiften skyldes afsat ny reserve på 40,3 mio. kr. i 2019 til Fødevareforlig 4, og at reserven fra 2018 til indsatser rettet mod forbedring af danskernes madvaner og sundhed er udmøntet i ( ). Mindreudgiften og på 364,4 mio. kr. skyldes flytning af bevillinger på tilskudsordninger under landdistriktsprogrammet fra Miljøstyrelsens administration til Landbrugsstyrelsens administration, herunder forudsat tilskudsomfang ( ). Mindreindtægten på 275,7 mio. kr. skyldes flytning af bevillinger på tilskudsordninger under landdistriktsprogrammet fra Miljøstyrelsens administration til Landbrugsstyrelsens administration, herunder forudsat tilskudsomfang og EU-medfinansiering ( ). Mindreudgiften på 59,8 mio. kr. skyldes udløb af midlertidig bevilling vedrørende Aftale mellem den daværende SR-regering, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten om finansloven for 2015 af november 2014 om forhøjelse af bevillingen til Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, herunder indsats vedrørende bæredygtigt byggeri, samt udløb af bevilling til en innovationspulje, jf. Aftale mellem den daværende SR-regering, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten om et grønnere Danmark. Endelig skyldes mindreudgiften udløb af midlertidig bevilling fra forskningsreserven, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om fordeling af forskningsreserven for 2018 af oktober ( ). Mindreindtægten på 73,3 mio. kr. skyldes primært, at regnskabsprincippet er omlagt fra 2019 så den interne statslige overførselsindtægt, der udligner udgiftsbevillingen, ikke længere indbudgetteres under landdistriktsprogrammets anlægsindsatser vedr. Vådområdeindsats, projektjord kommunal model og Udtagning af lavbundsjorder mv. ( ).

27 Side 27 af 35 Mindreudgiften på 41,6 mio. kr. skyldes, at der i 2018 er udlagt færre hektar målrettede efterafgrøder end i 2017, og da kompensation herfor ydes med et års forskydning i hhv og 2019 er bevillingen tilsvarende lavere. Endvidere udløber den statslige bevilling til oplandskonsulenter, som forudsat. ( ). Mindreudgiften på 125,0 mio. kr. skyldes udløb af Aftale mellem den daværende SRSF-regering, Venstre og Det Konservative Folkeparti om finansloven for 2014 af november 2013 om statens ydelse af tilskud til Den Danske Naturfond. ( ). Merudgiften på 864,5 mio. kr. skyldes primært gentegning af 5-årige tilsagn, der er udløbet, samt forventet øget søgning om økologisk arealtilskud i Derudover er der forudsat øget bevilling på tilskudsordninger til udvikling i primært jordbrug, pleje af græs- og naturarealer og projektstøtte til minivådområder. Dette modsvares delvist af mindreudgifter som følge af ændret regnskabsprincip fra 2019 på flere ordninger, således at den interne statslige overførselsudgift ikke længere indbudgetteres, da den statslige bevilling er flyttet fra Vand- og naturindsats. ( ). Merindtægten på 599,3 mio. kr. skyldes justeringerne i udgiftsbevillingen, jf. ovenfor, idet tilskudsordningerne er medfinansieret af EU på mellem 75 og 100 pct. Dette modsvares delvist af ændring af regnskabsprincipper fra 2019 på flere ordninger, således at den interne statslige overførselsindtægt ikke længere indbudgetteres. ( ).

28 Side 28 af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Reserver Mindreudgiften på 613,2 mio. kr. skyldes afløbet for de afsatte reserver vedrørende besluttede anlægsprojekter samt afløbet for kontoens budgetregulering ( ). Merindtægten på 423,3 mio. kr. skyldes afløbet for Signalprogrammets træk på den centrale anlægsreserve, der er indbudgetteret som forbrug af videreførsel ( ). Mindreudgiften på 125,9 mio. kr. skyldes afløbet for udisponerede midler ( ). Mindreudgiften på 50,0 mio. kr. skyldes, at puljen er udmøntet på finansloven for 2019 ( ). Merudgiften på 355,4 mio. kr. skyldes afløbet for den statslige medfinansiering af letbaner ( ). Merudgiften på 449,0 mio. kr. skyldes de forventede afløb for de igangværende anlægsprojekter på kontoen ( ). Mindreudgiften på 53,9 mio. kr. skyldes færdiggørelse af mindre anlægsprojekter ( ). Mindreudgiften på 37,2 mio. kr. skyldes udløb af bevilling til pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder og udløb af bevilling til Passagerpulsen ( ). Mindreudgiften på 96,3 mio. kr. skyldes udløb af bevilling til pulje til investeringer i kollektiv bustrafik ( ). Mindreudgiften på 124,5 mio. kr. skyldes, at rådighedspuljerne på kontoen er overført til Banedanmark - fornyelse og vedligeholdelse af jernbanenettet ( ). Mindreudgiften på 658,0 mio. kr. skyldes det forventede afløb for de igangværende anlægsprojekter på kontoen ( ). Merudgiften på 564,2 mio. kr. skyldes, at kontoen er nyoprettet som følge af, at Vejdirektoratet på en række projekter skal være bygherre på vegne af Bygningsstyrelsen ( ). Mindreudgiften på 738,5 mio. kr. skyldes primært, at der forventes afgivet betydeligt færre tilsagn til almene boliger ( ).

29 Side 29 af 35 Mindreudgiften på 283,7 mio. kr. skyldes primært, at der forventes tilsagn til færre ungdomsboliger ( ). Mindreindtægten på 71,9 mio. kr. vedrører kommunal refusion og er en følge af ændringerne i det forventede antal tilsagn som beskrevet under udgifterne ( ). Mindreudgiften på 205,7 mio. kr. vedrørende refusion til Landsbyggefonden skyldes den samlede mindreudgift til ydelsesstøtte til almene boliger og friplejeboliger ( ). Mindreudgiften på 184,8 mio. kr. vedrørende statslån til Landsbyggefonden skyldes, at Landsbyggefonden har et mindre likviditetsunderskud i 2019, der skal dækkes af statslån ( ). Mindreudgiften på 55,9 mio. kr. skyldes, at byfornyelsesmidlerne på kontoen er overført til Landsbyspulje ( ).

30 Side 30 af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Reserver Merudgiften på 26,7 mio. kr. skyldes, at der endnu ikke er truffet beslutning om udmøntning af de midler, der afsat til grønne klimatiltag i 2019 i henhold til Aftale mellem regeringen (V), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om afskaffelse af PSO-afgiften af november 2016 ( ). Merudgiften på 51,2 mio. kr. skyldes, at energireserven for 2019 endnu ikke er blevet udmøntet ved politisk aftale ( ). Mindreindtægten på 167,6 mio. kr. skyldes, at skønnet for antallet af CO 2 -kvoter, som vil blive auktioneret, er blevet nedskrevet ( ). Mindreudgiften på 210,7 skyldes primært udløb af midler fra forskningsreserven på 197,0 mio. kr., udløb af pulje til forskning, udvikling og demonstration inden for energieffektiv transport på 8 mio. kr., samt reduktion på 4,9 mio. kr. af pulje til forskning i miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas ( ). Mindreudgiften på 50,5 mio. kr. skyldes primært udløb af bevilling til intelligente og fleksible bygning (9,7 mio. kr.), energirådgivning af private husstande (1,0 mio. kr.), udbredelse af varmepumper i landområder (10,2 mio. kr.) og etableringsstøtte til elvarmepumper for kraftvarmeværker uden for kvotesektoren (28,7 mio. kr.). Hertil kommer at bevillingen til Rådgivning til decentrale naturgasfyrede kraftvarmeværker er reduceret med 2,9 mio. kr. ( ). Mindreudgiften på 26,4 mio. kr. skyldes primært, at skønnet for biogasanvendelse til transport og proces er reduceret ( ). Merudgiften på 20,2 mio. kr. skyldes den afsatte pulje fra til fremme produktion af avancerede biobrændstoffer, jf. Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om Erhvervs- og Iværksætterinitiativer af november 2017 ( ). Merudgiften på 262,1 mio. kr. skyldes primært, at skønnet for anvendelsen af biogas til opgradering eller rensning er forhøjet ( ). Merudgiften på 542,6 mio. kr. skyldes Aftale mellem regeringen (V), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Konservative Folkeparti om afskaffelse af PSO-afgiften af november 2016, hvor det blev aftalt, at PSO-afgiften udfases gradvist ved, at udgifterne flyttes over på finansloven. Afskaffelsen sker gradvist med fuld udfasning i 2022 ( ).

31 Side 31 af 35 Mindreindtægten på 100,3 mio. kr. skyldes bortfald af indtægter vedrørende 2,5 Ghz-auktion ( ). Merudgiften på 57,4 mio. kr. skyldes, at der er blevet afsat yderligere midler til bredbåndspuljen ( ).

32 Side 32 af Generelle reserver Nye initiativer Merudgiften på 600,0 mio. kr. skyldes, at der oprettes en reserve til Disruptionrådets anbefalinger, EUD mv. ( ). Merudgiften på 260,0 mio. kr. skyldes, at der oprettes en reserve til grønne initiativer i 2019 ( ). Mindreudgiften på 25,0 mio. kr. skyldes, at reserven til cybersikkerhed er udmøntet i 2019 ( ). Merudgiften på 100,0 mio. kr. skyldes, at der oprettes en reserve til initiativer på kulturområdet i 2019 ( ). Merudgiften på 1.350,0 mio. kr. skyldes, at der oprettes en reserve til forhandlingerne i forbindelse med finansloven for 2019 ( ). Merudgiften på 25,0 mio. kr. skyldes, at der oprettes en reserve til nedbringelse af sagsbehandlingstid i den offentlige sektor i 2019 ( ). Merudgiften på 1.015,6 mio. kr. skyldes, at der er afsat en reserve på 1.271,6 mio. kr. i 2019 til regeringsinitiativer ( ). Mindreudgiften på 463,0 mio. kr. skyldes, at reserven til erhvervs- og iværksætterinitiativer er delvist udmøntet i 2019 ( ). Mindreudgiften på 105,0 mio. kr. skyldes, at reserven til erhvervs- og iværksætterinitiativer på indtægtsbudgettet er delvist udmøntet i 2019 ( ). Merudgiften på 750,0 mio. kr. skyldes, at der afsættes en reserve i til velfærd, herunder til initiativer på sundhedsområdet mv. ( ). Mindreudgiften på 100,0 mio. kr. skyldes, at sikkerhedspuljen er delvist udmøntet i 2019, jf. Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om finansiering af indsatser for at forebygge og nedbryde parallelsamfund af maj 2018 ( ). Mindreudgiften på 2.979,1 mio. kr. skyldes, at reserven til JobReform fase II er udmøntet, jf. Aftale om lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger af februar 2018 ( ).

Teknisk gennemgang af FFL19 for 29. Energi,- Forsynings- og Klimaministeriet september 2018

Teknisk gennemgang af FFL19 for 29. Energi,- Forsynings- og Klimaministeriet september 2018 Finansudvalget 2017-18 L 241 Bilag 2 Offentligt Teknisk gennemgang af FFL19 for 29. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Side 1 Ny energiaftale D. 29. juni 2019

Læs mere

Betænkning over finanslovforslaget for 2018 i forhold til finansloven for 2017

Betænkning over finanslovforslaget for 2018 i forhold til finansloven for 2017 Undervisningsudvalget 2016-17 UNU Alm.del Bilag 147 Offentligt F i N AN SM i N i ST E R i ET Betænkning over finanslovforslaget for 2018 i forhold til finansloven for 2017 August 2017 63 Mio. kr. 2017

Læs mere

Teknisk gennemgang af FFL17 for 29. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet 6. september 2016

Teknisk gennemgang af FFL17 for 29. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet 6. september 2016 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 393 Offentligt Teknisk gennemgang af FFL17 for 29. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Energi-,

Læs mere

Aktstykke nr. 57 Folketinget Afgjort den 23. februar Sundheds- og Ældreministeriet. København, den 10. februar 2017.

Aktstykke nr. 57 Folketinget Afgjort den 23. februar Sundheds- og Ældreministeriet. København, den 10. februar 2017. Aktstykke nr. 57 Folketinget 2016-17 Afgjort den 23. februar 2017 57 Sundheds- og Ældreministeriet. København, den 10. februar 2017. a. Sundheds- og Ældreministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Forslag til finanslov for finansåret Tekst og anmærkninger 35. Generelle reserver

Forslag til finanslov for finansåret Tekst og anmærkninger 35. Generelle reserver Forslag til finanslov for finansåret 2020 Tekst og anmærkninger 35. Generelle reserver 35. Generelle reserver Tekst 3 35. Generelle reserver A. Oversigter. Realøkonomisk oversigt: Mio. kr. Nettotal Udgift

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet

Hovedoversigt over statsbudgettet Oversigtstabeller 3 4 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2017 Indtægter

Læs mere

Vejdirektoratet gennemfører forberedende arbejder frem til og med udbud for tre skibsstødssikringsprojekter.

Vejdirektoratet gennemfører forberedende arbejder frem til og med udbud for tre skibsstødssikringsprojekter. Aktstykke nr. 41 Folketinget 2013-14 41 Transportministeriet. København, den 4. december 2013. a. Transportministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til der foretages følgende bevillingsoverførsler

Læs mere

10. Økonomi- og Indenrigsministeriets bidrag til forslag til finanslov 2019

10. Økonomi- og Indenrigsministeriets bidrag til forslag til finanslov 2019 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 322 Offentligt Sagsnr. 2018-3667 Doknr. 549396 Dato 14-08-2018 10. Økonomi- og Indenrigsministeriets bidrag til forslag til finanslov 2019

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 351 Offentligt. Teknisk gennemgang af FFL 15 3.

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 351 Offentligt. Teknisk gennemgang af FFL 15 3. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 351 Offentligt Teknisk gennemgang af FFL 15 3. september 2014 24. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 1. Indledning 2. Nye

Læs mere

Loftskorrektioner på FL18

Loftskorrektioner på FL18 Loftskorrektioner på FL18 December 2017 I forlængelse af regeringens 2025-plan Vækst og Velstand 2025 og de indgåede reformaftaler i foråret 2017 om Tryghed om boligskatten, Aftale om flere år på arbejdsmarkedet

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet

Hovedoversigt over statsbudgettet Oversigtstabeller 3 4 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2015 Indtægter

Læs mere

Dokumentation af loftskorrektioner FL15

Dokumentation af loftskorrektioner FL15 Dokumentation af loftskorrektioner FL15 12. december 2014 I forbindelse med ændringsforlagene til finansloven for 2015 er der foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne i medfør

Læs mere

Aktstykke nr. 117 Folketinget Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014.

Aktstykke nr. 117 Folketinget Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014. Aktstykke nr. 117 Folketinget 2013-14 117 Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til i 2014 at disponere i alt 1.139,0

Læs mere

Hovedbevægelser på finanslovforslaget. i forhold til finansloven for 2016

Hovedbevægelser på finanslovforslaget. i forhold til finansloven for 2016 Finansudvalget 2015-16 L 192 Bilag 1 Offentligt Hovedbevægelser på finanslovforslaget for 2017 i forhold til finansloven for 2016 August 2016 Side 2 af 33 FFL17 sammenlignet med FL16 I denne oversigt gennemgås

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Loftskorrektioner på FL17

Loftskorrektioner på FL17 Loftskorrektioner på FL17 December 2016 I forbindelse med efterårets forhandlinger om DK2025 Et stærkere Danmark og finansloven for 2017 blev der fremsat ændringsforslag til de gældende udgiftslofter for

Læs mere

Udgifterne i 2017 finansieres af de på finansloven opførte midler på Reserver og budgetregulering.

Udgifterne i 2017 finansieres af de på finansloven opførte midler på Reserver og budgetregulering. Aktstykke nr. 120 Folketinget 2016-17 120 Børne- og Socialministeriet. København, den 14. juni 2017. a. Børne- og Socialministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at der som følge af Aftale

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019 Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2019

Læs mere

18.21.03. Indkvartering og underhold af asylansøgere m.fl. 10. Basisydelser Udgift 60,3 mio. kr.

18.21.03. Indkvartering og underhold af asylansøgere m.fl. 10. Basisydelser Udgift 60,3 mio. kr. Aktstykke nr. 150 Folketinget 2009-10 Afgjort den 24. juni 2010 150 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration. København, den 15. juni 2010. a. Integrationsministeriet anmoder om Finansudvalgets

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2002

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2002 5. februar 2002 Af Lise Nielsen REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2002 Resumé: BOLIGOMRÅDET OG BYGGE- OG ANLÆGSSEKTOREN På finanslovforslaget for 2002 lægger regeringen op til væsentlige nedskæringer på

Læs mere

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

(Oprettelse af ny særtilskudspulje og forlængelse af overgangsordningen i forbindelse med refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet)

(Oprettelse af ny særtilskudspulje og forlængelse af overgangsordningen i forbindelse med refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 86 Offentligt Enhed Finansiering Sagsbehandler nmj Koordineret med Sagsnr. 2016-9047 Doknr. 432063 Dato 08-12-2016 Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL august 2015

Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL august 2015 Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL16 25. august 2015 Der er med finanslovsforslaget for 2016 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2016-2018 i medfør

Læs mere

Kommunernes økonomiske rammer for 2016

Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Nyt kapitel 3. juli 2015 Regeringen har i sit regeringsgrundlag tilkendegivet, at der skal indføres et omprioriteringsbidrag de næste fire år, så der kan frigøres

Læs mere

Afgjort den 1. september 2011. Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 BE004732

Afgjort den 1. september 2011. Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 BE004732 Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 Afgjort den 1. september 2011 176 Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til

Læs mere

Bilag. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. København, den 28. januar 2014. Aktstykke nr. 69 Folketinget 2013-14 AH005130

Bilag. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. København, den 28. januar 2014. Aktstykke nr. 69 Folketinget 2013-14 AH005130 Aktstykke nr. 69 Folketinget 2013-14 Bilag 69 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. København, den 28. januar 2014. a. Ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget Lovforslag nr. L 127 Folketinget 2016-17 Fremsat den 8. februar 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud

Læs mere

Beskæftigelse og Uddannelse

Beskæftigelse og Uddannelse Beskæftigelse og Uddannelse Budgetrevision 3 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 16,4 mio. kr. Resultatet er en forbedring

Læs mere

Finansudvalget. Aktstk Offentligt

Finansudvalget. Aktstk Offentligt Finansudvalget Aktstk. 160 - Offentligt Finansudvalget Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 www.uvm.dk 09-06-2009 a. Undervisningsministeriet anmoder

Læs mere

Der overføres 1,0 mio. kr. til Anlægsprojekter på jernbanen til anlæg af Stilling og Laurbjerg stationer.

Der overføres 1,0 mio. kr. til Anlægsprojekter på jernbanen til anlæg af Stilling og Laurbjerg stationer. Aktstykke nr. 88 Folketinget 2018-19 Afgjort den 28. februar 2019 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 20. februar 2019. 88 a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed

Læs mere

Forslag. Finanslov for finansåret 2017

Forslag. Finanslov for finansåret 2017 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 15. december 2016 Forslag til Finanslov for finansåret 2017 Folketinget, den 15. december 2016 KRISTIAN PIHL LORENTZEN

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Teknisk gennemgang FFL18

Teknisk gennemgang FFL18 Teknisk gennemgang FFL18 20. Undervisningsministeriet Teknisk gennemgang af FFL18 for det regulerede område 1. september 2017 Side 1 Disposition Nøgletal om Undervisningsministeriets bevilling Aktivitetsudviklingen

Læs mere

Aktstykke nr. 83 Folketinget Afgjort den 19. april Finansministeriet. København, den 22. marts 2018.

Aktstykke nr. 83 Folketinget Afgjort den 19. april Finansministeriet. København, den 22. marts 2018. Aktstykke nr. 83 Folketinget 2017-18 Afgjort den 19. april 2018 83 Finansministeriet. København, den 22. marts 2018. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til en række dispositioner

Læs mere

Skriftlig fremsættelse (28. januar 2016)

Skriftlig fremsættelse (28. januar 2016) 2015/1 SF.L L 104 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeren (Claus Hjort Frederiksen): Skriftlig fremsættelse (28. januar 2016) Herved tillader

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

Teknisk gennemgang FFL19

Teknisk gennemgang FFL19 Teknisk gennemgang FFL19 20. Undervisningsministeriet Teknisk gennemgang af FFL19 for skoleforeningerne på det regulerede område 30. august 2018 Side 1 Disposition Overordnet udvikling i bevilling og aktivitet

Læs mere

Afgjort den 1. juni 2011. Beskæftigelsesministeriet. København, den 24. maj 2011. Aktstykke nr. 147 Folketinget 2010-11 BE004658

Afgjort den 1. juni 2011. Beskæftigelsesministeriet. København, den 24. maj 2011. Aktstykke nr. 147 Folketinget 2010-11 BE004658 Aktstykke nr. 147 Folketinget 2010-11 Afgjort den 1. juni 2011 147 Beskæftigelsesministeriet. København, den 24. maj 2011. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at disponere

Læs mere

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Opslagsværk til beskæftigelsesudvalget Styregruppen for Jobforum Indholdsfortegnelse Autoriserede kontoplan...2 Beskæftigelsestilskud...2 Budgetgaranti...2 Driftslofter

Læs mere

Finansudvalget L 1 Bilag 9 Offentligt

Finansudvalget L 1 Bilag 9 Offentligt Finansudvalget 2017-18 L 1 Bilag 9 Offentligt Til 8 Erhvervsministeriet Erhvervsregulering 8.25 Nordsøfonden mv. 03. Udbytte fra Nordsøfonden (tekstanmrk. 124). F - - 595) Af finansministeren ÆF - 300,0

Læs mere

Finansudvalget 2013-14 Aktstk. 160 Offentligt

Finansudvalget 2013-14 Aktstk. 160 Offentligt Finansudvalget 2013-14 Aktstk. 160 Offentligt Aktstykke nr. 160 Folketinget 2013-14 160 Undervisningsministeriet. København, den 30. september 2014. a. Undervisningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Finansudvalget Aktstk. 40 Offentligt

Finansudvalget Aktstk. 40 Offentligt Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 40 Offentligt Aktstykke nr. 40 Folketinget 2017-18 40 Sundheds- og Ældreministeriet. København, den 29. november 2017. a. Sundheds- og Ældreministeriet anmoder hermed om

Læs mere

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret.

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret. Aktstykke nr. 114 Folketinget 2018-19 Afgjort den 4. april 2019 114 Kulturministeriet. København, den 27. marts 2019. a Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at opgaver hidtil varetaget

Læs mere

2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli Forslag. til

2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli Forslag. til 2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-9047 Fremsat den 8. februar 2017 af økonomi- og

Læs mere

Forslag til finanslov for finansåret 2015

Forslag til finanslov for finansåret 2015 Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 355 Offentligt Forslag til finanslov for finansåret 2015 15. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold 25-09-2014 MINISTERIET FOR BØRN,

Læs mere

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 5. juni aftale om regionernes økonomi for 2019. Aftalen mellem regeringen og KL blev indgået

Læs mere

Ændringsforslag til Forslag til FINANSLOV for finansåret 2009 Tekst og Anmærkninger 24. november 2008

Ændringsforslag til Forslag til FINANSLOV for finansåret 2009 Tekst og Anmærkninger 24. november 2008 Ændringsforslag til Forslag til FINANSLOV for finansåret 2009 Tekst og Anmærkninger 24. november 2008 Finansmin. j.nr.: 09-203 2 3 Indholdsfortegnelse Oversigtstabeller... 5 15. Velfærdsministeriet...

Læs mere

L I G E S T I L L I N G S V U R D E R I N G A F L O V F O R S L A G

L I G E S T I L L I N G S V U R D E R I N G A F L O V F O R S L A G Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 L 151 Bilag 1 Offentligt L I G E S T I L L I N G S V U R D E R I N G A F L O V F O R S L A G December 2009 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats,

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger BEK nr 174 af 05/03/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts 2018 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j. nr. 1800133 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Loftskorrektioner på FL19

Loftskorrektioner på FL19 Loftskorrektioner på FL19 December 2018 I forlængelse af de indgåede reformaftaler i foråret 2018 om Aftale om lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger (februar 2018),

Læs mere

Ændringsforslag til Forslag til FINANSLOV for finansåret 2017 Tekst og Anmærkninger 8. december 2016

Ændringsforslag til Forslag til FINANSLOV for finansåret 2017 Tekst og Anmærkninger 8. december 2016 L 1 Bilag 10 Offentligt Ændringsforslag til Forslag til FINANSLOV for finansåret 2017 Tekst og Anmærkninger 8. december 2016 2 3 Indholdsfortegnelse Oversigtstabeller... 5 8. Erhvervs- og Vækstministeriet...

Læs mere

Orientering om 48. omgang rettelsessider til budget- og regnskabssystemet for kommuner. Ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 48. omgang rettelsessider til budget- og regnskabssystemet for kommuner. Ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner Til alle kommuner Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Dato 21-12-2018 Orientering om 48. omgang rettelsessider til budget- og regnskabssystemet for kommuner Hermed orienteres

Læs mere

Afgjort den 7. juni Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018.

Afgjort den 7. juni Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018. Aktstykke nr. 72 Folketinget 2018-19 Afgjort den 7. juni 2018 Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni 2018. Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018. 72 Skatteministeriet.

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 243 Folketinget Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 243 Folketinget Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 243 Folketinget 2017-18 Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

38. Skatter og afgifter

38. Skatter og afgifter Finansudvalget 2017-18 L 241 Bilag 2 Offentligt 38. Skatter og afgifter Budgettering af 38. Skatter og afgifter på FFL19 Skøn for skatter og afgifter på finanslovsforslaget for 2019 består af fremskrivninger

Læs mere

Aftale indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Aftale indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti. Aftale om finansiering af indsatser for at forebygge og nedbryde parallelsamfund og aftale om Landsbyggefondens ramme til fysiske forandringer af de udsatte boligområder mv. i perioden 2019-2026 Aftale

Læs mere

Finansudvalget Aktstk. 36 Offentligt

Finansudvalget Aktstk. 36 Offentligt Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 36 Offentligt Aktstykke nr. 36 Folketinget 2017-18 36 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 28. november 2017. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet anmoder

Læs mere

Notat om FFL19 for 15. Børne- og Socialministeriet

Notat om FFL19 for 15. Børne- og Socialministeriet Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 326 Offentligt Enhed Koncernøkonomi Sagsbehandler Ronni Andreas Skov Nielsen Koordineret med Koncernudvikling og Implementering Sagsnr. 2018-3593

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 218 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Notat om FFL17 for Social- og Indenrigsministeriet (revideret)

Notat om FFL17 for Social- og Indenrigsministeriet (revideret) Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del Bilag 390 Offentligt Enhed Koncernøkonomi Sagsbehandler Julie Rosenkilde Laursen Koordineret med Sagsnr. 2016-2960 Doknr. 342963 Dato 01-09-2016 Notat om

Læs mere

Det bemærkes, at et lovforslag om at suspendere kommunernes medfinansiering ved manglende rettidighed permanent er indregnet i skønnet.

Det bemærkes, at et lovforslag om at suspendere kommunernes medfinansiering ved manglende rettidighed permanent er indregnet i skønnet. Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt, fx kontanthjælp eller boligsikring. Der er som oftest tale om overførselsudgifter,

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2018 Sagsbeh.: thol Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet på disse områder

Læs mere

Aktstykke nr. 100 Folketinget 2015-16. Afgjort den 19. maj 2016. Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 10. maj 2016.

Aktstykke nr. 100 Folketinget 2015-16. Afgjort den 19. maj 2016. Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 10. maj 2016. Aktstykke nr. 100 Folketinget 2015-16 Afgjort den 19. maj 2016 100 Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 10. maj 2016. a. Erhvervs- og Vækstministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

14-11-2014. Til Økonomiudvalget. Sagsnr. 2014-0235589

14-11-2014. Til Økonomiudvalget. Sagsnr. 2014-0235589 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om Finansloven 2015 Regeringen, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten indgik den 13. november 2014

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Beskæftigelses & Integrationsudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Beskæftigelses & Integrationsudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts Beskæftigelses & Integrationsudvalget Tabel 1: Beskæftigelses & Integrationsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler korrigeret budget

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Socialdemokratiet,

Aftale mellem regeringen og Socialdemokratiet, Aftale mellem regeringen og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om: Fordeling af

Læs mere

Information til kommunerne om familiesammenføring. Afdækning og styrket informationsudveksling til nye flygtninge i overgangsfasen.

Information til kommunerne om familiesammenføring. Afdækning og styrket informationsudveksling til nye flygtninge i overgangsfasen. Aktstykke nr. 82 Folketinget 2015-16 Afgjort den 4. maj 2016 82 Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, den 12. april 2016. a. Udlændinge-, Integrations-

Læs mere

Finansudvalget Aktstk. 106 Offentligt

Finansudvalget Aktstk. 106 Offentligt Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 106 Offentligt Aktstykke nr. 106 Folketinget 2017-18 106 Erhvervsministeriet. København, den 14. maj 2018. a. Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til

Læs mere

Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019

Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019 Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019 Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti indgik i februar 2015 aftale om reform af refusionssystemet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

HOVEDLINJEN I FINANSLOVSFORSLAG 2018

HOVEDLINJEN I FINANSLOVSFORSLAG 2018 PD/AH/FAA 31. august 2017 Kontakt: elanha@ft.dk HOVEDLINJEN I FINANSLOVSFORSLAG 2018 Indledning Den borgerlige regering vil med sit finanslovsforslag for 2018 udhule velfærden, mens pengene skal bruges

Læs mere

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned.

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned. N O T A T Aftale om regionernes økonomi i 2016 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 20. august aftale om regionernes økonomi for 2015. Aftalen kan findes her: http://regioner.dk/- oe-konomi/-oekonomiaftaler/~/media/e0d316c40ebf40fe84ac3ba393252319.ashx

Læs mere

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 Overførsler: Kontanthjælp til udlændinge omfattet

Læs mere

LOV- OG CIRKULÆREPROGRAM Budgetår

LOV- OG CIRKULÆREPROGRAM Budgetår s procentandel (0,673%) af det samlede beløb fra - og cirkulæreprogrammet Skatteministeriet Overdragelse af ejerskab af it-system vedrørende Børne- og ungeydelsen (BYS). 1) Udbetaling Danmark, drift (2016-2020)

Læs mere

Ændringsforslag. til Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om sygedagpenge og barselsloven.

Ændringsforslag. til Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om sygedagpenge og barselsloven. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 L 13 Bilag 27 Offentligt Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om sygedagpenge og barselsloven. (Opholdskrav for ret

Læs mere

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL august 2016

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL august 2016 Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL17 29. august 2016 Der er med finanslovforslaget for 2017 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2017-2019 i medfør af

Læs mere

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003 September 2002 Af Lise Nielsen REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003 Resumé: BOLIGOMRÅDET OG BYGGE- OG ANLÆGSSEKTOREN Regeringens finanslovforslag for 2003 viser, at der er afsat væsentligt færre statslige

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 5. oktober 2016 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 559 (Alm. del) af 21. september

Læs mere

Status på udflytning af statslige arbejdspladser, april 2017

Status på udflytning af statslige arbejdspladser, april 2017 Status på udflytning af statslige arbejdspladser, april 2017 April 2017 V-regeringen præsenterede 1. oktober 2015 en plan for udflytning af knap 3.900 statslige arbejdspladser. Baggrunden for udflytningen

Læs mere

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen N O T A T Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen 1. december 2010 J.nr. 2010-0015025 HMA/CSO/PKA Beregningen af de byrdefordelingsmæssige konsekvenser består dels af beregninger

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Samlet set er der tale om et rigtigt godt finanslovsforslag for natur- og miljøområdet et finanslovsforslag, der peger fremad og

Samlet set er der tale om et rigtigt godt finanslovsforslag for natur- og miljøområdet et finanslovsforslag, der peger fremad og Miljø- og Planlægningsudvalget 2008-09 MPU alm. del Bilag 773 Offentligt Notat J.nr. DEP-0400-00034 2. september 2009 Talepinde til brug ved møderne med Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg og Finansudvalget

Læs mere

Skriftlig fremsættelse (29. januar 2015)

Skriftlig fremsættelse (29. januar 2015) 2014/1 SF.L L 113 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeren (Bjarne Corydon): Skriftlig fremsættelse (29. januar 2015) Herved tillader jeg

Læs mere

For budget 2015 er det implementering af kontanthjælpsreformen og af sygedagpengeområdet, der i første omgang er fokus på.

For budget 2015 er det implementering af kontanthjælpsreformen og af sygedagpengeområdet, der i første omgang er fokus på. Bilag 2 Opgørelse af budgetgaranti 2015, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. 4. august 2014 Sagsbeh: thol Sag: Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag

Læs mere

Budget 2019 Regional Udvikling

Budget 2019 Regional Udvikling Afdeling: Regional Udvikling/Økonomi Journal nr.: Dato: 08. august 2018 Budget 2019 Regional Udvikling Sidepapir til brug for 1. behandlingen, august 2018 1. Indledning Regional Udvikling omfatter i henhold

Læs mere

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol,

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol, Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 155 Offentligt Aktstykke nr. 155 Folketinget 2017-18 Bilag 155 Finansministeriet. København, den 27. juni 2018. a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige

Læs mere

Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger

Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger - liba - 05.05.2008 Kontakt: Lisbeth Baastrup - liba@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger Finansloven for 2008 blev vedtaget den 17.april. Regeringen skal i de

Læs mere

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL september 2015

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL september 2015 Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL16 29. september 2015 Der er med finanslovforslaget for 2016 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2016-2018 i medfør

Læs mere

Lønstatistik for kontorchefer i bevillingslønramme 37/kontraktgruppe 1 - Centraladministrationen

Lønstatistik for kontorchefer i bevillingslønramme 37/kontraktgruppe 1 - Centraladministrationen Lønstatistik for kontorchefer i bevillingslønramme 37/kontraktgruppe 1 - Centraladministrationen Djøfs lønstatistik for Offentlige Chefer Oktober 2018 Månedsløn ekskl. pension for kontorchefer i bevillingslønramme

Læs mere