Dansk Faldskærms Union Brøndby Stadion Brøndby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Faldskærms Union Brøndby Stadion Brøndby"

Transkript

1 DFU s formål DFU s formål er at skabe de bedste rammer for faldskærmssporten blandt andet ved at repræsentere dansk faldskærmssport officielt arbejde aktivt for højnelse af sikkerheden i faldskærmssporten understøtte samarbejdet i de enkelte DFU klubber og på tværs af DFU klubber understøtte tiltag der fremmer mangfoldigheden og frivillighed i faldskærmssporten understøtte tiltag der højner elitekulturen i faldskærmssporten. Udfra ovenstående formål, og med vores personlige erfaringer i bestyrelsesarbejdet for DFU, har vi udarbejdet nedenstående Opgavebeskrivelse. Dette skal gerne gøre det mere overskueligt for det nye medlem, hvilket opgaver der forventes løst. Ligeledes for kandidater interesserede i at opstille til bestyrelsen, at se hvad man arbejder med på de forskellige poster. Opgavebeskrivelsen er langt fra udtømt, og alle medlemmer byder ind med deres kompetencer, som vi drager nytte af.

2 Bestyrelsens opgaver Alle er overordnet ansvarlig for at målsætninger og deadlines i DFU s 4-årige strategi overholdes og rapporteres til DIF. Formand Formanden er DFU s politiske person i forhold til DFU s primære interessenter. I den udstrækning det kan lade sig gøre deltager formanden på alle relevante møder med DIF, KDA, IPC og lignende. Formanden skal i tilfælde af fravær eller hvor det giver mening, uddelegere mødedeltagelsen til andre DFU s bestyrelsesmedlemmer som kan varetage DFU s interesser på disse møder. Formanden kan ligeledes invitere andre medlemmer med til relevante møder. Formanden skal ligeledes løbende involvere næstformanden i sit arbejde, således at næstformanden altid er orienteret i forhold til opgaver, møder og deadlines. Økonomisk ansvarlig har, i samarbejde med formanden det primære ansvar for at DFU lykkes med Strategispor 2 i årene Økonomisk ansvarlig og formanden kan inddrage arbejdsgrupper og lignende hvis det ønskes. Økonomisk ansvarlig og formanden forestår således ledelsen af arbejdsgrupperne og har ansvaret for at følge op på arbejdsopgaver og rapportere til DFU s bestyrelse. Formanden skal ikke, foruden Strategispor 2, påtage sig dybdegående arbejdsopgaver, der fjerner fokus fra ovenstående, men kan tilbyde at påtage sig mindre opgaver, i det omfang den frivillige tid tillader det.

3 Næstformand DFU s næstformand har ansvaret for at der løbende følges op ansættelsesforholdene for DFU s ansatte, således at deadlines overholdes jf. ansættelseskontrakter samt at de ansatte til enhver tid er klar over bestyrelsens målsætninger og prioriteringer. Således skal næstformanden mindst én gang årligt afholde MUS med medarbejderne og følge op på medarbejdernes trivsel. Næstformandens primære opgave består i at være back-up for formanden. Det er således vigtigt at formand og næstformand har en tæt dialog omkring de politiske opgaver der udføres og skal udføres i formandens virke. Næstformanden har, i samarbejde med AU formanden det primære ansvar for at DFU lykkes med Strategispor 1 i årene Næstformanden og AU formanden kan inddrage arbejdsgrupper og lignende hvis det ønskes. Næstformanden og AU formanden forestår således ledelsen af arbejdsgrupperne og har ansvaret for at følge op på arbejdsopgaver og rapportere til DFU s bestyrelse. Derudover deltager næstformanden i bestyrelsensmøder på lige fod med andre bestyrelsesmedlemmer og kan påtage sig ekstra opgaver for bestyrelsen, i det omfang den frivillige tid tillader det.

4 Teknisk sekretær Teknisk sekretær er bestyrelsens ansvarlige i forhold til de tekniske udvalg herunder kompetenceperson i forhold til løbende revision af DFU s FB er. Teknisk sekretær er specialist i de tekniske områder der er relevante for DFU, samt har den løbende dialog med respektive myndigheder, således at klubberne under DFU kan operere i luftrummet over Danmark. Teknisk sekretær er Formand for ISU (Instruktør og sikkerhedsudvalget). Ansvarlig for indkaldelse til og afholdelse af ISU møder. Evaluering af hændelsesrapporter. Gennemgang af havari rapporter i samarbejde med havarigruppen. Det er ønsket at teknisk sekretær er instruktør I under DFU. Teknisk sekretær har det primære bestyrelsesansvar for at IU og MU lykkes med Strategispor 3. Teknisk sekretær skal facilitere møder, følge op på aftalte opgaver og rapportere til DFU s bestyrelse. Derudover deltager teknisk sekretær i bestyrelsens møder på lige fod med andre bestyrelsesmedlemmer og kan påtage sig ekstra opgaver for bestyrelsen, i det omfang den frivillige tid tillader det.

5 Økonomisk ansvarlig Økonomisk ansvarlig har den primære opgave at holde styr på DFU s økonomi og regnskab i samarbejde med DFU s administration. Økonomisk ansvarlig får fremsendt regnskabstal én gang i måneden, til gennemgang og kritiske spørgsmål, såfremt der er uoverensstemmelser. Økonomisk ansvarlig opfordres til, i samarbejde med SU og AU, hele tiden at arbejde efter en effektiv regnskabsproces, der sikrer bedst udnyttelse af DFU s midler. Økonomisk ansvarlig har, i samarbejde med formanden det primære ansvar for at DFU lykkes med Strategispor 2 i årene Økonomisk ansvarlig og formanden kan inddrage arbejdsgrupper og lignende hvis det ønskes. Økonomisk ansvarlig og formanden forestår således ledelsen af arbejdsgrupperne og har ansvaret for at følge op på arbejdsopgaver og rapportere til DFU s bestyrelse. Derudover deltager økonomisk ansvarlig i bestyrelsens møder på lige fod med andre bestyrelsesmedlemmer og kan påtage sig ekstra opgaver for bestyrelsen, i det omfang den frivillige tid tillader det.

6 SU formand SU formanden i DFU s bestyrelse er både medlem af bestyrelsen, og formand for DFU s sportsudvalg. SU formandens primære opgaver i bestyrelsen er at være formand for SU. SU formanden har det primære bestyrelsesansvar for at AU og SU lykkes med Strategispor 4. SU formanden skal facilitere møder, følge op på aftalte opgaver og rapportere til DFU s bestyrelse. Sportsudvalget består af en eliterepræsentant for hver disciplin. SU opgaverne generelt står beskrevet i FB eren. Det er SU formandens opgave at sørge for bestyrelsens politik vedr. elitespringere og konkurrencer kommunikeres til SU og eliteatleterne, tilsvarende at SU s holdninger kommunikeres til DFU s bestyrelse. SU formanden afholder årligt en række møder i SU (enten fysisk eller på skype). Det bestræbes, at disse møder planlægges i forbindelse med andre DFU arrangementer fx udvalgsseminaret (aktivitetsseminaret). SU har en ambition om af afholde følgende: Forår: elitespringermøde for ALLE eliteatleter med obligatorisk deltagelse. Springsæson: synlighed ved alle DFU konkurrencer. Competitors meeting hvor der evalueres på konkurrenceafholdelsen Efterår: Udtagelse til eliteprojekter den kommende sæson. SU formanden bistår SU medlemmerne i at udarbejde invitation til at ansøge projekterne og bistår i udtagelse hvis SU rep er inhabil. Efterår: DFU s budgetproces. Vi har en ambition om at SU træningsbudgettet kan lægges i SU til proforma godkendelse i bestyrelsen, indenfor et af bestyrelsen fastsat rammebudget. Vinter: SU møde om budget. Evaluering og tilpasning ifht. DFU strategi spor 4. Derudover deltager SU formanden i bestyrelsens møder på lige fod med andre bestyrelsesmedlemmer og kan påtage sig ekstra opgaver for bestyrelsen, i det omfang den frivillige tid tillader det.

7 AU formand AU formanden i DFU s bestyrelse er både medlem af bestyrelsen, og formand for DFU s aktivitetsudvalg. AU formandens primære opgaver i bestyrelsen er at være formand for AU for at sikre en generel fokus på breddeaktiviteter, som understøtter alle aktive discipliner i DFU. Dette arbejde gøres i samarbejde med DFU s udviklingskonsulent. AU formanden har det primære bestyrelsesansvar for at AU lykkes med Strategispor 1 i samarbejde med næstformanden. AU formanden skal facilitere møder, følge op på aftalte opgaver og rapportere til DFU s bestyrelse. Aktivitetsudvalget består af en aktivitetsrepræsentant for hver disciplin. AU opgaverne generelt står beskrevet i FB eren. Det er AU formandens opgave at sørge for bestyrelsens politik vedr. DFU disciplinaktiviteter kommunikeres til AU tilsvarende at AU s holdninger kommunikeres til DFU s bestyrelse. AU formanden afholder årligt en række møder i AU (enten fysisk eller på skype). Det bestræbes, at disse møder planlægges i forbindelse med andre DFU arrangementer fx udvalgsseminaret (aktivitetsseminaret) og i 2017 hvor AU også var inviteret med til klubudviklingsseminaret (udviklingsseminaret). AU har en ambition om af afholde følgende: Forår: aktivitetsseminar med deltagelse af SU og aktivitetsansvarlige fra DFU s klubber, herunder fastlæggelse af årets aktivitetskalender, tildeling af arrangementer til klubber og udpegning af ansvarlige i AU og SU s netværk. Springsæson: synlighed ved DFU aktiviteter. Evaluering af arrangementer (evt. via spørgeskema til deltagerne) Efterår: Udviklingsseminar med deltagelse af AU, SU og klubber herunder budget for den kommende sæson, hvilke ønsker har klubberne til aktiviteter, hvilke ønsker har AU til aktiviteter? Efterår: Budgetproces i DFU Vinter: Planlægge og afholde vinteraktiviteter i klubberne for at sikre fastholdelse af springerne. Vinter: Evaluering og tilpasning ifht. DFU strategi spor 1.

VEJLEDNING om arbejdet i DFU s disciplinudvalg

VEJLEDNING om arbejdet i DFU s disciplinudvalg VEJLEDNING om arbejdet i DFU s disciplinudvalg I Reglerne Reglerne omkring DFU s udvalg findes i AB-afsnittet af FB eren. I AB nr. 4 findes retningslinierne for budget, økonomi og administration. I AB

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde mandag 23. oktober 2017, kl. 18 Idrættens hus

Referat Bestyrelsesmøde mandag 23. oktober 2017, kl. 18 Idrættens hus Referat Bestyrelsesmøde mandag 23. oktober 2017, kl. 18 Idrættens hus Til: Anders Bang, Anne Mine Møller Petersen, Dennis Werenskiold, Jakob Sparvath, samt Jens Pedersen og Dorte Vilsgaard (deltog via

Læs mere

FS årsmøde Velkommen!

FS årsmøde Velkommen! FS årsmøde 2016 Velkommen! Dagsorden Året der gik 2016 Aktiviteter Budget og regnskab Sæson 2017: Breddeprojekt og talentudvikling Aktiviteter Budget Eliteprojekt 2017 Udvælgelse Landshold 2017 Budget

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union Faldskærm pr. 1/1-2018 Budget 2018 01012018 Forespørgelsesinformation LS1 regnskab, v. 1.22, DIF/kø 011203 Firmanummer 14000000 Regnskabsår 01-01-2018 Periodenummer 10 Budgetperiodenummer

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union Faldskærm pr. 1/1-2018 Budget 2018 01012018 Forespørgelsesinformation LS1 regnskab, v. 1.22, DIF/kø 011203 Firmanummer 14000000 Regnskabsår 01-01-2018 Periodenummer 7 Budgetperiodenummer

Læs mere

DFU BUDGET 2017 Indtægter Kontingenter

DFU BUDGET 2017 Indtægter Kontingenter DFU BUDGET 2017 Indtægter Kontingenter 48 1700 979.200 Elevpakker 320 1600 512.000 Tandemerklæring 130 1500 19 Genindmeldelser DIF Fordelingsnøgle/bloktilskud DIF tilskud til udv. konsulent Varesalg i

Læs mere

Målsætninger - Administration

Målsætninger - Administration DFU Målsætninger Målsætninger - Administration DFU s sekretariat er DFU s centrale administrations- og koordinationspunkt Sekretariatet sikrer, at DFU s administrative arbejdsprocesser fungerer effektivt

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde tirsdag 02. august 2016, kl. 18

Referat Bestyrelsesmøde tirsdag 02. august 2016, kl. 18 Referat Bestyrelsesmøde tirsdag 02. august 2016, kl. 18 Til: Anne Mine Møller Petersen, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Dennis Werenskiold, Jens Pedersen og Martin Halfer Administrationen: Nikolaj Larsen

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Referat Bestyrelsesmøde tirsdag 25. oktober 2016, kl. 18 Fredericia kaserne Til: Anne Mine Møller Petersen, Dennis Werenskiold, Ina Nielsen, Katrine Eriksen og Martin Halfer Afbud: Jens Pedersen Administrationen:

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union Faldskærm pr. 1/1-2018 Budget 2018 01012018 Forespørgelsesinformation LS1 regnskab, v. 1.22, DIF/kø 011203 Firmanummer 14000000 Regnskabsår 01-01-2018 Periodenummer 12 Budgetperiodenummer

Læs mere

Resultater/effekt af sporet

Resultater/effekt af sporet INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK FALDSKÆRMS UNION (DFU) Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategisk spor skal felterne

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde fredag d. 9. februar 2018, kl. 18

Referat Bestyrelsesmøde fredag d. 9. februar 2018, kl. 18 Referat Bestyrelsesmøde fredag d. 9. februar 2018, kl. 18 Deltog: Anders Bang, Anne Mine Møller Petersen, Cilja Neumann, Dennis Werenskiold, Jakob Sparvath og Jens Pedersen Skype: Dorte Vilsgaard og Stefan

Læs mere

DFU BUDGET 2013 - FINAL

DFU BUDGET 2013 - FINAL Noter DFU BUDGET 2013 - FINAL Indtægter DIF Fordelingsnøgle/bloktilskud 1.247.245 DIF tilskud til udv. Konsulent 170.000 Kontingenter 43,5 1650 861.300 Elevpakker 305 1600 488.000 Tandemerkl. 125 1200

Læs mere

Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer:

Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer: Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer: Strategi (flerårig) Handlingsplan (årlig) Generalforsamling, dato for sidst afholdte: Fundraisingplan

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde onsdag 03. maj 2017, kl. 18 Idrættens Hus

Referat Bestyrelsesmøde onsdag 03. maj 2017, kl. 18 Idrættens Hus Referat Bestyrelsesmøde onsdag 03. maj 2017, kl. 18 Idrættens Hus Til: Anders Bang, Anne Mine M. Petersen, Cilja Neumann, Dennis Werenskiold, Jakob Sparvath og Jens Pedersen Administrationen: Nikolaj Larsen

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Mødeindkaldelse Bestyrelsesmøde mandag 03. august 2015, kl. 18 i Idrættens hus, Brøndby SKYPE Til: Anne Mine Møller Petersen(Mine), Flemming Olsson, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Michael Riber og Peter

Læs mere

Kim indledte med at konstatere, at repræsentantskabsmødet var lovligt indkaldt, og at materialet til mødet var rettidigt udsendt.

Kim indledte med at konstatere, at repræsentantskabsmødet var lovligt indkaldt, og at materialet til mødet var rettidigt udsendt. REFERAT FRA DFU REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 15. MARTS 2014 i Horsens Bestyrelsesformand Flemming Olsson bød velkommen. 1. Valg af dirigent På bestyrelsens forslag blev Kim Friisgaard, FDK, valgt som dirigent.

Læs mere

Ansvars- og Kompetence katalog

Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf: +45 43 26 29 10 Email: office@danskate.dk Web: www.danskate.dk Ansvars- og Kompetence katalog Medlem af Danmarks Idrætsforbund International

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde mandag 9. april 2018, kl. 18

Referat Bestyrelsesmøde mandag 9. april 2018, kl. 18 Referat Bestyrelsesmøde mandag 9. april 2018, kl. 18 Tilstede: Anders Bang, Anne Mine Møller Petersen, Flemming Olsson, Jakob Sparvath, Jens Pedersen og Louise Staal Thomsen Stefan Olsen og Dorte Vilsgaard

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde mandag d. 9. januar 2017, kl. 18

Referat Bestyrelsesmøde mandag d. 9. januar 2017, kl. 18 Referat Bestyrelsesmøde mandag d. 9. januar 2017, kl. 18 Til: Anne Mine Møller Petersen, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Dennis Werenskiold, Jens Pedersen og Martin Halfer (deltog under pkt. 5G) Administrationen:

Læs mere

Vedtægter for ST-rådet

Vedtægter for ST-rådet 0120321405 678977ÿÿ9ÿ 8222202820!"#$ %&'!( )*+,704!-.4)+7 020 Vedtægter for ST-rådet 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er ST-rådet og har hjemsted på Aalborg universitets uddannelse Sundhedsteknologi/Biomedical

Læs mere

Den Danske Billard Union Juni 2015

Den Danske Billard Union Juni 2015 Den Danske Billard Union Juni 2015 Beskrivelse af ansvars- og arbejdsområder i bestyrelsen for Den Danske Billard Union Formandens arbejds- og ansvarsområder: Formanden har det overordnede ledelsesansvar

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Referat (SKYPE) Bestyrelsesmøde mandag 9. maj 2016, kl. 19.30 Deltagere: Peter Kallehave, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Jens Pedersen og Anne Mine Møller Petersen Deltog ikke: Dennis Werenskiold Administrationen:

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby den 26. juni 2008 REFERAT Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union Faldskærm pr. 1/1-2018 Budget 2019 01012019 Forespørgelsesinformation LS1 regnskab, v. 1.22, DIF/kø 011203 Firmanummer 14000000 Regnskabsår 01-01-2019 Periodenummer 5 Budgetperiodenummer

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Referat Bestyrelsesmøde mandag 14. september 2015, kl. 18 Til stede: Bestyrelsen: Flemming Olsson, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Anne Mine Møller Petersen og Michael Riber Afbud: Peter Krogh Administrationen:

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Referat Bestyrelsesmøde 02-2005 Idrættens Hus Fredag, den 4. februar 2005 kl. 19.00 16. marts 2005 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 01-2005 3. Budget 1. Budget 2005 2. Finnesvømmer

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Indholdsfortegnelse. 1 Formål

FORRETNINGSORDEN. Indholdsfortegnelse. 1 Formål FORRETNINGSORDEN Indholdsfortegnelse 1 Formål 2 Bestyrelsen 2.1 Bestyrelsens sammensætning 2.2 Krav til bestyrelsen 2.3 Bestyrelsens beslutningsdygtighed 2.4 Evaluering af bestyrelsen 2.5 Udtrædelse af

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Tranum GF. Ny struktur 2010

Tranum GF. Ny struktur 2010 Tranum GF Ny struktur 2010 Nøgleord Forpligtende fællesskab f for alle uanset sportsgren, alder og kønk Ansvar og koordinering skal ligge hos fåf personer Udførelse af opgaven skal foretages af mange personer

Læs mere

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Unions ansvars- og kompetence katalog er til enhver tid gældende for unionens arbejde. Udvalgene er i alle henseender ansvarlige over for unionens bestyrelse med hensyn til de af bestyrelsen

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Strategi for frivillighed i. Compana Gymnastikforening

Strategi for frivillighed i. Compana Gymnastikforening Strategi for frivillighed i Compana Gymnastikforening 2014 1 Indledning Vi har valgt at lave en strategi for rekruttering: Inden for en kort årrække skal der ske et generationsskifte i bestyrelsen Vi vil

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde tirsdag 11. september 2018, kl OFC

Referat Bestyrelsesmøde tirsdag 11. september 2018, kl OFC Referat Bestyrelsesmøde tirsdag 11. september 2018, kl. 18 - OFC Til: Anders Bang, Anne Mine Møller Petersen, Flemming Olsson, Jakob Sparvath, Jens Pedersen, Louise Staal-Thomsen Administrationen: Gregers

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Referat Bestyrelsesmøde torsdag den 06. februar 2014 Til stede: Bestyrelsen: Flemming Olsson, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Peter Krogh, Jacques Jonsman og Peter Stræde Administrationen: Helle Eriksen

Læs mere

Til nogle projekter kan der være knyttet en styregruppe ligesom der i nogle projektforløb kan være brug for en eller flere følge-/referencegrupper.

Til nogle projekter kan der være knyttet en styregruppe ligesom der i nogle projektforløb kan være brug for en eller flere følge-/referencegrupper. PROJEKTORGANISATION OG PROJEKTARBEJDE Rollefordeling i en projektorganisation Ethvert projekt har en projektejer, en projektleder og en eller flere projektmedarbejdere. Disse parter er altså obligatoriske

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Danmarks Motor Union Vision Indledning

Danmarks Motor Union Vision Indledning Danmarks Motor Union Vision 2021 Indledning Godkendt 02-03-2018 DMU Vision 2021 DMU's Mission og Vision Struktur Mission Værdier Vision Strategiske Spor Prioriterede Indsatsområder Strategiske Målsætninger

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Referat Bestyrelsesmøde mandag den 20. oktober 2014 Idrættens hus, 2605 Brøndby Til: Flemming Olsson, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Peter Krogh, Jacques Jonsman og Peter Stræde Administrationen: Helle

Læs mere

FS Seminar Ryes Kasserne 13. oktober 2012

FS Seminar Ryes Kasserne 13. oktober 2012 FS Seminar Ryes Kasserne 13. oktober 2012 Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Det forgangne år 2012 v. Martin Halfer, formand for FSU 3. Info fra DFUs bestyrelse v. Alex Kristensen, næstformand

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union Budget 2016 01012016 Forespørgelsesinformation LS1 regnskab, v. 1.22, DIF/kø 011203 Firmanummer 14000000 Regnskabsår 01-01-2016 Periodenummer 4 Budgetperiodenummer

Læs mere

NORDIC MARINE THINK-TANK

NORDIC MARINE THINK-TANK Vedtægter 1 1. Navn, sammensætning og hjemsted 1. Tænketankens navn er Nordic Marine Think-Tank. 2. Tænketanken er et netværk af personer i de nordiske lande med erfaring i hav- og fiskerispørgsmål og

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT Møde om: Klubudviklings udvalgs møde Deltagere: Morten Jensen, William Bond, Susanne Fløe og Thomas Johansen Afbud: Karin Olsen og Kasper Mølgaard Dato:

Læs mere

Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune

Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune Før start Styregruppen fastlægger de enkelte deltageres roller og fordeler opgaver. Forslag til opgaver som bør fordeles: Tovholder Fundraising Sekretær

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Dansk triatlon Forbunds Frivillighedsstrategi. Frivillighedsstrategi for. Dansk Triatlon Forbund

Dansk triatlon Forbunds Frivillighedsstrategi. Frivillighedsstrategi for. Dansk Triatlon Forbund Frivillighedsstrategi for Dansk Triatlon Forbund 2015 2020 Indholdsfortegnelse 1. Frivillighedsstrategi 1.1 Baggrund 1.2 Hvorfor frivillighedsstrategi 1.3 Mission 2. De frivillige 2.1 Baggrund 2.2 Hvorfor

Læs mere

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Uddybning: - Med bedre talentmiljøer menes, at klubberne i højere

Læs mere

Ændringsforslag vedrørende vedtægternes 2 pkt 1 + 2

Ændringsforslag vedrørende vedtægternes 2 pkt 1 + 2 Ændringsforslag vedrørende vedtægternes 2 pkt 1 + 2 Vi anser formuleringen brændevin for for upræcis og bred. 1- at fremme og højne kvaliteten af dansk vinavl og produktionen af vin, frugtvin og brændevin.

Læs mere

Navn og formål. Dansk Faldskærms Union blev dannet den 12. februar 1963 under navnet Dansk Faldskærms Klub.

Navn og formål. Dansk Faldskærms Union blev dannet den 12. februar 1963 under navnet Dansk Faldskærms Klub. Dansk Faldskærms Union Vedtægter Side 1 af 9 Navn og formål 1 Dansk Faldskærms Union blev dannet den 12. februar 1963 under navnet Dansk Faldskærms Klub. DFU's hjemsted er Brøndby kommune. DFU er medlem

Læs mere

Standardvedtægter for DCUs distrikter

Standardvedtægter for DCUs distrikter LOVFORSLAG 1 DISTRIKTERNES ORGANISATORISKE STRUKTUR EMNE DRØFTELSE/ORIENTERING/VEDTAGELSE BAGGRUND I løbet af 2015 har DCU Motion selv arbejdet for en integration med distrikterne og dermed en nedlæggelse

Læs mere

I. Navn og formål. II. Medlemmer

I. Navn og formål. II. Medlemmer I. Navn og formål 1. Foreningens navn er: VARDE FALDSKÆRMSKLUB (VAF). Foreningen er stiftet den 13. februar 1969 i Varde. Foreningen er medlem af Dansk Faldskærms Union (DFU), og er dermed medlem af Dansk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub

Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub Dato: Den 9. december 2013 Tid: Kl. 17:30 22:00 Sted: Deltagere: Afbud: VSK klubhuset Kenneth Bøggild, Henrik Mütze, Peter Jensen, Christina Rasmussen,

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB

VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB 1. Navn og hjemsted Stk.1: Aversi Faldskærms Club (AFC) blev stiftet den 1. december 1990 på Aversi Faldskærms Center. Klubben er medlem af Dansk Faldskærms Union (DFU)

Læs mere

Referat Riffel-Sektions Møde

Referat Riffel-Sektions Møde Referat Riffel-Sektions Møde TID: Tirsdag den 23. oktober 2014 kl. 18.00 STED: Comwell Korsør Ørnumvej 6 4220 Korsør DELTAGERE: Lars Jepsen(LJ), Poul Lamhauge(PL), Flemming Brandenborg(FB). Ib Hansen(IH),

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar

INTERN UDDANNELSE. Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar INTERN UDDANNELSE Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar Indledning En afdeling er en sammenslutning af enkeltmedlemmer, støttemedlemmer og kollektive medlemmer. En afdeling kan dække to eller flere kommuner

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Marie Elisabeth Schroll

Læs mere

Referat Side 1 af 5. Deltagere Fraværende Mødestart. Mødeslut. Dagsorden. Mødested Dato Dato for referat Godkendt SKYPE Mødetype Referent Bilag

Referat Side 1 af 5. Deltagere Fraværende Mødestart. Mødeslut. Dagsorden. Mødested Dato Dato for referat Godkendt SKYPE Mødetype Referent Bilag Side 1 af 5 Mødested Dato Dato for referat Godkendt SKYPE Mødetype Referent Bilag Bestyrelsesmøde Søren Egebjerg Pedersen Deltagere Fraværende Mødestart Michael Olesen Kenneth Dyrlund Søren Egebjerg Pedersen

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk 13..februar 2012 REFERAT Bestyrelsesmøde

Læs mere

Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav.

Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav. Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav. Med baggrund i 80 c i Lov om Finansiel Virksomhed skal pengeinstitutter på hjemmesiden redegøre for efterlevelse af en række centrale

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Vedtægter foreningsrepræsentation

Vedtægter foreningsrepræsentation Vedtægter foreningsrepræsentation Foreningens navn er Foreningen KULTURHAVN. Foreningen er hjemmehørende i Københavns Kommune. Foreningens aktiviteter foregår i og omkring Københavns Havn og er udsprunget

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Frivilligrådet i Køge Kommune er uafhængigt af partipolitiske interesser. 1 Navn og hjemsted Navnet er Frivilligrådet i Køge Kommune, og hjemstedet er Køge Kommunes

Læs mere

Dansk Ride Forbunds Elevskoleudvalg. Udarbejdet af Jakob Leth

Dansk Ride Forbunds Elevskoleudvalg. Udarbejdet af Jakob Leth Dansk Ride Forbunds Elevskoleudvalg Udarbejdet af Jakob Leth Kommissorium for elevskoleudvalget Kommissorium: Ifølge Bestyrelsens forretningsorden udformer Bestyrelsen de overordnede politiske retningslinier

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Rådgivningsguide om bestyrelsens ansvar

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde lørdag 26. januar 2019, kl Comwell Kongebrogaarden

Referat Bestyrelsesmøde lørdag 26. januar 2019, kl Comwell Kongebrogaarden Referat Bestyrelsesmøde lørdag 26. januar 2019, kl. 10 14 Comwell Kongebrogaarden Til: Anders Bang, Anne Mine Møller Petersen, Flemming Olsson, Jakob Sparvath, Jens Pedersen, Louise Staal Thomsen Stefan

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

Fight Center Herning. 1. Foreningens navn er Fight Center Herning. Foreningens undertitel er Foreningen for Mixed Martial Arts.

Fight Center Herning. 1. Foreningens navn er Fight Center Herning. Foreningens undertitel er Foreningen for Mixed Martial Arts. Fight Center Herning Vedtægter 1 Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Fight Center Herning. Foreningens undertitel er Foreningen for Mixed Martial Arts. 2. Foreningen er hjemmehørende i Herning. Sandagervej

Læs mere

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode 2018-2019 og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom tidsperspektivet er gået ud over den oprindelige dato

Læs mere

Dagsorden. Pkt. Beskrivelse Ansvarlig Deadline 1 Valg af referent. Rasmus

Dagsorden. Pkt. Beskrivelse Ansvarlig Deadline 1 Valg af referent. Rasmus Mødested Dato Dato for referat Godkendt Skype 19/08/2010 19/08-2010 Mødetype Referent Bilag DHPU Bestyrelsesmøde Rasmus Deltagere Fraværende Mødestart Strandqvist (BS) Dennis Wolthers (DS) var på arbejde.

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i Vedtægter for SAND Hovedstaden Vedtægter for SAND Hovedstaden 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er SAND Hovedstaden Stk. 2. SAND udvalget er medlem af SAND De hjemløses landsorganisation, og er forpligtet

Læs mere

Roller og arbejdsopgaver i en lokal baba-indsats

Roller og arbejdsopgaver i en lokal baba-indsats r og arbejdsopgaver i en lokal baba-indsats De baba-frivillige fædre er indsatsens primære forandringsagenter. De indgår i et stærkt fællesskab af fædre. De deltager aktivt i læringsforløbet, og fungerer

Læs mere

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i Fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2017 ANBEFALINGER

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Mødeindkaldelse - SKYPE Bestyrelsesmøde mandag 01. juni 2015, kl. 18 Til stede: Flemming Olsson, Ina Nielsen, Katrine Eriksen, Peter Krogh, Anne Mine Møller Petersen og Michael Riber Administrationen:

Læs mere

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN. Padborg Ride Club

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN. Padborg Ride Club BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN Padborg Ride Club 1. Konstituering Se gældende vedtægter for PRC 2. Bestyrelsesmøder Afholdes normalt 1 gang månedlig. (fastsættes efter 1. bestyrelsesmøde efter generalforsamling

Læs mere

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde 1 Forretningsordenens hjemmel og formål Forretningsordenen er fastsat af bestyrelsen, og er kun gældende

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015.

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015. Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges

Læs mere

XXXXX Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN

XXXXX Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN XXXXX Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN 1. Konstituering På første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerer bestyrelsen sig med næstformand og sekretær (medmindre der i klubbens vedtægt

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

Koncept for Seniorhusene i Nordfyns Kommune, november 2017.

Koncept for Seniorhusene i Nordfyns Kommune, november 2017. 1 Koncept for Seniorhusene i Nordfyns Kommune, november 2017. 1. Formål... 3 2. Organisering... 3 2.1. Brugerråd.... 3 2.2. Aktiviteter... 4 2.3. Fordeling af lokaler... 5 3. Økonomi mv.... 5 3.1. Brugerrådenes

Læs mere

Referat. Danmarks Sportsdanserforbund - Forretningsudvalg. Dato: 24. oktober 2018 kl. 18:00. Skype (henholdsvis Idrættens Hus, København og Århus)

Referat. Danmarks Sportsdanserforbund - Forretningsudvalg. Dato: 24. oktober 2018 kl. 18:00. Skype (henholdsvis Idrættens Hus, København og Århus) Referat Danmarks Sportsdanserforbund - Forretningsudvalg Mødegruppe: FU - møde Referent: Micki Chow (MC) Dato: 24. oktober 2018 kl. 18:00 Sted: Skype (henholdsvis Idrættens Hus, København og Århus) Tilstede:

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde

Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde Dagsorden og referat Skolebestyrelsesmøde Møde Skolebestyrelsesmøde Sofiendalskolen Skoleforvaltningen Lange Müllers Vej 18 9200 Aalborg SV Tid Sted Mødeleder: Referent: 27-08-2018, kl. 17.00-19.00 med

Læs mere

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium ELEVRÅDET Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium Indhold: Elevrådets vedtægter Vedtægter for skolens øvrige udvalgsarbejde Nærum Gymnasiums elevråd er nedsat på baggrund af elevrådsbekendtgørelsen

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Godt bestyrelsesarbejde i KAB

Godt bestyrelsesarbejde i KAB Direktionen 1. april 2004 jny/cat/has / 20040401EndeligUdgaveGodtBestyArb.wpd Godt bestyrelsesarbejde i KAB 1. Indledning Dette dokument indeholder en række tilkendegivelser, som KAB s bestyrelse både

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Statskundskabsstuderende i Odense

Vedtægter for Foreningen af Statskundskabsstuderende i Odense Vedtægter for Foreningen af Statskundskabsstuderende i Odense 1 Navn og adresse 1.1 Foreningens navn er: Statskundskabsstuderende i Odense (i det følgende benævnt SIO). 1.2 Foreningens adresse er: SIO,

Læs mere