OM STATISTIKBANKEN. 2004:2 December Om Statistikbanken nr. 2. Indhold i nr. 2:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OM STATISTIKBANKEN. 2004:2 December Om Statistikbanken nr. 2. Indhold i nr. 2:"

Transkript

1 OM STATISTIKBANKEN 2004:2 December 2004 Om Statistikbanken nr. 2 Indhold i nr. 2: Lej en Statistikbank Læs om de nye muligheder for at oprette din egen databank. Brugerundersøgelse af Statistikbanken Her kan du læse om resultatet af Danmarks Statistiks brugerundersøgelse af Statistikbanken. Der vil også være et par tips til hvordan du bruger Statistikbanken. Nye tabeller Der er kommet nye tabeller under emneområderne: Transport, Serviceerhverv, Offentlige finanser, Befolkning og valg og Arbejdsmarked. Kurser Læs hvilke kurser Danmarks Statistik udbyder i God læselyst!

2 2 2004:2 Lej en Statistikbank StatHost - et nyt koncept: Danmarks Statistik introducerer nu et nyt koncept - StatHost. Mod betaling kan du få oprettet din egen Statistikbank med selvstændigt layout og indhold. Databanken placeres hos Danmarks Statistik og drives også herfra. Tilbuddet er særlig tænkt til institutioner, organisationer eller virksomheder, der skal have egne data eller data bestilt hos os formidlet via Internettet. Fordelen er, at du får Statistikbankens funktionalitet stillet til rådighed, uden at du behøver kende noget til teknik eller formidling. Hvad er en StatHost databank Du kan skræddersy din databank, så den passer til dine behov. Databanken kan fx indeholde egne data i kombination med data fra Danmarks Statistik. Den kan have tilknyttet sit eget style sheet og egne grafikelementer. Mulighederne for individualiseret layout er omfattende. Det er også muligt at definere en række opsætningsmæssige ting omkring databanken, fx om den skal være lukket (med tvunget pålogning) eller åben (med eller uden mulighed for pålogning). Mere information Ønsker du mere information om muligheder og priser, kan du kontakte Databanker på telefon eller E-post: databanker@dst.dk

3 2004:2 3 Brugerundersøgelse af Statistikbanken. Danmarks Statistik gennemførte i perioden den november en web-baseret brugerundersøgelse af brugernes tilfredshed med Statistikbanken. Det er 4. år i træk, at Danmarks Statistik gennemfører en sådan undersøgelse. I alt har personer deltaget i undersøgelsen. Vi er meget glade, for at så mange havde tid til at besvare spørgeskemaet. Det er vigtigt for os at få afdækket, om den udvikling, der sker på Statistikbanken, er til glæde for vores brugere. Jeres mange positive og konstruktive tilbagemeldinger giver os mange gode ideer til det videre arbejde. Generelt Generelt viser resultatet af brugerundersøgelsen, at for langt de fleste brugere fungerer Statistikbanken godt. Den bliver primært brugt i forbindelse med arbejde og uddannelse. I forhold til undersøgelsen fra 2003, går brugernes ønsker i højere grad på udvidelse af indholdet end på forbedringer af funktionaliteten. En stor del af brugerne finder de data, som de skal bruge, og de synes, Statistikbanken er nem at benytte. Søgemulighederne er blevet bedre og giver bedre resultater, men er dog stadig et område, som kan forbedres. Desuden ønskes der bedre og mere almindelige forklaringer til beskrivelse af begreber og tabeller. Du kan læse hele brugerundersøgelsen på Tips til brugen af Statistikbanken Af de personer, som deltog i brugerundersøgelsen, har ca. 16 % valgt at skrive deres kommentarer om Statistikbanken En stor del af kommentarerne går på, at Statistikbanken kan virke uoverskuelig, og at det er svært at finde det, man søger. Der er også brugere, der efterlyser bedre forklaringer på begreber og tabeller. I det følgende vil vi prøve at komme med et par tips, som forhåbentligt kan gøre det nemmere at bruge Statistikbanken.

4 4 2004:2 Søgning: I løbet af 2004 har Danmarks Statistik arbejdet på at forbedre søgningen. Blandt andet søges der nu både i udvalgte emneord i trykte publikationer og i Statistikbankens indhold. Der er endvidere indlagt synonymer, og der tages højde for de mest almindelige stavefejl. Der er to søgemuligheder til at finde data fra Statistikbanken. Eksempel 1 På Danmarks Statistiks hjemmeside kan du vælge Søg med emneord. Fig. 1 Her søger du både efter trykte publikationer og tabeller i Statistikbanken, der relateres hertil. Emneord og emnekoder er fra Dansk Decimalklasse (DK5 som bruges på folkebibliotekerne), og de er suppleret med emneord anvendt i statistikkerne. Hvis du fx ønsker at finde statistik om befolkningens brug af internet, kan du gøre følgende: Du er gået ind i Søg med emneord. I søgefeltet skriver du internet. Fig. 2 Du kan her vælge mellem flere emneord. Du vælger internetadgang. I resultatlisten kan du se hvor du kan finde noget om emnet. Hvis du ser under Statistikbanken, vil du finde en liste over tabeller i Statistikbanken, der handler om Internetadgang. Du kan herfra komme direkte ind i den tabel, du vælger.

5 2004:2 5 Du kan også søge fra Statistikbanken. Eksempel 2 I øverste højre hjørne i Statistikbanken findes et søgefelt. Fig. 3 Her skriver du internet. Du får nu en liste over alle de steder i Statistikbanken, hvor ordet internet er indeholdt i tabellen. Endvidere er der henvisninger til, hvor på hjemmesiden du også kan finde information om emnet. Da søgningen gav mere end 15 resultater, kan du vælge at søge inden for resultaterne. Fig. 4 Du sætter en prik ud for feltet Søg inden for resultaterne og skriver fx adgang i søgefeltet. Du får nu en liste over tabeller, der handler om adgang til internettet. Udvælgelse: Før du laver et tabeludtræk, skal du foretage en udvælgelse af hvilke værdier du ønsker at medtage i din tabel. Hvis det er udtræk fra en stor tabel med mange værdier, kan det være svært og uoverskueligt. Der er flere muligheder, som kan gøre det lettere at foretage en udvælgelse.

6 6 2004:2 Udvælg via søgning Du vælger en tabel og går ind under fanebladet Udvælg via søgning. Du skal nu skrive en tekst eller en kode og vælge hvilken variable, du ønsker at søge i. I eksemplet vælges en branchekode og variablen branche. Fig. 5 Du markerer de værdier, du vil have med i dit tabeludtræk, og klikker på Tilføj til valgte. Du kan foretage denne søgning i flere omgange og for flere variable. Når du har valgt det, du skal bruge, klikker du Fortsæt for at fortsætte med at lave et tabeludtræk. Lister Under det samme faneblad Udvælg via søgning har du mulighed for at lave dine egne lister. Dette er særlig en fordel, hvis det er en tabel, du gentagne gange skal udvælge de samme værdier fra. For at kunne gemme dine egen lister, skal du være logget på som bruger. Når du har fundet de værdier frem, som du skal bruge, kan du nederst på siden give listen et navn og derefter gemme den (se fig. 5). Næste gang du går ind i tabellen, åbner du blot listen, og dine værdier er valgt. Fig. 6 Gem tabel En anden mulighed er at gemme hele tabeludtrækket. Dette kræver også, at du er logget på som bruger. Når du har foretaget et tabeludtræk, kan du under selve udtrækket vælge at gemme tabellen.

7 2004:2 7 Næste gang du skal bruge tabellen, går du ind og henter den via Gemte tabeller. Alle dine markeringer fra sidste udtræk vil være gemt. Du kan læse mere om denne funktion i Om Statistikbanken nr Indhold: Der er mange af kommentarerne som går på indholdet i Statistikbanken og ønsker til dette. De fleste efterlyste følgende: Flere tal tilbage i tiden Flere tabeller med totaler Flere måneds- og kvartalsstatistikker summeret op som års statistik Flere detaljer Danmarks Statistik arbejder løbende med at udbygge indholdet i Statistikbanken. I løbet af det seneste år er næsten 200 nye tabeller åbnet. Som led i dette afholder vi hvert år møder med de statistikproducerende kontorer, hvor vi blandt andet fremlægger brugernes ønsker. Desuden er det en overordnet målsætning i Danmarks Statistik at al det statistik, vi publicerer, på sigt skal kunne findes i Statistikbanken. Dokumentation: Excel: Mange brugere efterlyste nogle bedre forklaringer på begreber og tabeller. Dette er et reelt problem, som vi til stadighed drøfter. Der er desværre ingen nemme løsninger på vej. Men vi overvejer blandt andet, hvordan varedeklarationerne kan gøres bedre og mere tilgængelige. Der er også overvejelser i gang omkring at kunne tilknytte definitioner til de enkelte variable til præcisering af begreberne. Dette er som sagt noget, vi drøfter, og der er ikke på nuværende tidspunkt nogle planer for, hvornår dette kan træde i kraft. Vi får ind imellem henvendelser fra folk, som har problemer med, at Excel åbner i deres browser. Du går ind i din computers kontrolpanel og ind under filtyper. Her vælger du at fjerne det hak, der er sat ved Gennemse i samme vindue Hvis du er ansat i en virksomhed, hvor du ikke selv kan gøre dette, må du spørge den it-ansvarlige. Indsatsområder for 2005 På baggrund af resultat fra brugerundersøgelsen har vi udarbejdet fem indsatsområder for udviklingen i det kommende år. 1. Indholdet i Statistikbanken skal udbygges i forhold til planen i Strategi 2006, hvilket vil sige, al publiceret statistik skal kunne findes i Statistikbanken. 2. Vi skal opbygge en demo, der trin for trin beskriver udvælgelse og muligheder i Statistikbanken. 3. Vi skal gøre det muligt at lave større udtræk (over den nuværende grænse på tal). 4. Vi skal gøre det muligt for brugerne at gruppere og aggregere udtræk. 5. Vi skal undersøge muligheden for at præsentere valget af tabeller på en lettere overskuelig måde.

8 8 2004:2 Nye tabeller Transport Emneområdet Transport er blevet udbygget med en række nye tabeller. Der er nye tabeller om jernbanetransport af gods og passagerer og tabeller om vejnettet. Desuden er der kommet en tabel om energieffektivitet for motorkøretøjer. Under Trafikuheld er der kommet tabeller om personskader ved færdselsuheld. Serviceerhverv Under Produktstatistik er der kommet en række ny tabeller om produktstatistik på udvalgte brancher, blandt andet it-servicevirksomhed og reklame- og markedsføringsbureauer. Offentlige finanser Den komplette ØMU-indberetning offentliggøres. Der er oprettet et nyt emne under Offentlige finanser om ØMU-gæld og ØMU-saldo Befolkning Der er oprettet et nyt emne om Vielser og skilsmisser. Arbejdsmarked Under lønsum er lønsumsstatistikken blevet revideret og forbedret. De nye tabeller er sammenlignelige med de tabeller, der ligger under Beskæftigede lønmodtagere (ATP- Statisitk).

9 2004:2 9 Kurser Danmarks Statistik afholder løbende kurser i brugen af Statistikbanken og PC-AXIS. Du kan finde den nye kursusplan for 2005 på Kursusbeskrivelse: Statistikbankkursus Kurset henvender sig til folk, der ikke har noget særligt kendskab til Statistikbanken. Der vil blive sat fokus på hvordan du lettest finder tallene i Statistikbanken og præsenterer dem i tabeller, figurer eller på landkort. Der vil også være en gennemgang af hvordan tallene downloades og bruges i andre programmer. Få overblik over, hvad der ligger i Statistikbanken Gennemgang af emnestrukturen i Statistikbanken Søgning i Statistikbanken Gennemgang af avanceret udvælgelse At gemme sit tabeludtræk Lav din egen brugerprofil, så den passer til dine behov PC-AXIS Dette kursus henvender sig til folk, der kender Statistikbanken og dens funktioner godt, men som ønsker at vide mere om bearbejdning af data i PC-AXIS. PC-AXIS er et gratis software fra Danmarks Statistik, som gør det meget let at arbejde videre med tal udtrukket fra Statistikbanken. På kurset vil vi blandt andet gennemgå: Viderebearbejdning af data i PC-AXIS Lav en tabel i PC-AXIS Gemme i PC-AXIS Beregne i PC-AXIS PX-MAKE Hvis du ønsker at formidle eller præsentere store tal materialer på en let tilgængelig måde, er dette kursus noget for dig. Kurset henvender sig til folk, der er fortrolige med at bruge PC-AXIS. Formålet med kurset er at gøre deltagerne i stand til at lave deres egne PX-filer. Enten fra Excel eller MS-Acess databaser. PX-Make er et internationalt program, og brugergrænsefladen findes derfor kun på engelsk. Det betyder, at dele af kursusmaterialet og vejledninger ligeledes er på engelsk. Der undervises på dansk. Samtlige kurser vil veksle mellem læreroplæg og praktiske øvelser ved pc (max. 2 personer pr. pc).

10 :2 Kursusplan Tilmelding Dato Pris Kursus Tid 16. februar Statistikbankkursus februar PC-AXIS april ,- PX-MAKE Halvdag 12. maj ,- Statistikbankkursus september ,- Statistikbankkursus september ,- PC-AXIS oktober ,- PX-MAKE Halvdag Du kan tilmelde dig et kursus ved at gå ind på og klik på Tilmelding til kurser Hvis du har spørgsmål o. lign. kan du altid kontakte os på nedenstående. Tlf.: E-post: Nyhedsservice få e-post om nye bøger og nye historier Som noget helt nyt har du nu mulighed for at tilmelde dig Danmarks Statistiks nyhedsservice, så du ikke går glip af nyheder fra statistikkens verden. På kan du tilmelde dig en nyhedsservice, hvis du vil have tilsendt en e-post, når vi udgiver nye bøger. Det gør vi ca. 30 gange om året. Blandt klassikerne er Statistisk Årbog og Statistisk Tiårsoversigt. Se i øvrigt omtaler af alle vores bøger på På kan du tilmelde dig Netmagasinet Bag Tallenes nyhedsservice. Du får dermed tilsendt en e-post, hver gang netmagasinet bringer en nyhedsartikel. Du kan se de allerede offentliggjorte artikler på Danmarks Statistik Sejrøgade København Ø Databanker tlf E-post: databanker@dst.dk ISSN

OM STATISTIKBANKEN. 2002:6 December Om Statistikbanken nr. 6. Indhold i nr. 6:

OM STATISTIKBANKEN. 2002:6 December Om Statistikbanken nr. 6. Indhold i nr. 6: OM STATISTIKBANKEN 2002:6 December 2002 Om Statistikbanken nr. 6 Statistikbanken udkommer mandag den 9. december i et helt nyt design. Det er ikke kun Statistikbankens udseende, der er ændret, der er også

Læs mere

Om Statistikbanken nr 1: 2002

Om Statistikbanken nr 1: 2002 OM STATISTIKBANKEN 2002:1 Januar 2002 Om Statistikbanken nr 1: 2002 Velkommen til det første nummer af nyhedsbladet Om Statistikbanken, som er en videreførelse af det tidligere Databankbladet. Det vil

Læs mere

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk Kom i gang med Statistikbanken Statistikbanken er Danmarks Statistiks offentlige database, hvor alle kan få adgang til relevant statistik, der beskriver det

Læs mere

Om Statistikbanken nr 2: Velkommen til det andet nummer af Om Statistikbanken. Læs mere om seminarerne inde i bladet.

Om Statistikbanken nr 2: Velkommen til det andet nummer af Om Statistikbanken. Læs mere om seminarerne inde i bladet. OM STATISTIKBANKEN 2002:2 Maj 2002 Om Statistikbanken nr 2: 2002 Velkommen til det andet nummer af Om Statistikbanken. Statistikbanken og Danmarks Statistiks hjemmeside har i februar og marts måned været

Læs mere

Brugerundersøgelse af Statistikbanken 2007

Brugerundersøgelse af Statistikbanken 2007 Danmarks Statistik 4. januar 2008 Annegrete Wulff, Databanker AWU/- Brugerundersøgelse af Statistikbanken 2007 Hovedkonklusion... 1 Baggrund... 1 Resultater... 2 Handlingsplan... 3 BILAG 1 Brugernes svar...

Læs mere

Om Statistikbanken nr. 3. Velkommen til årets sidste nummer af Om Statistikbanken.

Om Statistikbanken nr. 3. Velkommen til årets sidste nummer af Om Statistikbanken. OM STATISTIKBANKEN 2003:3 December 2003 Om Statistikbanken nr. 3 Velkommen til årets sidste nummer af Om Statistikbanken. Danmarks Statistik vil gerne sige tak til alle dem, der besvarede spørgeskemaet

Læs mere

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows.

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows. Indledning PC-AXIS for Windows er et talbehandlingsprogram, der kan håndtere store mængder statistisk materiale. PC-AXIS giver mulighed for at arbejde videre med det statistiske materiale i egne programmer

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2003 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2003 Udgivet af Danmarks Statistik Juni 2003 107. årgang ISBN 87-501-1271-6 ISSN 0070-3567 ISBN 87-501-1344-5 (Internet udgave) ISSN 1601-104x

Læs mere

Her kan du skrive noter til dit oplæg

Her kan du skrive noter til dit oplæg Her kan du skrive noter til dit oplæg 1 2 Dette er Danmarks Statistiks definition på hvad statistik er 3 Danmarks Statistik kategoriserer deres statistikker i statistik om hhv. personer, erhverv og økonomi

Læs mere

Arbejd videre med statistik

Arbejd videre med statistik Danmarks Statistik databanker@dst.dk Arbejd videre med statistik Vejledning i PC-AXIS og Statistikbanken Danmarks Statistik juni 2003 1 www.dst.dk www.statistikbanken.dk Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2

Læs mere

Vejledning i udtræk af input-output data fra Statistikbanken

Vejledning i udtræk af input-output data fra Statistikbanken - 1 - Vejledning i udtræk af input-output data fra Statistikbanken Introduktion Input-output tabellerne er konsistente med nationalregnskabet og udarbejdes i tilknytning hertil. De opdateres årligt i december

Læs mere

Brugerundersøgelsen 2016

Brugerundersøgelsen 2016 Marts 2017 Formidlingscenter Brugerundersøgelsen 2016 Danmarks Statistik arbejder målrettet på at udvikle sig i takt med brugernes krav. Vores strategi udstikker målsætningerne for, hvordan denne udvikling

Læs mere

Brugerundersøgelse af Statistikbanken

Brugerundersøgelse af Statistikbanken Maj 2017 Brugerundersøgelse af Statistikbanken Danmarks Statistik har regelmæssigt spurgt brugerne om deres tilfredshed med formidlingen, bl.a. i form af hjemmeside og Statistikbank. I 2017 har der været

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2000 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2000 Udgivet af Danmarks Statistik November 2000 104. årgang ISBN 87-501-1125-6 ISSN 0070-3567 Redaktion Figurer Stikord Cand. polit. Ulla Agerskov

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

HåndOffice Foreningsopgaver

HåndOffice Foreningsopgaver HåndOffice Foreningsopgaver Foreningsopgaver... 3 Rediger opgave... 6 Udskriv PDF og Excel... 12 Min side Foreningsopgaver... 16 Håndbold app.... 18 Side 2 af 20 Foreningsopgaver Oprettelse af aktiviteter

Læs mere

Vejviser. i statistikken Guide to the statistics

Vejviser. i statistikken Guide to the statistics Vejviser i statistikken 2001 Guide to the statistics Vejviser i statistikken 2001 Udgivet af Danmarks Statistik November 2001 ISBN 87-501-1224-4 ISSN 0109-8314 ISBN 87-501-1225-2 (Internet udgaven) ISSN

Læs mere

Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Være kommet på skolens trådløse netværk 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio, Office

Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio, Office Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio, Office 365 Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Være kommet på skolens trådløse netværk 2. Kunne se dit skema og dine lektier i

Læs mere

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger.

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger. SMVdanmark online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA-Carnet Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af ATA- Carnet. Dokumentet indeholder en

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2002 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2002 Udgivet af Danmarks Statistik November 2002 106. årgang ISBN 87-501-1270-8 ISSN 0070-3567 ISBN 87-501-1317-8 (Internet udgave) ISSN 1601-104x

Læs mere

Brugervejledning til Højkvalitetsdokumentationen og Dialogforummet på Danmarks Statistiks hjemmeside

Brugervejledning til Højkvalitetsdokumentationen og Dialogforummet på Danmarks Statistiks hjemmeside Brugervejledning til Højkvalitetsdokumentationen og Dialogforummet på Danmarks Statistiks hjemmeside Forord Denne vejledning beskriver baggrunden for begreber og sammenhænge i Danmarks Statistiks dokumentationssystem

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Sådan bruger du Schultz lovportaler

Sådan bruger du Schultz lovportaler Sådan bruger du Schultz lovportaler Indhold 1 OM SCHULTZ LOVPORTALER... 2 2 KOM GODT I GANG... 3 2.1 LOGIN OG NYHEDSABONNEMENT... 3 2.2 FIND RUNDT I PORTALERNE... 5 3 SØGNINGER... 7 3.1 SØGEFELTET... 8

Læs mere

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan Hvorfor? Arbejdet med at lave etiketter i Office 365 er blevet meget besværligt. Hvis du har behov for at lave etiketter, vil vi anbefale at bruge programmet, Avery, som findes som en onlineversion på

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM

VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM VELKOMMEN TIL LASSO // WebCRM Velkommen til Lasso! Vi er glade for, at du har valgt vores løsning og vi glæder os til at få dig i gang. INDHOLD: Velkommen til Lasso!... 1 INDHOLD:... 1 1) LOGIN I LASSO...

Læs mere

Brugerundersøgelse af 2010

Brugerundersøgelse af  2010 Danmarks Statistik, Formidlingscenter Web og Statistikbank, Kristine Tønnesen 2010 KMT/- Akt.nr. Brugerundersøgelse af www.dst.dk 2010 Baggrund og resume 1 Fandt brugerne så den ønskede information? 2

Læs mere

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Hardeknud gruppe Brugermanual Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Indhold Indledning... 4 Om denne brugermanual... 4 Formålet med Gruppeweb... 4 Hjemmesidens opbygning... 4 Redaktører... 5 Log

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Brugervejledning NN Markedsdata for ectrl

Brugervejledning NN Markedsdata for ectrl Brugervejledning NN Markedsdata for ectrl ectrl giver med NN markedsdata let adgang til at oprette kunder, leverandører og kundeemner med opdaterede informationer og til at lave en opdatering af eksisterende

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress)

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress) Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress) Herunder finder du en vejledning til, hvordan du laver udtræk over patienter fra din praksis baseret på ICPCdiagnosekoder. Tjek her nogle

Læs mere

Få adgang til medieovervågningen

Få adgang til medieovervågningen Få adgang til medieovervågningen Som ansat har du mulighed for at modtage den daglige medieovervågning, som Forsvaret og Forsvarsministeriet abonnerer på. Medieovervågningen giver dig adgang til artikler

Læs mere

Statistisk Årbog Statistical Yearbook

Statistisk Årbog Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2004 Statistical Yearbook Statistisk Årbog 2004 Udgivet af Danmarks Statistik Juni 2004 108. årgang ISBN 87-501-1397-6 ISSN 0070-3567 ISBN 87-501-1398-4 (Internet udgave) ISSN 1601-104x

Læs mere

Søgning på patienter med kræft

Søgning på patienter med kræft Søgning på patienter med kræft Herunder finder du en vejledning til, hvordan du via dit elektroniske journalsystem (Novax) laver et udtræk over patienter fra din praksis, som i de seneste 3 år har haft

Læs mere

Det nye opgaveværktøj i itslearning september 2017

Det nye opgaveværktøj i itslearning september 2017 Det nye opgaveværktøj i itslearning september 2017 Muligheden for at oprette kommentarfiler er nu tilbage i opgaveværktøjet (pr. 8.9. 2017). Nedenfor er muligheden beskrevet. Beskrivelsen erstatter min

Læs mere

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder Herunder finder du en vejledning til, hvordan du laver udtræk over patienter fra din praksis baseret på ICPCdiagnosekoder. Tjek her nogle vigtige overvejelser

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Center for E-lærings Test-designer Uddybende vejledning

Center for E-lærings Test-designer Uddybende vejledning Center for E-lærings Test-designer Uddybende vejledning Indledning... 3 Information om Test-designeren... 4 Hvad er Test-designeren?... 4 Hvornår bør jeg som kursusudvikler benytte mig af Test-designeren?...

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

Inden du kan tage systemet i brug og sende spørgeskemaer, kortlægge arbejdsmiljøet, lave handlingsplaner mv. skal systemet sættes op.

Inden du kan tage systemet i brug og sende spørgeskemaer, kortlægge arbejdsmiljøet, lave handlingsplaner mv. skal systemet sættes op. Indledning Workcyclus er et Internetbaseret arbejdsmiljøsystem, der giver fuldt overblik over virksomhedens arbejdsmiljøtilstand og gør arbejdsmiljøet målbart og synligt på alle niveauer i organisationen.

Læs mere

HåndOffice Foreningsopgaver

HåndOffice Foreningsopgaver HåndOffice Foreningsopgaver Foreningsopgaver... 3 Rediger opgave... 5 Kopier fra år til år... 10 Udskriv PDF og Excel... 10 Min side.foreningsopgaver... 14 Håndbold app.... 16 Side 2 af 17 Foreningsopgaver

Læs mere

Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005

Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005 Danmarks Statistik 29. november 2005 Annegrete Wulff, Databanker awu@dst.dk Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005 Som et led i at vurdere om vi lever op til brugernes behov om let adgang til

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Dynamic Order Kom godt i gang

Dynamic Order Kom godt i gang Dynamic Order Kom godt i gang Projektstyring Ressourcestyring Kompetencestyring - Timeregistrering Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse Dynamic Order Kom godt i gang... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion...

Læs mere

Statistik til kommunal planlægning. Århus den 20. september 2012

Statistik til kommunal planlægning. Århus den 20. september 2012 Statistik til kommunal planlægning Århus den 20. september 2012 Program 10.00-10.05 Velkomst og præsentation af programmet 10.05-10.45 Introduktion og adgang til data 10.45-11.00 Pause (kaffe, te og vand)

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG Generel vejledning for uddannelsesansvarlige Introduktion Denne vejledning giver dig en kort gennemgang af nogle af de muligheder

Læs mere

Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk

Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk I april 2017 lancerer vi en ny version af EfterUddannelse.dk, som skal gøre det nemmere for selvstændige og mindre virksomheder at bruge EfterUddannelse.dk.

Læs mere

Kommende EU-forordninger

Kommende EU-forordninger Kommende EU-forordninger Vejledning i, hvordan du foretager en avanceret søgning i EUR-Lex Kom godt i gang Gå til websitet EUR-Lex: http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=da. På fanebladene vælger

Læs mere

Trin for Trin guide til en S1 autorisation

Trin for Trin guide til en S1 autorisation Trin for Trin guide til en S1 autorisation Autorisationssystemet MAB Her ses forsiden af Miljøstyrelsens IT system (MAB). Til venstre ses en liste over gyldige autorisationer. I dette tilfælde er der en

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Blackboard. Kursusmateriale. Janne Saltoft Hansen

Blackboard. Kursusmateriale. Janne Saltoft Hansen Blackboard Kursusmateriale Janne Saltoft Hansen 18-08-2015 Oversigt... 1 Menuoversigt... 3 Generel funktionalitet... 4 Indhold... 5 Samarbejde... 7 Opgave... 9 Test...11 Administration...13 Kommunikation...14

Læs mere

IT vejledning i MUS for medarbejdere

IT vejledning i MUS for medarbejdere IT vejledning i MUS for medarbejdere Indhold 1 Indledning... 2 2 MUS processen... 2 3 AUHRA pålogning og startside... 2 4 Medarbejder modtager invitation til MUS... 5 5 Medarbejderens forberedelse til

Læs mere

Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen

Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen Velkommen til Åben Dagtilbudsportalen Kære udbyder, Du er nu oprettet som udbyder på Åben Dagtilbudsportalen, og du kan nu lægge relevante tilbud for daginstitutioner på portalen. For at hjælpe dig bedst

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden, så du benytter Ansøgningsportalen på dansk! Et godt tip Tryk på F11 for at få

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere

Klub-cms brugermanual

Klub-cms brugermanual 2013 Klub-cms brugermanual Andreas Helmer Herstedøster Idræts Club Sidst opdateret d. 03-04-2013 Indhold VELKOMST... 3 ADMINISTRATION... 4 Hold... 5 Spillere... 6 Kampe... 7 SIDEOPBYGNING... 10 Tekstsider...

Læs mere

PENSAB. Introduktion til PENSAB systemet. Log-ind. Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet.

PENSAB. Introduktion til PENSAB systemet. Log-ind. Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. PENSAB Introduktion til PENSAB systemet Log-ind Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. For at logge ind skal du benytte din medarbejdercertifikat via NEM LOGIN Hvis du ikke kan logge

Læs mere

Højkvalitetsdata: Dokumentation, videndeling mv.

Højkvalitetsdata: Dokumentation, videndeling mv. Styregruppen for Højkvalitetsdata 23. juli 2008 Dokumentationsvejledning Højkvalitetsdata: Dokumentation, videndeling mv. Styregruppen for højkvalitetsdata består af: Hans Hummelgaard (fmd.) (akf og medlem

Læs mere

1. Programmet downloades.

1. Programmet downloades. Vejledning til brug PLATINUM Service Tool på en PLATINUM 7000R3 inverter. (Til brugere af Microsoft Windows 7). Programmet kan anvendes til at hente den komplette eventliste (hændelses-liste), hvorved

Læs mere

HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7

HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7 JonLitle.dk HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7 PROFIL 7 KOMMENTARER 7 Hvad er Wordpress Wordpress

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

Brugerundersøgelse 2012

Brugerundersøgelse 2012 Til KRA, AWU 16. juli 2013 LOU Formidlingscenter Danmarks Statistik, Web og Statistikbank, Louise Albæk Jensen Brugerundersøgelse 2012 Baggrund og resume...1 Spørgsmålene... 2 Brugernes overordnede indtryk

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

Manual til Statistik. ShopStatistics. Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer statistik. Consulo ApS 20-03-2009

Manual til Statistik. ShopStatistics. Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer statistik. Consulo ApS 20-03-2009 2012 Manual til Statistik ShopStatistics Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer statistik Consulo ApS 20-03-2009 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer... 4

Læs mere

Vejledning til foreninger der er oprettet i Conventus

Vejledning til foreninger der er oprettet i Conventus Vejledning til foreninger der er oprettet i Conventus Ændre adgangskode Opret personer, som skal have adgang til Conventus Opret nye titler Ændre i stamoplysninger Korrekt visning på Fritidsportalen Revideret

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN Et godt tip Tryk på F11 for at få ansøgningssystemet til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget ind på Ansøgningsportalen,

Læs mere

WISEflow Guide til deltagere

WISEflow Guide til deltagere WISEflow Guide til deltagere Version 2.8.0 1 Indhold Deltager: Sådan kommer du i gang... 3 Opsætning af profil... 3 Flow-oversigt... 6 Flow-typer... 7 Flowets tilstand... 7 Hvordan afleverer jeg min besvarelse?...

Læs mere

Luvit mini-manual. Kom i gang med Luvit

Luvit mini-manual. Kom i gang med Luvit Luvit mini-manual Januar 2009, Jane Andersen Kom i gang med Luvit Hvad er Luvit? Luvit er et web-baseret it-system, som indeholder et kursus undervisningsmaterialer, øvelser og elektroniske konferencer,

Læs mere

Sæt YSMEN.DK på programmet til en klubaften - og giv hinanden gode råd.

Sæt YSMEN.DK på programmet til en klubaften - og giv hinanden gode råd. Sæt YSMEN.DK på programmet til en klubaften - og giv hinanden gode råd. En dreng sagde til sin far: Jamen, når I ikke havde computere, hvordan kom I så på nettet? Nettet er ikke noget problem for børn,

Læs mere

Vejledning til DTU DOC & RSS Feeds

Vejledning til DTU DOC & RSS Feeds Vejledning til DTU DOC & RSS Feeds Jeg vil efterfølgende blande billeder og beskrivelser. Jeg har desværre ikke muligheden for at kunne danne de "rigtige" billeder, da jeg ikke har rettigheder til at søge

Læs mere

Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben)

Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben) Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben) Den avancerede udtræksmulighed bruger samme funktioner, som det nogle brugere vil kende fra pivottabeller i Excel regneark. Denne vejledning er en introduktionen

Læs mere

Indlægning af aktiviteter

Indlægning af aktiviteter Indlægning af aktiviteter Denne vejledning vil gennemgå anvendelsen af aktivitetsmodulet Events Manager. Den version der som standard ligger på lokalforeningernes hjemmesider, er den gratis udgave. Denne

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping PC version www.playmapping.dk 07-06-2018 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside - opbygning 4 Knap-funktioner 4 Lyseblå felt under

Læs mere

Øverst i venstre hjørne kan du vælge om det skal være kommuner eller regioner der skal bruges som datagrundlag.

Øverst i venstre hjørne kan du vælge om det skal være kommuner eller regioner der skal bruges som datagrundlag. SIRKA hurtigt i gang SIRKA Statistisk Information om det Regionale og Kommunale Aarbejdsmarked - består af en række forskellige rapporttyper, og forskellige muligheder for at indstille og afgrænse de enkelte

Læs mere

vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj

vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj vejledning sådan arbejder du i ebg s rapportværktøj Vejledning for 2013/2014 Sådan arbejder du i EBG's rapportværktøj www.business-games.dk Indholdsfortegnelse: Forord... 2 Login... 2 Rapportværktøjet...

Læs mere

Brugerguide til FlexCMS

Brugerguide til FlexCMS Brugerguide til FlexCMS Kom i gang med at bruge din hjemmeside 1 VELKOMMEN TIL FLEXCMS... 3 1. LOGIN... 5 2. HJEMMESIDENS TERMINOLOGI... 6 3. LAYOUT... 7 4. OPRET OG TILPAS FORSIDEN... 8 4.1 OPRETTE SIDEEGENSKABER...

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

For andre browsere, se længere nede I dokumentet. Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende.

For andre browsere, se længere nede I dokumentet. Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende. For andre browsere, se længere nede I dokumentet Internet explorer 11 Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende. Tryk på Tandhjulet og efterfølgende på

Læs mere

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, ,

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn,  , Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, e-mail, brugernavn eller kode... 3 Opret aktivitet... 4 Grundlæggende

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til dagplejere 13. marts 2018 1 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Oversigt over børnene... 4 Børn... 4 Kolonnen

Læs mere

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru Panda Internet Security 2007 NYT Platinum Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Velkommen til kursusevaluering i Blackboard

Velkommen til kursusevaluering i Blackboard Vælg et emne klik på et af nedenstående emner og benyt pil frem og tilbage for at bladre Velkommen til kursusevaluering i Blackboard Login i Blackboard Opstart og valg af kursus Find evalueringsmodulet

Læs mere

Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005

Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005 Danmarks Statistik, Formidlingscenter 11. november 2005 Databanker JCS/- Akt.nr. Til De økonomiske storbrugere Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005

Læs mere

Studenterportalen. Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter. Professionshøjskolen Metropol, marts 2011

Studenterportalen. Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter. Professionshøjskolen Metropol, marts 2011 Studenterportalen Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter Professionshøjskolen Metropol, marts 2011 Forord Dette materiale har til formål at beskrive hvordan du registrerer

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness

Brugervejledning til EasyBusiness Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness 2. Sådan foretager man en søgning 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning? 4. Hvordan downloader man gemte søgninger?

Læs mere

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1 Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 (pt. = Office 2016) på deres private pc og/eller Mac. Office 365 må installeres på 5 enheder. Programpakken

Læs mere

Undervisning Windows 8(.1)

Undervisning Windows 8(.1) Undervisning Windows 8(.1) Kursusmateriale Jeg vil her forsøge at opridse de basale begreber og funktioner vi har gennemgået på kurset. Da der har været mange spørgsmål løbende, som ikke er besvaret her,

Læs mere

For at logge ind, skal du indtaste dit brugernavn eller din email-adresse, samt din adgangskode.

For at logge ind, skal du indtaste dit brugernavn eller din email-adresse, samt din adgangskode. PENSAB Introduktion til PENSAB systemet Log-ind Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. For at logge ind, skal du indtaste dit brugernavn eller din email-adresse, samt din adgangskode.

Læs mere