Møde i Grønt Råd. Mandag den 1. oktober 2018 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde i Grønt Råd. Mandag den 1. oktober 2018 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden"

Transkript

1 Møde i Grønt Råd Mandag den 1. oktober 2018 Kl Mødesalen, Rådhuset Deltagere: Keld Nørremark, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Merete Vigen Hansen, Søren Rask Jessen, Preben Friis-Hauge, Klaus Fries, Hanne Voetmann, Per Mikkelsen, Niels Christiansen, Morten Vinding, Lisbeth Linding, Bjarne Jøker Eg, Lisbeth Kjær, Lene B. Frandsen, Peter Nielsen Afbud fra: Lasse Frøkjær, Laurids Bjerre, Ole Hansen, Colin Seymour Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden 2. Status på Friluftsstrategien 3. Projekter under Naturpolitikken 2018 v. / Klaus Fries Referat Preben Friis-Hauge bød velkommen særligt velkommen til det nye medlem Peter Nielsen formand for Naturpark Vesterhavet samt eleven fra Politik og Analyse der er med som observatør til dagens møde. Orientering om Grindsted forureningen. Der er fundet vinylchlorid i prøverne fra Varde Å. Man har henvendt sig til Ministeriet som stadig er i gang med at behandle sagen. Forureningen følges i forhold til betydningen for Varde Å. Friluftsstrategien er netop godkendt på møde i Udvalget for Plan og Teknik den er på vej i økonomiudvalg og byråd. Strategien er godkendt i den form den er lagt op til behandling der er altså ikke ændringer i det forslag arbejdsgruppen har femlagt. Strategien har været ude i høring. Der er indkommet to høringssvar fra hhv. Forsvaret og Grundejerforeningen Gyldenvang. Ingen af dem har givet anledninger til ændringer i strategien. Preben Friis-Hauge understregede, at han ikke ønsker at der bliver rørt ved Naturpolitikken og Friluftsstrategien i forbindelse med det forestående arbejde i VK med gennemgang af alle politikker og strategier. Klaus gennemgår projekterne under naturpolitikken. (se slide) Rydning af gravhøje i Sdr. Plantage Kortlægning af naturværdier i Kommunens egne skove nogle er mere spændende end andre i forhold til naturværdier Rydning af rynket rose i Blåvand Endrup rydning Vandløbsprojekter et af de store er Ansager Mølle Vejkantsprojekt kortlægning af de vejkanter hvor der er potentialer. Projektet er finansieret af 15. juni Fonden og involverer tre kommuner. Stier i Vestermarkskoven i den nordlige del af Varde Input til aktiviteter i 2019: Niels Christiansen bragte bekæmpelse af glansbladet hæg op. De breder sig der hvor der er ryddet langs veje og ved rastepladser. Merete Vigen Hansen foreslog et vejkantsprojekt i samarbejde med andre kommuner. Keld Nørremark: Faunastriber der skal nedsættes nogle arbejdsgrupper 9 kommuner er med. Hvis nogen gerne vil være med er man velkommen. Skriv til Kathrine som videreformilder. Lene Frandsen melder ind, hvis hun har viden om konkrete gravhøje der trænger.

2 Merete Vigen Hansen foreslog at man prioriterer mere biodiversitetsfremmende tiltag Niels Christiansen foreslog, at listen opdeles i nye tiltag affødt af naturpolitikken og de ting som kommunen alligevel er forpligtet til i den daglige drift. I forbindelse med punktet blev der spurgt til status på Holme Å: Der arbejdes hårdt på at finde penge men man er i gang med detailprojektering. Der er tilsagn fra forskellige interessenter. Man tror på, at det kommer ret snart. Der var enighed om, at indsatser for 2019 drøftes igen på næste møde hvor der tages endelig beslutning i forhold til ønsker fra rådet. 4. Opfølgning på besigtigelsen af Vild Med Vilje i Kolding i juni Medlemmerne opfordres til at komme med forslag til Vilde steder Der er 9 forskellige steder i Kolding Kommune under konceptet Vild med Vilje. Der var besigtigelse af to steder i Kolding kommune en skov og en bypark. Man gør meget ud af formidlingen af projekterne så borgerne ikke tror, at de vilde områder er resultater af besparelser eller mislighold fra kommunens side. I byparken var det meget tydeligt hvordan folk kanaliseres rundt i parken via slåede stier mellem de mere vilde arealer. De høje græs bliver slået i efteråret og fjernet det trækker næringsstoffer ud af arealet og går lige op økonomisk i forhold til at det kun skal slås en gang om året. Preben Friis-Hauge: Noget af det interessante at høre om var, hvordan projekterne var blevet til internt i kommunen. Der havde været en del udfordringer i samarbejdet mellem naturafdelingen og driftsafdelingen. Merete Vigen Hansen: De timer der frigives, når man ikke skal klippe græs så ofte, skulle gerne kunne bruges til noget andet konstruktivt i driftsafdelingen. Det er et spørgsmål om mindset og efteruddannelse for de ansatte i Driften. Der er en tendens til at de kører helt på automatpilot i stedet for rent faktisk at kigge på de arealer de kører hen over. Et eksempel er hjørnet ved Nybrovej/Nymindegabvej som nu er blevet helt ryddet og pløjet op her var ellers lyng. Ærgerligt. Klaus drøfter sagen med driftsafdelingen. Forslag til Vild med Vilje-områder i Varde Kommune: Område ved gymnasiet - Campus Ølgod anlæg på højre hånd (her er der allerede noget i gang) Cirkuspladsen De bagerste områder i Arnbjerg Oksbøl Bag ved nøddelunden og fyrrelunden De grønne kiler i Varde Syd Samarbejdsprojekt med en grundejerforening f.eks. Troldhøjen Virksomheder som har store grønne arealer der bare bliver slået med plænegræs Frelloskolen Det kunne være spændende at involvere Udviklingsrådene i projekter ude i deres områder.

3 Der var enighed om, at Grønt råd opfordrer Byrådet til at indgå i ordningen Vild med Vilje. 5. Program for naturseminar den 25. oktober v. / Klaus Fries 6. Revision af vandløbsregulativer Gennemgang og drøftelse af 2 eksempler v. / Jan Pedersen Arbejdsgruppen har sammensat et program for Naturseminar 18 med overskriften Verdensarv og Hverdagsnatur. Seminaret vil have fokus på spændet mellem disse to yderpunkter i naturen i vores kommune. Seminaret indeholder følgende oplæg: Nationalpark Vadehavet fortæller om Verdensarven Emil Brandtoft fra Aarhus Universitet fortæller om biodiversitet på kommunale arealer Naturstyrelsen fortæller om LIFE-projekt i Himmerland Vandløbsregulativerne skal gennemgås med jævne mellemrum. Forvaltningen er i gang med at kigge på de overordnede principper for regulativerne som i princippet er en sammenskrivning af det vi ved om vandløbet i dag. Regulativerne indeholder bestemmelser om grødeskæring, hegning, vanding, bræmmer m.m. Der er 360 vandløb der skal kigges på i Varde Kommune. For at forenkle processen deler man det op i et hovedregulativ som beskriver alt det overordnede og et særregulativ for hver af de 360 vandløb. Det gør det nemmere at overskue for lodsejerne. Regulativerne for de enkelte vandløb kan laves på to måder: Skikkelsesregulativ hvor der er en defineret skikkelse der skal holdes. Det giver et ustabilt vandløb og det er næsten umuligt at lave målopfyldelse for vandløbet. Det primære mål for sådan et vandløb er vandafledning Vandføringsregulativ som lader vandløbet udvikle sig naturligt. Det sikrer en bedre målopfyldelse, men er sværere at kontrollere for lodsejerne. Den videre proces: Forelægges udvalget for Plan og Teknik og Byrådet Fremlægges i 8 ugers høring, sammen med en regulering af Linding Å Reguleringen for Linding Å sendes til fredningsnævnet med anmodning om dispensation Endelig vedtagelse af Regulativer og regulering 4 ugers klagefrist 7. Snæblen i Varde Å v. / Jan Porsgaard (bilag) På mødet den 5. marts drøftede Grønt Råd løsninger og trusler for snæblen i Varde Å systemet. Sportsfiskerforeningen opfordrer på den baggrund til at man kigger på de gamle åslyngninger som gror til. Det kunne gavne snæblen at fjerne noget af den vegetation der er vokset op. Ved slotsbanken er indløbet groet helt til. Den nye Sydhavn her har man lavet en Snæbel-lomme det lille indhak vil nok ikke gavne snæblen synderligt. Jan Pedersen: Det ville måske gavne snæblen at få noget mere kant i vandløbet. Lene Frandsen: Arkæologisk kunne det bliver ret dyrt. Søren Rask: Snæblen har brug for lavvandede stillestående områder. Man taler om at gøre det i Ribe Å. Det er et større projekt. Bjarne Jøker: Det kan blive et problem at det sander til igen over tid. Skarven er også en trussel.

4 Forvaltningen har lavet et forslag til brev til Miljø- og Fødevareministeren om en handleplan for snæblen. I brevet foreslås en handleplan med fire punkter: Sikring af genmateriale fra de fisk der er tilbage Igangsætte en udsætningsplan for Snæblen Yderligere forskning i hvorfor Snæblen fortsat har tilbagegang Fortsat sikring af midler til fjernelse af spærringer, restaurering af vandløb og fastholdelse af forvaltningsplaner for artens prædatorer Man kunne søge Horizon 2020 midler til et projekt hvis man kan få Holland og Tyskland med. (EU midler). Enighed om at brevet sendes til Miljø- og Fødevareministeren. 8. Myndighedsgodkendelse af kystbeskyttelse er flyttet til kommunerne v./ Klaus Fries 9. Orientering om arbejdet i Naturrådet for de 4 Vadehavskommuner hvordan er det gået og hvad er der kommet ud af det v./ Klaus Fries Kystdirektoratet har overdraget behandling af projekter som f.eks. sandfodring, diger osv. til kommunerne. Varde Kommune har fået overdraget nogle sager fra Kystdirektoratet hvor man primært skal sørge for at frister bliver overholdt og tage hånd om klager. Der mangler stadig en afklaring på hvor meget økonomi der følger med over til kommunerne. Naturråd 7 bestod af forskellige organisationer dækkende Vadehavsområdet. Rådet er kommet med anbefalinger til stat og kommuner og de er nu sendt til KL. De tre forudsætninger for anbefalingerne er: Grønt Danmarkskort er et planlægnings- og prioriteringsredskab Grønt Danmarkskort vil ikke få betydning for eksisterende husdyrbedrifter eller for driften af den landbrugsjord, der måtte indgå i udpegningen Realiseringen af Grønt Danmarkskort forudsætter ikke nødvendigvis intensiv pleje af arealerne Der er to typer anbefalinger: Konkrete anbefalinger til hvilke hensyn kommunerne bør tage, når de udpeger/revidere kortet. Generelle anbefalinger til stat og kommuner med relation til realisering af Grønt Danmarkskort. Niels Christiansen: Der er nogle organisationer der har sat kraftige fingeraftryk på Grønt Danmarkskort ambitionsniveauet er dalet kraftigt i forhold til naturen. Søren Rask Jessen: Det er nogle udmærkede anbefalinger ideen og ambitionen med Grønt Danmarkskort er jo at binde et landskab af sammenhængende naturområder. Merete Vigen Hansen: Jordfordeling er et af de værktøjer man kan bruge til forvaltning af landskabet i fremtiden. 10.Ny lokal struktur i Friluftsrådet v./ Hanne Voetmann Hanne gennemgik de lokale ændringer i strukturen for Friluftsrådet. Ændringerne betyder, at man kommer til at have meget mere fokus på kommunerne og kan gå mere ind i noget lokalt arbejde. En del af arbejdet kommer fremover til at foregå i temagrupper som enten kan være faste grupper eller ad hoc. Grupperne kan gå på

5 tværs af kommuner og et eksempel på et emne som kunne tages op i en ad hoc gruppe kunne være højspændingsmasterne. Den kommuneansvarlige er som udgangspunkt medlem af Det Grønne Råd. Man afprøver den nye struktur 3 forskellige steder i landet; Storkøbenhavn Nord, Aarhus Bugt og Sydvestjylland (Varde, Esbjerg, Tønder og Fanø). Det vil få betydning for en del af organisationerne i Det Grønne Råd. Der ligger et større arbejde med at få talt med foreningerne i de enkelte kommuner inden 1. marts Det hele vil være ændret i løbet af de næste 3 år. 11.Nyt fra visionsrådet v./ Lisbeth Kjær Vi er på vej ind i en ny fase af visionsarbejdet. Der genansættes ikke en visionspilot, men budgettet og målsætningerne for visionen fastholdes. Det er meningen, at visionen nu skal ud at leve lidt mere i fagområderne, men at der stadig skal være én indgang til kommunen når det handler om visionen Vi i naturen rådet fastholdes og er forankret i Politik og Analyse. Rådet skal fremover hægtes tættere op på fagområderne og fagcheferne inviteres ind i rådet på skift. De fire markante markeringer er forankret i Naturcenteret og kommunikationsafdelingen står for branding af kommunen gennem visionen. Det er vigtigt, at visionen også bliver forankret i det nye byråd. Derfor afholdes der temamøde i januar for byrådet med fokus på visionen. Der er opmærksomhed på snitfladerne mellem Grønt Råd og Visionsrådet. Fremover vil der være et fast punkt på møderne i hvert råd med nyt fra det andet råd. Visionspuljen på kr. kan søges af alle læs mere her Preben Friis-Hauge: Man bør overveje at koordinere de forskellige puljer som borgerne kan søge. Under Udvalget for Plan og Teknik ligger f.eks. en pulje til landsbyforskønnelse, under Udvalget for Økonomi og Erhverv ligger udviklingspuljen, Under Udvalget for Kultur og Fritid ligger de kulturelle puljer og puljer til større arrangementer. 12.Evt. Næste møde i Grønt Råd (Forslag: 14. januar 2019) Et eller andet sted er der jo en sammenhæng i puljerne. Niels Christiansen: Der er kommet en ny planlov som giver kommunerne mulighed for at lave udvikling i kystnære områder. I dag er der begrænsninger i forhold til kystnærhedszonen. Loven giver mulighed for at kommunerne hvert 4. år kan tage arealer ud af kystnærhedszonen. Det kræver dog, at der ikke er væsentlige natur og miljøinteresser i det. I Varde Kommune ligger der forslag til at udtage følgende områder af kystnærhedszonen og gøre dem til såkaldte udviklingsområder: et område ved Billum med henblik på byudvikling, et område ved Vrøgum med henblik på byudvikling, et område ved Henne Stationsby med henblik på erhvervsmæssig landdistriktsudvikling og mulighed for byudvikling

6 et område ved Billum med henblik på erhvervsmæssig landdistriktsudvikling og et område ved Lønne med henblik på erhvervsmæssig landdistriktsudvikling. Der bliver holdt et offentligt møde i høringsfasen med den planfaglige del når udviklingsstrategien bliver sendt i høring. Merete Vigen Hansen: Det nye byråd er ikke blevet præsenteret for visionen rettidigt, så man fornemmer, at den ikke lever i det nye byråd hvilket også kan ses i udviklingsstrategien som stikker i alle retninger. Regeringen har arbejdet for denne liberalisering af planloven. Man skal tage vidtgående hensyn til, at folk der bosætter sig eller bor på landet ikke nødvendigvis er interesserede i at der skyder noget op i baghaven. Bosætningsmæssigt kan det gøre det sværere at få folk til at slå sig ned på landet. Der har været indvielse af naturrum Filsø og det er taget i brug. Opfordring til at tage ud og se det. Preben oplyste, at der bliver indvielse 7. november kl i Ølgod af levested for Grøn Mosaik guldsmed. Næste møde i Grønt Råd fastlægges til den 14. januar Der kommer punkt på om fredninger jf. artikel i dk.nyt den 1. oktober)

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 31. januar 2019 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 31. januar 2019 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden Møde i Grønt Råd Torsdag den 31. januar 2019 Kl. 13.30 16.00 Mødesalen, Rådhuset Deltagere: Keld Nørremark, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Merete Vigen Hansen, Søren Rask Jessen, Preben Friis-Hauge, Klaus

Læs mere

Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017

Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017 Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017 kl. 13.30 i mødesalen på Rådhuset i Varde Deltagere: Bjarne Jøker Eg, Claus Christensen, Colin Seymour, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Kirstine Gottlieb, Lasse Frøkjær

Læs mere

Sagsnr. 14/2118 Dok. nr /17

Sagsnr. 14/2118 Dok. nr /17 Møde i Grønt Råd den 31. maj 2017 kl. 13.00 Besigtigelse af Alslev Hede (45 minutter). Mødet fortsætter herefter i mødesalen på Rådhuset i Varde fra 14.00 til 16.00 Deltagere: Niels Chr. Laursen, Jan Pedersen,

Læs mere

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Side 1 af 5 Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Vi vil gerne invitere jer til det årets første naturparkrådsmøde. Vi mødes ved Varde Rådhus, Bytoften 2, 6800 Varde i den lille kantine kl.

Læs mere

Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag

Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Referat fra møde den 10. februar 2016 i Grønt Råd Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Sted: Rådhuset i Varde - Mødesalen Deltagere Udvalget for Plan og Teknik Varde Kommune Preben

Læs mere

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 15. maj 2019 Kl Skolestuen v. Filsø. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 15. maj 2019 Kl Skolestuen v. Filsø. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden Møde i Grønt Råd Torsdag den 15. maj 2019 Kl. 13.30 16.00 Skolestuen v. Filsø Deltagere: Thomas Høj, Jan Pedersen, Hans Peter Due, Jan Porsgaard, Merete Vigen Hansen, Søren Rask Jessen, Preben Friis-Hauge,

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd

Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd Dok.nr.: 144029/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Sted: Rådhuset i Varde Kantinen lille del Deltagere Udvalget for Plan og Teknik Varde Kommune

Læs mere

Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012

Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012 Dok.nr. 921421-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012 Sted: Mødelokale 2 hos Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde Tid: 3. oktober 2012 kl.

Læs mere

Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013

Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013 Dok.nr. 25726-13 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013 Sted: Jysk Landbrugsrådgivning, John Tranumsvej 25, 6715 Esbjerg N (ved Esbjerg Lufthavn)

Læs mere

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Dok.nr. 1026662-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Sted: Oksbøl Vandrehjem, Præstegaardsvej 21, 6840 Oksbøl Tid: 6. december 2012

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012

Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012 Dok.nr. 1159321 Sagsnr. 985046 Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012 Sted: Lydum Mølle, Åvej 27, 6830 Nr. Nebel Tid: 20. juni 2012 kl. 14.00 16.00 Deltagere:

Læs mere

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Dok.nr. 152655-14 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Sted: Årre Kantinen Tid: 1. december 2014 kl. 14.00 16.00 Deltagere: Preben Friis-Hauge,

Læs mere

Møde med Grønt Råd 16. august Status Vand- og naturhandleplanerne

Møde med Grønt Råd 16. august Status Vand- og naturhandleplanerne Møde med Grønt Råd 16. august 2012 Status Vand- og naturhandleplanerne Proces og tidsplan Forslag til handeplan, senest ½ år efter vedtaget statslig plan 28. marts 2012. Grønt Råd - drøftelse af handleplaners

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Deltagere: Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Bente Krog Niels Erik Physant Henrik Præstholm

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 FANØ Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 INDHOLD Fra strategi til kommuneplan 2 Beskrivelse af Grønt Danmarkskort 3 Byrådets målsætning 4 2 Fra strategi til kommuneplan Fanø Byråd har vedtaget

Læs mere

Henrik har lavet et udlejningsvand på noget jord vi ikke har fiskeret på. Det kan vi nok ikke gøre noget ved.

Henrik har lavet et udlejningsvand på noget jord vi ikke har fiskeret på. Det kan vi nok ikke gøre noget ved. Varde Sportsfiskerforening 2019 Bestyrelsesmøde Referat (3) 6319 Afbud: ingen. Til stede: Formand Kai Verner Lauridsen, Næstformand Hans Henrik Hansen, Kasserer Helge Højstrup Jensen, Kent Ager, Ole Dastrup,

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Det Grønne Råd Referat

Det Grønne Råd Referat Det Grønne Råd Referat til mødet den kl. 12:30 i Administrationsbygningen i Hurup, Kirkevej 9, Hurup, Mødelokale 2 Medlemmer: Esben Oddershede (V) Marianne Davidsen Galsgaard Hans Henrik Hust Søren Johnsen

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

1. Velkommen v/stabschef Charlotte Kirk Larsen og Merete Vigen Hansen, der er naturformidler ved Filsø.

1. Velkommen v/stabschef Charlotte Kirk Larsen og Merete Vigen Hansen, der er naturformidler ved Filsø. Opsamling fra Vi i naturen Rådsmøde 11. december 2018, kl. 16.00-19.00 Sted: Filsø Skolestue, Kærgårdvej 14b, 6854 Henne Deltagere: Erik Buhl, borgmester Niels Christiansen, medlem af Byrådet Arne Callesen,

Læs mere

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Dato 9. marts 2015 Dok.nr. 16375/15 Sagsnr. 14/13483 Ref. 37164 Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Tilstede: Bent Peter Larsen, Pia Koch

Læs mere

Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016

Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016 Side 1 af 5 Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016 Deltagere Preben Friis-Hauge, Naturparkrådsformand Lisbet Rosendahl, Næstformand for Naturparkrådet Colin Seymour, ProVarde Claus Jensen, Varde

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. august 2006 Mødested: Materielgården, Håndværkervej 40, Tønder Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde 16.20 Fraværende: Preben Linnet Bo Jessen og Niels

Læs mere

Referat. Velkomst og præsentation v/preben Friis Hauge, ordstyrer Det blev besluttet, at der udarbejdes beslutningsreferat.

Referat. Velkomst og præsentation v/preben Friis Hauge, ordstyrer Det blev besluttet, at der udarbejdes beslutningsreferat. Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Referat Dialogforum Vandløb tirsdag d. 20. november 2018 Varde Kommune inviterede til dialogmøde om vandløb i Varde Kommune. Mødet blev afholdt kl. 9.45

Læs mere

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Kredsrepræsentantskabsmøde 2019 - Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Hvad er på programmet? Friluftsrådets arbejde med adgang i 2019 Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne Lidt om nogle af erfaringerne fra

Læs mere

Sted: Bjarke Holtzmann, Ravhuset Hennebjerg, Vesterkaervej 10, 6830 Nr. Nebel

Sted: Bjarke Holtzmann, Ravhuset Hennebjerg, Vesterkaervej 10, 6830 Nr. Nebel 20-03-2018 Ref.: Lisbeth Lynge Kjær Sagsnr.: 16/528 Dokumentnr.: 46984-18 Opsamling fra Vi i naturen Rådsmøde 20. marts 2018, kl. 16.00-19.00 Sted: Bjarke Holtzmann, Ravhuset Hennebjerg, Vesterkaervej

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune. Referat fra 22. møde i Grønt Råd den 28. april 2014

Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune. Referat fra 22. møde i Grønt Råd den 28. april 2014 TEKNIK & MILJØ Natur & Park Dato: 20-05-2014 Sagsnr.: 13/49615 Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune Kontaktperson: Per Hasager Johansen Dir. Tlf.: 79 96 62 58 E-mail: pj@vejenkom.dk Referat fra 22.

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Mødet blev holdt den 25. marts 2015 i kantinen ved Landbrugsrådgivning Syd. Mødedeltagere i forhold til vedlagte liste. Ole Hansen

Læs mere

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang.

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. april 2018 Sagsid 16/5376 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Notat Plan for naturplejen på Fanø for 2018

Læs mere

2. Workshop. Proces placeringer

2. Workshop. Proces placeringer 2. Workshop Proces placeringer Program: Kl. 17 Velkomst Kl. 17.10 Jane Kruse fra Nordiske Folkecenter for Vedvarende Energi Manglende lokal accept af landvindmøller - løsningsmodeller. Kl. 18 Sandwich

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl. 16.00-18.30 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Deltagere: Leif Nielsen, Kirsten Skovsby, Thomas Bach, Poul

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Informations- og dialogmøde mellem lokalrådene og Vej & Park. Marts 2013

Informations- og dialogmøde mellem lokalrådene og Vej & Park. Marts 2013 Informations- og dialogmøde mellem lokalrådene og Vej & Park Marts 2013 I 2013 afholder Vej & Park møder med Lokalrådene i Esbjergområdet den 7. marts 2013 Lokalrådene i Brammingområdet den 14. marts 2013

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Referat af møde 27. januar 2018. Smålandshavet, Karrebæksminde. Dagsorden 1. Velkomst 2. Processen for kystbeskyttelsesprojektet. 3. Det tekniske projekt, herunder linjeføring

Læs mere

Natura 2000 handleplaner - gennemførelse

Natura 2000 handleplaner - gennemførelse Natura 2000 handleplaner - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013-2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

Møde i regionsrådets Uddannelsespanel

Møde i regionsrådets Uddannelsespanel Område: Regional Udvikling Afdeling: Vækstforum og Erhvervsudvikling Journal nr.: 14/15465 Dato: 27. maj 2015 Udarbejdet af: Jonas Svane Jakobsen E-mail: jsj@rsyd.dk Telefon: 29201050 Referat Møde i regionsrådets

Læs mere

Referat vandløbsrådsmøde Varde onsdag d. 30. november 2016

Referat vandløbsrådsmøde Varde onsdag d. 30. november 2016 Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Referat vandløbsrådsmøde Varde onsdag d. 30. november 2016 Velkomst og præsentation v./preben Friis Hauge, ordstyrer Velkommen til alle og specielt velkommen

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Naturpark Åmosen. Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen. Sorø Kommune. Holbæk Kommune

Naturpark Åmosen. Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen. Sorø Kommune. Holbæk Kommune Naturpark Åmosen Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen Holbæk Kommune Sorø Kommune Foto: Jacob Eskekjær KOM FREM MED DIN MENING OG DINE IDEER Med denne pjece til samtlige lodsejere

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe

Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe Parkprocedure Ansvarlig: Godkendt: Elin Dybdal Ivan Christensen 25. maj 2009 N6 Udarbejdelse af plejeplaner for natur- og parkområder

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 30. november 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Forslag til Kommuneplan 2017

Læs mere

Aftale 2015 Natur og Landskab (Bosætning og Erhverv) Status for Teknik- og Miljøudvalget

Aftale 2015 Natur og Landskab (Bosætning og Erhverv) Status for Teknik- og Miljøudvalget Aftale 2015 Natur og Landskab (Bosætning og Erhverv) Status for Teknik- og Miljøudvalget Ole Tyrsted Jørgensen 03. september 2015 Sags id 00.15.00-A26-1-14 Natura 2000 handleplaner gennemførelse Arbejdet

Læs mere

Lokalrådsmøde. Dagsorden: Dagsorden Referat. Dato 26/ Kl.: Sted: Nørremarkshallens Cafeteria

Lokalrådsmøde. Dagsorden: Dagsorden Referat. Dato 26/ Kl.: Sted: Nørremarkshallens Cafeteria Dagsorden Referat x Lokalrådsmøde Dato 26/6 2019 Kl.: 19.30 Sted: Nørremarkshallens Cafeteria Deltagere: Fraværende Afbud Birger Kristoffersen Henrik Stjernholm - Birgit Pedersen Inger Nørregaard Andersen

Læs mere

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1 Grønt Danmarkskort Naturråd 1 Grønt Danmarkskort NATURRÅD 1 Dagsorden 19.00 19.10 Velkomst og kort introduktion til Naturrådets arbejde v. Stener Glamann og Margrethe Hejlskov 19.10 19.50 Præsentationsrunde,

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Børge Poulsen (BP) Finn Frandsen (FF) Karin Winther

Læs mere

Projekt for restaurering af Holme Å. Poul Sig Vadsholt Teamleder for Miljø

Projekt for restaurering af Holme Å. Poul Sig Vadsholt Teamleder for Miljø Projekt for restaurering af Holme Å Poul Sig Vadsholt Teamleder for Miljø Genopretning af Varde Å Karlsgårdeværkets historie 1920: Anlæg af kraftværk, sø, Hostrup Stemmeværk og Holme Kanal. Produktion

Læs mere

Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner

Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner NOTAT Miljø og Natur Sags id.: 01.05.18-P17-2-14 Sagsbeh.: DL16CB/DL18LP 02-03-2015 Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner 2016-21 Naturstyrelsen har offentliggjort forslag til Natura 2000-planerne

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Kommissorium. Bæredygtighedsstrategi

Kommissorium. Bæredygtighedsstrategi Kommissorium Bæredygtighedsstrategi 2020-24 November 2018 Formål: Bæredygtighedsstrategi 2020-24 afløser Bæredygtighedsstrategi 2016-20, som byrådet vedtog i foråret 2016 og som har haft stor betydning

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Engarealer

Læs mere

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 3. marts 2016 kl. 17.00 ca. 20.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, Nordby, Fanø (Færge fra Esbjerg kl. 16.30) Afbud fra: Torben Haahr Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl i mødelokale 4, Bytoften

Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl i mødelokale 4, Bytoften Dato 11. april Dok.nr. 54872/13 Sagsnr. 13/960 Ref. Kathrine Kielgast Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl. 13.00 i mødelokale 4, Bytoften Deltagere: Bent Peter

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI.

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 2. oktober 2017 kl. 10 12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept.

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept. Natur- og friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014 Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Fremlagt på s møde d. 23. sept. 2014 Foto: Aksel Leck Larsen Naturpolitik Ringsted Kommune rummer en storslået natur

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016

Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016 Side 1 af 5 Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016 Deltagere Preben Friis-Hauge, Naturparkrådsformand Lisbet Rosendahl, Næstformand Anders Skov, AVJN Colin Seymour, ProVarde Hanne Voetmann,

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Status for Naturplaner 2016-2021

Læs mere

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Konsekvenser af budget 2019 - anlæg og drift for ikke medtagne ændringsforslag Sagsnr: 18/8919 Resumé Beskrivelse af konsekvenserne for s politikområder af det vedtagne budget 2019 for ikke medtagne ændringsforslag.

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 2. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 24.04.2014 Varighed:

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013 Handleplan Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune Teknik og Miljø, 25. november 2013 Indledning Formålet med denne handleplan er at igangsætte en proces med henblik på øget

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

JERSIE STRANDS GRUNDEJERFORENING Bestyrelsesmøde d kl Biblioteket 1.sal, lokale 23

JERSIE STRANDS GRUNDEJERFORENING Bestyrelsesmøde d kl Biblioteket 1.sal, lokale 23 MØDE 3. Deltagere Bestyrelsen: Erik Buus (EB), Liselotte Frederiksen (LF), Per Hauge (PH), Marianne Høglund (MH), Morten Pontoppidan (MP) DAGSORDEN med REFERAT 20. MEDDELELSER FRA FORMANDEN A. Henvendelser

Læs mere

Åbent Tillægsreferat. til. Udvalget for Plan og Teknik

Åbent Tillægsreferat. til. Udvalget for Plan og Teknik Åbent Tillægsreferat til Udvalget for Plan og Teknik Mødedato: Mandag den 22. september 2014 Mødetidspunkt: 8:00-11:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Kvist Industries, Siggårdsvej 2, 6818 Årre

Læs mere

Kommunale naturhandleplaner

Kommunale naturhandleplaner Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø, Aarhus Kommune Dato 13. marts 2017 Kommunale naturhandleplaner 2016-2021 Forslag om kommunale naturhandleplaner for 2016-2021. Planerne

Læs mere

Kredsbestyrelsens arbejde i kreds 4 Referaterne skal de laves, som beslutningsreferater, og derefter bringe dem på Kredsens hjemmeside.

Kredsbestyrelsens arbejde i kreds 4 Referaterne skal de laves, som beslutningsreferater, og derefter bringe dem på Kredsens hjemmeside. Referat fra Kredsbestyrelsesmødet i Kreds 4 Mandag d.09-04-2018 kl. 18.00 afholder Kreds 4 kredsbestyrelsesmøde Jels Motel & Sportscenter, Ørstedvej 10, Jels, 6630 Rødding Bestyrelses Medlemmer: Poul Bundgaard,

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 14.08.2012 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganesian (. ) Hasan Bahadir (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Lene Sussi Petersen (. ) Meena

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

LIFE IP Natureman Landmanden som naturforvalter

LIFE IP Natureman Landmanden som naturforvalter LIFE IP Natureman Landmanden som naturforvalter Økonomi Samlet budget: 130 mio. kr. EU medfinansierer projektet med 60 %. 40 % egenfinansiering: 33 mio. kr. fra Naturpakken - staten. 8 mio. kr. fra de

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 LIFE projekter.... 2 Retableringsplan for genbrugspladser.... 3 Status 3 genregistrering....

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere