Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé København Ø. Tlf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø. Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub."

Transkript

1 Vel mødt i HB Ungdomstræning i HB Handelsstandens Boldklub Øster Allé København Ø Tlf Ungdomsformand: Forældreforening: HB er medlem af Dansk Boldspil Union, DBU. Ind- og udmeldelse sker på hjemmesiden. En folder for forældre, trænere og spillere. Fodboldtræning for børn og unge år Værdier, holdninger og handlinger.

2 HB's grundlæggende værdier og holdninger I HB er der plads til alle. HB har til formål at tilbyde god fodboldtræning til alle medlemmer og til formål at organisere kampe for alle hold. HB stiller bolde, baner og materialer til rådighed. Alle er velkomne i HB. Ind- og udmeldelse skal ske via HB's hjemmeside. Alle medlemmer i København skal registreres hos DBU. I HB har vi en klar pædofilipolitik og gennemfører kontrol af alle U-trænere. Denne folder forventes efterlevet af aktive i HB-U. Medlemmer i HB bør opleve: o Tilknytning - til holdet og til klubben. o Anerkendelse og udvikling af den enkelte. o Indflydelse på egen situation - og holdets. I HB arbejder vi på at medlemmer skal: o Have det sjovt og blive dygtigere. o Være en del af et fællesskab. o Opnå nye venskaber. o Opleve medbestemmelse og accept. o Være involveret. o Ha' bolden. I HB forventer vi at alle spillere: Udviser Fair Play til både træning og kamp. Udviser respekt for andre og deres forskellighed. Udviser god opførsel: er gode ambassadører for klubben og følger klubbens regler og værdier. Passer på, og føler ansvar for: klubbens bolde, spillertøj og andre materialer. Principper for ungdomstræning i HB: o At HB benytter uddannede trænere. En træner skal være fyldt 18 år for at tage ud med et hold alene. o At der er et godt fodboldmiljø på alle hold. o At der skabes grobund for udvikling af den enkelte spiller - personligt og fodboldmæssigt. o At der vises anerkendelse af den enkelte spiller. o At der er plads til forskellighed. o At alle får kvalificeret og individuel træning. o At alle spillere tilbydes lige meget spilletid til træning og kamp. o At alle spillere benytter udleveret HB-spillertøj. o Holddeling: I dialog med forældre, ud fra niveau og alder, men også ud fra individuel udvikling og personlige venskaber på tværs af årgange. Niveaudeling kan først ske fra U8.

3 Ungdomstrænerne i HB forventes: I HB forventer vi at forældre: At uddanne sig løbende, internt og eksternt og Møder op til kamp og træning i god tid. at de følger denne folder. At have udarbejdet et træningsprogram og forberedt et tema til hver træning. Tilmelder eller afmelder til kamp i god tid. Kun kommer med positive tilråb og støtte, ikke instruktioner. At tage ansvar for at den meste træning foregår med bold. At medvirke til at spilleren er i centrum. At der til træning spilles på små områder og i små grupper. At sikre mange boldberøringer i øvelser og spil. At undgå kødannelser og uønskede pauser. At give forældre mulighed for at hjælpe til i træningen og ved kampe. Betaler klub-kontingent. Tilbyder hjælp og støtte, hvis man kan til kamp og træning. Følger med på klubbens hjemmeside. Tilbyder at tage andre spillere med til kamp, efter behov. Finder det vigtigt at møde op til både træning og kamp (Spiller min. 2 kampe pr. halvsæson). At udvikle spilintelligensen hos den enkelte spiller. At der er en god stemning til træning og kamp. At have klare og tydelige "høre-efter" regler. At der altid er én bold til rådighed pr. spiller til træning. Støtter positivt op om træneren. På de følgende sider gennemgås de fysiske og fodboldmæssige fokus- og udviklingsområder for de enkelte årgange i HB. Oversigten er skrevet til trænere, forældre og spillere. Læses således at der "puttes på" fra træning til træning og fra år til år, men der trænes altid løbende i de grundlæggende færdigheder.

4 Ungdom 5 6 år 3-mands hold Spillerne er i denne alder kendetegnet ved: De kan og vil selv. De har stor aktivitetstrang, er positivt selvcentrerede, har en kort koncentrations-tid og ser efter forbilleder. De skal se og føle. De lærer bedst en ting ad gangen og de er motorisk meget forskellige. Træning, Vi har i HB fokus på: Fysisk træning: Bevægelse og motorik, Koordinations- og balancetræning (hoppe, hinke, kravle, kolbøtte, rulning/rullefald). Løbeskoling: fremad, baglæns, sidelæns, vendinger, hælspark og knæløft, (evt. finter). Lege og spil: fri leg, fangelege, fartlege, fodboldlege, stationstræning. Tilpassede spil og kampe: (1v1,...4v4, 2v1) Tryghed og trivsel. Samvær. At det skal være sjovt at gå til fodbold. Leg og en god tone. SPILLET er træneren o Fra leg til spil. o Trivsel og glæde. o Positiv anerkendelse. o Høj aktivitet. o Holdfølelse og samarbejde. o Forståelse for at der er regler i spil. o En bold til hver spiller, træning med bold. Basisteknik Boldkoordination. Boldlege, m. hånd og fod. Løb med bold, driblinger. Sparkeformer. o Lodret vristspark. o Evt. indersider.

5 Ungdom 7-8 år 3-mands og 5-mands hold Spillerne i denne alder er kendetegnet ved: At de er mere åbne for læring. Stor aktivitetstrang, stor retfærdighedssans. Kort koncentrations-tid, ser på forbilleder. Skal seføle. Men også åbne spørgsmål og "find-ud-afselv". Træning, Vi har i HB fokus på: Holdfølelse og fair play. At kunne følge instrukser og regler. Tryghed og trivsel. Indre motivation. Glæde ved at gå til fodbold. o Fra leg til spil, det skal være sjovt! o Positiv anerkendelse. o Høj aktivitet. o Holdfølelse og samarbejde. o Spillet er træneren. Fysisk træning: Koordinationstræning, springtræning, hurtighed, behændighedstræning Løbeskoling: Hælspark, knæløft, gadedrengeløb (m. høje knæløft), indadfører/udadfører (løft og rotation af hofte/ben). Lege og spil: fri leg, alt med bold, fodboldlege, stationstræning. Tilpassede spil og kampe: fokus på bevægelse under spil. (1v1...5v5, 1v2,...1v4) Basisteknik, fodboldkoordination Personlig taktisk træning: Boldføling med fod og hånd. Driblinger, vendinger, finter. Indersidespark, lodret vristspark. Boldmodtagelse, 1-berøring. Jonglering, lår, fod, hoved. o 1v1 retvendt, 1v1 sidevendt. o Løb uden bold, finde løsninger.

6 Ungdom 9-10 år 5-mands hold, 7-mandshold (8-mands hold) Spillerne i denne alder er kendetegnet ved: Koordinationsevne og motorik udvikles meget, stor aktivitetstrang, at være selvcentrerede, skal se og føle, kort koncentrationstid. Fysisk træning Let styrketræning, balance- og stabilitetstræning, agility/fodboldhurtighed. Løb: hurtighedstræning (hurtige fødder), diagonal-løb (zig-zag) spring- og sprinttræning, frekvenstræning, intervaltræning. Tilpassede spil og kampe: Overtal og undertal (1v1, 2v2,...5v5, 8v8, 1v2..3v4...9v6). Træning, Vi har i HB fokus på: Teknisk træning: Fodboldkoordination, boldberøring. Samarbejde, fair-play og god tone, selvtillid og indre motivation, selvdisciplin, opmuntring, glæde og trivsel, at skabe en varig fodboldinteresse. o Parathed. o Fokusering. Boldmodtagelse, 1-berøring. Driblinger, vendinger og finter. Afslutninger. Afleveringer. Sparkeformer. Hovedstød. Individuel taktisk træning: Jeg har bolden, vi har bolden, de har bolden. 1v1 sidevendt, 1v1 retvendt, 1v1 offensivt. Overtal, undertal, 2v1. Skabe trekanter. Løb uden bold, dybde og bredde.

7 Ungdom år 5-mands hold, 7-mands hold (8-mands hold) Spillere i denne alder er kendetegnet ved: Udvikling af finmotorik. Kan bedre forstå mundtlige forklaringer og tænke logisk, regler og retfærdighed er vigtigt, er positivt selvkritiske, kreative, åbne for holdninger. Teknisk træning: Temposkift, hurtig boldkontakt 1. berøring. Inderside, lodret- og halvt-liggende vristspark. Indlæg. Afslutninger. Driblinger, vendinger, finter. Hovedstød. Tilpassede spil og kampe: Overtal og undertal (1v2..6v9, 1v1,.. 4v4,.. 8v8). Træning, Vi har i HB fokus på: Hjælpsomhed, selvdisciplin, samarbejde og opmuntring, indre motivation og dialog, parathed, fokusering og målsætning, afspænding. Fysisk træning Let styrketræning, hurtighedstræning, sprint- og springtræning, agility, skadeforebyggende træning, udholdenhed. Individuel taktisk træning: 1v1 defensivt og offensivt (1v1 rygvendt). Jeg har bolden. o Beskytte, aflevere, udfordre og afslutte Mit hold har bolden. o Løb til frie områder, modtagelser, gøre banen stor. De andre har bolden. o Placering, forudse, spærre og erobre. Holdtaktisk træning: Erobringsspil, opbygningsspil. Løb: Stemafsæt. To ben - ét ben, med/uden tilløb, Intervaltræning. o Overtal, undertal, 2v1. o Løb uden bold.

8 Ungdom år 7-mands, (8-mands) og 11-mands hold Spillere i denne alder er kendetegnet ved: Overvejelser over "hvem er jeg?". Meget er til forhandling. Kvalitetsbevidste. Det sociale fællesskab og venskaber er vigtige. Er glade for afveksling i træningen, gerne anderledes oplevelser. Træning: Vi har i HB fokus på: Fællesskabet, uddeling af ansvar, tryghed og faste rammer, selvtillid, stress-håndtering fokusering og parathed, motivation og målsætning, at præstere under pres. Fysisk træning: Løb: Hurtighedstræning (reaktionshastighed accelerationshastighed, max. løbehastighed) agility, skadeforebyggende træning. let styrketræning, springtræning, (stemafsæt) stabilitetstræning, udholdenhedstræning. Teknisk træning: Anvendt teknik: hovedstød, pasningsspil, afslutninger og indlæg. Halvt-liggende og lodret vristspark. 1. berøring. Boldens fart. Boldholderens fart. Medspillerens fart. Relationer og kompleksitet. 1v1 offensivt, 1v1 defensivt, 1v1 rygvendt. Taktisk træning: Spil-intelligens. Omstillingsspil mellem: Forsvarsspil. o Blokforsvar, zoneforsvar og markering. Erobringsspil. o Pres, støtte og sikring. Opbygningsspil. o 2v1, overlap, possession, bandespil, op-ned-op, op-ned-ud. Afslutningsspil. o Løb: I dybden, løb i feltet og knækløb. Kampforberedelse.

9 HB's 10 forældreråd 1. Mød op til træning og kamp dit barn ønsker det. 2. Giv opmuntring til ALLE spillere under kampen ikke kun dit eget barn. 3. Giv positiv opmuntring i både medgang og modgang. 4. Respekter trænerens brug af spillere under kamp forsøg ikke at påvirke ham/hende under kampen. 5. Se på dommeren som en vejleder og kritiser ikke hans/hendes afgørelser. 6. Giv opfordringer til dit barn om at deltage pres ikke. 7. Spørg om kampen var spændende og sjov ikke kun om resultatet. 8. Sørg for rigtig og fornuftigt udstyr overdriv ikke. Benskinner er påkrævet til kamp. 9. Vis respekt for arbejdet i klubben bak op om initiativer. Du behøver ikke andre forudsætninger for at deltage i klubbens liv end lyst og engagement. 10. Tænk på, at det er dit barn, der spiller fodbold ikke dig. 11. Giv besked om deltagelse eller afbud ved kampe, i god tid. Vi håber at I forældre vil tilbyde jeres hjælp, hvor i har mulighed for det: Hjælp ved træningen. Hjælp ved hjemmekampe og stævner. o Melde sig som kampleder. Stå for tilmelding til kamp og arrangement. Medbringe kaffe - til forældrehygge. Vaske spillertøjet. Tage billeder og sende dem til HB. Skrive kampreferater til hjemmesiden. Komme med nye ideer og forslag. Støtte forældreforeningen. Det er muligt at købe en klubtrøje med navn og nummer for 175 kr. kontakt Forældreforeningen. Alle spillere skal benytte benskinner til kamp, og gerne til træning. Kom i god tid til træning. Træning kan starte med fri leg, men holdene samles senest 5 min. efter opstartstid. Der udleveres HB spillertøj til kamp. Vi spiller i sorte trøjer og strømper samt i hvide shorts. Husk at benytte vores dejlige klubhus. Her kan købes kaffe, kage, slik, mad og drikke.

VELKOMMEN SOM BØRNETRÆNER RIBE BOLDKLUB

VELKOMMEN SOM BØRNETRÆNER RIBE BOLDKLUB VELKOMMEN SOM BØRNETRÆNER I RIBE BOLDKLUB 1 Velkommen som børnetræner i Ribe Boldklub Tak fordi du vil være med til at sikre, at børn i Ribe Boldklub får nogle gode fodboldoplevelser. I Ribe Boldklub tror

Læs mere

Aldersrelateret træning forsvarlig og målrettet træning af børn og unge

Aldersrelateret træning forsvarlig og målrettet træning af børn og unge Dansk Boldspil-Union Team Danmark Børn skal overraskes! Skab et godt fodboldmiljø Børn ser muligheder Fodbold skal være sjovt Lige hold leger bedst Fokus på udvikling Bind 1: 5-14 årige Aldersrelateret

Læs mere

Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse

Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Baggrund og rammer for sportslig og social målsætning. 2 HIK s formålsparagraf... 2 Fodboldafdelingens

Læs mere

U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21

U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21 Indersidespark U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21 Indersidespark Anvendelse: Indersidespark anvendes i situationer med flade og korte afleveringer, samt præcise

Læs mere

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Helsingør IF - Trænerhåndbogen 1 Helsingør IF træner og ledermanual Indholdsfortegnelse Forord side 3 Mission side 4 Vision side 4 Værdigrundlag side 4

Læs mere

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd.

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. At være træner/leder eller spiller i BS 72's ungdomsafdeling, er ikke bare som at være frivillig eller medlem et hvilket som helst andet sted. I BS 72

Læs mere

Øvelseshæfte. over 12. Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling

Øvelseshæfte. over 12. Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling Øvelseshæfte over 12 Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling 2009 Kære DGI fodboldskole ledere og instruktører Vi ønsker den højeste kvalitet ved afholdelse af vores fodboldskoler i DGI. Det kan

Læs mere

Holdninger & handlinger

Holdninger & handlinger DBUs holdningshæfte Holdninger & handlinger den nye måde at tænke og spille børne- og ungdomsfodbold fra leg til landshold Udgiver Dansk Boldspil-Union Layout/dtp DBU Grafisk Bettina Emcken Lise Fabricius

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

INSIDE. Velkommen til. Hørning IF FODBOLD. Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO

INSIDE. Velkommen til. Hørning IF FODBOLD. Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO Velkommen til Hørning IF FODBOLD INSIDE Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO 1 Indholdsfortegnelse VELKOMMEN TIL Hørning IF FODBOLD... 5 Vision/Mission... 6 Holdsamarbejde og samarbejde med

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Hvorfor spiller man og træner man påp

Hvorfor spiller man og træner man påp ldersrelateret træning Målrettet Hvorfor spiller man og træner man påp denne måde? m DOKUMENTATION Aldersrelateret træning DOKUMENTATION Alt for tidligt resultatpres Turneringsstruktur Klub Træneren Forældre

Læs mere

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan.

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan. VELKOMMEN TIL BRØNDBY IF TIL MEDLEMMER OG DERES FORÆLDRE Historie Brøndbyernes Idrætsforening blev stiftet den 3. december 1964 ved en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening (stiftet

Læs mere

FRA TALENT TIL TOPSPILLER

FRA TALENT TIL TOPSPILLER FRA TALENT TIL TOPSPILLER Træningsmanual for AGF Elite U13-U19 Fra talent til topspiller - træningsmanual for AGF Elite U13-U19 AGF Fodbold 2009 1. udgave, 1. oplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. MÅLSÆTNING 1.1

Læs mere

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 1 Velkommen til Håndbold i BRÆDSTRUP HK Vi er glade for, at du har valgt Brædstrup Håndboldklub som stedet, hvor du eller dit barn vil dyrke håndbold.

Læs mere

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING Revideret september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 3 Visioner 4 Mål 5 Strategi - ungdomsafdelingen 6-8 Strategi - seniorafdelingen 9

Læs mere

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo )

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo ) BØRNEAKADEMIET Øvelsesgeneratoren: 1 2 3 4 5 6 Hvad vil du opnå med øvelsen? Hvad er målet? Opstil situationer i spillet, hvor færdigheden bruges Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel,

Læs mere

Velkommen i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på www.ornhojnet.dk

Velkommen i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på www.ornhojnet.dk Velkommen i ØAB 86. Hermed nogle praktiske oplysninger om at have barn/børn der spiller fodbold i ØAB 86. Vi håber folderen kan være med til at besvarer nogle af alle de spørgsmål, man kan have som forældre

Læs mere

Børne- og Ungefolder 2015-16

Børne- og Ungefolder 2015-16 Børne- og Ungefolder 2015-16 Side 1 Børne- & Ungeudvalget i JHF Kreds 7 2015-2016 Klaus K. Svendsen Seminarievej 132 6760 Ribe Mobil: 28 83 35 67 Mail: klaussvendsen@icloud.com Ansvar: Høje Piger Flemming

Læs mere

Trænerhåndbog. Aarslev Boldklub

Trænerhåndbog. Aarslev Boldklub Trænerhåndbog Aarslev Boldklub Trænerhåndbog Side 1 L INDHOLDSFORTEGNELSE Baneoversigt... 3 Indledning... 4 Mission og vision... 5 Værdigrundlag... 5 Målsætninger... 5 Praktisk information... 6 Nøgleordning...

Læs mere

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge Se også fokuspunkterne ved U15 De tillærte tekniske færdigheder skal anvendes i det store spil - eller dele deraf. Tempodimensionen får større betydning. 1:1

Læs mere

Øvelseshæfte. 9-12 årige Teknisk træning - afslutninger Koordinationstræning Kampen - at spille med andre

Øvelseshæfte. 9-12 årige Teknisk træning - afslutninger Koordinationstræning Kampen - at spille med andre Øvelseshæfte 9-12 årige Teknisk træning - afslutninger Koordinationstræning Kampen - at spille med andre 2009 Kære DGI fodboldskoleledere og instruktører Vi ønsker den højeste kvalitet ved afholdelse af

Læs mere

Floorballens omdømme afhænger af spillernes, dommernes, trænernes, ledernes og tilskuernes opførsel på og udenfor banen

Floorballens omdømme afhænger af spillernes, dommernes, trænernes, ledernes og tilskuernes opførsel på og udenfor banen - -ETISKE REGLER FOR Lyngby Floorball Forening(LFF) - - Floorball er bygget op omkring en række skrevne og uskrevne etiske spilleregler, der er meget væsentlige at holde fast i: Fairplay, respekt for modstanderne,

Læs mere

6-14 årige. Øvelseshæfte. Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder NU MED NYE ØVELSER. SoccerTrix. - elektroniske lektier

6-14 årige. Øvelseshæfte. Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder NU MED NYE ØVELSER. SoccerTrix. - elektroniske lektier Øvelseshæfte 6-14 årige SoccerTrix - elektroniske lektier Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder til fodboldskolens børn NU MED NYE ØVELSER 2009 Kære DGI fodboldskoleledere og instruktører Vi ønsker

Læs mere

1-2-TRÆNER VOLLEYBALL KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER

1-2-TRÆNER VOLLEYBALL KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER VOLLEYBALL 1 KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER 2 VOLLEYBALL INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen på kursus 3 Underhåndsserv 8 Baggerslag 10 Fingerslag 12 Smash 14 Sådan vælger du de øvelser, som du vil bruge i træningen

Læs mere

Håndbog 1. januar 2015

Håndbog 1. januar 2015 Håndbog Forord Dans er bevægelse til musik og har alle dage været en måde for folk at udtrykke deres sjæl og energi. Verden er i forandring med den nye skolestruktur og de udfordringer vores kommune stiller

Læs mere

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd Indledning Vision 2020 Den orange tråd er at skabe en klar målsætning for fodboldafdelingen om, hvor klubben står, og hvilke mål der skal arbejdes

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Trænerstart. Trænerstart. - med bolden i centrum

Trænerstart. Trænerstart. - med bolden i centrum Inspirationshæfte DBU Uddannelse Trænerstart Trænerstart - med bolden i centrum Trænerstart Forord Kære nye træner! Du er førstegangstræner? måske er du sågar nødløsningen på din søns/datters hold? Fortvivl

Læs mere