Notat vedr. den offentlige høring af lokalplanforslag Dagligvarebutik ved Rønhaveparkvej i Karrebæksminde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat vedr. den offentlige høring af lokalplanforslag Dagligvarebutik ved Rønhaveparkvej i Karrebæksminde"

Transkript

1 Sagsnr K Dato Sagsbehandler Birgitte Gregersen Notat vedr. den offentlige høring af lokalplanforslag Dagligvarebutik ved Rønhaveparkvej i Karrebæksminde Indledning Dette dokument indeholder bemærkninger fra borgere og andre interessenter til Næstved Kommunes forslag til lokalplan 054 Dagligvarebutik ved Rønhave Parkvej i Karrebæksminde. Notatet er anvendt ved den politiske behandling af lokalplanforslaget. Kommunen har i forbindelse med den offentlige høring i perioden til modtaget 110 skriftlige bemærkninger samt 2 underskriftsindsamlinger med ca underskrifter. Bemærkningerne er i dette notat resumeret og grupperet efter emne. Alle indsigelserne er desuden samlet og tilknyttet dagsordenpunktet som et bilag. I tilknytning til hvert emne er redegjort for administrationens bemærkninger og forslag til evt. ændring i lokalplanen. Bemærkning 1- Trafik 1. Karrebækvej har ikke kapacitet til mere trafik. Der er i forvejen en massiv trafikbelastning i sommerhalvåret og i weekenderne. Det frygtes at f.eks. ambulancer ikke kan komme frem i trafikken. 2. Hastigheden på Karrebækvej bør nedsættes til 30 km/t fra Brentebakkevej til broen. Evt. med vejbump visse steder og fodgængerfelt ved Alleen. 1. CTE (Center for Trafik og Ejendomme) fastholder sin vurdering af Karrebækvejs fremtidige kapacitet vedr. en evt. øget trafikbelastning. Det vurderes samtidig, at butikken ikke nødvendigvis vil give øget trafik, da bedre indkøbsmuligheder lokalt kan betyde at færre, alt andet lige, antages at køre til Næstved for at handle. Og en lokal butik har som udgangspunkt også flere kunder, der kommer til fods og på cykel. Etablering af venstresvingbane for trafik fra sydlig retning vurderes at afhjælpe trafik-flowet tilstrækkeligt. 2. Vurderinger vedr. hastighed og øvrige trafikanlæg bliver foretaget af CTE i samråd med bl.a. Færdselspolitiet At bemærkning 1 ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen. Bemærkning 2 vil blive viderebragt til trafikmyndigheden. Side 1 af 11

2 Bemærkning 2 - Stier og parkering 1. Det foreslåede stiforløb langs grundens vestlige grænse vil ikke fungere. Stiadgang bør sikres fra det syd-østlige hjørne med gode byrumskvaliteter, så det bliver en forbedring af bymiljøet. 2. Der bør laves nye fodgænger passager fra Karrebækvej, der er meget svær at passere. Det kunne gøres som en lille forhøjning af kørebanen i krydset med Rønhave Parkvej, så der dannes et lille torv/trafikdæmpning, der binder butikken sammen med Karrebækvej og danner en port til den centrale by. 3. Der bør opsættes skilt med tidsbegrænset parkering 1. Der tilføjes 2 ekstra sti-passager fra det syd-østlige areal og fra Karrebækvej gennem p-arealet for at tilgodese gående og cyklister. 2. Forslaget bliver ikke behandlet i nærværende lokalplanforslag og vil ikke indgå som en del af udbygningsaftalen. Forslaget bringes dog videre til CTE. 3. Forslaget bliver ikke reguleret i lokalplanen, men det anbefales ved behandling af godkendelse af det efterfølgende byggeprojekt. At lokalplanen ændres således, at der ved kortbilag 3 tilføjes 2 ekstra sti-forløb, som tilgodeser gående og cyklister fra syd og østlig retning. Der tilføjes derudover krav om etablering af sti i 4 og 11. Bemærkning 3 - Støj- og miljø 1. Kritisabelt at placere et tankanlæg så tæt på boliger mht. støj og benzindampe m.m. 2. Bekymring vedr. støj fra dagligvarebutik, tankanlæg, varetransport, ventilations- og tekniske anlæg 1. I bekendtgørelsen om salg og distribution af benzin (Benzindampsbekendtgørelsen) er der ikke defineret et afstandskrav til boliger. Vedr. motorstøj fra kunder (f.eks. motorcykler) vil dette blive reguleret efter Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier. 2. I lokalplanens 12.1 står beskrevet at virksomheder ikke må påføre omgivelserne et støjniveau, som er større en Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier. Opleves der en overskridelse af forventede grænseværdier, skal der etableres et støjreducerende anlæg mod nabobebyggelse i nord og vest. At lokalplanen ændres således, at der under 12 tilføjes følgende:

3 12.2 Hvis Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser i boligområdet overskrides som følge af aktiviteter i butiksområdet og ved benzintanken, skal der opsættes støjskærm 0,6 meter fra skel mod boligerne på Rønhave Parkvej 28B og39a, samt Kokhaven 29. Skærmene må ikke være støjreflekterende på den side, der vender mod butiksområdet/tankanlægget Støjskærmen skal være beplantet og have karakter af hæk. Bemærkning 4 - Placering af varegård Politiet opfordrer til at overveje en anden mulighed for placering af varegård og dermed transportområde for bakkende lastbiler, idet der kan forudses farlige situationer for gående. Hvis varegården omplaceres vil det betyde markant større risiko for støjgener til naboer. Varegården er netop placeret efter nøje vurdering af hvor der er mindst risiko for støjgener. Der er begrænsede muligheder for at disponere arealet anderledes, hvis andre krav skal overholdes (f.eks. antallet af p- pladser, tankområdets sikkerhedszone ved påfyldning m.m). Vareleveringen sker således, at lastbiler alene bakker på egen grund og uden at skulle svinge samtidigt. Derudover opfylder vi kravet om, at tankbiler til selvbetjeningsanlægget ikke må bakke. Dette vurderes at være en optimal indretning af p-plads og placering af de forskellige funktioner. Der bliver synliggjort nogle stiforbindelser på p-arealet for bl.a. at imødekomme nogle af de indkomne bemærkninger (Politiet). Dog tilføjes bestemmelser vedr. etablering af stier ( 4) for at forbedre sikkerheden for gående. Bemærkning 5 - Skilte/pyloner/flag Højden på skilte bør reduceres. Der bør ikke tillades lysende, animerede eller anden digital skiltning. Der bør heller ikke tillades flagstænger med reklameflag i et beboelsesområde. Højden på den fritstående pylon må max være 2,5 m. Bredden 1,5 m. Det er et kompromis mellem bygherrens ønsker (det skal kunne ses fra vejen at her ligger en butik) og de æstetiske krav kommunen har stillet. Skiltet skal i øvrigt særskilt godkendes i forhold til udseende. Forbud mod animeret eller anden digital skiltning kan sikre områdets boliger mod gener. Forbud mod flagstænger kan højne områdets æstetiske udtryk At lokalplanen ændres således, at der under 8.12 tilføjes følgende: Der tillades ikke digital eller animeret skiltning.

4 Der tilføjes endvidere i 8.13: flagstænger. Bemærkning 6 - Beliggenheden 1. Uden sammenhæng med Karrebæksmindes øvrige handelsområder (burde ligge nord for Karrebæk) 2. Burde ligge ved rundkørslen ved Skælskørvej/Karrebækvej. 1. Lokalplanområdet er beliggende i kommuneplanens bymidte og der er ved udarbejdelse af kommuneplanen allerede taget stilling til områdets karakter og placering i forhold til etablering af bymidterelaterede funktioner som f.eks. en dagligvarebutik. 2. Bygherre har henvendt sig til kommunen med konkret projektønske på et specifikt areal, og med en anvendelse, der er i overensstemmelse med kommuneplanens bestemmelser. Derfor har andre områder i kommunen ikke indgået i sagsbehandlingen. Bemærkning 7 - Bebyggelsens højde 1. Højden fratager naboer udsigten til øst 2. Der savnes en regulering af facadehøjde, der ellers kan blive voldsom høj. 1. Ifølge projektbeskrivelsen vil dagligvarebutikken blive opført med en asymmetrisk saddeltagsløsning, med en stejl taghældning mod øst, over til den gamle Fjordgaard og være tilpasset de omkringliggende bygningers skala. Mod vest får bygningen en fladere taghældning, som giver optimale dagslysforhold til boligerne på Rønhave Parkvej. Der er indarbejdet en så minimal påvirkning af omgivelserne ved det planlagte byggeri, som muligt. Bestemmelserne i lokalplanen vedr. byggefelt og bebyggelsens højde og disponeringen af arealet i det hele taget har i høj grad taget udgangspunkt i at minimere generne for omgivelserne. 2. Bebyggelsen må have en højde på maksimal 8,5 m målt fra terræn. Der er ikke tilknyttet flere bestemmelser vedr. f.eks. facadehøjde, da det vurderes at have en begrænsende effekt i forhold til de andre bestemmelser for det samlede byggeri.

5 Bemærkning 8 - Bebyggelsesprocent Lokalplanens bebyggelsesprocent er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens. Bebyggelsesprocenten i kommuneplanen er 40, hvilket er identisk med lokalplanens. Bemærkning 9 - Kulturmiljø 1. Ødelægger bevaringsværdigt miljø (gammelt fiskerleje) 2. Kritisabel placering over for en fredet ejendom. 3. Stiller man krav til byggeriets udformning, så det passer ind i lokalsamfundets stilart? (Handelshusene på den anden side af vejen.) 1. Karrebæksminde er en by med høj kulturhistorisk værdi. Omkring kanalen findes der i dag et levende fiskerimiljø og fine ældre byhuse. Ved og i lokalplanområdet vest for Karrebækvej er der primært bebygget med boliger i forskellige stilarter og tidsaldre. Dette områder har ingen direkte geografisk tilknytning eller samhørighed med miljøet omkring kanalen og det vurderes derfor, at det ikke vil påvirke dette særlige kulturmiljø. 2. Beliggenheden af en fredet ejendom øst for lokalplanområdet og øst for Karrebækvej, kan ikke reducere de planlægningsmæssige muligheder, der findes for rammeområdet i Kommuneplanen og dermed for en lokalplan for området. Dog er der i både disponeringen af lokalplanområdet, bestemmelserne vedr. bebyggelsens udformning og fremtræden foretaget en vurdering i forhold til et godt samspil med omgivelserne. 3. Der bliver i lokalplanens bestemmelser og ved Byggesagsmyndighedens behandling af byggeansøgninng stillet krav om byggeriets udformning, arkitektur, materialer og tagkonstruktion.

6 Bemærkning 10- Kommuneplan Detailhandel Med hensyn til muligheden for at planlægge for butikker i lokalcenterbyerne nedlagde staten veto mod, at kommunen havde udpeget hele byer til et lokalt butikscenter. Det var statens vurdering, at byerne var for store til at kommunen kunne udnytte denne planlægningsmulighed i lokalcenterbyerne. Nærmere forhandlinger med staten har derfor ført til at bymidterne i disse byer fastholdes, som de er udlagt i kommuneplan09. Dette strider i mod plangrundlaget for lokalplanforslaget. Der skal som hovedregel skal der være 500 meter mellem enkeltstående butikker og mellem enkeltstående butikker og udpegede detailhandelsområder. Dette bliver ikke overholdt med lokalplan 054 for der er ca. 387 meter (i fugleflugt). 2. Udviklingsstrategi og lokalcenter Kommuneplanen mangler konkretisering i beskrivelsen af Karrebæksminde. 3. Generelle rammer for blandet bolig og erhverv Lokalplanen er i strid med de generelle rammebestemmelser. 4. Kystnærhedszonen Lokalplanen er i strid med retningslinjerne i kystnærhedszonen. Planlægning for bebyggelse i de kystnære dele af byzonen forudsætter en vurdering af de fremtidige bebyggelsesforhold, herunder bygningshøjder. Vurderingen skal sikre at bebyggelsen indpasses i den kystlandskabelige helhed, at der tages hensyn til bevaringsværdige helheder i bystrukturen og til naturinteresser på de omgivne arealer Lokalplaner for de kystnære byzoner skal ledsages af en særlig redegørelse for den visuelle påvirkning af omgivelserne. 5. Fremtidig byudvikling vest for Kirkebakken. Hvorfor kan butikken ikke ligge der? 6. Placering af større butiksarealer Gældende Kommuneplan2013 med tilhørende lokalplaner anviser ingen egnede arealer til hensigtsmæssig placering af (større) butiksarealer. Som erstatning herfor lægger Kommunplan2013 op til at nye dagligvarebutikker placeres i udelukkende helårsboligområder. Lokalplanforslagets butiksplacering er en dårlig midlertidig løsning. 7. Planområde 6.1 BE 23.1 bør ændres Områdeudstrækning bør justeres, således at villakvarter-områderne (Rønhave Parkvej, Mikkelhøj) ikke defineres som BE, men som B-område. Plan 6.1 BE 23.1 rummer muligheder for at anlægge flere tilsvarende typer butikker langs Karrebækvej,således at det med tiden kan blive delvis butiksgade. Det er en stor kvalitetsmæssig forringelse af nuværende boligområde og kystnærhedshensynet.

7 1. Detailhandel Lokalplanen er i overensstemmelse med rammebestemmelserne for rammeområde 6.1 BE 23.1 i Kommuneplan 2013, der tillader anvendelse til butiksgade blandet med bolig. Vedr. statens veto, resulterede det i en relativ lille reducering af bycenterarealet, men har ikke berørt området, hvor lokalplan 054 er lokaliseret. Lokalplanen er også i overensstemmelse med retningslinjerne for detailhandel afsnit i Kommuneplan Hovedstruktur, hvor anføres, at den udpegede bymidte fastholdes i Karrebæksminde med henblik på at kunne åbne mulighed for at de eksisterende dagligvarebutikker i området kan udvides eller at der kan etableres nye butikker. Vedr. reglen ved mindst 500 meter mellem enkeltstående butikker, gælder den ikke for rammeområde 6.1 BE 23.1, der er bymidte og dermed ingen afstandskrav. 2. Udviklingsstrategi og lokalcenter Da det er et forslag til lokalplan der er under behandling, vurderes ændringsforslag til Kommuneplan 2013 ikke i denne sammenhæng. 3. Generelle rammer for blandet bolig og erhverv Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med de generelle rammer for blandet bolig og erhverv i Kommuneplan Kystnærhedszonen Formålet med Kystnærhedszonen er at friholde de kystnære områder for bebyggelse og anlæg, der ikke er afhængige af kystnær placering og derved beskytte de danske kystlandskaber mod unødige ændringer. Lokalplanområdet er beliggende mindre en 3 km fra Karrebæk Fjord og er derfor omfattet af bestemmelserne i Planlovens kapitel 2a om planlægning i kystområdet, 5a, stk. 3. I henhold til Planlovens kapitel 5 om lokalplanlægningen skal der i redegørelsen for bebyggelse og anlæg i kystnærhedszonen oplyses om den visuelle påvirkning af omgivelserne og der skal ved bygningshøjder over 8,5 m anføres en begrundelse for den større højde, 16 stk. 3. Topografien og byområdet imellem fjorden og lokalplanområdet bevirker, at byggeri med de højder, der er fastsat i lokalplanen, ikke vil medføre en visuel påvirkning af kystlandskabet. Denne vurdering ses i lokalplanens redegørelsesdel s Fremtidig byudvikling vest for Kirkebakken. Placeringen af lokalplanområdet i overensstemmelse med kommuneplanens rammeområde. Bygherres projekt er ikke relateret til andre arealer. Kommunen har forholdt sig konkret til de planlægningsmæssige muligheder i forhold til det ansøgte projekt på de givne ejendomme. 6. Placering af større butiksarealer Lokalplanområdet er beliggende i et rammeområde, hvor det er tilladt at etablere både bolig og butikker. Det er dette plangrundlag, der ligger til grund for lokalplanforslaget.

8 7. Planområde 6.1 BE 23.1 bør ændres Ændringsforslag vedr. revision af Kommuneplan 2013 bliver ikke vurderet i denne sammenhæng. At der i redegørelsesdeles afsnit om kystnærhedszone tilføjes en visualiseringsskitse. Bemærkning 11 Ikke behov for flere dagligvarebutikker 1. Der er ikke behov for hverken en dagligvarebutik eller tankanlæg. 2. En ny dagligvarebutik vil udkonkurrere de to eksisterende dagligvarebutikker (hvilket detailhandelsanalysen konkluderer), som dermed har risiko for at lukke. En af de eksisterende dagligvarebutikker har bl.a. post- og apotekfunktion og lukkes dette ned sammen med butikken, bliver servicen forringet i byen. Det går ud over de svage især de ældre. Detailhandelsanalysen udarbejdet af Institut for Center-Planlægning (ICP) estimerer bl.a. at en ny dagligvarebutik vil øge konkurrencen og resultere i reduceret indtjening blandt de 2 eksisterende dagligvarebutikker, hvilket kan føre til lukning.. Estimatet/analysen bygger på formodning om at befolkningsantallet vil falde med 2,5 % og dermed et svagt faldende dagligvareforbrug. Analysen bygger endvidere på at forbrugere i den nordlige del af Karrebæksminde/Karrebæk søger mod Næstved By, når de skal handle. Næstved Kommune har i forbindelse med udarbejdelse kommuneplanen og fastholdelse af Kommuneplan rammeområdet 6.1 BE 23.1 i Karrebæksminde, hvor der kan etableres dagligvarebutikker, vurderet at det er vigtigt at byer som f.eks Karrebæksminde opretholder deres betydning i markedsområdet. I retningslinjerne for detailhandel afsnit i Kommuneplan Hovedstruktur, fastholdes i Karrebæksminde bymidte med henblik på at kunne åbne mulighed for at de eksisterende dagligvarebutikker i området kan udvides eller at der kan etableres nye butikker. Man kan sige at ICP s analyse har været et værktøj for kommune til at kortlægge Næstved Kommunes detailhandel og fremtidspotentialer, men det har ikke resulteret i en ændring af rammeområdet 6.1 BE Det vægtes højt at følge retningslinjerne i Kommuneplanens Hovedstruktur, hvor den udpegede bymidte i Karrebæksminde fastholdes med henblik på at kunne åbne mulighed for at de eksisterende dagligvarebutikker i områderne kan udvides eller at der kan etableres nye butikker. Bemærkning 12 Manglende miljøvurdering og VVM Der skulle være foretaget en miljøvurdering og VVM af lokalplanen, da den antages af kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Et tankanlæg må antages, at kunne påvirke miljøet væsentligt specielt fordi det er placeret i et område med almen vandindvinding. Vedr. VVM giver lokalplanområdets anvendelse og omfang ikke anledning til udarbejdelse af VVM.

9 Næstved Kommune har på baggrund af en screening vurderet, at lokalplanen ikke kræver udarbejdelse af en miljøvurdering. Beslutningen om at planen ikke kræver miljøvurdering er truffet, da planen udelukkende fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan, som vurderes ikke at have en væsentlig indvirkning på miljøet jf. 3, stk. 2 i lov om miljøvurdering af planer og programmer. At området er beliggende delvist i et område med særlige drikkevandsinteresser, er blevet vurderet og vægtet i forhold til områdets størrelse og anvendelse. Bemærkning 13 Afvisning af bygherres projekt m.m. 1. Næstved Kommune burde have afvist bygherres projekt. 2. Stiller man krav til en ny dagligvarebutik om at yde service til lokalsamfundet, ud over det bare at tænke på omsætning? 1. I Lov om planlægning 13.7 stk. 3 er følgende gældende: Hvis et byggearbejde er i overensstemmelse med kommuneplanen, påhviler det kommunalbestyrelsen snarest at udarbejde et forslag til lokalplan og derefter fremme sagen mest muligt. Kommunalbestyrelsen kan i et sådan tilfælde forlange, at udstykkeren eller bygherren yder kommunen bistand til planens udarbejdelse. 2. Man kan ikke stille krav om at yde service til lokalsamfundet i en lokalplan. Bemærkning 14 Drikkevandsinteresser Der er fejl i redegørelsens beskrivelse af drikkevandsinteresser. Der er sket en fejl i definitionen af drikkevandsinteresser i redegørelsesdelen s. 11. Der skulle stå: Lokalplanområdet ligger i et område med både almindelige og særlige drikkevandsinteresser. Dog er lokalplanens bestemmelser for områdets anvendelse stadig ikke i strid med grundvandsbeskyttelsen i området. Et benzinanlæg bliver af Miljøstyrelsen defineret som en potentielt grundvandstruende virksomhed. Kravet til lokalplanlægning med en sådan anvendelse er, at der indsættes bestemmelser vedr. krav om at befæste arealet ved benzinanlægget.

10 At der i redegørelsesdelen under afsnittet om Grundvand rettes til følgende: Lokalplanområdet ligger i et område med primært almindelige drikkevandsinteresser, dog er den nordligste del af området udpeget som særligt drikkevandsområde. Da lokalplanen bl.a. tillader et tankanlæg, der er defineret som en potentiel grundvandstruende virksomhed, vil der blive stillet krav om at befæste arealet ved benzinanlægget. I tilfælde af nedgravning stilles særlige krav om grundvandsbeskyttende foranstaltninger. Øvrige krav stilles gennem vilkår i en evt. miljøgodkendelse. At der i 9 tilføjes en bestemmelse vedr. krav om at befæste arealet ved benzinanlægget. Derudover tilføjes et krav om beskyttelse af drikkevandsinteresser i 12 Miljø Øvrige bemærkninger til forslaget Huspriser/ejendomsværdi påvirkes negativt Kundeunderlag mangler For mange supermarkeder Bortfald af arbejdspladser Ikke behov for benzinanlæg Ikke behov for dagligvarebutik Bemærkning 15 Nærdemokrati? Nærdemokrati virker ikke, lokalrådet har ingen indflydelse fået. CPE har fulgt lov om planlægning vedr. offentliggørelse ( 24, 25 og 26). Lokalrådet og de omkringliggende naboer m.fl. har fået tilsendt information om forslag til lokalplan 054 direkte. Den lovpligtige høringsperioden fra d. 26. juni 2014 til d. 28. august har været afholdt og Ejendomsudvalget har afholdt et ikke lovpligtigt borgermøde, som en ekstra mulighed for dialog/debat med borgerne. Bemærkning 16 Støtte til lokalplanen En del af indsigelserne anbefaler vedtagelse af lokalplanen. Bemærkningerne i denne kategori ses her: Vedtagelsen af lokalplanen vil: styrke udviklingen fremme salget af sommerhuse styrke bosætning af børnefamilier (og styrker dermed skole og fritidslivet) give god konkurrence (til de eksisterende og dyre daglivarebutikker)

11 skabe mindre trafik i området, da lokale og turister nu vil kunne gå eller cykle for at handle, i stedet for at skulle starte bilen og køre helt til Næstved give flere indkøbsmuligheder for prisbevidste børnefamilier fremme den bæredygtighed, da man kan handle ALT lokalt, selv benzinen give ældre mulighed for at handle billigt i gå-afstand Bemærkningerne indgår ved behandling af lokalplanen.

Rettelsesblad ØK / Byråd 054 KYSTOMRÅDER Kystnærhedszone Før Efter DETAILHANDEL

Rettelsesblad ØK / Byråd 054 KYSTOMRÅDER Kystnærhedszone Før Efter DETAILHANDEL Flere oplysninger fås på www.naestved-affald.dk eller www.erhversaffaldweb.dk. Plan for affaldshåndtering herunder tilkørselsforhold og opbevaring skal fremsendes samtidig med ansøgning om byggetilladelse.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes der forinden gennemført en planændring,

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1

Kommuneplan Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1 Kommuneplan 2013-2025 Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1 Juni 2014 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4

Kommuneplantillæg nr. 4 Kommuneplantillæg nr. 4 Bydelscenter Tåstrup Møllevej Status: Kladde Høringsperiode start: 13. september 2018 Høringsperiode slut: 7. november 2018 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Bydelscenter Tåstrup

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 11. oktober 2010 Offentliggjort den 20. oktober 2010 2 Luftfoto forside - Copyright

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan 03 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde B03-04 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.3 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 39 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Centerområde ved Hovedgaden Agerskov 420.71.5 420.71.4 420.51.2 420.41.1 420.11.3 420.51.1 420.11.2 420.11.1 420.71.3 420.31.7 420.11.5 420.71.2

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Kommuneplan for Odsherred Kommune

Tillæg nr. 5 til Kommuneplan for Odsherred Kommune Center for Teknik og Miljø Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2017-29 for Odsherred Kommune Omhandlende boligområde, centerområde og lavbundsareal i Fårevejle Kirkeby BAGGRUND FOR TILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Kommuneplantillæg nr. 60-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Bymidten Agerskov TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2017 2 Indhold VEJLEDNING HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?... 4 INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 11. juni - 6. juli 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Indsigelse (Brevnr. ) Nr. 1 (brevnr. 14) Navn/adresse Indsigers bemærkninger Administrationens bemærkninger Miljø og Fødevareministeriet,

Læs mere

Den nye ramme, som udlægges med tillægget er vist med lyserød.

Den nye ramme, som udlægges med tillægget er vist med lyserød. Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde øst for

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Vedtaget Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Dato for offentliggørelse

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm

Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm Formål Redegørelse Kommuneplantillægget har til formål at skabe overensstemmelse mellem kommuneplantillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen.

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen. Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 TILLÆG NR. 04 Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i HVIDOVRE KOMMUNE TILLÆGGETS FORMÅL OG INDHOLD Dette Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2016 er lavet i forbindelse med

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup LOKALPLAN 7-1-109 Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup 12.06.2017 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 4 Projektet 5 Til lokalplanforslaget

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.063 for et område ved Saltumvej Aalborg Byråd godkendte den XX. måned 20XX et

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade

Tillæg nr til Kommuneplan Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Tillæg nr. 2017.11 til Kommuneplan 2017-2029 Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Status Plannavn

Læs mere

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57 Forslag til Lokalplan 73.2 Udstykning af Bygaden 57 1 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger 3 Redegørelse Indledning Bevaringsværdige træer

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Etageboligområde Rugårdsvej 33y Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10 Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thorslundsvej Ændring af kommuneplanområde 10 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 19. marts 2018 Sagsb.: Lasse Emil Stougaard Sagsnr.: 18/12327 Dir.tlf.: 72364846 E-mail: lasse@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik Foto

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 66 Centerområde ved Elmegårdsvej Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST 2019 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk OFFENTLIGHED OG VEDTAGELSE Kommunalbestyrelsen har den 28. aug. 2019 vedtaget kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Etageboligområde ved Søkildevej

Tillæg nr til Kommuneplan Etageboligområde ved Søkildevej Tillæg nr. 2017.06 til Kommuneplan 2017-2029 Etageboligområde ved Søkildevej Forslag Etageboligområde ved Søkildevej Etageboligområde ved Søkildevej Status Plannavn Forslag Etageboligområde ved Søkildevej

Læs mere

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger Offentlig bekendtgørelse den 12. juni 2018 af Forslag til Lokalplan nr. 408 - Område til helårsboliger i form af etageboliger ved Hvide Hus Vej 1 i Ebeltoft og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11.

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11. Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11. forslag 1 Tillæg nr. 30 - Forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i offentlig høring fra den 19. juni til den 14. august 2018 Indsigelser, ændringsforslag

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 7

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 7 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 7 Serviceområde på Blækhatten 25 Ændring af kommuneplanområde 4 Rosengård Holluf Pile Tornbjerg - Fraugde Hvad er en Kommuneplan? I henhold

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplantillæg nr. 1 Boliger i det vestlige Hagested Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Formål Kommuneplantillægget udarbejdes på baggrund

Læs mere

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ændring af rammeområde B16 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej STATUS Plannavn Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej PDF Link til PDF blandet_bolig-_og_erhvervsomraade_oest_for_gamboetvej.pdf

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010.

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010. Kommuneplantillæg 9-2009 Juli 2010 Forslag FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI 2010-8. SEPTEMBER 2010. Forslag til Kommuneplantillæg 9-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet af Haderslev

Læs mere

Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs

Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs 1 Indholdsfortegnelse 4 Hvad er et kommuneplantillæg? 5 Kommunalbestyrelsens baggrund og formål 6 Miljøvurdering 7 Rammebestemmelser 8

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 20 April 2016 For Kregme Lokalcenter Natur og Udvikling 1 Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kommuneplantillæget er udarbejdet af Miljø

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 25. marts 2015 Rammeområde

Læs mere

Tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013 Teknisk anlæg ved Højrupvej i Højrup Tillæg nr 23 til Kommuneplan 2013 - Forslag august 2017 1 Offentlighedsperiode FORNYET OFFENTLIG HØRING Da området er ændret som

Læs mere

Centerområde ved Laurids Skaus Gade

Centerområde ved Laurids Skaus Gade 18 2013 Centerområde ved Laurids Skaus Gade Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Startdato, Offentlighedsperiode Slutdato, Offentlighedsperiode Forslag 18 2013 Centerområde ved Laurids

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 1

Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 3.2.B11 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Justering af boligområde øst for Langkær i Ugelbølle Yderligere information kan fås hos: HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? SYDDJURS KOMMUNE Plan & Udvikling Hovedpostadresse:

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG 34 Centerformål og boliger i Varde Syd

FORSLAG TIL TILLÆG 34 Centerformål og boliger i Varde Syd FORSLAG TIL TILLÆG 34 Centerformål og boliger i Varde Syd ENKELTOMRÅDE 23.03.B18, 23.03.C07 og 23.03.R07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JUNI 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ny rammeområde D15 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

Tillæg nr. 55 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 55 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 55 til Rammeområde 11.C34 Centerområde ved Danasvej Rammeområde 13.B4 Boligområde ved Møllegade Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 18 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26.januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 6 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 8

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 8 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 8 Indhold: Redegørelse Rammebestemmelser Ændring af afgrænsning og rammebestemmelser VVM (Vurdering af Virkninger på Miljøet) Lov om miljøvurdering af planer og programmer Sagsnr.:

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 19 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 27.06.2016 Offentliggjort den 07.07.2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag til Tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 25. marts 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 for Lemvig Varmeværk, Lemvig.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande Kommuneplantillæg nr. 4 Boligområde, Engtoften, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen.

Læs mere