Rammeaftale om vejprojektering mv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammeaftale om vejprojektering mv."

Transkript

1 Styring og samarbejde Rammeaftale om vejprojektering mv. vedrørende mindre anlægsopgaver november 2013 Bilag 5

2 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13/ Kresten Lysholdt-Andersen STYRING OG SAMARBEJDE I FORBINDELSE MED RÅDGIVNING 1. Generelt Dette er et dokument som beskriver processen omkring indkøb og levering af rådgivningsydelser. 2. Projektgennemgang og møder Opgaven omfatter: Kvalificering af modtaget materiale fra Vejdirektoratet. Straks efter indgåelsen af aftalen skal rådgiveren vurdere behovet for indhentning af yderligere grundlagsmateriale og rekvirere dette hos Vejdirektoratet. Alle aktiviteter i forbindelse med projektopstart Medvirke til koordinering af projektets organisation og kommunikation Medvirke til styring af kvalitet og miljø Udarbejdelse af og opfølgning på projektets deltidsplan Medvirke til udpegning af grænseflader mellem opgavens parter herunder også Vejdirektoratet. Samarbejde med Vejdirektoratets øvrige rådgivere. På Vejdirektoratets vegne varetage koordineringen af sikkerhed og sundhed i forbindelse med projektering. Identificere ændringer og generel økonomiopfølgning som følge heraf. Efter overdragelse af opgaven vil Vejdirektoratet med passende varsel foranstalte gennemførelse af en projektgennemgang. Til projektgennemgangen deltager Vejdirektoratet samt de nøglepersoner fra rådgiveren der skal løse opgaven. Projektgennemgangen er en detaljeret gennemgang af projektet med henblik på at sikre en fælles forståelse for kontraktens bestemmelser og rammerne for udførelsen. Parterne skal i forbindelse med projektgennemgangen identificere (kortlægge) særlige forhold, der kan have betydning for arbejdets gennemførelse i henhold til aftalens bestemmelser, herunder forhold vedrørende tidsplan, Vejdirektoratets ydelser, afrapportering, den tekniske kvalitet, arbejdsmiljø samt myndighedsbehandling. Resultatet af kortlægningen skal gennemgås med henblik på i fællesskab at beslutte foranstaltninger, der kan imødegå de registrerede forhold. Teglgårdsparken Middelfart vd@vd.dk EAN Telefon vejdirektoratet.dk SE

3 2 af 7 Nøglepersoner forudsættes forinden projektgennemgangen af have erhvervet sig godt kendskab til projektet Opstartsmøde På disse møder gennemgås projektets mere overordnede forhold, og der tages stilling til eventuelle justeringer af projektet eller projektorganisationen. Møderne skal foregå i en åben og fordomsfri dialog mellem parterne med det formål at skabe det bedste samarbejde om gennemførelse af projektet. Rådgiveren udfærdiger referat af møderne med angivelse af konklusioner og beslutninger. Til mødet deltager rådgiverens projektleder(e) og fagansvarlige samt Vejdirektoratets projektledere. 2.3 Projektevaluering Projektevaluering foretages efter principperne i Vejdirektoratets instruktion om Lærende evaluering. Der afholdes projektevalueringer undervejs i projektet, hvor Vejdirektoratet og rådgiver mødes. 2.4 Regelmæssige projektkoordineringsmøder Gennem hele projektforløbet fra aftaleindgåelse frem til aflevering af de beskrevne leverancer skal der afholdes regelmæssige projektkoordineringsmøder. Møderne vil omhandle specifikke leverancer og status på projektet. Formålet med møderne er følgende: Sikring af fremdrift i projektering ift. tidsplan, angivelse af planlagte aktiviteter i den kommende periode Sikring at projekteringen er i overensstemmelse med succeskriterier fastlagt til projektet, kvalitet mm. Sikring at anvendt tidsforbrug ift. tidplan (rådgivertimer) overholdes Sikring og fastlæggelse af handlinger for håndtering af eventuelle afvigelser. Sikring af det økonomiske budget Teknik Grænseflader Møderne vil have deltagelse af Vejdirektoratet ved projektlederen og/eller fagprojektlederen samt af rådgiveren ved projektlederen og relevante medarbejdere fra rådgiverens organisation. Rådgiverens tekniske rådgivere kan deltage i projektkoordineringsmøderne på Vejdirektoratets anmodning.

4 3 af Milepælsmøde (afsluttende opfølgning ved overlevering af leverancer) Der afholdes milepælsmøder i forbindelse med aflevering af leverancer og gennemførsel af modtagekontrol. Det gælder både rådgiverens leverancer til Vejdirektoratet og Vejdirektoratets leverancer til rådgiveren. Møderne har til formål at sikre: At leverancerne er i overensstemmelse med det i udbudsmaterialet angivne, herunder afleveret rettidigt og til den aftalte kvalitet At leverancerne overholder de specificerede granskningsmetoder At der sker en udbedring af eventuelle mangler, som potentielt kan føre til afslag i rådgiverprisen. Disse møder vil have deltagelse af Vejdirektoratet ved projektlederen og/eller fagprojektlederen samt af rådgiveren ved projektlederen og deltagere fra dennes organisation. Vejdirektoratet indkalder til disse møder, der afholdes hos projektlederen. Rådgiveren udarbejder og udsender referat fra møderne. Møderne vil efter forudgående aftale kunne suppleres med afholdelse af tekniske projektmøder, der omhandler mere specifikke problemstillinger med deltagelse af specialister fra rådgiveren og Vejdirektoratet. 2.7 Øvrige møder Rådgiveren skal, under projektering, påregne at afholde/deltage i følgende møde- og koordineringsaktiviteter: Granskningsmøder med Vejdirektoratet Ad hoc møder med myndigheder Møder med lodsejere Borgermøder Besigtigelses- og ekspropriationsforretninger Møder med berørte ledningsejere Møder vedrørende trafikafvikling med Vejdirektoratet, vejmyndighed og politi Koordineringsmøder med projektets øvrige samarbejdspartnere Rådgiver skal desuden: Medvirke til koordinering af egne arbejder i forhold til Vejdirektoratets opgaver Deltage i læsningsmøder Deltage i besvarelse af spørgsmål under udbud Deltage i projektoverdragelse til tilsyn og entreprenør. Udføre projektopfølgning i anlægsfasen. Ved evt. forbehold påregnes en kapitalisering af forbeholdene Bistå i udvælgelsen af entreprenør

5 4 af 7 3. Styring og dokumentation af kvalitet 3.2 Kvalitets/dokumentkontrolplan Rådgiveren skal senest 15 arbejdsdage efter aftaleindgåelse fremsende en kvalitets/dokumentkontrolplan for de enkelte opgavers gennemførelse. Kvalitets/dokumentkontrolplanen skal følge beskrivelse af Kvalitetskontrol og dokumentation i Krav til rådgiverens kvalitetsarbejde, der kan hentes på > Standarder og paradigmer > rådgiveraftaler. Rådgiveren skal udføre kvalitetskontrol og granskning af egne leverancer før de afleveres til Vejdirektoratet. Rådgiverens kvalitets/dokumentkontrolplan vedlægges leverancerne som dokumentation for kvalitetssikring. 3.3 Audit Vejdirektoratet kan gennemføre 1 eller flere audit hos rådgiveren som opfølgning på kravene til rådgiverens kvalitetsstyring. 4. Arbejdsmiljø under projekteringen Rådgiveren skal på vegne af Vejdirektoratet forestå koordinering af sikkerhed og sundhed i overensstemmelse med bestemmelserne i Arbejdstilsynets bekendtgørelse om bygherrens pligter. Rådgiveren skal følge og benytte Vejdirektoratets instruktioner, vejledninger og paradigmer for arbejdsmiljø. Rådgiveren skal senest ved opgavens igangsætning oplyse navn på den medarbejder, der varetager arbejdsmiljøkoordinatorfunktionen, samt ved dennes CV og kursusbevis dokumentere de i bekendtgørelsens 5 anførte kompetencekrav. Opfyldelse af de i bekendtgørelsens 10, stk. 1, nr. 2 og 3, nævnte krav (udarbejdelse af plan for sikkerhed og sundhed og udarbejdelse af journal) skal dokumenteres over for Vejdirektoratet. Alle dele af arbejdsmiljøkortlægningen og Plan for Sikkerhed og Sundhed skal fremsendes til Vejdirektoratet for gennemsyn hos den ansvarlige person i Vejdirektoratet. Det færdige udarbejdede materiale skal fremsendes til den ansvarlige person i Vejdirektoratet med henblik på arkivering af hensyn til Arbejdstilsynets evt. senere forespørgsel.

6 5 af 7 Den, der varetager arbejdsmiljøkoordinatorfunktionen hos rådgiveren, skal sørge for at overdrage sin viden fra arbejdsmiljøkortlægningen til arbejdsmiljøkoordinatorfunktionen i bygge-/anlægsfasen. Dvs. at arbejdsmiljøkoordinator i projekteringsfasen skal overdrage sit arbejdsmiljømateriale og viden om arbejdsmiljøet vedr. entreprisen til arbejdsmiljøkoordinator i bygge-/anlægsfasen, med mindre det er samme person. 5. Rådgiverens dokumentation 5.1 Teknisk dokumentation Krav til teknisk dokumentation fremgår af IKT-specifikationerne. 5.2 Som udført dokumentation Rådgiverens ydelser omfatter udarbejdelse og overdragelse af som udført dokumentation til Vejdirektoratet, som beskrevet i Anlægsdivisionens Tilsynshåndbog, Instruktion: Som udført dokumentation og overdragelse til drift. Instruktionen skal anvendes i det omfang, det er angivet i ydelsesbeskrivelserne og kan hentes på > Leverandørportal > Standarder og paradigmer > Paradigmer til anlægs- og udførelsesfase > Som udført. Heraf fremgår at dokumentationen bl.a. skal omfatte: Som udført tegningsmateriale Beskrivelser og driftsinstruktioner af vejens udstyr. Alle relevante data for <vejman.dk>, <DANBRO>, <VEJLYS-WEB> samt øvrige systemer anvendt af Vejdirektoratet (fremgår af instruktionen Som udført ) Rådgiveren udarbejder (som en del af projektopfølgningen) som udført dokumentation på baggrund af tilsynets tilbagemeldinger samt entreprenørens input under anlægsfasen. Nærmere anvisning er givet i ydelsesbeskrivelserne Rådgiveren skal sikre, at udbuddet for anlægsarbejderne indeholder relevante krav til eventuelle bidrag fra entreprenøren til som udført dokumentationen, herunder krav til formater. Som udført tegninger skal leveres med angivelse af kilometrering, som er gældende stedangivelse under drift. Vejdirektoratets stationering er gældende under projektering og anlæg. Når linjeføringen er lagt fast, udleverer Vejdirektoratet retningslinjer for omregning fra stationering til kilometrering. 5.3 Digitalt projekt Rådgiveren skal levere og udveksle digitalt materiale i henhold til IKT beskrivelserne.

7 6 af 7 Sker der i projektforløbet ændringer, der får indflydelse på ekspropriationsgrænser eller arbejdsarealer, skal dette omgående meddeles til Vejdirektoratet. Når ændringerne er accepteret af Vejdirektoratet, leverer rådgiveren en ny fil med ekspropriationsgrænser og arbejdsareal. Når der sker væsentlige ændringer såsom nye/slettede adgangsveje, ændring mellem overføring og underføring af sti og vej, nye tilslutningsanlæg, terrænmodellering, ændring af skråningsanlæg o. lign., skal der straks efter ændringerne leveres nyt digitalt grundlag til Vejdirektoratet. 6. Tredjepartskontrol sikkerhedsbestemmelser for konstruktioner på statsvejene Rådgivning vedrørende større konstruktioner er genstand for tredjepartskontrol. Aftale om tredjepartskontrol indgås direkte mellem Vejdirektoratet og tredjeparten 7. Kontakt til myndigheder og andre Rådgiver skal på vegne af Vejdirektoratet udarbejde dokumenter til brug i denne korrespondance: I forbindelse med korrespondance til myndigheder og lodsejere, hvor Vejdirektoratet er underskriver, skal breve sendes på Vejdirektoratets papir. Al korrespondance med myndigheder og lodsejere, skal sendes til Vejdirektoratet enten som mail, brev eller pdf-fil af brevene, som dokumentation i forbindelse med udsendelse og i henhold til dokumentplanen. Ved information til myndigheder og lodsejere, hvor Vejdirektoratet ikke er underskriver, kan rådgiveren anvende eget papir. Arkæologi: Vejdirektoratet varetager, at der foretages arkæologiske undersøgelser. Rådgiveren skal tage højde for museets arbejder i forbindelse med projektets udførelse. Deltage i forhandling med myndigheder: Rådgiveren skal deltage og tage referater fra teknikermøde med forskellige myndigheder. Rådgiveren skal opdatere projektet og indarbejde bemærkninger/ændringer i forlængelse af myndighedsforhandlingen inden fremsendelse. Politi og vejmyndigheder: Rådgiver skal afholde planlægningsmøder med politi og vejmyndigheder for godkendelse af midlertidig trafikafvikling.

8 7 af 7 Rådgiveren skal indkalde til orienteringsmøde med politiet i de berørte kredse. Rådgiveren tager mødereferat. Myndighedsplan: Rådgiver bidrager til udarbejdelsen af myndighedsplanen i samarbejde med Vejdirektoratet med udgangspunkt i Vejdirektoratets paradigme. Rådgiveren udarbejder udkast til ansøgning til Vejdirektoratets godkendelse og søger herefter de nødvendige tilladelser på vegne af Vejdirektoratet. Rådgiver foretager opfølgning efter myndighedsplan samt opfølgning på godkendelser. 8. Arealbehov og grænser mod naboer Ekspropriationerne til vejanlægget sker efter særlig hjemmel og efter reglerne i lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom. Fra besigtigelses- og ekspropriationsforretningerne udfærdiges i samarbejde med Vejdirektoratet interne noter, der indeholder bemærkninger og aftaler med lodsejerne, som skal respekteres af rådgiver og i relevant omfang indarbejdes i projektet og udføres som en del af nærværende aftale. Arealbehov til vejanlægget, herunder til arbejdsarealer, interimsveje, anstillingsplads til entreprenør, regnvandsbassiner, adgangsveje, erstatningsbiotoper m.v. skal fastlægges i henhold til nærmere aftale med Vejdirektoratet forud for de forskellige forretninger. Såfremt arealer skal sikres med servitut til f.eks. oversigtsarealer eller skilte skal dette indgå i ekspropriationsmaterialet. Såfremt rådgiver har behov for at kontakte lodsejer skal dette ske ved forud indgået aftale med Vejdirektoratet. Al korrespondance mellem rådgiver og lodsejer (kopi af breve, mails og telefonnotater, mødereferater) skal videresendes til Vejdirektoratet i løbet af 2 arbejdsdage.

9 Vejdirektoratet har lokalkontorer i Aalborg, Fløng, Middelfart, Næstved og Skanderborg samt hovedkontor i København. Find mere information på vejdirektoratet.dk. VEJDIREKTORATET Niels Juels Gade 13 Postboks København K Telefon vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER STYRING OG SAMARBEJDE

STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER STYRING OG SAMARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Juli 2013 Erik Stoklund Larsen esl@vd.dk +45 2122 4496 STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER STYRING OG SAMARBEJDE BILAG D INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELT... 2 PROJEKTGENNEMGANG

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 UDBUDSBETINGELSER RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 2 af 9 SIDE H20.06.R01 Indhold Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker 2017 2020 August 2016 Side 2 af 9 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generelt...

Læs mere

udbudsbetingelser anl-udb.r005 Rammeaftale om miljørådgivning vedr. forurenede veje, grunde og bygninger december 2013 BUT; STY, YB, IKT, TAG

udbudsbetingelser anl-udb.r005 Rammeaftale om miljørådgivning vedr. forurenede veje, grunde og bygninger december 2013 BUT; STY, YB, IKT, TAG udbudsbetingelser anl-udb.r005 Rammeaftale om miljørådgivning vedr. forurenede veje, grunde og bygninger december 2013 BUT; STY, YB, IKT, TAG 2 af 23 BUT ANL-UDB.R005 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM

Læs mere

14210.R01. oktober 2013

14210.R01. oktober 2013 tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) 14210.R01 HOVEDRÅDGIVER ROSKILDE FJORD - FORBINDELSEN oktober 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON September 2013 13/19160 Peter Boding pbod@vd.dk +45 7244

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.>

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE: 1052.R05 RÅDGIVNING VEJ OG

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Tryk F11 for at navigere mellem felterne [Denne vejledende tekst skal slettes] AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND ESDH SAGSNR. Tilføj ESDH sagsnr. SAP OPGAVENR. Tilføj

Læs mere

SIDE 1 af 14 BUT ANL-ANA.R003

SIDE 1 af 14 BUT ANL-ANA.R003 1 af 14 BUT ANL-ANA.R003 2 af 14 BUT ANL-ANA.R003 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 3 4. Spørgsmål til udbudsmaterialet... 4

Læs mere

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE DOKUMENTNR. UDARBEJDET GODKENDT ENHED 11/01291-3 ARS Dec.. 2011 ANP 09.10.2009 ANL-PRO GYLDIGHEDSOMRÅDE MÅLGRUPPE Alle anlægsprojekter ARB-P i projekteringsfaserne, herunder rådgivere INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver.

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2013 13/18808-1 Morten Weigand mwe@vd.dk 7244 3059 Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER SAP OPGAVENR.

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

OVERSÆTTELSE - ENGELSK

OVERSÆTTELSE - ENGELSK UDKAST TIL RAMMEAFTALE OVERSÆTTELSE - ENGELSK MARTS 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 14/02645-1 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 72443130 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND, OVERSÆTTELSE-ENGELSK

Læs mere

Entreprise H

Entreprise H er Entreprise H370.02.76 Signalentreprise H370 Herning - Varde >>> H370.02 maj 2012 Tilbud og kontrakt Løbe nr Reference Hvor skal kontrolleres Hvordan skal kontrolleres kontrolleres Acceptkriterium Krav

Læs mere

Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning

Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning 89800 Jernbanebro over Vejle Fjord Oktober 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 2 af 7 Indhold AGGERS.R01 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS. Dato 10. juli 2014 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon 7244 3743 Dokument 14/07245-2 Side 1/1 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

Læs mere

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND DATO September 2012 UDARBEJDET AF Iben Maag RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND ESDH SAGSNR. Tilføj ESDH sagsnr. SAP OPGAVENR. Tilføj SAP opgavenr., ét evt. flere FAKTURAREFERENCE Tilføj initialer, der

Læs mere

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dato: 15.03.2013 Side: 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. AFHOLDELSE AF MØDER... 3 3.1 Bygherremøder

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter Rammeaftale om administration af særtransporter 2017-2020 Januar 2017 Side 1 af 8 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Generelt... 3 3 Planlægning af rådgivningsydelsen...

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE ADVEST-MA.R01 RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRME

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE ADVEST-MA.R01 RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRME DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON april 2014 13/04422-4 Sonja Petersen sop@vd.dk 22 19 73 46 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE ADVEST-MA.R01 RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRME SAP OPGAVENR. H01421

Læs mere

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm Udbudskontrolplaner Entreprise 6770.50 Beplantning Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm NOVEMBER 2011 UKP Indhold 6770.50 Udbudskontrolplaner Strækning: Holstebro - Vejle 6770 Riis - Ølholm Entreprise: 6770.50

Læs mere

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016 Udbudsbetingelser H06027.R02 Brorådgivning H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen Maj 2016 Dokumentnr. 16/05980-5 2 af 6 H06027.R02 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

REKVISITION AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND

REKVISITION AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Bilag 4 REKVISITION AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND SAP OPGAVENR. Tilføj

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag. rådgivning 93200.R01. Storstrømsbroen, hovedrådgivning. Sjælland (Masnedø) og Falster. august 2013.

Tilbuds- og afregningsgrundlag. rådgivning 93200.R01. Storstrømsbroen, hovedrådgivning. Sjælland (Masnedø) og Falster. august 2013. Tilbuds- og afregningsgrundlag rådgivning 93200.R01 Storstrømsbroen, hovedrådgivning Sjælland (Masnedø) og Falster august 2013 Bilag C DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Juli 2013 Erik Stoklund Larsen

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Aftale om rådgivning og bistand Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2014 14/14540 Hans-Carl

Læs mere

Udkast til Rekvisition Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet. September 2014

Udkast til Rekvisition Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet. September 2014 Udkast til Rekvisition Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet September 2014 2 af 5 REKVISITION AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND SAP OPGAVENR. FAKTURAREFERENCE LKB RAMMEAFTALE NR. REKVISITION

Læs mere

Rådgivningsudbud 6717.R03

Rådgivningsudbud 6717.R03 udbudsbetingelser Rådgivningsudbud 6717.R03 Over- og underføringer 67 Holstebro - Vejle >>> 6717 Aulum - Snejbjerg oktober 2013 2 af 34 Indhold 6717.R03 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Der skal afgives tilbud på den vedlagte

Læs mere

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016 IKT Beskrivelse Entreprise 6714.200 Vej- og broarbejder Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej Februar 2016 IKT BESKRIVELSE 1. GENERELT... 1 1.1. Projektweb... 1 2. YDELSENS INDHOLD... 2

Læs mere

RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER

RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER APRIL 2014 1 af 6 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Der skal afgives tilbud på den vedlagte tilbudsliste (TBL). På tilbudslisten

Læs mere

Rammeaftale. Entreprise AD-AG.R03. Rammeaftale om afsætning af grænser til forretninger på Ringsted - Femern. November 2014

Rammeaftale. Entreprise AD-AG.R03. Rammeaftale om afsætning af grænser til forretninger på Ringsted - Femern. November 2014 Rammeaftale Entreprise AD-AG.R03 Rammeaftale om afsætning af grænser til forretninger på Ringsted - Femern November 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. oktober 2014 14292-3 Svend Elgaard

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED

Læs mere

Niels Ole Karstoft Stig Brinck

Niels Ole Karstoft Stig Brinck BIM samarbejdsformer og Samprojektering Niels Ole Karstoft Stig Brinck 19. FEBRUAR 2018 Disp. forslag Proj.forslag Udbud Udførelsesproj. Forventet design Fastlagt design Endeligt design Produktion Arkitekt

Læs mere

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning)

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Marts 2019 AFTALE om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren Bilag 2 - Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren AlmenNet, Studeistrædet

Læs mere

Rådgivning om etablering af erstatningsbiotoper og naturovervågning

Rådgivning om etablering af erstatningsbiotoper og naturovervågning Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning 93200.R07 Rådgivning om etablering af erstatningsbiotoper og naturovervågning Storstrømsbroen Maj 2016 2 af 6 1. GENERELT Opgaven kan deles op i tre faser: 1. Rådgivning

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE 1.1 Undertegnede, Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter i det følgende kaldet bygherren, 1.2 og medundertegnede i det følgende kaldet rådgiveren,

Læs mere

ENTREPRISE H102.02.21

ENTREPRISE H102.02.21 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE H102.02.21 Midterhelle-entreprise H102 Roskilde - Ringsted >>> H102.02 Trafiksanering i Osted MARTS 2011 Styring og samarbejde Entreprise Entreprenør: Udgave: H102.02.21

Læs mere

STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE

STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Juli 2013 Erik Stoklund Larsen esl@vd.dk +45 2122 4496 STORSTRØMSBROEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE BILAG F SAP OPGAVENR.

Læs mere

Rådgivningsudbud 6714.R02

Rådgivningsudbud 6714.R02 udbudsbetingelser Rådgivningsudbud 6714.R02 Banebroer og øvrige bygværker 67 Holstebro - Vejle >>> 6714 Holstebro N - Aulum oktober 2013 2 af 38 Indhold 6714.R02 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD

Læs mere

Udkast til rammeaftale Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet. September 2014

Udkast til rammeaftale Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet. September 2014 Udkast til rammeaftale Rammeaftale Fagspecialistrådgivning på signalområdet September 2014 2 af 5 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND TIL FAGSPECIALISTRÅDGIVNING PÅ SIGNALOMRÅDET SAP OPGAVENR.

Læs mere

1052.R05. Rådgivning Vej og Konstruktioner Udbygning af Køge Bugt Motorvejen. København Køge >>> Egedesvej Køge. BUT, SB, Grundlag og forudsætninger

1052.R05. Rådgivning Vej og Konstruktioner Udbygning af Køge Bugt Motorvejen. København Køge >>> Egedesvej Køge. BUT, SB, Grundlag og forudsætninger udbudsbetingelser 1052.R05 Rådgivning Vej og Konstruktioner Udbygning af Køge Bugt Motorvejen København Køge >>> Egedesvej Køge JUNI 2013 BUT, SB, Grundlag og forudsætninger 3 af 63 Indhold 1052.R05 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

TOTALENTREPRISER: BEDØMMELSE AF ENTREPRISENS FÆLLES KVALITETSPLAN OG PARTSPECIFIK KVALITETSPLAN FOR PROJEKTERING.

TOTALENTREPRISER: BEDØMMELSE AF ENTREPRISENS FÆLLES KVALITETSPLAN OG PARTSPECIFIK KVALITETSPLAN FOR PROJEKTERING. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. juli 2013 13/15323-1 Anne Marie Flensted/DHH amf@vd.dk 72442332 INSTRUKTION TOTALENTREPRISER: BEDØMMELSE AF ENTREPRISENS FÆLLES KVALITETSPLAN OG PARTSPECIFIK

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning A1. Krav til totalrådgiveren Deltagelse i alle projekterings-, bygherre- & byggeudvalgsmøder. Totalrådgiveren indkalder til alle projekteringsmøder og bygherremøder.

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO 9001. Kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere

Virksomhedsordning for modulvogntog. Procedure, retningslinjer og muligheder

Virksomhedsordning for modulvogntog. Procedure, retningslinjer og muligheder Virksomhedsordning for modulvogntog Procedure, retningslinjer og muligheder Virksomhedsordningen for modulvogntog Procedure, retningslinjer og muligheder Dato: Januar 2014 Oplag: 300 Tryk: Vejdirektoratet

Læs mere

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted M52, Esbjergmotorvejen >>> M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted AUGUST 2014 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT...

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOFYSISKE UNDERSØGELSER

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOFYSISKE UNDERSØGELSER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 93200.R04/14210.R02 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOFYSISKE

Læs mere

ROSKILDE FJORD - FORBINDELSEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE

ROSKILDE FJORD - FORBINDELSEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON September 2013 13/19160 Peter Boding pbod@vd.dk +45 7244 3750 ROSKILDE FJORD - FORBINDELSEN HOVEDRÅDGIVER RÅDGIVERAFTALE BILAG F SAP OPGAVENR.

Læs mere

Bilag A Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning

Bilag A Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning Selskab/ Afdeling/ prjnr: Afsnit jf ydelsesbeskrivelse for 1 Rådgivning før projektering 11 Idéoplæg 12 Byggeprogram 2 Rådgivning i forbindelse med projekteringsledelse 21 Projekteringsledelse Rådgiveren

Læs mere

- Ansøgning om myndighedstilladelser f.eks. udledningstilladelse, landzonetilladelse, byggetilladelse mv.

- Ansøgning om myndighedstilladelser f.eks. udledningstilladelse, landzonetilladelse, byggetilladelse mv. Bilag 2 Dato 13-02-2014 Sagsnr. 3117 Sagsbeh als Ydelsesbeskrivelse rådgiverudbud Ugerløse Rådgiverydelse for separering af deloplandene UG01, UG02, UG08, UG09, UG12 og UG14 i Ugerløse, samt kapacitetsberegning

Læs mere

Rammeaftale om vejprojektering mv.

Rammeaftale om vejprojektering mv. udbudsbetingelser Rammeaftale om vejprojektering mv. vedrørende mindre anlægsopgaver november 2013 2 af 11 Indhold Rammeaftale om vejprojektering mv. vedrørende mindre anlægsopgaver INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Udkast til rekvisition

Udkast til rekvisition Udkast til rekvisition Rådgivning Rammeaftale om rådgivning i forbindelse med trafikale og samfundsøkonomiske analyser Februar 2015 Februar 2015 UDKAST TIL: REKVISITION TIL RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING I

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER FOR ROSKILDE FJORD FORBINDELSEN

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER FOR ROSKILDE FJORD FORBINDELSEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE JERNBANEBRO OVER VEJLE FJORD - SKITSEPROJEKTERING I FORBINDELSE MED VVM (PLA-PA.R002)

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE JERNBANEBRO OVER VEJLE FJORD - SKITSEPROJEKTERING I FORBINDELSE MED VVM (PLA-PA.R002) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE JERNBANEBRO OVER VEJLE FJORD

Læs mere

Grundlag og krav (IKT) VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017

Grundlag og krav (IKT) VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017 Grundlag og krav (IKT) VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering Maj 017 Side 1 af 8 IKT GRUNDLAG OG KRAV 1 Generelt IKT Grundlag og krav beskriver følgende for alle parter

Læs mere

Arbejdsmiljørådgivning vedrørende byggepladsen

Arbejdsmiljørådgivning vedrørende byggepladsen Ydelsesbeskrivelse Maj 2009 Arbejdsmiljørådgivning vedrørende byggepladsen. Danske Arkitektvirksomheder Ydelsesbeskrivelse ydelser ved Arbejdsmiljø-rådgivning vedrørende byggepladsen Denne ydelsesbeskrivelse

Læs mere

BAR Bygge og Anlæg Informationsmøde/netværksmøde Vejdirektoratets erfaringer i projekteringen Arbejdsmiljø ved anlægsarbejde

BAR Bygge og Anlæg Informationsmøde/netværksmøde Vejdirektoratets erfaringer i projekteringen Arbejdsmiljø ved anlægsarbejde BAR Bygge og Anlæg Informationsmøde/netværksmøde Vejdirektoratets erfaringer i projekteringen Arbejdsmiljø ved anlægsarbejde Arbejdsmiljøkoordinering PSS Koordinering Godt arbejdsmiljø Arbejdsmiljøkoordinering

Læs mere

Bygherreaudit ved rådgiveraftaler / hovedentrepriser og totalentrepriser

Bygherreaudit ved rådgiveraftaler / hovedentrepriser og totalentrepriser Dato 20. december 2018 Sagsbehandler Simon Midtgaard Fogt Mail smf@vd.dk Telefon +45 7244 7051 Dokument 13/19467 Side 1/6 Instruktion Ekstern audit Bygherreaudit ved rådgiveraftaler / hovedentrepriser

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY STORSTRØMSBRO

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY STORSTRØMSBRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. september 2013 13/16532- Niels Gottlieb ng@vd.dk 7244 3623 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

BUT. Udbud AD-AG.R04. Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft. November 2014

BUT. Udbud AD-AG.R04. Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft. November 2014 BUT Udbud AD-AG.R04 Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft November 2014 2 af 6 Indhold AD-AG.R04 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2.

Læs mere

Rådgivning vedr. bygværker, geoteknik og arkitektur

Rådgivning vedr. bygværker, geoteknik og arkitektur udbudsbetingelser Entreprise 12810.R02 Rådgivning vedr. bygværker, geoteknik og arkitektur 128 Rettestrup - Rønnede >>> 12810 Næstved Omfartsvej Nord maj 2012 INDHOLD 12810.R02 2 af 62 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Januar a IKT-specifikationer aftale og kommunikation. del 5 digitalt udbud og tilbud

Januar a IKT-specifikationer aftale og kommunikation. del 5 digitalt udbud og tilbud Januar 2016 a 102-5 IKT-specifikationer aftale og kommunikation del 5 digitalt udbud og tilbud Kolofon 2016-01-08

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR Indgår som bilag til Totalentrepriseaftalen IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRENØR Nærværende ydelsesbeskrivelse indgår som bilag til Totalentrepriseaftalen.

Læs mere

hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje

hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje Udgivet af Januar 2013 ISBN 9788770603089 WEB ISBN 9788770603102 oplag 250 stk. Når du får et stort vejanlæg som nabo På de næste sider finder du en tidsplan

Læs mere

Arbejdsmiljø Ydelsesspecifikation for byggeledelse

Arbejdsmiljø Ydelsesspecifikation for byggeledelse BILAG E.1-5 Arbejdsmiljø Ydelsesspecifikation for byggeledelse September 2016 Bekendtgørelse 117 af 5. februar 2013 om bygherrens pligter pålægger BYGST som bygherre en række ansvarsområder på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Udarbejdet

Læs mere

Forretningsorden for samarbejde

Forretningsorden for samarbejde Aarhus Februar 2016 Sagsnr. 020789-0092 tb/tb/kkp Forretningsorden for samarbejde Aalborg Kommune og Budolfi Plads, Aalborg 2/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Samarbejdets organisering... 3

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 24. februar 2014 PJA BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF

Læs mere

RAMMEAFTALER VEDRØRENDE RÅDGIVNING I FORBINDELSE MED ITS-SYSTEMER BESKRIVELSE AF YDELSERNE

RAMMEAFTALER VEDRØRENDE RÅDGIVNING I FORBINDELSE MED ITS-SYSTEMER BESKRIVELSE AF YDELSERNE BILAG 1 RAMMEAFTALER VEDRØRENDE RÅDGIVNING I FORBINDELSE MED ITS-SYSTEMER BESKRIVELSE AF YDELSERNE MAJ 2013 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244 3333

Læs mere

Arbejdsmiljø i byggeriet Ydelsesbeskrivelser. Projektdirektør i SES Jan Quitzau Rasmussen

Arbejdsmiljø i byggeriet Ydelsesbeskrivelser. Projektdirektør i SES Jan Quitzau Rasmussen Arbejdsmiljø i byggeriet Ydelsesbeskrivelser Projektdirektør i SES Jan Quitzau Rasmussen FRI og Danske ARK Ydelsesbeskrivelser Udgave Byggeri og Planlægning, april 2006. - Tilrettes let ultimo 2009. -

Læs mere

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. juli 2013 13/13849 Anne Mette Sommer anso@vd.dk 7244 2239 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING SAP OPGAVENR.

Læs mere

REKVISITION <Bygværk-Årstal-Løbenr.> AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker

REKVISITION <Bygværk-Årstal-Løbenr.> AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker Dato 30. august 2016 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon +45 7244 2245 Dokument 16/10839-3 Side 1/10 REKVISITION AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for SOM UDFØRT høringsudkast. Udkast

Ydelsesbeskrivelse for SOM UDFØRT høringsudkast. Udkast Ydelsesbeskrivelse for SOM UDFØRT 2019 høringsudkast Udkast 2018-12-10 Ydelsesbeskrivelsen er udarbejdet af: Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI DANSKE ARKITEKTVIRKSOMHEDER Følgende virksomheder har

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise

Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise Bilag til totalrådgivningskontrakt Etablering af sundhedshus i Skærbæk 3. september 2012 YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALRÅDGIVNING

Læs mere

BILAG 4 REKVISITION TIL RAMMEAFTALE OM PLANLÆGNING AF MINDRE ANLÆG MINIUDBUD

BILAG 4 REKVISITION TIL RAMMEAFTALE OM PLANLÆGNING AF MINDRE ANLÆG MINIUDBUD DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Marts 2014 Kort vejledning fjernes når aftaleteksten er færdig og inden underskrift.

Læs mere

HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE

HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE UDGIVET AF Vejdirektoratet Marts 2013 ISBN 9788770603119 WEB ISBN 9788770603133 OPLAG 100 stk. NÅR VEJEN NÆR DIG SKAL UDBYGGES På de næste sider finder du

Læs mere

Udbudsbetingelser Rådgivning

Udbudsbetingelser Rådgivning Udbudsbetingelser Rådgivning 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser Storstrømsbroen November 2016 Dokumentnr. 16/11848-3 2 af 7 Indhold 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

EKSEMPLER PÅ VISUALISERINGER AF UDVALGTE AB18 / ABR18-BESTEMMELSER

EKSEMPLER PÅ VISUALISERINGER AF UDVALGTE AB18 / ABR18-BESTEMMELSER EKSEMPLER PÅ VISUALISERINGER AF UDVALGTE AB18 / ABR18-BESTEMMELSER For at understøtte forståelsen og implementeringen af de nye AB/ABR-bestemmelser har vi i samarbejde med byggeriets brancheorganisationer

Læs mere

Til de bydende på Entreprise: Limfjordstunnelen. Leverance af vognbanesignaler

Til de bydende på Entreprise: Limfjordstunnelen. Leverance af vognbanesignaler DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER E-MAIL TELEFON 15. november 2011 ÅFHH\4263udb029 Henrik Bak hb@afhh.dk 38 16 50 76 Til de bydende på Entreprise: Limfjordstunnelen. Leverance af vognbanesignaler DRIFTSOMRÅDET

Læs mere

Arbejdsmiljøkoordinatorens udfordringer

Arbejdsmiljøkoordinatorens udfordringer Oplæg 9. juni 2016 Arbejdsmiljøkoordinatorens udfordringer v/ Ulrik Houlby Holm 17. juni 2016 1 Orbicon Arbejdsmiljø Kernekompetencer: Autoriseret arbejdsmiljørådgivning Arbejdsmiljø i forbindelse bygge-

Læs mere

Vintertjeneste med specialmaskiner 2013

Vintertjeneste med specialmaskiner 2013 bestemmelser om udbud og tilbud Vintertjeneste med specialmaskiner 2013 Februar 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. februar 2013 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) VINTERTJENESTE MED SPECIALMASKINER

Læs mere

Paradigme revideret 11. april 2012 (Ubudsbetingelser_Rådgiver doc)

Paradigme revideret 11. april 2012 (Ubudsbetingelser_Rådgiver doc) INDHOLD Paradigme revideret 11. april 2012 (Ubudsbetingelser_Rådgiver27032012.doc) 1 af 26 BUT, SB, Grundlag og forudsætninger Forsiden skal bestille hos trykkeri@vd.dk. Derved sikres, at

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav Forundersøgelse Østlig Ringvej, tekniske og miljømæssige undersøgelser. Maj 2017

Kvalitetsledelseskrav Forundersøgelse Østlig Ringvej, tekniske og miljømæssige undersøgelser. Maj 2017 Kvalitetsledelseskrav Frundersøgelse Østlig Ringvej, tekniske g miljømæssige undersøgelser Maj 2017 Side 2 af 8 KVALITETSLEDELSESKRAV TIL RÅDGIVERYDELSER 1 Indledning Frmålet med bilag Kvalitetsledelseskrav

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 36320.50 Beplantningsarbejder 36320 Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UKP Indhold 36320.50 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. december 2016 16/10604-1 Tina Jonsen tjon@vd.dk +45 7244 2220 IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN

Læs mere

Grundlag og krav - IKT Entreprise Faste tavler

Grundlag og krav - IKT Entreprise Faste tavler Grundlag og krav - IKT Entreprise 14210.400 Faste tavler Fjordforbindelsen Frederikssund Januar 2019 Side 1 af 10 IKT - Grundlag og krav 1 Generelt IKT - Grundlag og krav beskriver følgende for alle parter

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210 Etablering af vandhuller Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 12810.210 Etablering af vandhuller. Udbudsbetingelser. Orientering. I forbindelse

Læs mere

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017 BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering Maj 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 3 4.

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG H06026.R02 Brorådgivning H060 Østjyske Motorvej TSA 56 b Hatting, Horsens Maj 2016 1 af 3 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Der skal afgives tilbud på den vedlagte

Læs mere