Koncept 1: Fri for struktur og støtte Vi kan selv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Koncept 1: Fri for struktur og støtte Vi kan selv"

Transkript

1 Koncept 1: Fri for struktur og støtte Vi kan selv Ungdomsrådets formål er at samle unge i demokratiske processer, hvor de unge oplever at blive hørt, får mulighed for at deltage aktivt i planlægning, gennemførsel og evaluering af forskellige ungdomsinitiativer. Alle unge har ret til at udtale sig på vegne af Ungdomsrådet fordi de er unge. De unge kontakter de politiske udvalg af eget initiativ, når de ønsker at komme i dialog med det politiske niveau. Ungdomsrådet modtager ingen støtte, da rådet er selvorganiseret. Interne organisering: Alle møder i Ungdomsrådet er åbne for alle unge, der vil høres og have indflydelse. De unge finder selv ud af, hvordan deres møder afvikles og hvor ofte. Der er intet formelt valg til Ungdomsrådet og ikke nogen struktur for deres mødeaktivitet. De unge beslutter selv, hvilke metoder de benytter for at træffe beslutninger. Ungdomsrådet har hørings- og indstillingsret, men ikke pligt. Ungdomsrådet afgør selv, om deres mødedagsorden skal indeholde politiske henvendelser og spørgsmål. De unge selv håndterer selv dagsorden, referater, mødeafvikling og økonomi. Der er ingen opfølgning på, hvordan Ungdomsrådet har prioriteret sin økonomi. Opmærksomheder ved dette koncept: Konceptet giver de unge fuld handlefrihed. Der er nogle opmærksomheder forbundet med dette koncept. En reel risiko er, at en gruppe af unge griber muligheden for indflydelse gennem Ungdomsrådet, men tager ikke hensyn til andre grupperinger af unge i kommunen. Nogle enkelte unge kan således komme til at sætte dagsordenen for hele fællesskabet, uden ansvar herfor. Der er også risiko for, at muligheden for indflydelse overskygger opmærksomheden for at få nye unge med i Ungdomsrådet, så der kommer til at mangle unge i Ungdomsrådet over tid.

2 Koncept 2: Lidt struktur, men stadig ungdomsinitiativ baseret Ungdomsrådets formål er at samle unge i demokratiske processer, hvor de unge oplever at blive hørt, får mulighed for at deltage aktivt i planlægning, gennemførsel og evaluering af forskellige ungdomsinitiativer. Kommunalbestyrelsen kan rådføre sig i Ungdomsrådet angående ungdomspolitiske spørgsmål og kan behandle lokalpolitiske spørgsmål, som har betydning for unge. Ungdomsrådet kan lave kulturinitiativer for unge i kommunen, og de kan tage spørgsmål af mere generel karakter op til drøftelse og komme med forslag til politiske initiativer. Der afholdes løbende dialogmøde med politiske udvalgsformænd for at afklare, hvilke politiske emner der er relevante for Ungdomsrådet. Hvis Ungdomsrådet i givne perioder har travlt med et eller flere kulturarrangementer, er der dialog om tidshorisonten for Ungdomsrådes behandling af de politiske emner. Ungdomsrådet modtager støtte fra kommunen af en embedsmand, som skal støtte de unge i deres mødeaktivitet, deres ret og pligter og understøtte Ungdomsrådets sammenhængskraft. Støttefunktionen skal hjælpe med alt, der kan være svært for unge i de demokratiske processer. Det kan være ting såsom referater, udarbejdelse af et sagspapir til udvalg, styring af økonomi, oversættelse af politisk sprog til unges sprog, forklaring af sammenhænge osv. Intern organisering: Alle møder i Ungdomsrådet er åbne for, hvem der er interesseret. Ungdomsrådets struktur opretholdes ved at have en formand og næstformand, der vælges i en periode af 6 måneder, men ellers er Ungdomsrådet åbent for alle unge. Ungdomsrådets mødeaktivitet er støttet af en embedsmand, men udgangspunktet er, at det er de unge, der er tovholdere og kan benytte sig af embedsmanden efter behov. De unge administrerer fra gang til gang, hvem der tager kontakt til relevante udvalg og formænd. Ungdomsrådet har hørings- og indstillingsret, men ikke pligt. Ungdomsrådet afgør selv i hvilken grad deres mødedagsorden skal indeholde politiske henvendelser og spørgsmål men der forventes at være krav om indhold på den politisk dagsorden. Sekretariatet håndterer dagsorden, referater, mødeafvikling og økonomi. Årlig afrapportering om økonomiske prioriteringer samt forbrug (til udvalget) Opmærksomhed ved dette koncept:

3 Konceptet giver de unge meget stor handlefrihed, men der er nogle opmærksomheder forbundet med dette koncept. Hvordan vurderes validiteten af de unges svar er svar legitimeret af, at de er unge er unge, eller skal sekretariatet hjælpe med baggrundsviden og fakta? Hvordan prioriteres tiden, hvis de unges egne arrangementer tager deres opmærksomhed i stedet for den politiske dagsorden. Meget af succesen i koncept 2 beror sig på de unges eget initiativ og engagement. Der kan være perioder, hvor der ikke er overskud i Ungdomsrådets arbejde; det kan være i eksamensperioder, ferier og hen over julen.

4 Koncept 3: Mere struktur og støtte men stadig plads til ungdomsinitiativer Ungdomsrådets formål er at samle unge i demokratiske processer, hvor de unge oplever at blive hørt og har mulighed for at deltage aktivt i planlægning, gennemførsel og evaluering af forskellige ungdomsinitiativer. Kommunalbestyrelsen kan rådføre sig i Ungdomsrådet angående Ungdomspolitiske spørgsmål og kan behandle lokalpolitiske spørgsmål, som har betydning for unge. Ungdomsrådet kan lave kulturinitiativer for unge i kommunen, og de kan tage spørgsmål af mere generel karakter op til drøftelse og komme med forslag til politiske initiativer. Der er i kalenderåret planlagt dialogmøder, således at de unge og politikere kan afklare forestående udfordringer og videndele. Derudover afvikles workshops, så Ungdomsrådet har viden om politiske emner, de unge finder interessante, og hvor unge får et oplyst grundlag for at kunne give kvalificerede svar. Ungdomsrådet modtager mere støtte end i koncept 2. Embedsmanden har stadig samme forpligtigelser som i koncept 2, men har også følgende opgaver; 1) vil hjælpe Ungdomsrådet med at have en god social kultur, så det er nemt for Ungdomsrådet at inkludere nye deltagere, 2) uddanne unge i Ungdomsrådet til at kunne planlægge, gennemføre og evaluere større arrangementer, 3) hjælpe Ungdomsrådets med at forstå de politiske processer og 4) sikre at nye deltagere bliver klædt på til rådets arbejde. Embedsmanden vil således udvide sine opgaver fra driftsmæssig karakter til også at skulle uddanne, danne og samskabe i samspil med de unge i kommunen. Intern organisering: Alle møder i Ungdomsrådet er åbne for de valgte og suppleanter (og andre inviterede), der har høringsret, men ingen stemmeret. Ungdomsrådets mødeaktivitet er støttet af en embedsmand, der også deltager i møderne. Alt efter behov er det de unge, der er tovholdere på møderne. De kan benytte sig af embedsmanden efter behov. I samarbejde med embedsmanden koordineres kontakt til relevante udvalg og formænd, og embedsmanden er behjælpelig ift. drift, så Ungdomsrådet kan fokusere på udvikling. Ungdomsrådet har hørings- og indstillingsret, men ikke pligt. Dog må det forventes af Ungdomsrådet, at de i deres mødedagsorden har politiske henvendelser og spørgsmål. Sekretariatet håndterer dagsorden, referater, mødeafvikling og økonomi. Årlig afrapportering om økonomiske prioriteringer samt forbrug (til udvalg).

5 Opmærksomhed ved dette koncept: Møderne er ikke åbne for alle. De unge skal derfor klædes på til at være opmærksomme på, at de repræsenterer en større gruppe unge. Hvordan hjælpes Ungdomsrådet til at være i dialog med andre ungdomsgrupperinger og får mulighed for at invitere relevante grupperinger med til møder i Ungdomsrådet.

6 Koncept 4: Fuld struktur og politisk indflydelse Ungdomsrådets formål er at rådgive kommunalbestyrelsen i Ungdomspolitiske spørgsmål og skal behandle lokalpolitiske spørgsmål, som har betydning for unge. Ungdomsrådet skal tage spørgsmål af mere generel karakter op til drøftelse og komme med forslag til initiativer. Der er i kalenderåret planlagt dialogmøder, så de unge og politikere kan afklare forestående udfordringer og videndele. Der findes en fast årsplan for møder, som på forhånd er sammenholdt med udvalgsmøder, så specifikke emner forventes bearbejdet af Ungdomsrådet på givne tidspunkter af året. Embedsmandsværket yder organisatorisk koordinering i form af indkaldelser, referater, mails og kalender. Ligeledes ydes der støtte i forhold til koordinering mellem de politiske udvalgs årshjul og dagsordenen for Ungdomsrådet. Intern organisering: Alle møder i Ungdomsrådet er lukkede møder, hvor kun valgte medlemmer kan deltage. Derudover er der en fast planlagt dagsorden, der er kordineret med andre udvalgsmøder. Ungdomsrådet har hørings- og indstillingsret og også pligt. Ungdomsrådet behandler politiske henvendelser og spørgsmål. Sekretariatet forestår mødeafvikling og sikrer valg af formand samt vedtægter. Det planlægges på første møde, hvilke prioriteter Ungdomsrådet skal have. Opmærksomhed ved dette koncept: Man skal passe på, at perioden de unge er valgt til Ungdomsrådet, ikke er for lang. De unge har svært ved at forpligtige sig på forhånd over længere tid. En valgperiode på mere end et år er lang tid for de unge. Hvordan sikres et kontinuerligt arbejde i Ungdomsrådet, som følger det politiske system? At skulle afvikle et formelt valg blandt unge til Ungdomsrådet kan måske tungt og omkostningsfuldt.

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Side 1 af 6 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten (inkl. bilag) fastsættes

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-9-18 Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune Efter kommunestyrelseslovens 17, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg til

Læs mere

Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune

Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-2-18 Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune Efter kommunestyrelseslovens 17, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune Formålet med centerrådet er, at skabe et hørings- og dialogforum,

Læs mere

1 Udvalgets navn. Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. 2 Formål

1 Udvalgets navn. Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. 2 Formål 1 Udvalgets navn Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet Begrundelser: 2 Formål Formålet med Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune er at styrke, støtte og udvikle det frivillige

Læs mere

Styrelsesvedtægt - dagtilbud. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi driver vores dagtilbud, og hvordan vi inddrager forældrene.

Styrelsesvedtægt - dagtilbud. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi driver vores dagtilbud, og hvordan vi inddrager forældrene. Styrelsesvedtægt - dagtilbud Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi driver vores dagtilbud, og hvordan vi inddrager forældrene. Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægten

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN.

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN. Pårørenderådets formål er: 1 Pårørenderådets formål repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af arbejdet med at opnå de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Kildehavens ledelse og bestyrelse

Læs mere

Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014

Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014 Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014 1 4 Synes du, at det Grønne Råd fungerer godt, som det er i dag? 31% 17% 52% Ja Nej

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune.

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Ifølge Folkeoplysningslovens 35, stk. 2 (LBK 854) skal kommunalbestyrelsen oprette et udvalg med repræsentation for den virksomhed, der kan få tilskud

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

1 - Vedtægter for Tønder Kommunes Ældreråd

1 - Vedtægter for Tønder Kommunes Ældreråd 1 - Vedtægter for Tønder Kommunes Ældreråd Vedtægter for Tønder Kommunes Ældreråd. 1: Formål Stk. 1. I henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33, nedsætter Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Forretningsorden for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Forretningsorden for Grønt Råd i Ballerup Kommune CENTER FOR MILJØ OG TEKNIK Dato: 13. juni 2012 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Sagsnr.: 2012-13684 Dok. nr.: 2012-95323 Forretningsorden for Grønt Råd i Ballerup Kommune Formål 1 Grønt Råd

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandlere: Rikke Østergaard Pedersen og Tim Nelson Sagsnr A Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandlere: Rikke Østergaard Pedersen og Tim Nelson Sagsnr A Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandlere: Rikke Østergaard Pedersen og Tim Nelson Sagsnr. 17.00.00-A00-4-17 Dato: 26.10.2017 Kortlægning af udvalgte kommunale ungeråd Nedenfor fremgår en kortlægning af

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Notat Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Afsættet for dette notat er, at Folketinget har vedtaget en ny Folkeoplysningslov der træder i kraft

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Roller og arbejdsopgaver i en lokal baba-indsats

Roller og arbejdsopgaver i en lokal baba-indsats r og arbejdsopgaver i en lokal baba-indsats De baba-frivillige fædre er indsatsens primære forandringsagenter. De indgår i et stærkt fællesskab af fædre. De deltager aktivt i læringsforløbet, og fungerer

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg 1 Ved alle kommunens dagtilbud (børnehaver og vuggestuer) vælges en forældrebestyrelse, jf. Dagtilbudsloven. Stk. 2 En forældrebestyrelse består af:

Læs mere

1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps.

1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps. 1/5 28sep16 Vedtægt for Børnehuset Møllevang 1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps. Privatinstitutionen

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Juli 2013 Styrelsesvedtægt for dagtilbud Udgivet af Vordingborg Kommune 2013 Udarbejdet af: Annie Røn/Mette Juhl Rasmussen Fotos: Colourbox Vordingborg

Læs mere

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter Hjørring Kommunes dagtilbud oprettet efter 19 stk. 2 i dagtilbudsloven.

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter Hjørring Kommunes dagtilbud oprettet efter 19 stk. 2 i dagtilbudsloven. Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet I henhold til dagtilbudsloven 16, stk. 1 skal byrådet efter indhentet udtalelse fra forældrebestyrelserne fastsætte en vedtægt for styrelsen af de kommunale dagtilbud.

Læs mere

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse Forretningsorden for Storkeredens forældrebestyrelse Version 1 af 28. oktober 2015 Baggrund og formål 1. Denne forretningsorden er udarbejdet på baggrund af, og i overensstemmelse med Styrelsesvedtægten

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Dagpasningsområdet Dato: 03. juni 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Indledning og lovgrundlag Nærværende styrelsesvedtægt omfatter såvel kommunale som selvejende dagtilbud i Brønderslev

Læs mere

Vedtægter for. 1. Ældrerådet i Næstved Kommune

Vedtægter for. 1. Ældrerådet i Næstved Kommune Forslag til ændring af 5, stk. 1 Vedtægter for Ældrerådet i Næstved Kommune April 2017 1. Ældrerådet i Næstved Kommune Ældrerådet er etableret i henhold til "Lov om Retssikkerhed og administration på det

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Formål og opgaver 1. Udsatterådet, benævnt Rådet i det følgende, skal være et samlet talerør og en formel indgang til medindflydelse på de kommunale indsatser

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Godkendelse af reviderede vedtægter for Foreningen Tusindfryd

Godkendelse af reviderede vedtægter for Foreningen Tusindfryd Punkt 3. Godkendelse af reviderede vedtægter for Foreningen Tusindfryd 2016-032453 Sundheds- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender de reviderede vedtægter for Foreningen Tusindfryd. Magistraten

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune (Oversigt over indholdsmæssige ændringer (markeret med gult)) 1. Forældrebestyrelsens opgaver Byrådet i Roskilde kommune

Læs mere

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse Side 1/6 Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse 1. Bestyrelsens valg, konstitution og honorar 1.1. Indstilling og valg af bestyrelsesmedlemmer sker i overensstemmelse med pkt. 7 og 8 i fondens

Læs mere

TÆTTERE PÅ FÆLLESSKABET. Nærdemokratimodel bilag. vordingborg.dk/naerdemokrati

TÆTTERE PÅ FÆLLESSKABET. Nærdemokratimodel bilag. vordingborg.dk/naerdemokrati TÆTTERE PÅ FÆLLESSKABET Nærdemokratimodel 2019 - bilag vordingborg.dk/naerdemokrati INDHOLD Introduktion 3 Dogmeregler 3 Udvalg for Nærdemokrati og Frivillighed ( 17, stk. 4) 4 Lokalforum 5 Administrationen

Læs mere

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M.

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M. HUSK BØRNS STEMMER KÆRE BYRÅDSKANDIDAT Ved det forestående kommunalvalg er børn og unge en stor gruppe i samfundet, som står uden en stemme. Det betyder, at de ikke har nogen indflydelse på de politiske

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Tingvej 7 4690 Haslev Børn, Familie og Uddannelse Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Dato j.nr. Direkte telefon 5620 3959 Mail

Læs mere

Referat fra Konstituerende bestyrelsesmøde i Fynsland

Referat fra Konstituerende bestyrelsesmøde i Fynsland Punkt Referat fra Konstituerende bestyrelsesmøde i Fynsland Dato: 4.3.2013 Tid 19.00-22.00 Sted: Rådhuset Ringe Antal bilag Udsendt d. 28.2.2012 Mødeleder: Gunnar Landtved Referent: Jens Peter Jacobsen

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg. Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april 2015 1 af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i 2014. Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, vil

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Styrelsesvedtægt for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold 1 Forretningsorden for MED-udvalg, Guldborgsund Handicaps Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN Indhold 1. Formål... 2 2. Udvalgets sammensætning... 2 3. Konstituering... 2 4. Mødevirksomhed...

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium ELEVRÅDET Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium Indhold: Elevrådets vedtægter Vedtægter for skolens øvrige udvalgsarbejde Nærum Gymnasiums elevråd er nedsat på baggrund af elevrådsbekendtgørelsen

Læs mere

Styregruppe - Dansk Naturvidenskabsfestival Aalborg

Styregruppe - Dansk Naturvidenskabsfestival Aalborg Styregruppe - Dansk Naturvidenskabsfestival Aalborg Dansk Naturvidenskabsfestival... 2 Baggrund for Naturvidenskabsfestival Aalborg... 2 Formålet med Dansk Naturvidenskabsfestival Aalborg... 2 Styregruppen

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune

Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen December 2016 1 1 - Formål Vedtægterne er gældende for Brugerråd på brugerstyrede aktivitetscentre og aktivitetshuse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TUSINDFRYD

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TUSINDFRYD VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TUSINDFRYD 1. NAVN a. Foreningens navn er Foreningen Tusindfryd. b. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2. FORMÅL a. Foreningens formål er at danne rammen om et fællesejet kulturmiljø

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2012 BILAG 8

REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2012 BILAG 8 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2012 BILAG 8 AD DAGSORDENENS PUNKT 4 b FORSLAG TIL BESLUTNING Forslag nr. 1: Faglige selskaber bilag 2. Fremsat af hovedbestyrelsen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. Pårørenderådets formål

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. Pårørenderådets formål VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. 1 Pårørenderådets formål Pårørenderådets formål er: repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Fjordstjernens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Rådgivningsstruktur for Læreruddannelsen i Skive

Rådgivningsstruktur for Læreruddannelsen i Skive Rådgivningsstruktur for Læreruddannelsen i Skive I. Indledning Denne Rådgivningsstruktur er udformet i henhold til Lov om uddannelse til professionsbachelor som lærer i folkeskolen af 9. juni 2006, Institutionsgrundlaget

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Gladsaxe Kom munes områdeinstitutioner og dagpleje KAPITEL 1 Formålet med oprettelse af forældrebestyrelser. 1. Ved hver områdeinstitution og i dagplejen oprettes

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet

Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet Samarbejdet med borgere og pårørende har til formål at sikre borgernes medbestemmelse

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Udkast til Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Forældrebestyrelsen 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af formændene

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse samt

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 1. Formål Lolland Kommunes dagtilbud tilbyder pædagogisk, stimulerende og udviklende dagpasning til børn i alderen fra 0 år

Læs mere

Kommunernes samarbejde regionalt. KKR s rolle og opgaver

Kommunernes samarbejde regionalt. KKR s rolle og opgaver Kommunernes samarbejde regionalt KKR s rolle og opgaver Januar 2010 Kommunernes samarbejde regionalt KKR s rolle og opgaver KL, januar 2010 1. udgave, 1. oplag 2010 Publikationen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. I henhold til Lov om folkeskolen 41, Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen (VEJ nr. 169 af 08/11/1999) samt valgforordningen

Læs mere

1 Udvalgets navn. Jane Skovbos bemærkninger juni Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. Begrundelser: 2 Formål

1 Udvalgets navn. Jane Skovbos bemærkninger juni Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. Begrundelser: 2 Formål 1 Udvalgets navn Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet Begrundelser: Jane Skovbos bemærkninger juni 2017 2 Formål Formålet med Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune er

Læs mere

Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015

Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015 Samarbejdsstruktur med praksis på SOSU området pr. 1/7 2015 Social- og Sundhedsskolens øverste organ er bestyrelsen, som er ansvarlig for skolens drift, økonomi og organisation. Bestyrelsens medlemmer

Læs mere

At-VEJLEDNING. Sikkerhedsudvalg GRØNLAND. September 2006

At-VEJLEDNING. Sikkerhedsudvalg GRØNLAND. September 2006 At-VEJLEDNING GL.6.3 Sikkerhedsudvalg September 2006 GRØNLAND 2 At-vejledningen oplyser om sikkerhedsudvalgets opgaver, funktion og oprettelse. Vejledningen informerer desuden om den daglige leder af sikkerheds

Læs mere

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune.

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Overordnet formål: Socialpsykiatrisk Center Syd ønsker at leve op til intentionerne i Servicelovens 16 stk. 2. Formål: At brugerrådet

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB

FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB Bestyrelsen. 1. Valg af bestyrelse. a. Valg til bestyrelse sker i henhold til bestemmelserne i klubbens vedtægter. b. Suppleanter indtræder i bestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 1 Navn & Hjemsted Foreningens navn er Kvindehusforeningen i Silkeborg (benævnes i det følgende som KHF). Foreningens hjemsted

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Forretningsorden Bornholms Vækstforum

Forretningsorden Bornholms Vækstforum Forretningsorden Bornholms Vækstforum 1. april 2018-31. marts 2022 1 - Navn og adresse 2 - Lovgrundlag 3 - Sammensætning 4 - Opgaver og kompetencer 5 - Beslutningsdygtighed 6 - Møder 7 - Skriftlig høring

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Vedtægter for FodboldHoldet Herning.

Vedtægter for FodboldHoldet Herning. Vedtægter for FodboldHoldet Herning. 1 Navn og hjemsted: Foreningen FodboldHoldet Herning er stiftet den 1-1-2015 og har hjemsted i Herning kommune. Foreningen er tilsluttet DBU/JBU under, Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

Standardforretningsorden for særlige udvalg i Region Midtjylland

Standardforretningsorden for særlige udvalg i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Standardforretningsorden for særlige udvalg i Region Midtjylland Særlige Udvalg

Læs mere

US-CENTRETS VEDTÆGTER

US-CENTRETS VEDTÆGTER US-CENTRETS VEDTÆGTER Vedtægter for Ungdomsskolernes udviklingscenter NAVN: 1: "Ungdomsskolernes udviklingscenter" - forkortet US-centret - er en landsdækkende medlemsorganisation for ungdomsskoler. FORMÅL:

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af lovbekendtgørelse nr. 1143 af 23. oktober 2017, med de ændringer, der følger af lov nr. 65 af 30. januar 2018

Læs mere

Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening. Besluttet på styrelsesmødet 30. marts 2016.

Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening. Besluttet på styrelsesmødet 30. marts 2016. Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening. Besluttet på styrelsesmødet 30. marts 2016. Baggrund: Dansk Friskoleforening har sin rod i den foreningsdemokratiske tanke, og ønsker at fastholde sit

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune.

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. I henhold til Lov om støtte til folkeoplysning jf. lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere

Indhold BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD

Indhold BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD Indhold 1. Vedtægternes gyldighedsområde...2 2. Formål...2 3. Den kommunale ansvars- og kompetencefordeling...2 3.1 Kommunalbestyrelsens ansvar...2

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Værdigrundlag for forældrebestyrelser Forældrebestyrelsen er et centralt forum, som sikrer forældrene stor indflydelse på børnenes hverdag, både i det

Læs mere

Styrke relevansen af uddannelsesudvalgenes arbejde ved at sikre eksternerepræsentanternes indflydelse på mødernes dagsorden og mødeformen

Styrke relevansen af uddannelsesudvalgenes arbejde ved at sikre eksternerepræsentanternes indflydelse på mødernes dagsorden og mødeformen Bilag 6.1.1 20160614 Dato 7. juni 2016 Initialer Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Tagensvej 18 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 info@phmetropol.dk www.phmetropol.dk CVR. 3089 1732 Koncept

Læs mere