RÅD/Nævn: Fritidsnævnet MØDE NR.: 6

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RÅD/Nævn: Fritidsnævnet MØDE NR.: 6"

Transkript

1 RÅD/Nævn: Fritidsnævnet MØDE NR.: 6 SAGSTYPE: Dagsorden MØDEDATO: 10. september 2018 MØDESTED: Allerød Idrætspark MØDETID: kl TILSTEDE: Henrik Bo Frederiksen (Børne- og ungdomsorganisationernes samråd) Torben Olesen (Børne- og ungdomsorganisationernes samråd og Allerød Ungdomsskole) Lena Becker (DOF, Allerød Fritidsskoler) Kim Barslev (LOF Øresund) Steen Hagstrøm (Foreningssamvirket Pensionisthuset) Peter Bendt (Repræsentant for foreninger som har aktiviteter for handicappede) Dorte Paludan (Allerød Idræts Union) Jørn Winther Jepsen (Repræsentant for det selvorganiserede fritidsliv) Theodore Gbouable (Kultur- og idrætsudvalget, Socialdemokratiet) Forvaltningen: Hans Dyrby Kloch (Teknisk chef), Jacob Poulsen (Leder af fritidsområdet) Dorte Paludan deltog kun i dagsordenpunkt 1, 2 og 6 (flyttet til 3) AFBUD: Poul Møller Hansen (Allerød Idræts Union, Blovstrød IF) Viggo Janum (Vores Allerød) EJ MØDT: 1. Kl Rundvisning på Allerød Idrætspark v. Henrik Ravn (AFK) Intet at berette 2. Godkendelse af dagsorden Kl Dorte Paludan anmodede om at dagsordenpunkt 6 flyttes til dagsordenpunkt 3 Dagsordenpunkt 6 flyttes op som dagsordenpunkt Godkendelse af referat fra mødet den 15. August 2018 Kl af møde i fritidsnævnet Orienteringen fra Børne- og ungdomsorganisationernes samråd var orientering fra Allerød Ungdomsskole 1. af punkt 1 ændres til følgende: 2. Følgende blev tilføjet til dagsordenpunkt 3: - Orientering fra Allerød Ungdomsskole - Orientering om Allerød på x og tværs 3. Overskriften Orientering fra Børne- og ungdomsorganisationerne under referat til punkt 3 ændres til Orientering fra Allerød Ungdomsskole 4. Kl Fritidsnævnets rolle Jacob Poulsen er tovholder på en proces der har til formål at diskutere og rammesætte Fritidsnævnets funktion. Det forventes ikke at vi når frem til et facit. Processen skal anskues som et afsæt for kommende udviklingsprocesser. Procesplan: 1. Definition af de lovmæssige rammer (jf. Folkeoplysningsloven) 2. Definition af Fritidsnævnets kompetencer (jf. kompetenceplanen)

2 3. Fritidsnævnets visioner for udmøntning af fritidspolitikkens indsatsområder og målsætninger Rammer for det frivillige foreningsarbejde og oplysningsforbundene Borgernes muligheder for fritidstilbud Rammer for det selvorganiserede fritidsliv 4. Input til næste session d. 3. december konkretisering og udmøntning Det forventes at forløbet fortsættes på de førstkommende møder i Fritidsnævnet drøftede nævnets beføjelser ud fra kompetencefordelingsoversigten. Jacob Poulsen var tovholder på en gruppeproces der tog udgangspunkt Allerød Kommunes fritidspolitiske målsætninger. Følgende punkter blev behandlet og drøftet: 1. Indgå konkrete partnerskaber med kommunens foreninger og oplysningsforbund om løsning af forskellige opgaver. Det betyder at det er nødvendigt med proaktive foreninger som i tæt samarbejde med kommunen kan afprøve nye aktiviteter og tiltag. 2. Gøre fritidstilbuddene mere synlige og tilgængelige. Ikke mindst set i lyset af de nye borgere, som Allerød Kommune får. 3. Understøtte igangsætning af nye aktiviteter 1. Forvaltningen udarbejder en opsamling på gruppeprocessen der udsendes sammen med dagsorden til næstkommende møde i Fritidsnævnet. 2. Opfølgning og drøftelse af den videre proces sættes på dagsorden på næstkommende møde. 5. Kl Gensidig orientering 1. Forvaltningen Kultur- og Idrætsudvalgsmødet den 2. september. Se referat på Alleroed.dk Tennishal: Status Mødet den 21. november, Kultur- og Idrætsudvalgets overordnede temaer 2. Øvrige Orientering om Aktiv fritid 2018 v. Jørn, Peter og Lena. Aktiv Fritid lørdag den 17. august 2019 og kulturuge Allerød på X og Tværs Ungdomsskolen 3. Eventuelt Der har været problemer med at Allerød på X og tværs bannere i hovedgaden er bliver revet ned af store lastbiler. Stafet for livet afvikles d. 17/ Aktiv fritid afvikles d. 17. august Arbejdsgruppen for Aktiv Fritid laver en aftale med citymanageren om opsætning af Allerød på X og tværs bannere ifm. opsætning Der arrangeres evalueringsmøde for Aktiv Fritid og Allerød på X og tværs i efteråret. Jørn melder nærmere ud. 6. Kl Halfordeling Type: (jf. kompetenceplanen, anvisning af lokaler) Beskrivelse:

3 Kultur- og Idrætsudvalget besluttede i forbindelse med vedtagelse af den nye tennishal at opsige lejeaftalen med Allerød Gymnasium om leje af gymnasiehallen. Lejeaftalen ophører 1. januar Opførelsen af hallen er blevet forsinket. Der foreligger nu en Byråds beslutning der sikre opførsel af hallen. Der sker fornyet udbud af selve tennisgulvet. Det forventes at hallen tidligst kan stå klar til mart Endelig tidsplan er under udarbejdelse. Tennisklubberne har derfor ikke en tennishal til rådighed til den kommende indendørssæson (22. oktober til 1. maj). Forsinkelsen betyder at udfordringen med at finde nye tider til de tidligere brugere af Gymnasiehallen er blevet større. Og det vanskeliggøres yderligere af at halplanerne på øvrige anlæg allerede er fastlagt af brugerrådene, hvilket mindsker mulighederne for at finde løsninger på tværs af anlæggene. Følgende klubber har indsendt eller via s kommunikeret deres syn på problematikken. Allerød Floorball, Blovstrød IF Tennis, Rønneholtparkens Badminton ALBA, Allerød Tennis Klub og Lillerød Badminton Deres henvendelser er vedlagt som bilag til dette punkt. Forvaltningen har udarbejdet to løsningsforslag for halfordeling for 1. januar 2019 til 1. maj Forvaltningen indstiller at Fritidsnævnet godkender en af de to skematiserede løsningsforslag eller en tredje løsning der ikke forudsætter øgede omkostninger. Løsningsforslag 1: Allerød Tennisklub Blovstrød Tennis Klub LUI Tennis Allerød Floorball ALBA Lillerød Badminton Rønneholtparkens Badminton Tildeles kun sæsontider i Ravnsholthallen og Lillerødhallerne såfremt der opstår ledige tider. Tildeles kun sæsontider i Blovstrødhallen såfremt der opstår ledige tider. Har ingen indendørstider på nuværende tidspunkt. Allerød Tennis tider i Ravnsholthallen fordeles mellem Allerød Floorball og Rønneholtparkens Badminton. Er der overskydende tider tildeles disse til Lillerød Badminton og Allerød Tennis i nævnte prioriteringsrækkefølge. Fastholder deres nuværende tider i Engholmhallen. Tildeles BIF Tennis tider i Blovstrødhallen onsdage og fredage Tilbydes evt. overskydende tennistider i Ravnsholthallen, når tider til Allerød Floorball og Rønneholtparkens Badminton er tildelt. Allerød Tennis tider i Ravnsholthallen fordeles mellem Allerød Floorball og Rønneholtparkens Badminton. Er der herefter overskydende tider tildeles disse til Lillerød Badminton og Allerød Tennis i nævnte prioriteringsrækkefølge. I så fald der er behov for en nødløsning tildeles Rønneholtparkens badminton 2 timer i Blovstrødhallen søndag , et tidspunkt på dagen hvor det formodes at kampe og stævner er afviklet. I så fald træningstiden kolliderer med kampe og stævner for Blovstrødhallens primære brugere, så er forvaltningen nødsaget til at aflyse enkelte af Rønneholtparkens træningstider.

4 Der garanteres ikke træningstid i weekenden, hvilket er tilfældet nu i gymnasiehallen. Weekendtider i Kommunens haller er forbeholdt kampe og stævner eller træning for medlemmer under 25. Løsningsforslag 2. Allerød Tennisklub Tildeles 3 timer i Ravnsholthallen der placeres af forvaltningen efter behov. Tildeles to sæsontider i skoletiden i hal 2 i Lillerødhallerne. Tirsdag og fredag Blovstrød Tennis Klub Tildeles 3 timer i Blovstrødhallen fredage Tildeles én sæsontid i skoletiden i hal 2 i Lillerødhallerne onsdag LUI Tennis Har ingen indendørstider på nuværende tidspunkt. Allerød Floorball Tennis tider i Ravnsholthallen fordeles mellem Allerød Floorball og Rønneholtparkens Badminton. Er der overskydende tider tildeles disse til Lillerød Badminton og Allerød Tennis i nævnte prioriteringsrækkefølge. ALBA Fastholder deres nuværende tider i Engholmhallen. Lillerød Badminton Tildeles BIF Tennis tid i Blovstrødhallen onsdage Tilbydes evt. overskydende tennistider i Ravnsholthallen, når tider til Allerød Floorball og Rønneholtparkens Badminton er tildelt. Forvaltningen gives beføjelse til at bestemme weekendplanen for Blovstrødhallen uden dette kræver Brugerrådets godkendelse (jf. kommissorium/regler for brugerråd ved Allerød Kommunes bygninger/anlæg 4 & 10), hvilket giver bedre mulighed for at afvikle ungdomskampe for andre klubber end dem tilhørende i brugerrådet for Blovstrødhallen. Rønneholtparkens Badminton Allerød Tennis tider i Ravnsholthallen fordeles mellem Allerød Floorball og Rønneholtparkens Badminton. Er der herefter overskydende tider tildeles disse til Lillerød Badminton og Allerød Tennis i nævnte prioriteringsrækkefølge. I så fald der er behov for en nødløsning tildeles Rønneholtparkens badminton 2 timer i Blovstrødhallen søndag , et tidspunkt på dagen hvor det formodes at kampe og stævner er afviklet. I så fald træningstiden kolliderer med kampe og stævner for Blovstrødhallens primære brugere, så er forvaltningen nødsaget til at aflyse enkelte af Rønneholtparkens træningstider. Der garanteres ikke træningstid i weekenden, hvilket er tilfældet nu i gymnasiehallen. Weekendtider i Kommunens haller er forbeholdt kampe og stævner eller træning for medlemmer under 25. Henvendelse til fritidsomra det vedr. haltider - Allerød Floorball Kai Rauns udkast til fordeling af tider i Engholmhallen fra jan 19 Kai Rauns udkast til fordeling af tider i Gymnasiehallen fra jan 2019

5 Kai Rauns udkast til fordeling af tider i Ravnsholthallen fra januar 2019 Mail fra Allerød Floorball Mail fra Allerød Tennis formand Mail fra Gunnar Olsen til Kai Raun Mail fra Henning Mortensen Mail fra Kai Raun til Brugerrådene for Engholmhallen og Ravnsholthallen Mailkorrespondance ALBA & Allerød Floorball Mailkorrespondance Lillerød Badminton og Kai Raun Mailkorrespondance mellem Allerød Floorball og forvaltningen august 2018 Ugeplan Blovstrødhallen 1. jan juni 2019 De to løsningsforslag tager udgangspunkt i den budgetmæssige rammer der er for området. Dorte Paludan opfordrede Fritidsnævnet til at udskyde beslutningen i indeværende punkt til efter Dorte Paludan på vegne af Allerød Idræts Union har afviklet møde med Borgmester Karsten Längerich og formand for Kultur- og idrætsudvalget Viggo Jarnum d. 27. september Mødet er planlagt pr. d. 23. og 24. august efter henvendelse fra Allerød Idræt Union til borgmesteren Allerød Idræts Union vil ifølge Dorte Paludan kæmpe for en forlængelse af lejeaftalen med Allerød Gymnasium om leje af gymnasiehallen. Jørn: Når grundlaget for beslutningen om opsigelse af lejeaftalen med gymnasiehallen er ændret, da der ikke står en færdig tennishal til brug i indeværende indendørssæson, så vil det logiske være at forlænge lejeaftalen med Allerød Gymnasium. Forvaltningen orienterede Fritidsnævnet om, at det haster med at give de berørte foreninger besked. Herudover orienterede Forvaltningen Fritidsnævnet om den politiske proces for evt. vedtagelse af en forlængelse af leje af gymnasiehallen. en skal først tages i Kultur- og Idrætsudvalget og sidenhen i Økonomiudvalget, hvilket kan risikere at skabe problemer for de berørte foreninger ift. planlægning af vinter til sommer sæsonen Fritidsnævnet valgte at udskyde behandlingen til deres næste møde den 31. oktober, da repræsentanter fra Allerød Idræts Union holder møde med Borgmesteren og formanden for Kultur- og Idrætsudvalget den 27. september omkring de udfordringer flere foreninger oplever. 7. Kl Planlægning af dagsorden til mødet med Kultur- og Idrætsudvalget d. 29. oktober Forslag til emner 1. Input til dagsorden til mødet den 21. november Følgende emner er programsat af Kultur- og idrætsudvalget til mødet den 21. november. Årshjul for den fremadrettede dialogen mellem udvalg, brugerrådene, Fritidsnævnet og Allerød Idrætsunion Der har været meget fokus på behovet for en bedre dialog. Årshjulet skal ses som et hjælpeværktøj i forhold til at sikre det formaliserede samarbejde mellem aktørerne. Tildeling af tider til foreninger på anlæggene og på tværs af anlæggene I dag sker fordelingen af tider i høj grad via dialog mellem de foreninger, der allerede er i hallen, og de evt. nye brugere. Forvaltningen fungerer som mediator. Det kan medføre en tendens til, at foreninger i højere grad fastholder de tider de har og at intentionerne om, at børn og unges aktiviteter har forrang ikke altid opfyldes i dag, jf regler for lån og leje af kommunale lokaler og udendørs anlæg. Status for driften Der gives en status for de igangsatte forbedringer i driften Budget 2019

6 Jørn: Budget 2019 er essentielt at få drøftet med udvalget. Der blev ytret ønske om at Fritidsnævnet får råderet over 18 midler. Kim: Jeg synes det er meget interessant at der åbnes op for at drøfte procedure og regler for tildeling af lokaler. Kim: Det er relevant at drøfte med udvalget hvordan vi kan understøtte nye initiativer. 1. Følgende punkter til dagsorden blev besluttet: Gennemgang og drøftelse af budget 2019 Fritidsnævnets økonomisk råderet, herunder drøftelse af 18 midler. Fordeling af lokaler procedure og retningslinjer og muligheder for at understøtte nye initiativer. Drøftelse af idræts- og lederpriser hvad gør vi når ungdomsfonden ophæves, hvad er formålet med idrætspriserne og hvad er de konkrete kriterier for uddelingen? 2. Forvaltningen laver et udkast til dagsorden for mødet med Kultur- og Idrætsudvalget d. 29. oktober som sendes til alle medlemmer af fritidsnævnet til kommentering. Frist for udsendelse er fredag d. 12. oktober. Frist for kommentering er fredag d. 19. oktober. Frist for udsendelse af dagsorden til fritidsnævnet og Kultur- og Idrætsudvalget er mandag d. 22. oktober. 3. Fritidsnævnets medlemmer reserverer mødet med KIU, AIU og brugerrådene d. 21. november 2018 i kalenderen. 4. Forvaltningen inviterer alle medlemmer af fritidsnævnet til mødet med KIU, AIU og brugerrådene d. 21. november 2018 og udsender program for mødet senest fredag d. 9. november Kl Eventuelt Intet at berette

RÅD/Nævn: Fritidsnævnet MØDE NR.: 5

RÅD/Nævn: Fritidsnævnet MØDE NR.: 5 RÅD/Nævn: Fritidsnævnet 2018-2021 MØDE NR.: 5 SAGSTYPE: MØDEDATO: 15. august 2018 MØDESTED: Lillerødhallerne, mødelokale ved caféen MØDETID: kl. 17.30 19.30 TILSTEDE: Poul Møller Hansen (Allerød Idræts

Læs mere

RÅD/Nævn: Fritidsnævnet MØDE NR.: 9

RÅD/Nævn: Fritidsnævnet MØDE NR.: 9 RÅD/Nævn: Fritidsnævnet 2018-2021 MØDE NR.: 9 SAGSTYPE: MØDEDATO: 28. januar 2019 MØDESTED: Blovstrødhallen, Cafeteriet MØDETID: kl. 17.30 20.00 TILSTEDE: Viggo Janum (Kultur- og Idrætsudvalget) Theodore

Læs mere

Lån/leje af kommunale lokaler herunder lokale-/timefordeling

Lån/leje af kommunale lokaler herunder lokale-/timefordeling Lån/leje af kommunale lokaler herunder lokale-/timefordeling Generelt I 2017 blev der vedtaget et sæt regler for lån og leje af kommunens lokaler. Reglerne vedlagt. Jf. Lov om støtte til Folkeoplysning

Læs mere

BRUGERRÅDETS ÅRSRAPPORT 2018 Forslag til Kultur- og Idrætsudvalget

BRUGERRÅDETS ÅRSRAPPORT 2018 Forslag til Kultur- og Idrætsudvalget BRUGERRÅDETS ÅRSRAPPORT 2018 Forslag til Kultur- og Idrætsudvalget 1. Kommissorium/regler for brugerråd ved Allerød Kommunes bygninger/anlæg. Der udarbejdes nye regler for brugerrådene, der er ajourført

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 35 Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere

Procedure- og tidsplan

Procedure- og tidsplan SOLRØD KOMMUNE IDRÆTSSEKTIONEN/KULTUR OG FRITID NOTAT Emne: Til: Procedure- og tidsplan for fordeling af lokaler og udendørsanlæg i Solrød Kommune Foreningerne i Solrød Kommune Dato: 11. december 2014

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet. Analyse af fremtidig organisering af Folkeoplysningsområdet. Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar 2019 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Forslag Procedure for fordeling af haltid inkl. (Ballerup Super Arena), kondi- og barfodsrum, og gymnastik- og svømmesale.

Forslag Procedure for fordeling af haltid inkl. (Ballerup Super Arena), kondi- og barfodsrum, og gymnastik- og svømmesale. Forslag Procedure for fordeling af haltid inkl. (Ballerup Super Arena), kondi- og barfodsrum, og gymnastik- og svømmesale. Halfordelingsudvalg Fordeling af lokaler henhører under Kultur- og Fritidsudvalget,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4 Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. august 2006, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Folkeoplysningsudvalgets møder i 2007. 2 3... Anvisning af

Læs mere

Ny folkeoplysningslov og kommunal folkeoplysningspolitik fra 2012. Dialogmøde - mandag den 3. oktober 2011

Ny folkeoplysningslov og kommunal folkeoplysningspolitik fra 2012. Dialogmøde - mandag den 3. oktober 2011 Ny folkeoplysningslov og kommunal folkeoplysningspolitik fra 2012 Dialogmøde - mandag den 3. oktober 2011 Ny folkeoplysningslov vedtaget i juni 2011 Ny folkeoplysningslov med virkning fra 1. august 2011

Læs mere

Kirkehavegaard den 23. maj 2018

Kirkehavegaard den 23. maj 2018 Kirkehavegaard den 23. maj 2018 (Møde mellem brugerråd, Fritidsnævn Allerød Idrætsunion og Kultur- og Idrætsudvalget) Nr. Brugerråd Forslag/spørgsmål Bemærkning 1 Blovstrød Idrætsanlæg Hvordan går det

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 9.december 2009 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: Notatet

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Forslag til revidering af Procedure for fordeling af tider til kunstgræsbaner i Ballerup Kommune

Forslag til revidering af Procedure for fordeling af tider til kunstgræsbaner i Ballerup Kommune Forslag til revidering af Procedure for fordeling af tider til kunstgræsbaner i Ballerup Kommune Ballerup 29. maj 2019 Nuværende tekst Halfordelingsudvalget Fordeling af lokaler og kunstgræsbaner henhører

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

1. Referat fra sidste møde mands holdstævnet januar 2019.

1. Referat fra sidste møde mands holdstævnet januar 2019. REFERAT FRA BM ONSDAG DEN 12. DECEMBER 2018 I RESTAURANT SKOVKROEN, Stumpedyssevej 4, 2970 Hørsholm, kl. 19.00. Mødet afsluttet kl. 23.00. I mødet deltog Lars E. Rasmussen (LER), Anders Garm (AG), Lars

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI.

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 2. oktober 2017 kl. 10 12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 11. december 2014 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: I dette

Læs mere

HOLBÆK SPORTSBY FORENINGSMØDE. Dato: 17. maj 2017, kl Sted: Holbæk Kommune, Kantinen, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk DAGSORDEN. 1.

HOLBÆK SPORTSBY FORENINGSMØDE. Dato: 17. maj 2017, kl Sted: Holbæk Kommune, Kantinen, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk DAGSORDEN. 1. DAGSORDEN 1. Velkomst 2. Organisering og principper a. Gendrøftelse af generelle principper mhp. opnåelse af enighed i. Bilag: Generelle principper, organisationsdiagram, årshjul 3. Rammer for foreninger

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge, Peter Windum,

Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge, Peter Windum, REFERAT AF HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. Marts 2001 Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge, Peter Windum, Birgitte Kjems, Hans Christian Hæsum Petersen, Kirsten Dysted og Ulla

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Notat Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Afsættet for dette notat er, at Folketinget har vedtaget en ny Folkeoplysningslov der træder i kraft

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE 2012 Indhold Indhold... 2 Forord... 3 kens indhold... 4 Visioner... 5 Strategi... 5 Indsatsområder, mål og handlinger... 7 Revision og evaluering... 11 2 Forord

Læs mere

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Udkast til Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde blev sendt i høring i uge 7 (8. - 17. februar). Udkastet blev sendt

Læs mere

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage.

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage. Referat UngSlagelses Bestyrelse Mødedato 28. Januar 2014 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage. Fraværende Vagn Dinesen, Anne Knudsen, Erik Frimann, Henrik Bregnhøj Johnny

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Kultur og Fritid Referat fra mødet i Folkeoplysningsudvalget 24. november 2016 i FOF s lokaler, Mary s Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 42 Anmodning om udtræden af Folkeoplysningsudvalget 1 43 Ansøgninger

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 6. DECEMBER 2006 KL. 15.00 I MØDELOKALE 214, 1. SAL TORVEGADE

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR.: 16 SAGSTYPE: DAGSORDEN MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts 2011 MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00 TILSTEDE: Lisa Dahl Christensen, Karin Mørch, Gunner Svendsen,

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Regler for fordeling og benyttelse af lokaler og udendørsanlæg

Regler for fordeling og benyttelse af lokaler og udendørsanlæg Regler for fordeling og benyttelse af lokaler og udendørsanlæg Generelle bestemmelser Kommunens lokaler og udendørsanlæg stilles til rådighed for foreninger på vilkår, der er fastsat i Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Vanløse Badminton Klub

Vanløse Badminton Klub Vanløse Badminton Klub Referat af bestyrelsesmøde den 3. maj 2016 kl.18.00 Tilstede var: Mogens Normann, Henrik Olsen, Carsten Schmidt, Michel Karlsson, Frederik Nobel, Gert Borum, Jørn Pedersen, Morten

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Brøndby den 4. oktober 2018

Brøndby den 4. oktober 2018 Brøndby den 4. oktober 2018 Referat af dommerudvalgsmøde nr. 1 2018-2019 Mandag den 24. september 2018 kl. 17.00 i Odense Deltagere: Jørgen Svane (JS), Henrik Mouritsen (MOU), Jesper Kirkholm (JK), Kim

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 12-12-2018 17:00 1 (Åben) Udviklingspuljen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Fritidspolitik (Folkeoplysningspolitik) Fritidspolitikken er blevet til gennem en sammenskrivning af den tidligere Folkeoplysningspolitik

Læs mere

Dagsorden. for BRUGERBESTYRELSEN FOR GLADSAXE SPORTSCENTER

Dagsorden. for BRUGERBESTYRELSEN FOR GLADSAXE SPORTSCENTER Dagsorden for BRUGERBESTYRELSEN FOR GLADSAXE SPORTSCENTER Torsdag den 1. september 2005 kl. 17.00 Gladsaxe Sportscenter, B-lokalet, Vandtårnsvej 55. Umiddelbart efter mødet serveres en let anretning i

Læs mere

Referat HB februar Scandic Odense Hvidkærvej Odense

Referat HB februar Scandic Odense Hvidkærvej Odense Referat HB 03 2. februar 2013 Scandic Odense Hvidkærvej 25 5250 Odense Deltagere Peter Jensen, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Arne Jensen, Københavns Badminton Kreds Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Jakob Bigum Lundberg, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge-Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Kommentarer til Høringssvar for Lokalefordeling 2016/2017

Kommentarer til Høringssvar for Lokalefordeling 2016/2017 Dato 8. marts 2016 Kommentarer til Høringssvar for Lokalefordeling 2016/2017 KULTUR OG FRITID Generelle kommentarer Hvis foreningen viser sig ikke at kunne gøre brug af den tildelte tid skal den aflyses

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 10 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært Møde Dato Tid Sted 25. oktober 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Samlet budget

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Referat. til Økonomiudvalget

Referat. til Økonomiudvalget Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 3. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:30-11:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup, Henrik Vallø, Henning Ravn, Jakob Lose, Anders Kronborg,

Læs mere

Referat fra BM 17.februar 2011 udsendt 21. februar 2011 blev godkendt uden bemærkninger.

Referat fra BM 17.februar 2011 udsendt 21. februar 2011 blev godkendt uden bemærkninger. REFERAT fra bestyrelsesmøde i ABTK onsdag, den 30.marts 2011, kl. 19.15 Lillerødhallerne, mødelokalet Deltagere: Johnny Christensen (JC), Lars Rasmussen (LR), Ole Rasmussen (OR) og Henning Rasmussen (HR)

Læs mere

Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune 2007-2008. Århus Kommune

Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune 2007-2008. Århus Kommune Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 2007-2008 Lokaletildelingen gennemføres på baggrund af Folkeoplysningslovens 21 og 22 samt bekendtgørelsens

Læs mere

Fritidsrådet Beslutningsprotokol

Fritidsrådet Beslutningsprotokol Fritidsrådet sprotokol 27-08-2014 16:00 Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Lokale 1 Afbud fra: Ivan Greve Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl.

Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl. Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl. Indhold 1. Udgangspunkt 2. Lovgrundlag 2.1 Generelle bestemmelser 2.2 Prioriteringer 3.

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse

Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 29. oktober 2013 kl. 19.00 Mødelokale Xclass, Willemoesvej 2 b, Slagelse, pæd. læringscenter Fraværende Mette Tram Pedersen, Anne Knudsen, Jes Lenhard Hansen (i

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 7. januar 2019 kl. 10.00-12.00 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Birthe Mørck (formand), Pia Weise Pedersen (næstformand),

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 2/2017, DEN 11. OKTOBER 2017 I LILLERØDHALLERNE KL

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 2/2017, DEN 11. OKTOBER 2017 I LILLERØDHALLERNE KL REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 2/2017, DEN 11. OKTOBER 2017 I LILLERØDHALLERNE KL. 18.00-21.00. I mødet deltog Lars E. Rasmussen, Jesper Andersen, Anders Garm og Ole Rasmussen (ref.). Brian Albrecktsen er

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 22. oktober 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:15 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen (V)

Læs mere

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden Referat Dato: 09-12-2015 14:00:00 Udvalg: 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg Rådhus 22 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 15/60664 Mikael

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 12. maj 2015 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 12. maj 2015 kl 2015 2014/15 1 Referat af skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 12. maj 2015 kl. 17.00-21.00 Tilstede: Malene Blond, William Blond, Sara K. Bønløkke, Theresa Christensen, Claus Nielsen, Preben Christoffersen,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Onsdag den 26. september 2018 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Peter Læssøe, Geert Jakobsen, Tom Nielsen, Kurt Hansen,

Læs mere

Frederiksberg Idræts-Union

Frederiksberg Idræts-Union Frederiksberg Idræts-Union Referat: Idrætsudvalgsmøde Tid og sted: Mandag d. 17. juli 2016, kl. 17.00 i FIU s administration. Dato: 8. august 2016 Administrationen Jens Jessens Vej 16 2000 Frederiksberg

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde d. 15. januar 2018

Referat fra Bestyrelsesmøde d. 15. januar 2018 Referat fra Bestyrelsesmøde d. 15. januar 2018 Deltagere: Sismo, Esben, Paaske, Jacob T., Mikkel, Jan, Kenneth og Charlotte Afbud: Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde/opfølgning

Læs mere

Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe

Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe Retningslinjer pr. 15.12.2018 Generelt De kommunale lokaler og baner i stilles gratis til rådighed for de hjemmehørende foreninger. Det vil sige lokaler / baner

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 12. SAGSTYPE: Referat MØDETID: MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 23. januar 2017

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 12. SAGSTYPE: Referat MØDETID: MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 23. januar 2017 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 12 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 23. januar 2017 MØDESTED: Allerød Rådhus, Lokale F MØDETID: 8.30-11.30 TILSTEDE: Ib Skovgaard Nielsen, Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Frivilligrådet REFERAT

Frivilligrådet REFERAT Frivilligrådet REFERAT Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 8585 Glesborg Dato: Mandag den 22. oktober 2018 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Fraværende: Kaj Aagaard Lillian Friis

Læs mere

Kriterier for tildeling af timer

Kriterier for tildeling af timer d. 4.3.2010 (rev. Sommer 2010) Kriterier for tildeling af timer Fordelingsmodel Der tildeles træningstider i Fredericia Kommunes indendørs idrætsfaciliteter (dog ikke svømmefaciliteter eller skydefaciliteter)

Læs mere

Lokalefordelingsregler. Kriterier og proces for fordelingen af lokaler

Lokalefordelingsregler. Kriterier og proces for fordelingen af lokaler Lokalefordelingsregler Kriterier og proces for fordelingen af lokaler Indholdsfortegnelse Forord...3 Kompetence...3 Fordelingsproces...3 Fordelingsprincipper...5 Regler for fordeling af idrætsfaciliteter...5

Læs mere