Nytårskur med direktøren: Åbenhed bliver et kernepunkt i 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nytårskur med direktøren: Åbenhed bliver et kernepunkt i 2019"

Transkript

1 Nr. 1 Januar 2019 Ordblinde elever mødes på tværs S. 3 Musik og bevægelse Børnekulissen S.5 Nytårskur med direktøren: Åbenhed bliver et kernepunkt i 2019 Læs videre på næste side... BU Nyt udgives af Børn og Unge, Aarhus Kommune Redaktion: Kommunikation, kommunikation@mbu.aarhus.dk

2 BU Nyt Januar NYTÅRSKUR MED DIREKTØREN Kort før jul sendte direktør Martin Østergaard alle medarbejdere og ledere i Børn og Unge hjem med ønsket om gode fridage og håbet om, at der ville blive tid til at smække benene lidt op. Jeg håbede også, at mange ville gå hjem og glemme deres passwords. Det sidste skulle jeg hilse at sige fra it-afdelingen - er lykkes for mange, sagde Martin Østergaard, der dermed slog en let tone an, da han onsdag 9. januar holdt nytårskur for medarbejdere og ledere på Grøndalsvej 2. For første gang blev nytårskuren sendt live via direktørens Facebookprofil. Tiltaget er i sig selv et billede på den større åbenhed, som ifølge Martin Østergaard kommer til at præge Børn og Unge i året, der kommer. Åbenhed bliver vores mantra for Vi er en organisation, der starter sammen, slutter sammen og kommunikerer sammen. Derfor er et af mine vigtigste budskaber, at åbenhed er vigtigt. Jeg har sagt i andre sammenhænge, at vi skal dele både bøvl og blær. Dermed også sagt, at åbenheden gælder, både når det går godt, og når det er svært. For i den anden ende af åbenhed og den åbne fortælling om Børn og Unge kommer tillid, også blandt dem, som er kritiske og tager dialogen op, sagde Martin Østergaard. Der afholdes folketingsvalg senest juni, og i valgkampen risikerer Børn og Unge at komme til at stå i en forsvarsposition, mens andre har frikort til at kritisere, pointerede Martin Østergaard. Samtidig understregede han behovet for samarbejde og dialog og han var omkring den forestående organisationsomlægning. Her nævnte han arbejdet med nye distrikter, faglige og administrative netværk og opgaven med at passe på hinanden i processen. Og så han bad om hjælp: Jeg vil bede jer om at se lyst på de opgaver, som I har fået, men kritisk på om det medfører positive ændringer for børnene og de unge, sagde Martin Østergaard med henvisning til, at organisationsændringer ofte kræver opmærksomhed i forhold til den virkelighed, de er skabt i. Martin Østergaards nytårskur varer en lille halv time. Se hele livesendingen på direktørens facebookside.

3 BU Nyt Januar TEMA Ordblinde elever mødes på tværs Solbjergskolen og Virupskolen arbejder på at skabe et fællesskab blandt de ordblinde på deres skole. Det skal hjælpe eleverne til en endnu nemmere hverdag at kunne dele deres erfaringer med hinanden. Elevnetværk gavner ordblinde elever På Solbjergskolen forsøger de at skabe sammenhold og fællesskab blandt de ordblinde elever. Det sker gennem forskellige netværksgrupper på skolen. Som de fleste andre skoler har Solbjergskolen ordblinde elever i stort set alle klasser. Derfor har de fokus på at skabe rum for, at de kan bruge hinanden. De har særlig stor succes med deres elevnetværk, som både ordblinde elever og elever med andre læse- og skrivevanskeligheder tilknyttes. Både de, der er på grænsen til at være ordblinde, og de, der vurderes ordblinde, mødes ofte sammen med læsevejlederen for at lære at bruge IT-redskaberne bedre. Elevnetværkene er også uundværlige, fordi eleverne kan snakke med hinanden om de udfordringer, de møder i hverdagen, fortæller Lene Koch Borchmann, pædagogisk leder. Som eksempel er der både drenge- og pigenetværk, årgangsopdelt netværk og ét årligt netværk for alle familier på skolen med børn, der er ordblinde eller har andre skrive- og læsevanskeligheder. Vi har forskellige netværk, så alle kan føle sig til rette. Vi har også netværksgrupper ved særlige situationer. For eksempel opretter vi et netværk for 9. klasses elever, så de kan forberede sig og koncentrere sig om, hvordan de skal bruge deres computer til prøverne, siger Lene Koch Borchmann. Elevnetværkene støtter ikke kun eleverne, men også lærerne, da det kan være en udfordring for dem at vejlede ordblinde. Det er en realitet, som skolen er opmærksom på. Alle lærere skal have indsigt i ordblindhed og kunne arbejde med redskaberne. Det er sommetider svært for dem, så det gør en stor forskel, at eleverne kan hjælpe hinanden. Skolen har et tæt samarbejde med Kompetencecenter for Læsning, som vi lærer utroligt meget af gennem samtaler og kurser, siger Lene Koch Borchmann.

4 BU Nyt Januar WORKSHOP Ældre ordblinde er mentorer for yngre ordblinde På Virupskolen arbejder de på, hvordan ordblinde elever kan drage nytte af hinanden på skolen. De har stor succes med deres IT-makker-café, hvor eleverne hjælper og støtter hinanden på tværs af årgange. Den nødvendige IT-computer er for de fleste ordblinde svær at finde ud af i starten. Derfor har Virupskolen oprettet projektet IT-makker, hvor yngre ordblinde har en ældre ordblind som IT-makker. Det er oplagt, at de ældre ordblinde hjælper de yngre med at bruge deres IT-redskaber. De ældre har god erfaring med programmerne, og hvordan man bedst muligt udnytter dem. De er gode til at lære fra sig, og det er bedre end at jeg siger, hvad de skal gøre, siger Mette Bach Møller, læsevejleder på Virupskolen. Eleverne har selv aftalt, at de mødes en gang om måneden. De taler mest om IT-redskaberne, men de ældre ordblinde deler også ud af gode råd. De ældre fungerer som mentorer for de yngre. Det giver også de yngre ordblinde mulighed for at dele ud af deres bekymringer og udfordringer i hverdagen. IT-makker er en rigtig god idé, fordi det giver eleverne mulighed for at fordybe sig i de temaer, der er svære, siger Mette Bach Møller. IT-makker har kørt siden sommerferien, og i foråret skal 6. årgang uddannes til at være IT-makker for de elever, der er blevet testet ordblind i 3. og 4. klasse. IT-makker-caféen er noget, vi helt sikkert vil fortsætte med. Vi kan se, hvor glade eleverne er for det, og hvor meget de lærer og har gavn af hinanden, fortæller Mette Bach Møller.

5 BU Nyt Januar STÆRKERE LÆRINGSFÆLLESSKABER Læringspartnere ansat Tyve nyansatte læringspartnere har første arbejdsdag den 1. februar. Med deres brede praksiserfaring og viden om professionelle læringsfællesskaber bliver læringspartnerne centrale figurer i det kommende arbejde med at udvikle Stærkere Læringsfællesskaber lokalt og på tværs af Børn og Unge. Med 243 ansøgninger og et bredt og topkompetent ansøgerfelt har det været en privilegeret ansættelsesproces at finde de nye læringspartnere, fortæller Susanne Holst, kommende teamleder for de tyve nyansatte. Vi har modtaget ansøgninger fra mange meget dygtige, erfarne og kompetente kandidater. Øvelsen har været at fravælge endog rigtigt dygtige ansøgere, som i lig- hed med de ansatte var fuldt kvalificeret til stillingen som læringspartnere, siger Susanne Holst. Fra begyndelsen har ambitionen været at ansætte et team af læringsvejledere, der spænder vidt i kompetencer og erfaringsmæssig baggrund. Derfor er det også et miks af pædagoger, lærere, ledere og konsulenter, der er ansat. For såvel som læringspartnere skal hjælpe skoler, dag- og fritidsområdet samt Fælles Funktionerne med at udvikle stærkere læringsfællesskaber, skal teamet også selv være et stærkt læringsfællesskab, der med en bred vifte af kompetencer kan være med til at dele erfaringerne fra arbejdet på tværs af Børn og Unge. Teamet skal være katalysatorer for udviklingen af læringsfællesskaber bredt i Børn og Unge. De får en nøglerolle i både at understøtte udviklingen lokalt og sikre en bred videndeling på tværs. Jeg ser virkelig frem til at komme i gang med arbejdet, siger Susanne Holst. For netop at styrke det fælles sprog og en fælles tilgang vil læringspartnerne blandt andet bruge februar til at gøre den enkeltes viden og erfaringer til et fælles anliggende for hele gruppen. Sidst i februar vil de lokale ledere blive kontaktet af deres læringspartner for at aftale de første skridt i samarbejdet. Fakta: Det skal læringspartnerne Læringspartnerne knyttes lokalt til de enkelte skoler, dag- og fritidsområdet samt Fælles Funktionerne. Typisk vil en læringspartner være tilknyttet seks skoler eller seks dagtilbud. Lokalt skal de arbejde i og med praksis for at gøre opbygningen af Stærkere Læringsfællesskaber så praksisnær som mulig for medarbejdere og ledere. En læringspartner har selv praksiserfaring med professionelle læringsfællesskaber og løser opgaver som proces- og mødeledelse, sidemandsoplæring af ressourcepersoner og faglige fyrtårne, sparrer med lederne lokalt og støtter udviklingen af et systematisk arbejde med feedback, refleksive samtaler og en styrket datainformeret praksis. Vil du se, hvem de nye læringspartnere er, finder du det i Ugepakken.

6 BU Nyt Januar KURSER + NAVNENYT KURSER & EVENTS Tilmelding i Børn og Unges Kursusportal: Kontakt: kursus@mbu.aarhus.dk Se alle kurser på uden login Nyhed Kursus Startdato Tilmelding Nyt møde Dialogmøde om lempelse af Fælles Mål Alle skoler i Aarhus kommune inviteres til et lokalt dialogmøde om betydningen af de ændrede rammer for Fælles Mål. 5. februar 23. januar Nyt hold Sygefravær 1: Regler, retningslinjer og gode råd i håndtering af sygefravær - Hold 21 Obligatorisk kursus for ledere og lederteams med personaleansvar. 26. marts 18. marts Nyt hold Velkommen til Børn og Unge - Hold 30 og 31 Obligatorisk introduktionsdag for nye ledere i Børn og Unge, der refererer til skoleleder, dagtilbudsleder eller FU-leder. Hold 30: 14. marts Hold 31: 16. maj Hold 30: 7. marts Hold 31: 9. maj Ny skoleleder på Malling Skole Klaus Lundgaard Schubert er fra 1. januar ansat som skoleleder på Malling Skole. Klaus kommer fra en stilling som skoleleder ved Glud skole i Hedensted Kommune og har tidligere været viceskoleinspektør og konstitueret skoleleder ved Torstedskolen i Horsens. Jeg glæder mig meget til at begynde på Malling Skole. Sammen med det nye ledelsesteam skal vi koncentrere os om det nære på skolen, så vi hurtigt kan blive en del af den åbne og tillidsfulde kultur på skolen, siger Klaus Lundgaard Schubert. Klaus bor i Horsens sammen med sin kone og deres to børn Ny skoleleder på Møllevangskolen Thomas Trønning er fra 1. januar ansat som skoleleder på Møllevangskolen. Thomas er 46 år og kommer fra en stilling som viceskoleleder på Tovshøjskolen, hvor han har været siden 2013.Tidligere var Thomas konsulent i Børn og Unge. Jeg glæder mig til at tage hul på de nye opgaver, som venter mig på Møllevangskolen og sammen med ledelsesteamet, det pædagogiske personale, de mange samarbejdspartnere, bestyrelsen og forældregruppen at fortsætte arbejdet med at gøre skolen til et godt sted at være et godt sted at lære, siger Thomas Trønning. Thomas Trønning afløser Majbritt Jensen, der efter 16 år som skoleleder, gik på pension den 1. januar En slagtersvend skiftede spor Den 21. januar 2019 fejrer arbejdsmiljøkonsulent Lasse Holm 25 års jubilæum i Børn og Unge. En karriere, der begyndte på Fritidshjemmet Højvang, Christiansbjerg som udlært slagtersvend, og som i 1997 blev suppleret med en læreruddannelse. Som lærer har Lasse slået sine folder på diverse skoler i Aarhus Kommune, der alle har haft gavn og glæde af hans kreative og musikalske evner. I dag er Lasse ansat i Ledelse og Organisation, HR og Kommunikation på Grøndalsvej 2. Her løfter han hhv. opgaven som arbejdsmiljøkonsulent, AMR for Ledelse og Organisation, rensdyr for julemanden under julefrokosten og meget meget mere. Lasses kompetencer og kvalifikationer dækker således over et særdeles bredt spektrum. Et hjerteligt tillykke og tak til Lasse for den store, værdifulde (og underholdende) indsats igennem årene!

7 BU Nyt Januar BØRNEKULISSEN Børnekulissen: Musik og bevægelse skal involvere børnene endnu mere Børnekulissen vil fremover inddrage børnene endnu mere i deres forestillinger. Det skal ske gennem musik, sang og bevægelse, hvor børnene kan udtrykke sig med kroppen. I efteråret overtog Anita Brædder ledelsen af Børnekulissen, og hun har fokus på at inddrage børnene endnu mere i forløbene for og med dagtilbud. Derfor er Ditte Aarup Johnsen ansat som teaterkonsulent. Hun står for at afvikle forestillingerne, og det har sat skub i de nye involverende teaterfortællinger. Som eksempel afholdte Børnekulissen i samarbejde med Natursamarbejdet i sidste måned deres kropslige musikalske juleteater. for var de med til at åbne kalenderlåger og pynte juletræ. I Børnekulissen arbejder vi på at give børn kulturoplevelser. Leg, læring og dannelse er som altid omdrejningspunktet, og børneperspektivet er i fokus, siger Anita Brædder. Det er en form for kropsligt musikalsk teater, som appellerer til sanserne og puster til børnenes fantasi. Vi bruger legen som brændstof, og udtrykker os gennem mimik, sang og bevægelse. Det er en involverende teaterform, som egner sig rigtig godt til førskolebørn, siger Ditte Aarup Johnsen. Børnene skal fortælle historien I år skulle fagter, sang og dans inddrage børnene i det musikalske juleteater. Der- Under forestillingen blev børnene talt, sunget og leget med af hånddukkerne Nisse, Tulle og Skralle. Hånddukkerne har

8 BU Nyt Januar MUSIK OG BEVÆGELSE en helt særlig kraft i arbejdet med børn. Hånddukken er en slags katalysator for vejen ind i fantasiens og forestillingens verden. Det fremkalder reaktioner hos børnene, og vi arbejder netop på at gribe deres initiativer. Derfor er teaterforløb og forestillinger heller aldrig ens, fortæller Ditte Aarup Johnsen. Oplevelsen skal leve videre Efter en forestilling får vuggestue- og børnehavebørnene konkrete ting med hjem. For eksempel fik alle efter juleteateret en kuffert med rasleæg, en nissedukke og sange som et led i at få læringen og oplevelsen til at leve videre hjemme i institutionen. Oplev Børnekulissen i foråret Dagpleje, vuggestuer og børnehaver kan i begyndelsen af det nye år opleve Børnekulissens nye involverende musikalske teaterforestilling Huset, der ku lege, der med nysgerrighed, spontanitet og fantasi går på opdagelse i legens forunderlige verden. Teaterforestillingerne foregår på biblioteker og andre kulturelle lokaliteter i Aarhus Kommune på udvalgte dage i januar, februar, marts og april 2019, og de kan også bookes til egen institution. De skabes og udføres af teaterkonsulent Ditte Aarup Johnsen. Derudover er det muligt at booke Se min kuffert, som er et skridt videre fra det gamle hatteteater, hvor der med udklædning og genstande fortælles historier gennem krop, sang, bevægelse og drama. På Ulfiaarhus.dk kan I orientere jer om og tilmelde jer tilbuddene til dagtilbud og skoler. Arrangementerne er gratis. De får kufferten med hjem, så de kan fortsætte legene derhjemme. Vi ser gerne, at oplevelsen ikke bare er her og nu, men at den lever videre, når de kommer hjem. Når det bliver en forlænget oplevelse, huskes den bedre af børnene, siger Ditte Aarup Johnsen. Børnekulissen havde stor opbakning til deres musikalske juleteater. Blandt andre deltog Åby Dagpleje, Vuggestuen Bjørnbaksvej og Børnehaven Børnebåndet. Det er fedt, at børnene kommer på banen. De både hopper og synger til lydene fra hånddukkerne og musikken. Vi bruger også hånddukker, sang og musik i vores dagtilbud, men her oplever børnene det også i et andet perspektiv, siger Maria Schandorff Eriksen, pædagog i Børnebåndet. Børnekulissen ser det som deres fornemmeste opgave at hjælpe det pædagogiske personale. De vil understøtte og inspirere deres arbejde med at få kultur og æstetik i spil i hverdagen. Vi afholder workshops for de pædagogiske medarbejdere, hvor vi inspirerer dem til, hvordan de kan arbejde med kultur og æstetik. Vi tilbyder dem redskaber til at skabe et endnu mere involverende læringsmiljø. Vores arbejde i Børnekulissen skal have effekt for børnene. Det skal skabe læring og udvikling og bidrage til deres trivsel. Når det sker, lykkes vi med vores opgave, siger Anita Brædder.

Byrødder ønsker bedre vilkår for ordblinde unge

Byrødder ønsker bedre vilkår for ordblinde unge TEMA OM Byrødder ønsker bedre vilkår for ordblinde unge Børne- og ungebyrådet i Aarhus har sat ordblindhed på dagsordenen. De har mødt stor opbakning fra både byrådet, forældre og lærere. Som resultat

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE 0. - 5. ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE 1 KRAGELUNDSKOLEN www.kragelundskolen KRAGELUNDSKOLEN

Læs mere

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå er et musik- og teaterprojekt for dagplejere og deres børn i Aarhus Kommunes Dagpleje. Projektet er kendetegnet

Læs mere

Ressourcepersoner styrker lokal udvikling af stærkere læringsfællesskaber

Ressourcepersoner styrker lokal udvikling af stærkere læringsfællesskaber Ressourcepersoner styrker lokal udvikling af stærkere læringsfællesskaber Skoleledelsen har ansvaret for lokalt at udvikle Stærkere Læringsfællesskaber ved at skabe muligheder og rammer for samarbejdet

Læs mere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere På Virupskolen ændrer vi skolens ledelsesstruktur pr. 1. august 2015. Vi søger derfor 2 pædagogiske ledere til at indgå i vores ledelsesteam. Vi søger en pædagogisk

Læs mere

Skoleleder distrikt Kystskolen. Job- og Kravprofil

Skoleleder distrikt Kystskolen. Job- og Kravprofil Skoleleder distrikt Kystskolen Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 2 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Skoleleder

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Job- og kompetenceanalyse. Skoleleder til Damagerskolen

Job- og kompetenceanalyse. Skoleleder til Damagerskolen Job- og kompetenceanalyse Skoleleder til Damagerskolen Indhold Indledning... 3 Damagerskolen... 3 Greve Kommune... 4 Opgaver og ansvarsområder... 5 Succeskriterier... 5 Personlige og faglige kompetencer...

Læs mere

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE LÆRING, LEG & BEVÆGELSE Præsentation af oplægsholdere Dagtilbudsleder Karin Andreasen, som vil præsentere de overordnet visioner og tanker bag projektet. Pædagogisk leder Nete Rosenkilde, som vil præsentere

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Viceskoleleder distrikt Kystskole. Job- og Kravprofil

Viceskoleleder distrikt Kystskole. Job- og Kravprofil Viceskoleleder distrikt Kystskole Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Viceskoleleder

Læs mere

Kære forældre. Vi ønsker dig god læsning.

Kære forældre. Vi ønsker dig god læsning. Kære forældre Denne pjece har til formål, at give dig viden omkring overgangsarbejdet fra børnehaven til fritidsinstitutionen ved Strandvejsskolen. Hensigten er samtidig, at give inspiration til at støtte

Læs mere

Mål og indikatorer på vej mod to år

Mål og indikatorer på vej mod to år Mål og indikatorer på vej mod to år Pædagogiske læringsmål I Institution XX understøtter vi forældresamtalerne gennem det digitale dialogredskab 'Rambøll Dialog'. Derfor har du modtaget link med adgang

Læs mere

Fælles indsatsområder Dagtilbuddet Christiansbjerg

Fælles indsatsområder Dagtilbuddet Christiansbjerg Dagtilbuddet Christiansbjerg Indholdsfortegnelse Fælles indsatsområder... 2 Samskabelse forældre som ressource:... 2 Kommunikation:... 4 Kreativitet:... 4 Sprog:... 5 1 Fælles indsatsområder I dagtilbuddet

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur NYHEDSBREV Biller på Helgetur 1 Mens vi venter på, at sommeren skal komme til os her i Skårup, er her lidt nyt fra huset. Vi har haft et forår i børnehuset med mange dejlige aktiviteter og arrangementer.

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

Inklusion med læse-skriveteknologi

Inklusion med læse-skriveteknologi Grundskolen Lene Koch Borchmann Solbjergskolen Hanne Mette Kristensen Kompetencecenter for Læsning Hent slides og beskrivelse af Kompetencecenter for Læsning i Aarhus på http://kcl.skoleporten.dk/sp I

Læs mere

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan. Personlig kompetence Børn skal have mulighed for: at udvikle sig som selvstændige, stærke og alsidige personligheder at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer at opleve sig som værdifulde deltagere

Læs mere

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version Den gode overgang fra dagpleje/vuggestue til børnehave Brønderslev Kommune 2018 Version 150218 Kære forældre Tiden er nu kommet til, at jeres barn snart skal starte i børnehave. Starten i børnehave er

Læs mere

I den kommunale dagpleje arbejder vi med Pædagogiske Læreplaner. Indhold:

I den kommunale dagpleje arbejder vi med Pædagogiske Læreplaner. Indhold: Pædagogiske Indhold: Seks temaer...3 Sociale kompetencer...4 Sproglig udvikling...5 Kulturelle udtryk og værdier...6 Natur og naturfænomener...7 Krop og bevægelse...8 Alsidig personlig udvikling...9 Et

Læs mere

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv.

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv. Velkommen i skole Kære forældre At begynde i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men bestemt også for dig som forælder og der venter en ny og spændende tid. Den første skoletid er fyldt med mange

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE På Platanhaven bygger vi med klodser, hopper, leger med dukker, kigger i bøger, spiller på computer, taler sammen og løber

Læs mere

Afdelingsleder Søndersøskolen. Job- og Kravprofil

Afdelingsleder Søndersøskolen. Job- og Kravprofil Afdelingsleder Søndersøskolen Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Søndersøskolen

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED, GOD TRIVSEL, FÆLLESSKAB OG BEVÆGELSE Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven, Orkestervej Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Pædagogisk leder distrikt Havrehed. Job- og Kravprofil

Pædagogisk leder distrikt Havrehed. Job- og Kravprofil Pædagogisk leder distrikt Havrehed Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 7 1 Pædagogisk

Læs mere

DEN GODE OVERGANG. til børnehave

DEN GODE OVERGANG. til børnehave DEN GODE OVERGANG til børnehave DEN GODE OVERGANG til børnehave Indledning I Danmark går stort set alle børn i alderen 0-6 år et dagtilbud 1 hver dag. Det giver dagtilbuddene en unik rolle i forhold til

Læs mere

I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet.

I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet. I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet. Det pædagogiske grundlag Dagtilbud skal basere deres

Læs mere

Pædagogiske læringsmiljøer, evalueringskultur. der skaber en meningsfuld

Pædagogiske læringsmiljøer, evalueringskultur. der skaber en meningsfuld Pædagogiske læringsmiljøer, der skaber en meningsfuld evalueringskultur Peter Rod, partner, Blichfeldt & Rod og Charlotte Wiitanen, dagtilbudsleder, Lyngby-Taarbæk Kommune Evalueringskultur Loven siger:

Læs mere

Fusionsproces mellem CDA og CUD

Fusionsproces mellem CDA og CUD Fusionsproces mellem CDA og CUD Proces Struktur Tendenser Mål Aktiviteter Oplæg 10. november 2016 11-11-2016 1 Dagtilbud og skole går hånd i hånd i implementering af den nye organisering 11-11-2016 2 Sammenlægningen

Læs mere

Luise Dorthe. Anne Marie Natasha. Gitte. Kirsti. Cecilia. Lisbeth. Hjortebro. Dagplejen

Luise Dorthe. Anne Marie Natasha. Gitte. Kirsti. Cecilia. Lisbeth. Hjortebro. Dagplejen Luise Dorthe Anne Marie Natasha Kirsti Gitte Cecilia Lisbeth Dagplejen Hjortebro Hjortebro gruppen. Vi er en lille velfungerende gruppe dagplejere, med stor aldersspredning, som i hverdagen brænder for

Læs mere

Velkommen i skole. Kære forældre

Velkommen i skole. Kære forældre Velkommen i skole Velkommen i skole Kære forældre Første skoledag er en milepæl i jeres barns liv. Den er nemlig en helt særlig dag, som alle børn ser frem til med stor spænding. Den første skoletid er

Læs mere

NYHEDSBREV TILST SKOLE. januar 2017

NYHEDSBREV TILST SKOLE. januar 2017 NYHEDSBREV TILST SKOLE januar 2017 Leder Kære forældre Så er 2017 taget i brug, og det første nyhedsbrev får I her. 2016 bød på lidt af hvert for Tilst Skole. Bl.a. har der været en del udskiftninger i

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Pædagogiske læreplaner Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Vision I Lerpytter Børnehave ønsker vi at omgangstonen, pædagogikken og dagligdagen skal være præget af et kristent livssyn, hvor

Læs mere

Præsentation af den nye ledelse

Præsentation af den nye ledelse Jeg hedder Bo Hauge Laursen og skal pr. 1. august 2016 være distriktsskoleleder for nuværende Korskildeskole og Fladsåskole. Jeg er 51 år, bor i Everdrup og er gift med Helle, der er lærer på min nuværende

Læs mere

TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Nord 23-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

Kære forældre. En ny hverdag i skolen. Gribskov, december 2014. Bevægelse på Bjørnehøjskolen

Kære forældre. En ny hverdag i skolen. Gribskov, december 2014. Bevægelse på Bjørnehøjskolen Gribskov, december 2014 Kære forældre 1. august blev læringsreformen en realitet, og den nye hverdag begyndte i både skoler og dagtilbud. Nu nærmer vi os kalenderårets slutning, og vi vil derfor gerne

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forutsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Afdelingsleder Sletten Skole. Job- og Kravprofil

Afdelingsleder Sletten Skole. Job- og Kravprofil Afdelingsleder Sletten Skole Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Sletten

Læs mere

Liv og glade dage på tværs af generationer. 7. 13. april 2014. Opdatering nu nærmer vi os!!!

Liv og glade dage på tværs af generationer. 7. 13. april 2014. Opdatering nu nærmer vi os!!! 1. april 2014 Liv og glade dage på tværs af generationer 7. 13. april 2014 Opdatering nu nærmer vi os!!! Højtlæsning Fastelavn for store og små Banko på lokalcentret I uge 15, den 7. 13. april, vil der

Læs mere

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE AGENDA Masteren for en styrket pædagogiske læreplan Det pædagogiske grundlag Den styrkede læreplan: hvad består det nye i, og er det en styrke?

Læs mere

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION Vores mission er, at hvert eneste barn udvikler livsduelighed i samtid og fremtid at de kan skabe sig et meningsfuldt liv i egne øjne og i omverdenens, som barn og som voksen

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

Sammenhæng. Mål 1. At barnet kan etablere venskaber. Tiltag

Sammenhæng. Mål 1. At barnet kan etablere venskaber. Tiltag Sociale kompetencer Vuggestue Barnets sociale kompetencer udvikles, når barnet oplever sig selv som betydningsfuldt for fællesskabet, kan samarbejde og indgå i fællesskaber. Oplevelse af tryghed og tillid

Læs mere

Kurser/efteruddannelse i skoleåret 2014/15.

Kurser/efteruddannelse i skoleåret 2014/15. Den 11. marts 2015 Kurser/efteruddannelse i skoleåret 2014/15. Denne orientering drejer sig om følgende kurser/efteruddannelse: 1. Kursus i ministeriets sprogvurderingsmateriale til børnehaveklassen (se

Læs mere

Job- og personprofil. Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning

Job- og personprofil. Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning Job- og personprofil Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning Indhold 1. Indledning... 2 2. Holstebro Kommune... 2 2.1 Fælles ledestjerne og fælles værdier... 3 2.2 Overordnet administrativ

Læs mere

Lokal udviklingsplan for

Lokal udviklingsplan for Lokal udviklingsplan for Lokaldistrikt Lisbjerg 2018-2020 Procesbeskrivelse 1 Beskrivelse af processen: Dagtilbudsleder, skoleleder af Netværksskolen, skoleleder af Lisbjergskolen og klubleder har besluttet

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 2-års alderen, forældre Revideret maj 2017

Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 2-års alderen, forældre Revideret maj 2017 Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 2-års alderen, forældre Revideret maj 2017 Læreplanstemaer Sociale kompetencer Målet er, at barnet: vise tryghed og tillid til andre børn og voksne er tryg blandt kendte

Læs mere

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave BLÅBJERG BØRNEHAVE - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave Klintingvej 170 Stausø 6854 Henne Telefon: 30 29 66 04 eller 75 25 66 04 E-mail: bornehave@blaabjergfriskole.dk

Læs mere

KLAR TIL SKOLE! FØRSKOLEGRUPPEN BREMDAL SKOLE & SFO SKOLEPARATHEDSFOLDER

KLAR TIL SKOLE!   FØRSKOLEGRUPPEN BREMDAL SKOLE & SFO SKOLEPARATHEDSFOLDER KLAR TIL SKOLE! FØRSKOLEGRUPPEN BREMDAL SKOLE & SFO SKOLEPARATHEDSFOLDER www.struer.dk Klar til skole! At være klar til skole handler om meget mere end at kunne skrive sit navn eller tælle til ti. Et barn,

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse. Dronninggårdskolens SFO/SFK

Mål- og indholdsbeskrivelse. Dronninggårdskolens SFO/SFK Mål- og indholdsbeskrivelse Dronninggårdskolens SFO/SFK 2018/2019 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 SFO/SFK på Dronninggårdskolen... 2 Mål- og indholdsbeskrivelse... 3 Kommunens børne- og ungepolitik...

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder Distrikt Kystskolen. Job- og Kravprofil

Pædagogisk afdelingsleder Distrikt Kystskolen. Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder Distrikt Kystskolen Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår...

Læs mere

Pædagogisk leder distrikt Havrehed. Job- og Kravprofil

Pædagogisk leder distrikt Havrehed. Job- og Kravprofil Pædagogisk leder distrikt Havrehed Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 7 1 Pædagogisk

Læs mere

Dagpleje med fokus på. rytmik og bevægelse

Dagpleje med fokus på. rytmik og bevægelse Dagpleje med fokus på rytmik og bevægelse Hvad er en dagpleje med fokus på rytmik og bevægelse Dagplejeren er særligt uddannet og har praktisk erfaring i at arbejde med rytmik og bevægelse med de mindste

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 Mål for Gentofte Kommunes fritidsordninger 2005-2007 Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 August 2005 Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Publikationen kan hentes på Gentofte Kommunes

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

D.I.I. Grøften - Skovbørnehaven Grøftekanten - D.I.I. Anemonen - D.I.I. Skovkanten Dagplejen i Viby - LANDINSTITUTITONEN 2-KLØVEREN INDSATSOMRÅDER

D.I.I. Grøften - Skovbørnehaven Grøftekanten - D.I.I. Anemonen - D.I.I. Skovkanten Dagplejen i Viby - LANDINSTITUTITONEN 2-KLØVEREN INDSATSOMRÅDER 1 2 Sprog 2-kløveren Status og Sammenhæng I forbindelse med kvalitetsrapporten og samtalen var en af de aftalte udviklingspunkter for dagtilbuddet Vestergård: Sprog: Øget fokus på sproget 0-3 års området.

Læs mere

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.:

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.: Pædagogiske læreplaner for Rødkilde Børnehus Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i 2004. Den foreskriver bl.a.: Børn i dagtilbud skal have et børnemiljø, som fremmer trivsel,

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense side 1 af 9 Indhold Indledning...2 Ansættelsesudvalg...2 Tidsplan...2 Nordfyns Kommune...3 Ledelsesstruktur...5

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 4. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 4 August 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Kære alle Velkommen tilbage efter sommerferien sikke

Læs mere

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud.

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Dagtilbudsloven kræver, at der for dagtilbud skal udarbejdes en samlet pædagogisk læreplan, der giver rum for leg, læring samt relevante aktiviteter og metoder. Loven

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling)

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Sammenhæng: 0-6 Børn: har brug for en tryg base, hvorfra de tør gå nye veje

Læs mere

Nyhedsbrev dec

Nyhedsbrev dec Langhøj Dagtilbud og SFO Bækvej 6,Asp 7600 Struer Tlf: 96848940 Nyhedsbrev dec. 2017. Så nærmer julen sig igen med hastige skridt, og vi vil sige jer tak for endnu et dejligt år, og ønske jer alle en rigtig

Læs mere

Dit barns trivsel, læring og udvikling

Dit barns trivsel, læring og udvikling Til forældre med børn på vej mod børnehave Århus Kommune Børn og Unge Dit barns trivsel, læring og udvikling Status- og udviklingssamtale. Barnet på 2 3 år Indhold Indhold Introduktion...4 De 6 læreplanstemaer...5

Læs mere

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder Skolepolitik 2013-2017: Rejsen mod nye højder Folkeskolen er for alle. Det er ikke bare en konstatering, men en ambitiøs målsætning, som folkeskolerne i Nyborg Kommune hver eneste dag har til opgave at

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten Leder: Antoinette Nybo Kjeldsen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten Leder: Antoinette Nybo Kjeldsen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten 2013 Leder: Antoinette Nybo Kjeldsen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn

Læs mere

dagplejen pædagogisk læreplan Natur og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Alsidig personlig udvikling Sproglige Krop og bevægelse

dagplejen pædagogisk læreplan Natur og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Alsidig personlig udvikling Sproglige Krop og bevægelse dagplejen pædagogisk læreplan elle udtryksformer og værdier og naturfænomener Alsidig personlig udvikling lige kompetencer e kompetencer oktober 2009 den pædagogiske læreplan Menneskesyn I dagplejen mener

Læs mere

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup Pædagogisk læreplan 0-2 år Afdeling: Den Integrerede Institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c 8541 Skødstrup I Væksthuset har vi hele barnets udvikling, leg og læring som mål. I læreplanen beskriver vi

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Kære forældre Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Vi er 11 dagplejere, hvoraf den ene af os er ansat som gæstedagplejer og bor fra Humlegårdsbæk i Øst til

Læs mere

Ambassadørdag. Ankerhus kl 12-16

Ambassadørdag. Ankerhus kl 12-16 Ambassadørdag Ankerhus 14.03.18 kl 12-16 Velkommen til CFU ambassadørdag 12.00 CFU hotspots lige nu CFUs tilbud til arbejdet med PLC 13.00 Frokost 13.35 Kort præsentation af Søg Smart 13.45 Kaffe, kage

Læs mere

Legende Lette Læreplaner. Børneworkshops med teaterimprovisation, leg og historiefortælling

Legende Lette Læreplaner. Børneworkshops med teaterimprovisation, leg og historiefortælling Legende Lette Læreplaner Børneworkshops med teaterimprovisation, leg og historiefortælling Legende Lette Læreplaner Xeneriet tilbyder børneworkshops, der inddrager drama og historiefortælling i arbejdet

Læs mere

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan Fanø kommunale dagpleje Pædagogiske læreplan 1 Indholdsfortegnelse: Personlig udvikling...s. 3 Sociale kompetencer...s. 4 Krop og bevægelse...s. 5 Sprog... s. 6 Natur og natur fænomener...s. 7 Kultur og

Læs mere

Sammen om at lede folkeskolen

Sammen om at lede folkeskolen Sammen om at lede folkeskolen Dialog- og udviklingsmøder om at lede folkeskolen Hanne Bak Lumholt, afdelingschef, KL Erling Pedersen, skoleleder, skolerne i Nord, Odense Kommune 06-11-2015 1 En ny folkeskole

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Skovshoved Skole Maj 2015 Generelle oplysninger Adresse Stilling Reference Ansættelsesvilkår Skovshoved Skole Korsgårdsvej 1 2920 Charlottenlund Telefon: 39 98 55

Læs mere

Læreplan for vuggestuegruppen

Læreplan for vuggestuegruppen Læreplan for vuggestuegruppen Sociale Kompetencer Fra 0 3 år er det børnenes styrke at: udtrykke egne følelser vise omsorg for andre at vente på tur at dele med andre at låne ud til andre at lege med andre

Læs mere

Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune

Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune - forventninger til en kommende leder En tilbagemelding til brug for forvaltning, ansættelsesudvalg og ansøgere til stillingen.

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

Aktionslæringsskema del af pædagogisk læreplan

Aktionslæringsskema del af pædagogisk læreplan Aktionslæringsskema del af pædagogisk læreplan 2016-2018 1. Fakta 1.1. Navn på børnehus/dagplejegruppe 1.2. Aktionslæringsperiode: 1.3. Navne på deltagere i det professionelle læringsfællesskab omkring

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 3. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 3. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 3. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 3 MARTS 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Sidder her på en af årets forhåbentlige

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven Essenbækken. Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Læreplaner Dagtilbud Ø-gaderne

Læreplaner Dagtilbud Ø-gaderne Læreplaner Dagtilbud Ø-gaderne Barnets alsidige personlige udvikling Barnets sociale kompetencer Barnets sproglige udvikling Naturen og naturfænomener Krop og bevægelse Kulturelle udtryksformer og værdier

Læs mere

Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform

Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform Formålsparagraf - Dagtilbud Dagtilbud skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer,

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Vuggestue

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Vuggestue BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Vuggestue Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad også krop. De oplever verden gennem kroppen, de lærer

Læs mere

Fælles læreplaner for BVI-netværket

Fælles læreplaner for BVI-netværket Fælles læreplaner for BVI-netværket Lærings tema Den alsidige personlige udvikling/sociale kompetencer Børn træder ind i livet med det formål at skulle danne sig selv, sit selv og sin identitet. Dette

Læs mere

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Bilag 8 Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos børn

Læs mere

Dagplejen Sølyst. Dagplejen Sølyst - en del af Sølyst Dagtilbud. Tlf.: Studstrup Skæring Risskov Egå

Dagplejen Sølyst. Dagplejen Sølyst - en del af Sølyst Dagtilbud.   Tlf.: Studstrup Skæring Risskov Egå Dagplejen Sølyst - en del af Sølyst Dagtilbud Dagplejen Sølyst Egå Strandvej 2 8250 Egå Pædagogisk leder Grethe Andreasen Tlf.: 2920 4046 Sølyst Dagtilbud Dagtilbudsleder Erik Heltoft ehe@aarhus.dk Mobil

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Job- og Kravprofil. Skoleder Havrehedskolen

Job- og Kravprofil. Skoleder Havrehedskolen Job- og Kravprofil Skoleder Havrehedskolen Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 2 Nordfyns Kommunes skolevæsen... 3 Havrehedskolen... 4 Ledelsesopgaven... 5 Arbejdsopgaven... 5 Lederprofil...

Læs mere

Krop og bevægelse. Jeg er min krop

Krop og bevægelse. Jeg er min krop Krop og bevægelse Jeg er min krop For at være selvhjulpen i hverdagen Vi øver med børnene, så de kan gå fra at være deltagende i hverdagsrutiner til selv at kunne mestre at tage tøj på, spise, gå på toilettet,

Læs mere

Humlebo nyt januar/februar 2017

Humlebo nyt januar/februar 2017 Humlebo nyt januar/februar 2017 Kære forældre, vi håber I er kommet godt ind i det nye år og har haft en dejlig juleferie Vi mødes torsdag til Nytårskur d.5. januar kl.16.00-16.30 Praktiske oplysninger

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense side 1 af 9 Indhold Indledning...2 Ansættelsesudvalg...2 Tidsplan...2 Nordfyns Kommune...3 Ledelsesstruktur...5

Læs mere