Spillestil for U10 -> U14

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spillestil for U10 -> U14"

Transkript

1 Spillestil for U10 -> U14 Skrevet i et sprog der er forståeligt for aldersgruppen. VI har bolden - Grundlæggende I 11 mands spiller vi Alternativet er, at vi spiller med diamant. (Bruges tillige hos 7 & 9 Mands afd. som rettesnor, dog med ændringer af 'talsystemet' så dette passer til antal spillere på banen) Vi skaber spillere, der søger bolden ikke bolde, der søger spilleren. Kortere pasninger og tæmninger skal helst ske med indersiden af foden med både højre og venstre. Man bruger (i det omfang, det er muligt) den fod der er længst væk, hvorfra bolden kommer. Taktisk kan vi vælge at have kantspillere/winger, der holder bredden i det opbyggende spil, og som søger baglinien i mere traditionel forstand. Eller vi kan vælge at lægge deciderede angribere på kanterne. Med angribere som kanter kan vi vælge at spille et meget direkte spil, hvor angriberne eventuelt har den frihed, at de gerne må skifte plads. Med tre angribere, er det vigtigt, at de alle er med fremme i selve afslutningsspillet. Det er et succes kriterie i sig selv, at vi i kampene har bolden mere end modstanderen. Det er mest udviklende for spillerne at være i boldbesiddelse. Målmanden Målmanden deltager i spillet som markspiller, når vi har bolden. Han skal helst spille bolden modsat den side, som han modtager bolden fra. Hvis reglen er, at målmanden må tage bolden op, skal han kun gøre det i nødstilfælde, idet vi prøver at træne, at man ikke må den tage den op ved tilbagelægning. Målmanden skal være i stand til at sætte spillet hurtigt i gang efter hjørne eller frispark til modstanderen. Det vil sige at målmanden skal som sin første tanke, efter at han har grebet bolden, vurdere om han kan finde en medspiller, der er godt placeret til at gennemføre en kontra. Målmanden skal kunne sætte spillet i gang med stor præcision med både kast og udspark. Målmanden sætter oftest spillet i gang til back eller midterforsvarer. Han skal som udgangspunkt have en lige så god sparketeknik som en markspiller. Det vil sige, at han i vid udstrækning skal træne pasningsspil og afleveringer ligesom markspillerne. På målspark søger målmanden en af forsvarerne med aflevering langs jorden. Hvis modstanderen presser højt må målmanden sparke langt - ud mod kanterne. Forsvaret I det opbyggende spil skal vi bruge skålen, dvs at vi skal køre bolden rundt i backkæden, oftest med backerne lidt højere placeret på banen end midterforsvar.

2 Backer og forsvarere skal opmuntres og motiveres til at modtage bolden fra målmanden og tage sig af det opbyggende spil. Hvis back eller midterforsvar ikke kan skille sig af med bolden, skal de andren forsvarer falde ned i banen for at give plads til at spille bolden tilbage og videre rundt. Der spilles enkelt rundt i forsvaret og med tålmodighed dvs. at man forsøger at spille med få berøringer. Oftest spilles nærmeste mand i backkæden. Vi skal undgå at løbe bolden frem. Til gengæld må både backer og midterforsvar gerne tage meter, hvis der pludselig er meget plads til at føre bolden frem. Midterforsvar må gerne gå med på midtbanen for at skabe overtal. Hvis det sker skal de andre forsvarer holde igen. Backerne skal også være opmærksomme på, at der mangler en spiller i forsvaret. Afleveringer fra forsvarsspillere frem i banen, der kan holdes fladt og på jorden - SKAL holdes på jorden. Ind imellem er det vigtigt, at spille en aflevering fra forsvar til dyb angriber eller offensiv midtbanespiller. Denne aflevering åbner muligheden for at flere spillere bliver retvendte. Dybdeløb fra vores backer skal oftest ske på ydersiden af modstanderens backs. Overlab skal ske dynamisk og i ryk oftest på ydersiden af boldholderen. Eksempelvis fra back en på kantspilleren. Overlab må ikke ske, når kantspilleren er vendt ned i banen eller kigger ned mod eget mål, hvorved han ikke inviterer til det. Overlab skal helst ske, når kanten er retvendt. Midtbanespillerne Midtbanespillerne skal orientere sig inden de modtager bolden, således at de kan fornemme, hvor frie de er. De skal orientere sig ved lige at kigge over skulderen. De skal også være i stand til at skabe plads til sig selv ved at gennemføre en lille forfinte. Den defensive midtbanespiller kan vælge at falde ned mellem forsvarerne. Eller han kan placere sig få meter foran forsvaret. Hvis det sker, skal begge backer med det samme stå højt i banen. På den måde går man periodevis over og spiller med færre forsvarsspillere. Det er vigtigt, at forsvarsspillerne ikke kommer til at være på linje, men at den ene træder op i banen for at være støtte i det opbyggende spil. I det opbyggende spil skal de spillere, der skal modtage bolden være opmærksomme på, at de ikke kommer til at skygge for hinanden. Det vil sige, at man sørger for at man ikke står på linje og dækker hinanden, når boldholderen søger en mulighed for aflevering. Kanterne Kantspilleren inviterer til overlab, når han på sin førsteberøring eller dribling vinkler løbe med bolden ind i banen, hvorved der pludselig bliver plads til at løbe på ydersiden. Det kan i den situation også være en af midtbanespillerne, der laver overlab.

3 Kanten kan løbe dybt på både yderside og inderside af modstanderback en. Hvis vi har hurtig boldcirkulation, og modstanderforsvaret ikke får sideforskudt, kan kanten nogle gange finde plads til at løbe på indersiden af back en dette kan især ske, hvis der er relativt langt imellem modstanderens back/forsvare. Angriberen Angriberen bevæger sig oftest i en bredde af banen, der svarer til straffesparksfeltets bredde. Hvis han søger kanterne, er det fordi kantspilleren har bevæget sig ind i banen. Angriberen skal have et samarbejde med de(n) offensive midtbanespiller med henblik på at søge ned i banen (og hente bolden) og true dybden, hvorved han sætter de andres forsvarere i bevægelse. Omstillinger Hvis vi erobrer bolden tilbage på vores egen banehalvdel er det mest indlysende at spille bredt og holde fast i bolden. Med tålmodighed, lad bolden gøre arbejdet. Hvis vi erobrer bolde fremme på modstanderens banehalvdel skal vi i første omgang kigge dybt altså vurdere om vi med hurtigt spil dybt eller driblinger direkte på forsvar kan skabe en målchance. Omstillinger og kontraer skal udføres i højt tempo. Man skal kunne se på spillerne, at de søger at komme til afslutning med få afleveringer. Afslutningsspil overfor forsvar i balance Som udgangspunkt søger vi først den dybe aflevering til angriberen på den sidste 1/3 af modstanderens banehalvdel. I det omfang det er muligt skal vi nå at have 3-4 mand i feltet, når der er indlæg fra kanterne. Hvis kanten nå baglinien er det en god regel at bolden enten helst skal spilles højt og ind ved 2 stolpe (fordi forsvarerne oftest lukker det forreste område af) eller man skal spille skråt tilbage til opkommende midtbanespillere. På indlæg søger angriberen forreste område offensiv midt området mellem lille felt og straffesparkspletten. Modstatte kant skal altid nå med ind under mål (bagerste område), når der kommer indlæg fra modsatte side. Hvis angriberen søger ned mod bolden, skal de(n) offensive midtbanespiller(ere) være opmærksomme på det rum eller den lomme, som angriberen efterlader sig. Vi skal altid være opmærksomme på riposter. Frispark til os

4 Frispark foran mål, der skal sparkes direkte sparkes oftest af venstrebenet i højre side og højrebenet i venstre side. Hvis vi får frispark på midten af banen er det en god ide at tage dem hurtigt, fordi modstanderen ofte er uopmærksom. Hvis ikke det er muligt må der bruges tid på at finde en medspiller. Frispark på siderne sparkes imod det lille felt foran målmanden. Indløbene skal være vel timede (venstrebenet sparker fra højre side og omvendt) Hjørnespark til os Vi har følgende muligheder på hjørne: Det korte, hurtige hjørne, hvor bolden spilles hurtigt til medspiller, hvorefter sparkeren løber uden om, får bolden igen og afslutter eller lægger bolden ind over. Kombinationer hvor der skiftes plads mellem flere spillere, der er grupperet foran målmanden. DE har bolden - Grundlæggende Vi spiller forsvarsspil efter kombinationen af zoneopdækning og blokforsvar. Vi spiller med sideforskydning og pres, støtte, sikring. Vores preslinie er afhængig af modstanderen, og vores ønske om at forcere og lægge pres. Når modstanderen har bolden handler det om at stå således, at vi dækker banen af og samtidig gør det så nemt for os som muligt at erobre bolden højt på banen. Vi forsøger at gå meget hurtigt i genpres, når vi taber bolden. Nærmeste mand skal reagere med at presse med det samme. Forsvarerne skal undgå at gå i glidende tacklinger med mindre det er absolut eneste mulighed for at erobre bolden eller undgå et skud på vores mål. Ved at blive på benene har man langt bedre muligheder for at reagere og følge med modstanderen. Vores spillere er rigtig gode til at prikke bolde. Det vil sige, at vi i stedet for at fokusere på at tackle bold/mand, så koncentrerer vi os om at få spillet bolden væk fra modstanderen. Det betyder, at vi træner timingen i at prikke bolden, når modstanderen netop har haft et touch på bolden. Bolde, der sparkes ud fra modstandernes målmand må helst ikke nå at hoppe på jorden foran vores forsvar. Disse bolde skal mødes mens de er i luften. Presspil Vi lægger højt pres på hold, der er pasnings- og tempomæssigt svagere end os. Det kan også være en fordel at lægge højt pres mod hold, der bruger mange stationer i det opbyggende spil, eller hold, hvor spillerne ofte glemmer at blive retvendt, når de modtager bolden.

5 Vi har succes i vores presspil, når: (1) Modstanderen tvinges til at spille bolden ud af banen. (2) Modstanderen mister bolden i 1V1 situation og vi fastholder boldbesiddelse (3) Modstanderens aflevering opsnappes af vores spillere og vi fastholder boldbesiddelse Når vi løber i pres er vi opmærksomme på ikke at buse for meget. Det betyder at vi skal komme tæt på modstanderen, uden at vi bliver afdriblet med det samme. Det kræver, at man kigger på bolden og har et lavt tyngdepunkt. Når der mangler pres på modstanderens boldholder falder forsvaret, og backerne trækker ind. Jo tættere, man kommer på eget mål jo tættere kommer forsvarerne til at stå. Man klemmer sammen for at undgå, at modstanderne kan finde plads til at spille boldene i dybden. Er der pres på modstanderen og især når modstanderen er fejlvendt - kan alle (sikringsspillerne) bevæge sig fremad. Hvis modstanderen spiller bagud skal alle sikringsspillere bevæge sig fremad. Vi skal helst løbe til pres, når bolden er under vejs. Hvis man ikke lige er tæt nok på, skal man vente med indgreb (prikke bolden), indtil modstanderen har taget første træk. En fejlvendt spiller må ikke få lov til at vende sig og vi skal komme så tæt på ham som muligt og samtidig forsøge at kunne se bolden (i denne situation er det meget vigtigt at undgå at lave frispark). Når vi råber eller kommunikerer til den spiller der er tættest på modstanderens boldholder, bruger vi højre-venstre info. Derved fortæller vi medspilleren, hvilken side, som det er vigtigst for ham at dække fra (med henblik på nemmest at erobre bolden). Dødbolde til modstanderen Vi skal springe på alle bolde der i nærheden af os og i luften om ikke andet for at genere modstanderen og undgå at de kommer for let til bolden. Spillestil for U15 -> U21 SPILLESYSTEM Vi vil som udgangspunkt spille 4:3:3. Alternative løsninger 4:5:1 eller 3:4:3 VI BOLD Opbygnings- og afslutningsspil Opbygnings- og afslutningsspil - målmand Målmanden skal altid være en mulig spilstation. Skal spilles på den/det rigtige fod/ben.

6 Bolden skal som udgangspunkt vendes/spilles i modsat retning hvor den kom fra. Målmanden kan efter modstanders standardsituation, sætte spillet hurtigt i gang ved erobring i luften, redning mv., enten ved kast eller spark frem til kanterne. Opbygningsspil - overfor lavt- og middel pres Bolden skal spilles rundt i forsvarskæden. Som udgangspunkt spilles nærmeste mand. Variation af centrale forsvarsspillere: aflevering til fri kantspiller. De 2 bagerste centrale midtbanespillere søger boldholder for at lægge af (med vinkel) eller vende bolden. Dette gøres ved at foretage midtbaneløb, hvor bolden 'hentes'. Den øverste centrale midt venter/søger frie rum andre steder centralt. Angriberen søger ned i banen for at være spilstation ved fremadrettet spil. Han søger ned for at lægge af, gerne med vinkel. Den øverste centrale midtbanespiller søger herefter op i det rum angriber har forladt. Vi søger at spille op/ned/ud eller op/ned/op, med brug af angriber, øverste midt. Dette gøres på den sidste 1/3 af banen. (I) Kantspiller, der "spiller i forkert side", kan trække ind i banen mellem modstanders forsvarslinie og midtbanekæde. Kantspiller, der "spiller i rigtig side" holder som udgangspunkt bredden og arbejder på at komme i dybden bag modstandernes forsvarslinie med henblik på indlæg. Backs skaber brede / spiller offentsivt, i den side kantspilleren trækker ind. Den modsatte back trækker ind i banen og forbliver i forsvarslinien med de 2 centrale forsvarsspillere. Den ene centrale forsvarsspiller "lukker" hullet efter back i fremdrift. (vi sideforskyder) Vi søger at spille fra side til side, ind over midt med korte pasninger. Dette gøres med stor præcision i pasningerne. Dette gøres som udgangspunkt på den første 2/3 af banen. (S) Centrale forsvarsspillere bliver som udgangspunkt tilbage. De holder spillet flydende ved at spille bolden hurtigt fra side til side. Spillet i forsvarskæden søges at spilles ved at skabes vinkler. Der spilles 'i skål' Opbygningsspil - overfor højt pres Bolden spilles rundt med førstegangsafleveringer i vinkler i forsvarskæden. Hvis fri: Centrale midtbanespiller henter bolden vha. midtbaneløb fra backs/central forsvarer - spiller med førstegangsafleveringer enten til central forsvarer modsat eller ud til back - centrale midtbanespillere må som udgangspunkt ikke forsøge vending i denne situation hvis han er presset. (han skal spille 'næsebold') Er han ikke presset, skal han søge vending, og bryde deres kæder med aflevering - bredt før dybt Fra backkæde kan ligeledes anvendes lange diagonalskift til fri kant. Er vi ikke i stand til at spille bolden rundt med den nødvendige præcision og sikkerhed, sparkes bolden frem mod angriber eller mod modstanders bagrum (frimærkerne). Kæderne skubbes herefter hurtigt op og fokus lægges på såvel 1. som eventuelt 2. bolden med aggressivt pres på modstanders boldholder. Opbygningsspil - standardsituationer Målspark: Der veksles mellem korte og lange udspark afhængig af situationen. Som udgangspunkt spilles bolden ud af feltet overfor lavt og middel pres og når modstanders forsvar er i balance. Overfor højt pres og modstanders forsvar i ubalance sparkes hurtigt ud. Her sparkes mod kanterne.

7 Frispark: "Langt" fra mål skal disse tages hurtigt og gerne være fremadrettet, hvis der herigennem er en klar fordel, ellers tages disse med fornuft og tålmodighed. Indkast: Tages af backs på de første 2/3 af banen med mindre der er en klar fordel i at tage det hurtigt og backs ikke er på plads. Som udgangspunkt kastes med vinkel fremad eller bagud. Der kastes ikke lige ind i banen. Opbygningsspil - generelt Man gør sig hele tiden spilbar for sine medspillere for at der derved skabes flere afleveringsmuligheder. Efter aflevering foretages bevægelse for igen at være spilstation. I pressede situationer spilles som udgangspunkt bagud, i upressede spilles fremad/sidevejs. Afslutningsspil - overfor forsvar i balance På kant, i eller omkring feltet (sidste 1/3) udfordres i 1v1 situationer. Dybe stikninger i frit rum til angriber foretages først på sidste 1/3 Dybdeløb af øverste central midtbane hvis og når angriber søger ned mod boldholder. Dybdeløb af kant foretages indenom modstanders backs. Dybdeløb af backs foretages udenom modstanders backs. Indlæg fra kanterne - pres på forreste stolpe af angriber, bagerste stolpe af modsatte kant, midterrum (mellem plet og lille felt) af øverste midtbane samt feltets kant af bagerste midtbane. Således at vi har 4 mand i feltet. Ved alle afslutninger skal der følges op og afsluttes på eventuelle riposter. Afslutningsspil - overfor forsvar i ubalance På kant, i eller omkring feltet (sidste 1/3) udfordres i 1v1 situationer. Dybe stikninger i frit rum til angriber foretages først på sidste 1/3 Dybdeløb af øverste central midtbane hvis og når angriber søger ned mod boldholder. Dybdeløb af kant foretages indenom modstanders backs. Dybdeløb af backs foretages udenom modstanders backs. Indlæg fra kanterne - pres på forreste stolpe af angriber, bagerste stolpe af modsatte kant, midterrum (mellem plet og lille felt) af øverste midtbane samt feltets kant af bagerste midtbane. Således at vi har 4 mand i feltet. Ved alle afslutninger skal der følges op og afsluttes på eventuelle riposter. Afslutningsspil - standardsituationer Hjørnespark og frispark Alle standardsituationer skal udføres med stor grad af koncentration, uagtet om det sker hurtigt eller med tålmodighed. Afslutningsspil - generelt Altid 1 central (midtbane) spiller i centrum til opsamling af bolden der cleares fra modstander for at fastholde trykket.

8 Centrum er her som udgangspunkt et sted mellem modstanders felt og midten af banen. Vi skal forsøge at komme til afslutning i alle situationer. Ved afslutninger lige omkring eller tæt under mål: skud - afslut fladt hovedstød - heades nedad Omstillingsspil - De / Vi VIGTIGT: Alt efter hvor bolden erobres, spilles dybt før bredt (I) / bredt før dybt (S). Ved erobring/generobring på egen banehavldel, spiller vi efter (S) princippet hvor vi spiller bredt før dybt. Der spilles rundt med tålmodighed. Ved erobring/generobring højt på banen spilles som udgangspunkthurtigt frem i banens længderetning og dette sker efter (I) princippet hvor vi spiller dybt før bredt. Første aflevering skal være fremadrettet i banens længderetning, gerne så dybt som muligt. Kæderne skubbes herefter hurtigt op, således at vi står kompakt. Omstillingsspil - Vi / De VIGTIGT: Alt efter hvor bolden bliver erobret af modstander/tabt af egen spiller, følger vi følgende principper. Ved erobring/tab på modstanders banehalvdel, søges hurtig generobring (i en periode på max 10 sek). Dette gøres ved højt og aggresivt pres på boldholder. Her lægges der pres fra nærmeste mand, den næstnærmeste støtter - genpres. Resten af holdet falder og reorganisere (centrere). Ved tab/erobring af bold på egen banehalvdel, søger nærmeste mand at skærme af uden at buse, den næstnærmeste støtter - genpres. Der dækkes af således at vi søger at få spil ud af banen. Resten af holdet falder og reorganisere (centrere). DE BOLD Erobring - og forsvarsspil Målmand Denne skal fungere som sweeper. Har hovedansvaret for bagrummet (feltet). Denne skal dirigere og kommunikere hørligt med forsvarskæden. Denne skal være "på" og være hørlig i sin dirigeren af også de øvrige medspillere på banen. Denne skal udstråle autoritet og selvtillid. Forsvarsspil i balance Udgangspunkt: Vi vil spille efter princippet pres støtte sikring med blok, hvor der altid skal være pres på boldholder på den preslinie/eller i det område på banen 1. forsvarer (angriberen) vælger at lægge

9 presset i. (Om vi vælger højt, middel eller lavt pres vil afhænge af vores egen formåen, modstanderens styrke samt efter situationen i kampen). Vi spiller med sideforskydning i bagkæde og på midtbanen. Forsvars- og midtbanekæde sideforskyder i forhold til bolden og dens bevægelser. Sideforskydningen sker mens bolden er i bevægelse, og styres af modsatte back/kant. Som udgangspunkt befinder alle sig mellem bolden og eget mål. Angriber deltager som udgangspunkt ikke i forsvarsspillet, hvis denne er i en position på banen, højere end bolden ved erobring/tab. Situationsbestemt: Er bolden på kanten presser kantspiller/back op således at kæderne i form danner en "hockeystav". Angriber holder midten ved, at angriber skærmer for aflevering tilbage til forsvarsmidten og øverste centrale midt falder og dækker indad og nedad i midten. Er bolden centralt, trækker såvel kanter som backer ind i banen til aftalte positioner. Central forsvarsspiller er ansvarlig for at skubbe op - hvem der gør dette aftales før hver kamp. Rummet mellem forsvar og midtbane, dækkes som udgangspunkt af den ene af de centrale midtbanespillere, også ved modløb fra modstanders angriber fra vores forsvarslinie. Centralt forsvar holder midten, backs og kanter tager kant/backs. Forsvarsspil i ubalance Ved boldtab hvor modstanderne forsøger sig med hurtigt omstillingsspil presser nærmeste mand uden at buse på modstanders boldholder, den næstnærmeste støtter - genpres. Resten af holdet falder og reorganisere (centrere). Ved opspil gennem midt, skal forsvarskæden centrere og falde ned på linie. Den enkelte situation afgøre, hvor dybt der skal faldes før forsøg på bolderobring. Forsvarsspil - generelt Ved pres på modstanders boldfører uden kommunikation bagfra - dækkes indad og nedad. Ved bandespil følges bandende spiller. Når modstanderen har kontrol over bolden dækkes af. (ikke buse). Vi arbejder efter højre / venstre princip, hvor bagerste mand styre hvilken side der dækkes af. Forsvarsspil - standardsituationer Hjørnespark - Opstilling: Målmand har som udgangspunkt det lille felt foran målet og "luftballon" bolde. 1 mand sørger bold og er dermed den 'frie mand'. Han opholder sig i bagerste rum af feltet inden afvikling af dødbolden 1 dækker forreste område. Løber ud ved kort hjørne 1 i bagerste del af feltet. Spilleren er som udgangspunkt placeres ved bagerste stolpe/kanten af lille målfelt. 1 mellem straffesparkspletten og kanten af feltet for hindring af skud fra kanten af feltet. Denne spiller skal også være hurtigt fremme i forsøg på at slå kontra. 1-3 fremme. (hvis vi ønsker at ødelægge deres standardopstillinger) Denne/disse sørger for opsamling af bolde clearet af forsvaret samt at søge boldbesiddende medspiller ved contra. Resten af spillerne mandsopdækker for herigennem at lægge maksimalt pres på modstander. Vigtigt:

10 Der skal være øjenkontakt på bolden. Bolden skal søges og konsekvent cleares. Frispark i og udenfor feltet. Centrale midtbanespillere har ansvar for kontakt til målmand. Målmanden styrer antallet af spillere i muren og dens placering - som udgangspunkt 4-5 spillere i muren med de højeste spillere yderst. Muren består som hovedregel af midtbanespillere. 4-5 spillere i forsvarskæden på linie bagved. Centrale forsvar lægger forsvarslinien. Angriber bliver liggende fremme eller er eventuelt med i mur eller anden forsvarsmæssig opgave. Erobringsspil - standardsituationer Målspark til modstander. Vi kan vælge afhængig af situationen i kampen at Tvinge målmanden til at sparke ud ved at lade angriber og 1-2 midtbanespillere ligge højt på banen. Falde og dermed give mulighed for modstandernes målmand at spille bolden ud. ad. 1: Vi dækker zone centralt på banen med lille afstand mellem kæderne både dybt og bredt. Der skal tryk på 1. bolden, 2. bolden skal angribes aggressivt og vindes. Efter spark falder forsvarskæden. Hvis den ene af de centrale forsvarsspiller går frem for at søge bolden, falder den ene af de centrale midtbanespillere tilbage på dennes plads, eller den øvrige del af forsvarskæden centreres og falder ind som i blok/zone i sparkeøjeblikket. Dette aftales endeligt i optakt. Målmanden står langt fremme for at sweepe på eventuelle bolde ned mod feltet. ad. 2: Se forsvarsspil i balance Frispark ude på banen Vi skal være opmærksomme på hurtige igangsættelser. Indkast Tæt på mål og ved kast ind i feltet dækkes som udgangspunkt som ved hjørnespark. Vi skal være opmærksomme på hurtige kast.

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESYSTEM: Der er frit valg i forhold til spillesystem, men der skal spilles med en bagkæde, som ligger på linje og som dækker zone. Bagkæden kan være med 3 eller 4 spillere.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 2.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 9.

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (5-mands)

Silkeborg IF spillestil (5-mands) Silkeborg IF spillestil (5-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

VEJLEDNING. Hovedsponsor for If92 Fodbold. - 1 -

VEJLEDNING. Hovedsponsor for If92 Fodbold. - 1 - VEJLEDNING - 1 - BOLDKONTROL DRIBLINGER Fra starten laves alle driblinger langsomt. Læg også vægt på en god grundstilling, små skridt og sideværts bevægelser. Spillerne skal have mange boldberøringer og

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

KOORDINATION / HURTIGE FØDDER

KOORDINATION / HURTIGE FØDDER Koordination: kaosøvelse med servere KOORDINATION / HURTIGE FØDDER Der løbes fra midterkegle (startkegle) til server i rundkreds, hvor der udføres teknisk øvelse. Derefter løbes retur til midterkegle og

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben.

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben. Ajax 2 Banen: Halv bane Bolden startes med at blive spillet op til midten, som ligger den af for første spiller, der spiller ned til spilleren længst væk. Samtidig starter spilleren ude på kanten, og trækker

Læs mere

Forsvarstræning med 5 stationer

Forsvarstræning med 5 stationer Forsvarstræning med 5 stationer Intervaltræning arbejde 30 sek / hvile 30 sek. Sammen 2 og 2. God i forbindelse med opvarmning. Ved alle øvelser arbejdes der med mindst én fod i gulvet ( slæbende ), lidt

Læs mere

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde.

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde. Bredde/dybtespil Banen: Halvbane Her trænes angrebsspil, der spille 5 V 5, 6 V 6, og hvert hold skal forsvare 5 kegler i hver siden. Spillerne tvinges nu til at spille med bredde og sideskift. Formål:

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD (DGT),

DEN GRØNNE TRÅD (DGT), Forord I Jetsmark IF/Jammerbugt FC er der blevet udarbejdet DEN GRØNNE TRÅD (DGT), med målet om at opkvalificere organisationen, samarbejdet, trænerne, træningen og udviklingen af klubbens spillere for

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 Klub Overblik Organisationsdiagram Den røde tråd DBU DB Klub DB 3 DB 2 DB 1 Trænerteamets ansvarsområder Sportsdirektør (Henrik Vinther) o Udtage

Læs mere

3-mands forsvar Fortid eller fremtid?

3-mands forsvar Fortid eller fremtid? 3-mands forsvar Fortid eller fremtid? Pro-licens opgave udarbejdet af: Jesper Ingemann Sørensen AGF 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Problemformulering:... 5 3. Afgrænsning... 5 4. Metode... 6 4.1 Empirisk

Læs mere

starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere.

starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere. Nr.9835 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9834 Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Peters hjul 2 Vedkommende spiller den videre til en ny og så videre, indtil bolden ender hos den der Handlespil i gang ved at

Læs mere

Teknisk træning. inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

DEN BLÅ TRÅD. Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19

DEN BLÅ TRÅD. Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19 DEN BLÅ TRÅD Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19 Indhold 3 Velkommen til Greve Fodbolds Blå Tråd 4 Greve Fodbolds fodboldfilosofi 5 Greve Fodbolds spillestil 11-mands fodbold Offensiv fodbold

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

S.02 - Spillerudviklingsprogram

S.02 - Spillerudviklingsprogram DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 1 af 39 S.02 - Spillerudviklingsprogram Den Grønne Tråd Ambitionen med den grønne tråd i AB er, at vi vil udvikle spillere helt nede fra klubbens børne-

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund Talenttræning Herrer sommerlejr 2007. Dokumentation

Dansk Håndbold Forbund Talenttræning Herrer sommerlejr 2007. Dokumentation Dansk Håndbold Forbund Talenttræning Herrer sommerlejr 2007 Dokumentation Indhold Hold Bolderobring Hold Defensivt Forsvar Hold Finte mand-mand Hold Krydsspil Hold Krydsspil 2 Hold Mand-mand Hold Offensivt

Læs mere

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Red Bull Leipzig Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Formål med turen? Undersøge principperne for spillestilen i Red Bulls defensiv Hvilke spørgsmål ønskes besvaret? Hvilke principper anvendes

Læs mere

. 1 mod 1 angreb. A Boldholderen har front mod forsvareren B - Boldholderen har ryggen mod forsvareren A FORMÅL

. 1 mod 1 angreb. A Boldholderen har front mod forsvareren B - Boldholderen har ryggen mod forsvareren A FORMÅL 1 mod 1 angreb 1 . 1 mod 1 angreb oldholderen har front mod forsvareren - oldholderen har ryggen mod forsvareren ORMÅL t være i stand til af afdrible sin personlige modstander for at skabe en bedre situation

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning Øvelseskatalog til børnetræning Indholdsfortegnelse Forord... 3 Opvarmning... 5 Finter, vendinger og teknik... 10 Tæmninger og 1. berøring... 16 1v1... 19 2v2... 24 3v0, 3v2 & 3v3... 25 Overtal og undertal...

Læs mere

Overgange fra opbygningsspil til afslutningsspil. P- licens opgave af Kasper Kurland September - 2011

Overgange fra opbygningsspil til afslutningsspil. P- licens opgave af Kasper Kurland September - 2011 Overgange fra opbygningsspil til afslutningsspil P- licens opgave af Kasper Kurland September - 2011 1 Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 3 Problemstilling... 3 Metode- og begrebsafklaring... 3

Læs mere

Perception/tilbyde sig. 1. Spil indenfor samme farve. 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ. Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation

Perception/tilbyde sig. 1. Spil indenfor samme farve. 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ. Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation Perception/tilbyde sig 1. Spil indenfor samme farve 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation Perception, førsteberøring og pasning Bolden spilles rundt. Brug

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF Varde IF Den lille hvide tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Varde IF ønsker, at klubbens ungdomsspillere skal udvikle sig. Manualen skal også give ny inspiration til ungdomstræningen i

Læs mere

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse:

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse: Træningsmanual Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse Se billedet Nr. 2 sætter i gang, spiller nr. 3 på fjerneste fod, som vender og spiller op på nr. 4 der lægger den af, imens kommer nr. 5 ned i banen

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1.

Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1. 2.3. Mest for børn Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1. Spillerne er sammen i par. Hvert par tager opstilling langs midterlinjen, ryg mod ryg. Alle, som kigger den ene vej, er Chip, alle, som kigger

Læs mere

DEN GRØNNE LINIE DEN GRØNNE LINIE. Er FHF klar til forandring For gør vi det her rigtigt, er der om 2 år en ny klub.

DEN GRØNNE LINIE DEN GRØNNE LINIE. Er FHF klar til forandring For gør vi det her rigtigt, er der om 2 år en ny klub. DEN GRØNNE LINIE U6 Senior Er FHF klar til forandring For gør vi det her rigtigt, er der om 2 år en ny klub. FHF har udarbejdet Den Grønne Linie med ønsket om at opkvalificere organisationen, trænerne,

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Forward Passes til Afslutning. Spanien vs. Italien

Forward Passes til Afslutning. Spanien vs. Italien Forward Passes til Afslutning Spanien vs. Italien Kursus - April 2013 Forward Passes til Afslutning Indholdsfortegnelse Indledning s. 3 Problemformulering s. 4 Definitioner s. 4 Metode s. 5 Afgrænsning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Offensiv forsvarstræning

Offensiv forsvarstræning Offensiv forsvarstræning Fredag d. 31. oktober 2008 JHF kreds 4 Anders Thomsen Ass. Træner - SK Aarhus Elitehåndbold A/S anderslthomsen@tdcadsl.dk - +45 20104014 Forsvarstræning en holdning. En klog mand

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U9 10

Forslag til træningsøvelser for U9 10 Forslag til træningsøvelser for U9 10 Koordinationstræning: Alle 25 x 10 meter Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Cruyff-vending 6. Ronaldo-retningsskift (bag om støtteben) 7. 8 forskellige driblerytmer

Læs mere

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5 Side 1 af 5 1. Forord Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og hvor der blev spillet fodbold på hver en lille plads. Futsal er en teknisk og underholde

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren: 4.2. Finter Ideen med fintespillet er, at angrebsspilleren kan finte sig på kant af sin direkte forsvarsspiller ved anvendelse af mindst mulig plads og dermed få skabt en overtalssituation. Angrebsspillet

Læs mere

Aggressivt Erobringsspil

Aggressivt Erobringsspil Aggressivt Erobringsspil A- Licens opgave 2010 Indholdsfortegnelse Indledning:... 3 Problemformulering:... 3 Metode:... 3 Definitioner:... 4 FC Barcelonas tilgang til forsvarsspil, med særlig fokus på

Læs mere

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i:

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i: Beskrivelse: Dette er et fodboldforløb som er lavet til et idrætshold på b-niveau, men kan også bruges til c-niveau. Mange af spiløvelserne tager udgangspunkt i spillet 5 mod 5, da det kan være en fordel

Læs mere

Afslutningspil fra mellemrum. - Mod etableret forsvar

Afslutningspil fra mellemrum. - Mod etableret forsvar Afslutningspil fra mellemrum - Mod etableret forsvar Udarbejdet af Jacob Fischer Friis - 2015 Indhold Indledning... 2 Problemformulering... 3 Begrebsdefinition... 3 Afgrænsning... 4 Opgavens opbygning...

Læs mere

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6 Vildbjerg FS Træning 1 // U6 Opvarmning: 1. Kongeløber (ca. 8-10min.) a. 2 fangere på en opmærket keglebane. Resterende spillere skal fordeles på de 2 langsider b. Det gælder om at bevæge sig fra sidelinje

Læs mere

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers Nr.3493 Alder: 8-10 år - Tid: 12 min. Nr.3492 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. At gribe bolden De 2 spillere står overfor hinanden med ca. 2 og 2 sidelæns løb på et mål eller ca. 10-15 m før der skiftes retning.

Læs mere

Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC

Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC Den Grønne Tråd er en væsentlig forudsætning for at realisere en sportslig tråd gennem årgangene som en spiller i Jetsmark IF og Jammerbugt FC vil gå gennem

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006. Forsvarstræning. Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge

Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006. Forsvarstræning. Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006 Forsvarstræning Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge Bliv inspireret af Mik Hagenbo! 2006 Teori vedr. offensivt orienteret forsvarsspil

Læs mere

At gøre hinanden bedre

At gøre hinanden bedre David Kiær Nielsen At gøre hinanden bedre om fodboldtaktik Frydenlund At gøre hinanden bedre om fodboldtaktik 1. udgave, 1. oplag, 2009 Frydenlund ISBN 978-87-7118-196-8 Grafisk tilrettelæggelse: Jacob

Læs mere

A-TRÆNER HOVEDOPGAVE. Hovedrapport

A-TRÆNER HOVEDOPGAVE. Hovedrapport A-TRÆNER HOVEDOPGAVE Med udgangspunkt i EM-slutrunden for U21 hold i Danmark analyseres angriberens/afslutterens bevægelse umiddelbart før den chanceskabende aflevering falder. Udarbejdet af Ebbe Sand

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U7 U8

Forslag til træningsøvelser for U7 U8 Forslag til træningsøvelser for U7 U8 Driblinger Alle 1 bold pr. spiller Der laves en firkant hvor hver spiller har en bold, træneren tager også en bold så spiller kan se hvad der skal laves. Man starter

Læs mere

Angrebsspil og contra U-12

Angrebsspil og contra U-12 Angrebsspil og contra 11 DHF s budskaber om børnetræning Børns motoriske og fysiske udvikling skal stimuleres gennem alsidig træning og leg - undgå for tidlig specialisering. Børn er forskellige, men alle

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNERMAPPE. 1. Udgave. Revideret december 2016 Tarm Idrætsforening af 1897

Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNERMAPPE. 1. Udgave. Revideret december 2016 Tarm Idrætsforening af 1897 Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNERMAPPE 1. Udgave Revideret december 2016 Tarm Idrætsforening af 1897 1 Forord Trænermappen er et supplement til ledermanualen. Trænermappens

Læs mere

Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere.

Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere. et anbefales: Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere. Spillet skal være mellem dommeren og 2. dommeren ommerne skal arbejde diagonalt forskudt over for hinanden At placere sig uden for sidelinjen og arbejde

Læs mere

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4 Produktionstræning Banen: Hele banen Fig. opstilles på midten og i den ene side af banen. Der arbejdes i 20 sek. Og derefter 5 gange pause, så gerne 6 spillere ved hver station. Øvelse 1 (midtstopper)

Læs mere

Træningspas 6 - Vristspark/Koordination/Driblinger/Spil

Træningspas 6 - Vristspark/Koordination/Driblinger/Spil Træningspas 6 - Vristspark/Koordination/riblinger/Spil REL: 5-mands bane SPILLERE: 8-24 MTERILER: Én bold pr. spiller ca. 24 kegler 6 toppe 6 stænger/hjørneflag 1 stk. 3, 5 el. 7-mands mål Fløjte OPVRMNING

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

A-opgave Claus Madsen

A-opgave Claus Madsen A-opgave Claus Madsen Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 PROBLEMFORMULERING:...3 KANTER SOM SPILTYPER:...4 KASPER FISKER JENSEN 22.05.88...6 METODE OG AFGRÆNSNING...6 OVERORDNET STATISTIK FOR KANTER I

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

VSF TRÆNER INSPIRATION

VSF TRÆNER INSPIRATION 1 VSF TRÆNER INSPIRATION ØVELSESKATALOG INDHOLD I: FODBOLDLEGE II: BEGYNDER III: BASIS IV: ØVEDE V: EPERT 2 INDLEDNING Dette katalog af øvelser er til inspiration for trænere i VSF Fodbold Øvelserne er

Læs mere

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver Ajax 1 Banen: 20 X 40 Øvelsen opstilles som pasnings Y, dog behøver der kun at være en kegle helt ude. Der spilles frem til midten, som ligger bolden af for første spiller, der nu spiller den helt ud.

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT ØVELSESKORT MED FODBOLDTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fodbolddelen

Læs mere