Louise Brown, Seda Tugba Cetinkaya, Erkan Ari, Carl Frandsen, Christian Boldsen, Mette Winther Nielsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Louise Brown, Seda Tugba Cetinkaya, Erkan Ari, Carl Frandsen, Christian Boldsen, Mette Winther Nielsen"

Transkript

1 Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af medborgerskabsrådsmødet den 28. september 2016 Mødested: Laksetorvet D.3.32 Mødedato: Sendes til: Medborgerskabsråde Deltagere: Afbud: Vitus Jordan, Fatmir Asllanaj, Henning M. Eriksen, Michael Randrup, Svend Aage Nielsen, Jan Guldmann, Steen Bundgaard, Maria Fangel, Fahrudin Zec (fast suppleant for Seda), Emmanuel Monsale Maheshe (fast suppleant for Erkan), Bjarke Scott Levinsen (forvaltningen) Louise Brown, Seda Tugba Cetinkaya, Erkan Ari, Carl Frandsen, Christian Boldsen, Mette Winther Nielsen 1. Borgerrådgiverens erfaringer v. Jesper Cortes Jesper Cortes holdt oplæg om borgerrådgiverens virksomhed, der er startet som et initiativ i Randers kommune primo 2011, og nu tæller 3 ansatte, til samlet betjening af Randers, Skanderborg, Norddjurs, Favrskov og Horsens kommuner. Funktionen er uafhængig af kommunens organisationsplan, og behandler alene i Randers henved 600 borgerhenvendelser om året. Borgerrådgiverne tager ikke af egen drift generelle initiativer, men på baggrund af erfaringer fra opgaveløsninger, foranlediget af konkrete borgerhenvendelser, foreslås der fra tid til anden ændrede procedurer i kommunens forvaltningsgrene. På den måde er der et interessant overlap med en del af medborgerskabsrådets grundlag og intentioner. Hertil kom en god dialog om kommunens kanalstrategi, sat i relation til lovgivningen på området og hensynet til de op mod 20% af borgerne, der har behov for mere end digital kontakt med kommunen. (Kanalstrategi = strategi for borgernes mulighed for at kontakte kommunen.) Link til funktionen: 2. Kommentarer til referat af medborgerskabsrådsmødet den 24. august 2016 Ingen kommentarer til referatet.

2 Som opfølgning på drøftelsen om borgermødet vedrørende Thors Bakke orienterede Maria om, at Christian Boldsen og Maria deltog i mødet. Maria oplyste at hun til mødet kommenterede borgerinddragelsesprocessen og efterlyste generelt større synlighed omkring borgerinddragelsesinitiativerne. Jan efterspurgte tal for hvor mange besøgende der er på rådets hjemmeside, herunder klik på referaterne. Bjarke undersøger hjemmesidens trafik og opfordrede til, at rådet under alle omstændigheder henviser til nye referater på rådets Facebook-side for at generere mere trafik. Vitus Jordan orienterede om aflysning af deltagelse i sekretariatschefgruppemødet. Baggrunden herfor var, at deltagergruppen bestående af Vitus, Louise og Maria, efterspurgte indblik i blandt andet strategier for borgerinddragelse, hvilket bedre kunne imødekommes ved at arrangere et seminar for rådets repræsentanter. Målet er, at hver forvaltning sender én til to medarbejdere, der skal holde et oplæg om aktuelle borgerinddragelsesinitiativer samt den bagvedliggende strategi. Relevansen af deltagelse i et sekretariatschefgruppemøde overvejes efterfølgende. Bjarke vender tilbage med dato og program. Rådet besluttede på det sidste møde, at rette henvendelse til kommunikationsafdelingen omkring hjemmesidens brugervenlighed. Vitus har rundsendt svar fra kommunikationschef Karen Balling Radmer svaret er taget til efterretning. 3. Godkendelse af arbejdsgruppens projekter Maria oplyste, at arbejdsgruppen omkring kommunikation ikke har foretaget ændringer i det oprindelige kommissorium og efterlyste rådets kommentarer til konkretisering af eventuelle ændringer. Kort status omkring gruppens arbejde givet. Fatmir orienterede om status arbejdsgruppens arbejde og efterlyste, som Maria, rådets kommentarer til konkretisering af eventuelle ændringer. Emmanuel bemærkede, at have konkrete forslag til gruppens arbejde og efterlyste invitation af arbejdsgruppens medlemmer. Rådets arbejdsmetoder, herunder blandt andet strukturering af arbejdet blev drøftet, idet det var en holdning fra flere, at der mangler fremgang i rådets arbejde samt, at der er behov for synlige resultater. Det var et synspunkt, at rådet har mange bolde i luften som ikke gøres færdige. Det blev forslået at arbejdsgrupperne konkretiserer deres emner. Når de er klar, sættes de på rådets dagsorden med henblik på enten drøftelse eller godkendelse af rådet. Det blev fremhævet, at rådet tidligere har besluttet, at arbejdsgrupperne kan bestå af andre end rådsmedlemmer, hvis det vil sikre fremdrift. Det blev besluttet at Vitus tager en drøftelse med de respektive tovholdere omkring det videre arbejde. 4. Handleplan for udmøntning af politik for aktivt medborgerskab (social og arbejdsmarked)

3 Punktet er sat på dagsordenen på foranledning af, at forvaltningen ønsker at inddrage Medborgerskabsrådet i udarbejdelsen af handleplan for udmøntning af politik for aktivt medborgerskab. Rådet er derfor blevet anmodet om, at drøfte udkast til handleplanerne for henholdsvis beskæftigelsesudvalgets og socialudvalgets områder, hvorefter udvalgene vil blive forelagt udkast til endelig godkendelse på udvalgsmøder i november. Rådet drøftede formen for formidling af rådets drøftelser og besluttede at formidling til forvaltningen via mødets referat er fyldestgørende. Rådet bemærkede, at beskæftigelsesområdets handleplan indeholder effektmål 4, hvilket er, at Medborgerskabsrådet inddrages i de processer, som er relevante for borgere i Randers Kommune. Det tilsvarende effektmål er fjernet fra handleplanen på socialudvalgets område, hvor inddragelse af medborgerskabsrådet er flyttet til effektmål 1 med den ændring, at inddragelsen er diskretionær modsat den af handleplanen for beskæftigelsesområdet, hvor den i højere grad læses som obligatorisk. Rådets rolle blev drøftet. Det var et synspunkt, at rådet skal være høringspligtige for at sikrer rådets inddragelse. Til det blev bemærket, at det i så fald skal konkretiseres, hvilke emner rådet ønsker at høres i. Ydermere var det et synspunkt, at god borgerinddragelse ikke nødvendigvis indebærer inddragelse af medborgerskabsrådet. Det er rådets holdning, at rådet bør have en central rolle i forbindelse med kommunens planlægning af borgerinddragelsesinitiativer. Rådet er bekymret for, at ændringen i socialudvalgets handleplan vil medføre, at rådet ikke bliver en del af forvaltningens inddragelseskultur og finder det således nødvendigt at gøre rådet til obligatorisk part i borgerinddragelsesprocessen på tilsvarende vis som i beskæftigelsesudvalgets handleplan. Rådet finder derfor, at ordlyden i resultatmål 1.1 i socialudvalgets handleplan ændres således, at det i nogen grad bliver obligatorisk at inddrage rådet. Hertil ønsker rådet i øvrigt at præcisere, at rådet finder det mest relevant at blive inddraget i forhold til planlægningen af borgerinddragelse, herunder i forhold til metodevalg. Derudover efterlyser rådet argumenter for den ovenfor beskrevne ændring i socialudvalgets handleplan og inviterer til, at formanden for rådet deltager i en drøftelse herom i udvalgsregi minutters oplæg v. et rådsmedlem Oplæg holdt af Vitus om udbredelsen af advisory boards bestående af samfundets ældre, der herigennem får en rådgivende funktion for virksomheder, myndigheder m.fl. Vitus fremhævede seniorkonsulent Poul-Erik Tindbæk, Aarhus, som har skrevet om emnet og forslog, at han inviteres til et af rådets kommende møder eller til et offentligt temamøde i Medborgerskabsrådets regi. Der var fuld opbakning hertil.

4 6. Kursusdeltagelse Baggrunden for dagsordenspunktet, er at rådets sekretær til tider modtager kursustilbud, der kunne findes relevante for rådets arbejde. Det ønskes således, at rådet træffer beslutning om rådet vil afholde udgiften for rådsmedlemmers eventuelle kursusdeltagelse samt processen herfor. Rådet traf principbeslutning, om at rådet afholder kursusudgiften for et medlems kursusdeltagelse, hvis kurset findes relevant for rådets arbejde og under forudsætning af, at det pågældende medlem holder et 10 minutters oplæg om kursets indhold - eller involverer rådet på anden måde. Rådets formand bemyndiges til at godkende anmodning fra rådets medlemmer om kursusdeltagelse. Formanden orienterer altid rådet når en anmodning imødekommes, herunder blandt andet i forhold til udgiften. Såfremt formanden er i tvivl om relevans for rådets arbejde eller proportionaliteten i kursusudgiften m.v., så inddrages rådet i beslutningen. Såfremt det er lovmedholdeligt, så har rådet besluttet, at transportudgiften forbundet med kursusdeltagelse skal afholdes af rådet. Bjarke Scott Levinsen undersøger reglerne på området. Rådet havde herudover et ønske om en temadag, hvor rådets normale rammer brydes og hvor der er plads til, at rådsmedlemmerne lærer hinanden bedre at kende. Der blev ikke besluttet en dato eller nærmere indhold, men ideen kan bringes op på et senere møde. 7. Mødeplan 4. kvartal 2016 / 1. kvartal 2017 Vitus Jordan finder datoer for rådets kommende møder i 1. kvartal af Rådsmedlemmerne inviteres til en doodle afstemning. 8. Eventuelt Michael orienterede om status for arbejdet med at finde en intern kommunikationsplatform for rådets arbejde. Aktuelt findes der 4 løsninger som vurderes at opfylde rådets behov samt til en pris der er proportionel hermed. Michael efterlyste testpersoner, der kan være med til at pege på en løsning der kan indstilles for rådet. Jan, Svend Erik, Vitus og Maria blev valgt som testpersoner. Michael indkalder til testsession. Vitus orienterede om status for udarbejdelsen af rådets logo. Kommunikation har præsenteret et forslag som arbejdsgruppen vil drøfte og arbejde videre med i samarbejde med kommunikation. Emmanuel orienterede om hans deltagelse i et projekt, hvor der arbejdes på at koordinere kurser for flygtningekvinder, herunder blandt andet i forhold til at lære at cykle. Når kurset er

5 klart, påtænker Emmanuel at invitere borgmesteren til at byde velkommen. Det blev forslået, at Emmanuel undersøger om kommunens sundhedscenter kunne være interesseret i et samarbejde. Jan ønskede at gøre opmærksom på Dansk Flygtningehjælps landsindsamling den 6. november 2016, hvor han opfordrede til deltagelse. Tilmelding kan ske hos Jan.

Deltagere fra forvaltningen: Troels Rasmussen, Social- og Arbejdsmarkedssekretariatet og Bjarke Scott Levinsen, Byrådssekretariatet

Deltagere fra forvaltningen: Troels Rasmussen, Social- og Arbejdsmarkedssekretariatet og Bjarke Scott Levinsen, Byrådssekretariatet Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referatudkast af møde i Medborgerskabsrådet den 5. januar 2016 Mødested: Underværket Mødedato: 05-01-2016 Sendes til: Medborgerskabsrådet Deltagere

Læs mere

Referat. Afbud: Michael Randrup, Erkan Ari. 1. Dialog med Borgmester Claus Omann Jensen

Referat. Afbud: Michael Randrup, Erkan Ari. 1. Dialog med Borgmester Claus Omann Jensen Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 3. februar 2016 Mødested: Vækstværket Mødedato: 03-02-2016 Sendes til: Medborgerskabsrådet Afbud: Michael

Læs mere

Afbud: Steen Bundgaard, Christian Boldsen, Louise Brown, Mette Winther Nielsen, Henning Munkholm Eriksen, Erkan Ari

Afbud: Steen Bundgaard, Christian Boldsen, Louise Brown, Mette Winther Nielsen, Henning Munkholm Eriksen, Erkan Ari Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 25. april 2016 Mødested: Remisen, J.V. Martins Plads 3 Mødedato: 25. april 2016 Sendes til: Medborgerskabsrådet

Læs mere

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet.

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet. Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 28. oktober 2015 Mødested: Det Gamle Rådhus Mødedato: 28-10-2015 Sendes til: Medborgerskabsrådet Deltagere

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI.

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 2. oktober 2017 kl. 10 12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 7. august 2017 kl. 10-12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 402 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv.

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 25-02-2016 Sagsnr. 2016-0049816 Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. Indledning Om Borgerrådgiverens Beretning er fastlagt følgende i vedtægt for Borgerrådgiveren

Læs mere

Styrke relevansen af uddannelsesudvalgenes arbejde ved at sikre eksternerepræsentanternes indflydelse på mødernes dagsorden og mødeformen

Styrke relevansen af uddannelsesudvalgenes arbejde ved at sikre eksternerepræsentanternes indflydelse på mødernes dagsorden og mødeformen Bilag 6.1.1 20160614 Dato 7. juni 2016 Initialer Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Tagensvej 18 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 info@phmetropol.dk www.phmetropol.dk CVR. 3089 1732 Koncept

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 18. februar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Procesplan - kommissorie for Byrådets strategispor En kommune hvor alle er med

Procesplan - kommissorie for Byrådets strategispor En kommune hvor alle er med Procesplan - kommissorie for Byrådets strategispor En kommune hvor alle er med 1. Indledning og baggrund Skanderborg Kommune er et sted, hvor der er mange ressourcer at bringe i spil i forhold til at sikre,

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, torsdag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på Lundebo, Ventemøllevej 30, 4293 Dianalund. Indhold Sag nr.126 Godkendelse af dagsorden pr. mail Sag nr. 127 Meddelelse fra formand og øvrige

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde

Referat af uddannelsesudvalgsmøde Referat af uddannelsesudvalgsmøde Godkendt 11/2-2014 Mødedato: Tirsdag den 28. januar 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale:

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen, Knud Johnsen, Steen Reinhold Jeppson og Svend Aage Sørensen.

Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen, Knud Johnsen, Steen Reinhold Jeppson og Svend Aage Sørensen. Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 10. oktober 2017 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.30 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Medlemmer Farrukh

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd REFERAT Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: Tirsdag den 10-06-2008 Mødested: Sønderjyllands Fragtservice, Bredholm 2, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Rundvisning kl. 15.30 og mødet starter kl. 16.00

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde:

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde: Referat Møde: Politisk styregruppe for beredskab Mødetid: Mødested: Lokale D.3. 39. Laksetorvet, Randers Sekretariat: Sekretariatet Referat Medlemmer af den politiske styregruppe: Syddjurs: Claus Wistoft

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik Revideret Frivilligpolitik Der er i 1. kvartal 2013 igangsat en proces for at sikre en revidering af frivilligpolitikken i Rebild Kommune. Den reviderede politik skal blive den overordnede holdnings- og

Læs mere

Afbud: Arvin Storgaard, Bjarne Mortensen, Hjørdis Espensen, Knud Johnsen.

Afbud: Arvin Storgaard, Bjarne Mortensen, Hjørdis Espensen, Knud Johnsen. Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 13. marts 2018 kl. 10.00 til 12.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning H, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Dagsorden/Beslutningsreferat

Dagsorden/Beslutningsreferat Dagsorden/Beslutningsreferat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid: Fredag den 28. januar 2011 kl. 0900-1000. Sted: Politigården i Odense mødelokale 201-5000 Odense C. Afbud: Steen Dahlstrøm, Anker Boye, Carsten

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

DAGSORDEN. SSP lokalråd. Møde nr. : 04/2009 Sted : Glesborg Bygade 1, 8585 Glesborg Dato : 3. december 2009 Start kl. : Slut kl. : 15.

DAGSORDEN. SSP lokalråd. Møde nr. : 04/2009 Sted : Glesborg Bygade 1, 8585 Glesborg Dato : 3. december 2009 Start kl. : Slut kl. : 15. SSP lokalråd DAGSORDEN Møde nr. : 04/2009 Sted : Glesborg Bygade 1, 8585 Glesborg Dato : 3. december 2009 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.00 Medlemmer Michael Henningsen, Lokalpolitileder Per Bennekov,

Læs mere

Referat Civilsamfundsudvalget

Referat Civilsamfundsudvalget Referat Mødedato: 26. august 2015 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 11, Ringe Indkaldelse Anne Møllegaard Mortensen Hans Stavnsager Kristian Nielsen Helene Jakobsen Bjarne Ibsen Jakob

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013 Dato: 3.6-2013 Bilag 1. Status på. Juni 2013 Handleplanen består af to delplaner: (11 tiltag) Handleplan 2: Styrkelse af arbejdsmiljøet (4 tiltag) Side 1 af 8 1 Etablering af forældreråd For at sikre en

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation Mødetidspunkt 28-03-2017 18:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Mødet blev hævet kl.: 21.00 Tilstede: Marie-Louise Andreassen, Michael Fenger,

Læs mere

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden:

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden: Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden og referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: Tirsdag 19. juni 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Lokale 428, Rådhuset Fraværende: Lone Sten, Jette Sten Jensen, Louise

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl. 18.00 19.30 Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Deltagere: Steen Christiansen, Carsten Wilken for Bjarke Juul, Hanne Fleinert, Poul Hansen, Eric

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Torvet 3, 8500 Grenaa Dato: Mandag den 9. december 2013 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 11:30 Medlemmer: Jens Erik Madsen Birgit Jensen Erik Laursen

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

Beslutning: Steen R. Jeppson blev valgt som ordstyrer. Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af et ekstra Punkt 9a: Det Grønne Råd.

Beslutning: Steen R. Jeppson blev valgt som ordstyrer. Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af et ekstra Punkt 9a: Det Grønne Råd. REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Mandag den 8. august 2016 kl. 13-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, 2. sal, lokale 302 Til stede: Svend Aage Sørensen (formand), Arne Bjørn Nielsen, Arvin

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 6. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Skørping Ældrecenter. Møde slut: 13:00. Fraværende:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 6. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Skørping Ældrecenter. Møde slut: 13:00. Fraværende: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Skørping Ældrecenter Møde slut: 13:00 Fraværende: Centerchef Rasmus Simonsen og Christian Peter Hjørne deltog ikke i mødet. Niels Ove Mikkelsen deltog ikke

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

Afbud: Birthe Mørck, Henrik Høgh og Pia Weise Pedersen.

Afbud: Birthe Mørck, Henrik Høgh og Pia Weise Pedersen. Referat Møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Dato: Tirsdag den 15. maj 2018 kl. 9.30 til 11.30 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 302 Medlemmer: Steen Reinhold Jeppson (formand), Bjarne

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 11. november 2015 kl Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede:

REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 11. november 2015 kl Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 11. november 2015 kl. 10 15. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Ny visionspolitik for aktivt medborgerskab i Randers Kommune

Ny visionspolitik for aktivt medborgerskab i Randers Kommune Vedrørende: Procesplan for udarbejdelse af politik for aktivt medborgerskab Sagsnavn: Ny politik for aktivt medborgerskab Sagsnummer: 00.01.00-G00-91-14 Skrevet af: Line Bøgelund Sand Forvaltning: Social

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand.

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand. Dagsorden Dato: 07-01-2014 15:00:00 Udvalg: Miljø- og Planudvalget Sted: Mødelokale 8, Skanderborg 1 Valg af formand Sagsnr.: 14/32 Miljø- og Planudvalget er nedsat i henhold til Styrelsesvedtægten for

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Fredag den 11. april 2014 Starttidspunkt: Kl. 13:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø E010 Uddannelsesudvalg for Ernæring

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@ @jammerbugt.dk 4. oktober 2011 Ligestillingsudvalget for

Læs mere

Eksterne deltagere: Frivilligkonsulent Judith Nathan og konsulent i Samfundsanalyse Ingrid Stokholm Lauridsen fra Ældre Sagen.

Eksterne deltagere: Frivilligkonsulent Judith Nathan og konsulent i Samfundsanalyse Ingrid Stokholm Lauridsen fra Ældre Sagen. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 5. marts 2018 kl. 10-12.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning H, lokale 411 Medlemmer: Vera Eckhardt (forkvinde) Birthe Mørck (næstformand), Eleonora

Læs mere

Afbud fra: Hanne Simonsen, Steen R. Jeppson, Arvin Storgaard, Hjørdis Espensen og Vagn Kofoed (orlov).

Afbud fra: Hanne Simonsen, Steen R. Jeppson, Arvin Storgaard, Hjørdis Espensen og Vagn Kofoed (orlov). REFERAT Møde i Ældrerådet Dato: onsdag den 28. februar 2018 kl. 9.00 11.30 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal, værelse 103 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Velkommen til suppleant

Læs mere

Arbejdsudvalg sek. I & II

Arbejdsudvalg sek. I & II Arbejdsudvalg sek. I & II REFERAT 5 NOVEMBER 2011 KL. 10:00 NÆSTVED, HOS JENS CHR. NIELSEN MØDE INDKALDT AF Formand for AU sek. 2, MØDETYPE Arbejdsudvalgs møde (AU) sek. 1 & 2 ARRANGØR REFERENT Dansk politihundeforening

Læs mere

REFERAT. Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 31. januar 2017 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 102

REFERAT. Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 31. januar 2017 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 102 REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 31. januar 2017 kl. 13-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 102 Til stede: Arne Bjørn Nielsen, Arvin Storgaard, Bjarne Mortensen,

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Deltagere: LM, PN, MLM, HOM, PG, EHN. Emne Fremstilling Beslutning Ansvarlig Deadline

Deltagere: LM, PN, MLM, HOM, PG, EHN. Emne Fremstilling Beslutning Ansvarlig Deadline Referat af SU-møde Sagsnr.: [Sagsnr.] Dokumentnummer: [Dokumentnr.] Mødedato: 09-10-2014 Mødested: Kroghstræde 3 lok. 1.111 Mødets referent: CGLA Deltagere: LM, PN, MLM, HOM, PG, EHN Afbud: PH, BRK 1 Referat

Læs mere

REFERAT. Personalerummet, Ikær Torvegade 75, 7323 Give. Preben Skov Christensen. Referat: Dagsordenen er godkendt

REFERAT. Personalerummet, Ikær Torvegade 75, 7323 Give. Preben Skov Christensen. Referat: Dagsordenen er godkendt REFERAT Emne: Skolebestyrelsen Mødedato 19. december 2016 Deltagere Mødested/lokale Personalerummet, Ikær Torvegade 75, 7323 Give Forældrerepræsentanter: Pia Søndergaard Aagesen Merete Hviid Flensborg

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

REFERAT. Møde med ministeren kl til

REFERAT. Møde med ministeren kl til 30. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 11 Mødedato: 29. januar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til 15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen Møde med ministeren kl. 15.15 til 16.00.

Læs mere

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 4 på Rådhuset i Støvring Fraværende: Hans Rønnau, Jesper F. Clausen og Katharina Hauge Antonsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 25 Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF)

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF) Formål 1. Det lokale Beskæftigelsesråd har til formål at rådgive de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcenteret og at samordne og udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har

Læs mere

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30 Referat Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober 2006 - Kl. 08:30 Sted: Mødelokale 1, Regionshuset, Vejle Deltagere: Jørgen Bundsgaard (formand) Sarah Nørris Christensen Bent Bechmann

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Rektor Erik Knudsen, vicerektor Lone Hougaard (Sygeplejerskeuddannelsen

Rektor Erik Knudsen, vicerektor Lone Hougaard (Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden HSI Mødedato: Onsdag den 2. december 2009 Starttidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale: D1.06 Medlemmer: Afbud: Blangstedgårdsvej Rektor Erik Knudsen, vicerektor Lone

Læs mere

Referat af. møde i. Integrationsrådet. Mandag den kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608

Referat af. møde i. Integrationsrådet. Mandag den kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Integrationsrådet Mandag den 25.11 2013 kl. 17.00 18.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Trine Henriksen (MB) Klaus Kjær

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 26. marts 2007 Starttidspunkt 15:00 Sluttidspunkt: 16.15 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Lars Juul Andersen Fraværende: Mødedeltagernes

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat - 5. februar 2019 - åbent...2 1.3 Etablering af Byggeboxen i Aarhus...6 Bilag 1: Etablering af Byggeboxen

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen Mødetidspunkt 21-01-2019 18:30 Mødeafholdelse Mødelokale A+B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Vi skaber sammen 21-01-2019 18:30 1

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Åben Referat Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut Madsen,

Læs mere

Åben dagsorden til Udvalget vedrørende Byplanlægning

Åben dagsorden til Udvalget vedrørende Byplanlægning TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Udvalget vedrørende Byplanlægning Mødedato: Tirsdag den 26. juni 2018 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan Andersen, Betina Grimm, Dennis

Læs mere

Referat. Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/steen Jeppson (beslutningspunkt) 1. at udvalget godkender dagsorden.

Referat. Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/steen Jeppson (beslutningspunkt) 1. at udvalget godkender dagsorden. Referat Møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 9.30 til 11.30 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Steen Reinhold Jeppson (formand), Bjarne

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmødet den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmødet den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 8. januar 2018 kl. 10-12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Joan Jensen (formand), Birthe Mørck (næstformand), Eleonora

Læs mere

DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE. Mødet afholdtes fredag den 23. august 2013 kl på Havesangervej 7, Fuglsø, 8420 Knebel.

DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE. Mødet afholdtes fredag den 23. august 2013 kl på Havesangervej 7, Fuglsø, 8420 Knebel. Dato: 16. september 2013 Reference: Johan Legarth Direkte telefon: 89594090 E-mail: jol@norddjurs.dk Journalnr.: 08 454 DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE Mødet afholdtes fredag den 23. august 2013 kl. 9.30

Læs mere

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Referat. Møde i Boligudvalget Dato: Tirsdag den 13. november 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Boligudvalget Dato: Tirsdag den 13. november 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Boligudvalget Dato: Tirsdag den 13. november 2018 kl. 12.45-15.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Merete Raaschou (formand), Joan Jensen (næstformand), Arne Bjørn

Læs mere

Deltagere fra bestyrelsen: Alfred Mønster afbud Karin Thomsen Sabine Dedlow Ursula Sandberg

Deltagere fra bestyrelsen: Alfred Mønster afbud Karin Thomsen Sabine Dedlow Ursula Sandberg Boligselskabet Farumsødal Referat af organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 26. juni 2014 kl. 18:00 i Nordtoften Farum Hovedgade 54, Farum Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af

Læs mere

Afbud: Jørgen Melskens, Eleonora Lewandowski, Henrik Høgh, Pia Weise Pedersen og Vagn Kofoed.

Afbud: Jørgen Melskens, Eleonora Lewandowski, Henrik Høgh, Pia Weise Pedersen og Vagn Kofoed. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 4. september 2017 kl. 10 13 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 207 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober 2018 Mødested: Meldahls Rådhus Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 18:15-19:30 Medlemmer: Formand:

Læs mere