Ideer til brugen af bogen. Oversigt i kort form + forløb om devised teater

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ideer til brugen af bogen. Oversigt i kort form + forløb om devised teater"

Transkript

1 Ideer til brugen af bogen Oversigt i kort form + forløb om devised teater Det reflekterende samtidsteater: Fokus: lægger op til teaterhistorisk nedslag det senmoderne teater italesættelse af vigtige og påtrængende problemer i virkeligheden uden for teatret- det politiske i teatret og iscenesættelses/realisationsøvelser. C- niveau: Med udgangspunkt i de to dramatekster: Hjem kære Hjem og Dom over skrig at arbejde med de 2 dramateksters indhold og formudtryk hver for sig. Jeg starter først med fokus på spillestil, dvs. med fokus på en psykologisk, realistisk spillestil kontra en ekspressiv fysisk spillespil. Jeg vælger uddrag af de to tekster til realisationsøvelser. Opsamling ift. to typer af dramaturgi: aristotelisk dramaturgi kontra kompleks montagedramaturgi. Afhængigt af holdet starter jeg nogen gange med en teoretisk ramme/introduktion til teatret i tiden, nogen gange starter jeg direkte med de dramatiske tekster.

2 B-niveau: Her har jeg lavet et teoretisk opsamlingsforløb efter elevernes egne eksamensprojekter, der alle var udtryk for det senmoderne teater. Først læste vi de 2 indledningskapitler om Tiden og Teatermanifester, dernæst inddrog vi (eleverne og jeg i samarbejde) de relevante afsnit ift. deres projekter. De lavede endelig en gruppevis præsentation af det karakteristiske for deres eget teaterprojekt, hvor de sammenlignede med ligheder/forskelle ift. de beskrevne veje. Endnu ikke afprøvede ideer: - Forløb med afsæt i Meyerhold /og eller Brecht koblet med det reflekterende samtidsteater. - Forløb med afsæt i 70 ernes aktionsteater /Solvognen koblet med det reflekterende samtidsteater. - Forløb: De unges egne fortællinger - med udgangspunkt i afsnittet om C:ntact. Klassikerforestillinger: - Fokus: Moderne iscenesættelsestrategier og viden om udvalgte teaterformer Korte forløb ift. teaterbesøg. - Sammenligninge ligheder/forskelle ift. den anvendte iscenesættelsesstrategi i de sete forestillinger ift. de 3 beskrevne strategier Forløb om moderne iscenesættelsestrategier med udgangspunkt i de 3 beskrevne strategier: Det visuelle billedskabende teater, Dobbeltgrebet og den radikale tekstbearbejdelse. Brug af forestillinger på Seeatre. (Macbeth, Tiger Lillies perform Hamlet ) - 3. Teaterhistoriske forløb Ved forløb om f.eks. Holberg eller Shakespeare kan man arbejde med konceptiscenesættelser af scener/ uddrag af deres værker såvel på ideudviklingsplanet som i realisationer. Genrehybrider: - Fokus: Skabe og forstå. - Forløb : Samtidsteater og samtidskunst: Jeg har pt. et forløb på tegnebrættet i et-årigt samarbejde i 1.HF sammen med et parallelt 1.HF billedkunsthold/lærer. Undervisningen i de to fag er gennem skoleåret planlagt som en vekslen mellem

3 tværfaglige forløb og særfaglige forløb. Det skal afsluttes med et forløb om samtidskunsten. Her skal der sættes fokus på begreberne genrenedbrydninger, den(t) interaktive billedkunst/ teater, dvs. teater med frem for teater for og performativitet- måske afprøvning af sitespecific kunst? - En anden oplagt ide ville være at arbejde med skuespilsteknik; f.eks. fra det fysiske teater. Iscenesættelser af et eventyr, en myte eller et klassikeruddrag.med brug af forskellige performative udtryk fra cirkus, sang, gøgl. Teaterkoncerten: - Fokus på ideudvikling og at skabe et produkt i et forpligtende samarbejde - Jeg har lavet et introduktionsforløb på B-niveau.( Vi skal arbejde med det i min workshop, I vil få et forløbsark der). - Jeg har videreudviklet den beskrevne øvelse med Nick Cave nummeret Stagger Lee som den første øvelse til at samle mine B-niveauer til ét hold. Det vil helt sikkert også nemt kunne laves i 1.g - Emnet velegnet til SRP-opgave Musik /dramatik Devised teater: - Fokus: Moderne iscenesættelsesprincipper/teaterhistorie: viden om devisingprocesser som produktionsform i det senmoderne teater, montagedramaturgi, opgør med det traditionelle manuskript, skuespilleren som medproducent, opgør med det narrative forløb. Forløbet jeg har lavet har været 2-delt: A: Afsæt: i et komprimeret devisingforløb. Hvordan er det at være ung? Eleverne producerer eget materiale ud fra spørgsmål som: Hvordan har du det? Hvad drømmer du om? B: Viewpointsarbejde med scener fra Camilla Wargo Breklings forestilling Slut forud for teaterbesøg. Kan erstattes af klip eller hele forestillingen af CMW Kvinde kend din krop på Seeatre.

4 Lærers plan Devised teater Miniforløb Mål: Kendskab til den moderne teaterform - devised teater som produktionsmetode Afprøvning af materialeskabelse gennem idegenerering, Arbejde med viewpoints som iscenesættelsesstrategi af uddrag af forestillingen SLUT. Teaterbesøg : Slut. PÅ vej mod en forestillingsanalyse. Iagttagelse og aflæsning af forestillingen Slut af Camilla Wargo Brekling vha. iagttagelsespunkter Teori: Devised teater s i Teater i det nye årtusinde Viewpoints - moderne iscenesættelsestrategier af uddrag af Slut 4.10 Slut: af Camilla Wargo Brekling på Holbæk Teater. Iagttagelsesopgaver 8.10 Oplevelsen bliver til den 1. forestillingsanalyse. Dato Teori Øvelser Husk + lektie : 2 Portfolioskrivninger fra sidst. Opvarmning : alle på gulv Hvad træner vi? - Sende klap rundt i cirkel - Øjenkontakt bytte plads Være på. Impuls aktion - Ninja gå ud leg. Alle med ryggen til i cirkel. Alle vender på NU - ind mod cirklen i Ninja attitude. 1 starter: 1 move 1 hug mod nabo til højre eller venstres hånd. Sidemanden har også et move, dvs. kan trække sig.ramt = går ud. reaktion. Være på. Bodystorm + statuer: alle står samlet i en gruppe: 1 løber hen og stiller sig i position-næste i samme position. Udvides til at man ikke længere imiterer men finder en passende/eller kontrast position til den 1.

5 2. Devised teater s i Teater i det nye årtusinde. Begreber /ord I ikke kender? Hvad er det særlige ved devised teater? Opgør med dramatekstens dominans Ny rolle til skuespillerne Opsætning af regler Idegenerering Husk her: Lærer i rolle: Vi er nu teatergruppen Move. Jeg er instruktøren og starter en materialegenereringsproces med jer, Velkommen til Teater Move!!!! Ideen med dette er en demonstration af hvordan arbejdsformen i devised teater kunne se ud. Vi skal lave teater med udgangspunkt i jeres eget liv. Husk her: Hvad er montage teater? Teatrets traditionelle form defineres med eksemplet Shakespeares Romeo og Julie. Tak udgangspunkt i definitionen Ide generering: Vores liv/monologer 15 minutter- individuelt brainstorm- skriv i hele sætninger. Skriv ud fra dig selv: 3 minutter: Hvordan går det? 3minutter Hvad drømmer du om? 2 min: Hvad er dit bedste tøj? 2 min: Hvornår er du gladest? 2 min: Hvad er det mest nederen? 1.Pararbejde: Læser op for hinanden. NB: alle behøver ikke læse op tilpasses holdet tilpasses lysten. Vælg hver den bedste Replik fra fra : Hvordan går det. Skriv den på en lap evt. 2 replikker. 2. samme par: Gå i dialog og fortæl om jeres drømme/ dit bedste tøj/ hvornår du er gladest det mest nederen. Vælg start og slutreplik max replikker. HusK: aflæsing: var der materiale der var godt, gode replikker vi beholder på scenen Materialepræsentation med en smule arrangement: Deling i 2 spillegrupper - Ene publikum for den anden. ( A= 8 / B = 8) 3 skærme op. Gruppe A: 1. Alle kommer skiftevis ind forskudt fra ds og ks stopper går i frys ser direkte på publikum - siger deres replik- når alle er inde finder godt tidspunkt til at gå ud igen. 1 par bliver.

6 2. Dialog 1,2,3,4- alle bliver på scenen sætter sig ned i frys efter dialog. Vi ser gruppe B: 1. De kommer løbende ind laver statue-siger deres replikker i statuen. 2. Går ud i 3-4 par på scenen.frys. Portfolio spørgsmål: Hvad er devising. Beskriv kort hvordan vi/du arbejdede med Idegenerering. Hvordan var de første materialepræsentationer?(se ark) Lektie: Portfoliospørgsmål Teori s Opvarmning Portfolio -2 læsninger Teorien: Viewpoints- kort forklaring: Et koreografisk system, der kan skabe og variere udtryk. Anne Bogart- Tina Landau - amerikansk instruktør. Fastholde: Magic moments introduceres en for en på gulvet. Alle 6 Viewpoints skrives op Evaluering: Det kunne være en god ide at bytte om på teori og materialegenerering måske så de havde fået en forestilling om hvad det særlige ved devised teater er. På gulvet: bevæge sig rundt mellem hinanden, sige hej-(løfte hånd-yo agtigt) Sige goddag med hånden, på andre måder konventionelle. Variation- sige godmorgen kind til kind, fod til fod,pande til pande, hofte til hofte, knæ til knæ, mave til mave, brystkasse til brystkasse, rumpe til rumpe Fokus: hvad var devising? Hvilke øvelser lavede vi? Hvordan arbejder CWB med at skabe materiale? Processen? Dramaturgi -komposition 6 viewpoints introduceres: Tempo : gang (kender de ) + Kinæstetisk respons- skift retning eller stop ved impuls far en anden. + Gestus + varighed + gentagelse Gå på gulvet vælg 3 gestus (fingerkysvinke- tage sig til hovedet- giv dem numre Lærer: ny tage over Sidecoach Find på andre måder selv. Impuls kan være bevægelse, lyd- hvad som helst.

7 fra bevæg dig hvis du får en impuls. Lærer kalder gestus 1 I udfører den gestus, når I får en impuls. Senere varier varighed,..vælg selv gestus. Tilføejelse; gentagelse gentag andres gestus. Topografi: Demonstration. 1. runde: I må: Replik siges adskilt fra bevægelse. - gå forlæns-baglæns-sætte sig på stol - stoppe - lave gestus Ny gruppe-samme replikker: I må: (det samme) + - kigge til højre = 1 move) - Kigge lige ud - Kigge til venstre. - Ny gruppe- samme replikker: - det samme + - ændre tempo - Gentage de andres replikker - Gentage egne eller ord. - Lege med varigheden Halvdel på gulvet. Streg i rummet de må bevæge sig i. 2 zoner med hver sin bevægelseskvalitet. Del 1: som om de går i tyktflydende honning. Zone 2 : tyngdekraft er ophævet Øvelsen er lidt abstrakt for elevernegruppe 2 bedre end 1- nb: kommentar: 1 erne har banet vejen Praktisk arbejde med Viewpoints ift. Slut Lanework: demonstreres med 3 replikbunker fra Slut kun 1 gruppe demonstrerer af gangen de andre ser efter magic moments. Tilskuere ser efter magic moments. Magic Moments skal peges ud. (topografi kommer med her) Vær skarp på regler. Vær skarp i bevægelser. 2 andre grupper Opfordr til at skifte tempo, lad det ikke stå for stille længe Scene 1 fra Slut: Tak for i aften Realisation vha. lanework + Det går så godt med min datter(s.59) + 3.gruppe: Ondt s. 22. Inddeles i 3 grupper (der er 5 stemmer i hver scene) fordeles de på de 5 stemmer.

8 Publikum vælger tre mulige gestus: De vælger selv 3 mulige gestus- husk at være meget opmærksom på kinæstetisk respons Forestilling. Hver får en stol og 1 en bane - de skal blive indenfor banen. De andre er publikum ser efter MM. De må gå, stoppe, sætte sig ned. Replikker tages i tekstens rækkefølge. Viewpoints der arbejdes med: Kinæstetisk respons, varighed, tempo, gentagelse og 3 gestus. Iagttagelsesark til forestillingen- udfyld det til næste time. Portfolio: hvad kan man skabe vde at arbejde med viewpoints. NB: I det gør så ondt må de gerne vise hvor det gør ondt. I Det går så godt er hoveddrejnin gen vigtig. I vil kunne genkende replikker til forestillingen læg mærke til hvordan de siges. Replikker til replikbunker: Replikbunke 1: Ja okay, så blev man sgu Farfar Når der er noget jeg ikke kan huske- så lader jeg det bare være. Før i tiden, når der var noget jeg ikke kunne huske. Så blev jeg helt ude af den.

9 Jeg kunne godt dratte om uden at nogen opdagede det, Det går så godt med min datter Det går så godt med min søn. Min datter arbejder i udenrigsministeriet Jeg kan da godt lige fortælle hvad en blodprop er. Min datter er lige blevet skilt. Mit ene barnebarn er lige sprunget fra 6. til 9.klasse. Replikbunke 2: Når jeg ikke længere kan klare mig selv, hvem skal så klare mig? Når jeg ikke længere kan klare mig selv så forlader jeg hende.

10 Hun skal ikke se mig med ble på. I skulle have set mig i gamle dage med en stol.jeg var helt umulig. Vi skal alle sammen dø. Man kan også dø i luften. Man er på vej til Rom. Hvis jeg havde vidst jeg skulle dø, havde jeg sgu ikke brugt 8 år på at gå til spejder. Så havde jeg været stolt af min krop da jeg var ung og mine bryster selv om de er små. Jeg vil ikke dø før jeg har været i Afrika. Jeg ku også ha været blevet fåreavler på Island jeg traf engang en vidunderlige pige i Reykjavik. Jeg sidder hos lægen. Jeg sidder hos lægen og venter svar på en undersøgelse.

11

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale Hvorfor drama i undervisningen? Drama som metode er relevant for fagpersoner, der ønsker at arbejde med differentierede læringsmiljøer, trivsel og inklusion. Det unikke ved drama er elevernes mulighed

Læs mere

publikum. Koncentration, nærvær og rammesætning for dagen. Se hele øvelsen på

publikum. Koncentration, nærvær og rammesætning for dagen. Se hele øvelsen på Udarbejdet af Katrine Friis DAG 1 / 135 MINUTTER TID AKTIVITET INDHOLD FORMÅL EGNE NOTER 5 min. Velkommen Hvad er teater og drama, og hvad skal vi Italesættelse af at teater og i dag? Hvad tror i man skal

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 13/14 Institution VUC Vest Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Dramatik C Maiken Brøndum Ravn

Læs mere

Det andet hold af Line Knutzon

Det andet hold af Line Knutzon FORLAG Det andet hold af Line Knutzon Udskolingen Af Lone Nornes. Teaterlærer og instruktør for børn og unge gennem 12 år, uddannet folkeskolelærer, bachelor i dramaturgi. Introduktion "Når det handler

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2015 Institution HF uddannelsen i Nr. Nissum, VIA University College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold maj-juni 2015-2016 HF uddannelsen i Nr. Nissum, VIA University

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution Vuc Lyngby Uddannelse Fag og niveau Hf/hfe Dramatik C Lærer(e) Anne David Koue (Birthe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2016 Institution HF uddannelsen i Nr. Nissum, VIA University College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Traditionelt har man sagt, at teater først kan kaldes teater, når A spiller B mens C ser på.

Traditionelt har man sagt, at teater først kan kaldes teater, når A spiller B mens C ser på. Dramatik Augusto Boal 1.lektion: Billedteater Lektie: Augusto Boal baggrund Hvor står Boal historisk? Hvad er formålet med Boals teater? Hvem er Boal inspireret af? Hvordan? Hvilke former for teater har

Læs mere

hundervisningsbeskrivelse

hundervisningsbeskrivelse hundervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) maj-juni 2012 VUC, CAMPUS Vejle Hf Drama - niveau C Jytte Po

Læs mere

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2016 Institution VUC Vest Esbjerg Uddannelse Hf/hfe Fag og niveau Dramatik C Lærer(e) Hold Bianca

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Vinter 2018-2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vestegnen HF og VUC Hf/hf e Dramatik C

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib Dette skolemateriale er tænkt som et oplæg til at arbejde videre med forestillingen i fagene dansk, drama og billedkunst. Det består af nogle korte

Læs mere

SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET

SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET KÆRE LÆRER Du sidder her med skolematerialet til Knud Romers ABC et dansealfabet. I kan se forestillingen og nyde den uden forberedelse, men vi

Læs mere

Undervisningsplan for faget drama

Undervisningsplan for faget drama Formål for faget drama Formålet med undervisningen i drama er at udvikle elevernes lyst til og færdighed i at bruge drama som udtryksmiddel og fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform.

Læs mere

Læseplan for valgfaget drama

Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold maj-juni 2013 VUC, CAMPUS Vejle Hf Drama - niveau C Jytte

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013

CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013 CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013 Øvelserne bør gentages 4 gange ugentligt. Øvelse Planken Diagonal løft Mavebøjninger (korte) Mavebøjninger (høje) Squats Squats på 1 ben Sideplanken Rygstræk

Læs mere

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING TRILLIUMS CIRKELTRÆNING Med Cirkeltræning kan du inden for en begrænset tid opnå effekt på både styrke, kondition og sundhed. Her får du alle redskaber, der skal til for at dit første cirkelprogram kan

Læs mere

Det reflekterende samtidsteater. Fokus: periode og genre. Teori og forestillingsanalyse

Det reflekterende samtidsteater. Fokus: periode og genre. Teori og forestillingsanalyse Portfolio Det reflekterende samtidsteater. Fokus: periode og genre. Teori og forestillingsanalyse Det reflekterende samtidsteater Fokus: skuespilteknik (Stanislavskij, senere Brecht). Teori og skabende

Læs mere

Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria

Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria KORA-FORESTILLINGEN Gennem KORA får I snart besøg af danserne fra MYKA. Danserne fører jer gennem en forestilling,

Læs mere

Moderne iscenesættelsesprincipper

Moderne iscenesættelsesprincipper Moderne iscenesættelsesprincipper Vi stiller skarpt på 4 markante iscenesættere, der hver især har haft stor betydning for deres miljø og som er interessante på hver sin facon, men som også er en del af

Læs mere

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen.

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Februar 2010 UHL og JWK 1 Formål for faget drama Undervisningen i drama på Davidskolen bygger på skolens kristne værdigrundlag. Formålet med

Læs mere

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap HVAD KAN JEG BLIVE? er en interaktions forestilling i 3 akter om valg af livsbane og uddannelse, som udforsker spændingsfeltet mellem virkelighed og drømme. Hvor

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget drama

Opdateret maj Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

UNDERVISNINGS- OG OPLEVELSESMATERIALE

UNDERVISNINGS- OG OPLEVELSESMATERIALE UNDERVISNINGS- OG OPLEVELSESMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DER VAR EN GORILLA DET LILLE TEATER EFTERÅR 2018 KÆRE UNDERVISER / PÆDAGOG Dette materiale er skabt til brug i danskundervisningen i indskolingen,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2015 Institution Uddannelse Vestegnen HF og VUC Hf/hf e Fag og niveau Dramatik C Lærer(e) Hold Ingrid

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling TO og elevernes egne kreative

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Dendagmi nt eks t f i kens t emme AfL e nal i s ei bs e n Mål gr uppe: 3. 4. k l as s e Undervisningsforløb 3.-4. klasse Den dag min tekst fik en stemme Et undervisningsforløb med drama som fortolkningsmetode

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni 2014 Institution Vestegnen HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Dramatik C Ditte

Læs mere

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25)

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 4 Nu kan jeg se! Ugens tekst og referencer: Joh 9,1-38. Den store Mester, kap. 51. Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) Hovedformålet er,

Læs mere

Dramaøvelser. -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana

Dramaøvelser. -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana Dramaøvelser -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana Af Henriette Rosenbeck, skuespiller og teaterlærer. Følgende er et forsøg på at beskrive en række øvelser og dialogprocesser til

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

Viewpoints og Composition: Hvad betyder de begreber?

Viewpoints og Composition: Hvad betyder de begreber? KAPITEL 2 VIEWPOINTS OG COMPOSITION: HVAD ER DET? Viewpoints og Composition: Hvad betyder de begreber? De følgende definitioner afspejler vores forståelse og brug af dem. Selv i sammenhæng med pionerer

Læs mere

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede!

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! Dag 6: Sådan finder du dine muligheder I dag skal vi tale om dine muligheder. Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! I dag skal du finde

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling HABIBI og elevernes

Læs mere

I efteråret spillede du med i en scene i som var in-yer-face teater, kan du forklare nogle forskelle på det og på det naturalistiske teater?

I efteråret spillede du med i en scene i som var in-yer-face teater, kan du forklare nogle forskelle på det og på det naturalistiske teater? 1 Eksamensspørgsmål til hold, uden navne. Tallene erstatter navne. A= De spørgsmål, der bliver stillet i forlængelse af port folio præsentation B= De spørgsmål, der går på resten af stoffet, her i forbindelse

Læs mere

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i

Læs mere

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer Lær med stil Af Ulla Gammelgaard, lærer Jeg sidder aldrig ved skrivebordet mere. Hvis jeg gør andre ting samtidig, føler jeg mig mere tilpas og har mere lyst til at lave lektier. Jeg har det også bedst

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Under udvikling af GymLab 1 ud af 13 Indhold Spring over gulv... 3 Sving... 4 Hop... 5 Løb... 6 Gang... 7 Gulvarbejde - bevægelse på gulv... 8 Fodled... 9 Håndredskaber...

Læs mere

Evaluering på Mulernes Legatskole

Evaluering på Mulernes Legatskole Evaluering på Mulernes Legatskole Undervisningsevaluering i STX og HF 1. Optimalt bør alle forløb evalueres formativt, men som minimum skal det ske på alle hold mindst to gange om året, og mindst én af

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Øvelse 1: Snak om tegnefilmen Formålet med denne øvelse er at styrke elevernes evne til at sætte sig ind i hvordan andre har det. Øvelsen skal hjælpe

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Uge 6 16 Linjefagsdage, UMD, UNDERVISNINGSPLAN

Uge 6 16 Linjefagsdage, UMD, UNDERVISNINGSPLAN Uge 6 16 Linjefagsdage, UMD, UNDERVISNINGSPLAN Læringsmål: Kære studerende på hold F14-UMD Velkommen til UMD-linjefags-ugeforløbet, som strækker sig fra uge 6 til og med uge 16. Vi glæder os til at arbejde

Læs mere

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen Inderst Inde Et manuskript af 8.B, Herningsholmskolen 3. Gennemskrivning, juni 2009 1 SC. 1 FLASHBACK - MØRKT RUM Intromusik Irakiske oprørssoldater terrorisrer private hjem, Lejla er fanget i mængden,

Læs mere

!////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

!//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HIK U1 Pige Sommerprogram //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Minimum træninger om ugen Ugentligt: 1 x løb (eller anden

Læs mere

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd Kidsvolley Kidsklubsamling Peter Morell Opvarmning Øvelser med balloner 1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og

Læs mere

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv 1:1 Teater - Byg en historie, og se den få liv Hvad er 1:1 TEATER? 1:1 Teater er et undervisnings- og teaterkoncept som sigter mod 5 hovedmål: - At fremme skriveglæden og lærelysten hos elever i folkeskolen.

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

SARAH BOBERG INTERVIEW LENE KOBBERNAGEL 1 FRYDENLUND

SARAH BOBERG INTERVIEW LENE KOBBERNAGEL 1 FRYDENLUND SARAH BOBERG INTERVIEW FRYDENLUND LENE KOBBERNAGEL 1 »Jeg spiller ikke noget. Jeg er en funktion. Jeg gør. Jeg er mig, skuespilleren, der gør nogle ting, som jeg har tænkt rigtigt grundigt over. Jeg er

Læs mere

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Flipped Classroom Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015. http://flippedclassroom.systime.dk/

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

DET DRAMATISKE MÅSKE:

DET DRAMATISKE MÅSKE: DET DRAMATISKE MÅSKE: Det dramatiske tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

1 + 1. Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer

1 + 1. Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer 1 + 1 Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer Indledning 1+1 er en rammefortælling, hvor spillerne sammen skaber historier om kærlighed og kriser i forhold. Hver scene spilles i en udvalgt spilstil,

Læs mere

3.1 Læringsmål Eleverne skal overordnet kunne skabe og forstå konkrete sceniske udtryk og spil.

3.1 Læringsmål Eleverne skal overordnet kunne skabe og forstå konkrete sceniske udtryk og spil. Dramatik C 1. Fagets rolle Dramatik beskæftiger sig med at skabe og forstå kunstneriske strukturer som spil og iscenesættelse og forstå de hensigter og intentioner, som ligger til grund. I faget arbejdes

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance.

DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance. DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance. 26/01 28/01 2007 Tingenes eget liv - form, funktion & karaktér,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vestegnen HF og VUC Hf/hf e Dramatik C Ingrid

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

Mindfulness og Empati Kropsøvelser

Mindfulness og Empati Kropsøvelser Mindfulness og Empati Kropsøvelser Generelt Stå med en hoftebredde mellem fødderne. Fordel vægten mellem hæl, punktet under lilletåen og punktet under storetåen. Mærk forbindelsen mellem fod og gulv. Husk

Læs mere

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan Jeg blive? Hvad skal jeg vælge? Hvem bliver jeg så... og er det så det rigtige rigtige? Kan jeg blive forkert af at vælge forkert? Er løbet kørt hvis jeg

Læs mere

5. Paradigmatiske eksempler fra vejledningen for dramatik B

5. Paradigmatiske eksempler fra vejledningen for dramatik B 5. Paradigmatiske eksempler fra vejledningen for dramatik B Paradigmatiske eksempler er konkrete forslag til forløb, som hver for sig udfolder nogle af de mål, som læreplanen beskriver. Beskrivelserne

Læs mere

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse - en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra 1.-3. klasse I TOTAL!DANS! er børn publikum, og samtidig frie til at bevæge sig og deltage fysisk aktivt i koreografien, mens den sker.

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

Min historie. Fra 12 år

Min historie. Fra 12 år Min historie Fra 12 år 3. Intro til læreren 4. Video og øvelse 1 Spring i tid og rum 7. Video og øvelse 2 Lav en dokumentar om livet på et asylcenter 10. Video og øvelse 3 Lav din egen livsfortælling Intro

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Hvornår er man egentlig dansker? Når man ser dansk ud? Når man har dansk pas? Eller danske forældre? Er man

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Herning HF HF Drama C Kurt Solbjerg Jørgensen

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

ERFARINGER FRA MOTION & MINDFULNESS GRUPPEFORLØB

ERFARINGER FRA MOTION & MINDFULNESS GRUPPEFORLØB ERFARINGER FRA MOTION & MINDFULNESS GRUPPEFORLØB LOUISE LIND BERN Cand. Psych. Aut. TIDLIGOPS NETOPNU HADERSLEV VIBORG 19/9 2014 Formål med motion og mindfulness gruppen Formålet med denne gruppe var,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Layout & Tegninger: Kenneth Nytoft & Terese Skovhus www.teaterbloom.dk Dette materiale

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA CO LLEG E HOLBÆK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA CO LLEG E HOLBÆK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK SCENISK GRUNDKURSUS HOLBÆK DRAMA CO LLEG E HOLBÆK DRAMA COLLEGE FRA DRØM TIL VIRKELIGHED ER TEATER NOGET FOR DIG? Holbæk Drama College (HDC) tilbyder et 3-årig Scenisk Grund-

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Ordet "Island" flakser med mellemrum henover væggene i Kanonhallens foyer. Den ene ende er fyldt med caféborde, som publikum sidder ved. Bagved

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2015 Institution Vestegnen HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf2 PÆD Dramatik C Ditte

Læs mere

Pædagogisk værktøjskasse

Pædagogisk værktøjskasse Pædagogisk værktøjskasse Vi har lavet denne pædagogiske værktøjskasse for at styrke den alsidige historieundervisning, hvor du kan finde forskellige arbejdsformer og øvelser, som kan gøre historieundervisningen

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim.

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim. H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Checkliste: Kopiere Fyrtøjet Mælkekartoner Lim Limstifter Store stykker rødt papir Forskellige farver karton Stofrester til

Læs mere

Dramaprojekt II Stort projekt Forestilling for VUC-vest.

Dramaprojekt II Stort projekt Forestilling for VUC-vest. Undervisningsbeskrivelse (Eksamenspensum) Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016 (2015-2016) Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold VUC-Vest Hf Dramatik

Læs mere

TEATER ORD FILM BILLEDER. VENSKAB - på godt og ondt! IDÈKATALOG. Sammen udforsker vi

TEATER ORD FILM BILLEDER. VENSKAB - på godt og ondt! IDÈKATALOG. Sammen udforsker vi IDÈKATALOG ORD FILM BILLEDER TEATER Sammen udforsker vi VENSKAB - på godt og ondt! PRÆSENTATION / FORMÅL side 12 BLOK2.DK - OPGANG2s ung-til-ung platform side 4 FØR TEATERFORESTILLINGEN 4EVER side 16 EFTER

Læs mere

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen - Kompendium Scenen er min! Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen I følgende dokument har vi skrevet de bedste, sjoveste og dårligste

Læs mere

Skoliose-Øvelser. Sanne Kjeldsteen*

Skoliose-Øvelser. Sanne Kjeldsteen* Skoliose-Øvelser Sanne Kjeldsteen* *Jeg gør opmærksom på, at jeg hverken er fysioterapeut eller decideret fagperson. Øvelserne i denne e-bog er baseret på mine 10+ års erfaring som underviser i yoga- og

Læs mere

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik FØLG OS PÅ _ Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik WWW.SOLGYM.DK De kunstneriske fag Billedkunst I dit første år på gymnasiet skal du have ét af de fire kunstneriske fag, der bliver udbudt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere