Almen studieforberedelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Almen studieforberedelse"

Transkript

1 Almen studieforberedelse Antikkens hjerne. Antikkens tanker om sundhed og sygdom 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lene Ipsen Belyser videnskabens konkrete opbygning af viden om menneskets anatomi og fysiologi samt menneskets forståelse af sig selv og sin plads i verden i lyset heraf DKK Inkl. moms Den menneskelige hjerne er et stort og aktuelt forskningsområde. Nysgerrigheden og forundringen gælder ikke kun anatomien og det naturvidenskabelige, men også spørgsmål af mere filosofisk karakter om os selv og den verden, vi omgiver os med. Antikkens hjerne belyser denne dobbelthed: videnskabens konkrete opbygning af viden om menneskets anatomi og fysiologi samt menneskets forståelse af sig selv og sin plads i verden i lyset heraf. Denne bog behandler vores vestlige videnskabs spæde begyndelse i det antikke Grækenland og Rom og giver en antik vinkel på historiske og aktuelle diskussioner om sygdom og sundhed samt om tro og videnskab. Udgivelsen har til hensigt at påpege videnskabers og især sundhedsvidenskabernes behov for konstant at være åbne for en humanistisk vinkel i forståelsen af begreber som sygdom og sundhed. Antikkens hjernes antikke og efterantikke tekstudvalg har særligt fokus på antikkens forklaringer og overvejelser bag sundhed, sygdom og hjerne, men også på eftertidens systematiseringer af lægevidenskaben i forsøget på at forklare sygdom og sundhed.

2 Antikkens hjerne. Antikkens tanker om sundhed og sygdom 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lene Ipsen Antikkens Hjerne behandler vores venlige videnskabs spæde begyndelse i det antikke Grækenland og Rom. 7 videoer 30 tekstuddrag 10 faktabokse 70 illustrationer 200 sider ebog Antikkens hjerne. Antikkens tanker om sundhed og sygdom - 1 år Antikkens hjerne. Antikkens tanker om sundhed og sygdom - 4 år DKK DKK Den menneskelige hjerne er et stort og aktuelt forskningsområde. Nysgerrigheden og forundringen gælder ikke kun anatomien og det naturvidenskabelige, men også spørgsmål af mere filosofisk karakter om os selv og den verden, vi omgiver os med. Antikkens hjerne belyser denne dobbelthed: videnskabens konkrete opbygning af viden om menneskets anatomi og fysiologi samt menneskets forståelse af sig selv og sin plads i verden i lyset heraf. Denne ibog behandler vores vestlige videnskabs spæde begyndelse i det antikke Grækenland og Rom og giver en antik vinkel på historiske og aktuelle diskussioner om sygdom og sundhed samt om tro og videnskab. Udgivelsen har til hensigt at påpege videnskabers og især sundhedsvidenskabernes behov for konstant at være åbne for en humanistisk vinkel i forståelsen af begreber som sygdom og sundhed. Antikkens hjernes antikke og efterantikke tekstudvalg har særligt fokus på antikkens forklaringer og overvejelser bag sundhed, sygdom og hjerne, men også på eftertidens systematiseringer af lægevidenskaben i forsøget på at forklare sygdom og sundhed. AT og Innovation 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Julie Rørdam Thom AT og Innovation er bogen som dækker både elevens og lærerens arbejde med innovation i AT. AT og Innovation - 1 år AT og Innovation - 4 år DKK DKK AT og Innovation er bogen som dækker både elevens og lærerens arbejde med innovation i AT. Både elev- og lærerbog er struktureret efter de tre faser i det innovative arbejde: problemfasen løsningsfasen vurderingsfasen. De to bøger spejler hinanden i 15 kapitler, der bl.a. giver bud på, hvordan der kan arbejdes med de innovative kompetencer, hvordan informationssøgning og kvalificering af problemet, der skal løses, sker bedst muligt, og hvordan elevens proces og arbejdet med tilrettelæggelsen af undervisningen i AT innovation sker over de tre år på STX. Fokus i bogen er på, hvordan lærere og elever opfylder de faglige mål og arbejder målrettet med metoder og videnskabsteori i det innovative arbejde. Dertil er der gode råd til eksamen og masser af problemformuleringer og andet autentisk elevmateriale, som både elever og lærere kan hente inspiration i.

3 AT tale 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Annelise Buhl Staunstrup En værktøjskasse til mundtlige oplæg og projektfremlæggelser, der forklarer, hvordan man arbejder systematisk og konstruktivt med retorik og mundtlige fremstilling. AT tale - 4 år DKK AT tale giver gode råd til mundtlige oplæg og den mundtlige eksamen. Bogen gennemgår det retoriske pentagram og de fem s'er til forberelse af en mundtlig præsentation; stof, struktur, sprog, stikord og scene. Der er også hjælp at hente til de krav og forventninger, der stilles inden for de tre faglige hovedområder; det humanistiske, det samfundsvidenskabelige og det naturvidenskabelige. AT tale vejleder desuden i, hvordan man kan forberede sig til de mundtlige eksamener i hele uddannelsesforløbet, og bogen kan derfor bruges fra starten af 1.g. AT tale 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Annelise Buhl Staunstrup En værktøjskasse til mundtlige oplæg og projektfremlæggelser, der forklarer, hvordan man arbejder systematisk og konstruktivt med retorik og mundtlige fremstilling DKK Inkl. moms AT tale giver gode råd til mundtlige oplæg og den mundtlige eksamen. Bogen gennemgår det retoriske pentagram og de fem s'er til forberelse af en mundtlig præsentation; stof, struktur, sprog, stikord og scene. Der er også hjælp at hente til de krav og forventninger, der stilles inden for de tre faglige hovedområder; det humanistiske, det samfundsvidenskabelige og det naturvidenskabelige. AT tale vejleder desuden i, hvordan man kan forberede sig til de mundtlige eksamener i hele uddannelsesforløbet, og bogen kan derfor bruges fra starten af 1.g.

4 AT-håndbogen 3. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen, Marianne Dideriksen, Agnes Witzke, Niels Søren Hansen, Mimi Olsen, Mads Rangvid, Gitte Frølich, Johanne Winding Nordestgaard, Niels Hartling, Henrik Adrian, Henrik Madsen, Henrik Jagd, Asbjørn Petersen, Terese M. O. Nielsen, Christian Munch-Hansen Et opslagsværk til gymnasielever over de metoder, som fagene i AT bygger på DKK Inkl. moms AT-håndbogen er et opslagsværk til gymnasieelever. De kan slå op i bogen og få et overblik over fagenes metoder når de skal vælge fag i AT Bogen består af en kort indledning, der giver en introduktion til fagområdet for Almen studieforberedelse, efterfulgt af et kortere afsnit om fagenes placering i en videnskabsteoretisk sammenhæng. Herefter følger bogens dominerende del - nemlig metodeafsnittet med præsentation af hvert fags metoder. I metodeafsnittet præsenterer hvert fag de metoder, der kan komme i spil i forbindelse med AT-eksamen. Afsnittene er skrevet af faglærere med solid undervisningserfaring i et sprog, der henvender sig til de studerende. Endelig er der også en kort afslutning, der giver gode råd til eleverne om AT-eksamen. Bogen kan både anvendes, når de studerende skal vælge fag i AT, når de skal arbejde med synopsis, og når de skal til eksamen. I forhold til 2. udgave er der i denne 3. udgave tilføjet et afsnit om narrative metoder under faget idræt. AT-håndbogen 3. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen, Marianne Dideriksen, Agnes Witzke, Niels Søren Hansen, Mimi Olsen, Mads Rangvid, Gitte Frølich, Johanne Winding Nordestgaard, Niels Hartling, Henrik Adrian, Henrik Madsen, Henrik Jagd, Asbjørn Petersen, Terese M. O. Nielsen, Christian Munch-Hansen Et opslagsværk til gymnasielever over de metoder, som fagene i AT bygger på. AT-håndbogen - 4 år DKK AT-håndbogen er et opslagsværk til gymnasieelever. De kan slå op i bogen og få et overblik over fagenes metoder når de skal vælge fag i AT. Bogen består af en kort indledning, der giver en introduktion til fagområdet for Almen studieforberedelse, efterfulgt af et kortere afsnit om fagenes placering i en videnskabsteoretisk sammenhæng. Herefter følger bogens dominerende del - nemlig metodeafsnittet med præsentation af hvert fags metoder. I metodeafsnittet præsenterer hvert fag de metoder, der kan komme i spil i forbindelse med AT-eksamen. Afsnittene er skrevet af faglærere med solid undervisningserfaring i et sprog, der henvender sig til de studerende. Endelig er der også en kort afslutning, der giver gode råd til eleverne om AT-eksamen. Bogen kan både anvendes, når de studerende skal vælge fag i AT, når de skal arbejde med synopsis, og når de skal til eksamen. I forhold til 2. udgave er der i denne 3. udgave tilføjet et afsnit om narrative metoder under faget idræt.

5 at.systime.dk 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen, Agnes Witzke, Niels Søren Hansen, Hanne Hautop Lund, Mimi Olsen, Line Holst, Mads Rangvid, Gitte Frølich, Johanne Winding Nordestgaard, Niels Hartling, Henrik Adrian, Henrik Madsen, Henrik Jagd, Asbjørn Petersen, Terese M. O. Nielsen, Christian Mun Giver dig alle de redskaber du behøver til almen studieforberedelse. 45 illustrationer 6 video-klip 50 opgaver 35 interaktive opgaver 5 ATforløb ebog at.systime.dk - 1 år at.systime.dk - 4 år DKK DKK at.systime.dk giver dig alle de redskaber du behøver til almen studieforberedelse. Inderholder teori, metode og oplæg til AT-forløb. Med at.systime.dk får du: Videnskabsteori og argumentationsteori De tre hovedområders empiri og metode Tip til lærere og elever, inkl. PowerPoints til brug i klassen Interaktive tests Opgaver Ordforklaringer En række AT-forløb Meget anvendeligt download-materiale Begrebsapparatet - en opslagsbog til AT 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Birgit Eliasson, Joachim Ohrt Fehler, Mads Keinicke, Lars Tonnesen Overskuelig introduktion til det daglige arbejde med Almen studieforberedelse i undervisningen. Begrebsapparatet - en opslagsbog til AT - 4 år DKK Bogen rummer 80 opslag inden for det fælles felt, som forbinder de enkelte fag og Almen Studieforberedelse. Opslagene giver hjælp til en sikker begrebsforståelse, men også til at perspektivere de enkelte fags metoder og områder. Hvert opslag rummer en kort systematisk beskrivelse af det enkelte begreb eller fænomen. Opslagene er generelt bredt funderet, hvilket betyder, at flere begreber og fænomener kan være koblet sammen i et fælles opslag. Gennem registret kan du finde de begreber, som ikke har fået et selvstændigt opslag. Alle opslagene følges af et citat, en model eller en sammenfatning, som udvider opslagets fremstilling. De historiske tidstavler bagest i bogen kan hjælpe til at holde styr på de perioder, navne og udviklinger, som omtales i de forskellige opslag. Bogen begynder med en grundlæggende indføring i faget og efterfølges af en læsenøgle, som udskiller opslagene i de alment faglige, de videnskabsfaglige, de videnskabsteoretiske og de formidlingsmæssige. Bogen giver forslag til, hvordan forskellige opslag kan læses sammen og inddrages i undervisningen for at dække et bestemt tema. Endelig følger en kort uddannelseshistorisk skitse.

6 Bysociologi 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Malte Warburg Sørensen, Mads Strarup Samfundsfagligt kernestof bliver undersøgt på forskellige vis med byen og dens indbyggere som den overordnede ramme DKK Inkl. moms Bysociologi retter sig primært mod samfundsfag, hvor fagets kernestof bliver undersøgt med byen og dens indbyggere som den overordnede ramme. Hvordan foregår identitetsdannelsen i den senmoderne by? Hvordan kan magtformerne ses i det urbane landskab? Hvem bestemmer hvor byen skal hen, og hvem er de politiske aktører i byen? Hvordan kan velfærdsstatens lighedsidealer læses i forstadens arkitektur? Hvordan påvirker globaliseringen byernes udvikling? Udgivelsen introducerer cases og temaer som cyklisme, ghettoer og overvågning i byen, som relateres til samfundsfaglige grundbegreber som senmodernitet, velfærdsstaten, identitet, social mobilitet, international politik m.fl. Bysociologi tilbyder endvidere en række spændende muligheder for tværfagligt samarbejde med historie, dansk, idræt, naturgeografi og engelsk, men kan også indgå som fagligt forlæg for AT-forløb og indeholder bl.a. et kapitel fyldt med ideer til den faglige studietur.

7 Bysociologi 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Malte Warburg Sørensen, Mads Strarup Bysociologi retter sig primært mod samfundsfag, hvor fagets kernestof bliver undersøgt med byen og dens indbyggere som overordnet ramme. 19 videoklip 130 illustrationer 50 opgaver ca. 225 sider Bysociologi - 1 år Bysociologi - 4 år DKK DKK Bysociologi retter sig primært mod samfundsfag, hvor fagets kernestof bliver undersøgt med byen og dens indbyggere som den overordnede ramme. Hvordan foregår identitetsdannelsen i den senmoderne by? Hvordan kan magtformerne ses i det urbane landskab? Hvem bestemmer hvor byen skal hen, og hvem er de politiske aktører i byen? Hvordan kan velfærdsstatens lighedsidealer læses i forstadens arkitektur? Hvordan påvirker globaliseringen byernes udvikling? Udgivelsen introducerer cases og temaer som cyklisme, ghettoer og overvågning i byen, som relateres til samfundsfaglige grundbegreber som senmodernitet, velfærdsstaten, identitet, social mobilitet, international politik m.fl. Bysociologi tilbyder endvidere en række spændende muligheder for tværfagligt samarbejde med historie, dansk, idræt, naturgeografi og engelsk, men kan også indgå som fagligt forlæg for AT-forløb og indeholder bl.a. et kapitel fyldt med ideer til den faglige studietur. Den naturvidenskabelige revolution udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe, Kepler, Galilei og Newton, deres livshistorier og deres opdagelser med universet som centrum. Den naturvidenskabelige revolution år DKK Engang troede man, at der var låg på universet. Midt i universet stod Jorden bomstille, og rundt om den drejede Solen, planeterne og stjernerne på kugleskaller. På den anden side af stjernerne var der ingenting. Men i 1543 offentliggjorde astronomen Nikolaus Kopernikus en banebrydende teori, der slog det gamle verdensbillede itu. Han hævdede, at Solen - og ikke Jorden - var universets centrum. Det var en modig hypotese, som astronomerne Tycho Brahe, Johannes Kepler, Galileo Galilei og Isaac Newton i løbet af de næste 200 år beviste og udbyggede. Det gjorde de ved hjælp af helt nye og revolutionerende metoder; systematiske observationer, eksperimenter og beregninger. Disse metoder skulle for altid ændre naturvidenskaben og menneskets syn på universet. Følg de fem videnskabsmænds livshistorier og opdagelser i denne bog.

8 Den naturvidenskabelige revolution udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe, Kepler, Galilei og Newton, deres livshistorier og deres opdagelser med universet som centrum DKK Inkl. moms Engang troede man, at der var låg på universet. Midt i universet stod Jorden bomstille, og rundt om den drejede Solen, planeterne og stjernerne på kugleskaller. På den anden side af stjernerne var der ingenting. Men i 1543 offentliggjorde astronomen Nikolaus Kopernikus en banebrydende teori, der slog det gamle verdensbillede itu. Han hævdede, at Solen - og ikke Jorden - var universets centrum. Det var en modig hypotese, som astronomerne Tycho Brahe, Johannes Kepler, Galileo Galilei og Isaac Newton i løbet af de næste 200 år beviste og udbyggede. Det gjorde de ved hjælp af helt nye og revolutionerende metoder; systematiske observationer, eksperimenter og beregninger. Disse metoder skulle for altid ændre naturvidenskaben og menneskets syn på universet. Følg de fem videnskabsmænds livshistorier og opdagelser i denne bog.

9 Global opvarmning Isis 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen En temabog, der dækker hele det naturvidenskabelig grundforløb. Indeholder 34 afgrænsede emner og 4 delforløb samt opgaver af forskellig sværhedsgrad DKK Inkl. moms En temabog, der er opbygget på samme måde som de øvrige bøger i Isissystemet. Bogen indeholder 34 opslag, der hver omhandler et afgrænset emne, og fremstår med et flot layout og masser af farveillustrationer. Bogen er tværfaglig og indeholder emner fra alle de naturvidenskabelige fag og kan anvendes i det naturvidenskabelige grundforløb eller i andre flerfaglige forløb. Hvis Global opvarmning vælges som overordnet emne, vil bogen sammen med det supplerende materiale kunne dække hele det naturvidenskabelige grundforløb. Bogen indeholder materiale til 4 delforløb: Indikatorer (9 opslag) Drivhuseffekten (12 opslag) Transport (6 opslag) Energiforbrug (7 opslag). Efter hvert af de 4 delforløb finder læseren en række opgaver af forskellig sværhedsgrad. Til bogen hører der et website med supplerende materiale. Det drejer sig bl.a. om arbejdsark og øvelsesvejledninger til laboratorieforsøg udarbejdet efter de samme principper, som er anvendt til de øvrige bøger i Isissystemet. Der er forslag til laboratorieforsøg inden for alle de naturvidenskabelige fag. Arbejdsark og øvelsesvejledninger kan fås i en særskilt mappe. Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global opvarmning - Isis DKK Inkl. moms Mappen indeholder 27 arbejdsark og 31 forslag til laboratorieforsøg, som knytter sig til udgivelsen Global opvarmning Isis. Igennem arbejdsarkene og øvelserne kan eleven lære og tilegne sig viden om forskellige emner indenfor det naturvidenskabelige grundforløb - bl.a. indikatorer, drivhuseffekter, transport og energiforbrug. Arbejdsmappen henvender sig til alle ungdomsuddannelser.

10 Hjernen - fra celle til samfund 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Uffe Schjødt Paldam, Leif Østergaard, Carsten Reidies Bjarkam, Morten L. Kringelbach, Morten Overgaard, Brian Hansen, Mikkel Wallentin, Peter Vuust, Michael Bang Petersen, Kim Ryun Drasbek, Jonas Kristoffer Lindeløv En bog, der lægger op til tværfagligt arbejde - SRP-opgaver eller AT DKK Inkl. moms Hjernen er en bog, der lægger op til tværfagligt arbejde - SRP-opgaver eller AT. I en række kapitler belyses hjernen og den tilknyttede forskning inden for en lang række fag: psykologi, biologi, musik, sprog, religion, samfundsfag, fysik. Bogen fortæller om hjernen, om de metoder vi bruger til at forstå dens opbygning og om hvordan vi lærer om hjernens funktion gennem samarbejde på tværs af traditionelle faggrænser. Hjernen er skrevet af forskere med tilknytning til Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN) og MINDLab ved Aarhus Universitet. I efteråret 2015 tilbyder Folkeuniversitetet i Aarhus kurset Hjernes gåder, hvor undervisningen tager afsæt i bogen. Læs mere her Indsigt og udsyn. Grundbog til almen studieforberedelse 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Keld B. Jessen, Bjarne Troelsen, Anne Okkels Olsen, Arne Jørgensen, Jens Frørup Madsen, Johannes Iversen, Poul René Bertelsen Grundbog til Almen studieforberedelse, der bl.a. tematiserer videnskaben som disciplin og tegner et billede af den historiske udvikling fra oldtiden til i dag. Indsigt og udsyn. Grundbog til almen studieforberedelse - 4 år DKK Blandt temaerne i Indsigt og udsyn er: Hvad er fælles for al videnskab? Hvad er specielt, når det gælder humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab? Hvilke bærende ideer karakteriserer udviklingen fra antikken til vor tid? Indsigt og udsyn er et uundværligt værktøj til at skabe enhed og sammenhæng i elevernes forestillingsverden og i almen studieforberedelse. Bogen har også et tilhørende website, der inderholder supplerende materiale til undervisningen.

11 Indsigt og udsyn. Grundbog til almen studieforberedelse 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Keld B. Jessen, Bjarne Troelsen, Anne Okkels Olsen, Arne Jørgensen, Dietrich Harbsmeier, Jens Frørup Madsen, Johannes Iversen, Poul René Bertelsen Grundbog til Almen studieforberedelse, der bl.a. tematiserer videnskaben som disciplin og tegner et billede af den historiske udvikling fra oldtiden til i dag DKK Inkl. moms Blandt temaerne i Indsigt og udsyn er: Hvad er fælles for al videnskab? Hvad er specielt, når det gælder humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab? Hvilke bærende ideer karakteriserer udviklingen fra antikken til vor tid? Indsigt og udsyn er et uundværligt værktøj til at skabe enhed og sammenhæng i elevernes forestillingsverden og i almen studieforberedelse. Bogen har også et tilhørende website, der inderholder supplerende materiale til undervisningen.

12 Integration og demokrati 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Nils Sjøberg, Jørgen Christensen Bogen bidrager til debatten om integration og demokrati DKK Inkl. moms Udgivelsen fokuserer på samspillet og modspillet mellem demokrati, sekularisering, religion og integration i Danmark, og den klæder læseren på til at diskutere på et samfunds- og religionsfagligt grundlag. Et hovedspørgsmål i bogen er: hvad er demokrati? Svaret er bl.a., at der findes tre mulige rammer for demokrati i et moderne samfund: Det nationale demokrati Samfundsengagementet Det multikulturelle demokrati Bogen kommer ind på en række danske værdier, og giver læseren mulighed for at reflektere over følgende: Hvad kendetegner det danske samfund og den danske kultur? Hvordan bliver man en del af det danske fællesskab? Hvad kendetegner parallelsamfund, og er de er en trussel mod de grundlæggende politiske og kulturelle værdier? De overordnede problemstillinger bliver konkret nærværende med eksempler og cases om fx hilseformer, fejring af højtider i boligforeninger, kvinders ret til at bære tørklæder og burkaer og hvilken mad, der skal serveres i daginstitutioner. Ligeledes bidrager de mange aktuelle eksempler og citater til, at læseren både ser problemstillingerne fra en analytisk og en række tidsaktuelle personers synsvinkler. Bogen kan anvendes i KLM på læreruddannelsen, på pædagoguddannelsen og på de gymnasiale uddannelser fx i religion, samfundsfag, kulturforståelse, kultur- og samfundsfaggruppen og i AT-forløb.

13 Integration og demokrati 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Nils Sjøberg, Jørgen Christensen Udgivelsen er et bidrag til debatten om integration og demokrati. 3 videoklip 40 illustrationer ca. 200 sider Integration og demokrati - 1 år Integration og demokrati - 4 år DKK DKK Udgivelsen er et bidrag til debatten om integration og demokrati. Forfatterne sætter fokus på samspillet og modspillet mellem demokrati, sekularisering, religion og integration i Danmark på et samfunds- og religionsfagligt grundlag. Et hovedspørgsmål i udgivelsen er: hvad er demokrati som styreform og ideologi? Svaret er bl.a. at der findes tre former for demokrati i det moderne samfund: Det nationale demokrati Samfundsengagementet Det multikulturelle demokrati Et andet hovedspor i udgivelsen er spørgsmålet om værdier: Hvilke værdier kendetegner det danske samfund og den danske kultur? Hvordan bliver man en del af det danske fællesskab? Hvad kendetegner et parallelsamfund og er det en trussel mod de grundlæggende politiske og kulturelle værdier i Danmark? Fremstillingen er konsekvent problemorienteret og diskuterende, og de overordnede problemstillinger bliver i fremstillingen konkret nærværende, idet bogen indeholder eksempler og cases om fx hilseformer, fejring af højtider i boligforeninger, kvinders ret til at bære tørklæder og burkaer og hvilken mad, der skal serveres i daginstitutioner. Ligeledes bidrager de mange aktuelle eksempler og citater til, at læseren både ser problemstillingerne fra en analytisk og en personlig synsvinkel. Bogen kan anvendes i KLM på læreruddannelsen, på pædagoguddannelsen og på de gymnasiale uddannelser fx i religion, samfundsfag, kulturforståelse, kultur- og samfundsfaggruppen og i AT-forløb.

14 Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Kaj Pinholt Jespersen Med Iran - historie, samfund, religion får du mulighed for at arbejde tværfagligt og dybtgående med et land af storpolitisk betydning DKK Inkl. moms Udgivelsen indledes med tre særfaglige introduktioner: Først gennemgås hovedfaserne i Irans historie fra præ-islamisk tid til præsidentvalget i Der er fokus på shah-styret og den iranske revolution, der blev til en islamisk revolution. Efterfølgende anlægges der er samfundsfaglig vinkel på landet. Her fokuseres der på økonomi, samfundsformer og ideologier. Et særligt fokus har præsidentvalget i Den tredje særfaglige vinkel kommer fra religion, hvor der i særlig grad lægges vægt på shia-islam og islams politiske betydning i landet. Den sidste tredjedel af udgivelsen er tematisk orienteret. Forfatteren har valgt fire centrale hovedtemaer ud: Religion som magtfaktor i IranTruslen fra IranKvinderne i IranIranere i Danmark. Temaerne appellerer til faglig fordybelse og til at arbejde med fagene på nye og spændende måder. Udgivelsen demonstrerer med overbevisende tydelighed, at Iran på alle måder er et globalt brændpunkt uanset om vi taler om atomprogram, olieproduktion, forholdet mellem religion og politik eller den kønspolitiske dagsorden. Materialevalget er meget varieret (billeder, tekster, tabeller, interviews) og der lægges op til varierede arbejdsformer og elevaktivitet. Velegnet til områdestudium på hf, til AT-forløb på stx og til særfaglige forløb i historie og samfundsfag på A-niveau.

15 Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Kaj Pinholt Jespersen Med Iran - historie, samfund, religion ibog får du mulighed for at arbejde tværfagligt og dybtgående med et land af stor politisk betydning. 70 interaktive opgaver 45 videoklip 40 opgaver 20 kildetekster 50 illustrationer 45 ordforklaringer ca. 200 sider ebog Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Med Iran - historie, samfund, religion ibog får du mulighed for at arbejde tværfagligt og dybtgående med et land af stor politisk betydning. Udgivelsen indledes med tre særfaglige introduktioner: Først gennemgås hovedfaserne i Irans historie fra præ-islamisk tid til præsidentvalget i Der er fokus på shah-styret og den iranske revolution, der blev til en islamisk revolution. Efterfølgende anlægges der er samfundsfaglig vinkel på landet. Her fokuseres der på økonomi, samfundsformer og ideologier. Et særligt fokus har præsidentvalget i Den tredje særligfaglige vinkel kommer fra religion, hvor der i særlig grad lægges vægt på shia-islam og islams politiske betydning i landet. Den sidste tredjedel af udgivelsen er tematisk orienteret. Forfatteren har valgt fire centrale hovedtemaer ud: Truslen fra Iran Religion som magtfaktor i Iran Kvinderne i Iran Iranere i Danmark Temaerne appellerer til faglig fordybelse og til at arbejde med fagene på nye og spændende måder. Udgivelsen demonstrerer med overbevisende tydelighed, at Iran på alle måder er et globalt brændpunkt uanset om vi taler om atomprogram, olieproduktion, forholdet mellem religion og politik eller den kønspolitiske dagsorden. Materialevalget er meget varieret (billeder, tekster, tabeller, interviews) og der lægges op til varierede arbejdsformer og elevaktivitet. Velegnet til områdestudium på hf, til AT-forløb på stx og til særfaglige forløb i historie og samfundsfag på A-niveau. Se videopræsentation

16 Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Brian Linke, Hans Henrik Fafner Israel - Palæstina. Historie, samfund, religion giver dig mulighed for at arbejde tværfagligt med et af verdens brændpunkter. 7 videoklip 20 interaktive opgaver 25 kildetekster 45 illustrationer 70 ordforklaringer 25 opgaver 140 sider Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) - 1 år Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Israel - Palæstina. Historie, samfund, religion giver dig mulighed for at arbejde tværfagligt med et af verdens brændpunkter. Udgivelsen indeholder nedslag i områdets historie med fokus på de sidste 150 år. Hvert kapitel giver en historisk, samfundsmæssig og religionsfaglig synsvinkel på det valgte tema. Det giver mulighed for fordybelse i undervisningen. Fremstillingen er problemorienteret, og hvert kapitel sætter klare læringsmål for elever og kursister. Udgivelsen tager bl.a. fat på disse emner: Hvilke historiske og religiøse vinkler kan der anlægges på kampen om landet og byen? Hvad kendetegner terrorisme og radikalisme? Hvad kendetegner de forskellige palæstinensiske og jødiske grupperinger? Hvordan er det gået med fredsbestræbelserne i området? Hvilken betydning har Det Arabiske Forår for Israel-Palæstinakonflikten? Materialevalget er varieret (kildetekster, tabeller, modeller, opgaver og illustrationer). Størsteparten af billederne er taget specielt til udgivelsen her, og motiverne er valgt, så de giver en personlig vinkel på stoffet. Formålet med billederne er at give indtryk af dagligdagen i et land, hvor indbyggerne tilhører to folk. Desuden er flere af teksterne oversat af Hans Henrik Fafner til netop denne udgivelse. Udgivelsen er velegnet til områdestudium i Kultur-samfundsfaggruppen på hf, i AT-forløb på stx og til særfaglig undervisning i historie.

17 Kierkegaard - lidenskabens tænker 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) John Rydahl, Pia Søltoft, Mette Berndsen En aktualiserende indføring i Kierkegaards tænkning DKK Inkl. moms Bogen fokuserer på fem centrale fænomener, som et menneske kun kan nærme sig og forstå gennem lidenskaben, nemlig angsten, friheden, skylden, kærligheden og troen. For at aktualisere Kierkegaards tænkning har fem kendte billedkunstnere givet hver deres kunstneriske fortolkning af et af de centrale temaer hos Kierkegaard: Peter Brandes (angsten) Erik A. Frandsen (friheden) Christian Lemmerz (skyld) Cathrine Raben Davidsen (kærligheden) Maja Lisa Engelhardt (troen). Bogen er opgavebaseret og indeholder en lettilgængelig introduktion til Kierkegaards tænkning, et alsidigt tekstuddrag fra hans værker og en række perspektiverende tekster og billeder. Udgivelsen lægger op til refleksion og selvstændig bearbejdning af Kierkegaards tanker og filosofi i en nutidig kontekst. Bogen kan anvendes i fagene dansk, filosofi, religion og billedkunst. Desuden vil den være velegnet til AT-forløb.

18 Kierkegaard - lidenskabens tænker 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) John Rydahl, Pia Søltoft, Mette Berndsen Udgivelsen fokuserer på fem centrale fænomener, som et menneske kun kan nærme sig og forstå gennem lidenskaben. 5 film om kunstnerne og værkerne 35 opgaver 30 illustrationer 55 primærtekster 110 sider ebog Kierkegaard - lidenskabens tænker - 1 år Kierkegaard - lidenskabens tænker - 4 år DKK DKK Udgivelsen fokuserer på fem centrale fænomener, som et menneske kun kan nærme sig og forstå gennem lidenskaben, nemlig angsten, friheden, skylden, kærligheden og troen. For at aktualisere Kierkegaards tænkning har fem kendte billedkunstnere givet hver deres kunstneriske fortolkning af et af de centrale temaer hos Kierkegaard: Peter Brandes (angsten) Erik A. Frandsen (friheden) Christian Lemmerz (skyld) Cathrine Raben Davidsen (kærligheden) Maja Lisa Engelhardt (troen). Denne ibog er opgavebaseret og indeholder en lettilgængelig introduktion til Kierkegaards tænkning, et alsidigt tekstuddrag fra hans værker og en række perspektiverende tekster og billeder. Desuden finder du videointerviews med kunstnerne, hvor de forklarer, hvordan de er blevet inspireret af Kierkegaard i deres kunstneriske arbejde. Udgivelsen lægger op til refleksion og selvstændig bearbejdning af Kierkegaards tanker og filosofi i en nutidig kontekst. ibogen kan anvendes i fagene dansk, filosofi, religion og billedkunst. Desuden vil den være velegnet til AT-forløb.

19 Kristendomskritik i medierne 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Preben Brock Jacobsen Kristendomskritik i medierne gennemgår 12 positioner i kritik og forsvar af kristendommen. 10 videoklip 10 interaktive opgaver 100 opgaver 70 citater og primærtekster 140 ordforklaringer 30 illustrationer ca. 125 sider ebog Kristendomskritik i medierne - 1 år Kristendomskritik i medierne - 4 år DKK DKK Kristendomskritik i medierne gennemgår 12 positioner i kritik og forsvar af kristendommen, fx Er kristendommen en virus, der angriber fornuften, eller forenkler scientismen virkeligheden? Er kristendommen undertrykkende eller indeholder den et frihedspotentiale? Er modernitetsteologien et fornuftigt svar på videnskabens udfordringer til kristendommen eller er den et uhæderligt forsøg på at tilpasse kristendommen til det moderne verdensbillede? Udgivelsen gennemgår positionerne set udefra og indefra, og indfører som noget helt nyt diskursanalysen og argumentationsanalysen i arbejdet med medier og kristendom. Udgivelsen introducerer desuden til to overordnede metodiske vinkler i faget, nemlig kvalitative og kvantitave metoder. De mange elevaktiverende opgaver til tekster, billeder og videoklip er inspirerende og giver mulighed for at arbejde differentieret, idet opgaverne er kategoriseret efter sværhedsgrad. Desuden introduceres elever og kursister til at systematisere deres iagttagelser ved at anvende excel, når de laver kvantitative undersøgelser. Kristendomskritik i medierne kan bruges på C-niveau og er også oplagt at anvende på B-niveau i religion, enten som selvstændigt emne eller som overbygning på et kristendomsforløb. Endvidere kan udgivelsen bruges i fagligt samspil med fx dansk (medie- og argumentationsanalyse), samfundsfag (tabellæsning og metode), som oplæg til projektarbejde i KS og som led i SRP og AT takket være dens metodefokus og dens videnskabsteoretiske vinkel.

20 Kroppen i tykt og tyndt - emneforløb til almen studieforberedelse 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Andreas Kimergård, Christina Spanggaard Med kroppen som omdrejningspunkt er her kogebogen til faget Almen studieforberedelse DKK Inkl. moms Kroppen i tykt og tyndt er et bud på et konkret forløb til Almen studieforberedelse, der forklarer hvad faget i det hele taget går ud på. Bogen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler; naturvidenskabelig, humanistisk og samfundsvidenskabelig og anskuer menneskekroppen som fænomen ud fra biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. Bogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g, men andre kan også få glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser. Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen 2. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Christina Spanggaard, Ulrik Büchert Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse DKK Inkl. moms Bogen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler: en naturvidenskabelig, en humanistisk og en samfundsvidenskabelig. Forfatterne anskuer menneskekroppen som fænomen i fagene biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. I materialet er kroppen integreret som en rød tråd i en introduktion til de tre fakulteter og deres metoder. I fht første udgave er bogen udvidet med gennemgående sager om fx motionsdoping, og hvorfor der kan opstå utilfredshed med egen krop. Kapitlet om opgaveskrivning er også udvidet markant. Bogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g og i andre flerfaglige forløb og opgaver på stx, men også andre ungdomsuddannelser kan også have glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser.

21 Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Christina Spanggaard, Ulrik Büchert Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse. 50 illustrationer 75 opgaver 12 cases ca. 140 sider Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen - 1 år DKK Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen - 4 år DKK Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse Udgivelsen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler: en naturvidenskabelig, en humanistisk og en samfundsvidenskabelig. Forfatterne anskuer menneskekroppen som fænomen i fagene biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. I materialet er kroppen integreret som en rød tråd i en introduktion til de tre fakulteter og deres metoder. I fht førsteudgaven er Kroppen i tykt og tyndt udvidet med gennemgående sager om fx motionsdoping og utilfredshed med egen krop. Kapitlet om opgaveskrivning er også udvidet markant. ibogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g og i andre flerfaglige forløb og opgaver på stx, men også andre ungdomsuddannelser kan også have glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser.

22 Liv & magt - bioetik og videnskabsteori 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ulrik B. Nissen, Mickey Gjerris En tværfaglig lærebog om bioetik og videnskabsteori DKK Inkl. moms Liv & Magt er en tværfaglig lærebog, der fra en bioetisk synsvinkel sætter videnskabens resultater til debat. Bogen berører en række fundamentale spørgsmål om mennesket og naturen, vores syn på magt og teknologi og vores frygt og håb for fremtiden. Bogen består af en introcase om medicinsk forbedring af mennesker, to indførende kapitler om bioetik og videnskabsteori og seks cases med tilhørende elevaktiverende opgaver og forslag til videre læsning og relevante websites. De seks cases er: Cyborgs Fosterdiagnostik Genmodificerede dyr Stamceller Nanoteknologi Genmodificerede planter Liv & Magt er skrevet af Ulrik Becker Nissen og Mickey Gjerris. Begge er lektorer i bioetik ved henholdsvis Aarhus og Københavns Universitetet og har mange års erfaring med undervisning, formidling og forskning i bioetiske problemstillinger. Bogen er velegnet til undervisning i almen studieforberedelse (AT) inden for fagene biologi, religion og filosofi. Middelalderen - historie, religion, litteratur og kunst 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Sanne Stemann Knudsen, Kim Beck Danielsen Omhandler den europæiske middelalder (ca ) og har fokus på områderne historie, religion, litteratur og kunst DKK Inkl. moms Korsriddere, munke og simple bønder; enorme katedraler, folkeviser og håndskrifter på latin. Middelalderen spænder vidt og denne bog samler hele perioden fra 500- tallet frem til 1500-tallet i ni overskuelige kapitler. Bogen rummer mange centraler kildetekster om alt fra periodens verdensbillede til dens hverdagsliv en del har aldrig før været oversat til dansk. Dertil kommer et omfattende og fascinerende illustrationsmateriale, der giver et nuanceret billede af middelalderen som må siges at være alt andet end sort. Middelalderen - historie, religion, litteratur og billedkunst retter sig mod undervisning i historie, men kan sagtens finde anvendelse i både dansk og i forløb, der strækker sig på tværs af fagene og favner fx religion og billedkunst, ord og sætninger.

23 Oplysningstiden - da det moderne tog form 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Jørgen Olsen En tekstantologi om oplysningstiden, hvor epokens forfattere diskuterer, hvad det vil sige at være menneske DKK Inkl. moms Oplysningsforfatterne var optaget af, hvordan vi opfatter omverdenen, og hvad der er nødvendigt for et civiliseret samfund. De godtog kun svar, der var baseret på fornuft, iagttagelse og eksperiment. Oplysningsforfatterne forkastede dermed alt, hvad der hvilede på religiøse forestillinger eller spekulation. De hævdede også, at mennesket er et frit individ med medfødte (menneske)rettigheder, og at det overordnede mål for opdragelse og undervisning er det menneske, som tænker og handler selvstændigt. Politisk førte oplysningsforfatternes synspunkter til demokrati og humanisering af samfundene. Deres spørgsmål og svar er derfor stadig genstand for debat både intellektuelt og politisk. I denne antologi kan man møde deres tanker. Primus 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Per Henriksen, Bent Christensen, Hanne Hautop Lund, Otto Kjærgaard, Karen Helmig, Christian Gorm Tortzen, Ole Balslev, Peter Føge, Bonnie Hegner En grundbog og håndbog til almen studieforberedelse. 90 interaktive opgaver 65 opgaver 4 "grydeklare" AT-forløb 20 artikler 14 powerpoints med sammenfatninger 15 skemaer om fagenes hovedkarakteristika 200 illustrationer 245 sider Litteraturliste ebog Primus - 1 år Primus - 4 år DKK DKK En grundbog og håndbog til almen studieforberedelse, der tager afsæt i bestemmelserne for faget og tilbagemeldinger fra lærere og elever. Primus fokuserer på det specifikke for almen studieforberedelse: Det imellem fagene, metaaspekter, videnskabsteori og studiekompetence. Med Primus får du: Hele indholdet fra nyeste udgave af papirbogen Primus Quiz-sæt Opgaver PowerPoints Ordforklaringer AT-forløbene Europa, Grauballemanden, Tid og Demokrati Meget anvendeligt download-materiale med eksempler på problemformulering, synopsis og talepapir.

24 Primus - Demokrati. Emneforløb til almen studieforberedelse 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Mogens Herman Hansen, Peter Føge, Bonnie Hegner Belyser demokratibegrebet ud fra en lang række synsvinkler - bl.a. filosofisk, historisk og politisk - i et udviklingsmæssigt og videnskabeligt perspektiv DKK Inkl. moms Primus - Demokrati giver forskellige synspunkter på demokrati. Ressourcerummet omhandler bl.a. det athenske demokrati som ideologi, dets principper og institutioner. Bogen rejser også spørgsmålet om, hvorvidt det moderne demokrati er demokratisk. Indholdet af emneforløbet er først og fremmest udarbejdet af docent ved Københavns Universitet, Mogens Herman Hansen. Bogen sigter bevidst på, at arbejdet med emneforløbet peger frem mod den afsluttende eksamen i AT og er disponeret omkring den synopsisopgave, som eleverne skal udarbejde som afslutning. Primus - Demokrati er tænkt i forlængelse af de to grundbøger til AT, Primus 1 og Primus 2, men kan også bruges til andre grundbøger i AT og i andre fag, der har demokratiet som genstandsfelt, fx samfundsfag. Derudover kan bogen også anvendes i samfundsfag i grundskolens overbygning. Primus - Grauballemanden - et mønster- eksempel på flerfaglig videnskab 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Peter Andreas Toft, Peter Føge, Bonnie Hegner Belyser fundet af Grauballemanden og betydningen af det velbevarede moselig fra den danske oldtid ud fra en lang række synsvinkler, bl.a. naturvidenskabelige, historiske og etiske DKK Inkl. moms Bogen fokuserer på omstændighederne omkring Grauballemandens død og lægger dermed vægt på både konkret viden og personlig stillingtagen til en række videnskabelige og etiske spørgsmål. Primus - Grauballemanden er udarbejdet til almen studieforberedelse. Den indgår i Primus-serien som et selvstændigt bud på et konkret forløb mellem flere fag og hovedområder. Bogen sigter bevidst på, at arbejdet med emneforløbet peger frem mod den afsluttende eksamen i AT og er disponeret omkring den synopsisopgave, som eleverne skal udarbejde som afslutning. Primus - Grauballemanden er tænkt i forlængelse af de to grundbøger til AT, Primus 1 og Primus 2, men kan også bruges til andre grundbøger i AT. Derudover kan bogen også anvendes i historie i grundskolens overbygning.

25 Primus - grundbog og håndbog til almen studieforberedelse 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner En ny revideret og ajourført udgave af bestsellerbøgerne, hvor Primus 1 og Primus 2 er forenet til én bog DKK Inkl. moms Denne udgivelse, hvor de tidligere Primus 1 og 2 er forenet til én bog, tager afsæt i de ændrede bestemmelser for faget og har indarbejdet tilbagemeldinger fra lærere og elever. Primus fokuserer på det specifikke for almen studieforberedelse: det imellem fagene, metaaspekter, videnskabsteori og studiekompetence. Bogen kan bruges uafhængigt af de emner, der tages op på den enkelte skole. Primus 2. Almen studieforberedelse på studieretnin 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner Udformet som en forlængelse af Primus 1 i grundforløbet. Tilsammen dækker de to bøger de samlede kompetencemål i faget DKK Inkl. moms Primus 2 er en værktøjskasse, der kan gøres brug af på mange forskellige måder. Den er skrevet, så man kan tage enkeltdele ud efter behov, alt efter hvordan man har valgt at udforme forløbet på studieretningen. Der er forslag til opgaver efter de enkelte kapitler. Bogen kan også indgå som en naturlig videreførelse og afrunding af undervisningen i almen studieforberedelse, hvor man i grundforløbet på anden vis har opbygget en viden, der svarer til bestemmelsernes krav. Primus 2 sigter direkte på faget Almen studieforberedelse og giver et basismateriale for undervisningen fra grundforløbets afslutning og frem til studentereksamen i fagområdet. Renæssancen - da mennesket kom i centrum 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Sanne Stemann Knudsen, Kim Beck Danielsen En bog om renæssancen og dens historiske baggrund DKK Inkl. moms Renæssancen da mennesket kom i centrum gør rede for renæssancens historiske baggrund, som sociale forhold, byen og kunsten, litteraturen samt naturvidenskaben. Udgivelsen giver en introduktion til de tre store italienske forfattere; Dante, Petrarca og Boccaccio. Bogen er rigt illustreret og indeholder centrale fremstillinger og kilder, der kan bruges i både den tværfaglige og særfaglige undervisning i historie, dansk, billedkunst, italiensk, matematik, fysik, filosofi og AT.

26 Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium). udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jens M. Steffensen, Ole Bjørn Petersen, Kirsten Stordal, Deniz Kitir, Jørgen Falkesgaard, Stefan Helms Nielsen, Eva Harboe Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. 22 kildetekster 55 illustrationer 40 ordforklaringer 170 sider ebog Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. Udgivelsen tager fat i aktuelle emner som: Hvorfor den osmanniske periode er populær i nutidens Tyrkiet Tyrkiets eventuelle optagelse i EU Islams rolle i det moderne Tyrkiet Tyrkisk nationalisme både historisk og aktuelt Kvindernes status og muligheder i det moderne Tyrkiet. Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsfagligt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Den samfundsmæssige udvikling fra kalifat til demokrati Minoriteternes status i Tyrkiet både historisk og aktuelt Tyrkiet og EU. Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder og tabeller, der gør fremstillingen levende. Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

27 Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium) 3. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jens M. Steffensen, Ole Bjørn Petersen, Kirsten Stordal, Deniz Kitir, Brita Foged, Jørgen Falkesgaard, Stefan Helms Nielsen, Eva Harboe Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst DKK Inkl. moms Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. Udgivelsen tager fat i aktuelle emner som: Hvorfor den osmanniske periode er populær i nutidens Tyrkiet Tyrkiets eventuelle optagelse i EU Islams rolle i det moderne Tyrkiet Tyrkisk nationalisme både historisk og aktuelt Kvindernes status og muligheder i det moderne Tyrkiet. Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsfagligt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Den samfundsmæssige udvikling fra kalifat til demokrati Minoriteternes status i Tyrkiet både historisk og aktuelt Tyrkiet og EU. Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder og tabeller, der gør fremstillingen levende. Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

28 USA - historie, samfund, religion (områdestudium) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Thor Banke Hansen, Andreas Bonne Sindberg Få viden om og forståelse af USA - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. 12 videoklip 90 illustrationer 3 lydfiler 195 ordforklaringer 12 opgaver 30 kildetekster ca. 235 sider ebog USA - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år USA - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Få viden om og forståelse af USA - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. Udgivelsen tager fat i emner som: Hvordan formede europæerne USA, og hvordan har USA formet verden? Er den amerikanske drøm udfordret? Kan man sige, at USA er en supermagt, eller er landet blot en stormagt? Hvilken rolle spiller religion i samfundsdebatten og i de etiske diskussioner? Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsmæssigt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Afroamerikanerne Abort, homoseksualitet og moralske værdier Civilreligion Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder, videoklip, lydfiler og modeller, der gør fremstillingen levende og vedkommende. Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

Kultur- og Samfundsfaggruppen

Kultur- og Samfundsfaggruppen Kultur- og Samfundsfaggruppen 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645135 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari, Tina Magaard Bogen giver 10 bud på kultur, identitet

Læs mere

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 Kulturforståelse Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 ISBN 13 9788761691934 Forfatter(e) Kasper Asklund Belyser grænsefeltet mellem kultur, samfund og forretningsverdenen i en

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

De fire kompetencer i oldtidskundskab

De fire kompetencer i oldtidskundskab De fire kompetencer i oldtidskundskab Digitale, innovative og globale kompetencer samt karrierekompetencer studieretningsprojektet Side 1 De fire kompetencer - Fra lov til læreplan - Fra læreplan til vejledning

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium

Københavns åbne Gymnasium Københavns åbne Gymnasium Info om AT -Almen studieforberedelse Redaktion Nina Jensen Almen studieforberedelse Generel og overordnet beskrivelse. AT er et tværfagligt fag, hvor man undersøger en bestemt

Læs mere

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B)

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Hvilke fag og niveauer tilbydes på studieretningen? Det overordnede skema for 1.

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Al Bukhari: Hadith-samling. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2007

Al Bukhari: Hadith-samling. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2007 Religion Al Bukhari: Hadith-samling. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621078 Forfatter(e) Esben Andreasen Bogen viser hvorledes muslimer gennem historien har søgt

Læs mere

Kultur- og samfundsfaggruppen toårigt hf, august 2017

Kultur- og samfundsfaggruppen toårigt hf, august 2017 Bilag 14 Kultur- og samfundsfaggruppen toårigt hf, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Faggruppen består af fagene historie B, religion C og samfundsfag C. Faggruppen giver grundlæggende

Læs mere

KS konference 17. marts 2011. Lene Jeppesen Fagkonsulent i historie

KS konference 17. marts 2011. Lene Jeppesen Fagkonsulent i historie KS konference 17. marts 2011 Lene Jeppesen Fagkonsulent i historie Disposition Faggruppens identitet Faglighed og fagligt samspil Lærerplansændringerne: Slankning af fællesfagligt indhold og kernestof

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium

Københavns åbne Gymnasium Københavns åbne Gymnasium Generel information om AT Almen studieforberedelse - 2016 Redaktion Nina Jensen Almen studieforberedelse Hvad er AT? AT er en arbejdsmetode, hvor man undersøger en bestemt sag,

Læs mere

Samfundsfag B stx, juni 2010

Samfundsfag B stx, juni 2010 Samfundsfag B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Samfundsfag omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om og forståelse

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

Uddannelse under naturlig forandring

Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring 2. udgave Finn Wiedemann Syddansk Universitetsforlag 2017 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag 2017 Sats og tryk: Specialtrykkeriet

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

AT årgang Almen studieforberedelse. Tværfagligt forløb fra 1.g til 3.g

AT årgang Almen studieforberedelse. Tværfagligt forløb fra 1.g til 3.g Almen studieforberedelse AT årgang 2015-2018 Tværfagligt forløb fra 1.g til 3.g Synopsis og mundtlig eksamen i 3.g : Karakteren tæller 1½ gang i gennemsnittet! Mange fag og lærere involveret Langsom opbygning

Læs mere

Store skriftlige opgaver

Store skriftlige opgaver Store skriftlige opgaver Gymnasiet Dansk/ historieopgaven i løbet af efteråret i 2.g Studieretningsprojektet mellem 1. november og 1. marts i 3.g ( årsprøve i januar-februar i 2.g) Almen Studieforberedelse

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Kulturfag B Fagets rolle 2. Fagets formål

Kulturfag B Fagets rolle 2. Fagets formål Kulturfag B - 2018 1. Fagets rolle Fagets rolle er at give eleverne en forståelse for egen kultur såvel som andre kulturer gennem teorier, metoder, cases og ud fra praksis. Faget omfatter forskellige tilgange

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Opgave i AT med krav om innovativt løsningsforslag

Opgave i AT med krav om innovativt løsningsforslag 13.06.2013 Opgave i AT med krav om innovativt løsningsforslag - tillæg til Vejledning/Råd og vink om Almen Studieforberedelse (AT). I formålet for AT indgår ifølge læreplanen, at Almen studieforberedelse

Læs mere

Almen studieforberedelse stx, juni 2013

Almen studieforberedelse stx, juni 2013 Bilag 9 Almen studieforberedelse stx, juni 2013 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Almen studieforberedelse er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af det almene gymnasiums tre faglige hovedområder:

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 15 Juni 16. Institution. Vejen Business College.

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 15 Juni 16. Institution. Vejen Business College. Studieplan Stamoplysninger Periode August 15 Juni 16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Business College HHX Samfundsfag C Helle Strøm STU-SamfundsfagChh1315-E15-VØ Oversigt over

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 2015 Juni 2016 Institution Vejen Business College.

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 2015 Juni 2016 Institution Vejen Business College. Studieplan Stamoplysninger Periode August 2015 Juni 2016 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samfundsfag B Helle Strøm STU-SamfundsfagBhh1214-F15-MAR Oversigt

Læs mere

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur.

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur. Lærervejledning 0 Overblik Livets Vand er en visuel undervisningsportal, der med afsæt i vandknaphed retter fokus mod nye vandteknologier og ideer i forbindelse med bæredygtig vandhåndtering. Det overordnede

Læs mere

Kultur- og Samfundsfaggruppen

Kultur- og Samfundsfaggruppen Kultur- og Samfundsfaggruppen Billeder på integration 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761623218 Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Præsenterer nye og spændende metoder til studiet af integration

Læs mere

Samfundsfag B htx, juni 2010

Samfundsfag B htx, juni 2010 Bilag 23 Samfundsfag B htx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Samfundsfag beskæftiger sig med danske og internationale samfundsforhold og samspillet mellem teknologisk udvikling og samfundsudvikling.

Læs mere

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår?

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår? GYMNASIET SORØ AKADEMI 2015 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Historie i fagligt samspil

Historie i fagligt samspil Historie i fagligt samspil Histories særlige forpligtelse Faget historie indgår i samtlige studieretninger og får derfor et særligt ansvar for at medvirke til at skabe helhed og sammenhæng i gymnasieforløbet.

Læs mere

Studieretninger 2016-2019

Studieretninger 2016-2019 Studieretninger 2016-2019 Studieretninger 2016 2019 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B..side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Studieretninger 2014-2017

Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014 2017 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå,

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå, Samfundsfag B 1. Fagets rolle Samfundsfag omhandler grønlandske, danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om de dynamiske og komplekse kræfter der

Læs mere

Almen studieforberedelse

Almen studieforberedelse Almen studieforberedelse Antikkens hjerne. Antikkens tanker om sundhed og sygdom 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761670533 Forfatter(e) Lene Ipsen Antikkens Hjerne behandler vores venlige videnskabs spæde

Læs mere

Studieplan HF. Holdnummer: 9reb2f10 (fjernundervisning) Religion C-B Lærer: Troels Lemming Petersen Fagets start og slut: 8. januar

Studieplan HF. Holdnummer: 9reb2f10 (fjernundervisning) Religion C-B Lærer: Troels Lemming Petersen Fagets start og slut: 8. januar Studieplan HF Holdnummer: 9reb2f10 (fjernundervisning) Religion C-B Lærer: Troels Lemming Petersen Fagets start og slut: 8. januar 2017 11. maj 2017 Uddannelsestid: 125 timer Faglige mål: Eleverne skal

Læs mere

AT-eksamen på SSG. Projektarbejde, synopsis, talepapir og eksamen

AT-eksamen på SSG. Projektarbejde, synopsis, talepapir og eksamen AT-eksamen på SSG Projektarbejde, synopsis, talepapir og eksamen Litteratur Inspirationsmateriale fra UVM (USB) Primus - grundbog og håndbog i almen studieforberedelse AT-eksamen på EMU Skolens egen folder

Læs mere

Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014. Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige

Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014. Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige [Bilag 2] Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige fagområder

Læs mere

- hvad reformen indebar, herunder AT - hvad er der sket af justeringer - studieretninger, antal, krav og opbygning

- hvad reformen indebar, herunder AT - hvad er der sket af justeringer - studieretninger, antal, krav og opbygning Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 197 Offentligt BUU d. 8. maj 2012 Opdrag: Teknisk gennemgang af gymnasiereformen BUU har særlig interesse for - hvad reformen indebar, herunder

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2018 Institution Horsens HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF2 KS historie B Michael

Læs mere

Studieretninger 2013-2016

Studieretninger 2013-2016 Studieretninger 2013-2016 Studieretninger 2013 2016 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B.side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

Samfundsfag B - stx, juni 2008

Samfundsfag B - stx, juni 2008 Bilag 50 samfundsfag B Samfundsfag B - stx, juni 2008 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Samfundsfag omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi

Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi Undervisningsbeskrivelse for: 2s hi Fag: Historie A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1s Termin: Juni 2014 Uddannelse: STX Lærer(e): Anders Lytzen Lassen (AL) Forløboversigt

Læs mere

Statskundskab. Studieleder: Lektor, Ph.D. Uffe Jakobsen

Statskundskab. Studieleder: Lektor, Ph.D. Uffe Jakobsen Statskundskab Studieleder: Lektor, Ph.D. Uffe Jakobsen På spørgsmålet: Hvad er "politologi"? kan der meget kort svares, at politologi er "læren om politik" eller det videnskabelige studium af politik.

Læs mere

Religion C. 1. Fagets rolle

Religion C. 1. Fagets rolle Religion C 1. Fagets rolle Faget religion beskæftiger sig hovedsageligt med eskimoisk religion og verdensreligionerne, og af disse er kristendom, herunder det eskimoisk-kristne tros- og kulturmøde, obligatorisk.

Læs mere

A C? B Studieretninger 2015

A C? B Studieretninger 2015 A C? B tudieretninger 2015 Velkommen til kanderborg Gymnasium På de næste sider kan du se noget om de mange fag og de forskellige studieretninger som vi tilbyder på kanderborg Gymnasium. Du kan også se

Læs mere

Fagmodul i Filosofi og Videnskabsteori

Fagmodul i Filosofi og Videnskabsteori ROSKILDE UNIVERSITET Studienævnet for Filosofi og Videnskabsteori Fagmodul i Filosofi og Videnskabsteori DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 1. september 2013 2012-906 Bestemmelserne i denne fagmodulbeskrivelse

Læs mere

Faglig udvikling i praksis

Faglig udvikling i praksis Faglig udvikling i praksis Læreplaner for filosofi i høring forår 2017 Indsæt note og kildehenvisning via Sidehoved og sidefod Side 1 Program & praktisk 10.00-10.45: Gennemgang af læreplansændringerne

Læs mere

Samfundsfag i gymnasiet

Samfundsfag i gymnasiet Samfundsfag i gymnasiet Hvad bidrager samfundsfag til i forhold til gymnasiets overordnede formål? samfundsvidenskabelig almen(dannelse) samfundsfags bidrag til det almene samfundsfags bidrag til dannelsen

Læs mere

Studieplan 2013/14 HH3I. IBC Handelsgymnasiet

Studieplan 2013/14 HH3I. IBC Handelsgymnasiet Studieplan 2013/14 HH3I IBC Handelsgymnasiet Indholdsfortegnelse Indledning 3 Undervisningsforløb 4 5. og 6 semester. Studieretningsforløb 4 5. og 6. semester illustreret på en tidslinje 5 Studieturen

Læs mere

Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen

Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen AT Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen Indhold: 1. Den tredelte eksamen s. 2 2. Den selvstændige arbejdsproces med synopsen s. 2 3. Skolen anbefaler, at du udarbejder synopsen

Læs mere

Synopsisvejledning til Almen Studieforberedelse

Synopsisvejledning til Almen Studieforberedelse 1 Synopsisvejledning til Almen Studieforberedelse Dette papir er en vejledning i at lave synopsis i Almen Studieforberedelse. Det beskriver videre, hvordan synopsen kan danne grundlag for det talepapir,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 15-Juni 17 Institution Hansenberg Uddannelse Fag og niveau HTX Idehistorie B - 150 timer Lærer(e) Hold

Læs mere

ATeksamensopgaven januar 2018 / MG

ATeksamensopgaven januar 2018 / MG ATeksamensopgaven 2018 januar 2018 / MG Tidsplan Uge Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 5 Offentliggørelse Introduktion Vejledning i valg af sag og fag 6 Arbejd selv Vejledning i valg af sag og fag 7

Læs mere

Almen Studieforberedelse

Almen Studieforberedelse Studentereksamen Forside Opgaven Ressourcerum Almen Studieforberedelse Trailer Vejledning Gammel ordning Print Mandag den 29. januar 2018 gl-stx181-at-29012018 Alternativer ideer til forandring og fornyelse

Læs mere

3.g elevernes tidsplan for eksamensforløbet i AT 2015

3.g elevernes tidsplan for eksamensforløbet i AT 2015 Mandag d. 26.1.15 i 4. modul Mandag d. 2.2.15 i 1. og 2. modul 3.g elevernes tidsplan for eksamensforløbet i AT 2015 AT emnet offentliggøres kl.13.30. Klasserne er fordelt 4 steder se fordeling i Lectio:

Læs mere

Samfundsfag A 1. Fagets rolle 2. Fagets formål 3. Læringsmål og indhold

Samfundsfag A 1. Fagets rolle 2. Fagets formål 3. Læringsmål og indhold Samfundsfag A 1. Fagets rolle Samfundsfag omhandler grønlandske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om de dynamiske og komplekse kræfter der nationalt,

Læs mere

Tips og vejledning vedrørende den tredelte prøve i AT, Nakskov Gymnasium og HF

Tips og vejledning vedrørende den tredelte prøve i AT, Nakskov Gymnasium og HF Tips og vejledning vedrørende den tredelte prøve i AT, Nakskov Gymnasium og HF Den afsluttende prøve i AT består af tre dele, synopsen, det mundtlige elevoplæg og dialogen med eksaminator og censor. De

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

Filosofi og idehistorie

Filosofi og idehistorie Filosofi og idehistorie Den første filosofi 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623638 Forfatter(e) Astrid Holm En ebog om de første filosoffer, der stillede spørgsmål om, hvad verden består af, og hvordan

Læs mere

A C? B Studieretninger 2016

A C? B Studieretninger 2016 A C? B tudieretninger 2016 tudievejlederne hjælper dig Klaus Holleufer Mariann Wulff Morten Mortensen Marie Odgaard kh@skanderborg-gym.dk mw@skanderborg-gym.dk mm@skanderborg-gym.dk od@skanderborg-gym.dk

Læs mere

historie samfund religion Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen

historie samfund religion Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen BE T Sy Ast VE im R e S A/ IO S N Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen Tyrkiet historie samfund religion Tyrkiet Historie, Samfund, Religion 2012 forfatterne og Systime A/S Kopiering og anden

Læs mere

Faglig udvikling i praksis

Faglig udvikling i praksis Faglig udvikling i praksis Læreplaner for historie (stx/hfe) i høring forår 2017 Indsæt note og kildehenvisning via Sidehoved og sidefod Side 1 Program & praktisk 09.30-10.00: Kaffe, the og morgenbrød

Læs mere

Indledning. Pædagogikkens væsen. Af Dorit Ibsen Vedtofte

Indledning. Pædagogikkens væsen. Af Dorit Ibsen Vedtofte Forord Pædagogik for sundhedsprofessionelle er i 2. udgaven gennemskrevet og suppleret med nye undersøgelser og ny viden til at belyse centrale pædagogiske begreber, der kan anvendes i forbindelse med

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 19 Institution Kruses Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Historie A-niveau Mikkel

Læs mere

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område)

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) DIO Det internationale område Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) Eleven skal kunne: anvende teori og metode fra studieområdets fag analysere en problemstilling ved at kombinere

Læs mere

Bilag til AT-håndbog 2010/2011

Bilag til AT-håndbog 2010/2011 Bilag 1 - Uddybning af indholdet i AT-synopsen: a. Emne, fagkombination og niveau for de fag, der indgår i AT-synopsen b. Problemformulering En problemformulering skal være kort og præcis og fokusere på

Læs mere

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag 1 STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Hvad giver en studentereksamen (STX) dig? 2 Den bredest mulige adgang til videregående uddannelser Studiekompetence - så

Læs mere

Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis

Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Det sidste AT-forløb i 3.g indebærer, at du skal udarbejde en synopsis, der skal være oplæg til den mundtlige eksamen i AT. Der er

Læs mere

Et kompetencekatalog med øvelser. Et kompetencekatalog med øvelser

Et kompetencekatalog med øvelser. Et kompetencekatalog med øvelser Et kompetencekatalog med øvelser Et kompetencekatalog med øvelser Knæk studiekoden! Et kompetencekatalog med øvelser Af Hanne Heimbürger 1. e-udgave, 2009 ISBN 978-87-625-0310-6 2008 Gyldendalske Boghandel,

Læs mere

Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab

Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab Gymnasiet Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab Undersøgelser peger på, at danske unge nok har en stor viden om demokratiske processer, men at denne viden ikke nødvendigvis omsættes

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold VUC Skive-Viborg Hf-enkeltfag Historie B- niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 1e Sa

Undervisningsbeskrivelse for: 1e Sa Undervisningsbeskrivelse for: 1e Sa Fag: Samfundsfag B, STX Niveau: B Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1e Termin: Juni 2016 Uddannelse: STX Lærer(e): Anders Lytzen Lassen (AL) Forløbsoversigt

Læs mere

Citizenship, AT og Toning RYSENSTEEN GYMNASIUM 2014 Progressionsplan for CAT årgang

Citizenship, AT og Toning RYSENSTEEN GYMNASIUM 2014 Progressionsplan for CAT årgang Citizenship, AT og Toning RYSENSTEEN GYMNASIUM 2014 Progressionsplan for CAT årgang 2014-2017 1g Faglige mål Forløb Fokus Moduler Produktkrav og evaluering Forståelse af centrale problematikker i destinationslandet

Læs mere

Redigeret af Inge Kaufmann og Søren Rud Keiding

Redigeret af Inge Kaufmann og Søren Rud Keiding Redigeret af Inge Kaufmann og Søren Rud Keiding Aarhus Universitetsforlag Viden om Vand en lærebog om vand alle vegne... Viden om Vand en lærebog om vand alle vegne... Redigeret af Inge Kaufmann og Søren

Læs mere

1. Semester (efterår 2011):

1. Semester (efterår 2011): Ordrup Gymnasium 2011-12 2g- Studieplan for klasse: y 10-13 Studieretning: MU/SP, EN, Sa_ Der anvendes 94 af i alt 100 lektioner = 6 lektioner som buffer i 2g. 1. Semester (efterår 2011): Uge Emne Fællesfagligt/flerfagligt

Læs mere

Velkommen. Innovation de klassiske fag Klassikerforeningen 8. marts 2018 Charlotte Straby Tranberg

Velkommen. Innovation de klassiske fag Klassikerforeningen 8. marts 2018 Charlotte Straby Tranberg Velkommen Innovation de klassiske fag Klassikerforeningen 8. marts 2018 Charlotte Straby Tranberg Målet med kurset i dag Begrebsafklaring Projektet Avitae Innovation og reformen Design To Improve Life

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

INDHOLD. 1 Verdens-billeder 10

INDHOLD. 1 Verdens-billeder 10 INDHOLD Forord 7 1 Verdens-billeder 10 Myter eller naturvidenskab 11 Observationer 12 Modeller 20 Keplers model Teori og praksis 36 Solen 37 Mælkevejen verdensbilledet fra 1609 til 1924 38 Det moderne

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

Elev 2010 HF på Solrød Gymnasium

Elev 2010 HF på Solrød Gymnasium Elev 2010 HF på Solrød Gymnasium Velkommen til HF på Solrød Gymnasium Hf er for dig, der over to år ønsker at arbejde frem mod en kort, en mellemlang eller en længerevarende videregående uddannelse. Hf-uddannelsen

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

Eleverne vil have udformet fem synopser inden den afsluttende eksamen.

Eleverne vil have udformet fem synopser inden den afsluttende eksamen. AT på Aalborg Katedralskole 2016-17 Alle AT-forløb har som udgangspunkt deltagelse af to fag, som for enkelte forløbs vedkommende kan være fra samme hovedområde. I så tilfælde skal det sikres, at eleverne

Læs mere

STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE

STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE På Ribe Katedralskole er grundforløbet tilrettelagt ens for alle elever, så eleverne uden problemer kan ændre deres foreløbige ønske om studieretning, når der til

Læs mere

Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema

Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Indhold: 2: Forord 3: Samfundsfag B Psykologi C 4: Matematik B Fysik C 5: Musik B Mediefag C 6: Billedkunst B Design C 7: Spansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2012/2013 Institution HTX Vibenhus (Københavns Tekniske Skole) Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere