0: Forside Afbud: Laura Táunâjiik (S), stedfortræder Lund Kuko (S) er indkaldt i stedet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "0: Forside Afbud: Laura Táunâjiik (S), stedfortræder Lund Kuko (S) er indkaldt i stedet."

Transkript

1 Referat Kommunalbestyrelsen Syvende Ordinære møde 04/10/ :30-04/10/ :00 Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Afbud: Laura Táunâjiik (S), stedfortræder Lund Kuko (S) er indkaldt i stedet. Deltagere pr. tlf.: Randi Evaldsen (D), Nivi Olsen (D), Justus Hansen (D), samt Lund Kuko (S). 1: Godkendelse af dagsorden Punkt 06C trækkes. Dagsordenen godkendes med ændringer. 2: Meddelelser 2A. Meddelelser fra borgmesteren - Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi Hans Enoksens og borgmester Asii C. Narups seminar om erhverv og beskæftigelse i Tasiilaq, planlagt i dagene 5-6. marts 2018, blev aflyst pga. vejrforholdene der gjorde at beflyvningerne blev aflyst. Kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Tasiilaq var blandt de inviterede til seminaret. o Planlægningen af hvornår seminaret kan afvikles afventer valget til Inatsisartut. - I forbindelse med rejsegilden for det nye alderdomshjem i Paamiut var borgmesteren og udvalgsformanden for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked i Paamiut idagene februar. Mens borgmesteren var i Paamiut besøgte hun også agnshuset (neqitsersuisarfik), hvor hun var til møde med fisker- og fangerforeningen i Paamiut PAPP samt ældreforeningen Utoqqaat Peqatigiit.

2 - d. 23/2 havde borgmesteren og kommunaldirektøren et møde med UNICEF s generalsekretær og programlederen for UNICEF. På mødet blev Kommuneqarfik Sermersooq orienteret af generalsekretæren om UNICEF s projekt med UNICEF byer der samler penge ind til forskellige projekter og sætter fokus på børns rettigheder. Gentofte er UNICEF by i 2018 og samler penge ind til deres venskabsby Tasiilaq. Pengene skal anvendes i 2019 pengene vil blive kanaliseret igennem Nakuusa. Realiseringsprocessen er i gang og Kommuneqarfik Sermersooq vil blive løbende orienteret og inddraget i processen. - d. 28/2 havde borgmesteren frokostmøde med Islands minister for Nordisk Samarbejde, Sigur ur Ingi Jóhannsson, som har kommunerne som ansvarsområde. Ministeren var i Nuuk i forbindelse med sin deltagelse til Nordisk seminar 2018, som er arrangeret af Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk samarbejde, i samarbejde med Departementet for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug. - d. 2. marts havde borgmesteren møde med Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger, Erik Jensen. - Bygdebestyrelsesseminarets datoer og afholdelsessted for 2018 er fastsat - det vil blive afholdt i dagene 13. til 15. maj i Nuuk. Gruppeformændene er inviteret hertil. - Tromsø Kommune har nu meddelt at de ønsker at indgå et samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq, at på baggrund af borgmesterens henvendelse. Undersøgselse af hvilke samarbejdsområder kommunerne har, er igangsat marts havde borgmesteren og kommunaldirektøren et møde med Nord- Norges Europakontor (NNEU). Nord-Norges Europakontor holder til i Brussels og arbejder i hovedsageligt med EU-politik. - d. 12. marts havde borgmesteren og kommunaldirektøren et møde med bestyrelsesformanden for SIKUKI Nuuk Harbour A/S, Lars Karlsson og direktøren for selvskabet, John Ramussen. - d. 12. marts havde borgmesteren og kommunaldirektøren et orienteringsmøde med bestyrelsesformanden i Kalaallit Airport A/S, Johannus Hansen og selskabets administrerende direktør, Steffen Ulrich-Lynge. - d. 13. marts havde borgmesteren det kvartalsvise møde med bygdebestyrelsesformændene i Kommuneqarfik Sermersooq. Datoerne for bygdebestyrelsesseminaret blev fastsat på mødet. (se nærmere i pkt. 6).

3 - d. 14. marts blev der afholdt generalforsamling i Nuuk Imeq A/S. - d. 16. marts afholdte borgmesteren et møde med samtlige lokaludvalg i Kommuneqarfik Sermersooq via videokonference. På mødet orienterede borgmesteren blandt andet at den nye lov om den kommunale styrelse, som kræver at der ligeledes oprettes et lokaludvalg i Nuuk og arbejdet er igangsat. - d. 23. marts var der bestyrelsesmøde i Sermersooq Business Council - d. 12. april udnævnes kulturambassadøren for 2018 i Kommuneqarfik Sermersooq. Dette sker ved et arrangement i Tasiilaq. - Udvalg for Økonomi og Erhverv skal være på udvalgsrejse i Tasiilaq i dagene maj. - d. 27. marts, behandlede kulturråddet ansøgningerne til Sermeq Puljen. Ved den første ansøgningsfrist i år til Sermeq Puljen blev der modtaget 33 ansøgninger af større eller mindre karakter. Der blev tildelt midler for kr ud af 33 ansøgere fik godkendt deres ansøgning. o Ansøgerne er i gang med at få svar og så er der ansøgningsrunde igen i oktober måned. - d. 4. april havde borgmester Asii C. Narup møde med borgmesteren og viceborgmesteren i venskabskommunen, Gentofte Kommune. Borgmester Asii Chemnitz Narup orienterede om status på udviklingen i Tasiilaq i forskellige områder. Venskabsbyens borgmester og viceborgmester udviste stor interesse for forholdende i Tasiilaq, og glæder sig til deres næste besøg i Tasiilaq. - d. 5. april havde borgmesteren møde med Kraemers Grønlandsfondens bestyrelse. Fonden yder tilskud til begivenheder og projekter i Østgrønland. 2B. Meddelelser fra de stående udvalg Malene Lynge, formand for Udvalg for Anlæg og Miljø. - Forvaltningen for Anlæg og Miljø har overtaget ansvaret fra Iserit for vedligehold og planlagt vedligehold for kommunens institutioner og administrationsbygninger. Overtagelsen er trådt i kraft fra den 1. april Uju Petersen, formand for Udvalg for Børn og Familie - I går den 9. april 2018 indførte afdelingen for Børn og Familie en ny arbejdsmetode.

4 - Personalet har haft mega travlt, da de har måttet passe deres almindelige opgaver samtidig med kursus i den nye arbejdsmetode - men personalet tog opgaven med glæde og med forventning, hvilket har givet os forventninger i forhold til personalet. - Samtlige medarbejdere i vores kommune indenfor Børn og Familieafdelingen vil blive samlet den maj i samarbejde med Socialstyrelsen med henblik på møde og seminar om den nye arbejdsmetode samt om potentielle nye metoder på sigt. - Personalesituationen i Tasiilaq er fortsat udfordrende, aktuelt er afdelingen bemandet med udefrakommende vikarer. Samtidig arbejder vi med opnormering af Familiecenteret med henblik på ansættelse af en psykoterapeut. - MIO er inviteret til mødet i udvalget den 9. maj. Charlotte Ludvigsen, formand for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked - Royal Greenlands søgning efter arbejdskraft i Tasiilaq til byer på vestkysten lykkedes. Den 16. marts var 13 mand fra Tasiilaq og omegn på kursus i INUILI og blev klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Kurset for 14 mand fra Tasiilaq startede den 19. marts. Royal Greenland har meddelt, at de første ansættelser vil ske i Sisimiut, Maniitsoq og Innaarsuit. - I den kommende tid vil vores plejepersonale på alderdomshjem i Nuuk, Paamiut og Tasiilaq gennemgå instruktioner i pleje med mennesket i centrum. En sygeplejerske, der arbejder med udvikling, tager til Paamiut og Tasiilaq med henblik på afvikling af kurser. - Personalet skal have tildelt redskaber i forhold til pleje af demente borgere, som der bliver flere og flere af. En af fordelene er, at indholdet af kurset også kan benyttes i forhold til borgere, som mener, at de lider af en sygdom. Denne form for pleje er passende og er prioriteret politisk, idet vi skal betragte disse borgere som værdifulde og behandle dem med respekt. - Vi har i længere tid kun haft få ledige registreret i matchgruppe 1 i Paamiut. Årsagen er sagsbehandlernes effektivitet samt at det går godt for erhvervslivet, en anden positiv ting er, at de unge også vælger at uddanne sig. - Håndværkerne har haft med sanering af boligblokke at gøre, ny alderdomshjem bliver bygget, varme og vandrør til beboerne i Øst bliver reguleret oveni så har INI og Iserit igangsat flere vedligeholdelsesarbejder.

5 - Udover disse velfungerende ting oplyser Paamiut, at "Nordhavns projektet" bliver igangsat i oktober 2018, der er afholdt møde med den ansvarlige for projektet, Majoriaq, i februar måned, som kunne meddele, at de udover eksisterende personale vil ansætte yderligere 20 i oktober måned, vi har fået til opgave at rekruttere 5 ufaglærte i den forbindelse. - Det blev meddelt, at man vil have behov for 60 nye medarbejdere i Der vil derfor være mangel på arbejdsklare personer i Paamiut i starten af 2019, som Majoriaq derfor må tage til sig som en opgave. Nivi Olsen, formand for Udvalg for Børn og Skole - Forvaltningen har holdt kurser for de ufaglærte ansatte ved børneinstitutionerne, dette er i god tråd med de politiske målsætninger. - MISI afdelingen i Nuuk er flyttet til "Vestre Fængsel". 03A: Invitation til at foreslå kandidater til kommunens CV-database 03B: Kvalitetsrapport skoleåret 2016/ C: Forslag til Kommuneplantillæg, 2B2-4 Qeqertat 2020, Nuuk, Nussuaq bydel 03D: Forslag til Kommuneplantillæg, 1A20-1, De tre søskende, Nuuk 04A: Projektansøgning, De tre søskende, Svend Jungep Aqqutaa - Nuuk 04B: Pakhusene B-31 og B-60 i Paamiut tilsagn om driftsstøtte efter udført restaurering og transformation. 04C: Ændring af fundats for Kommuneqarfik Sermersooq s rejselegat

6 04D: Sted- og vejnavneråd Indstillingerne godkendes med følgende bemærkning: - Kommunalbestyrelsen er godkender af Sted- og Vejnavnerådet, hvorfor godkendelse af vedtægten ved Sted- og Vejnavnerådet ikke er nødvendigt. 04E: Budgetregulativ 2019 Indstillingerne godkendes. 04F: Vedtægt for visitation til social bolig i Kommuneqarfik Sermersooq 04G: Forslag om oprettelse af Socialråd Forslaget godkendes af 7 medlemmer, som er medlemmer af Siumut. Forslaget godkendes ikke af 12 medlemmer, som er følgende: Inuit Ataqatigiit samt Demokraatit. Forslaget afvises. 04H: Forslag om flytning af rensdyr og moskusokser Forslaget godkendes af 7 medlemmer, som er medlemmer af Siumut. Forslaget godkendes ikke af 12 medlemmer, som er følgende: Inuit Ataqatigiit samt Demokraatit. Forslaget afvises. 04I: Forslag om muligheden for forbedring af internetforbindelsen i Tasiilaq Forslaget godkendes af 7 medlemmer, som er medlemmer af Siumut. Forslaget godkendes ikke af 12 medlemmer, som er følgende: Inuit Ataqatigiit samt Demokraatit. Forslaget afvises. 04J: Forslag om etablering af bølgeværn i Sermiligaaq Forslaget godkendes og sendes videre til Udvalg for Anlæg og Miljø, med en bemærknng om: - at Bygdebestyrelsen skal høres i forbindelse med sagen. 5: Evt. Rolf Pike (S): Biskop Sofiannguaq Petersen har i forbindelse med møde i Mednighedsrådet i Ittoqqortoormiit, i marts og aprilmåned, sagt at hun i forbindelse med møder med Selvstyret har fået at vide at Ittoqqortoormiit skal lukkes i Jeg vil gerne have at biskoppen skal tage sine ord tilbage og sige undskyld til borgerne, da det har skabt unødig uro i befolkningen. 06A: Valg af medlem til bestyrelsen i Katuaq Lukket

7 06B: Anlægsønsker til forslag til finanslov for 2019 Lukket 7: Godkendelse af referat Referatet godkendes kl

Den nye lov om den kommunale styrelse kræver at der oprettes et lokaludvalg i Nuuk. Arbejdet herom er igangsat.

Den nye lov om den kommunale styrelse kræver at der oprettes et lokaludvalg i Nuuk. Arbejdet herom er igangsat. Referat Kommunalbestyrelsen Kommunalbestyrelsens sjette ordinære møde 02/20/2018 15:30-02/20/2018 19:00 Byrådssalen 0: Forside Deltagere pr. telefon: Rolf Píke (S). 1: Godkendelse af dagsorden Henrik Rachlev

Læs mere

Referat. Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen Ottende ordinære møde 06/05/ :30-06/05/ :00 Kommunalbestyrelsessalen

Referat. Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen Ottende ordinære møde 06/05/ :30-06/05/ :00 Kommunalbestyrelsessalen Referat Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen 180605 Ottende ordinære møde 06/05/2018 16:30-06/05/2018 20:00 Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Afbud: Randi Vestergaard Evaldsen (D) Ingen stedfortrædere

Læs mere

1: Godkendelse af dagsorden Rettelser i dagsorden, samt dagsorden godkendes. Punkt 04B behandles som det første.

1: Godkendelse af dagsorden Rettelser i dagsorden, samt dagsorden godkendes. Punkt 04B behandles som det første. Referat Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen 180828 Niende ordinære møde 08/28/2018 15:30-08/28/2018 20:00 Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Deltagere pr. tlf: Laura Taúnâjik (S) Afbud: Jens Kristian

Læs mere

0: Forside Randi Evaldsen (D) udebleven. Knud Mathiassen (IA) er sygemeldt, hvorfor Charlotte Píke (IA) er indkaldt i stedet.

0: Forside Randi Evaldsen (D) udebleven. Knud Mathiassen (IA) er sygemeldt, hvorfor Charlotte Píke (IA) er indkaldt i stedet. Referat Kommunalbestyrelsen 171121 Fjerde ordinære møde Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Randi Evaldsen (D) udebleven. Knud Mathiassen (IA) er sygemeldt, hvorfor Charlotte Píke (IA) er indkaldt i stedet.

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Dagsorden Dato: 02. maj 2017 Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA) Harald Bianco

Læs mere

0: Forside Malene Lynge (IA), kunne ikke deltage grundet sygdom, hvorfor stedfortræderen Uju Petersen (IA) er indkaldt.

0: Forside Malene Lynge (IA), kunne ikke deltage grundet sygdom, hvorfor stedfortræderen Uju Petersen (IA) er indkaldt. Referat Udvalg for Økonomi og Erhverv 171109 Ordinær møde Kommunalbestyrelsessalen 0: Forside Malene Lynge (IA), kunne ikke deltage grundet sygdom, hvorfor stedfortræderen Uju Petersen (IA) er indkaldt.

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 7. april 2014 kl. 12:00 Mødelokale 1 og 2 i Rådhuset Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Referat

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Referat Dato: 02. maj 2017 Forside Konstituerende møde Referat Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA) Harald Bianco (IA)

Læs mere

Vedtægt for visitation til social bolig i Kommuneqarfik Sermersooq

Vedtægt for visitation til social bolig i Kommuneqarfik Sermersooq Vedtægt for visitation til social bolig i Kommuneqarfik Sermersooq Kapitel 1 Udvalgenes sammensætning og forretningsorden 1. Boligvisitationsudvalget (BVU) i Nuuk består af følgende medlemmer: Afdelingsleder

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 11. maj 2017 kl. 14.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Harald Bianco (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D) Martha Lund Olsen (S) Peter

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Referat

Anlægs- og Miljøudvalgets. Referat Forside 65 s Referat Møde tirsdag den 25. marts 2014, kl. 10.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Onsdag den 9. marts 2016 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Ane Egede Mathæussen (S) Afbud Per Berthelsen

Læs mere

Referat. Kommunalbestyrelsen Kommunalbestyrelsens tredje ordinære møde Kommunalbestyrelsessalen

Referat. Kommunalbestyrelsen Kommunalbestyrelsens tredje ordinære møde Kommunalbestyrelsessalen Referat Kommunalbestyrelsen 171003 Kommunalbestyrelsens tredje ordinære møde Kommunalbestyrelsessalen Forside Da Ane Egede Mathæussen (S) har meldt afbud indkaldes suppleant Jens- Erik Kirkegaard (S).

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 18. februar 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA)

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Tirsdag den 2. august 2016 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Tilstedeværende medlemmer Uju Petersen (IA) (fg. Formand) Ejner Jakobsen (IA) Ingvar Motzfeldt (S) (via

Læs mere

Punkt 1: Godkendelse af dagsorden Følgende forslagspunkter er trukket ud af forslagsstillerne: 04K, 04L, 04M, 04S og 04W.

Punkt 1: Godkendelse af dagsorden Følgende forslagspunkter er trukket ud af forslagsstillerne: 04K, 04L, 04M, 04S og 04W. Samlede beslutninger Kommunalbestyrelsen 170905 Ordinær møde 09/05/2017 15:30-19:00 Kommunalbestyrelsessalen Punkt 0: Forside Inge Olsvig- Brandt (IA) har meldt afbud, i stedet er suppleant Charlotte Píke

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA), telefon Charlotte

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mandag den 26. august 2014, klokken (Itt: kl.14.00) Mødelokale 3, Rådhuset i Nuuk

Ældrerådet. Referat. Mandag den 26. august 2014, klokken (Itt: kl.14.00) Mødelokale 3, Rådhuset i Nuuk Forside et Referat Mandag den 26. august 2014, klokken 12.00 (Itt: kl.14.00) Mødelokale 3, Rådhuset i Nuuk Medlemmer Else Lea Olsen (formand) Laannguaq Lynge (næstformand) Jakob Thorsen (Paamiut) Akulo

Læs mere

Ordinære møde nr. 03/2018 i Udvalget for Fiskeri, Fangst og Bygdeforhold den 11. september 2018

Ordinære møde nr. 03/2018 i Udvalget for Fiskeri, Fangst og Bygdeforhold den 11. september 2018 Dagsorden for det åbne møde: Punkt 01 Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Punkt 06 Godkendelse af dagsorden Generelle sager Forslag til vedtægt om sænkegarnsfiskeri i Qeqqata Kommunia. Høring vedrørende

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden Forside 65 s Dagsorden Møde tirsdag den 25. marts 2014, kl. 10.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 1 Dagsorden Møde torsdag den 08. januar 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Allan Pertti Frandsen (IA) Uju Petersen (IA) Suppleant Tim Serritzlev(S) Vittus Maaru

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 2. december 2015 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt (S) (via telefon) Erling

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 10. juni 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende: Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (Via telefon) Monica Dorph (S)

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat Forside Åben Referat Fredag den 21. august 2015 kl. 09:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Erling Madsen (A)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 02. juli 2015 Forside 171 Dagsorden Møde torsdag den 02. juli 2015, kl. 09.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Storm Ludvigsen (IA) (Suppleant for Mille Søvndal Pedersen (IA))

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat Forside Åben Referat Torsdag den 28. maj 2015 kl. 12:00 Kommunalbestyrelses mødesal I rådhuset Tilstedeværende Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Monica Dorph (S) Erling

Læs mere

Ekstraordinært møde i Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Ekstraordinært møde i Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde i Dagsorden Onsdag den 17. september kl. 13:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Andreas Uldum (D), formand Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 332 Referat Møde tirsdag den 15. december 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Charlotte Ludvigsen (suppleant

Læs mere

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13. Referat Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015 Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.00 Deltagere: Delegerede Kommune Kujalleq Kommuneqarfik Sermersooq

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat et Forside et Referat Tirsdag 12. maj 2015 kl. 10:00 til 12:00 Grethes kontor, ISI bygning 2. sal Medlemmer Karin Pedersen Thorsen, Formand (Nuuk) Eli Abelsen, Næstformand(Tasiilaq) Jørgen Jeremiassen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 332 Dagsorden Møde tirsdag den 15. december 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Charlotte Ludvigsen (suppleant

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Dagsorden Forside Åben Dagsorden Fredag den 21. august 2015 kl. 09:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Erling Madsen (A) Anni

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 21. oktober 2015 kl. 12:30 (Itt.tid 14:30) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt

Læs mere

Ekstraordinært møde i Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Ekstraordinært møde i Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Ekstraordinært møde i Referat Onsdag den 28. oktober 2015 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Tilstedeværende Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 12. november 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 10. juni 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A) Afbud

Læs mere

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018 Dagsorden åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Generelle sager Resultatkontrakt mellem Qeqqata Kommunia og Grønlands Selvstyre om drift af Majoriaq 2018 Ansøgning

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Børn og Skole (MA 11/05-2017: Ekstraordinær møde) 11-05-2017 16:00 Kommunalbestyrelsessalen Information : Ekstraordinær

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 2. august 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Afbud Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Indkaldt Nikolaj Heinrich (S) Peter

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xxx 2017 om ændring af landstingsforordning om revalidering (Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked,

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi

Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi Til beslutning J.nr.: 73.15-A00-2-18 Koncernservice Kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen / LMS Sagsresumé Sermersooq

Læs mere

Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde kl: 09:00 på kommunekontoret Referat

Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde kl: 09:00 på kommunekontoret Referat Dagsorden til det åbne møde: Pkt. 01 Pkt. 02 Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde. Godkendelse af dagsorden. Formandsberetning. Økonomiske sager Pkt. 03 Balancer. Genrelle sager Pkt. 04.

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 2. august 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Pr. telefon Justus Hansen (D) Pr. video Afbud Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Indkaldt Nikolaj

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 10. marts 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt Uju Petersen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt Uju Petersen

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 15. december 2016 kl. 16.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Ado Holm (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) telefondeltagelse

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat Forside Konstituerende møde Referat Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA), formand Harald Bianco (IA) Malene Lynge (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D)

Læs mere

26. marts 2015 FM2015/92 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. Vedrørende

26. marts 2015 FM2015/92 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. Vedrørende 26. marts 2015 BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget Vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af yy 2015 om ændring af Inatsisartutlov nr. 5 af 8. juni 2014 om arbejdsformidling m.v. (Anvendelse

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat Forside Åben Referat Onsdag den 29. juli 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende Uju Petersen (IA) (fg. formand Charlotte Pike (IA) (via telefon) Erling Madsen (A)

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat

Økonomiudvalget. Referat 2015no Forside Referat Torsdag den 12. november 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Peter Davidsen (S) Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dagsorden Mandag 7. april 2014, kl.14.00 Mødelokale 3, Rådhuset Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Iddimanngiiu Bianco (IA) Storm Ludvigsen (IA) Ane

Læs mere

10. maj 2017 FM 2017/132 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende

10. maj 2017 FM 2017/132 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende 10. maj 2017 BETÆNKNING Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om Handicaptalsmand. (Medlem af Naalakkersuisut for Sociale Anliggender, Familie,

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Aningaasaqarnermut Inuussutissarsiornermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Økonomi og Erhverv (Ordinær møde) 22-03-2018 14:00 Byrådssalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Referat af Levende Ressourceudvalgets ordinære møde 04/2014, den 8. April 2014

Referat af Levende Ressourceudvalgets ordinære møde 04/2014, den 8. April 2014 Oversigt - åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Generelle sager Punkt 02 Opfordring til Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug om overførsel af 3-4 hvalroskvoter for 2014 fra forvaltningsområdet

Læs mere

Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske nøgletal om kommunernes udvikling både før og efter kommunesammenlægningen.

Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske nøgletal om kommunernes udvikling både før og efter kommunesammenlægningen. Aningaasaqarnermut Aatsitassanut Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer Medlem af Inatsisartut Suka Frederiksen Siumut -/Her Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Tillægsdagsorden

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Tillægsdagsorden Dato: 19. april. 2016 Forside s 3. ordinære møde Tillægsdagsorden Tirsdag den 19. april kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 274 Referat Møde onsdag den 21. oktober 2015, kl. 09.00 Kommunalbestyrelsens mødesal Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritzlev (S) Vittus

Læs mere

Mindre bosteder Ataatsimeersuarneq

Mindre bosteder Ataatsimeersuarneq Mindre bosteder Ataatsimeersuarneq Flere muligheder og mere ansvar lokalt 30. maj 2017 Kommuneqarfik Sermersooqs tiltag for bygderne Bygdebestyrelsers roller Bygdepulje Kommunalbestyrelsens Bygdesektorplan

Læs mere

Levende Ressourceudvalgets ordinære møde 08/2014 d. 18. november 2014

Levende Ressourceudvalgets ordinære møde 08/2014 d. 18. november 2014 Dagsorden for åbent møde: Punkt. 01 Godkendelse af dagsorden Generelle sager Punkt. 02 Høring vedr. tildeling af kvoter for fangst af kvotefangstdyr for 2015 Punkt. 03 Overførsel af harpunkanonkvote til

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MA - Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Skole (171127 Ordinær møde) 28-11-2017 15:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgsmødet den 16. december 201, møde nr. 05/2013 kl. 8:30

Referat af Levende Resurseudvalgsmødet den 16. december 201, møde nr. 05/2013 kl. 8:30 Dagsorden åbent møde: Pkt. 01 Godkendelse af dagsorden Pkt. 02 Pkt. 03 Generelle sager Seminar om indhandlingssteder Høring vedr. ændringsforslag til loven om fiskeri. Pkt. 04 Forslag til Levende resurseudvalgets

Læs mere

Referat af Teknik, Råstoffer og Miljøudvalgets ekstraordinære møde 01/2018, den 20. marts 2018

Referat af Teknik, Råstoffer og Miljøudvalgets ekstraordinære møde 01/2018, den 20. marts 2018 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Valg af formand Punkt 03 Planstrategi 2018-2022 Punkt 04 Eventuelt. Mødet startet kl.08:41. Deltagere: Partii Naleraq Inuit Ataqatigiit Dorthe

Læs mere

Bygdebestyrelsen Arsuk. Referat

Bygdebestyrelsen Arsuk. Referat Bygdebestyrelsen Arsuk Referat Referat den 11. juni 2014 kl. 14.00 Medlemmer Formand, Jørgen Christensen (Siumut) Niels Peter Mikaelsen (Siumut) Ejnar Jakobsen (Inuit Ataqatigiit) 1. Dagsorden Afgørelse:

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Dagsorden Forside s 3. ordinære møde Dagsorden Tirsdag den 19. april 2016 kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA)

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og. Tillægsdagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og. Tillægsdagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Tillægsdagsorden Mandag, 7. april. 2014. KL. 14.00 Mødelokale 3, Rådhuset. Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Iddimanngiiu Bianco (IA) Storm Ludvigsen

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (180509 - Ordinært møde) 09-05-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0:

Læs mere

Bygdebestyrelsen Kapisillit Qeqertarsuatsiaat. Telefonisk møde. Dagsorden

Bygdebestyrelsen Kapisillit Qeqertarsuatsiaat. Telefonisk møde. Dagsorden Nunaqarfinni Aqutsisut Ulloq: 21. maaji 2015 Saqqaa Kapisillit Qeqertarsuatsiaat Telefonisk møde Dagsorden Tirsdag den 12 maj 2015 kl. 09.00 Medlemmer: Jonathan Jacobsen, (S) Ingvar Motzfeldt, (S) Jakob

Læs mere

NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW

NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW MATERIALS @ARCM_DK VELKOMST V. MADS QVIIST FREDERIKSEN, SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW MATERIALS @ARCM_DK VELKOMST

Læs mere

Aftalebilag. driftstilskud og resultatmål. for Job, Vejlednings- og. Opkvalificeringscentre. Kommuneqarfik Sermersooq

Aftalebilag. driftstilskud og resultatmål. for Job, Vejlednings- og. Opkvalificeringscentre. Kommuneqarfik Sermersooq Aftalebilag om driftstilskud og resultatmål for Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre i Kommuneqarfik Sermersooq 2016 Departement for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel, 2015 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalg for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Forside 217 Udvalg for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde tirsdag den 9. september 2014, kl. 10.00 Mødelokale kommunekontoret i Tasiilaq Medlemmer Justus Hansen (D) Storm Ludvigsen (suppleant for Mille Søvndahl

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 18. september kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Andreas Uldum (D) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Uju Petersen (IA) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen (S) Per

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden Dato: 6. oktober 2015 Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dagsorden Mandag den 12. oktober 2015 kl. 14.00 Byrådssalen Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Storm Ludvigsen (IA) næstformand

Læs mere

06A Halvårsregnskab inklusiv status på mulighedskataloget 2015

06A Halvårsregnskab inklusiv status på mulighedskataloget 2015 2015no Forside 6. Sager til Kommunalbestyrelsen 06A Halvårsregnskab inklusiv status på mulighedskataloget 2015 Til beslutning J.nr. 06.03.01 Økonomi og Personaleservice direktør Lars Møller Sørensen /

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden Dato: 18.feb. 2016 Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 18. februar 2016 kl. 9.30 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S)

Læs mere

Referat af Levende Resurceudvalgets møde 02/2015, den 19. februar 2015 kl. 8:30

Referat af Levende Resurceudvalgets møde 02/2015, den 19. februar 2015 kl. 8:30 Oversigt åbent møde: Imm. 01 Godkendelse af dagsorden. Generelle sager Punkt 02 Tildeling af hvalroskvoter for kvoteåret 2015. Punkt 03 Høring vedrørende fangstperioder og kvoter for betalingsjagt på rensdyr

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger Den xx. xxx 2017 EM 2017/XX Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre, at husstande hvor den ene ægtefælle eller samlever afgår ved døden, eller

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen (171121 Fjerde ordinære møde) 21-11-2017 15:30 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside 1 Punkt 1: Godkendelse

Læs mere

Møde i Lokaludvalget. Referat

Møde i Lokaludvalget. Referat Lokaludvalget,Paamiut Forside Møde i Lokaludvalget Referat Torsdag den 26. marts 2015 kl. 19.00 Medlemmer: Peter A. Petersen Inequ Guldager, deltog ikke Lucia Møller-Grønvold Frederik Petersen Hermann

Læs mere

Referat af levende ressourceudvalgsmøde nr. 02/2013 den 19. juni 2013

Referat af levende ressourceudvalgsmøde nr. 02/2013 den 19. juni 2013 Dagsorden åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Generelle sager Punkt 02 Høring om overførsel af restkvoter på hvid- og narhval. Punkt 03 Høring i f.m. kvotetildeling af rensdyr og moskusokse

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde Forside Dagsorden Konstituerende møde Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.00 Medlemmer Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Udtrædende medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan

Læs mere

Referat 1. Ekstraordinære Kommunalbestyrelsesmøde Pr. telefon

Referat 1. Ekstraordinære Kommunalbestyrelsesmøde Pr. telefon Side 1 Referat 1. Ekstraordinære Kommunalbestyrelsesmøde Pr. telefon Fredag d. 21. januar 2011 kl. 13.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndal Pedersen (IA) Mia Nielsen (IA) Adolf Holm (IA)

Læs mere

Levende resurseudvalgs ordinære møde 04/2013 den 29. oktober Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012 til 2013

Levende resurseudvalgs ordinære møde 04/2013 den 29. oktober Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012 til 2013 Dagsordenpunkter under åben møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Generelle sager Forslag til forretningsorden 2. Bahandling Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Fredag den 17. april 2015 kl. 12:00 Mødelokale 2 I rådhuset Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA), suppl. for Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling

Læs mere

5. Hvor store er omkostningerne for administration m.v. i arbejdet med udsætter af lejere? A/S Boligselskabet INI har svaret følgende:

5. Hvor store er omkostningerne for administration m.v. i arbejdet med udsætter af lejere? A/S Boligselskabet INI har svaret følgende: Ineqarnermut, Sanaartornermut Attaveqaqatigiinnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq Medlem af Inatsisartut

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgets ekstra ordinærmøde 03/2017 den 26. januar 2017 kl

Referat af Levende Resurseudvalgets ekstra ordinærmøde 03/2017 den 26. januar 2017 kl Mødet afholdes via videokonference og starter kl. 08.30 den 26. januar 2017 Deltagere: Atassut: Siverth K. Heilmann Tønnes Kreutzmann Siumut Marius Olsen Jakob Olsen Aqqaluk Skifte 1 Dagsorden for det

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 15. oktober 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) pr. telefon Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen

Læs mere

Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq

Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq Ved indgangen til det nye år vil jeg gerne takke jer alle for det forgangne år og udtrykke de varmeste ønsker for 2014. I efteråret

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 04. januar 2017 kl. 12.00 (Itt.tid 14.00) Medlemmer Poul Hansen (D) (formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Piké (IA) Ingvar Motzfeldt (S) Steen Lynge (A) Afbud Indkaldt Side

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Mandag den 18. april 2016 kl. 15.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) pr. telefon Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Ane Egede Mathæussen

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget 23. april 2016 BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx afxx. xxxx 2016 om ændring af inatsisartutlov om erhvervsfremme tillandbaserede erhverv. (Støtte til

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Afbud Indkaldt Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Meddelelser... 4 3. Orienteringer... 5 4. Beslutninger...

Læs mere

Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014. Program

Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014. Program Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014 Tid Dag 1 Program 10.00 10.30 Indskrivning og udlevering af navneskilte etc. 10.30 10.40 Velkomst samt praktiske oplysninger

Læs mere

Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug af eksterne konsulenter og ansatte med bopæl i udlandet

Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug af eksterne konsulenter og ansatte med bopæl i udlandet Aningaasaqarnermut Akileraartarnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter Medlem af Inatsisartut Vivan Motzfeldt, Siumut Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug

Læs mere

Bygdebestyrelsen Kapisillit Qeqertarsuatsiaat. Telefonisk møde. Dagsorden

Bygdebestyrelsen Kapisillit Qeqertarsuatsiaat. Telefonisk møde. Dagsorden Nunaqarfinni Aqutsisut Ulloq: 21. maaji 2015 Saqqaa Kapisillit Qeqertarsuatsiaat Telefonisk møde Dagsorden Tirsdag den 12 maj 2015 kl. 09.00 Medlemmer: Jonathan Jacobsen, (S) Ingvar Motzfeldt, (S) Jakob

Læs mere

FM 2017/141. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2017/141. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 14-03-2017 FM 2017/141 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at Inatsisartut i efteråret 2016 vedtog beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Udvalg for Anlæg og Miljø Dato: 28. juli 2015 Forside 205 Udvalg for Anlæg og Miljø Referat Møde tirsdag den 28. juli 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MA - Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Skole (180122 Ordinær møde) 22-01-2018 10:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 9. februar 2016 kl. 9.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1.

Læs mere