S.02 - Spillerudviklingsprogram

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "S.02 - Spillerudviklingsprogram"

Transkript

1 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 1 af 39 S.02 - Spillerudviklingsprogram Den Grønne Tråd Ambitionen med den grønne tråd i AB er, at vi vil udvikle spillere helt nede fra klubbens børne- og ungdomshold, som bliver så dygtige, at de senere kan blive en del af klubbens bedste seniorhold. Den grønne tråd skal ses som en guide for trænere og ledere i deres daglige arbejde i klubben, og den skal give et tydeligt billede af, hvordan der arbejdes med langsigtet og procesorienteret udvikling af spillere i AB. Den grønne tråd afspejler klubbens værdier og holdninger, og den skal være med til at skabe sammenhæng mellem den måde, der bliver trænet og spillet kampe på ud fra nedenstående spillestil.

2 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 2 af 39 Spillestil Nedenstående spillestil skal ses som en guideline til den daglige træning, samt som en rettesnor for implementeringen af klubbens filosofi. Det er samtidig vigtigt at understrege, at der indenfor spillestilen ligger handlefrihed til hver enkelt træner Spilsystem I 11-mands regi, spiller vi med 2 defensive midt (6+8) og spiller med en bagkæde, som ligger på linje og som dækker zone. Alle U-hold spiller for at udvikle den enkelte spiller før resultatet, men der spilles med større risiko under U-17. I AB vil vi gerne træne den hele spiller, hvilket vil sige at spilleren trænes teknisk/taktisk/fysisk og mentalt, således at spilleren er klar til at spille senior fodbold når den tid kommer. Selvom vi hele tiden har den enkelte spiller i centrum (det individuelle), vil vi også træne de relationelle færdigheder (det kollektive) => således at vi træner den tankegang, hvor det at lave assistér og sætte de andre op, er lige så vigtigt som at lave målet selv.

3 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 3 af 39 Kodeord Træningsparathed du skal som spiller tage delansvar for træningsmiljøet. Tovejs spiller spillere som på banen leverer hårdt arbejde begge veje. Engagement vores spillere skal være på hele tiden, både i træning såvel som i kamp. Ærgerrighed du skal stræbe efter at blive bedre hver dag, uanset alder eller hold. Ydmyghed tag tingene i den rigtige rækkefølge og vær tålmodig. Opbygningsspil Find de rum modstanderen giver os. Skab vinkler og trekanter. Skab overtal. Tydelig kommunikation. BIER: (Bold I Egne Rækker). Hellere flere boldberøringer end en dårlig pasning => sæt ikke bolden på spil => possession, men søg scoring når muligt. Play your face = spil det du kan se. Orientering inden boldmodtagelse. Vend med bolden når du kan, spil støtte når du skal. Spil og løb (løb uden bold/skabe rum for sig selv og andre). Gøre sig spilbar. Find ryggen. Flyt bolden aktivt på førsteberøringen. Bagspil Udgangsformation i skål eller ishockeystav. Hurtigt fladt pasningsspil med få berøringer. Spring et led over og spil på rigtige ben. Udfordre rum samt søge kanaler inden pasning. Tålmodighed. Turde spille fodbold, men clear når du er i tvivl.

4 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 4 af 39 Afleveringsmuligheder Hvis det er muligt spilles bolden fremad i kanalerne og væk fra pres. Spring gerne en kæde over, og spil fladt op på den spiller, som er fri længst fremme. Søg op-ned-op/ op-ned-ud. Spil varieret (kort-kort-langt). Hvis muligt søges scoring gennem direkte spil ellers søges vending af spillet, så der skabes. ubalance for modstanderen = byg op i den ene side, søg gennembrud modsat side. I opbygningsspillet holder vi strukturen, så vi kun sender 1 back af sted af gangen, 6 er eller 8 er er hele tiden sikringsspiller, så vi er klar på evt. omstilling VI-DE.

5 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 5 af 39 Afslutningsspil Vi søger følgende overgange for at søge afslutningsspil: Stikning. Retvendt i mellemrum. Bandespil. Indlæg fra kant/back. Dribling. Skud fra distancen. Hvis muligt spilles der direkte ellers ved et hurtigt sideskift/diagonalaflevering. Vi træner at spille på 2. og 3. bevægelsen => modsatrettede bevægelser. Stikning Der spilles på et dybdeløb. Et dybdeløb laves i sprint og gerne med retningsskift. 9'er løber med vinkel i ryggen på deres to stoppere. 10'er løber dybt hvis 9'er er søgt ned i banen. Kanter løber dybt på inder/ydersiden af deres backs. Hvis kanten løber dybt på indersiden tilbyder en backs af gangen sig bredt. Retvendt i mellemrum Bolden kan spilles på 9'er der søger ned i mellem deres midtbanekæde og forsvarskæde. 9'er vender og tvinger modstanderen til at bryde ud af deres kæder/organisation. 10'er og kanter kan spilles retvendt i mellemrum, for igen at tvinge modstanderen ud af deres kæder/organisation. Hvis kanten er retvendt i mellemrum, løber en back i overlap. Der skal altid løbes dybt og/eller de offensive spillere bytter positionelle roller. Bandespil Der spilles med fart og der accelereres kraftigt efter første pasning. Pasningerne kan spilles med vinkel og ofte med fjerneste ben. Indlæg fra kant/back

6 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 6 af 39 Indlæg slås kun hvis der er egne spillere i boksen der er klar til afslutning. Vi foretrækker hvis muligt flade hårde indlæg. Definition af indlæg Sene indlæg Fra mållinjen til lille felt grænse = ofte højt til bagerste stolpe ( chipbold ) eller skråt bagud i feltet (plet/kant af felt). Mellem indlæg Fra lille felt grænse til straffesparkfeltets grænse = Hårdt fladt i forreste område, mod straffesparkspletten eller hvis muligt fladt i bagerste område. Tidlige indlæg Spilles inden straffesparksfelt grænsen = Bananspark fladt i rummet mellem deres målmand og bagkæde. Løb i feltet 9'er løber mod forreste stolpe. 10'er løber mod straffesparkspletten. Modsat kant 7/11 løber til bagerste område. 8 er eller 6 er løber til buen på straffesparksfeltet. Dribling Vi vil meget gerne drible/udfordre hvis vi står i 1v1 situationer. Dribling skal være med temposkift og gerne retningsskift. Driblingen kan efterfølges af stikning, afslutning eller indlæg. Skud fra distancen Vi ønsker skud fra distancen. På alle afslutninger skal vores spillere være opmærksomme på returboldene (dette er især 9'ers opgave).

7 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 7 af 39 Erobringsspil Vi holder vores struktur så længe som muligt, så når vi går i pres, så er det nærmeste spiller på bolden og omkringliggende spillere agerer støtte i presset. Vi varierer vores preslinje i kampen afhængig af modstander og aktuelle resultat. Vi vil forsøge at bestemme, hvor modstanderen spiller bolden hen. Vi vil gerne erobre bolden centralt. Når modstander kommer i skudafstand presses væk fra målet. Vi sprinter i pres, presser fremad, og går på kroppen af boldfører med aggressivitet (dog med undtagelse af fejlvendte spillere tæt omkring eller i vores eget felt). Spillerne skal vænnes til, at de omkringliggende spillere altid skal spille med i 2.presset (støtte). Når bolden spilles forbi en kæde, skal spillerne i den kæde altid vende rundt og lave dobbeltpres. (falde 45 i boldretning) Spillerne skal arbejde i stempelbevægelser i presset og fastholde presset, indtil bolden er generobret eller spillet væk fra området. Målmanden skal komme ud af feltet på dybdebolde og ud i feltet på indlæg. Definition af vores forskellige preslinjer Højt pres: (Preslinje = DE bagkæde) Sættes ind første gang modstanderen spiller på backs. Middel pres: (Preslinje = Ved buen DE) Ved middel pres lader vi modstander spille bagspil og venter på den gode/rigtige presbold, såsom upræcise og langsomme afleveringer, eller afleveringer væk fra bagspil. Lavt pres: (Preslinje = Midterlinjen) Ved lavt pres er holdet mere kompakt, ellers samme principper som middel pres. Hold fokus i presset Vi presser samlet og agerer sammen = hold øje med dine holdkammerater. Vi kommunikerer tydeligt. Vores 10 er styrer 1. presset. Vores prioriteter i presspillet

8 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 8 af prioritet: Generobre bolden. 2. prioritet: Vinde tid. 3. prioritet: Lave frispark.

9 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 9 af 39 Forsvarsspil 9 er går op og vælger side, samt 10 er ligger i 45 grader støtte og rigtig støtteafstand. 10 er møder deres centrale forsvar hvis de fører bolden frem. Vores kanter skal altså tvinge deres backs til at spille ind i banen. Modsatte kant trækker ind på linje med kanten af målfeltet. 6 er og 8 er ligger og lukker kanaler, sideforskyder og klar til erobring centralt. Bagkæden tør ligge højt, sideforskyder og falder kun hvis der ikke er pres på boldholderen. Forsvarskæden falder, samler sig og forsvarer målet og 6 er eller 8 er møder helst boldfører, så forsvarskæden ikke skal brydes. Boldfører tvinges altid udad og væk fra vores mål. Bagkæden dækker zone, men er mandsorienteret i zonen samt spiller 4 på linje og spiller 1 foran 3. Ved indlæg dækker nærmeste stopper forreste område, fjerneste stopper området omkring pletten, modsatte back bageste område. 6 er eller 8 er dækker området omkring kanten af straffesparksfeltet i indlægssiden, men vi er mandsorienterede i zonerne! Målmanden skal kommunikere tydeligt med sit forsvar og spille med som sweeper ved dybdebolde i vores bagrum. Omstillinger DE-VI Vi vil altid forsøge at gå i afslutningsspil efter erobring spil og løb i længderetning. Banen gøres stor. Spil så vidt muligt centralt, så vi kan vælge side. VI-DE Søger hurtig generobring når vi er tæt på bold. Holdet gøres kompakt og banen gøres lille. Fald tilbage i forsvarsspillet når VI er i ubalance. Standardsituationer VI: Der er faste aftaler som der er trænet. DE: Kombination af zone og mandsopdækning.

10 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 10 af 39 Hvornår skal spillerne lære hvad? Det er vigtigt, at spillerne udvikler deres kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling. Vi skal niveaudele og selektere med omtanke, og med henblik på at udvikle og ikke for at vinde børnefodboldkampe nu og her. Spillernes forudsætninger for at lære de enkelte ting er ikke nødvendigvis betinget af alder. Træneren skal altid tage udgangspunkt i spillerens niveau og derfor kun bruge disse skemaer som en hjælp til, hvornår et emne nogenlunde skal trænes. 1 = Spilleren præsenteres for færdigheden 2 = Spilleren øver færdigheden 3 = Spilleren mestrer færdigheden, men den skal stadigvæk trænes 4 = Spilleren optimerer færdigheden Teknisk træning U5 U6 U7 U8 U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U17 U19 Fodboldkoordination Finter Driblinger Indersidespark Lodret vristspark Halvliggende vrist Pasninger Afslutninger Hovedstød Vendinger berøringer

11 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 11 af 39 Indlæg Taktisk træning U5 U6 U7 U8 U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U17 U19 1v1 retvendt v1 sidevendt v1 rygvendt v1 defensivt v Opbygningsspil Afslutningsspil Forsvarsspil Erobringsspil Omstillingsspil Standarder

12 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 12 af 39 Fysisk træning U5 U6 U7 U8 U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U17 U19 Koordination/motorik Løbeskoling Agility Lege/fartlege Styrketræning Hurtighedstræning Hurtige fødder Springtræning Stabilitetstræning Mental træning U5 U6 U7 U8 U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U17 U19 Målsætninger Visualisering Parathed Fokusering Indre dialog Afspænding Selvtillid Præstere under pres Vindermentalitet

13 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 13 af 39 AB s Børneskole: U5-U10 AB s Børneskole lever op til DBU s Holdninger og Handlinger. Det betyder bl.a. at vi: Først og fremmest spiller for at udvikle og kun sekundært for at vinde Gennem leg og træning ønsker at give børnene de bedste muligheder for at lære at spille fodbold Altid træner med bold også under opvarmning Laver stationstræning så spillerne ikke spilder tid med at stå i kø Spiller på små baner med mange boldberøringer Træner piger og drenge sammen Lægger vægt på at spillerne taler ordentligt til hinanden og til træneren Kun tillader konstruktiv kritik af hinanden, både på og uden for banen Gennem stævner og ture vægter kammeratligt samvær med jævnaldrende fra andre klubber Lægger vægt på at forældrene spiller en aktiv rolle, f.eks. ved at tage en station til træning eller være holdleder til stævner Indlæringsmål i Børneskolen Der er stor fokus på teknisk træning, og de ting spillerne skal lære med bolden, så al træning foregår med bold. Taktisk træning foregår kun gennem spil, hvor børnene selv finder løsninger. Hver spiller skal have mange boldberøringer. Der er fokus på, at spillerne kan bruge begge ben og udføre både korte og lange pasninger. Børnene er i den motoriske guldalder, så derfor skal der arbejdes meget med koordinationstræning og hurtige fødder. Når spilleren forlader børneskolen i AB for at rykke videre til Talentskolen, har han eller hun lært:

14 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 14 af 39 Altid at være i bevægelse efter at have spillet bolden Altid at være i bevægelse ved boldmodtagelse Altid at flytte bolden på sin førsteberøring At mestre kropsfinten og 2-3 andre finter At mestre 2-3 vendinger (begge veje) At mestre indersidespark med begge ben, lodret vristspark og halvliggende vristspark med mindst det ene ben At have trænet koordinationstræning og arbejdet med løbeskoling Ved træning af pasninger skal spilleren lære at orientere sig, holde fart i pasningen, spille til det rigtige ben og spille i vinkler. Derudover trænes forfinteløb, pasninger over forskellige afstande og gerne støttespil. Førsteberøringer trænes fra forskellige vinkler og højder og med forskellig fart. Der trænes på defensiv og offensiv headning med både 1- og 2-bens afsæt. Afslutninger trænes fra alle vinkler, med begge ben og med hovedet, i feltet og udenfor feltet og med flade og høje bolde. Fladt i det lange hjørne og højt i det korte hjørne. Der trænes ofte 1:1 offensivt med fokus på at beskytte bolden, holde tempo og at spilleren kan gå begge veje. Langt størstedelen af træning har fokus på VI har bolden. Spillerne introduceres dog til følgende elementer når DE har bolden: Nærmeste mand går på bolden ved pres Pres støtte Presafstand: Undgå at buse, men vær så tæt på bolden at modstanderen ikke kan spille bolden fremad Gå i stedet ned i knæ og vælg side ved pres

15 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 15 af 39 Mental træning I denne alder skal børnene først og fremmest opleve, at det er sjovt at gå til fodbold, og at vi i AB har et trygt og godt træningsmiljø. Der er dog også fokus på at udvikle den enkelte både som fodboldspiller og som menneske. Vi vil gerne lære spillerne, at det at have lysten og viljen til at træne og øve gentagelser, er en forudsætning for at blive bedre og udvikle sig. Vi vil have fokus på at børnene bevarer den naturlige spilleglæde, og samtidig træner deres koncentration, indstilling, og at man kæmper så godt man kan indtil sidste fløjt. Vi vil gerne skabe en vinderkultur i AB. Vi spiller først og fremmest for at udvikle og kun sekundært for at vinde, men da det at vinde og have succes, gør det sjovere at spille fodbold og øger lysten til at blive bedre, må man ikke undervurdere dette. Vinderkultur stimuleres i børnefodbolden ved at inddrage et konkurrence-element i træningen, altså gøre træningen mere kompetitiv, eksempelvis gennem forskellige lege og konkurrencer. På denne måde lærer børnene fodboldspillets vind-tab kode, og at det i øvrigt altid er sjovest at vinde. Vinderkulturen udvikles også ved at have fokus på kvalitet i træningen og i de enkelte øvelser. Derfor er det bedre at lave en øvelse i kortere tid af høj kvalitet, end at trække den for langt ud, så det går ud over koncentrationen og udførelsen. Ved at lære børnene at forsøge at gøre det så godt som muligt hele tiden, skærpes deres konkurrence-mentalitet og deres lyst og motivation til at blive bedre.

16 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 16 af 39 Træning i Børneskolen I Børneskolen træner alle i samme årgang på samme sted og tid. Der er fælles opvarmning for alle spillerne, hvorefter træningen ofte vil foregå som stationstræning. Enkelte gange vil der være niveaudeling på de forskellige stationer, men derudover skal alle spillerne udfordres hver gang. For at matche spillerne lader vi nogle gange de bedste spillere i hver årgang træne med årgangen over, hvis de er modenhedsmæssigt og fodboldmæssigt klar til det. 50 % på eget niveau 25% 25 % under niveau 25 % over niveau 50% 25% 25 % over niveau Gennem matchning spiller alle det meste af tiden sammen med holdkammerater på eget niveau. Desuden 25 % under niveau opnår alle spillere ind imellem at prøve sig selv af mod nogle, der er bedre, samt at prøve selv at være blandt de bedste. Til gengæld er der ingen første- eller andethold på årgangene i børnefodbolden. Stævner er niveauopdelte, men holdsammensætningen varierer fra gang til gang, således at alle spillere til stævner bliver matchet, og de spiller lige mange stævner. Træning i AB s Børneskole skal overholde følgende 10 bud: 1. Det SKAL være sjovt at komme til træning og træningsmiljøet skal være trygt for børnene, hvor det er tilladt at lave fejl. 2. Træneren møder altid forberedt op % af træningen er med bold. Hver spiller har en bold = Mange boldberøringer. 4. De skal lære noget nyt hver gang og der stilles ofte spørgsmål til

17 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 17 af 39 børnene. 5. Udfordringer for alle spillerne = Differentiering 6. Der arbejdes altid i små grupper. 7. Der skal være højt aktivitets niveau = Ingen lange rækker. 8. Når der spilles, spilles der fra 1:1 til højst 5:5, men de fleste gange spilles 3:3 og gerne på 4 mål for U-6 til og med U Der skal skabes en vinderkultur. 10. Spillerne skal lave mange mål hver gang. Aldersrelateret træning 1 og DBUs Børnetræningsmanual er obligatorisk læsning for alle trænere i Børneskolen.

18 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 18 af 39 Stævner og kampe i Børneskolen Vi skal altid forsøge at vinde, men altid ud fra HAK princippet (mindst HAlv Kamp til alle). Alle spillere spiller stævner og helst lige mange. HAK princippet overholdes, også i det sidste spændende minut. Rotation på pladserne, alle skal prøve at spille alt, også i de tætte kampe indtil U-11 og også på målmandspladsen. Udvikling af spillernes færdigheder gennem erfaring, kommer ALTID før resultater Vi skal forsøge at vinde de enkelte kampe, og sammenhængen mellem flere kampe er principielt ligegyldig. Brug gerne forældrene som holdledere til stævner Fokuspunkter U5-U10 træning Generelt 95 % af al træning skal foregå med bold. Alle spillere skal udfordres, differentieret træning. Spillerne skal blive bedre til at spille fodbold. Fokus på VI har bolden. Opvarmning Skal skabe glæde, trivsel og socialt fællesskab. Skal være varierende og udfordrende for spillerne. Fodboldkoordination, agility og lege skal indgå. Skal næsten altid foregå med bold. Skal gøre spillerne fysisk og mentalt klar til at træne eller spille kamp. Teknisk Begge ben skal trænes. Der skal være mange afslutninger.

19 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 19 af 39 Taktisk Spillerne skal lære at være i bevægelse før og efter boldmodtagelse. Spillerne skal selv finde løsninger. Fysisk Der skal være højt aktivitetsniveau. Mentalt Der skal skabes glæde, trivsel og socialt fællesskab. Fokuspunkter U5-U6 FORDELING: Teknisk træning 65 % Taktisk træning 20 % Fysisk træning 10 % (med bold) Mental træning 10 %

20 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 20 af 39 Teknisk Taktisk Fysisk Mentalt Fodboldkoordination, dribling/finter, lodret vristspark, indersidespark, vendinger, hovedstød Hvornår skal spilleren drible/aflevere, og hvor skal bolden spilles hen? Basis koordination/motorik, agility, løbeskoling, lege med/uden bold. Glæde, trivsel, selvtillid, socialt fællesskab. Parathed Træningsplan 2 uger 60 min. Træning 1 15 min. Opvarmning med bold 45 min. Stationstræning (3x15 min) 1) Lege med/uden bold 2) Afslutninger 3) Små spil 1v1 til 3v3 med flere mål Træning 2 15 min. Opvarmning med bold 45 min. Stationstræning (3x15 min) 1) Lege med/uden bold 2) Driblinger/finter med afslutninger 3) Små spil 1v1 til 3v3 med flere mål Træning 3 15 min. Opvarmning med bold 45 min. Stationstræning (3x15 min) 1) Koordination/løbeskoling 2) Hovedstød med mål 3) Små spil 2v2 til 4v4 med flere mål Træning 4 15 min. Opvarmning med bold 45 min. Stationstræning (3x15 min) 1) Koordination/agility 2) Driblinger/finter med afslutninger 3) Turnering 3v3

21 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 21 af 39 Fokuspunkter U7-U8 FORDELING: Teknisk træning 65 % Taktisk træning 20 % Fysisk træning 10 % (med bold) Mental træning 10 % Teknisk Taktisk Fodboldkoordination, dribling/finter, lodret vristspark, indersidespark, hovedstød, 1.berøringer 1v1 retvendt, 1v1 sidevendt. Hvornår skal spilleren drible/aflevere, og hvor skal bolden spilles hen? Fysisk Basis koordination/motorik, agility, løbeskoling. Hurtige fødder, stabilitetstræning Mentalt Glæde, trivsel, selvtillid, socialt fællesskab. Parathed, fokusering Træningsplan 2 uger 75 min. Træning 1 15 min. Opvarmning med bold 60 min. Stationstræning (3x20 min) 1) Lege med/uden bold 2) Afslutninger 3) Små spil 1v1 til 3v3 med flere mål Træning 2 15 min. Opvarmning med bold 60 min. Stationstræning (3x20 min) 1) Koordination/løbeskoling 2) Driblinger/finter med afslutninger 3) Små spil 1v1 til 3v3 med flere mål Træning 3 15 min. Opvarmning med bold 60 min. Stationstræning (3x20 min) Træning 4 15 min. Opvarmning med bold 60 min. Stationstræning (3x20 min)

22 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 22 af 39 1) 1v1 med afslutninger 2) Hovedstød med mål 3) Små spil 2v2 til 4v4 med flere mål 1) Koordination/agility 2) Driblinger/finter med afslutninger 3) Turnering 3v3/4v4

23 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 23 af 39 Fokuspunkter U9-U10 FORDELING: Teknisk træning 65 % Taktisk træning 20 % Fysisk træning 10 % (med bold) Mental træning 10 % Teknisk Taktisk Hovedstød, 1.berøringer, vendinger, halvliggende vristspark, pasninger 1v1 retvendt, 1v1 sidevendt, 1v1 defensivt. Opbygningsspil, afslutningsspil Fysisk Koordination/løbeskoling, agility, hurtige fødder Stabilitetstræning, hurtighedstræning, springtræning Mentalt Glæde, trivsel, selvtillid, socialt fællesskab. Parathed, fokusering, målsætninger Træningsplan 2 uger 90 min. Træning 1 30 min. Opvarmning med bold 60 min. Stationstræning (3x20 min) 1) Lege med/uden bold 2) Afslutninger 3) Små spil 1v1 til 3v3 med flere mål Træning 2 30 min. Opvarmning med bold 60 min. Stationstræning (3x20 min) 1) Koordination/løbeskoling 2) Driblinger/finter med afslutninger 3) Små spil 2v2 til 4v4 med flere mål Træning 3 30 min. Opvarmning med bold 60 min. Stationstræning (3x20 min) 1) Lege med/uden bold Træning 4 30 min. Opvarmning med bold 60 min. Stationstræning (3x20 min) 1) Koordination/agility

24 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 24 af 39 2) Hovedstød med mål 3) Små spil 3v3 til 5v5 med flere mål 2) 1v1 med afslutninger 3) Turnering 5v5 AB s Talentskole: U11-U14 Talentskolen i AB lever op til DBU s Holdninger og Handlinger. Det betyder bl.a. at vi: Først og fremmest spiller for at udvikle og kun sekundært for at vinde Gennem leg og træning ønsker at give børnene de bedste muligheder for at lære at spille fodbold Træner næsten altid med bold også under opvarmning Laver ofte stationstræning så spillerne ikke spilder tid med at stå i kø Spiller på små baner med mange boldberøringer Lægger vægt på at spillerne taler ordentligt til hinanden og til træneren Kun tillader konstruktiv kritik af hinanden, både på og uden for banen Udvikler spillernes fodboldmæssige og sociale kompetencer via stævner i DK og udlandet. Lægger vægt på at forældrene spiller en aktiv rolle, f.eks. vaske tøj, køre eller være holdleder til stævner Indlæringsmål i Talentskolen Der trænes stadig teknisk træning, men fokus i talentskolen er mere på den taktiske træning. Derudover begynder den fysiske træning. Den taktiske træning foregår gennem spil, hvor spillerne ofte selv finder løsninger. Den tekniske træning bygger videre på det som spilleren har lært i børnefodbolden. Hver spiller skal have mange boldberøringer. Der er fokus på, at spillerne kan bruge begge ben og udføre både korte og lange pasninger.

25 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 25 af 39 Der arbejdes videre med: Altid at være i bevægelse efter at have spillet bolden Altid at være i bevægelse ved boldmodtagelse Altid at flytte bolden på sin førsteberøring At mestre kropsfinten og 2-3 andre finter At mestre 2-3 vendinger (begge veje) At mestre indersidespark, lodret vristspark og halvliggende vristspark med begge ben At træne koordinationstræning og arbejdet med løbeskoling samt hurtighedstræning Ved træning af pasninger skal spilleren lære at orientere sig, holde fart i pasningen, spille til det rigtige ben og spille i vinkler. Derudover trænes forfinteløb, pasninger over forskellige afstande og gerne støttespil. Førsteberøringer trænes fra forskellige vinkler og højder og med forskellig fart. Der trænes på defensiv og offensiv headning med både 1- og 2-bens afsæt. Afslutninger trænes fra alle vinkler, med begge ben og med hovedet, i feltet og udenfor feltet og med flade og høje bolde. Fladt i det lange hjørne og højt i det korte hjørne. I slutningen af Talentskolen begyndes der at træne indlæg, samt de rigtige løb i feltet. Der trænes ofte 1:1 offensivt med fokus på at beskytte bolden, holde tempo og at spilleren kan gå begge veje. Langt størstedelen af træningen i Talentskolen har fokus på VI har bolden. Spillerne skal dog træne følgende, når DE har bolden: Nærmeste mand går på bolden ved pres Pres støtte Presafstand: Undgå at buse, men vær så tæt på bolden at modstanderen ikke kan spille bolden fremad Gå i stedet ned i knæ og vælg side ved pres

26 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 26 af 39 Mental træning I mellemskolen øges fokus på det mentale aspekt af det at være fodboldspiller. I denne aldersgruppe kommer der automatisk et større fokus på den enkeltes kompetencer, da træningen i højere grad er niveauopdelt. Det er meget vigtigt, at spillerne synes det er sjovt at komme til fodbold i AB, og at de oplever et godt fællesskab og kammeratskab. Det at skabe en vinderkultur, som blev introduceret i børnefodbolden, bliver der sat ekstra fokus på i Talentskolen, men vi spiller først og fremmest for at udvikle, og kun sekundært for at vinde. Vigtige faktorer som kan hjælpe med at skabe en vinderkultur: - At spillerne kæmper så godt de kan om hver en bold - Kompetitiv træning - At det er fedt at gå til den - At have høj koncentration, mens den enkelte øvelse står på - At stille krav til hinanden - Vi skal løbende have fokus på at forbedre os - Kun ved at træne og øve gentagelser bliver vi bedre - Få det bedste ud af hinanden og sig selv, gøre hinanden bedre. Der vil i denne aldersgruppe også være en øget opmærksomhed på den interne kommunikation til både træning og kamp. Spillernes indbyrdes kommunikation kan højne kvaliteten af øvelserne, og dermed også spillernes udvikling. Spillerne skal selv lære at tage ansvar, og at de selv har indflydelse på egen træning og læring. Trænerens rolle er her at sikre, at tilråbene er konstruktive og positive. Ved kontinuerligt at have kommunikationen som et fokuspunkt, bliver det lettere at finde det niveau, som højner kvaliteten. I Talentskolen afholdes der årlige personlige samtaler med børnene. Samtalerne har til formål at gøre status, men er i lige så høj grad vigtigt i et udviklingsperspektiv, og de er en god mulighed for i fællesskab at evaluere og aftale de områder, som skal have særlig fokus i den kommende tid. Spillerens egen opfattelse og mening er vigtig her, således det bliver spillerens målsætning, og ikke trænerens. Samtalerne er også en

27 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 27 af 39 god mulighed for at tale om spillerens mentale styrke, og komme ind på emner som selvtillid, kommunikationen til andre, vindermentalitet osv. På disse områder kan der også fastsættes udviklingsmål efter behov. Træning i Talentskolen I Talentskolen træner alle spillere i samme årgang på samme sted og tid. Der er ofte fælles opvarmning for alle spillerne, hvorefter træningen vil være niveaudelt. For at matche spillerne lader vi nogle gange de bedste spillere i hver årgang træne med årgangen over, hvis de er modenhedsmæssigt og fodboldmæssigt klar til det. 50 % på eget niveau 25% 25 % under niveau 50% 25 % over niveau 25% 25 % over niveau 25 % under niveau Gennem matching spiller alle det meste af tiden sammen med holdkammerater på eget niveau. Desuden opnår alle spillere ind imellem at prøve sig selv af mod nogle, der er bedre, samt at prøve selv at være blandt de bedste. I Talentskolen bliver spillerne delt i på hold efter niveau, men holdsammensætningen kan varierer fra gang til gang, således at alle spillere til stævner bliver matchet, og alle spiller lige mange stævner.

28 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 28 af 39 Aldersrelateret træning1 + 2 og DBUs Børnetræningsmanual er obligatorisk læsning for alle trænere i Talentskolen. Fysisk træning I Talentskolen begynder vi så småt at arbejde med og forbedre spillernes fysik. Den fysiske træning er en kombination af skadesforbyggende træning samt styrketræning tilpasset de forskellige aldersgrupper. Træningen er bygget op omkring øvelser for hver årgang med progression i øvelserne afhængig af alder. Der er lagt vægt på, at træningen skal være funktionel for at gøre det mere motiverende for spillerne og samtidig øge overførselsværdien til fodbold. Progressionen opdeles på 2 niveauer efter alder. 1. U11-U13 Fokus på let styrke og stabilitet af ankler, knæ, hofte, ryg og mave. Koordination og balance. Kropsbevidsthed. Introduktion og tilvænning til øvelseskultur som fodboldspiller. 2. U14-15 Fokus på let styrke, muskeludholdenhed, samt stabilitet af ankler, knæ, hofte, ryg og mave. Funktionel koordination og balance. Kropsbevidsthed. Introduktion og tilvænning til øvelseskultur som fodboldspiller Stævner og kampe i Talentskolen Vi skal altid forsøge at vinde, men ud fra HAK princippet (mindst HAlv Kamp til alle). Det er dog kun U11 og U12, som bruger dette princip. Alle spillere spiller stævner og helst lige mange HAK princippet overholdes, også i det sidste spændende minut for U-11 + U-12 Rotation på pladserne, alle skal prøve at spille flere pladser, også i de tætte kampe for U-11 + U-12. Målmandspladsen er dog en undtagelse Udvikling af spillernes færdigheder gennem erfaring, kommer ALTID

29 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 29 af 39 før resultater Vi skal forsøge at vinde de enkelte kampe, sammenhængen mellem flere kampe er principielt ligegyldige Fokuspunkter U11-U14 træning Generelt 95 % af al træning skal foregå med bold. Alle spillere skal udfordres, differentieret træning. Spillerne skal blive bedre til at spille fodbold. Fokus på VI har bolden. Opvarmning Skal skabe glæde, trivsel og socialt fællesskab. Skal være varierende og udfordrende for spillerne. Skal næsten altid foregå med bold. Skal gøre spillerne fysisk og mentalt klar til at træne eller spille kamp. Skal indeholde spillestilsrelaterede pasningsøvelser. Teknisk Begge ben skal trænes. Taktisk Spillerne skal være i bevægelse før og efter boldmodtagelse. Spillerne skal selv finde løsninger. Fysisk Der skal være højt aktivitetsniveau. Der skal trænes fysisk 2x30 min. om ugen før træningsstart. Mentalt Der skal skabes glæde, trivsel og socialt fællesskab.

30 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 30 af 39 Der skal gradvist være større fokus på den enkelte spillers kompetencer. Der skal arbejdes med vindermentalitet og kommunikation. Fokuspunkter U11-U12 FORDELING: Teknisk træning 30 % Taktisk træning 40 % Fysisk træning 20 % (gerne med bold) Mental træning 10 % Teknisk Taktisk Fodboldkoordination, driblinger/finter, halvliggende vristspark 2v1, opbygningsspil, afslutningsspil 1v1 rygvendt, forsvarsspil, erobringsspil Fysisk Løbeskoling, hurtige fødder, stabilitetstræning Hurtighedstræning, springtræning, styrketræning Mentalt Glæde, trivsel, selvtillid, socialt fællesskab, parathed Fokusering, målsætninger, visualisering, indre samtale, afspænding Opbygning af træning Træning 20 min. Opvarmning med bold, gerne spillestilsrelateret. 20 min. Små spillestilsrelaterede spil. Overtal/undertal. 20 min. Dagens tekniske tema. Der arbejdes i dybden med et tema. 30 min. Små eller store spillestilsrelaterede spil.

31 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 31 af 39 Fokuspunkter U13-U14 FORDELING: Teknisk træning 30 % Taktisk træning 40 % Fysisk træning 20 % (gerne med bold) Mental træning 10 % Teknisk Halvliggende vristspark, pasninger, afslutninger, hovedstød Indlæg Taktisk 1v1 defensivt, 1v1 rygvendt, forsvarsspil, erobringsspil Omstillingsspil, standardsituationer Fysisk Hurtige fødder, stabilitetstræning Hurtighedstræning, springtræning, styrketræning Mentalt Glæde, trivsel, selvtillid, socialt fællesskab, parathed, fokusering Målsætninger, visualisering, indre samtale, afspænding Opbygning af træning Træning 20 min. Opvarmning med bold, gerne spillestilsrelateret. 20 min. Små spillestilsrelaterede spil. Overtal/undertal. 20 min. Dagens tekniske tema. Der arbejdes i dybden med et tema. 30 min. Små eller store spillestilsrelaterede spil

32 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 32 af 39 AB s Eliteskole: U15-U19 Eliteskolen i AB lever op til DBU s Holdninger og Handlinger. Det betyder bl.a. at vi: Først og fremmest spiller for at udvikle og kun sekundært for at vinde, men som en del af udviklingen fokuserer vi også på at udvikle spillernes vindermentalitet. Der spilles med mindre risiko i udskolingen end i mellemskolen. Gennem træning ønsker at give de unge spillere de bedste muligheder for at lære at spille fodbold Træner næsten altid med bold også under opvarmning Lægger vægt på at spillerne taler ordentligt til hinanden, til træneren, dommeren og modstander Kun tillader konstruktiv kritik af hinanden, både på og uden for banen Udvikler spillernes fodboldmæssige og sociale kompetencer via stævner i DK og udlandet. Indlæringsmål i Eliteskolen I Eliteskolen arbejdes der stadigvæk med teknisk træning, men der er størst fokus på den taktiske træning, og derudover fylder den fysiske træning mere end tidligere. Taktisk træning foregår med spillet som træner, dvs. gennem spil hvor spillerne ofte selv finder løsninger. I Eliteskolen trænes der positionsspecifikke spidskompetencer for hver enkelt spiller. KOMPETENCEPROFILER INDSÆTTES!! Vi træner både styrker og svagheder ved den enkelte spiller, men den største fokus er på det som spilleren allerede er god til, så han derved får en spidskompetence. De basale målmandstekniske områder trænes 2 gange om ugen med en uddannet målmandstræner.

33 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 33 af 39 Taktisk træning Der trænes ud fra klubbens valgte spillestil, som bygger på en positiv og offensiv fodboldforståelse. Klubbens spillestil skaber rammerne, men der skal være plads til kreativitet, hvor spilleren finder nye løsninger. Langt hovedparten af træningen i Eliteskolen har fokus på VI fasen. Spillerne skal dog træne følgende elementer når DE har bolden. Nærmeste mand går på bolden ved pres Pres støtte Presafstand: Undgå at buse, men vær så tæt på bolden at modstanderen ikke kan spille bolden fremad Gå i stedet ned i knæ og vælg side ved pres Zoneforsvar, markeringsforsvar og kombinationsforsvar. Fysisk træning I Eliteskolen fortsættes arbejdet med at forbedre spillernes fysik, og den fysiske træning intensiveres gradvist. Den fysiske træning er en kombination af skadesforbyggende træning samt styrketræning tilpasset de forskellige aldersgrupper. Træningen er bygget op omkring øvelser for hver årgang med progression i øvelserne afhængig af alder. Der er lagt vægt på, at træningen skal være funktionel for at gøre det mere motiverende for spillerne og samtidig øge overførselsværdien til fodbold. U17-U19 Fokus på muskelopbyggende træning og muskeludholdenhed, samt stabilitet af ankler, knæ, hofte, ryg og mave. Funktionel koordination og balance på højere niveau. Kropsbevidsthed. Introduktion og tilvænning til øvelseskultur som fodboldspiller

34 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 34 af 39 Mental træning I Eliteskolen fortsættes arbejdet med de fokusområder, der støtter op om det at skabe en vinderkultur i klubben. Samtidig med, at vi ønsker at skabe spillere, der har det sjovt med deres sport, er nemme at omgås og er gode kammerater, vil vi gerne skabe vindere og ledertyper også. I de sidste år i Eliteskolen skal spillerne gøres klar til, og introduceres til, livet som seniorspillere. Derfor er det vigtigt at de unge mennesker mentalt er parate til at tage det skridt med succes, og at kulturen i Eliteskolen har rustet dem til at tackle de kommende udfordringer på en god måde, der skaber rum for øget spilleglæde og udvikling. Derfor er det naturligt, at der i Eliteskolen er fokus på at skabe mentale stærke spillere, da indstillingen og det mentale kan være ligeså udslagsgivende for, om man vinder eller taber, som spillernes tekniske og taktiske formåen. I Eliteskolen bliver der et mere bevidst fokus på den mentale træning, og det er naturligt at trænerne og spillerne i fællesskab arbejder med fx vindermentalitet og holdets attitude og selvopfattelse. Ved løbende at gøre status og sætte mål dannes der grobund for forbedringer. De personlige samtaler med spillerne er også en god mulighed for at drøfte vinderkulturen. Her kan træner og spiller i fællesskab sætte nye udviklingsmål, og tale om hvilke aspekter indenfor det mentale område der med fordel kan forbedres. Det er vigtigt at udviklingsmålene brydes ned i konkrete handlinger, som spilleren kan igangsætte for at starte processen. Det mentale fokus i udskolingen er fint i overensstemmelse med AB s holdninger til ungdomsfodbold, hvor et af principperne er, at vi først og fremmest spiller for at udvikle og kun sekundært for at vinde. At arbejde med det mentale område af det at være fodboldspiller er også udvikling, og en vinderkultur og en udviklingskultur kan og SKAL forenes i AB.

35 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 35 af 39 Træning i Eliteskolen I Eliteskolen træner alle i samme årgang på samme sted og tid. For at matche spillerne lader vi nogle gange de bedste spillere i hver årgang træne med årgangen over, hvis de er modenhedsmæssigt og fodboldmæssigt klar til det. 25% 50 % på eget niveau 50% 25 % under niveau 25 % over niveau 25% 25 % over niveau Gennem matchning spiller alle det meste af tiden sammen med holdkammerater på eget niveau. Desuden opnår alle spillere ind imellem at prøve sig selv af mod nogle, der er bedre, 25 % samt under at niveau prøve selv at være blandt de bedste. Aldersrelateret træning1 + 2 er obligatorisk læsning for alle trænere i Eliteskolen.

36 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 36 af 39 Fokuspunkter U15 FORDELING Teknisk træning 10 % Taktisk træning 50 % Fysisk træning 30 % (Gerne med bold) Mental træning 10 % Teknisk Vendinger, 1.berøringer, finter, driblinger, halvliggende vristspark Pasninger, afslutninger, hovedstød, indlæg Taktisk 2v1, opbygningsspil, afslutningsspil, omstillingsspil 1v1 rygvendt, forsvarsspil, erobringsspil, standarder Fysisk Mentalt Styrketræning, hurtighedstræning, springtræning, stabilitetstræning Målsætninger Præstere under pres, indre dialog, afspænding, visualisering, selvtillid

37 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 37 af 39 Fokuspunkter U17 FORDELING Teknisk træning 10 % Taktisk træning 50 % Fysisk træning 30 % (Gerne med bold) Mental træning 10 % Teknisk Finter, driblinger, halvliggende vristspark Pasninger, afslutninger, hovedstød, indlæg Taktisk Opbygningsspil, afslutningsspil, omstillingsspil 1v1 rygvendt, forsvarsspil, erobringsspil, standarder Fysisk Styrketræning, hurtighedstræning Springtræning, stabilitetstræning Mentalt Præstere under pres, indre dialog, afspænding, visualisering, selvtillid Målsætninger

38 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 38 af 39 Fokuspunkter U19 FORDELING Teknisk træning 10 % Taktisk træning 50 % Fysisk træning 30 % (Gerne med bold) Mental træning 10 % Teknisk Finter, driblinger, halvliggende vristspark Pasninger, afslutninger, hovedstød, indlæg Taktisk Opbygningsspil, afslutningsspil, omstillingsspil 1v1 rygvendt, forsvarsspil, erobringsspil, standarder Fysisk Styrketræning, hurtighedstræning Springtræning, stabilitetstræning Mentalt Præstere under pres, indre dialog, afspænding, visualisering, selvtillid Målsætninger

39 DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 39 af 39

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESYSTEM: Der er frit valg i forhold til spillesystem, men der skal spilles med en bagkæde, som ligger på linje og som dækker zone. Bagkæden kan være med 3 eller 4 spillere.

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på, at spilleren har så mange boldberøringer som

Læs mere

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge Se også fokuspunkterne ved U15 De tillærte tekniske færdigheder skal anvendes i det store spil - eller dele deraf. Tempodimensionen får større betydning. 1:1

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Speed- (hurtighed) Afslutninger. Gruppetræning 4:4, 8:8, 10:6 Mål for afdelingen: Der arbejdes

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Udvikling fra barn til voksen

Udvikling fra barn til voksen Udvikling fra barn til voksen Den grønne Tråd HIF og DBU s spillerudviklingsmodel med spilleren i centrum U 5 til og med U14 (U18 på Pigesiden). Indholdsfortegnelse 1. Den grønne tråd... 2 1.1. Baggrund...

Læs mere

Spillestil for U10 -> U14

Spillestil for U10 -> U14 Spillestil for U10 -> U14 Skrevet i et sprog der er forståeligt for aldersgruppen. VI har bolden - Grundlæggende I 11 mands spiller vi 4-3-3. Alternativet er, at vi spiller 4-4-2 med diamant. (Bruges tillige

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 9.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 2.

Læs mere

Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø. Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub.

Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø. Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub. Vel mødt i HB Ungdomstræning i HB Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub.dk Ungdomsformand: Soccer@webspeed.dk Forældreforening: HBForaeldre@hotmail.com

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination Løbeskoling Boldmestering mig og bold Modtagninger og afleveringer Ældste miniput begyndende arbejde

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Afleveringer og modtagninger (Receiving og passing) Moves 1:1 Hurtighed (Speed) Afslutninger

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste 21. august 2011 Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste Fantastiske udviklingsmuligheder mht.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse U5 U11: Tilvænningsperioden FUN-damentals Spillerne udvikler de vigtigste basale bevægelsesfærdigheder, der danner fundamentet for yderligere udvikling. Fun-damentals udtrykker både, at træningen skal

Læs mere

Hvis du er ny i Næsby Boldklub, får du hurtigt svar på en række spørgsmål.

Hvis du er ny i Næsby Boldklub, får du hurtigt svar på en række spørgsmål. MELLEMSKOLEN : U- 11 til og med U- 14 drenge + U- 11 + U- 13 + U- 15 piger (Pigerne kan træne med drengene, hvis de har niveau til det) Velkommen i Næsby Boldklubs mellemskole Velkommen til ungdomsfodbolden

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold.

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold. Indledning Ribe Boldklub har på baggrund af klubbens visionsdage i efteråret 2011 nedsat et udvalg med henblik på at få skabt manualen Den Blå Tråd i Ribe Boldklub det er resultatet af dette arbejde du

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat Trænermøde 14.12.2009 19:00 21:00 Hørsholm HUI-Cafe Møde indkaldt af:brian Colberg Mødetype:Halvårsplanlægning Deltagere: Jørn, Thomas, Simon, Mathias og Brian Læs følgende: Referat TRÆNING Første træningsdag

Læs mere

Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF

Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF Ringsted Idrætsforening 2 Formålet med Den blå tråd Formålet er at skabe en ungdomsafdeling som har gjort sig nogle overvejelser; overvejelser

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen Indhold Indledning...1 Målsætning...2 Retningslinier for træning...2 Ideer til træningsøvelser...2 Pode/mikro afdelingen (0-8 år)...2 Miniput afdelingen (8-10 år)...3 Drengelilleput-afdelingen (10-12 år)...4

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF Varde IF Den lille hvide tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Varde IF ønsker, at klubbens ungdomsspillere skal udvikle sig. Manualen skal også give ny inspiration til ungdomstræningen i

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Cruyff-vending 6. Ronaldo-retningsskift (bag om støtteben) 7. 8 forskellige driblerytmer

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Årsplan for fodboldlinjen 2016/17

Årsplan for fodboldlinjen 2016/17 Årsplan for fodboldlinjen 2016/17 På Idrætsefterskolen Klintsøgaards fodboldlinje skal der arbejdes med 4 hovedområder: Individuelle færdigheder (stærke sider = spidskompetencer) Struktur (aftaler spillestil)

Læs mere

Hvis du er ny i Næsby Boldklub, får du hurtigt svar på en række spørgsmål.

Hvis du er ny i Næsby Boldklub, får du hurtigt svar på en række spørgsmål. UDSKOLING U- 15 til og med U- 19 drenge + U- 18 piger Velkommen i Næsby Boldklubs udskoling Velkommen til ungdomsfodbolden i Næsby Boldklub. Vi har valgt at kalde årgangene fra U15 til og med U19 drenge

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD (DGT),

DEN GRØNNE TRÅD (DGT), Forord I Jetsmark IF/Jammerbugt FC er der blevet udarbejdet DEN GRØNNE TRÅD (DGT), med målet om at opkvalificere organisationen, samarbejdet, trænerne, træningen og udviklingen af klubbens spillere for

Læs mere

Spillerudviklingsprogram.

Spillerudviklingsprogram. Spillerudviklingsprogram. Introduktion - HIKs fodboldmiljø rammer og målsætninger. I Hellerup Idrætsklub findes der en lang tradition for at børn, unge og voksne mødes og finder glæden ved at spille verdens

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

U UD DVIKLIN NG GSPLANEN Version 1.1

U UD DVIKLIN NG GSPLANEN Version 1.1 UDVIKLINGSP PLANEN Version 1.1 Indholdsfortegnelse FORORD... 2 NIVEAUDELING / SELEKTION... 3 U5... 4 U6... 5 U7... 6 U8... 7 DEN MOTORISKE GULDALDER FRA U9 TIL U12... 8 U9 + U10... 9 U11... 11 U12... 13

Læs mere

Velkommen til forældremødet

Velkommen til forældremødet Velkommen til forældremødet Disse spillere er tilmeldt & registeret i DBU s licens-system, og dermed spilleberettiget for Langebæk Alliancen for 2014. Spillertrup Årg. 03 Navn Emil Patrick Jacob Christian

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Den blå tråd. Kastrup Boldklub

Den blå tråd. Kastrup Boldklub Den blå tråd Kastrup Boldklub Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 FORMÅL, VÆRDIER, OG VISION... 3 Formål... 3 Værdier... 3 Vision... 4 NIVEAUDELING OG SELEKTION... 4 OMKLÆDNING OG BAD... 4 GRUNDLÆGGENDE

Læs mere

Den Røde og Sorte Tråd

Den Røde og Sorte Tråd Den Røde og Sorte Tråd Indholdsfortegnelse: Forord Side 2 U6-U7 Side 3 U8 Side 5 U9 Side 8 U10-U11 Side 12 U12-U13 Side 18 U14-U15 Side 26 U17-U19 Side 36 Eksempel på træningspas U6-U7 Side 45 Eksempel

Læs mere

FRA TALENT TIL TOPSPILLER

FRA TALENT TIL TOPSPILLER FRA TALENT TIL TOPSPILLER Træningsmanual for AGF Elite U13-U19 Fra talent til topspiller - træningsmanual for AGF Elite U13-U19 AGF Fodbold 2009 1. udgave, 1. oplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. MÅLSÆTNING 1.1

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder.

Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder. Træningsøvelser Træner Hold Telefon Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder. God træning! 1 Indholdet i en træning i KB Børnefodbold Retningslinjer for træningen Alle øvelser er med

Læs mere

Træner manual for Tarp Boldklub

Træner manual for Tarp Boldklub 2014 Træner manual for Tarp Boldklub Bestyrelsen Tarp Boldklub 10-04-2014 Tarp Boldklub Den røde tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Tarp Boldklub forventer, at klubbens ungdomsspillere

Læs mere

Kære trænere i EFB s børneafdeling

Kære trænere i EFB s børneafdeling Træning U11 Kære trænere i EFB s børneafdeling Hvert år betræder massevis af små og større fodboldspillere banerne i EFB alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle drømmer

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (5-mands)

Silkeborg IF spillestil (5-mands) Silkeborg IF spillestil (5-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Herning KFUM s værdigrundlag

Herning KFUM s værdigrundlag Herning KFUM s værdigrundlag Værdigrundlag: - Spillerudvikling. Vi vil holde fokus på børnenes spillemæssige udvikling frem for resultater. Leg med bolden skal samtidig være i højsædet. Til kampe tilstræbes

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub Fra Ælling til Svane Børneafdelingen Køge Boldklub 1 Indholdsfortegnelse Værdier og målsætninger... 3 Rammer og organisation... 4 Legepladsen... 5 Byggepladsen 3:3... 5 Forældreopgaver... 6 Principper

Læs mere

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i:

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i: Beskrivelse: Dette er et fodboldforløb som er lavet til et idrætshold på b-niveau, men kan også bruges til c-niveau. Mange af spiløvelserne tager udgangspunkt i spillet 5 mod 5, da det kan være en fordel

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014

Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014 Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014 Præsentation Magnus Bistrup Født i 1992 Træner-CV: 2014- VSB (U10-U15 koordinator) 2011-2013: FC København (U12-U16 + ekstern træner) 2011 VSB (U12-U17 samt specifiktræning)

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære.

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. DEN GRØNNE TRÅD 1 BØRNEFODBOLD U9-10 Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. At lære nyt bliver motiverende for spillerne og den fysiske opbygning af kroppen begynder,

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21

U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21 Indersidespark U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21 Indersidespark Anvendelse: Indersidespark anvendes i situationer med flade og korte afleveringer, samt præcise

Læs mere

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben.

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben. Ajax 2 Banen: Halv bane Bolden startes med at blive spillet op til midten, som ligger den af for første spiller, der spiller ned til spilleren længst væk. Samtidig starter spilleren ude på kanten, og trækker

Læs mere

KOORDINATION / HURTIGE FØDDER

KOORDINATION / HURTIGE FØDDER Koordination: kaosøvelse med servere KOORDINATION / HURTIGE FØDDER Der løbes fra midterkegle (startkegle) til server i rundkreds, hvor der udføres teknisk øvelse. Derefter løbes retur til midterkegle og

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence Elite Fodbold FC Skanderborg 2020 What - hvad er målet? FC Skanderborg skal være Østjyllands førende videnscenter indenfor Fodbold (Drenge/Piger) - hvor vi igennem Personlig udvikling, Glæde og fornøjelse,

Læs mere

DEN RØDE TRÅD Med sportslig hilsen

DEN RØDE TRÅD Med sportslig hilsen Jeg håber den røde tråd kan virke til inspiration for alle eksisterende, såvel som kommende trænere i Foulum IF. Jeg har bevidst ikke fortalt hvilke øvelser der skal udføres, men appellere til, at alle

Læs mere

U11 og U10 organisering af træning

U11 og U10 organisering af træning Mandag trænes der efter model B. Der trænes fra 17 til 18.30. Tirsdag trænes der efter model A. Der trænes fra 17 til 18.30. Torsdag er der holdtræning i gruppe A-B-C fra 17 til 18.30. Der er udarbejdet

Læs mere

Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC

Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC Den Grønne Tråd er en væsentlig forudsætning for at realisere en sportslig tråd gennem årgangene som en spiller i Jetsmark IF og Jammerbugt FC vil gå gennem

Læs mere

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Alder afdeling (skoleåret fra august til juni) 4/5/6 år U6 3-mands Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Fodbold Træning og opdeling Kamp og opdeling Værdier 6/7 år U7 3-mands 7/8 år U8 5-mands Fællestræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Fra SfB til FC Svendborg

Fra SfB til FC Svendborg Teknik og tanke Fra SfB til FC Svendborg Niveau- og aldersrelateret træning. 1 Indhold: Indledning side 3 De fem udviklingsområder side 4 Oversigt side 5 U5 U9 side 6 U10 U14 side 8 U15 U19 side 11 Niveau-

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016 Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Trænere Gustavo Molina Preben Holm Nielsen Mobil: 20677759 E-Mail:

Læs mere

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning Øvelseskatalog til børnetræning Indholdsfortegnelse Forord... 3 Opvarmning... 5 Finter, vendinger og teknik... 10 Tæmninger og 1. berøring... 16 1v1... 19 2v2... 24 3v0, 3v2 & 3v3... 25 Overtal og undertal...

Læs mere

Perception/tilbyde sig. 1. Spil indenfor samme farve. 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ. Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation

Perception/tilbyde sig. 1. Spil indenfor samme farve. 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ. Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation Perception/tilbyde sig 1. Spil indenfor samme farve 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation Perception, førsteberøring og pasning Bolden spilles rundt. Brug

Læs mere

Kære trænere i SIF s børneafdeling

Kære trænere i SIF s børneafdeling Træningsmanual U11 Kære trænere i SIF s børneafdeling Hvert år kommer tusindvis af små og større fodboldspillere på banerne i SIF alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo )

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo ) BØRNEAKADEMIET Øvelsesgeneratoren: 1 2 3 4 5 6 Hvad vil du opnå med øvelsen? Hvad er målet? Opstil situationer i spillet, hvor færdigheden bruges Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Randers Sportsklub Freja Fodbold

Randers Sportsklub Freja Fodbold Randers Sportsklub Freja Fodbold April 2009 Overordnet målsætning: Randers Freja Fodbold At spille kombinationsfodbold på et så højt teknisk niveau, som spillermaterialet og spillernes alder tillader det.

Læs mere

TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN FORORD Træningsplanen er udarbejdet med henblik på at få en samlet og kontinuerlig beskrivelse af arbejdet i IF 92 s ungdomsafdeling. Træningsplanen er først og fremmest

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold!

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Fra talent til landshold den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Indledning Fodbold er den største sportsgren i Danmark, og antallet af piger som spiller fodbold er støt stigende. Pt. er ungdomsfodbolden

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere