SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE"

Transkript

1 SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v : Stamdata 1.1: Projekttitel Frilæsning med ereolen Go en styrkelse af samarbejde mellem skole og bibliotek 1.2: Hovedleverance Projektet skal skabe flere unikke brugere og større udlån på de skoler, der er tilmeldt UNI-Login løsningen. Projektet skal styrke medarbejdere på bibliotekerne i deres opgave med at formidle tilbuddet til lærere og læringscentre, ligesom det skal skabe større kendskabet til tilbuddet hos lærere og læringsvejledere. Projektet skal udmønte sig i konkrete formidlingskoncepter rettet mod elever, der skal gøres tilgængeligt på relevante portaler og forums for lærere og læringsvejledere samt for medarbejdere på bibliotekerne i hele landet. Formidlingskoncepterne skal være med til at inspirere og motivere eleverne til at læse mere i fritiden. Øget fritidslæsning styrker læselysten og dermed læsekompetencerne hos børn og unge. Projektet munder ud i et seminar, der præsenterer koncepterne for biblioteksmedarbejdere i hele landet. 1.3: Projektansvarlige Styregruppeformand: Susanne Iversen Projektleder: Britt Skjoldborg 2: Sammenfatning af projektet og dets resultater 2.1: Projektresumé Beskriv kort projektets formål. Formålet med projektet er at styrke læselyst og læsekompetencer blandt børn og unge og skabe mere udlån på ereolen Go. Projektet bygger videre på projektet ereolen For børn og skal udbygge samarbejde, synliggørelse og anvendelse af ereolen Go til fritidslæsning blandt lærere, læringsvejledere og medarbejdere på bibliotekerne, så der kommer flere nye brugere på ereolen Go. Beskriv kort projektets produktmål. På baggrund af vidensindsamling fra lærere, læringsvejledere og medarbejdere på bibliotekerne udarbejdes konkrete formidlingskoncepter, som bruges til at aktivere eleverne til at læse og lytte med ereolen Go. Formidlingskoncepterne skal skabe flere unikke brugere på de skoler, der er tilmeldt UNI-Login løsningen og få udlånet med UNI-Login til at stige.

2 Projektet skal styrke medarbejdere på bibliotekerne i deres opgave med at formidle tilbuddet til lærere og læringscentre og skabe større kendskabet til tilbuddet hos lærere og læringsvejledere. Erfaringer og best practice fra projektet skal udbredes til alle biblioteker og skoler, der deltager i UNI-Login løsningen. Beskriv kort projektets målgruppe/r. Projektet involverer medarbejdere på lokale biblioteker hos projektpartnere, samt lærere og læringsvejledere fra skoler, der deltager i UNI-Login løsningen på ereolen Go. I sidste instans var projektets målgruppe børn og unge på de deltagende skoler. Beskriv kort projektets organisering. ereolen er projektleder på projektet, og ereolens bestyrelsen er styregruppe. Projektejer er Susanne Iversen fra ereolens projektledelse, og projektleder på projektet er Britt Skjoldborg fra ereolen. Heidi Nissen fra ereolen Gos redaktion er projektdeltager, og herudover deltager en projektdeltager fra de 5 samarbejdspartnerne: Herning Bibliotekerne, Vejle Bibliotekerne, Gladsaxe Biblioteker, Københavns Biblioteker og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. 2.2: Resultater Beskriv, hvilke resultater der er opnået med projektet (fx analyser, løsninger, netværk, kampagner, erfaringer). Følgende resultater er opnået med projektet: - Workshop med deltagelse af 16 lærere, læringsvejledere og medarbejdere fra partnerbibliotekerne. Derudover deltog Stine Reinholdt Hansen som oplægsholder. - Katalog med formidlingskoncepter til biblioteker og skoler, der indeholder 5 større formidlingskoncepter til skolerne/bibliotekerne, koncept med missioner i Det hemmelige bibliotek, 15 læselister, grafisk pakke til skolerne til brug på Forældreintra, information om ereolen Go nyhedsbrev og ideer til udstillinger på biblioteket: Kataloget er udarbejdet, så bibliotekerne kan anvende det i deres samarbejde med skolerne, og koncepterne er designet, så de kan anvendes på forskellige niveauer. Det er muligt at sende dele af kataloget fx bare læselisterne til skolerne eller hele kataloget. Man kan plukke fra koncepterne alt efter hvor mange ressourcer man har til rådighed. Koncepterne kan kopieres og sættes ind i bibliotekernes kataloger til skolerne. Koncepterne er lavet, så de er lige til at anvende for lærerne. Forsynet med Fælles Mål, så lærerne kan tilpasse dem til deres hverdag. Hvor det giver mening er koncepterne koblet med relevante aktiviteter på Biblo, så der skabes synergi mellem de digitale bibliotekstilbud i kontakten med skolerne.

3 - Uddeling af over 100 kataloger til lærere på Skolemessen og Læringsfestivalen Samarbejde med Fremtidens Biblioteker omkring markedsføring af Læsevaneundersøgelsen og Frilæsningsprojektet på Læringsfestivalen på Fremtidens Bibliotekers stand på Danmarks Læringsfestival 2018, 6. og 7. marts i Bella Centret og egen stand på Skolemessen 2018, 18. og 19 april i Kongrescentret Aarhus, hvor der blev delt kataloger og flyers ud med information om koncepterne udviklet i projektet til lærere. Der var stor interesse blandt lærerne for konkrete og anvendelige redskaber til, hvordan lærerne kunne underbygge elevernes læselyst. - I marts deltog Britt Skjoldborg med et oplæg om projektet på 3 workshops, Greb til læselyst et læringsforløb, afholdt af Fremtidens Biblioteker, i Herning, Odense og Roskilde. På de 3 workshops deltog samlet over 100 børne- og ungeformidlere fra bibliotekerne. - Formidling af projektet via interview med projektleder Britt Skjoldborg bragt i Perspektiv, april, Frilæsningskoncepterne blev i marts gjort tilgængelig for alle biblioteker i landet via ereolen Gos footer: og kommunikeret ud via Netbib nyhedsbrevet. - Praktisk afprøvning af koncepterne på skoler og viden og erfaring med fordele og udfordringer i kontakten og samarbejdet mellem skoler og biblioteker. - Indsigt i de udfordringer, som findes på bibliotekerne, i forhold til at skabe større synliggørelse af ereolen Go for bibliotekernes brugere og for skolerne. Beskriv, hvordan projektet har bidraget til DDB s vision og mission. Projektet understøtter DDB s indsatsområde for , der retter sig mod Grundskolebørn. 2.3: Næste skridt for projektet Hvad er fremtidsudsigterne for projektets resultater: o Hvad er der planlagt at der skal ske på baggrund af projektets resultater? Der arbejdes aktivt videre fra ereolens side med at gøre koncepterne mere synlige for skolerne via bibliotekerne. Dette sker blandt andet gennem et tilbud fra ereolen til bibliotekerne om Konsulentbistand fra ereolen Go, hvor ereolen tilbyder at komme ud til bibliotekerne og informere og hjælpe til med at styrke kendskabet til ereolen Go, koncepterne fra Frilæsningsprojektet og samarbejdet med skolerne. Indtil videre har tilbuddet været kommunikeret til biblioteksmedarbejdere, blandt andet på de 3 Fremtidens Biblioteker workshops i marts, men i løbet af efteråret 2018 gøres der en indsats for at kommunikere det til biblioteksledere. Indtil videre er der lavet 2 aftaler om konsulentbistand med Viborg og Skive Bibliotekerne i september o Hvad kan projektgruppen anbefale, der sker på baggrund af projektets resultater?

4 Samtidig med nærværende projekt blev den omfattende Læsevaneundersøgelse fra Fremtidens Biblioteker udarbejdet. Det har på mange måder gavnet projektet, at der samtidigt i bibliotekssektoren blev sat fokus på børn og unges faldende læselyst. I undersøgelsens resultater er det tydeligt, at forældre og skole er centrale i forhold til aktivering af børns læsning, og netop det kan bibliotekerne være med til at underbygge. Så spørgsmålet er, hvordan vi får skabt en fælles indsats om børns læsning, der bygger bro mellem skole, bibliotek og hjem? Netop dette spørgsmål har projektet kun lige taget hul på, og derfor er der plads til endnu flere tiltag for at støtte op om denne fælles opgave. På den baggrund er nærværende projekt udmundet i en ansøgning til DDB s pulje om et nyt projekt ereolen Go og læselyst formidling på de pædagogiske læringscentre og Forældreintra. Projektet hviler på skuldrene af nærværende projekt og tager erfaringer fra dette projekt med videre i et fokus på nye målgrupper: PLC og forældre. 3: Evaluering af projektresultat 3.1: Samlet konklusion på projektresultatet Beskriv, i hvilken udstrækning projektet lever op til de oprindelige succeskriterier i projektbeskrivelsen. Succeskriterierne for Frilæsning med ereolen Go er: Større synlighed og anvendelse af bibliotekernes digitale børnematerialer - De biblioteker, der deltager i projektet, får flere unikke brugere og større udlån med Uni-Login: I bilag 1 viser statistikken, at udlånet og antal unikke brugere på ereolen Go på landsplan er steget fra 1. halvår af 2017 til 1. halvår af På projektpartnernes biblioteker er antal lån og unikke brugere også generelt steget fra 1. halvår af 2017 til 1. halvår af Kommunikationen med skolerne og afprøvningen af formidlingskoncepterne fandt sted i perioden februar til og med april I marts er stigningen ikke markant, hvilket skyldes, at udlånet i marts 2017 har været særlig usædvanligt højt. Det er dog tydeligt, at der, i de efterfølgende måneder efter afprøvningen af koncepterne, i april og maj, ses en stor stigning, hvilket tydeligt viser en god eftervirkning af en periode med fokus på formidling af ereolen Go til skolerne. Større synergieffekt og formidlingssamarbejde mellem ereolen og biblioteker, der deltager i UNI-Login løsningen: - Bidrage til bibliotekernes kursusvirksomhed for skoler/børn & unge - Understøtte bibliotekernes samarbejde med skolerne

5 I evalueringen af bibliotekernes erfaringer med at anvende kataloget i deres kursusvirksomhed over for skolerne, er der blandede holdninger. Nogle biblioteker vil anvende kataloget i deres samarbejde med skolerne fremadrettet. De anser kataloget for et attraktivt produkt, der kan hjælpe skolerne i deres arbejde med at underbygge læsning. Nogle biblioteker vil anvende dele af kataloget og kombinere det med andre aktiviteter, mens andre biblioteker ikke vil benytte kataloget i deres tilbud til skolerne, da de ser en udfordring i at anvende kataloget pga. manglende ressourcer til at håndtere arrangementer med skoleklasser. De mener, at biblioteket kan være en støtte for lærere, men derudover ikke har overskud til at afholde gentagne arrangementer for klasser på biblioteket. For nogle biblioteker er det digitale mind set en udfordring i forhold til at formidle ereolen Go til skolerne. I evalueringen af lærernes anvendelse af ereolen Go og kataloget har lærernes og læringsvejledernes holdning til kataloget og ereolen Go været meget positive. I mange tilfælde har det været vanskeligt at komme igennem med tilbuddet til lærerne, men når de først har afprøvet det, er der stor begejstring, og lærerne har efterfølgende spredt ordet til hinanden. Lærerne har pga. manglende tid og ressourcer brug for aktiviteter, som de ikke skal planlægge, men umiddelbart kan tage og implementere nemt. De er meget interesserede i hjælp til at inspirere eleverne til at læse, og dette kan kataloget og bibliotekernes aktiviteter i høj grad hjælpe til med. 3.2: Fremgangsmåde Beskriv, hvilke erfaringer der er gjort i forhold til den valgte fremgangsmåde for projektet. Projektet har gjort meget ud af at involvere biblioteker, læringsvejledere og lærere undervejs i processen for på den måde at skabe et produkt, der var anvendeligt for alle parter. Det er lykkedes projektet at tage hensyn til både biblioteker og skoler i løsningen, og det er indtrykket, at kataloget er meget populært blandt lærerne i den direkte kontakt, der har været med lærerne på Skolemessen og Læringsfestivalen. Det er dog meget individuelt, hvordan kataloget bliver formidlet fra bibliotekerne til skolerne, og her spiller andre faktorer ind, som den lokale politik for tilbud i Åben Skole regi, graden af fokus på børn og unge og holdningen til digital litteratur. Projektet har ikke beføjelser til at lægge kataloget op på kommunale platforme for tilbud til skolerne, da bibliotekerne skal have en aktie i at formidle kataloget til skolerne for, at der kan dannes baggrund for et frugtbart samarbejde mellem skole og bibliotek. Derfor er projektets erfaring, at kataloget kan være en katalysator for bibliotekernes tilbud om samarbejde med skolerne på en række niveauer, men det er op til bibliotekerne, hvordan samarbejdet skal formidles til skolerne. Projektgruppen anbefaler, at linket til kataloget på ereolengo.dk kan med fordel sættes i bibliotekernes skolekataloger, hvis ikke biblioteket har ressourcer til at skabe tilbud på baggrund af kataloget. Så er det muligt for skolerne selv at arbejde med kataloget. 3.3: Løsning Beskriv de positive og negative egenskaber ved det opnåede resultat/den opnåede løsning.

6 Projektet har vist, at der er et tydeligt behov hos lærerne for den faglige viden, som bibliotekerne besidder i forhold til børnelitteratur og hjælp til at inspirere børn til at læse. Her er kataloget et rigtig godt redskab for bibliotekerne i dette arbejde. Endvidere har projektet dog også vist, at det er vanskeligt at komme i indgreb med skolerne, pga. manglende ressourcer dels hos biblioteker, men også hos lærere, og at indsatser over for skolerne skal planlægges i samarbejde med lærere i rigtig god tid for at kunne realiseres. 3.4: Samarbejde omkring projektresultatet Beskriv erfaringerne i forhold til det interne samarbejde i projektet. Samarbejdet mellem projektledelsen og projektpartnerne har fungeret rigtig godt. Beskriv erfaringerne i forhold til samarbejdet med DDB. Det har fungeret fint. Beskriv erfaringerne i forhold til samarbejde med andre relevante parter. Samarbejdet mellem partnerbibliotekerne og skolerne i projektet har været præget af problemer med at trænge igennem til lærerne. Der, hvor det har fungeret bedst, har der allerede været etableret et samarbejde, som oftest af personbåren karakter. Projektet har vist, at der har været 3 måder at gå til udfordringen med kontakten til skolerne, og at fremgangsmåden er individuel fra kommune til kommune: - Personbåret kontakt God personlig kontakt mellem medarbejder på biblioteket og PLC medarbejder eller lærer på skolen. - Kontakt gennem lederne Formel kontakt til skoleleder med tilbud fra biblioteket, evt. kombineret med besøg på fagmøder for lærerne på skolerne. - Systemvejen I nogle kommuner er der en formaliseret måde at kontakte skolerne på, fx via CFL i kommunen, der så har en række centralt styret kommunikationskanaler til skolerne. I forhold til kontakten med skolerne er der ikke én nem vej til dette, og bibliotekerne griber det meget forskelligt an. Det er et vigtigt emne, som både Nationalt Netværk af skoletjenester og Fremtidens Biblioteker forsøger at give erfaringsbaserede anbefalinger omkring. Centralt for erfaringer omkring dette er, at bibliotekerne er nødt til at være proaktive i forhold til kontakten, tage ansvar og skabe kontakt med skolerne.

7 3.5: Evaluering Er der planer om at evaluere på anvendelse af det opnåede resultat/den opnåede løsning, fx via brugerundersøgelser, tests eller andet efter projektets afslutning? Hvis ja, beskriv da dette. Ja der er foretaget evalueringer med flere af de involverede skoler og biblioteker i projektet i forhold til anvendeligheden af kataloget. Resultaterne af evalueringen kan ses under punkt : Evaluering af projektprocessen 2.1: Samlet konklusion på projektprocessen Har projektet levet op til tidsplan, budget og de aftalte betingelser for Ja projektet, fx med hensyn til løsningens/resultatets kvalitet? 2.1.1: Tidsplan Er projektets tidsplan blevet overholdt? o Hvis nej: Hvornår og hvorfor har det været nødvendigt at ændre tidsplanen? Ja 2.1.2: Budget Er projektets budget blevet overholdt? o Hvis nej: Hvornår og hvorfor har det været nødvendigt at ændre budgettet? Ja 2.1.3: Udbytte Har projektet opnået de aftalte resultater? Er resultaterne i den aftalte kvalitet? o Hvis nej: Hvornår og hvorfor har det været nødvendigt at ændre i målsætningerne for projektets resultater? Ja 2.2: Ressourcer Har projektets ressourceallokering været tilstrækkelig? o Hvis nej: Hvilke konsekvenser har det haft for projektet? Der er undervejs blevet flyttet på ressourcer til timer blandt projektledelse og projektpartnere. Se punkt 2.3 for forklaring. Er der undervejs i projektet blevet ændret i projektets planlagte ressourceallokering? o Hvis ja: Hvornår og hvorfor har det været nødvendigt at ændre projektets ressourceallokering? Nej 2.3: Evt. afvigelser I Faaborg-Midtfyn Kommune betaler skolerne selv for ereolen Go, og i projektet blev kommunikationen mellem projektledelsen og biblioteket omkring projektet, på bibliotekets foranledning, efterhånden overtaget af læringskonsulent Lene Drost, med biblioteket som bisidder. Derudover har det i projektet været et mindre forbrug af timer hos partnerne, og derfor overtog projektledelsen Faaborg-Midtfyns opgaver og timer samt de overskydende projekttimer fra partnerne, da der viste sig at være flere opgaver forbundet med koordination og afholdelse af workshoppen samt idéoplæg, opsætning og koordinering af kataloget end oprindeligt budgetteret med.

8 2.4: Samarbejdet omkring projektprocessen Hvordan har samarbejdet med DDB fungeret i forhold til projektprocessen? Samarbejdet med DDB har fungeret fint.

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula.

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula. Projektbeskrivelse for Aula ny kanal for læseinspiration Beskrivelsen må samlet fylde højst 4 sider. Beskrivelsen skal vedhæftes den digitale ansøgningsblanket. Ansøger: Herning Bibliotekerne Projektets

Læs mere

AFSLUTNINGSRAPPORT FOR NY TEKNOLOGI I BIBLIOTEKSRUMMET

AFSLUTNINGSRAPPORT FOR NY TEKNOLOGI I BIBLIOTEKSRUMMET AFSLUTNINGSRAPPORT FOR NY TEKNOLOGI I BIBLIOTEKSRUMMET 1: Stamdata 1.1: Projekttitel NY TEKNOLOGI I BIBLIOTEKSRUMMET 1.2: Hovedleverance Projektmodningen vil ved afslutning i juni have udviklet et kvalificeret

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Podcast som åben og demokratisk platform 1.2: Hovedleverance En analyse

Læs mere

Slutrapport for projekt ereolen For børn. Formål. Samarbejdspartnere og organisering. Januar 2017

Slutrapport for projekt ereolen For børn. Formål. Samarbejdspartnere og organisering. Januar 2017 Slutrapport for projekt ereolen For børn Januar 2017 Formål Projektets formål var at styrke børns læselyst via specifik formidling til børn og unge, at synliggøre og øge anvendelsen af børnematerialer

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2017 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Vejle Bibliotekerne Projekttitel:(Max.

Læs mere

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser.

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Baggrund Herning Bibliotekerne udviklede i foråret 2016 et konceptet for biblioteksabonnementer

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Real or Fake News? Et socialt læringsspil i Virtual Reality 1.2: Hovedleverance

Læs mere

Revideret projektbeskrivelse

Revideret projektbeskrivelse Revideret projektbeskrivelse Udviklingspuljen for Folke - og Pædagogiske Læringscentre Institutionens navn Nota - Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder Projekttitel (Max. 50 tegn og ingen

Læs mere

Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2018 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum.

Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2018 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Side 1 af 6 Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2018 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Ringsted Bibliotek og

Læs mere

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 Børns læsning Levende lokalområder Digital dannelse og digital formidling Bibliotekernes fysiske rum 1 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 FIRE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: RekrutteringsService Fyn Platform - Opbygning af platform til koordinering

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

Ansøgning til DDB's projektpulje 2018

Ansøgning til DDB's projektpulje 2018 Ansøgning til DDB's projektpulje 2018 Indsendt: 27-09-2018 14:44:32 Indsendt af: Referencenummer: 1077262 NemID Serienummer: 5A0A92C6 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES CA III, O=TRUST2408, C=DK Emne: CN=Charlotte

Læs mere

Ansøgning til DDB's projektpulje 2018

Ansøgning til DDB's projektpulje 2018 Ansøgning til DDB's projektpulje 2018 Indsendt: 02-10-2018 10:45:15 Indsendt af: Referencenummer: 1079431 NemID Serienummer: 57117FFB Udsteder: CN=TRUST2408 OCES CA II, O=TRUST2408, C=DK Emne: CN=Britt

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.27.10.17 1: Stamdata 1.1: Projekttitel SoMe The Next Generation 1.2: Hovedleverance Projektet vil afprøve koncepterne

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

Side 2 af 6 Hjælpetekst til felt 18: Udfyldes kun hvis afvigelse fra ovenstående oplysninger om ansøger 18. Postadresse (evt. fortsat) Hjælpetekst til felt 19: Udfyldes kun hvis afvigelse fra ovenstående

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Studieunivers til ungdomsuddannelser 1.2: Hovedleverance Et online studieunivers

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra DDB s projektpulje 2018 til Aula - ny kanal for læseinspiration

Tilsagn om tilskud fra DDB s projektpulje 2018 til Aula - ny kanal for læseinspiration Herning kommune, Herning Bibliotekerne Østergade 8 7400 Herning Att.: Pernille Schaltz - bibpsc@herning.dk 14. december 2018 Sagsnr: 18/08075 Glenn Leervad-Bjørn glb@slks.dk 3373 3303 Tilsagn om tilskud

Læs mere

Værktøj 1 Projektbeskrivelse

Værktøj 1 Projektbeskrivelse Værktøj 1 Projektbeskrivelse En projektbeskrivelse er oftest knyttet til bibliotekets mission og vision. Projektbeskrivelsen er et dynamisk dokument, som tjener flere formål, alt efter hvilken af projektets

Læs mere

Digital dannelse: Fra begreb til praksis

Digital dannelse: Fra begreb til praksis DEFF På vegne af de samlede ansøgere: Kulturstyrelsen Vicerektor Lars Nordam H.C. Andersens Boulevard 2 Århus Statsgymnasium 1553 København K Fenrisvej 33 8210 Århus V Digital dannelse: Fra begreb til

Læs mere

Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen. 7. september billedtekst placeres her.

Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen. 7. september billedtekst placeres her. Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen 7. september 2017 billedtekst placeres her. Dagens program 10.00-10:30 Ankomst og morgenmad 10:30-10:45 Velkomst og præsentation

Læs mere

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL 1. Formål Dette værktøj kan hjælpe jer til at til at udvikle en samlet data- og vidensdelingsmodel for, hvordan I indsamler og opbevarer data, samt hvordan

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v. okt. 2017 1: Stamdata 1.1: Projekt id og titel Danskernes Digitale Indhold (DDi) 1.2: Projektperiode Startdato:

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2017 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Københavns Biblioteker Projekttitel:(Max.

Læs mere

- forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken. Borgerinddragelsespolitik

- forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken. Borgerinddragelsespolitik - forslag til revision af borgerinddragelsespolitikken Borgerinddragelsespolitik Indhold Forord Forord............................................................ 2 Borgerinddragelse i dag...........................................3

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sociale medier som platform for borgerinvolvering 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Hanne Lund Steffensen E-mail: hlst@aarhus.dk

Læs mere

Rapporten har allerede umiddelbart efter sin udgivelse givet anledning til konkrete nye tiltag og indgår i det strategiske arbejde med ereolen.

Rapporten har allerede umiddelbart efter sin udgivelse givet anledning til konkrete nye tiltag og indgår i det strategiske arbejde med ereolen. AUDIOBOOK BOOM AFSLUTTENDE RAPPORT RESUME I perioden april-august 2017 har ereolen, i samarbejde med konsulentfirmaet In2Media, foretaget en analyse af lydbogsmarkedet. Analysen er udmundet i rapporten,

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN Inden du udfylder ansøgningsskemaet, så tjek at Aktiviteten er ny i forhold til jeres tidligere aktiviteter, og hvad der almindeligvis kan forventes, at I laver Børn

Læs mere

Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april Borgerinddragelsespolitik

Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april Borgerinddragelsespolitik Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april 2012 Borgerinddragelsespolitik Indhold Forord Forord.... 2 Borgerinddragelse i dag...........................................3 Målsætninger.... 4 Indsatsområde -

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag 5/12/2015 Til kommunal forvaltning April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til kommunal forvaltning Redaktion:

Læs mere

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 Formål med dagen Have den direkte dialog med jer Give større indsigt i hvad der foregår i DDB Få jer inddraget i arbejdet med at sætte retning

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere 5/12/2015 April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere Redaktion: Design: Fotografi:

Læs mere

Folkehøjskolernes forening & Foreningen af Husholdnings- og Håndarbejdsskoler okt 2006

Folkehøjskolernes forening & Foreningen af Husholdnings- og Håndarbejdsskoler okt 2006 Projekttitel Dato:26-01-2007 Samarbejdsprojekt mellem Gerlev Idrætshøjskole og CVU Sjælland om udvikling af en model for uddannelsessamarbejde mellem højskoler og CVU er. Pulje 1 / pulje 2 Pulje 1 Ansøgende

Læs mere

Læsekompasset. Kick off 3. maj 2017

Læsekompasset. Kick off 3. maj 2017 Læsekompasset Kick off 3. maj 2017 Dagsorden 10.30-12.15: Introduktion til Læsekompasset Check-in Velkomst v/thomas Angermann (CB Gentofte & styregruppens formand) Rammesætning af dagen v/sarah E. Hvidberg

Læs mere

Samarbejdsprojekt mellem Bikubenfonden og KL/kommunerne om tidlig opsporing og støtte til udsatte børn og familier i dagtilbud

Samarbejdsprojekt mellem Bikubenfonden og KL/kommunerne om tidlig opsporing og støtte til udsatte børn og familier i dagtilbud P R O J EKTBESKRIVELSE Samarbejdsprojekt mellem Bikubenfonden og KL/kommunerne om tidlig opsporing og støtte til udsatte børn og familier i dagtilbud Baggrund Dagtilbuddene spiller en afgørende rolle i

Læs mere

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Konklusion: Det er generelt lykkedes projektbibliotekerne at få nye brugere på bibliotekerne, så alle har haft udbytte af at deltage

Læs mere

Hvordan kan kommuner understøtte skole-virksomhedssamarbejde?

Hvordan kan kommuner understøtte skole-virksomhedssamarbejde? Hvordan kan kommuner understøtte skole-virksomhedssamarbejde? Hovedpointer fra den nationale kortlægning Skole-virksomhedssamarbejde med kommunal forankring LÆS DEN FULDE KORTLÆGNING OG MEGET MERE PÅ skoletjenestenetvaerk.dk

Læs mere

[DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE]

[DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE] 2007 www.munthe-kaas.dk Peter Munthe-Kaas [DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE] En gennemgang af de forskellige elementer, der kan inddrages I en projektbeskrivelse I forbindelse med fundraising. Gennemgangen

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for Folke - og Skolebiblioteker Institutionens navn: Langeland Bibliotek Projekttitel:(Max. 50 tegn og ingen særtegn) Læsning, sundhed og kompetencer Søges der om fortsat

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKT PRODUKTION AF FLERE LYDBØGER

AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKT PRODUKTION AF FLERE LYDBØGER AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKT PRODUKTION AF FLERE LYDBØGER 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Produktion af flere lydbøger 1.2: Hovedleverance Projektet skal resultere i en ny pulje lydbogstitler på ereolen,

Læs mere

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Projekt POESIMASKINEN KOMMER Projekttitel: Projektejer: Poesimaskinen Kommer Roskilde Bibliotekerne (Roskilde Centralbibliotek) CBV.2016-0008

Læs mere

Til uddannelsesinstitutionerne herunder VEU-centre og private udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser samt efteruddannelsesudvalg

Til uddannelsesinstitutionerne herunder VEU-centre og private udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser samt efteruddannelsesudvalg Til uddannelsesinstitutionerne herunder VEU-centre og private udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser samt efteruddannelsesudvalg Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Vester Voldgade 123 1220 København

Læs mere

Projektplan for udarbejdelse og implementering af interne faglige retningslinjer. Titel Projekt Interne faglige retningslinjer 2017

Projektplan for udarbejdelse og implementering af interne faglige retningslinjer. Titel Projekt Interne faglige retningslinjer 2017 Projektplan for udarbejdelse og implementering af interne faglige retningslinjer Titel Projekt Interne faglige retningslinjer 2017 Baggrund Sundheds og Ældreministeriet har ultimo 2016 udbudt pulje til

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv Projektbeskrivelse for udviklings- og forskningsprojektet: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring Baggrund Ifølge anbefalingerne fra

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER

TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER BPI sådan kommer vi videre.. DDBs Dialogmøder marts 2018 Carsten Vilhelmsen TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER Hvad kan BPI gøre for mit bibliotek? Den rigtig gode ide! Styrke samarbejdet mellem bibliotekerne Mere

Læs mere

Synlighed og kommunikation sparker processen

Synlighed og kommunikation sparker processen Synlighed og kommunikation sparker processen i gang! Projekt Learning Museum 2011-2013 14 Af Tine Seligmann, museumsinspektør og projektleder på Learning Museum, Museet for Samtidskunst Learning Museum

Læs mere

Ny undersøgelse: Det digitale bibliotek er blevet en del af danskernes hverdag

Ny undersøgelse: Det digitale bibliotek er blevet en del af danskernes hverdag Pressemeddelelse, 23. april 2017 Ny undersøgelse: Det digitale bibliotek er blevet en del af danskernes hverdag offentliggør i morgen en ny undersøgelse af danskernes digitale biblioteksbrug. Den viser,

Læs mere

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene Notat Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.16.00-P20-2-14 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Dato: 14-11-2014 Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene jeres penge, jeres sundhed, jeres beslutninger

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE DAGTILBUD OG UNDERVISNING NOVEMBER 2016 Projekttype: Implementeringsprojekt. Baggrund og kort beskrivelse af projektet: Projektet udspringer af en ansøgning

Læs mere

DDB s mission og vision

DDB s mission og vision STATUS MARTS 2015 DDB s mission og vision Vi styrker, effektiviserer og synliggør det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikrer alle borgerenem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt

Læs mere

Ansøgning til DDB's projektpulje 2018

Ansøgning til DDB's projektpulje 2018 Ansøgning til DDB's projektpulje 2018 Indsendt: 02-10-2018 10:52:58 Indsendt af: Referencenummer: 1079503 NemID Serienummer: 57117FFB Udsteder: CN=TRUST2408 OCES CA II, O=TRUST2408, C=DK Emne: CN=Britt

Læs mere

Slutrapport fra. projekt Nye brugere? En 180⁰ nytænkning af biblioteket

Slutrapport fra. projekt Nye brugere? En 180⁰ nytænkning af biblioteket Slutrapport fra projekt Nye brugere? En 180⁰ nytænkning af biblioteket Indholdsfortegnelse Projektresumé... 3 Projektets formål... 3 Målgruppen... 4 Kort beskrivelse af delprojekterne... 4 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Projektbeskrivelse. Ungekulturrådet synliggøres som vigtig sparringspartner for lokale beslutningstagere

Projektbeskrivelse. Ungekulturrådet synliggøres som vigtig sparringspartner for lokale beslutningstagere Projektbeskrivelse Ungekulturråd og Projektmagerforløb i Kulturregion Fyn 2015-18 Baggrund Udvikling af et ungekulturråd har været, og er fortsat, en indsats under den fynske kulturaftale. I perioden 2015-18

Læs mere

Rammeaftale for DDB-samarbejdet

Rammeaftale for DDB-samarbejdet August 2018 DDB Sekretariatet Rammeaftale for DDB-samarbejdet 2018-2019 NOTAT Indledning Rammeaftalen for DDB-samarbejdet fastlægger mål og prioriteringer for DDB-sekretariats virksomhed i aftaleperioden

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE

PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE Målgruppe Projektets primære målgruppe er front personale, der møder, betjener og servicerer de borgere, der henvender sig til kommunen

Læs mere

Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt:

Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt: Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt: Entreprenørskab i den ergoterapeutiske profession og uddannelse - styrkelse af entreprenante og innovative processer i grunduddannelsen.

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes.

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2019 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger før det ordinære møde, hvorpå

Læs mere

Denne projekthåndbog har til formål at støtte gennemførelsen af projekter i Kulturministeriet.

Denne projekthåndbog har til formål at støtte gennemførelsen af projekter i Kulturministeriet. PROJEKTHÅNDBOG 12. december 2012 I Kulturministeriet anvendes projektarbejdsformen aktivt. Arbejdsformen styrker de innovative processer og bidrager til at øge medarbejdernes ansvar og arbejdsglæde, hvilket

Læs mere

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April ET SAMARBEJDE IMELLEM PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTRE OG FOLKEBIBLIOTEKER Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER/ FOLKEBIBLIOTEK FRA LÆRINGSVEJLEDER TIL BIBLIOTEKAR Oplæg

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje 01. Tryg17 Social & Sundhedsskolen i Herning Samlet budget 244.000 kr. Ansøgt beløb 183.000 kr. Egenfinansiering 61.000 kr. Egenfinansierings 25 % -grad Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Januar

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

STATUS PÅ BIBLIOTEKSPAKKEN. KVARTALSRAPPORT 1. Kvartal 2017

STATUS PÅ BIBLIOTEKSPAKKEN. KVARTALSRAPPORT 1. Kvartal 2017 STATUS PÅ BIBLIOTEKSPAKKEN KVARTALSRAPPORT 1. Kvartal 2017 INTRODUKTION Med vedtagelsen af Københavns Kommunes bibliotekspakke Styrk Borgerne og Biblioteksstrategien 2014-2019 blev der skabt en ramme og

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Kommunikationsstrategi 2011-2014 UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Indledning UngSlagelse har længe haft et ønske om flere brugere. Èn af de udfordringer som UngSlagelses står overfor er, et

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring I regi af KL s folkeskolereformsekretariat og som et led i kommunesamarbejderne inviteres forvaltninger, skoleledere og pædagogisk personale

Læs mere

Evaluering af projekt Demokrati, antiradikalisering og digital dannelse

Evaluering af projekt Demokrati, antiradikalisering og digital dannelse Evaluering af projekt Demokrati, antiradikalisering og digital dannelse Konklusion: Projektet har styrket det lokale samarbejde, og i alle tre kommuner vil samarbejdet fortsætte efter projektet. Deltagerne

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART

LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART OM LÆR MED FAMILIEN Lær med Familien er en metode, der bygger bro mellem skole og hjem. Den består af en række

Læs mere

Udviklingsprojekt Nye fællesskaber. - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund. Projektbeskrivelse

Udviklingsprojekt Nye fællesskaber. - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund. Projektbeskrivelse Udviklingsprojekt Nye fællesskaber - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund Projektbeskrivelse 1 MOTIVATION OG SAMMENHÆNG Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Læs mere

Afsluttende rapport Sherpa-Projektet

Afsluttende rapport Sherpa-Projektet Afsluttende rapport Sherpa-Projektet Projekttitel: Sherpa-Projektet (Støtte fra Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver; dkk 300.000) Projektnummer: CBV 2015-0004 Projektejer: Formelt Odense Bibliotekerne,

Læs mere

PROJEKTDOKUMENT. [Projekttitel]

PROJEKTDOKUMENT. [Projekttitel] PROJEKTDOKUMENT [Projekttitel] Indholdsfortegnelse Projektdokument... 3 Vejledning... 3 Dokumentets status sæt kryds... 4 Udfordringsbeskrivelse... 5 1. Baggrund og tidligere erfaringer... 5 2. Formål...

Læs mere

Vejledning om tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje (DDB s projektpulje)

Vejledning om tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje (DDB s projektpulje) Vejledning om tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje (DDB s projektpulje) August 2018 1. Om vejledningen Denne vejledning gælder for tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne Punkt 8. Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne 2015-058535 Skoleforvaltningen og Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Kompetencecenteret på Præstemoseskolen

Kompetencecenteret på Præstemoseskolen KOMPETENCECENTER Kompetencecenteret på Præstemoseskolen Kompetencecenteret på Præstemosen er et overordnet organ, der består af skolens ressourcelærere dvs lærere, der har specialiseret sig inden for et

Læs mere

PROJEKTETS FORMÅL OG MÅLGRUPPE

PROJEKTETS FORMÅL OG MÅLGRUPPE Til Børnekulturens Netværk - modelkommuneforsøg SUB-FILM Film fra kanten for, med og af unge fra de ældste klasser i Århus forstæder. SUB-FILM er et samarbejde mellem århusianske forstadsskoler, konsulenter

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Projekt social kapital skaber vi med borgerne - Den kærlig kommune i praksis 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Århus kommune

Læs mere

IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG. Mere samarbejde

IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG. Mere samarbejde IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG Mere samarbejde 2011-2013 IF/MI handlingsplan for lokale uddannelsesudvalg 2011-2013 Handlingsplanens formål og målsætninger Den fælles IF/MI LUU-handlingsplan

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker 2011

Ansøgning om tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker 2011 Ansøgning om tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker 2011 Ansøgt mandag 1. november 2010 kl. 16.00. Projekttitel 1. Titel Læselysten voks(n)er 2. Projekttype Udviklingsprojekt Hjælpetekst

Læs mere

Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt

Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt Udviklingskonsulent Trine Rose Center for Skole Slagelse Kommune Knap 80.000 indbyggere Sundhedstilstand og adfærd generelt dårligere end landsgennemsnittet. Dog

Læs mere

#BREVFLE. Fælles portal. Vi samler alle lærings- og dannelsestilbud til daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser ét sted!

#BREVFLE. Fælles portal. Vi samler alle lærings- og dannelsestilbud til daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser ét sted! #BREVFLE Fæ Fælles portal Vi samler alle lærings- og dannelsestilbud til daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser ét sted! Kommissorium Fælles portal for lærings- og dannelsestilbud i Aalborg Kommune

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2017 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke ansøgningskriterier

Læs mere

Engelsk for alle Projektansøgning 2005

Engelsk for alle Projektansøgning 2005 Engelsk for alle Projektansøgning 2005 Resumé Alle danskere har brug for et vist kendskab til engelsk, da engelsk som globaliseringens, Internettets og medieverdenens sprog, er Danmarks vigtigste fremmedsprog.

Læs mere

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Aftenskolens foreningsnummer: 66040 FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Projekttitel Foreningens navn Projektansvarlig Adresse Service og kvalitet

Læs mere

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN Kommunikationsstrategi for Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er et redskab, der skal medvirke til at udvikle

Læs mere

Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer

Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer Sundhedsstyrelsen Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer Konklusion og anbefalinger September 2009 Sundhedsstyrelsen Evaluering af

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Vejledning, august 2013 Indledning Denne vejledning gælder for Danskernes Digitale Biblioteks (DDB) midler til fremme af DDB. Vejledningen offentliggøres

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Herning 17. juni 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Signe Thomsen, SLKS Foto:

Læs mere

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Ansøgningen sendes til: Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland brhs@ams.dk Mrk: Unge med uddannelsespålæg

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere