Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb"

Transkript

1 Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb Plan for det lokale projekt ViVirk R Frederikshavn Dette er planen for udvikling af det lokale projekt ViVirk R Frederikshavn, som er udarbejdet på baggrund af opsamling fra projektets kick-off workshop tirsdag d. 3. januar 2017 (se programmet for denne workshop sidst i dette dokument). Partnerskabsaftale Frederikshavn Kommune og PMU-Sindal har indgået en partnerskabsaftale om udvikling af Projekt ViVirk R Frederikshavn. Denne partnerskabsaftale er sammen med den overordnede projektbeskrivelse for projekt ViVirk R grundlag for nærværende projektplan. Partnerskabsaftalen er vedlagt. Tids- og aktivitetsplan Aktiviteterne i ViVirk R Frederikshavn tilrettelægges inden for den overordnede ramme og tidslinje for projekt ViVirk R, som løber fra 1. august 2016 til 30. juni Se vedlagte tidsog aktivitetsoversigt. Tre udviklingsspor: Udvikling af lokalt partnerskab mellem Frederikshavn Kommune og PMU med tilknyttet ungekoordinator hos PMU Udvikling af individuelle og helhedsorienterede ressourceforløb for projektets målgruppe. Udvikling af virksomhedsrettede tilbud, virksomhedssamarbejde og andre netværksaktiviteter Arbejdet med de lokale udviklingsaktiviteter varetages af den lokale udviklingsgruppe og med inddragelse af samarbejdspartnere og ledelser fra øvrige forvaltninger, som følger af arbejdet med ressourceforløb i Frederikshavn Kommune. Det lokale udviklingsarbejde understøttes af halvårlige workshop faciliteret af den centrale projektgruppe og med opsamling af projektets erfaringer og resultater i det lokale projekt. Og endelig skal workshops på tværs af de fire lokale projekter, som indgår i projektet, bidrage med inspiration til udvikling af de lokale projekter.

2 Den lokale udviklingsgruppe i Frederikshavn består af: Fra PMU-Sindal: Faglig vejleder Wenche Eliassen (Lokal projektleder for ungekoordinatorer) Forstander Conrad Andreasen Viceforstander Solveig Vejen Praktikvejleder Leif Børre Jensen Socialrådgiver Helene Holm Praktikvejleder Lone Hørsel Faglærer Per Falk Botræner Majbritt Vestergaard Praktikvejleder Hanne Knudsen Og fra Frederikshavn Kommune: Fra Ungeenheden: Afdelingsleder Mia Nikolajsen (Leder for koordinerende sagsbehandlere) Socialrådgiver Dorthe Holst Jensen Sagsbehandler Marianne Christensen Socialrådgiver Tanja J Nielsen Jobkonsulent Rasmus Bang Carlsen Og fra erhvervsdelen: Købmand Rune Linck, Rema 1000 Titler og funktioner I det lokale projekt i Frederikshavn benytter man følgende titler og funktioner: koordinerende sagsbehandler med forvaltnings- og myndighedsansvar og med base på Jobcenter, Frederikshavn ungekoordinator tilknyttet PMU koordinerer og håndholder de konkrete foranstaltninger og tilbud, som indgår i den unges ressourceforløb og med base på PMU.

3 Mål for deltagere i ressourceforløb i ViVirk R Frederikshavn Det lokale projekt tilstræber, jf. partnerskabsaftalen, at gennemføre 2 x 5 ressourceforløb for projektets målgruppe. I starten af 2017 optages de første fem unge i ressourceforløb på PMU, resten af gruppen optages løbende gennem 2018 og 18 med afrunding ultimo Fokuspunkter i det lokale projekt vil være: - Udvikling af forløbsplan Frederikshavn kommune visiter 5-10 unge til projektet i perioden jf. partnerskabsaftalen. Frederikshavn kommune skal have informeret til eget rehabiliteringsteam om projektet og mulighederne heri. PMU indtænkes så tidligt som muligt og gerne ved visitation af den unge. Der arbejdes på hvorledes rammerne for en dialog baseret visitation kan foregå. PMU arbejder på en model for opstartsforløb i ressourceforløb og hvilke elementer der skal indeholdes samt en tidsramme herfor. - Udvikling af virksomhedsforlagte forløb Der skal skelnes mellem de beskæftigelsesmæssige aktiviteter i ressourceforløbet. Der vil være en del hvor hovedvægten af indsatsen vil være omkring kendskab til arbejdet og at komme i besiddelse af en række kundskaber i forhold til en given funktion. Efterfølgende vil der være fokus på at mestre beskæftigelsen. Opgaverne vil være fordelt så PMU står for den første del, det at få kendskab til og tilegne sig kundskaber. Det at mestre skal foregå på virksomheder forlagt fra PMU. - Udvikling af virksomhedsnetværk via vækstspor Fra virksomhedsside peges der på at opbygningen af et netværk vil være gavnligt. Både for den unge, som derved kan præsenteres for hvilke muligheder der findes og er realistisk og for virksomhederne for derigennem at få kendskab til målgruppen og de muligheder der ligger i denne. Konkret nævnes netværk inden for Rema som kan være en mulighed men også mulighed for dannelse af andre netværksgrupper inden for andre brancher. Frederikshavn kommune arbejder i dag med 4 vækstspor: Det Maritime, Oplevelse & Turisme, Fødevarer og Energi. Disse 4 spor tænkes forfulgt i projektet. Med udgangspunkt i den overordnede aftale og fokusområderne er der valgt at arbejde med følgende områder: - 1. Faseopdelt erhvervsafklaring: Der skal skabes en bedre og bredere forståelse hos den unge for hvilke fagområder der findes og hvilke kvalifikationer området kræver.

4 Grundlæggende peges der på, at det er vigtigt at skabe realisme hos den unge i forhold til hvilket arbejdsmarked der er tilgængeligt og vigtigheden af at skabe ejerskab hos den unge til projektet Skabelse af arbejdsmarkedsidentitet Fra arbejdsgivers side peges der på, at det er vigtigt at skabe forståelse hos den unge for hvad det vil sige at være på en arbejdsplads. Det er afgørende for et godt forløb at den unge kan fungere socialt på arbejdspladsen. De nødvendige faglige kompetencer vil som oftest komme i jobbet. Det er derfor nødvendigt at klæde den unge på inden praktikker Jobskabelsesperspektiv Virksomheder skal gøres klar til at modtage de unge. Der skal arbejdes på hvordan og om der kan laves et vejlederkorps i forbindelse med etablering af praktikker/jobs for at sikre, at virksomhederne ved hvilken en opgave de siger ja til men også hvilke muligheder der her ligger for at rekrutterer arbejdskraft. Nogle af tingene der skal inddrages i vejledningen vil være: - viden om den enkelte og dennes diagnose - hvem kan kontaktes ved spørgsmål - mulighed for at få udført konkret specifikke opgaver - vigtigheden af struktur og tydelighed - 4. Sikre sammenhænge i overgange: Der skal arbejdes med en model for hvordan det sikres, at den unge ikke tabes i overgange. Målet er at sikre den unge en plads på arbejdsmarkedet, men bevidstheden om at det er nødvendigt at håndholde vedkommende, er med til at dette punkt har stor betydning i projektet. Ad1. For dem der har været i STU-uddannelse hos PMU kan der bygges videre på dette. For øvrige vil en tilsvarende afsøgning af brancher være starten. Herefter er det vigtig at blive målrettet i indsatsen i en brancheretning med opkvalificering inden for området. 1. åbne de unges perspektiv (afsøge muligheder) 2. målrette mod konkret funktion 3. opnå rutine samt udvikle sociale kompetencer Ad. 2 Der arbejdes med hvilke forudsætninger der mangler hos den unge for at træde ind på arbejdsmarkedet. Der skal være opmærksomhed på at nogen af dem der vil blive visiteret ind i projektet kan have andre problemstillinger end blot en lav IQ. Blikket skal rettes mod de blinde vinkler i vores nuværende arbejdsmetoder. Hvad plejer vi at gøre og hvordan kan dette gøres anderledes.

5 Ad. 3 Praktikvejledere på PMU skal i kontakt med virksomheder mhp. at opdyrke nogle branchenetværk der kan indgå i ressourceforløbene. Der skal arbejdes på informationsmateriale til virksomhederne og ikke mindst deres medarbejdere. For at klæde virksomhederne og deres medarbejdere tilstrækkeligt på, er det nødvendigt at få klarhed over hvilken viden der må overbringes. Evt. udarbejdelse af samtykke erklæring. Ad. 4 Hvordan laves der et netværk hvor den unge ikke kommer til at falde gennem maskerne og hvor virksomhederne ikke oplever at deres indsats havde begrænset om ingen betydning. Projektgruppen vælger at holde fællesmøde hver anden måned, første gang d. 10. februar kl hos PMU. Deltager her er koordinerende sagsbehandlere, unge koordinatorer og med deltagelse fra styregruppe. Der vil på mødet både være en gennemgang af mulige ViVirk`R elever samt en drøftelse af den lokale projektgruppes arbejdspunkter. Projektlogbog som mødeskabelon Den lokale udviklingsgruppe tilrettelægger sine aktiviteter gennem fælles møder. Til disse møder anvendes projektets projektlogbog som skabelon for dagsorden og som basis for at lave referat af møderne. Formålet med projektlogbogen er at opsamle de emner, som udviklingsgruppen vælger at arbejde med og hvilke overvejelser, aktiviteter, mål og erfaringer, som man gør sig i det lokale udviklingsarbejde. Skabelon til projektlogbog vedlægges denne projektplan. Dokumentationsplan for projekt ViVirk R Afslutningsvis fik udviklingsgruppen en præsentation af planen for den overordnede dokumentation af projekt ViVirk R, hvor der er fokus på at måle udviklingen i deltagernes afstand til arbejdsmarkedet. Der er udarbejdet et redskab til registrering af deltagernes stamdata og til måling af deltagernes afstand til arbejdsmarkedet. Ud over dokumentation af projektets resultater anvendes disse målinger også til justering af de lokale projekters arbejde efter det første års opsamlinger dec. 2017, og inden næste hold af unge optages i projektet i starten af Inspiration og erfaringsudvikling på tværs af fire lokale partnerskaber Projekt ViVirk R omfatter fire lokale partnerskaber. Der er indgået partnerskabsaftaler i Randers, Ringkøbing-Skjern, Frederikshavn og Aarhus.

6 Der afholdes et kick-off arrangement d. 31. januar, hvor de lokale partnerskaber, projektets styregruppe og referencegruppe deltager i en fælles opstart og præsentation af projektet. Hér præsenterer hver lokal udviklingsgruppe sit projekt og fokusområderne heri. Arbejdet med dokumentation af det lokale udviklingsarbejde bliver formidlet på projektsite på gennem nyhedsbreve fra de lokale partnerskaber og ved årlige workshops med deltagelse af alle fire lokale partnerskaber. Projektledelsen vil på baggrund af det lokale udviklingsarbejde syntetisere projektets samlede resultater og erfaringer i en manual for udvikling af lokale partnerskaber og vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med udviklingshæmning.

Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb

Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb Plan for det lokale projekt ViVirk R Aarhus Dette er planen for udvikling af det lokale projekt ViVirk R Aarhus, som er udarbejdet på

Læs mere

Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb

Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb Projekt ViVirk R vidensbaserede virksomhedsrettede ressourceforløb Plan for det lokale projekt ViVirk R Randers Dette er planen for udvikling af det lokale projekt ViVirk R Randers, som er udarbejdet på

Læs mere

Projekt ViVirk R - nyhedsbrev november 2017

Projekt ViVirk R - nyhedsbrev november 2017 Projekt ViVirk R - nyhedsbrev november 2017 Foreningsfællesskabet Ligeværd gennemfører august 2016 til juni 2019 projekt ViVirk R (VVR) vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb. Projektet udvikler

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune 2019 2022 Strategiens afsæt Udviklingen på arbejdsmarkedet går stærkt i disse år, ledigheden er faldende og flere bliver en del af arbejdsmarkedet.

Læs mere

Input til et godt samarbejde mellem jobcentre og virksomheder

Input til et godt samarbejde mellem jobcentre og virksomheder Arbejdsmarkedsstyrelsen, februar 2011 2 3 Jobcenteret kan kun løse sin opgave med at få de ledige i job, hvis de yder en god service over for virksomhederne og kender det lokale arbejdsmarked herunder

Læs mere

Jobcentrenes virksomhedsservice. Fredagens virksomhedsbesøg Erhvervsudviklingsdøgnet

Jobcentrenes virksomhedsservice. Fredagens virksomhedsbesøg Erhvervsudviklingsdøgnet Jobcentrenes virksomhedsservice Fredagens virksomhedsbesøg Erhvervsudviklingsdøgnet Formål med virksomhedsbesøget Indblik i jobcentrenes rolle og opgaver ifm. virksomhedsservice mhp. at kvalificere samarbejdet

Læs mere

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet OM JOB VISION Job Vision er et højt specialiseret udviklingshus for mennesker og virksomheder, der ønsker karriereudvikling. Job Vision blev etableret i 1992. Vi er en af landets største og mest erfarne

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark

Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Netværksmøde om implementering af føp/fleksreformen 13.dec. 2012 Beskæftigelsesregion Syddanmark Program for workshops 13.00-13.30: Drøftelse af opgaver og opmærksomhedspunkter

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Udvikling i Fleksjob II

Udvikling i Fleksjob II Indsatsmodel Udvikling i Fleksjob II November 2018 1 Indgang i projektet 2 Indgang i projektet for borgere allerede på LY 3 Målgruppe Borgere indstillet til møde med rehabiliteringsteamet, som vurderes

Læs mere

Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget

Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget 2020-23 1 Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget 2020-23 Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg vil fortsat arbejde for en sammenhængende, effektiv og meningsfuld

Læs mere

Samarbejdsaftale om STU-elever

Samarbejdsaftale om STU-elever Samarbejdsaftale om STU-elever Mellem Social og Senior (Handicap og Psykiatri), Jobcenter Sønderborg, Børn og Familie (herunder og så Børn og Ungeteamet), UU-Sønderborg og Ungecenteret i Sønderborg. Gældende

Læs mere

TEMADAG OM UDVIKLING AF SUNDHEDSPOLITIKKER

TEMADAG OM UDVIKLING AF SUNDHEDSPOLITIKKER . TEMADAG TEMADAG OM UDVIKLING AF SUNDHEDSPOLITIKKER Karen K. Eriksen og Eva M. Burchard Konsulenter i Center for Forebyggelse i praksis, KL Center for Forebyggelse i praksis Formål 2016-2018 Center for

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto 17.59.21.10 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via e-mail adresse star@star.dk

Læs mere

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Aftale om socialt partnerskab mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Roskilde kommune, april 2008 Jobcentret i Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder som myndighed

Læs mere

Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune

Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune 12. juli 2019 Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune Ifølge lov om kommunal indsats for unge har kommunalbestyrelsen ansvaret for, at der sker en koordinering af Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted

Læs mere

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet Punkt 5. Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet 2016-038673 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender, til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på opfølgning

Læs mere

Skrivelse om rehabiliteringsteam og rehabiliteringsplan

Skrivelse om rehabiliteringsteam og rehabiliteringsplan Til samtlige kommuner, jobcentre m.fl. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A 2300 København S T: 72 14 20 00 E: star@star.dk www.star.dk Dato: 10-09-2015 Skrivelse om rehabiliteringsteam

Læs mere

Projekt ViVirk R model for samarbejde og praksis - vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med handicap

Projekt ViVirk R model for samarbejde og praksis - vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med handicap Projekt iirk R model for samarbejde og praksis - vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med handicap Workshop: Samskabelse fra model til praksis 1. Formålet med workshop 2. Kort

Læs mere

Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune. Side 1

Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune. Side 1 Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune Side 1 Forord Veteraner, som har været udsendt i internationale operationer, har ydet en stor indsats for det danske samfund. Det er derfor vigtigt

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Veteranstrategi for Randers Kommune

Veteranstrategi for Randers Kommune Veteranstrategi for Randers Kommune Med veteranstrategien vil Randers Kommune anerkende veteraner for den indsats, de har ydet for det danske samfund som udsendt i internationale operationer. De fleste

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

De små, de mellemstore og de lokalt ansvarlige

De små, de mellemstore og de lokalt ansvarlige De små, de mellemstore og de lokalt ansvarlige -Samskabelse af virksomhedspraktik og varig beskæftigelse for mennesker med progredierende bevægelseshandicap En håndholdt indsats i små og mellemstore virksomheder

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Favrskov-modellen Favrskov Kommune har siden oktober 2014 afprøvet en model for arbejdsfastholdelse

Favrskov-modellen Favrskov Kommune har siden oktober 2014 afprøvet en model for arbejdsfastholdelse NOTAT 11. maj 2017 Sammen om fastholdelse J.nr. 16/17959 Arbejdsmarkedsfastholdelse GBH/CFR Baggrund Det er omdrejningspunktet i sygedagpengereformen, at sygemeldte skal hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet

Læs mere

Model ViVirk R 1.0 Vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med udviklingshæmning

Model ViVirk R 1.0 Vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med udviklingshæmning Model ViVirk R 1.0 Vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med udviklingshæmning Projektet ViVirk R udvikler best practice model for tværsektorielt samarbejde om vidensbaserede virksomhedsrettede

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Et stærkt samarbejde. mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune. Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde

Et stærkt samarbejde. mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune. Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde Et stærkt samarbejde mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde Forord Mange virksomheder i Horsens Kommune oplever mangel

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer:

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer: Oplæg til indledende drøftelse om Beskæftigelsesplan 2015 Kommunen skal årligt udarbejde en beskæftigelsesplan, der skal danne rammerne for det følgende års beskæftigelsesindsats. Planen skal bl.a. indeholde

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

VETERAN STRATEGI. For tidligere udsendte og deres pårørende

VETERAN STRATEGI. For tidligere udsendte og deres pårørende VETERAN STRATEGI For tidligere udsendte og deres pårørende VETERANSTRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE Med veteranstrategien vil Randers Kommune anerkende veteraner for den indsats, de har ydet for det danske

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Status juni 2017 Opfølgning på Partnerskabsaftalen Erhvervsrådet besluttede i januar 2017 at målsætningerne

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug Skema 2: Projektbeskrivelsesskema 1. Projektets titel: En vej væk fra misbrug - arbejdsmarkedsrettet sundhedsindsats 2. Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper Indsats(er) der ansøges

Læs mere

Projekt: Fra Beskæftigelsesplan 2014 til konkret praksis - handleplan. Ansvarlige for projektet

Projekt: Fra Beskæftigelsesplan 2014 til konkret praksis - handleplan. Ansvarlige for projektet Projektplan Skanderborg Kommune Projekt: Fra Beskæftigelsesplan 2014 til konkret praksis - handleplan. Ansvarlige for projektet Projektejer Jørgen Erlandsen. Projektleder Projektidé Charlotte Sørensen

Læs mere

Virksomhedssamarbejde. Det gode parløb. Virksomhedsnetværk CABI

Virksomhedssamarbejde. Det gode parløb. Virksomhedsnetværk CABI Virksomhedssamarbejde Det gode parløb Virksomhedsnetværk CABI 20.05.14 Præsentation Beskæftigelseschef i Jammerbugt Kommune Baggrund - 4 andre nordjyske kommuner - samt en række nationale Dette giver grundlag

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

Jobrettet ACT. En sund og holdbar vej i arbejdslivet. Læs om 4 forløbsdesign Mestring med ACT ACT Udvikling ACT coach Personligt ACT-forløb

Jobrettet ACT. En sund og holdbar vej i arbejdslivet. Læs om 4 forløbsdesign Mestring med ACT ACT Udvikling ACT coach Personligt ACT-forløb Jobrettet ACT En sund og holdbar vej i arbejdslivet Læs om 4 forløbsdesign Mestring med ACT ACT Udvikling ACT coach Personligt ACT-forløb Om Jobrettet ACT Jobrettet ACT er en optimal kombination. Forløbene

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

TUP 2012 Fra Plan til Udvikling

TUP 2012 Fra Plan til Udvikling VEU Center FYN TUP 2012 Fra Plan til Udvikling Formiddag: 09:30 12:15: Projektpræsentation og forventningsafstemning Velkomst og præsentation af Projektorganisationen v. Kursus- og udviklingschef Else

Læs mere

Mentor forløb for job/uddannelses- og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatserne er koncentreret om:

Mentor forløb for job/uddannelses- og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatserne er koncentreret om: Somentor tilbyder kommuner rehabiliteringsforløb. Vi leverer en socialpædagogisk faglig indsats omkring det enkelte menneske, uanset om det udspringer fra jobcenteret eller socialforvaltningen. Mentor

Læs mere

Velkommen til Workshop 2

Velkommen til Workshop 2 Velkommen til Workshop 2 Kvalitet i ressourceforløb hvad skal der til? Direktør Niels Kristoffersen, mploy a/s Afdelingschef Dorte Jarratt, Lyngby-Taarbæk Kommune Beskæftigelsestræf 2014 KVALITET I ARBEJDET

Læs mere

UNGEANALYSE. Jobcenter Mariagerfjord

UNGEANALYSE. Jobcenter Mariagerfjord UNGEANALYSE Jobcenter Mariagerfjord Ungeanalyse - Jobcenter Mariagerfjord Denne pjece giver en sammenfatning af en COWI-analyse af ledige unge mellem 18 og 29 år tilknyttet Jobcenter Mariagerfjord. Analysen

Læs mere

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 6. Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2014-187836 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering en status på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009.

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Overordnet integrationsstrategi Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 0 Indledning.... 1 Visionen.... 1 Modtagelsen.... 2 Uddannelse.... 3 Børn og unge....

Læs mere

Indsatsmodel for Flere skal med 2

Indsatsmodel for Flere skal med 2 Indsatsmodel for Flere skal med 2 Intro Indsatsmodellen i Flere skal med 2 (FSM2) bygger på viden om, hvad der virker i forhold til at hjælpe målgruppen af udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet. Modellen

Læs mere

COWI Fællesseminar december Ligeværds projekt ViVirk`r vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med udviklingshæmning

COWI Fællesseminar december Ligeværds projekt ViVirk`r vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med udviklingshæmning COW Fællesseminar december 2018 Ligeværds projekt iirk`r vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb for unge med udviklingshæmning Profil af påbegyndte i iirk R-forløb Opgjort 14. december 2018

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

For en nærmere beskrivelse af centret målsætning og primære aktiviteter henvises til www.csvsydostfyn.dk 2

For en nærmere beskrivelse af centret målsætning og primære aktiviteter henvises til www.csvsydostfyn.dk 2 Projektsynopsis Baggrund Baggrunden for projektet er i korthed følgende: CSV Sydøstfyn har gennem en årrække arbejdet målrettet med at udsluse ressourcesvage unge til det ordinære arbejdsmarked 1. Effekten

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

29-04-2013. Til Socialudvalget

29-04-2013. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Drifts- og Udviklingskontoret for borgere med handicap NOTAT Til Socialudvalget På mødet i Socialudvalget den 22. april blev der bestilt et notat med supplerende

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 06-11-2017

Læs mere

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate Unge under 30 år uden, der er åbenlyst sparate Ved ikke unge der har behov for afklaring, motivation og forberedelse før svalg og start (åbenlyst sparate). 1) Unge, som har viden om skolelivet, men som

Læs mere

Hvordan ser det ud på landsplan?

Hvordan ser det ud på landsplan? Hvordan ser det ud på landsplan? Kilde: Socialpolitisk redegørelse 2017 Udgiftstræk for forskellige grupper Kilde: Socialpolitisk Redegørelse Kort fortalt 2016 Hvordan ser det ud på landsplan? - Flere

Læs mere

Projekt Grønnegade. Afklaring og træning til egen bolig

Projekt Grønnegade. Afklaring og træning til egen bolig Projekt Grønnegade Afklaring og træning til egen bolig Udarbejdet af projektleder Torben Harbo Jakobsen Handicap og Psykiatri, den 2. december 2015 Indhold Baggrund og projektbeskrivelse... 2 Formål...

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg. Jobcenter Skanderborg

Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg. Jobcenter Skanderborg Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg Jobcenter Skanderborg Vores udgangspunkt Med udgangspunkt i JobFirst projektet løbende i perioden 01.03.2016-31.12.2017. Har vi arbejdet målrettet med etablering

Læs mere

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Forslag til Handleplaner 2017 & 2018 Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Indledning Byrådet i Hjørring Kommune vedtog februar 2012 en Handicappolitik.

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER - sygedagpenge, ledighedsydelse o.a. Indledning Arbejdsmarkedsstyrelsen har igangsat et stort forsøg med virksomhedscentre for kontanthjælpsmodtagere i

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 28.10.13 Implementering af kontanthjælpsreformen Omsætning af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning.

Læs mere

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Formål Virksomhederne er en vigtig medspiller i beskæftigelsesindsatsen. Formålet med strategien er at sikre et professionelt service- og samarbejdsniveau,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem:

Partnerskabsaftale mellem: Partnerskabsaftale mellem: Dansk Industri Rybners Handelsgymnasiet Ribe - Esbjerg Kommune Indledning: Parterne bag denne aftale, ønsker et samarbejde, der skal bidrage til, at flere unge fra Esbjerg Kommune,

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen

Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august 2017 Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen Vision for Beskæftigelse og Sundhed Borgere i Skanderborg er i job og mestrer

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE OM SYGEMELDTE

SAMARBEJDSAFTALE OM SYGEMELDTE SAMARBEJDSAFTALE OM SYGEMELDTE Information om samarbejdsaftale mellem Jobcenter Aarhus og LO a-kasser Senest revideret november - 2014 Formål og indhold Samarbejdsaftalen har til formål at fremme en fælles

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder NOTAT KKR HOVEDSTADEN Bilag vedr. tværkommunale samarbejder I forbindelse med beskæftigelsesreformen er De Regionale Beskæftigelsesråd erstattet af otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). De enkelte arbejdsmarkedsråd

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

Projektdesign for udvikling af det sociale miljø på ungdomsuddannelserne

Projektdesign for udvikling af det sociale miljø på ungdomsuddannelserne Projektdesign for udvikling af det sociale miljø på ungdomsuddannelserne Projektdesignet tager udgangspunkt i pilotfasens slutrapport af 21/5-2012 og anbefalingerne heri. Områdets afgrænsning Vi fastholder

Læs mere

LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser

LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser HVORFOR SKOLE- VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE? Vi ved, at elevernes læring styrkes, når undervisningen er varieret og anvendelsesorienteret,

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING

JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING INDSATSEN INDTIL NU SKABER RESULTATER! Kommunerne arbejder godt med gennemførelsen af indsatsmodellen og implementeringsgraden er stigende Mange borgere får ordinære timer!

Læs mere

Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade

Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade Line Honoré, teamleder i Sundhedsafdelingen. Anne Gliemann, psykolog i Job og vækstcenter Middelfart. 1 Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Det politiske partnerskab om beskæftigelse. Beskæftigelsesudvalget Aarhus Kommune

Det politiske partnerskab om beskæftigelse. Beskæftigelsesudvalget Aarhus Kommune Det politiske partnerskab om beskæftigelse Beskæftigelsesudvalget Aarhus Kommune Lone Englund Stjer, KL Arbejdsmarked og Erhverv Den 27. februar 2014 1 Partnerskabets formål At kommunerne skal være stærke

Læs mere

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService METAL A-KASSE MÅLRETTER INDSATSEN Se de konkrete indsatser og forløb under a-kasseforsøget i 00-03, der hjælper ledige hurtigere i job og uddannelse. Flere end 11.000 medlemmer har fået nyt job med Metal

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov

Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov 2017 Indledning Jobcenter Gribskov (JCG) og Gribskov Erhvervscenter A/S (GEC)har siden GECs oprettelse arbejdet på et fortsat tættere

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:15 Tilstede: Søren B Heisel,

Læs mere

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION Socialt Udviklingscenter SUS TOVHOLDERFUNKTION (ET BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL) Socialt Udviklingscenter SUS, 2014 Udarbejdet for Socialstyrelsen www.sus.dk

Læs mere

Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014. Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år

Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014. Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014 Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år Fra mødet om indsatsen for de jobparate blev de følgende pointer nævnt som

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere