Den nye lov om den kommunale styrelse kræver at der oprettes et lokaludvalg i Nuuk. Arbejdet herom er igangsat.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den nye lov om den kommunale styrelse kræver at der oprettes et lokaludvalg i Nuuk. Arbejdet herom er igangsat."

Transkript

1 Referat Kommunalbestyrelsen Kommunalbestyrelsens sjette ordinære møde 02/20/ :30-02/20/ :00 Byrådssalen 0: Forside Deltagere pr. telefon: Rolf Píke (S). 1: Godkendelse af dagsorden Henrik Rachlev (IA): Trækker dagsordenspunkt 04G tilbage Dagsorden samt ændringer godkendes. 2: Meddelelser 2A. Meddelelser fra borgmesteren Den politiske koordinationsgruppe afholdte møde i Ilulissat den 25. januar. På vegne af Kommuneqarfik Sermersooq deltog fungerende borgmester Nivi Olsen, kommunaldirektør, direktør for Forvaltning for Børn og Familie samt fungerende direktør for Forvaltning for Velfærd og Arbejdsmarked. Dagsordenens hovedpunkter var udsatte voksne hjemløse, psykisk syge, personer med handicap samt ældre, børne- og ungeområdet. Forinden mødet var der 1½ dags temaseminar for politikere og embedsfolk omkring hovedpunkterne. Økonomisk Råds Seminar 2018 blev afholdt den 27. januar. Seminaret fandt sted på Hotel Hans Egede i Nuuk. Årets hovedtemaer var forvaltning af fiskeressourcer og udvikling af kompetencer for at skabe fornyelse og vækst. 1. Viceborgmesteren og samtlige medlemmer i Udvalg for Økonomi og Erhverv var inviteret. Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi, Hans Enoksen og borgmester Asii C. Narup afholder erhvervsseminar om erhvervs- og beskæftigelse i Tasiilaq i dagene marts Kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Tasiilaq er inviteret til seminaret. Den nye lov om den kommunale styrelse kræver at der oprettes et lokaludvalg i Nuuk. Arbejdet herom er igangsat. Borgmesteren havde et møde med Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst, Karl Kristian Kruse, den 13. februar. Der var opfølgning på samarbejdserklæringen mellem borgmesteren og Naalakkersuisoq om udvikling i fiskeriet i Tasiilaq. Der var mundtlig orientering om en række aktive indsatser fra kommunens og selvstyrets side.

2 Inatsisartuts Udvalg for Fiskeri og Fangst havde inviteret borgmesteren til orienteringsmøde den 15. februar. Udvalget for Fiskeri og Fangst ønskede en præsentation om fiskeri og fangst i Østgrønland med fokus på udviklingsmuligheder indenfor fiskeri, samt udfordringer der måttes findes i tilknytning til disse muligheder. Borgmesteren havde et møde med PAPP, Paaminuni Aalisartut Piniartullu Peqatigiiffiat, den 13. februar sammen med kommunalbestyrelsesmedlemmerne fra Paamiut, Henrik Rachlev og Thiiooq Knudsen, vedrørende renoveringen af agnshuset (neqitsersuisarfik). Priscilla Josefsen, en af de kvinder der etablerede Kittat i 1982, fyldte 90 år i november Dette blev fejret af Kittat -s ansatte i Nuutoqaq museum d. 15. februar sammen med Priscillas nærmeste familie og veninder fra alderdomshjemmet. Borgmesteren var inviteret og deltog på vegne af Kommunalbestyrelsen. Inden Nakuusa og Kommuneqarfik Sermersooq i fællesskab iværksatte oplysningskampagnen Ullut Tamaasa var der indkaldt til et åbent Kick Offmøde d. 29. januar for medarbejdere, der til dagligt arbejder med børn. I forbindelse med rejsegilde for det nye alderdomshjem i Paamiut skal borgmesteren og formand for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked være i Paamiut d februar. Mens borgmesteren er i Paamiut skal hun blandt andet også besigtige agnshuset (neqitsersuisarfik), holde møde med Fiskerog Fangerforeningen i Paamiut PAPP og ældreforeningen Utoqqaat Peqatigiit. Isak Nielsen Kleist tiltræder stillingen som direktør for Forvaltning for Velfærd og Arbejdsmarked, med virkning fra (senest) d. 1. maj Isak Nielsen Kleist kommer fra en stilling som souschef i Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi, under Grønlands Selvstyre og har gennem sit tidligere job haft tæt kontakt til sin nye arbejdsplads. I forbindelse med HKH Prins Henrik s død den 13.februar besluttede borgmesteren at der skal ligges kondolencebøger ud i alle kommunens kommunekontorer og at der skulle flages på halv. Borgmesteren har ligeledes skrevet en personlig kondolence som er sendt til Kongehuset og bragt i kondolencebogen for Nuuk. I Nuuk har vi ligeledes flaget på halv indtil HKH Prins Henriks bisættelse den 20. februar. Der blev holdt kick-off møde om Nakuusa s kampagne om bekæmpelse af seksuel misbrug af børn den 29. januar mellem Kommuneqarfik Sermersooq og Nakuusa for de socialarbejdere der arbejder med børn.

3 2B. Meddelelser fra de stående udvalg Malene Lynge (IA), formand for Udvalg for Anlæg og Miljø Kalaallit Nunaata Radioa (KNR) har lanceret et nyt debatprogram for unge, kaldet Kassoq. I forbindelse med den første udsendelse den 8. februar deltog jeg som formand for Udvalg for Anlæg og Miljø sammen med Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger. Emnet for debatten var boligmangel. I løbet af sommeren har jeg modtaget flere klager over aktiviteter ved det gamle bræt i Nuussuaq. Der foregår heftig rusdrikning og til tider slagsmål ved bygningen, som er placeret midt imellem en skole og en daginstitution. Nedrivning af bygningen har været drøftet i 2015, hvor sagen blev sat i bero, da der pågik forhandlinger om brædterne i byen. Jeg mener dog at det er tid til at skride til handling, da bygningen er tilholdssted for druk og ballade - det vil enhver, der bare en sjælden gang imellem går forbi derude, lægge mærke til - hvilket er helt uacceptabelt. Jeg er klar over, at man ikke løser kernen af problemet ved at rive et hus ned, men mit håb er, at problemerne vil flytte sig væk fra vores børns institutioner - så vores børn igen kan lege trygt udenfor. Sagen blev behandlet af Udvalg for Anlæg og Miljø den 22. januar og af Udvalg for Økonomi og Erhverv den 9. februar, hvor indstillingen blev godkendt. Huset vil blive fjernet når sneen forsvinder, til den tid vil der blive sendt en pressemeddelelse ud herom. Uju Petersen (IA), formand for Udvalg for Børn og Familie Socialstyrelsen og Udviklingsrådet har holdt møde og Kommuneqarfik Sermersooq deltog i mødet, der blev hjælp til svært handicappede drøftet. Man arbejder fortsat efter Udviklingsplanen. Forvaltningen deltager i seminar den 20. marts Den nye fagchef starter den 1. marts Udvalget tager på orienteringsrejse i dagene 2. marts-9.marts til Tromsø samt København. Charlotte Ludvigsen (IA), formand for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked Vi har fået en meddelelse om, at den nye bestyrelse i Kofoeds Skole indkaldes til møde den 21. februar 2018 kl. 17:00 I henhold til aftale mellem Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse og Kommuneqarfik Sermersooq skal der afholdes seminar for ansatte i sundhedsvæsenet og kommunen den 5. februar 2018, hvor man vil behandle 8 forskellige fokusområder med efterfølgende etablering af samarbejdsgrupper. Under god ledelse fra vores organisationsmedarbejder deltog i alt 40 personer i seminaret, både fra sundhedsvæsenet og kommunen. Emnerne var herunder revalidering, forebyggelse, misbrugsbehandling, hjælp til syge mv.

4 Den konstituerede direktør skal til Tasiilaq den 23. februar hvor der skal laves forsøg på at rekruttere medarbejdere til fiskefabrikker i nordgrønland fra Royal Greenland. Med udgangspunkt i Royal Greenlands forsøg på rekruttering af medarbejdere er vi i gang med at tilrettelægge et kursus i Tasiilaq med INUILI som underviser. I forbindelse med hejsningen af det nye alderdomshjem i Paamit skal jeg til Paamiut. Her vil jeg også besøge Majoriaq, Nuilaaq, det nuværende alderdomshjem og holde møde med Utoqqaat Peqatigiiffiat samt holde borgersamtaler. Forvaltningen for Velfærd og Arbejdsmarked har fået en ny direktør. Det er Isak Nielsen Kleist. Isak er souschef for Departement for Arbejdsmarked, Handel og Energi ved Selvstyret, og her har han samarbejdet meget med sin kommende arbejdsplads. Vi glæder os til at samarbejde med ham. Nivi Olsen, formand for Udvalg for Børn og Skole I forbindelse med Kommunalbestyrelsens møde, skal udvalget besøge tre forskellige skoler og tre forskellige børnehaver i Nuuk. De første er Atuarfik Samuel Kleinschmidt (ASK) samt Børnehaven Sisi. Her blev det bl.a. fortalt at der går flere børn fra tilflyttere fra Filippinerne og at dette har bevirket at børnene generelt er blevet bedre til engelsk men at det også givet udfordringer i engelskundervisningen. Der er oprette en ny foreningen for forældre til skolesøgende børn, tillykke til den nye foreningen og vi glæder os til at samarbejde med dem. Forvaltningen kan afsløre at der er tiltag i gang for skolesøgende børns trivsel, der vil laves en orientering om det senere. 03A: Forslag til Kommuneplantillæg 4E2-1 Niaqornannguaq 03B: Orientering vedr. forslag om ændring i praksis ved udbetaling af offentlig hjælp 03C: Organisationsudviklingsprojekt Tasiilaq 4: Beslutninger 04A: Nye affaldsregulativer for 2018 Der blev stemt om sagen. De nye affaldsregulativer for 2018 blev godkendt, der besluttes at regulativerne skal gælde pr. 1. juli Sagen godkendes af hele Kommunalbestyrelsen.

5 04B: Forslag til Ny Hovedstruktur for Nuuk Indstillingen godkendes. 04C: Ansøgning om yderligere tilskud til PANAM 2018 Indstillingen godkendes. 04D: Forslag om nødvendige ansøgninger til Kommunalbestyrelsen vedrørende autorisation af Inussivik som international arena Jens Kristian Berthelsen (S) deltager ikke ved behandlingen af sagen, da han erklærer sig inhabil. Der blev stemt om sagen. Forslaget blev ikke støttet af tolv medlemmer, bestående af medlemmerne fra Inuit Ataqatigiit samt Demokraatit. Forslaget blev støttet af de seks medlemmer fra Siumut. Forslaget afvises. 04E: Forslag om etablering af autoværn i Nuussuaq Kommunalbestyrelsen støtter forslaget og sender sagen til Udvalg for Anlæg of Miljø. 04F: Forslag om yderligere udvikling afbygden Kulusuk og lufthavnen i Kulusuk med hensyn til turisme Der blev stemt om sagen. Forslaget blev ikke støttet af tolv medlemmer, bestående af medlemmerne fra Inuit Ataqatigiit samt Demokraatit. Forslaget blev støttet af de syv medlemmer fra Siumut. Forslaget afvises. 04G: Forslag om salg af laks Forslaget trækkes tilbage. 04H: Forslag om indhandlingssted for sælskind Kommunalbestyrelsen støtter forslaget og sender det videre til Udvalg for Økonomi og Erhverv. 04I: Forslag om, at Kommuneqarfik Sermersooq skal indføre regler der gør det muligt for gravide at skrive deres barn op til en vuggestueplads tre måneder før termin samt at kommunen forpligtes til at give besked om, hvorvidt man har fået en vuggestueplads senest en måned før barslen slutter Kommunalbestyrelsen støtter forslaget og sender sagen videre til Udvalg for Børn og Skole.

6 5: Evt. Mala Høy-Kúko (S): Ser at hans henvendelse omkring snerydning besvares. Randi Vestergaard Evaldsen (D): Efterlyser en procedure for at bistå officiel vielse. 6: Lukkede sager 06A: Orientering vedrørende Siorarsiorfik Nuuk City Development Lukket 06B: Valg af medlem til bestyrelsen i Sermersooq Business Council, til bestyrelsen i Katuaq og repræsentant for Tunu i ICC s delegation Lukket 06C: Ungdomskulturhus Lukket 7: Godkendelse af referat Referatet godkendes kl

0: Forside Afbud: Laura Táunâjiik (S), stedfortræder Lund Kuko (S) er indkaldt i stedet.

0: Forside Afbud: Laura Táunâjiik (S), stedfortræder Lund Kuko (S) er indkaldt i stedet. Referat Kommunalbestyrelsen 180410 Syvende Ordinære møde 04/10/2018 15:30-04/10/2018 19:00 Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Afbud: Laura Táunâjiik (S), stedfortræder Lund Kuko (S) er indkaldt i stedet.

Læs mere

1: Godkendelse af dagsorden Rettelser i dagsorden, samt dagsorden godkendes. Punkt 04B behandles som det første.

1: Godkendelse af dagsorden Rettelser i dagsorden, samt dagsorden godkendes. Punkt 04B behandles som det første. Referat Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen 180828 Niende ordinære møde 08/28/2018 15:30-08/28/2018 20:00 Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Deltagere pr. tlf: Laura Taúnâjik (S) Afbud: Jens Kristian

Læs mere

Referat. Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen Ottende ordinære møde 06/05/ :30-06/05/ :00 Kommunalbestyrelsessalen

Referat. Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen Ottende ordinære møde 06/05/ :30-06/05/ :00 Kommunalbestyrelsessalen Referat Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen 180605 Ottende ordinære møde 06/05/2018 16:30-06/05/2018 20:00 Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Afbud: Randi Vestergaard Evaldsen (D) Ingen stedfortrædere

Læs mere

Referat. Kommunalbestyrelsen Kommunalbestyrelsens tredje ordinære møde Kommunalbestyrelsessalen

Referat. Kommunalbestyrelsen Kommunalbestyrelsens tredje ordinære møde Kommunalbestyrelsessalen Referat Kommunalbestyrelsen 171003 Kommunalbestyrelsens tredje ordinære møde Kommunalbestyrelsessalen Forside Da Ane Egede Mathæussen (S) har meldt afbud indkaldes suppleant Jens- Erik Kirkegaard (S).

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MA - Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Skole (171127 Ordinær møde) 28-11-2017 15:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 2. december 2015 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt (S) (via telefon) Erling

Læs mere

Punkt 1: Godkendelse af dagsorden Følgende forslagspunkter er trukket ud af forslagsstillerne: 04K, 04L, 04M, 04S og 04W.

Punkt 1: Godkendelse af dagsorden Følgende forslagspunkter er trukket ud af forslagsstillerne: 04K, 04L, 04M, 04S og 04W. Samlede beslutninger Kommunalbestyrelsen 170905 Ordinær møde 09/05/2017 15:30-19:00 Kommunalbestyrelsessalen Punkt 0: Forside Inge Olsvig- Brandt (IA) har meldt afbud, i stedet er suppleant Charlotte Píke

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Børn og Skole (MA 11/05-2017: Ekstraordinær møde) 11-05-2017 16:00 Kommunalbestyrelsessalen Information : Ekstraordinær

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Referat

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Referat Dato: 02. maj 2017 Forside Konstituerende møde Referat Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA) Harald Bianco (IA)

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (171127 Ordinær møde) 27-11-2017 09:00 Mødelokale ved kommunekontoret i Paamiut Mødeindhold Punkt Side

Læs mere

0: Forside Randi Evaldsen (D) udebleven. Knud Mathiassen (IA) er sygemeldt, hvorfor Charlotte Píke (IA) er indkaldt i stedet.

0: Forside Randi Evaldsen (D) udebleven. Knud Mathiassen (IA) er sygemeldt, hvorfor Charlotte Píke (IA) er indkaldt i stedet. Referat Kommunalbestyrelsen 171121 Fjerde ordinære møde Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Randi Evaldsen (D) udebleven. Knud Mathiassen (IA) er sygemeldt, hvorfor Charlotte Píke (IA) er indkaldt i stedet.

Læs mere

10. maj 2017 FM 2017/132 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende

10. maj 2017 FM 2017/132 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende 10. maj 2017 BETÆNKNING Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om Handicaptalsmand. (Medlem af Naalakkersuisut for Sociale Anliggender, Familie,

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat Forside Konstituerende møde Referat Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA), formand Harald Bianco (IA) Malene Lynge (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D)

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Dagsorden Dato: 02. maj 2017 Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA) Harald Bianco

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgsmødet den 16. december 201, møde nr. 05/2013 kl. 8:30

Referat af Levende Resurseudvalgsmødet den 16. december 201, møde nr. 05/2013 kl. 8:30 Dagsorden åbent møde: Pkt. 01 Godkendelse af dagsorden Pkt. 02 Pkt. 03 Generelle sager Seminar om indhandlingssteder Høring vedr. ændringsforslag til loven om fiskeri. Pkt. 04 Forslag til Levende resurseudvalgets

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 11. maj 2017 kl. 14.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Harald Bianco (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D) Martha Lund Olsen (S) Peter

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA)

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Onsdag den 9. marts 2016 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Ane Egede Mathæussen (S) Afbud Per Berthelsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 12. november 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 04. januar 2017 kl. 12.00 (Itt.tid 14.00) Medlemmer Poul Hansen (D) (formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Piké (IA) Ingvar Motzfeldt (S) Steen Lynge (A) Afbud Indkaldt Side

Læs mere

Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu

Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu SAMMENFATNING Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu Konferencen blev arrangeret i et samarbejde mellem Grønlands Selvstyre og KANUNUPE og foregik på Hotel Hans Egede i Nuuk med ca. 100 deltagere.

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Tirsdag den 2. august 2016 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Tilstedeværende medlemmer Uju Petersen (IA) (fg. Formand) Ejner Jakobsen (IA) Ingvar Motzfeldt (S) (via

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 7. april 2014 kl. 12:00 Mødelokale 1 og 2 i Rådhuset Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014. Program

Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014. Program Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014 Tid Dag 1 Program 10.00 10.30 Indskrivning og udlevering af navneskilte etc. 10.30 10.40 Velkomst samt praktiske oplysninger

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA), telefon Charlotte

Læs mere

NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW

NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW MATERIALS @ARCM_DK VELKOMST V. MADS QVIIST FREDERIKSEN, SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW MATERIALS @ARCM_DK VELKOMST

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (180509 - Ordinært møde) 09-05-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0:

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Referat

Anlægs- og Miljøudvalgets. Referat Forside 65 s Referat Møde tirsdag den 25. marts 2014, kl. 10.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden Forside 65 s Dagsorden Møde tirsdag den 25. marts 2014, kl. 10.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

0: Forside Malene Lynge (IA), kunne ikke deltage grundet sygdom, hvorfor stedfortræderen Uju Petersen (IA) er indkaldt.

0: Forside Malene Lynge (IA), kunne ikke deltage grundet sygdom, hvorfor stedfortræderen Uju Petersen (IA) er indkaldt. Referat Udvalg for Økonomi og Erhverv 171109 Ordinær møde Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Malene Lynge (IA), kunne ikke deltage grundet sygdom, hvorfor stedfortræderen Uju Petersen (IA) er indkaldt.

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 332 Referat Møde tirsdag den 15. december 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Charlotte Ludvigsen (suppleant

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat

Økonomiudvalget. Referat 2015no Forside Referat Torsdag den 12. november 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Peter Davidsen (S) Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen

Læs mere

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13. Referat Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015 Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.00 Deltagere: Delegerede Kommune Kujalleq Kommuneqarfik Sermersooq

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 10. juni 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende: Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (Via telefon) Monica Dorph (S)

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat et Forside et Referat Tirsdag 12. maj 2015 kl. 10:00 til 12:00 Grethes kontor, ISI bygning 2. sal Medlemmer Karin Pedersen Thorsen, Formand (Nuuk) Eli Abelsen, Næstformand(Tasiilaq) Jørgen Jeremiassen

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 18. september kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Andreas Uldum (D) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Uju Petersen (IA) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen (S) Per

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 332 Dagsorden Møde tirsdag den 15. december 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Charlotte Ludvigsen (suppleant

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt Uju Petersen

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 10. juni 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A) Afbud

Læs mere

Ordinære møde nr. 03/2018 i Udvalget for Fiskeri, Fangst og Bygdeforhold den 11. september 2018

Ordinære møde nr. 03/2018 i Udvalget for Fiskeri, Fangst og Bygdeforhold den 11. september 2018 Dagsorden for det åbne møde: Punkt 01 Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Punkt 06 Godkendelse af dagsorden Generelle sager Forslag til vedtægt om sænkegarnsfiskeri i Qeqqata Kommunia. Høring vedrørende

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden Dato: 6. oktober 2015 Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dagsorden Mandag den 12. oktober 2015 kl. 14.00 Byrådssalen Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Storm Ludvigsen (IA) næstformand

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt Uju Petersen

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 10. marts 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og. Tillægsdagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og. Tillægsdagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Tillægsdagsorden Mandag, 7. april. 2014. KL. 14.00 Mødelokale 3, Rådhuset. Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Iddimanngiiu Bianco (IA) Storm Ludvigsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 02. juli 2015 Forside 171 Dagsorden Møde torsdag den 02. juli 2015, kl. 09.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Storm Ludvigsen (IA) (Suppleant for Mille Søvndal Pedersen (IA))

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mandag den 26. august 2014, klokken (Itt: kl.14.00) Mødelokale 3, Rådhuset i Nuuk

Ældrerådet. Referat. Mandag den 26. august 2014, klokken (Itt: kl.14.00) Mødelokale 3, Rådhuset i Nuuk Forside et Referat Mandag den 26. august 2014, klokken 12.00 (Itt: kl.14.00) Mødelokale 3, Rådhuset i Nuuk Medlemmer Else Lea Olsen (formand) Laannguaq Lynge (næstformand) Jakob Thorsen (Paamiut) Akulo

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 18. februar 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Vedtægt for visitation til social bolig i Kommuneqarfik Sermersooq

Vedtægt for visitation til social bolig i Kommuneqarfik Sermersooq Vedtægt for visitation til social bolig i Kommuneqarfik Sermersooq Kapitel 1 Udvalgenes sammensætning og forretningsorden 1. Boligvisitationsudvalget (BVU) i Nuuk består af følgende medlemmer: Afdelingsleder

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 15. oktober 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) pr. telefon Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xxx 2017 om ændring af landstingsforordning om revalidering (Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked,

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 04. januar 2017 kl. 12.00 (Itt.tid 14.00) Medlemmer Poul Hansen (D) (formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Piké (IA) Ingvar Motzfeldt (S) Steen Lynge (A) Afbud Poul Hansen (D)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 2. august 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Pr. telefon Justus Hansen (D) Pr. video Afbud Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Indkaldt Nikolaj

Læs mere

Ekstraordinært møde i Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Ekstraordinært møde i Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Ekstraordinært møde i Referat Onsdag den 28. oktober 2015 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Tilstedeværende Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via

Læs mere

Ældrerådet. referat. Onsdag, den 08. maj 2014, kl. 12.00. (Itt: kl.14.00)

Ældrerådet. referat. Onsdag, den 08. maj 2014, kl. 12.00. (Itt: kl.14.00) Forside referat Onsdag, den 08. maj 2014, kl. 12.00. (Itt: kl.14.00) Medlemmer Else Lea Olsen (Formand) Laannguaq Lynge (Næst formand) Jakob Thorsen (Paamiut) Akulo Larsen (Tasiilaq) Jørgen Sanimuinaq

Læs mere

Udvalg for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Forside 217 Udvalg for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde tirsdag den 9. september 2014, kl. 10.00 Mødelokale kommunekontoret i Tasiilaq Medlemmer Justus Hansen (D) Storm Ludvigsen (suppleant for Mille Søvndahl

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat Forside Åben Referat Torsdag den 28. maj 2015 kl. 12:00 Kommunalbestyrelses mødesal I rådhuset Tilstedeværende Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Monica Dorph (S) Erling

Læs mere

Bygdebestyrelsen Kapisillit Qeqertarsuatsiaat. Telefonisk møde. Dagsorden

Bygdebestyrelsen Kapisillit Qeqertarsuatsiaat. Telefonisk møde. Dagsorden Nunaqarfinni Aqutsisut Ulloq: 21. maaji 2015 Saqqaa Kapisillit Qeqertarsuatsiaat Telefonisk møde Dagsorden Tirsdag den 12 maj 2015 kl. 09.00 Medlemmer: Jonathan Jacobsen, (S) Ingvar Motzfeldt, (S) Jakob

Læs mere

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Anlægs- og Miljøudvalget Forside 110 Udvalget for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde mandag den 5. maj 2014, kl. 10.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Uju

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Dato: 7. november. 2014 Forside 290 Referat Møde fredag den 7. november 2014, kl. 13.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Dagsorden Forside Åben Dagsorden Onsdag den 29. juli 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Uju Petersen (IA) (fg. formand Charlotte Pike (IA) Erling Madsen (A) Anni K. Rasmussen

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooqs Handicapråd

Kommuneqarfik Sermersooqs Handicapråd Dag: 13. aug. 15 Forside Kommuneqarfik Sermersooqs Handicapråd Referat Grethe H. Nielsens kontor, Imaneq 34 (gammel Skattestyrelse) 2. sal 1. september 2014, kl. 14.00 vest-tid, østtid kl. 16.00 Medlemmer

Læs mere

Bygdebestyrelsen Arsuk. Referat

Bygdebestyrelsen Arsuk. Referat Bygdebestyrelsen Arsuk Referat Referat den 11. juni 2014 kl. 14.00 Medlemmer Formand, Jørgen Christensen (Siumut) Niels Peter Mikaelsen (Siumut) Ejnar Jakobsen (Inuit Ataqatigiit) 1. Dagsorden Afgørelse:

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Afbud Indkaldt Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Meddelelser... 4 3. Orienteringer... 5 4. Beslutninger...

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat Forside Åben Referat Onsdag den 29. juli 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende Uju Petersen (IA) (fg. formand Charlotte Pike (IA) (via telefon) Erling Madsen (A)

Læs mere

Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq

Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq Ved indgangen til det nye år vil jeg gerne takke jer alle for det forgangne år og udtrykke de varmeste ønsker for 2014. I efteråret

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden Dato: 18.feb. 2016 Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 18. februar 2016 kl. 9.30 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 332 Referat Møde tirsdag den 15. december 2015 kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) pr. telefon Tim Serritzlev

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Tillægsdagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Tillægsdagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Tillægsdagsorden Fredag den 17. februar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Malene Lynge (IA) Storm Ludvigsen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Peter Davidsen (S)

Læs mere

Møde i Lokaludvalget. Referat

Møde i Lokaludvalget. Referat Lokaludvalget,Paamiut Forside Møde i Lokaludvalget Referat Torsdag den 26. marts 2015 kl. 19.00 Medlemmer: Peter A. Petersen Inequ Guldager, deltog ikke Lucia Møller-Grønvold Frederik Petersen Hermann

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (170913 Ordinær møde) 13-09-2017 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 2. august 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Afbud Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Indkaldt Nikolaj Heinrich (S) Peter

Læs mere

9. november 2016 EM 2016/99 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende

9. november 2016 EM 2016/99 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende 9. november 2016 BETÆNKNING Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut, som et led i implementeringen af FN s Handicapkonvention, pålægges

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden Dato: 26. september Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dagsorden Mandag den 6. oktober 2014 kl. 14.00 I MIA s mødelokale Medlemmer Iddimanngiiu Bianco (IA), Formand Naja Lund (IA) Allan

Læs mere

Nuuk Playground. Program

Nuuk Playground. Program Nuuk Playground Program Tirsdag, 28. juni Sted: Nuuk Playground 10.00 11.00 Hovedscenen - Velkomst/introduktion 10.05 10.15 Velkommen til Nuuk Tale af orgmester- Asii Chemnitz-Narup 10.15 10.30 Tale af

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi

Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi Til beslutning J.nr.: 73.15-A00-2-18 Koncernservice Kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen / LMS Sagsresumé Sermersooq

Læs mere

Bygdebestyrelsen Kapisillit Qeqertarsuatsiaat. Telefonisk møde. Dagsorden

Bygdebestyrelsen Kapisillit Qeqertarsuatsiaat. Telefonisk møde. Dagsorden Nunaqarfinni Aqutsisut Ulloq: 21. maaji 2015 Saqqaa Kapisillit Qeqertarsuatsiaat Telefonisk møde Dagsorden Tirsdag den 12 maj 2015 kl. 09.00 Medlemmer: Jonathan Jacobsen, (S) Ingvar Motzfeldt, (S) Jakob

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 1 Dagsorden Møde torsdag den 08. januar 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Allan Pertti Frandsen (IA) Uju Petersen (IA) Suppleant Tim Serritzlev(S) Vittus Maaru

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde Forside Dagsorden Konstituerende møde Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.00 Medlemmer Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Udtrædende medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden Dato: 10. september 2015 Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dagsorden Onsdag den 16. september 2015 kl. 14.00 Byrådssalen Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Storm Ludvigsen (IA) næstformand

Læs mere

Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug af eksterne konsulenter og ansatte med bopæl i udlandet

Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug af eksterne konsulenter og ansatte med bopæl i udlandet Aningaasaqarnermut Akileraartarnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter Medlem af Inatsisartut Vivan Motzfeldt, Siumut Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget 23. april 2016 BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx afxx. xxxx 2016 om ændring af inatsisartutlov om erhvervsfremme tillandbaserede erhverv. (Støtte til

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MA - Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Skole (180122 Ordinær møde) 22-01-2018 10:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 21. oktober 2015 kl. 12:30 (Itt.tid 14:30) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Tillægsdagsorden

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Tillægsdagsorden Dato: 19. april. 2016 Forside s 3. ordinære møde Tillægsdagsorden Tirsdag den 19. april kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA)

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Grønlandsudvalget 2009-10 GRU alm. del Bilag 69 Offentligt RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Statsministeriet Prins Jørgens Gård 11 1218 København K Dato: 27. april 2010 J.nr.: 415-0001 Indberetning fra Inatsisartuts

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 2. december 2015 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Tilstedeværende Uju Petersen (IA) (fg. formand) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt (S)

Læs mere

16. maj 2015 FM2015/71 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

16. maj 2015 FM2015/71 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutslov nr. xx af xx.xx.2015 om SIKUKI Nuuk Harbour A/S og anlæg af havn ved Nuuk. Fremsat af formanden for Naalakkersuisut Afgivet

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat Forside Åben Referat Fredag den 21. august 2015 kl. 09:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Erling Madsen (A)

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgets ekstra ordinærmøde 03/2017 den 26. januar 2017 kl

Referat af Levende Resurseudvalgets ekstra ordinærmøde 03/2017 den 26. januar 2017 kl Mødet afholdes via videokonference og starter kl. 08.30 den 26. januar 2017 Deltagere: Atassut: Siverth K. Heilmann Tønnes Kreutzmann Siumut Marius Olsen Jakob Olsen Aqqaluk Skifte 1 Dagsorden for det

Læs mere

Referat af Levende Resurceudvalgets møde 02/2015, den 19. februar 2015 kl. 8:30

Referat af Levende Resurceudvalgets møde 02/2015, den 19. februar 2015 kl. 8:30 Oversigt åbent møde: Imm. 01 Godkendelse af dagsorden. Generelle sager Punkt 02 Tildeling af hvalroskvoter for kvoteåret 2015. Punkt 03 Høring vedrørende fangstperioder og kvoter for betalingsjagt på rensdyr

Læs mere

Referat af Konstituerende møde for stående udvalg den 11. maj 2017 KB03/2017. Valg af formand for Uddannelse, Sundhed, Fritid og Kultur

Referat af Konstituerende møde for stående udvalg den 11. maj 2017 KB03/2017. Valg af formand for Uddannelse, Sundhed, Fritid og Kultur Oversigt åbent møde: Punkt 01 Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Punkt 06 Punkt 07 Punkt 08 Punkt 09 Punkt 10 Punkt 11 Punkt 12 Punkt 13 Punkt 14 Punkt 15 Punkt 16 Punkt 17 Punkt 18 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00. Landstingets Konstituerende samling 2009

Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00. Landstingets Konstituerende samling 2009 Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00 Landstingets Konstituerende samling 2009 Dagsordens punkt 2 Redegørelse for dagsorden. (Landstingets Formandskab) Mødeleder: Landstingets møde er åbnet.

Læs mere

Program for Regentparrets besøg i Grønland i juli 2011

Program for Regentparrets besøg i Grønland i juli 2011 Program for Regentparrets besøg i Grønland i juli 2011 Lørdag den 9. juli Besøg på NEEM Besøg ved North Greenland Eemian Ice Drilling (NEEM), hvor der foretages iskerneboring. Søndag den 10. juli Fortsat

Læs mere

NAALAKKERSUISUNIK TAARSIINERIT NAL MIIT TULLERIAARNEQARLUTIK INGERLANNEQAQATTAARPUT

NAALAKKERSUISUNIK TAARSIINERIT NAL MIIT TULLERIAARNEQARLUTIK INGERLANNEQAQATTAARPUT SISAMANNGORNERMI OKTOBARIP 27-ANNI 2016-IMI SIUMUT, INUIT ATAQATIGIIT AAMMA PARTII NALEQQAP NAALAKKERSUISOQATIGIILERNERANNUT ATATILLUGU PISORTATIGOORTUMIK NAALAKKERSUISUT TAARSERARNEQARNERANNIT ASSILISAT.

Læs mere

Inoqatigiinneq Vort fælles liv

Inoqatigiinneq Vort fælles liv Inoqatigiinneq Vort fælles liv DAGSORDEN for Inuit Circumpolar Councils 11. Generalforsamling 28. juni 2. juli, 2010 NuukN Lørdag 26. juni 2010 ANKOMST AF DELEGEREDE OG GÆSTER Søndag 27. juni 2010 10:00

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 9. juni 2016 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Ejner Jakobsen (IA) Ingvar Motzfeldt (S) (via telefon)

Læs mere

Kommunalbestyrelsens konstituerende møde 01/2017, den 26. april 2017

Kommunalbestyrelsens konstituerende møde 01/2017, den 26. april 2017 Oversigt: Indledning Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelse Henrik Fleischer Punkt 03 Ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelse Erik Jensen Punkt 04 Valg af

Læs mere

De nyeste statistikker over antal anbringelser uden for hjemmet er fra april og september 2014. Tallene fordelt på kommuner og anbringelsesformer.

De nyeste statistikker over antal anbringelser uden for hjemmet er fra april og september 2014. Tallene fordelt på kommuner og anbringelsesformer. Ilaqutariinnermut, Naligiissitaanermut Isumaginninnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Medlem af Inatsisartut, Anthon Frederiksen (Partii Naleraq) Svar

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MA - Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Skole (170912 3. Ordinære møde) 12-09-2017 15:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0:

Læs mere

Levende resurseudvalgs ordinære møde 04/2013 den 29. oktober Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012 til 2013

Levende resurseudvalgs ordinære møde 04/2013 den 29. oktober Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012 til 2013 Dagsordenpunkter under åben møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Generelle sager Forslag til forretningsorden 2. Bahandling Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012

Læs mere