Om Statistikbanken nr. 3. Velkommen til årets sidste nummer af Om Statistikbanken.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Om Statistikbanken nr. 3. Velkommen til årets sidste nummer af Om Statistikbanken."

Transkript

1 OM STATISTIKBANKEN 2003:3 December 2003 Om Statistikbanken nr. 3 Velkommen til årets sidste nummer af Om Statistikbanken. Danmarks Statistik vil gerne sige tak til alle dem, der besvarede spørgeskemaet til vores webbaseret brugerundersøgelse af Statistikbanken. Vi har modtaget mange gode og konstruktive kommentarer. Inde i bladet kan I læse nogle af hovedpunkterne fra undersøgelsen. Der er sket en væsentlig udbygning af indholdet i Statistikbanken. Under Transport er der kommet et helt nyt emneområde om godstransport og emneområdet Uddannelse og kultur er blevet udbygget med et område om kursister ved voksen- og efteruddannelser. Du kan læse mere om de nye områder og andre nyheder, inde i bladet. Indhold i nr. 3: Brugerundersøgelse af Statistikbanken Statistik fra andre statslige institutioner Nyheder: Vejgodstransport med danske lastbiler Kursister ved voksen- og efteruddannelser Nye tabeller Kurser God læselyst!

2 2 2003:3 Brugerundersøgelse af Statistikbanken For tredje år i træk, har Danmarks Statistik fortaget en webbaseret brugerundersøgelse af brugernes tilfredshed med Statistikbanken. I alt deltog personer i undersøgelsen. Generelle resultater Formålet med brugerundersøgelsen er at få afklaret om den udvikling, der sker på Statistikbanken er til glæde for vores brugere. Brugerundersøgelsen er desuden et vigtigt værktøj i forbindelse med videreudvikling og forbedring af Statistikbanken. Opsummering af besvarelserne fra undersøgelsen: Størstedelen af Statistikbankens brugere benytter Statistikbanken i forbindelse med arbejde eller uddannelse. En stor del af brugeren svarede, at de fandt den statistik, de ledte efter. Ud fra kommentarerne i undersøgelsen, kan Danmarks Statistik dog se, at der stadig er mange brugere, som har problemer med at finde det, de leder efter. En del brugere finder også Statistikbanken uoverskuelig. I undersøgelsen blev brugerne bedt om at prioritere en række forbedringer, som Danmarks Statistik planlægger at gennemføre. Der var enighed om følgende tre emner: 1. At kunne oprette egne grupperinger eller vælge mellem flere grupper (fx 5-års aldersklasser). 2. At kunne fortage beregninger på tabellerne. 3. Forbedret udvælgelse fx i form af sorteringsmuligheder i listebokse o.l. Hvis man ønsker at læse hele brugerundersøgelsen, kan den ses på: Svar til brugerne 248 personer har givet os kommentarer om deres brug af Statistikbanken, og mange er kommet med konkrete forslag til forbedringer. Danmarks statistik er meget glad for alle besvarelserne. Kommentarerne kan meget groft inddeles i tre kategorier. 1. Søgning 2. Dokumentation 3. Manglende indhold

3 2003:3 3 Ad.1: Søgning Enkelte brugere har fortsat problemer med at finde frem til de tal, de søger, og en del synes, at Statistikbanken virker uoverskuelig. Du kan her læse lidt om selve søgningen og om hvordan du kan få hjælp undervejs. Søgefeltet Øverst i højre hjørne i Statistikbanken er et søgefelt. Du kan søge på tabelreferencenavnet, fx BYG4 dette forudsætter dog, at du kender tabelreferencenavnene på forhånd. Du kan søge på et eller flere ord på en gang. Det er ikke nødvendigt at skrive og mellem ordene. Søgefunktionen skelner ikke mellem små og store bogstaver. Hvis din søgning gav (for) mange resultater, kan du søge inden for dette søgeresultat: Eks.: Du ønsker at finde frem til hvor mange børn, der bor sammen med en enlig mor. Du søger på Børn, hvilket gav 100 resultater. Hvis du skriver Enlig mor og markerer feltet Søg inden for resultatet, får du kun 6 resultater. Det er også muligt at søge på særlige koder, fx branchekoder. Danmarks Statistik vil fortsat arbejde med at forbedre søgningen og overvejer at lave en alfabetisk søgeliste.

4 4 2003:3 Hjælpefunktionen Det fremgår af undersøgelsesbesvarelserne, at en del brugere finder Statistikbanken uoverskuelig og savner en form for vejledning. I øverste højre hjørne af Statistikbanken finder du en hjælpefunktion, der kort beskriver funktionaliteten i Statistikbanken. Du kan her søge efter forklaringer til de forskellige funktioner og muligheder på siden. Du kan klikke på hjælp, uanset hvor du er i Statistikbanken. Sådan ser hjælpesiden ud. Danmarks Statistik vil overveje, hvordan vi kan lave vejledninger i brugen af Statistikbanken. Vi vil, blandt andet, lægge brochuren Statistikbanken - en nem vej til viden ud elektronisk. Ad. 2: Dokumentation En del brugere savnede dokumentation for udarbejdelse af tabellerne. Blandt andet efterlyste flere en bedre definition af begreber. Under fanebladet Information finder du forskellige oplysninger om den tabel, du er inde i. Blandt andet finder du et link til tabellens Varedeklaration, hvor der vil være definitioner på begreber, som bliver brugt i tabellen, og en redegørelse for metoden. Hvis du har spørgsmål til tabellen, kan du altid kontakte den nævnte kontaktperson. Vedkommende vil have stort kendskab til selve indholdet i tabellen. Danmarks Statistik vil igangsætte arbejdet med at samle og lagre tilgængelig dokumentation på en måde, så den kan udnyttes efter forskellige behov i Statistikbanken. Ad. 3: Manglende indhold Statistikbanken er under stadig udbygning, og der kommer løbende nye tabeller. Der er dog visse regler og begrænsninger for hvad Danmarks Statistik kan lægge i Statistikbanken, da vi skal tage et vist hensyn til datafortrolighed.

5 2003:3 5 Det er Danmarks Statistiks målsætning, at al statistik som publiceres på papir også skal kunne findes i Statistikbanken, gerne betydeligt mere detaljeret og gerne i nogle større tabeller. Det er vigtigt at understrege, at der sker den samme kvalitetssikring af data i Statistikbanken, som i de skriftlige publikationer. En del brugere efterlyser tal tilbage i tid. Vi tilstræber altid, at en tabel føres så langt tilbage, som det er muligt. Under hvert emneområde findes der en emneundergruppe, som hedder Historiske tal og afsluttede serier. Her kan du finde tabeller, som ikke længere opdateres. Grupperinger Det var et stort ønske for brugerne selv at kunne danne de grupperinger, de har brug for. Danmarks Statistik vil arbejde på at give mulighed for at vælge grupperinger af data, inden udtrækket af data foretages. I Statistikbanken har du dog mulighed for at udvælge værdier ved hjælp af prædefinerede lister. Du går ind under fanebladet Udvælg via søgning. Hvis din tabel fx er fordelt på område vil du i boksen med Søg blandt værdier få valget mellem flere prædefinerede lister. Fx kan du vælge en liste kun med amter. Du markerer amterne og klikker på Tilføj til valgte og dernæst går du tilbage til Vælg. Du kan også selv udvælge de værdier, du skal bruge, og derefter gemme dine valg som en liste. Du skal blot give listen et navn eller nummer.

6 6 2003:3 Beregninger Som det er fremgået i dette nummer af Om Statistikbanken, er det et stort ønske for brugerne at kunne foretage beregninger på tabellerne. Danmarks Statistik vil arbejde videre med en mulighed for at du kan regne videre på dit tabeludtræk i selve Statistikbanken. På nuværende tidspunkt kan du vælge at åbne sit tabeludtræk i enten Excel eller PC- AXIS og derefter foretage de ønskede beregninger. Du kan læse mere om PC-AXIS i forrige nummer af Om Statistikbanken ( og du kan downloade PC-AXIS helt gratis fra Danmarks Statistiks hjemmeside

7 2003:3 7 Statistik fra andre statslige institutioner. Danmarks Statistik har i længere tid arbejdet på muligheden for, at andre statslige institutioner kan lægge deres tal i Statistikbanken. I den forbindelse har Miljøstyrelsen deltaget i et pilotprojekt. Det betyder at Miljøstyrelsen leverer data til Danmarks Statistik, som Danmarks Statistik offentliggør i Statistikbanken. Det er dog stadig Miljøstyrelsen, som har ansvaret for indholdet af tabellen. Under Miljø og energi i Statistikbanken vil det derfor fremgå på følgende tabeller, at Miljøstyrelsen har ansvaret for tallene. AFF3M: Forurenede arealer (antal) efter område (amt) og status AFF6: Kortlagte forurenede arealer efter aktuel anvendelse og antal anvendelser UDL1: Rensningsanlæg og spildevandsmængde efter område (amt), rensningsmetode og antal/vandmængde UDL2: Udledningen fra rensningsanlæg efter område (amt), stoftype og ferske/salte vande UDL3: Spildevandsbelastning og -kapacitet efter område (amt) belastning/kapacitet og måleenhed Foreløbig er pilotprojektet en succes, idet både Danmarks Statistik og Miljøstyrelsen synes, at projektet lever op til forventningerne. Miljøstyrelsen arbejder således på at lægge yderligere statistik i Statistikbanken. Danmarks Statistik håber, at det vil blive muligt at få statistikbidrag til Statistikbanken fra flere statslige institutioner.

8 8 2003:3 Nyheder Vejgodstransport med danske lastbiler Emneområdet Transport er blevet udvidet med et nyt emne om godstransport. I første omgang drejer det sig om statistik om henholdsvis national og international godstransport med danske lastbiler. I statistikken om national godstransport belyses mængden af pålæsset gods og transportarbejde ved kørsel mellem på- og aflæsningssteder i Danmark samt antallet af ture og kørte kilometer. Den internationale statistik vil belyse tilsvarende danske lastbilers kørsel til og fra udlandet og mellem udenlandske på- og aflæsningssteder. I første omgang har Danmarks Statistik kun data for 2002, men serierne vil senere blive udvidet med ældre data. NVG1: National Vejgodstransport efter enhed, Kørselsart, Vogntype/Totalvægt, Bilens alder og Turlængde. NVG2: National vejgodstransport mellem regioner efter enhed, Pålæsningsregion, Aflæsningsregion og Godsart. NVG3: National vejgodstransport med farligt gods efter enhed, Pålæsningsregion, Aflæsningsregion og Godsart. NVG4: National vejgodstransport efter enhed, Lasttype og Godsart. NVG5: Danske lastbilers kapacitetsudnyttelse ved national transport efter enhed, turlængde, Vogntype/kørselsart og Læs. IVG1: International vejgodstransport efter enhed, Vogntype/Totalvægt, Bilens alder og Turlængde. IVG2: International vejgodstransport mellem lande efter enhed, Pålæsningsland, Aflæsningsland og Godsart. IVG3: International vejgodstransport med farligt gods efter enhed, Kørselsart og Godsart. IVG4: International vejgodstransport efter enhed, Kørselsart, Lasttype og Godsart. IVG5: International vejgodstransport efter enhed, startland og slutland. IVG6: Danske lastbilers kapacitetsudnyttelse ved international transport efter enhed, turlængde, Kørselsart/Vogntype og Læs. I år 2004 vil transportområdet blive yderligere udbygget i Statistikbanken, blandt andet med statistik over godstransport med tog. Kursister ved Voksen- og efteruddannelse Emneområdet Uddannelse og kultur er blevet udvidet med et nyt område om kursister ved voksen og efteruddannelser. Statistikken giver en samlet beskrivelse af befolkningens deltagelse i kurser ved voksen- og efteruddannelser. Med voksen- og efteruddannelse menes de formelle, eksterne uddannelsesforløb som er finansieret, styret og tilrettelagt af en offentlig udbyder, og finder sted enten uden for arbejdspladsen eller med en kontrolleret eksamen. Statistikken er baseret på oplysninger indsamlet på CPR-niveau. VEU11: Voksen- og efteruddannelse 1.1, kursister efter område, uddannelsesområde, alder, kursusafslutning, herkomst, køn og tidsangivelse. VEU21: Voksen- og efteruddannelse 2.1, kursister og personer efter område, uddannelsesområde, højeste fuldført uddannelse, alder, herkomst, køn og tidsangivelse. VEU22: Voksen- og efteruddannelse 2.2, årselever efter område, uddannelsesområde, højeste fuldført uddannelse, alder, herkomst, køn og tidsangivelse.

9 2003:3 9 VEU31: Voksen- og efteruddannelse 3.1, personer og kursister efter område, uddannelsesområde, alder, socioøkonomisk status, køn og tidsangivelse. VEU32: Voksen- og efteruddannelse 3.2, årselever efter område, uddannelsesområde, alder, socioøkonomisk status, køn og tidsangivelse. VEU41: Voksen- og efteruddannelse 4.1, kursister og personer efter område, uddannelsesområde, alder, branche, 9-grp., antal ansatte og tidsangivelse. VEU42: Voksen- og efteruddannelse 4.2, årselever efter område, uddannelsesområde, alder, branche, 9-grp., antal ansatte og tidsangivelse. VEU51: Voksen- og efteruddannelse 5.1 kursister og personer efter område, uddannelsesområde, alder, ledighedsgrad, køn og tidsangivelse. VEU52: Voksen- og efteruddannelse 5.2, årselever efter område, uddannelsesområde, alder, ledighedsgrad, køn og tidsangivelse. VEU61: Voksen- og efteruddannelse 6.1, kursister og personer der har fuldført en hel uddannelse efter område, uddannelsesområde, alder, herkomst, køn og tidsang. Nye tabeller Penge- og kapitalmarked Under penge- og kapitalmarked er der oprettet nye tabeller under emneundergruppen International statistik: MPK100: Effektiv rente af statsobligationer. Årsgennemsnit MPK101: Valutakurser. Årsgennemsnit Under emneundergruppen Ud- og indlån, penge- og obligationsudstedende institutter er der oprettet nye tabeller: MPK19: Større pengeinstitutters indenlandske mellemværender (ud- og indlån) med finansierings- og forsikringsvirksomhed MPK20: Sektorfordeling af større pengeinstitutters indenlandske ind- og udlån MPK26: Obligationsudstedende institutters obligationsudstedelse MPK27: Bruttotilgang af statsobligationer mv. Pålydende værdi MPK28: Nettotilgang af børsnoterede kroneobligationer. Pålydende værdi MPK29:Den cirkulerende obligationsmasse ultimo. Pålydende værdi Under emneundergruppen Forbrugerkredit og leasing er der oprettet ny tabeller: MPK30: Forbrugerkredit. Ultimo kvartalet MPK31: Finansieringsselskabernes anskaffelse af leasingaktiver, samt beholdning af leasingaktiver ultimo året MPK32: Finansieringsselskabernes udlån, confirming og factoring Under emneundergruppen Regnskab er der oprettet nye tabeller: MPK33: Resultatopgørelse for større finansieringsselskaber MPK34: Balance for større finansieringsselskaber MPK35: Resultatopgørelse for firmaer der udbyder forbrugerkredit MPK36: Balance for firmaer der udbyder forbrugerkredit Generel erhvervsstatistik Miljø og energi Under Generel erhvervsstatistik er der oprettet nye tabeller under emneundergruppen Regnskabsstatistik: RED: Supplerende regnskabsstatistik for rederier efter regnskabsposter, enhed og størrelse. RED1: Regnskabsstatistik for rederier efter tonnage og størrelse. RED2: Supplerende regnskabsstatistik for rederier (ny regnskabslov) efter regnskabsposter, enhed og størrelse. Under Miljø og energi er der oprettet nye tabeller under emneundergruppen Miljøindikatorer: TERM1: Endeligt energiforbrug efter sektor. TERM2: Transportens andel af samtlige nationale udledninger efter stoftype. TERM3: Endeligt energiforbrug til transport efter type. TERM4: Realprisudvikling efter transportmåde.

10 :3 TERM5: Andel af husholdningernes udgift til privat og offentlig transport TERM6: Udslip fra transportsektoren efter transportmåde og stoftype. Arbejdsmarked Under Arbejdsmarked er der oprettet nye tabeller under emneundergruppen Arbejdstidsregnskab: ATR1: Årligt arbejdstidsregnskab efter branche (Std.-gr.), type, socio-økonomisk status og køn ATR2: Årligt arbejdstidsregnskab efter branche (NR-def.), type, socio-økonomisk status og køn. ATR1KV: Kvartalsvist arbejdstidsregnskab efter branche (Std.-gr.) sektor, type og socio-økonomisk status. ATR2KV: Kvartalsvist arbejdstidsregnskab efter branche (NR-def.) sektor, type og socio-økonomisk status. Under emneundergruppen Ledige, gennemsnitligt antal ledige (faktiske år) er der oprettet en ny tabel: AAR: Ledige efter område og køn (kalenderår) Under emneundergruppen Befolkningens/arbejdsstyrkens uddannelse og beskæftigelse er der oprettet en ny tabel: RAS1F: Erhvervs- og beskæftigelsesfrekvenser efter område, herkomst, alder (16-66 år) og køn Under emneundergruppen Arbejdsomkostninger er der oprettet nye tabeller: SAO11: Sammensætningen af samlede arbejdsomkostninger for den private sektor efter branche SAO21: Sammensætningen af øvrige abejdsomkostninger for den private sektor efter branche SAO31: Sammensætningen af samlede arbejdsomkostninger for den private sektor efter arbejdsfunktion SAO41: Sammensætningen af øvrige abejdsomkostninger for den private sektor efter arbejdsfunktion Landbrug Under Landbrug er der under emneundergruppen Animalske produkter oprettet nye tabeller med henholdsvis måneds- og kvartalstal: ANI41: Slagtninger og produktion af kvæg fordelt efter kategori og enhed (måned). ANI51: Slagtninger og produktion af svin fordelt efter kategori og enhed (måned). ANI61: Slagtninger og produktion af fjerkræ fordelt efter kategori og enhed (kvartaler). ANI81: Ægproduktion og produktionsformer efter enhed (kvartaler). Under emneundergruppen Fødevareforbrug er der oprettet en ny tabel: FVF11: Fødevareforbrug af animalske produkter efter type og enhed (kvartaler). Byggeri og boligforhold Under Byggeri og boligforhold er der under emneundergruppen bygge- og anlægsvirksomhed oprettet nye tabeller: BYG: Beskæftigede ved bygge- og anlægsvirksomhed efter branche, art og sæson. Desuden er reguleringsindekset blevet omlagt til omkostningsindeks: BYG4: Byggeomkostningsindeks for boliger (1. kvartal 2003=100) efter hovedindeks, delindeks og art. BYG5: Byggeomkostningsindeks for boliger (1. kvartal 2003=100) efter hovedindeks, delindeks og art. Transport Under emneområdet Transport er der oprettet en ny tabel under emneundergruppen Transport: BIL7: Bestanden af køretøjer efter område og køretøjstype

11 2003:3 11 Kurser Danmarks Statistik afholder løbende kurser i brugen af Statistikbanken og PC-AXIS. Du kan finde den nye kursusplan for 2004 på Kursusbeskrivelser Statistikbankkursus Kurset henvender sig til folk, der ikke har noget særligt kendskab til Statistikbanken. På kurset vil følgende blive gennemgået: Gennemgang af emnestrukturen i Statistikbanken Tabeludvælgelse Søgning i Statistikbanken Gennemgang af avanceret udvælgelse At gemme sit tabeludtræk Få overblik over, hvad der ligger i Statistikbanken Lav din egen brugerprofil, så den passer til dine behov PC-AXIS Dette kursus henvender sig til folk, der kender Statistikbanken og dens funktioner godt, men som ønsker at vide mere om bearbejdning af data i PC-AXIS. På kurset vil vi blandt andet gennemgå: Viderebearbejdning af data i PC-AXIS Lav en tabel i PC-AXIS Gemme i PC-AXIS Beregne i PC-AXIS Kursusplan Tilmelding Dato Pris Kursus Tid 28. januar Statistikbankkursus januar PC-AXIS marts Statistikbankkursus marts PC-AXIS Du kan tilmelde dig på følgende adresse eller e-post: Danmarks Statistik Sejrøgade København Ø Att.: Databanker Tlf.: E-post: databanker@dst.dk Danmarks Statistik Sejrøgade København Ø Databanker tlf E-post: databanker@dst.dk ISSN

OM STATISTIKBANKEN. 2002:6 December Om Statistikbanken nr. 6. Indhold i nr. 6:

OM STATISTIKBANKEN. 2002:6 December Om Statistikbanken nr. 6. Indhold i nr. 6: OM STATISTIKBANKEN 2002:6 December 2002 Om Statistikbanken nr. 6 Statistikbanken udkommer mandag den 9. december i et helt nyt design. Det er ikke kun Statistikbankens udseende, der er ændret, der er også

Læs mere

OM STATISTIKBANKEN. 2004:2 December Om Statistikbanken nr. 2. Indhold i nr. 2:

OM STATISTIKBANKEN. 2004:2 December Om Statistikbanken nr. 2. Indhold i nr. 2: OM STATISTIKBANKEN 2004:2 December 2004 Om Statistikbanken nr. 2 Indhold i nr. 2: Lej en Statistikbank Læs om de nye muligheder for at oprette din egen databank. Brugerundersøgelse af Statistikbanken Her

Læs mere

Om Statistikbanken nr 1: 2002

Om Statistikbanken nr 1: 2002 OM STATISTIKBANKEN 2002:1 Januar 2002 Om Statistikbanken nr 1: 2002 Velkommen til det første nummer af nyhedsbladet Om Statistikbanken, som er en videreførelse af det tidligere Databankbladet. Det vil

Læs mere

Om Statistikbanken nr 2: Velkommen til det andet nummer af Om Statistikbanken. Læs mere om seminarerne inde i bladet.

Om Statistikbanken nr 2: Velkommen til det andet nummer af Om Statistikbanken. Læs mere om seminarerne inde i bladet. OM STATISTIKBANKEN 2002:2 Maj 2002 Om Statistikbanken nr 2: 2002 Velkommen til det andet nummer af Om Statistikbanken. Statistikbanken og Danmarks Statistiks hjemmeside har i februar og marts måned været

Læs mere

Brugerundersøgelse af Statistikbanken 2007

Brugerundersøgelse af Statistikbanken 2007 Danmarks Statistik 4. januar 2008 Annegrete Wulff, Databanker AWU/- Brugerundersøgelse af Statistikbanken 2007 Hovedkonklusion... 1 Baggrund... 1 Resultater... 2 Handlingsplan... 3 BILAG 1 Brugernes svar...

Læs mere

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk Kom i gang med Statistikbanken Statistikbanken er Danmarks Statistiks offentlige database, hvor alle kan få adgang til relevant statistik, der beskriver det

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2004 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2004 Udgivet af Danmarks Statistik Juni 2004 108. årgang ISBN 87-501-1397-6 ISSN 0070-3567 ISBN 87-501-1398-4 (Internet udgave) ISSN 1601-104x

Læs mere

Vejviser. i statistikken Guide to the statistics

Vejviser. i statistikken Guide to the statistics Vejviser i statistikken 2001 Guide to the statistics Vejviser i statistikken 2001 Udgivet af Danmarks Statistik November 2001 ISBN 87-501-1224-4 ISSN 0109-8314 ISBN 87-501-1225-2 (Internet udgaven) ISSN

Læs mere

Skovstatistik SKOV5 Hugsten i skove og plantager i Danmark efter område og træsort. 2006 data forventes august 2007

Skovstatistik SKOV5 Hugsten i skove og plantager i Danmark efter område og træsort. 2006 data forventes august 2007 Befolkning Tabeller hvor referenceår 2006 bliver opdateret efter den gamle kommune- og amtsindelingen (før 2007) og efter den nye kommune- og regionsinddelingen (efter 2007) Folketal BEF1A Folketal pr.

Læs mere

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows.

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows. Indledning PC-AXIS for Windows er et talbehandlingsprogram, der kan håndtere store mængder statistisk materiale. PC-AXIS giver mulighed for at arbejde videre med det statistiske materiale i egne programmer

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2002 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2002 Udgivet af Danmarks Statistik November 2002 106. årgang ISBN 87-501-1270-8 ISSN 0070-3567 ISBN 87-501-1317-8 (Internet udgave) ISSN 1601-104x

Læs mere

Brugerundersøgelse af Statistikbanken

Brugerundersøgelse af Statistikbanken Maj 2017 Brugerundersøgelse af Statistikbanken Danmarks Statistik har regelmæssigt spurgt brugerne om deres tilfredshed med formidlingen, bl.a. i form af hjemmeside og Statistikbank. I 2017 har der været

Læs mere

Årgang 1988: Voksen- og efteruddannelse

Årgang 1988: Voksen- og efteruddannelse Sagsnr. 10-3513 Vores ref. AKB Den 27. marts 2017 Årgang 1988: Voksen- og efteruddannelse LO har i samarbejde med Danmarks Statistik fulgt årgang 1988 s vej gennem uddannelsessystemet. Den første rapport

Læs mere

Her kan du skrive noter til dit oplæg

Her kan du skrive noter til dit oplæg Her kan du skrive noter til dit oplæg 1 2 Dette er Danmarks Statistiks definition på hvad statistik er 3 Danmarks Statistik kategoriserer deres statistikker i statistik om hhv. personer, erhverv og økonomi

Læs mere

Arbejd videre med statistik

Arbejd videre med statistik Danmarks Statistik databanker@dst.dk Arbejd videre med statistik Vejledning i PC-AXIS og Statistikbanken Danmarks Statistik juni 2003 1 www.dst.dk www.statistikbanken.dk Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse

Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse Gennemgang af danskernes deltagelse i voksen- og efteruddannelse Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse Hver femte dansker deltog i i et voksen- eller efteruddannelsesforløb. Den største

Læs mere

Industriens køb af varer og tjenester

Industriens køb af varer og tjenester Velkommen til online-indberetning til Industriens køb af varer og tjenester Kvikguiden viser, hvordan blanketten udfyldes trin for trin. På sidste side kan I læse yderligere forklaring af hvad I skal indberette.

Læs mere

Dokumentation af serviceopgave

Dokumentation af serviceopgave Dokumentation af serviceopgave Datagrundlag Anvendte registre Befolkning pr. 2 kvartal. 2015 http://www.dst.dk/da/statistik/dokumentation/kvalitetsdeklarationer/befo lkningen.aspx Vejregistret for valgdistrikterne

Læs mere

F11 avanceret patient søgning.

F11 avanceret patient søgning. F11 avanceret patient søgning. Har man albiz, som er al dentes udvidede statistikmodul, har man også en udvidet søgefunktion. Har man ikke albiz, står der Statistik på 3. skuffe, i stedet for albiz. Albiz

Læs mere

Penge og kapitalmarked

Penge og kapitalmarked Penge og kapitalmarked FLERE TAL Penge- og kapitalmarked Pengeinstitutternes balance Indlån og udlån Forbrugerkredit og leasing Børsnoterede obligationer Aktier og investeringsbeviser Renter og kurser

Læs mere

Dansk Erhvervsstatistik. v / Christian Raunkjær Ott

Dansk Erhvervsstatistik. v / Christian Raunkjær Ott Dansk Erhvervsstatistik v / Christian Raunkjær Ott Struktur Ofte brugte enheder, nomenklaturer og grupperinger i Danmarks Statistiks erhvervsstatistiske offentliggørelser Erhvervsstatistik i statistikbanken

Læs mere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Dette dokument indeholder vejledninger til brug af BUF Akademis administrationssystem, der understøtter håndtering af oprettelse og tilmeldinger

Læs mere

Statistik til kommunal planlægning. Århus den 20. september 2012

Statistik til kommunal planlægning. Århus den 20. september 2012 Statistik til kommunal planlægning Århus den 20. september 2012 Program 10.00-10.05 Velkomst og præsentation af programmet 10.05-10.45 Introduktion og adgang til data 10.45-11.00 Pause (kaffe, te og vand)

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Dette dokument indeholder vejledninger til brug af BUF Akademis administrationssystem, der understøtter håndtering af oprettelse og tilmeldinger

Læs mere

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator Standardindstillinger - virksomhed Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 6/7-2017 Ved log ind som virksomhed

Læs mere

Er du studerende og skal tage kurser i Region Hovedstadens Kursusportal?

Er du studerende og skal tage kurser i Region Hovedstadens Kursusportal? Er du studerende og skal tage kurser i Region Hovedstadens Kursusportal? Indholdsfortegnelse 1. Katalogforsiden... 2 Brugeradgang... 2 Fanen Alle Aktiviteter... 3 Første gang du logger ind i Kursusportalen...

Læs mere

Inden du kan tage systemet i brug og sende spørgeskemaer, kortlægge arbejdsmiljøet, lave handlingsplaner mv. skal systemet sættes op.

Inden du kan tage systemet i brug og sende spørgeskemaer, kortlægge arbejdsmiljøet, lave handlingsplaner mv. skal systemet sættes op. Indledning Workcyclus er et Internetbaseret arbejdsmiljøsystem, der giver fuldt overblik over virksomhedens arbejdsmiljøtilstand og gør arbejdsmiljøet målbart og synligt på alle niveauer i organisationen.

Læs mere

Vejledning i Avanceret CV

Vejledning i Avanceret CV Vejledning i Avanceret CV Avanceret CV giver nu dig og hele organisationen en lang række spændende muligheder for at registrere medarbejderes og lederes CV, kompetencer, kurser, certificeringer o.l. samt

Læs mere

BusinessInsight Bibliotek Brugervejledning

BusinessInsight Bibliotek Brugervejledning BusinessInsight Bibliotek Brugervejledning side 1 Brugervejledning til BusinessInsight Indhold 1. Velkommen... 3 1.1 Første side... 3 2. Firmaopslag... 3 2.1 Firmaprofil... 4 2.2. Årsregnskaber i PDF-format...

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

Penge og kapitalmarked

Penge og kapitalmarked Penge og kapitalmarked FLERE TAL Penge- og kapitalmarked Pengeinstitutternes balance Indlån og udlån Forbrugerkredit og leasing Børsnoterede obligationer Aktier og investeringsbeviser Renter og kurser

Læs mere

Omkostningsindeks 130,0 123,6 131,4 102,3 0,96 106,3 130,0 130,3 131,5 102,4 0,85 107,0 130,0 129,5 131,7 102,3 0,87 106,9

Omkostningsindeks 130,0 123,6 131,4 102,3 0,96 106,3 130,0 130,3 131,5 102,4 0,85 107,0 130,0 129,5 131,7 102,3 0,87 106,9 0 December Omkostningsindeks Skøn. Vægt 60% 17% 8% 9% 6% År Måned Løn Diesel Forbrug Maskiner Rente Indeks Note 2016 Januar 129,5 138,5 131,0 102,3 1,03 107,9 129,5 130,4 131,0 102,3 1,09 107,0 2016 Marts

Læs mere

Omkostningsindeks 130,0 123,6 131,4 102,3 0,96 106,3 130,0 130,3 131,5 102,4 0,85 107,0 130,0 129,5 131,7 102,3 0,87 106,9

Omkostningsindeks 130,0 123,6 131,4 102,3 0,96 106,3 130,0 130,3 131,5 102,4 0,85 107,0 130,0 129,5 131,7 102,3 0,87 106,9 0 December Omkostningsindeks Skøn. Vægt 60% 17% 8% 9% 6% År Måned Løn Diesel Forbrug Maskiner Rente Indeks Note 2016 Januar 129,5 138,5 131,0 102,3 1,03 107,9 129,5 130,4 131,0 102,3 1,09 107,0 2016 Marts

Læs mere

Omkostningsindeks 130,0 123,6 131,4 102,3 0,96 106,3 130,0 130,3 131,5 102,4 0,85 107,0 130,0 129,5 131,7 102,3 0,87 106,9

Omkostningsindeks 130,0 123,6 131,4 102,3 0,96 106,3 130,0 130,3 131,5 102,4 0,85 107,0 130,0 129,5 131,7 102,3 0,87 106,9 0 December Omkostningsindeks Skøn. Vægt 60% 17% 8% 9% 6% År Måned Løn Diesel Forbrug Maskiner Rente Indeks Note 2016 Januar 129,5 138,5 131,0 102,3 1,03 107,9 129,5 130,4 131,0 102,3 1,09 107,0 2016 Marts

Læs mere

Omkostningsindeks 130,0 123,6 131,4 102,3 0,96 106,3 130,0 130,3 131,5 102,4 0,85 107,0 130,0 129,5 131,7 102,3 0,87 106,9

Omkostningsindeks 130,0 123,6 131,4 102,3 0,96 106,3 130,0 130,3 131,5 102,4 0,85 107,0 130,0 129,5 131,7 102,3 0,87 106,9 0 December Omkostningsindeks Skøn. Vægt 60% 17% 8% 9% 6% År Måned Løn Diesel Forbrug Maskiner Rente Indeks Note 2016 Januar 129,5 138,5 131,0 102,3 1,03 107,9 129,5 130,4 131,0 102,3 1,09 107,0 2016 Marts

Læs mere

1a) Vælg fanen Ruter og klik på Tilføj rute

1a) Vælg fanen Ruter og klik på Tilføj rute 1a) Vælg fanen Ruter og klik på Tilføj rute 1b) Vælg hvilket projekt din rute skal oprettes i 1c) Din rutes navn SKAL starte med ordet Quiz 1d) Indsæt link til kort (i pdf) * (*vælg helst et kort som kun

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM

VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM Velkommen til Lasso! Vi er glade for, at du har valgt vores løsning og vi glæder os til at få dig i gang. INDHOLD: Velkommen til Lasso!... 1 INDHOLD:... 1 1) LOGIN I LASSO...

Læs mere

Brugerundersøgelsen 2016

Brugerundersøgelsen 2016 Marts 2017 Formidlingscenter Brugerundersøgelsen 2016 Danmarks Statistik arbejder målrettet på at udvikle sig i takt med brugernes krav. Vores strategi udstikker målsætningerne for, hvordan denne udvikling

Læs mere

ARBEJDSMARKED. 2002:7 21. februar 2002

ARBEJDSMARKED. 2002:7 21. februar 2002 ARBEJDSMARKED 2002:7 21. februar 2002 Beskæftigelsesopgørelse på grundlag af ATPindbetalinger for 3. kvt. og foreløbig opgørelse for Antallet af offentligt beskæftigede er steget med 3.500 fuldtidspersoner

Læs mere

Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter

Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter Side 1 af 5 Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet Seneste opdatering 17. januar 2013 0.1 Navn Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter

Læs mere

Søgning på patienter med kræft

Søgning på patienter med kræft Søgning på patienter med kræft Herunder finder du en vejledning til, hvordan du via dit elektroniske journalsystem (Novax) laver et udtræk over patienter fra din praksis, som i de seneste 3 år har haft

Læs mere

Lederguide INNOMATE HR - Oplæg. Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: MUS

Lederguide INNOMATE HR - Oplæg. Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: MUS Lederguide INNOMATE HR - Oplæg Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: Bruger ID: personalenummer Password: (eget password) INNOMATE HR er et Internetbaseret system,

Læs mere

Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015

Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015 Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015 Regnskabsstatistikken for selskaber 2013 Sammenfatning Hermed offentliggøres Regnskabsstatistikken for selskaber 2013. Oversigter og tabeller som er benyttet i talfremstillingen

Læs mere

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Det er nu muligt at booke lokaler i Vallensbæk Kommune via Internettet og kommunens hjemmeside. Du får adgang til siden ved at følge nedenstående

Læs mere

Vejledning i udtræk af input-output data fra Statistikbanken

Vejledning i udtræk af input-output data fra Statistikbanken - 1 - Vejledning i udtræk af input-output data fra Statistikbanken Introduktion Input-output tabellerne er konsistente med nationalregnskabet og udarbejdes i tilknytning hertil. De opdateres årligt i december

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2003 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2003 Udgivet af Danmarks Statistik Juni 2003 107. årgang ISBN 87-501-1271-6 ISSN 0070-3567 ISBN 87-501-1344-5 (Internet udgave) ISSN 1601-104x

Læs mere

E-kursus. Introduktion til anvendelse af databanken på grundskoleområdet

E-kursus. Introduktion til anvendelse af databanken på grundskoleområdet E-kursus Introduktion til anvendelse af databanken på grundskoleområdet E-kursus Introduktion til anvendelse af databanken på grundskoleområdet Forfatter: Mathilde Molsgaard & Line Steinmejer Nikolajsen,

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG Generel vejledning for uddannelsesansvarlige Introduktion Denne vejledning giver dig en kort gennemgang af nogle af de muligheder

Læs mere

Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45

Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45 Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45 af Sabawon Ghazi August 2019 Danmark Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø DOKUMENTATION FOR BESKÆFTIGELSESINDIKATOREN T+45 Danmarks Statistik Juni 2019

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 18 Indhold Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in

Læs mere

Absalon - guide. Login. Opbygning

Absalon - guide. Login. Opbygning Absalon - guide Login Alle ansatte og studerende på Københavns Universitetet har adgang til Absalon. For at komme ind i Absalon skal du logge dig på www.kunet.dk med dit CPR nr. og din PIN-kode. Når du

Læs mere

HåndOffice Foreningsopgaver

HåndOffice Foreningsopgaver HåndOffice Foreningsopgaver Foreningsopgaver... 3 Rediger opgave... 6 Udskriv PDF og Excel... 12 Min side Foreningsopgaver... 16 Håndbold app.... 18 Side 2 af 20 Foreningsopgaver Oprettelse af aktiviteter

Læs mere

Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY. Log på MUS. Inviter til MUS

Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY. Log på MUS. Inviter til MUS Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY Log på Log på http://www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer Firma ID: sosuherning Password: (er tidligere blevet udsendt på mail, hvorefter du er blevet

Læs mere

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler Sådan opretter du kursusforløb Vejledning til virksomheder og skoler 2 Som bruger på amukurs.dk kan du skræddersy efteruddannelse til medarbejdere og kursister Med mere end 3.000 kurser, kan det være svært

Læs mere

Spørgeskemaer. Opret et nyt spørgeskema. Tilpas et spørgeskema

Spørgeskemaer. Opret et nyt spørgeskema. Tilpas et spørgeskema Compliance TNG I Compliance TNG kan du oprette evalueringer der viser, om I efterlever jeres egne eller andres krav. Evalueringer er baseret på spørgeskemaer, som du kan oprette på forhånd og herefter

Læs mere

PENSAB. Introduktion til PENSAB systemet. Log-ind. Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet.

PENSAB. Introduktion til PENSAB systemet. Log-ind. Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. PENSAB Introduktion til PENSAB systemet Log-ind Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. For at logge ind skal du benytte din medarbejdercertifikat via NEM LOGIN Hvis du ikke kan logge

Læs mere

Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben)

Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben) Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben) Den avancerede udtræksmulighed bruger samme funktioner, som det nogle brugere vil kende fra pivottabeller i Excel regneark. Denne vejledning er en introduktionen

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress)

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress) Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress) Herunder finder du en vejledning til, hvordan du laver udtræk over patienter fra din praksis baseret på ICPCdiagnosekoder. Tjek her nogle

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

tilføje helligdage outlook 2010

tilføje helligdage outlook 2010 1 tilføje helligdage outlook 2010 Denne guide viser, hvordan man tilføjer helligdage i kalenderen i Outlook, hvordan man ændrer visningen af helligdage, og hvordan man sletter helligdage fra kalenderen.

Læs mere

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder Herunder finder du en vejledning til, hvordan du laver udtræk over patienter fra din praksis baseret på ICPCdiagnosekoder. Tjek her nogle vigtige overvejelser

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 19 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

TBL / v.0.4. Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv

TBL / v.0.4. Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv HåndOffice Kurser Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv... 10 Side 2 af 11 Kursus Et klik på Kursus viser menu med følgende tre valgmuligheder.

Læs mere

Penge og kapitalmarked

Penge og kapitalmarked Penge kapitalmarked FLERE TAL Danmarks Statistik offentliggør løbende statistik indenfor dette område, der bl.a. omhandler likviditets-forhold, valutareserven, pengeinstitutternes balance, indlån udlån,

Læs mere

Brugervejledning til Højkvalitetsdokumentationen og Dialogforummet på Danmarks Statistiks hjemmeside

Brugervejledning til Højkvalitetsdokumentationen og Dialogforummet på Danmarks Statistiks hjemmeside Brugervejledning til Højkvalitetsdokumentationen og Dialogforummet på Danmarks Statistiks hjemmeside Forord Denne vejledning beskriver baggrunden for begreber og sammenhænge i Danmarks Statistiks dokumentationssystem

Læs mere

Penge og kapitalmarked

Penge og kapitalmarked Penge og kapitalmarked FLERE TAL Danmarks Statistik offentliggør løbende statistik indenfor dette område, der bl.a. omhandler likviditets-forhold, valutareserven, pengeinstitutternes balance, indlån og

Læs mere

Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer

Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer Intra gør det muligt for dig som frivillig koordinator at få overblik over din frivilliggruppe og redigere oplysninger for gruppen,

Læs mere

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE www.e eruddannelse.dk 2 Kursus lmelding på www.e eruddannelse.dk Digital lmelding nye regler Pr. 1. november 2011 skal virksomheder lmelde deres medarbejdere

Læs mere

Flere arbejdspladser i København Andel blandt årige med kun grundskole og som ikke er under uddannelse. København, 1. januar 2005.

Flere arbejdspladser i København Andel blandt årige med kun grundskole og som ikke er under uddannelse. København, 1. januar 2005. 2006:5 Orientering Statistisk Kontor 13. juni 2006 Flere arbejdspladser i København Københavns arbejdsmarked er i fremdrift. Efter nedgangsår i 2002 og 2003 viser nye tal, at der i 2004 blev skabt 3.000

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Fanen Kommende kurser

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Fanen Kommende kurser Minivejledning I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Log ind på virksomhedens sider med din medarbejdersignatur/nemid fra forsiden af www.efteruddannelse.dk via Log ind i øverste venstre

Læs mere

PENGE- OG KAPITALMARKED

PENGE- OG KAPITALMARKED STATISTISKE EFTERRETNINGER PENGE- OG KAPITALMARKED 2007:3 30. januar 2007 Statspapirer faldt med 28 mia. kr. Sektor- og branchefordeling af den cirkulerende obligationsmasse ultimo 4. kvt. 2006 Resumé:

Læs mere

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse IGU i VITAS I VITAS skal du registrere en aftale om integrationsgrunduddannelse, såfremt din virksomhed ønsker at indgå en aftale med en borger (udlænding). Du registrerer i VITAS din aftale samt undervisningsplan

Læs mere

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Indhold mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Sådan registrerer du oplysninger om dit barn... 6 Sådan oprettes

Læs mere

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 13 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Være kommet på skolens trådløse netværk 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelse, området Pædagogik Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på Pædagogisk diplomuddannelse Sådan logger du

Læs mere

Søgning på patienter med kræft

Søgning på patienter med kræft Søgning på patienter med kræft Herunder finder du en vejledning til, hvordan du via dit elektroniske journalsystem (EG Clinea) laver et udtræk over patienter fra din praksis, som i de seneste 3 år har

Læs mere

Brugerundersøgelse 2012

Brugerundersøgelse 2012 Til KRA, AWU 16. juli 2013 LOU Formidlingscenter Danmarks Statistik, Web og Statistikbank, Louise Albæk Jensen Brugerundersøgelse 2012 Baggrund og resume...1 Spørgsmålene... 2 Brugernes overordnede indtryk

Læs mere

Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen. Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015

Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen. Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015 Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015 Dagens program: Foreløbige orientering om planer med DVH for erhvervsuddannelserne Nye statistiske

Læs mere

Trin for Trin guide til en S1 autorisation

Trin for Trin guide til en S1 autorisation Trin for Trin guide til en S1 autorisation Autorisationssystemet MAB Her ses forsiden af Miljøstyrelsens IT system (MAB). Til venstre ses en liste over gyldige autorisationer. I dette tilfælde er der en

Læs mere

Sådan søger du patientgrupper i EG Clinea

Sådan søger du patientgrupper i EG Clinea Sådan søger du patientgrupper i EG Clinea Data- og ICPC-Team i Region Syddanmark, KEU-Syd Nedenfor følger en opskrift på, hvordan du kan fremsøge grupper af patienter i din praksis ud fra kriterier, du

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2000 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2000 Udgivet af Danmarks Statistik November 2000 104. årgang ISBN 87-501-1125-6 ISSN 0070-3567 Redaktion Figurer Stikord Cand. polit. Ulla Agerskov

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Endelig er vi kommet videre med opgaverne for afdelings hjemmesider. Her er en gennemgang af de første nye tiltag.

Endelig er vi kommet videre med opgaverne for afdelings hjemmesider. Her er en gennemgang af de første nye tiltag. Nye funktioner og rettelser på afdelingshjemmesider. November 2012 Endelig er vi kommet videre med opgaverne for afdelings hjemmesider. Her er en gennemgang af de første nye tiltag. 1. Artikelbokse Der

Læs mere

Statistik om arbejdsmarkedet Helsingør Kommune

Statistik om arbejdsmarkedet Helsingør Kommune Helsingør Region Hovedstaden Statistik om arbejdsmarkedet Helsingør Kommune Arbejdsmarkedsbalance Offentlig forsørgelse Aldersstruktur Etnisk struktur Uddannelsesstruktur Erhvervs- og beskæftigelsesstruktur

Læs mere

HåndOffice Foreningsopgaver

HåndOffice Foreningsopgaver HåndOffice Foreningsopgaver Foreningsopgaver... 3 Rediger opgave... 5 Kopier fra år til år... 10 Udskriv PDF og Excel... 10 Min side.foreningsopgaver... 14 Håndbold app.... 16 Side 2 af 17 Foreningsopgaver

Læs mere

Startpakke**: kr. 1.500,- Licens: kr. 0,-

Startpakke**: kr. 1.500,- Licens: kr. 0,- Kontingentsystem med ClubPeople ClubPeople tilbyder nu klubberne et integreret kontingentsystem. Kontingentsystemet sikrer, at du som klubansvarlig kan få overblik over dine medlemmers betalinger og restancer.

Læs mere

Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4)

Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4) Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4) Udtræk af data fra UNIK skal ske ved at danne rapporter. I UNIK er der mulighed for at danne tre forskellige slags rapporter: 1) Fastprogrammerede

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse. Brugermanual til Efteruddannelse.dk Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.dk Indhold Rettigheder på efteruddannelse Side 3

Læs mere

Statistik om arbejdsmarkedet Greve Kommune

Statistik om arbejdsmarkedet Greve Kommune Statistik om arbejdsmarkedet Greve Kommune Arbejdsmarkedsbalance Offentlig forsørgelse Aldersstruktur Etnisk struktur Uddannelsesstruktur Erhvervs- og beskæftigelsesstruktur og pendling September 2009

Læs mere

Manual til studiebogen i Ludus Web

Manual til studiebogen i Ludus Web Manual til studiebogen i Ludus Web Først og fremmest er det vigtigt at skelne mellem Ludus og LudusWeb! Ludus er det system som de studerende meldes ind i, når de kommer på VUC, det er kun administrative

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 8 Har du glemt dit kodeord?... 10 Sådan redigerer og ser

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere