Bilag 1: Oversigt over videregivelsesreglerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1: Oversigt over videregivelsesreglerne"

Transkript

1 Bilag 1: Oversigt over videregivelsesreglerne

2 Side 2 af 6 Oversigt over videregivelsesreglerne De registre, der videregives oplysninger fra gennem OIS, indeholder i vidt omfang personoplysninger. Ved personoplysninger forstås i følge lov om behandling af personoplysninger Enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk person (den registrerede), og lovens regler skal iagttages ved enhver behandling heraf. Nedenfor redegøres der herudover for de særlige videregivelsesregler, der gælder for de enkelte registre, og som datadistributøren skal overholde i forbindelse med videregivelse af oplysninger til rekvirenter. I tilfælde af, at datadistributøren selv optræder som rekvirent af oplysninger, skal nedenstående regler ligeledes overholdes i forbindelse med anvendelsen af oplysningerne. Såfremt der sker en videregivelse i form af en offentliggørelse, skal bestemmelserne i bilag 2 endvidere iagttages. Det bemærkes, at en datadistributør under ingen omstændigheder selv må benytte OIS-data til markedsføring. 1. Bygnings- og Boligregistret (BBR) 1.1. Oplysninger fra Bygnings- og Boligregistret må videregives til markedsføringsformål, såfremt datadistributøren forinden videregivelsen af oplysningerne til dette formål overholder reglerne om videregivelse af personoplysninger til markedsføringsformål i lov om behandling af personoplysninger og lov om markedsføring. Undtagelser: 1. Oplysningen om huslejens størrelse må ikke videregives til markedsføringsformål. 2. Oplysningerne omfattet af bilag 3 må ikke videregives med henblik på markedsføring, såfremt de videregives uden indgåelse af en kontrakt om vilkår for benyttelse af data Oplysningerne fra Bygnings- og Boligregistret må videregives efter reglerne i lov om bygnings- og boligregistrering, jf. lovbekendtgørelse nr. 767 af lov om bygnings- og boligregistrering af 12. september 2002, samt bekendtgørelse nr. 195 af 7. marts 2008 om videregivelse af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og øvrige ejendomsdata (OIS- Bekendtgørelsen). Nedenfor angives de gældende videregivelsesregler. Efter 5, stk. 1, i lov om bygnings- og boligregistrering skal der på begæring af offentlige myndigheder fra registret meddeles sådanne oplysninger, som har betydning for en sags afgørelse eller for myndighedens virksomhed. Kommunalbestyrelsen har på begæring ret til at gøre sig bekendt med oplysningerne i en anden kommunes Bygnings- og Boligregister, såfremt oplysningerne har betydning for en sags afgørelse eller for den rekvirerende kommunalbestyrelses virksomhed.

3 Side 3 af 6 Efter 5, stk. 2, i lov om bygnings- og boligregistrering har koncessionerede selskaber på begæring ret til at gøre sig bekendt med de i Bygnings- og Boligregistret registrerede aktuelle oplysninger, der er af betydning for en sags afgørelse eller for selskabets virksomhed. Efter 5, stk. 3, i lov om bygnings- og boligregistrering har virksomheder m.v. på begæring ret til at gøre sig bekendt med de i Bygnings- og Boligregistret registrerede aktuelle oplysninger til brug i den normale drift af virksomheder m.v. af den pågældende art eller til brug i andet lovligt øjemed. Undtagelse vedrørende huslejens størrelse: Oplysning om huslejens størrelse må kun videregives til: 1. offentlige myndigheder, såfremt oplysningen har betydning for udøvelsen af myndighedens virksomhed, 2. kreditinstitutter, ejendomsmæglere og ejendomshandlere, advokater, forsikringsselskaber og andre, der i erhvervsmæssigt øjemed udfører opgaver vedrørende overdragelse, forsikring, retsforfølgning, retsforhold i øvrigt og belåning af fast ejendom, 3. organisationer, der varetager forbruger- eller brancheinteresser med henblik på rådgivning vedrørende de i nr. 2 nævnte forhold, og 4. virksomheder m.v., der udelukkende udfører opgaver vedrørende administration og udlejning af fast ejendom. En datadistributør, der selv optræder som rekvirent og ikke falder ind under en af ovenstående kategorier, må således ikke anvende oplysningen om huslejens størrelse. Det skal bemærkes, at oplysningen om huslejens størrelse på nuværende tidspunkt ikke ajourføres. Undtagelse vedrørende oplysninger om energiforbrug: De personhenførbare energiforbrugsoplysninger i BBR må alene videregives til ejendommens ejer og offentlige myndigheder. Datadistributøren vil derudover have mulighed for at videregive oplysninger om energiforbrug til enhver, såfremt videregivelsen sker i en anonymiseret form, således at det ikke er muligt at identificere energiforbruget for en specifik energiforbruger. Energiforbrugsoplysninger i BBR må ikke anvendes til kontrol med energiforbrug. Energiforbrugsoplysningerne i BBR må dog anvendes som grundlag for kvalitetssikring af oplysningerne i BBR. 2. Specielt vedrørende ejendomsadresser fra Bygnings- og Boligregistret Selvom ejendomsadresserne fra Bygnings- og Boligregistret er en del af et register, der er omfattet af bestemmelserne i lov om behandling af personoplysninger, har Datatilsynet udtalt, at BBRadresser, hvortil der ikke er knyttet personoplysninger, ikke er omfattet af bestemmelserne i lov om behandling af personoplysninger. Datatilsynet har således udtalt, at følgende kombinationer ikke er omfattet af bestemmelserne i lov om behandling af personoplysninger:

4 Side 4 af 6 Kombinationen BBR-adresser + adressekoordinater. Kombinationen BBR-adresser + adressekoordinater + andre identifikationer som matrikelnummer, ejendomsnummer og/eller bygningsnummer. Kombinationen BBR-adresser + adressekoordinater + digitale topografiske kort. Kombinationen BBR-adresser + adressekoordinater + digitale matrikelkort. Kombinationen BBR-adresser + adressekoordinater + digitale natur- og miljøfaglige kort, f.eks. kort over fortidsminder. Kombinationen BBR-adresser + adressekoordinater + kommunale digitale tekniske kort. Ovenstående kombinationer kan således videregives uden at være bundet af restriktionerne i lov om behandling af personoplysninger. Derimod er BBR-adresser, som videregives sammen med personoplysninger, f.eks. sammen med andre oplysninger fra Bygnings- og Boligregistret eller fra ESR, omfattet af bestemmelserne i lov om behandling af personoplysninger. Det skal i den forbindelse understreges, at BBR-adresser, som er udvalgt på grundlag af kriterier, eksempelvis kriteriet stråtage, er personhenførbare, idet der både videregives en adresseoplysning og en oplysning om, at der til adressen er knyttet en ejendom med stråtag. Dette betyder, at reglerne om videregivelse til markedsføringsformål i lov om behandling af personoplysninger skal være opfyldt, såfremt datadistributøren videregiver oplysninger til dette formål. 3. Det Fælleskommunale Ejendomsdatasystem (ESR) og Københavns Kommunes Ejendomsdatasystem. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter må efter aftale med samtlige kommunalbestyrelser videregive offentligt tilgængelige oplysninger fra ESR og Københavns Kommunes Ejendomsdatasystem Oplysningerne fra ESR og Københavns Kommunes Ejendomsdatasystem må videregives til markedsføringsformål, såfremt datadistributøren forinden videregivelsen af oplysningerne til dette formål overholder reglerne om videregivelse af personoplysninger til markedsføringsformål i lov om behandling af personoplysninger og lov om markedsføring. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter henstiller til datadistributøren, at administrators navn og adresse ikke videregives til markedsføringsformål Oplysningerne fra ESR og Københavns Kommunes Ejendomsdatasystem må videregives til offentlige myndigheder, koncessionerede selskaber og virksomheder m.v. efter samme regler som oplysninger fra Bygnings- og Boligregistret, jf. under punkt 1.2. Undtagelser: 1. Oplysning om ejerstatus (hovedejer, ligestillingsejer, m.v.) må ikke videregives. 2. Oplysning om ejerandel må kun videregives til følgende rekvirenter:

5 Side 5 af 6 offentlige myndigheder, herunder selvejende institutioner eller private virksomheder, som varetager offentlig myndighed, hvor oplysning om ejerandel har betydning for opgavevaretagelsen, kreditinstitutter, ejendomsmæglere og ejendomshandlere, advokater, forsikringsselskaber, landinspektører og andre, der i erhvervsmæssigt øjemed udfører opgaver vedrørende overdragelse, forsikring, retsforfølgning, retsforhold i øvrigt, belåning af fast ejendom samt fysisk råden over fast ejendom, og organisationer, der varetager forbruger- eller brancheinteresser med henblik på rådgivning vedrørende de i nr. 2 nævnte forhold. 4. Specielt vedrørende ejers adresse fra ESR og Københavns Kommunes Ejendomsdatasystem Såfremt ejeren af en fast ejendom ikke er en person, dvs. er uden registreret personnummer, eksempelvis et A/S, er oplysningen om ejers adresse en offentligt tilgængelig oplysning, som datadistributøren må videregive efter de under punkt 3.2. sammenholdt med punkt 1.2. anførte regler. Såfremt ejeren af en fast ejendom er en fysisk person, dvs. har et registreret personnummer, er ejers adresse en fortrolig oplysning. Følgende afsnit drejer sig udelukkende om ejere, som er fysiske personer. Datatilsynet har givet tilladelse til, at ejers adresse bliver videregivet gennem Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters videregivelsesordning for ejendomsdata (OIS). Da ejers adresse som ovenfor nævnt er en fortrolig oplysning, skal den dataansvarlige myndighed, som er den kommune, hvori den pågældende ejendom er beliggende, give rekvirenten tilladelse til at indhente ejers adresse. En tilladelse skal indeholde en beskrivelse af den eller de påtænkte opgaver. Landinspektørvirksomheder har ret til at rekvirere ejers adresse til brug for landinspektørernes opgaver vedrørende matrikulære arbejder uden tilladelse fra den dataansvarlige myndighed. Herudover har visse offentlige myndigheder ved lov ret til at rekvirere oplysninger om ejers adresse uden tilladelse fra den dataansvarlige myndighed. Datadistributøren skal kontrollere, at rekvirenten har den fornødne tilladelse eller hjemmel til at indhente ejers adresse, og datadistributøren må således ikke videregive ejers adresse til en rekvirent før datadistributøren har modtaget dokumentation herfor. Såfremt rekvirenten allerede har tilladelse til at indhente ejers adresse gennem den gamle videregivelsesordning hos KMD A/S, skal rekvirenten eller datadistributøren bede Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter om at fremsende en kopi af den tidligere givne tilladelse til datadistributøren, således at datadistributøren er i besiddelse af den fornødne dokumentation for, at datadistributøren må udlevere ejers adresse til den pågældende rekvirent.

6 Side 6 af 6 5. Planregistret og Matrikelregistret Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter må efter aftale med samtlige kommunalbestyrelser videregive oplysninger fra Planregistret. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter må efter aftale med Kort & Matrikelstyrelsen videregive oplysninger fra Matrikelregistret. Dog videregiver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter matrikeloplysninger vedrørende ejendomme i Københavns Kommune efter aftale med Københavns Kommune. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har ikke indgået aftale med Frederiksberg Kommune om videregivelse af matrikeloplysninger vedrørende ejendomme i Frederiksberg Kommune og kan derfor ikke videregive disse oplysninger. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter videregiver oplysninger om fredskov, klitfredning, strandbeskyttelse og forurenede grunde efter aftale med Miljøministeriet. Det bemærkes, at datadistributøren ikke må videregive oplysninger om forurenede grunde til markedsføringsformål.

Videregivelsesregler angivet i dette dokument, er regler fastlagt af Erhvervs- og byggestyrelsen.

Videregivelsesregler angivet i dette dokument, er regler fastlagt af Erhvervs- og byggestyrelsen. Videregivelsesregler for KMD e-distribution Videregivelsesregler angivet i dette dokument, er regler fastlagt af Erhvervs- og byggestyrelsen. Efter en tilmelding til KMD e-distribution, vil du modtage

Læs mere

Bilag 6: Oversigt over videregivelsesreglerne

Bilag 6: Oversigt over videregivelsesreglerne Bilag 6: Oversigt over videregivelsesreglerne Side 2 af 6 Oversigt over videregivelsesreglerne I det følgende anføres det, i hvilket omfang de enkelte registre er omfattet af bestemmelserne i lov om behandling

Læs mere

fr :12 Til Erhvervs- og Byggestyrelsen

fr :12 Til Erhvervs- og Byggestyrelsen fr 09-11-2007 15:12 Til Erhvervs- og Byggestyrelsen Erhvervs- og Byggestyrelsen har bedt om Kort & Matrikelstyrelsens bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om videregivelse af data fra Bygnings- og

Læs mere

Udfyldes af kommunen. BBR-oplysninger om hel nedrivning kun hvis hele bygningen nedrives. Adresse. Matrikelbetegnelse

Udfyldes af kommunen. BBR-oplysninger om hel nedrivning kun hvis hele bygningen nedrives. Adresse. Matrikelbetegnelse Caspar Kommune Suderbovej 22 9900 Frederikshavn Udfyldes af kommunen Dato 06.05.2019 Sagsidentifikation - KLE 02.00.20G01 5 708410 044076 Udfyldes af kommunen Ejendomsnr. Byggesagsnr. Grundens ejendomsnr.

Læs mere

REGULATIV BOLIGPORTAL

REGULATIV BOLIGPORTAL REGULATIV BOLIGPORTAL SIDE 3 l 8 Regulativ om boligportalen I medfør af lov om almene boliger m.v. 64, stk. 1, jf. 94, nr. 5, og 95, stk. 1 og bekendtgørelse nr. 1307 af 18. december 2009 om drift af

Læs mere

Bekendtgørelse om videregivelse af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og øvrige ejendomsdata (OIS-Bekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om videregivelse af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og øvrige ejendomsdata (OIS-Bekendtgørelsen) BEK nr 195 af 07/03/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen j. nr. 07/08217

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om bygnings- og boligregistrering

Bekendtgørelse af lov om bygnings- og boligregistrering LBK nr 1080 af 05/09/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 31. august 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2013-2722

Læs mere

Brug af energiforbrugsdata for private borgere til strategisk energiplanlægning og energispareformål. Præsentation af hvidbog den 21.

Brug af energiforbrugsdata for private borgere til strategisk energiplanlægning og energispareformål. Præsentation af hvidbog den 21. Brug af energiforbrugsdata for private borgere til strategisk energiplanlægning og energispareformål Præsentation af hvidbog den 21. marts 2018 Brug af energiforbrugsdata for private borgere til strategisk

Læs mere

Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring

Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring Brevdato: 19.08.08 Journalnummer: 2008-632-0034 Datatilsynet vender hermed tilbage til sagen, hvor Forsvarets Personeltjeneste

Læs mere

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.]

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] !"#!"$! % &&&$!"$! [Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] Du har fra Rigspolitiet modtaget en blank børneattest, dvs. en attest, hvoraf det fremgår, at den person, oplysningerne

Læs mere

Afslag på anmodning om udtræk fra OIS (Den Offentlige Informationsserver) efter offentlighedslovens

Afslag på anmodning om udtræk fra OIS (Den Offentlige Informationsserver) efter offentlighedslovens 2015-1 Afslag på anmodning om udtræk fra OIS (Den Offentlige Informationsserver) efter offentlighedslovens 11 En journalist klagede over, at Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter havde afslået at

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Bilag 3: Dataelementer, som frit må videreformidles mhp andre formål end markedsføring

Bilag 3: Dataelementer, som frit må videreformidles mhp andre formål end markedsføring Bilag 3: Dataelementer, som frit må videreformidles mhp andre formål end markedsføring Side 2 af 8 Dataelementer, som fremgår af nedenstående tabel, kan anvendes frit. Dette gælder dog ikke brug til markedsføring

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter "Databehandleren")

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter Databehandleren) Databehandleraftale Mellem Webdomain CVR 21548995 (herefter "Databehandleren") og CVR 39708914 flex-job.dk IVS Kundenummer 171742 (herefter den "Dataansvarlige") er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

Kontrakt. mellem. Erhvervs- og Byggestyrelsen. Dahlerups Pakhus. Langelinie Allé København Ø

Kontrakt. mellem. Erhvervs- og Byggestyrelsen. Dahlerups Pakhus. Langelinie Allé København Ø Kontrakt mellem Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. og ------------------------------- --------------------------- ------------------------ (herefter benævnt

Læs mere

Energiforbrugsdata i BBR

Energiforbrugsdata i BBR Energiforbrugsdata i BBR Lidt om data, kvalitet, loven og de fremtidige planer Lars Misser Geoforum Temadag 27. november 2014 BBR som register for energidata Energiområdet er ét af 3 primære formål med

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Stillingsbesættende virksomhed Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på erhvervsmæssig

Læs mere

Via Kommunedata's Videregivelsessystem er det muligt at videregive ejendomsrelaterede oplysninger til private, halv- og heloffentlige brugere.

Via Kommunedata's Videregivelsessystem er det muligt at videregive ejendomsrelaterede oplysninger til private, halv- og heloffentlige brugere. ADMINISTRATIV INFORMATION BA/1 1. ADMINISTRATIV INFORMATION 1.1. Videregivelse af ejendomsrelaterede oplysninger Via Kommunedata's Videregivelsessystem er det muligt at videregive ejendomsrelaterede oplysninger

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 5. oktober 2017 Kontor: Databeskyttelseskontoret

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger ) Generelt om databeskyttelse Gennemsigtighed og samtykke...

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger ) Generelt om databeskyttelse Gennemsigtighed og samtykke... PERSONDATAPOLITIK Indholdsfortegnelse Kontaktoplysninger... 2 1) Generelt om databeskyttelse... 2 Gennemsigtighed og samtykke... 2 Videregivelse af personoplysninger... 2 2) Registreredes rettigheder...

Læs mere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere 1. Indledende bemærkninger Udbyderen og ejeren af denne hjemmeside www.bovia.dk er Bovia, Engstien 2 A, 6000 Kolding, CVR

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Knud Pedersen Jernbanegade 20 4690 Haslev Nævnet har modtaget klagen den 28. januar 2010. Klagen angår spørgsmålet,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse CVR. nr.: 29188327 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der

Læs mere

Vejledning om videregivelse. af personoplysninger til brug for forskning og statistik

Vejledning om videregivelse. af personoplysninger til brug for forskning og statistik Vejledning om videregivelse af personoplysninger til brug for forskning og statistik 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund 2. Definitioner 2.1. Personoplysning 2.2. Anonymiseret personoplysning (i persondatalovens

Læs mere

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre Kommunaludvalget, Retsudvalget L 72 - Bilag 2,REU alm. del - Bilag 60 Offentlig Folketingets Administration Lovsekretariatet 15. marts 2005 J.nr. 17 OMTRYKT (15/3 2005) (rettelse af eksempel markeret med

Læs mere

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger.

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger. GDPR - PROCEDURE/POLITIK FOR PERSONDATABESKYTTELSE Dataansvarlig Vincit Advokater ApS CVR-nr. 29 63 56 33 Trondhjems Plads 3, 4 2100 København Ø (herefter Vincit Advokater ) Tlf.nr.: +45 70 260 264 E-mail:

Læs mere

Persondatapolitik for VKST Revision Denne persondatapolitik forklarer, hvordan VKST Revision behandler dine personoplysninger.

Persondatapolitik for VKST Revision Denne persondatapolitik forklarer, hvordan VKST Revision behandler dine personoplysninger. Persondatapolitik for VKST Revision Denne persondatapolitik forklarer, hvordan VKST Revision behandler dine personoplysninger. 1 DATAANSVARLIG Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af

Læs mere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening 1. Indledende bemærkninger Udbyderen og ejeren af denne hjemmeside frederikshavnboligforening.dk

Læs mere

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.:

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.: Persondatapolitik Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven 59 4000 Roskilde Danmark CVR-nr.: 66234118 1 1. Indledning 1.1 Denne politik om indsamling og behandling af personoplysninger og anvendelse af

Læs mere

Sundhedsmæssige informationer Telefonnummer

Sundhedsmæssige informationer Telefonnummer Information om eleven Fulde navn Cpr. Nummer Adresse/postnummer og by Bopælskommune Klassetrin Information om forældre Forældre 1 Cpr. Nummer Adresse/postnummer og by Mobilnummer Arbejdsplads Telefon arbejdsplads

Læs mere

Selskabet har efter lovgivningen pligt til at informere dig om, hvordan Selskabet behandler og videregiver personoplysninger.

Selskabet har efter lovgivningen pligt til at informere dig om, hvordan Selskabet behandler og videregiver personoplysninger. Privatlivspolitik 1. Indledning Beskyttelse af dine Personoplysninger har Selskabets højeste prioritet. Selskabet behandler Personoplysninger og har derfor vedtaget denne personoplysningspolitik, der fortæller

Læs mere

Denne persondatapolitik forklarer, hvordan Plexus Advokater ApS behandler dine personoplysninger.

Denne persondatapolitik forklarer, hvordan Plexus Advokater ApS behandler dine personoplysninger. Denne persondatapolitik forklarer, hvordan Plexus Advokater ApS behandler dine personoplysninger. 1. Dataansvarlig Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger, er:

Læs mere

Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger

Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger i matriklen Af specialkonsulent LARS BUHL, Kort & Matrikelstyrelsen I artiklen beskrives de nye registreringer i matriklen af strandbeskyttelses-

Læs mere

Meddelelse om behandling af ansøgninger om optagelse af herboende EU-borgere på valglisten til Europa-Parlamentsvalget søndag den 25.

Meddelelse om behandling af ansøgninger om optagelse af herboende EU-borgere på valglisten til Europa-Parlamentsvalget søndag den 25. Til alle kommunalbestyrelser 8 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2014-13150 Doknr. 205243 Dato 25-02-2014 Meddelelse om behandling

Læs mere

Sagsnr. 26250-0 NOTAT OM DATABEHANDLING

Sagsnr. 26250-0 NOTAT OM DATABEHANDLING Sagsnr. 26250-0 NOTAT OM DATABEHANDLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse af problemstillingen... 3 2. Overladelse af persondata... 3 2.1. Behandlingshjemmel... 3 2.2. Dataansvar... 4 2.3. Databehandlerinstruks...

Læs mere

Hvis JA hvilken klasse: NEJ. Hvis JA hvilken dato:

Hvis JA hvilken klasse: NEJ. Hvis JA hvilken dato: 1/7 Skolen gør opmærksom på, at forældre skal gøre sig bekendt med skolens vedtægter via skolens hjemmeside, og at forældre skal være loyale over for skolens værdigrundlag. Desuden skal forældre holde

Læs mere

Vilkår og privatlivspolitik

Vilkår og privatlivspolitik Vilkår og privatlivspolitik 1. Ansvar Beskyttelse af dine persondata har vores højeste prioritet, uanset om disse data handler om dig, dine transaktioner, dine produkter eller dine serviceydelser. Vi behandler

Læs mere

KENDELSE. Det fremgår af sagen, at klagerne henvendte sig til indklagede med henblik på at få bistand ved en handel.

KENDELSE. Det fremgår af sagen, at klagerne henvendte sig til indklagede med henblik på at få bistand ved en handel. 1 København, den 21. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Danbolig Lyngby ApS Lyngby Torv 2 A 2800 Lyngby Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet mangelfulde oplysninger om en på ejendommen tinglyst

Læs mere

KERTEMINDE FORSYNING - VARME A/S Kohaven Kerteminde CVR-nr Kundeservice:

KERTEMINDE FORSYNING - VARME A/S Kohaven Kerteminde CVR-nr Kundeservice: Side 1 af 6 Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos vores 5 forskellige selskaber der repræsenterer: Kerteminde Forsyning A/S Kerteminde Forsyning - Spildevand A/S Kerteminde Forsyning - Vand

Læs mere

Kapitel 1. Ansøgning om beskikkelse som landinspektør

Kapitel 1. Ansøgning om beskikkelse som landinspektør Bekendtgørelse om beskikkelse som landinspektør, om anmeldelsespligt ved midlertidig udførelse af tjenesteydelser og om praktiserende landinspektørers oplysningspligter 1 I medfør af 1, stk. 5, 1, stk.

Læs mere

KENDELSE. I 2006 ønskede sælger at sælge de 2 matrikel numre på tilsammen 1.320 m².

KENDELSE. I 2006 ønskede sælger at sælge de 2 matrikel numre på tilsammen 1.320 m². 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Larsen Melbye Nielsen & Svane A/S v/aig Europe Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har angivet ejendomsskat med

Læs mere

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K NN T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M valg@im.dk W valg.im.dk Dato: 10. februar 2011 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: DEPMP Sags nr.: 1100224 Dok nr.: 441723 Afgørelse

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Advarselsregister Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at advare andre

Læs mere

Nedenfor under punkt 1 er en kort gennemgang af reglerne om ordregiverens forpligtelse til at overdrage oplysninger til leverandøren.

Nedenfor under punkt 1 er en kort gennemgang af reglerne om ordregiverens forpligtelse til at overdrage oplysninger til leverandøren. N O TAT Udveksling af medarbejderoplysninger ime l- lem ordregiver og leverandøren April 2011 Side 1/9 Dette notat behandler spørgsmålet om udveksling af medarbejderoplysninger imellem ordregiver og leverandøren

Læs mere

1. Generelt. 2. Dataansvarlig for persondata. 3. Hvornår behandler vi dine personoplysninger. 4. Hvilke oplysninger behandler vi om dig?

1. Generelt. 2. Dataansvarlig for persondata. 3. Hvornår behandler vi dine personoplysninger. 4. Hvilke oplysninger behandler vi om dig? 1. Generelt 2. Dataansvarlig for persondata 3. Hvornår behandler vi dine personoplysninger 4. Hvilke oplysninger behandler vi om dig? 5. Hvorfor behandler vi oplysninger om dig? 6. Lovgrundlaget for vores

Læs mere

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI/DEPTR Sags nr.: 1205091 Dok. Nr.: 1160795 Dato: 11. marts 2013 Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse

Læs mere

Persondatapolitik. Behandling af oplysninger Leasing Fyn behandler ikke personfølsomme oplysninger.

Persondatapolitik. Behandling af oplysninger Leasing Fyn behandler ikke personfølsomme oplysninger. Persondatapolitik Behandlingen af personoplysninger er reguleret af EU s Databeskyttelsesforordning (GDPR) og Databeskyttelsesloven og gælder for direkte personoplysninger eller personhenførbare oplysninger

Læs mere

Afgørelse Stadfæstelse af Syddjurs Kommunes afgørelse om tilslutningspligt

Afgørelse Stadfæstelse af Syddjurs Kommunes afgørelse om tilslutningspligt Til: xxx Nimtofte og Omegns Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. Syddjurs Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af

Læs mere

VILTOFT S PERSONDATAPOLITIK NÅR VI HAR MODTAGET PERSONOPLYSNINGER OM DIG

VILTOFT S PERSONDATAPOLITIK NÅR VI HAR MODTAGET PERSONOPLYSNINGER OM DIG VILTOFT S PERSONDATAPOLITIK NÅR VI HAR MODTAGET PERSONOPLYSNINGER OM DIG Hos VILTOFT tager vi persondatarettigheder seriøst. I det følgende kan du derfor læse hvordan vi behandler dine personlige oplysninger,

Læs mere

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven Kommunaludvalget 2012-13 L 4 Bilag 1 Offentligt Enhed IT og CPR Sagsbehandler GK Koordineret med [INI] Sagsnr. 1207136 Doknr.1033168 Dato 25. september 2012 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg

Læs mere

OFFENTLIG POLITIK FOR BEBOER OG DISSES HUS- STAND SAMT FRAFLYTTER

OFFENTLIG POLITIK FOR BEBOER OG DISSES HUS- STAND SAMT FRAFLYTTER OFFENTLIG POLITIK FOR BEBOER OG DISSES HUS- STAND SAMT FRAFLYTTER Indledende bemærkninger Udbyderen og ejeren af denne hjemmeside er Foreningen Børglum Kollegiet, CVR 46973119, Børglumvej 2, 8240 Risskov

Læs mere

Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste.

Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste. Blankettype: Spærreliste Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste.

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK Geo-referencing og event notification services

PERSONDATAPOLITIK Geo-referencing og event notification services PERSONDATAPOLITIK Geo-referencing og event notification services Oplysning om behandling af personoplysninger, jf. artikel 13 og 14 i EU Forordning 2016/679 ( GDPR ) Oplysningerne i nærværende persondatapolitik

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

Indmeldelsesblanket til Poulstrup Friskole og Børnehus

Indmeldelsesblanket til Poulstrup Friskole og Børnehus Indmeldelsesblanket til Poulstrup Friskole og Børnehus Når der i det følgende står skolen, gælder det også børnehuset. Skolen har brug for at indhente personoplysninger om eleven og dennes forældre i forbindelse

Læs mere

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af fredskovsnoteringen I forbindelse med ændringen af skovloven

Læs mere

AFTALE OM DATASIKKERHED I FORBINDELSE MED GODKENDELSE AF PRIVATE LEVERANDØRER UNDER FRIT VALGS-ORDNINGEN

AFTALE OM DATASIKKERHED I FORBINDELSE MED GODKENDELSE AF PRIVATE LEVERANDØRER UNDER FRIT VALGS-ORDNINGEN AFTALE OM DATASIKKERHED I FORBINDELSE MED GODKENDELSE AF PRIVATE LEVERANDØRER UNDER FRIT VALGS-ORDNINGEN Mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa (i det følgende benævnt Dataansvarlige ) og Leverandør

Læs mere

N O TAT. Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook. 1. Sagens baggrund

N O TAT. Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook. 1. Sagens baggrund N O TAT Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook 1. Sagens baggrund Ved e-mails af 5. juli 2010 og 3. august 2010 har Frederiksberg Kommune rettet henvendelse

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

(Kunden og Databehandleren herefter hver for sig kaldet en Part eller Parten og tilsammen Parter eller Parterne )

(Kunden og Databehandleren herefter hver for sig kaldet en Part eller Parten og tilsammen Parter eller Parterne ) Databehandleraftale Denne databehandleraftale er indgået dags dato mellem: klinikforafspaending.easyme.dk (CVR: 30978595) kontakt@klinikforafspaending.dk klinikforafspaending.easyme.dk (herefter kaldet

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

Privatlivspolitik Erhvervshus Midtjylland

Privatlivspolitik Erhvervshus Midtjylland Privatlivspolitik Erhvervshus Midtjylland INFORMATION OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER For os er ansvarlig omgang med dine personoplysninger vigtig. Nedenfor kan du læse hvordan vi behandler personoplysninger

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Herved bekendtgøres lov om udstykning og anden registrering i

Læs mere

Vejledning. Tværinstitutionelt samarbejde mellem regioner og universiteter vedrørende sundhedsdata. September 2018

Vejledning. Tværinstitutionelt samarbejde mellem regioner og universiteter vedrørende sundhedsdata. September 2018 Vejledning Tværinstitutionelt samarbejde mellem regioner og universiteter vedrørende sundhedsdata September 2018 Vejledningen er godkendt af universitetsrektorer og regionsdirektører Vejledning Tværinstitutionelt

Læs mere

kommunen ikke vil videreformidle dokumentation for L s timeforbrug og kørsel der kræves betaling (fra L s side) til at få udleveret materialet.

kommunen ikke vil videreformidle dokumentation for L s timeforbrug og kørsel der kræves betaling (fra L s side) til at få udleveret materialet. Dato 5. marts 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/17766-13 Side 1/5 Medd. klager, at afgør. er lovlig I brev af 3. december 2014 har F klaget over Sorø

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Kreditoplysning Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på erhvervsmæssig videregivelse

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet FOU nr 2012.0011 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2019 Ministerium: Journalnummer: Folketinget Opfølgning / Opfølgning til Ingen 2012-11. Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det: Kendelse af 22. april 2008 (J.nr. 2007-0014802). Anmodning om aktindsigt i tilsynssager ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt Offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Lise Høgh

Læs mere

Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion. 2. Vores behandlingsaktiviteter Kundesamarbejdet

Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion. 2. Vores behandlingsaktiviteter Kundesamarbejdet Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion Haamann Statsautoriseret Revisionspartnerselskab (Haamann) er forpligtet til at beskytte fortroligheden, integriteten og tilgængeligheden af

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 17. marts 2009 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Lars Hyldgaard Sallinggade 2 7800 Skive Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udleveret en ikke gyldig tilstandsrapport

Læs mere

Bilag 10: Dataelementer, som frit må videreformidles mhp andre formål end markedsføring

Bilag 10: Dataelementer, som frit må videreformidles mhp andre formål end markedsføring Bilag 10: Dataelementer, som frit må videreformidles mhp andre formål end markedsføring OIS-datadistributørkontrakten, version 3, bilag 10 (3. marts 2005) Side 2 af 10 Dataelementer, som fremgår af nedenstående

Læs mere

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007)

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007) Side 1 af 8 Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007) Kapitel 1 Lovens område 1. Stk. 7. Loven gælder for enhver form for behandling af personoplysninger i forbindelse

Læs mere

Uddrag af lov om behandling af personoplysninger

Uddrag af lov om behandling af personoplysninger Myndighed: Justitsministeriet Udskriftsdato: 7. oktober 2016 (Gældende) Uddrag af lov om behandling af personoplysninger 1-4. (Udelades) Afsnit II Behandlingsregler Kapitel 4 Behandling af oplysninger

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1224 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1224 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1224 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 11. juli 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christina Thode

Læs mere

Dette dokument er oprettet ved hjælp af en skabelon fra SEQ Legal (seqlegal.com)

Dette dokument er oprettet ved hjælp af en skabelon fra SEQ Legal (seqlegal.com) I overensstemmelse med EUs Generelle Data Beskyttelses Forordning (GDPR) er vores virksomhed ISODAN ApS ejer af Cool Machine Europe forpligtet til at beskytte dine personlige oplysninger i henhold til

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 12. december 2017 Kontor:

Læs mere

Privatlivspolitik i PPclinic

Privatlivspolitik i PPclinic Privatlivspolitik i PPclinic Privatlivspolitik I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient, indsamler og behandler PPclinic, som dataansvarlig, personoplysninger.

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder. Privatlivspolitik Aktive og forhenværende kunder hos Biokraft A/S Version 1.1. juni 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Dansk Telemedicin A/S Robert Jacobsens Vej 68 2300 København S CVR.nr.:

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 4. marts 2015 blev der i sag 249 2013 AA [Adresse] [By] mod Ejendomsmægler Marie Louise Pedersen [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 29. november 2014 har AA indbragt ejendomsmægler

Læs mere

Dansk ErhvervsFinansiering A/S (i det følgende kaldet DEF ) er dataansvarlig i forbindelse med behandling af oplysningerne.

Dansk ErhvervsFinansiering A/S (i det følgende kaldet DEF ) er dataansvarlig i forbindelse med behandling af oplysningerne. Side 1 af 5 PRIVATLIVSPOLITIK Denne privatlivspolitik finder anvendelse for kunder og personer, der interagerer med Dansk ErhvervsFinansiering A/S i forbindelse med deres tilknytning til kunder og/eller

Læs mere

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg Sendt til: Cc: danva@danva.dk lgc@danva.dk og sv@danva.dk 21. december 2018 DANVAs henvendelse til Datatilsynet om behandling af

Læs mere

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på HKI s Persondatapolitik Formålet med denne persondatapolitik er at oplyse om, hvordan HKI behandler personoplysninger og om, hvilke rettigheder den registrerede har i henhold til databeskyttelsesforordningen.

Læs mere

Persondatapolitik. Dataansvarlig Fiberby ApS Otto Busses Vej København SV Danmark CVR-nr.:

Persondatapolitik. Dataansvarlig Fiberby ApS Otto Busses Vej København SV Danmark CVR-nr.: Persondatapolitik Dataansvarlig Fiberby ApS Otto Busses Vej 5-048 2450 København SV Danmark CVR-nr.: 28292139 1 1. Indledning 1.1 Denne politik om indsamling og behandling af personoplysninger og anvendelse

Læs mere

Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S

Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os

Læs mere

SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER

SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER Det er vigtigt for Norddjurs Kommune, at alle, som har givet Norddjurs Kommune personoplysninger, kan være trygge ved, at Norddjurs Kommune behandler

Læs mere

Boligudvalget S Offentligt

Boligudvalget S Offentligt Boligudvalget S 109 - Offentligt Folketingets Boligudvalg Høringsnotat vedr. forslag til lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, retsafgiftsloven og tinglysningsloven. 1. Indledning Udkast

Læs mere

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E I A R B E J - D E R N E S B O L I G F O R E N I N G

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E I A R B E J - D E R N E S B O L I G F O R E N I N G B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E I A R B E J - D E R N E S B O L I G F O R E N I N G 1. Indledende bemærkninger... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Dataansvar... 2 2. Behandling

Læs mere

Privatlivspolitik for boligsøgende, beboere og fraflyttere

Privatlivspolitik for boligsøgende, beboere og fraflyttere Privatlivspolitik for boligsøgende, beboere og fraflyttere i ejendomme administreret af TOGT koncernen Vi tager beskyttelse af dine personoplysninger alvorligt I denne privatlivspolitik kan du finde oplysninger

Læs mere

RETNIGSLINJER OM SIKRING AF REGISTREREDES RETTIGHEDER

RETNIGSLINJER OM SIKRING AF REGISTREREDES RETTIGHEDER Bostedet Skovmosen Skovmosen 8, 3450 Allerød Hovmosegaard STU Gammel Bregnerødvej 16, 3520 Farum CVR.nr. 17814001 har den 31.01.2018 fastlagt følgende retningslinjer om sikring af registreredes rettigheder

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Privat virksomhed Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger om rent private forhold der foreta- ges for en privat dataansvarlig. Felter markeret

Læs mere

OIS - - Vision, mål og strategier

OIS - - Vision, mål og strategier OIS - - Vision, mål og strategier OIS arkitekturprodukter 25. januar 2018 Indledning Dokumentationen omkring OIS er struktureret med inspiration fra OIO Arkitekturguidens arkitekturreol, således at arkitekturprodukterne

Læs mere

Persondatapolitik. Dataansvarlig Vision Management A/S Kongevejen Holte Danmark CVR-nr.:

Persondatapolitik. Dataansvarlig Vision Management A/S Kongevejen Holte Danmark CVR-nr.: Persondatapolitik Dataansvarlig Vision Management A/S Kongevejen 426 2840 Holte Danmark CVR-nr.: 31941660 1 1. Indledning 1.1 Denne politik om indsamling og behandling af personoplysninger og anvendelse

Læs mere

Hvis du har spørgsmål til denne Privatlivspolitik eller til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os her:

Hvis du har spørgsmål til denne Privatlivspolitik eller til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os her: P RIVATLIVSPOLITIK DANMARKS REJSEB UREAU FORENING Denne Privatlivspolitik er fastlagt af [Danmarks Rejsebureau Forening] (samlet betegnet [Danmarks Rejsebureau Forening], vi, os eller vores i denne Privatlivspolitik)

Læs mere

Supplerende høringsnotat til lovforslag om ændring af lov om frikommuner

Supplerende høringsnotat til lovforslag om ændring af lov om frikommuner Kommunaludvalget 2012-13 L 188 Bilag 3 Offentligt Enhed ADMPOL, Administrationspoli tisk kontor Sagsbehandler DEPHVJ Koordineret med Sagsnr. 2012-01707 Doknr. 77313 Dato 27-03-2013 Supplerende høringsnotat

Læs mere

Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om Skats retningslinjer for inddragelse af partsrepræsentanter ved kontakt mellem Skat og en skattepligtig.

Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om Skats retningslinjer for inddragelse af partsrepræsentanter ved kontakt mellem Skat og en skattepligtig. Skats formodning for fortsat partsrepræsention. Tavshedspligt mv. Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om Skats retningslinjer for inddragelse af partsrepræsentanter ved kontakt mellem Skat og en skattepligtig.

Læs mere

Uddrag af persondataloven

Uddrag af persondataloven Uddrag af persondataloven Behandling af oplysninger 5. Oplysninger skal behandles i overensstemmelse med god databehandlingsskik. Stk. 2. Indsamling af oplysninger skal ske til udtrykkeligt angivne og

Læs mere

1. Oplysningspligt overfor den registrerede hvor oplysningerne indsamles hos den registrerede

1. Oplysningspligt overfor den registrerede hvor oplysningerne indsamles hos den registrerede RETNIGSLINJER OM SIKRING AF REGISTREREDES RETTIGHEDER IHT. DATABESKYTTELSESFORORDNINGEN Vinde Helsinge Friskole, Vestsjællands Idrætsefterskole Vinde Helsingevej 41, 4281 Gørlev CVR-nummer: 57 24 02 10

Læs mere