Skalmejegården. Investeringsansøgning til samling af institutionen samt optimering af Skalmejegårdens og Skalmejeskolens fælles lokaleudnyttelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skalmejegården. Investeringsansøgning til samling af institutionen samt optimering af Skalmejegårdens og Skalmejeskolens fælles lokaleudnyttelse."

Transkript

1 Skalmejegården Investeringsansøgning til samling af institutionen samt optimering af Skalmejegårdens og Skalmejeskolens fælles lokaleudnyttelse. Udarbejdet af Skalmejegårdens samlede ledelse med input fra Skalmejeskolens ledelse februar 2015 og revideret maj 2016.

2 1 Baggrund Skalmejegården er i dag en institution, der er beliggende på 4 matrikler med vuggestue på Vibevej 33, børnehave og fritidshjem på Skalmejevej 33, børnehave (Søstjernen) på Østre Søvej 2 og fritidshjem (Blæksprutten) på Skalmejevej 50. Hovedadressen er Skalmejevej 33, 7451 Sunds. Som et led i implementeringen af Skalmejegårdens vision omkring samling af institutionen på primært en matrikel har den samlede ledelse undersøgt de reelle muligheder for sammenlægning af institutionen. Dette er sket ved at medtage de økonomiske og pædagogiske betragtninger samt ved at inddrage både personale og forældre i forslag til indretning af bygninger og lokaler. Herning Kommunes fire værdier: Udfoldelsesfrihed, professionalisme, økonomisk sans, god dømmekraft og Skalmejegårdens værdier er medtaget i betragtningerne. Vi ønsker også fremover at være en bæredygtig og fremtidsorienteret institution, hvor de økonomiske og faglige krav honoreres. Når vuggestuen kommer på samme matrikel som børnehaven og fritidshjemmet vil der være øget mulighed for pædagogisk sparring og faglig vidensdeling i dagligdagen. Derudover vil fleksibiliteten være større i forhold til f.eks. de pædagogiske, praktiske og økonomiske ressourcer. Skalmejegården og Skalmejeskolen har et tæt og velfungerende samarbejde. Såvel skole som institution er udfordret i forhold til Herning Kommunes Inklusionsstrategi, der indebærer, at flere børn i udsatte positioner går i den almindelige folkeskole og på et almindeligt fritidshjem. Hverken på skolen eller på fritidshjemmet er der nok mindre lokaler, hvor pædagogikken omkring denne gruppe børn kan optimeres fx ved de kan få den nødvendige ro, der gør, at de kan klare en hel dag. Ved tilbygning til Skalmejegården vil der kunne ske en optimering af eksisterende lokaler i daginstitutionen, så flere lokaler fremover kan anvendes af både skole og institution. Der har været et ledelses-/ personaleudvalg, der har undersøgt, hvordan indretningen kunne være både af den nye bygning samt de allerede eksisterende bygninger på Skalmejevej. For at kunne komme med et så kvalificeret bud som muligt, har udvalget besøgt 2 andre institutioner Molevitten (afdeling Trekløveren) samt Stjernen for at drage fordel af de erfaringer institutionerne har gjort sig mht. indretning af både vuggestue og børnehave. Den samlede ledelse for Skalmejegården foreslår derfor følgende: 1. Vibevej 33, sælges. 2. Pavillonen på Skalmejevej, hvor Fritidshjemmet ligger, fjernes.

3 2 3. Der tilbygges ca. 500 m 2 til den eksisterende Skalmejegården. Størrelsesmæssigt vil bygningen kunne rumme både fritidshjem, vuggestue, kontorer og mødelokale. 4. Denne investeringsanmodning kan erstatte investering i Multihus fra investeringsoversigten.

4 3 1.0 IDEOPLÆG personalets forslag til indretning Som tidligere beskrevet har et udvalg, bestående af ledelsen og nogle personaler fra hver afdeling, besluttet at inddrage erfaringer fra andre institutioner i deres oplæg til, hvordan indretningen kunne være på det nye Skalmejegården på Skalmejevej. I den anledning har udvalget besøgt institutionerne Molevitten, (afdeling Trekløverens vuggestue og børnehave) samt Stjernens vuggestueafdeling. Under udarbejdelse af oplægget er både det øvrige personale samt forældre blevet inddraget for at skabe størst mulig tilslutning til projektet. Udvalget foreslår følgende opdeling: Vuggestue og Børnehave skal være i den nye bygningsdel. Fritidshjem 1 og 2 skal være i de nuværende bygninger med adgang til blandt andet Skalmejeskolens værkstedsbygning, sal og musiklokale. Ledelses- og personalekontor i den nye bygningsdel. 1.1 Indretning af den nye bygning Overordnet skal den nye bygning have en indgang, fælles for vuggestue og børnehave. Derudover skal der både være udgang til legepladsen fra vuggestue og børnehave Vuggestuebørnene Størrelsen på vuggestuen er baseret på 24 børn. 2 grupperum - Borde og høje stole + evt. borde/ stole, som kan hænges op på væggen - Skydedør, sådan at rummet kan gøres mindre/større - Todelte døre til grupperum - Gulvvarme - Håndvaske på stuerne - Evt. en gang mellem grupperum og toiletter Garderobe - Store garderoberum med plads til overtøj, gummistøvler, vanter, hjemmesko m.m. Garderoben skal have direkte adgang til legepladsen - Plads til ca. 15 voksengarderober i rum lige ved børnegarderoberne til overtøj, gummi støvler, tasker m.m.

5 4 Toiletter / puslerum: - 2 toiletter/ puslerum med døre evt. halvdør. Inkl. et stort og et lille closet på hvert toilet. - Udluftning på badeværelset + 1 vindue som kan åbnes. - Hæve sænke pusleborde, som kan køres helt ned til gulvet. - Vandhane med sensor. - Evt. med vindue og eller glas i dørene. Legepladsen: - Lukket stor legeplads med god mulighed for fysisk udfoldelse. - En lille del af legepladsen er overdækket, ligesom på Vibevej. - Legepladsen skal ligge op af børnehavens/ fritidshjemmets legeplads med en låge i, så man kan besøge børnehaven + kigge på, når børnehavebørnene leger. - Legeplads med bløde fliser. - Aktiver flyttes fra Vibevej. Krybberum (udenfor) - 1 krybberum, gerne med udgange fra begge grupperum. - Et lille lukket rum inde i krybberummet, hvor alle sovetingene kan ligge + lidt varme i selve rummet, så dynerne holdes varme og personalet ikke skal slæbe dyner, bamser, madrasser osv. frem og tilbage hver dag Til børnehavebørnene 3 grupperum - Borde og høje stole + evt. borde/ stole, som kan hænges op på væggen. - Skydedør, sådan at rummet kan gøres mindre/større. - Todelte døre til grupperum. - Gulvvarme. - Håndvaske på stuerne. - Evt. en gang mellem grupperum og toiletter. Garderobe - Store garderoberum med plads til overtøj, gummistøvler, vanter, hjemmesko m.m. Garderobe skal have direkte adgang til legepladsen - Plads til ca. 15 voksengarderober i rum lige ved børnegarderoberne til overtøj, gummi støvler, tasker m.m.

6 5 Toiletrum Med seks toiletter, tre på hver side og med en halvmur imellem med håndvaske på hvert side. To hæve-sænke skifteborde. Kontor til ledelsen Kontoret til ledelsen flyttes til nye bygning, således at de nuværende lokaler kan bruges til fritidshjemmet. Kontor til personalet Skalmejegårdens nuværende personalekontor, der pt ligger på skolen, flyttes ned i den nye tilbygning, således skolen kan benytte lokalet til inklusion. Udendørstoilet til børnene Fælles for vuggestue og børnehave: Motorikrum: Med madrasser/ skum gulv og diverse ting til pædagogisk idræt. Køkken: Der kan bruges til produktionskøkken til Skalmejegårdens vuggestue- og børnehavebørn (Madordning med køkkendame) Kan eventuelt også bruges til skolebørnene. Godt med bordplads. Depotrum: Med fælles materialer, lager m.m. Vaskerum: Inkl. vaskemaskine, tørretumbler, vask mm. Et eller to Møderum To personaletoiletter 1.2 Øvrige forhold Toiletforholdene for fritidshjemmet renoveres ift. aldersgruppen.

7 6 Skalmejeskolen: Skalmejeskolen er en åben-plan skole, hvor fire klasser er samlet i et hus i et stort åbent lokale. Huset er indrettet, så klasserne sidder i hver deres afdeling af huset, men børnene kan både se og høre hinanden. Det fungerer overordnet godt. Skalmejeskolens børn har fra starten været vant til at tage hensyn til hinanden, så der er en rolig atmosfære på skolen. Skalmejeskolen har ingen grupperum eller andre mindre lokaler på skolen. Al undervisning også den supplerende undervisning foregår i de store fælleslokaler. De fysiske rammer på Skalmejeskolen har dog altid været en udfordring for børn, der let bliver afledt og forstyrret af støj og almindelig arbejdsuro. Efter Folkeskolereformen og dermed de længere skoledage, er udfordringerne tilspidset for denne børnegruppe. Skalmejeskolen og Skalmejegården ønsker (større) mulighed for, at børn kan være i et mindre og mere roligt lokale. For at opfylde målene i såvel den nye folkeskolelov som i Herning Kommunes Inklusionsstrategi ansøger Skalmejeskolen og Skalmejegården derfor om mulighed for at etablere mindre lokaler til brug for børn, der har behov for ro og færre indtryk. Der er brug for lokaler, der om formiddagen kan anvendes af skolen og om eftermiddagen af fritidshjemmet. Ved tilbygning vil Skalmejegårdens nuværende personalekontor samt to lokaler ved Kernehuset (skolens bibliotek) kunne frigives til dette formål. Denne optimering af lokaleudnyttelsen vil have afgørende pædagogisk betydning for både skole og institution. 2.0 Økonomisk vurdering foretaget af den samlede ledelse Skalmejegården ejer i dag ejendommen Vibevej 33, Sunds, hvor vuggestuen er beliggende. Med baggrund i visionen om Samling af Skalmejegården, ejendommes alder og generelle stand har den samlede ledelse valgt at undersøge, hvorvidt denne ejendom kan sælges og indtægterne herfra bruges til at samle en større del af Skalmejegårdens aktiviteter. Derudover er Skalmejegårdens andre forpligtelser vurderet. Den samlede ledelse for Skalmejegården foreslår derfor følgende: 1. Vibevej 33, sælges. 2. Pavillonen på Skalmejevej, hvor Fritidshjemmet pt. ligger, fjernes. 3. Der tilbygges ca. 500 m 2 til den eksisterende Skalmejegården. Størrelsesmæssigt vil bygningen kunne rumme både fritidshjem, vuggestue, kontorer og mødelokale. 4. Denne investeringsanmodning kan erstatte investering i Multihus fra investeringsoversigten.

8 7 2.1 Projektets opbygning Projektet består af følgende faser: Genhusning Genhusing af børn i byggeperioden Tilbygning inkl. fjernelse af nuværende bygninger Salg af Vibevej Inkl. klargøring til salg Der vil for hver af disse tre faser blive foretaget en vurdering af hvilke tiltag, der er nødvendige, ligesom den økonomiske konsekvenser heraf vil blive estimeret.

9 8 2.2 Genhusning af børn under byggeperioden Ved fjernelsen af den nuværende pavillon vil børnene fra fritidshjem 2 skulle genhuses i byggeperioden. Salg og fjernelse af bygningen på Vibevej forudsættes at ske efter den nye bygning på Skalmejevej står færdig og klar til indflytning. Vuggestuebørnene vil derfor ikke skulle genhuses i byggeperioden. For at sikre at der er nok plads til børnene i byggeperioden (2 m 2 per fritidshjemsbarn) er nedenstående løsning valgt. Til genhusningen lejes der i en periode af seks måneder 1 modul på 170 m 2. Modulet indeholder: 2 toiletter 90 m 2 opholdsrum Garderobe Opholdsrum/kontor Køkken/alrum Økonomisk estimat ved genhusning Genhusning Udgifter Leje af modul til fritidshjem kr Brandforsikring kr Levering af pavillon kr Opstilling af pavillon kr Tilslutning el, vand og afløb kr I alt kr

10 9 2.3 Tilbygning på Skalmejevej Plantegningen til venstre herfor er et udsnit af Skalmejeskolen og Skalmejegården. Farverne angiver hvilken del af bygningerne Skalmejegården pt. råder over. Den blå del, markeret med cirkel, viser den nuværende pavillon, som den samlede ledelse foreslår nedrevet. I stedet opføres på samme placering en ca. 500 m 2 tilbygning. Denne tilbygning vil størrelsesmæssigt kunne erstatte den nuværende vuggestue på Vibevej samt fritidshjemmet, der har til huse i den pavillon der påtænkes nedrevet. Skalmejegårdens nuværende lokaler Fjernelsen af den nuværende pavillon er estimeret af lokal entreprenør. Estimeringen af byggeriet er foretaget på baggrund af erfaring omkring nuværende offentligt byggeri af institutioner Økonomisk estimat af tilbygningen Ny ca. 500m2 bygning (Ikke korrekt inddelt)

11 Salg af institutionen på Vibevej Den samlede ledelse har fået vurderet ejendommen på Vibevej ved to ejendomsmæglere for at få den mest retvisende vurdering af ejendommens værdi. Begge ejendomsmæglere har angivet, at de nuværende bygninger skal være fjernet, inden et salg kan effektueres. På den baggrund har den samlede ledelse yderligere indhentet tilbud på denne bortskaffelse. Ejendommen er underlagt Kommuneplanramme 21.B1, der angiver at området fortsat skal være boligområde. Ejendomsmæglerne anbefaler på den baggrund, at grunden udstykkes i to parcelhusgrunde med en estimeret salgspris på Kr per grund Fjernelse af bygningerne på ejendommen Vibevej Tilbud på nedrivning og bortskaffelse af bygningerne på Vibevej 33 er indhentet ved lokal entreprenør. Omkostningerne hertil er vurderet til Kr Løsningen Indtægter Udgifter rrrr Fjernelse af nuværende bygning, Vibevej Kr Salg af grund på Vibevej Kr Samlet kr

12 Andre økonomiske forhold Skalmejegården og Skalmejeskolen har en investeringsansøgning på et multihus. Med den nye bygning vurderer både Skalmejegården og Skalmejeskolen, at der ikke længere vil være behov for denne investering. Såfremt nybygningen vedtages vil denne investering kunne slettes. Sletningen af investering til Multihus bidrager med kr. 2.6 Samlet estimat for projektet Samlet estimat Indtægter Udgifter Byggeri 500 m 2 (kr /m 2 ) kr Fjernelse af pavillon på Skalmejevej kr Fjernelse af nuværende bygning, Vibevej kr Genhusning af fritidshjem kr Sletning af investering til Multihus kr Salg af grund på Vibevej kr Flytning og etablering af legeplads (vuggestue) kr kr Etablering af produktionskøkken kr Renovering af toiletter v. Fritidshjem kr I alt kr kr Samlet behov for finansiering kr Årlig driftsbesparelser efter nybygning Tildeling for ekstra matrikel (Vibevej) kr I alt kr

Palægårdens Børnehave

Palægårdens Børnehave Palægårdens Børnehave 1 LOKALRÅDETS FUSIONSPLANER MED SKOVBO FEBRUAR 2009 Oversigt 2 1. Beliggenhed 2. Faciliteter indendørs 3. Faciliteter udendørs 4. Indslusning af vuggestuebørn 5. Integreret med Skovbo

Læs mere

Randers Kommune. Bredstrupsgades Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. Bredstrupsgades Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne Bredstrupsgades Børnehave November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers

Læs mere

Sammenfattende vurdering

Sammenfattende vurdering Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 37. PETERSBJERGGÅRD Petersbjerggård 30, 6000 Kolding Peterbjerggård er beliggende i den nordlige del af Kolding. Institutionen

Læs mere

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE 27. KONGEÅENS BØRNEHAVE Østergade 80, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Vamdrup by i forbindelse med Kongeåskolen. Institutionen er normeret til og rummer 60 heldags børnehavepladser, 13 heldags

Læs mere

15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej

15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej Agtrupvej 47, 6000 Kolding Vuggestuen er beliggende i Kolding by,

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015 Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN

5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN Borgmestervej 3, 6070 Christiansfeld Institutionen er beliggende i Christiansfeld, og er normeret til 102

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

14. BØRNEHAVEN REGNBUEN

14. BØRNEHAVEN REGNBUEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 14. BØRNEHAVEN REGNBUEN Borgmestervej 3, 6070 Christiansfeld Institutionen er beliggende i Christiansfeld, og er normeret til 102

Læs mere

Kildemosen. Det lille i det store

Kildemosen. Det lille i det store Det lille i det store Kolding Kommune Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Institutionen signalerer allerede udefra - vores fælles tænkning Det lille i det STORE - vi vægter nærheden og

Læs mere

21. DAGINSTITUTIONEN NØRREMARKEN

21. DAGINSTITUTIONEN NØRREMARKEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 21. DAGINSTITUTIONEN NØRREMARKEN Nørremarksvej 18, 6000 Kolding Daginstitutionen Nørremarken er beliggende i den nordlige del af

Læs mere

50. HEJLS BØRNEHAVE. Det Lange Hus. Det Skæve Hus. Det Lige Hus. Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021. Hejls Landevej 20, 6094 Hejls

50. HEJLS BØRNEHAVE. Det Lange Hus. Det Skæve Hus. Det Lige Hus. Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021. Hejls Landevej 20, 6094 Hejls Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 50. HEJLS BØRNEHAVE Hejls Landevej 20, 6094 Hejls Institutionen er beliggende i Hejls og er normeret til 80 børnehavebørn med aftalt

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse Center Børn og Unge Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Tilsynsrapport Journalnr: 28.09.00-K09-8-17 Ref.: Mathilde Egelund Rasmussen Dato: 21-05-2019 Uanmeldte

Læs mere

Børnemiljøvurdering (BMV)

Børnemiljøvurdering (BMV) Børnemiljøvurdering (BMV) Lovgrundlaget: 30. maj 2006 vedtog folketinget Børnemiljøloven ikrafttrædelses dato 1. august 2009 Formål: BMV en skal sætte fokus på og bidrage til, at børnene har et godt fysisk,

Læs mere

18.2 VAMDRUP BØRNEHAVE

18.2 VAMDRUP BØRNEHAVE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 18.2 VAMDRUP BØRNEHAVE Mindegade 2, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende på Mindegade i Vamdrup by, og er normeret til 55 børnehavepladser.

Læs mere

11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD

11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD Petersbjerggård 30, 6000 Kolding Petersbjerggård er beliggende i den nordlige del af Kolding.

Læs mere

Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 40 samt en vuggestuegruppe

Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 40 samt en vuggestuegruppe Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 59. ØDIS BØRNEHAVE Ødis Byvej 3, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser

Læs mere

N1.2 MØLDRUP BØRNEHAVE

N1.2 MØLDRUP BØRNEHAVE Rugvænget 1, 9632 Møldrup Børnehaven er beliggende i udkanten af Møldrup by nord for Viborg. Møldrup børnehave er ledelsesmæssigt lagt sammen med Solstrålen (Hvam) fra januar 2008. Institutionen hedder

Læs mere

Tilstandsvurdering. Børnehaven Markvænget VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Børnehaven Markvænget VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Børnehaven Markvænget VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 29. SEPTEMBER 2017 Vesthimmerlands Kommune 29. september 2017 www.niras.dk Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal

Læs mere

22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling

22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling 22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling Engstien 9, 6000 Kolding Børnehuset Ved Åen er beliggende i Kolding by og består af en børnehaveafdeling og en vuggestueafdeling. Institutionen er normeret til

Læs mere

11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET

11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET Nr. Bjertvej 77, 6000 Kolding Daginstitutionen Kernehuset er beliggende i den nordlige del af

Læs mere

Herning Kommune Børne og familieudvalget Børnehuset Molevitten Maj 2019

Herning Kommune Børne og familieudvalget Børnehuset Molevitten Maj 2019 Herning Kommune Børne og familieudvalget Børnehuset Molevitten Maj 2019 Ansøgning om oprettelse af flere vuggestuepladser i Molevitten Vi udnytter forandringer til at skabe fornyelse og udvikling! I Herning

Læs mere

Randers Kommune. R. Hougårds Vej Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. R. Hougårds Vej Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne R. Hougårds Vej Børnehave November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers

Læs mere

21.3 BØRNEHAVEN KLØVERBO

21.3 BØRNEHAVEN KLØVERBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 21.3 BØRNEHAVEN KLØVERBO Søndre Allé 28A, Stepping, 6070 Christiansfeld Børnehaven er beliggende i Stepping by. Institutionen er

Læs mere

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Behov Nyt børnehus og skoleudvidelse Børnehuset Fakta Skoleudvidelsen Fakta Etablering af nyt børnehus ved Spurvelundskolen:

Læs mere

Børnemiljøvurdering 2016

Børnemiljøvurdering 2016 1/6 DF/MPS 12okt16 Børnemiljøvurdering 2016 Børnemiljøvurderingen, er et lovpligtigt offentligt dokument. Vurderingen udarbejdes af arbejdsmiljørepræsentanten, den revurderes hvert år i 4. kvartal. Børnemiljøvurderingen

Læs mere

Distrikt VEST 2013/14. Den integrerede institution. Møllehaven. Vikarfolder

Distrikt VEST 2013/14. Den integrerede institution. Møllehaven. Vikarfolder Distrikt VEST 2013/14 Den integrerede institution Møllehaven Vikarfolder Indholdsfortegnelse Velkommen til Møllehaven...3 Distrikt VEST...3 Lidt om Møllehaven...3 Velkommen til Møllehaven...3 Forventninger

Læs mere

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER LANGHOLT SKOLE // 2015

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER LANGHOLT SKOLE // 2015 UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER LANGHOLT SKOLE // 2015 BESKRIVELSE LANGHOLT SKOLE FAKTA Adresse Langholt skole Øster Hassingvej 1 9310 Vodskov Telefon 98256579 E-mail Web Skoleleder

Læs mere

Tilstandsvurdering. Børnehaven Bakgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Børnehaven Bakgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Børnehaven Bakgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 18. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

3.01 Byggeriet blev opstartet d og afleveret d

3.01 Byggeriet blev opstartet d og afleveret d NOTAT Redegørelse/status for byggesager på dagtilbudsområdet 2013-2014 12. november 2013 Dok.nr.: 2013/0022727-1 Dagtilbudsafdeling Gravhunden, Magnoliavej 58 1.00 Hvad omfattede renoveringen/byggeprojektet?

Læs mere

Bælum Børneunivers - Rebild Kommune

Bælum Børneunivers - Rebild Kommune 28.05.2015 Situationsplan ikke målfast Bælum børneunivers, Bælum - Rebild kommune Bælum børneunivers placeres i nybygning i forlængelse af eksisterende samlingssal. Overgangen mellem nybygning og skolen

Læs mere

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse ROSMUS BØRNEHUS Behovsanalyse Vi vil være Syddjurs bedste børnehave/vuggestue som en integreret del af et børne- ungemiljø dækkende fra 0 18 år. Vuggestue/børnehave har sammen med skole/sfo et fælles værdigrundlag,

Læs mere

Børnemiljøvurdering Vuggestuen Himmelblå

Børnemiljøvurdering Vuggestuen Himmelblå Vuggestuen Himmelblå Udarbejdet april 2010 Det er dagtilbuddets ledelse, der er ansvarlig for at der udarbejdes en børnemiljøvurdering. Ledelsens ansvar understreges af, at der ved børnemiljøvurderingsarbejdet

Læs mere

10. maj 2017 kl , Ryparken 204

10. maj 2017 kl , Ryparken 204 April 2017 Café Helhedsplan Åbent hus Kom og se de 6 renoverede boliger i prøveopgangen. Du kan også besøge HHP kontoret, en genhusningspavillon som bliver kontor for den fysiske helhedsplan. Du kan også

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET

1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET 1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET MODERNISERINGSPLAN FOR DAGINSTITUTIONER OG SKOLER 017 Rebild Kommune Afsnit 3 Moderniseringsplan for daginstitutioner og skoler 017 1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET Hermesvej 47-930 Støvring

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling

22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling 22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling Engstien 5, 6000 Kolding Børnehuset Ved Åen er beliggende i Kolding by og består af en børnehaveafdeling og en vuggestueafdeling. Institutionen er normeret til

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Orienteringsbrev om økonomisk hjælp og støtte til etablering af nye faciliteter

Orienteringsbrev om økonomisk hjælp og støtte til etablering af nye faciliteter Orienteringsbrev om økonomisk hjælp og støtte til etablering af nye faciliteter Prærien Aulum Kristne Daginstitution blev etableret pr. 1. januar 2013, og fungere i dag i lejede pavilloner. Disse faciliteter

Læs mere

- udarbejdet af intern arbejdsgruppe bestående af institutionsleder, medarbejderrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentant.

- udarbejdet af intern arbejdsgruppe bestående af institutionsleder, medarbejderrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentant. 22. marts 2012 Notat Retningsgivende bygherreønsker til Ny daginstitution i Haarby - udarbejdet af intern arbejdsgruppe bestående af institutionsleder, medarbejderrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentant.

Læs mere

R A P P O R T Kapacitetsanalyse 3 daginstitutioner med pladsmangel

R A P P O R T Kapacitetsanalyse 3 daginstitutioner med pladsmangel R A P P O R T Kapacitetsanalyse 3 daginstitutioner med pladsmangel // Maj 2019 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 A - HOLMSLAND BØRNEHUS, KLOSTER... 3 B HEMMET BØRNEHUS... 7 C ÅDUM BØRNEUNIVERS...

Læs mere

Vejledning til at vurdere Børne Miljøet (BMV)

Vejledning til at vurdere Børne Miljøet (BMV) Vejledning til at vurdere Børne Miljøet (BMV) Lov om børnemiljø i dagtilbud Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde 1. Formålet med denne lov er at bidrage til, at børn i dagtilbud har et godt fysisk, psykisk

Læs mere

Ide/Forslag Prioritering Ide/forslag Prioritering Nye køkkener og bad 1 Mere afveksling 1 Både åbne og lukkede. 2 Mindst lige så meget.

Ide/Forslag Prioritering Ide/forslag Prioritering Nye køkkener og bad 1 Mere afveksling 1 Både åbne og lukkede. 2 Mindst lige så meget. Gruppe Ide/Forslag Prioritering Ide/forslag Prioritering Nye køkkener og bad Mere afveksling Både åbne og lukkede Mindst lige så meget køkkener grønt som nu Skabe med skydedøre Lyst byggeri Nye store vinduer

Læs mere

Tjekliste til byggeprocessen daginstitutionsbyggeri og renovering, Hjørring Kommune

Tjekliste til byggeprocessen daginstitutionsbyggeri og renovering, Hjørring Kommune Tjekliste til byggeprocessen daginstitutionsbyggeri og renovering, Hjørring Kommune Bemanding og rollefordeling Leder og intern teknisk rådgiver følger hele byggeprocessen for løbende at fange fejl og

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

Børnemiljøvurdering. Institution / børnehus: Børnehaven Lillebo

Børnemiljøvurdering. Institution / børnehus: Børnehaven Lillebo Børnemiljøvurdering Institution / børnehus: Børnehaven Lillebo Udarbejdet d.: Januar og februar 2007 af bestyrelsen og godkendt på personalemøde 7.2.2007 (Udfyldes elektronisk) 1 Det fysiske miljø Forhold

Læs mere

Hvordan bygger man en kvalitetsinstitution? v. Ditte Winther-Lindqvist Lektor i Udviklingspsykologi, IUP/DPU

Hvordan bygger man en kvalitetsinstitution? v. Ditte Winther-Lindqvist Lektor i Udviklingspsykologi, IUP/DPU Hvordan bygger man en kvalitetsinstitution? v. Ditte Winther-Lindqvist Lektor i Udviklingspsykologi, IUP/DPU Plan Hvordan kan man indrette og designe institutionen så den understøtter god pædagogisk praksis?

Læs mere

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenesten har den 6. august 2013 for anden gang været på besøg i Børnehuset Stenhøjgårdsvej, Institution Birkehaven. Ved besøget deltog daglig leder

Læs mere

I nedenstående tabel ses, hvilke funktionskrav i Funktionsprogram for Daginstitutioner, Rambøll har kapitaliseret som særkrav:

I nedenstående tabel ses, hvilke funktionskrav i Funktionsprogram for Daginstitutioner, Rambøll har kapitaliseret som særkrav: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til BUU Dagtilbudsområdet funktionskrav Børne- og Ungdomsforvaltningen har i Funktionsprogram for daginstitutioner opstillet forvaltningens

Læs mere

N2.3 NATURBØRNEHAVEN HEJLSKOVGÅRD

N2.3 NATURBØRNEHAVEN HEJLSKOVGÅRD Skravad Møllevej 1, Roum - 9632 Møldrup Børnehaven er beliggende i Roum ved Møldrup nord for Viborg. Institutionen råder over 11 tdr. land og har attraktive udearealer hvor de tilbringer meget tid. Parkeringsforholdene

Læs mere

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr: Velkommen til Gæstehuset Mariekjær Frederik d.7 vej 33 6000 Kolding Tlf.nr: 40338173 Børnehavens tlf.nr: 40338326 Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Vi er i Gæstehuset tre voksne til at tage os af Jeres

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE

13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE Engløkke 5-7, 6091 Sdr. Bjert Institutionen er opdelt i to afdelinger beliggende på

Læs mere

https://kif.emu.dk/private_xactanalysefreqshow.do?inodeid=1422258&variables={*1...

https://kif.emu.dk/private_xactanalysefreqshow.do?inodeid=1422258&variables={*1... Side 1 af 21 Print analyse Luk vindue Navn på institution: Femkanten Firkløveren hus 1 Vuggestuen Puslingebo Stampe Kærnehuset DEn integrerede institution Blæksprutten. Regnbuen, vuggestue afd. Tranebærhaven

Læs mere

42. SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE

42. SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 42. SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE Engdraget 2, 6091 Sdr. Bjert Menighedsbørnehaven er beliggende i Sdr. Bjert i den sydøstlige

Læs mere

Randers Kommune. Helsted Børnehus. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. Helsted Børnehus. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne Helsted Børnehus November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.45 Fraværende: Mødested: 1.238 Lene Offersen, Byrådet (Afbud), Andreas Boesen (Afbud), Paw Amdisen (Afbud), Torben Engholm (Afbud)

Læs mere

FYSISK BØRNEMILJØ Sikkerhedsgruppen afdækker dette i første omgang og følgende skema udfyldes: November 2008

FYSISK BØRNEMILJØ Sikkerhedsgruppen afdækker dette i første omgang og følgende skema udfyldes: November 2008 FYSISK BØRNEMILJØ Sikkerhedsgruppen afdækker dette i første omgang og følgende skema udfyldes: November 2008 Begrund gerne felterne JA DELVIST Børnehuset Skarntyden 1. Vurderes det, at børnehuset har plads

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Påfuglen Daglig leder: Linda Nordam Larsen Dato og tidspunkt:12. oktober (observationer), samt møde med daglig

Læs mere

Hygiejnebesøg i Fredsholm

Hygiejnebesøg i Fredsholm Hygiejnebesøg i Fredsholm Den 24 september 2012 Deltagere: Charlotte K. Wiitanen, daglig leder Tine Keiser-Nielsen, kommunallæge Den Kommunale Sundhedstjeneste Hygiejnebesøg Infektioner er den hyppigste

Læs mere

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Pinjevej 2, 6000 Kolding Pinjevejens Børnehus er beliggende i den nordvestlige del af Kolding by. Bygningsmæssigt

Læs mere

Børnemiljøvurdering 2008-2012

Børnemiljøvurdering 2008-2012 Børnemiljøvurdering 2008-2012 Indholdsfortegnelse: Indledning s. 1 1) Det fysiske børnemiljø s. 1 2) Det psykiske børnemiljø s. 3 3) Det æstetiske børnemiljø s. 4 Afslutning s. 5 Indledning Børnemiljøet

Læs mere

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE 6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE Bredevej 44, 6000 Kolding Børnehaven er beliggende i den vestlige del af Kolding, og er normeret til 50 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 54. Sammenfattende vurdering

Læs mere

Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse

Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse Sagsnr. 2008-39921 Bilag 2 Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse Indre By Den Grønne Ko og Kastanjen, Gammeltoftsgade 13 Udgift kr. 3.635.000 Sammenbygning af de 3 institutionsbygninger.

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Frederikssundsvej 159, 2700 Brønshøj Telefon 38 28 84 98 tast 3 - telefax 38 28 84 99 E-mail: fritten@bhu.dk Hjemmeside: www.bhu.

Frederikssundsvej 159, 2700 Brønshøj Telefon 38 28 84 98 tast 3 - telefax 38 28 84 99 E-mail: fritten@bhu.dk Hjemmeside: www.bhu. Frederikssundsvej 159, 2700 Brønshøj Telefon 38 28 84 98 tast 3 - telefax 38 28 84 99 E-mail: fritten@bhu.dk Hjemmeside: www.bhu.dk Indholdsfortegnelse Fakta om fritidshjemmet side 3 Husets indretning

Læs mere

Pædagogiske læreplaner og børnemiljøvurdering

Pædagogiske læreplaner og børnemiljøvurdering Pædagogiske læreplaner og børnemiljøvurdering I Børnehaven Landsbyhaven er de pædagogiske læreplaner en ganske naturlig del af vores dagligdag. Vi arbejder meget målrettet med at synliggøre de overordnede

Læs mere

Bygherre: Sag: Emne:

Bygherre: Sag: Emne: 1.11 Overdækket Indgang børnehave Teknik Bad 1 m² Vindfang 6 m² ABA evt. dør 24 Garderobe 25 Fælleskontor 26 Kopi Indgang børnehave Garderobe BH 1 /torv SL 28 Toilet 1 9 m² 3 m² Vandhane 29 Børnehave 1

Læs mere

Tirsdalens Skole skoleåret 2015/16 Elever klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser.

Tirsdalens Skole skoleåret 2015/16 Elever klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser. Elever 0. 9. klasse 2 spor. 373 elever, 19 almenklasser, 6 specialklasser. Elever 0. 6. klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser. 1 Tilpasning af skolernes fysiske rammer Ved udarbejdelse

Læs mere

Hvorfor skal børn kunne selv?

Hvorfor skal børn kunne selv? kan selv vil selv Det gavner både barnet, hverdagen derhjemme og det pædagogiske personales arbejdsmiljø, når barnet kan selv. For barnet både kan og vil gerne hjælpe til. I denne pjece kan du få information

Læs mere

Analyse af vuggestue- og dagplejekapaciteten i udvalgte distrikter

Analyse af vuggestue- og dagplejekapaciteten i udvalgte distrikter 219 Analyse af vuggestue- og dagplejekapaciteten i udvalgte distrikter CENTER FOR BØRN OG LÆRING HERNING KOMMUNE Indholdsfortegnelse BAGGRUND... 2 DATA... 2 ANALYSE... 4 Herning midtby... 5 Herningsholm

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere

Forældremøde. Velkommen til forældremøde i Tikøb Dagtilbud. Helsingør Kommune Tikøb Dagtilbud og Skole

Forældremøde. Velkommen til forældremøde i Tikøb Dagtilbud. Helsingør Kommune Tikøb Dagtilbud og Skole Forældremøde Velkommen til forældremøde i Tikøb Dagtilbud Udgangspunkt Vi er det eneste kommunale dagtilbud i Tikøb distrikt. Der er en positiv udvikling i antallet af børnefamilier og dermed i antallet

Læs mere

5. FÅRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolebakken 5, 8990 Fårup

5. FÅRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolebakken 5, 8990 Fårup Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 FÅRUP SKOLE 5. FÅRUP SKOLE Skolebakken 5, 8990 Fårup Fårup Skole er beliggende i Fårup nordvest for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13 270 elever

Læs mere

ĚĂŶƐŬ ŝŷɛɖŝƌăɵžŷ ƵĚǀŝŬůŝŶŐ ĂĨ ůăŷěɛďljžƌěŷŝŷőğƌ ŽŐ ŇĞƌĨƵŶŬƟŽŶĞůůĞ ƐŬŽůĞďLJŐŐĞƌŝĞƌ

ĚĂŶƐŬ ŝŷɛɖŝƌăɵžŷ ƵĚǀŝŬůŝŶŐ ĂĨ ůăŷěɛďljžƌěŷŝŷőğƌ ŽŐ ŇĞƌĨƵŶŬƟŽŶĞůůĞ ƐŬŽůĞďLJŐŐĞƌŝĞƌ 2012-09-27 Karin Elbek Arkitekt RUM as Arkitektur I Landskab I Proces Kommunale helhedsplaner 10 daginstitutioner 6 skoler 1 overbygningsskole 12 skoler/landsbyordninger 1. Aktuelt om politisk, pædagogisk

Læs mere

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr: Velkommen til Gæstehuset Mariekjær Frederik d.7 vej 33 6000 Kolding Tlf.nr: 40338173 Børnehavens tlf.nr: 40338326 Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Vi er i Gæstehuset tre faste voksne til at tage os

Læs mere

ORIENTERENDE BEBOERMØDE

ORIENTERENDE BEBOERMØDE ORIENTERENDE BEBOERMØDE DAGSORDEN 1. Velkomst og orientering om projektets stade 2. Præsentation af hovedentreprenøren 3. Orientering om den endelige indretning af de renoverede 4. Orientering omkring

Læs mere

VEJLEDNING VEDRØRENDE OPRETTELSE, INDRETNING, LEDELSE OG DRIFT AF DAGINSTITUTIONER

VEJLEDNING VEDRØRENDE OPRETTELSE, INDRETNING, LEDELSE OG DRIFT AF DAGINSTITUTIONER VEJLEDNING VEDRØRENDE OPRETTELSE, INDRETNING, LEDELSE OG DRIFT AF DAGINSTITUTIONER Med udgangspunkt i de lokale behov skal følgende retningslinier anvendes ved oprettelse og indretning af daginstitutioner

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

Idéoplæg. Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe

Idéoplæg. Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe Idéoplæg Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord.... 3 Organisation.... 4 Målgruppen.... 4

Læs mere

10.3 ENGSØENS BØRNEHUS AFD. SOLPARKEN

10.3 ENGSØENS BØRNEHUS AFD. SOLPARKEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 10.3 ENGSØENS BØRNEHUS AFD. SOLPARKEN Solparken 3, 6640 Lunderskov Institutionen der er en afdeling af Engsøens Børnehus er beliggende

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Tryllehytten I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Tilsyn i børnehuset Møllevang Puljeinstitution i Slangerup. Uanmeldt tilsyn 2018 Frederikssund kommune

Tilsyn i børnehuset Møllevang Puljeinstitution i Slangerup. Uanmeldt tilsyn 2018 Frederikssund kommune Tilsyn i børnehuset Møllevang Puljeinstitution i Slangerup Uanmeldt tilsyn 2018 Frederikssund kommune 1. Forord Tilsynsrapporten er opbygget således, at læseren på den første side præsenteres for formalia:

Læs mere

Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00.

Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00. Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00. Mødet afholdes i Æblehaven nr. 78, som er den gamle vuggestueafdeling i Mælkebøtten. Dagsorden: 1. Valg af referent Janni 2. Godkendelse af

Læs mere

11. HOBROVEJENS SKOLE

11. HOBROVEJENS SKOLE Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 11. HOBROVEJENS SKOLE HOBROVEJENS SKOLE Gethersvej 36, 8900 Randers Hobrovejens Skole er beliggende i Randers Midtby. Skolen har i skoleåret 2012/13 431

Læs mere

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SEBBER SKOLE // 2015

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SEBBER SKOLE // 2015 UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SEBBER SKOLE // 2015 BESKRIVELSE SEBBER LANDSBYORDNING FAKTA Adresse Telefon 98355462 E-mail Web Skoleleder Antal elever 65 Antal klasser 6 Antal

Læs mere

Masterplan for Galaksen 2014-2015

Masterplan for Galaksen 2014-2015 Masterplan for Galaksen 2014-2015 Galaksen 2014 Helle Langaa Andersen 2014 2015. Indholdsfortegnelse: Indledning Masterplan: 03 Formål: 03 Mål og succeskriterier: 03 Beskrivelse af husene og legepladsen:

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 Børnehus: Kastaniebakken Dato: 11. nov. 2013, kl.10.30-14.00 Tilsynskonsulent:Eva Engedal Hvad har vi fokus på? Institutionens virksomhedsplan og

Læs mere

Notat om eventuelle behov for bygningsændringer

Notat om eventuelle behov for bygningsændringer 22. september 2010 Notat om eventuelle behov for bygningsændringer Generelt Skoler Bygge- og anlægsomkostningerne for nybyggeri af skoler er for 2010 i størrelsesordenen kr. 13.000 pr m2 og hertil kommer

Læs mere

NY DAGINSTITUTION I GRENÅ

NY DAGINSTITUTION I GRENÅ VUGGESTUE PERSONALE KØKKEN FÆLLES VUGGESTUE BØRNEHAVE KRABBE NY DAGINSTITUTION I GRENÅ NORD beplantningsbælte udeareal krabbe gruppe etape II udeareal vuggestue fællesareal, offentligt område højbed med

Læs mere

Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole. La Bella. Høj-huset

Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole. La Bella. Høj-huset Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole La Bella Høj-huset Kære forældre Velkommen til La Bella Høj-huset! I denne folder har vi samlet en række praktiske oplysninger. Høj-huset er La Bellas afdeling for

Læs mere

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenesten har den 17. maj 2016 været på besøg i Nærum Menighedsbørnehave. Ved besøget deltog leder Bente Mahrt og kommunallæge Tine Keiser-Nielsen.

Læs mere

Bilag til Bytoften 29, Anvendelsesmuligheder. Kilder. Luftfoto Bytoften 29, 2650 Hvidovre. Kilde: Hvidovrekortet.dk

Bilag til Bytoften 29, Anvendelsesmuligheder. Kilder. Luftfoto Bytoften 29, 2650 Hvidovre. Kilde: Hvidovrekortet.dk Bilag til Bytoften 29, Anvendelsesmuligheder Kilder Luftfoto Bytoften 29, 2650 Hvidovre Kilde: Hvidovrekortet.dk 1) I Lov om almene boliger 109 og 110 gives der hjemmel til at bygge plejeboliger med et

Læs mere

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole Fælles børneliv i Thorsager Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole 1 Hvorfor dette projekt? Prognoserne for børnetallet i Thorsager viser en faldende tendens over de kommende år. Samtidig

Læs mere

20.3 VONSILD BØRNEHUS AFD. HOPPESVEJ

20.3 VONSILD BØRNEHUS AFD. HOPPESVEJ 20.3 VONSILD BØRNEHUS AFD. HOPPESVEJ Hoppesvej 19, 6000 Kolding Institutionen er en del af daginstitutionerne i Vonsild, der udover Hoppesvej omfatter en afdeling på Catolhavegyden samt Sanseslottet på

Læs mere

PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER

PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER SKABELON PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER Byggeri - en særlig mulighed for nytænkning af den pædagogiske praksis Når en daginstitution skal udvides eller ombygges, opstår der en særlig mulighed

Læs mere

Skolen har en gymnastiksal samt en gymnastik/forsamlingssal, der er placeret i en fritliggende bygning mod vest, ved skolens udearealer.

Skolen har en gymnastiksal samt en gymnastik/forsamlingssal, der er placeret i en fritliggende bygning mod vest, ved skolens udearealer. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 VORUP SKOLE 24. VORUP SKOLE Vorup Boulevard 33, 8900 Randers Vorup Skole er beliggende i den sydvestlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere