Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017"

Transkript

1 Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering Maj 2017

2 2 af GENERELT 1.1 Indledning Dette dokument beskriver de ydelser rådgiveren til en VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse, for så vidt angår skitseprojektering, skal forvente at yde, samt specificerer de krav, der skal opfyldes af rådgiveren. Dette dokument er dog på ingen måde udtømmende i sin beskrivelse heraf, ligesom andre naturlige og beslægtede ydelser og krav senere kan komme til. Den enkelte konkrete opgave vil løbende blive aftalt mellem Vejdirektoratet og rådgiveren. Denne opgave består af: VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens Forlængelse Skitseprojektering 1.2 Baggrund Undersøgelsen vil skulle gennemføres i perioden fra medio 2017 frem til medio 2018, hvorefter der afholdes en offentlig høring af VVM-redegørelsen. Det forventes, at rådgiver for nærværende opgave evt. skal bidrage med rådgivning under den offentlige høring i efteråret Vejdirektoratet forventer at nærværende opgave kan løses indenfor en ramme på ca. 1,1 mio. kr. VVM-undersøgelsen omhandler strækningen fra Hillerødmotorvejens ophør ved overgangen til den eksisterende motortrafikvej ved Allerød frem til motortrafikvejens ophør nord for Hillerød ved Isterødvejen, jf. kortet på næste side. Projektstrækningen er ca. 13,5 km lang. Der er i dag stor trængsel på strækningen mellem Allerød og Hillerød på hverdage. Om morgenen er der kolonnekørsel syd på, som tager til i tæthed jo længere sydpå, man kommer. Om eftermiddagen er der lang kø lige inden strækningen ved Hillerødmotorvejens ophør og overgangen til motortrafikvejen. Herefter er der tæt trafik nordpå. Trafikken varierer fra ca biler i døgnet på den sydligste del til ca biler i døgnet på den nordligste del. Kapacitetsproblemerne påvirker erhvervslivets transporter, pendlertrafik og øvrige offentlige veje i undersøgelsesområdet. Den eksisterende motortrafikvej er forberedt til udvidelse til motorvej.

3 3 af Opgavens rammer VVM-undersøgelsen gennemføres i en projektorganisation i Vejdirektoratets regi. Der nedsættes en projektgruppe med repræsentanter fra Vejdirektoratet og tilknyttede rådgivere. Opgaver vedrørende natur- og feltundersøgelser, miljøvurdering og trafikberegninger er udbudt til særskilte rådgivere. Undersøgelsen bistås desuden af et teknikerudvalg, hvor der bl.a. inviteres repræsentanter fra Allerød og Hillerød Kommuner, Region Hovedstaden samt Miljøstyrelsen. VVM-undersøgelsen skal danne grundlag for en beslutning i Folketinget om en evt. udvidelse til motorvej via en anlægslov. Der afholdes undervejs 2 offentlige høringer, en i starten af VVM-undersøgelsen og en når VVM-redegørelsen offentliggøres. 2. KOMMUNIKATION OG SAMARBEJDE Vejdirektoratet ønsker rådgivningsarbejderne gennemført som et tillidsbaseret samarbejde. Der afholdes et opstartsmøde hvor rammerne, samarbejde m.m. for opgaven drøftes. Ved opstart aftales nærmere om enkelte delopgaver som skal udføres. Arbejderne igangsættes på initiativ af rådgiveren, der for hver delopgave udarbejder en plan over disciplinens gennemførelse bilagt ATR - skema (Aktivitet-Tid-Ressource-skema), der redegør for rådgivernes indsats med angivelse af personale og budget for arbejdet. Den enkelte ATR-opgave skal forud for påbegyndelse godkendes af Vejdirektoratet og kan ikke overskrides af rådgiveren uden Vejdirektoratets accept. Der nedsættes en projektgruppe med deltagelse af Vejdirektoratets fagprojektledere og rådgivere. Der afholdes projektgruppemøder i København hos rådgiver el. Vejdirektora-

4 4 af 10 tet efter nærmere aftale. Der må forventes, at skulle afholdes et månedligt projektmøde, samt ad-hoc møder undervejs med relevante fagområder og efter behov. Arbejdet vil skulle foregå i en iterativ proces og i tæt samarbejde med de øvrige fagområder og rådgivere i projektet. Der afholdes en indledende risikoworkshop som Vejdirektoratet faciliteter. Rådgiver skal forvente at levere oplæg og deltage i workshoppen med relevante fagfolk. Ved afslutningen af projektet (efter udarbejdelse af et anlægsoverslag) afholdes en fornyet risikoworkshop. Begge af 1 dags varighed. Der afholdes desuden et heldagsmøde vedrørende granskning af anlægsoverslag, når disse er udarbejdet. Der kan forventes deltagelse i en fælles besigtigelse af centrale områder (1-1½ dag) som forventes afholdt i efteråret 2017 i forbindelse med drøftelse af konkret fastlæggelse af tilslutninger og øvrige projektforhold. Vejdirektoratets Vejplan- og Miljøafdeling forestår VVM-undersøgelsen med assistance fra andre afdelinger i Vejdirektoratet. Projektejer: Afdelingsleder Karsten Kirk Larsen Projektleder: Seniorprojektleder Rasmus Larsen Udarbejdelse og redigering af den samlede VVM-redegørelse forestås af projektledelsen med bidrag fra de forskellige delopgaver og rådgivere. Den sammenfattende VVM-redegørelse offentliggøres som en digital VVM, og rådgiver skal afsætte tid til at bidrage med enkelte tekstafsnit og evt. figurer/kort til dette. 3. YDELSENS INDHOLD 3.1 Projektets rammer VVM-undersøgelsen tager udgangspunkt i den eksisterende motortrafikvej mellem Allerød og Hillerød. Strækningen er forberedt til udvidelse til motorvej, hvorfor der dermed ikke forventes undersøgt alternative linjeføringsforslag. Projektstrækningens afslutning mod nord ved Isterødvejen aftales nærmere efter en indledende vurdering og med bidrag fra gennemførte trafikberegninger. Der skal evt. laves ombygninger af eksisterende tilslutningsanlæg og ramper, som aftales nærmere på et senere tidspunkt. Der skal beskrives flere etapeopdelinger, og evt. afslutninger før Istedrødvejen. Dette afklares senere og efter input fra de trafikale vurderinger fra anden rådgiver. Der skal udarbejdes et skitseprojekt for udvidelsen til 4-sporet motorvej. Hastigheden på den udvidede motorvej forventes projekteret til 110 km/t. Det vurderes hvorvidt den udvidede motorvej skal projekteres til 130 km/t.

5 5 af 10 Rådgiver skal endvidere beskrive de anlægstekniske forhold under udførelsen. I forbindelse med en evt. anlægsperiode forventes der særlige udfordringer med trafikafvikling, hvorfor forslag til trafikafvikling i anlægsperioden ligeledes skal skitseres. 3.2 Tekniske undersøgelser I forhold til det udarbejdede kommissorium og projektets rammer skal der i VVMundersøgelsen fokus på følgende områder for de tekniske undersøgelser Skitseprojektering for udvidelsen til motorvej Udvidelsen af motortrafikvejen til en motorvej kan have konsekvenser for de eksisterende bygværker, og kan medføre ombygning af disse. Der foretages en vurdering af eksisterende bygværkers tilstand, samt vurdering og skitsering af evt. nye bygværker. Det bemærkes, at den eksisterende motortrafikvej og de større bygværker er forberedt til udvidelsen. Desuden medtages relevante input fra miljørådgiver til eksempelvis placering af faunapassager og padderør i den tekniske beskrivelse. Eventuelle ændringer i tilslutningsanlæg og tilstødende lokale veje, skal vurderes i tæt samspil med input fra de trafikale beregninger. De arealmæssige behov skal skitseres ved tilslutningsanlæg og tilstødende lokale veje. Det forventes, at der skal udarbejdes 2-3 alternative forslag til afslutning af motorvejen mellem Hillerød C og Isterødvejen, samt udformning på de strækninger der ikke udvides til motorvej. Der skal evt. udarbejdes flere alternative udformninger af ramper og tilslutningsanlæg, med bidrag fra Vejdirektoratets fagspecialister. Endvidere skal en skitsering af mulige placeringer af samkørselspladser inkluderes i undersøgelsen. Der skal udarbejdes en beskrivelse af anlægstekniske udførelsesmetoder og anlægsarbejde under hensyn til den eksisterende trafikafvikling på strækningen, samt forslag til trafikafvikling i anlægsperioden, på baggrund af bidrag fra Vejdirektoratets fagspecialister Afvanding Det eksisterende afvandingssystem kortlægges med henblik på at vurdere mulighederne for genanvendelse. Der udarbejdes et skitseprojekt for afvanding og placering af regnvandsbassiner i særskilt notat Anlægsoverslag Med udgangspunkt i de tekniske undersøgelser skal der udregnes anlægsoverslag for undersøgte projektforslag efter principperne i ny anlægsbudgettering for VVMundersøgelser. Rådgiver leverer mængder/fysik og relevante enhedspriser, og Vejdirektoratet udarbejder anlægsoverslag. Leverancer til anlægsoverslag aftales nærmere ved opstart. Der afholdes granskningsmøde af anlægsoverslag med relevante parter.

6 6 af Tilpasning til større ledninger Rådgiver indsamler digitale ledningsoplysninger fra fremmede ledningsejere og leverer digitalt projektmateriale (grundkort). Evt. nødvendige foranstaltninger for at sikre passage af eksisterende og planlagte større ledninger (herunder fjernvarmetunneler) skal undersøges og prissættes. Der skal udarbejdes en ledningsplan Geotekniske forhold Rådgiver vurderer i samarbejde med Vejdirektoratet forudsætninger for geoteknik i relation til mængder og anlægsoverslag. 4. RÅDGIVERS LEVERANCER Arbejdssprog er dansk og alle leverancer udarbejdes på dansk. Der skal leveres følgende notater og tegningsmateriale: Forudsætningsnotat Her beskrives de anvendte forudsætninger for den tekniske udformning i relation til gældende vejregler. Det gælder for blandt andet tværprofil, frihøjde, minimumsradier for horisontale og vertikale forløb, dimensioneringshastighed, gradienter m.m. Desuden beskrives den eksisterende vejs opbygning og mulighed for at genbruge kørebanearealer til udvidelsen. Desuden beskrives bl.a. forudsætninger for geoteknik og afvanding i notat. Forudsætningsnotatet skal godkendes i Vejdirektoratet Teknisk beskrivelse Der skal udarbejdes en samlet teknisk beskrivelse/dokumentation som skal indeholde beskrivelse af de anvendte forudsætninger, gennemgang af tekniske løsninger/udbygning til motorvej samt beskrivelse af anlægsmetoder/principper/tid, trafikafvikling i anlægsperioden, samt en evt. etapeopdeling. Der udarbejdes notat om eksisterende bygværker og tilstand. Der kan være behov for at afrapportere enkelte fagområder i særskilte notater, såfremt der viser sig behov. Tilsvarende skal der udarbejdes en trafiksikkerhedsrevision på trin 2 af udvidelsen af eksisterende motortrafikvej til motorvej. Skitseprojekteringen er baggrundsmateriale til VVM-redegørelsen og skal afsluttes med en afrapportering i form af en rapport, der indeholder tekniske beskrivelser af vej, bygværker og afvanding. Den tekniske rapport skal omfatte tekst, tegninger og overslag. 1. udkast sendes til kommentering i Vejdirektoratet og i den øvrige projektgruppe. Alle bemærkninger til 1.

7 7 af 10 udkast indarbejdes og et 2. udkast fremsendes til afsluttende kommentering i Vejdirektoratet. Rapporten skal offentliggøres som bilag til den samlede VVM-undersøgelse, og relevant input skal leveres til en sammenfattende digital VVM, som Vejdirektoratet forestår udarbejdelse af. Der skal dermed afsættes timer til skriveprocessen til hjemmesiden, hvor sproget primært skal målrettes borgere. Den digitale VVM-redegørelse skal tilgås via projektets hjemmeside Tegningsmateriale og visualiseringer Der skal leveres tegningsmateriale på relevante tværprofiler, plantegninger med arealbehov ved tilslutningsanlæg, som kan anvendes til på et overordnet niveau at sikre en udformning, som kan sikre den trafikale kapacitet. Der forventes udarbejdet visualiseringer. Der henvises endvidere til IKT-aftale. Det forventes at aftaler om levering af tegningsmateriale afklares ved opstart Anlægsoverslag Der skal leveres mængder/fysik for det tekniske projekt som kan anvendes til beregning af anlægsoverslag for undersøgte løsninger efter principperne i ny anlægsbudgettering for VVM-undersøgelser. 4.2 Risikostyring Vejdirektoratet faciliterer to (2) risikoworkshop undervejs i projektforløbet, som rådgiver, skal deltage i. Risikoanalyse omfatter tidsplan, tekniske og økonomiske forhold, myndighedsforhold, interessenter osv. med henblik på at vurdere de enkelte risikoforhold og deres mulige betydning for projektet. Endvidere skal det vurderes og fastlægges, hvilke handlinger der kan afhjælpe risikoen samt entydigt hvem der har ansvaret for at håndtere de enkelte risici. 4.3 Kvalitetsstyring Rådgivers ydelser skal være underlagt et anerkendt kvalitetsstyringssystem hos rådgiver. Det kan enten være et ISO 9001:2015 certificeret system, eller et system der bygger på principperne i ISO 9001:2015 og er udviklet til og implementeret i alle relevante dele af rådgivers aktiviteter under denne aftale. Kvalitetsplanen skal beskrive alle principper og procedurer, der skal anvendes ifm. med rådgivers arbejde, og indeholde de nødvendige formularer til sikring og dokumentation af kvaliteten i alle leverede ydelser.

8 8 af 10 Kvalitetsplanen skal forelægges Vejdirektoratet til godkendelse senest 20 dage efter kontraktindgåelse. Vejdirektoratet anser kvalitetsstyring for et vigtigt element i projektets ledelse og forventer, at kvalitetsstyringsaktiviteter planlægges og udføres systematisk og med stort fokus på rettidig omhu. Konstateres åbenlyse fejl, som burde være fanget i egenkontrollen, eller fejl i materialet i øvrigt skal dette tilrettes uden omkostninger for bygherren 5. LEVERANCER FRA BYGHERRE 6. TIDSPLAN Vejdirektoratet kan levere digitalt kortgrundlag såfremt det ønskes. Vejdirektoratet kan desuden stille diverse tilgængelige data til rådighed, bl.a. fra Drift-Locator, Danbro mv. Det aftales nærmere hvilke data rådgiver har behov for. Desuden aftales nærmere om der er behov for evt. delopmålinger for den eksisterende vejstrækning. Vejdirektoratet stiller trafikberegninger til rådighed. Desuden vil Vejdirektoratets fagspecialister bidrage med input til beskrivelse af anlægslogistik og trafikafvikling i anlægsperioden, samt forslag til etapeafslutning og etapeopdeling. Som det fremgår af den overordnede tidsplan skal VVM-undersøgelsen gennemføres i løbet af et år. De tekniske undersøgelser for skitseprojektering skal gennemføres i perioden medio 2017 til primo Den indledende offentlige høring (idé- og forslagsfase) forventes gennemført inden sommerferien 2017 parallelt med opstart af de forskellige delopgaver i VVMundersøgelsen. Den samlede VVM-undersøgelse gennemføres fra medio 2017 og afsluttes i ultimo Nedenfor er angivet hovedtidsplan for projektet, hvor nærværende opgave omhandler Skitseprojektering.

9 9 af 10 VVM af Hillerødmotorvejens forlængelse - Hovedtidsplan Projektforberedelse (VD) Kommissorium/Politisk aftale Mobilisering Udbud af miljø, projektering, trafikberegn. 1. Offentlige høring, inkl. borgermøde Projektmøder Miljøundersøgelser (rådgiver) Forudsætningsnotat Feltundersøgelser (særskilt rådgiver) Flyfotokortlægning klar (evt. bygherre) Landskabsvurdering Kortlægningsrapport Miljøvurdering Støjberegninger Miljøvurderingsrapport Bidrag til digital VVM Geotekniske undersøgelser (VD) Vurdering af geoteknik Bearbejdning og rapportering Arkæologi (Museer) Arkæologisk analyse/arkivalsk kontrol Trafikberegninger (rådgiver) Forudsætningsnotat og basisscenarie Scenarieberegninger Afrapportering Skitseprojektering (Rådgiver) Designgrundlag og forudsætningsnotat Skitsering af løsninger Tilslutningsanlæg og ramper Afvanding Bygværker Trafikafvikling i anlægsperiode Beregning af mængder/fysik til anlægsoverslag Bidrag til digital VVM Arealanalyse (VD) Kort og geodata Arealanalyse Anlægsoverslag (VD) Input mængder/fysik Udarbejdelse af anlægsoverslag Intern granskning af VVM-overslag Konsolideret VVM-overslag Risikoanalyser Ekstern KS VVM - afrapportering Opbygning digital VVM Skrivning til digital VVM Layout digital VVM KS af VVM-redegørelse samt godkendelse Layout af baggrundsrapporter 2. offentlige høring Offentlig høring (2. høringsfase) Høringsnotat og indstilling c Rådgiver skal detaljere og revidere tidsplanen for de forskellige delopgaver, når kontrakten er indgået og der viser sig behov herfor, bl.a. i forhold til udvikling og fremdrift af de øvrige delopgaver i VVM-undersøgelsen. Der skal udarbejdes en aktivitetsplan med milestones.

10 10 af 10 Hovedterminer for afrapportering til Vejdirektoratet Rådgiver skal afrapportere om fremdrift i henhold til aftalte ATR-skemaer, samt budget. For skitseprojektering gælder følgende hovedterminer: Overdragelse af opgaven: juli 2017 Fremsendelse af forudsætningsnotat: september 2017 Start på skitseprojektering: august udkast til teknisk beskrivelse: marts udkast til teknisk beskrivelse: april 2018 Bidrag til den sammenfattende rapport: juni 2018 Herudover skal rådgiver bidrage med tekstafsnit og evt. figurer/kort til digital VVM, som forventes offentliggjort efter sommerferien Desuden forventes rådgiver at bidrage med opfølgning under den offentlige høring i efteråret ORGANISERING 7.1 Bemanding 7.2 IKT Rådgiveren skal som udgangspunkt råde over relevante medarbejderkategorier og skal i nødvendigt omfang kunne erstatte personer, som ikke længere kan arbejde på projektet med personale med mindst tilsvarende kompetencer. Rådgiverens projektleder skal varetage den daglige kommunikation med Vejdirektoratet. I tilfælde af forfald hos projektlederen, skal rådgiveren udpege en stedfortræder for projektlederen. Projektlederen har det overordnede ansvar for arbejdet, og forventes desuden at være den primære administrator på projektet. Projektorganisationen skal i relevant omfang suppleres med medarbejdere, der har de nødvendige erfaringer og kompetencer i overensstemmelse med ovenstående. IKT står for Information og Kommunikations Teknologi. Vejdirektoratets generelle krav og bestemmelser i relation til IKT fremgår af vedlagte beskrivelse af IKT Grundlag og Krav. 7.3 Vejregler (Håndbøger), retningslinjer mv. Som udgangspunkt forudsættes alle relevante vejregler/håndbøger, samt Vejdirektoratets bestemmelser og retningslinjer bekendte af rådgiveren og disse skal i videst muligt omfang anvendes til løsning af denne opgave.

11 Vejdirektoratet har lokale kontorer i: Aalborg, Fløng, Middelfart, Næstved og Skanderborg samt hovedkontor i København Find mere information på vejdirektoratet.dk Vejdirektoratet Niels Juels Gade København K Telefon vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Dato 7. marts 2018 Sagsbehandler Elisabeth Krog Mail elk@vd.dk Telefon Dokument 18/04066-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Som led i finansloven

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev Dato 13. marts 2017 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon 7244 3606 Dokument 17/00417-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev I

Læs mere

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2011 11/17774 Rasmus Larsen rl@vd.dk 7244 3630 UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY OPGAVEBESKRIVELSE NOVEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Maj 2012 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING OPGAVEBESKRIVELSE

Læs mere

Hillerødmotorvejens forlængelse

Hillerødmotorvejens forlængelse Hillerødmotorvejens forlængelse Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelsen Informationspjece - juni 2017 VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse I denne pjece kan du læse om baggrund,

Læs mere

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Oktober 2011 11/16307 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING OPGAVEBESKRIVELSE OKTOBER 2011 Niels

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde Indledning Formål med borgermødet At præsentere baggrunden for projektet At orientere

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21.

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde 21. juni 2018 Indledende idé- og forslagsfase Dagsorden - Møde fra kl. 19-21 Velkomst

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker 2017 2020 August 2016 Side 2 af 9 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generelt...

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

Ny bane over Vestfyn - skitseprojektering i forbindelse med VVM

Ny bane over Vestfyn - skitseprojektering i forbindelse med VVM DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Juli 2014 14/09219-5 Leif Hald Pedersen lhp@vd.dk 7244 3606 Ny bane over Vestfyn - skitseprojektering i forbindelse med VVM Opgavebeskrivelse juli 2014 Niels Juels

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning

Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning 89800 Jernbanebro over Vejle Fjord Oktober 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

Læs mere

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Borgermøder Onsdag den 20. juni 2018 Randers Torsdag den 21. juni 2018 Hadsten Se tid og sted

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Aftale om rådgivning og bistand Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2014 14/14540 Hans-Carl

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Opgavebeskrivelse Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 Dato 19. november 2014 Sagsbehandler Hans-Carl Nielsen Mail hcn@vd.dk Telefon 7244 3652

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse Borgermøde d. 14. juni 2017 Lunderskov Dagsorden for borgermødet Velkomst Poul Erik Jensen, Udvalgsformand for Plan- og Boligudvalget, Kolding Kommune

Læs mere

Jernbanebro over Vejle Fjord - skitseprojektering i forbindelse med VVM

Jernbanebro over Vejle Fjord - skitseprojektering i forbindelse med VVM Dato 11. juli 2014 Sagsbehandler Rasmus Larsen Mail rl@vd.dk Telefon 7244 3630 Dokument 14/08340-7 Side 1/11 Jernbanebro over Vejle Fjord - skitseprojektering i forbindelse med VVM Opgavebeskrivelse juli

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet Formål med mødet 1. Vejdirektoratet vil gerne give naboerne til Rute 54 et indblik i den VVM-undersøgelse,

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Projekt fra idé til færdigt anlæg Rute 54 Trafikale problemstillinger Årsdøgntrafik: ca.

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse Borgermøde d. 8 juni 2017 Christiansfeld Dagsorden for borgermødet Velkomst Borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune Borgmester Hans Peter Geil,

Læs mere

VVM-undersøgelse ny Midtjysk motorvej

VVM-undersøgelse ny Midtjysk motorvej VVM-undersøgelse ny Midtjysk motorvej Hærvejskomiteen 12. marts 2018 Leif Hald Pedersen Vejdirektoratet Temaer: - Indflyvning Lidt om vejplanlægning - Lidt mere om forundersøgelse af ny Midtjysk motorvej

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE JERNBANEBRO OVER VEJLE FJORD - SKITSEPROJEKTERING I FORBINDELSE MED VVM (PLA-PA.R002)

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE JERNBANEBRO OVER VEJLE FJORD - SKITSEPROJEKTERING I FORBINDELSE MED VVM (PLA-PA.R002) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE JERNBANEBRO OVER VEJLE FJORD

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.>

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE: 1052.R05 RÅDGIVNING VEJ OG

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 1. Baggrund for den eksterne kvalitetssikring Som led i at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag for Folketingets vedtagelse af store anlægsprojekter

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 UDBUDSBETINGELSER RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 2 af 9 SIDE H20.06.R01 Indhold Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

Rådgivning om etablering af erstatningsbiotoper og naturovervågning

Rådgivning om etablering af erstatningsbiotoper og naturovervågning Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning 93200.R07 Rådgivning om etablering af erstatningsbiotoper og naturovervågning Storstrømsbroen Maj 2016 2 af 6 1. GENERELT Opgaven kan deles op i tre faser: 1. Rådgivning

Læs mere

STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE

STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Juli 2013 Erik Stoklund Larsen esl@vd.dk +45 2122 4496 STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE BILAG F SAP OPGAVENR.

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter Rammeaftale om administration af særtransporter 2017-2020 Januar 2017 Side 1 af 8 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Generelt... 3 3 Planlægning af rådgivningsydelsen...

Læs mere

Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse Udbud af rammeaftale om planlægning af mindre anlæg. Marts 2017

Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse Udbud af rammeaftale om planlægning af mindre anlæg. Marts 2017 Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse Udbud af rammeaftale om planlægning af mindre anlæg Marts 2017 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Marts 2017 16/13481-16 Niels Boesgaard Lauridsen nbje@vd.dk 7244 2048

Læs mere

Rammeaftale om vejprojektering mv.

Rammeaftale om vejprojektering mv. Styring og samarbejde Rammeaftale om vejprojektering mv. vedrørende mindre anlægsopgaver november 2013 Bilag 5 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13/18808-1 Kresten Lysholdt-Andersen krea@vd.dk 7244

Læs mere

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2 VVm-undersøgelse OMFARTSVEJ VEST OM RIBE DEBATOPLÆG >>> Udbygning af rute 11 Borgermøde 30. september 2013 Se Side 2 UDGIVET September 2013 Vejdirektoratet REDAKTION / FOTOS / LAYOUT / TRYK Vejdirektoratet

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE ADVEST-MA.R01 RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRME

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE ADVEST-MA.R01 RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRME DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON april 2014 13/04422-4 Sonja Petersen sop@vd.dk 22 19 73 46 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE ADVEST-MA.R01 RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRME SAP OPGAVENR. H01421

Læs mere

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere

Kvalitetssikring af myndighedsprojekter

Kvalitetssikring af myndighedsprojekter NOTAT Kvalitetssikring af myndighedsprojekter Dette notat beskriver kvalitetssikringen af myndighedsprojekter, der gennemføres i samarbejde mellem Energistyrelsen og SBi i regi af aftalen mellem Energistyrelsen

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE

FORUNDERSØGELSE. Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE FORUNDERSØGELSE Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE Projektleder Ulrik Larsen Dagsorden: Politiske aftaler Hvad er en forundersøgelse Trafikale problemstillinger Løsningsforslag Konsekvenser Trafik,

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS. Dato 10. juli 2014 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon 7244 3743 Dokument 14/07245-2 Side 1/1 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Forundersøgelse Østlig Ringvej, tekniske og miljømæssige undersøgelser. Maj 2017

Ydelsesbeskrivelse Forundersøgelse Østlig Ringvej, tekniske og miljømæssige undersøgelser. Maj 2017 Ydelsesbeskrivelse Forundersøgelse Østlig Ringvej, tekniske og miljømæssige undersøgelser Maj 2017 2 af 17 1. GENERELT 1.1 Indledning Dette dokument beskriver de ydelser rådgiveren til en forundersøgelse

Læs mere

hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje

hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje Udgivet af Januar 2013 ISBN 9788770603089 WEB ISBN 9788770603102 oplag 250 stk. Når du får et stort vejanlæg som nabo På de næste sider finder du en tidsplan

Læs mere

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde Afdelingsleder BIRGITTE HENRIKSEN PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Afdelingsleder Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet VVM-redegørelse

Læs mere

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016 IKT Beskrivelse Entreprise 6714.200 Vej- og broarbejder Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej Februar 2016 IKT BESKRIVELSE 1. GENERELT... 1 1.1. Projektweb... 1 2. YDELSENS INDHOLD... 2

Læs mere

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde KØGE BUGT MOTORVEJEN Borgermøde PLANLÆGNINGSCHEF OLE KIRK PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune Introduktion Planlægningschef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder

Læs mere

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016 Udbudsbetingelser H06027.R02 Brorådgivning H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen Maj 2016 Dokumentnr. 16/05980-5 2 af 6 H06027.R02 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

INSTRUKTION: TRAFIKSIKKERHEDSREVISION

INSTRUKTION: TRAFIKSIKKERHEDSREVISION DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL 14. juni 2016 13/19381-1 Per Bundgaard Øster pbos@vd.dk INSTRUKTION: TRAFIKSIKKERHEDSREVISION 1. FORMÅL Formålet med denne instruktion er at beskrive, hvordan og hvornår

Læs mere

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE KOLDING KOMMUNE SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE RESUMÉ AF FORUNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Kolding Kommune har gennemført

Læs mere

Udkast til rammeaftale Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet. September 2014

Udkast til rammeaftale Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet. September 2014 Udkast til rammeaftale Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet September 2014 2 af 5 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND TIL FAGSPECIALISTRÅDGIVNING PÅ SIGNALOMRÅDET SAP OPGAVENR.

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst og indledning Byrådsmedlem Christen Dam Larsen, Herning Kommune Planlægningschef Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet

Læs mere

REKVISITION AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND

REKVISITION AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Bilag 4 REKVISITION AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND SAP OPGAVENR. Tilføj

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter. Samrådsspørgsmål A

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter. Samrådsspørgsmål A Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 68 endeligt svar på 28 spørgsmål 4 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter Side 1 af

Læs mere

NOTAT. Udkast. [Navn] Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 2. 1. Baggrund for den eksterne kvalitetssikring

NOTAT. Udkast. [Navn] Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 2. 1. Baggrund for den eksterne kvalitetssikring Udkast NOTAT DEPARTEMENTET [Navn] Dato 17. maj 2011 J. nr. Center for Veje og Broer Karsten Kirk Larsen Telefon 33 92 38 95 kkl@trm.dk Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 2 1. Baggrund

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING 24. og 25. AUGUST 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00 Velkomst og baggrund Ole Kirk, Planlægningschef, Vejdirektoratet 19.10 Præsentation af undersøgelserne,

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

Virksomhedsordning for modulvogntog. Procedure, retningslinjer og muligheder

Virksomhedsordning for modulvogntog. Procedure, retningslinjer og muligheder Virksomhedsordning for modulvogntog Procedure, retningslinjer og muligheder Virksomhedsordningen for modulvogntog Procedure, retningslinjer og muligheder Dato: Januar 2014 Oplag: 300 Tryk: Vejdirektoratet

Læs mere

Jernbane over Vestfyn

Jernbane over Vestfyn Jernbane over Vestfyn VVM-undersøgelse Den Danske Banekonference 17. maj 2016 Leif Hald Pedersen Jernbane over Vestfyn Baggrunden for projektet Projektorganisation Status for VVM-undersøgelse og beslutningsgrundlag

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Søren Gytz Olesen, Viborg Kommune Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet 19.10-19.40

Læs mere

Grundlag og krav (IKT) VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017

Grundlag og krav (IKT) VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017 Grundlag og krav (IKT) VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering Maj 017 Side 1 af 8 IKT GRUNDLAG OG KRAV 1 Generelt IKT Grundlag og krav beskriver følgende for alle parter

Læs mere

Forretningsorden for samarbejde

Forretningsorden for samarbejde Aarhus Februar 2016 Sagsnr. 020789-0092 tb/tb/kkp Forretningsorden for samarbejde Aalborg Kommune og Budolfi Plads, Aalborg 2/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Samarbejdets organisering... 3

Læs mere

REKVISITION <Bygværk-Årstal-Løbenr.> AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker

REKVISITION <Bygværk-Årstal-Løbenr.> AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker Dato 30. august 2016 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon +45 7244 2245 Dokument 16/10839-3 Side 1/10 REKVISITION AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning

Læs mere

Tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst, april 2012

Tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst, april 2012 Tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst, april 2012 1. Baggrund Femern A/S har i april 2012 udarbejdet en revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet, som tager højde for de udfordringer, der er

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen, Sallingsundbroen og Svendborgsundbroen.

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen, Sallingsundbroen og Svendborgsundbroen. Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen, Sallingsundbroen og Svendborgsundbroen September 2014 1 af 3 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) TAG angiver

Læs mere

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dato: 15.03.2013 Side: 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. AFHOLDELSE AF MØDER... 3 3.1 Bygherremøder

Læs mere

Implementering af ny anlægsbudgettering. Helle Hagen Blæsbjerg Fagkoordinator, Anlægsanalyse

Implementering af ny anlægsbudgettering. Helle Hagen Blæsbjerg Fagkoordinator, Anlægsanalyse Implementering af ny anlægsbudgettering Helle Hagen Blæsbjerg Fagkoordinator, Anlægsanalyse Baggrunden for ny anlægsbudgettering Gentagende kritik af budgetteringen af større statslige anlægsprojekter.

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER FOR ROSKILDE FJORD FORBINDELSEN

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER FOR ROSKILDE FJORD FORBINDELSEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT

PROJEKTBESKRIVELSE INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT PROJEKTBESKRIVELSE cuneco en del af bips INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT Dato 20. marts 2014 Projektnr. 13 031 Sign. SSP 1 Indledning Dette projekt vil have fokus på at specificere de informationer,

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse 26. juni 2017 Kolding Herreds Landbrugsforening Emner vi behandler i aften Generel præsentation af projektet og VVM-processen Erfaringer fra andre

Læs mere

RUTE 18 HERNING - HOLSTEBRO

RUTE 18 HERNING - HOLSTEBRO - AKT 131834 - BILAG 1 - [Rute18kommissorium udkast 2011-1 ] DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 26. april 2011 11/01297- Leif Hald Pedersen lhp@vd.dk 7244 3606 RUTE 18 HERNING - HOLSTEBRO KOMMISSORIUM

Læs mere

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Rute 54 Næstved - Rønnede VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Program for mødet Velkomst Borgmester Knud Erik Hansen, Faxe Kommune Overblik over resultaterne i VVM-undersøgelsen Projektleder

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

VVm- undersøgelse MOTORVEJ REGSTRUP - KALUNDBORG

VVm- undersøgelse MOTORVEJ REGSTRUP - KALUNDBORG VVm- undersøgelse MOTORVEJ REGSTRUP - KALUNDBORG DEBATOPL ÆG Borgermøde 11. august 2011 Se Side 2 MOTORVEJ Regstrup - KALUNDBORG I Januar 2009 indgik regeringen (Venstre og De Konservative), Socialdemokraterne,

Læs mere

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE DOKUMENTNR. UDARBEJDET GODKENDT ENHED 11/01291-3 ARS Dec.. 2011 ANP 09.10.2009 ANL-PRO GYLDIGHEDSOMRÅDE MÅLGRUPPE Alle anlægsprojekter ARB-P i projekteringsfaserne, herunder rådgivere INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ

Læs mere

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017 BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering Maj 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 3 4.

Læs mere

Udkast til Rekvisition Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet. September 2014

Udkast til Rekvisition Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet. September 2014 Udkast til Rekvisition Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet September 2014 2 af 5 REKVISITION AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND SAP OPGAVENR. FAKTURAREFERENCE LKB RAMMEAFTALE NR. REKVISITION

Læs mere

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver.

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2013 13/18808-1 Morten Weigand mwe@vd.dk 7244 3059 Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER SAP OPGAVENR.

Læs mere

Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst

Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst 1. Indledning Som varslet i Aktstykke 140 (afgjort den 3. juni 2010) har Femern A/S på baggrund af drøftelser med de danske og tyske myndigheder

Læs mere

IKT grundlag og krav. Entreprise Jord- og belægningsarbejder. Holstebromotorvejen Mejrup - Tvis Holstebro N - Aulum.

IKT grundlag og krav. Entreprise Jord- og belægningsarbejder. Holstebromotorvejen Mejrup - Tvis Holstebro N - Aulum. IKT grundlag og krav Entreprise 6714.201 Jord- og belægningsarbejder Holstebromotorvejen Mejrup - Tvis Holstebro N - Aulum April 2016 IKT grundlag og krav 1. GENERELT... 1 1.1. Projektweb... 1 2. Digitale

Læs mere

Jernbanebro over Vejle Fjord - Hydraulisk modellering i forbindelse

Jernbanebro over Vejle Fjord - Hydraulisk modellering i forbindelse Dato 18. august 2014 Sagsbehandler Rasmus Larsen Mail rl@vd.dk Telefon 7244 3630 Dokument 14/10836-1 Side 1/10 Jernbanebro over Vejle Fjord - Hydraulisk modellering i forbindelse med VVM Opgavebeskrivelse

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY STORSTRØMSBRO

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY STORSTRØMSBRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. september 2013 13/16532- Niels Gottlieb ng@vd.dk 7244 3623 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Der skal afgives tilbud på den vedlagte

Læs mere

Udkast til rekvisition

Udkast til rekvisition Udkast til rekvisition Rådgivning Rammeaftale om rådgivning i forbindelse med trafikale og samfundsøkonomiske analyser Februar 2015 Februar 2015 UDKAST TIL: REKVISITION TIL RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING I

Læs mere

Jernbane over Vestfyn

Jernbane over Vestfyn Jernbane over Vestfyn VVM-undersøgelse Borgermøde 18. august i Odense Karsten Kirk Larsen/ Leif Hald Pedersen Dagsorden 19.00-19.10 Velkomst og indledning Borgmester Anker Boye og afdelingsleder Karsten

Læs mere

Dvs. konklusionen er, at A får tildelt Vejle Fjord og B får tildelt Vestfyn, da denne kombination giver den højeste, vægtede sum af pointtal.

Dvs. konklusionen er, at A får tildelt Vejle Fjord og B får tildelt Vestfyn, da denne kombination giver den højeste, vægtede sum af pointtal. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. august 2014 14/08340-9 Leif Hald Pedersen lhp@vd.dk 7244 3606 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud PLA-PA.R001 og PLA-PA.R002 Ny bane

Læs mere

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt.

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt. Notat Køge Kommune GENNEMGANG AF FORLØBET AF EN KYSTBESSKYTTELSESSAG PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 15. April 2016 Projekt nr. 224495 Dokument nr. 1218928375 Version 2 Udarbejdet af MML Kontrolleret

Læs mere

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig projektgennemførelse af store anlægsprojekter

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig projektgennemførelse af store anlægsprojekter Udvidet resumé 37 Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig projektgennemførelse af store anlægsprojekter - med ny bane og motorvejsudvidelse på Vestfyn som illustrativt eksempel Ole Kveiborg, COWI A/S,

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR Indgår som bilag til Totalentrepriseaftalen IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRENØR Nærværende ydelsesbeskrivelse indgår som bilag til Totalentrepriseaftalen.

Læs mere

RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER

RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER APRIL 2014 1 af 6 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Der skal afgives tilbud på den vedlagte tilbudsliste (TBL). På tilbudslisten

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk

Læs mere

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker <Bropakke nr. og -betegnelse>

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker <Bropakke nr. og -betegnelse> Dato 30. august 2016 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon 7244 2245 Dokument 16/10839-2 Side 1/6 AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

ROSKILDE FJORD - FORBINDELSEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE

ROSKILDE FJORD - FORBINDELSEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON September 2013 13/19160 Peter Boding pbod@vd.dk +45 7244 3750 ROSKILDE FJORD - FORBINDELSEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE BILAG F SAP OPGAVENR.

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Rammeaftale om rådgivning og bistand vedrørende konsulentassistance i forbindelse med VIKING-samarbejde

Rammeaftale om rådgivning og bistand vedrørende konsulentassistance i forbindelse med VIKING-samarbejde Dato Sagsbehandler Mail @vd.dk Telefon 7244 Dokument Side 1/5 Rammeaftale om rådgivning og bistand

Læs mere

AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter Dato 25. januar 2017 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon 7244 2245 Dokument 16/14990-2 Side 1/6 2017 2020. SAP OPGAVENR. 1. Parterne Mellem

Læs mere

REKVISITION <Årstal-Løbenr.> AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

REKVISITION <Årstal-Løbenr.> AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter Dato 25. januar 2017 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon +45 7244 2245 Dokument 16/14990-3 Side 1/9 REKVISITION AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

Læs mere