Referat FORMANDSMØDE TIRSDAG d. 30. oktober 2018 kl i konfirmandstuen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat FORMANDSMØDE TIRSDAG d. 30. oktober 2018 kl i konfirmandstuen"

Transkript

1 Referat FORMANDSMØDE TIRSDAG d. 30. oktober 2018 kl i konfirmandstuen Formænd for alle menighedsråd i Silkeborsamt formænd for KSK og Silkeborg Kirkegårde Antal fremmødte: 23 Dagsorden: 1. Velkomst v. Jakob Nissen 2. Folkekirken 3.0 i mit sogn? 3. Hvem bestemmer? Samtaler om gudstjenesteliv. Folkekirkens liturgi mellem frihed og fasthed (se vedhæftede bilag) 4. Eventuelt Velkomst ved Jakob Nissen med sangen: 731 Nu står der skum fra bølgetop 2. Folkekirken 3.0 i mit sogn? v. Jakob Nissen Indledning ved Jakob. Emnet tager udgangspunkt i Esben Thusgaards foredrag på budgetsamråd med folkekirken 1.0, folkekirken 2.0 og folkekirken 3.0. Folkekirken kan ikke længere vente på at folk kommer ind i kirken, men må gå ud og møde mennesker, hvor de er. Danne netværk i lokalsamfundet. Glimt fra drøftelsen: Linå: Har deltaget i Liturgikonference. I forbindelse hermed mødt en præst fra Den Angelikanske kirke, som taler for at gå ud til folket, samt udtalte at behovet for kirkebygninger ændres fremadrettet. I Sejs-Svejbæk skal der prøves at samarbejde med andre i lokalsamfundet om et fælles blad, hvor kirken får plads, som et kirkeblad. Serup-Lemming: Har haft en snak i MR. Samarbejder med sportsforeninger og borgerforening om fælles lokalblad, hvor Sejling-Sinding også er med. Det er en nødvendighed for at kirken er synlig i lokalsamfundet. Er der forkyndelse uden for kirkerummet? Være med og være sig selv det kan også være forkyndelse. Silkeborg: Folkemødet i Silkeborg: Kirken holder sig meget tilbage og nedtoner selv forkyndelsen. Hvordan kommer vi videre derfra? Marianne, Mariehøj: Grænseoverskridende at skulle spørge folk om de kender folkekirken, men det var spændende og en god oplevelse. Håber på gentagelse. Også her i KK44-ugen kommer vi langt ud. Vi kan godt bare være dem vi er og det kan være forkyndelse. Hvad er forkyndelse? Minikonfirmander kommer fra skolen, man synger salmer og læser tekster. Det må være forkyndelse. Alderslyst: Har planer om at ændre liturgien i gudstjenesten, give den et tjek og se om det kan appellere til andre, der ikke plejer at findes i kirken. Et møde om liturgien efter et MR møde, hvor formen vil blive drøftet. Dallerup: Bruge det i MR: om hvordan vi gør og kan være. Kan godt lide tanken om de mange sammenhænge vi indgår i i lokalsamfundet. Men vigtigt at tænke på: hvor kan vi genkende vores MR og kirke i det?

2 Gjern: Udfordring at invitere bredt ind. Håber at menighedsmødet kan få nogle til at komme med, give inspiration og input til MR. Hvordan kommunikere og skabe dialog? Det er svært Ønske om en kursusaften for alle MR med inspiration og værktøj til at kommunikere og skabe dialog med lokalsamfundet. HEC: Værdi i at invitere formand for idrætsforeningen eller skolelederen ind til en samtale, som kan kaste noget samarbejde og samskabelse af sig. Måske også give udfordring til dem. Stod post ved Gerdas rejse mødt mange lærere. De kunne også være en mulig partner i dialogen mellem skole og kirke. Babysalmesang opfattes ikke som kirkeligt arbejde. Det kunne være en ide at søge dialog med dem, når de er i kirkens rum. Møde dem, samtale og drikke kaffe med dem. FG: minder om skoletjenesten, som har en stor berøringsflade med skolerne. Der udelades forkyndelse, fordi det skal være sådan sammen med skolerne. Men gennem historierne får de viden om værdier og holdninger. Balle: Menighedsmøde om ny kirke: stor succes. Mødt mange lokale foreninger frem og fører dialog med dem om hvad der skal fyldes i kirken. Kirsten Vase: Der er et godt forhold mellem skole og kirker i dag. Der er ikke den forskrækkethed over for forkyndelse, som der har været. Sognepræsten oplever at blive inviteret ind og til at lave projekter sammen med skolen. Der må gerne være et engageret jeg og ikke et inkluderende vi. Linå: Sogneturene arrangeret af kirken. Der bliver efterhånden spurgt efter det kirkelige islæt. De, der har været med på sognetur, kommer nu i kirken, som de ikke før har været det er at netværke. Konklusion: Skabe en kursusaften med input til kommunikation fra kirken og ud. 3. Hvem bestemmer? Samtaler om gudstjenesteliv. v/jakob Nissen Folkekirkens liturgi mellem frihed og fasthed (se vedhæftede slides) * Betænkning Der kom sammen med betænkningen et overordnet formål for folkekirken. 3 forhold, der gøre sig gældende: 1. Folkekirkens opgave er at sikre gode vilkår for evangeliets forkyndelse. 2. Ændring af ordlyd i 1. i menighedsrådsloven (sognets kirkelige og administrative anliggender styres af menighedsrådet) 3. i samarbejde med præster Tre rapporter om hvem der bestemmer overvejelser om forholdet mellem autorisation og frihed i folkekirkens liturgi. 1. rapport (bilag, PIXI-udgave, udleveret til mødet): autorisation og frihed. Gudstjenesten er menigheden Folkekirkens liturgi mellem frihed og fasthed Frihed overfor genkendelighed Rapporten opstiller tre modeller 1. model: Den konservative den nuværende gudstjenesteordning Tydeliggør de eksisterende muligheder. Bruge liturgien på nye måder inden for den ramme, der allerede er sat i autorisationen fra Der skal søges, hvis der skal hentes helt andre ritualer ind.

3 2. model Den frie Autoriser strukturen (Ordo) Ordo: samling(indledning) ord(ordet) måltid(nadver) sendelse(afslutning) Hvordan strukturen fyldes ud afgøres lokalt Liturgisk/teologisk samtale mellem præst og menighed Formen er næsten som i dag. Elementerne er tilstede, men ligger ikke fast. Den skal tænkes som en lokal model. 3. model. Mellemvejen. Autoriserer struktur og ordlyd i udvalgte led Ordo Under hvert led autoriseres centrale og grundlæggende liturgiske led og formuleringer, som skal være til stede Teologisk og liturgisk drøftelse lokalt. Glimt fra drøftelsen: Per mødte det på liturgikonferencen og opfordrer til at drøfte det i MR, men det kræver, at alle får materialet. Især gerne drøfte de næste hæfter i MR. Marianne blev opfordret til at deltage og komme med input til faggruppen. Gødvad: Drøftede det i MR i september. Fik en god samtale om gudstjenesten. Der er mange forskellige holdninger til hvordan en gudstjeneste skal være. Gav en lang drøftelse. Der var ingen, der sagde intet må laves om og ingen sagde alt skal laves om. Der er hele spillebanen kunne godt tænke sig flere nuancer på Mellemvejen. Måske opdage at der faktisk er meget der kan forandres i model 1. Måske er der ikke behov vor andre forandringer. Forslå at teste nogle modeller af. Måske stiftsvist tage ændringer ind helt systematisk. Serup har lavet meget om ved en præst og søgt om det. Ikke kun et projekt for dem, der allerede kommer i kirken, dog også for andre. Det er svært: det er dem, der kommer i kirken, der bestemmer alene, men man kan også forsøge at hente input ind fra andre f.eks. dem fra babysalmesang. Hente kirkegængere ind, der ikke længere kommer. Der er behov for at gøre noget. Balle: Går nok mest ind for den første model. Det er vigtigt ikke at jage dem væk, der allerede kommer. Mange dåb i Balle genkendelighed vigtig. Funder: bemærket at der også for folk, der sjældent kommer - er der noget genkendeligt. Unge har for meget fokus på proces og forandring. Bryrup: Der skal være noget genkendeligt, men samtidig en forandring og bevægelse henimod vores nutid. Havde familiegudstjeneste i søndags med stor tilslutning. Forskellige gudstjenesteformer kan benyttes lokalt.

4 KFV: Visionsarbejde i MR. Der var en inviteret til drøftelse og der var nogen, der modtog indbydelsen, men ikke nok til at repræsentere sognet. Det kan opfattes som præstens gebet, og det kan være svært at få andre til at tale frit. Balle: Oplever at dåbsfamilier synger med på de gode gamle salmer. Alderslyst: Hvis vi inviterer skolelæreren eller andre ind til samtale, så det også forventes af os, at vi laver forandringer. Jakob oplyser at de næste 2 rapporter bliver mere konkrete. 4. Eventuelt Helle: Forespørgsel fra kontaktpersonerne om der kan blive sundhedsordninger til personalet. LaM og ministeriet fraråder at bruge ligningsmidlerne til dette. Det er vigtigt at lave øvelser. Halvere smerter ved at lave træning. Der er visse sogne Helle har introduceret elastiktræning til og de er sat i gang. Allan spørger om, der er nogle, der har sundhedsordninger? Der kom ingen tilkendegivelser. Niels: Kordegnene var kede af den negative indstilling og kritik at kvalifikationer som regnskabsførere de mødte på budgetsamråd. Denne henvendelse er rettet mod Tom Ebbe på foranledning af kritik af regnskabsførere på budgetsamråd. Niels har forfattet nedenstående, som han oplæste på mødet. Dette bad Niels om at blive ført til referat:

5 Tom Ebbe: Rettede kritikken mod kordegneuddannelsen. Den er på regnskabsdelen for kort. Mener at regnskabsopgaverne kan gøres hurtigere ved at bruge regnskabsuddannede/økonomiuddannede, der ikke samtidig skal varetage forstyrrende kordegne opgaver. Hans udtalelse er taget ud af en kontekst fra budgetsamrådet om etablering af et fælles regnskabskontor, som han i øvrigt er tilhænger af, men ikke selv ønsker at benytte, da Balle har en regnskabsuddannet kordegn og derfor ikke ser nødvendigheden i at indgå i en større sammenhæng. Arne Mundbjerg: MR har brug for en aktiv medspiller som er inde i tallene. Der er forskel på om der sidder flere med forskellige kvalifikationer eller én der sidder alene. Synes kordegnene i Gødvad er kompetente til opgaven. BB: Det er godt med en regnskabsuddannet, der har taget kordegneuddannelsen. Else: Vi har en kordegneuddannet til at lave registreringsopgaver og regnskabsuddannet med kordegneuddannelsen til regnskab. HEC: Ingen faggrupper skal hænges ud, men på budgetsamråd, er der ytringsfrihed og kordegnene er velkommen til at stille spørgsmål på mødet for at indgå i en konstruktiv dialog. Det er vigtigt, at der er plads til at drøfte forskellige emner og der skal gerne foregå en åben debat også på selve mødet, så det undgås at der kommer uheldige gnidninger, der senere bryder ud. Tom Ebbe: Pensionsproblem for tjenestemænd ligger latent i Kirkeministeriet. Tom forslår at give ventepenge og afvikle dem. Tom Ebbe: Ang. omtale af MR s bankforhold her i efteråret: 5 systemiske banker, der kan bruges. Disse banker kan og skal bruges andre kan der ikke være sikkerhed for at bruge. Tom Ebbe gjorde rede for Balle MR s holdning til brug af Danske Bank de har ikke overvejelser om ikke at kunne bruge den lokale afdeling. Aftenen sluttede med sangen: Du som har tændt millioner af stjerner. Tak for i aften.

i Linå sognehus, Linåbuen 1

i Linå sognehus, Linåbuen 1 Referat fra FORMANDSMØDE onsdag d. 20. marts 2019 kl. 19.00 i Linå sognehus, Linåbuen 1 Dagsorden: 1. Velkomst v. Jakob Nissen 2. Formands-runde. Forbered på forhånd 2 min. om jeres sogn og menighedsråd.

Læs mere

2 Godkendelse af referat Referatet blev godkendt og underskrevet.

2 Godkendelse af referat Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat for: Silkeborg Provstiudvalg PU møde 19. januar 2017. Kl. 15.00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv. Silkeborg 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2 Godkendelse af referat Referatet

Læs mere

Referat for: Silkeborg Provstiudvalg. PU møde 5. september Kl. 15:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv.

Referat for: Silkeborg Provstiudvalg. PU møde 5. september Kl. 15:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv. Referat for: Silkeborg Provstiudvalg PU møde 5. september 2017. Kl. 15:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv. PU - HEC, JPJ, BB, JNIS, PGG, JK, FG, NV Kto: KIMJ Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Dagsordenen

Læs mere

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger Referat af menighedsrådsmøde tirsdag d. 12. juni 2018 kl. 17.30 20.30 Referent: Charlotte Tilstede: Marianne, Bodil, Karen, Martin, Poul (deltog i punkterne 1, 2 og3), Jens, Linda, Jacob (deltog i punkt

Læs mere

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat. Mødeart. Blad nr. 112. Indkaldelse/ referat Mødedato/ Sct. Hans Kirke. Mødested

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat. Mødeart. Blad nr. 112. Indkaldelse/ referat Mødedato/ Sct. Hans Kirke. Mødested Mødeart Indkaldelse/ referat Mødedato/ tidspkt. Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat Tirsdag d. 27.05.14 Kl. 19.00-21.45 Sven Madsen, John Berwick, Martin Ringsmose, Claus Weber, Birgitte Skovgaard,

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 13. oktober 2011 Blad nr. 1 ENDELIG. Fraværende med afbud:

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 13. oktober 2011 Blad nr. 1 ENDELIG. Fraværende med afbud: ENDELIG. Solrød Menighedsråd indkaldes hermed til ordinært menighedsrådsmøde onsdag den 13. oktober 2011 kl.18.00 i Solrød Strandkirke. Forventes afsluttet senest kl. 22.00. Send venligst afbud til kirkekontoret.

Læs mere

Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær

Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær Oplæg: Gudstjenester, der er folkekirkens vigtigste kerneydelse, er en fælles opgave for præster og menighed. Hvordan skal vi udvikle gudstjenestelivet

Læs mere

Referat fra møde den 4. december 2012 i Rindum Sogns Menighedsråd

Referat fra møde den 4. december 2012 i Rindum Sogns Menighedsråd Rindum Kirke, Menighedsrådet, Rindumvej 2, 6950 Ringkøbing Referat fra møde den 4. december 2012 i Rindum Sogns Menighedsråd Til stede: Anders Storgaard Sørensen, Tage Høj Kristiansen, Poul Sørensen, Anita

Læs mere

Referat for: Silkeborg Provstiudvalg. PU møde 4. april Kl. kl. 16:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. Th.

Referat for: Silkeborg Provstiudvalg. PU møde 4. april Kl. kl. 16:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. Th. Referat for: Silkeborg Provstiudvalg PU møde 4. april 2018. Kl. kl. 16:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. Th. Deltagere: HEC - JPJ - BB - FG - LAN - EL- KFV - JNIS Kto: KIMJ Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke 2011 Mission Rindum Kirkes opgave er at forkynde det kristne budskab i mødet med mennesker der, hvor de er, og samtidig være tro over for kirkens

Læs mere

Referat foreløbig budgetsamråd d kl i Mariehøj Sognehus

Referat foreløbig budgetsamråd d kl i Mariehøj Sognehus Referat foreløbig budgetsamråd d. 17.5.2018 kl. 19.00 i Mariehøj Sognehus Dagsorden: 1. Folkekirkens pengeforbrug i 2016 v/hans Erik Christiansen 2. Regnskab 2017 v/ Hans Erik Christiansen 3. Forventning

Læs mere

Undervisning for formænd /næsteformænd/sekretærer

Undervisning for formænd /næsteformænd/sekretærer Undervisning for formænd /næsteformænd/sekretærer kl 19.00 20.22 Dagsorden 1. Formandens/næsteformandens ansvarsområder v. BA 2. Menighedsrådsloven v. BA 3. Forretningsorden + diverse vedtægter. BA og

Læs mere

Menighedsmøde i Ferslev Konfirmandstue den 6. september 2015

Menighedsmøde i Ferslev Konfirmandstue den 6. september 2015 Menighedsmøde i Ferslev Konfirmandstue den 6. september 2015 Målsætningen og visionen for Ferslev, Dall, Volsted Sognes Menighedsråd for 2012-2016 er: - at kirken i sin helhed skal have sit fokus på evangeliets

Læs mere

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 19. maj 2016 referat. Mødedato: 19. maj 2016 Mødetidspunkt: 17:30 20:00

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 19. maj 2016 referat. Mødedato: 19. maj 2016 Mødetidspunkt: 17:30 20:00 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 19. maj 2016 referat Protokol Mødedato: 19. maj 2016 Mødetidspunkt: 17:30 20:00 Mødelokale: Sognehuset Medlemmer: Erik Steen Nielsen, Finn Illum, Frode Elkjær Jakobsen,

Læs mere

Om processen frem mod sidste alterbogsfornyelse

Om processen frem mod sidste alterbogsfornyelse Omprocessenfremmodsidstealterbogsfornyelse afholgervilladsen Forord Efterfølgendeertalemanuskriptettiletkortoplæg,somblevholdtvedenstudiedagi Aalborgden26.oktober2015.Studiedagenblevholdtsomstartpåetbispemøde,ogi

Læs mere

Dato: 23. maj 2012 Blad nr. 42 Mødet begynder: kl. 19:00 i sognehuset. Mødet slutter: 23.00

Dato: 23. maj 2012 Blad nr. 42 Mødet begynder: kl. 19:00 i sognehuset. Mødet slutter: 23.00 Egebæksvang Menighedsråd Referent: Ulrika Edén Dato: 23. maj 2012 Blad nr. 42 Mødet begynder: kl. 19:00 i sognehuset. Mødet slutter: 23.00 Formandens initialer: SR Tilstede: Henning Sundby Pedersen, Sven

Læs mere

Et godt samarbejde med kirken

Et godt samarbejde med kirken Et godt samarbejde med kirken Ideer til at få en god samtale og et godt samarbejde mellem kreds og kirke 2 FDF I SAMARBEJDE MED KIRKEN FDF og folkekirken har altid været tæt forbundet med hinanden. FDF

Læs mere

Menighedsrådets ordinære møde tirsdag den 19. juni 2018 kl

Menighedsrådets ordinære møde tirsdag den 19. juni 2018 kl Blad nr. 3377 Menighedsrådets ordinære møde tirsdag den 19. juni 2018 kl. 16.30 Afbud: Annie Larsen, Finn Buhl, Jette Kristensen, Elisabeth Fogh Hansen Dagsorden Mødet indledes med spørgetid. 1. Godkendelse

Læs mere

2015-09-03 Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 6

2015-09-03 Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 6 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 3. september, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi

Læs mere

Baggrunden for dette møde

Baggrunden for dette møde Provstens indlæg Baggrunden for dette møde Budgetsamrådet 4. maj: Formandens udmelding om, at der skal lukkes 2-3 kirker i provstiet Flere menighedsråd kan gåsammen og påsigt lukke en af deres kirker Flere

Læs mere

Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur

Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur Velkommen til denne dags konference om folkekirkens styringsstruktur. Jeg har set frem til den med glæde

Læs mere

Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. august 2012 ca. kl. 20.30 22.15. Referat. Indledning

Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. august 2012 ca. kl. 20.30 22.15. Referat. Indledning MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. august 2012 ca. kl. 20.30 22.15 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde Indledning I Menighedsrådet: Bent

Læs mere

Deltagere: Erik S, Erik H, Jannie, Inga, Thorben, Lars, Kaj, Else, Kirsten

Deltagere: Erik S, Erik H, Jannie, Inga, Thorben, Lars, Kaj, Else, Kirsten Møde nr.5 Side14 Brenderup - Indslev Menighedsråd Menighedsrådsmøde tirsdag den 30. april 2013kl. 19.00 Mødested: Sognehuset Kirkevej 37. 5464 Brenderup KAJ Deltagere: Erik S, Erik H, Jannie, Inga, Thorben,

Læs mere

Offentligt referat af menighedsrådsmødet den

Offentligt referat af menighedsrådsmødet den Offentligt referat af menighedsrådsmødet den 19.02.2015 Mødets deltagere Nikolaj Fabricius Ifversen ( NFI ) Frank Valter Fischer ( FVF ) Ejvind Lynning ( EL ) Inge Boll Jespersen ( IBJ ) Mona Monrad Hald

Læs mere

Referat v. ordinært MR møde. Torsdag den kl Konfirmandstuen Kappel Præstegård

Referat v. ordinært MR møde. Torsdag den kl Konfirmandstuen Kappel Præstegård Referat v. ordinært MR møde Torsdag den 13.10.2016 kl. 18.30 Konfirmandstuen Kappel Præstegård Tilstede: Ib Walbum, Ingelise Palm, Rigmor Hansen, Gert Larsen, Tom B Nielsen, Sognepræst Janne Svensson,

Læs mere

Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal

Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal Hans Egedes Sogns Menighedsråd Møde d. 24. april 2014 Side 1 Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal Dagsordenstekst: Protokollat: Fraværende 1. Formandens

Læs mere

Hvem bestemmer? SAMTALER OM GUDSTJENESTELIV UD FRA RAPPORT OM AUTORISATION OG FRIHED

Hvem bestemmer? SAMTALER OM GUDSTJENESTELIV UD FRA RAPPORT OM AUTORISATION OG FRIHED Hvem bestemmer? SAMTALER OM GUDSTJENESTELIV UD FRA RAPPORT OM AUTORISATION OG FRIHED SAMTALER I DIT SOGN - FOR ALLE STUDIEKREDS - MED BAGGRUNDSARTIKLER LITURGI MED KONFIRMANDER - KIRKE MED OS PROVSTIKONVENT

Læs mere

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter Folkekirkens målsætningsarbejde med kirkemusikken som case En kort præsentation

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter Folkekirkens målsætningsarbejde med kirkemusikken som case En kort præsentation Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter Folkekirkens målsætningsarbejde med kirkemusikken som case En kort præsentation 1 Indhold Forord... 3 Baggrund for undersøgelsen... 4 Folkekirke og målsætninger...

Læs mere

Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 19. september 2019 kl

Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 19. september 2019 kl Side 3484 Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 19. september 2019 kl. 16.30 Afbud: Mette E. Bruun, Henrik Enig Dagsorden Beslutning Mødet indledes med spørgetid. 1. Godkendelse af mødets dagsorden.

Læs mere

Den gældende ordning for folkekirkens styre

Den gældende ordning for folkekirkens styre Den gældende ordning for folkekirkens styre Oplæg ved departementschef Henrik Nepper-Christensen Indledning Når man skal drøfte, om noget skal forandres, er det altid nyttigt at begynde med et overblik

Læs mere

Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d. 13/ kl

Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d. 13/ kl 3 D Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d. 13/6 2017 kl. 17.30 20.30 Afbud: fra Niels. Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger 1. Indledning a)andagt/sang og fadervor b) spisning Charlott e 17.3 5

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Præsentation. v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift

Præsentation. v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift Præsentation v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift Viborg Stift strækker sig fra Aggersborg i nord til Blåhøj i syd og fra Fjaltring i vest til Hammershøj

Læs mere

Referat for: Silkeborg Provstiudvalg. PU møde 10. oktober Kl. 13:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv.

Referat for: Silkeborg Provstiudvalg. PU møde 10. oktober Kl. 13:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv. Referat for: Silkeborg Provstiudvalg PU møde 10. oktober 2017. Kl. 13:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv. Deltagere: HEC - JPJ - NV - JK - PGG - FG - JNIS - BB Kto: KIMJ Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Menighedsrådsmøde torsdag den 20. februar kl. 19,30 I Møborg Præstegårds konfirmandstue Referat

Menighedsrådsmøde torsdag den 20. februar kl. 19,30 I Møborg Præstegårds konfirmandstue Referat Menighedsrådsmøde torsdag den 20. februar kl. 19,30 I Møborg Præstegårds konfirmandstue Referat Fraværende: Alle Mødt 1. Indledning. v. Yvonne 2. Opfølgning på referat. a. Herunder orientering om indkommet

Læs mere

Der indbydes til møde i menighedsrådet tirsdag 23.08.2011, kl. 16.15 I konfirmandstuen Brød og sang Kirsten. Sara K.H. og Martin J. kom kl. 16.40.

Der indbydes til møde i menighedsrådet tirsdag 23.08.2011, kl. 16.15 I konfirmandstuen Brød og sang Kirsten. Sara K.H. og Martin J. kom kl. 16.40. 64 Der indbydes til møde i menighedsrådet tirsdag 23.08.2011, kl. 16.15 I konfirmandstuen Brød og sang Kirsten Afbud / fravær DAGSORDEN REFERAT Sara K.H. og Martin J. kom kl. 16.40. 1. Meddelelser ved

Læs mere

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 9. juni 2016 referat. Mødedato: Torsdag, den 9. juni 2016 Mødetidspunkt: 17:30 20:00

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 9. juni 2016 referat. Mødedato: Torsdag, den 9. juni 2016 Mødetidspunkt: 17:30 20:00 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 9. juni 2016 referat Protokol Mødedato: Torsdag, den 9. juni 2016 Mødetidspunkt: 17:30 20:00 Mødelokale: Sognehuset Medlemmer: Erik Steen Nielsen, Finn Illum, Frode Elkjær

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen indkaldes hermed til onsdag den 6. marts 2013. Spisning kl. 18, mødet begynder kl. 18.30. Afbud bedes meldt til kontoret. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1 Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen,

Læs mere

ÅRSBUDGET for Hvejsel Sogns Menighedsråd. i Vejle Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSBUDGET for Hvejsel Sogns Menighedsråd. i Vejle Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSBUDGET 17 for Hvejsel Sogns Menighedsråd i Vejle Provsti i Vejle Kommune Myndighedskode 9188 CVR-nr. 1118 17 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer Årsbudget

Læs mere

Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat

Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde Indledning Godt nytår og velkommen til arbejdet

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K

Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K Vedr. debatoplæg fra udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Frivilligt

Læs mere

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat. Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat. Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat Protokol Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud (Frode 21 42 18 52): Værter: Sognehuset Erik Steen

Læs mere

ÅRSBUDGET for Bispebjerg Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSBUDGET for Bispebjerg Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSBUDGET 1 for Bispebjerg Sogns Menighedsråd i Bispebjerg-Brønshøj Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 7 CVR-nr. 1971 1 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende

Læs mere

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Alle var mødt frem til menighedsrådsmødet. Henriette Oxbøll var mødt som medarbejderrepræsentant. Der var mødt 3 tilhørere. Orø,

Læs mere

Referat for: Silkeborg Provstiudvalg. PU møde 19. marts Kl. 16:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv.

Referat for: Silkeborg Provstiudvalg. PU møde 19. marts Kl. 16:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv. Referat for: Silkeborg Provstiudvalg PU møde 19. marts 2018. Kl. 16:00 Mødested: Rådhusgade 2B, 2. tv. Deltagere: HEC - JPJ - BB - FG - LAN - EL - KFV Kto: KIMJ Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Dagsordenen

Læs mere

Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel

Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar 2013 Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel Indhold Menighedsråd: Definition og juridiske principper Beslutningsprocessen: Muligheder og begrænsninger

Læs mere

8680 RY Torsdag den 7. maj 2015 klokken 19,30

8680 RY Torsdag den 7. maj 2015 klokken 19,30 Dagsorden Fraværende Referat Mette Obel og Tove Bendixen med anmeldt forfald. 69. Godkendelse af dagsorden Godkendt 70. Godkendelse af referat fra mødet den 9. april 2015 71 Meddelelser 1. Provstiet 2.

Læs mere

Vision og Strategi for Bellahøj Utterslev Sogn, 2. udgave, april 2013.

Vision og Strategi for Bellahøj Utterslev Sogn, 2. udgave, april 2013. Vision og Strategi for Bellahøj Utterslev Sogn, 2. udgave, april 2013. Menighedsrådet Bellahøj - Utterslev Sogn Frederikssundsvej 125A 2700 Brønshøj 27.05.2013 Bellahøj-Utterslev Sogns menighedsråds lovbestemte

Læs mere

VIL DU VÆRE FRIVILLIG I KARLSLUNDE KIRKE?

VIL DU VÆRE FRIVILLIG I KARLSLUNDE KIRKE? VIL DU VÆRE FRIVILLIG I KARLSLUNDE KIRKE? Hvis du gerne vil deltage i kirkens sociale fællesskab, er der gode muligheder for at blive frivillig i Karlslunde Kirke. GRUNDLAGET FOR FRIVILLIGT ARBEJDE I KARLSLUNDE

Læs mere

Referat fra menighedsmøde i Grønnevang Kirke, søndag den 15. juni 2014.

Referat fra menighedsmøde i Grønnevang Kirke, søndag den 15. juni 2014. Referat fra menighedsmøde i Grønnevang Kirke, søndag den 15. juni 2014. Ole bød velkommen Orientering fra menighedsrådet Menighedsarbejdet består mest af orientering fra præsterne om de aktiviteter der

Læs mere

Referat fra møde i Ulfborg Menighedsråd tirsdag den 14. marts 2017 kl i Sognehuset, Kirkevænget 2, Ulfborg.

Referat fra møde i Ulfborg Menighedsråd tirsdag den 14. marts 2017 kl i Sognehuset, Kirkevænget 2, Ulfborg. Referat fra møde i Ulfborg Menighedsråd tirsdag den 14. marts 2017 kl. 19.00 i Sognehuset, Kirkevænget 2, Ulfborg. Til stede: Kirsten Engmark, Lone Gabelgaard Kristensen, Ryan Faurby, Ruth Sandbak, Tina

Læs mere

Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 23. november 2017 kl

Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 23. november 2017 kl Blad nr. 1 Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 23. november 2017 kl. 16.30 Dagsorden Beslutning Spørgetid: 1. Godkendelse af mødets dagsorden 2. Meddelelser til orientering 2.1 Julekrybbe på Stændertorvet

Læs mere

Referat fra Menighedsrådsmøde. Dato Tirsdag den 18 Juni 2013 kl. 19:00 til 22:00. Konfirmandstuen, Rødding Præstegård

Referat fra Menighedsrådsmøde. Dato Tirsdag den 18 Juni 2013 kl. 19:00 til 22:00. Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Rødding Menighedsråd Referat fra Menighedsrådsmøde Dato Tirsdag den 18 Juni 2013 kl. 19:00 til 22:00 Mødested: Deltager: Afbud fra: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Maiken

Læs mere

Referat for: Kolding Provstiudvalg. PU møde 10. januar Kl Mødested: Provstihuset

Referat for: Kolding Provstiudvalg. PU møde 10. januar Kl Mødested: Provstihuset Referat for: Kolding Provstiudvalg PU møde 10. januar 2017. Kl. 14.00 Mødested: Provstihuset Mødepunkt 1 Menighedsplejen ansøgning om midler til løn til afrejst medarbejder i 2016 kr. 25.000,-. Sag: Menighedsplejen

Læs mere

Medarbejderskabsmappe for frivillige

Medarbejderskabsmappe for frivillige Frivilligt medarbejderskab i Abildgård Kirke Medarbejderskabsmappe for frivillige Abildgård Kirke en kirke med liv Indhold Abildgård Kirke o Abildgård kirke og frivillighed o Kommissorium for frivillighedsudvalget

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi

Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi RAPPORT FRA FAGGRUPPE OM AUTORISATION PIXIUDGAVE Gudstjenestereform handler ikke om bare at opdatere selve

Læs mere

Bilag: Klaver tilbud 2017, Klaver tilbud Kbh 2017 A: Menighedsmøde afholdes den 24. september lige efter høstgudstjenesten.

Bilag: Klaver tilbud 2017, Klaver tilbud Kbh 2017 A: Menighedsmøde afholdes den 24. september lige efter høstgudstjenesten. Dagsorden til menighedsrådsmøde Mødedato: Mødetid: Kl. 19.00 Afbud: Ingen Sted: Dybkær Sognegård Arendalsvej 1 8600 Silkeborg 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt 2. Orientering fra udvalg A. Aktivitetsudvalget

Læs mere

Frode. Jakob. Bodil har meldt afbud. Godkendt.

Frode. Jakob. Bodil har meldt afbud. Godkendt. Side 1 af 5 Indledning Kaffe Fraværende Frode. Jakob Bodil har meldt afbud. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Kirkens liv og vækst: Dåbsservietter - Agnethe. Der arbejdes videre med strikkede dåbsservietter.

Læs mere

ÅRSBUDGET for Bispebjerg Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSBUDGET for Bispebjerg Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSBUDGET 18 for Bispebjerg Sogns Menighedsråd i Bispebjerg-Brønshøj Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 7 CVR-nr. 1971 18 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende

Læs mere

Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d kl

Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d kl Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d. 14.03 2017 kl. 17.30 20.30 Afbud: Karen (ferie) og Jacob Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger 1) Indledning a) Andagt b) Godkendelse af dagsorden Martin 17.30

Læs mere

ÅRSBUDGET for Holbøl Sogns Menighedsråd. i Aabenraa Provsti. i Aabenraa Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSBUDGET for Holbøl Sogns Menighedsråd. i Aabenraa Provsti. i Aabenraa Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSBUDGET 19 for Holbøl Sogns Menighedsråd i Aabenraa Provsti i Aabenraa Kommune Myndighedskode 9 CVR-nr. 91 19 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer Årsbudget

Læs mere

Referat fra møde den 27. maj 2014 kl. 19.30 i Rindum Sogns Menighedsråd

Referat fra møde den 27. maj 2014 kl. 19.30 i Rindum Sogns Menighedsråd Rindum Kirke, Menighedsrådet, Rindumvej 2, 6950 Ringkøbing Referat fra møde den 27. maj 2014 kl. 19.30 i Rindum Sogns Menighedsråd Tilmeldte: Tage Høj Kristiansen, Alex Wejse, Poul Sørensen, Knud Føhns,

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Protokol. Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 15. juni 2017 referat. Mødedato: Torsdag, 15. juni 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30

Protokol. Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 15. juni 2017 referat. Mødedato: Torsdag, 15. juni 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 1 Protokol Mødedato: Torsdag, 15. juni 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud (Frode 21 42 18 52): Værter: Sognehuset Erik Steen Nielsen, Finn Illum, Frode Elkjær Jakobsen, Henny

Læs mere

Arbejdspapir. til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner 2017

Arbejdspapir. til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner 2017 Arbejdspapir til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om er 2017 Udarbejdet af visionsgruppen under Viborg Stiftsråd med udgangspunkt i oplæg fra Stiftsudvalgene side 1 Løbenr.

Læs mere

ÅRSBUDGET for Hvilsager Sogns Menighedsråd. i Syddjurs Provsti. i Syddjurs Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSBUDGET for Hvilsager Sogns Menighedsråd. i Syddjurs Provsti. i Syddjurs Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSBUDGET 19 for Hvilsager Sogns Menighedsråd i Syddjurs Provsti i Syddjurs Kommune Myndighedskode 8 CVR-nr. 1898 19 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i KFUM og KFUK i Silkeborg den 27. april 2017, Enghavehuset kl

Referat for bestyrelsesmøde i KFUM og KFUK i Silkeborg den 27. april 2017, Enghavehuset kl Referat for bestyrelsesmøde i KFUM og KFUK i Silkeborg den 27. april 2017, Enghavehuset kl. 19.00. Indledning: Malene Fremmødte: Niels Martin, Jens Martin, Asger, Arne, Malene, Bodil og Stine 1. Godkendelse

Læs mere

Menighedsrådsmøde referat 2015 04 09 Side 1 af 8

Menighedsrådsmøde referat 2015 04 09 Side 1 af 8 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 9. april, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder

Læs mere

Referat endeligt budgetsamråd torsdag d. 23. august 2018 kl i Virklund Sognehus

Referat endeligt budgetsamråd torsdag d. 23. august 2018 kl i Virklund Sognehus Referat endeligt budgetsamråd torsdag d. 23. august 2018 kl. 19.00 i Virklund Sognehus Dagsorden: 1. Budget 2019 v/hans Erik Christiansen Gennemgang af kirkekassernes 1.1. Driftsrammer 1.2. Anlægsønsker

Læs mere

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET Referat af menighedsrådsmøde SCT. PAULS KIRKE Tirsdag den 27. maj 2014 kl. 19.00 i Sognehuset Tilstede: Finn Bruun Ravnsbæk, Anita Holmgaard, Johanne Pedersen Markvart, Hans Henrik Christensen (medarbejderrepræsentant),

Læs mere

SOLRØD MENIGHEDSRÅD. Menighedsrådsmøde. Dato: 12. Februar 1997 Blad nr. 1. Fraværende med afbud:

SOLRØD MENIGHEDSRÅD. Menighedsrådsmøde. Dato: 12. Februar 1997 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Menighedsrådsmøde Dato: 12. Februar 1997 Blad nr. 1 Solrød menighedsråd indkaldes hermed til ordinært menighedsrådsmøde onsdag den 12. Fenruar 1997 kl. 19.00 i Solrød Strandkirke Fraværende med afbud:

Læs mere

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Dagsorden

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Dagsorden Indkaldelse/ referat Mødeart Mødedato/ tidspkt. Deltagere Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Dagsorden Tirsdag d. 25.06.13 Kl. 19.30-22.00 Sven Madsen, John Berwick, Martin Ringsmose, Claus Weber, Birgitte

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi

Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi RAPPORT FRA FAGGRUPPE OM AUTORISATION PIXIUDGAVE Find hele rapporten og oplæg til debat på folkekirken.dk og

Læs mere

For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti

For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti Aftenens program Kl.19 Velkomst og sang ved provsten Kl.19.15 Kom godt i gang - 1 Kl.20 Kaffe Kl.20.30 Kom godt i gang - 2 Kl.21.15 Afslutning og sang

Læs mere

Ref. af MHR-møde REF underskrevet af alle. Underskriftsblad i MHRprotokol. Svend ankom kl Ingen.

Ref. af MHR-møde REF underskrevet af alle. Underskriftsblad i MHRprotokol. Svend ankom kl Ingen. Offentligt menighedsrådsmøde Tirsdag den 4. december 2012 kl.19.00 Protokolblad: 5 Afholdes i Skælskør-Eggeslevmagle Sognegård, Skovvej 1, 4230 Skælskør, lokale 3 Formandens initialer: BG Ref. af MHR-møde

Læs mere

Sunds Kirkes Menighedsråd

Sunds Kirkes Menighedsråd Til medlemmerne af Sunds Sogns Menighedsråd Sunds Kirkes Menighedsråd Sunds den 13. november 2015 Indkaldes til ordinært menighedsrådsmøde i Sognegården med nedenstående dagsorden torsdag den 19. november

Læs mere

Visioner og strategisk ledelse i menighedsrådsarbejdet

Visioner og strategisk ledelse i menighedsrådsarbejdet Visioner og strategisk ledelse i menighedsrådsarbejdet Karen J. Klint, kirkeordfører for Socialdemokraterne og medlem menighedsrådet og kontaktperson ved Bredballe kirke Vivi Rolskov Jensen, antropolog

Læs mere

VALG JELLING MENIGHEDSRÅD Tirsdag den 13. september kl i Sognehuset

VALG JELLING MENIGHEDSRÅD Tirsdag den 13. september kl i Sognehuset VALG JELLING MENIGHEDSRÅD 2016 Opstillingsmøde Tirsdag den 13. september kl. 19.30 i Sognehuset Menighedsrådsvalget I 2016 er der valg til Jelling Menighedsråd, der skal vælges 8 medlemmer og op til 6

Læs mere

Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening.

Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening. 1 Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening. Som ved et menighedsrådsvalg fejrer vi det folkekirkelige

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Dette emne vil vi gerne arbejde videre med: Vi har storpastoratet periode 1, og det sigter vel mod fælles menighedsråd. Men: GØR DET IKKE! Vi tåler

Læs mere

Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti

Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti Ikast Kirke Gospelkor i Faurholt Faurholt Kirke Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti Sognepræst søges 15. juli 2018 15. marts 2019: Ikast og Faurholt Sogne har et rigt kirkeliv, som du kan blive

Læs mere

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning (Præsters ret til at undlade at vie

Læs mere

Referat af Menighedsrådsmøde.

Referat af Menighedsrådsmøde. Referat af Menighedsrådsmøde. Dato: onsdag d. 27 Januar 2016 kl. 19,00 Sted: Konfirmandstuen Vestermarievej 41. 3700 Rønne Alle mødt. 4 gæster fremmødt. Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden (er

Læs mere

1. Dagsordenen. 2. Indkomne skrivelser. Gauerslund Sogns Menighedsråd. Protokol

1. Dagsordenen. 2. Indkomne skrivelser. Gauerslund Sogns Menighedsråd. Protokol Blad nr.358 Til: Valgte MR-medlemmer: Anne Mette Larsen, Bente Normann Rasmussen, Bjarne Bro, Dorthe S. Lauridsen, Frede Marinus Johansen, Jan Weber, Jonna Lindenmayer, Kirsten Madsen, Marianne Kjeldsen,

Læs mere

Provstiudvalgsarbejdet

Provstiudvalgsarbejdet Provstiudvalgsarbejdet Mit navn er Tommy Carlsen Formand for Glostrup Sogn Medlem af Glostrup provstiudvalg formand for skoletjenesten i Glostrup provsti Formand for Helsingør distriktsforening Syd Øst

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 14. november Blad nr. 1

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 14. november Blad nr. 1 indkaldes hermed til ordinært menighedsrådsmøde onsdag den 14. november 2012 kl.18.00. Forventes afsluttet senest kl. 22.00. Det er det sidste MR-møde i denne periode. Det nye menighedsråd tager over den

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

ÅRSBUDGET for Linå Sogns Menighedsråd. i Silkeborg Provsti. i Silkeborg Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSBUDGET for Linå Sogns Menighedsråd. i Silkeborg Provsti. i Silkeborg Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSBUDGET 19 for Linå Sogns Menighedsråd i Silkeborg Provsti i Silkeborg Kommune Myndighedskode 8 CVR-nr. 7811 19 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer Årsbudget

Læs mere

Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 28. marts 2017

Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 28. marts 2017 Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 28. marts 2017 Protokol af offentligt menighedsrådsmøde tirsdag d. 28. marts 2017 kl. 17.15. Indledning: Steen Oprydning: Henrik, Inger Det officielle møde starter kl. 18.30

Læs mere

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested:

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested: Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested: Tove Bundgaard deltog under punkt 5. Gunnar Kjærgaard Larsen forlod mødet under behandling af punkt 15. Mødepunkt

Læs mere

Hvor? Hvornår? Program (standard) Pris

Hvor? Hvornår? Program (standard) Pris Mad med mening 2017 Hvor? Christianshus Hvornår? 1. torsdag i måneden, kl. 17.30-20.00 (med mindre andet er nævnt i programmet) Program (standard) Kl. 17.30: Fællessange, aftensmad, kaffe Ca. kl. 18.30:

Læs mere

Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 17.02.2014 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg.

Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 17.02.2014 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg. Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 17.02.2014 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg. Til stede var: Kirsten Hansen, Gitte Hasen, Lene Brietzke, Arne D. Rasmussen, Valborg Slyk, Anna

Læs mere

Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad?

Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad? Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad? Information til nuværende og kommende medlemmer af menighedsrådene i Favrskov Provsti. Menighedsrådets opgaver overordnet, jf. lov om menighedsråd 1. Sognets kirkelige

Læs mere